ozzydan
napsal(a):
koukám pěkná a vyrobena z osb desek taky mam králikárny z tohoto materiálu a jeden kotec mi králici prokousali přesně uprostřed asi to načli drápkama a dílo zkázy dokončili zuby dá se tomu nějak zabránit a to jím dávám suché pečivo i větvičky. DAN
S tými OSB doskami som to riskol, uvidim možno že nebudu mať na ne chuť, zatiaľ som nič nezbadal.
Starú kralikareň sme mali postavenú z preglejky a tu nechali na pokoji.
Peter
peterd
napsal(a):
S tými OSB doskami som to riskol, uvidim možno že nebudu mať na ne chuť, zatiaľ som nič nezbadal.
Starú kralikareň sme mali postavenú z preglejky a tu nechali na pokoji.
Peter
Peter, opravdu nádhera. To se mi opravdu líbí. Jelikož jsem ukecala manžela na daší králikárnu tak mu tvoje fotky ukážu. Já mám králikárny s PERI desek a ty králíkům fakt nechutnají, nemají ani snahu je jakýmkoli způsobem okousávat. Petra
krenda
napsal(a):
Peter, opravdu nádhera. To se mi opravdu líbí. Jelikož jsem ukecala manžela na daší králikárnu tak mu tvoje fotky ukážu. Já mám králikárny s PERI desek a ty králíkům fakt nechutnají, nemají ani snahu je jakýmkoli způsobem okousávat. Petra
Som rád že sa páči.
No až by si mala zaujem mám aj výkresy, nieje v nich uplne všetko (cosi musí ostať na predstavivosti )
peterd
napsal(a):
Som rád že sa páči.
No až by si mala zaujem mám aj výkresy, nieje v nich uplne všetko (cosi musí ostať na predstavivosti )
Zajímalo by mě z čeho je ten rošt, a zda jste ho dělal nebo někde koupil?
Na fotce to není moc vidět, a ještě se optám z čeho máte šuplíky? dík za odpovědi Jirka
jirabart
napsal(a):
Zajímalo by mě z čeho je ten rošt, a zda jste ho dělal nebo někde koupil?
Na fotce to není moc vidět, a ještě se optám z čeho máte šuplíky? dík za odpovědi Jirka
Rošty su plastové, vyradené z hydinární, ta co ju je vidiet je najlepsia, dostal som sa k nim náhodou. Plastové sú iba v spodnom rade, ostatné rošty sú z bukových hranolčekov.
Krmítka sú z preglejky ked myslíte na to čo ja.
peterd
napsal(a):
no, výkresy musím upraviť tak aby ste ich mohli pootvárať aj bez grafického programu a to troška potrvá.
Upozorňujem že tam nebude všetko a ani netvrdim že sa to nedá urobiť aj lepsie.
Na třetí fotce je na stěně vidět cosi bílého zahnutého-je to niplová napáječka?a pokUd ano,jak máte vedené rozvody?A kolik cm kouká napáječka dovnitř králíkárny?a neokusují ten plast králíci?Manžel zrovna začíná pracovat na nové králíkarně,tak bych chtěla udělat centrální rozvod vody,aby se ušetřila pracnost při dávání vody,ale nějak neví správně,jak do toho.Máte někdo zkušenost s tím,jak udělat rozvod vody,Manžel by to chtěl udělat tak,že by vyfrezoval drážku do trámků,do té by zapustil hadičky(aby nikde neplandali navrchu,pak chtěl trámek provrtat a prostrčit jen nipl.Bojím se,aby to nebylo moc nalepené na stěně,aby z toho dokázali králíci pít.Prohlíželi jsme různé katalogy s nabídkami,ale ani z obrázků není jasné ,jak je ten nipl dlouhý.Poradíte někdo?Stačí když bude nipl koukat nebo je potřeba do nastavit tím plastovým nástavcem?Děkuji ruzicka
ruzicka
napsal(a):
Na třetí fotce je na stěně vidět cosi bílého zahnutého-je to niplová napáječka?a pokUd ano,jak máte vedené rozvody?A kolik cm kouká napáječka dovnitř králíkárny?a neokusují ten plast králíci?Manžel zrovna začíná pracovat na nové králíkarně,tak bych chtěla udělat centrální rozvod vody,aby se ušetřila pracnost při dávání vody,ale nějak neví správně,jak do toho.Máte někdo zkušenost s tím,jak udělat rozvod vody,Manžel by to chtěl udělat tak,že by vyfrezoval drážku do trámků,do té by zapustil hadičky(aby nikde neplandali navrchu,pak chtěl trámek provrtat a prostrčit jen nipl.Bojím se,aby to nebylo moc nalepené na stěně,aby z toho dokázali králíci pít.Prohlíželi jsme různé katalogy s nabídkami,ale ani z obrázků není jasné ,jak je ten nipl dlouhý.Poradíte někdo?Stačí když bude nipl koukat nebo je potřeba do nastavit tím plastovým nástavcem?Děkuji ruzicka
mužu taky poprosi o plánky i o foto tak si ho mužu na pc přiblížit dekuji DAN
ruzicka
napsal(a):
Ano, je tam vidieť niplovú napájačku. Rozvody su vedené v stene, je tam 2,5 cm priestor-stena, priestor, stena). Napajačku som použil prvýkrát a catiaľ ju neohrýzajú. Rozmer od podlahy je tak od oka (asi 23cm).
Co som videl v ponuke niplov, sú rôzne. Videl som umiestnený aj priamo na pletive (dvierkach), ale nemam stým skusenosti.
peterd
napsal(a):
Ano, je tam vidieť niplovú napájačku. Rozvody su vedené v stene, je tam 2,5 cm priestor-stena, priestor, stena). Napajačku som použil prvýkrát a catiaľ ju neohrýzajú. Rozmer od podlahy je tak od oka (asi 23cm).
Co som videl v ponuke niplov, sú rôzne. Videl som umiestnený aj priamo na pletive (dvierkach), ale nemam stým skusenosti.
mockrát děkuji za planky a foto.DAN
steval
napsal(a):
Ahoj Peter,na jar chcem stavať novú králikáreň , keďže sa mi tá tvoja zapáčila, chcem ťa poprosiť či mi môžeš poslať nákres. Vďaka
Mile rad, ešte by som doplnil- laťky ktoré držia plech (zo spodu) je dobré aby boli na nich take isté rohy ako na dvierkach (niektoré králiky ich začali ohrýzať)
Pekný deň Peter
adolf
napsal(a):
Dobrý den. Když už jste v tom posílání, mohu také poprosit o plánky králíkárny? Dík. adolf.werner@c-box.cz
Ej ha, nejak sa to rozbehlo, mile rád, len neviem v akom formáte to poslať- mam ich vo formate pdf alebo ak si troška počkáte budu aj dwg.
Ešte by som bol rád, ak sa rozhodnete pre stavbu, aby ste mi zaslali (alebo dali sem) nejake to choto, prípadne vaše pripomienky (úpravy).
Pekný večer Peter
peterd
napsal(a):
Ej ha, nejak sa to rozbehlo, mile rád, len neviem v akom formáte to poslať- mam ich vo formate pdf alebo ak si troška počkáte budu aj dwg.
Ešte by som bol rád, ak sa rozhodnete pre stavbu, aby ste mi zaslali (alebo dali sem) nejake to choto, prípadne vaše pripomienky (úpravy).
Pekný večer Peter
Dobrý večer Peter,
můžete mi to poslat ve formátu pdf. Dík Adolf.
Neregistrovaný uživatel

peterd
napsal(a):
Som rád že sa páči.
Promiň, že se také ohlásím, jestli tě už neomrzelo zasílání plánků - v soboru mi odešla králíkárna, ne že by na to neměla právo, tak jsem na trhu všechno prodala, ale v pátek den předtím mi dorazila nová samice, tak je zatím v koupelně. Stav se stal kritickým. Sháním truhláře, ale přece bych mu dala raději nějaké vodítko, aby to nebyla místní lidová tvorba. S díky regina.davidkova@pudis.cz
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Promiň, že se také ohlásím, jestli tě už neomrzelo zasílání plánků - v soboru mi odešla králíkárna, ne že by na to neměla právo, tak jsem na trhu všechno prodala, ale v pátek den předtím mi dorazila nová samice, tak je zatím v koupelně. Stav se stal kritickým. Sháním truhláře, ale přece bych mu dala raději nějaké vodítko, aby to nebyla místní lidová tvorba. S díky regina.davidkova@pudis.cz
Nie neomrzelo, rad pomožem. Mne to zabralo dosť času kým som kralikareň postavil, tak neviem či pomožem, nieje veľmi jednoduchá.
veľa zdaru
peterd
napsal(a):
stalo sa
Ja som zvedaví na tie vaše diela, ukažte, nech sa možem aj ja inspirovať
Ahoj, mohl bych taky poprosit o plánek na vasek@zsbenese.cz ? Díky. Chystám se taky dělat králíkárnu z osb desek. Jak jsou pevné? Je potřeba nějaká konstrukce nebo stačí desky sešroubovat? Uvažuju o tloušťce 22mm a rozměrech králíkárny 2500x1250x1250mm.
vasek555
napsal(a):
Ahoj, mohl bych taky poprosit o plánek na vasek@zsbenese.cz ? Díky. Chystám se taky dělat králíkárnu z osb desek. Jak jsou pevné? Je potřeba nějaká konstrukce nebo stačí desky sešroubovat? Uvažuju o tloušťce 22mm a rozměrech králíkárny 2500x1250x1250mm.
Ahoj, mile rad pošlem. Neviem, bez konštrukcie by som nestaval, použil som dosky o hrúbke 10mm, zadná je 18mm a su priskrutkované o stojky. Čo som si všimol doska vplyvom stalej vlhkosti (moču) nabobtnáva, hlavne na miestach kde králiky pravidelne špinia.
peterd
napsal(a):
pošlem, ale už by som tu rad videl aj vaše výtvory
Dobrý den.Rád bych Vás také poprosil o zaslání plánku ve formátu pdf.
Začínám s chovem,nějakou představu o stavbě mám,ale pro začátek je dobré mít raději něco vyzkoušeného.Jen se chci ještě zeptat - bude stačit pro 2 chovné samice 6-ti kotcová králíkárna?
Předem Vám moc děkuji a až začnu stavět,určitě sem něčím přispěji.
sesitymiky
napsal(a):
Dobrý den.Rád bych Vás také poprosil o zaslání plánku ve formátu pdf.
Začínám s chovem,nějakou představu o stavbě mám,ale pro začátek je dobré mít raději něco vyzkoušeného.Jen se chci ještě zeptat - bude stačit pro 2 chovné samice 6-ti kotcová králíkárna?
Předem Vám moc děkuji a až začnu stavět,určitě sem něčím přispěji.
Pekný deň aj Vám
Podľa mňa veľmi záleží na tom ako intenzívne sa budete chovu venovať. Konštrukcia nieje najednoduchšia, ale zatial slúži dobre dufam že vám výkresy budú nápomocné.
Veľa zdaru
radi
napsal(a):
Dobrý den, prosím si také o plánek, nejlépe v pdf, děkuji mnohokrát (radi zavináč centrum . cz) Děkuji mnohokrát...
Dobrý den myslíte ,že bych mohl také poprosit o zaslání vašeho plánku vaší králíkárny? Děkuju kuchynka1@ seznam.cz Potřeboval bych postavyt eště jednu králikáknu děkuju za ochotu
peterd
napsal(a):
Pekný deň, zatial nemám žiaden problem s posielaním,ak to niekomu pomôže, len pracovné vyťaženie nedovoľuje poslať hned.
Nejako nerozumiem, aké fotky?
Hezký večer,
no, majky 79,asi myslel fotky,jak bude králikárna vypadat za dva roky.
Je perfektné udělána,akorát osb desky jako materiál,asi není nejvhodnější.Napřed nasaje podlaha a pak postupně boky.To asi měl na mysli majky 79,a nebude to trvat ani ty dva roky.Ještě jednou podotýkám,že nekritizuji,je po stránce estetické i praktické dobře řešena,až na ten materiál.Jinak hodně úspěchů.
stoklasa
napsal(a):
Hezký večer,
no, majky 79,asi myslel fotky,jak bude králikárna vypadat za dva roky.
Je perfektné udělána,akorát osb desky jako materiál,asi není nejvhodnější.Napřed nasaje podlaha a pak postupně boky.To asi měl na mysli majky 79,a nebude to trvat ani ty dva roky.Ještě jednou podotýkám,že nekritizuji,je po stránce estetické i praktické dobře řešena,až na ten materiál.Jinak hodně úspěchů.
Ještě dodatek,po estetické stránce velice dobře vyrobena,praktická stránka dobře myšlena,ale s jiným materiálem.
stoklasa
napsal(a):
Omlouvám se,ale ještě jedno.rád bych viděl foto tohoto kotce po třech týdnech se šesti odstavenými mladými.Tím myslím foto podlahy.
Teší ma že sa vám pozdáva ,vychádzal som z ocovej konštrukcie. Po skúsenostiach zo starou králikarňou, som niektoré veci upravil, veď vždy sa dá vylepšovať
Aj ja som mal obavy z použitia OSB dosiek. Tam kde sa vyskytuje stála vlhkosť trocha napučali, ale zatial sa držia - žiadna sa nerozpadla. A na niektorých miestach ich králiky okoštovali, ale asi im veľmi nechutia.
Mal som foto pre iný účel, ale dúfam že bude stačiť- všetko je povodné.
peterd
napsal(a):
Teší ma že sa vám pozdáva ,vychádzal som z ocovej konštrukcie. Po skúsenostiach zo starou králikarňou, som niektoré veci upravil, veď vždy sa dá vylepšovať
Aj ja som mal obavy z použitia OSB dosiek. Tam kde sa vyskytuje stála vlhkosť trocha napučali, ale zatial sa držia - žiadna sa nerozpadla. A na niektorých miestach ich králiky okoštovali, ale asi im veľmi nechutia.
Mal som foto pre iný účel, ale dúfam že bude stačiť- všetko je povodné.
hezký den,
chovám králiky od 10 let,mám 45 let.Pořád něco vymýšlím a zlepšuji,ale nikdy bych nepoužil na stavbu králikárny osb desky.Nestavím králičák na jednu ,nebo dvě sezóny a za druhé,chemie je kolem mě dost,tak proč ještě vystavovat králiky,které jsou určené pro mě a me nejbližší výparům chemických lepidel o kterých ani nevím jaký mají vliv na zdraví.Jen můj názor.
stoklasa
napsal(a):
hezký den,
chovám králiky od 10 let,mám 45 let.Pořád něco vymýšlím a zlepšuji,ale nikdy bych nepoužil na stavbu králikárny osb desky.Nestavím králičák na jednu ,nebo dvě sezóny a za druhé,chemie je kolem mě dost,tak proč ještě vystavovat králiky,které jsou určené pro mě a me nejbližší výparům chemických lepidel o kterých ani nevím jaký mají vliv na zdraví.Jen můj názor.
A ještě dodatek,
o zvířata v zajetí,o které se stará člověk,mají stejné nemoci jako člověk-infarkt,cukrovku,otylost,...rakovinu,tak si trochu srovnejme čím je krmíme a v čem je chováme.
majky79
napsal(a):
nechápu souvislost k danému tématu
Dobrý večer, stará králikareň bola postavená z preglejky, na novú som použil USB dosky (boli pre mňa dostupnejšie) a už to nezmením. Nepoznám škodlivosť tých dosiek, ale stavajú sa z nich aj domy a tiež ich používajú na podlahy. Tak myslím si že to nebude až také zlé, ja tými doskami králikov nekrmim .
A čo sa týka životnosti, určte som ju nestaval na dve sezóny, zatial nevyzerá nato aby mala na budúci rok spadnúť
peterd
napsal(a):
Dobrý večer, stará králikareň bola postavená z preglejky, na novú som použil USB dosky (boli pre mňa dostupnejšie) a už to nezmením. Nepoznám škodlivosť tých dosiek, ale stavajú sa z nich aj domy a tiež ich používajú na podlahy. Tak myslím si že to nebude až také zlé, ja tými doskami králikov nekrmim .
A čo sa týka životnosti, určte som ju nestaval na dve sezóny, zatial nevyzerá nato aby mala na budúci rok spadnúť
Nic ve zlém,nechtěl jsem se Vás dotknout,jen mám trošku jiný názor než Vy.
Jinak přeji ať se Vám v chovu daří.
Teší ma že aj po takom čase je ešte záujem . Samozrejme rad pošlem.
Za ten čas čo králikareň stojí som musel vymeniť dve závesky na dvierkach krmítka, pretože do určitého veku mi špinia vpredu, po tom sa to už naučia. Vymenil som pár ramienok na napájačkach, mladý mi ich odlomili pri nahánačke, a doplnil som na niektorých jednoduchý kryt. Napájačky zatial funguju výborne, samozrejme že už som nejaké vymenil ked začali kvapkať, nedám na ne dopustiť, už len škoda že nefungujú v zime.
Skúšajú ohrýzať aj steny aj dvierka,ale neprekúsali žiadnu dosku, zatiaľ sa osvedčujú plechové rohy, vyzerá to tak že by bolo dobré ich dať na každú hranu ku ktorej majú králici prístup.
Nejaké tie nápady mám, ako čo to upraviť, ale o nich až ked sa mi ich podarý zrealizovať.
Veľa šťastia pri stavbe.
Pekný deň
B.Smrcinova

XXX.XXX.41.2
Dobrý den, mohl by jste mi prosím poslat také plánek na výrobu králíkárny. Jsem sice samouk ale snad to zvládnu. Místo desek budu používat čisté dřevo, tak snad nebudu mít problém. Děkuji Smrčinová- meil : B.Smrcinova@seznam.cz
Moc prosím taky o poslání plánku na výrobu králikarny. Bude mi ji vyrábět otec s přítelem a nechci dopadnout jako při stavbě kurníku. Z mého planku nezbylo nic a při uplatnění tatínkova "Já" vypadá úplně jinak a co je horší je s ní špatná manipulace při čištění . Už s tím nic nenadělám a musim to pár let vydržet, než si odvážím požádat o nový . V případě králíkárny jsem odhodlana bránit plánek
. Děkuji předem . Email : lenkape@centrum.cz
Tak já také přidám nějaké to foto - omluvte kvalitu je to focené mobilem
Nová králíkárna na obrázku ještě trošku nedodělaná
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vážený pane,
podle Vašeho obrázku, který jsem vytiskla a dala truhláři mi vyrobil králíkárnu již před dvěma lety. Celá je z prken a stála 12 tisíc, což se mi nikdy na králíkách nemůže vrátit, ale byla do tří dnů hotová. Funguje skvěle, ale letos budu měnit krmítka za vnitřní. Je sice pohodlné obejít králíkárnu a rychle doplnit seno, ale nejde zasíťovat dvířka proti komárům. A letošní myxa mne přesvědčila, že pohodlí sem pohodlí tam, jinak už to nepůjde. Nicméně jste mi svým příspěvkem před dvěma lety hodně pomohl, nějak jsem se nemohla rozhodnout jak do toho.
PRO OSTATNÍ
Rovněž otevírání dvou křídel dveří je možná pracnější na výrobu, ale já mám opravdu velké kotce a tak mi dělená dvířka maximálně vyhovují. Jedinné co jsem zrušila jsou rošty. Sice pro angoráky je to téměř předpisové řešení, ale na druhé straně moji králíci poměrně nejednotně zvolili prostor, ve kterém bobkují a čurají a manipulace s rošty a odstraňování zapadlých bobků mezi šprinclíky mně nebavilo. Tak tam mají linoleum a já jim vytírám podlahu.
k NAPAJEČKÁM -já mám litrové lahve od alkoholu () zavěšené uvnitř s dírkou ve víčku vrták 4. Lahví mám víc a měním je a víčka vyvařuji. Jen jednou mi víčko okousali a jednou jeden mi tu lahev otevřel!!!! a víčko zdevastoval. Mám králíkárnu jako venkovní a tak ji na zimu lehce zatepluji. Zezadu (odtok moči) šikmo opírám velké desky, zepředu půlka dveří bez krmítka silný karton a vysoko sláma. Za minulou zimu jsem měla dvakrát promrzlou vodu, když jsem zapomněla přidat ocet a sůl. Nedávám mnoho, jen na šp. nože soli a lžíci octa 8 %.. Co se týče niplu, myslím, že není pro venkovní králíkárnu vhodný. Lahev má jen jednu, za to značnou vadu. Odkapává a tak máčí podlahu. Dala jsem sice pod ní kameninovou misku, ale zase tam králíci mají málo místa
Pekný deň,
teší ma, že Vám moja konštrukcia aspoň trocha pomohla pri stavbe a že dobre slúži. Netvrdil som že je to ekonomická stavba, ja som radšej náklady nepočítal, hobby je hobby. Každé riešenie má nejaké tie svoje muchy ale čím viac hláv tým lepšie, predsa len každý máme nejaké svoje návyky a stavba sa dala upraviť podľa svojho.
Ďakujem za recenziu, som rad že sa našiel niekto kto zhodnotil takýto typ konštrukcie s odstupom času.
Dobrý deň,chcel by som Vás poprosiť o zaslanie výkresov - dokumentácie pre výrobu králikarne.Stará mi doslúžila ,tak som si zaobstaral kovové klietky a mám ich v budove ale tu sa mi nedarí . Chcel by som sa vrátiť späť k vonkajšiemu chovu , preto som sa rozhodol pre stavbu novéj králikárne .Vopred ďakujem . bugi84@gmail.com
Ahoj Peter, postavil si peknú králikáreň. Pred pár rokmi som taktiež choval králikov, ale po určitom období sa mi prestalo dariť (choroby) a chov som zrušil. Teraz chcem začať znova s novými králikárňami a tá tvoja sa mi fakt pozdáva. Mohol by si mi zaslať plánky tej tvojej? Je mi jedno v akom to bude formáte. Chcem sa do toho čo najskôr pustiť. Ďakujem pekne...a nech sa ti darí s chovom. mail: frgntiwe@stonline.sk
peterd
napsal(a):
Som rád že sa páči.
Dobrý den, ta králíkárna je opravdu pěkná. Myslíte, že by jste mohl poslat na můj e-mail ten váš plánek? Budu Vám velice zavázán. Předem děkuji. Milan Gančár
Můj e-mail je: m.gancar@seznam.cz
My budeme králíkárnu letos kupovat, znáte někdo pana Martina Zavřela? Objednala jsem 6-ti kotcovku pro zakrslíky, pán vyrábí králíkárny na zakázku ze smrkového dřeva a jak jsem na ně koukala tak se mi moc zdály pěkné, inzeruje i tady v králičí inzerci. Máte někdo od něho koupenou a pokud ano, jste s ní spokojeni?
Zdravím! Taktiež Vás poprosím o zaslanie plánu Vašej králikárne. Z toho čo som našiel na internete sa mi zatiaľ najviac páči! Pred cca 10 rokmi sme s chovom skončili kvôli králičiemu moru. Chcem to znova skúsiť, ale nechcem vymýšľať nič nové. Viem, že dobrá králikáreň je základ a preto Vás prosím o zaslanie plánov, ak sa dá, tak v pdf. Veľmi pekne ďakujem a držím palce!!! Pavlovič
pavlovicf
napsal(a):
Zdravím! Taktiež Vás poprosím o zaslanie plánu Vašej králikárne. Z toho čo som našiel na internete sa mi zatiaľ najviac páči! Pred cca 10 rokmi sme s chovom skončili kvôli králičiemu moru. Chcem to znova skúsiť, ale nechcem vymýšľať nič nové. Viem, že dobrá králikáreň je základ a preto Vás prosím o zaslanie plánov, ak sa dá, tak v pdf. Veľmi pekne ďakujem a držím palce!!! Pavlovič
resp. stane sa ak mi dáte mailovú adresu
jarko
napsal(a):
Nema niekto skúsenosti s roštamy a s vyspádovanou podlahov dozadu (čo by ste odporučily), neviem či mam dať rošty alebo nie a koľko z podlahy dať rošty
Ja mám rošty v 2/3 z celkovej podlahy, v prednej časti je plná. Stále sme mali roštovú, takže neviem porovnať s plnou vyspadovanou podlahou. Roštová mi celkom vyhovuje.
Martinpoprad

XXX.XXX.212.101
Dobrý deň,vidím že super kralikareň ktorá funguje už od 2008 prosím môže aj mne niekto poskytnuť tieto výkresy na vzrobu kralikarne?. Chcem tak tiež začať s chovom kralikov. Dakujem svetexb@svetexb.sk
Martinpoprad

XXX.XXX.212.101
Dobrý deň super kralikareň ktora funguje od 2008 môžete aj mne poskytnuť tieto výkresy v PDF. Chcem opätovne začať s chovom kralikov. Ďakujem krasne
Máte hezkou králíkárnu.
Minulí týden jsme s manželem a kamarádem dokončili tu naši.
vlasta333

XXX.XXX.64.6
Dobrý den,chci vás taky poprosit o zaslání plánku na stavbu králikárny.Jednu králikárnu již máme,ale nedá se srovnat s tou vaší. Četla jsem všechny recenze od spokojených lidiček,kterým jste plánek zaslal,takže chci poprosit taky.Předem moc děkuji .
Přeji hezký den.
vlasta333

XXX.XXX.64.6
Dobrý večer, milá paní dobrá rada nad zlato.chováme králiky poprvé a králikárnu nám udělal truhlář,ale po měsíci samice začala hodně okusovat dřevo i když dostala kus tvrdého klacku. Manžel bude dělat novou králikárnu na jaře podle plánku pana Petra takže se koupí PERI desky. Teď máme poprvé 4 malé zlatíčka a na jaře chceme chov rozšířit.Takže moc děkuji za vaši informaci ohledně desek.Přeji hezký večer.
vlasta333

XXX.XXX.64.6
vlasta333
napsal(a):
Dobrý den,chci vás taky poprosit o zaslání plánku na stavbu králikárny.Jednu králikárnu již máme,ale nedá se srovnat s tou vaší. Četla jsem všechny recenze od spokojených lidiček,kterým jste plánek zaslal,takže chci poprosit taky.Předem moc děkuji .
Přeji hezký den.
Zapoměla jsem uvést email: vivisona@seznam.cz
Zdravim ..........
Velmi ma zaujala Vasa kralikaren hoci som pozeral a nieco ine ale ta Vasa je super
zacinam s chovom Belgickych obroch a chcel by som Vas poprosit o neake nacrty alebo vykresy ak by to bolo mozne
vopred Vam dakujem
este by ma zaujimalo cistenie lebo z tych fotiek to níeje vidiet
ak mozem poprosit tak PDF format
Tak už jsem taky pro letošek s budováním hotov. Ještě mě čekají 3 takové dvanáctikoncovky - budou vždy 2 a 2 proti sobě a přes vrch nějaká stříška.
Zdravím!
Žádné velké plány. Jen vlastní tvorba za pochodu. Nedříve jsem stvořil z hranolků 6x5 rám, který jsem pospojoval úhelníky koupenými v železářství tak aby zadní strana byla o 3cm níže, pak jsem vruty našrouboval podlahy a střechu (zde jsem trochu nedocenil to, že se mi budou desky kroutit a dodatečně jsem ji zpevnil na obou stranách příčnou deskou (prošroubováno durch - na matičku), pak z palubek opláštění, na střechu IPA, na podlahu lino a pak jsem dodělal předek a vyjímatelné přepážky. Nakonec jsem z lišt slepil rámečky na dvířka ( na to jsem si musel pořídit heblo na řezání, abych měl přesně pravý úhel a stojan na vrtačku, abych byl schopen ty 4cm lišty provrtat kolmo - pak jen stáhnout vruty a slepit tak aby rámeček byl hezky kolmý. Pletivo (bodově svařované oka 1,3cm, tloušťka 0,8 mm) jsem si nechl poslat z Náměště nad Oslavou. Prodávají jen po 25m rolích, ale protože mne čekají další králíkárny, vše se využije. Na připevnění pletiva jsem za 400 koupil čalounickou sponkovačku - taky se bude hodit na spoustu jiných věcí. Nic na tom není. Jen začít a přemýšlet. Připojím pár obrázků polotovaru. Je ale pravda, že jsem si s králíkárnou hrál dost dlouho a finišoval jsem až do konce října, protože jsem jel do Sömmerdy v Durynsku pro nějaké chovné kusy a neměl jsem je kam dát. Teď jsem ve stavu, kdy mám doma 7samic a 6 samců a než budou na odstav jarní mláďata, musí stát další krátíkárna, jinak bych to musel pustit do lesa.
A ještě pohled zezadu. Odtokové žlaby mi ohnul zámečník za 100 Kč jeden. U části králíkárky (jsou to vlastně 2 sešroubované k sobě) mám o 20cm přetaženou střechu, protože tam budou zezadu zavěšeny kotišťata.
Stenkovan

XXX.XXX.64.119
Dobrý den, mohl bych také poprosit o plánky, moc by mi to při stavbě pomohlo.
Děkuji Martin
Kontakt: stenkovan@seznam.cz
Dobrý den,
přidávám se k "davu" zájemců o plánek na Vaší "Super" králíkárnu -. Chtěl jsem se jen zeptat, zda jste ho neuložil někam na server, od kud by jej bylo možné stáhnout (pročítám celou diskusi ale žáden odkaz jsem nenašel). Jestli ne, nemohl byste mi jej zaslat na adresu khavle@volny.cz?
Kostru mám hotovou, ale chtěl bych se inspirovat provedením dveří a "jesličkami". Co je to na pravé straně uvnitř, napáječka? Nemáte i její detail a nějaké další fotky z boku a zadní strany? Námětů na vylepšení, poučení z chyb a další úpravy není nikdy dost.
Děkuji moc za ochotu a přeji příjemný den.
Havle Květoslav
PS: Jak vypadají Vámi použité OSB desky po letech používání? Já dal přednost klasice - masivnímu dřevu, i když s OSB deskami hodně pracuji.
Zdravím všechny co zde psali a také žádali plánky na výrobu králikárny, mám pro všechny radu co shánějí informace o stavbách najdete je v knížce od nakladatelství grada s názvem hospodářská stavení kde jsou plánky kurníků, kachníků, chlívků, králíkáren, včelích úlů, budek, atd.
zadruhé vám sem dávám odkaz na stránky jednoho z vás chovatele českých strakáčů
který má stavbu králíkárny fotograficky zdokumentovanou takže perfektní návod na stavbu
http://www.ceskystrakac.cz/?p=15
Přeji všem při stavbě hodně štěstí.
RozinakovaT

XXX.XXX.174.171
peterd
napsal(a):
Tak tu je par fotiek z novej kralikarne.
Hezké fotečky
argus
napsal(a):
Zdravím všechny co zde psali a také žádali plánky na výrobu králikárny, mám pro všechny radu co shánějí informace o stavbách najdete je v knížce od nakladatelství grada s názvem hospodářská stavení kde jsou plánky kurníků, kachníků, chlívků, králíkáren, včelích úlů, budek, atd.
zadruhé vám sem dávám odkaz na stránky jednoho z vás chovatele českých strakáčů
který má stavbu králíkárny fotograficky zdokumentovanou takže perfektní návod na stavbu
http://www.ceskystrakac.cz/?p=15
Přeji všem při stavbě hodně štěstí.
Zdravím,
bohužel tato publikace vyšla v roce 2001 a v současné době je nedostupná. Snad jen kdyby nám tu knihu chtěl někdo naskenovat do PDF-ka.
David
Králíkáren spousta a každá hezká. Mám několik otázek:
1. Proč nemá každá vzadu okapový žlábek (okap)?
2. Má každá sklopenou podlahu dozadu a proč ne?
3. Má každá nepromokavé lino nebo nějakou hmotu, která nepromáčí prkna a svede moč mimo kotec?
4. Možná by bylo vhodné zauvažovat nad odklápěcím zadním prknem těsně nad podlahou (na háčky). Tak by se železnými hráběmi hnůj vyšťouchl dozadu do kolečka a nemusel tahat dopředu kolem vstupů do kotců a kolem krmítek. A podlaha by se dal i spláchnout miskou vody.
5. Část má pro usnadnění práce nádobu na vkládání sena zvenku. Není pohodlnější naplánovat vždy mezi dvěma kotci 15 cm prostor, dávat seno tam a do kotců si ho mohou králíci stahovat mezi žebřinami a krmtko by nebylo vrchem přístupné? Na jedno otevření dvířek (ta by byla také navíc..) by se dalo seno do pro dva kotce.
6. Nikde jsem si nevšiml vnějšího zateplení boků polystyrenem - ve dne chlad, v noci a zimě teplo. Ale možná byl zakryt, sluníčko mu nedělá dobře. Stejně tak nevím, zda byly takto chráněny podlahy zespodu.
7. Proč většina nepřemýšlí nad centrálním napájením? Protože nejde čistit?
8. Jen málo kdo má krmítko na granule a obilí. To ho všichni dávají do kameninových znečistitelných misek?
9.Přemýšlel někdo o automatickém dávkování granulí nebo obilí, aby ho stačilo dát do tří přihrádek pro každý kotec a nějaký motůrek by je pustil po osmi hodinách kanálkem dolů do krmítek? Chovatel by nebyl uvázán u králíků jako pes u boudy.
10. Velká část chovatelů můuví o klidové části. A přesto u hodně kotců jsou dvířka přes celé čelo, ačkoliv by stačila třetinová. Nebo to je kvůli vytahování hnoje?
11. Pokud jsou v králíkárně 4 kotce vedle sebe, mohla by být deska mezi dvěma prostředními kotci vysouvatelná a tím by z normálního kotce pro 2-3 králíky vznikl velký pro samici.
Jsou to jen podněty od laika nepraktika, tak je lze snadno odbýt.
drozd
napsal(a):
Králíkáren spousta a každá hezká. Mám několik otázek:
1. Proč nemá každá vzadu okapový žlábek (okap)?
2. Má každá sklopenou podlahu dozadu a proč ne?
3. Má každá nepromokavé lino nebo nějakou hmotu, která nepromáčí prkna a svede moč mimo kotec?
4. Možná by bylo vhodné zauvažovat nad odklápěcím zadním prknem těsně nad podlahou (na háčky). Tak by se železnými hráběmi hnůj vyšťouchl dozadu do kolečka a nemusel tahat dopředu kolem vstupů do kotců a kolem krmítek. A podlaha by se dal i spláchnout miskou vody.
5. Část má pro usnadnění práce nádobu na vkládání sena zvenku. Není pohodlnější naplánovat vždy mezi dvěma kotci 15 cm prostor, dávat seno tam a do kotců si ho mohou králíci stahovat mezi žebřinami a krmtko by nebylo vrchem přístupné? Na jedno otevření dvířek (ta by byla také navíc..) by se dalo seno do pro dva kotce.
6. Nikde jsem si nevšiml vnějšího zateplení boků polystyrenem - ve dne chlad, v noci a zimě teplo. Ale možná byl zakryt, sluníčko mu nedělá dobře. Stejně tak nevím, zda byly takto chráněny podlahy zespodu.
7. Proč většina nepřemýšlí nad centrálním napájením? Protože nejde čistit?
8. Jen málo kdo má krmítko na granule a obilí. To ho všichni dávají do kameninových znečistitelných misek?
9.Přemýšlel někdo o automatickém dávkování granulí nebo obilí, aby ho stačilo dát do tří přihrádek pro každý kotec a nějaký motůrek by je pustil po osmi hodinách kanálkem dolů do krmítek? Chovatel by nebyl uvázán u králíků jako pes u boudy.
10. Velká část chovatelů můuví o klidové části. A přesto u hodně kotců jsou dvířka přes celé čelo, ačkoliv by stačila třetinová. Nebo to je kvůli vytahování hnoje?
11. Pokud jsou v králíkárně 4 kotce vedle sebe, mohla by být deska mezi dvěma prostředními kotci vysouvatelná a tím by z normálního kotce pro 2-3 králíky vznikl velký pro samici.
Jsou to jen podněty od laika nepraktika, tak je lze snadno odbýt.
Dobrý den,
na každou otázku může být více odpovědí, zkusím tedy odpovědět ze svého pohledu. Nebrat jako dogma :- )
1) Okapový žlábek slouží k odvodu moči, nejčastěji do připravené nádržky. Pokud uděláte zadní část králíkárny kaskádovitě tzn. vrchni kotec bude mit zadní přesah největší a směrem dolu se bude snižovat, tak nepotřebujete mít žádny žlábek a moč při odtékání bude skapávat přímo dolů na zem, aniž by se rozprskla o nižší část kotce.
2) Většina ji mívá sklopenou dozadu, právě kvůli odtoku moči. Králík většinou močí v zadním rohu kotce a odvod moči je nejrychlejší. V králičinci mám sklon dopředu, jelikož je mezi 3 zdmi napevno a žlábek vzadu tedy není možný. Používají se i žlábky z boku.
3) Tato podložka chrání podlahu před vlhkostí, jenž zapřičiňuje vznik dřevokazných hub a plísní a počátek degradace králíkárny. Další efekt je lepší vyklízení kotce.
4) Samozřejme taková konstrukce se používá a často bývá výklopná celá zadní část a hnůj se vyhodí tudy. Toto provedení mě zaujalo s řešením, kdy za králíkárnou bylo hnojiště, jenž bylo ve výběhu slepic a ty se v něm rády hrabaly a odpadlo nějaké nakládáni a vození hnoje.
5) Měl jsem společné jesle pro dva kotce, ale králící si seno vytahovali do podestýlky, aby jim ho soused zřejmě nesnědl dříve, proto jsem se vrátil ke klasice.
6) Králík nemá problémy i s výraznějšími mrazy, pokud je v suchu a závětří. Není tedy třeba zateplovat kvůli zimě a s přehřátím v létě v kotci taky nemívám problém. Nehledě na to, že na polystyrénu může kondenzovat voda a znovu viz bod 3.
7) Centrální napájeni si nedokážu moc představit u systému mých kotců. Čištění je druhá věc. Napáječky taky čistím a vylívám vodu většinou dřívě než ji králik dopije.
8) Ano dávám do kameniny a je-li nějak víc znečištěná, vyklopim to slepicím na zem a očistím.
9) Nevím, jak bych řešil dávkování řepy, mrkve, petržele, topinambury, kedlubny, trávy, sena... takže pro mne by to byla výrazná investice, bez výrazného efektu, jelikož bych tam stejnak musel jít.
10) Nemám klidovou část, takže nemohu hodnotit. Králík zaleze do zadního rohu kotce a odpočívá.
11) Mezistěny mám z prken přichycenými vruty, v případě pořeby pomoci aku odšroubuji a mám velký kotec.
Dobrý den,
ano stále posílá p.Peter Dudiňák, čímž bych mu chtěl ještě dodatečně poděkovat za jeho ochotu. Jak vidíte naše komunita komunikuje. Zaslal mi obratem plánky v DVG-čku, a to jsem potřeboval upřesnit jen "jesličky", protože jsem králíkárnu více méně dělal podle sebe a dostupných materiálů. Z diskusí zde jsem posbíral zkušenosti ostatních, přidal vlastní, až králíkárnu dodělám (musel jsem na cca měsíc stavbu přerušit), vložím sem také fotky.
Přeji příjemný den a ještě jednou zdravím Petera a Ďakujem
Havle K.
dobry den nerad obtezuji,ale tento vas prispevek je uz starsiho data.zaujala me vase kralikarna a spoustu lidi si od vas zadalo planek na ten kralicak.nevim jestli tady jeste chodite,ale byl bych moc rad kdyby jste mi take mohl zaslat planek te vasi kralikarny.muj email je,meggy.peggy@email.cz.predem dekuji a s pozdravem lada.
peterd
napsal(a):
Tak tu je par fotiek z novej kralikarne.
dobry den
Nerad obtazujem,ale tento vas prispevok je uz starsieho data.Zaujala ma vasa kralikarna a vela ludi si od vas ziadalo planek na tu kralikarnu.Nevim ci este v tom chodite,ale bol by som velmi rad keby jste mi taktiez mohli zaslat planek tej vasej kralikarne.Moj email je: straka.milpos@gmail.com.
Vopred dakujem a s pozdravom straka.
Dobrý den, tak já též dokončuji novou králíkárnu z palubek. Napájení niplovkami, výsuvné rošty ze střešních latí ( horní 2 patra nejsou ještě osazeny )..
Ahoj, viem že príspevok s novou králikárňou si dával už veľmi dávno no spomínal si že máš aj výkresy pre zhotovenie.. Veľmi sa mi tvoja králikáreň páči a keďže ideme stavať novú chcem sa opýtať či je ponuka o zaslanie výkresov ešte aktuálna? Bola by som veľmi vďačná. Diana
PS: ak áno môj email: baffiovadiana@azet.sk
hary69

XXX.XXX.199.239
rgreen
napsal(a):
A ještě detail kotce ..
Nechtělo by to ještě pod rošty udělat trusníky? Bylo by to jednodušší to vybírat a čistit. Jinak to vypadá pěkně.
hary69
napsal(a):
Nechtělo by to ještě pod rošty udělat trusníky? Bylo by to jednodušší to vybírat a čistit. Jinak to vypadá pěkně.
Trusníky jsou v plánu, ale až v zimě kdy bude méně práce a více času. V létě mě na 3 měsíce vyřadila z činnosti nemoc, a teď doháním ještě jinou práci co mi doma stála.. Jinak to jde ale i takto velmi dobře čistit. Moč odteče do kýblíku, a na bobky používám širokou nízkou škrabku kterou je odzadu vyhrnu na širokou lopatku nachystanou pod hranou.. Obden práce do 5 minut, toť veškerá obsluha..
Trusník hodlám udělat jako šuple se dnem opatřeným sítí, aby mohla močka protékat. Pravda pak to bude ještě pohodlnější..
Nyní již mi králíkárnu testují i odchovy, rošty z druhojakostních střešních latí za hubičku se velmi osvědčili. Mezery jsem udělal 17 mm, aby vše dobře propadalo. Malí králíčci neměli problém, naprosto to vyhovuje.
hary69

XXX.XXX.199.239
Střešní latě je dobrý a jednoduchý řešení. Nejspíš asi jste použil latě 3x5 a máte je na šíři 3 cm v králikárně?
hary69

XXX.XXX.199.239
A nestává se, že občas se někde bobky nahromadí a tvoří se hromádky? Hlavně aby je nezačali okusovat.
Nestává. Na nových roštech, na latích, okouší pouze hrany, pak již nic. O to lépe pak bobky padají do mezer, a nemusíte hrany srážet.. Jinak jim v kotcích měním polínka většinou z ovocného dřeva, aby se měli ušáci čím bavit. Máte vidět když dostanou čerstvé z kůrou jak se snaží..
Jinak mi přijde že je opravdu zajímali rošty pouze nové, jak je asi pomočí, i když jsou na pohled suché již mi do nich nejdou..
Rosty jsou super, cisto, zadne bobky, ale bohuzel ani seno.Nevim jak to dokazi, ale vetsina sena byla pod rostama.Takze jsem od rostu upustil.Ne ze bych je predelal, ale nacpal sem pod ne slamu, takze nic nepropadava a jsou klasicky na podestylce.Jednu vyhodu to ma, jde pryc alespon moc a neni treba tak casto prestylat, je tam porad sucho i kdyz si hrabne v brezosti.Jednu samici mam bez rostu a je znat rozdil.Je to zrovna ta hraboska.Jak dojde na dalsi stavbu, coz musi byt urgentne jeste do konce mesice, tak uz bude bez rostu, nebo na ten zpusob jako ted, rosty s podestylkou.
Jinak jak je tu psano o tech plancich.Take priznam, ze to moc nechapu.I kdyz chci neco okopirovat, tak kouknu a vidim.Nejake cm prece nehraji roli.Neco chci, vymyslim a udelam, nikdy sem zadne plawmky nepotreboval.Ale na druhou stranu verim, ze muzou byt lide kteri podkte planku postavi i co vzivote nevideli, ale svoji prestavivost nemaj.Ja teda dostat nejauej planek, tak si stejne musim nejdriv predstavit jak to vlastne ma vypadat.Takze kdyz planek neceho co uz stoji, tak pro mne je nejlepsim plankem fotka.Rozhodne tim nikoho nehanim, kazdy je z jineho testa.
Je zajímavé, že se toto vlákno drží bez dvou měsíců už 7 let a přesto se najdou takoví, co stále píší o plánky. To jim je opravdu někdo stále posílá. Být zadavatelem, stanovil bych si cenu za duševní vlastnictví, a ještě bych zbohatl - nebo by se toto vlákno konečně odebralo k věčnému spánku.
Nikdy som netušil že bude tak dlho zaujem o vykresy králikarne. A áno stále ich posielam, dal som si tu námahu svojho času urobiť vykresy a aký by malo význam mať ich len v šuflíku?
Ani ja som nezacinal od nuly,otec urobil predchodcu sučasnej králikarne a vychádzal z knihy. Takže čo je na tom z niečoho vychádzať? Veď nemusí byť taká ista a ani vo výkresoch nieje úplne všetko.
S pozdravom Dudiňák
peterd
napsal(a):
Nikdy som netušil že bude tak dlho zaujem o vykresy králikarne. A áno stále ich posielam, dal som si tu námahu svojho času urobiť vykresy a aký by malo význam mať ich len v šuflíku?
Ani ja som nezacinal od nuly,otec urobil predchodcu sučasnej králikarne a vychádzal z knihy. Takže čo je na tom z niečoho vychádzať? Veď nemusí byť taká ista a ani vo výkresoch nieje úplne všetko.
S pozdravom Dudiňák
ahoj, také by mě ta králíkárna zajímala...
Alespoň na fotečkách mě zaujala...
bude-li to možné, také bych uvítal plánky...
hona@centrum.cz
dík...
ft666

XXX.XXX.79.38
Dobry den mohol by som Vas poprosit o planik kralikarne, dakujem. Mail: 8806@pobox.sk
Dakujem Fero.
dddd.d

XXX.XXX.210.175
Mozeme poprosit o planik? burikova.d@gmail.com Ďakujeme.
imacek

XXX.XXX.167.221
Dobrý večer, králíkárnu máte nádhernou a něco podobného také potřebuji. Mohu Vás Peterd poprosit také o plánky králíkarny na adresu ivan@macekcoach.cz předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

BranoZ

XXX.XXX.158.240
Dobry den, rad by som Vas poprosil o zaslanie planu na vyhotovenie kralikarny na email: brano.zigmund@gmail.com. dakujem.
Take přidávám tu naši novou králikárnu a po 5dnech už vní máme nadílku.-D.
JankovskýJakub

XXX.XXX.41.22
Dobrý den aj ja by som mal zaujem o plany králikarne dakujem
jakub.jankovsky@gmail.com.
Stangendoerfer
napsal(a):
Králíkárny na tomto linku, který se jak koukám táhne již pěkných pár let, jsou vesměs parádní.Nemá někdo zkušenosti s chovem králíků v ohrazených kotcích např. v bývalých stájích nebo v jiných podobných prostorách? Díky předem.
Zkušenost vlastní mám částečnou... V boxech pro prase odchovávají kamarádi co mají velká plemena - moravské modré. Jinak i v chovateli jsem četl že to a´tak má jeden pán u BO. Já a kolega z Klubu používáme tento prostor pro odstav králíků "kuchyńských". Tedy když jsou králíkárny plné lednových-březnových "výstavních" kusů, dávám mladší vrhy do kotce po psovi, asi 3,5x2m prostoru. Na podzim sem tam měl 15 kousků, do 4 měsíců to šlo v pohodě. Pak se začli víc rvát ač to byly vše samice. Ale do té doby rostly moc pěkně a ani jsem nepozoroval nějaké zdravotní problémy. Ale nemělo to srst, zadky nebyly ideální... pro kuchyn a nižší pracnost pohoda. Pro výstavy... jo, vybral jsem tam jednu, dvě rezervní samice co sem dal na dva měsíce do kotce aby se dodělaly. Nebylo to pak na 95b, ale došly. A jak říkám, jako rezerva a na maso dobrý.
Chovatel Laďa

XXX.XXX.97.68
Stangendoerfer
napsal(a):
Králíkárny na tomto linku, který se jak koukám táhne již pěkných pár let, jsou vesměs parádní.Nemá někdo zkušenosti s chovem králíků v ohrazených kotcích např. v bývalých stájích nebo v jiných podobných prostorách? Díky předem.
Můžu vám kotce doporučit, přepážky jsou lepší zděný, do omítky přidejte víc cementu a vrchní štuk zafilcovat na jemno. Podlahu betonovou a nebo cihlovou, ale vyspádovat. Králíci v kotcích dobře rostou, já tam dávám samici s mladýma, cca ve 4 měsících oddělám samce a dle potřeby samice na chov atd. Kolikrát tam samici s mladýma samičkama nechám cca 6 měsíců a žádný problém není.
RomanNovobansky

XXX.XXX.66.1
Dobrý deň.
Ja ešte len plánujem prvý chov a rád by som si vyrobil králikáreň so 4 kotcami. Pošlete mi, prosím, plány, žeby som sa nechal inšpirovať? roman.novobansky@gmail.com Ďakujem.
Stangendoerfer
napsal(a):
Udělal jsem ohrazené kotce v chlívku kdy bylo dříve prase a králíci tam vypadají
spokojeně.Dávám tam samice před porodem a jsou tam až do odstavu.
Mladý zůstávají na místě a jsou zatím bezestrát.Rozměry boxů jsou cca 110x150 cm.
Je tam okno, takže světlo tam mají a další výhodu vidím v tom, že v létě tam není
takové vedro jako ve venkovní králíkárně, v zimě tam nemrzne a mají tam dost prostoru.
petruk
napsal(a):
Udělal jsem ohrazené kotce v chlívku kdy bylo dříve prase a králíci tam vypadají
spokojeně.Dávám tam samice před porodem a jsou tam až do odstavu.
Mladý zůstávají na místě a jsou zatím bezestrát.Rozměry boxů jsou cca 110x150 cm.
Je tam okno, takže světlo tam mají a další výhodu vidím v tom, že v létě tam není
takové vedro jako ve venkovní králíkárně, v zimě tam nemrzne a mají tam dost prostoru.
Dobrý nápad.Z čeho máte podlahu- z betonu?
Dobrý večer,
tak som si postavil spolu z otcom zajačník pre 4 nemeckých strakáčov, sú určené pre samcov.
danilo
napsal(a):
Dobrý večer,
tak som si postavil spolu z otcom zajačník pre 4 nemeckých strakáčov, sú určené pre samcov.
Ešte nie je úplne dokončený, králikárni chýba ešte pár menších detailov.Tie dorobím v priebehu tohoto týždňa a potom prenesiem králikáreň na miesto určenia a šup tam so samcami.
Kacos

XXX.XXX.13.168
My Mmame takyto. Ja som spravila planik nna papier a priatel mi ho vyrobil
...tak už nová králikáreň aj z osadenstvom - štyria samci Nemeckých obrovitých strakáčov.
Máte krásné králíkárny, tak Vám je závidím, jsem docela technicky založená kutilka, ale na to si fakt netroufám.
Já si vloni koupila na e-shopu novou králíkárnu a kurníkárnu a snad mi ještě letos vydrží, pak nevím.Je to vyrobené, jak z papíru, udělala jsem z prken podlahu, jinak by se už probořili.Na kurníkárně je už prohlá střecha, že ji musím také nějak vypodložit, je ze šindele.Vloni jsem sháněla nějakého kutila, co vyrábí králíkárny, ale nesehnala, tak jsem musela tyto šmejdy pořídit, ale to jsem nevěděla, že to je až tak hrozné a po sobotní vichřici jsem se rozhodla, že budu hledat dál, jelikož to není králíkárna na dlouhé trvání.Taky nebyla moc levná.Myslela jsem, že budu mít infarkt, když mi ji vítr převrátil i s malýma králíčkama. Vletěla jsem tam, blesky, neblesky, v dešti, nevěděla jsem co dříve, jestli zahánět kocoury, psy a nebo hledat rozprchlé králíčky. Naštěstí jsem je pochytala, pár jich bylo ještě přikryté roštěm, ale já v šoku, Hrozná sobota a když jsem už vyřízená v noci zalehla, slyšela jsem pod oknem pípání, to se mi zase z krabice s kačenkama, jedna dostala, tak jsem znovu, v dešti a v noční košili, jak divoženka honila kačenku, naštěstí se kocourům ze šopy nechtělo vylézat, jinak by to měla spočítané.A na závěr, nové kozenky a ráno byly fuč, naštěstí je dcera za zahradou našla.Tak takový víkend už nikdy.