Pozor na placený výcvik psů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2015 12:09

Hmm, na prvních dvou fotkách je, řekla bych, spokojený pes. Na dalších pes zlomený. Ta vyhublost to ještě umocňuje. Člověku napadne, co musel prožít... V krátké době odchod od chovatele, který ho měl jistě rád, příchod k nové "paničce", která ho po krátké době frkla na výcvik, kde byl jedním z mnoha, vytažen pouze na výcvik. Položka v rozpočtu, žádné city, žádná láskyplnost, vězení... Jak by asi bylo těm, co něco takového obhajují, na místě toho psa?

8.10.2015 12:10
anonymx

XXX.XXX.27.66

Ono je to celé takové divné. Asi tam všechno v pořádku nebylo. Zadavatelka výcvikářku znala, pes tam byl zkušebně, všechno v pořádku a najednou zveřejní právě tady takové varování.
Mě z toho vyplývá jen jedno - věřit nelze nikdy nikomu. Ale ta šílená hysterie některých zdejších mě fakt vytáčí.

8.10.2015 12:15
amazonka01

XXX.XXX.21.230

anonymx napsal(a):
Ono je to celé takové divné. Asi tam všechno v pořádku nebylo. Zadavatelka výcvikářku znala, pes tam byl zkušebně, všechno v pořádku a najednou zveřejní právě tady takové varování.
Mě z toho vyplývá jen jedno - věřit nelze nikdy nikomu. Ale ta šílená hysterie některých zdejších mě fakt vytáčí.

JJ, souhlas. Je to volaké čudné... Už z principu jsem opatrná k soudům, protože lhát na internetu je tak snadné, a často se pak človek dozví, že všechno bylo úplně jinak, než prezentovala jedna strana.

A jinak, přijde mi to takový dnešní trend, pes nadevše, roven, či výše než dítě či partner, prostě pes přestal pro mnohé být psem. Já už jsem stará větev, psy jsem měla, mám a vždy budu mít, budu chovat, cvičit a milovat je, ale budou to psi, ne děti, nebo životní partner. Takže se na ně dívám asi daleko střízlivejším zrakem, než mnohé jiné dámy či pánové.

8.10.2015 12:20

Člověk by se měl na psa dívat především jako na živého tvora, který má city, citový život, který prožívá různé situace nějakým způsobem... Není to jen položka, je to živá bytost. Kolikrát si říkám - jak tomu psovi asi je? Přemýšlí o tom jeho pán, na kterém je pes absolutně závislý?...

8.10.2015 12:28
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Člověk by se měl na psa dívat především jako na živého tvora, který má city, citový život, který prožívá různé situace nějakým způsobem... Není to jen položka, je to živá bytost. Kolikrát si říkám - jak tomu psovi asi je? Přemýšlí o tom jeho pán, na kterém je pes absolutně závislý?...

No, kdysi dávno jsem byla makat v Irsku v obřím kennelu loveckých psů, bylo jich tam asi 60. Všichni psi ve špičkové kondici, vzorně postaráno (měla jsem daleko víc, než Aupairky, peníze nehrály roli), ale byly to vlastně jen jména, ještě spíš masa zvířat jako taková. A přesto ti psi byli štastní (byli, fakt), nepotřebovali jeden každý pánečkovu postel a 24/7 pozornosti solo pro sebe.
Takže za mě, pokud není pes vysloveně týrán (fyzicky, či psychicky), tak jsem velice opatrná v tom, hodnotit lásku, kterou jeho pán dává a pes přijímá.

Mmch, mám ted doma na "rekonvalescenci" asistenčního psa, který se sesypal, roli v tom hrála kastrace a zcela jistě i cvičitel. Krůček po krůčku buduju jeho JÁ, které bylo zašlapnuto kamsi pod zem. A přesto přišel až obézní, takový nezdravý, nevybehaný, nenasvalený, ale válec. A i tak vypadal daleko hůř, než pes na fotce...

8.10.2015 12:28
aritim

XXX.XXX.19.70

amazonka01 napsal(a):
JJ, souhlas. Je to volaké čudné... Už z principu jsem opatrná k soudům, protože lhát na internetu je tak snadné, a často se pak človek dozví, že všechno bylo úplně jinak, než prezentovala jedna strana.

A jinak, přijde mi to takový dnešní trend, pes nadevše, roven, či výše než dítě či partner, prostě pes přestal pro mnohé být psem. Já už jsem stará větev, psy jsem měla, mám a vždy budu mít, budu chovat, cvičit a milovat je, ale budou to psi, ne děti, nebo životní partner. Takže se na ně dívám asi daleko střízlivejším zrakem, než mnohé jiné dámy či pánové.

U nás jsou tedy psi členy rodiny, ale pořád psi. Nespí v posteli, nenosí oblečky, nechodí po bytě kam se jim zachce a kdy se jim zachce, občas jsou vykázáni ven, když by někde překáželi.
Pes nadevše, nad rodinu je sice extrém, ale pořád je mi milejší než ten opačný extrém, pes jako pouhý výdělečný prostředek nebo chovný materiál. Jak jinak to může být, když ho majitelka na tak dlouhou dobu někam šoupne, nekontroluje si pravidelně péči a nechce zprávy aby neobtěžovala?

8.10.2015 12:35
amazonka01

XXX.XXX.21.230

aritim napsal(a):
U nás jsou tedy psi členy rodiny, ale pořád psi. Nespí v posteli, nenosí oblečky, nechodí po bytě kam se jim zachce a kdy se jim zachce, občas jsou vykázáni ven, když by někde překáželi.
Pes nadevše, nad rodinu je sice extrém, ale pořád je mi milejší než ten opačný extrém, pes jako pouhý výdělečný prostředek nebo chovný materiál. Jak jinak to může být, když ho majitelka na tak dlouhou dobu někam šoupne, nekontroluje si pravidelně péči a nechce zprávy aby neobtěžovala?

No ano, ale nikde není psané, že majitelka psa nemiluje, že jí nebaví chov jako takový, že se netěší z toho, že sem dovezla krev, která tu není. Jen to třeba není láska a péče taková, jako znáte. Když to posunu, majitel stáje, má tam klisny, kobyly, hříbata. Z jeho stáje pochází pár výborných zvířat. Ale nemůže, ani fyzicky, ani psychicky to není možné, milovat každého jednotlivého kone tak moc, jako 12ti letá holčička svého poníka.

A přesto jsou jeho koně špička, tedy musí být v dokonalé formě, a to i psychicky, tedy musí být štastní a spokojení.

U psů je to stejné, jen máme před očima stále ten mustr, že pes hezky doma, ideálně s ním furt být, zaměstnávat ho, milovat až hmatatelně, ale ono to může být i jinak.

Moje cesta to není, taky raději "indivindy", ale přece proto nezavrhnu neco, jen proto, že já bych si to nevybrala.

8.10.2015 12:39

amazonka01 napsal(a):
No, kdysi dávno jsem byla makat v Irsku v obřím kennelu loveckých psů, bylo jich tam asi 60. Všichni psi ve špičkové kondici, vzorně postaráno (měla jsem daleko víc, než Aupairky, peníze nehrály roli), ale byly to vlastně jen jména, ještě spíš masa zvířat jako taková. A přesto ti psi byli štastní (byli, fakt), nepotřebovali jeden každý pánečkovu postel a 24/7 pozornosti solo pro sebe.
Takže za mě, pokud není pes vysloveně týrán (fyzicky, či psychicky), tak jsem velice opatrná v tom, hodnotit lásku, kterou jeho pán dává a pes přijímá.

Mmch, mám ted doma na "rekonvalescenci" asistenčního psa, který se sesypal, roli v tom hrála kastrace a zcela jistě i cvičitel. Krůček po krůčku buduju jeho JÁ, které bylo zašlapnuto kamsi pod zem. A přesto přišel až obézní, takový nezdravý, nevybehaný, nenasvalený, ale válec. A i tak vypadal daleko hůř, než pes na fotce...

Ale já nepíšu o přehnané péči a polidšťování, ani o tom, že jen výživová kondice je známkou toho, jak bylo o psa postaráno.

8.10.2015 12:41
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Ale já nepíšu o přehnané péči a polidšťování, ani o tom, že jen výživová kondice je známkou toho, jak bylo o psa postaráno.

Ale já taky ne

8.10.2015 12:47
anonymx

XXX.XXX.27.66

Hmm, na prvních dvou fotkách je, řekla bych, spokojený pes. Na dalších pes zlomený. Ta vyhublost to ještě umocňuje. Člověku napadne, co musel prožít... V krátké době odchod od chovatele, který ho měl jistě rád, příchod k nové "paničce", která ho po krátké době frkla na výcvik, kde byl jedním z mnoha, vytažen pouze na výcvik. Položka v rozpočtu, žádné city, žádná láskyplnost, vězení... Jak by asi bylo těm, co něco takového obhajují, na místě toho psa?

Tak já to vidím střízlivě trochu jinak - první dvě fotky jsou jedna a ta samá. Pes leží, pozorně něco sleduje. vcelku kromě hlavy není vidět nic.
Na dalších - pes asi hubenější, unavený. Těžko soudit proč a jako následek čeho. Špatné zacházení? Vedro? Jen únava po procházce. Ono se dá snadno manipulovat s lidskými emocemi. A o milujícím chovateli bych docela pochybovala.

8.10.2015 13:05

anonymx napsal(a):
Tak já to vidím střízlivě trochu jinak - první dvě fotky jsou jedna a ta samá. Pes leží, pozorně něco sleduje. vcelku kromě hlavy není vidět nic.
Na dalších - pes asi hubenější, unavený. Těžko soudit proč a jako následek čeho. Špatné zacházení? Vedro? Jen únava po procházce. Ono se dá snadno manipulovat s lidskými emocemi. A o milujícím chovateli bych docela pochybovala.

Nehodlám polemizovat nad tím, jestli byl či je chovatel psa milující nebo ne, píšu jen o tom, jaký dojem na mě dělají fotky.

A to, co jsem psala dál? Není to snad pravda? Není pes na výcvik jen položka pro výcvikáře, zdroj příjmů, a tak se snaží do psa "nabušit" povely co nejdřív a složit zkoušku, aby co nejdřív měl splněno a inkasoval smluvenou částku?

8.10.2015 13:18
anonymx

XXX.XXX.27.66

aritim napsal(a):

Ono to všechno není tak jednoduché a těžko soudit, který extrém je dobrý a který špatný. Máte před očima děsivé množírny, ale už nikde nevidíte ty ukázkové a špičkové chovné stanice. Pes tam není člen rodiny, ale ani pouhý výdělečný prostředek nebo chovný materiál. Péče o ně je taková, že by jim mnohý člen rodiny mohl závidět, a to nejen fyzická, ale i psychická. Musí být, protože jinak by nedosahovali požadovaných kvalit.
Před mnoha lety jsem navštívila jednu takovou "množírnu". Obrovský pozemek, louky, les, jezero, kde byl psí areál - nejen kotce, ale dům, kde se volně psi pohybovali (veliké plemeno), s gauči, křesly, televizí. Majitelka a spousta lidí, kteří se o psy starali 24 hodin denně. Majitelka každého psa znala nejen jméno, ale jaký je, úspěchy, nedostatky, prostě všechno. Psi jí evidentně milovali. Bydlela kousek dál a psy si brala i domů. Ano, psi jí velmi dobře živili a byli tedy výdělečný prostředek, ale zároveň její láska a celý život.

8.10.2015 13:22
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nehodlám polemizovat nad tím, jestli byl či je chovatel psa milující nebo ne, píšu jen o tom, jaký dojem na mě dělají fotky.

A to, co jsem psala dál? Není to snad pravda? Není pes na výcvik jen položka pro výcvikáře, zdroj příjmů, a tak se snaží do psa "nabušit" povely co nejdřív a složit zkoušku, aby co nejdřív měl splněno a inkasoval smluvenou částku?

Balu - pokud byste měla jen trochu představu o tom, jak taková zkouška vypadá, tak nebude plácat nesmysly o "nabušení povelů". Právě proto už dnes velmi těžko najdete někoho, kdo vám psa na zkoušku a bonitaci připraví, protože je to dřina a odměna v žádném případě není adekvátní vynaložené práci, ani času.

8.10.2015 13:30

anonymx napsal(a):
Balu - pokud byste měla jen trochu představu o tom, jak taková zkouška vypadá, tak nebude plácat nesmysly o "nabušení povelů". Právě proto už dnes velmi těžko najdete někoho, kdo vám psa na zkoušku a bonitaci připraví, protože je to dřina a odměna v žádném případě není adekvátní vynaložené práci, ani času.

Vůbec nerozporuji, že je to dřina. Ale to je jak já o voze, vy o koze. Cílem výcvikáře je psa co nejdříve vycvičit a složit zkoušku, aby inkasoval smluvené peníze za co nejkratší časový úsek a mohl tak vzít na výcvik psa dalšího. Čím déle je pes u výcvikáře, tím se snižuje výcvikářova odměna na den, pokud byla za výcvik a složení zkoušky sjednaná pevná částka. Pokud byla sjednaná odměna dynamická, tedy podle toho, jak dlouho bude výcvikář psa cvičit, pak by nebyl tlak na rychlý výcvik...

8.10.2015 13:31

anonymx napsal(a):

Furt s tou dřinou - připravit psa pracovního plemene, natožpak NO na ZVV1 není žádná dřina! A to "nabušení" povelů při externím výcviku je zcela adekvátní.

8.10.2015 14:08
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Vůbec nerozporuji, že je to dřina. Ale to je jak já o voze, vy o koze. Cílem výcvikáře je psa co nejdříve vycvičit a složit zkoušku, aby inkasoval smluvené peníze za co nejkratší časový úsek a mohl tak vzít na výcvik psa dalšího. Čím déle je pes u výcvikáře, tím se snižuje výcvikářova odměna na den, pokud byla za výcvik a složení zkoušky sjednaná pevná částka. Pokud byla sjednaná odměna dynamická, tedy podle toho, jak dlouho bude výcvikář psa cvičit, pak by nebyl tlak na rychlý výcvik...

To určitě ano, ale to by se sakra prohnul majitel. Nehlede k tomu, že psa je třeba uchovnit co nejdřívě..

Prostě ne, není to ideální stav, at tak, ci tak. Ale pokud bude poptávka (a potřeba psa na zk připravit) bude i nabídka.

8.10.2015 14:11
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Furt s tou dřinou - připravit psa pracovního plemene, natožpak NO na ZVV1 není žádná dřina! A to "nabušení" povelů při externím výcviku je zcela adekvátní.

Ne, to není. Ale pokud máte štěně, tak dejme tomu v 15ti mesícich je připraven na ZVV1, takže na to máte cca 13 mesíců. Když dovezete cca rocní zvíře, tak na to rok fakt nemáte, potřebujete chovnost dřív, navíc to vubec nemusí být syrové zvíře, ale zvíře se zlozvyky, a tak je to prostě dřina. A ano, znám výcvikáře, co skutečně zkoušku nabuší, ale nejsou takoví všichni, stejne jako nejsou stejní všichni psovodi...a vlastně ani psi.

8.10.2015 15:21
panda H

XXX.XXX.38.189

anonymx napsal(a):

Anonymx, ja se přiznávám k tomu, že jsem velký cita, asi daleko větší, než většina tady na diskuzi, jinak bych si, kdybych takova nebyla, nevzala nesocializovanou fenku, ktera mi dava už rok hodně zabrat, jo, je to lepší, ale ještě to není ono. Kolikrát si rikam, že jsem mela byt tvrdší a nebrat věci jen srdcem, ale to bych nebyla ja, jsem cita a hodně situaci mi dela vrásky, ale tak to prostě je...

Chci tim říct, že každý má na toto téma trochu, více, jiný názor, můžeme se jen něco domnívat, zkouknout fotky, každý, kdo tu diskutuje, si názor udělal. Jak to doopravdy je a bylo, to neví nikdo z nás, jen zadavatelka....

Ano, vyjádřila jsem se vyse, že je to psi troska a ať paní podá trestní oznámení, nevím jestli jsem hystercila, třeba ano, ale je to muj subjektivní názor a ja bych nikdy nechtěla, aby takhle dopadl muj pes.

8.10.2015 15:31
amazonka01

XXX.XXX.45.15

Nj, jenže pokud tím, že berete věci poněkud citliveji (hystericteji) někomu ublizite (jako volání, pes je troska, vycvikarka ho tyrala, podejte TO), tak už to není o vaší citlivé dusicce, ale o problemu, který můžete vyvolat - a zbytečně.

Názor je názor, navíc je to polemika na základě špatných fotek a pár kusých informací, ale dal už je to hodně na hraně...

8.10.2015 15:47
Ebi

XXX.XXX.58.138

anonymx napsal(a):
Milé slečny, až vám bude trochu víc, tak budete možná používat "zdravý rozum". Když se člověk celý život věnuje jednomu plemenu, tak i když už to nebude tak docela zvládat, tak je skoro nemožné začít s jiným.
Výcvik skoro dospělého psa (necvičeného) není " 2x za týden dojet na cvičák". To je celodenní práce. Nemáte ani ponětí o čem mluvíte.
Co takhle přestat s hysterií kolem psa a mít trochu pochopení pro lidi? Proč hned "blbost a neschopnost"?
Zadavatelka cvičitelku znala a měla vyzkoušenou. Co se stalo můžeme těžko soudit, ale asi to zase tak děsivé nebylo.
A Brebera - jasně, kašleme na nějaký chov, výcvik. Necháme psi "prostě žít". Budeme je učit hopsat na agi a učit cirkusové triky. Konec kynologie.
Ještě jsem neviděla psa, který by zvládal závody (stadion apod.) a ve městě se psychicky sesypal. Za to jsem viděla stovky "šťastně" si hopsajících a ovládajících triky, kteří nepřijdou ani na zavolání a utečou při bouchnutí dveřmi, za deště si nelehnou a jak zafouká, musí mít kabátek. Vše pro šťastného psa...

Super napsané

8.10.2015 16:05
bilusik

XXX.XXX.168.4

Přesně.

8.10.2015 16:07
bilusik

XXX.XXX.168.4

aritim napsal(a):

Tady to bohužel vypadá jen na ten výdělečný prostředek - chovný materiál...

8.10.2015 16:08
panda H

XXX.XXX.38.189

amazonka01 napsal(a):
Nj, jenže pokud tím, že berete věci poněkud citliveji (hystericteji) někomu ublizite (jako volání, pes je troska, vycvikarka ho tyrala, podejte TO), tak už to není o vaší citlivé dusicce, ale o problemu, který můžete vyvolat - a zbytečně.

Názor je názor, navíc je to polemika na základě špatných fotek a pár kusých informací, ale dal už je to hodně na hraně...

No, pokud jsem četla dobře, tak zadavatelka má stejný nebo podobny názor jako ja...

8.10.2015 17:34
amazonka01

XXX.XXX.21.230

panda H napsal(a):
No, pokud jsem četla dobře, tak zadavatelka má stejný nebo podobny názor jako ja...

Jisté, a vy ji znáte? Je důvěryhodná? Byl tu dan prostor druhé straně?
Bez toho je to stále pomluva, které se chytate a můžete ublížit...

8.10.2015 19:10
scylla

XXX.XXX.150.32

amazonka01 napsal(a):
Jisté, a vy ji znáte? Je důvěryhodná? Byl tu dan prostor druhé straně?
Bez toho je to stále pomluva, které se chytate a můžete ublížit...

Snad ty fotky mluví jasně, Ne?

8.10.2015 19:11
Brittuska

XXX.XXX.32.228

aritim napsal(a):
To já netvrdím, že pes musí dělat vždy jen to, k čemu byl vyšlechtěn. Ale pracovní plemena by pracovat měla, a jak asi bude majitelka se psem pracovat, když ho nedokáže ani vycvičit na zkoušku, kterou skládají i 10ti leté děti?

Tak to bych chtěla teda poznat ty 10 leté děti, které skládají všestranou zkoušku, potřebnou k uchovnění, ZVV1, IPO1, tak to jsou teda machři.Zajímalo by mě kolik zkoušek jste se psem absolvovala, když sem napíšete takovou kravinu.

8.10.2015 19:14
amazonka01

XXX.XXX.21.230

scylla napsal(a):
Snad ty fotky mluví jasně, Ne?

To právě nemluví, ale pokud někdo tragédii vidět chce, uvidí ji všude. S tím se nic neudělá.

8.10.2015 19:38

Prostoru tu má druhá strana přesně tolik jako zadavatelka, vy nebo já.
A můžu říct, že by mě její verze hodně zajímala. Třeba to, proč to k té zkoušce nedotáhli, kolik toho pes umí atd. Protože to jak vypadá je jedna věc a pak je tu druhá strana - co s ním výcvikářka dokázala. Jestli vůbec cvičil, nebo byl jen zavřený a špatně krmený.

8.10.2015 20:06

amazonka01 napsal(a):
To určitě ano, ale to by se sakra prohnul majitel. Nehlede k tomu, že psa je třeba uchovnit co nejdřívě..

Prostě ne, není to ideální stav, at tak, ci tak. Ale pokud bude poptávka (a potřeba psa na zk připravit) bude i nabídka.

Proč potřebuji psa uchovnit co nejdříve? Aby mohl začít krýt a majitel loupat prachy? Jiný důvod nevidím.

8.10.2015 20:08
Prestige

XXX.XXX.71.69

Ten pes na fotce, prostě není vpořádku a za tím si stojím. I veterinář schledal podvýživu. Je pravda, že by mě také zajímalo co na to řekla uvedená výcvikářka. Jedno pozitivum to ovšem má, což mínila i zadavatelka, že kdo si přečetl tuto diskusi, tak bude snad už obezřetnější pokud bude dávat psa někomu na výcvik nebo třeba do hotelu. Psa je mi líto a přeji mu i majitelce, aby už zažívali jenom to pěkné.

8.10.2015 20:10
anonymx

XXX.XXX.143.24

Slozit zkousku by byl zazrak. A nemozne-minimalni vek 14 mesicu.

9.10.2015 07:04
KukačkaAnnie

XXX.XXX.21.230

Prostoru tu má druhá strana přesně tolik jako zadavatelka, vy nebo já.
A můžu říct, že by mě její verze hodně zajímala. Třeba to, proč to k té zkoušce nedotáhli, kolik toho pes umí atd. Protože to jak vypadá je jedna věc a pak je tu druhá strana - co s ním výcvikářka dokázala. Jestli vůbec cvičil, nebo byl jen zavřený a špatně krmený.

A ví o téhle diskuzi?

9.10.2015 07:08
scylla

XXX.XXX.150.32

amazonka01 napsal(a):
To právě nemluví, ale pokud někdo tragédii vidět chce, uvidí ji všude. S tím se nic neudělá.

Spíš výcvikář výcvikáři oči nevyklove, že jo. Kdo se umí dívat, vidí úbytek svalové hmoty i na hlavě toho psa, a kdo trošku o výživě a kondici psa něco ví, tak ví, že je to jeden ze znaků silné podvýživy. Nechte si to potvrdit u veterináře. Pes má mizernou srst, vypadá to na plsť a ne na chlupy NO, je placatý a hubený a má výraz starého unaveného zvířete. Jeslti je vám to málo, tak opravdu nevím, jaký vztah máte ke psům.

9.10.2015 07:28
ivulka2

XXX.XXX.155.174

scylla napsal(a):
Spíš výcvikář výcvikáři oči nevyklove, že jo. Kdo se umí dívat, vidí úbytek svalové hmoty i na hlavě toho psa, a kdo trošku o výživě a kondici psa něco ví, tak ví, že je to jeden ze znaků silné podvýživy. Nechte si to potvrdit u veterináře. Pes má mizernou srst, vypadá to na plsť a ne na chlupy NO, je placatý a hubený a má výraz starého unaveného zvířete. Jeslti je vám to málo, tak opravdu nevím, jaký vztah máte ke psům.

Pokud jste znalec plemene tak na prvních fotkach vidite psa ktery je v srsti ale ta srst je matnějši tudiž před linaním ale i na te fotce vidim že pes je placatej a nema krom srsti ktera ho opticky zvětšuje žadne svaly a taky z čeho.. ale i z pohledu psa vidim trošku tupějši vyraz takže žádna jiskra a nějak velka radost.
Na dalšich fotkach už je pes vylinanej takže se ukazalo jak ve skutečnosti vypada či vypadal ale jinak ten sam pes v te same kondici...
A moje informace..pp pruměrny pes s podpruměrnou povahou kterej se po několika změnach majitele a prostředi rozhodil byl vracen majitelce protože s nim nešlo pracovat a nas..rana majitelka to takto řeši.
Tohle jsou exterieraci a tito potřebuji čas takove pes se dáva na vycvik až dospěje a nekteři hrbošci jsou schopni fungovat až kolem druheho roku a tento chudak toho zažil za krátkej život až až.

9.10.2015 07:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

A moje informace..pp pruměrny pes s podpruměrnou povahou kterej se po několika změnach majitele a prostředi rozhodil byl vracen majitelce protože s nim nešlo pracovat.

Aby to zjistily, jim trvalo 3 měs?
Zkušené...nemohly tedy k němu mít individuální přístup,
když byl tak jiný ?
Byl rozhozený ? Tak ho dorazily ?
Ony ji zavolaly, že psa vrací ?

9.10.2015 07:50
ivulka2

XXX.XXX.155.174

rapotacka11 napsal(a):
A moje informace..pp pruměrny pes s podpruměrnou povahou kterej se po několika změnach majitele a prostředi rozhodil byl vracen majitelce protože s nim nešlo pracovat.

Aby to zjistily, jim trvalo 3 měs?
Zkušené...nemohly tedy k němu mít individuální přístup,
když byl tak jiný ?
Byl rozhozený ? Tak ho dorazily ?
Ony ji zavolaly, že psa vrací ?

Myslim že některe věci by si měla pořešit děvčata mezi sebou ne je tady řešit lidi kteři u toho nebyly a nemaji všechny informace.

9.10.2015 07:55

"A moje informace..pp pruměrny pes s podpruměrnou povahou kterej se po několika změnach majitele a prostředi rozhodil byl vracen majitelce protože s nim nešlo pracovat a nas..rana majitelka to takto řeši."

A není možné, že s ním nešlo pracovat po jejich, to je jejich metodami?
Odbočím : Jistá nána v Brně na 8 měsíční fenu, kterou měla bez 14 dní týden, nasadila EO, protože chtěla rychle zkoušky. Pak prohlásila, že je nevycvičitelná a poslala ji dál.

9.10.2015 08:07
ivulka2

XXX.XXX.155.174

"A moje informace..pp pruměrny pes s podpruměrnou povahou kterej se po několika změnach majitele a prostředi rozhodil byl vracen majitelce protože s nim nešlo pracovat a nas..rana majitelka to takto řeši."

A není možné, že s ním nešlo pracovat po jejich, to je jejich metodami?
Odbočím : Jistá nána v Brně na 8 měsíční fenu, kterou měla bez 14 dní týden, nasadila EO, protože chtěla rychle zkoušky. Pak prohlásila, že je nevycvičitelná a poslala ji dál.

Vycvikař je placen za splněnou zkoušu a tu se zlomeným psem neudělá, není v jeho zájmu psa zlomit, jsou prostě psi kteři to nedaji a nemaji na to... většina výcvikářu ví že exterierak je měkota a podle toho s ním pracují ale i tak to holt některej nedá, namusí to být nikoho vina prostě to tak je ale nikde neni psane že tento pes pokud se mu dá čas se srovnat a dospět s individualním přistupem (teda majitelka bude muset si ten čas udělat ) zkoušku uděla. NO ale nevím k čemu mu ta zkouška bude s takovým psem bych nechtěla krýt.

9.10.2015 08:19
amazonka01

XXX.XXX.21.230

scylla napsal(a):

Nejsem vycvikar, jen jsem a) chovala NO b) pracovala s tyranymi zvířaty. Takže vím, tak vypadá vyzable zvíře i mladý exterierak a holt to porovnáván bez zbytečných emocí a střízlivým a očima. V každém vasem příspěvků to jen bubla emocemi, pak ovšem není možné něco hodnotit nestranně.

A u vete vám klidně potvrdim, že dostihový chrt v sezóně je na pokraji smrti hladem, a NO s 10kg nadváhou, kulhaji či na všechny 4 v dokonale kondici.

A o můj vztah ke psům se prosím nestarejte, nač přecházet k osobním hodnocením, nezname se.

Neregistrovaný uživatel

9.10.2015 08:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Mě to celý příjde jako hon na čarodějnice, a vidím to naprosto stejně jako Ivuška a Amazonka!
A ti, co tady melou cosi o tom, že se měla výcvikářka přizpůsobit psovi, když má nějaký problém - ano, ono se samozřejmě jde přizpůsobit, a normální výcvikář to udělá..., ale kde nic není, ani smtr nebere, a zabržděný děcko s podprůměrným IQ, taky nepřipravíte na matematickou olympiádu, i kdybyste se stavěli na hlavu!
Jediný, co podle mě měla výcvikářka udělat je, že měla na rovinu říct majitelce, že na to pes nemá, a vrátit ho!

9.10.2015 09:17

"Jediný, co podle mě měla výcvikářka udělat je, že měla na rovinu říct majitelce, že na to pes nemá, a vrátit ho!"

10.10.2015 03:59
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ano, věřte mi, že i tato verze by se mnou cloumala. Výcvikářka čeká miminko. Zvolila jsem cestu pro obě jinou, horší. V neposlední řadě Semiho ten den viděl i rozhodčí. Kvalifikovaný kynolog.

Čtu teď teprve diskusi postupně. Jakou jste zvolila cestu? Snad to bude někde v dalších příspěvcích, ale pokud ne, tak jaký postih zvažujete?

10.10.2015 06:59
scylla

XXX.XXX.150.32

Mě to celý příjde jako hon na čarodějnice, a vidím to naprosto stejně jako Ivuška a Amazonka!
A ti, co tady melou cosi o tom, že se měla výcvikářka přizpůsobit psovi, když má nějaký problém - ano, ono se samozřejmě jde přizpůsobit, a normální výcvikář to udělá..., ale kde nic není, ani smtr nebere, a zabržděný děcko s podprůměrným IQ, taky nepřipravíte na matematickou olympiádu, i kdybyste se stavěli na hlavu!
Jediný, co podle mě měla výcvikářka udělat je, že měla na rovinu říct majitelce, že na to pes nemá, a vrátit ho!

Vy jste podle fotek usoudili, že na to pes nemá? Podle čeho? Na to, co se dnes vydává za sportovku, má i čivava.

10.10.2015 09:07
anonymx

XXX.XXX.232.84

Samozrejme, nejen civava, ale i Scylla. Ta by nam to predvedla, kdyby chtela...

10.10.2015 09:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Neregistrovaný uživatel

10.10.2015 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

scylla napsal(a):
Vy jste podle fotek usoudili, že na to pes nemá? Podle čeho? Na to, co se dnes vydává za sportovku, má i čivava.

Ne podle fotek, ale svět je malej, a ten kynologickej je ještě menší

Na to, co se dnes vydává za sportovku, má i čivava
no to rozhodně, proto jsou jich plný startovní listiny soutěží . Vy fakt blábolíte neuvěřitelný kraviny o věcech o kterých nemáte ani tušení, a strašně Vás bych chtěla vidět na place - bych si koupila lístky do první řady!

10.10.2015 15:37
Ebra

XXX.XXX.191.130

Mně tady chybí informace, zda ten pes zkoušku složil nebo ne. Možná jsem nečetla dost pozorně ale se mi zdá že to nebylo napsáno. Vidíte to v těch příspěvcích někdo? Omlouvám se, je jich hodně.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2015 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Ebra napsal(a):
Mně tady chybí informace, zda ten pes zkoušku složil nebo ne. Možná jsem nečetla dost pozorně ale se mi zdá že to nebylo napsáno. Vidíte to v těch příspěvcích někdo? Omlouvám se, je jich hodně.

Nesložil, a ani nemohl protože na to neměl věk - pokud ho tam zadavatelka dala v 10 měsících, a byl tam 3 měs, tak měl 11 měsíců v době kdy si ho brala zpět, spodní věková hranice pro účast na ZVV1 je 14 měsíců, a na IPO1 18 měsíců.

10.10.2015 16:16
Ebra

XXX.XXX.191.130

Tak píše, že psa viděl ROZHODČÍ tudíž ke zkoušce možná nastoupil. Jenom výsledek tam není, no dobrý čmuchal by to jistě podle jména psa a majitelky vyčenichal - já to tedy nejsem. Mezi pořízením desetiměsíčního psa a svěřením psa do výcviku není patrné kolik uplynulo týdnů, věk psa nevíme.

10.10.2015 16:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

A k čemu to potřebujete ?

10.10.2015 16:27

Nesložil, a ani nemohl protože na to neměl věk - pokud ho tam zadavatelka dala v 10 měsících, a byl tam 3 měs, tak měl 11 měsíců v době kdy si ho brala zpět, spodní věková hranice pro účast na ZVV1 je 14 měsíců, a na IPO1 18 měsíců.

Inspektore, divné počty.10+3 = 11 ?
Protože 10+3=13, nějaký týden v nepřesnosti uváděných časů a mohl na zkoušku nastoupit.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2015 16:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Inspektore, divné počty.10+3 = 11 ?
Protože 10+3=13, nějaký týden v nepřesnosti uváděných časů a mohl na zkoušku nastoupit.

Pardon upsala jsem se - jdu se stydět

10.10.2015 16:31
Ebra

XXX.XXX.191.130

Pokud si chci udělat celkový obraz tak by bylo dobré mít i tuto informaci. Může to být důležité.

10.10.2015 16:31

Pardon upsala jsem se - jdu se stydět

Do kouta a na hrách smajlík

10.10.2015 16:33

Ebra napsal(a):
Pokud si chci udělat celkový obraz tak by bylo dobré mít i tuto informaci. Může to být důležité.

Taky by mě to zajímalo. Jestli nastoupil a jenom neudělal, nebo nastoupil a byl pro špatný stav vyloučený.
Kdyby prošel zkouškou, tak by majitelka tolik nenadávala, byla by ráda, že zkoušku má a krmila by a krmila.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2015 16:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Do kouta a na hrách smajlík

Už jsem tam, ale hrášek mám jenom mraženej, tak nevím, co to udělá za půl hoďky

Neregistrovaný uživatel

10.10.2015 16:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Taky by mě to zajímalo. Jestli nastoupil a jenom neudělal, nebo nastoupil a byl pro špatný stav vyloučený.
Kdyby prošel zkouškou, tak by majitelka tolik nenadávala, byla by ráda, že zkoušku má a krmila by a krmila.

Tak špatně, aby ho vyloučili ze zkoušek zase nevypadá - to by musel být evidentně nemocný (kulhat, kašlat apod.), ale s exterierákem udělat jedničkovou zkoušku za 3 měsíce je spíš z říše sci-fi, takže pochybuju že by šla zkušená výcvikářka spáchat takovou kynologickou sebevraždu

10.10.2015 16:46

Tak špatně, aby ho vyloučili ze zkoušek zase nevypadá - to by musel být evidentně nemocný (kulhat, kašlat apod.), ale s exterierákem udělat jedničkovou zkoušku za 3 měsíce je spíš z říše sci-fi, takže pochybuju že by šla zkušená výcvikářka spáchat takovou kynologickou sebevraždu

Tak možná tu sebevraždu šla spáchat majitelka v domění, že výcvik stál dost na to, aby pes zkouškou prošel. Ale zadavatelka s námi nemluví, tak se to asi nedozvíme. Ta zmínka o rozhodčí v zadání je k uvážení.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2015 17:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Tak možná tu sebevraždu šla spáchat majitelka v domění, že výcvik stál dost na to, aby pes zkouškou prošel. Ale zadavatelka s námi nemluví, tak se to asi nedozvíme. Ta zmínka o rozhodčí v zadání je k uvážení.

To si myslím, že ne - ten kdo neumí psa ani připravit se nepohrne na zkoušku se psem, se kterým ani necvičil, a rozhodčí jsou normálně členové cvičáků (funkcionáři, psovodi, figuranti), takže potkat rozhodčího na cvičáku je naprosto normální věc.

10.10.2015 17:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Když to tak popisujete. Na tři týdny, podsadové stany, teplá voda jednou týdně. Celý den v lese pravda dopis došel hned druhý den. Týden propršelo takže jsme měli prostě vše mokré nic neschlo atd. Do vesnice jsme se dostali 2x za pobyt jednou pěšky a jednou v 12-ti lidech ve škodě 120.
Mobil žádný a i kdyby byl signál taky nikde.
Jednou jsem volala na výletě na rozchodu mámě z telefoní budky.
Já ve dvanácti k tomu dostala měsíčky v tomhle bordelu super hygiena.
Přežila jsem, trauma z toho nemám. Pravda rodiče oba odkojení na pionýrech v tom problém neviděli.
A to nepopisuju žádnou dávnou dobu ale 10 let zpět
To bylo k táborům

A teď k výcviku v té samé době jako byl tábor pře 10-ti lety pořídil děda fenku dobrmana.
Sám starší a stále v práci (kamionak) zajistil pro Agatku vycvikářku která s ní pracovala od mala vyběhala s ní zkoušky, já jí pomáhala ale jako dítěti by mi samostatně nikdo výcvik takového torpeda nesvěřil. Celá rodina s ní část výcviku prošla z praktických důvodů aby všechny alespon rámcově poslechla.
Takže nemám problém s tím dát psa na výcvik jinam.
Asi by mi vadila ta vzdálenost ale zadavatelka paní znala, zkušební pobyt byl v pořádku.
Pochybení vydím na straně cvičitelky když to nezvládla měla o odvolat, vrátit peníze a tak. Ale asi aby nepřišla o kšeft tak to lámala přes koleno těžko říct co za tím bylo.
Každopádně tahle diskuze má sloužit jako poučení pro ty co dávají psa na výcvik nic jiného.

"...v 12-ti lidech ve škodě 120..."

"Saty", vše Vám věřím, jen toto ne , to by snad bylo o zápisu do knihy rekordů.

10.10.2015 17:08
Ebra

XXX.XXX.191.130

To si myslím, že ne - ten kdo neumí psa ani připravit se nepohrne na zkoušku se psem, se kterým ani necvičil, a rozhodčí jsou normálně členové cvičáků (funkcionáři, psovodi, figuranti), takže potkat rozhodčího na cvičáku je naprosto normální věc.

Nepohrne, protože se to ani tak nedělá. Ten kdo psa ke zkoušce připravil se psem ke zkoušce nastupuje jako psovod. Výjimka být může ale nebývá to tak.

10.10.2015 17:20
saty

XXX.XXX.10.1

fikovnice napsal(a):
"...v 12-ti lidech ve škodě 120..."

"Saty", vše Vám věřím, jen toto ne , to by snad bylo o zápisu do knihy rekordů.

12.ti lidech berte s rezevou že jsme byli děti takže vzadu nás jelo 8.
Sedělo se na sobě u spolujezdce 2 a řidič a jediný velký kluk(15 let jel na kapotě) jelo se asi 6 km rychlostí max 30

10.10.2015 17:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
12.ti lidech berte s rezevou že jsme byli děti takže vzadu nás jelo 8.
Sedělo se na sobě u spolujezdce 2 a řidič a jediný velký kluk(15 let jel na kapotě) jelo se asi 6 km rychlostí max 30

Tak to pak jo ...

10.10.2015 17:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Hodonak napsal(a):
Ó Die, tábor... bylo mi patnáct, byl to přírodovědný tábor... je to 36 let zpátky, a dodnes vzpomínám, jak mě znásilnila oddílová vedoucí! Jak mě ta zkušenost pozitivně poznamenala! . Dnes by to asi probírala médía, a všichni puritáni by šíleli: Ale my všichni takto postižení měli jediný problém - dojde - doufám - i dnes večer!

omlouvám se za to odbočení, ale vzpomínky jsou krásné!

Sodoma Gomora...

10.10.2015 18:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Vzpomínky na tábory jsou dnes hezké. Jezdila jsem každý rok - rodiče neměli tolik dovolené. Začátky byly vždycky trošku krušné - neznámé prostředí, děti, vedoucí..., ale odjíždělo se vždycky s brekem, adresami nových kamarádek... Kdyby tehdy byly mobily, plno měkkosrdcatých rodičů by se dalo zviklat počátečním brekem jejich dětiček a snad ani žádné tábory by být nemohly. Podle dnešních měřítek by rodiče děti odvezly hned v prvním týdnu! Mám pocit, že generace vychovávaná na táborech a kluci na vojně přece jen byla o něčem jiném než dnes.

Co se týče zde popsaného příběhu. Odsuzuji jedině výcvikářku, podle mne ani pes v zátěži by neměl vypadat jako ten na fotkách! Ale k objektivnímu zhodnocení by mne zajímal názor i výcvikářky. Sama bych si nenechala psa cvičit - mám na to čas, podmínky a také vím, že výcvik je i o budování vztahu. Ale neodsuzuji ty, kteří si psa vycvičit nechají, chápu, že pro to mohou mít svoje objektivní důvody - ne každý na to má čas, zdraví, ne každý má podmínky a v neposlední řadě ne každý má schopnosti. Pokud někdo namítne, že by takoví lidé tedy neměli mít psa, tak nesouhlasím. Mnoho z těchto psů se totiž má u svých majitelů jinak velmi dobře.

Odbočení od hlavního tématu: naštěstí je víc a víc táborů, kde je používání mobilů (noťasů a tabletů - ano - toto je dnes hlavní zábava spousty dětí) zakázáno a rodiče upozorněni, aby děti těmito vymoženostmi na tábor nevybavovali.

10.10.2015 18:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

KukačkaAnnie napsal(a):

Tak za a) posudek jsem neviděla b) nesedí tam spoustu věcí c) jsem dlouholetý chovatel a potkala jsem tolik vetu, kteří práci nerozumí ani za mák, že prostě tomuto konstatování neprokládaně váhu.

A znovu, pes zhubnul - ano, je vyzably - ne (podívejte se na žebra, v podstatě je v normální pracovní kondici), a je uuuplne bez chlupů, kdo zná NO, tak ví, že prostě mladí takhle vypadají, jsou jak z herbare. Pes se tváří bídně - ano, ale tohle na force zvládnou i veselí psi, těžko hádat důvod.

Víte co, je tu stížnost majitelky na něco, co dokazuje jen fotkou. Majitelku neznám, nebudu ji soudit, cvicitelku taky ne. Ale fotku bez emocí a se znalosti právě exterieraku NO posoudit mohu a to jsem udělala. Mnoho podobných stížnosti nakonec bylo úplně jinak, že? Tady není vyjádření druhé strany a bez té se lyncuje tak snadno.

Promiňte - při vážnosti tématu - poznámka "NO jsou jak z herbáře" mě pobavila .

10.10.2015 18:23
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Mně přijde svým způsobem legrační, i když je to spíš tragikomické, že zadavatelka dávno diskusi opustila a hádají se zde dvě strany, které si každá pevně stojí za svým názorem. OK, to je při diskuzích v pořádku. Ale ty osobní útoky na zadavatelku, a nejen tuto, ale mnoha jiných diskuzí, ji velmi pravděpodobně znechutí natolik, že už nemá potřebu sem chodit. Přitom při dodržování alespoň elementárních pravidel slušnosti by taková diskuze byla jistě užitečná. Teď už je to jen o hádání se...

10.10.2015 19:19

fikovnice napsal(a):
Mně přijde svým způsobem legrační, i když je to spíš tragikomické, že zadavatelka dávno diskusi opustila a hádají se zde dvě strany, které si každá pevně stojí za svým názorem. OK, to je při diskuzích v pořádku. Ale ty osobní útoky na zadavatelku, a nejen tuto, ale mnoha jiných diskuzí, ji velmi pravděpodobně znechutí natolik, že už nemá potřebu sem chodit. Přitom při dodržování alespoň elementárních pravidel slušnosti by taková diskuze byla jistě užitečná. Teď už je to jen o hádání se...

Zase si myslím, že je to tak 1/2 na 1/2. Půl ji nadalo, půl se jí zastalo. Má tu 300 příspěvků, tak by se mohla ozvat a napsat, jestli ten pes něco umí, jak se mu daří. Co mu nejde, stopa ? Obrany ? Fakt je, že když ho na těch fotkách vidím, tak si nedovedu představit, že by skočil 1 m do výšky.

11.10.2015 07:11
scylla

XXX.XXX.150.32

Vždyť je přece podle některých odborníků vlastně v pracovní kondici... nějak si neumím představit pracovní nebo sportovní kodici beze svalů..., ale to je některým lidem jedno.

Mně by spíš než to, co psovi nejde, zajímalo, jestli se vyléčí bez následků, co na to jeho ledviny a slinivka a tak dál. Co umí nebo neumí je v tuto chvíli vedlejší.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2015 08:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

scylla napsal(a):
Vždyť je přece podle některých odborníků vlastně v pracovní kondici... nějak si neumím představit pracovní nebo sportovní kodici beze svalů..., ale to je některým lidem jedno.

Mně by spíš než to, co psovi nejde, zajímalo, jestli se vyléčí bez následků, co na to jeho ledviny a slinivka a tak dál. Co umí nebo neumí je v tuto chvíli vedlejší.

Pes není v pracovní kondici, ale to nebyl ani předtím, a to co dělá to optický "zhubnutí" nejvíc jsou jenom CHLUPY. Moje fena na každý léto vylíná, a během 14 dnů to udělá takovýto rozdíl (fotky jsou když měla rok stejně jako pes zadavatelky), a přitom nezhubne vůbec nic, a dokonce ani její ledviny, slinivka atd na to nic neříkají:.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2015 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

A tohle je totéž zvíře v pohybu, kde je zřejmé, že je naprosto v normální kondici a je nasvalené, protože v klidu vleže vypadá jako chcípák skoro každý mladý pes:.

11.10.2015 17:37
amazonka01

XXX.XXX.62.32

Pokud vím, tak termín pracovní kondice znamená, že je zvíře suché, bez tuku. O nasvaleni tam nic není
Myslim, že se všichni shodném na tom, že zvíře je hubené, ale ti, kteří se na ne podívají bez emocí, vidí, že vyzable skutečně není. Při ztrátě hmotnosti první vylezou žebra, páteř a pánevní kosti a až následně dochází k atrofii svalů na hlavě. Tady jsou žebra schována, pánev ani pater není vidět (a že by byla, u takhle vylinaneho zvířete), a to, co se považuje za úbytek spankovych svalů je prostě jen kontrast jeste ne úplně vylinale hlavy a zmizelého límce.

Dík za fotky, které to dokládají

11.10.2015 18:26

"Pokud vím, tak termín pracovní kondice znamená, že je zvíře suché, bez tuku. O nasvaleni tam nic není "...prosím o odkaz na nějakou oficiální definici pracovní kondice.

Já našla tento termín třeba tady (https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/1495/kondice-psa/) :
"Existuje takovou však také pojem “pracovní” či “závodní kondice”. Toto označení můžete zaznamenat u plemen pracovních (loveckých, služebních, saňových…) a znamená to, že pes by měl být výborně OSVALEN, bez přebytečného tuku, měl by být krmen tak, aby kvantita byla nahrazena kvalitou, tedy aby i po krmení byl stále čilý a schopný kdykoliv podávat výborné výsledky, odpovídající jeho vycvičitelnosti."

bez těch svalů se fakt něco blbě dělá, že...

11.10.2015 18:40
amazonka01

XXX.XXX.40.232

Beru to v ohledu na výstavy, jinak jsem se s terminologií (tedy psanou, hodnocenou) kondice nesetkala. Tedy chovná - pes poněkud blahobytnejsi, na srsti nezáleží, výstavní - pes v dokonale vyvážené kondici jak v srsti, tak ve svalech a tuku, pracovní - pes suchý, bez tuku, na srsti nezáleží.

A nepotrebuju k tomu materiály, mám to v desítkách výstavních posudku smajlík

A ten mladas není úplně bez svalu, na svůj věk a plemeno je osvalen podprůměrně, ale u NO v kotci je to spíš pravidlo, není na něm gram tuku, to není, ale k úbytku svalů fakt nedošlo.

11.10.2015 19:12
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Zase si myslím, že je to tak 1/2 na 1/2. Půl ji nadalo, půl se jí zastalo. Má tu 300 příspěvků, tak by se mohla ozvat a napsat, jestli ten pes něco umí, jak se mu daří. Co mu nejde, stopa ? Obrany ? Fakt je, že když ho na těch fotkách vidím, tak si nedovedu představit, že by skočil 1 m do výšky.

...tak trochu zkoriguji svůj názor - také bych uvítala, kdyby se zadavatelka ještě ozvala. Já to tu psala již mnohokrát - někdo sem přijde i třeba s hodně závažným tématem, dostane plno rad...ale už se pak sem nevrátí, aby sdělil, zda některá ta rada byla užitečná, jak se zvířeti daří apod. No a tady se to blíží k 350 příspěvkům, tak je fakt, že by zadavatelka aspoň nějak stručně mohla dát vědět co je nového.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2015 15:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202

fikovnice napsal(a):
...tak trochu zkoriguji svůj názor - také bych uvítala, kdyby se zadavatelka ještě ozvala. Já to tu psala již mnohokrát - někdo sem přijde i třeba s hodně závažným tématem, dostane plno rad...ale už se pak sem nevrátí, aby sdělil, zda některá ta rada byla užitečná, jak se zvířeti daří apod. No a tady se to blíží k 350 příspěvkům, tak je fakt, že by zadavatelka aspoň nějak stručně mohla dát vědět co je nového.

Přeji vám všem dobrý den. Děkuji za všechny kladné i záporné reakce. Spoustu anonymních názorů zde, je i překvapivých a rad velmi zajímavých. Jsem potěšena, že mohu napsat těm pejskařům, kteří se ptají na jeho zdraví, že Semi se zotavuje, z čehož mám opravdu radost já i veterinář. Na závěry je ještě brzy. Má nařízený na 2 měsíce klidový režim. Kromě toho, že mne vyhlíží, kdy už vyrazíme venčit, prohlíží nejvíc, co nesu k jídlu. Přibírá, pomalu, ale přibírá. Což je výborné. Zajímají ho už i ostatní jeho psí kámoši, za plotem. Jakmile se podaří to, že bude v své síle, ihned se k nim vrátí. Snad jen ještě bych upřesila jeho věk, Semiho jsem koupila, jak jsem na začátku uvedla, v době, kdy mu bylo 10 měsíců. Nyní mu budou za měsíc 2 roky. Neskládal zkoušku chovnosti. (ZVV1) Byl připravován na zkoušku BH. Zkoušku BH, v tomto stavu, splnil. Víte, nepřemýšlela jsem dosud nad tím, že bych ho zkoušela, co umí. Jsem ráda, že neumřel a je doma. Děkuji vám za zájem, těším se, že se brzy vrátím i s jeho fotografií. B.Perlíková.

17.10.2015 10:42
bilusik

XXX.XXX.168.4

Přeji vám všem dobrý den. Děkuji za všechny kladné i záporné reakce. Spoustu anonymních názorů zde, je i překvapivých a rad velmi zajímavých. Jsem potěšena, že mohu napsat těm pejskařům, kteří se ptají na jeho zdraví, že Semi se zotavuje, z čehož mám opravdu radost já i veterinář. Na závěry je ještě brzy. Má nařízený na 2 měsíce klidový režim. Kromě toho, že mne vyhlíží, kdy už vyrazíme venčit, prohlíží nejvíc, co nesu k jídlu. Přibírá, pomalu, ale přibírá. Což je výborné. Zajímají ho už i ostatní jeho psí kámoši, za plotem. Jakmile se podaří to, že bude v své síle, ihned se k nim vrátí. Snad jen ještě bych upřesila jeho věk, Semiho jsem koupila, jak jsem na začátku uvedla, v době, kdy mu bylo 10 měsíců. Nyní mu budou za měsíc 2 roky. Neskládal zkoušku chovnosti. (ZVV1) Byl připravován na zkoušku BH. Zkoušku BH, v tomto stavu, splnil. Víte, nepřemýšlela jsem dosud nad tím, že bych ho zkoušela, co umí. Jsem ráda, že neumřel a je doma. Děkuji vám za zájem, těším se, že se brzy vrátím i s jeho fotografií. B.Perlíková.

Tak doufám, že to berete jako ponaučení, a že už ho nikam na výcvik dávat nebudete a budete si třeba na cvičáku pod vedením někoho zkušeného s ním cvičit sama.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2015 11:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

bilusik napsal(a):
Tak doufám, že to berete jako ponaučení, a že už ho nikam na výcvik dávat nebudete a budete si třeba na cvičáku pod vedením někoho zkušeného s ním cvičit sama.

No nevím, jestli bude sám cvičit někdo, kdo než aby vlastního psa naučil 4 cviky poslušnosti, co jsou na BH (k noze, sedni, lehni, ke mně), jej raději pošle přes celou republiku...

17.10.2015 12:26

No nevím, jestli bude sám cvičit někdo, kdo než aby vlastního psa naučil 4 cviky poslušnosti, co jsou na BH (k noze, sedni, lehni, ke mně), jej raději pošle přes celou republiku...

Přiznám, že mě to taky překvapilo. BH není až tak náročná zkouška.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2015 12:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Přiznám, že mě to taky překvapilo. BH není až tak náročná zkouška.

Na BH jsou protivný ty 2 chůze, ale je to zkouška, kterou člověk nacvičí při běžným venčení, takže ho nemusí stát ani minutu času navíc proti tomu, co by normálně věnoval svému psovi, a nepotřebuje k tomu vůbec nikoho (skupinku, osobu, auto, psa i cyklistu potkáte běžně venku). Pokud je někomu zatěžko udělat pro svého i takto málo, tak se mi moc nechce věřit, že to s tou starostí a láskou ke psu myslí opravdu vážně...

17.10.2015 14:13
Brittuska

XXX.XXX.32.136

Jsem moc ráda, že jste se ozvala a napsala, jak se Semimu daří, hlavně pro ty, kterým není jeho zdravotní stav lhostejný a neodsuzují vás za to, že jste si dovolila dát psa někomu, udajně zkušenému na výcvik, nevidím na tom vubec nic špatného, nechápu, proto, proč tu odsuzují Vás a nezajímají se o to, jak je možné, že se pejsek vrátil v takovém to stavu.Jsem moc ráda, že se Semi zotavuje a chtěla bych vám nabídnout pomoc s výcvikem, samozřejmě bezplatně.O to větší radost z toho budete mít, když s pejskem složíte zkoušku sama a nebudete někomu platit za to že Vám vrátí utýraného psa, možná i se zkouškou, kterou třeba ani nikdy nesložil.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2015 16:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Někdo kdo sice se koním věnuje x let, umí třeba jezdit relativně slušně ale jen jako hobbík doma na jízdárně nebo do lesa a koupí si mladé nadějné zvíře do sportu za x set tisíc si ho taky nebude obsedat a trénovat svépomocí na dvorku (pokud je rozumnej) ale dá ho na trénink a ano kolikrát i ne zrovna blízko. Proč? protože by svými pokusy to zvíře pokazil nebo i kdyby ne nepřipravil by ho tak dobře nebo si prostě jen nevěří. A u koní je todle běžné. Tam to nikdo neodsuzuje ale běda jak je to u psa hned by se lidi s prominutim potento.

17.10.2015 17:47
bilusik

XXX.XXX.168.4

Někdo kdo sice se koním věnuje x let, umí třeba jezdit relativně slušně ale jen jako hobbík doma na jízdárně nebo do lesa a koupí si mladé nadějné zvíře do sportu za x set tisíc si ho taky nebude obsedat a trénovat svépomocí na dvorku (pokud je rozumnej) ale dá ho na trénink a ano kolikrát i ne zrovna blízko. Proč? protože by svými pokusy to zvíře pokazil nebo i kdyby ne nepřipravil by ho tak dobře nebo si prostě jen nevěří. A u koní je todle běžné. Tam to nikdo neodsuzuje ale běda jak je to u psa hned by se lidi s prominutim potento.

Ale jak psali výše s tím nelze srovnávat zkoušku BH, která patří opravdu k těm nejlehčím a je to s výcvikem koně nesrovnatelné. Nechat si domrvit psa a mít s ním složenou jen zkoušlku BH, to už je schopný připravit kdejaký laik svého prvního psa na průměrném cvičáku. Jen musí vyvinout drobet úsilí a vlastní snahy. Za zkoušku BH si zaplatí opravdu snad jen neschopný hlupák. Co vím, tak si platí u služebáků často za složení třeba ZV 1 nebo IPO 1, které už složitější a mají tři oddíly - stopa, poslušnost, obrana. Ale platit si za BH to musí být zadavatelka abnormálně neschopná.

17.10.2015 18:45
kniga

XXX.XXX.128.66

Smim vedet na kolik prijde takova profi priprava na BH?! Ja jen, ze bych asi mela konecne prividelek :D.

17.10.2015 19:04
Ebra

XXX.XXX.191.130

Splněná zkouška BH je nutnou PODMÍNKOU aby se pes mohl přihlásit k jakékoli zkoušce podle mezinárodního zkušebního řádu. Paní zadavatelka tedy začla logicky dobře touto zkouškou, pravděpodobně předpokládala že stejná osoba bude - li vše klapat připraví dále psa na IPO. U psa plemene německý ovčák je mnoho generací šlechtěna vlastnost výborně zvládnout změnu psovoda a je to u nich vysoce ceněno z důvodu využívání ke službě. Svěřit NO odborníkovi na výcvik není důvod odsuzovat.

17.10.2015 21:54
bilusik

XXX.XXX.168.4

Ebra napsal(a):
Splněná zkouška BH je nutnou PODMÍNKOU aby se pes mohl přihlásit k jakékoli zkoušce podle mezinárodního zkušebního řádu. Paní zadavatelka tedy začla logicky dobře touto zkouškou, pravděpodobně předpokládala že stejná osoba bude - li vše klapat připraví dále psa na IPO. U psa plemene německý ovčák je mnoho generací šlechtěna vlastnost výborně zvládnout změnu psovoda a je to u nich vysoce ceněno z důvodu využívání ke službě. Svěřit NO odborníkovi na výcvik není důvod odsuzovat.

No, ale tady podle zadavatelky v jakém stavu se vrátil pes - což je předmětem této diskuze, že to asi takový odborník nebyl, jinak by si nestěžovala na to v jakém se vrátil psychickém stavu a kondici. A sama píše v nadpisu pozor na placený výcvik psů - tedy pozor na to komu psa svěřit nebo nesvěřit...

18.10.2015 01:46
Ebra

XXX.XXX.191.130

Ano, to není v rozporu. Celé zadání jsem četla i následnou diskusi. Reagovala jsem konkrétně na předchozí, kde je zadavatelka odsuzována ( padlo tam cosi o její abnormální neschopnosti, o lásce ke psovi ) že vůbec svěřila svého psa na výcvik jiné osobě. Někteří lidé to prostě tak dělají, ta možnost je a toto řešení jim vyhovuje a je to jejich volba. Její volba, její pes, co je komu do toho. A ke zmínce o konkrétní zkoušce.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Záměrně odstavec. Všechno důležité je jinak v textech předchozích příspěvků ( jako že tam byl pes na zkoušku předem a zdálo se že to bude OK) a další podrobnosti. Myslím si že je dobře že se paní rozhodla varovat všechny koho to zajímá jak to taky může dopadnout. Tím ale není na místě odsoudit šmahem postup, kdy si někdo nechá cvičit psa " na zakázku ", chce to zdravou míru zdravého rozumu. Nesmí se zevšeobecňovat to nikam nevede. Znám osobně několik vynikajících kynologů, kteří připravují cizího psa ke zkoušce a nejsou tam problémy žádné.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ˇŽe to dala paní sem na diskusi Fauna má jednu přednost, padly k tomu názory majitelů všech možných plemen tedy s celým 360° spektrem možných přístupů ke psovi, to je na tom cenné.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Zase ještě něco dalšího je můj osobní názor a pojetí - žádného svého psa jsem dosud nikdy nedala z ruky, včetně účasti na zkouškách a ani nikdy žádného svého psa nikomu cizímu do ruky nedám. Což je jenom abych přihodila jak to praktikuju já. Tak to vyhovuje mně. Což ale neznamená vůbec nic, není to že tak to má být. Každý se rozhoduje sám za sebe.

18.10.2015 06:28
scylla

XXX.XXX.150.32

V době, kdy jsem aktivně jezdila, toto běžné nebylo a považuju to za stejnou pitomost jako u toho psa. Nikdy, nikdy nevíte, jak bude se zvířetem zacházeno a když je to vaše zvíře, je to vždy jen vaše odpovědnost a člověk by jí měl převzít. Se vším všudy.

18.10.2015 08:32
Prestige

XXX.XXX.71.69

Na BH jsou protivný ty 2 chůze, ale je to zkouška, kterou člověk nacvičí při běžným venčení, takže ho nemusí stát ani minutu času navíc proti tomu, co by normálně věnoval svému psovi, a nepotřebuje k tomu vůbec nikoho (skupinku, osobu, auto, psa i cyklistu potkáte běžně venku). Pokud je někomu zatěžko udělat pro svého i takto málo, tak se mi moc nechce věřit, že to s tou starostí a láskou ke psu myslí opravdu vážně...

Kéž by byl každý tak neomylný a schopný, jako vy, to by ten svět byl tak nádherný.

Neregistrovaný uživatel

18.10.2015 08:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Prestige napsal(a):
Kéž by byl každý tak neomylný a schopný, jako vy, to by ten svět byl tak nádherný.

Nezlobte se na mě, ale za rok co má zadavatelka psa doma naučit psa 4 cviky základní poslušnosti, tak na to nemusí být člověk nikterak schopný a neomylný - BH skládají děti s voříškama, kavalírama, pudlama apod.

18.10.2015 08:40

To platí, pokud si koně pořizuji jako investici. Ale pokud si koně pořizuji pro sebe na ježdění, tak si koupím takového, na jakého stačí moje schopnosti.

18.10.2015 09:06

Nezlobte se na mě, ale za rok co má zadavatelka psa doma naučit psa 4 cviky základní poslušnosti, tak na to nemusí být člověk nikterak schopný a neomylný - BH skládají děti s voříškama, kavalírama, pudlama apod.

Zkouška BH by se snad dala nazvat "vztahová". Je to zkouška, kterou by měl se svým psem zvládnout každý, kdo nemá psa vyloženě kotcového. Nepotřebuje k tomu ani cvičák, překážky, figuranta...Snad jedině, aby někdo zkouknul, jestli jsou "polohy" správně.
Nepříjemná je ta "spartakiáda", to počítání kroků. Ale zase jsem někde četla, že můžete požádat rozhodčího o velení.
Jinak je to zkouška vztahu psa a psovoda a zkouška běžného pohybu psa na veřejnosti.
I když zase chápu, že zadavatelka nechávala cvičit psa na IPO a zatím se dál nedostal, zkouška BH je začátek.

19.10.2015 02:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ebra napsal(a):
Ano, to není v rozporu. Celé zadání jsem četla i následnou diskusi. Reagovala jsem konkrétně na předchozí, kde je zadavatelka odsuzována ( padlo tam cosi o její abnormální neschopnosti, o lásce ke psovi ) že vůbec svěřila svého psa na výcvik jiné osobě. Někteří lidé to prostě tak dělají, ta možnost je a toto řešení jim vyhovuje a je to jejich volba. Její volba, její pes, co je komu do toho. A ke zmínce o konkrétní zkoušce.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Záměrně odstavec. Všechno důležité je jinak v textech předchozích příspěvků ( jako že tam byl pes na zkoušku předem a zdálo se že to bude OK) a další podrobnosti. Myslím si že je dobře že se paní rozhodla varovat všechny koho to zajímá jak to taky může dopadnout. Tím ale není na místě odsoudit šmahem postup, kdy si někdo nechá cvičit psa " na zakázku ", chce to zdravou míru zdravého rozumu. Nesmí se zevšeobecňovat to nikam nevede. Znám osobně několik vynikajících kynologů, kteří připravují cizího psa ke zkoušce a nejsou tam problémy žádné.
ˇŽe to dala paní sem na diskusi Fauna má jednu přednost, padly k tomu názory majitelů všech možných plemen tedy s celým 360° spektrem možných přístupů ke psovi, to je na tom cenné.
Zase ještě něco dalšího je můj osobní názor a pojetí - žádného svého psa jsem dosud nikdy nedala z ruky, včetně účasti na zkouškách a ani nikdy žádného svého psa nikomu cizímu do ruky nedám. Což je jenom abych přihodila jak to praktikuju já. Tak to vyhovuje mně. Což ale neznamená vůbec nic, není to že tak to má být. Každý se rozhoduje sám za sebe.

Hezky napsáno!

19.10.2015 06:30

"Paní zadavatelka tedy začla logicky dobře touto zkouškou, pravděpodobně předpokládala že stejná osoba bude - li vše klapat připraví dále psa na IPO"
No, pokud přijmu myšlenku, že byl pes pořízen za účelem IPO kariéry, tak to už nechápu vůbec nic, neb to představuje opravdu dlouhodobou práci a pokud mi psa cvičí někdo 400 km daleko, tak to znamená něco jako adopci na dálku...Psa si pořídím a odevzdám do pryč...V takovém případě mi už úplně uniká smysl pořízení toho psa, že...

19.10.2015 09:03
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nezlobte se, ale už se mi to zdá silně podezřelé. Zadavatelka si pořídí import výstaváka skoro dospělého, tedy určitě na chov, dá ho na výcvik IPO? Totální nesmysl,100% ho potřebovala uchovnit a tedy složit ZVV1. Kariéra "IPO" je naprosto nesmyslná a tedy BH absolutně k ničemu. Jednak je to prakticky skoro nemožné a jednak by se zadavatelka nedoplatila.
Čím dál tím víc se mi to jeví, že pes byl "k ničemu", tak výcvikářka složila aspoň BH a zadavatelce to samozřejmě nestačilo a tak se dámy "trochu" nepohodly.

19.10.2015 09:21
manako

XXX.XXX.28.58

ivulka2 napsal(a):
Vycvikař je placen za splněnou zkoušu a tu se zlomeným psem neudělá, není v jeho zájmu psa zlomit, jsou prostě psi kteři to nedaji a nemaji na to... většina výcvikářu ví že exterierak je měkota a podle toho s ním pracují ale i tak to holt některej nedá, namusí to být nikoho vina prostě to tak je ale nikde neni psane že tento pes pokud se mu dá čas se srovnat a dospět s individualním přistupem (teda majitelka bude muset si ten čas udělat ) zkoušku uděla. NO ale nevím k čemu mu ta zkouška bude s takovým psem bych nechtěla krýt.

? No hlavně, že vám jdou krýt ty mopsové bez PP, že na ty bezpapíráky si krycího psa vyberete... Mops

Prodam dospěle 3 dospěle fenky béžoveho mopse, pěkne, zdrave, kvalitně krmene, zvykle venku, pouze do vybornych podminek.jedna je 11 měsiční, druha ma 18 měsicu a třeti ma 3a pul roku.nejlepe spolu jsou na sebe zvykle ale neni podminkou cena dohodou

Plemeno Mops
Pohlaví fenka
Věk. kategorie dospělý pes
Průkaz původu Ne
Dohodou

19.10.2015 07:16 | Počet zobrazení9x
Nahlásit
Editovat
Zvýhodnit
Smazat
Prodávající - kontakt
Zlínský kraj

Autor ivulka2. - dopaska@seznam.cz.

19.10.2015 09:25
ivulka2

XXX.XXX.155.174

manako napsal(a):
? No hlavně, že vám jdou krýt ty mopsové bez PP, že na ty bezpapíráky si krycího psa vyberete... Mops

Prodam dospěle 3 dospěle fenky béžoveho mopse, pěkne, zdrave, kvalitně krmene, zvykle venku, pouze do vybornych podminek.jedna je 11 měsiční, druha ma 18 měsicu a třeti ma 3a pul roku.nejlepe spolu jsou na sebe zvykle ale neni podminkou cena dohodou

Plemeno Mops
Pohlaví fenka
Věk. kategorie dospělý pes
Průkaz původu Ne
Dohodou

19.10.2015 07:16 | Počet zobrazení9x
Nahlásit
Editovat
Zvýhodnit
Smazat
Prodávající - kontakt
Zlínský kraj

Autor ivulka2. - dopaska@seznam.cz.

Inzerat pouze vkladam ale to neni předmětem teto diskuze pokud vím.

Neregistrovaný uživatel

19.10.2015 09:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

anonymx napsal(a):
Nezlobte se, ale už se mi to zdá silně podezřelé. Zadavatelka si pořídí import výstaváka skoro dospělého, tedy určitě na chov, dá ho na výcvik IPO? Totální nesmysl,100% ho potřebovala uchovnit a tedy složit ZVV1. Kariéra "IPO" je naprosto nesmyslná a tedy BH absolutně k ničemu. Jednak je to prakticky skoro nemožné a jednak by se zadavatelka nedoplatila.
Čím dál tím víc se mi to jeví, že pes byl "k ničemu", tak výcvikářka složila aspoň BH a zadavatelce to samozřejmě nestačilo a tak se dámy "trochu" nepohodly.

Však zadavatelka to sama psala, že jí na chovnost stačí ZVV1, a o tom, že by se psem chtěla IPO není nikde ani čárka:

Neskládal zkoušku chovnosti. (ZVV1) Byl připravován na zkoušku BH. Zkoušku BH, v tomto stavu, splnil. Víte, nepřemýšlela jsem dosud nad tím, že bych ho zkoušela, co umí.

19.10.2015 11:11
amazonka01

XXX.XXX.21.230

anonymx napsal(a):

Semiho jsem koupila, jak jsem na začátku uvedla, v době, kdy mu bylo 10 měsíců. Nyní mu budou za měsíc 2 roky.

Mne se to v kontextu upřesnění věku jevi ještě jinak, že totiž se psem se cvičilo a neslo to a tak byla vycvikarka poslední šance.

Mmch, kontaktovala jsem ji, zda se tu nechce k věci vyjádřit, přišlo mi to fer, a prý tedy ne. Jen psala, že pes měl (má?) těžký kotcovy syndrom, že se ubehaval do mrtva, a že se dohadují s majitelkou o placení. Na víc jsem se neptala...

Tomino87

19.10.2015 14:51
Tomino87

XXX.XXX.22.98

Blance bylo sděleno, že psi budou u vycvikarky doma
Nikoliv v kotci. Bohužel ta osoba nejde pro ránu daleko. Skopat psa umi taky hezky
A je známá i tím, že nenakrmi ani své psy. Bohužel to ví pouze pár lidí. Takže jméno tu bylo, této rádoby chovatelce nepatří do ruky ani zlata rybička. A Blanka pochybila pouze v tom, že věřila této ehm... Bohužel není možné pořídit foto nebo video, takže jediné dukazy má v ruce paní Blanka. Kdyby to šlo, už je TO podané.

Tomino87

19.10.2015 14:53
Tomino87

XXX.XXX.22.98

Nikoliv v kotci. Bohužel ta osoba nejde pro ránu daleko. Skopat psa umi taky hezky
A je známá i tím, že nenakrmi ani své psy. Bohužel to ví pouze pár lidí. Takže jméno tu bylo, této rádoby chovatelce nepatří do ruky ani zlata rybička. A Blanka pochybila pouze v tom, že věřila této ehm... Bohužel není možné pořídit foto nebo video, takže jediné dukazy má v ruce paní Blanka. Kdyby to šlo, už je TO podané.

19.10.2015 15:01
bilusik

XXX.XXX.168.4

Tomino87 napsal(a):

Tak zase Blanka a její další NO a zase problém... ? Proč mne to nijak nepřekvapuje, že si neumí sama připravit psa ani na BH ( jestli je to ta Blanka co myslím, co tu už řešila jednu kauzu s NO ).

19.10.2015 15:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Ta, kterou myslíte, si cvičí sama.
Vy ji znáte ?

19.10.2015 15:38
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Tomino87 napsal(a):

Nevim, neznám, ale být jí, tak za tohle snad podam žalobu za pomluvu...

A psi? Neměl tam být Semi sám?

19.10.2015 16:30
bilusik

XXX.XXX.168.4

rapotacka11 napsal(a):
Ta, kterou myslíte, si cvičí sama.
Vy ji znáte ?

Takže asi jen náhodná shoda jmen...

Tomino87

19.10.2015 16:56
Tomino87

XXX.XXX.9.254

Amazonka01 za pomluvu ? Tak mila zlata tohle pujdu klidne dosvedcit. Vubec nevite o cem mluvite. Proc se nezeptate chovatelky ci vycvikarky jak to u ni chodi smajlík kdyz ji tak hajite.

19.10.2015 16:58
Ebra

XXX.XXX.191.130

Tomino87 napsal(a):

Mně z tohoto příspěvku zcela jasně vyplynulo, že Blanka je zadavatelka tedy paní Blanka Perlíková. Autor vnáší světlo do všeho co tady bylo psáno. Podle mně to jsou důležité informace a doplňují zadání. Mně to jenom zapadlo jako dílek do mozaiky, celé to na mně dělalo od začátku přesně ten dojem, že pes byl do zkoušky zkušeně a hlavně tvrdě dotlačen aby ji za každou cenu udělal. Ano udělal. Za ty prachy, přece si je nenechá utéct.

19.10.2015 17:01
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Tomino87 napsal(a):
Amazonka01 za pomluvu ? Tak mila zlata tohle pujdu klidne dosvedcit. Vubec nevite o cem mluvite. Proc se nezeptate chovatelky ci vycvikarky jak to u ni chodi smajlík kdyz ji tak hajite.

Nikoho nehajim, a ani nemohu. Neznám ani jednu že zúčastněných stran. Jediné, co jsem udělala, že jsem vyzvala dotyčnou vycvikarku, zda se tu nechce k věci vyjádřit. V mailu odpověděla, že ne, ale že to tu precetla. Že se Semi ustvaval v kotci a že je nějaký problém s penězi. Nic víc a nic méně.

Ale i když neznám ani jednu z žen, tak vím dobře, jak se šíři fámy a pomluvy...

19.10.2015 17:49
bilusik

XXX.XXX.168.4

amazonka01 napsal(a):
Nikoho nehajim, a ani nemohu. Neznám ani jednu že zúčastněných stran. Jediné, co jsem udělala, že jsem vyzvala dotyčnou vycvikarku, zda se tu nechce k věci vyjádřit. V mailu odpověděla, že ne, ale že to tu precetla. Že se Semi ustvaval v kotci a že je nějaký problém s penězi. Nic víc a nic méně.

No, to ani se nedivím, že je problém s penězi, když vrátila zdevastovaného a podvyživeného psa a to, že se nechce ke svému "výcviku" a "krmení" vyjadřovat také asi o něčem svědčí...

19.10.2015 18:07
amazonka01

XXX.XXX.21.230

bilusik napsal(a):
No, to ani se nedivím, že je problém s penězi, když vrátila zdevastovaného a podvyživeného psa a to, že se nechce ke svému "výcviku" a "krmení" vyjadřovat také asi o něčem svědčí...

Tak myslim, že důvod byl jiný, hon na čarodějnice zrovna nesvědčí možnosti obhájení.

Ale fakt nevím nic určitého...

19.10.2015 20:31
Brittuska

XXX.XXX.32.53

amazonka01 napsal(a):
Semiho jsem koupila, jak jsem na začátku uvedla, v době, kdy mu bylo 10 měsíců. Nyní mu budou za měsíc 2 roky.

Mne se to v kontextu upřesnění věku jevi ještě jinak, že totiž se psem se cvičilo a neslo to a tak byla vycvikarka poslední šance.

Mmch, kontaktovala jsem ji, zda se tu nechce k věci vyjádřit, přišlo mi to fer, a prý tedy ne. Jen psala, že pes měl (má?) těžký kotcovy syndrom, že se ubehaval do mrtva, a že se dohadují s majitelkou o placení. Na víc jsem se neptala...

Proboha o jakém placení a prosím vás za co, že jí ta paní, co si říká výcvikářka, týrala psa hlady a kdo ví, jak ještě, ten pes rozhodně nevypadal na slušné zacházení.Podle mě by ona měla zaplatit alespon výdaje za veterináře a přidat pořádnou omluvu.Opravdu neskutečné, zkuste používat mozek.

20.10.2015 06:44
scylla

XXX.XXX.150.32

amazonka01 napsal(a):

Takže výcvikářka řekne, že se pes "uštvával v kotci"? A to má být důvod toho, v jakém byl stavu? Co je to za výcvikářku, která psa nechá v takovém stresu a ještě tím argumentuje? Jestli jsem do přečtení vašeho příspěvku byla na vážkách o kvalitách výcvikářky, tak teď už tedy nejsem.

20.10.2015 07:50
KukačkaAnnie

XXX.XXX.21.230

Typuju, že tohle je přesně důvod, proč se paní nepřišla obhajit. Cokoliv by řekla, byl by to důvod k útoku.
Psů s kotcovym syndromem znám dost, většinou se objeví po přesunu psa z domácího prostředí do útulku, a ty prostě nevykrmite, není možné jim dat takovou porci, co by kompenzovala neustálý pohyb, navíc takoví psi jsou ve stresu a hůře žerou.

Co bych vytkla určitě, je fakt, že psa včas nevrátila, že i v takovém stavu s ním pracovala, případně, pokud byla dohoda, ze bude doma, že byl v kotci. Ale výčitky typu nekrmeni a týrání jsou tak zcestné , nikdo u toho nesvitil, aké všichni vědí.

20.10.2015 08:31
bilusik

XXX.XXX.168.4

KukačkaAnnie napsal(a):
Typuju, že tohle je přesně důvod, proč se paní nepřišla obhajit. Cokoliv by řekla, byl by to důvod k útoku.
Psů s kotcovym syndromem znám dost, většinou se objeví po přesunu psa z domácího prostředí do útulku, a ty prostě nevykrmite, není možné jim dat takovou porci, co by kompenzovala neustálý pohyb, navíc takoví psi jsou ve stresu a hůře žerou.

Co bych vytkla určitě, je fakt, že psa včas nevrátila, že i v takovém stavu s ním pracovala, případně, pokud byla dohoda, ze bude doma, že byl v kotci. Ale výčitky typu nekrmeni a týrání jsou tak zcestné , nikdo u toho nesvitil, aké všichni vědí.

To jsou jen kecy, kdyby ho řádně krmila, tak nebude tak vychrtlý ani přes bláznění v kotci. Když je známá tím, že nekrmí vlastní psy, tak se není čemu divit a nejde to okecat.

20.10.2015 08:49
scylla

XXX.XXX.150.32

KukačkaAnnie napsal(a):

Tohle mi nevykládejte, mám útuleček už pár let a i takové psy jde vykrmit a hlavně zbavit stresu. To jsou jen řeči.

Když si výcvikářka nevěděla rady s takovou běžnou věcí, co jí bránilo zvednout telefon a psa vrátit, dokud vypadal jako pes?

20.10.2015 10:21
amazonka01

XXX.XXX.21.230

scylla napsal(a):
Tohle mi nevykládejte, mám útuleček už pár let a i takové psy jde vykrmit a hlavně zbavit stresu. To jsou jen řeči.

Když si výcvikářka nevěděla rady s takovou běžnou věcí, co jí bránilo zvednout telefon a psa vrátit, dokud vypadal jako pes?

Souhlas, měla ho vrátit včas, o tom žádná. Ale za dva/tři měsíce zbavit stresu zvíře, se kterým máte zároveň pracovat? To musíte být super vycvikar a psycholog...
Souhlas, zvladnute to nebylo, ale dělat z dotyčné tyrana?

20.10.2015 10:38
ivulka2

XXX.XXX.155.174

amazonka01 napsal(a):
Souhlas, měla ho vrátit včas, o tom žádná. Ale za dva/tři měsíce zbavit stresu zvíře, se kterým máte zároveň pracovat? To musíte být super vycvikar a psycholog...

Tady se řeši něco u čeho jsme nikdo nebyly svědkem a vytvaři se tu doslova baje a pověsti na zakladě fotek ktere nejsou přesvědčive a tvrzení jedne strany co a jak bylo.
Cela afera je o tom že se povahově slabši pes dal na vycvik co a jak bylo ujednano nevíme a na zakladě tvrzení jedne strany je dost zavádějící.Myslim že zadavatelka nedávala psa 400 km na vycvik aby ji s tím vycvikařka udělala jen BH to by bylo zbytečně, spiš chtěla udělat IPO (kvuli uchovnění pod německym klubem ) bohužel vycvik zřejmě nešel tak vycvikařka stloukla alespon BH a psa vratila a zbytek je spiš o nespokojenosti zřejmě obou stran.

20.10.2015 10:40
scylla

XXX.XXX.150.32

amazonka01 napsal(a):

Tak nerozumím otázce. Já nejsem výcvikář. Beru si psy, kteří mají problém s chováním nebo byli týráni nebo jsou nemocní a když jsou připaveni na normání život, tedy se neklepou strachy, neloví, nežerou už lidi nebo jiné psy, je nabízím k osvojení. Takže vaší otázce nerozjmím. Pracovat se s nimi musí, ale tak, aby se stresu a problémů zbavili a byli v pohodě. jestli výcvikář neumí pracovat se psem tak, aby ho výcvik bavil a nebyl ve stresu, nemá dělat výcvikáře.

20.10.2015 10:47
anonymx

XXX.XXX.27.66

Scylla - prosím nevyjadřujte se k tomu o čem nemáte ani poněti

20.10.2015 10:51

anonymx napsal(a):

A k čemu se tahle poznámka konkrétně vztahuje? K výcviku psa - aby ho bavil a nebyl ve stresu? Nebo?

20.10.2015 11:13
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

Toto je diskusní forum, nevšimla jste si?

Mně učili, že stres je výcviků psů na překážku a uvést psa do pohody je první předpoklad úspěšné práce se psem. To mě učili před mnoha desítkami let. Jestli ten váš vlak, který mi měl ujet, směřuje tam, kde jste se svými názory vy, tak díky Bohu, že mi ujel.

20.10.2015 11:21
anonymx

XXX.XXX.27.66

Upřímně řečeno: problémový psi, týraní apod. - je velmi záslužná práce, ale jednoduchá.
Výcvik psa, který nemá žádné základy a zřejmě asi ani vlohy, navíc je nervák atd. je už práce velmi obtížná Pár takových jsme měli, sice nakonec uspěli a velmi slušně, ale trvalo to 3/4 roku a náklady tak přesáhly sjednanou odměnu, že už nikdy! A upřímně řečeno, ty psi sice nebyli ve stressu, ale dosáhnout toho, aby je vše ve výcviku bavilo je nemožné.

20.10.2015 11:42

"Upřímně řečeno: problémový psi, týraní apod. - je velmi záslužná práce, ale jednoduchá. " Jednoduchá - to myslíte vážně?

20.10.2015 11:56
anonymx

XXX.XXX.27.66

"Upřímně řečeno: problémový psi, týraní apod. - je velmi záslužná práce, ale jednoduchá. " Jednoduchá - to myslíte vážně?

Ano, jednoduchá. Náročná na trpělivost a hooodně lásky, specifická a velmi individuální, ale jednoduchá.

20.10.2015 12:08

anonymx napsal(a):
Ano, jednoduchá. Náročná na trpělivost a hooodně lásky, specifická a velmi individuální, ale jednoduchá.

Nebudu s vámi polemizovat, protože nedokážu exaktně posoudit, jestli je náročnější vrátit do normálního života týraného bázlivého psa bez sebevědomí a se špatnými návyky, než vycvičit jedince, který dosud nic špatného nezažil, jen je zanedbán.

20.10.2015 12:17
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nebudu s vámi polemizovat, protože nedokážu exaktně posoudit, jestli je náročnější vrátit do normálního života týraného bázlivého psa bez sebevědomí a se špatnými návyky, než vycvičit jedince, který dosud nic špatného nezažil, jen je zanedbán.

Je, oni totiž ti hendicapovaní psi velmi rychle zapomínají a co si budeme povídat, normálního psa z něj uděláte jen málokdy. Sebevědomí se do určité míry vrací poměrně snadno a špatné návyky potřebné pro relativně pohodové soužití - těch zas tolik není. Je to práce, nechci v žádném případě snižovat její hodnotu, ale vycvičit dospělého psa, který má špatné návyky, většinou sebevědomí nic moc, naprostou nechuť do práce, vlohy k práci skoro nové, veškeré potřebné pudy potlačené nebo nerozvíjené,... Navíc 3 discipliny zkoušky,...

20.10.2015 12:38
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Tak jistě, pokud mám problémového psa, tak dělám vše proto, aby se problémů zbavit, pracuju na nem.
Ale vemte si, že máte problémového psa, podle všeho poněkud hysterickou měkotu, která jde do stresu že zmeny, z práce a pod, a zároveň s tím, dostat psa do pohody, vám běží čas, kdy máte se psem udělat zkoušku. Jsou dvě, v!astne tři možnosti. Buď pracovat na psovi a až bude v klidu, tak ho přípravit na zkoušku, kterou stejně asi neudělá (mluvím o zkoušce pro chovnost, BH by měl pes udělat i bez výcviku), nebo to tisknout a zkusit psa připravovat i přes to, že je rozsypany. A nebo ho vrátit.

Mohu, po svých zkušenostech, říct, že to paní nezvládla, měla ho vratit, nebo ho třeba vzít domů (pokud by mu to pomohlo, ale zase výše se píše, že je těhotná, takže těžko říct), rozhodla se jinak, asi špatně, ale dělat z no hned tyranku je prostě přehnané.

Znovu, paní neznám ani jednu, vychází jen z napsaného a své vlastní zkušenosti.

20.10.2015 12:58
kobroor

XXX.XXX.41.2

Tak to by snad bylo lepší, aby se takový pes do chovu vůbec nedostal..
A pak tedy nechápu, jak mohl být ten pes tak drahý?

20.10.2015 13:03

"Ale vemte si, že máte problémového psa, podle všeho poněkud hysterickou měkotu, která jde do stresu že zmeny, z práce a pod, a zároveň s tím, dostat psa do pohody, vám běží čas, kdy máte se psem udělat zkoušku"
Můžu se zeptat, na základě čeho MUSÍM s takovým psem udělat jakoukoliv zkoušku?!

20.10.2015 13:08

Anonymx, tohle "Je, oni totiž ti hendicapovaní psi velmi rychle zapomínají..." si nemyslím. Naopak. Ti psi si to v sobě nesou do konce života.
Pokud bychom přijali, že velmi rychle zapomínají, tak by tak velmi rychle mohli obecně psi zapomínat i na to, co je naučíte... a to se většinou neděje.

20.10.2015 14:23
aritim

XXX.XXX.19.70

anonymx napsal(a):
Je, oni totiž ti hendicapovaní psi velmi rychle zapomínají a co si budeme povídat, normálního psa z něj uděláte jen málokdy. Sebevědomí se do určité míry vrací poměrně snadno a špatné návyky potřebné pro relativně pohodové soužití - těch zas tolik není. Je to práce, nechci v žádném případě snižovat její hodnotu, ale vycvičit dospělého psa, který má špatné návyky, většinou sebevědomí nic moc, naprostou nechuť do práce, vlohy k práci skoro nové, veškeré potřebné pudy potlačené nebo nerozvíjené,... Navíc 3 discipliny zkoušky,...

Velmi rychle zapomínají? To žertujete? Oni nezapomenou nikdy, jen se s podporou člověka naučí, jak se lépe vyrovnávat se stresem, který jim způsobují naprosto běžné situace.
3 disciplíny zkoušky stereotypního naučeného chování nejsou nic, proti fungování psa v běžném životě, kdy ho vyvede z míry každá neočekávaná situace.
Pár týraných psů jsem cvičila a složila s nimi i pár všestranných zkoušek. Neměli problém zvládat naučené situace ve známém prostředí. V běžném životě se denně potýkali se svými děsy po celý život.

20.10.2015 14:53
amazonka01

XXX.XXX.21.230

"Ale vemte si, že máte problémového psa, podle všeho poněkud hysterickou měkotu, která jde do stresu že zmeny, z práce a pod, a zároveň s tím, dostat psa do pohody, vám běží čas, kdy máte se psem udělat zkoušku"
Můžu se zeptat, na základě čeho MUSÍM s takovým psem udělat jakoukoliv zkoušku?!

No, vy nemusíte , ale pokud vycvikář vezme "zakazku", tak by sakra měl. Nicměně, pokud čtete dál, tak tam stojí, že rozumné by bylo zkoušku nedělat.

20.10.2015 14:55
amazonka01

XXX.XXX.21.230

kobroor napsal(a):
Tak to by snad bylo lepší, aby se takový pes do chovu vůbec nedostal..
A pak tedy nechápu, jak mohl být ten pes tak drahý?

Souhlas

A cena se platí za naději (že z nej bude plemeník), za jistotu (tedy psa s RTG, zkouškou a pod) se platí mnohem víc.

20.10.2015 17:23
Brittuska

XXX.XXX.32.68

ivulka2 napsal(a):
Tady se řeši něco u čeho jsme nikdo nebyly svědkem a vytvaři se tu doslova baje a pověsti na zakladě fotek ktere nejsou přesvědčive a tvrzení jedne strany co a jak bylo.
Cela afera je o tom že se povahově slabši pes dal na vycvik co a jak bylo ujednano nevíme a na zakladě tvrzení jedne strany je dost zavádějící.Myslim že zadavatelka nedávala psa 400 km na vycvik aby ji s tím vycvikařka udělala jen BH to by bylo zbytečně, spiš chtěla udělat IPO (kvuli uchovnění pod německym klubem ) bohužel vycvik zřejmě nešel tak vycvikařka stloukla alespon BH a psa vratila a zbytek je spiš o nespokojenosti zřejmě obou stran.

A jak vy vítě, že ten pes byl povahově slabší, vy ho znáte, přišla jste s ním do kontaktu, podle mě taky báje a pověsti.

20.10.2015 17:29
Brittuska

XXX.XXX.32.68

anonymx napsal(a):
Upřímně řečeno: problémový psi, týraní apod. - je velmi záslužná práce, ale jednoduchá.
Výcvik psa, který nemá žádné základy a zřejmě asi ani vlohy, navíc je nervák atd. je už práce velmi obtížná Pár takových jsme měli, sice nakonec uspěli a velmi slušně, ale trvalo to 3/4 roku a náklady tak přesáhly sjednanou odměnu, že už nikdy! A upřímně řečeno, ty psi sice nebyli ve stressu, ale dosáhnout toho, aby je vše ve výcviku bavilo je nemožné.

No podle mě, umět pracovat s problémovými a týranými psi je o hodně těžší, než připravit pohodového psa na zkoušku.

20.10.2015 20:04
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Brittuska napsal(a):
A jak vy vítě, že ten pes byl povahově slabší, vy ho znáte, přišla jste s ním do kontaktu, podle mě taky báje a pověsti.

Pokud by byl pevny v povaze tak by měl udělanou požadovanou zkoušku a nebudem tu řešit nespokojenost majitelky.

20.10.2015 20:53
Brittuska

XXX.XXX.32.65

ivulka2 napsal(a):
Pokud by byl pevny v povaze tak by měl udělanou požadovanou zkoušku a nebudem tu řešit nespokojenost majitelky.

No možná, kdyby měl jiného výcvikáře, který rozumí výcviku psu, tak by tu zkoušku měl taky a též nebudem řešit nespokojenost majitelky, ale ta pokud vím neřešila to, že pes nemá zkoušku, ale to, že ho musela odebrat, nebot ten pes, než by se dočkal té zkoušky, tak by asi umřel.

21.10.2015 07:47
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Brittuska napsal(a):
No možná, kdyby měl jiného výcvikáře, který rozumí výcviku psu, tak by tu zkoušku měl taky a též nebudem řešit nespokojenost majitelky, ale ta pokud vím neřešila to, že pes nemá zkoušku, ale to, že ho musela odebrat, nebot ten pes, než by se dočkal té zkoušky, tak by asi umřel.

Když tedy na zakladě par fotek a tvrzení majitele umíte zhodnotit stav a povahu psa tak tu vkladam taky fotku a docela by mě zajimalo jak podle ní zhodnotite psa ?

21.10.2015 07:52
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Brittuska napsal(a):

Ale ten pes tu zkoušku složil

21.10.2015 07:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

ivulka2 napsal(a):
Když tedy na zakladě par fotek a tvrzení majitele umíte zhodnotit stav a povahu psa tak tu vkladam taky fotku a docela by mě zajimalo jak podle ní zhodnotite psa ?

Byl tam TEXT a foto.
A je to diskuze.
A nejvíc irituje zřejmě vás.
Vaše fotka je příšerná.
Dobře fotíte .

21.10.2015 08:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Na té fotce dobře vykulený ksichtík!

21.10.2015 08:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ale teď vážně, z takové se opravdu usuzovat nedá. Na nic.

21.10.2015 08:01

ivulka2 napsal(a):

Ivulka, to není pes, to je jenom hlava. A chybí na porovnání stav "před" a "po", tudíž dokumentace změny stavu psa. Jinak taky nechápu podrobnou diagnostiku na základě fotek. A co se týká "tvrzení majitelky" - no na internetové ( i jiné) diskuzi se vždy vyjadřuje k TVRZENÍ zadavatele, to je přeci princip...

21.10.2015 08:09
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Ivulka, to není pes, to je jenom hlava. A chybí na porovnání stav "před" a "po", tudíž dokumentace změny stavu psa. Jinak taky nechápu podrobnou diagnostiku na základě fotek. A co se týká "tvrzení majitelky" - no na internetové ( i jiné) diskuzi se vždy vyjadřuje k TVRZENÍ zadavatele, to je přeci princip...

Fotka po.

21.10.2015 08:11
ivulka2

XXX.XXX.155.174

ivulka2 napsal(a):
Fotka po.

A posledni po po

21.10.2015 08:13

ivulka2 napsal(a):
A posledni po po

To bude pranýř s ostnáčem

21.10.2015 08:14
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Ale jasně, k tvrzení se dá vyjádřit, ale na základě pár slov někoho, kobho vůbec neznáte, spustit hon na čarodějnice, to je fakt trochu mimo.

Internet je anonymní a beru ho tak, že na něm kdokoliv může napsat cokoliv, tedy i lež. A tak vše beru s velkou rezervou. Dá se poradit, soucitit, ale soudit jiného fakt ne.

21.10.2015 08:27
ivulka2

XXX.XXX.155.174

ivulka2 napsal(a):
A posledni po po

Ale neni na něm zapnuta tohle je velmi tvrde a dominantní a při obranach hodně zle zviře a někdy je prostě ostnač potřeba bohužel.

21.10.2015 08:52
anonymx

XXX.XXX.27.66

amazonka01 napsal(a):
Ale ten pes tu zkoušku složil

Nesložil, zkouška BH je mu naprosto k ničemu a neznám chovatele = majitele importovaného výstavního psa, potencionálního plemeníka, který by za BH zaplatil. A mám silný pocit, že v to je "zakopaný pes".

21.10.2015 09:17
amazonka01

XXX.XXX.21.230

anonymx napsal(a):
Nesložil, zkouška BH je mu naprosto k ničemu a neznám chovatele = majitele importovaného výstavního psa, potencionálního plemeníka, který by za BH zaplatil. A mám silný pocit, že v to je "zakopaný pes".

A tady na zakladatelku nedate? Ona sama tu píše, že pes měl skládat jen BH, a tu také složil. Ano, k ničemu ji není, ale zakladatelka nic o zkoušce pro chovnost nepíše

A právě pro tyhle, pomalu davkovane, střípky od zakladatelky, mám celkem problém ji věřit na 100%

Osobně bych to viděla realisticky, import psa v 10ti měsících, na výcvik šel téměř ve dvou letech. Tedy do té doby zřejmě nějaký výcvik probíhal, přece budoucí plemeni nebude někde stát. O úspěchu vypovídá fakt, že po více než roce byl dan na výcvik, a byla požadovaná jen BH (?). Pes rozsypany, podle vycvikarky ve stresu s kotcovým syndromem (?). Odebrán po třech měsících, ale zkoušku má.

Tedy, pes je hromádka nervu, stresor, na zkoušku v rychlopodminkach nemá (někdo nehnany časem, se psem na kanálu a trpělivým pristupem by to asi zvládl). Pochybení vycvikarky, že psa nevrátila včas.

21.10.2015 09:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Amazonka
Pochybení vycvikarky, že psa nevrátila včas.
"""""""""""""""""""""""""""""""""

A o tom to tady je...

21.10.2015 09:29
amazonka01

XXX.XXX.21.230

rapotacka11 napsal(a):
Amazonka
Pochybení vycvikarky, že psa nevrátila včas.
"""""""""""""""""""""""""""""""""

A o tom to tady je...

Ale to jsem nikdy nezpochybnila
Jen se mi nelíbí označování tyranka a daleko horší vyrazivo pro někoho, kaho a) vůbec neznám b) popisovanou situaci znám jen z vyprávění někoho jineho, koho taky neznám c) osocovatel má ve vyprávění tolik děr jako cednik, ale pořad mu 100% verim.

21.10.2015 09:30
ivulka2

XXX.XXX.155.174

amazonka01 napsal(a):
A tady na zakladatelku nedate? Ona sama tu píše, že pes měl skládat jen BH, a tu také složil. Ano, k ničemu ji není, ale zakladatelka nic o zkoušce pro chovnost nepíše

A právě pro tyhle, pomalu davkovane, střípky od zakladatelky, mám celkem problém ji věřit na 100%

Osobně bych to viděla realisticky, import psa v 10ti měsících, na výcvik šel téměř ve dvou letech. Tedy do té doby zřejmě nějaký výcvik probíhal, přece budoucí plemeni nebude někde stát. O úspěchu vypovídá fakt, že po více než roce byl dan na výcvik, a byla požadovaná jen BH (?). Pes rozsypany, podle vycvikarky ve stresu s kotcovým syndromem (?). Odebrán po třech měsících, ale zkoušku má.

Tedy, pes je hromádka nervu, stresor, na zkoušku v rychlopodminkach nemá (někdo nehnany časem, se psem na kanálu a trpělivým pristupem by to asi zvládl). Pochybení vycvikarky, že psa nevrátila včas.

Psa jsem si koupila z ciziny. Přiletěl jako 10ti měsíční pejsek, kterého jsem si pořídila jako budoucího chovného psa pro svojí chovnou krátkosrstou fenku. Německý ovčák k uchovnění potřebuje složit potřebnou zkoušku. Pokud se rádi staráte o více psů, je to časově náročné. A tak jsem zvážila tuto možnost.

To jsou slova zadavatelky hned v uvodu takže nešlo jen o složeni zkouška BH ale předpokladam že o složení IPO kvuli německemu uchovnění, pes zrřejmě vycvik nezvladl a proto byl po BH vracen a z toho plynou zdejši tahanice.Pokud by bylo vše tak čisté i z jeji strany tak to oficielně zveřejní na fc a nebo podobnych drbnách a nezachova se jako tady že jmena vycvikařky nechala odstranit...

21.10.2015 10:10
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Snad jen ještě bych upřesila jeho věk, Semiho jsem koupila, jak jsem na začátku uvedla, v době, kdy mu bylo 10 měsíců. Nyní mu budou za měsíc 2 roky. Neskládal zkoušku chovnosti. (ZVV1) Byl připravován na zkoušku BH. Zkoušku BH, v tomto stavu, splnil.

21.10.2015 10:14
anonymx

XXX.XXX.27.66

Tak ještě kdyby nám objasnila, proč nesmyslně byla ochotná platit za BH. A proč došlo ke změně a pes nebyl připravován na zkoušku chovnosti (tedy jakoukoliv 300 bodovou - nejsnáze ZVV1).

21.10.2015 10:14
ivulka2

XXX.XXX.155.174

amazonka01 napsal(a):
Snad jen ještě bych upřesila jeho věk, Semiho jsem koupila, jak jsem na začátku uvedla, v době, kdy mu bylo 10 měsíců. Nyní mu budou za měsíc 2 roky. Neskládal zkoušku chovnosti. (ZVV1) Byl připravován na zkoušku BH. Zkoušku BH, v tomto stavu, splnil.

V tom připadě zadavatelka ani nevi co piše a krom toho mění i přispěvky...a jmena vycvikařek nechala smazat..to už o něčem vypovídá.

21.10.2015 10:24
bilusik

XXX.XXX.36.61

ivulka2 napsal(a):
V tom připadě zadavatelka ani nevi co piše a krom toho mění i přispěvky...a jmena vycvikařek nechala smazat..to už o něčem vypovídá.

Jména výcvikářek mohl smazat i sám admin., to nemusela nutně nechávat smazat zadavatelka. A také mi není jasné, proč si trubky co neumí sami se psem složit BH, ZM nebo rovnou ZV 1 kupují psa za 65 litrů... Nevím co si od toho zadavatelka slibovala. Že nechá někým složit zkoušku a bonitaci, a pak že se jí to vrátí na krytí ? Je to celé divné. Kupovat takového psa, když sama nic neumí, to si asi měla rozmyslet, psovi připravila svojí blbostí a neschopností jen samá utrpení...

21.10.2015 10:27

A vo tom to je od začátku...

21.10.2015 10:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

ivulka2 napsal(a):

O čem to vypovídá ?
Mám dojem, že dříve (před tímto adminem) bylo v pravidlech diskuze,
nedávat sem cizí jména.
A dneska, když se každý... soudí, byla blbost je sem vůbec dávat.
Vám to může být jedno, "výcvikářku" znáte.

21.10.2015 10:31
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Tak, a protože je v příspěvcích zakladatelky tolik děr kolem psa samotného, proč věřit i zbytku (i tomu, co tu psal ten neregistrovaný zasvěcený...).

Takže s rezervou, poručíka se zakladatelka, určitě i vycvikarka, peníze si nějak musí dohodnout sami. Pes nasrsti a na kanapi i pribere, asi spíš chovnost neudělá, takže do chovu povahu dal přenášet nebude, a vše bude v pořádku

21.10.2015 10:33
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Jména byla smazána velmi rozumně, bohužel asi pozdě. Ať už to smazal kdokoliv.

21.10.2015 10:40
ivulka2

XXX.XXX.155.174

amazonka01 napsal(a):
Jména byla smazána velmi rozumně, bohužel asi pozdě. Ať už to smazal kdokoliv.

V přispěvku je napsáni upraveno adminem na žadost zadavatelky takže tak.

21.10.2015 10:44
ivulka2

XXX.XXX.155.174

rapotacka11 napsal(a):
O čem to vypovídá ?
Mám dojem, že dříve (před tímto adminem) bylo v pravidlech diskuze,
nedávat sem cizí jména.
A dneska, když se každý... soudí, byla blbost je sem vůbec dávat.
Vám to může být jedno, "výcvikářku" znáte.

Vycvikařku znam asi tak že vím o koho se jedna vidim ji při akcich i při treninku a psy ma v normalní pracovní kondici a v ramci možnosti to není žadna tyranka, jedine co mi vadi je to že na zakladě fotek ktere jsou dost zavádějicí a tvrzení jedne strany ktere ma dost mezer se tu někdo hani a soudí.
U tehle dohody jsme nikdo nebyly a všichni tu snad víme jak dokaže takova pomluva ubližit a nadělat problemu a i když se později ukaže že to nebylo pravda tak bohužel už zustane v povědomi napořad.

21.10.2015 10:53
amazonka01

XXX.XXX.21.230

ivulka2 napsal(a):
Vycvikařku znam asi tak že vím o koho se jedna vidim ji při akcich i při treninku a psy ma v normalní pracovní kondici a v ramci možnosti to není žadna tyranka, jedine co mi vadi je to že na zakladě fotek ktere jsou dost zavádějicí a tvrzení jedne strany ktere ma dost mezer se tu někdo hani a soudí.
U tehle dohody jsme nikdo nebyly a všichni tu snad víme jak dokaže takova pomluva ubližit a nadělat problemu a i když se později ukaže že to nebylo pravda tak bohužel už zustane v povědomi napořad.

Tak!

21.10.2015 16:03
Brittuska

XXX.XXX.32.145

ivulka2 napsal(a):
Psa jsem si koupila z ciziny. Přiletěl jako 10ti měsíční pejsek, kterého jsem si pořídila jako budoucího chovného psa pro svojí chovnou krátkosrstou fenku. Německý ovčák k uchovnění potřebuje složit potřebnou zkoušku. Pokud se rádi staráte o více psů, je to časově náročné. A tak jsem zvážila tuto možnost.

To jsou slova zadavatelky hned v uvodu takže nešlo jen o složeni zkouška BH ale předpokladam že o složení IPO kvuli německemu uchovnění, pes zrřejmě vycvik nezvladl a proto byl po BH vracen a z toho plynou zdejši tahanice.Pokud by bylo vše tak čisté i z jeji strany tak to oficielně zveřejní na fc a nebo podobnych drbnách a nezachova se jako tady že jmena vycvikařky nechala odstranit...

No já jsem se tam tedy dočetla něco jiného, on nebyl po složení zkoušky BH vrácen, ale ODEBRAN, jelikož jeho zdravotní stav neodpovídal slušnému zacházení, ze strany výcvikářky.A to je tedy velký rozdíl.

21.10.2015 16:11
Brittuska

XXX.XXX.32.145

amazonka01 napsal(a):
Tak, a protože je v příspěvcích zakladatelky tolik děr kolem psa samotného, proč věřit i zbytku (i tomu, co tu psal ten neregistrovaný zasvěcený...).

Takže s rezervou, poručíka se zakladatelka, určitě i vycvikarka, peníze si nějak musí dohodnout sami. Pes nasrsti a na kanapi i pribere, asi spíš chovnost neudělá, takže do chovu povahu dal přenášet nebude, a vše bude v pořádku

Pokud pes bude v rukou normálního výcvikáře, který si na něho jenom nehraje, tak nevím z jakého duvodu by nemohl splnit zkoušku chovnosti a bonitaci a být z něho krycí pes.A jakou povahu by neměl přenášet, říkáte že neznáte chovatelku, ani výcvikářku, předpokládám že ani psa, tak proč tady tvrdíte takovou kravinu.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2015 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.202

Přeji dobrý den. Diskuse k mému tématu "Pozor na placený výcvik" je opravdu, v některých příspěvcích, přinejmenším, zvláštní. Přípěvky, v kterých je psáno, že Semi byl vrácen, bych upřesnila. Byl odebrán. K dalším spekulativním úvahám o mě i o psu, se zde, Martino K., vyjadřovat nebudu. Považuji to za zbytečné.
Semiho neznáte, jeho povahové vlastnosti a schopnosti, tedy nemusíte opravdu řešit a rozebírat. Ty jsou vpořádku. Co se mu stalo a jak s ním bylo zacházeno za jeho pobytu u výcvikářek, a zda se mu vůbec někdy někdo věnoval, že takhle vypadal, vím již také. Stav v jakém byl, jste všichni viděli, nepochybujte, prosím, že bych si dovolila zveřejnit fotografie, které by neodpovídaly stavu psa a ani jiné informace, vč.plateb, které bych neprokázala.
Pokud jsou zde někteří, přesvědčeni o opaku, nic s tím nenadělám. Tato diskuse je jistě plná názorů a samozřejmě emocí. Každý má nějaké zkušenosti. Jsem velice ráda, že ještě jsou mezi pejskaří slušní lidé, kteří mi informace a podklady na poslední chvíli poskytli a Semiho jsme odvezli. Jisté je, že mé téma, bylo dáno na i Faunu POUZE jako upozornění pro všechny, co službu placeného výcviku hodlají využít. Nic víc a nic míň. Vracet se sem již nebudu. Vše podstatné, pro toto mé téma na i Faunu, jsem uvedla. Nyní záležitost posoudí jiní, povolanější. Děkuji všem, kteří se zúčastnili a vyjádřili. B.Perlíková.

21.10.2015 16:31
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Brittuska napsal(a):
Pokud pes bude v rukou normálního výcvikáře, který si na něho jenom nehraje, tak nevím z jakého duvodu by nemohl splnit zkoušku chovnosti a bonitaci a být z něho krycí pes.A jakou povahu by neměl přenášet, říkáte že neznáte chovatelku, ani výcvikářku, předpokládám že ani psa, tak proč tady tvrdíte takovou kravinu.

Tak znovu, pes byl dovezen v 10mesicich, a ve 2letech ještě není uchovnen. Pokud by byl povahove OK, ZVV1 by už dávno měl.

A netvrdim kravinu, jen odvozuji z toho, co napsala vycvikarka a co majitelka, hned na začátku jsem psala, že je to jen spekulace.

Nikdo nic neví, ale všichni soudí, vy třeba soudite vycvikarku, ze není normální a jen si na vycvikare hraje, aniž byste ji viděla. Takže taky tvrdite kraviny

21.10.2015 16:50
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Přeji dobrý den. Diskuse k mému tématu "Pozor na placený výcvik" je opravdu, v některých příspěvcích, přinejmenším, zvláštní. Přípěvky, v kterých je psáno, že Semi byl vrácen, bych upřesnila. Byl odebrán. K dalším spekulativním úvahám o mě i o psu, se zde, Martino K., vyjadřovat nebudu. Považuji to za zbytečné.
Semiho neznáte, jeho povahové vlastnosti a schopnosti, tedy nemusíte opravdu řešit a rozebírat. Ty jsou vpořádku. Co se mu stalo a jak s ním bylo zacházeno za jeho pobytu u výcvikářek, a zda se mu vůbec někdy někdo věnoval, že takhle vypadal, vím již také. Stav v jakém byl, jste všichni viděli, nepochybujte, prosím, že bych si dovolila zveřejnit fotografie, které by neodpovídaly stavu psa a ani jiné informace, vč.plateb, které bych neprokázala.
Pokud jsou zde někteří, přesvědčeni o opaku, nic s tím nenadělám. Tato diskuse je jistě plná názorů a samozřejmě emocí. Každý má nějaké zkušenosti. Jsem velice ráda, že ještě jsou mezi pejskaří slušní lidé, kteří mi informace a podklady na poslední chvíli poskytli a Semiho jsme odvezli. Jisté je, že mé téma, bylo dáno na i Faunu POUZE jako upozornění pro všechny, co službu placeného výcviku hodlají využít. Nic víc a nic míň. Vracet se sem již nebudu. Vše podstatné, pro toto mé téma na i Faunu, jsem uvedla. Nyní záležitost posoudí jiní, povolanější. Děkuji všem, kteří se zúčastnili a vyjádřili. B.Perlíková.

Znovu opakuji, jste úplně stejně neznámá, a tedy neduveryhodna (protože důvěra se musí zasloužit) osoba, jako vycvikarka.

Nesoudím vás, ale stejně tak nesoucím ani vycvikarku, protože ani jednu z vás neznám a každá můžete upravovat pravdu podle svého, tak to na anonymním internetu chodí.

Ve vašem vysvětlení jsou ovšem místa, které holt nahrávají spekulacím, kor když člověk do psů dělá tak dlouho, jako třeba já.
Ano, Semiho neznám, ale pak mi prosím vysvětlete, co dělal psík od svých 10 do 20měsíců. Každý normální chovatel by se ho snažil připravit na výstavu, zkoušku i bonitaci. Pes podle všeho připraven nebyl, takže někde je nějaký zadrhel. Znám psy z exterierovych linii hodně dobře a i když je hajim, tak si o jejichnpovahach iluze fakt nedělám, většinou jsou to prostě mekoty, nervaci a rozhodne jim nesvědčí pobyt v kotci, kde nejsou zvyklí, stres z uspechaneho výcviku (a v případě placených vycvikaru to holt jinak nechodí), pokud se pes ustvaval obsesi v kotci, dost těžko mohl cvičit, a tak podobně. Pes pevně povahy s tímhle problém nemá.

21.10.2015 18:19
Brittuska

XXX.XXX.32.161

amazonka01 napsal(a):
Tak znovu, pes byl dovezen v 10mesicich, a ve 2letech ještě není uchovnen. Pokud by byl povahove OK, ZVV1 by už dávno měl.

A netvrdim kravinu, jen odvozuji z toho, co napsala vycvikarka a co majitelka, hned na začátku jsem psala, že je to jen spekulace.

Nikdo nic neví, ale všichni soudí, vy třeba soudite vycvikarku, ze není normální a jen si na vycvikare hraje, aniž byste ji viděla. Takže taky tvrdite kraviny

Já nepotřebuji tu výcvikářku znát, mě bohatě stačí co dokázala udělat za tak krátkou dobu z krásného a zdravého psa to hovoří za vše a ještě k té jeho udajně složené zkoušce, zajímalo by mě jestli to ten pejsek v takovémto špatném zdravotním stavu opravdu odchodil, kdy ve zkušebním řádě se píše, že pes má RADOSTNĚ následovat psovoda, nebo to splnil jenom papírově.

21.10.2015 19:33
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

U rexíků je to jinak - to by neměli na čem chovat.

smajlík a ti z té pracovní linie by vymřeli, protože by se vytratila síla, mohutnost a ušechtilost... a NO by nevypadal jako NO

Proboha vzpamatujte se... NO je a bude vždy jen jeden. není možné se tady hádat a stále mluvit o dvou NO.. každému co mu jest.. někdo to rád se znaky, někdo celočené či vlkošedé...
Je to jako u aut.. ne každý z nás má lamborghini, že

My, co chováme ty z té exter. linie potřebujeme občas promísit krev kvalit. vlkošedem pro udržení pigmentu a povahy a vy zase potřebujete do prac. linie dostat sílu, mohutnost a kostru ( která u právě prac. není..),

Proč hned tady dělit NO na dva.. snad jsme všichni milovníci NO a všichni.. ano všichni máme máslo na hlavě...

Každý má možnost uchovnit psa, ať již z prac. či exer. linie...a pak nám to tady ukázat, jakej je kabrňák ale vždy mějte na paměti, že to je a bude vždy JEDEN NO ať se vám to líbí či nikoliv...

Pokud ale tady mluvíte o povahách u exer. psů.. jak by jste to vše vyházeli přinejm.z chovu.. tak začneme ale i u těch z prac. linie.. a hned u výstav... spousta psů z prac. linie má tolik vad a nedostatků v anatomii, že by dále neměli pokračovat a být zařazeni do chovu, ale okamžitě vyřazeni z chovu BEZ PŘHMOUŘENÍ OKA P. ROZHODČÍHO, KTERÝ JIM "UDĚLÍ " VD.A že jich teda taky dost znám...Povahu ovlivníte, anatomii nedodáte i kdyby jste se na špičku nosu stavěli.. Takže klídek...Bez nás co děláme exter. psy.. nebudete taky nic, jako my bez vás.. potřebujeme se totiž všichni.....( v mezích normálu )

Tak už tady nedělte NO na dva..., ale ukažte nám, jaké odchovy a výsledky budete mít vy... a co pro NO uděláte... a ne jen tlachat a kecat.. to dovede každý.. bohužel

ZA MĚ JE A BUDE NĚMECKÝ OVČÁK JEN JEDEN, AŤ JE ČERNÝ SE ZNAKY, VLKOŠEDÝ ČI CELOČERNÝ.. JAKO CHOVATELKA MUSÍM BRÁT VŠECHNY VARIANTY A POSUZOVAT HO JAKO JEDNOHO NO.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2015 19:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Jana Shakalli napsal(a):
smajlík a ti z té pracovní linie by vymřeli, protože by se vytratila síla, mohutnost a ušechtilost... a NO by nevypadal jako NO

Proboha vzpamatujte se... NO je a bude vždy jen jeden. není možné se tady hádat a stále mluvit o dvou NO.. každému co mu jest.. někdo to rád se znaky, někdo celočené či vlkošedé...
Je to jako u aut.. ne každý z nás má lamborghini, že

My, co chováme ty z té exter. linie potřebujeme občas promísit krev kvalit. vlkošedem pro udržení pigmentu a povahy a vy zase potřebujete do prac. linie dostat sílu, mohutnost a kostru ( která u právě prac. není..),

Proč hned tady dělit NO na dva.. snad jsme všichni milovníci NO a všichni.. ano všichni máme máslo na hlavě...

Každý má možnost uchovnit psa, ať již z prac. či exer. linie...a pak nám to tady ukázat, jakej je kabrňák ale vždy mějte na paměti, že to je a bude vždy JEDEN NO ať se vám to líbí či nikoliv...

Pokud ale tady mluvíte o povahách u exer. psů.. jak by jste to vše vyházeli přinejm.z chovu.. tak začneme ale i u těch z prac. linie.. a hned u výstav... spousta psů z prac. linie má tolik vad a nedostatků v anatomii, že by dále neměli pokračovat a být zařazeni do chovu, ale okamžitě vyřazeni z chovu BEZ PŘHMOUŘENÍ OKA P. ROZHODČÍHO, KTERÝ JIM "UDĚLÍ " VD.A že jich teda taky dost znám...Povahu ovlivníte, anatomii nedodáte i kdyby jste se na špičku nosu stavěli.. Takže klídek...Bez nás co děláme exter. psy.. nebudete taky nic, jako my bez vás.. potřebujeme se totiž všichni.....( v mezích normálu )

Tak už tady nedělte NO na dva..., ale ukažte nám, jaké odchovy a výsledky budete mít vy... a co pro NO uděláte... a ne jen tlachat a kecat.. to dovede každý.. bohužel

ZA MĚ JE A BUDE NĚMECKÝ OVČÁK JEN JEDEN, AŤ JE ČERNÝ SE ZNAKY, VLKOŠEDÝ ČI CELOČERNÝ.. JAKO CHOVATELKA MUSÍM BRÁT VŠECHNY VARIANTY A POSUZOVAT HO JAKO JEDNOHO NO.

Takže klídek...Bez nás co děláme exter. psy.. nebudete taky nic, jako my bez vás.. potřebujeme se totiž všichni...( v mezích normálu )

No, rozepsala jste se hezky, ale my Vás určitě k ničemu nepotřebujeme, a ani nevím, co bysme s vámi a vašimi psy dělali...?

21.10.2015 21:19
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

Takže klídek...Bez nás co děláme exter. psy.. nebudete taky nic, jako my bez vás.. potřebujeme se totiž všichni...( v mezích normálu )

No, rozepsala jste se hezky, ale my Vás určitě k ničemu nepotřebujeme, a ani nevím, co bysme s vámi a vašimi psy dělali...?

Ale potřebujete.. bez exter. psů by ti z prac. linie nevypadali jako NO.. byli by bez síly kostry i té mohutnosti a hlavně.. ještě větší nedostatky v anatomii...Proto je třeba brát NO jako jednoho...

21.10.2015 21:24
bilusik

XXX.XXX.168.4

Jana Shakalli napsal(a):
Ale potřebujete.. bez exter. psů by ti z prac. linie nevypadali jako NO.. byli by bez síly kostry i té mohutnosti a hlavně.. ještě větší nedostatky v anatomii...Proto je třeba brát NO jako jednoho...

Moudře napsané a něco na tom asi bude.

21.10.2015 21:55
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Jana Shakalli napsal(a):

Ta sila a mohutnost zas tak duležita není a někdy je spiš na škodu a snižuje vytrvalost rychlost psa při praci.
A nedostatky v anatomii u pracaku jsou spiš s pohledu chovatele exterieraku a jsou spíš plusem pro NO.
Nemam nic proti pěknemu velkemu exterierovemu psovi s dobrou povahou a chtivosti a chutovosti do prace ale nebudem si nalhávat a mazat med kolem huby kolik takovych je ?

Neregistrovaný uživatel

22.10.2015 01:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Jana Shakalli napsal(a):

Fakt nepotřebujeme - chovám maliňáky .
... a představte si, že i bez té síly kostry, mohutnosti a přes "nedostatky v anatomii" nemají problém ve vytrvalosti, ani v sundání 90 kilovýho chlapa na kontroláku...

22.10.2015 04:39

ivulka2 napsal(a):
Ta sila a mohutnost zas tak duležita není a někdy je spiš na škodu a snižuje vytrvalost rychlost psa při praci.
A nedostatky v anatomii u pracaku jsou spiš s pohledu chovatele exterieraku a jsou spíš plusem pro NO.
Nemam nic proti pěknemu velkemu exterierovemu psovi s dobrou povahou a chtivosti a chutovosti do prace ale nebudem si nalhávat a mazat med kolem huby kolik takovych je ?

22.10.2015 04:39

... a představte si, že i bez té síly kostry, mohutnosti a přes "nedostatky v anatomii" nemají problém ve vytrvalosti, ani v sundání 90 kilovýho chlapa na kontroláku...

22.10.2015 06:41
scylla

XXX.XXX.109.99

amazonka01 napsal(a):
Znovu opakuji, jste úplně stejně neznámá, a tedy neduveryhodna (protože důvěra se musí zasloužit) osoba, jako vycvikarka.

Nesoudím vás, ale stejně tak nesoucím ani vycvikarku, protože ani jednu z vás neznám a každá můžete upravovat pravdu podle svého, tak to na anonymním internetu chodí.

Ve vašem vysvětlení jsou ovšem místa, které holt nahrávají spekulacím, kor když člověk do psů dělá tak dlouho, jako třeba já.
Ano, Semiho neznám, ale pak mi prosím vysvětlete, co dělal psík od svých 10 do 20měsíců. Každý normální chovatel by se ho snažil připravit na výstavu, zkoušku i bonitaci. Pes podle všeho připraven nebyl, takže někde je nějaký zadrhel. Znám psy z exterierovych linii hodně dobře a i když je hajim, tak si o jejichnpovahach iluze fakt nedělám, většinou jsou to prostě mekoty, nervaci a rozhodne jim nesvědčí pobyt v kotci, kde nejsou zvyklí, stres z uspechaneho výcviku (a v případě placených vycvikaru to holt jinak nechodí), pokud se pes ustvaval obsesi v kotci, dost těžko mohl cvičit, a tak podobně. Pes pevně povahy s tímhle problém nemá.

Zase je to problém na straně výcvikáře, protože pokud nezvládne psa v kotci uklidnit nebo mu najít odpovídající formu ustájení, má ho vrátit. Pes pevné povahy nemá problém s tím, že někde 10 měsíců žije a je s ním nějak zacházeno a jednáno, pak jede přes půl Evropy do jiného prostředí, za chvíli ho strčí na zkoušku jinam, pak zase zpátky a zase k výcvikáři? Co po tom psovi chcete? Ono to chce trošku myslet a brát ohledy na to zvíře, ale to výcvikáři a chovatelé na kšeft asi neznají.

22.10.2015 07:09
amazonka01

XXX.XXX.21.230

scylla napsal(a):
Zase je to problém na straně výcvikáře, protože pokud nezvládne psa v kotci uklidnit nebo mu najít odpovídající formu ustájení, má ho vrátit. Pes pevné povahy nemá problém s tím, že někde 10 měsíců žije a je s ním nějak zacházeno a jednáno, pak jede přes půl Evropy do jiného prostředí, za chvíli ho strčí na zkoušku jinam, pak zase zpátky a zase k výcvikáři? Co po tom psovi chcete? Ono to chce trošku myslet a brát ohledy na to zvíře, ale to výcvikáři a chovatelé na kšeft asi neznají.

Ale já nic jiného nepisu chybu u vycvikarku vidím, psa měla vrátit, nebo dat domů na kanape.

Ale pes pevně povahy z ladně v 10ti měsících změnu majitele, a za rok adaptace pak přesun k vycvikari, to skutečně ano. Jen podobný pes by zkoušku udělal už u majitelky, nebo sel k vycvikarce natolik připraven, že by se neubehaval v kotci. Proto vidím chybu i u psa a majitelky.

22.10.2015 07:14

Amazonka píše :
"Nesoudím vás, ale stejně tak nesoucím ani vycvikarku, protože ani jednu z vás neznám a každá můžete upravovat pravdu podle svého, tak to na anonymním internetu chodí."
..."Internet je anonymní a beru ho tak, že na něm kdokoliv může napsat cokoliv, tedy i lež. A tak vše beru s velkou rezervou. Dá se poradit, soucitit, ale soudit jiného fakt ne."

Načeř Amazonka píše :
"chybu u vycvikarku vidím, psa měla vrátit, nebo dat domů na kanape...Proto vidím chybu i u psa a majitelky."

kde se vzal ten obrat?

22.10.2015 07:22
scylla

XXX.XXX.109.99

amazonka01 napsal(a):
Ale já nic jiného nepisu chybu u vycvikarku vidím, psa měla vrátit, nebo dat domů na kanape.

Ale pes pevně povahy z ladně v 10ti měsících změnu majitele, a za rok adaptace pak přesun k vycvikari, to skutečně ano. Jen podobný pes by zkoušku udělal už u majitelky, nebo sel k vycvikarce natolik připraven, že by se neubehaval v kotci. Proto vidím chybu i u psa a majitelky.

Prostě se mu kotec nelíbí, a co má být? takových psů je spousta a nemusí to znamenat nic jiného než to, že se v kotci nudí nebo se mu tam prostě nelíbí. Když si s tímhle neumí někdo poradit, má psa vrátit. Tečka. Víte vy, co s tím psem bylo, co mu kdo dělal, jak s ním jednal? Vy a Anonymyx z fotky poznáte kondici a povahu psa a jste se vším hotové - jen spekulace a zase spekulace. Měla jsem před dvěma lety u sebe rok psa NO, který ze začátku také kotec špatně snášel a byl všechno jiné než měkké nebo špatné povahy. I když přišel o jednu packu, pracuje denně a pracuje dobře, jen prostě ten kotec nemá rád a osvojitelka to respektuje a zato má psa, který s ní půjde do pekla bez známky strachu nebo nejistoty. Vy jste se vším rychle hotové. Ono to bude tím,. že výcvikář výcvikáři oči nevyklove. Majitelka neměla dávat psa z ruky, o tom píšu od začátku.

22.10.2015 08:37
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nejsme se vším hotové, ale velmi dobře známe NO exteriéráky a víme až moc dobře jací jsou.
Jana Shakalli - ono těch plemeníků, kteří kryjí není zas tak moc a je jednoduché podívat se na přehled krytí. Za 40 let neznám majitele opravdu Pracovní feny, který by nakryl exteriérákem (natož výstavním šampionem) - rozhoduje povaha, zdraví - exteriér vůbec, když se najde slušný exteriér je to plus, ale zase se spíš díváme na jiné klady exteriéru než vy. Např. přílišná mohutnost je nežádoucí, suché typy se zase u exteriéráků nenajdou.
Pokud budete krýt dva extrémně odlišné jedince, co z toho bude? Nic dobrého. Takže pokud k takovému krytí dojde, jedná se spíš o feny průměrné, ani ryba ani rak, kde se chovatel snaží o prodejnost "super" otcem štěňat. Co si budeme nalhávat, někdy z takového spojení vyjde i něco slušnějšího, ale to je spíš zázrak.

22.10.2015 08:54
ivulka2

XXX.XXX.155.174

anonymx napsal(a):
Nejsme se vším hotové, ale velmi dobře známe NO exteriéráky a víme až moc dobře jací jsou.
Jana Shakalli - ono těch plemeníků, kteří kryjí není zas tak moc a je jednoduché podívat se na přehled krytí. Za 40 let neznám majitele opravdu Pracovní feny, který by nakryl exteriérákem (natož výstavním šampionem) - rozhoduje povaha, zdraví - exteriér vůbec, když se najde slušný exteriér je to plus, ale zase se spíš díváme na jiné klady exteriéru než vy. Např. přílišná mohutnost je nežádoucí, suché typy se zase u exteriéráků nenajdou.
Pokud budete krýt dva extrémně odlišné jedince, co z toho bude? Nic dobrého. Takže pokud k takovému krytí dojde, jedná se spíš o feny průměrné, ani ryba ani rak, kde se chovatel snaží o prodejnost "super" otcem štěňat. Co si budeme nalhávat, někdy z takového spojení vyjde i něco slušnějšího, ale to je spíš zázrak.

Souhlas a je zajímave jak si lidi kteři v tom žiji dokáži hájit to své.Před 10 lety jsem chovala exteriereky sice jsem neměla tak přeuhlene ale feny jsem měla velke a silne a hlavně ještě vyborně kousali ale podstata toho co chci řict je to že jsem též věřila že jen to zauhlene a hrbate je správné a že je to super, žila jsem v tom a brala to jako normu.
Pak jsme byla v partii kde jsme dělali spoustu těchto kšeftaku vycvik, zkoušky, uchovnění...a pořidíla si vlkoše a ted mam maliny a vidim to co jsem dřív neviděla a nechápala.
Ta rychlost, razance, temperament a chtivost jak u dobreho ovčaka pracaka tak i u te maliny je něco co exterierak prostě nema a ani nemuže mít právě vzhledem ke sve tolik opěvovane anatomii.
Prostě to co je schopna vydržet malina nebo pracovní ovčak to exterierak prostě nesnese a nema na to a to nemluvim jen o tvrdosti povahy ale i o te chtivosti a neustale připravenosti k akci.
Jana Shakalli by se měla zamyslet nad tim co tu tvrdí...stači se podívat do vysledkove listiny MR IPO kolik je tam exterieraku či se podívat do jejich pp kolik tam maji předku z exterierovych linii... myslim že moc jich tam nenajde.poslední exterierak kterej byl schopen ustat MR byla fena Jana Stracha myslim že chovka s agíru ale to už je spoustu let...

22.10.2015 09:25
anonymx

XXX.XXX.27.66

Naprosto pravdivé.

22.10.2015 09:35
ivulka2

XXX.XXX.155.174

anonymx napsal(a):
Naprosto pravdivé.

Ještě bych chtěla dodat to co si nikdo s chovatelu NO nepřipoušti ale prostě to tak je ovčak jsou dnes dvě zcela odlišna plemena ze zcela odlišnym požadavkem na vzhled a povahu a mam dojem že není až takova utopie to že nastane doba kdy německo samo zruši zkoušku povah a i zkoušku k chovnosti.
Pokud vedle sebe postavime typickeho rexe a vystavního šampiona na prvni fotce letošní vítěz nemecka :Ballack von der Brucknerallee
a vedle něj postavime třeba našeho :Extreme Orex Aykmar (mimochodem tady se fotograf hodně nadřel aby mu dal aspon trochu tvar )
tak pro laika jsou to dvě odlišna plemena a to jak vzhledem tak v povaze,.

22.10.2015 09:39

A které je blíž standardu? Mám tucha, že se ty nůžky rozevírají oběma směry, pracovní psi se ženou "do otáček" (zvyšování temperamentu), což ale znamená poněkud obtížnější civilní soužití, ne?

22.10.2015 09:48
ivulka2

XXX.XXX.155.174

A které je blíž standardu? Mám tucha, že se ty nůžky rozevírají oběma směry, pracovní psi se ženou "do otáček" (zvyšování temperamentu), což ale znamená poněkud obtížnější civilní soužití, ne?

Extrem je na obou stranach ale zas přiznejme si raděj budu mit hyperaktivního magora se kterým se nadřu než bimbase ktereho do všeho musim tlačit.Hyperaktivního magora prostě uchodíte ale pokud pes nechce a nema zajem ani chut tak ho nedonutite k ničemu.
A civilní soužiti, mam malinu import z francie čistě ringovou krev velmi hyperaktivní fenu při obranach tvrda, razantní a zla, domintní fena a ted mi tu chrape u pc, prostě je to pracovni plemeno a pokud si ho pořizuju tak s tím musim počitat a pokud mu dám zaměstnaní tak civilní soužiti je v pohodě.

22.10.2015 10:05

ivulka2 napsal(a):
Extrem je na obou stranach ale zas přiznejme si raděj budu mit hyperaktivního magora se kterým se nadřu než bimbase ktereho do všeho musim tlačit.Hyperaktivního magora prostě uchodíte ale pokud pes nechce a nema zajem ani chut tak ho nedonutite k ničemu.
A civilní soužiti, mam malinu import z francie čistě ringovou krev velmi hyperaktivní fenu při obranach tvrda, razantní a zla, domintní fena a ted mi tu chrape u pc, prostě je to pracovni plemeno a pokud si ho pořizuju tak s tím musim počitat a pokud mu dám zaměstnaní tak civilní soužiti je v pohodě.

Přesně

22.10.2015 10:09
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jojo, naprostý souhlas. A soužití je naprosto v pohodě, prostě ti hyper... jsou jinak v naprosté pohodě, ta moje teď chrní na gauči... ale odpoledne bude její.

22.10.2015 10:17
amazonka01

XXX.XXX.21.230

Amazonka píše :
"Nesoudím vás, ale stejně tak nesoucím ani vycvikarku, protože ani jednu z vás neznám a každá můžete upravovat pravdu podle svého, tak to na anonymním internetu chodí."
..."Internet je anonymní a beru ho tak, že na něm kdokoliv může napsat cokoliv, tedy i lež. A tak vše beru s velkou rezervou. Dá se poradit, soucitit, ale soudit jiného fakt ne."

Načeř Amazonka píše :
"chybu u vycvikarku vidím, psa měla vrátit, nebo dat domů na kanape...Proto vidím chybu i u psa a majitelky."

kde se vzal ten obrat?

Vidět chybu neznamená soudit. Soudit = je to spatna vycvikarka, tyra psy, pořídí si psa na kseft, je lina cvičit

Pokud vy rozdíl nevidite, pak není o čem dal diskutovat.

22.10.2015 10:29
amazonka01

XXX.XXX.21.230

scylla napsal(a):
Prostě se mu kotec nelíbí, a co má být? takových psů je spousta a nemusí to znamenat nic jiného než to, že se v kotci nudí nebo se mu tam prostě nelíbí. Když si s tímhle neumí někdo poradit, má psa vrátit. Tečka. Víte vy, co s tím psem bylo, co mu kdo dělal, jak s ním jednal? Vy a Anonymyx z fotky poznáte kondici a povahu psa a jste se vším hotové - jen spekulace a zase spekulace. Měla jsem před dvěma lety u sebe rok psa NO, který ze začátku také kotec špatně snášel a byl všechno jiné než měkké nebo špatné povahy. I když přišel o jednu packu, pracuje denně a pracuje dobře, jen prostě ten kotec nemá rád a osvojitelka to respektuje a zato má psa, který s ní půjde do pekla bez známky strachu nebo nejistoty. Vy jste se vším rychle hotové. Ono to bude tím,. že výcvikář výcvikáři oči nevyklove. Majitelka neměla dávat psa z ruky, o tom píšu od začátku.

Nejsem vycvikar a vycvikarku NEZNAM. A nesnášet kotec je něco jineho než kotcovy syndrom.
Jinak víte o co jde, jde o čas. Když dostanete jakoukoliv zakázku, dejme tomu s tím, že za vyhotovení dostanete 20tis (neznam ceny uu vycvikaru, nikdy jsem je nevyužila), tak je rozdíl, zda na ní pracujete rok, nebo 3mesice. Pes pevný v povaze, bez problémů, za tři mesice ZVV1 zvládne v pohodě, pokud problémy ma, tak se čas prodlužuje třeba do nekonečna.

Pokud se výcvikem psů zivim, psa, který se mi čas/finance nevyplatí, neberu, nebo včas vrátím. Pokud to dělám pro prestiž a peníze se hodí, dru sebe i psa. A samozřejmě se i v tomhle případě snažím spěchat.
Takže špatně, je to na škodu psovi, mne, a stejně se to často nepovede.

Práci vycvikaru jsem viděla, dobrou i špatnou, bohužel, v případě právě extrerierovych zvířat (nejen NO) se prostě buď zoufale nevyplatí (skoro na roven charity), nebo psi zkoušku neudelají.

Takže tady bych já osobně (SPEKULACE, nic jiného v tom nehledat) viděla zakopaného psa. Extrerierak nic moc v povaze (jako větší na, nejde o to, že nekousou, ale jsou to mekoty, musí se na ne pomalu a něžně), majitelka vyžadující zkoušku, vycvikarka, která neodhadla, že pes na to v tomhle čase nemá, a následně debata o penězích. A mezitím se placa chudák pes, koupen jako investice (ne finanční, spíš krevní), a on potřebuje tolik času a něžne péče, a oni na něj spechaji, chce kanapatko, dostane kotec...

Ale ve finále je mi asi líto všech tři účastníků.

26.10.2015 20:17
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

No jo.. to je jasné pišišvore, že tyhle dva dohromady dát nemůžeme , leda, že bychom si hráli na doktora Mora
Mám NO a měla jsem psa, který si s takovým chlápkem poradil taky moc dobře..A ne jedenkrát.. .Je to kus od kusu... jsou dobří a špatní, ale to je u každého plemene... ale i mezi maliňákama jsou psi, kteří jsou fakt super, ale taky tací, co prostě tu povahu nemají.. Bohužel znám jich pár a vím, kolik práce to dá je vycvičit...

26.10.2015 21:04
anonymx

XXX.XXX.237.154

Nějak mi uniká souvislost. že tedy na výběrákách a mistrákách nejsou ti exteriéráci vidět?
u maliňáků jsou naprosto jiné problémy s povahami než u NO. A s jakýmkoliv maliňákem je práce stokrát lehčí než s bohužel dnes typickým výstavním NO.

27.10.2015 06:32
scylla

XXX.XXX.150.32

amazonka01 napsal(a):
Nejsem vycvikar a vycvikarku NEZNAM. A nesnášet kotec je něco jineho než kotcovy syndrom.
Jinak víte o co jde, jde o čas. Když dostanete jakoukoliv zakázku, dejme tomu s tím, že za vyhotovení dostanete 20tis (neznam ceny uu vycvikaru, nikdy jsem je nevyužila), tak je rozdíl, zda na ní pracujete rok, nebo 3mesice. Pes pevný v povaze, bez problémů, za tři mesice ZVV1 zvládne v pohodě, pokud problémy ma, tak se čas prodlužuje třeba do nekonečna.

Pokud se výcvikem psů zivim, psa, který se mi čas/finance nevyplatí, neberu, nebo včas vrátím. Pokud to dělám pro prestiž a peníze se hodí, dru sebe i psa. A samozřejmě se i v tomhle případě snažím spěchat.
Takže špatně, je to na škodu psovi, mne, a stejně se to často nepovede.

Práci vycvikaru jsem viděla, dobrou i špatnou, bohužel, v případě právě extrerierovych zvířat (nejen NO) se prostě buď zoufale nevyplatí (skoro na roven charity), nebo psi zkoušku neudelají.

Takže tady bych já osobně (SPEKULACE, nic jiného v tom nehledat) viděla zakopaného psa. Extrerierak nic moc v povaze (jako větší na, nejde o to, že nekousou, ale jsou to mekoty, musí se na ne pomalu a něžně), majitelka vyžadující zkoušku, vycvikarka, která neodhadla, že pes na to v tomhle čase nemá, a následně debata o penězích. A mezitím se placa chudák pes, koupen jako investice (ne finanční, spíš krevní), a on potřebuje tolik času a něžne péče, a oni na něj spechaji, chce kanapatko, dostane kotec...

Ale ve finále je mi asi líto všech tři účastníků.

Když se někdo živí výcvikem, měl by poznat ve velmi krátkém čase, jestli pes na to má nebo nemá. Nevím, jak můžete vy, Anonymyx a další na základě fotky zjistit, jestli pes na to měl nebo neměl, já tedy křišťálovou kouli nemám, takže to nemohu posoudit. Snad se shodneme na tom, že se psem bylo strkáno jak s krabicí od bot a to, že je to náhodou NO, ještě neznamená, že to musel ustát. Když je pes stresák, musí být podle toho krmen, to je základ. Za druhé - když pes stresuje, nemůže se dobře učit a postupovat v dovednostech, to se neslučuje. Pokud ho tedy ve stylu výcvikárů prasat nekrmíte jen při výcviku nebo na stopě nebo ho prostě nezlomíte různými dalšími oblíbenými prostředky takových lidí. Takže druhá věc - odstranit stres a dostat psa do stavu, kdy je schopen vnímat a pracovat. To by měl umět každný, nejen profesionální výcvikář. Tady se nestalo ani jedno ani druhé a je mi naprosto fuk, jestli výcvikářku znám nebo neznám nebo kolik složila zkoušek - prostě toho psa zničila. Důvody - peníze - jsou mi fuk také. Když někdo chce zakázku, musí odvést kvalitní práci. Kdybych já pracovala takto, dají mě klienti k soudu a nevydělám si ani na slanou vodu. To je prostě fakt. Jeslti se mu zakázka nerentuje - viděla přeci, že to je exteriérák - měla ho odmítnout, vrátit, prostě měla dbát na prospěch toho psa a ne na svou kapsu. Byl u ní přece na zkoušku.
Psi v podobném stavu se ke mně dostávají velice často a proto ze zkušenosti vím, že dostat je do fyzické kondice a uzdravit jim hlavu není zase až tak složité. Výcvikář nejsem a nebudu, to slovo má pro mě velice hanlivý význam - viz tato dáma -, ale umět se postarat o psa tak, aby byl v pohodě, je prostě u nás základ a vždycky bude.

27.10.2015 21:05
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

scylla napsal(a):
Když se někdo živí výcvikem, měl by poznat ve velmi krátkém čase, jestli pes na to má nebo nemá. Nevím, jak můžete vy, Anonymyx a další na základě fotky zjistit, jestli pes na to měl nebo neměl, já tedy křišťálovou kouli nemám, takže to nemohu posoudit. Snad se shodneme na tom, že se psem bylo strkáno jak s krabicí od bot a to, že je to náhodou NO, ještě neznamená, že to musel ustát. Když je pes stresák, musí být podle toho krmen, to je základ. Za druhé - když pes stresuje, nemůže se dobře učit a postupovat v dovednostech, to se neslučuje. Pokud ho tedy ve stylu výcvikárů prasat nekrmíte jen při výcviku nebo na stopě nebo ho prostě nezlomíte různými dalšími oblíbenými prostředky takových lidí. Takže druhá věc - odstranit stres a dostat psa do stavu, kdy je schopen vnímat a pracovat. To by měl umět každný, nejen profesionální výcvikář. Tady se nestalo ani jedno ani druhé a je mi naprosto fuk, jestli výcvikářku znám nebo neznám nebo kolik složila zkoušek - prostě toho psa zničila. Důvody - peníze - jsou mi fuk také. Když někdo chce zakázku, musí odvést kvalitní práci. Kdybych já pracovala takto, dají mě klienti k soudu a nevydělám si ani na slanou vodu. To je prostě fakt. Jeslti se mu zakázka nerentuje - viděla přeci, že to je exteriérák - měla ho odmítnout, vrátit, prostě měla dbát na prospěch toho psa a ne na svou kapsu. Byl u ní přece na zkoušku.
Psi v podobném stavu se ke mně dostávají velice často a proto ze zkušenosti vím, že dostat je do fyzické kondice a uzdravit jim hlavu není zase až tak složité. Výcvikář nejsem a nebudu, to slovo má pro mě velice hanlivý význam - viz tato dáma -, ale umět se postarat o psa tak, aby byl v pohodě, je prostě u nás základ a vždycky bude.

3 x Palec nahoru. .. Jsem ráda, že je tu taky někdo, kdo psům rozumí a neháže vše do jednoho pytle a nesoudí člověka, který se zmínil a varoval nás všechny... a nehaní psa...
Vrátit psa v takovém stavu, jako byl vrácen p. Perlíkové.. to je děs.. a výcvikářka by se měla stydět...

28.10.2015 08:46
amazonka01

XXX.XXX.21.230

scylla napsal(a):

Ale vždyť nic jiného jsem nepsala já tam chybu vidím taky, chybu/y ano, tyranku nikoliv

A co se týká faktu, zda to pes měl či ne, není třeba křišťálové koule, je to exteriérak co ve dvou letech má umrnenou BH, není třeba umět věštit

A dostat psa do fyzické i psychické kondice může trvat hodně dlouho, záleží na tom, co je v pozadí, a dostat psa do kondice a ještě s ním složit zkoušku je občas téměř nemožné.

28.10.2015 13:31
Brittuska

XXX.XXX.32.174

amazonka01 napsal(a):
Ale vždyť nic jiného jsem nepsala já tam chybu vidím taky, chybu/y ano, tyranku nikoliv

A co se týká faktu, zda to pes měl či ne, není třeba křišťálové koule, je to exteriérak co ve dvou letech má umrnenou BH, není třeba umět věštit

A dostat psa do fyzické i psychické kondice může trvat hodně dlouho, záleží na tom, co je v pozadí, a dostat psa do kondice a ještě s ním složit zkoušku je občas téměř nemožné.

Vždyt ho té udajné výcvikářce nikdo nenutil, věděla jaký to je pes byl u ní na zkoušku, ale přijít o prachy o to tu jde, né o psa.

29.10.2015 16:24
Bára J

XXX.XXX.77.140

Proč si paní zadavatelka pořizuje vlčáka, když na to nemá? 60 let není až tak moc aby nebyla schopna dát psovi základní výcvik a nebo aspoň výchovu. Jak psala, tak chovala vlčáky vždy, tak by měla umět psa vychovat. A když ne, tak to není ale o psovi, ale o majiteli. Ten by se měl učit jak se psem zacházet. Pořídit si psa a pak ho dát někomu na výchovu je stejně ve většině případů k ničemu. Pes moc dobře za chvíli prokoukne, co si může k majiteli dovolit a co ne. Je potom jedno, jestli je vycvičený nebo ne, když páníček není vůdce a autorita, tak je každý výcvik k ničemu a pes si bude dělat co chce. Lepší je se domluvit třeba na soukromých hodinách na cvičáku a učit se s tím psem pracovat.
Já bych svého psa nikomu nesvěřila a to ani na procházku natož dát psa někomu na 3 měsíce a za tu dobu o něm nic nevědět... Můžete sice někomu věřit, ale nikdy nemůžete mít jistotu, jak se bude o psa starat...

29.10.2015 16:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jsem ráda, že vím, jak to máte vy.
Ale co s tím má spol. zadavatelka ?

Měla jen smůlu, že vás včas nepotkala.
Mohla jste jí poradit.
No, tak, příště .

30.10.2015 10:58
anonymx

XXX.XXX.27.66

Bara J je ve všech vláknech poněkud mimo... Ale aspoň by snad by mohla vědět, že se nejedná o ČVČ, ale německého ovčáka.

30.10.2015 12:09
kobroor

XXX.XXX.41.2

Každej přece ví, že vlčák je německý ovčák

30.10.2015 12:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

kobroor napsal(a):

To ví jen každej bl b z ulice.
Zdejší odborníci se k tomu nepropracují nikdy, nikdy, nikdy a budou to řešit
furt a furt dokola .

30.10.2015 14:05
scylla

XXX.XXX.150.32

amazonka01 napsal(a):

Dostat psa do kondice je záležitost pár týdnů.

31.10.2015 11:18
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Zadavatelko, proč "chováte" pracovní plemeno, když pro uchovnění si základní zkoušku necháte udělat?

Myslím, že chovem maltézáčků plemeni NO jen prospějete.

31.10.2015 12:11

kobroor napsal(a):

Vlčák je vlčák. Československý. Ovčák je německý, belgický, holandský,... Člověk, co se zajímá o psy, by to měl vědět a rozlišovat.

31.10.2015 12:25
skaia

XXX.XXX.104.146

Vlčák je vlčák. Československý. Ovčák je německý, belgický, holandský,... Člověk, co se zajímá o psy, by to měl vědět a rozlišovat.

Ale netřeba ze sebe na diskuzích dělat hlupáka - vlčák zkrátka spousta lidí pro NO běžně používá a když někdo napíše ve vlákně o NO slovo vlčák, je naprosto jasné, že myslí právě NO a nikoliv ČSV.

31.10.2015 13:40
nadar

XXX.XXX.89.193

Dobrý den paní Báro J.
Paní zadavatelce vůbec nešlo o to, aby pes něco uměl, ale aby měl zkoušku a splňoval podmínky, které potřebuje k uchovnění. Pak by jen papal a skákal / kryl /. No a chechtáky by se jen hrnuly. Bohužel, podnikatelský záměr se nezdařil a paní zde pláče na špatném hrobě. A za další uvedenou věc, řešit zde od PC je úplný nemysl.

31.10.2015 23:12
Jana Shakalli

XXX.XXX.168.43

Bára J napsal(a):
Proč si paní zadavatelka pořizuje vlčáka, když na to nemá? 60 let není až tak moc aby nebyla schopna dát psovi základní výcvik a nebo aspoň výchovu. Jak psala, tak chovala vlčáky vždy, tak by měla umět psa vychovat. A když ne, tak to není ale o psovi, ale o majiteli. Ten by se měl učit jak se psem zacházet. Pořídit si psa a pak ho dát někomu na výchovu je stejně ve většině případů k ničemu. Pes moc dobře za chvíli prokoukne, co si může k majiteli dovolit a co ne. Je potom jedno, jestli je vycvičený nebo ne, když páníček není vůdce a autorita, tak je každý výcvik k ničemu a pes si bude dělat co chce. Lepší je se domluvit třeba na soukromých hodinách na cvičáku a učit se s tím psem pracovat.
Já bych svého psa nikomu nesvěřila a to ani na procházku natož dát psa někomu na 3 měsíce a za tu dobu o něm nic nevědět... Můžete sice někomu věřit, ale nikdy nemůžete mít jistotu, jak se bude o psa starat...

Založte si poradnu pro všeznalectví v oboru kynologie...

Nechat si vycvičit psa je služba, za kterou se platí stejně jako za každou jinou službu.Pokud někdo vykonává takovou to službu a cvičí lidem psy, je třeba, aby psy, které cvičitel veme do své dočasné péče a připravuje je, měl také v pořádku, krmil je a dbal o jejich zdraví.Vlastně tak trochu za toho psa ručí a dočasně nahrazuje.. nebo by měl nahrazovat stejnou péči, jako měl u majitele ! Tady nejde o to, zda-li si majitel psa cvičí či necvičí sám... možná, až budete v jeho věku.. budete psát jinak...a jen Bůh ví, zda-li se tohoto věku dožijete ve zdraví.Stačí malá nehoda... nemoc... autonehoda... pád...pobyt v nemocnici...a... Neříkejte hop, dokud nepřeskočíte P. Blanka má dostatek zkušeností a je skvělou chovatelkou, jste to samé ?Těžko, s vykastrovanou vaší fenkou díru do světa zvaného chovatelství neuděláte... Proč vám to ale píšu..., nesuďte nikoho, koho neznáte. Máte zatím velmi malý obzor v kynologii ( viz vaše příspěvky, které jsem si přečetla, abych se mohla k vašemu vpísku vyjádřit).Neberte to ve zlém, je to jen má odpověď na váš vpísek. Bohužel i mezi pejskaři se najdou tací, kterým by pes do ruky neměl být dán...A to je případ i oné cvičitelky ( cvičitelek). Blance přeju, aby se pejsek zotavil a mohl jí i nadále dělat jen a jen radost.

1.11.2015 01:20

skaia napsal(a):
Ale netřeba ze sebe na diskuzích dělat hlupáka - vlčák zkrátka spousta lidí pro NO běžně používá a když někdo napíše ve vlákně o NO slovo vlčák, je naprosto jasné, že myslí právě NO a nikoliv ČSV.

Máte pravdu, jenže hlupáky ze sebe dělají lidé, kteří na kynologickém fóru nazývají NO vlčákem. Jinde, mezi lidmi, jejichž koníčkem nejsou psi, mne to nepřekvapuje, ale tady ano.

1.11.2015 05:23
scylla

XXX.XXX.150.32

Jana Shakalli napsal(a):

Nechat si vycvičit psa je služba, za kterou se platí stejně jako za každou jinou službu.Pokud někdo vykonává takovou to službu a cvičí lidem psy, je třeba, aby psy, které cvičitel veme do své dočasné péče a připravuje je, měl také v pořádku, krmil je a dbal o jejich zdraví.Vlastně tak trochu za toho psa ručí a dočasně nahrazuje.. nebo by měl nahrazovat stejnou péči, jako měl u majitele ! Tady nejde o to, zda-li si majitel psa cvičí či necvičí sám... možná, až budete v jeho věku.. budete psát jinak...a jen Bůh ví, zda-li se tohoto věku dožijete ve zdraví.Stačí malá nehoda... nemoc... autonehoda... pád...pobyt v nemocnici...a... Neříkejte hop, dokud nepřeskočíte P. Blanka má dostatek zkušeností a je skvělou chovatelkou, jste to samé ?Těžko, s vykastrovanou vaší fenkou díru do světa zvaného chovatelství neuděláte... Proč vám to ale píšu..., nesuďte nikoho, koho neznáte. Máte zatím velmi malý obzor v kynologii ( viz vaše příspěvky, které jsem si přečetla, abych se mohla k vašemu vpísku vyjádřit).Neberte to ve zlém, je to jen má odpověď na váš vpísek. Bohužel i mezi pejskaři se najdou tací, kterým by pes do ruky neměl být dán...A to je případ i oné cvičitelky ( cvičitelek). Blance přeju, aby se pejsek zotavil a mohl jí i nadále dělat jen a jen radost.

Za psa je odpovědný majitel, to se prostě okecat nedá, i když se o to hezky pokoušíte.

Přeji tomu psovi, aby se dostal k odpovědným lidem, kterým na něm bude záležet a budou dbát na jeho prospěch a wellfare. Což mu nehrozilo u cvičitelky a obávám se toho u chovatelky, která dá psa z ruky na takovou dobu bez kontroly jeho stavu a zacházení s ním.

1.11.2015 07:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

nadar napsal(a):
Dobrý den paní Báro J.
Paní zadavatelce vůbec nešlo o to, aby pes něco uměl, ale aby měl zkoušku a splňoval podmínky, které potřebuje k uchovnění. Pak by jen papal a skákal / kryl /. No a chechtáky by se jen hrnuly. Bohužel, podnikatelský záměr se nezdařil a paní zde pláče na špatném hrobě. A za další uvedenou věc, řešit zde od PC je úplný nemysl.

Dobrý den pane "nadare" (radane?),
jak Vy od PC můžete vědět, oč šlo paní zadavatelce? Poněkud si protiřečíte, ne? Říkala Vám to, že jí "vůbec nešlo o to, aby pes něco uměl"? Nebo je to jen výplod Vaší fantazie? Já její příspěvek pochopila jako varování, ne "řešení", jak píšete Vy.
Pokud ji ovšem osobně znáte a víte, že psa má jen "skákání", tak to je pak jiná...

1.11.2015 13:52
nadar

XXX.XXX.89.193

Zdravím pani fikovnici!
Mám za to, že výplod mé fantazie to asi není, když zadavatelka uvádí, že nemá čas na výcvik z důvodu, že vlastní ještě další psy. Proto si myslím, že se oprávněně domnívám, že se věnuje převážně chovu. Za tím účelem si zřejmě pro oživení krve dovezla tady zmiňovaného psa, se kterým dopadla, tak jak dopadla. Je mi poněkud divné, jak již tady také někteří píši, že psa dala k výcviku na takovou dálku, asi to mělo také své důvody, které tady již výše někteří uvedli.Jinak z fotek, které paní zadavatelka zveřejnila je zřejmé, že k určité změně opravdu došlo, ale pokud nemůžeme vyslechnout obě strany, je těžké zde něco objektivně hodnotit a posuzovat, nebo dokonce dotyčnou výcvikařku, která má být nyní těhotná nazývat hyenou.Takovéto hodnocení uvedené věci, není zde z tohoto pohledu vhodné. Přeji hezký den a mnoho úspěchu jak v chovu tak ve výcviku. VR

1.11.2015 14:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Hyenu by to urazilo.

Těhotná bývá na 99%, citlivá až přecitlivělá.
Tohle udělat se psem, hned tak někdo nedokáže, ale jsou i takoví
a psovi nepomůže nic, ani " slavné" těhotenství citlivé cvičitelky.

Proč se to furt vytahuje ?

3.11.2015 11:05
Bára J

XXX.XXX.77.140

Jana Shakalli napsal(a):

Dobrý den, psala jsem jen svůj názor, tak jako všichni. A za svým názorem si stojím a vycházím jen z toho, co psala zadavatelka. Proč myslíte, že je skvělou chovatelkou? Podle mě skvělý chovatel by psa nikomu nedal a neměl o něm x měsíců žádné zprávy, tak se určitě skvělý chovatel nedá definovat. Vy by jste to udělala? Svěřit psa někomu cizímu a nemít o něm žádné zprávy? S mojí fenou díru do světa udělat nechci, nemám ji na výstavy a ani na chov, ale jako parťáka a hlídače. Narážíte na to, že ji mám vykastrovanou. Bohužel jsem to musela udělat neměla jsem na výběr. Tak také nesuďte, když nevíte důvody...

3.11.2015 11:24
anonymx

XXX.XXX.27.66

Bára J napsal(a):
Dobrý den, psala jsem jen svůj názor, tak jako všichni. A za svým názorem si stojím a vycházím jen z toho, co psala zadavatelka. Proč myslíte, že je skvělou chovatelkou? Podle mě skvělý chovatel by psa nikomu nedal a neměl o něm x měsíců žádné zprávy, tak se určitě skvělý chovatel nedá definovat. Vy by jste to udělala? Svěřit psa někomu cizímu a nemít o něm žádné zprávy? S mojí fenou díru do světa udělat nechci, nemám ji na výstavy a ani na chov, ale jako parťáka a hlídače. Narážíte na to, že ji mám vykastrovanou. Bohužel jsem to musela udělat neměla jsem na výběr. Tak také nesuďte, když nevíte důvody...

Samozřejmě můžete psát jakékoliv názory, ale nejdřív si přečtěte vše než se začnete hanlivě vyjadřovat. Chovatelka
1/ nedala psa k nikomu cizímu, cvičitelku znala a pes tam dokonce i byl "na zkoušku".
2/Zprávy měla.
A že chovatel dá psa vycvičit není vůbec nic špatného, ale naprosto běžné. Je spousta skvělých chovatelů, kteří prostě na výcvik nemají schopnosti, možnosti, zdraví, věk, ...
Ano, já bych to udělala, kdybych už to sama nezvládala a měla skvělého psa, který by stál za uchovnění.

j.chlad

15.4.2017 19:59
j.chlad

XXX.XXX.22.202

Možná byste změnili názor, až byste viděli jak chová psi pisatelka. Chtěl jsem si koupit štěně, ale již puch šířící se z domu na desítky metrů je opravdu odpuzující. Takže její stížnosti na někoho dalšího jsou úsměvné.

9.6.2019 12:03
dodinula

XXX.XXX.51.100

Máte pejska, který rád sportuje? Při sportovním výcviku oceníte nejrůznější pomůcky a potřeby, například cestovní misky, speciální obojky, pamlskovníky, botičky, opasky a další pomůcky pro výcvik

https://www.minadog.cz/139-vybaveni-pro-sport

9.6.2019 12:04
dodinula

XXX.XXX.51.100

Máte pejska, který rád sportuje? Při sportovním výcviku oceníte nejrůznější pomůcky a potřeby, například cestovní misky, speciální obojky, pamlskovníky, botičky, opasky a další pomůcky pro výcvik

9.6.2019 12:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

dodinula napsal(a):

Strčte si tu reklamu někam - tady na to není nikdo zvědavý!

Přidejte reakci

Přidat smajlík