Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.146
Chová někdo přírodně zbarvené andulky?
myslíte zelenou klasiku? mám doma pár..akorát se nemůžu zbavit pocitu, že jsou tmavě zelení..
lavacca
napsal(a):
myslíte zelenou klasiku? mám doma pár..akorát se nemůžu zbavit pocitu, že jsou tmavě zelení..
Dobry den,
jen se mi to zda nebo ma samice velky problem na kridlech? Jako by nemela radne narostle letky.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry den,
jen se mi to zda nebo ma samice velky problem na kridlech? Jako by nemela radne narostle letky.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Dobrý den,
zrovna byla po vylétnutí od mláďat, takže taková "slehlá". :) Jinak má křídla nasazená správně. Bohužel jsem ji na podzim nefotila a teď zas sedí, takže ji pořádně nafocenou nemám.
Barva je snad v pořádku, ony fotky někdy dost zkreslují. Pouze ta samička má příliš žlutou hlavu. Měla by vypadat jako samec, ten má přírodní vzhled. Dále je otázka co brát jako přírodní andulku. Zda postačí vzhled ? Nebo čistá genetika, kde pták neštěpí na jinou barvu a typem a barvou samozřejmě odpovídá divoké andulce ?? Myslím že dnes nám nezbývá než se spokojit s první variantou. Též jsem si letos pořídil tři páry víceméně přírodně zbarvených andulek. Jedna samička má též trošku žlutější hlavu, jeden sameček mi připadne mírně do olivova. Jsem ale rád že se mi podařilo vybrat to co mám. Jsem napnutý co vše se objeví u mláďat, bude to jistě zajímavé rozuzlení. Přeji hezké odchovy
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den ciste andulky prirodni uz skoro nikdo nema.V prazske zoo maji ciste prirodni.Mladata kazdym rokem prodavaji.
lavacca
napsal(a):
ten samec má tmavý faktor a ta samička nie je prírodná ale opalínová , tu je prírodny samec ešte ked som mal andulky cca pred 3 rokmi nebol problem takehoto samca zehnat aj neštiepaceho
i_v_a_n.sk
napsal(a):
ten samec má tmavý faktor a ta samička nie je prírodná ale opalínová , tu je prírodny samec ešte ked som mal andulky cca pred 3 rokmi nebol problem takehoto samca zehnat aj neštiepaceho
já vím, že je samička opalínová. :) taky se mi po ní letos vylíhla opalínová dcera. :)
U samečka právě tipuji, že je tmavý... já bych klidně i klasicky zeleného kluka pro zpestření brala, ale je nějaký boom duhovek, perlových a strak...
rgreen
napsal(a):
Barva je snad v pořádku, ony fotky někdy dost zkreslují. Pouze ta samička má příliš žlutou hlavu. Měla by vypadat jako samec, ten má přírodní vzhled. Dále je otázka co brát jako přírodní andulku. Zda postačí vzhled ? Nebo čistá genetika, kde pták neštěpí na jinou barvu a typem a barvou samozřejmě odpovídá divoké andulce ?? Myslím že dnes nám nezbývá než se spokojit s první variantou. Též jsem si letos pořídil tři páry víceméně přírodně zbarvených andulek. Jedna samička má též trošku žlutější hlavu, jeden sameček mi připadne mírně do olivova. Jsem ale rád že se mi podařilo vybrat to co mám. Jsem napnutý co vše se objeví u mláďat, bude to jistě zajímavé rozuzlení. Přeji hezké odchovy
A nemá ji víc žlutou díky opalínové kresbě? Mám tu zase fialovou andulku opalínovou a taky má víc bílé na hlavě..vlastně jsem i dle toho rozeznávala teď mláďata v budce, co jaké bude.
Jinak s tou zoo mě to nenapadlo, asi jim zkusím napsat. :)
Dobry den,
pokud jsou ti praci geneticky cisti, coz nejsou, tak by vysledek byl vsechna mladata zelena stepitalna na modrou. V tomto tematu se ale ma na mysli nejen fenotypove zelena andulka, ale take geneticky cista zelena andulka.
Vseobecne je u ptaku kteri maji spoustu barevnych mutaci poptavka po ciste prirodnich jedincich. nekde vic nekde min. Mnohdy jsou takovi ptaci ceneni daleko vic nez ta nejvzacnejsi mutace.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
saluki
napsal(a):
ahoj, mají je tam stále? Viděla jsem je před několika lety, bylo to v krásně uzpůsobené volieře hned kousek od vchodu. Letos se tam chystám podívat.
Dobrý den paní Dittrich,
v ZOO Hluboká je mají již mnoho let a co si z poslední návštěvy pamatuji, jsou stále na stejném místě, tedy kousek od vchodu vlevo. K dispozici mají dlouhou kmenovou mnohobudku položenou na ležato, což působí pěkným přírodním dojmem. Myslím, že u andulek byly také korely.
S chov. pozdravem
Martin Záruba
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chová někdo přírodně zbarvené andulky?
ahoj, tady je odkaz na téma, co tu dříve proběhlo. Je tam odkaz na chovatele.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/650485/prirodne-andulky
ještě je v tom tématu dobře vidět, jak chovatel věnuje 5 leté úsilí tvorbě genového základu a zájemcům se zdá moc dát za takovou andulku tisícovku. Lidi jsou někdy fakt děsný, tedy doba je děsná. Ach ty slevy, co jsme se to naučili. Chceme kvalitu za běžnou cenu a přitom si v párcích místo masa kupujeme mouku, chjo
Dobry den,
doba je zla, to bezdebat. Ovsem je dobre si uvedomit, kdo ma problemy s tim zaplatit patricnou cenu a kdo ne.
Ti co odchovavaji prevazne pro vykup neoceni praci nekoho kdo se snazi chovat cilene. Oproti tomu chovatel, ktery ma cil nema problem zaplatit i vyzsi castku.
Mne osobne se castka 1000,- za andulku v cistene zelene barve prilis. Ale je to veci prodavajiciho a kupujiciho. Adekvatni cena by byla asi polovicni dle meho nazoru.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu