jurkemik
napsal(a):
Od podzimu mám slepičku a kohoutka a vše bylo v pořádku.Ted poslední týden slepička škube kohoutkovi pírka na zádech a na hlavě,má to až na kůži a kohoutek se nechá.Prosím o rady.
Děkuji za odpovědi.
Dobrý den, na odpověď dost málo informací. Jak dlouho jsou spolu, jaké mají podmínky, hnízdili už, co se kolem změnilo, atd.
Křepelky jsou spolu od podzimu.Kohoutek je 2roky starý a slepička rok.Jsou celou dobu umístěný ve volijeře pod andulkama 2mx1m.Potrava je stejná.Maj svoje zátiší na hnízdnění.Jednou slepička zahnízdila,měla 6 vajec.Poctivě seděla,ale vajíčka byla čistá.Jediná změna ,co mě napadla je že vylítli mladý andulky z dudky.Nejdřív jsem si myslel,že ho škubou andulky.Ale po pozorování jsem zjistil,že ho škube slepička. Jinak se k sobě chovaj hezky,ale kohoutka jsem musel oddělit.Jinak by byl celý oškubaný.
Děkuji za odpověd.
jurkemik
napsal(a):
Křepelky jsou spolu od podzimu.Kohoutek je 2roky starý a slepička rok.Jsou celou dobu umístěný ve volijeře pod andulkama 2mx1m.Potrava je stejná.Maj svoje zátiší na hnízdnění.Jednou slepička zahnízdila,měla 6 vajec.Poctivě seděla,ale vajíčka byla čistá.Jediná změna ,co mě napadla je že vylítli mladý andulky z dudky.Nejdřív jsem si myslel,že ho škubou andulky.Ale po pozorování jsem zjistil,že ho škube slepička. Jinak se k sobě chovaj hezky,ale kohoutka jsem musel oddělit.Jinak by byl celý oškubaný.
Děkuji za odpověd.
Hm.... a je to opravdu pár?Neni kohoutek slepička? Jaké je kohoutek mutace?
Daval jsem do zverimexu kohoutka se dvouma slepickama .., nejdriv skubala jedna, pak nadherne zarostli behem tri tydnu .. .. a ted je oskubala ta druha .. :( Takze mojim domacim krmenim to nebylo ..
Proste obcas to udelaj .., i kdyz maj asi uplne vsechno :(( Me se oskubala kurata tritydenni, pri preperovani .., vsechna navzajem .., nikdo jinej tam nebyl .. :)) Za 14 dni to nebylo videt.
Jinak asi takhle .. takto dopadl ten muj fesak .. ,
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/879852/oskubany-kohoutek-krepelky
Slepicku, co mu to provedla jsem pustil do prirody .., tak hroznou zlost jsem na ni mel :(
Jinak uz je v cajku, ma normalni slepicku a odchovavaji sve prvni kure :) Ktere je od malicka venku, roste, je srandovni .., jen ma nahou prdel .. :) Nevim proc, ale uz jsou mu videt vyrustajici pevna perka, takze to bude OK .., a oskubanej neni.
A babo rad .. , maj suchy, maj cervy, maj vitaminy, maj zeleny, maj skorapky, maj pisek s gritem, maj vajecnou, maj okurku, mrkev, rajsky. A vzdy se z tech aktualne cca 40 krepelek co doma jsou nejaka necha oskubat :))
Aktualne mam dost dospelych a ty se nastesti neskubou .. (5x japonka, 8x cinska, 6x harlekyn).