
ClitoLynx
Informace o uživateli:
Uživatel nezadal informace.
Moje zvířata
Nenalezeny žádné fotografie zvířat
Registrace od: 25. 5. 2020 14:27:34
Naposledy přihlášen: 17. 3. 2023 08:48:54
- Témata ve kterých diskutuji
- Mnou založená témata
- Moje příspěvky
Moje příspěvky
mám čtyřicítku a že by mi přišla nějak horká na plnej výkon, to říct nemůžu. tahle deska není žárovka, ten regulátor vám jí nezničí, toho bych se nebál, ale jestli máte infralampu, použil bych jí raději. ale já pod ní mám jen brojlery, kterejm stejně v noci svítím, jestli chcete den a noc, tak ta deska bude lepší řešení, dejte jí na minimum a pozorujte, kdyžtak přidejte
bery25
napsal(a):
ježis,som si nevšimol datum
a přesně proto bych nejraději lisknul toho, kdo v takovéhle situaci hned vyskočí a začne vyřvávat o starých diskusích...někdo uvede jistě pro mnoho lidí zajímavou a podnětnou informaci a pak se za to omluví...
jinak reklamu na podobné prostředky pamatuju myslím z časopisu Zahrádkář několik let nazpět, firma vyráběla i bakterie do septiku a tak podobně. co mi vyhodil vyhledávač:
https://www.baktoma.cz/bakterie-do-prumyslu-a-zemedelstvi/gts-sporzym-bakterie-na-snizeni-vlhkosti-podestylky/
https://www.ventura-venkov.cz/produkty-bakterie-do-podestylek-hospodarskych-zvirat-jalka-2-5-kg-detail-73
https://www.subio.cz/bakterie-a-enzymy-pro-dum-a-zahradu/bakterie-do-staji-a-chovu-sannisty-1-kg/
tenhle dokonce parfémovanej, no nekup to:
https://www.mall.cz/prislusenstvi-chovatelske-potreby/aminela-ekologicky-odstranovac-zapachu-podestylek-500ml?tab=description
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ťuťu, ja si striham sam. Ze jsou nekteri vydridusi a lidi lempli a radsi se nechaj odirat, tak s tim si taky naloz dle libosti.
to sou ty správný termíny, vydřiduch, odírat...měl si říct rovnou, že seš komanč, neztrácel bych s tebou čas...na tvojí omluvu, mohlo mi to dojít, moje chyba
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Na blbosti nema smysl odpovidat, natoz hlupackoj. Ovce jsem lidem strihal, to je tak vsechno co ti odpovim.
já se tě ale na nic neptám, jen ti přátelsky sděluji, že to tvoje skuhrání na sazby střihačů je trapný a nedůstojný, jak s tou informací naložíš, to už si rozhodni sám...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Strihani ovci neni umeni. Ale to se muzeme dohadovat co tim vlastne ojtek myslel. Je to spis dovednost, neni k tomu potreba zadny zvlastni nadani, nauci se to kdokoli kdo chce. Namalovat obraz, vytesat sochu, napsat knizku, to je prece umeni. Pozoruju, ze strihaci moc radi svoje "umeni" precenujou a zda se ze ne jen financne.
a o co přesně vám tedy jde? že někdo stříhá ovce a chce za to tolik, že vám to připadá moc a takovej luxusní kšeft byste taky hned dělal, kdyby to a to a tamhle to a k tomu ještě něco jinýho vám v tom nebránilo? něco vám tedy zdarma prozradím: když někdo nabízí službu a někdo jinej mu za ni dobrovolně zaplatí, tak to není přemrštěná cena, kdyby byla, tak by se nedohodli. takže tu už přestaňte kňučet jak cikán u posudkový komise a ukažte všem, jak ste lepší a lacinější, určitě budete mít tři prdele kšeftů a v prachách se budete válet jak strejček Skrblík. a až to rozjedete, tak se sem přijďte pochlubit, aby se zdejší střihači poučili, jak se dělá poctivý řemeslo...
borax
napsal(a):
😁 prostě tak náhodou si vzpomněl co se řešilo před 10 lety.
ty bys měl diskutovat jen v tématu "kreténi", seš sice s příměsí dementa, ale co už....
jestli někdo nedokáže opakovaně pochopit, že sou lidi, co něco řeší a než položí dotaz, tak si přečtou diskusi i dál do minulosti a když najdou vhodné téma, tak se prostě zeptají, tak to je fakt smutný...
tak po čase přidám update, kdyby to někoho zajímalo. k dokonalému a rychlému zbavení opravdu všech chlupů i chloupků je potřeba ohřát vodu tak na 70st, možná i o fousek míň, minutu okoupat a pak použít škubačku na vrtačku, je to opravdu radost a z nepříjemný pakárny, kterou pro mě zabíjení morčat bylo, se stala fajn rychlá a čistá práce. není zač
borax
napsal(a):
Dva roky jste nebyl( a ) aktivní.
Co tak najednou?..Že by vás ten chov zase začal bavit?😂
když vidím agresivního vocasa, občas se neudržím, kor když je ještě blbej, jak se projevujete vy...a jo, jsem majitel webu, kterej vytahuje starý fóra, aby si zvýšil klikance, svatá prostoto...
byl tu dotaz na topinambury, tak já je mám z Valečova na Havlíčkobrodsku, pěstují a prodávají 4 odrůdy a zrovna teď je sklízí a prodají vám i trošku za pár šupů. Také se tam dá sehnat sadba brambor, mnohem kvalitnější a mnohem levnější než někde v krámě. kontakt najdete na stránkách Výzkumného ústavu bramborářského v Havl. Brodě
horal
napsal(a):
Nejlepší je strčit morče na chvilku do hrnce s vařící vodou, anebo když používáte tu rychlovarnou, tak lít rovnou na něj a postupně ho celého polít. Stejně ale takové jemné chloupky zůstanou. Na opálení stačí pak horkovzdušná pistole, poté namočit do studené vody a nožem (ostrou hranou) oškrabat. Já jsem používal skleněný střep. Je třeba dávat pozor aby se s nim neřízlo. To vše se ale dělá s nevyvrženým. Vyvrhuje se až po tom co je celé očištěné. Já to nikdy nikde neviděl a inspirovali mne zabijačky prasat které se nás dělali tímto způsobem. Z počátku jsem porážel jenom velké, starší vyřazené kusy a stahování bylo tak pracné, že bych měl dříve hotovou ovci než morče. Proto jsem je pak pařil. U mladých je ale stahování jednoduché. to jde kůže pěkně. No ale když je ta půlka v pekáči, přece jenom s tou kůží vypadá, že je tam kus masa.
díky za reakci, v podstatě tak nějak jsem to dělal, až na to opalování na konci, ale upřímně...při jídle to chmýří vůbec není znát, jen to blbě vypadá. když jsem to měl ve čtvrtkách, tak jsem zvažoval, jestli tu kůži nesundat, ale rozhodl jem se, že na to je kdyžtak čas i po upečení, kdyby se to nedalo...a nelituju, kůže mi chutnala a jak říkáte, bez ní by se ten kousek k jídlu o dost zmenšil:)
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
no to je jasný, já jsem měla v kastrolu normálně vařící vodu
jak slepici, to by vám taky nešlo oškubat ve studený vodě v lavoru
tak studená voda by mě nenapadla:) příště zkusím ten plamen, propanbutanovou flašku i hořák si dokážu půjčit, tak snad to vychytám k plné spokojenosti.
btw, všechny holky si nechávám do chovu, koupil jsem k nim samce i s dopravou za 1300, vyrostl krásně, ale nějak se nemá ke skoku, je to u morčat běžná věc, kor u těch "s PP"? tlustej není, jinak se má hezky k světu, jako ostatně všechna morčata, co tu mám, jen holt holky co jsou s ním se nechtěj kulatit:( dal by se případně nějakej kluk, kterého neplánujete do chovu, ale je ho škoda sežrat, sehnat od vás?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
možná jste to měl opravdu nedopařené, mně šly teda chlupy vždycky dolů normálně. ale to jsem dělala jen párkrát.
nalil jsem do lavoru vodu z rychlovarky a chvíli tam s ním točil, akorát jsem to nikdy předtím nedělal, tak jsem měl strach, abych to nepřehnal...jak dlouhé koupání byste doporučila?
Ahoj,
dneska jsem poprvé zabíjel něco většího, než je akvarijní rybička. kill byl v pořádku, myslím, že utrpení bylo jen na mé straně a to ješte pouze lehké a psychického rázu:) zabito, podříznuto, vykrveno, tam nebylo co vymýšlet, pak jsem postupoval tak, jak jsem viděl na zabíjačce, tj. do lavoru horká voda, chvilku okoupat a pak škubat a tím se dostávám k zásadní otázce tohoto vlákna: je na to nějaký fígl, nebo jsem to opařil málo, ale zbylo mi tam spousta jemňounkejch chloupků, který jsem pak složitě holil víceméně ostrým nožem, což byla pakárna a do budoucna bych to raději udělal nějak lépe /stahovat nechci, pokud ta kůže bude dobrá, což doufám bude:)/. takže pokud by někdo věděl, co jsem udělal blbě, byl bych vděčný za radu:)
Jinak pokud by to někoho zajímalo, zabíjel jsem dva kluky, narozené 21.3.2020, krmeno jen trávou a zeleninou, v zimě seno, dýně i se semeny, gigant, siláž, okrajky z mrkve, brambor a tak, žádně granule, žádné zrní. osm čtvrtek s kůží /a pár chlupama:)/ dalo 1,5kg masa. Vím, že je to hodně málo, ale morčata mám spíš kvůli tomu, aby mi měnily trávu na hnůj, což skvěle dělají.