Dobrý den,
máme menší farmu, kde chováme několik oveček, pár kusů dobytka, dost drůbeže, králíky apod. Na hlídání a jako společníka rodiny máme fenku NO, která i trochu hlídá, ale sama to prostě moc nedává :). Rádi bychom jí pořídili parťáka, napadla mě na hlídání Tibetská doga, mám už něco načtené o výchově apod., ale přeci jen názor těch, kteří tyto psi znají nebo je chovají je taky důležitý. Myslíte, že je TD vhodná k celoročnímu pobytu venku, OBČAS v kotci? A že zvládne v klidu ohlídat zahradu a farmu? Taky by mě zajímal vztah k ostatním psům, protože o tom jsem se toho příliš nedočetl.
Díky za rady, Zdeněk.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tenhle článek jste četl?
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7580/tibetska-doga/
jenom malá poznámka - pokud je psáno něco jako že nebude aktivně útočit na druhé psy, není uštěkaná...a podobně, tak pokud budete mít temperamentnějšího jedince, tak bude...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám 4,5 letého psa TD.Ten článek je opravdu výstižný.Jen pár poznatků.Ohlídá spolehlivě, se známými psy vychází v pohodě, venku si cizích psů nevšímá, pokud si nevšímají jeho.Pokud na něj nějaký začne vrčet, líbit si to nenechá a pak je to hlavně o tom, jak Vás bude respektovat.Mně ho stačí okřiknout a je klid, ale viděla jsem pákrát majitele za TD vlát až kam chtěl on.Uštěkaný jsou hlavně se soumrakem a v noci.To hlásí vše, co se šustne, ale dají se naučit aby štěkali jen když se něco děje, ale dá to dost času.Pokud chcete ještě něco vědět klidně napište na moje zprávy.