Jelikož se tu řeší stále vážná témata zakládám jedno na odlehčení.Vyhlašuji soutěž o nejširší těhulku, největší vemínko a nejhezčí miminko.Cenou každému z nás nechť je krásná podívaná na ty naše miláčky.Bez kterých teda aspoň já nemůžeme být.Tak šup šup ať se můžeme kochat a divit .Bára
No a mě jak na potvoru nejdou vložit fotky sakreš!
Co neni muze byt... moje maji pipiny jak z rosolu... takovy naducany a traslavy... ta ktera ma termin 8. tak to je prvnicka ta ceka nejspis 3 az 4 ale je to pulka burka a neni lina se nazrat ale pupek ma do vsech stran, pak tam mam 12 nubii ta ma brisko tak na dve... pak tam mam krizenku 13. ta loni mela 4 a letos to vypada podobne... a pak tam mam az 16. prvnicku a ta vypada na 1 az 2... jeste bychom mohly udelat tipovaci soutez kolik jich v tom brichu opravdu bylo :).
Roklanko to nevadí dyť kůzlátka jsou to nejpěknější.Na druhou stranu je to i dobře protože by jste nám to tu beztak všecko vyhrála .Ne dělám si srandu!Myslím že vyhraje každý kdo se bez úhony dočká přírustků.Já se těším ale i zároveň bojím jako každý v tenhle čas.No už aby to bylo za náma.Bára.
Je to výzva, přihlašuji naší Lucinku do soutěže o nej...břicho už nemáme, zato u nás bude mléka hojně! Lucinka týden po porodu...
Tady ještě dnešní úroda beránků :) velmi dlouho očekávaná...viz. https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/2887429/kdy-bude-rodit-ovce#a2896288.
Děkuji, p.lilo, Lucinka má co dělat, aby to unesla, ale hned ráno jdu dojit, to už čeká a vzorně stojí, přes den pije kozlík a večer už to není tak hrozné..chodí rozkročmo, chudinka, ale myslím, že ji to větší potíže nedělá, má to tak každý rok, letos čtvrtá laktace.. Tak čekám, snad se ještě někdo přihlásí! děkuji a zatím dobrou!
No to je paráda naše Aduš je 5-ti litrovka a takovou mlékárnu teda nemá.Jehňátka jsou taky nádherná.Jen foťte a přidávejte přece se nedáme zahanbovat ne.Já až nějak zprovozním ten můj prý že chytrý telefon tak sem dám taky něco.Takové hezké fotky mám a nejde mě to vložit a nejde !Jinak jsem ty břicha měřila Adéla má 147 cm a Verča 117 cm.
Jo na mazlení je to super :) je to Shetlandská ovce u nás je to zájmové plemeno, ale původně bylo na vlnu. Má jemnost téměř jako merino. Mám je jen pro ruční zpracování zatím to zkouším tak uvidím co z toho časem bude. Jinak mají oproti merinkám velkou škálu přírodních barev a jsou hodně nenáročné a otužilé což se mi sem hodí. Mějte se hezky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak zatímco se mi peče jehněčí na šalvěji a rozmarýnu (stále pokusy - vychytávám ty "nej" recepty - což by mmchdm taky mohla být jedna sekce :), mám čas zúčastnit se i já barčiny báječné soutěže :)
Tedy jako první vkládám pupíčky... škoda jen, že to na těch fotkách tak nevynikne (asi jsem ještě nevychytala ten nejlepší těhotenský úhel).
Uživatel s deaktivovaným účtem

A letos zatím moc mláďat nemáme, resp. žádná opravdu výjimečná, tak zatím vkládám jen minikozí sourozence... když jsou takhle malí (tak velikost jorkšíra), tak jsou fakt k sežrání (pozn. aut.: jakože roztomilí :).
Jéé krása mi jsme měli termín v úterý a nic.Holky nemaj ani vemena nalité břicha nahoře nespím stresuju se.Já chci taky takové mimísky.Tak to jsou naše těhule a náš balón Chrochťa co pomáhá skládat dceři ponožky .
Dobrý den, konečně jsem se dočkala a naše Rozárka porodila v pátek nad ránem kozlíčka, jedináčka. Zvládla to sama, ráno jsem přišla krmit a byl tam... Táta je burskej a máma černobílá křivohubka