Křepelka čínská – slepička škube kohoutkovi pírka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2014 08:12
jurkemik

XXX.XXX.178.221

Od podzimu mám slepičku a kohoutka a vše bylo v pořádku.Ted poslední týden slepička škube kohoutkovi pírka na zádech a na hlavě,má to až na kůži a kohoutek se nechá.Prosím o rady.
Děkuji za odpovědi.

19.6.2014 12:41
eli22

XXX.XXX.181.96

jurkemik napsal(a):
Od podzimu mám slepičku a kohoutka a vše bylo v pořádku.Ted poslední týden slepička škube kohoutkovi pírka na zádech a na hlavě,má to až na kůži a kohoutek se nechá.Prosím o rady.
Děkuji za odpovědi.

Dobrý den, na odpověď dost málo informací. Jak dlouho jsou spolu, jaké mají podmínky, hnízdili už, co se kolem změnilo, atd.

20.6.2014 18:59
jurkemik

XXX.XXX.178.221

Křepelky jsou spolu od podzimu.Kohoutek je 2roky starý a slepička rok.Jsou celou dobu umístěný ve volijeře pod andulkama 2mx1m.Potrava je stejná.Maj svoje zátiší na hnízdnění.Jednou slepička zahnízdila,měla 6 vajec.Poctivě seděla,ale vajíčka byla čistá.Jediná změna ,co mě napadla je že vylítli mladý andulky z dudky.Nejdřív jsem si myslel,že ho škubou andulky.Ale po pozorování jsem zjistil,že ho škube slepička. Jinak se k sobě chovaj hezky,ale kohoutka jsem musel oddělit.Jinak by byl celý oškubaný.
Děkuji za odpověd.

20.6.2014 21:46
eli22

XXX.XXX.181.33

jurkemik napsal(a):
Křepelky jsou spolu od podzimu.Kohoutek je 2roky starý a slepička rok.Jsou celou dobu umístěný ve volijeře pod andulkama 2mx1m.Potrava je stejná.Maj svoje zátiší na hnízdnění.Jednou slepička zahnízdila,měla 6 vajec.Poctivě seděla,ale vajíčka byla čistá.Jediná změna ,co mě napadla je že vylítli mladý andulky z dudky.Nejdřív jsem si myslel,že ho škubou andulky.Ale po pozorování jsem zjistil,že ho škube slepička. Jinak se k sobě chovaj hezky,ale kohoutka jsem musel oddělit.Jinak by byl celý oškubaný.
Děkuji za odpověd.

Hm.... a je to opravdu pár?Neni kohoutek slepička? Jaké je kohoutek mutace?

24.6.2014 13:18
clown

XXX.XXX.134.226

Daval jsem do zverimexu kohoutka se dvouma slepickama .., nejdriv skubala jedna, pak nadherne zarostli behem tri tydnu .. .. a ted je oskubala ta druha .. :( Takze mojim domacim krmenim to nebylo ..

Proste obcas to udelaj .., i kdyz maj asi uplne vsechno :(( Me se oskubala kurata tritydenni, pri preperovani .., vsechna navzajem .., nikdo jinej tam nebyl .. :)) Za 14 dni to nebylo videt.

Jinak asi takhle .. takto dopadl ten muj fesak .. ,
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/879852/oskubany-kohoutek-krepelky

Slepicku, co mu to provedla jsem pustil do prirody .., tak hroznou zlost jsem na ni mel :(
Jinak uz je v cajku, ma normalni slepicku a odchovavaji sve prvni kure :) Ktere je od malicka venku, roste, je srandovni .., jen ma nahou prdel .. :) Nevim proc, ale uz jsou mu videt vyrustajici pevna perka, takze to bude OK .., a oskubanej neni.

A babo rad .. , maj suchy, maj cervy, maj vitaminy, maj zeleny, maj skorapky, maj pisek s gritem, maj vajecnou, maj okurku, mrkev, rajsky. A vzdy se z tech aktualne cca 40 krepelek co doma jsou nejaka necha oskubat :))

Aktualne mam dost dospelych a ty se nastesti neskubou .. (5x japonka, 8x cinska, 6x harlekyn).

Přidejte reakci

Přidat smajlík