Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2015 12:25
ssuchos

XXX.XXX.207.233

Dobrý den,
máme menší farmu, kde chováme několik oveček, pár kusů dobytka, dost drůbeže, králíky apod. Na hlídání a jako společníka rodiny máme fenku NO, která i trochu hlídá, ale sama to prostě moc nedává :). Rádi bychom jí pořídili parťáka, napadla mě na hlídání Tibetská doga, mám už něco načtené o výchově apod., ale přeci jen názor těch, kteří tyto psi znají nebo je chovají je taky důležitý. Myslíte, že je TD vhodná k celoročnímu pobytu venku, OBČAS v kotci? A že zvládne v klidu ohlídat zahradu a farmu? Taky by mě zajímal vztah k ostatním psům, protože o tom jsem se toho příliš nedočetl.
Díky za rady, Zdeněk.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2015 12:32

Tenhle článek jste četl?
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7580/tibetska-doga/

jenom malá poznámka - pokud je psáno něco jako že nebude aktivně útočit na druhé psy, není uštěkaná...a podobně, tak pokud budete mít temperamentnějšího jedince, tak bude...

1.7.2015 14:02

Mám 4,5 letého psa TD.Ten článek je opravdu výstižný.Jen pár poznatků.Ohlídá spolehlivě, se známými psy vychází v pohodě, venku si cizích psů nevšímá, pokud si nevšímají jeho.Pokud na něj nějaký začne vrčet, líbit si to nenechá a pak je to hlavně o tom, jak Vás bude respektovat.Mně ho stačí okřiknout a je klid, ale viděla jsem pákrát majitele za TD vlát až kam chtěl on.Uštěkaný jsou hlavně se soumrakem a v noci.To hlásí vše, co se šustne, ale dají se naučit aby štěkali jen když se něco děje, ale dá to dost času.Pokud chcete ještě něco vědět klidně napište na moje zprávy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík