Co vše je potřeba pro prodej výrobků

Koza hnědá krátkosrstá (H)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2018 18:20
Kačka 73

XXX.XXX.92.164

Přeji peknou neděli, jak moc je těžké získat povolení pro prodej spíše výrobu produktu, co vše kontroluji atd. Dekuji.

25.3.2018 18:40
lilo

XXX.XXX.201.210

jakych produktu...

25.3.2018 19:43
Kačka 73

XXX.XXX.92.164

Kozích sýrů, jogurtu atd.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2018 20:03

Potřebujete schválenou, nebo registrovanou sýrárnu.

25.3.2018 21:51
Kačka 73

XXX.XXX.92.164

Myslela jsem jestli máte někdo vlastní zkušenosti, jak moc to je nákladné atd.

26.3.2018 09:00

Jestli třeba není řešení:
1) pročíst starší diskuse na téma "sýrárna",
2) zajet za někým, kdo v okolí takto podniká a probrat s ním možnosti a požadavky stran úřadů

... ?

26.3.2018 09:16

Si piste ze to bude nakladny. A jestli nemate nasetreno, tak bez dotaci budete asi dlouho v minusu.

26.3.2018 09:18

ale tak od půl mega jste schopná to postavit, záleží na tom jak vhodné prostory máte k dispozici.

26.3.2018 09:46
akela

XXX.XXX.36.106

Dobrý den, neděste se toho. Vše, co je psáno výše už od loňského roku není tak úplně pravda. Prostudujte si toto http://www.svscr.cz/wp-content/files/PRIRUCKA_PRO_FAREMNI_A_REMESLNE_ZPRACOVANI_MLEKA_final.pdf
a zajděte si na svojí krajskou veterinu, kde se s nimi o záměru pobavte a uvidíte. Neházejte hned flintu do žita, podmínky opravdu již byli podstatně změkčeny, hlavně když zpracováváte jen své mléko. Pěkný den.

26.3.2018 09:50

hlavně když zpracováváte jen své mléko
Na to se snad ani nevyplati delat sejrarnu...

26.3.2018 10:19

Mastňáček: jakto? Kdo říká, že nemůže mít zadavatelka 100hlavé stádo dojek? A pořád je to "její mléko".
Řekla bych naopak, že většina chovatelů, co mají dojná zvířata, zpracovávají jen své mléko bez dovozu odjinud. Je to snazší a lépe si udrží požadovanou kvalitu.

26.3.2018 10:24

hhippie: a co takhle humor?

26.3.2018 10:53

Jako mezi registrovanou sýrárnou (mléko z vlastních zdrojů) a schválenou sýrárnou (mléko odkudkoliv) je veliký rozdíl. Ale Hrbkovi snad připravují projekt, který když si koupíte, tak budete mít všechny potřebné razítka a povolení v něm. A zbyde vám jen přesně dodržet onen projekt při výstavbě. Na finanční náročnost se mě neptejte a vlastně ani na nic jinýho, ale pokud by vás to zajímalo, tak si info dohledejte.

26.3.2018 11:14
lilo

XXX.XXX.201.210

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

ty jo tak strasne nelaktuju... a co ty mastnacku kolik nadojis...

26.3.2018 11:17
lilo

XXX.XXX.201.210

Mastňáček: jakto? Kdo říká, že nemůže mít zadavatelka 100hlavé stádo dojek? A pořád je to "její mléko".
Řekla bych naopak, že většina chovatelů, co mají dojná zvířata, zpracovávají jen své mléko bez dovozu odjinud. Je to snazší a lépe si udrží požadovanou kvalitu.

kdyby mela zadavatelka takove stado tak se tak blbe nepta... to fakt ne... to uz ma jinej ekonomickej rozmer...a takovy clovek si asi poresi i informace.

26.3.2018 11:19

lilo napsal(a):
ty jo tak strasne nelaktuju... a co ty mastnacku kolik nadojis...

Vsak taky nikdo nezminoval tebe, nebo se jmenujes taky Kačka 73?

26.3.2018 13:06
lilo

XXX.XXX.201.210

ja jsem desne vztahovacna koneckoncu jako kazda zenska... a vzhledem k vastni produkci vlastniho mleka se to logicky nabizi...

26.3.2018 14:05
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak to jste mne konečně všichni pobavili ještě, že vás mám. Furt mrzne, tráva neroste, seno dochází, jsem nastydlá. Ale aspon trocha humoru

26.3.2018 16:03

hhippie: a co takhle humor?

Promiň. Jsem to od Tebe nečekala

27.3.2018 08:35

lilo napsal(a):
ja jsem desne vztahovacna koneckoncu jako kazda zenska... a vzhledem k vastni produkci vlastniho mleka se to logicky nabizi...

Asi mas spatnou krmnou davku nebos byla pred zabreznutim ve spatny vyzivovy kondici, dojka se musi poradne krmit Nezkouselas test kondice?

27.3.2018 09:24
lilo

XXX.XXX.201.210

ale ja si nestezuju ze mam malo mlika...naopak na mozku ho mam stale jeste dost...

27.3.2018 09:27
lilo

XXX.XXX.201.210

jo a kondici nemam teda zadnou... ovcas si pripadam jak ty moje kozy... ktere lezi a prezvykuji a travi a prezvykuji a lezi... mam take takove dny...

27.3.2018 09:52

lilo napsal(a):
ale ja si nestezuju ze mam malo mlika...naopak na mozku ho mam stale jeste dost...

Lip bych to nenapsal, kdyz si clovek prizna realitu je to hned lepsi

27.3.2018 10:22
lilo

XXX.XXX.201.210

no ale ne lehci...

27.3.2018 10:25

Udel matek, zatni zuby, kozel koze taky jeji udel neulehci Naopak.

27.3.2018 10:35
lilo

XXX.XXX.201.210

no musim zatopit abychom tu nezmrzli.. dnes je tu u nas v Polabi sedivo a mokro... jak je za Pasama?

27.3.2018 10:46

hele, nezabredavej, zatop si a pak si radsi stahni
https://www.slunecnice.cz/sw/deseti-prsty/.

27.3.2018 11:32
lilo

XXX.XXX.201.210

ja pisu vsemi deseti... jsem dokonala... zapisovatelka... to je to jedine co jsem se ve skole naucila a k necemu mi je

27.3.2018 12:23

Lilo, mohla bych říct to samé...

27.3.2018 12:35
lilo

XXX.XXX.201.210

27.3.2018 12:36

offtopic jako brno

27.3.2018 13:05

Projel jsem si dnes půl republiky a musím říct, že u nás na horách je nejlíp. Nejhnusnějc bylo asi kolem 8:00hod v okolí Prahy. To bylo tak hnusně, že jsem ani nechtěl koukat z okna, ale bohužel jsem byl ten, co držel volant.
A já sice všema deseti nepíšu, ale aspoň znám třeba rozdíl mezi slovy holt a hold a taky vím, že se nepíše by jste ale byste

27.3.2018 14:20
lilo

XXX.XXX.201.210

tak to ja kdyz nepisu zadnej ofiko dopis tak si pravopis zrovna nehlidam.. no docela umim me, mne... ale take mne to ulitne... vzhledem k tomu ze jsem dys... a ne dis... tak se neni cemu divit ze ustrelim.. ale take se mi lepe hledaji chyby v textu druheho nez v textu vlastnim... vlastni chyby clovek casto prehlidne zatimco cizi biji do oci...

27.3.2018 14:43

Přesně tak! Já zas třeba zapomínám dělat čárky ve větě a ona taková čárka ve větě dokáže i změnit celý význam věty, ale když si to po sobě čtu, tak to tam přečtu i s ní, i když tam napsaná třeba není

27.3.2018 14:48
profesor1

XXX.XXX.202.14

To by člověk neřek co všechno souvisí s výrobou a prodejem produktů.......
To se tu zase sešli zasíra*ači témat!
Pak chce člověk něco najít k tématu a musí tu číst tyhle vaše výbli.....
( myslím že tak nějak jste mě to psávali, nebo jsem na něco zapomněl? ).

27.3.2018 14:51

Ja jsem v tom nevinne, trosku jsem zavtipkoval, ale ta pani na L se zacla sverovat a zahejbat od tematu

27.3.2018 15:07

Taky jsem si už říkala, že píšeme hodně často o něčem jiném, než je v nadpise. I já to dělám. A něco tu hledat už vůbec nejde, kdo by to četl všechno. A jak se mastnacek rozčílil, když zavedl vlákno o střihačích a bylo tam něco jiného...

27.3.2018 15:15
profesor1

XXX.XXX.202.14

Za všechno může ta s tím eL. Od té doby co zase začala jíst vtipnou kaši tak......

27.3.2018 17:13
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

A na takove ruzne poplky maj na drubezi teplakovku. Zalozej ji kazdej mesic a lidi vedi, ze tam muzou psat cokoliv. Jake je pocasi, co kdo a jak varil, co se povedlo a co ne, atd. Takove stale zasr..e tema Miluju to.

27.3.2018 17:16

Takovy pokusy tady uz byly
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3065454/putyka
a to jsem to pojmenoval lakavejc, aspon pro nekoho.).

27.3.2018 17:17

A já si pořád říkala, co mají ti slepičáři pořád s těma teplákama . Když tady se to vždycky nějak zvrhne z jiného tématu. Jak to udělat? A jak bychom to nazvali, aby bylo jasno, o co jde?

27.3.2018 17:27
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja jsem v tom nevinne, trosku jsem zavtipkoval, ale ta pani na L se zacla sverovat a zahejbat od tematu

ja od tematu maximalne uhnu ale nikdy nezahnu

27.3.2018 17:31
lilo

XXX.XXX.201.210

no je potreba si uvedomit ze k tematu se vstahuji prvni 4 prispevky a pak uz je to uhnuty... ono totiz i to jakto kdo kde dela nebo nedela.. ve sve podstate nevyzadana rada... nebo jakej je ten druhej takovej nebo makovej uz je uhejbani od tematu... a mastnacku ja se vzasade nesveruji... a posledni komu bych se sverovala by si byl ty si pletes pojem a prujem..

27.3.2018 20:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Kačka 73 napsal(a):
Myslela jsem jestli máte někdo vlastní zkušenosti, jak moc to je nákladné atd.

Jak to kdo dela nedela se primo pozadovalo vedet.

27.3.2018 20:42

A já tu zrovna chtěl vytvořit vlákno: "Co Vám dnes udělalo radost"
Protože ono musím se pochválit už je dlouhé jak týden a blbě se v tom čte na mobilu a je to nazvané tak divně sebestředně :).

27.3.2018 21:19
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

kostey to nejni spatnej napad.

27.3.2018 21:27

pohled z druhy strany, kacka mela dotaz, par nejakych takych odpovedi a pak se zacne cca desitka jedincu vybavovat o cemkoli :) vcetne me. Co si asi tak ty lidi pak rikaj? Mam udelat vlakno Co si o nas myslite?

27.3.2018 21:48

Janinka Bosorka napsal(a):
kostey to nejni spatnej napad.

Já si pak řekl, že bych s tím začal od prvního dne v měsíci a každý měsíc bych udělal vlákno nové, s římskou číslicí na konci. A pokud tu chce být někdo pesimista, tak si může založit vlákno "Co mě dnes naštvalo a potřebuju to přenést na druhé"

27.3.2018 21:56

Kostěji, to je jsou skvělé nápady. Máte mou podporu. Prostě by se tam mohly psát takové věci, co nejsou zrovna žádné speciální téma, ale jen to chceme někomu sdělit.
Např. Dnes jsem dostala dopis od statistického úřadu, že mi vznikla zpravodajská povinnost a mám jim napsat, kolik mám zvířat, jsou tam i slepice, husy, kachny apod . Přitom jsem jen hobby chovatel. A co je nejhorší: V hlavičce je nadepsáno Evropský fond pro regionální rozvoj. Čili z dotací otravují chovatele, to mě namíchlo. Tohle by tedy asi patřilo do té druhé kategorie, žejo ?

27.3.2018 22:19
lilo

XXX.XXX.201.210

ja myslela ze statisticky urad neni organ... a nejste tudis povina poskytovat jakekoliv info.

27.3.2018 22:28

lilo napsal(a):
ja myslela ze statisticky urad neni organ... a nejste tudis povina poskytovat jakekoliv info.

Oni obesílají kdejakou firmu a žádají informace. Zabere to spoustu času, mám v práci štos výkazů pro stat. úřad a nemůžu se k vyplnění dostat kvůli jiné práci. Je to povinné, když někoho vyberou. Ale já a kozy nejsme firma, hned jsem jim napsala a oni mi odpověděli, že to předají dál k řešení.

27.3.2018 22:30

Všichni co po mně něco chtěj jsou pěkní orgáni.

28.3.2018 15:38

Oni obesílají kdejakou firmu a žádají informace. Zabere to spoustu času, mám v práci štos výkazů pro stat. úřad a nemůžu se k vyplnění dostat kvůli jiné práci. Je to povinné, když někoho vyberou. Ale já a kozy nejsme firma, hned jsem jim napsala a oni mi odpověděli, že to předají dál k řešení.

Dostala jsem odpověď od statistického úřadu.Trvají na tom, že když chovám 34 koz, mám zpravodajskou povinnost bez ohledu na to, jestli jsem firma nebo ne. Tak to vidíte, není to orgán, ale je to úřad a ten, jak Vás chytí do pařátů, už Vás jen tak nepustí . Drůbež nemám, ale chtěli by to taky vědět. Setkal jste se s tím už někdo, že od Vás chtěl ČSÚ takové informace? Třeba kolik máte hus a slepic? Kolik z toho jsou kuřata a tak?

28.3.2018 15:44
Tedysek

XXX.XXX.16.38

Dostala jsem odpověď od statistického úřadu.Trvají na tom, že když chovám 34 koz, mám zpravodajskou povinnost bez ohledu na to, jestli jsem firma nebo ne. Tak to vidíte, není to orgán, ale je to úřad a ten, jak Vás chytí do pařátů, už Vás jen tak nepustí . Drůbež nemám, ale chtěli by to taky vědět. Setkal jste se s tím už někdo, že od Vás chtěl ČSÚ takové informace? Třeba kolik máte hus a slepic? Kolik z toho jsou kuřata a tak?

Hledaji co by mohli jeste zdanit.

28.3.2018 16:18
lilo

XXX.XXX.201.210

statisticky neni bernak... https://www.czso.cz/csu/vykazy/zpravodajska_povinnost
https://www.czso.cz/csu/vykazy/stanoveni_zpravodajske_povinnosti
pokud nejste podnikatel tak si myslim ze se myli...

28.3.2018 16:27

lilo napsal(a):
statisticky neni bernak... https://www.czso.cz/csu/vykazy/zpravodajska_povinnost
https://www.czso.cz/csu/vykazy/stanoveni_zpravodajske_povinnosti
pokud nejste podnikatel tak si myslim ze se myli...

Taky jsem si myslela. Ale jsem vybrána na základě stavu v registru zvířat a ne jako zemědělský podnikatel. Takže musím odpovědět. Není toho mnoho, ale když si Vás vyberou, že máte 4 děti, což je víc než průměr, budete jim muset hlásit asi i počet spotřebovaných plínek za kvartál. Pěkná blbost. Kdyby ta statistika aspoň k něčemu byla. Mimochodem - když v práci ještě nemám k dispozici čísla, která bych tam měla vyplnit, mám napsat kvalifikovaný odhad. Čili vymyšlené číslo. Takže statistika je fakt důležitý obor, a vše je tam podle pravdy.
Oni mi napsali, že jsem v nějakém programu zjišťování a podle toho a toho zákona jsem povinna...

28.3.2018 16:50
lilo

XXX.XXX.201.210

no me kdyz prijde takovej dopis a neni li doporuceny tak to hazim do kose a nereaguju delam mrtveho brouka.. asi mi take neco takoveho prislo... dokonce tu otravoval nejakej chlapik... rekla jsem mu ze ho dal nepozvu i kdyz se mi prokazoval kartickou a jeslti se to da vyresit telefonicky tak s nim dotaznik klidne vyplnim mailem elektronicky jakoliv ale ze nemam cas a naschledanou asi si nasel jinou obet...

28.3.2018 17:09

A já blbec reagovala, tudíž to nezatluču, je to už navěky na internetu. Nojo, jen mi vadí, že ti úředníci si pořád vymýšlejí práci. Ale co už s tím naděláme...

28.3.2018 17:37
lilo

XXX.XXX.201.210

bych jim to vyuctovala...

28.3.2018 19:32

Skočili po mně takhle předminulý rok, vykašlal jsem se jim na to a tak mi poslali upozornění že prostě musím, nebo to může mít kdejaké následky. Tak jsem jim zavolal, nadiktoval jim to po telefonu a od tý doby mám od nich klid.

28.3.2018 19:46
lilo

XXX.XXX.201.210

no to je normalni buzerace a vogonska byrokracie...

28.3.2018 21:57

Já spíš nechápu to, proč si ty informace nevytáhnou od MZe ze SZIFU, vždyť o mně vědí kolik kusů ovcí a koz mám, kolik mám hektarů atd. Tak proč to jeden úřad nechce po druhém úřadu, proč to já mám hlásit dvoum různejm úřadům? Proč je furt víc státních úředníků, kterým se pořád před volbama zvedaj platy, kdyby nám úřady radši poslali nějaká nemakačenka na dávkách, abychom jim dali vidle do ruky, ať hezky zadara, potažmo za přiklepnutí soc dávek nám kydaj hnůj.

28.3.2018 22:45
dad

XXX.XXX.225.133

kostey - Vy chcete přijít o vidle , násada na spálení a ten spodek do výkupu, možná i nějaký to zvířátko na sežrání by se jim šiklo, ten kdo nezačal už dělat nezačne

29.3.2018 08:08
lilo

XXX.XXX.201.210

Já spíš nechápu to, proč si ty informace nevytáhnou od MZe ze SZIFU, vždyť o mně vědí kolik kusů ovcí a koz mám, kolik mám hektarů atd. Tak proč to jeden úřad nechce po druhém úřadu, proč to já mám hlásit dvoum různejm úřadům? Proč je furt víc státních úředníků, kterým se pořád před volbama zvedaj platy, kdyby nám úřady radši poslali nějaká nemakačenka na dávkách, abychom jim dali vidle do ruky, ať hezky zadara, potažmo za přiklepnutí soc dávek nám kydaj hnůj.

jo... kostey... protoze je to proste buzerace... napisu ted aktualni pribeh... syn sel pro svoji prvni obcanku.. byla mu zhotovena na zaklade rodneho listu, ja jsem byla jako rodic s nim... predlozila jsme obcanku, tam je taktez zapsanej a pro jistotu jsem mela vsechny rodne listy s sebou... Pani na obcankach si ho vyfotila, nechala ho podepsat, vse si nadatlovala do pocitace a rekla ze si muze za tri tydny prijit uz sam... Taaak jsem mu delala ridice... synek si jde vyzvednout zhotoveny OP ale vraci se s neporizenou...neuspel.. pry nemel RODNY LIST nebo pas... No ja zacla videt rude... zbalila jsem mimino v sedacce a rikam mu ze mu garantuju ze odejdeme z obcankou... vesla jsem do kancelare rekla ze je tam nejaky problem a proc mu jako nemuzou vydat tu obcanku... Prokazala jsem se OP... a pani vysvetlila, ze ten rodnej list tam maji minimalne ve dvou fotokopiich, ze ma podobu chlapce na OP ktery byl zhotoven na zaklade rodneho listu a oproti podpisu mu ho ma vydat... ze nechapu proc by se mel prokazovat necim co nema zadnou relevantni vahu... ze to je teda "e goverment" matrika... ze to je prachsprosta buzerace a ze tam podruhe pro OP nepojedu a klidne at mi ji poslou postou... Pani se trochu snazila me usmernit ale ve finale od sveho naroku ustopila... pokud by se pani cukala tak normalne zavolam jejiho sefa a nasledne klidne i policii... ze pani nechce vydat synovi OP ktery je prokazatelne jeho...

29.3.2018 08:27
profesor1

XXX.XXX.202.14

Chodí mě to každý rok. Kašlu na to, pak ale kolem přrázdnin paní vždy zavolá a chce to nadiktovat. Tak se zeptám co jsem diktoval loni, že to souhlasí. Akorát stavy ovcí a koz si nevymýšlím, protože mám obavu aby to sedělo s tím co mám nahlášeno u szifu. Paní se omlouvá mě, já se omlouvám jí... chápu že ona za to nemůže a mám pak oba splněno. Už týden mě tu to lejstro zase leží. Ani jsem ho neotevřel.

29.3.2018 09:13

Teda pani L je pekne histericka :) az si zacla plist s a z.
No taky mam nedavnou prihodu. Podaval jsem poprvy danovy priznani sam a samozrejme si necham vratit dane za zenu a deti. Znama ucetni me to pripravila, zena podepsala prohlaseni o prijmech atd atd... no a za par dni me vola pani z financaku ze potrebuje jeste oddaci list... tak jsem zacal videt rude jako pani L, ze jestli si ze me delaj srandu... nedelala. Tak jsem dones kopii, otocil to jakoby na humor ze ji omlouva to ze nas nezna a moc se tesim na financni injekci od nich

29.3.2018 09:37
lilo

XXX.XXX.201.210

jo ale tak je to kazdy rok... manzele asi nejste prvnim rokem...

29.3.2018 10:34

ne, ale nejak jsem te nepochopil, co brani provazanymu systemu si to dohledat. No nic.) uz aby to mliko odeslo vid? :).

29.3.2018 10:41

Ještě k té statistice. Chápu to jako umělou zaměstnanost. Už ty údaje někde ode mě mají, mají všechna možná práva na informace mezi sebou a stejně jim to musíme sdělit. Myslím, že kdyby někdo, kdo se víc vyzná v zákonech, do toho hodně šťoural, museli by to zrušit, protože to je snad špatný postup zjišťovat něco dvakrát, protože to je neekonomické. Jenže nikdo takový se jen tak nenajde, rozumíme jiným věcem, čili musíme odpovědět. i i

29.3.2018 12:30
lilo

XXX.XXX.201.210

ne, ale nejak jsem te nepochopil, co brani provazanymu systemu si to dohledat. No nic.) uz aby to mliko odeslo vid? :).

je to tu sr.ani.. a to vubec nemluvim o tom jak strasne neradi pracuji s datovymi schrankami... bud je to tedy system naprosto nefunkcni nebo ty baby jsou na urovni cvicenych opic...

29.3.2018 12:31
lilo

XXX.XXX.201.210

kazdy pokus o zestihleni statni spravy konci naborem novych zamestnancu...

29.3.2018 15:13
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Jo, taky to tak mám. První rok přišel nějakej dopis, nevím, co se s ním stalo, ale pak volali ze statistiky, omlouvali se za buzeraci a tak to od té doby každoročně řešíme po telefonu. Volají z Českého Krumlova, kde dělají celé jižní Čechy. Stavy ovcí hlásím podle Hradišťka, králíci a perličky je nezajímají.
Stejně tak jsem byla bohužel vybrána do sledování lidí v podobné statistice, a to je mazec, co chtějí. Prostě vás vyberou a špioní: a nesdělíte-li to, máte na krku pokutu snad 10 tisíc nebo tak. Trvá to pět let každoročně a letos mám naštěstí poslední rok. A to je výzkum úplně na.. dvě věci, neb stejně není žádná kontrola správnosti údajů, takže o čem to je? O H-Ě, ano, správně.

30.3.2018 09:53

Tak jsem od statistického úřadu našel dneska dopis ve schránce
Jsem zvědavej, jakej to bude mít průběh letos, zda se dokopu k tomu, jim to poslat vyplněné zpět, nebo jestli mě budou muset zas uhánět
uvidíme...

Přidejte reakci

Přidat smajlík