ClitoLynx

Moje příspěvky

9.12.2022 19:25

mám čtyřicítku a že by mi přišla nějak horká na plnej výkon, to říct nemůžu. tahle deska není žárovka, ten regulátor vám jí nezničí, toho bych se nebál, ale jestli máte infralampu, použil bych jí raději. ale já pod ní mám jen brojlery, kterejm stejně v noci svítím, jestli chcete den a noc, tak ta deska bude lepší řešení, dejte jí na minimum a pozorujte, kdyžtak přidejte

26.11.2022 19:44

bery25 napsal(a):
ježis,som si nevšimol datum

a přesně proto bych nejraději lisknul toho, kdo v takovéhle situaci hned vyskočí a začne vyřvávat o starých diskusích...někdo uvede jistě pro mnoho lidí zajímavou a podnětnou informaci a pak se za to omluví...
jinak reklamu na podobné prostředky pamatuju myslím z časopisu Zahrádkář několik let nazpět, firma vyráběla i bakterie do septiku a tak podobně. co mi vyhodil vyhledávač:
https://www.baktoma.cz/bakterie-do-prumyslu-a-zemedelstvi/gts-sporzym-bakterie-na-snizeni-vlhkosti-podestylky/
https://www.ventura-venkov.cz/produkty-bakterie-do-podestylek-hospodarskych-zvirat-jalka-2-5-kg-detail-73
https://www.subio.cz/bakterie-a-enzymy-pro-dum-a-zahradu/bakterie-do-staji-a-chovu-sannisty-1-kg/
tenhle dokonce parfémovanej, no nekup to:
https://www.mall.cz/prislusenstvi-chovatelske-potreby/aminela-ekologicky-odstranovac-zapachu-podestylek-500ml?tab=description

4.11.2022 19:15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ťuťu, ja si striham sam. Ze jsou nekteri vydridusi a lidi lempli a radsi se nechaj odirat, tak s tim si taky naloz dle libosti.

to sou ty správný termíny, vydřiduch, odírat...měl si říct rovnou, že seš komanč, neztrácel bych s tebou čas...na tvojí omluvu, mohlo mi to dojít, moje chyba

4.11.2022 18:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na blbosti nema smysl odpovidat, natoz hlupackoj. Ovce jsem lidem strihal, to je tak vsechno co ti odpovim.

já se tě ale na nic neptám, jen ti přátelsky sděluji, že to tvoje skuhrání na sazby střihačů je trapný a nedůstojný, jak s tou informací naložíš, to už si rozhodni sám...

4.11.2022 07:24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A ty jses kdo?

to je tvoje jediná odpověď na mojí reakci? to toho moc nemáš, závistivá kňápno

3.11.2022 21:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Strihani ovci neni umeni. Ale to se muzeme dohadovat co tim vlastne ojtek myslel. Je to spis dovednost, neni k tomu potreba zadny zvlastni nadani, nauci se to kdokoli kdo chce. Namalovat obraz, vytesat sochu, napsat knizku, to je prece umeni. Pozoruju, ze strihaci moc radi svoje "umeni" precenujou a zda se ze ne jen financne.

a o co přesně vám tedy jde? že někdo stříhá ovce a chce za to tolik, že vám to připadá moc a takovej luxusní kšeft byste taky hned dělal, kdyby to a to a tamhle to a k tomu ještě něco jinýho vám v tom nebránilo? něco vám tedy zdarma prozradím: když někdo nabízí službu a někdo jinej mu za ni dobrovolně zaplatí, tak to není přemrštěná cena, kdyby byla, tak by se nedohodli. takže tu už přestaňte kňučet jak cikán u posudkový komise a ukažte všem, jak ste lepší a lacinější, určitě budete mít tři prdele kšeftů a v prachách se budete válet jak strejček Skrblík. a až to rozjedete, tak se sem přijďte pochlubit, aby se zdejší střihači poučili, jak se dělá poctivý řemeslo...

28.10.2022 15:47

borax napsal(a):
😁 prostě tak náhodou si vzpomněl co se řešilo před 10 lety.

ty bys měl diskutovat jen v tématu "kreténi", seš sice s příměsí dementa, ale co už....
jestli někdo nedokáže opakovaně pochopit, že sou lidi, co něco řeší a než položí dotaz, tak si přečtou diskusi i dál do minulosti a když najdou vhodné téma, tak se prostě zeptají, tak to je fakt smutný...

19.10.2022 16:04

tak po čase přidám update, kdyby to někoho zajímalo. k dokonalému a rychlému zbavení opravdu všech chlupů i chloupků je potřeba ohřát vodu tak na 70st, možná i o fousek míň, minutu okoupat a pak použít škubačku na vrtačku, je to opravdu radost a z nepříjemný pakárny, kterou pro mě zabíjení morčat bylo, se stala fajn rychlá a čistá práce. není zač

5.10.2022 12:00

borax napsal(a):
Dva roky jste nebyl( a ) aktivní.

Co tak najednou?..Že by vás ten chov zase začal bavit?😂

když vidím agresivního vocasa, občas se neudržím, kor když je ještě blbej, jak se projevujete vy...a jo, jsem majitel webu, kterej vytahuje starý fóra, aby si zvýšil klikance, svatá prostoto...

5.10.2022 11:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Která tázaná pořád diskutuje?

ta, která je citovaná v příspěvku, který obnovil tohle vlákno, překvapivě

4.10.2022 14:49

borax napsal(a):
1,5 roku staré vlákno! 😉👎

a? tázaná tady pořád diskutuje, tak s čím máte problém?

24.9.2022 18:14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
protože je to malé.

a z toho důvodu to za pár týdnů bude v lepším případě jako mlat, v horším jako rozbahněnej tankodrom...

31.3.2021 12:11

byl tu dotaz na topinambury, tak já je mám z Valečova na Havlíčkobrodsku, pěstují a prodávají 4 odrůdy a zrovna teď je sklízí a prodají vám i trošku za pár šupů. Také se tam dá sehnat sadba brambor, mnohem kvalitnější a mnohem levnější než někde v krámě. kontakt najdete na stránkách Výzkumného ústavu bramborářského v Havl. Brodě

2.3.2021 13:55

horal napsal(a):
Nejlepší je strčit morče na chvilku do hrnce s vařící vodou, anebo když používáte tu rychlovarnou, tak lít rovnou na něj a postupně ho celého polít. Stejně ale takové jemné chloupky zůstanou. Na opálení stačí pak horkovzdušná pistole, poté namočit do studené vody a nožem (ostrou hranou) oškrabat. Já jsem používal skleněný střep. Je třeba dávat pozor aby se s nim neřízlo. To vše se ale dělá s nevyvrženým. Vyvrhuje se až po tom co je celé očištěné. Já to nikdy nikde neviděl a inspirovali mne zabijačky prasat které se nás dělali tímto způsobem. Z počátku jsem porážel jenom velké, starší vyřazené kusy a stahování bylo tak pracné, že bych měl dříve hotovou ovci než morče. Proto jsem je pak pařil. U mladých je ale stahování jednoduché. to jde kůže pěkně. No ale když je ta půlka v pekáči, přece jenom s tou kůží vypadá, že je tam kus masa.

díky za reakci, v podstatě tak nějak jsem to dělal, až na to opalování na konci, ale upřímně...při jídle to chmýří vůbec není znát, jen to blbě vypadá. když jsem to měl ve čtvrtkách, tak jsem zvažoval, jestli tu kůži nesundat, ale rozhodl jem se, že na to je kdyžtak čas i po upečení, kdyby se to nedalo...a nelituju, kůže mi chutnala a jak říkáte, bez ní by se ten kousek k jídlu o dost zmenšil:)

28.2.2021 07:27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to není normální. může být neplodný.

dal jsem mu ještě jednu šanci, pak na něm nerad vyzkouším ten plamen...dražší maso ještě nejed ani Pornlajch

28.2.2021 06:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no to je jasný, já jsem měla v kastrolu normálně vařící vodu

jak slepici, to by vám taky nešlo oškubat ve studený vodě v lavoru

tak studená voda by mě nenapadla:) příště zkusím ten plamen, propanbutanovou flašku i hořák si dokážu půjčit, tak snad to vychytám k plné spokojenosti.

btw, všechny holky si nechávám do chovu, koupil jsem k nim samce i s dopravou za 1300, vyrostl krásně, ale nějak se nemá ke skoku, je to u morčat běžná věc, kor u těch "s PP"? tlustej není, jinak se má hezky k světu, jako ostatně všechna morčata, co tu mám, jen holt holky co jsou s ním se nechtěj kulatit:( dal by se případně nějakej kluk, kterého neplánujete do chovu, ale je ho škoda sežrat, sehnat od vás?

27.2.2021 22:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
možná jste to měl opravdu nedopařené, mně šly teda chlupy vždycky dolů normálně. ale to jsem dělala jen párkrát.

nalil jsem do lavoru vodu z rychlovarky a chvíli tam s ním točil, akorát jsem to nikdy předtím nedělal, tak jsem měl strach, abych to nepřehnal...jak dlouhé koupání byste doporučila?

27.2.2021 22:26

Š720 napsal(a):
A čo tak opáliť ohňom ako prasa.

díky, taky mě to napadlo, bohužel jsem měl k dispozici jen zapalovač a to jsem rovnou zavrhl:) ale napříště to vyzkouším

27.2.2021 21:32

to já o vás samozřejmě dávno vím, že vám kůže nechutná:) já bych jí ale rád zkusil, takže mě zajímá, jak dostat co nejlíp chlupy pryč, nejspíš jsem málo opařil, bál jsem se, abych to neuvařil, holt první zabíjačka, no...

27.2.2021 17:21

Ahoj,
dneska jsem poprvé zabíjel něco většího, než je akvarijní rybička. kill byl v pořádku, myslím, že utrpení bylo jen na mé straně a to ješte pouze lehké a psychického rázu:) zabito, podříznuto, vykrveno, tam nebylo co vymýšlet, pak jsem postupoval tak, jak jsem viděl na zabíjačce, tj. do lavoru horká voda, chvilku okoupat a pak škubat a tím se dostávám k zásadní otázce tohoto vlákna: je na to nějaký fígl, nebo jsem to opařil málo, ale zbylo mi tam spousta jemňounkejch chloupků, který jsem pak složitě holil víceméně ostrým nožem, což byla pakárna a do budoucna bych to raději udělal nějak lépe /stahovat nechci, pokud ta kůže bude dobrá, což doufám bude:)/. takže pokud by někdo věděl, co jsem udělal blbě, byl bych vděčný za radu:)
Jinak pokud by to někoho zajímalo, zabíjel jsem dva kluky, narozené 21.3.2020, krmeno jen trávou a zeleninou, v zimě seno, dýně i se semeny, gigant, siláž, okrajky z mrkve, brambor a tak, žádně granule, žádné zrní. osm čtvrtek s kůží /a pár chlupama:)/ dalo 1,5kg masa. Vím, že je to hodně málo, ale morčata mám spíš kvůli tomu, aby mi měnily trávu na hnůj, což skvěle dělají.