Čavo
napsal(a):
Nechcem vas spochybnovat ale ona ma tam take trozku hnede
Dobrý večer,
Dovolím si citovat z tohoto článku:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/6859/andulka-urceni-pohlavi/
CITACE:
• Ovšem jsou také výjimky, kdy ozobí samečka nezmění barvu do modré, ale zůstane růžové (barva kuřecího masa) až růžovofialové. To je v případě andulek lutino a albino (mutace, kde jsou oči červené). U australských strak a recesivních strak se stává, že není ozobí modré, ale může mít růžové skvrny. Tyto flíčky na modrém ozobí jsou způsobené ztrátou pigmentu.
• Ozobí samečků mutací lutino a albino je většinou citlivější a někdy se na něm tvoří slabě nahnědlý film a takový sameček vypadá na první pohled jako samička.
S chovatelským pozdravem
Martin Záruba
Dobry den,
priklanim se k nazoru ze to je samec.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
Dobrý večer.
Rád by som využil tohto vlákna a poprosil o pomoc pri určení pohlavia tejto andulky. Môj predpoklad je taký, že by to mal byť samec.
Zdravím, rád bych využil tohoto vlákna a znal váš názor na pohlaví. Andulka je stará 1 rok. Díky, Honza.
Katy74

XXX.XXX.248.254
Dobrý den, mám tři andulky a byla bych moc ráda, pokud by mi někdo mohl pomoci s určením jejich pohlaví.
Katy74
napsal(a):
Dobrý den, mám tři andulky a byla bych moc ráda, pokud by mi někdo mohl pomoci s určením jejich pohlaví.
Buď zajdete s nimi k chovateli andulek, nebo v dobrém přirozeném světle uděláte foto-detaily hlaviček ze předu a nijak barevně neupravené je vložíte do diskuze. Je důležité, aby barva ozobí byla co nejvěrnější a světlo nevytvářelo odlesky, které se pak jeví jako bílé skvrny.
Když budete vkládat jenom detaily, napište o jakou mutaci se jedná, nebo vložte také foto, kde budou andulky celé - stačí všechny 3 na jedné fotce.
Aha, asi jste změnila mezičasem příspěvek - mně se fotky nezobrazily, tak se za předcházející popis omlouvám.
Na první fotce vzadu mladá samička, vepředu dospělá.
Na druhé fotce... no dovolím si odhadnout samečka s tím, že bílé skvrny kolem nosních otvorů jsou chybou fotografie, jestli ne, pak jde pravděpodobně o samičku. Taky mládě. Zkuste foto hlavičky zepředu.
Katy74

XXX.XXX.248.254
Moc děkuji za odpovědi. Ještě tu mám čelní foto straky, ale lepší, bohužel, nemám. Pokud mám tři holky, je to v pytli. Zeleného jsem koupila s tím, že je to kluk.
Pepina55

XXX.XXX.129.22
Pepina55

XXX.XXX.129.22
Moc děkuji.
Pepina55

XXX.XXX.129.22
Pepina55
napsal(a):
Moc děkuji.
Jen ještě dodám, ta modrá samička měla oba rodiče úplně fialové.
Viktória5392

XXX.XXX.21.8
Dobrý deň, tiež by som poprosila o určenie pohlavia u modrej andulky na obrázku. Ďakujem.
Effi

XXX.XXX.212.190
Viktória5392
napsal(a):
Dobrý deň, tiež by som poprosila o určenie pohlavia u modrej andulky na obrázku. Ďakujem.
Samec.