Dobrý den, mohli by jste mi poradit s čím prostřídat při odčervování Panacur. Kromě motolic a tasemnice máme všechny zjišťované parazity, hlavně plicnivky a vlasovky. Mám jen jednu kozu a ovci, takže panacur můžu dát sama v práškové formě třeba do jablka, to je supr. Kvůli dvou zvířatům ke mě veterinář nepojede. Takže bych potřebovala něco, co se dá sehnat v malém množství a aplikovat v jednom člověku, ovci bych sama neudržela, abych jí něco píchla. Byla jsem na veterině několikrát prosit, aby mi předepsali něco na vystřídání, ale neuspěla jsem. Myslím, kdybych jim řekla, tohle chci, tak by mi to snad objednali. Děkuji Zdena.
Ak majú aj tasemnice tak môžete použiť napr.albendazol(aldifal, albendavet)-nie v prvých dvoch tretinách brezosti, levitape asi na dva kusy nezoženiete jedine ak by ste skúsili osloviť nejakých chovateľov či by vám neodliali
Nejaké info k tomu https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/2973513/zacervenie-info-pre-novacikov-vo-forku#a3003426.
Mila xeno, nechci Vas nejak poucovat sama mam v odcervovadlech hokej a lehko se necham splest obchodnim nazvem... Ano u pouzivani antiparazitalnich prostredku je nesmirne dulezite jejich stridani hlavne take rozumne a znale pouzivani... nenechte se mylit... nejde o jejich obchodni nazev, nybrz o stridani jejich ucinnych latek... panacur a helmigal maji naprosto stejnou ucinou latku a tudis o jejich prostridani nemuze byt rec... asi bych se vyvarovala i stridani Benzimidazolovych antiparazitik nasledne po sobe...
xena167
napsal(a):
My dávali na tasemnici helmigal, prášek rozpustny ve vodě a vpravili jsme to do nich stříkačkou. Nebo můžete zamíchat do jádra, ale to nemáte jistotu že pozre všechno.
Helmigal a Panacur je jedno a to samé, jen každé od jiného výrobce. Musíte se dívat na účinnou látku ne na název.
xena167
napsal(a):
My dávali na tasemnici helmigal, prášek rozpustny ve vodě a vpravili jsme to do nich stříkačkou. Nebo můžete zamíchat do jádra, ale to nemáte jistotu že pozre všechno.
Asi se vas muj komentar dotkl, vida dle reakce..ale nechci se domnivat... ja jen ze takovy komentar je neco co vas ac treba nechcete nebo to nepocitujete prezentuje... prosim neztracejte cas s dalsi reakci... dekuju.
xena167
napsal(a):
Poučujte si někoho jiného...já to asi nevím..ale beru co má zrovna veterinář. Já nebudu jezdit po celým okrese a schánět odčervovadlo s jiným složením, nato čas fakt nemám. Díky za poučení
Buďte rada za jej komentár. Zadavateľka sa pýtala inú látku ako má panacur, a vami odporučený helmigal je zas len to isté. Práve preto že mnohí berú čo zrovna vet má a nezaujíma ich zloženie, sa často chovatelia divia že majú zvieratá v biednom stave a pritom ""odčervujú".
Děkuji hlavně paní Moonice, četla jsem Vaše pojednání o odčervovadlech a vytiskla si ho. Budu tedy chtít aldifal, ivomec nebo jiné preparáty tohohle složení. Helmigal nebrat . Ten jsem taky dávala, protože je k sehnání a aplikování i pro nás drobnochovatele. Je to celkem problém, když jediné, co se dá sehnat v malém balení je Panacur a Helmigal, které jsou navíc se stejnou látkou. Myslím, že takových je nás víc. Většina asi nakonec neodčervuje. Taky je blbé, že odčervení pro psa seženete v lékárně a pro kozy musíte mít předpis a pro veterináře je chovatel se dvěma kozama jen obtížný hmyz. V širokém okolí nikdo kozy ani ovce zodpovědně nechová, že bych mohla někoho poprosit o odlití. Zdena.
moonika
napsal(a):
Buďte rada za jej komentár. Zadavateľka sa pýtala inú látku ako má panacur, a vami odporučený helmigal je zas len to isté. Práve preto že mnohí berú čo zrovna vet má a nezaujíma ich zloženie, sa často chovatelia divia že majú zvieratá v biednom stave a pritom ""odčervujú".
Moonika dik za podporu...
pro zadavatelku... asi bych doporucila zmenu veterinarni kliniky, pripadne veterinare ktery by mi vychazel vstric v mych dotazech... vetsinou je problem ze vyrobky se dodavaji v balenich od litru vys jsou drahe a maji omezenou dobu pouzitelnosti po otevreni... veterinari kteri delaji kocicky a pejsky opravdu pak nejsou schopni takovy vyrobek rozprodat.. na ty vase problemy vlasovek a plicnivek pokud vim stacil ivermectin pokud se pletu expertu je tu dost staci zabrousit ve starych diskuzich... vlasovka, plicnivka... a urcite objevite... pro peroralni pouziti existuje normectin pasta pro kone... treba toto bych konzultovala s veterinarem... jestli pro to vase konkretni zvire je mozne pouziti prostredku urceneho pro jinou cilovou skupinu... nevim jeslti chovate pro masomlecne vyuziti... a i od toho se odviji ty moznosti ktere vam z toho vypadnou... me treba kdisi muj veterinar predepsal fembion coz je lekova forma fembendazolu pro psy a kocky.. zkratka nekoukal na obchodni nazvy...nasel ucinnou latku, podival se na davkovani ktere mi prepocital na pouziti pro kozu a bylo vyreseno..
Jsem kousek od Příbrami, tak do 40 km bych si mohla dojet, nebo ráda uhradím veškeré náklady plus samozřejmě za čas a ochotu pomoct. Mám jednu kozu cca 40 kg a jednu ovci cca 60 kg, březí nejsou. Vzala bych si podle trvanlivosti přípravku dávku i na víc odčervení a i zopakování po těch 3 týdnech, nebo bych se mohla domluvit ještě se sousedem, který má asi 4 ovce, abychom třeba vzali nějaké rozumné množství, kdyby byl tedy někdo ochotný se s námi podělit.
Taky když už by se tedy našel někdo v okolí Příbrami, kdo chová kozy, tak taky sháním pro tu mojí kozu kozla k připuštění, tak třeba by jste mi mohli dát nějaký tip .Můj email kovarova2@seznam.cz. Děkuji Zdena.
petrako
napsal(a):
Děkuji hlavně paní Moonice, četla jsem Vaše pojednání o odčervovadlech a vytiskla si ho. Budu tedy chtít aldifal, ivomec nebo jiné preparáty tohohle složení. Helmigal nebrat . Ten jsem taky dávala, protože je k sehnání a aplikování i pro nás drobnochovatele. Je to celkem problém, když jediné, co se dá sehnat v malém balení je Panacur a Helmigal, které jsou navíc se stejnou látkou. Myslím, že takových je nás víc. Většina asi nakonec neodčervuje. Taky je blbé, že odčervení pro psa seženete v lékárně a pro kozy musíte mít předpis a pro veterináře je chovatel se dvěma kozama jen obtížný hmyz. V širokém okolí nikdo kozy ani ovce zodpovědně nechová, že bych mohla někoho poprosit o odlití. Zdena.
Odkud jste? Aldifalu mám několik lirtrů, biomec se najde a 2x do roka i miloxan pár ml...
To je daleko ode mne, ale zkuste Terezu, měla ode mne kozy, klidně se na mě odvolejte. http://www.krmimezdrave.cz/kontakt/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ani jsem se nenabízela - jsme s Tomem "sousedé" :).