A teraz pripájam obrázky prírodných anduliek F5 (štiepia už len málo).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, jezdíte prosím na některou burzu do ČR? Měl bych zájem o koupi andulek. Díky
Občas chodím na burzu do Přerova.
Momentálne mám 13 chovných párov prírodných anduliek. Je to výsledok 5 ročnej práce. Ešte to chce viac generácií, aby už vôbec neštiepili. Potrebujem podstatne rozšíriť chovnú základňu. Mám cieť chovať cca 5 - 10 kŕdľov po 10 pároch, aby som úplne vylúčil príbuzenské párenie a vylúčil tiež zaraďovanie cudzích nepreverených samčekov (prírodne zelené samičky sú už dosť vzácne).Chce to ale nové voliéry. Teraz postupne budujem nové chovateľské zariadenie (nielen pre andulky), ale keďže mám málo času, tak to ide dosť pomaly. Mám to rozplánované na 6 rokov, potom už budem na dôchodku a môžem sa
naplno venovať chovu.
Hoci väčšinu mladých anduliek potrebujem na rozšírenie chovu, na jeseň určite nejaké budú voľné. Môžem ich priniesť do Přerova.
Problém je najmä so samičkami. Tých je stále málo, úplne bezchybne prírodne svetlozelených je oproti samčekom tak asi desatina.
Je to ale logické - pri génoch viazaných na pohlavie sa u samíc prejaví každá mutácia.
I já bych měla zájem o Vámi složený pár, protože tu nepadlo odkud jste, nemohu potvrdit, že si dojedu, ale snad bych i pro jednou mohla přesvědčit kamarády, se kterými jezdím do Týniště, že bychom si dojela pro pár od Vás do Přerova. regina.davidkova@centrum.cz. V nejhorším pojedu sama, ale každý u nás straší, že je v Přerově více mostů a nikdo na burzu netrefí!!!!
regina
napsal(a):
I já bych měla zájem o Vámi složený pár, protože tu nepadlo odkud jste, nemohu potvrdit, že si dojedu, ale snad bych i pro jednou mohla přesvědčit kamarády, se kterými jezdím do Týniště, že bychom si dojela pro pár od Vás do Přerova. regina.davidkova@centrum.cz. V nejhorším pojedu sama, ale každý u nás straší, že je v Přerově více mostů a nikdo na burzu netrefí!!!!
Dobry vecer,
nastesti vsechny mosty vedou na jednu stranu reky z te prvni strany a pak uz jedete po jedne ;) Da se rict, ze se muzete drzet davu aut. Sice v Prerove je jiz v brzkych rannich hodinach docela cilydorpavni ruch, ale ridit se tim da.
S pozdravem Smidla.
smidla@smidla.eu
Ano, zřejmě lutino, nejsem si jist proto jsem napsal žlutá.. Nebo modré..
Jako na fotce zde..
http://www.eparrots.biz/sitebuilder/images/8-260x203.jpg
hzp
napsal(a):
Oproti roku 2010 jedna podstatná změna. Již jsou k mání skutečně přírodní andulky z importu do zoologických zahrad.
Dobrý den , oživuji téma. Také jsem si pořídil ty "čisté přírodní andulky" do svého chovu k oživení krve. Pán který je prodával - podezřele velmi levně, mi řekl, že jsou původem ze zoo z Německa a údajně se mělo jednat o F3 po ptácích z importu z Austrálie,kdy mělo dojít před pár lety o jakousi výměnu mezi univerzitami - jak jsem nakoupil, tak prodávám....Všechny andulky měly plastové německé uzavřené kroužky správné velikosti v různých barvách. Vídám na inzerci, že se s nimi protrhl pytel, takže podle inzerentů usuzuji, že je mají stejného původu a proto píšu tento příspěvek.
Od začátku jsem ty ptáky velmi bedlivě sledoval a něco se mi na některých trochu nezdálo, ale napároval jsem je ke svým a odchoval nějaké mladé, tak jak mělo být, ale jednoho koupeného samce jsem spároval s 1F modrou dominantní strakou, pro oživení krve strak, no a hned v prvním hnízdě se mi podařilo odchovat krásnou 1F dominantní straku MODROU po andulce z "Austrálie". Takže pak něčemu věřme.
JoPe
napsal(a):
Dobrý den , oživuji téma. Také jsem si pořídil ty "čisté přírodní andulky" do svého chovu k oživení krve. Pán který je prodával - podezřele velmi levně, mi řekl, že jsou původem ze zoo z Německa a údajně se mělo jednat o F3 po ptácích z importu z Austrálie,kdy mělo dojít před pár lety o jakousi výměnu mezi univerzitami - jak jsem nakoupil, tak prodávám....Všechny andulky měly plastové německé uzavřené kroužky správné velikosti v různých barvách. Vídám na inzerci, že se s nimi protrhl pytel, takže podle inzerentů usuzuji, že je mají stejného původu a proto píšu tento příspěvek.
Od začátku jsem ty ptáky velmi bedlivě sledoval a něco se mi na některých trochu nezdálo, ale napároval jsem je ke svým a odchoval nějaké mladé, tak jak mělo být, ale jednoho koupeného samce jsem spároval s 1F modrou dominantní strakou, pro oživení krve strak, no a hned v prvním hnízdě se mi podařilo odchovat krásnou 1F dominantní straku MODROU po andulce z "Austrálie". Takže pak něčemu věřme.
Dobrý den. Sledoval jsem opakující se nabídku těchto andulek v inzerci, neviděl jsem je sice u chovatele živě, ale i na některých fotkách bylo vidět, že některé, již dospělé, andulky mají tmavší zelenou barvu, ale tu ovlivňuje i světlo při focení. Nicméně oproti andulkám na fotkách z divočiny jsou i robustnější a více jich má větší počet hrdelních znaků a větších znaků než mají divocí ptáci.
Byl jsem se podívat na ty importované andulky asi před 4 - 5 lety v Bošovicích v ZOO a tam šlo skutečně a malé andulky s jasně zelenou barvou a drobnými znaky na hrdle.
Výbornou práci odvedl pan Marec, který svému chovu andulek vrátil divokou krásu. Ty jeho hejna stojí za to vidět.
Doufám, že to některý chovatel andulek z dovozu nevezme jako pomlouvání, to bych nerad. Je to jen pouhá diskuze.
Pokračujem výlučne na vtakoch od pMarca. A teda netvrdim ze mam prírodné