Chová někdo přírodní andulky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.3.2013 15:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.146

Chová někdo přírodně zbarvené andulky?smajlík

27.3.2013 17:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

myslíte zelenou klasiku? mám doma pár..akorát se nemůžu zbavit pocitu, že jsou tmavě zelení.. smajlík

27.3.2013 18:54
smidla

XXX.XXX.199.215

lavacca napsal(a):
myslíte zelenou klasiku? mám doma pár..akorát se nemůžu zbavit pocitu, že jsou tmavě zelení.. smajlík

Dobry den,
jen se mi to zda nebo ma samice velky problem na kridlech? Jako by nemela radne narostle letky.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

27.3.2013 19:10
lavacca

XXX.XXX.1.3

smidla napsal(a):
Dobry den,
jen se mi to zda nebo ma samice velky problem na kridlech? Jako by nemela radne narostle letky.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

Dobrý den,
zrovna byla po vylétnutí od mláďat, takže taková "slehlá". :) Jinak má křídla nasazená správně. Bohužel jsem ji na podzim nefotila a teď zas sedí, takže ji pořádně nafocenou nemám.

28.3.2013 23:05
rgreen

XXX.XXX.69.33

Barva je snad v pořádku, ony fotky někdy dost zkreslují. Pouze ta samička má příliš žlutou hlavu. Měla by vypadat jako samec, ten má přírodní vzhled. Dále je otázka co brát jako přírodní andulku. Zda postačí vzhled ? Nebo čistá genetika, kde pták neštěpí na jinou barvu a typem a barvou samozřejmě odpovídá divoké andulce ?? Myslím že dnes nám nezbývá než se spokojit s první variantou. Též jsem si letos pořídil tři páry víceméně přírodně zbarvených andulek. Jedna samička má též trošku žlutější hlavu, jeden sameček mi připadne mírně do olivova. Jsem ale rád že se mi podařilo vybrat to co mám. Jsem napnutý co vše se objeví u mláďat, bude to jistě zajímavé rozuzlení. smajlík Přeji hezké odchovy smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2013 23:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den ciste andulky prirodni uz skoro nikdo nema.V prazske zoo maji ciste prirodni.Mladata kazdym rokem prodavaji.

28.3.2013 23:34
i_v_a_n.sk

XXX.XXX.166.127

lavacca napsal(a):

ten samec má tmavý faktor a ta samička nie je prírodná ale opalínová , tu je prírodny samec ešte ked som mal andulky cca pred 3 rokmi nebol problem takehoto samca zehnat aj neštiepaceho

29.3.2013 07:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

i_v_a_n.sk napsal(a):
ten samec má tmavý faktor a ta samička nie je prírodná ale opalínová , tu je prírodny samec ešte ked som mal andulky cca pred 3 rokmi nebol problem takehoto samca zehnat aj neštiepaceho

já vím, že je samička opalínová. :) taky se mi po ní letos vylíhla opalínová dcera. :)

U samečka právě tipuji, že je tmavý... já bych klidně i klasicky zeleného kluka pro zpestření brala, ale je nějaký boom duhovek, perlových a strak... smajlík

29.3.2013 07:30
lavacca

XXX.XXX.1.3

rgreen napsal(a):
Barva je snad v pořádku, ony fotky někdy dost zkreslují. Pouze ta samička má příliš žlutou hlavu. Měla by vypadat jako samec, ten má přírodní vzhled. Dále je otázka co brát jako přírodní andulku. Zda postačí vzhled ? Nebo čistá genetika, kde pták neštěpí na jinou barvu a typem a barvou samozřejmě odpovídá divoké andulce ?? Myslím že dnes nám nezbývá než se spokojit s první variantou. Též jsem si letos pořídil tři páry víceméně přírodně zbarvených andulek. Jedna samička má též trošku žlutější hlavu, jeden sameček mi připadne mírně do olivova. Jsem ale rád že se mi podařilo vybrat to co mám. Jsem napnutý co vše se objeví u mláďat, bude to jistě zajímavé rozuzlení. smajlík Přeji hezké odchovy smajlík

A nemá ji víc žlutou díky opalínové kresbě? Mám tu zase fialovou andulku opalínovou a taky má víc bílé na hlavě..vlastně jsem i dle toho rozeznávala teď mláďata v budce, co jaké bude.

Jinak s tou zoo mě to nenapadlo, asi jim zkusím napsat. :)

29.3.2013 18:26
vulkanickaperla

XXX.XXX.168.38

Já jsem sehnal loňskou přírodní samičku ze ZOO Hluboká nad Vltavou. Mají tam krásné hejno.

30.3.2013 06:27
elisasedma

XXX.XXX.161.120

Já mám přírodního samce smajlík , ale modrou samici smajlík. Asi neni možné že by měli opět alespoň jedno přírodní mládě? smajlík

30.3.2013 07:52
lavacca

XXX.XXX.1.1

elisasedma napsal(a):
Já mám přírodního samce smajlík , ale modrou samici smajlík. Asi neni možné že by měli opět alespoň jedno přírodní mládě? smajlík

Dle mé zkušenosti přírodnější forma "přetáhne" jinou, takže možné to dle mého je. Akorát bude mládě dál štěpitelné na modré...

30.3.2013 08:10
saluki

XXX.XXX.6.82

vulkanickaperla napsal(a):
Já jsem sehnal loňskou přírodní samičku ze ZOO Hluboká nad Vltavou. Mají tam krásné hejno.

ahoj, mají je tam stále? Viděla jsem je před několika lety, bylo to v krásně uzpůsobené volieře hned kousek od vchodu. Letos se tam chystám podívat.

30.3.2013 10:28
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
pokud jsou ti praci geneticky cisti, coz nejsou, tak by vysledek byl vsechna mladata zelena stepitalna na modrou. V tomto tematu se ale ma na mysli nejen fenotypove zelena andulka, ale take geneticky cista zelena andulka.
Vseobecne je u ptaku kteri maji spoustu barevnych mutaci poptavka po ciste prirodnich jedincich. nekde vic nekde min. Mnohdy jsou takovi ptaci ceneni daleko vic nez ta nejvzacnejsi mutace.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

30.3.2013 16:44
lp76

XXX.XXX.217.2

saluki napsal(a):
ahoj, mají je tam stále? Viděla jsem je před několika lety, bylo to v krásně uzpůsobené volieře hned kousek od vchodu. Letos se tam chystám podívat.

jj mají, stále na stejném místě smajlík

30.3.2013 17:24
kalas95

XXX.XXX.156.228

A jaké jsou jejich ceny??smajlík

30.3.2013 17:40
mitraton

XXX.XXX.72.41

saluki napsal(a):

Dobrý den paní Dittrich,

v ZOO Hluboká je mají již mnoho let a co si z poslední návštěvy pamatuji, jsou stále na stejném místě, tedy kousek od vchodu vlevo. K dispozici mají dlouhou kmenovou mnohobudku položenou na ležato, což působí pěkným přírodním dojmem. Myslím, že u andulek byly také korely.

S chov. pozdravem
Martin Záruba

30.3.2013 19:14
mildaii

XXX.XXX.75.237

Zdravím vás všechnysmajlík Ano, mají je tam stále smajlík M.Kaplan

31.3.2013 07:44
saluki

XXX.XXX.6.82

mildaii napsal(a):
Zdravím vás všechnysmajlík Ano, mají je tam stále smajlík M.Kaplan

To je přesně ono, i s tím budkovým kmenem naležato.
Děkuji. Letošní výlet je tedy jasný smajlík

31.3.2013 07:49
saluki

XXX.XXX.6.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chová někdo přírodně zbarvené andulky?smajlík

ahoj, tady je odkaz na téma, co tu dříve proběhlo. Je tam odkaz na chovatele.

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/650485/prirodne-andulky

31.3.2013 07:58
saluki

XXX.XXX.6.82

ještě je v tom tématu dobře vidět, jak chovatel věnuje 5 leté úsilí tvorbě genového základu a zájemcům se zdá moc dát za takovou andulku tisícovku. Lidi jsou někdy fakt děsný, tedy doba je děsná. Ach ty slevy, co jsme se to naučili. Chceme kvalitu za běžnou cenu a přitom si v párcích místo masa kupujeme mouku, chjo smajlík

31.3.2013 09:25
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
doba je zla, to bezdebat. Ovsem je dobre si uvedomit, kdo ma problemy s tim zaplatit patricnou cenu a kdo ne.
Ti co odchovavaji prevazne pro vykup neoceni praci nekoho kdo se snazi chovat cilene. Oproti tomu chovatel, ktery ma cil nema problem zaplatit i vyzsi castku.
Mne osobne se castka 1000,- za andulku v cistene zelene barve prilis. Ale je to veci prodavajiciho a kupujiciho. Adekvatni cena by byla asi polovicni dle meho nazoru.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

Přidejte reakci

Přidat smajlík