Úhyn mladých kanarků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2016 06:56
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Zdravím
Chtěl bych se zeptat proč mi mladí kanáři ve věku 7-10dni uhynou. Děkuji za odpověď.

7.11.2016 22:56
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Mate pomýlené ročné obdobia ?

7.11.2016 23:13
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,

nejspis proto ze bude v necem problem. A ikdyby jste popsal sebelip vas chov, takto pres diskusi se bude pricina urcovat velice tezko. Vseobecne:

1) spatne postavena krmna davka
2) zdravotni problem

S pozdravem Smidla.eu.

8.11.2016 06:21
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Roční období nemám pomylene to píšu když to bylo na jaro a v létě teď mám samce a samice zvlášť.

8.11.2016 06:24
dada09

XXX.XXX.32.10

Dobrý den.
Měli kanáři plná volátka?Mně se letos u jednoho páru pokaždé stalo, že rodiče přestávali krmit.Přitom loni to byl můj nejlepší pár.

8.11.2016 06:51
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Kanáři měli plné volata až ten 7-10den měli prázdné a byly chudí četl jsem že to může být pestrou stravu.ze samička se chce znovu pařit tak je nekrmí.je to pravda?

8.11.2016 10:32
L.L.

XXX.XXX.41.186

Papoušek555 napsal(a):
Kanáři měli plné volata až ten 7-10den měli prázdné a byly chudí četl jsem že to může být pestrou stravu.ze samička se chce znovu pařit tak je nekrmí.je to pravda?

Měli jsme podobný problém a může to být i tím. Další řešení je vyndat samce z klece aby samička měla klid se věnovat mladým a samce vrátit zpět až k dalšímu párování. Jakmile budou mláďata samostatná...

Latimeria

19.1.2017 21:16
Latimeria

XXX.XXX.71.4

Dobrý den.Pisatel neuvádi bohuźel to nejdůležitějśí, zda má kanáry venku nebo doma.Venkovní odchov je vždy rizikový, přechodné snížení teploty jiˇo 5-7 st.C je kritické pro mladé kanáry, na kterých samice již nesedí, jen je krmí.Během pár hodin dojde ke sníźení tělesné teploty mláďat a ta nereagují na potravu od samice.Pro samici je to signál, že jsou nasyceni.Protoźe ve skutečnosti nasyceni nejsou a navíc jsou podchlazeni za 1-2 hodiny již neźijí.Samice sedí na hnízdé po vylíhnutí mladých průměrně týden, další týden potřebují na opeření a dalśí týden by měli opustit hnízdo nebo sedí na okraji hnízda.Krmení je důležité pro přípravu na hnízdění.Podáváme sépiovou kost, zelené a kdo má moźnost tak naklíčené krmení.V tuto dobu musí být samice v kleci sama, ale samce můźe vidét.Páříme ptáky zásadné brzy ráno, po rozbŕesku.Nejlepší je k tomuto aktu použít tzv."párovací" klec.Večer do ní vpustíme samici aby si zvykla, samce přidáme brzy ráno.V této kleci jsou bidla jen několik cm nade dnem, z důvodu prevence samce proti úrazu nebo také neochoté se z tohoto důvodu zapářit.Spousta chovatelů netuśí źe toto bývá skutećný důvod pro samce, který se v malé kleci nespáří.Po aktu vrátíme ptáky na jejich místa.Tento posup opakujeme do dne, kdy samice snese min.4 vejce.Po zapáření samici ponecháme v kleci samotnou /ponechat pár kanárů pospolu doporućuji jen zkuśeným chovatelům/a podáváme pouze nejnutnějśí smés zrnin a vodu, jinak NIC!Samice se nesmí pohlavné rozptylovat!Sledujeme hnízdéní /13-14dní/, do ničeho jí nezasahujeme.Osobné jsem vejce neodebíral a neprováděl zásahy, které nepovaźuji za přirozené.Po vylíhnutí prvního mláděte podáváme vaječnou smés, do které můźeme pŕidat B-komplex nebo jiné podpůrné prostŕedky.Já jsem pouźíval komáří sušené larvy nebo vylíhlé komáry/měl jsem insektárium/, ptáci po nich dŕíve nasazovali na peŕí, protoźe komáŕi mají vysokou nutrićní hodnotu.Teplota hnízda musí být konstantní, jakékoliv experimenty v tomoto období odmítám.Musíme hlídat kritický okamźik, kdy samice sleze hnízda a mladé jen krmí.Pokud mladí vylézají z hnízda, jsou jiź opeření.V tuto dobu můźeme do klece přidat samce, měl by mláďata také krmit.Toto musíme ale hlídat, některý samec je na mláďata agresivní.Nesmíme dopustit, aby samice do samostatnosti mladých chtěla zase sedét-pŕestala by mladé krmit! Já jsem na tento týden odebíral z klece hnízdo.Mladí se po osamostatnéní pŕepustí do proletovaćky a musí se naućit loupat řepku.To je znak že jsou bezpećně samostatní.Řepku jim uvaříme a podrtíme.Za týden jim ji jen podrtíme.Toto je nutné sledovat, hladný kanár do 48 hod.ztratí váhu a málokdy se vzpamatuje.K řepce pŕidáváme postupně další zrniny.Přeji hodně trpélivosti do chovu kanárů, který je pro svoji rozmanitost bezkonkurence.Řimák.

urucum

19.1.2017 22:01
urucum

XXX.XXX.113.181

rastislavmpavelka napsal(a):
Mate pomýlené ročné obdobia ?

Kkt.

19.1.2017 23:05
lupus4

XXX.XXX.176.22

Latimerie nám tu popsal staré teorie a zcela jistě nečetl toto vlákno,

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/nemodforum/r/detail/1523298/kanari#a2828286.

které tato dogmata zcela popirá

je zvláštní, jak jinde doporučuje co nemenší zasahování do chovu a zde je tomu přímo naopak.

Latimeria

20.1.2017 15:07
Latimeria

XXX.XXX.71.4

Dobrý den.Omlouvám se lupusu4 za nepochopení mého příspěvku.Chov kanárů alespoń v jistém období chovu zásah vyžaduje z důvodu již domestikovaných jedinců.Já jsem uvedl svůj způsob chovu, který jsem praktikoval jen 40 let! Za tu dobu jsem odchoval asi 400 kanárů, kteří nebyli co barevného rázu nejlepśí, ale nebyli také na odpis a hodili se do každého chovu.Docílil jsem u žlutých kanárů odstínu citronově źlutých, to jsou dvoufaktoroví ptáci, jejichź odchov je náročnějśí.U kanárů by nemělo jít nikdy o kvantitu.Své zkuśenosti jsem získával od 13 let od Lub.Kolského ze Zlína, v té dobé nejlepšího odborníka na chov kanárů.Jeho znalosti a cit pro tento druh ptáků byl mimoŕádný. Chov papouśků je naprosto jiný, protoźe mentalita téchto ptáků to vyžaduje, nikoliv já sám.Princip chovu je v respektu potŕeb toho daného druhu, jinak nejsme chovatelé ale vlastníci fauny.Moje pŕíspěvky nikoho nenapadaly ani neuráźeli, pouze jsem zde uváděl svůj názor tak jako ostatní.Poku bych byl konfrontován s kýmkoliv na těchto stránkách, buďte ujištén že ze svými sobeckými a bezohlednými postoji vůći bezbranným tvorům neobstojí!Na každé burze pokud mne to ćas dovolí se přesvěčuji o ubohosti úrovně chovu, vyjadřování majitelů o svých jedincích a stíźnosti jeden na druhého.Již koupé papouśka, který nepatŕí do levné kategorie je projevem naprostého diletanství a neodbornosti v chovatelství.Jeho pozdějśí náŕky jsou trapné, a na dobŕe mínéné rady podloźené zkuśenostmi tito jedinci odpovídají reakcemi jako vlk4.Řimák.

mag

20.1.2017 15:40
mag

XXX.XXX.201.247

Latimeria napsal(a):
Dobrý den.Omlouvám se lupusu4 za nepochopení mého příspěvku.Chov kanárů alespoń v jistém období chovu zásah vyžaduje z důvodu již domestikovaných jedinců.Já jsem uvedl svůj způsob chovu, který jsem praktikoval jen 40 let! Za tu dobu jsem odchoval asi 400 kanárů, kteří nebyli co barevného rázu nejlepśí, ale nebyli také na odpis a hodili se do každého chovu.Docílil jsem u žlutých kanárů odstínu citronově źlutých, to jsou dvoufaktoroví ptáci, jejichź odchov je náročnějśí.U kanárů by nemělo jít nikdy o kvantitu.Své zkuśenosti jsem získával od 13 let od Lub.Kolského ze Zlína, v té dobé nejlepšího odborníka na chov kanárů.Jeho znalosti a cit pro tento druh ptáků byl mimoŕádný. Chov papouśků je naprosto jiný, protoźe mentalita téchto ptáků to vyžaduje, nikoliv já sám.Princip chovu je v respektu potŕeb toho daného druhu, jinak nejsme chovatelé ale vlastníci fauny.Moje pŕíspěvky nikoho nenapadaly ani neuráźeli, pouze jsem zde uváděl svůj názor tak jako ostatní.Poku bych byl konfrontován s kýmkoliv na těchto stránkách, buďte ujištén že ze svými sobeckými a bezohlednými postoji vůći bezbranným tvorům neobstojí!Na každé burze pokud mne to ćas dovolí se přesvěčuji o ubohosti úrovně chovu, vyjadřování majitelů o svých jedincích a stíźnosti jeden na druhého.Již koupé papouśka, který nepatŕí do levné kategorie je projevem naprostého diletanství a neodbornosti v chovatelství.Jeho pozdějśí náŕky jsou trapné, a na dobŕe mínéné rady podloźené zkuśenostmi tito jedinci odpovídají reakcemi jako vlk4.Řimák.

Můžete osvětlit proč by mělo být dosažení odchovu dvoufaktorového jedince "obtížné"!? smajlík

20.1.2017 18:28
lupus4

XXX.XXX.250.24

na dobŕe mínéné rady podloźené zkuśenostmi tito jedinci odpovídají reakcemi jako vlk4.

můžete mi prozradit, čím se vás moje reakce dotkla ?
Myslíte, že zkušenosti Mirka (který odchovává pár set mladých ročně) jsou špatné? Že to neumí ? Ale výsledky hovoří...přečetl jste si vůbec uvedený odkaz?
A že právě propaguje přirozený chov po páru s co nejmenšími zásahy chovatele - není to právě to, co tady propagujete i vy?

Reagujete zbytečně nedůtklivě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík