Uživatel s deaktivovaným účtem

Janinko, než pojedete, napište do SZ. I když Vy máte léčiva doma dost .

Oreb, dnes mi dcera odjíždí do Brna na studie. Nastupuje do prvního ročníku a má z toho bobky, protože neví, do čeho jde. Když bude nejhůř, pošlu ji na terapii k vašim kozám.

arus, a nemohla by se odreagovat prací? Té mám až nad hlavu a pomáhá nemyslet na blbosti .
profesor1
napsal(a):
Nitraner díky za info. Vlčáka nechci, nic proti, ale tomu se člověk musí věnovat. Že je retrívr zákeřná ludra ?! tak asi pokazit jde všechno. Tady je retrívrů a labradorů spoustu, za plotem štěká skoro každy, ale jinak jsou to psi spíše Vítací, než Hlídací a o to mě celkem jde, abych nemuseel mít strach že koho rafne.
Na toho chodského se ptám, protože údajně má podobnou povahu jako ti retrívři.
choďák je dobrá volba
Klub přátel chodského psa vás srdečně zve na akci, která se koná dne 15.9.2018
v Mostkovicích-autokemp Přehrada, Prostějovská 197/79,798 02 Mostkovice
více
http://www.kpchp.org/chov_sten.php.

napsal(a):
arus, a nemohla by se odreagovat prací? Té mám až nad hlavu a pomáhá nemyslet na blbosti .
Myslíte prací u vašich koz? Určitě ráda vypomůže. Už odjela, tak se ji nemůžu zeptat, ale jak se trochu ve škole a v Brně rozkouká a pokud studium nebude problém, tak ji k vám nasměřuji.
Já jsem dnes nějaká líná, tedy ne že y mi to dělalo nějako extrémní radost, ale dnes jen tak čučím na ovce a peču na nějaké větší úkoly... Občas je potřeba vyřadit, bych nedopadla, jak ta paní co jí Oreb pomohla .
Hippie: Šumavky jsou trochu zmasilejší než Valašky, mají kratší nohy a nemají tak robustní kostru. Shodou okolností nedávno si zde ve vsi jeden pán pořídil Waliserky. Ale asi nejsou čistokrevné, protože nemají tu kudrlinkovou srst.
Mastňáček:
pokud nechcete papírové ovce tak ceny nejsou nijak fatální, jen pochopitelně ta cesta, za pěkná letošní nepapírová jehňata dáte 60-80 eur, na rase moc nezáleží.
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/coburger-fuchsschafe-laemmer/942468279-131-4624
Nitraner:
Chodský pes bude mít určitě geneticky dané to pendlování po linii. Možná by se mohla naučit běhat po nějaké cestě, nebo kraji pastviny, jak to bylo v tom videu o tom pejskovi jménem Frodo.
To se dá trénovat i na sucho, bez ovcí.

Udělalo mi radost, že jsem nemusel stříhat všech 300 dojnic a dělat jim i paznehty, ale že mi jich 40 vyřadili kvůli věku a já jim dalších 20 vyřadil kvůli nohám, takže jsem jich ostříhal jen 240
Teď budu chvíli stříhat zas malý stáda a po neděli se sem zas vrátím, abych ostříhal 80 loňskejch jehnic. Jo a pak koncem měsíce mi stáhnou z pastviny 150 jehňat které chtějí na půl roce taky střihnout. A to bude pakárna, já ty jehňata moc nemám rád

No, nevím, jestli by se mi líbil takový ovčín. Vy\padá to tam jak v garáži .

kostey: zavist, posledni dobou tady akonrad zavidim. Jehnata bych bral, by sly jak vino :/.

Oreb:
1) nojo velkochov
2) skrz pastevní sezonu jsou na louce a tady se jen přikrmí při čekaní na dojení, takže to zas takový koncentrák není.
3) kvůli stříhání tam jsou tak natěsno, jinak maj prostoru víc a maj i venkovní výběh s krmelcema na seno
4) koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

Pravda, jen to na mě v první chvíli udělalo dojem uzavřeného kravína.

Janinka: Pokud potřebují aby něco nadojily tak je holt musí pořádně nakrmit.Takže senáže smíchané s jádrem před a po dojení a na dojírně k tomu ještě granule + pastva ve dne v noci. Na krmení se tam určitě nešetří. Kondičně jsou na tom hůř údernice které všechno dávaj do mlíka. Mnohdy maj vemena za která by se nemusely stydět ani krávy. Po s umenšující se laktací kondici zas doženou.

mine:Magnolie? Teď?
arus: Nemyslela jsem to vážně s tím, aby mi Vaše dcera šla pomoct. To bych si nedovolila. To by ona sama musela mít nějaký takový zájem, ale nejspíš už jí to stačí doma .

napsal(a):
mine:Magnolie? Teď?
arus: Nemyslela jsem to vážně s tím, aby mi Vaše dcera šla pomoct. To bych si nedovolila. To by ona sama musela mít nějaký takový zájem, ale nejspíš už jí to stačí doma .
Oreb, uvidíme. První semestr to určitě nebude a pak se uvidí...

Oreb...přesně. Taky jsem zírala, mám ji bokem, tak jsem si ani dřív nevšimla, že jde do květu. Schválně jsem dala na fotku datum, aby jste viděli, že si nevymýšlím

Jsem zvědavej kolik si za to řeknou, nemaj nikde psané ceny
Ale vrátím se k včerejšku - kdyby se měly opakovat letošní sucha častěji, doporučil bych ovčákům přejít na pomořanskou ovci. Já vím, je to vzhledově nic moc hrubovlnná ovce, ani nijak výrazně zmasilá, typické extenzivní staré selské plemeno.
Ale viděl jsem jejich stáda u moře, a řeknu vám, že zdárně prospívají na ničem. Nekecám, pilně se pasou na zaschlým plevelu, na vyschlých a totálně neúrodných písčitých půdách. Z ničeho udělají na pastvě pěkný přírůstek - proti suffolkům teda poloviční, ale zato bez jádra a bez jakéhokoliv sena. Suffolk by tam zašel hlady.
Já už zůstanu u koz, ale kdybych měl přejít k ovcím, tak půjdu do pomořanek.

igor: s tou vlnou je to skoro sumak. Ovecka je to i docela hezka. Hlavne aby to nebyl nejakej kamzik divokej.
Me prijde ze i kenti nijak neztracej a berou vsecko. Mam uz jen berana suffolka a ani ten nevypada zle a to je jeste ve vyvynu.

Kostey...nechybí Vám tam zelenina

mine: kostey ma nejspis krevni skupinu 0. Nejstarsi skupina cloveka pracloveka, nejlip prosperuje pri masite strave

Jo, zelenina tam byla a i nějaké sýry ale to jsem snědl než donesli zbytek. Přítelkyně si tu teď asistuje u operace svého psa a tak chodím po Hradci Králové a přemýšlím co bych kde dalšího snědl.
Kamzík to nebude, většina plemen chovaných v Německu je klidná. Ale spíše bych měla obavy z toho, že to je přímořské plemeno. Většina plemen, která pochází od moře, nebo z ostrovů má občas dýchací problémy, protože jim chybí slaný vzduch a když jsou v suchém, nebo prašném prostředí nedělá jim to dobře. Ale o tom tu bylo jiné vlákno, které se nakonec zvrhlo... .
Některá z těchto plemen. když na jaře přijdou na pastvu, dostanou regulérní rýmu. Lítají jim nudle z nosu, protože se potřebujou vyčistit a nepodceňovala bych to. To jiné klima může dlouhodobě způsobit, že se ovcím nedaří a užitkovost je pak špatná. To je podle mne i problém VF a tyhle podmínky se nijak nasimulovat nedají. Zvířata se přizpůsobí, ale potenciální problém tu je.
Takže z mého pohledu se oklikou vracíme k těm Šumavkám, protože zrovna na plíce netrpí téměř vůbec a vykrmí se pomalu i na padaném listí.

Bekky: jak jsou na tom sumavanky s lojem u jehnat? Tady se kazdy tema zvrhne, jelikoz je to tady samej zvrhlik

Bekky, tohle poslední by se mělo zarámovat. Máte určitě a stoprocentně pravdu.
Žádná hrůza s lojem, nesmí se krmit moc jádra, to pak tak ve 4 měsících začnou tučnět, radši s nimy pak na pastvu... Ve stáji je trošku nastartovat s menším příkrmem a pak pást, pokud chcete držet jehňata déle. Nemá cenu to s příkrmem v začátku přehánět, leda když si chcete udělat Velikonoční jehňata, líp je dát trochu ovcím, aby měly co nejdýl mlíko. Jinak jsou to vyhozený peníze, na pastvě ze začátku trošku zhubnou. To raději jim později dát trošku večer na pastvě.

Bekkky: neprikrmuju vubec. Spis me zajima tak celkove kdyz je to chovany extenzivne. Letos jsem prodal dva krizeny beranky na maso sf x zwartbles. ja je nezabijel, ani jsem to maso nevidel, ale reznik co me to delal rikal jak to bylo krasny masicko bez loje ( proto taky jsem se na tohle krizeni dal ). Mam jeste jednu jehnici kterou asi rohnu pro nas. Kdybych sel do sumavanek, tak bych nerad mel "usmoleny" maso od loje. Sam jsem zvedavej na 50 krizence sf x romney, je pekne udelanej.
S Romny nemám osobní zkušenost, ale tak jak jsem je někde viděla, bude to se Šumavkou podobné. U Šumavek ani8-10 měsíců beránek z pasvy není lojovitý. Asi by nedělalo dobrotu, mít je dlouho ve stáji na jádru a senu... Co se týká malého přikrmení, tak to s vámi úplně nesouhlasím, protože pokud ovce v druhé půli zimy ubydou, jsou to vyhozený peníze i za to seno, co už sežraly a ničí si játra. Ale to je pochopitelně diskutabilní a u každého plemene trochu jinak nastavené.
bekky: já se přiznám, že Pomořanku mám spojenou jen s Polskem? Já jich stáda viděl u Baltu pod Swinousciem - oni jsou i v Německu? Ale asi jo, ony budou mít asi něco společnýho i s trakénama - tím myslím původně pruská plemena - , nejsem zatím tak senilní abych si plet koně s ovcema...
igor:
www.rauhwoller.de/index.html
vždyť ty hranice se neustále měnily...

Dnes mi udělalo radost, že jsem dozaplnila poslední místečka v seníku 6 nádhernými balíky sena. Ne, že bych je až tak potřebovala, ale byla možnost za luxusní cenu (stejnou jako minulý rok), tak jsem neváhala... teď bych uživila i jednoho koně navíc
A když už jsem měla zapojený ten vlek, otočila jsem se ještě na pile, abych přivezla nějaký materiál - mám rozpracovanou králíkárnu a hlavně už nemám z čeho opravovat ohrady...
...co mě vůbec ze dneška nejvíc potěšilo, jedna krásná milá story... když jsem se vracela s tím dřevem, zrovna si do telefonu stěžuji manželovi, že bych potřebovala nějaký "vazačský kurz", že jsem marná na připevňování materiálu na vlek. Ne, že bych neuměla s kurtou, ale když vezu dlouhá prkna, nejsem schopná je prostě pořádně připevnit. Nepřišla jsem na to jak, už jsem vyzkoušela spoustu modelů... jsem holt marná, fakt A tak jsem musela přibrzdit u krajnice, protože při jízdě zkopce jsem měla prkna málem v kufru... a za mnou zastavil nějaký náklaďáček. Já stála blbě, v odbočce k jednomu opuštěnému domku, tak si říkám, že asi potřebuje odbočit, ale tak stejně si telefonuje, tak si to připevním a uvolním mu místo.. on dovolal a vystoupil, se zeptat, že vidí, že mám problém s fixací materiálu, jestli s tím chci pomoci... Říkám: "Tedy, to se mi snad nikdy nestalo, že by mi takhle někdo nabídl pomoc..." a on na to: "Mě taky ne" :) Tak jsme se oba zasmáli, pokecali, on skonstatoval, že to mám dobře, že se tohle fakt blbě upevňuje, že to vyskáče postupně... moc jsem mu poděkovala i s podáním tlapy a jeli jsme dál... prej: a jeďte z těch kopců opatrně...
Upřímně.. to neznám, že by se chlapi hrnuli do pomáhání. Když se zeptám, tak to hned jezděj, ale takhle samovolně... to bylo vážně hodně nečekané a milé. Většinou je to tak, že třeba když přijedu někam pro materiál s velkým vlekem, významně mi oznáměj, že se tam ALE MUSÍ COUVAT!... a zavolaj Frantu a Karla, aby se na to šli taky podívat... jak VONA bude couvat... mno... když už ženská připojí velký vlek za auto a někam s tím sama dojede, lze předpokládat, že umí jezdit i dozadu, ne?... já nevím, pánové...
Ale bavím se pokaždé, když takhle někam přijedu...

Prkna se převážej blbě, to jo. Mám přívěs s ložnou plochou 3m a když vezu 4m prkna, tak je přívěs zatíženej víc vzadu než vepředu a to se to pak umí hezky rozhoupat. Navíc když jich je málo tak se opravdu blbě fixují. Když jich je plnej přívěs tak to takový problém není.
Couvat s ním jsem si myslím fakt docela vychytal, dlouhej jsem celkově přes 9m a protože k baráku to mám z parkoviště kde se otáčím asi 400m, tak jsem si kdysi spočítal, že ročně s přívěsem nacouvám 120km Ale ono právě čím je přívěs delší, tak tím to jde s ním snáz. Mám tu pak ještě o 2/3 menší přívěs, který je i užší a tak ho nevidím v zrcátkách a s ním couvat je prostě peklo, protože ho zahlídnu vždy až když je už moc zlomenej. Jo a pak tu mám ještě jeden "přívěs", ale to jsou jen vidle s navijákem na napíchnutí a převezení balíků sena a s ním to je občas taky boj
Jo a pak couvání ve tmě je kapitola sama pro sebe. Obrysovky přívěsu mě oslňujou, takže na ně navlíkám ponožky které proto vozím v autě a protože přívěsy nemaj couvací světla, tak si za přívěs přisvicuju brzdovejma světlama, ale ono na to by člověk občas potřeboval mít 3 nohy na pedály
Moc se mi líbí když to holky s auty umí. Když to umí i s přívěsy tak to je hned o řád výš a když jsem dneska obdivoval, jak v Ostroměři řidička velkýho náklaďáku couvala do uzoučkýho místa k bagru tak jsem si od přítelkyně vysloužil trochu blbý pohledy, jako kdybych jí nikdy za řízení nepochválil
Takže pro Hhippie:

hippie...pro mě jste borec. Já jsem zrovna ten případ, že popředu ano, po zadu...no...no ani náhodou

tak děkuji... Ale proto jsem to nepsala.
Kubo, jo, s malými vleky je peklo. Jak jsi popsal. Ponožky na světýlka jsou boží! Mám takový akorát. Myslím, že má na délku 2,5 m. Ale právě když vezu 5m prkna, je to fakt s pro mě nepříjemným přesahem. Ono už se dostat z areálu pily, kde moc místa není...takže pozádu a za roh... a tam jsem zjistila, že stojí vlek s loďkou...ale prkna se zastavila těsně před tím...jinak by už nepoplula
Já tedy nejvíc obdivuju ženské, co umějí řídit buď kamion s návěsem nebo traktor s valníkem. To bych si netroufla. Můj strop je dodávka (ta se řídí super) nebo velké auto s přívěsem na koně a to ještě prázdným. Živé koně bych převážet nechěla. To není jako s ovcemi. Je to velké, má to vysoko těžiště, děsně houpou, nervozní kopou a člověk neví, kdy "vystoupí"... taky už jsem zažila úrazy, kdy kůň vykopl zadní rampu a pod ní skončil člověk. Tehdá šéfa přirazila rampa a měl "jen" zlomenou pánev a něco dalšího. Když jsem byla v Německu, byl tam stejným způsobem smrťák.
Jsou ženské, které jsou obzvlášť šikovné na řízení, ale v tomhle souhlasím, co se říká, že prostě chlapi jsou určitě obecně lepší řidiči. Většina ženských nějak prostě nemá ten odhad, tech. myšlení, aby dokázala dovymyslet některé potřebné manévry...
Věřím, že kdybych měla chuť se s tím naučit, tak jako bagrista bych měla super výdělek. Tady je pořád bagrů nedostatek. A pořád se staví a opravují staré rozvody vody a odpadů... ale nést zodpovědnost za překopnuté sítě, které vedou jinde, než jsou zakreslené...bych nechtěla
Přívěsy a couvání... Jezdím taky s velkým dvouosákem na 12 ovcí, couvám s ním, ale pokud couvám někam poprvé, dávám to většinou až na podruhé i víc. Muž to dává hned... Už se z toho nijak nehroutím, protože chlapů, kteří při couvání něco zdevastovali, nebo se i po předu někam nevytočili jsem viděla taky dost...
Asi nejhorší zážitek jsem měla, když mě vlek plný ovcí začal s autem stahovat po mokré namrzlé trávě pozadu z prudkého kopce. Ten moment, kdy je třeba uvolnit brzdu a naopak přidat, aby se to stalo ovladatelným je strašnej. Odneslo to jedno měkké plotové pole v zahradě pod kopcem a světlo na vleku. Ovce byly trochu vyděšený a já se málem poblinkala... to už fakt zažít nechci.
Takže všem co s tím jezdí ...

Stane se, ja jsem nedavno zapomnel pri otaceni ze mam za sebou karu, promacklej naraznik a mirne blatnik...

Já jak většinou couvám s přívěsem, tak když pak couvám bez něj, tak se mi normálně občas stalo, že otočím volantem naopak než bych měl a vypadá to že neumím vůbec couvat
Ale dnes mi udělalo moc velkou radost, že jsem zatahal za nitky a podařilo se mi o 4 měsíce uspíšit jednu operaci

Donutili jste mě k tomu abych si teď jedno couvání natočil
Ne že by to bylo kdoví jak povedené, štvaly mě ostré stíny a přechody ze světla do stínu kdy toho v zrcátkách moc nevidím a navíc s lehkym, nenaloženym přívěsem se vždycky kvůli odskakování jede hůř, ale tady to máte: https://www.facebook.com/jakub.toms/videos/10210653391005672/?permPage=1.

Kubo, Ty seš fakt borec! Klobouk dolů!
Mě by tedy ani nehlo bydlet v místě, kam se nedá zajet pohodlně autem s technikou... jsem lenoch na tyhle věci... už tak v místě, kde plánujeme stavit, nejvíc řeším, jak tam budu moct manipulovat s auty a vlekem, tříkolkou... (protože je tam před domem opravdu málo místa a kolem domu žádné a za domem je zahrada "o patro níž", na kterou se prozatím nedostanem (přístupová cesta přes potok bez lávky )... mno, jsem zvědavá.

hhippie...tak s traktorem a s vlekem zase umím já, mám na to i papíry. Ale teda s vlekem jsme couvat nemuseli, takže jen popředu.
kostey...no teda si to frčíte jako kdyby to bylo poředu

Marion: a vrchni prejicnici nepoprali! Tak ja jako neprejici preju

Hhippie: já tady vyrůstal a nikdy mi to nevadilo, ale barák co s přítelkyní kupujem je situovaný tak, že by se tam dalo parkovat i otáčet 10 traktorů a to mě moc láká. Protože sem teď ke mě, když má někdo zacouvat s 9t na hnůj tak to je na půl hodiny

Janinko: budem ještě na větší samotě a já bych proti kadibudce nic neměl, ale přítelkyně chce prej normální splachovací záchod a chce aby tam v zimě bylo prej nad nulou!
Marion: jasný že si tu můžeme tykat A jasný, že si můžem dát závody
Kubo tu kadibudku tam můžeš mít taky, doporučuji nasměrovat na pěkný výhled tak, aby se nemuseli zavírat dveře... K tomu přidej na čtení horské noviny Veselý výlet a uvidíš, že návštěvy i ty sám to oceniš. My to tak máme a jak se tam všichni rádi chodí ztrácet a kochat a vracet se do minulosti
Já chtěla splachovací taky, když děti začaly přimrzat.
marion108
napsal(a):
Tak dnesni svatecni den byl uzasny, udelala mi radost knizka Domaci pekar, kterou mi predala primo autorka. A nyni se tesim na cerveny burcak, snad je poctivy...
Milá Marion krásně jsi to napsala paní conovehonakopci. Přeji ti nůši zdraví, pytel lásky a žij život podle sebe i dál.

Jamarov: nesmej ch...t na prkynku :) Ja jsem se vzdycky bal ze me ukousne...krysa a nebo pavouk!

marion108: jojo :).

Pavel ono naučit se couvat na zrcátka je docela nutnost, protože když se člověk otáčí, tak je pak trochu v háji, když má přívěs naložen tak, že přes něj nevidí A já mám tuhle trasu fakt x set krát najetou, jinde si tak rychlou jízdu pozpátku netroufnu. Jedu většinou podle pravého zrcátka, ale ve 2 místech musím kouknout i do levého abych zkontroloval jestli tam nejde nějaký chodec kor pokud mám pod cestou nataženy lanka od ohradnííku.
Jamarov: to je dobrý nápad pořídit si ještě kadibudku k tomu, to mě ani nenapadlo

jamarov: nas suchej je ve vyklenku v podstate ve chlive, nad dlahama, vstup ze dvora. Ty verbeze jsem se bal jako kluk, nebyl to prijemnej pocit kdyz se tam neco pode mnou mrcasilo! Krysy pod dlahama mely preee a pavouci zase v prostoru pod prkynkem pavuciny. Ten zachod se pouzival za myho zivota uz jen jako nouzovka venku. Ale teda jako prkynko ( dira v prknech ) vzdycky hralo. Ted tam mam povesenou elektrobednu s relatkama a merakama pro kureci odchovnu.
profesor: co je to za dobovou reklamu ? malej profesor se starym profesorem?
Mrcasilo? Fuj to bych šla raději dělat někam jamku.
U prababičky bylo něco podobného, tam jsme se ale jen s bráchou při šarvátkách pokoušeli jeden druhého nastrkat
Mít výběr je dobré, zvlášť když se pořádají nějaké akce a je hodně lidí, navíc pro městský to je dokonce atrakce, chybí mi tam už jen kašička
Nebo začnou vzpomínat právě na dětství.

Jamarov: jasne, bud litali pavouci v hustejch zaprasenejch pavucinach nebo obcas neco zapistelo uplne zdola. Pro decko idelani misto na vyprazdnovani :)
profesor: nevim jestli uz jsem tak slepej, ale stezi tam rozpoznam ze se jedna o ovce a ze tam nekdo sedi.).

profesor: do pr...le s GDPR me to akorat pridelao pul roku prace...
bosorka: to je nejaky pokriveny? :) vyhled peknej, snad mate chlapy nauceny zvedat.).

Profesore, ale přiznal jste to, že tam s Bekky jsme, souhlas se zveřejněním nemáte. Budu zvažovat další kroky . Možná bych mohla napsat nějaké udání na policii nebo na úřad. Nemůžete mi, profesore, poradit, kam Vás mám udat ?
Vážně: Moc není ta fotka vidět, ale mastnacek se ptá dobře.
Oreb klidně mě udejte na prvním oddělení PČR na které narazíte. Ale aby jste uspěla, tak se musíte prokázat OP, kde máte napsáno, že jste Oreb
A jestli myslíte otázku - co je to za novodobou reklamu.. tak je to plakát, který jsem uzmul cca tak v roce 1984 na veletrhu v Brně. Od té doby mě visí v garáži na zdi
Jen tak pro zajimavost - pochválení se, tak taky jsem si tam tehdy ukradl velký plakát traktoru Zetor 6245 a tenhle traktor mě teď stojí tady na dvoře Ale toho jsem si všiml až nedávno, že mám na plakátě vlastně stejný typ traktoru jako na dvoře

profesor: https://www.youtube.com/watch?v=vOOPOO0le3Y :).

Profesore, tak za porušení GDPR Vás neudám, ale s udavači mám značné zkušenosti, tudíž se poučím a udám Vás za cokoliv jiného, třeba i za slušné chování, někdo se tím zabývat musí. A budu anonym. (Nemyslím to vážně.)
Využití bioplynu z kadibudky - to by bylo téma pro nějakou odbornou práci .

Profesore, co jsem napsala, je z běžného života, tak to je. Ale je to pod mou úroveň, takové hříchy si dělat nebudu.
Dnes jste mi všichni tady udělali radost tím, že jste tady, každý jiný, málo hádaví, hodně kamarádští, je s vámi legrace, prostě jste prima. Díky.
Jamarov, ted ma obdobi hippies, bo jak se to pise... A tak je to vubec na zabiti... Zacal skladat basnicky a malovat, do toho ma el. kytaru, takze me v posledni dobe dost boli hlava, z toho "metalu" co hraje... Ale prace okolo farmy, toho se stiti. Ale musi se mu nechat, ze moc hezky prijal me deti a opravdu se jim venuje...
Mě ani ve snu nenapadlo, že by jste chtěla někoho udávat. Že máte různé zkušenosti to vím. Jen jsem se smál, že pro jistotu jste napsala že to nemyslíte vážně, aby to náhodou někdo vážně nevzal Ale je pravda, že já tu kdysi do někoho rýpnul že má na fotkách neoznámkované ovce a on mě hned vynadal do udavačů a že to mám klidně nahlásit

marion: tak co potom bude rikat na tohle :)
https://www.youtube.com/watch?v=EDFiUCI_BJI.

profesor1: ja si na ten zvuk ctyrvalce jeste nezvyknul, furt me to prijde jako kdyz sednu do formule :) a to nemam ani turbo a odstredivkou aby to svistelo k tomu. Za to zvazuju nabidku vymenit 40ku za 25ku s motorem po kompletni GO. Uz si pripadam jak traktorovej handlir.
profesor1
napsal(a):
Oreb klidně mě udejte na prvním oddělení PČR na které narazíte. Ale aby jste uspěla, tak se musíte prokázat OP, kde máte napsáno, že jste Oreb
A jestli myslíte otázku - co je to za novodobou reklamu.. tak je to plakát, který jsem uzmul cca tak v roce 1984 na veletrhu v Brně. Od té doby mě visí v garáži na zdi
Jen tak pro zajimavost - pochválení se, tak taky jsem si tam tehdy ukradl velký plakát traktoru Zetor 6245 a tenhle traktor mě teď stojí tady na dvoře Ale toho jsem si všiml až nedávno, že mám na plakátě vlastně stejný typ traktoru jako na dvoře
Ukradl? No toto.
Mě dnes děla radost mirabelková, teče a teče...
A já poteaču za chvíli na odpolední-to už taková radost není.

PavelIV: pro me ne, pri vybirani brambor certem a 40kou jsem si pripadal jak trapak :).
Marion a na tu elektriku hraje holkám v parku?
To bude dobrý- Hippies je základ. Že si sedl s dětmi je to nejvíc, ostatní se nějak vyvine
Mastnacku můžeš udělat vlákno pro děti jako podporu pro správný vývoj malých zemědělců
A profesore -dcera je až překvapivě z ruštiny nadšená Teď měla mít do školy časopisy, noviny... Nekupujem, tak jsem zašla na půdu a dala ji květy z roku 1956 a rudé právo z 61. a říkám ji třeba dostaneš i pochvalu.

Ja nevim co proti rusakum mate vy omladino! Jasne, zasedli si tady na nas...ale co me zarazi ze proti nemcum ba dokonce rakusakum odkad prisel tamten onen jehoz jmeno se nesmi vyslovovat tak tam uz takova averze neni. Pro me nepochopitelny. Ale to by zase byla ta neoblibena politika...
Me teda prez hubu leze spis ta ukrajinskorustina nez unmoglich madchen :).

marion108: na to bacha, me od toho sumi v uchu dodneska a jakmile v blizkosti nekdo vyda pronikavej zvuk, nebo bouchnu kladivem do zeleza atd tak zacne piskat.

marion108: to jsou keci v kleci, leda by mel lampovy kombo tam se to musi nastavit, tipuju ze ma lacnen tranzistorak, mozna s elektronickou simulacej aparatu a to pak muze hazet riffy i do sluchatek a zvuk bude peknej :) Bych to zkusil na vasem miste nastudovat a uzemnit argumentama :).
Nevim, nerozumim... Kombo i s kytaarou nechal jen tak na pude... No radsi se nebudu vyjadrovat, ja to nekupovala... Viz foto.

marion108: znam, mel jsem 2x tak velky a vykonny aby to ZNELO. Ale je to vymluva. Tohle ma ten pravej zvuk i na minimalni hlasitost. Holt chce bejt kluk slyset...mozna ze nasloucha nejaka sousedka

Koukám, chvíli tu nejsem, a už mě tu vzývají... to je samé hipí a Hipíííí... jasně, že Hhippie je základ! (jsem to ale egoista! )
Dneska mi udělalo radost, že jsem mohla dělat radost: Včera jsme oškubali kus zahrady jabloní a zavezli to ke kamarádovi na moštárnu. Takže jsme měli mošt přím z našich zdravých jablek, ne nějakou chemii míchanou ze sběrem od dálnice... ...no a dneska jsem mošt porozdávala mezi maminky ze školky, o kterých jsem tušila, že nemají vlastní zahrádky a že by se mohl hodit. Ještě tam asi 25l je, tak jistě ještě někoho šťastným uděláme..
A taky PRŠELO!
Add. separační WC - máme 4 ks ve školce. Fungují dobře, akorát tuhé nekompostujeme, protože ekologické rozložitelné pytle do separačních kompostovatelných toalet se mi v kompostu rozkládali asi 4 roky...možná dýl - už jsem tam nehrabala Takže za mě - nejsnazší použití je zasýpání pilinami... odtok na moč je super - tím se dá zředěným hnojit nebo přispívat k rozkladu na kompostu nebo hnojišti...

Mně udělalo radost že když jsem byl dneska na cestách, tak krásně pršelo a našel jsem v Mělníku "Kozí rokli" která byla plná akátu. Tam vám normálně super kůly rostou prostě ze země a nikdo to tam nekácí. Jo a teď po příjezdu domů jsem zjistil, že tady nespadlo ani 0,1mm prostě zas 3 kapky a dost.

Kostey: akaty bych potreboval jako sul ale nejbliz jsem nasel inzerat z jizni moravy. Me by stacilo cca do 30ks jen na rohy, zbytek smrk. Ohrady po tyhle zime asi definitivne skoncej.

Bekkky
napsal(a):
Jo, u mužů nepochybně, z puberty do urny.
Tyhle reci nemam rad... jak byste si to teda jinak predstavovala? Zenska chce prece romantika, spolehlivyho, ale trochu rebela a drsnaka, co bude nosit dost penez, bude se hodne venovat rodine, bude mit svoje konicky, ale bude mit cas i pro zenu, vysokej, pohlednej, urostlej, ale aby nebyl dev kar, sikovnej, pracovitej, ruce jako dokturek, upovidanej, ale aby umel mlcet...fuj a ja ani nevim co bysme jeste meli bejt...a k tomu jeste aby puberta skoncila jak domutujem...

To mi povídej, někde to roste jak plevel a preemejslim ze je začnu snad sazet. Siroko daleko zadný neroste. Mně by se jich libilo tak 500 ale jen malejch tenkejch kratkejch na rohy ohradníku.
napsal(a):
Kostey: akaty bych potreboval jako sul ale nejbliz jsem nasel inzerat z jizni moravy. Me by stacilo cca do 30ks jen na rohy, zbytek smrk. Ohrady po tyhle zime asi definitivne skoncej.
Asi to nebude o moc blíž, ale já kupuju u Lovosic 2m dlouhý se špičkou, štípaný. Ale min.15cm za 95/ks vč. DPH. Tedy to bylo vloni. Taky jsem tam kupoval 4m dubový kůly na přístřešek - kulatina, taky rozumná cena.
Na webu to nemají, ale je to ten poslední kontakt pí. Richterová:
http://www.hederaz.cz/kontakty
Jinak mi už v pondělí udělalo radost, že mám konečně zmulčováno, už tam byly i metrový šípky. Ale zas to odhalilo, že tam mezitím tráva skoro není. Tak můžeme hrát na louce fotbal, ale pást už skoro není kde. Roste hrozně pomalinku, za poslední měsíc spadlo asi 25 mm, nějak se nám to vyhýbá, dnes 2 mm a už přestalo a podle radaru už nebude

kostey: jestli mas pozemek kterej muzes znicict tak tam dej akat :) a ted ti vubec nevim, jestli se ho pak jde nejak rozumne zbavit, jestli nevyhani omladinu korenama a k tomu se vysemenuje do dalky.
pavellv: Lovosice to je tak nastejno, ale zjara to budu muset vyresit. I kdyz kdyby nova smrkova vydrzela zase 8roku tak by to nebylo zase tak spatny. Bude krasny proschly drevo na zatop.
akát dobře žerou - ničí kozy, kdo chce kůly musí akáty oplotit kvůli okusu - holožeru, z kořenových výmladků se dělaj kolíky jak víno - jsou rovný, z pařezový výmladnosti to chce víc práce, je dobrý pařezové výmladky redukovat - nenechávat všechny
nebo do každého rohu vysadit akát a jak přeroste tak zkracovat a hned je čím krmit

dad: a jak se to siri nesiri do okoli? Prej akat nadobro zahlusi vsecko pod sebou a v blizkym okoli protoze vylucuje do pudy nejaky ty jedovaty latky ( pro ostatni rostliny ).
akát se šíří semeny a kořenovými výmladky,
EU ho chce vymýtit na území Evropy zákonem jako nepůvodní - invazivní druh
znám podstatně horší druhy
akát si chrání svůj kořenový prostor stejně jako domácí ořešák, vylučuje do půdy látku inhibující růst jiných druhů (i svých semenáčků),
šíření není podle mne tak strašné, jinak by tu už nic jiného nerostlo, ta likvidace je problém - není to hned, je to dlouhodobá záležitost, PROTO KULY VYDRZI TAK DLOUHO,
kozy za lidské pomoci(mechanické) zlikvidují starší porost do sedmi let, akáty jsou i v některých parcích a s nekontrolovatelným rozšiřováním je problém jen tam, kde na údržbu s e r o u, to pak vyrůstají semenáče z každého záhonu, pařezová výmladnost se aktivuje při poškození kmene nebo redukcí koruny, v pokročilém věku stromu, degradací růstu, jinak NE,
i akát podléhá přírodním zákonům, ten kdo se jimi řídí zvládne vše i v této bláznivé době.

dad: diky za info, ja mam alej jap topolu, tam je likvidace mozna vyfrezovanim parezu a korenu. Ale me se teprve na jare zacnou vysemenovat, bohuzel je k tomu nepustim..
S tim destem jsem si to rikal pred pul hodkou koukam ven je to takovej lehouckej destik sice od vcerejsiho podvecera jen co jsem dovlacel brambory. Jako by priroda nemela silu na poradnej slejvak.

dad: Souhlas s tím, co píšete o akátech. Dobré krmivo, dobré dřevo, dobrá obnova, těžší likvidace, ale když se provádí údržba (za pomoci koz ¨), jde to.
hhippie: Do separační toalety nepoužíváme žádné pytle, ale také ji zasypáváme pilinami. Pak jen vysypeme na kompost, zaházíme hlínou a hotovo. Podle počasí někdy už za dva měsíce je jen kompost.

Našla jsem v jednom sadu krásný velký mladý sírovec. Připravuje ho někdo z vás a případně jak?

Udělalo mi radost, že mi spadly do klína nějaké hektary

Velka gratulace, Kubo
At se ti na nich dobre hospodari!

Dík ale ono to taky není tak jednoduché, nějak si je chci rozdělit i s kamarádem se kterým spolupracuju a oba jsme uprostřed pětiletky a z těch hektarů se 30 let jen ždímalo, takže tam bude dost práce aby to za něco stálo. Takže nějaké obnovy TTP ale nemáme na to dost hnoje... no uvidíme

nitraner: neříkej že vám tam prší, tady stále ani kapka.
V půl šesté jsem vstaval, v šest začlo lit, před sedmou jsem byl v Prostějově, tam sucho. Senice na Hané pršelo celé dopoledne. A když nepršelo, tak mrholilo. A pršelo i tady. Teď malou chvílí co přestalo, tak jsem v rychlosti posunul ohradu morčatům a dal holubům. A jestli nezačne pujdu ještě chvíli s ovečkami.
Konečně nám dotunili prototyp našeho Velocipedického komunitního drtiče, co používáme na veřejný moštovačky.
Šlapostroj zase jede!

tom.tady: To by vyžaduje nákres, nešlo by to? Nebo aspoň popis pro lidi, kteří se nemohou rovnat mastnackovi v technické představivosti. Pro zatrvzelé cyklisty jako dělané.

...ze prestoze mi uz druhy den neni extra dobre, se mi rano podarilo uvarit skvely obed a odpoledne pomoci manzelovi se drevem a otrhat vsechny jablone Sice jsou jablka letos hodne cervava, takze na uskladneni jich je minimum, ale zas jsem ta sklizena nabidla kamaradkam, co nemaji vlastni, tak alespon z nich bude mit radpst nejedna rodina :) to jsou takove prijemne veci, kdyz ma clovek neceho nadbytek a nez se pachtit a stresovat s momentalnim zpracovanim, tak to radsi nabidnout, kde to udela sluzbu... :).
Tak jsem vyhrál v tombole pytlík ovse. Dlouho nic, tak jsem měl radost.

Mám radost skoro z celého dneška. Byl to zas povedený den.
nitraner:
napsal(a):
Mám radost skoro z celého dneška. Byl to zas povedený den.
nitraner:
Kostejů
je tam jedno video, když hodíš e-mail tak Ti jej přeš uložnu pošlu. Nechci jej dávat na internet. ale do archívu se ti hodí.
Hele a něco na tebe prásknu.
Na netu mi tykal. pak jsem šel za ním v přestávce. než jsem jel dál. Koukl na kšiltovku a takové srdečné zdáááár. Pak se kouknul na mě a zrudl a nevěděl zda tykat nebo vykat.
Klidně Kubo zůstaň u toho TY
Orodoval jsem za tebe u pani porotkyně, koupil jsem od ní morče.

Jo já vím že tohle dělám, na netu častokrát tykám a pak když se s někým vidím, tak mi to tykání nějak nejde z pusy
napsal(a):
Jo já vím že tohle dělám, na netu častokrát tykám a pak když se s někým vidím, tak mi to tykání nějak nejde z pusy
to mluví za slušného člověka
a k tomu není co dodat.
A jak budeš příště soutěžit, nešetři ty ovce. Oni tě taky nešetřili.

Já mám ruční stříhání fakt jen tak pro srandu a abych se na akcích jakožto funkcionář asociace ukázal. Pro mě bude vždy mnohem důležitější to umět dobře s mašinkou a tam toho k naučení se mám ještě hodně co dohánět. Ještě asi tak 10tis ovcí a budu si říkat že už to docela jde, že už to docela umím.
napsal(a):
Já mám ruční stříhání fakt jen tak pro srandu a abych se na akcích jakožto funkcionář asociace ukázal. Pro mě bude vždy mnohem důležitější to umět dobře s mašinkou a tam toho k naučení se mám ještě hodně co dohánět. Ještě asi tak 10tis ovcí a budu si říkat že už to docela jde, že už to docela umím.
A víš co mě naštvalo? nebyl stánek kde bych ty nůžky koupil
Výhledově mě dnes udělají radost švestičky z naší zahrádky, které se za cca 6hod přemění snad na povidla
tahle sekačka může vrčet celou neděli
nutno pustit zvuk
https://www.youtube.com/watch?v=fR-UMM_XUXM.
Tak dnes jsem se konečně dostal doma ke střihání, padlo 60 ks, zkrátka když člověk ovce sám chytá, střihá, dělá paznehty a ještě uklízí vlnu, tak se prostě na víc než 10-12 ovcí za hodinu nedostanu, ale i tak z toho mám radost, ještě jednu akci nějakých 35 ks a bude hotovo, nevím jak ostatní střihači, ale letos jde střihání dost špatně, jestli je to tím počasím, ale ovce s kratší vlnou mají tu vlnu na zádech tak nějak zpečenou, i mašinka s nově nabroušenými noži do toho nechce jít a občas se musí dost silou. Ještě mám radost, že zítra jdu dotáhnout poslední jednání skrze pozemky, takže na příští rok se rozrostu o 3,5 ha, takže snad už konečně bude dostatečná krmivová základna, i kdyby se opakovalo letošní počasí.

Dnes jsem si privez 7letou suffolku. Prodal jsem ji kdyz ji byly tri, sla kopat prvni ligu do zahranici ( za kopec ) a na stary kolena se vratila ozivit suffolky na kopci.
A taky jsem tesnul novy strihacsky tricko pri strizi berana. Je to vychytana vec!

Dnes mi udělalo radost, že jsme si užili prima klidný den s rodinou. To se mi nestává moc často. Což není nic zvířecího, ale do tématu dle nadpisu to patří taky
Jo a když už jsem trochu narušitel, tak ještě přidám sice zvířecí, ale neovčí radost... urvala jsem se odpoledne a trochu pohonila koně po výběhu, abych udělala pár fotek ještě v lesklé letní srsti...mám z nich velkou radost...
(fotit ovce nebo kozy mě moc neba - jsou pořád stejné a pokud člověk nemá pěkné a různorodé prostředí - třeba jako Bekky - pak moc není co fotit... ).
napsal(a):
Dnes mi udělalo radost, že jsme si užili prima klidný den s rodinou. To se mi nestává moc často. Což není nic zvířecího, ale do tématu dle nadpisu to patří taky
Jo a když už jsem trochu narušitel, tak ještě přidám sice zvířecí, ale neovčí radost... urvala jsem se odpoledne a trochu pohonila koně po výběhu, abych udělala pár fotek ještě v lesklé letní srsti...mám z nich velkou radost...
(fotit ovce nebo kozy mě moc neba - jsou pořád stejné a pokud člověk nemá pěkné a různorodé prostředí - třeba jako Bekky - pak moc není co fotit... ).
Tak to je nádhera.Pohled na tak krásné koně musí udělat radost všem zde a hlavně mě.Mít koně jsem si v životě nesplnil, ale mezi koňákama jsem žil a žiji, tak jedna má poslední fotka u kamaráda.Dnes budu dobře usínat při vzpomínkách. Kouťák.

Děkuji, Kouťáku, jsem moc ráda, že jsem mohla udělat radost svou radostí...
Dobrou noc.

Hhippie: dcerka by rada konika...co ja budu delat :).

Ukecáš to, ať radši někam chodí. Zatím můžete zprovoznit kravku...
Hhippie, krasne zvire... Ja na takove fotky nemam techniku... Bohuzel...

Marion, díky. Kupovala jsem ho před 2,5 měsíci v dost zuboženém stavu. Lezla z něj žebra, kyčle, měl děsně opadlý hřbert a obrácený neosvalený krk. Pořádně ježral objem - moc se nepásl, seno přebíral jak koza a lovil jen jemné lístky...byla jsem trochu zoufalá. Komentáře "vedle na koních" byly převážně hodně nepříjemné, jak je to ošklivý kůň, výsměch, jak na to nemám, z něj udělat normálního koně...
Jo, stálo mě to a ještě bude stát spoustu peněz i času, ale nějak jsem měla pocit, že mám chuť to do něj investovat... začíná se v hlavě srovnávat a věřím, že z něj bude dobrý kůň...
Je relativně mladý, akorát toho už dost zažil...tak potřebuje čas, než zpracuje to, že se dá s lidmi pracovat i po dobrém a v mezích vlastních možností... však to znáte, sama jste koňařka Některá zvířata to s lidmi prostě nemají lehké...

Berrynátor: Já včera střihnul 41 ovcí a přestože se stříhaly hezky, byly čistý, tak jsem na nich ztupil 1 spodní a 5 vrchních nožů. Vůbec jsem to nechápal. Trvalo mi stříhání o hodinu a půl déle déle než jsem předpokládal, ale teda po 15. ovci najednou řekli hele přestávka a jde se na oběd. Dostal jsem výbornou svíčkovou.
Pak jsem teda nestíhal a tak na domluvenej sraz s kamarádkou jsem jel hned ze stříhání a tak špinavej a smradlavej od oveček jsem vylezl na hrad Frýdštejn, kde na nejvyšší věži jsme zjistili, že malé holky se bojí jít ze schodů dolů, což bylo v ty chvíli docela zajímavé a tak když jsme je teda dostali dolů, tak jsme si šli za odměnu do nedaleké restaurace na výborný kafe, krém ze šlehaného mascarpone a bílé čokolády, paštiku z kachních jatýrek s jablečným pikantním chutney a carpaciio z cukety marinované v chilli. Výborný to bylo. Restauraci mohu vřele doporučit komukoliv kdo budete v okolí Českého ráje. http://www.restauracekovarna.cz/
Ten výlet mi včera udělal moc velkou radost.
A tak do té samé restaurace dneska vezmu přítelkyni, abych si gastro orgazmus zopakoval
Hhippie, sledovala jsem to... Vubec bych nerekla, ze je to stejny zvire... Ja si tohle vyslechla, kdyz mel bilej 2 roky, jak je to osklivej prerostlej "ponik"... Ted by taky potreboval nabrat, oblast kohoutku a zade je opadla, kazdopadne mel prijet vet, na krve a zuby a neprijel... Tak ho budu dnes urgovat.
Já už jsem se bál, Jakube, že jste, neumyt po ovcích, zasmradil tu restauraci,
jako na sobotní Zahradě Čech v Litoměřicích jeden pajdavý pán v kovbojském,
který podle kalhot neudržel to, co udržet měl, totálně zasmradil Pavilón jablek.
Ale podle fotky je jasné, že vaše posezení bylo venkovní, a mé obavy byly liché.
A tak do restaurace znovu můžete. A to mi vážně udělalo radost.
Pokud je toto pravda a opravdu se to stane, tak moje radost je fakt veliká.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/565238/na-pole-a-zahradu-od-ledna-bez-glyfosatu-zemedelce-zaskocil-zakaz-herbicidu.html.
nitraner
napsal(a):
Tak jsem vyhrál v tombole pytlík ovse. Dlouho nic, tak jsem měl radost.
To Vám závidím, ať už jste musel uklízet nebo ne.
Mně děcka z akce dotáhla papouška, že ho vyhráli v tombole. Který vůl dá do tomboly živé zvíře, to nechápu.
Nicméně radost mi udělalo, že ten víkend u nás přežil a dnes jsme ho udali známým, přijeli si i s klecí. :) Mně teď už jen zbývá uklidit zadělanou verandu, neboť toho ptáka děti přinesly uvázaného za nohu na bidýlko (!) a klec doma ani v okolí na půjčení nikdo nemá...

hhipie...fotky jak z kalendáře
marion...sice se na blesk nedá spolehnout, ale něco pravdy na tom je. Už jsem o tom četla i jinde, ale je to už delší dobu - teda, že se o zrušení uvažuje. Takže se budeme radovat už tři

Evropská rada gyfosáty prodloužila snad až do roku 202x Vůbec tomu nevěřím a ani odkaz neotevírám. Nechci blesku podporovat příjem z reklam na jejich stránkách obsažených.

Udělalo mi radost dnes to, že mi byl doručován balíček jednou přepravní společností. Ke mně vedou 2 cesty, jedna pro pěší a druhá pro auta. Asi už víte kam mířím Ano pan řidič slepě věřil GPSce a pokusil se ke mně dojet po pěšině pro pěší. To že to vede po cestě úzké že tam mám se 140cm lištou na MFce problém projet, ani to že to vede přes bažinu ho nezastavilo a tak utopil předek dodávky v bahně a zadní hnanou nápravou sjel do boku napůl z meze ještě tak nešikovně, že se nedalo ho traktorem tahat nazpět protože tam vadil vzrostlej strom. A on i traktorem byl hodně velkej problém se dostat před něj.
On byl vlastně i problém sehnat traktor. Začal jsem obvolávat družstevní traktoristy a buď mi to nebrali a nebo zkrátka nemohli. Nakonec jsem jednoho sehnal a zdárně se to podařilo vytáhnout i když s drobnějšíma oděrkama dodávky.

Kostey: a jak daleko to k tobe da pesky? Jestli kousek, taks spis moh udelat zlyho chlapa a nechat ho v tom vymachat. Nekolikrat jsem ty pa ka tahal ze zasnezeny nebo jen mokry louky. Jsou liny jak vsi udelat i 15 kroku od brany ke dverim k baraku a vesej baliky na branu. Asi jako bys nedostrihal celou ovci, ze uz se ti nechtelo.
Kostěji, u nás máme malej můstek, spíš lávku přes řeku, mezi silnicema je cca půlmetru výškovýho rozdílu. Na jednom konci toho mostku jsou tak tři-čtyři schůdky. Mimo schůdků je tam udělanej malej sjezd pro vozíčkáře.
Ano, hádáte správně - mamlas s dodávkou a navigací to zkusil sjet. Prorazil si vanu, uvízl na vejfuku na tý hraně sjezdu pro vozejčkáře a schůdků a nemohl se hnout, takže zablokoval cestu i mostek a hasiči ten olej uklízeli snad tři hodiny. Do Bystřice to naštěstí nesteklo, mají na to takovej šikovnej nafukovací rukáv.
Nejvíc mne dojalo, jak se urážel a stěžoval si. Až když mu cajti ukázali, že měl navigaci zapnutou pro kolo, tak stichl

pí Bosorková: Taky mám unblock, tak by se mi reklamy nezobrazily, ale něco jsem na argument proč to neotevírat použít musel.
Mastňáček: Vzhledem k tomu, že mi to měli doručit už v pátek a ani se neozvali že nakonec nepřijedou, tak jsem měl chuť se na řidiče vykašlat a nechat ho zajet až ke mě k baráku. Myšleno normálně po cestě pro auta, po té jak jsem dával video jak couvám. Já jim jinak chodím naproti na to otáčecí parkoviště, kde jsem se i já s přívěsem otáčel. Když ale volal že je za 10minut u mě tak se mi to nějak rozleželo v hlavě a říkal jsem si, že se mi žíly nezkrátí když mu naproti půjdu a že bych pak stejně neměl dobrej pocit kdybych mu dělal zbytečný naschvály a prostě čekal u baráku.
To že jsem mu pak sháněl traktor a strávil tím hodinu a půl je moje blbost, potažmo můj dobrej skutek a mám z toho větší radost než z toho kdybych vám tu psal, že mám radost že kus ode mně je zapadlá dodávka a nemůže z bahna ven

Bosorko teda mám AdBlock, furt to tu nejde editovat

Kostey: ty jses proste dobrak od kosti :) Nam tady krome toho ze prijedou a zavolaj jsem pod kopcem pridte si...nekdy balik tezkej jak krava a necha to tahnout zenskou...delaj i tu vec, ze to proste hodej v meste vzdalenym 5km do zasilkovny a napisou adresat nezastizen ( zena je na matersky... ). A na vanoce uz se vubec neobtezujou sem jezdit a postavej se v Broumove na namesti a jen napisou smsku prijedte si v tolik a tolik. Pritom platime dopravu do baraku... ja jsem zase takovej ze na hrubej pytel jeste hrubsi zaplata a proc ja bych mel neco obetovat kdyz on je za to placenej. Tobe nekdo nejak vyznamne ulehcuje tvoji praci? Jakoukoli?

Kostey: a taky nehlede na to, ze nekdy jsou ti ridici opravdu krome toho ze liny vylizt z auta taky opravdu poradny ucha. Jeden den jsem tahal jednoho u me a za pul hodiny na me pokrikuje soused, jestli ho neprijdu zbavit zahrabanyho pepeelaka. To cloveku rozum nebere ceho jsou schopny.
Z veselejsiho soudku. Striham si ovce, jde to pekne, nemam problem s tupenim hrebenu a nozu...ale teda za to jsou nektery ovce prekvapive v nekondici. Budu muset odvolat prodej berana. Vcera jsem mu znovu nahodil rousku a budu doufat ze ovce uz nezabrezly. Maj pod sebou jeste jehnata. A necham je minimalne do prosince a mozna i nejaky prilepseni budu muset nasadit. Pod cca dvoumesicni vlnou se zdaly OK.

Mastňáček: Dnes jsem převezla ovce k zimní pastvině - ještě chceme trochu obrat jednu bordelpastvinu a pak už přemísti na zimní, kde zůstanou. Taky jsem pořád špatná z toho, jak vypadají. A to bych řekla, že poslední 2 měsíce mají fakt dobrou pastvu. A stejně se nedaly dokupy. Teď už nejsou u zástavby, tak přenesu žlaby a začnu krmit asi taky. Ale štve mě to. Je to děsně neekonomický
Nitraner: Je skvělé, když má člověk ty koně vyklidněné, že?
Marion: dorůstá, ale žádná hitparáda s kvalitou (myšleno hustotou) to také není, co?

Marion: Bílej vypadá dobře. Mám ráda menší koníky. Je fakt, že většina z nich prostě nemá tu ladnou linii velkých koní, ale mají něco do sebe. Hlavně je mi prostě pohodlnější pracovat s koněm, na kterého dosáhnu, než se stodolou, která když nebude chtít, tak jí ani nenasadím ohlávku navíc toho sežere dvojnásobek a vykadí taky. Každé bobky musím sebrat, takže řeším i takový detail, jako velikost hromady
Dad: o síře jsem neslyšela a neměla bych ty koule to zkoušet. Koně nejsou ovce - tam se nemusí nic riskovat. Je nepřeberné množství preparátů na trhu - koně jsou podle mě možná lepší byznis než psy a kočky..lidi za ně dají nehorázné prachy!
Nám pomohl stolní olej a šikovná skladba žrádla. Není to taková věda, když o tom člověk něco ví Ale děkuji za nápad.

Mně právě teď udělalo radost studené pečené kůzlečí, které jsem si dala s chlebem. A nechala jsem si s masem upéct i lůj, ten mám moc ráda, hezky slaný. Vzpomněla jsem si na hhippie, který si vyčítala nějaká jehněčí žebírka večer. Tak já si nevyčítám ani ty tři krajíce, co jsem k tomu snědla, ani ten lůj. Vrátila jsem se před chvílí z pastvy a to mým vždycky zase hlad. A myslím na mastnacka, který píše vedle ve vlákně, že u nich nikdo ovce nejí. To má fakt blbé. Já zase nejím nic jiného než kozí .

profesor: me to funguje, mate to rozbity :)

Mně to taky funguje

marion, napravo nahoře je takové tlačítko změnit pořadí příspěvků nebo jak to tam je. |Jenže to stejně není jako dřív, ten první tam zůstává pořád nahoře a klame to.
Mne to zustava nahore at to mam serazeny jakkoli... Driv jsem to mela od shora dolu a vzdy to skocilo na posledni precteny, takze jsem nemusel rolovat... Taky mi blbnou ocicka... Misto aby byly tam, kde je novy prispevek jsou tam kde jsem to jednou otevrela, ale novy prispevek tam neni, mam v tom hokej...

napsal(a):
A teď mi udělalo radost, že kozy mají podle vědců raději lidi, kteří se usmívají:
https://echo24.cz/a/SKJFZ/kozy-maji-podle-vedcu-radeji-lidi-kteri-se-usmivaji.
Kostey: Me zas dela radost kdyz vidim kozy :))
https://m.youtube.com/watch?v=93AjoGLcYg8 Jeste pred tremi tydny by ho vlacela, dnes po dvou tydnech klikani... Mam z toho radost, i kdyz to patri na psi diskuzi...