Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2017 20:19
Yvan

XXX.XXX.151.148

Naša nová králikáreň. Začalo to dlhými večermi na nete, nasávaním informácií, a postupne vzniklo toto.12 kotcov š70xh80xv60, s polroštovou podlahou, napajačky niplové spojené hadičkami, krmítka zásobníkové, uzatvárateľné kotné búdky. Ako vaničky pod rošty som použil plast. bedničky š60xh40 napr. na zákusky. Všetky priečky sú vyberateľné, čiže sa dajú spojiť 2,3 alebo aj 4 kotce do hromady. Dosky sú spájané poldrážkou aby nebol prievan. Už treba len dorobiť jasle na seno, no ešte som sa nerozhodol či ich dať dnu alebo na dvierka. Ak by mal niekto záujem vieme vyrobiť ako skladačku (prvá fotka).

15.1.2017 20:35
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

gajdovka napsal(a):
Máte krásné králíkárny, tak Vám je závidím, jsem docela technicky založená kutilka, ale na to si fakt netroufám.
Já si vloni koupila na e-shopu novou králíkárnu a kurníkárnu a snad mi ještě letos vydrží, pak nevím.Je to vyrobené, jak z papíru, udělala jsem z prken podlahu, jinak by se už probořili.Na kurníkárně je už prohlá střecha, že ji musím také nějak vypodložit, je ze šindele.Vloni jsem sháněla nějakého kutila, co vyrábí králíkárny, ale nesehnala, tak jsem musela tyto šmejdy pořídit, ale to jsem nevěděla, že to je až tak hrozné a po sobotní vichřici jsem se rozhodla, že budu hledat dál, jelikož to není králíkárna na dlouhé trvání.Taky nebyla moc levná.Myslela jsem, že budu mít infarkt, když mi ji vítr převrátil i s malýma králíčkama. Vletěla jsem tam, blesky, neblesky, v dešti, nevěděla jsem co dříve, jestli zahánět kocoury, psy a nebo hledat rozprchlé králíčky. Naštěstí jsem je pochytala, pár jich bylo ještě přikryté roštěm, ale já v šoku, Hrozná sobota a když jsem už vyřízená v noci zalehla, slyšela jsem pod oknem pípání, to se mi zase z krabice s kačenkama, jedna dostala, tak jsem znovu, v dešti a v noční košili, jak divoženka honila kačenku, naštěstí se kocourům ze šopy nechtělo vylézat, jinak by to měla spočítané.A na závěr, nové kozenky a ráno byly fuč, naštěstí je dcera za zahradou našla.Tak takový víkend už nikdy.

Zdravím, nemusíte nic hledat, pilku, sekeru, kladívko a hřebíky má víceméně každý. Já si koupila kubík desek, nějaké latě a trámky a pak už to šlo raz dva. Desky jsem vzala 4metrové, aby mi nezůstávaly zbytky a udělala jsem si králíkárnu 2x 1,8x 1m, (švh) sama.Manžel na těžkou práci jen posunul kostru s obitou zadní stěnou na místo a pak jsem jen dodělala boky, přepážky, podlahy a dvířka jsem si usnadnila a všechny tři kotce nad sebou mají společné otvírání. Příští víkend za světla vyfotím.

15.1.2017 20:36
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Pekná práca.

Ani

16.1.2017 14:20
Ani

XXX.XXX.0.121

Dobrý den, jste vážně šikovná, hlavně se mi líbí rozvedený systém napájení, něco takového potřebuji, jen mám dotaz. Jak řešíte zamrzání v zimě? Děkuji a zdravím.

16.1.2017 15:39
gajdovka

XXX.XXX.45.9

kačíkačka napsal(a):
Zdravím, nemusíte nic hledat, pilku, sekeru, kladívko a hřebíky má víceméně každý. Já si koupila kubík desek, nějaké latě a trámky a pak už to šlo raz dva. Desky jsem vzala 4metrové, aby mi nezůstávaly zbytky a udělala jsem si králíkárnu 2x 1,8x 1m, (švh) sama.Manžel na těžkou práci jen posunul kostru s obitou zadní stěnou na místo a pak jsem jen dodělala boky, přepážky, podlahy a dvířka jsem si usnadnila a všechny tři kotce nad sebou mají společné otvírání. Příští víkend za světla vyfotím.

Jee, byla bych ráda, kdyby jste nafotila, pokud možno i detaily, děkuji, zkusila bych tedy

20.1.2017 19:46
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zítra pro gajdovku vyfotím ty moje králičí hotely a letní byty. Dnes jsem vyhodila 7 malých samice se na ně vyprdla a vůbec je nekojila , tak šla hned k mackovi a nechala se obskočit. Mohla si ušetřit jedno kocení no co, budou únoráci. Ostatní jsou v pohodě, takže to muselo být nějaké momentální pominutí smyslů či co.

21.1.2017 10:55
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Tady jsou ty slíbené fotečky, nejdřív venkovní šesti hotel s ubytovanýma rezervama, kdyby něco, a jeden dvojkotec co je opravdu jen letní byt pro odchovy. Ten má každý kotec 1,2x0,6x1m(švh).

21.1.2017 11:00
gajdovka

XXX.XXX.45.9

kačíkačka napsal(a):
Tady jsou ty slíbené fotečky, nejdřív venkovní šesti hotel s ubytovanýma rezervama, kdyby něco, a jeden dvojkotec co je opravdu jen letní byt pro odchovy. Ten má každý kotec 1,2x0,6x1m(švh).

Tak to vůbec ale není špatný nápad, mít dvířka zároveň otvírací a ne každý zvlášt.
myslím si, že jsem technický typ, zručná, ale toto bych nesvedla bez podrobného popisu, kdyby jste se někdy nudila , já vím, byla bych moc vděčná, protože nevím, co prvně, s čím začít, díky.

21.1.2017 11:13
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A ještě vnitřní králíkárna pro samice s malýma, taky mají 1x1m podlahu. Mám tu ubytovaného i mého matadora 7 let kříženec kastorexe a meklenburské v druhé generaci otec na dceru. Jsou po něm parádní králíci i se samicemi neznámého původu co jsem si dovezla z burzy. Bílá strakatá loňská lednovka a letošní pidilidi, moc nechtěli pózovat

21.1.2017 11:46
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

gajdovka napsal(a):
Tak to vůbec ale není špatný nápad, mít dvířka zároveň otvírací a ne každý zvlášt.
myslím si, že jsem technický typ, zručná, ale toto bych nesvedla bez podrobného popisu, kdyby jste se někdy nudila , já vím, byla bych moc vděčná, protože nevím, co prvně, s čím začít, díky.

No ono to není až tak složité, představte si prostě bednu, kde jenom spojíte stěny k sobě a uděláte uvnitř oddělení. Stavěla jsem tak i kurníček pro zdrobnělky, ten byl jednodušší, nemá přepážky . Nejdřív jsem udělala záda, odměřila jsem si vzdálenosti odtoků a tam nechala škvíry, potom jsem spojila venkovní boky latí se sklonem 4cm aby mi pasovaly na odtok, to samé uprostřed. No dole jsem se trochu sekla a zapomněla jsem, na šířku desky na podlaze, ale dole to tak nevadí, spojila přední stranu a udělala jednodveře. Podlahy mají dvě vrstvy a mezi nima je pevný igelitový pytel. Celkem jednoduché, i když mi to po víkendech trvalo tři týdny, jsem pipla a záda už taky nejsou nejmladší, v sobotu jsem vždycky řezala, měřila a stloukala a v neděli se léčila. Ještě že manžel je v práci víceméně pořád stejně si ťukal na čelo, jestli mi to stojí za to se tak huntovat, ale když vás něco baví, tak ani záda v háji vás nezastaví . Přikládám i fotečku s kurníčkem, není moc vidě, ale už se mi nechce znova ven. Má 2x1,5x1.2m(švh). A našla jsem jednu starší fotku, tak přikládám taky.

21.1.2017 11:59
gajdovka

XXX.XXX.45.9

kačíkačka napsal(a):
No ono to není až tak složité, představte si prostě bednu, kde jenom spojíte stěny k sobě a uděláte uvnitř oddělení. Stavěla jsem tak i kurníček pro zdrobnělky, ten byl jednodušší, nemá přepážky . Nejdřív jsem udělala záda, odměřila jsem si vzdálenosti odtoků a tam nechala škvíry, potom jsem spojila venkovní boky latí se sklonem 4cm aby mi pasovaly na odtok, to samé uprostřed. No dole jsem se trochu sekla a zapomněla jsem, na šířku desky na podlaze, ale dole to tak nevadí, spojila přední stranu a udělala jednodveře. Podlahy mají dvě vrstvy a mezi nima je pevný igelitový pytel. Celkem jednoduché, i když mi to po víkendech trvalo tři týdny, jsem pipla a záda už taky nejsou nejmladší, v sobotu jsem vždycky řezala, měřila a stloukala a v neděli se léčila. Ještě že manžel je v práci víceméně pořád stejně si ťukal na čelo, jestli mi to stojí za to se tak huntovat, ale když vás něco baví, tak ani záda v háji vás nezastaví . Přikládám i fotečku s kurníčkem, není moc vidě, ale už se mi nechce znova ven. Má 2x1,5x1.2m(švh). A našla jsem jednu starší fotku, tak přikládám taky.

Vidím, že jsme na tom stejně, manžel do večera v práci a já se pouštím do věcí, které jsem nikdy nedělala, taky si |ťuká na hlavu, že mi to koupí, ale nene, jednou jsem koupila před dvěma roky kurník a králíkárnu a dneska mi to padá na hlavu, bylo to drahé, kolem 10000 a dneska to můžu spállit, takže jsem vloni začala víc kutit, nejdříve nové podlážky, ty jsou bytelné, ale to okolo už na odpis, zkrátka 1.března musí nová stát.Zkoušela jsem se dřevem poprvé, dělala jsem si vrátka ke slepicím, husám a na kozinec, nový husník, sice jsem zprvu dala panty naopak, ale ted už vím, chybama se člověk učí a jak píšete, když to člověka baví, než sedět u Trumpa, Biatlonu, raději jdu ven kutit.Záda taky občas cítím, ale pohyb nikoho nezabil.

jankum@elimax.cz

12.2.2017 19:32
jankum@elimax.cz

XXX.XXX.42.63

Dobrý den, Kolik by byla cena za materiál skládačku? Děkuji Michal.

jankum@elimax.cz

12.2.2017 19:35
jankum@elimax.cz

XXX.XXX.42.63

Yvan napsal(a):
Naša nová králikáreň. Začalo to dlhými večermi na nete, nasávaním informácií, a postupne vzniklo toto.12 kotcov š70xh80xv60, s polroštovou podlahou, napajačky niplové spojené hadičkami, krmítka zásobníkové, uzatvárateľné kotné búdky. Ako vaničky pod rošty som použil plast. bedničky š60xh40 napr. na zákusky. Všetky priečky sú vyberateľné, čiže sa dajú spojiť 2,3 alebo aj 4 kotce do hromady. Dosky sú spájané poldrážkou aby nebol prievan. Už treba len dorobiť jasle na seno, no ešte som sa nerozhodol či ich dať dnu alebo na dvierka. Ak by mal niekto záujem vieme vyrobiť ako skladačku (prvá fotka).

12.2.2017 19:48
Maros96

XXX.XXX.24.158

Moja posledna praca 8 klietok pre samice s priestorom na kotenie a 7 klietok na samcov a na nove kusy.

13.2.2017 09:41
bery25

XXX.XXX.4.230

Maros96 napsal(a):
Moja posledna praca 8 klietok pre samice s priestorom na kotenie a 7 klietok na samcov a na nove kusy.

Dobry, mozte napisat rozmery klietok, dakujem.

13.2.2017 16:28
Maros96

XXX.XXX.24.158

Horne klietky maju 70x70x60 a dolne 100x70x60 a tie na okotenie maju 40x60x60.

13.2.2017 16:36
Yvan

XXX.XXX.101.104

Dobrý deň.

Odpoveď som poslal na Váš emil.

13.2.2017 16:40
Yvan

XXX.XXX.101.104

jankum@elimax.cz napsal(a):

Dobrý deň p.Michal

Odpoveď som poslal na váš emil.

Yvan.

13.2.2017 17:09
bery25

XXX.XXX.4.230

Maros96 napsal(a):
Horne klietky maju 70x70x60 a dolne 100x70x60 a tie na okotenie maju 40x60x60.

Dakujem.

Zdeno13

31.3.2017 23:19
Zdeno13

XXX.XXX.231.120

Yvan napsal(a):

Ahoj máš nejaké plány? Ktoré by si zverejnil? Poprípade akú su náklady na material ?

23.6.2022 09:10
b.smrcinova

XXX.XXX.41.2

Dobrý den, vím že píši dost dlouho ale náhodou plánek na tu krásnou králíkárnu by jste ještě měl? Chci začít s chovem a ta vaše se mi moc líbí. Děkuji B.Smrcinova@seznam.cz

9.7.2022 22:20
Snehy

XXX.XXX.255.156

Zajtra je nedeľa, tak sa nič nedela
Sadnem k PC a pošlem moje rozmery. Ale nie som zástanca príklad 9 ks v jednom. Musí to byť "lego"

27.7.2022 13:07
peterd

XXX.XXX.196.110

Dobrý deň, ak to bol dotaz na mňa tak Vám výkresy rád pošlem

Přidejte reakci

Přidat smajlík