Dobrý den,
potřebovala bych pár rad a tipů, jak správně vychovat štěně staforda, aby jsme mu na ejdnu stranu dali veškerou lásku a na druhou určitý respekt k nám, jakožto k vůdci smečky.
S přítelem máme skoro 2 měsíční štěně, které je velmi hravé a někdy i lehce agresivní. Chápu, že je to ještě štěně, ale někdy se obávám, aby z něj nevyrostl agresor. Ani jeden z nás jsme toto plemeno doposud neměli (přítel měl tedy Pitbullíka, ale věci co se týče výchovy, chození na veterinu apod. nedělal, protože ho měl doma v rodině).
Máme nastudované všelijaké knížky, ale přijde mi, že se v mnoha věcech liší, proto chci poprosit nějakého majitele, který se těmto úžasným plemenům věnuje, aby mi dal nějaké základní povely, rady, tipy, klidně i na můj email natalie-pospisilova@seznam.cz
Rady, tipy atd. = ideálni granule, které jsou pro toto plemeno vhodné (nebo alespoň na co všechno při složení koukat, vím, že jako malý má mít 28-30% bílkovin, ale víc info jsem se nedozvěděla, koukám na granule značky Platinum a Brit, momentálně má Fitmin pro life puppy, moc mu chutnají, ale mají jen 56% a obsahují měď :-/, narozdíl od Platinum (73%).
Dále bych ho chtěla naučit, aby silně nekousal ruce, ale aby pochopil, že může jen lehce stlačit, jak ho to nejlépe naučit?
Trest vs pochvala, jak nejlépe trestat, kdy na psa po trestu promluvit apod.
Promiňte, že je toho tolik, ale chceme se mu maximálně věnovat a vychovat z něj poslušného a zdravého jedince. Myslela jsem, že knížky stačí, ale po příchodu štěněte ocením jakoukoliv radu
Děkuju.
NattyP
napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych pár rad a tipů, jak správně vychovat štěně staforda, aby jsme mu na ejdnu stranu dali veškerou lásku a na druhou určitý respekt k nám, jakožto k vůdci smečky.
S přítelem máme skoro 2 měsíční štěně, které je velmi hravé a někdy i lehce agresivní. Chápu, že je to ještě štěně, ale někdy se obávám, aby z něj nevyrostl agresor. Ani jeden z nás jsme toto plemeno doposud neměli (přítel měl tedy Pitbullíka, ale věci co se týče výchovy, chození na veterinu apod. nedělal, protože ho měl doma v rodině).
Máme nastudované všelijaké knížky, ale přijde mi, že se v mnoha věcech liší, proto chci poprosit nějakého majitele, který se těmto úžasným plemenům věnuje, aby mi dal nějaké základní povely, rady, tipy, klidně i na můj email natalie-pospisilova@seznam.cz
Rady, tipy atd. = ideálni granule, které jsou pro toto plemeno vhodné (nebo alespoň na co všechno při složení koukat, vím, že jako malý má mít 28-30% bílkovin, ale víc info jsem se nedozvěděla, koukám na granule značky Platinum a Brit, momentálně má Fitmin pro life puppy, moc mu chutnají, ale mají jen 56% a obsahují měď :-/, narozdíl od Platinum (73%).
Dále bych ho chtěla naučit, aby silně nekousal ruce, ale aby pochopil, že může jen lehce stlačit, jak ho to nejlépe naučit?
Trest vs pochvala, jak nejlépe trestat, kdy na psa po trestu promluvit apod.
Promiňte, že je toho tolik, ale chceme se mu maximálně věnovat a vychovat z něj poslušného a zdravého jedince. Myslela jsem, že knížky stačí, ale po příchodu štěněte ocením jakoukoliv radu
Děkuju.
Dobrý den,
nejsem tedy chovatel tohoto plemene, ale jporadím jako majitel křížence staforda - 2,5 měsce.
Za prvé co mě teda zaujalo, že je štěně agresivní - štěně agresivní není - chce si nejspíš jen hrát. Myslím, že tyhle věci jste měli zjištovat před pořízením, ale to už je ted jedno. Doporučila bych nějaký cvičák - nejlépe školičku pro štěnata - my teď chodíme a je to super aby si pes zvykal odmala na ostatní psy a se vším vám tam poradí.
S granulemi neporadím - my máme nyní magnusson ale moc nesedí, takže budeme měnit a s tím se také musím poradit, v granulích se nevyznám.
Jinak s tím kousáním rukou, já to dělala tak, že pokud pes silně stiskl, zakřičela jsem au a ukončila hru. Už to celkem chápe a nestiskává tolik, ale někdy se pořád stane, že stiskne hodně. Tak opět zakřičím au a přestáváme si hrát. Tím i pochopí, že hru začínám a ukončuji já.
Štěně hodně chválím když udělá cokoliv dobře, odměnuji pamlskem nebo hračkou. Pokud dělá něco co nemá, řeknu důrazně ne a nasměruji jeho pozornost na sebe. Pak mu dám třeba povel co umí a pochválím.
JInak co se čistotnosti týká, tak to netrestám vůbec, pokud ho přistihnu jak čůrá, tak ho rychle vezmu a donezu ven - tam většinou dočúra - hodně chválím. Pokud ho nepřistihnu jen najdu loužičku tak ji ukldim a psa nijak netrestám.
Ještě bych dodala, že je důležité si odzačátku stanovit pravidla a ty dodržovat. Například pokud nechcete aby pes chodil do postele, neberte ho tam nikdy. Naše štěně například do postele může, ale učím ho, že na povel musí jít okamžitě dolů. Na gauč v obýváku nesmí, a tak jsme ho tam nikdy nebrali, když se tam snažil vylést řekli jsem důsledné ne a schodili ho dolů a celkem rychle to pochopil :.-)
Kdyžtak se ještě ptejte, ale myslím, že nejlepší by bylo začít chodit do nějaké té školičky nebo na cvičák
Přeju hodně radosti se štěňátkem
Proooooooooooooooooooooooooooooooč proboha lidi, kteří o psech nic neví si pořízují specifická plemena.
Omlouvám se zadavatelce, za tento výkřik do tmy. Myslím to upřímně.
Chápu, že může být situace, že přítel si prosadil, přítel chce, ... doma měli... zadavatelka nic neví a tak se ptá. Jen prostě těchto způsobů, kdy si lidi pořizují psy takovýmhle způsobem je moc. A psům to ubližuje. A je dobře, že se zadavatelka ptá, je to moc dobře a doufám, že vezme poskytnuté rady za své a přeju, ať se podaří vychovat ze štěněte slušného psíka. Jen prosím berte vždy v potaz vznik a původ plemene a nepočítejte s tím, že pesan si v dospělosti bude chtít hrát se vším, co potká a podle toho se zařiďte. Abyste jeho, sebe a okolí ušetřili potíží.
Uživatel s deaktivovaným účtem

O granulích tady nastudujte něco v různých diskuzích, je tady toho spoustu.Já vám můžu doporučit brit care pro štěnata, tím sem krmila svého psa, ale najdou se třeba i lepší. Jinak to kousání jak popisujete není agresivita, ale hra, je to normální a stejné u štěňat všech plemen.Je tady kolem toho taky napsáno spousta stejně tak jako o učení čistotnosti. Na to že o psech nic nevíte, zvolili jste si velmi špatně plemeno. Přihlašte se do nějaké dobré školky pro štěňata, ne tam kde si jenom hrajou, ale tam kde se i cvičí, at vás naučí jak se psem zacházet. Možná by pro vás byla lepší varianta psa vrátit nebo dát někomu kdo ho zvládne vychovat, a pořídit si nějakého nenáročného společenského psíka.

Jenom k tomuto :
"Trest vs pochvala, jak nejlépe trestat, kdy na psa po trestu promluvit apod."
Štěně netrestejte (za co? za to, co neumí? co jste ho zatím nenaučili? za to, že se chová zcela normálně a přirozeně?), ale učte ho, CO MÁ DĚLAT, jak se má chovat, aby to bylo dobře!
Naprosto geniální a přitom primitivní pomůcka pro přístup k výchově je Test mrtvého muže, zde:
http://lerl.info/katachyon/view.php?nazevclanku=test-mrtveho-muze&cisloclanku=2013100004.
Dobrý den, ano, ze začátku jsme uvažovali o "gaučákovi", ale pak jsem narazila na toto plemeno a hodně mě zaujalo..Najednou mi všechny ostatní psi přišli hloupí a nezajímaví. Stafordi mají tak nádherné rysy a pohled, že ho ani neberu za psa, spíše pso-člověka :D. S takovým mopsem se pomazlíte apod., ale tím to končí.
Bohužel média zblbli lidi, včetně mé rodiny, takže před jeho pořízením jsem čelila několika debatám o tom, jak jsou agresivní apod., takže máte pravdu, něco málo ve mě zůstalo a jsem na pozoru. Samozřejmě vím, že z 99,9% jde o selhání člověka při výchově, a tomu se právě chceme vyvarovat :).
Já chápu, že štěňata koušou, snažim se, aby pochopil, že kousat může, ale s citem. A něco jiného je kousání a vyjíždění, dám příklad: kouše mě do ruky, tak říkám, nesmíííš, jemně (malinko výhružným hlasem), nepřestane, ale přitvrdí, tak ho pustim a řeknu nesmíš! (důrazněji) Za chvilku jdu za nim a on po mě vyjede, nahodí zlej obličej a vystartuje...nevím, co v takové situaci dělat ? jde teda opravdu jen o štěněcí hraní?
Ja si myslim, ze vychova neni jednoducha, ale neni to nic tazke, tvarite sa ako by ste liecili lepru s pouckami v hvach co vam dal internet, brat vychoval pit bulla pomocou knizky, ked nebol internet a nikdy cloveku neublizil, bol priatelsky, ale zaroven vyborny ochranca a clen rodiny... takym typom ako lexaurin odporucim ten gauc a pantofle.. jej mudre rady urcite niekomu pomozu :D nezabudajme, ze je to zviera jednoduche a dokaze pochopit jednoduche veci ale musia mu byt jednoducho a priatelsky podane.. a co v pripade, ak ho majitelia feny nevychovavali, netrestali a dovolili vsetko?.. to stena je zetene, nechape preco nemoze na gauc, ked u nich mohlo, preco je pokarhany za louzicku, ked u nich nebol?... ako tento problem vyriesit?.. ak viete poradit, tak vopred dakujem. Pekny den.
NattyP
napsal(a):
Já chápu, že štěňata koušou, snažim se, aby pochopil, že kousat může, ale s citem. A něco jiného je kousání a vyjíždění, dám příklad: kouše mě do ruky, tak říkám, nesmíííš, jemně (malinko výhružným hlasem), nepřestane, ale přitvrdí, tak ho pustim a řeknu nesmíš! (důrazněji) Za chvilku jdu za nim a on po mě vyjede, nahodí zlej obličej a vystartuje...nevím, co v takové situaci dělat ? jde teda opravdu jen o štěněcí hraní?
Za chvilku jdu za nim a on po mě vyjede, nahodí zlej obličej a vystartuje..
Nezlobte se na mě, ale pokud máte takovýhle přístup a neznalosti- vyhledejte okamžitě někoho, kdo vám poradí v reálu. Pokud chcete vést se psem pohodový život a hlavně ho dopřát tomu psovi, potřebujete někoho znalého, kdo vás povede. Nebyla šťastná volba si jako prvního psa pro vás vybrat zrovna tohle plemeno. Není to myšleno nijak ve zlém, berte to jako dobře míněnou radu.
NattyP
napsal(a):
A ví štěně co znamená povel nesmíš? Proč za ním potom jdete? Normálně bych si s ním v tu chvíli co kouše a moc se rozdovádí přestala hrát a konec. A štěně staforda nahodí zlej obličej? tak to jsem ještě neviděla :D.
fresh23
napsal(a):
Ja si myslim, ze vychova neni jednoducha, ale neni to nic tazke, tvarite sa ako by ste liecili lepru s pouckami v hvach co vam dal internet, brat vychoval pit bulla pomocou knizky, ked nebol internet a nikdy cloveku neublizil, bol priatelsky, ale zaroven vyborny ochranca a clen rodiny... takym typom ako lexaurin odporucim ten gauc a pantofle.. jej mudre rady urcite niekomu pomozu :D nezabudajme, ze je to zviera jednoduche a dokaze pochopit jednoduche veci ale musia mu byt jednoducho a priatelsky podane.. a co v pripade, ak ho majitelia feny nevychovavali, netrestali a dovolili vsetko?.. to stena je zetene, nechape preco nemoze na gauc, ked u nich mohlo, preco je pokarhany za louzicku, ked u nich nebol?... ako tento problem vyriesit?.. ak viete poradit, tak vopred dakujem. Pekny den.
Tak pokud máte štěně od seriozního majitele, tak už ho tohle všechno učí. JInak k té čistotnosti, za loužičku nekárám vůbec, prostě se ho snažím nosit ven tak, aby ty loužičky doma nebyli a venku hodně chválím a daří se. Za to co tam provede když jsem v práci ho netrestám. Je prostě malé na to aby vydrželo. Jinak nevím jestli naše štěně mohlo u původní majitelky na gauč, ale u nás tam prostě od začátku nesmí a chápe to. Rozezná i rozdíl mezi postelí a gaučem. Na postel může, na gauč ne a ví to už teď. To samé třeba příklad: když ho chodím venčit chodíme místností kde má misku s žrádlem naše jorkšírka (granule tam má celej den) ze začátku se na granule vrhnul a pokaždý jí chtěl vyluxovat misku. Stačilo pár dní trénovat a nyní už kolem misku v pohodě projde aniž by jí chtěl sežrat.

NattyP
napsal(a):
Rapotacka11
asi jste me spatne pochopila, myslim, ze spoluprace se stafordem je lepsi nez napriklad s pudlem nebo kokrspanelem
Odkud jste, třeba Vám tady poradíme dobrý cvičák.
NattyP
napsal(a):
Rapotacka11
asi jste me spatne pochopila, myslim, ze spoluprace se stafordem je lepsi nez napriklad s pudlem nebo kokrspanelem
Teď to neberte ve zlém, ale víte také kolik pohybu staford potřebuje? Źe potřebuje zaměstnat i hlavu? Staford je můj sen již několik let, ale nepořídila jsem si ho taky z důvodu, že jsem měla práci s pružnou pracovní dobou a neměla bych na něho tolik času. Retrívrovi ten čas stačil, ale vím, že stafordovi by nestačil. Viděla jsem pár stafordů, kteří žijou na dvorku u baráku a jdou třikrát po týdne na hodinovou procházku. Energii si vybíjí jinak a to tím že všechno na dvorku ničí. Jinak já jsem si bohužel zatím stále nemohla dovolit staforda ze seriozní chovatelské stanice, a bez pp nebo ze špatné chovky bych si ho nevzala a tak jsem si prozatim pořídila křížence tohoto plemene.
Ano, víme, že toto plemeno je náročné. Momentálně je malé a čeká ho důležité očkování. Je u nás 5 dní a chodíme s ním zatím na společnou zahradu, hrajeme si s nim, přetahujeme, hážeme míček apod. Vzhledem ke špatnému počasí a věku chodíme cca 3x denne na takovejch 15-20 minut (čekáme hlavně jestli vykoná potřebu, pokud ano, hodně chválíme) poté pokračujeme s hraním doma a potom pomalu zkoušíme povely ke mně a místo.
Bydlíme v Praze ve Strašnicích, takže pokud je někdo z Prahy a ví o nějakém dobrém cvičáku, budu ráda za tip.
NattyP
napsal(a):
Ano, víme, že toto plemeno je náročné. Momentálně je malé a čeká ho důležité očkování. Je u nás 5 dní a chodíme s ním zatím na společnou zahradu, hrajeme si s nim, přetahujeme, hážeme míček apod. Vzhledem ke špatnému počasí a věku chodíme cca 3x denne na takovejch 15-20 minut (čekáme hlavně jestli vykoná potřebu, pokud ano, hodně chválíme) poté pokračujeme s hraním doma a potom pomalu zkoušíme povely ke mně a místo.
Bydlíme v Praze ve Strašnicích, takže pokud je někdo z Prahy a ví o nějakém dobrém cvičáku, budu ráda za tip.
Štěně byste vyvenčit měli brát určitě mnohem častěji než 3krát denně.
Z Prahy bohužel nejsem, ale snad někdo poradí, školka pro štěnata by byla určitě vhodná. A nebo poku máte dobrou chovatelku, tak by vám poradila ona ;-).
NattyP
napsal(a):
No chtěla jsem doporučit Haf bez obav a hlavně Petera Končulu, jenže jsem nakoukla do jejich rozvrhů cvičení a už ho tam nikde nevidím, tak nevím, zda ještě cvičí. Býval to dobrý cvičák, teď sama osobně nevím, jak to tam vypadá., je tam spousta nových lidí. Každopádně i dneska má tenhle cvičák stále dobré jjméno. Opravdu doporučuju vyhledat někoho, kdo vám dobře poradí, tzn. bude se vám věnovat, vysvětlí vám základy komunikace, projevy psího chování atd. Zkuste pátrat po diskuzích, hledejte doporučení.
marcelaamax
napsal(a):
Štěně byste vyvenčit měli brát určitě mnohem častěji než 3krát denně.
Z Prahy bohužel nejsem, ale snad někdo poradí, školka pro štěnata by byla určitě vhodná. A nebo poku máte dobrou chovatelku, tak by vám poradila ona ;-).
A to jsem přehlédla, to venčení 3x denně- Pokud to zadavatelka nemyslí tak, že to jsou hlavní procházky a plus k tomu ještě spousta dalších vyběhnutí s prckem na krratičké vyvenčení dle potřeby (hlavně po spánku, divoké hře, jídle) neb se štěnětem se musí lítat, lítat, lítat,.
NattyP
napsal(a):
3x denně ? To jako myslíte vážně? A jinak se venčí doma?
Cvičák v Hostivaři máte skoro u nosu. V sobotu a neděli tam jsou určitě, ve všední dny odpoledne taky, tak můžete vyrazit. Nejlépe ještě dnes.
Zrzavci
napsal(a):
A to jsem přehlédla, to venčení 3x denně- Pokud to zadavatelka nemyslí tak, že to jsou hlavní procházky a plus k tomu ještě spousta dalších vyběhnutí s prckem na krratičké vyvenčení dle potřeby (hlavně po spánku, divoké hře, jídle) neb se štěnětem se musí lítat, lítat, lítat,.
No nevím zadavatelka píše, že čekají hlavně jestli vykoná potřebu - tak mi to přijde jako venčení.
Lexaurin
napsal(a):
Jo, nemá a mě točí, když si někdo s neznalostí základních věcí, pořídí takové plemeno, a to je štěně... Přijde puberta a teprve začne mazec. Jsou prostě tipy lidí, kteří na taková plemena nemají, lépe si to přiznat nazačátku, štěně vrátit, než řešit v dospělosti nezvládnutého psa (.
Ano mě taky. Několik takových jedinců máme v okolí. Nejvýživnější je samec amerického buldoka, který mi bez varování napadl fenu- hárající- starou. Dále tu máme několikero právě stafordů, kdy kolem desátého měsíce se majitelky, neb všechno jsou to paradoxně majitelky - začaly divit. Abych byla ojektivní, je tu i jedna feňule stafordí, která je - stejně jako jají panička - moc fajn. Staford opravdu není pro začátečníka tohodle typu.
Hlavně myslím, že když zadavatelka už teď píše, že se jí štěně zdá agresivní a bojí se aby z něho nevyrostl agresor, že se toho psa časem začne bát a ten pes to vycítí. Prostě nepochopím jak někdo může napsat, že je štěně agresivní a že nahodí zlej obličej a vystartuje :D a už vůbec by to neměl psát někdo, kdo si pořídil staforda. Opravdu by to chtělo tu školičku pro štěňata nebo cvičák.
Moc děkuju za rady ohledně cvičáku, určitě se na to podívám, zhodnotím a co nejdříve navštívíme.
Jinak nechápu proč bych měla 7 týdenní štěne brát ven do deště na několik hodin?
Navíc většinu dne prospí, takže když jsme ho zkusili dát ven asi po 4, tak nechtěl a pořád se vracel ke dveřím a čekal, tak přece s ním nebudu běhat v dešti, když ani sám nechce.
Jak říkám, máme malého teprve 5 den, poznáváme jeho chování atd., takže odsuzování hned na začátku mě trochu mrzí, protože já sama jsem proti těmto typům lidí, kdyby mě Rastík nezajímál a nechtěla bych se o něj dobře postarat, nepsala bych sem a nestudovala každý den příručky, chtěla jsem slyšet nějaké rady ze života, bohužel jsem z rodiny bez vztahu k zvířatům a nechci mezi ně patřit, nějak se začít musí, a že je to náročné plemeno?ano, ale vim, že ho chci jako společníka na "celý"život.
Ale : viděly jste ty voči ?
Známá - taky idealistka, si ho pořídila jako jedna z prvních, tady.
Pochopitelně taky všechno "věděla".
Měla malé děti, ty člověka zaměstnají,
chodila do práce. Přišli domů, z bytu kůlnička.
Šoupli ho do klece!, když byli v práci.
Vylezl (chudina) i z klece a v demolování zdárně pokračoval.
Rval se. No šel pryč...
NattyP
napsal(a):
Moc děkuju za rady ohledně cvičáku, určitě se na to podívám, zhodnotím a co nejdříve navštívíme.
Jinak nechápu proč bych měla 7 týdenní štěne brát ven do deště na několik hodin?
Navíc většinu dne prospí, takže když jsme ho zkusili dát ven asi po 4, tak nechtěl a pořád se vracel ke dveřím a čekal, tak přece s ním nebudu běhat v dešti, když ani sám nechce.
Jak říkám, máme malého teprve 5 den, poznáváme jeho chování atd., takže odsuzování hned na začátku mě trochu mrzí, protože já sama jsem proti těmto typům lidí, kdyby mě Rastík nezajímál a nechtěla bych se o něj dobře postarat, nepsala bych sem a nestudovala každý den příručky, chtěla jsem slyšet nějaké rady ze života, bohužel jsem z rodiny bez vztahu k zvířatům a nechci mezi ně patřit, nějak se začít musí, a že je to náročné plemeno?ano, ale vim, že ho chci jako společníka na "celý"život.
Rady jste myslim dostala Je sice fajn, že tohle všechno zjišťujete a zajímáte se, ale měla jste to dělat už před tím, než jste měla štěně doma ;-) a neberte to ve zlém, jen jako radu.
Jinak nepsali jsme že byste měla brát štěně na několik hodin ven, ale několikrát za den, třikrát je málo. Ne na několik hodin, stačí pár minutek než se vyvenčí. A k tomu dešti, až bude pes dospělý a bude pršet tak ho nebudete venčit a necháte ho čůrat doma? Protože řekla bych, že tímhle ho to vlastně učíte. Źe se nemusí vyvenčit venku pokud prší. Štěněti těch pár minutek na dešti nijak neublíží.
NattyP
napsal(a):
NattyP - to není odsuzování, věřte mi. Vy bohužel prostě nemáte tušení - jak vyplývá z vašich příspěvků. Což je prostě na začátku pochopitelné. Tak jsme to měli kdysi každý, nebo většina teda..Ale jsou lidi-začátečníci, kteří mají dar, nebo třeba se mezi psy pohybovali od dětství a ač je to jejich první pes, tak tam plemeno nehraje roli. Jenže když takhle tápete, tak věřte, že bez určitých znalostí a citu a hlavně vědomí si toho, co povaha těchto fajn psů obnáší, může být nebezpečná kombinace. Třeba jste člověk, který dovede naslouchat, umí vstřebávat a hlavně pak ale následně i umí aplikovat, pak by to bylo fajn. Ale věřte, že když jako začátečník chybujete, u určitých plemen, je to mnohem větší průser, než když chybujete u těch ostatních. A všichni chybujeme, zvlášť když začínáme. Moc dobře si uvědomuju rozdíl mezi tím, jak to bylo s mým prvním psem (a to jsem měla kruci štěstí, že mi nic z toho -ač teriér-co jsem zkonila, nedal sežrat a mezi tím, jak je to dnes.. Fakt nic z toho co píšu, není myšleno ve zlém.
NattyP
napsal(a):
7 týdenní štěne se hlavně nemá brát od matky , natož u něj hledat agresivitu
Pro zadavatelku: Jinak, měď máte v úplně každých granulích (někdo vám tu snad řekne i její fuknci), určovat kvalitu granulí podle obsahu měďi je celkem vágní.
Fitmin není za ty peníze dle mého žádný zázrak, na těch 56 % masa můžete rovnou zapomenout a na těch 70 % u Platina jakbysmet. Je tady milion jiných vláken o granulích, stačí zadat klíčová slova do vyhledávače.
Za kritiku ostatních buďte ráda, kritické myšlení umí kolikrát více než obecné rady z knížek. Hledat "zlý pohled" u tak malého štěněte mi skutečně nepřijde relevantní. Jinou komunikaci než kousání zatím nezná.

anonymx
napsal(a):
3x denně ? To jako myslíte vážně? A jinak se venčí doma?
Cvičák v Hostivaři máte skoro u nosu. V sobotu a neděli tam jsou určitě, ve všední dny odpoledne taky, tak můžete vyrazit. Nejlépe ještě dnes.
Snad nemáte na mysli toho namachrovaného blbečka, co se štěňaty hází vzduchem?
NattyP
napsal(a):
Rapotacka11
Mimochodem opet se zde ukazuje ze o psech toho mnoho nevite.Pudla evidentne soudite podle vzhledu, ale uz asi nevite, ze pudl byl lovecke plemeno a dnes se pudl kralovsky pouziva i jako asistencni pes.

NattyP
napsal(a):
Dobrý den, ano, ze začátku jsme uvažovali o "gaučákovi", ale pak jsem narazila na toto plemeno a hodně mě zaujalo..Najednou mi všechny ostatní psi přišli hloupí a nezajímaví. Stafordi mají tak nádherné rysy a pohled, že ho ani neberu za psa, spíše pso-člověka :D. S takovým mopsem se pomazlíte apod., ale tím to končí.
Bohužel média zblbli lidi, včetně mé rodiny, takže před jeho pořízením jsem čelila několika debatám o tom, jak jsou agresivní apod., takže máte pravdu, něco málo ve mě zůstalo a jsem na pozoru. Samozřejmě vím, že z 99,9% jde o selhání člověka při výchově, a tomu se právě chceme vyvarovat :).
Pes není člověk, už taková úvaha je průser, at má sebechytřejší pohled, je a zůstane vždycky psem.Není pravda že mops, nebo jiné malé plemeno je hloupější než staford, jen jsou jiní, ale rozhodně ne hloupí a nezajímaví.Výchova a výcvik psa není prčal, pokud chcete aby pes něco uměl, něco dělal a dělal to dobře stojí to hodně času, nervů, a ne každý na to má. nevychovaný mops je nepříjemný nevychovaný staford je jedna noha v kriminále. Pokud se ted jevíte z toho že na vás dvouměsíční štěně při hře vrčí tak jak se budete jevit z toho až vás rok a půl starý puberťák začne testovat a zkoušet co si může dovolit?Ono někdy čím chytřejší pes tím těžší práce s ním. Vím o čem mluvím ted mám jednoho doma, budou mu dva roky má výcvik a přesně ví jak a co má dělat, ale zkouší, co se stane když neposlechne a udělá si po svém.Není to zrovna takové plemeno jako vaše ale o hodně mírumilovnější. Přesto dokáže pěkně zahrát na nervy a dělá to zcela vědomě Připravte se na to že vás to taky čeká a na tohle vám knížky neporadí. Tam se pak projeví co jste do psa za celou tu dobu dali a jak vám to vrátí.
NattyP
napsal(a):
Nenechte si od nikoho namluvit, že výchova psa je velká věda a že jí nezvládnete. Není to pravda. Pokud budete postupovat na základě citu a rozumu a ne podle příruček, které si často odporují, nemůžete toho moc pokazit.
Štěně netrestejte, ale učte ho tomu, co chcete aby dělalo, veďte ho k tomu. Máte ho krátce, poznáváte jeden druhého. Zapomente na poučky typu pes musí a pes nesmí a že žrádlo není zadarmo a podobné hlouposti a chovejte se k němu jako k mláděti, kterému ukazujete svět. Učíte se rozumět jeden druhému, nepodceňujte tu část, kdy vy máte rozumět jemu.
Když vás okusuje moc, uklidněte hru, převeďte jeho pozornost jiným směrem, na nějakou super hračku, která se pohybuje a dá se lovit. Nechoďte za ním, když něco chcete, ale volejte si ho k sobě. Hrajte si, dobré pro další život jsou hry, kdy vy sedíte třeba na zemi a štěně po vás leze a bere si hračku, kterou mu nabízíte. Učí se tím dotykům na celém těle a manipulaci. Pracujte dobře s hlasem, neštěkejte na něj zákazy typu fuj a nesmíš, ty nefungují. Místo toho, co nemá dělat, mu říkejte, co má dělat.
Výchova psa není nic složitého a nenechte se otrávit. Při volbě cvičáku buďte velmi opatrní. Nechoďte na cvičák, kde vám vrazí na štěně stahovák a začnou říkat - ukaž mu, kdo je tady pánem, kde vám budou radit krmení při výcviku a podobné postupy. Hostivařský cvičák byl před několika lety proslulý hrubým zacházením se psy a řevem psovodů na psy, že to byl důvodem ke stížnostem obyvatel z okolí.
Berte ho co nejvíc ven, mezi lidi, jiné pohodové psy a podpořte ho, sotva uvidíte jakýkoli náznak nejistoty - couvání, odvracení hlavy, sklopení ocasu a podobně - ihned se jděte na zdroj nejistoty podívat vy a on s vámi.
Zvládnete to a buďte v klidu.
Jeslti chcete knížku, kde se dočtete o zdraví, výchově, krmení a celkové péči o psa, můžu doporučit tuhle. S autorkami je možné konzultovat na FB. Knika má vynikající hodnocení.
www.clovekpritelpsa.cz.

shavoid
napsal(a):
Souhlasím s Vámi,7 týdnu je hrozně málo , snad se ani raději nebudu ptát odkud je.
Taky jste si toho všimla? Je mu 7 týdnů a pět dnů ho má doma. Kolikpak mu bylo, když si ho brali ?
A to se ptá, jak ho má trestat ? A že je snažší se dohodnout se stafordem než s pudlem ?
Myslím, že jste tu na ni až příliš hodní !
napsal(a):
Taky jste si toho všimla? Je mu 7 týdnů a pět dnů ho má doma. Kolikpak mu bylo, když si ho brali ?
A to se ptá, jak ho má trestat ? A že je snažší se dohodnout se stafordem než s pudlem ?
Myslím, že jste tu na ni až příliš hodní !
Snažíme se poradit. S tím, že už má štěně doma nikdo nic neuděláme, tak alespon dáme rady, aby to neskončilo špatně. Teď už je jen na zadavatelce, jestli si ty rady vezme a bude se jimi řídit.

marcelaamax
napsal(a):
Snažíme se poradit. S tím, že už má štěně doma nikdo nic neuděláme, tak alespon dáme rady, aby to neskončilo špatně. Teď už je jen na zadavatelce, jestli si ty rady vezme a bude se jimi řídit.
Nejde poradit tady. Jestli si myslí, že 7dmi týdenní štěně má zlý pohled a kouše, tak fakt radit nejde - tady. Jediná dobrá rada je, citlivý výcvikář na živo.
A pak - jestli se bojí 7dmi týdenního štěněte - takové štěně se dá vrátit "chovateli", nebo přenechat někomu, kdo má rozum.
Hlavně, že musela mít staforda, protože ostatní psi jsou blbí. Ještěže bydlí až v Praze !
Scylla děkuji konečně za kladný komentář, konečně něco, co mi pomohlo. Pro někoho je asi těžké pochopit, že když jsem psa neměla a vím, které plemeno chci, protože jsem si o něm zjistila dost věcí a zaujal mě, tak si přece nebudu pořizovat jiné plemeno na několik let, dkyž o něj prostě zájem nemám.
Bylo mu přesně 7 týdnu, dkyž jsme ho odebrali, tudíž už mu v neděli bude týdnů 8, což mi nepřijde jako nějaký závratný problém. Ostaní sourozenci byli taky odebíráni v 7-8 týdnu.
Co se týče kolem obav z agresivity atd. vím, že za to může ten, kdo psa vychovává, byli jsme se na něj dvakrát podívat a to, že se rodina tváří mile atd ještě neznamená, že mu nemohli někdy nějak ublížit, co by pak agresivitu vyvolalo.Proto se snažim vnímat všechno. Jako malá jsem byla napadena vlčákama a od té doby mám ze psů respekt, ale zároveň je mám ráda a u našeho miláčka sleduju změnu i na sobě, začínám ho mít stále radši, pozoruju pokroky při gestu nesmíš, fuj, radost, když ho pochválim a podrbu na bříšku atd.
Nedělejte ze mě člověka, co si pořídil psa, zavřel ho vzadu na zahradě do kotce a jednou za den mu hodí žrádlo

NattyP
napsal(a):
Scylla děkuji konečně za kladný komentář, konečně něco, co mi pomohlo. Pro někoho je asi těžké pochopit, že když jsem psa neměla a vím, které plemeno chci, protože jsem si o něm zjistila dost věcí a zaujal mě, tak si přece nebudu pořizovat jiné plemeno na několik let, dkyž o něj prostě zájem nemám.
Bylo mu přesně 7 týdnu, dkyž jsme ho odebrali, tudíž už mu v neděli bude týdnů 8, což mi nepřijde jako nějaký závratný problém. Ostaní sourozenci byli taky odebíráni v 7-8 týdnu.
Co se týče kolem obav z agresivity atd. vím, že za to může ten, kdo psa vychovává, byli jsme se na něj dvakrát podívat a to, že se rodina tváří mile atd ještě neznamená, že mu nemohli někdy nějak ublížit, co by pak agresivitu vyvolalo.Proto se snažim vnímat všechno. Jako malá jsem byla napadena vlčákama a od té doby mám ze psů respekt, ale zároveň je mám ráda a u našeho miláčka sleduju změnu i na sobě, začínám ho mít stále radši, pozoruju pokroky při gestu nesmíš, fuj, radost, když ho pochválim a podrbu na bříšku atd.
Nedělejte ze mě člověka, co si pořídil psa, zavřel ho vzadu na zahradě do kotce a jednou za den mu hodí žrádlo
I kdybyste ho milovala sebevíc - je to pes - zvíře. Není to miláček, nepapá, nehajá.
A není agresivní.
NattyP
napsal(a):
Pochopte konečně, že agresivita u sedmitýdenního štěněte je pitomost.
napsal(a):
I kdybyste ho milovala sebevíc - je to pes - zvíře. Není to miláček, nepapá, nehajá.
A není agresivní.
Klidně může papat i hajat, když tomu chce člověk tak říkat, je to celkem jedno. Je to mimino a pokud nebude donucen k obraně nebo ho něco nebo někdo hodně nevyděsí, agresivní nebude.
Hlavně prosím zapomeňte na takové chování ke psovi jako je plácání novinami, třepání za kůži na krku a přitlačování k zemi a podobné nesmysly. Třepání znamená pokus o zabití a štěně na ně může reagovat hysterickou sebeobranou, i když vůbec jinak k agresi sklon nemá.
Platí jedna zásada - co nechceš, aby dělali tobě, nedělej psovi a také to, že co do psa vložíte, to se vám vrátí. Takže klid, srozumitelnost, vlídnost, spravedlnost a trpělivost. Když vy jí budete mít s ním, on jí bude mít s vámi. Protože člověk naplácá spoustu chyb a psi nám to tolerují.
A mimo jiné, tuto vaši emoci- obavu, strach který z agresivity máte, velmi dobře pes vycítí, nebude vás respektovat a jednou možná opravdu agresivní bude- ale nebude to tím, že by mu někdo jako štěněti šlápl na malíček, ale pouze a jenom vaším strachem, protože strach má kořist. A že máte respekt ? Respekt by měl mít dospělý pes. Všechno špatně, vrátit štěně dřív než bude pozdě...

Lexaurin
napsal(a):
A mimo jiné, tuto vaši emoci- obavu, strach který z agresivity máte, velmi dobře pes vycítí, nebude vás respektovat a jednou možná opravdu agresivní bude- ale nebude to tím, že by mu někdo jako štěněti šlápl na malíček, ale pouze a jenom vaším strachem, protože strach má kořist. A že máte respekt ? Respekt by měl mít dospělý pes. Všechno špatně, vrátit štěně dřív než bude pozdě...
A což pořídit si toho opovrhovaného pudla ?

Lexaurin
napsal(a):
Pochopte konečně, že agresivita u sedmitýdenního štěněte je pitomost.
V tomto případě, navíc k člověku to bude pitomost, ale viděla jsem 8mi týdenní štěně am.bandoga a tam asi převažovala povaha pitbulla, to štěně šlo natvrdo po jakémkoliv psovi. Nevěřila jsem vlastním očím.

napsal(a):
V tomto případě, navíc k člověku to bude pitomost, ale viděla jsem 8mi týdenní štěně am.bandoga a tam asi převažovala povaha pitbulla, to štěně šlo natvrdo po jakémkoliv psovi. Nevěřila jsem vlastním očím.
Amerického bandoga jsem nikdy neviděla, ale viděla jsem, jak "úplně natvrdo" jde štěně malého teriera po mojí 4x tak velké feně. Vzhledem k tomu, že ho "sejmula" jen 2x, asi mezi nimi bylo jasno.
napsal(a):
A což pořídit si toho opovrhovaného pudla ?
Já bych doporučila s tímto přístupem maximálně kavalírka- jsou to psi, kteří se přirozeně chtějí pánovi zavděčit. Staford odhalí slabinu bána a páneček či panička má smůlu , v horším případě jiný pes, dítě atd atp...

Já ještě k zadavatelce jednu otázku : Co budete dělat, až bude psovi rok a přiběhne k němu neukázněný, třeba zrovna ten NO a bude jen na vás, abyste rvačce zabránila. ( V dnešní době poměrně častý jev, nemusí to být NO, může to být labrador, agresivní zlaťák... ). Když chcete mít psa, zvlášť takové plemeno, nesmíte se psů bát !( Co jiného než strach, je vámi
zmiňovaný respekt !?)
Jestli jste dočetla až sem, tak pokud si psa opravdu necháte, mám pro vás jednu radu : Kromě psí školičky s vaším štěňátkem začnete sama navštěvovat cvičák s dospěými psy. Nejdřív se koukejte, pohybujte se mezi nimi, pak si třeba s některým pohrajte. Zbavte se strachu ( respektu ) ze psů.
Na zbavení se obav ze psů není cvičák vůbec dobré místo. Můžete vyhledat společné venčení, různé akce podobného typu, kde je pohoda a kde se něco naučíte.
vyhledejet Psí škola alfa omega Eva Štemberová, ta dělá podobné akce a je dobrá.
Nevím, proč se vás tu všichni snaží srážet a vyděsit. Psa už máte doma, já tedy tyto rasy psů nepreferuji, ale znám jich dost pohodových a hodných, takže vychovat to jde. Psa asi vracet nebudete, tak hledejte konstruktivní rady a ne příspěvky co by kdyby.
scylla
napsal(a):
Na zbavení se obav ze psů není cvičák vůbec dobré místo. Můžete vyhledat společné venčení, různé akce podobného typu, kde je pohoda a kde se něco naučíte.
vyhledejet Psí škola alfa omega Eva Štemberová, ta dělá podobné akce a je dobrá.
Nevím, proč se vás tu všichni snaží srážet a vyděsit. Psa už máte doma, já tedy tyto rasy psů nepreferuji, ale znám jich dost pohodových a hodných, takže vychovat to jde. Psa asi vracet nebudete, tak hledejte konstruktivní rady a ne příspěvky co by kdyby.
Ano samozřejmě že vychovat jde. Ale nejsem si jistá, jestli ho dokáže vychovat někdo, kdo si o 7-mi týdenní štěněti myslí, že je agresivní a má respekt ze psů.

scylla
napsal(a):
Psí škola alfa omega je určitě dobrá. Jen vy tomu říkáte škola, já cvičák .
Jinak pod společným venčením si může každý představit cokoliv - pokud to bude sraz majitelů za sídlištěm - tak tam se tak akorát často sejde s těmi špatně zvládnutými psy se spoustou zlozvyků.
Organizované venčení s někým, kdo umí ( Psí alfa omega ), je něco jiného a lze ho jen doporučit.

Já tedy nemám zkušenost se psy typu bul, ale udivuje mě, jak se někdo může bát svého
7 týdenního štěněte. Také jsem měla """agresivní"" štěně, co po nás vyjíždělo, ale nikdy by mne nenapadlo se ho bát a to moje "miminka" papaj a hajaj dodnes (věk 6 let)...není přece důležité jaká slova člověk používá, ale význam. Myslím, že by bylo dobře štěndo nějakým smysluplným způsobem zaměstnat...všichni stafové, co znám, jsou docela akční...třeba se nudí...když čtu jaká činnost se s ním během dne provozuje ani bych se tomu nedivila.
Pro mě tedy nejdůležitější na vztahu se psem je důvěra...já vím, že on neublíží mně (i když je fyzicky schopen mě zabít) a on musí vědět, že já neublížím jemu (nikdy). U mě to alespoň funguje již 25 let (a to nepočítám pesany v rodině, když jsem byla malá)
citace:
Za chvilku jdu za nim a on po mě vyjede, nahodí zlej obličej a vystartuje...nevím, co v takové situaci dělat
? jde teda opravdu jen o štěněcí hraní?
Proč za ním chodí?
marcelaamax
napsal(a):
Ano samozřejmě že vychovat jde. Ale nejsem si jistá, jestli ho dokáže vychovat někdo, kdo si o 7-mi týdenní štěněti myslí, že je agresivní a má respekt ze psů.
Nemyslím, že když má zadavatelka respekt že psů, tak nemůže vychovat psa. Záleží jak se k tomu postaví. Před 15ti lety když jsem šla do školy mě bezdůvodně napadl NO, strhl mne na zem za rameno a pokousal na stehně. Cizích psů jsem se od té doby bála a psům na volno se vyhýbala obloukem (vlastního psa jsem se ale nebála nikdy). Se stěnětem se to samo změní, začla jsem chodit mezi psy ráda, to našení když si můžou pohrát je k nezaplacení. Akorát to máme s přítelem rozděleno, že on chodí na procházky převážně do přírody (větší výskyt psů na volno) a ja spíš chodím do města. Ale je to spíš proto, že ja vážím 40kg a nezmůžu tolik jako přítel s 90ti. Na druhou stranu i ve městě se na nás vyřítil staf bez vodítka a bez zaváhání jsem schovala stěně za sebe a tělem jsem šla psovi do cesty. V tu chvíli není čas na přemýšlení nebo strach, stěně je v tu chvíli nejdůležitější.
Pro zadavatelku: sama mám křížence staforda, pes je to úžasný, ale opravdu je hodně akční, pořád potřebuje něco dělat. Takže to chce opravdu hodně času, máme zahradu kde s ní lítáme, házíme míčky, dovádíme a stejně chodíme denně na jednu až dvě (podle směny) minimálně hodinu a půl dlouhé procházky. Po procházce mi přijde nabitá energií ještě víc, běží pro míček a chce si hrát Takže náš den se skládá jen že tří věcí: práce, pes a spánek. Tímto vás nechci odradit, jen upozornit, že časově dá zabrat, ale stojí to za to
Iliena
napsal(a):
Nemyslím, že když má zadavatelka respekt že psů, tak nemůže vychovat psa. Záleží jak se k tomu postaví. Před 15ti lety když jsem šla do školy mě bezdůvodně napadl NO, strhl mne na zem za rameno a pokousal na stehně. Cizích psů jsem se od té doby bála a psům na volno se vyhýbala obloukem (vlastního psa jsem se ale nebála nikdy). Se stěnětem se to samo změní, začla jsem chodit mezi psy ráda, to našení když si můžou pohrát je k nezaplacení. Akorát to máme s přítelem rozděleno, že on chodí na procházky převážně do přírody (větší výskyt psů na volno) a ja spíš chodím do města. Ale je to spíš proto, že ja vážím 40kg a nezmůžu tolik jako přítel s 90ti. Na druhou stranu i ve městě se na nás vyřítil staf bez vodítka a bez zaváhání jsem schovala stěně za sebe a tělem jsem šla psovi do cesty. V tu chvíli není čas na přemýšlení nebo strach, stěně je v tu chvíli nejdůležitější.
Pro zadavatelku: sama mám křížence staforda, pes je to úžasný, ale opravdu je hodně akční, pořád potřebuje něco dělat. Takže to chce opravdu hodně času, máme zahradu kde s ní lítáme, házíme míčky, dovádíme a stejně chodíme denně na jednu až dvě (podle směny) minimálně hodinu a půl dlouhé procházky. Po procházce mi přijde nabitá energií ještě víc, běží pro míček a chce si hrát Takže náš den se skládá jen že tří věcí: práce, pes a spánek. Tímto vás nechci odradit, jen upozornit, že časově dá zabrat, ale stojí to za to
Vy ale píšete, že vlastního psa jste se nebála nikdy. Paní se zdá agresivní už 7mi týdenní její vlastní štěně.
Asi máme jinej názor, ale já si prostě myslim, že staforda a ostatní plemena typu bull by si měli pořizovat lidi, kteří o psech vědí trošku víc. Případně se na to pořádně připravit.
Radsi koncim diskuzi, protoze co nekteri, pisete, to mi zustava rozum stat. Myslim, ze mnohem dulezitejsi a slozitejsi je vychova ditete a to taky budete kazde holce/zene rikat tyhlety moudra? Kup si radsi fredku, s ditetem je to slozite?...Boze, chtela jsem jen rady ze zivota, neci nazor atd. a ne aby mi nekdo rikal, at ho vratim...a jestli mu budu rikat milacku papej, vam muze byt uplne jedno, kdybych pouzila misto "sedni" - "hačí" tak to pochopi, protoze reaguje na ton hlasu, na slovo, ktere nekolikrat opakujete, on neco udela a dostane za to pochvalu atd.
Jinak co na nem pozoruji je, ze bude uzasnej. U pani doktorky byl v klidu, ani si nevsiml, ze dostal injekci. K ostatnim lidem se chce chodit mazlit a ostatni psi ho ani moc nezajimaji.
NattyP
napsal(a):
Radsi koncim diskuzi, protoze co nekteri, pisete, to mi zustava rozum stat. Myslim, ze mnohem dulezitejsi a slozitejsi je vychova ditete a to taky budete kazde holce/zene rikat tyhlety moudra? Kup si radsi fredku, s ditetem je to slozite?...Boze, chtela jsem jen rady ze zivota, neci nazor atd. a ne aby mi nekdo rikal, at ho vratim...a jestli mu budu rikat milacku papej, vam muze byt uplne jedno, kdybych pouzila misto "sedni" - "hačí" tak to pochopi, protoze reaguje na ton hlasu, na slovo, ktere nekolikrat opakujete, on neco udela a dostane za to pochvalu atd.
Jinak co na nem pozoruji je, ze bude uzasnej. U pani doktorky byl v klidu, ani si nevsiml, ze dostal injekci. K ostatnim lidem se chce chodit mazlit a ostatni psi ho ani moc nezajimaji.
Ano, představte si, jsou i lidé, kteří by děti mít neměli, to je holá pravda, ale o tom je třeba diskuze e-mimino.
NattyP
napsal(a):
Nevím jestli byste ho měla dát pryč, ale rozhodně to neberte celé na lehkou váhu. "U paní doktorky byl v klidu, k ostatním lidem se chce chodit mazlit a ostatní psí ho ani moc nezajimaji" vždyť jsou mu 2 měsíce! Teprve vše poznává, kde máte psáno, že se to nezmění? V dospělosti může mít s ostatními psy velké problémy u těchto plemen nic neobvyklého. Píšete že jste čeyla knihy, pokud to byly knihy o daném plemeni tohle byste měla vedět.
A srovnání s dětmi? To snad ne... Malé nevychované dítě narozdíl od takového nevychovaneho psa není nebezpečné pro své okolí.
marcelaamax
napsal(a):
Vy ale píšete, že vlastního psa jste se nebála nikdy. Paní se zdá agresivní už 7mi týdenní její vlastní štěně.
Asi máme jinej názor, ale já si prostě myslim, že staforda a ostatní plemena typu bull by si měli pořizovat lidi, kteří o psech vědí trošku víc. Případně se na to pořádně připravit.
Ja s vámi souhlasím, jen jsem chtěla říct, že i takový strach se dá vcelku vklidu překonat. Ovšem strach z vlastního sedmitýdeního štěněte to je špatně... Naopak můj první pes (HW, dostala jsem ji 2 roky po tom napadení) mě naučila psi znovu milovat a dostat se z nejhoršího.
NattyP
napsal(a):
Nechápu tedy, proč píšete na diskuzi, když neberete kritiku...tak si normálně vezmu od každého trochu, něco co mi přijde mimo si neberu a odcházím s názory ostatních lidí, berte v potaz že nikdo jsme vás ani psa neviděli...bohužel je svět plný sv.ní a tak se nedivte, že lidi už jsou připraveni na nejhorší...
na mě působíte jako nezkušený člověk v oblasti psů, co se nechá ukonejšit tím, že "dneska na mě bylo moje štěně hodné", prosím Vás, zajděte urychleně do nějaké psí školky a choďte pravidelně na základní výcvik někam, kde vám bude příjemně...neudělejte z něj dalšího psa chudáka
Iliena
napsal(a):
Ja s vámi souhlasím, jen jsem chtěla říct, že i takový strach se dá vcelku vklidu překonat. Ovšem strach z vlastního sedmitýdeního štěněte to je špatně... Naopak můj první pes (HW, dostala jsem ji 2 roky po tom napadení) mě naučila psi znovu milovat a dostat se z nejhoršího.
To se jistě překonat dá, ale pokud bych si chtěla pořídit psa na překonání strachu z nich, tak bych volila jiné plemeno než staforda Můžu se zeptat s čím máte kříženého staforda? připomíná mi toho mého ;-).
lizbeth
napsal(a):
Nechápu tedy, proč píšete na diskuzi, když neberete kritiku...tak si normálně vezmu od každého trochu, něco co mi přijde mimo si neberu a odcházím s názory ostatních lidí, berte v potaz že nikdo jsme vás ani psa neviděli...bohužel je svět plný sv.ní a tak se nedivte, že lidi už jsou připraveni na nejhorší...
na mě působíte jako nezkušený člověk v oblasti psů, co se nechá ukonejšit tím, že "dneska na mě bylo moje štěně hodné", prosím Vás, zajděte urychleně do nějaké psí školky a choďte pravidelně na základní výcvik někam, kde vám bude příjemně...neudělejte z něj dalšího psa chudáka
Naprosto souhlasím, ta diskuze je od toho aby každý vyjádřil svůj názor. A myslím, že od většiny jste tady slyšela, že by doporučovali cvičák nebo psí školku a to je si mylsím nejlepší rada. Určitě nějakou vyhledejte - naučí vás tam se psem zacházet, a mimo jiné tam třeba najdete i nové přátelé
marcelaamax
napsal(a):
To se jistě překonat dá, ale pokud bych si chtěla pořídit psa na překonání strachu z nich, tak bych volila jiné plemeno než staforda Můžu se zeptat s čím máte kříženého staforda? připomíná mi toho mého ;-).
otec je čistokrevný stafordšírský bulteriér a máma je kříženka, tam je to věc neznámá. Dle názoru většiny asi boxer s něčím. Možná s pitbulem, hodně lidí nám ted na ulici říká, jé to je hezký pitbul:-D koukala jsem na fota všech bullů a přijde mi víc podobná pitovi než stafordovi, takže vážně nevím
, ale je to brouček. Ukažte vaše štěndo
Iliena
napsal(a):
otec je čistokrevný stafordšírský bulteriér a máma je kříženka, tam je to věc neznámá. Dle názoru většiny asi boxer s něčím. Možná s pitbulem, hodně lidí nám ted na ulici říká, jé to je hezký pitbul:-D koukala jsem na fota všech bullů a přijde mi víc podobná pitovi než stafordovi, takže vážně nevím
Je nádhernej Tak to my máme otce čistokrevného AST a matka je kříženka, paní říkala, že ohrařovitého typu. Na fotce vlevo otec vpravo matka.
Koukám, že plno lidí má věšteckou kouli a už dopředu vědí, že tohle štěně bude netvor a postrach okolí, pokud si ho paní nechá...a to jen proto, že si přišla pro rady, jak své štěně nejlépe vychovat.
Tady máte odkaz na Evu Štemberovou a ta vám poradí co a jak.
http://psialfaomega.jimdo.com/
Lepší, když vám to někdo názorně ukáže co a jak máte dělat, než něco číst a zkoušet jestli to zabere či ne.
Mmch. venčení 3x denně je opravdu málo, pokud ho máte v bytě.
Male nevychovane dite neni v budoucnu nebezpecne?delate si srandu? Stejne jako z psu, na ktere majitele kaslou, vyrostou agresivni psi, tak stejne ze zanedbaneho ditete vetsinou vyroste kriminalnik..Narazim na nazor typu vratte ho zpet, nemate se psy zkusenosti, takze kdyz otehotnim a nemam s detmi zkusenosti, tak mam jit na potrat?
Je pravda, ze se o psy nezajimam, jake maji kosti, jak se chova civava a jak zase labrador apod., ale proste jsme si psa poridili, mysleli jsme, ze po precteni nekolika knih a diskuzi budem vse zvladat, ale radsi jsem se zapojila i do tehle diskuze, a kdyz si precte muj prvni prispevek, uvidite, na co jsem se ptala.Chtěla jsem radu od někoho, kdo toto plemeno má a může poradit, ale to většina z vás nejste. Nejvíce mě zajímaly granule, protože ikdyž mu chutnají, nezdají se mi kvalitní, ikdyž doktorka říkala, že jsou dost dobrý, přijde mi, že pro štěně mají příliš procent tuku i bílkovin :-/
Podivam se tedy po nejakem cvicaku, ikdyz slysim jen same neprijemne zkusenosti a uvidim, jak bude spoluprace fungovat :).
Iliena
napsal(a):
A mimčo?
Mám starší fotku, ta je ještě když bylo u matky, teď je o něco větší, až budu doma tak pošlu novější fotku, ale skoro na všech se jen válí v posteli :D protože jinak chvíli neposedí a nedá se dost dobře vyfotit :D.
NattyP
napsal(a):
Male nevychovane dite neni v budoucnu nebezpecne?delate si srandu? Stejne jako z psu, na ktere majitele kaslou, vyrostou agresivni psi, tak stejne ze zanedbaneho ditete vetsinou vyroste kriminalnik..Narazim na nazor typu vratte ho zpet, nemate se psy zkusenosti, takze kdyz otehotnim a nemam s detmi zkusenosti, tak mam jit na potrat?
Je pravda, ze se o psy nezajimam, jake maji kosti, jak se chova civava a jak zase labrador apod., ale proste jsme si psa poridili, mysleli jsme, ze po precteni nekolika knih a diskuzi budem vse zvladat, ale radsi jsem se zapojila i do tehle diskuze, a kdyz si precte muj prvni prispevek, uvidite, na co jsem se ptala.Chtěla jsem radu od někoho, kdo toto plemeno má a může poradit, ale to většina z vás nejste. Nejvíce mě zajímaly granule, protože ikdyž mu chutnají, nezdají se mi kvalitní, ikdyž doktorka říkala, že jsou dost dobrý, přijde mi, že pro štěně mají příliš procent tuku i bílkovin :-/
Podivam se tedy po nejakem cvicaku, ikdyz slysim jen same neprijemne zkusenosti a uvidim, jak bude spoluprace fungovat :).
Omyl, i dítě nezanedbávané, ale naopak rozmazlované může skončit jako kriminálník. Mantinely musí mít nastaveny všichni. Ale dítě a psa bych vůbec nesrovnávala, mně to pak zavání tím, že jste si "pejska" pořídili zatím místo miminka.

NattyP
napsal(a):
Poslala jsem Vám soukr.zprávu.

Jen přidám týden starou zkušenost. Zaparkovali jsme v poměrně turisticky atraktivní obci. Vystoupila jsem s fenou na vodítku ( jak jinak taky ). Zpoza hřbitovní zdi, asi 50 m od nás vyšla paní, na několikrát zauzlované lonži držela bílého psa ( am. buldog, bílý boxer, argentina ? ) a křičela : Jéžiš, já ho neudržím a byla vlečena směrem k nám. Na mé sdělení, že mám fenu, volala, že psu je to jedno, že se pere se vším. Strčila jsem fenu zpátky do auta a ona si své "zlatíčko" odvlekla. Když jsme po výletě startovali, vlekl jí stejnou trasou, jen opačně.
Asi když si ho pořizovala, tak to bílé štěňátko bylo tak krááásné !
Nedalo mi to a kvůli této diskuzi jsem se musela registrovat.
Pro zadavatelku: Doporučila bych vám jednu věc, a to navštívit nějakou psí školu, ne klasický cvičák, ale někde, kde se naučíte se psem komunikovat tak nějak "po psím". Kde se dozvíte, co jeho chování znamená, abyste si ho přestala vysvětlovat tak nějak polidštěně - viz. "nahodí zlej obličej a vystartuje". Zkuste se mrknout i po nějakých seminářích v okolí, a vůbec se nebojte někam si na něj i dojet. Z knih, které vám tyto věci pomůžou pochopit doporučuji Trénink je rozhovor - František Šusta, Konejšivé signály - Turid Rugaas. V tomto okamžiku si myslím, že kámen úrazu je to, že vy nerozumíte svému psovi a on tím logicky nerozumí vám. V okamžiku, kdy začnete být čitelná pro svého psa, což se většinou rovná okamžiku, kdy vlastně chápete co vám chce říct, budete mít úplně jiný vztah a začnete si ho užívat. I výcvik pak bude pro vás oba mnohem jednodušší.
Zajímavá teorie k tomu kousání je, že štěňata odebraná dříve, s tímto většinou mají větší problém a trvá déle je odnaučit tuto pro nás nežádoucí, pro ně přirozenou věc. Jde o to, že dřívějším odběrem (což 7 týdnů být může) vlastně nemají dost času se v kolektivu sourozenců a rodičů/matky, naučit ovládat stisk a zjistit únosnou míru. Mohla bych o tom mluvit z vlastní zkušenosti, štěně SBT, odebrané v 8 týdnech - měla jsem první týden dodrané ruce a nohy do krve, do dnes mám jizvy. Ani jednou mě ale nenapadla myšlenka, že proboha ono je to opravdu bojové plemeno, a už tak malé je agresivní. Trik - říct au, klidně, rychle, bez vřískání, pištění, křičení, otočit se a odejít, prostě konec hry. Pak jsem zvyšovala náročnost, už mi nestačilo, že přestal kousat silně, ale musel snižovat sílu stisku. Dnes v 6 měsících nekouše vůbec a stačí, že o mě omylem zavadí zuby při hře a on sám hru ukončuje.

NattyP
napsal(a):
Nesrovnávejte psa a dítě. Už to je špatně. Ano máte pravdu v tom že je jedno jestli psovi řekněte, sedni, hačí nebo třeba brambora. když se na to naučí zareagovat, a vy si nebudete připadat jako hlupačka, tak je to jedno. Otázkou je spíš to jestli zvládnete naučit ho na to slovo přesně a ochotně reagovat.Jinak to že dvouměsíční štěně bylo u doktorky v klidu, znamená pro vás jako co ? Neznamená to nic. Co měl podle vás jinak dělat, zadávit doktorku, Bože jsou mu dva měsíce, je to bezmocné mládě, co by měl jako dělat? Tohle je průser, neznáte psy, neznáte jejich chování a reakce. To co je normální tomu se divíte. A pořídíte si staforda. Měla jste si pořídit bišonka nebo čivavu a učit se se poznat psa. Tady se jen řítíte do průseru. Jednou si tady na to co vám tu psali vzpomenete a nebude to dlouho trvat.
marcelaamax
napsal(a):
Mám starší fotku, ta je ještě když bylo u matky, teď je o něco větší, až budu doma tak pošlu novější fotku, ale skoro na všech se jen válí v posteli :D protože jinak chvíli neposedí a nedá se dost dobře vyfotit :D.
Určitě pošlete jako malé stenatko ji mám většinou taky jak spí, zbytek jsou rozmazané šmouhy, takže chápu
Iliena
napsal(a):
Určitě pošlete jako malé stenatko ji mám většinou taky jak spí, zbytek jsou rozmazané šmouhy, takže chápu
Tak posilam pár fotek;-).
shavoid
napsal(a):
Souhlasím s Vámi,7 týdnu je hrozně málo , snad se ani raději nebudu ptát odkud je.
Ano. A podle mě možná i víc kouše proto, že normálně by teď ještě byl se sorozenci a různými bitkami mezi sebou by se naučil, co už je bolestivý stisk zubů a co si ještě může dovolit.
Jinak - také milionkrát omílaná rada - při bolstivém kousání ukončit hru, anebo místo ruky šoupnout pesanovi do tlamy hračku a o tu se přetahovat. Vzpomínám si, jak jsem kdysi se štěndem kamsi vyjela, zapomněla jeho hračky, tak jsme se holt přetahovali o jakýsi hadr...a bavilo jej to víc než jeho vlastní hračky.

marcelaamax
napsal(a):
Je nádhernej Tak to my máme otce čistokrevného AST a matka je kříženka, paní říkala, že ohrařovitého typu. Na fotce vlevo otec vpravo matka.
Http://zvirata.bazos.cz/inzerat/51252538/Americky-stafordsirsky-terier-X.php
Není to sourozenec ?
napsal(a):
Http://zvirata.bazos.cz/inzerat/51252538/Americky-stafordsirsky-terier-X.php
Není to sourozenec ?
Jojo ten napravo je přímo on, to druhý brácha

marcelaamax
napsal(a):
Jojo ten napravo je přímo on, to druhý brácha
Myslela jsem si to
Dobrý deň, na kousání šteniatka do ruky, mám jednoduchý recept.
Treba zatvoriť dlaň a stisknúť psovi spodnú čeľusť až zapiští + povel FUJ !
Ak je šteňa väčšie, tak treba druhou rukou zvrchu stisnúť vrchné pysky o zuby, /druhú dlaň má pes v tlame /. Je zbytočné ťahať ruku z tlamy a kričať AÚÚÚ. Ak to bolí mňa, tak to zabolí aj psa a ten si bolesť zapamätá. Pri hre používam handru, o tej môže hrýzť koľko chce. Ale do ruky nie.
Chovám psy už 30rokov a vždy to funguje, či to bol jagdterér, AST, bulteriér, doberman, Akita inu, Cane corso a ratlík. Všetky tieto plemená som choval, alebo len pomáhal vycvičiť.
Recept je asi preto účinný, lebo aj matka štence trestá zubami...
Stafford je zaujímavé plemeno, ale dôrazne doporučujem, aby sa socializoval. Ja som toho môjho od mala nechal každému kto chcel, pohladiť a "poplácať". Absolútne nikdy mladého staforda nehuckajte na ľudí, musí byť s každým kamarát, protože až se jednou zaběhne, bude prúser. A on určite jednou zaběhne, možná jen na chvilku... To sa nedá ovplyvniť, náhoda je blbec, že...
Takto vycvičený "bojový" pes, normálne stráži záhradu a dom, či byt. Rešpekt budí už len svojou prítomnosťou. V žiadnom prípade však cudzích ľudí nevíta vrtením chvostom, vie presne, že je strážnik.
PS: Ak nemáte skúsenosti treba chodiť na cvičák. A ešte poznámka, držaním vo voliére z neho nikdy nebude pohoďák. Klec, je klec.
Na fotke z 1990 je moja stará dobermanka s pásikavou partiou
romaker
napsal(a):
Dobrý deň, na kousání šteniatka do ruky, mám jednoduchý recept.
Treba zatvoriť dlaň a stisknúť psovi spodnú čeľusť až zapiští + povel FUJ !
Ak je šteňa väčšie, tak treba druhou rukou zvrchu stisnúť vrchné pysky o zuby, /druhú dlaň má pes v tlame /. Je zbytočné ťahať ruku z tlamy a kričať AÚÚÚ. Ak to bolí mňa, tak to zabolí aj psa a ten si bolesť zapamätá. Pri hre používam handru, o tej môže hrýzť koľko chce. Ale do ruky nie.
Chovám psy už 30rokov a vždy to funguje, či to bol jagdterér, AST, bulteriér, doberman, Akita inu, Cane corso a ratlík. Všetky tieto plemená som choval, alebo len pomáhal vycvičiť.
Recept je asi preto účinný, lebo aj matka štence trestá zubami...
Stafford je zaujímavé plemeno, ale dôrazne doporučujem, aby sa socializoval. Ja som toho môjho od mala nechal každému kto chcel, pohladiť a "poplácať". Absolútne nikdy mladého staforda nehuckajte na ľudí, musí byť s každým kamarát, protože až se jednou zaběhne, bude prúser. A on určite jednou zaběhne, možná jen na chvilku... To sa nedá ovplyvniť, náhoda je blbec, že...
Takto vycvičený "bojový" pes, normálne stráži záhradu a dom, či byt. Rešpekt budí už len svojou prítomnosťou. V žiadnom prípade však cudzích ľudí nevíta vrtením chvostom, vie presne, že je strážnik.
PS: Ak nemáte skúsenosti treba chodiť na cvičák. A ešte poznámka, držaním vo voliére z neho nikdy nebude pohoďák. Klec, je klec.
Na fotke z 1990 je moja stará dobermanka s pásikavou partiou
Takovéhle rady bych nedoporučovala, hlavně ne takové, které doporučují dělat bolest a štěkat zákazové povely.
Je to moja rada, ktorá funguje a napísal som aké psy som vychoval, nikoho nenútim, ale 4 mesačné šteňa hryzie ako krokodýl. Ale ak chcete tak po pohryznutí svojho Staforda kľudne pochváľte, ak Vás to málo zabolelo. Po čase mu veterinár nasadí tlmiace lieky alebo pes skončí v útulku.
PS : ak si myslíte že by sa mohla AST stiskom dlane zlomiť čeľusť, tak ste laik, resp LAMA, aby som bol COOLový.
romaker
napsal(a):
Je to moja rada, ktorá funguje a napísal som aké psy som vychoval, nikoho nenútim, ale 4 mesačné šteňa hryzie ako krokodýl. Ale ak chcete tak po pohryznutí svojho Staforda kľudne pochváľte, ak Vás to málo zabolelo. Po čase mu veterinár nasadí tlmiace lieky alebo pes skončí v útulku.
PS : ak si myslíte že by sa mohla AST stiskom dlane zlomiť čeľusť, tak ste laik, resp LAMA, aby som bol COOLový.
Tak teda nevím. mám tříměsíční štěně křížence staforda, Vždycky když mě kouslo řekla jsem AU a ukončila hru s ním, už teď to chápe a dává si pozor, aby do ruky nekouslo. Tříměsíční štěně potřebuje zažívat s páníčkem co nejvíc příjemných chvílí a potřebuje mít v páníčkovi důveru (a je jedno jaké je to plemeno) a nepotřebuje aby mu páníčkem působil něco, co mu je nepříjemné nebo ho bolí.
napsal(a):
Nesrovnávejte psa a dítě. Už to je špatně. Ano máte pravdu v tom že je jedno jestli psovi řekněte, sedni, hačí nebo třeba brambora. když se na to naučí zareagovat, a vy si nebudete připadat jako hlupačka, tak je to jedno. Otázkou je spíš to jestli zvládnete naučit ho na to slovo přesně a ochotně reagovat.Jinak to že dvouměsíční štěně bylo u doktorky v klidu, znamená pro vás jako co ? Neznamená to nic. Co měl podle vás jinak dělat, zadávit doktorku, Bože jsou mu dva měsíce, je to bezmocné mládě, co by měl jako dělat? Tohle je průser, neznáte psy, neznáte jejich chování a reakce. To co je normální tomu se divíte. A pořídíte si staforda. Měla jste si pořídit bišonka nebo čivavu a učit se se poznat psa. Tady se jen řítíte do průseru. Jednou si tady na to co vám tu psali vzpomenete a nebude to dlouho trvat.
Líp bych to nenapsala. Na výchovu psa musí mít člověk buňky, nějaký dar z nebes. Někdo ho má, nepotřebuje studovat knížky, jak má se psem zacházet, a každý pes ho respektuje a miluje - je jedno, jestli je to bandog, nebo čivava. Pak jsou lidi, kteří zvládnou submisivní fenku nějakého malého nekonfliktního plemene, ale třeba rotvajler už je na ně přes čáru. Prostě lidi si naprosto nesebekriticky neumí přiznat, na co mají a na co ne. Myslí si, že když si přečtou jakési poučky v knížkách, a budou podle toho konat, že jim to automaticky zajistí lásku a respekt jejich psa. Ale tak to vůbec nefunguje! Jsem přesvědčená, že tohle je zrovna příklad toho, že NattyP prostě AST nezvládne, i kdyby přečetla 100 knih a dokonce si myslím, že ani na cvičáku jí moc nepomohou. Prostě to není v ní.
Zažila jsem několik AST, ze kterých byli majitelé nešťastní, pro mne je NattyP další kandidátka. Můj soused AST choval, byli jsme v dosti úzkém kontaktu, když třeba jel na dovolenou, krmila jsem mu je. Viděla jsem lidi, jak si od něj rozradostněle odváželi štěňátko a za rok mu volali, že si s ním neví rady. Dokonce mu občas nějaké štěně (vlastně už dospělého psa) vrátili. On s těmi psy problém neměl, jeho poslouchali, ale nikdy se mu už nepodařilo je umístit dál. Dospělého AST si prostě nikdo nevezme - ani na hlídání. Po pár letech přestal toto plemeno chovat - už ho nebavilo dělat pořád zaopatřovací ústav pro nevychované, rozmazlené a nezvládnuté psy.
Každé plemeno a dokonca aj jedinec vyžaduje trochu iný prístup, ale kríženci sú iná kapitola, a psi bez rodokmeňa sú tiež iné kafe.
Moje rady som smeroval na plemeno ATS, ktoré má svoje špecifiká, krížencov a bezpapírákov nekomentujem, to sa nedá, lebo sa nevie, aký jedinec krížením vznikol.
Na druhú stranu musím skritizovať aj naše chovateľské kluby, ktoré robia obrovské podvody v plemenitbe a máme tu stovky šteniat s falošným rodokmeňom.
Napr. som cvičil Cane corso a takže som s ňou bol aj na 3 výstavách a ani raz nám neskontrolovali tetovanie ani čip. Ani na Svetovej výstave v Bratislave !
romaker
napsal(a):
Každé plemeno a dokonca aj jedinec vyžaduje trochu iný prístup, ale kríženci sú iná kapitola, a psi bez rodokmeňa sú tiež iné kafe.
Moje rady som smeroval na plemeno ATS, ktoré má svoje špecifiká, krížencov a bezpapírákov nekomentujem, to sa nedá, lebo sa nevie, aký jedinec krížením vznikol.
Na druhú stranu musím skritizovať aj naše chovateľské kluby, ktoré robia obrovské podvody v plemenitbe a máme tu stovky šteniat s falošným rodokmeňom.
Napr. som cvičil Cane corso a takže som s ňou bol aj na 3 výstavách a ani raz nám neskontrolovali tetovanie ani čip. Ani na Svetovej výstave v Bratislave !
Tak samozřejmě že každý jedinec a pelemno je jiné. Ale stojím si za tím, že každé štěně potřebuje lásku, a potřebujeme ho na sebe navázat a to se nám povede jen když nám štěně věří. A štěně, kterému budu působit bolest mi asi moc věřit nebude.
marcelaamax
napsal(a):
Tak samozřejmě že každý jedinec a pelemno je jiné. Ale stojím si za tím, že každé štěně potřebuje lásku, a potřebujeme ho na sebe navázat a to se nám povede jen když nám štěně věří. A štěně, kterému budu působit bolest mi asi moc věřit nebude.
Pes potrebuje disciplínu, čiže mantinely, aby vedel, kde je v smečke jeho miesto, potom je šťastný. Frustrovaný je, ak je LEN zahrňovaný "láskou". Takých sú plné útulky.
" AÚÚ ty, ty, ty ! Paničku to bolelo, a proto nedostaneš celý den od ní hubičku ! "
Bezhraničná láska, tzv. opičia láska k deťom, napĺňa čakárne detským psychiatrom.
PS : Ak nemáte čistokrvného ATS, tak nemôžete kvalifikovane radiť, máte dva v jednom a nikto nevie čo. Ak je tam polovička Ohař, tak začnete radiť myslivcum ?
romaker
napsal(a):
Pes potrebuje disciplínu, čiže mantinely, aby vedel, kde je v smečke jeho miesto, potom je šťastný. Frustrovaný je, ak je LEN zahrňovaný "láskou". Takých sú plné útulky.
" AÚÚ ty, ty, ty ! Paničku to bolelo, a proto nedostaneš celý den od ní hubičku ! "
Bezhraničná láska, tzv. opičia láska k deťom, napĺňa čakárne detským psychiatrom.
PS : Ak nemáte čistokrvného ATS, tak nemôžete kvalifikovane radiť, máte dva v jednom a nikto nevie čo. Ak je tam polovička Ohař, tak začnete radiť myslivcum ?
Neříkám, že nepotřebuje mít stanovené hranice, to souhlasím to potřebuje. Ale pokud vždycky když mě kousne tak si s ním přestanu hrát, pochopí to taky a nemusim mu to vysvětlovat násilně ;-) ty hranice se dají stanovit nenásilně o to mi jde. Prostě bych tříměsíčnímu štěněti nemordovala čelist. Toť mj názor.
marcelaamax
napsal(a):
Neříkám, že nepotřebuje mít stanovené hranice, to souhlasím to potřebuje. Ale pokud vždycky když mě kousne tak si s ním přestanu hrát, pochopí to taky a nemusim mu to vysvětlovat násilně ;-) ty hranice se dají stanovit nenásilně o to mi jde. Prostě bych tříměsíčnímu štěněti nemordovala čelist. Toť mj názor.
Stisk pysky o zuby neni mordovanie čelisti !
Jak asi naučíte psa na povel otvoriť tlamu a ukázať zuby na výstave alebo u doktora ?
" Azore, řekni ÁÁÁ ?
Až Vás za 6 mesiacov kousne do nosu, dáte ho do útulku ?
romaker
napsal(a):
Stisk pysky o zuby neni mordovanie čelisti !
Jak asi naučíte psa na povel otvoriť tlamu a ukázať zuby na výstave alebo u doktora ?
" Azore, řekni ÁÁÁ ?
Až Vás za 6 mesiacov kousne do nosu, dáte ho do útulku ?
Pes mi věří a nechá si ode mě líbit cokoli, takže když se mu budu chtít podívat na zuby, tak mě jednoduše nechá. Z čeho usuzujete že by mě měl za 6 měsíců kousnout?
marcelaamax
napsal(a):
Humorne. A jak si predstavujete konec hry s piranou zakousnutou pri trose stesti jen do rukavu nebo nohavice? Musite ho totiz nejak sundat a verte, ze pamlsek nebo jina hracka je mu ukradena. Takze kratky a rychly stisk spodni celisti a stihnout presmerovat na hracku.
anonymx
napsal(a):
Humorne. A jak si predstavujete konec hry s piranou zakousnutou pri trose stesti jen do rukavu nebo nohavice? Musite ho totiz nejak sundat a verte, ze pamlsek nebo jina hracka je mu ukradena. Takze kratky a rychly stisk spodni celisti a stihnout presmerovat na hracku.
Bavím se o kousání do rukou... Dejme tomu rychlý krátký stiskt čelisti ale romaker psal zmáčknout čelist, až štěně zapiští a s tím nesouhlasím.
marcelaamax
napsal(a):
Pes mi věří a nechá si ode mě líbit cokoli, takže když se mu budu chtít podívat na zuby, tak mě jednoduše nechá. Z čeho usuzujete že by mě měl za 6 měsíců kousnout?
Kousne Vás, protože to nepovažuje za zakázané, lebo len vždy bez trestu ukončíte hru.
Usudzujem podľa mojich skúseností s ATS. Ak je pes dominantný tak máte problém, ale ak je bázlivý, tak máte ešte väčší problém. Medzi ATS je bojazlicov málo, ale u kríženca to je bežné.
Fena štence tiež pohryzie, ak jej ubližujú, hneď pochopia, že je to tabu a navždy.
Znova podčiarkujem, že to aplikujem u "bojových" plemien, ktoré sú dominantné.
romaker
napsal(a):
Kousne Vás, protože to nepovažuje za zakázané, lebo len vždy bez trestu ukončíte hru.
Usudzujem podľa mojich skúseností s ATS. Ak je pes dominantný tak máte problém, ale ak je bázlivý, tak máte ešte väčší problém. Medzi ATS je bojazlicov málo, ale u kríženca to je bežné.
Fena štence tiež pohryzie, ak jej ubližujú, hneď pochopia, že je to tabu a navždy.
Je to štěně, štěňata prostě koušou, ale nemyslím si, že by kvuli tomu za půl roku měl bejt agresivní a kousnout člověka :D Za půl roku dám vědět jak to dopadlo
romaker
napsal(a):
Pro něj je trest to, že ukončím hru.
marcelaamax
napsal(a):
Pro něj je trest to, že ukončím hru.
Jak to víte, že to je pro něj trest ? Začne plakať ?
A ak Vás bude silne držať za ruku, ako ukončíte hru, keď on nechce pustiť ?
Môj 6 mesačný ATS dva krát rýchle cvakol a z potkana byl hadr. Chcete mít nos jak hadr ? Asi ne, že ? Ale je to Váš pes, tak to je fuk, ale co pokousané cizí dítě ?
romaker
napsal(a):
Môj 6 mesačný ATS dva krát rýchle cvakol a z potkana byl hadr. Chcete mít nos jak hadr ? Asi ne, že ? Ale je to Váš pes, tak to je fuk, ale co pokousané cizí dítě ?
snažím se ho co nejvíce socializovat, rozhodně si nemyslim, že kvůli tomu, že mu nemačkám čelist by měl být v dospělosti agresivní a tímhle končím diskuzi s Váma
marcelaamax
napsal(a):
snažím se ho co nejvíce socializovat, rozhodně si nemyslim, že kvůli tomu, že mu nemačkám čelist by měl být v dospělosti agresivní a tímhle končím diskuzi s Váma
Problém je, že ho rozmaznávate a nahovárate si, že ho socializujete.
Ale našťastie nemáte ATS, ale niečo, čo sa trocha na ATS podobá.
romaker
napsal(a):
To je blbost.4 měsíční štěně u majitele, který se mu trošku věnuje, už dávno ví, jak si má hrát a jakou má sílu stisku. A teorie, že bez dělání štěněti bolesti, skončí v útulku, je čirá demagogie.
romaker
napsal(a):
Na takové feně by se němělo vůbec chovat. Čím se projevuje ta dominance? A bolestivými tresty ta dominance podle vás ustoupí?
romaker
napsal(a):
Takže když chci psa trestat, tak podle vás musím bít nebo mačkat tak, až začne kňučet?
To doufám nemyslíte vážně.

tolik srandy po ránu, kdo by to byl čekal...
romaker
napsal(a):
Ono je to přesně naopak. Štěně přebírá vzorce chování toho, kdo ho vychovává. Pokud ho vychováváte s agresí, bude mít do budoucna větší tendenci reagovat v různých situacích agresivně. Pokud ho vychováváte laskavě a s klidem (což NEZNAMENÁ rozmazlování), ale naprosto důsledně a srozumitelně, bude mít v budoucnu větší tendenci reagovat klidně a bez agrese.
Takže vaši psi vás nikdy nepokousali ne proto, že na ně aplikujete bolestivé tresty, ale NAVZDORY TOMU.
romaker
napsal(a):
Jak to víme? Tak, že kousat přestane. To je definice trestu: pes následně dělá dané chování méně často.
Pes rozhodně nemusí plakat, aby pro něj něco bylo trest.
Hru nejlépe ukončím tak, že úplně znehybním. To je otázka zlomku vteřiny, takže pes ani nestihne skousnout silně a okamžitě dostane zpětnou vazbu, že tenhle způsob hry nefunguje. Jakékoliv vyškubávání se psovi, odtahování rukou, odcházení, manipulace, bolestivé stlačování čelisti atd. trvá z pohledu psa strašně dlouho a pes všechny vaše pohyby během té doby vnímá pořád jako pokračování hry, takže dostává nejasné informace - když kousnu, hra ještě chvíli pokračuje, což je super věc, ale pak po chvíli přijde nepříjemnost. Takže odbourání kousání tímhle způsobem trvá poměrně dlouho, protože nedáváte psu jasnou a okamžitou informaci. Proto vás štěně ještě ve čtyřech měsících hryže jak krokodýl. Když dáváte štěněti srozumitelné informace, pochopí to během týdne či dvou.
Ale mimochodem, máte trošku zmatek v pojmech - lovecká agrese (potkan) nemá absolutně nic společného s kousáním člověka v rámci hry. Pokud psu vysvětlíte, že člověk se ve hře nekouše (jakýmkoliv způsobem), ještě to vůbec neznamená, že neuloví potkana (či dítě - někteří psi, zvlášť někteří teriéři, vnímají malé děti ne jako malé lidi, ale jako kořist) nebo že nekousne ze strachu. To je úplně jiné chování.
Vážené, jaksi jste se asi ještě nesetkali s takovými štěňaty, která zhruba od 5-6 týdne prostě chytnou a drží. Vcelku jedno jestli hadr, rukáv, nohavici nebo ruku. Když se to hýbe, je to větší legrace, ale když ne, tak nevadí, hlavně že držím. Jakékoliv vaše znehybnění je v tomhle případě podnět k větší razanci.Pokud nejste nadšeni, že štěně má pevný a klidný zákus, tak ho to odnaučujete. Pokud ho v tom ale musíte podporovat, jen je poněkud bolestivé, že předmětem jste vy, tak je to složitější. Ale o se asi většiny zdejších diskutujících netýká.
anonymx
napsal(a):
Vážené, jaksi jste se asi ještě nesetkali s takovými štěňaty, která zhruba od 5-6 týdne prostě chytnou a drží. Vcelku jedno jestli hadr, rukáv, nohavici nebo ruku. Když se to hýbe, je to větší legrace, ale když ne, tak nevadí, hlavně že držím. Jakékoliv vaše znehybnění je v tomhle případě podnět k větší razanci.Pokud nejste nadšeni, že štěně má pevný a klidný zákus, tak ho to odnaučujete. Pokud ho v tom ale musíte podporovat, jen je poněkud bolestivé, že předmětem jste vy, tak je to složitější. Ale o se asi většiny zdejších diskutujících netýká.
Ale jistě že jsme takováto štěňata potkali. Vtip je v tom, že vám se jen zdá, že štěňata baví držet i nehybný předmět, ale ono to tak rozhodně není. Kdyby to tak bylo, tak by se prostě zakousla do hračky, klacku, pelechu, drnu trávy... tam by se držela a byla by naprosto spokojená.
Ona moc dobře vědí, že na druhém konci toho hadru, nohavice nebo ruky jste vy a že tu hru hrají s vámi. Jde jen o to, jestli na tu jejich hru přistoupíte, nebo ne. Člověk má tendenci při tom znehybnění podvědomě přitáhnout ten zakousnutý předmět malinko k sobě, naklonit se nad štěně, upřeně na něj koukat, být naštvaný - to je ten podnět k větší razanci, ne samotné znehybnění. Když opravdu znehybníte bez emocí a tlaku na štěně ("říká se "být strom"), tak to přestane bavit jakékoliv štěně. Tedy nohavice je baví i tak, protože ta je plandavá a štěně si ten pohyb může vyrobit samo - tam pomáhá chytnout látku nohavice rukama z obou stran vedle štěněte a tím ji znehybnět. Nebo druhá možnost je místo toho chytnout za obojek štěně a znehybnět ho tímto způsobem - bez vyškubávání, vyškrcování apod., jen znehybnět, zklidnit sebe i štěně.
Tímhle způsobem se dá pracovat i s budoucím "obranářem" (mluvím o sportovních obranách) - naopak je to výhodnější, protože není problém ukázat mu, kdy se smí zakousnout naplno a užít si to a kdy je kousání nežádoucí.
Zdejším diskutujícím nebudeme zatěžovat hlavu tím, že ke kousání štěněte lze přistupovat i jinak. Takových, kteří slzí dojetím, když se mrňous na plnou tlamu zahryzne i do nás tady asi moc není. A že je období, kdy je necháváme za každou cenu vyhrát a že odnaučení kousání do nás moc neřešíme, ...
Takových, které se zakousnou do čehokoliv, protože skoro všechno se dá rozhýbat, eventuálně urvat jsem už zažila dost a dost a jsem z nich nadšená. Jakékoliv znehybnění je naopak podnět k větší bojovnosti a já je v tom ještě podporuji.
anonymx
napsal(a):
Zdejším diskutujícím nebudeme zatěžovat hlavu tím, že ke kousání štěněte lze přistupovat i jinak. Takových, kteří slzí dojetím, když se mrňous na plnou tlamu zahryzne i do nás tady asi moc není. A že je období, kdy je necháváme za každou cenu vyhrát a že odnaučení kousání do nás moc neřešíme, ...
Takových, které se zakousnou do čehokoliv, protože skoro všechno se dá rozhýbat, eventuálně urvat jsem už zažila dost a dost a jsem z nich nadšená. Jakékoliv znehybnění je naopak podnět k větší bojovnosti a já je v tom ještě podporuji.
Vím, o čem píšete - tedy doufám. Např. plemena typu bull a jejich zákus na výdrž, nebo zastavení a udržení divočáka (v praxi se jedná většinou o selata, veliké prase např. bulteriér opravdu neudrží), ztržení a udržení na místě poraněného kusu třeba srnčí zvěře, apod. Tam opravdu je žádoucí, aby naprosto pevný zákus netrval jen chvilku, ale minuty, možná desítky minut... Po pravdě já kousání štěňat do mojí osoby taky příliš neřeším, pokud to už opravdu není moc - to potom jim dám najevo, že je konec hry, ale zase nějak moc je nesrážím.
Taková "tlupa" asi ještě neviděla pitbula jak visí minuty na pneumatice nebo na peškovi zavěšeném na stromě. A baví ho to, jinak by ho nikdo a nic nedonutilo na tu věc vyskočit. Tato diskuse je o AST, tam je také pevné držení dáno v genech. Mému sousedovi jeho AST prokousl přes noc pneumatiku na stojícím autě. Takže ano, jsou plemena, která baví kousat a držet i věci, které se vůbec nehýbou.
marcelaamax
napsal(a):
Ať si každý vychovává svého psa po svém, ale radit někomu, (navíc někomu, kdo vůbec nerozumí psům a má doma AST), aby se psem zacházel tak jak radíte, je podle mě blbost.
Ano, kazdy at si vychovava psa po svem, ale dokaze ho vychovat tak, aby byl prima partakem se kterym budete zit nejen vy, ale i vase okoli?
koňadra
napsal(a):
Vím, o čem píšete - tedy doufám. Např. plemena typu bull a jejich zákus na výdrž, nebo zastavení a udržení divočáka (v praxi se jedná většinou o selata, veliké prase např. bulteriér opravdu neudrží), ztržení a udržení na místě poraněného kusu třeba srnčí zvěře, apod. Tam opravdu je žádoucí, aby naprosto pevný zákus netrval jen chvilku, ale minuty, možná desítky minut... Po pravdě já kousání štěňat do mojí osoby taky příliš neřeším, pokud to už opravdu není moc - to potom jim dám najevo, že je konec hry, ale zase nějak moc je nesrážím.
Taková "tlupa" asi ještě neviděla pitbula jak visí minuty na pneumatice nebo na peškovi zavěšeném na stromě. A baví ho to, jinak by ho nikdo a nic nedonutilo na tu věc vyskočit. Tato diskuse je o AST, tam je také pevné držení dáno v genech. Mému sousedovi jeho AST prokousl přes noc pneumatiku na stojícím autě. Takže ano, jsou plemena, která baví kousat a držet i věci, které se vůbec nehýbou.
Jistěže jsem viděla pitbula viset na pešku. Ale zájem o toho peška v něm probudil člověk tím, že mu ukázal, že pešek je kořist, hrál si s ním, učil ho do peška zakusovat. Štěně samo od sebe by se do nehybného peška nezakouslo a nezůstalo by na něm zakousnuté jako klíště. Něco jiného je ale hračka (pešek, pneumatika) zavěšená na stromě - ta se hýbe, kýve. Ten pohyb je to, co stimuluje psův lovecký pud. Ještě nikdy jsem neviděla psa, který by se zakousl třeba do opěradla lavičky a zůstal tam desítky minut zakousnutý. Protože lavička se nehýbe.
Ad prokousnutí pneumatiky: nevím, u toho jsem nebyla, ale dost pochybuju, že by se pes, který pneumatiky vůbec nezná, jen tak zničehonic zakousnul do nehybné pneumatiky a zůstal tam zakousnutý. Důvodů, proč to udělal, může být víc - mohl být naučený, že pneumatika je hračka, podobně jako píšete výš. Mohl mít na pneumatiky z minula "spadeno" - spoustu psů rozčilují točicí se kola aut a snaží se pneumatiky ulovit, frustruje je, že se k nim nedostanou... a tuhle emoci můžou mít spojenou i s nepohybujícími se pneumatikami. Mohl ji prostě pokládat za bezva věc ke žvýkání - jiní psi žvýkají klacky nebo kosti, on k tomu zkusil využít pneumatiku. Třeba. Nevím, nebyla jsem u toho.
romaker
napsal(a):
Držím palce aby to bola pravda, lebo mám obavy z budúceho prúseru.
A já mám zase obavy z následků agresivní a tvrdé výchovy takzvaně "dominantních" psů. Ty následky totiž vídám kolem sebe docela často - pravidelně pomáhám s umisťováním psů zejména "bojových plemen", které jejich majitelé podobným přístupem dohnali až ke strachové agresi. Těch urvaných obličejů už jsem několik viděla... Při změně majitele (a tím změně přístupu na klidný a pohodový bez trestů - čímž samozřejmě nemyslím rozmazlování a anarchii) jsou z nich super psi - když se vůči nim lidi přestali chovat agresivně, i oni přestali být agresivní a "dominantní".
tlupa
napsal(a):
Ono je to přesně naopak. Štěně přebírá vzorce chování toho, kdo ho vychovává. Pokud ho vychováváte s agresí, bude mít do budoucna větší tendenci reagovat v různých situacích agresivně. Pokud ho vychováváte laskavě a s klidem (což NEZNAMENÁ rozmazlování), ale naprosto důsledně a srozumitelně, bude mít v budoucnu větší tendenci reagovat klidně a bez agrese.
Takže vaši psi vás nikdy nepokousali ne proto, že na ně aplikujete bolestivé tresty, ale NAVZDORY TOMU.
Jak dôsledne a zrozumiteľne chcete vysvetliť ATS krokodílovi, že Vás nesmí kousat hlava nehlava, keď to robil celé dni s matkou a súrodencami ? Máte teoretické odpovede, nič praktické.
A v poslednej vete si odporujete, len aby Vám zapasovala do Vašej teórie.
Vycvičli som za 30 rokov okrem ATS, Cane Corso, troch dobermanov, dve Akity, a dvoch jagdterérov a nikto z rodiny nebol pohryznutý a to sme chovali dva roky dokonca tigra na voľno.
Prece neni nutne z kazdeho "placnuti pres zadek" agresivni pristup ke psum. Ja cvicim veskrze pozitivne (korekce si pes ani nevsimne), ale nevidim vubec nic spatneho na tom, kdyz zpusobim psovi neco neprijemneho a ihned ho presmeruju na to za co ho.muzu pochvalit. To neni vuci nemu zadna agrese a trocha respektu z majitele vubec neuskodi. Ano jsou psi kde to neni potreba, kteri se snazi "zavdecit" a spolupracuji, ale jsou i takovy, kteri potrebuji vlidnou ale velmi pevnou ruku.
anonymx
napsal(a):
Prece neni nutne z kazdeho "placnuti pres zadek" agresivni pristup ke psum. Ja cvicim veskrze pozitivne (korekce si pes ani nevsimne), ale nevidim vubec nic spatneho na tom, kdyz zpusobim psovi neco neprijemneho a ihned ho presmeruju na to za co ho.muzu pochvalit. To neni vuci nemu zadna agrese a trocha respektu z majitele vubec neuskodi. Ano jsou psi kde to neni potreba, kteri se snazi "zavdecit" a spolupracuji, ale jsou i takovy, kteri potrebuji vlidnou ale velmi pevnou ruku.
Řeč byla o stisknutí čelisti, až štěně zapiští. To JE agrese.
romaker
napsal(a):
Jak dôsledne a zrozumiteľne chcete vysvetliť ATS krokodílovi, že Vás nesmí kousat hlava nehlava, keď to robil celé dni s matkou a súrodencami ? Máte teoretické odpovede, nič praktické.
A v poslednej vete si odporujete, len aby Vám zapasovala do Vašej teórie.
Vycvičli som za 30 rokov okrem ATS, Cane Corso, troch dobermanov, dve Akity, a dvoch jagdterérov a nikto z rodiny nebol pohryznutý a to sme chovali dva roky dokonca tigra na voľno.
Třeba tím, že ho naučím jinou formu hry?
Jenze on o jinou hru nestoji a co je v tom pripade lepsi? De facto znasilnovat jeho povahu a delat z nej neco jineho nebo pristoupit na tu jeho ale s vymezenim pravidel? Ja mam jine psy, ale z kazdeho treninku odchazim krvacejici. Proste jsem pomala a pes si vezme micek i s rukou. No a co?
anonymx
napsal(a):
Achjo, zase už jsme u "myslících" psů. Já mám ty nemyslící.
Podle toho, co píšete, je z nich cíleně děláte. Já mám zase ráda ty myslící. Jestli je tedy kriterium to, že pes ví, co dělá, jak se pohybuje, kam strká packy a co dělá hubou. To mi připadá jako základ toho, aby pes neměl vymytý mozek. A to, co píšete a jaké postupy obhajujete a doporučujete, je jeden z důvodů, proč mám názor na výcvikáře a na sportovku takový, jaký mám.
scylla
napsal(a):
Podle toho, co píšete, je z nich cíleně děláte. Já mám zase ráda ty myslící. Jestli je tedy kriterium to, že pes ví, co dělá, jak se pohybuje, kam strká packy a co dělá hubou. To mi připadá jako základ toho, aby pes neměl vymytý mozek. A to, co píšete a jaké postupy obhajujete a doporučujete, je jeden z důvodů, proč mám názor na výcvikáře a na sportovku takový, jaký mám.
Já tedy na k výcvikářce chodím a chystáme se skusit sportovku, ale výcvikářka teda takový postupy nepraktikuje. Samozřejmě je jich spoustu co ano.
scylla
napsal(a):
Tak vám držím palce, jsou ještě dobří, ale připadá mi, že jich ubývá. Mně baví v pejskařině něco o dost jiného, ale každý má jiný vkus.
Děkuji. Není to klasický cvičák, kde se cvičí v řadách, ale cvičí se tady hodně individuálně. S přístupem jsem opravdu spokojená. Chcem to jako zábavu, takže buď to bude psa bavit a půjde nám to, a když ne, tak to hrotit nebudu ;-) Ale tak víte jak, on vlastně za 6 měsíců skončí v útulku, protože tu čelist mu mačkat opravdu nehodlám
romaker
napsal(a):
Nepovažuji se ani za laika, ani za lamu , a trvám na tom, že zlomeninu prostě vyvinutím síly vyrobit můžete. Jasně, pokud takto vychováváte své psy desetiletí, tak jste asi nabyl potřebného grifu, ale myslíte, že to bude umět každý? A když pes nechá mezi zuby jazyk, tak tím stiskem myslíte, že mu nemůžete způsobit poranění jazyka, nedejbože třeba i ukousnutí kusu jazyka?!
romaker
napsal(a):
Problém je, že ho rozmaznávate a nahovárate si, že ho socializujete.
Ale našťastie nemáte ATS, ale niečo, čo sa trocha na ATS podobá.
Proč pořád píšete o "ATS"? OK, jednou je to překlep, ale snad 3x nebo i vícekrát...?
I když samozřejmě uznávám, že v tématice vlákna je tato moje poznámka jen maličkost.
fikovnice
napsal(a):
Nepovažuji se ani za laika, ani za lamu , a trvám na tom, že zlomeninu prostě vyvinutím síly vyrobit můžete. Jasně, pokud takto vychováváte své psy desetiletí, tak jste asi nabyl potřebného grifu, ale myslíte, že to bude umět každý? A když pes nechá mezi zuby jazyk, tak tím stiskem myslíte, že mu nemůžete způsobit poranění jazyka, nedejbože třeba i ukousnutí kusu jazyka?!
Nemuzete, maximalne rozdrtit a takovou silu ma malokdo. Pes se do jazyka kousne dost casto sam a nikdy jsem si nevsimla jakekoliv reakce a ze obcas tece krev docela dost.
anonymx
napsal(a):
Nemuzete, maximalne rozdrtit a takovou silu ma malokdo. Pes se do jazyka kousne dost casto sam a nikdy jsem si nevsimla jakekoliv reakce a ze obcas tece krev docela dost.
Vím, že máte nesrovnatelně víc zkušeností než třeba já. Takže Váš příspěvek beru. Ale moc se mi nelíbí, když někdo poradí v anonymní diskusi na netu, že kousání štěněte má zvládnout určitým manévrem (hmatem či jak to nazvat), ale příjemce té informace může být úplný laik, nevidí to naživo a prostě nějaké poranění bych stoprocentně nevylučovala.

anonymx
napsal(a):
Nekolikrat bylo zdurazneno, ze tohle je vhodne pro skutecne "agresory" a neni v zadnem pripade potreba pro kousave v ramci hry.
..."S přítelem máme skoro 2 měsíční štěně, které je velmi hravé a někdy i lehce agresivní. "...
Takhle znělo původní zadání.
Madonna

XXX.XXX.52.7
Dobrý den, souhlasim, krásně napsáno.Má 3měsíční fenku staforda s pp, taky mě i moji rodinu okusuje, ale je to jejich hra a vaše 7týdenní stěně, přece nemůže být agresivní-je to plyšáček, který měl ještě zůstat u matky aspoň týden.Musíte s láskou a s důsledností-dejte mu po očkování kontakt s jiným psem, s dětmi.Nechte ho běhat na volno na louce, ať si vyběhá energiA neříkejte mi, že 7týdenní stěně má zlý výraz.Zkuste mu koupi tkzv.uklidňující obojek, simuluje vůni feromonu co vydává matka, když má stenata-stojí cca 250kč.
Madonna
napsal(a):
Dobrý den, souhlasim, krásně napsáno.Má 3měsíční fenku staforda s pp, taky mě i moji rodinu okusuje, ale je to jejich hra a vaše 7týdenní stěně, přece nemůže být agresivní-je to plyšáček, který měl ještě zůstat u matky aspoň týden.Musíte s láskou a s důsledností-dejte mu po očkování kontakt s jiným psem, s dětmi.Nechte ho běhat na volno na louce, ať si vyběhá energiA neříkejte mi, že 7týdenní stěně má zlý výraz.Zkuste mu koupi tkzv.uklidňující obojek, simuluje vůni feromonu co vydává matka, když má stenata-stojí cca 250kč.
Vzhledem k tomu, ze uz vyrostlo je prispevek ponekud mimo a navic blabol.
Madonna

XXX.XXX.52.7
anonymx
napsal(a):
Vzhledem k tomu, ze uz vyrostlo je prispevek ponekud mimo a navic blabol.
Datumu jsem si nevšimla milý anonyme.Kolik ty jsi vychoval psů, že hodnotíš můj příspěvek, jako blábol?
Madonna
napsal(a):
A na co budete štěněti staforda dávat uklidňující obojek (i kdyby tedy fungoval)? Pokud zadavatel chtěl klidného psa, měl si vybrat jiné plemeno.
A nevím tedy jak váš staford, ale můj tedy rozhodně energii nevyběhá tím, že ho nechám běhat po louce, to mu prostě nestačí.
Madonna

XXX.XXX.52.7
marcelaamax
napsal(a):
A na co budete štěněti staforda dávat uklidňující obojek (i kdyby tedy fungoval)? Pokud zadavatel chtěl klidného psa, měl si vybrat jiné plemeno.
A nevím tedy jak váš staford, ale můj tedy rozhodně energii nevyběhá tím, že ho nechám běhat po louce, to mu prostě nestačí.
Dobrý den, jen jsem chtěla paní poradit-ten tkzv., uklidňující''obojek, má za funkci stěněti pomoct od odloučení od matky a štěňat-protože simuluje feromon jeho matky.Obsahuje heřmánek a levanduli.Ne, že změní povahu psa.Ano, pokud chtěla paní plemeno klidné, měla si pořídit jinou rasu.Ne, v žádném případě nestačí nechat jen stěně vybehat na louce-to by mojí 3měs.holčičce taky nestačilo!Paní, nemá evidentně páru, co si pořídila za draka.
Madonna

XXX.XXX.52.7
anonymx
napsal(a):
Několik desitek.
O tom by se dalo polemizovat...On je rozdíl vychovat a vychovat...
Madonna

XXX.XXX.52.7
scylla
napsal(a):
Přesně tak, ta paní anonym podle mě, je takový tupounek
Madonna

XXX.XXX.52.7
anonymx
napsal(a):
Jenze on o jinou hru nestoji a co je v tom pripade lepsi? De facto znasilnovat jeho povahu a delat z nej neco jineho nebo pristoupit na tu jeho ale s vymezenim pravidel? Ja mam jine psy, ale z kazdeho treninku odchazim krvacejici. Proste jsem pomala a pes si vezme micek i s rukou. No a co?
Máte jiné psy?-tak proč mluvíte o stafordech?-trochu paradox.
Madonna

XXX.XXX.52.7
anonymx
napsal(a):
Dekuji, ale skoro 50 let prace se psy (vycvik, chov) a tupounek? Proc?
Prosím vás paní v anonymitě, to je vám v tom případě asi 70let, pokud máte praxi skoro 50let se psy.Nehodlám se dohadovat, nebo vám něco upírat, ale když jste tak zkušená chovatelka, proč zde vystupujete jako anonym?Naopak-pokud je to pravda, měla by jste jít příkladem, což u vás bohužel nečtu.A jaké chovate plemeno-vlčáky?-že vás koušou při výcviku do krve?-to vám případá normální?
Vazena, jsme v anonymni diskuzi. Pokud jste si nevšimla. Ani vase jméno neni Madonna.
vlcaky nechovam (pokud tim nemyslite ČVČ). Ale NO v soucasnosti.prvniho psa jsem mela jako 8leta a "skoro" 50 let. Vite vycvik je hra a to velmi akcni a ze se obcas omylem misto do micku trefi do mne... moje chyba.
Madonna

XXX.XXX.52.7
anonymx
napsal(a):
Vazena, jsme v anonymni diskuzi. Pokud jste si nevšimla. Ani vase jméno neni Madonna.
vlcaky nechovam (pokud tim nemyslite ČVČ). Ale NO v soucasnosti.prvniho psa jsem mela jako 8leta a "skoro" 50 let. Vite vycvik je hra a to velmi akcni a ze se obcas omylem misto do micku trefi do mne... moje chyba.
Ale vy by jste měla jít přece příkladem, VÁŽENÁ.Hmmm, ano každý jsme jako děti měli zvíře, ale pokud jste byla již v 8letech chovatelkou-tak to gratuluji Chovatelkou se můžete nazývat, až v dospělosti a ne od 8let věku, proboha.NO, jsou pěkní psi, ale úplně odlišní, než stafordi.

anonymx
napsal(a):
Měla jste na mysli ČSV?
Madonna
napsal(a):
Ale vy by jste měla jít přece příkladem, VÁŽENÁ.Hmmm, ano každý jsme jako děti měli zvíře, ale pokud jste byla již v 8letech chovatelkou-tak to gratuluji Chovatelkou se můžete nazývat, až v dospělosti a ne od 8let věku, proboha.NO, jsou pěkní psi, ale úplně odlišní, než stafordi.
A prikladem jako v cem? A jako dite jsem se psy cvicila. Chovat jsem zacala v 18ti. A tech plemen mi proslo rukama azaz... a verte, ze velmi dobre znam specifika plemen. Ale ono se to zase tolik nelisi, aspon v zakladech výchovy.

Uklidňující obojek jaký obojky, jaký chvaty, štěně absolutně nechápe proč se ho snažíte zabít chvatem nebo smradem nebo paralyzovat... kouše malina, NO, staford, čivava...no a co, si hraje a jestli to někoho bolí a dokonce teče krev a nechá si to líbit s výmluvou, že tohle a tohle plemeno si hraje ostřeji, tak je padlý na hlavu. co třeba hru zastavit, odejít ? zařvat bolestí ať ho to z té situace vytrhne ?
a nemáte jeden druh obojku na stafordy a jiný na NO ?

Jestli se NO a staford vychovává jinak, tak už vím odkud se ty bojový vemena berou

Nikdy jsem staforda neměla a ani nebudu...jsou na mě moc akční...mám dva kamarády, co stafordy mají (jeden z nich si staforda pořídil jako prvního psa)...žádní velcí kynologové s dlouholetou praxí...ani jednomu neprošli rukama desítky psů...zaměstnání tedy potřebují...když si o psech povídáme, tak jediný rozdíl mezi mou výchovou a jejich je ten, že oni jsou podstatně důslednější...ale jinak tam moc rozdíl neshledávám...a potom, že se psům musí aktivně věnovat více než já...pesany maj poslušný, dobře se snášejí s ostatními psy a lidi přímo milují...jeden z nich bydlí s malým dítětem a přesto, že mi pes připadá jako buldozéříček, tak je až s podivem jak opatrně se chová v blízkosti dítěte...
Takže jak píše anonymx...základy výchovy se zas až tak neliší...ono je to dle mého stejné jako u dětí...také je učíme co můžou, co nesmí a jak se mají chovat...jde o to zvolit správnou formu pro konkrétního jedince.

Madonna
napsal(a):
Dobrý den, jen jsem chtěla paní poradit-ten tkzv., uklidňující''obojek, má za funkci stěněti pomoct od odloučení od matky a štěňat-protože simuluje feromon jeho matky.Obsahuje heřmánek a levanduli.Ne, že změní povahu psa.Ano, pokud chtěla paní plemeno klidné, měla si pořídit jinou rasu.Ne, v žádném případě nestačí nechat jen stěně vybehat na louce-to by mojí 3měs.holčičce taky nestačilo!Paní, nemá evidentně páru, co si pořídila za draka.
Obojek není potřeba...ve dne se štěněti věnujte, v noci si ho klidně vemte do postele...zaručuju vám, že tímto způsobem po mamince plakat nebude...a ani není pravidlo, že takový pes pak chce být v posteli pořád...ze všech takhle odchovaných psů se mnou spal celou noc v posteli jen afgán...

", jsou pěkní psi, ale úplně odlišní, než stafordi. "
Madonno, v čem prosím tkví ta úplná odlišnost kousajících štěňat stafordů (jako SBT? AMSTAF?) a kousajících štěňat NO a kousajících štěňat SAO a kousajících štěňat...V čem a proč je úplně nutný absolutně odlišný přístup k řešení kousání štěněte "staforda" a štěněte jiného plemene?

napsal(a):
Madonno, v čem prosím tkví ta úplná odlišnost kousajících štěňat stafordů (jako SBT? AMSTAF?) a kousajících štěňat NO a kousajících štěňat SAO a kousajících štěňat...V čem a proč je úplně nutný absolutně odlišný přístup k řešení kousání štěněte "staforda" a štěněte jiného plemene?
Asi silnější stisk
Madonna
napsal(a):
To je samý elektrický obojek, obojek proti štěkání, uklidňující obojek. Hlavně ať se psem není práce a vše se udělá samo . Tisíckrát lepší pro pejska je prostě s ním být, hned budovat vztah a důvěru. Já si vzala štěndo do postele, přitulili jsme se a bylo. Žádný plakání se nekonalo.
A nazývat někoho koho neznám tupounkem je poněkud ubohé, že sama nepochlubíš svými bohatými zkušenostmi... Ona to totiž žádná sláva nebude co? Když doporučuješ takový nesmysl jako uklidňující obojek.

"Když doporučuješ takový nesmysl jako uklidňující obojek. "
třeba to prodává, tak je třeba šířit osvětu, ne...
Madonna

XXX.XXX.52.7
Iliena
napsal(a):
To je samý elektrický obojek, obojek proti štěkání, uklidňující obojek. Hlavně ať se psem není práce a vše se udělá samo . Tisíckrát lepší pro pejska je prostě s ním být, hned budovat vztah a důvěru. Já si vzala štěndo do postele, přitulili jsme se a bylo. Žádný plakání se nekonalo.
A nazývat někoho koho neznám tupounkem je poněkud ubohé, že sama nepochlubíš svými bohatými zkušenostmi... Ona to totiž žádná sláva nebude co? Když doporučuješ takový nesmysl jako uklidňující obojek.
Já ho na své stěně nepoužívám, jen jsem se to dočetla, nic víc.Moje stěně po mámě ani nefnuklo.Ano, i moje holčička může používat gauč i spát v posteli, ale ví, když se řekne, pelisek''kam má jít.Zkušenosti nějaké mám, ale nepotřebuju se tady ohánět nesmysly, že jsem chovatelkou od 8let věku, jako paní anonym.
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
Asi silnější stisk
Ne, má drahá, ale odlišnost povah psů-to más jako u lid., Každé plemeno je odlišné, nebo tu chceš říct, že staford, stafbul, bulik jsou povahově stejní jako třeba pudl, bišon, nebo doga?Každé plemeno je nečim specifické a podle toho je třeba se jako majitel chovat a rozmyslet si, co zvládne a co ne!Můj názor je ten, že kolikrát jezevčík, vlčák, atd.jsou agresívnější, zakernejsi, než si můžeš třeba myslet.
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
"Když doporučuješ takový nesmysl jako uklidňující obojek. "
třeba to prodává, tak je třeba šířit osvětu, ne...
Nooo, ty jsi pěkná osvěta
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
Obojek není potřeba...ve dne se štěněti věnujte, v noci si ho klidně vemte do postele...zaručuju vám, že tímto způsobem po mamince plakat nebude...a ani není pravidlo, že takový pes pak chce být v posteli pořád...ze všech takhle odchovaných psů se mnou spal celou noc v posteli jen afgán...
Dobrý den, jak píšu, jen jsem o tom četla.Moje holčička, vůbec po mámě nefnukala.Semnou spala v posteli i moje doga i bulička.A teď stafordka, která dokud nevstanu, sama neodchází.i
Madonna

XXX.XXX.52.7
NattyP
napsal(a):
Já krmim granulema Taste of the wild.
Madonna - naučte se nejdřív číst. NIKDE jsem nepsala, že jsem chovatelkou od 8 let, ale že jsem se psy cvičila a úplně původně, že se psy "zabývám"...
Váš názor na zákeřnost uvedených plemen je směšný. Źádný pes není zákeřný.
Ano - plemena a v rámci nich jedinci, mají specifika, ale to nemá vůbec žádný vliv na způsob výchovy. Pravidla a zásady výchovy (i výcviku) jsou naprosto stejná.

Madonna
napsal(a):
Ne, má drahá, ale odlišnost povah psů-to más jako u lid., Každé plemeno je odlišné, nebo tu chceš říct, že staford, stafbul, bulik jsou povahově stejní jako třeba pudl, bišon, nebo doga?Každé plemeno je nečim specifické a podle toho je třeba se jako majitel chovat a rozmyslet si, co zvládne a co ne!Můj názor je ten, že kolikrát jezevčík, vlčák, atd.jsou agresívnější, zakernejsi, než si můžeš třeba myslet.
Ale to já přeci netvrdím, že všechny plemena jsou stejná, ale promiňte základ výchovy tedy stejný je...důslednost a hlavně spravedlnost, nastavit mantinely, vybudovat vztah a vzájemnou důvěru, o tom jsem tedy přesvědčená...a o tý agresivitě a zákeřnosti..pokud to není tím, že je pes nemocnej, tak má na tom lví podíl právě výchova...a hlavně je důležité psovi dát to, co je k jeho povaze a temperamentu adekvátní...já třeba vím, že se psem pracovat nechci(intenzivní výcvik, psí sporty, kolo apod.), takže mi vyhovuje samostatná jednotka, která se zabaví hlídáním a na procházce se fakt stačí jen procházet(když to řeknu zjednodušeně, je jim jedno co dělaj, hlavně když u toho můžou bejt se svejma lidma)...podle toho jsem zvolila i psy, např. bordera nebo hasky by byl u nás chudák, takže si ho nepořídím...
A jen mezi námi děvčaty má drahá...nejsem žádnej idiot, co v životě neviděl např. agresivního jezevčíka, ale taky jsem jich plno viděla velmi příjemnch, hodných a slušně vychovaných, tak čím to asi bude?

Tak se teda zeptám ještě jednou, když už je naše drahá madonna zde :
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
Měla jste na mysli ČSV?
To je poděs tady

scylla
napsal(a):
plemena a v rámci nich jedinci, mají specifika, ale to nemá vůbec žádný vliv na způsob výchovy. Pravidla a zásady výchovy (i výcviku) jsou naprosto stejná.
To snad ne.
To snad jo (už jsme to tady jednou měli...) principy jsou tytéž a nemusíme se omezovat jenom na živočišný druh "pes domácí"...

Ale ano. anonymx má pravdu. nebo teda chápu jak to myslí. i když výcvikáře nemusím :D princip je stejný u všech ras. je to tak lepší.
jak se začne brát ohled na to je ale malinká čivavička a nebo pitbulíček kouše nechte ho jen si hraje...pak to tady podle toho vypadá.
dnes to není o povaze plemena. už jsme si je předělali. labrador žere stafordku. to nezapadá, že. tak tenhle lab potřeboval pořádné vybití a důslednější výchovu než se myslelo, jenže to je ten rodinný a vodící pes, že.
jeden metr.
a Madonno, vychovaný staf se nepozná podle toho kdy vylejzá z postele. moje ještě teď čumí jak tele proč jí říkám vypadni čůrat a já už dvě hodiny makám. když ji přikreju, bude tam do oběda. mám krutopřísně coolově vycvičeného psa.)
silnější stisk. haha. rotvík má silnější, pastevci taky. staford je proti nim ovečka.
pravda je na obrázku
scylla
napsal(a):
plemena a v rámci nich jedinci, mají specifika, ale to nemá vůbec žádný vliv na způsob výchovy. Pravidla a zásady výchovy (i výcviku) jsou naprosto stejná.
To snad ne.
A v čem ne?
Že se každý pes bez ohledu na plemeno vychovává s láskou, důsledně, že ho učím to, co chci a potřebuju?

No myslím, že např. u toho kousání je to spíš o jedinci, na každého může platit něco jiného i v rámci jednoho plemene...na jedno štěně zaúpíte auuuu a ono vás přestane kousat a jeho sourozence to vybudí k ještě větší kousací aktivitě...člověk prostě musí přijít na to, jak svoje psí miminko krotit než z kousacího období vyroste...
A jestli je to u bullů jinak, tak to sem prosím napište, ráda se nechám poučit a to myslím vážně a bez ironie.
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
Ale to já přeci netvrdím, že všechny plemena jsou stejná, ale promiňte základ výchovy tedy stejný je...důslednost a hlavně spravedlnost, nastavit mantinely, vybudovat vztah a vzájemnou důvěru, o tom jsem tedy přesvědčená...a o tý agresivitě a zákeřnosti..pokud to není tím, že je pes nemocnej, tak má na tom lví podíl právě výchova...a hlavně je důležité psovi dát to, co je k jeho povaze a temperamentu adekvátní...já třeba vím, že se psem pracovat nechci(intenzivní výcvik, psí sporty, kolo apod.), takže mi vyhovuje samostatná jednotka, která se zabaví hlídáním a na procházce se fakt stačí jen procházet(když to řeknu zjednodušeně, je jim jedno co dělaj, hlavně když u toho můžou bejt se svejma lidma)...podle toho jsem zvolila i psy, např. bordera nebo hasky by byl u nás chudák, takže si ho nepořídím...
A jen mezi námi děvčaty má drahá...nejsem žádnej idiot, co v životě neviděl např. agresivního jezevčíka, ale taky jsem jich plno viděla velmi příjemnch, hodných a slušně vychovaných, tak čím to asi bude?
Jistě, že výchovou.Netvrdím, že jste idiot-to v žádném případě.Ano, základní vycvik-ke mě, sedni, lehni, zůstaň, dej pac, se neliší-to je pravda.Ani já nechodím na cvičák, a nikdy bych nedala psa na výcvik jako někteří, co nemají páru, co cvicitel dělá s jejich psem.No, stafordum se jen procházet nestačí.
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
Ale ano. anonymx má pravdu. nebo teda chápu jak to myslí. i když výcvikáře nemusím :D princip je stejný u všech ras. je to tak lepší.
jak se začne brát ohled na to je ale malinká čivavička a nebo pitbulíček kouše nechte ho jen si hraje...pak to tady podle toho vypadá.
dnes to není o povaze plemena. už jsme si je předělali. labrador žere stafordku. to nezapadá, že. tak tenhle lab potřeboval pořádné vybití a důslednější výchovu než se myslelo, jenže to je ten rodinný a vodící pes, že.
jeden metr.
a Madonno, vychovaný staf se nepozná podle toho kdy vylejzá z postele. moje ještě teď čumí jak tele proč jí říkám vypadni čůrat a já už dvě hodiny makám. když ji přikreju, bude tam do oběda. mám krutopřísně coolově vycvičeného psa.)
silnější stisk. haha. rotvík má silnější, pastevci taky. staford je proti nim ovečka.
pravda je na obrázku
Jak může být vychovaný 3měs.stěně?-prekrucujes a obracíš věty k obrazu svému a ne tak, jak byli myšleny.I doga má stisk 12atmosfér-to je vid?

Madonna
napsal(a):
Jak může být vychovaný 3měs.stěně?-prekrucujes a obracíš věty k obrazu svému a ne tak, jak byli myšleny.I doga má stisk 12atmosfér-to je vid?
Ale jo, máš pravdu, to je maličké štěňátko, to se cvičit nemusí. jsem hloupá. poraď mi jaký je rozdíl mezi výchovou ast a jezevčíka ?
a pokud to nevíš nebo máš tyhle prázdné argumenty z dementních knížek, ani to sem necpi, děláš ast medvědí službu.
Madonna
napsal(a):
3 měsíční štěně ještě dlouho nebude vychované, ale jsou základy, které by už mělo zvládat (třeba venčení, běžný denní režim) a hlavně s ním na té výchově intenzivně pracovat a ne se rozplývat nad sladkým uzlíčkem, které přece tak krásně všechno ožužlává a tak roztomile útočí na naše nohavice.
Madonna
napsal(a):
Jistě, že výchovou.Netvrdím, že jste idiot-to v žádném případě.Ano, základní vycvik-ke mě, sedni, lehni, zůstaň, dej pac, se neliší-to je pravda.Ani já nechodím na cvičák, a nikdy bych nedala psa na výcvik jako někteří, co nemají páru, co cvicitel dělá s jejich psem.No, stafordum se jen procházet nestačí.
Jenže ono je to přesně naopak. Zásady výchovy jsou naprosto stejné, ale základní výcvik je velmi odlišný. Ten už musí být "ušitý na míru" každému jedinci.
Madonna

XXX.XXX.52.7
anonymx
napsal(a):
3 měsíční štěně ještě dlouho nebude vychované, ale jsou základy, které by už mělo zvládat (třeba venčení, běžný denní režim) a hlavně s ním na té výchově intenzivně pracovat a ne se rozplývat nad sladkým uzlíčkem, které přece tak krásně všechno ožužlává a tak roztomile útočí na naše nohavice.
Ano, už ve 2měs.se naučila sedni a dej pac a na přivolaní přijde, takže nevím, o čem tady píšeteJistě, že zvládá venceni, hry venku, kontakt s dětmi a jinými psi-je velmi chytrá, víte?Rozhodně si nenechávám zuzlat, ani kousat nohavice-má svoje hračky na tohle.

Madonna
napsal(a):
Ano, už ve 2měs.se naučila sedni a dej pac a na přivolaní přijde, takže nevím, o čem tady píšeteJistě, že zvládá venceni, hry venku, kontakt s dětmi a jinými psi-je velmi chytrá, víte?Rozhodně si nenechávám zuzlat, ani kousat nohavice-má svoje hračky na tohle.
"Jak může být vychovaný 3měs.stěně?"
2.měs. jo. už to chápu, děkuji.
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
Ale jo, máš pravdu, to je maličké štěňátko, to se cvičit nemusí. jsem hloupá. poraď mi jaký je rozdíl mezi výchovou ast a jezevčíka ?
a pokud to nevíš nebo máš tyhle prázdné argumenty z dementních knížek, ani to sem necpi, děláš ast medvědí službu.
Ano jsi hloupá, přesně tak, ses nazvala Nic o tom co ty pises, já nepisu-pripadas mi jak z pomocné školy, který nemá ponětí, co čte a reaguje tedy absolutně mimo mísu.

Madonna
napsal(a):
Ano jsi hloupá, přesně tak, ses nazvala Nic o tom co ty pises, já nepisu-pripadas mi jak z pomocné školy, který nemá ponětí, co čte a reaguje tedy absolutně mimo mísu.
Tak nás pouč.) kolik lidí už se ptalo na rozdíl mezi výchovou ast a NO. pořád nic. takže nevíš. stačí říct nevím. hezký den přeji hlavně tvému stafovi.
jo a lajkuju ti příspěvky, jsou cool :D.
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
"Jak může být vychovaný 3měs.stěně?"
2.měs. jo. už to chápu, děkuji.
To není dokončená výchova, ale pár základů výchovy, ty jsi fakt dutá, na tebe, už reagovat nebudu, protože takový tupci, jako ty si odpověď nezaslouží-to je jak plácání dřevákem o rybník.

Chudák vlčák tohle nezvládá omg.
Madonna
napsal(a):
To není dokončená výchova, ale pár základů výchovy, ty jsi fakt dutá, na tebe, už reagovat nebudu, protože takový tupci, jako ty si odpověď nezaslouží-to je jak plácání dřevákem o rybník.
Ne, lepší - říkejte sobě si - "pravá - levá - seno - sláma". Sehnat dřevák v dnešní době...
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
Tak nás pouč.) kolik lidí už se ptalo na rozdíl mezi výchovou ast a NO. pořád nic. takže nevíš. stačí říct nevím. hezký den přeji hlavně tvému stafovi.
jo a lajkuju ti příspěvky, jsou cool :D.
Nejsem odbornice na všechny plemena, jako ty, vylitá vázo O moji staf.holčičku se, neotirej''-ta se u nás má líp, než kde jaký dítě.Spíš mám obavy o tvyho psa.

Tak jakej je ten rozdíl mezi výchovou štěněte bulla a ostatních štěňat
Madonna

XXX.XXX.52.7
tapina
napsal(a):
Ne, lepší - říkejte sobě si - "pravá - levá - seno - sláma". Sehnat dřevák v dnešní době...
Tahle cool slečna, co má údajně cool vychovanyho psa, by potrebovala drevakem po palici, aby se jí tam rozsvítilo, konečně

Vylitá vázo
Madonna
napsal(a):
Tak tohle neumi moje 6ti mesicni. Nemluvim o vycviku, tam je tisickrat dál. Ja se asi vychovou nezabyvam. V podstate mi staci, ze doma se chova slusne, tedy napr. neleze na stul, nekrade ze stolu, rekne si kdyz potrebuje vencit, atd. Lidi a psy miluje, chodi bez voditka (samozrejme kde to jde), hlida si mne a kontakt mame vybudovaný perfektne.
Iliena
napsal(a):
Madonna

XXX.XXX.52.7
anonymx
napsal(a):
Tak tohle neumi moje 6ti mesicni. Nemluvim o vycviku, tam je tisickrat dál. Ja se asi vychovou nezabyvam. V podstate mi staci, ze doma se chova slusne, tedy napr. neleze na stul, nekrade ze stolu, rekne si kdyz potrebuje vencit, atd. Lidi a psy miluje, chodi bez voditka (samozrejme kde to jde), hlida si mne a kontakt mame vybudovaný perfektne.
Ta vaše je o 3měs.starší, tak je jasný, že je, dál''I moje je a bude dobře vedena, žádný strach.
Madonna
napsal(a):
Víte co? Ozvěte se, až jí bude třičtvrtě roku!
Podle toho, co píšete, to musí být váš první pes.
Ještě budete zírat!
Madonna

XXX.XXX.52.7
Šarina
napsal(a):
Víte co? Ozvěte se, až jí bude třičtvrtě roku!
Podle toho, co píšete, to musí být váš první pes.
Ještě budete zírat!
Ne, není to můj první pes.
Madonna

XXX.XXX.52.7
Iliena
napsal(a):
Noóóó, tak nechápu lidi, kteří se tady chlubí zkrizenymi paskvily, ani se neví pořádně s čím-to je výsměch, z krásného plemena lidi nakrizi vychrtle zparchantele obludy a lidi jako vy, si je jestě pořizují a pak jsou tady chytří jako rádio.To je k pláči.Stejně tak jako jsem četla inz.-prodám štěňata staforda křížene s jezevčíkem-tak to je nehoráznost.Stačí, že se mezi sebou kříží lidé-odlišné rasy!A ještě budte podporovat takový, co kříží nesmyslně plemena!a ještě jim za to zaplatíte-tak to je vidět, jaký máte přehled a pak to podle toho vypadá.To jste si měli pořídit třeba kočkopsa
Madonna

XXX.XXX.52.7
To přejděte na diskuzi o krizencich ne diskuze o stafordech.To se nedivím, že mají mnozirn y kšefty.
Madonna
napsal(a):
Noóóó, tak nechápu lidi, kteří se tady chlubí zkrizenymi paskvily, ani se neví pořádně s čím-to je výsměch, z krásného plemena lidi nakrizi vychrtle zparchantele obludy a lidi jako vy, si je jestě pořizují a pak jsou tady chytří jako rádio.To je k pláči.Stejně tak jako jsem četla inz.-prodám štěňata staforda křížene s jezevčíkem-tak to je nehoráznost.Stačí, že se mezi sebou kříží lidé-odlišné rasy!A ještě budte podporovat takový, co kříží nesmyslně plemena!a ještě jim za to zaplatíte-tak to je vidět, jaký máte přehled a pak to podle toho vypadá.To jste si měli pořídit třeba kočkopsa
"Stačí, že se mezi sebou kříží lidé-odlišné rasy!"
Tak to je úlet!
Madonna

XXX.XXX.52.7
To já mám modrou s bílými znaky s perfektního spojení a výborným rodokmenem.Stála mě 25tisíc.
Madonna

XXX.XXX.52.7
fikovnice
napsal(a):
"Stačí, že se mezi sebou kříží lidé-odlišné rasy!"
Tak to je úlet!
To není úlet, ale bolestná a tvrdá realita!
Madonna
napsal(a):
To přejděte na diskuzi o krizencich ne diskuze o stafordech.To se nedivím, že mají mnozirn y kšefty.
Mít nick po dámě, co sama se kříží s kdečím, frndu ukazuje na koncertech a vyzývá své fandy, kdo by chtěl, no tak to sedí. Jinak se nebojím říct na plnou hubu, jestli jste ženská, nebo chlap, tak jste vadná až to bolí. Asi jste taky takový "vadnější" kříženec.
Madonna

XXX.XXX.52.7
fikovnice
napsal(a):
Btw, proč jste kritizovala "anonymx" za anonymitu, když tu sama vystupujete anonymně? "Anonymx" je nick, což jste asi prvně nepostřehla...
Každý máme svůj nick.
Aliens_II
napsal(a):
Mít nick po dámě, co sama se kříží s kdečím, frndu ukazuje na koncertech a vyzývá své fandy, kdo by chtěl, no tak to sedí. Jinak se nebojím říct na plnou hubu, jestli jste ženská, nebo chlap, tak jste vadná až to bolí. Asi jste taky takový "vadnější" kříženec.
"Mít nick po dámě, co sama se kříží s kdečím, frndu ukazuje na koncertech..."

Madonna
napsal(a):
To já mám modrou s bílými znaky s perfektního spojení a výborným rodokmenem.Stála mě 25tisíc.
No tak z toho jsem si teď sedla na p r d e l.
...no ještě, že tu jste, opravdu se u každého vašeho příspěvku bavim...

Wow modrý staford ! 25 tisíc. no né. chudák meg, co ta si teď musí myslet, s tak trapnou cenovkou. víkend strávím vysvětlováním, že ji mám ráda i tak. držte mi palce. ještě že má větší iq než leckterá usa zpěvačka.

fikovnice
napsal(a):
A všichni jsme Gogo...
a pijeme hu-hu.
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
Wow modrý staford ! 25 tisíc. no né. chudák meg, co ta si teď musí myslet, s tak trapnou cenovkou. víkend strávím vysvětlováním, že ji mám ráda i tak. držte mi palce. ještě že má větší iq než leckterá usa zpěvačka.
Nezávid, ty nulo, co nemá na to, si pořídit psa s pp.
Madonna

XXX.XXX.52.7
fikovnice
napsal(a):
"Mít nick po dámě, co sama se kříží s kdečím, frndu ukazuje na koncertech..."
Ty jsi na jejím koncertě byla?-pochybuju.Já byla a žádnou frndu neukázala ty chudáku.Předvedla nezapomenutelnou show.

Madonna
napsal(a):
Nezávid, ty nulo, co nemá na to, si pořídit psa s pp.
Tak schválně můj afgán v rodokmenu 8 amerických a australských šampionů...pes po druhé nejúspěšnější feně v ČR...heč..oba rodiče francouzi...tak čekám s čím se vytasíte vy

Já bych teda ráda znala jméno toho luxusního modrého psa s perfektním rodokmenem. půlka ze srbska s padělanými pp a druhá půlka tlustý špičkový gaučáci co si myslí, že pracovní znamená táta dělal agility.
samozřejmě přeháním, ale zas tak moc ne.
je tu vyjímek jen pár. za 25 bych je ale nedala.
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
Já bych teda ráda znala jméno toho luxusního modrého psa s perfektním rodokmenem. půlka ze srbska s padělanými pp a druhá půlka tlustý špičkový gaučáci co si myslí, že pracovní znamená táta dělal agility.
Padělaná jsi ty!Je z chovne stanice Balgaro z Moravvy, ty vemeno zavistivi.
Madonna

XXX.XXX.52.7
fikovnice
napsal(a):
Já mám Madonnu také ráda, mám x jejích CDček. Ale že se "kříží" s jinými rasami je neoddiskutovatelná pravda, to snad nebudete popírat...?
Možná kříží, ale zparchantelý potomky z toho záměrně nemá, takže?
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
To co by jsi ráda znala, je mi zrovna v tvém případě ukradený-trhni si nohou.
Madonna

XXX.XXX.52.7
Víte, co vy chovatelé bohužel zmrsenych psů bez pp a kříženců?-tady pod tímhle tématem diskuze, nemáte co dělat-každý normální chovatel co má stanici by vás nakopal do zadku.

No tak to prostě shrňme...máte top ten psa, v nej trendy barvě...ve výchově a výcviku jste jednička...jste nejlepší, protože zvládnete výchovu bull psa, což bychom my lúza s "obyč" pesanama rozhodně nedali, protože je v tom propastný rozdíl...prostě vám tu všichni závidíme a tleskáme vám

Madonna
napsal(a):
Víte, co vy chovatelé bohužel zmrsenych psů bez pp a kříženců?-tady pod tímhle tématem diskuze, nemáte co dělat-každý normální chovatel co má stanici by vás nakopal do zadku.
No téma zní: Štěně staforda a jeho výchova
zatím jsem se toho od vás moc nedozvěděla
Ale dozvedeli Madonna ma super genialni stene, je odbornik na vychovu a my vsichni ji nesahame ani po paty. Jen bych se take rada dozvedela v cem se skryva tajemstvi specificke vychovy stafordu nebo spis tajemstvi Madonny, ktera ma tak vychovane a vycvicene 2 mesicni stene. Ale asi to bude tim, ze stalo 25 tisic.
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
No tak to prostě shrňme...máte top ten psa, v nej trendy barvě...ve výchově a výcviku jste jednička...jste nejlepší, protože zvládnete výchovu bull psa, což bychom my lúza s "obyč" pesanama rozhodně nedali, protože je v tom propastný rozdíl...prostě vám tu všichni závidíme a tleskáme vám
Bull?Ne stafbull, ale amstaf a to je rozdíl-je vidět, že vůbec nevíš.Ano, mámTOP fenečku -no a?Mějte si svoje pejsky, já vám je neberu-jen nemůžu pochopit, proč jste tady, když, ani jeden z vás nechová cistokrevneho Amerického stafordsirskeho teriera.A jestě si to pletete se stafbullem-to je nářez tady A mimochodem máte tam hrubku-my lůza?-píšeme mi lůza-jako mi všichni a ne my dva.-ale to by nebyl zas, až takový průšvih, jako si plést plemena dvou psů v jedno.
Madonna
napsal(a):
Bull?Ne stafbull, ale amstaf a to je rozdíl-je vidět, že vůbec nevíš.Ano, mámTOP fenečku -no a?Mějte si svoje pejsky, já vám je neberu-jen nemůžu pochopit, proč jste tady, když, ani jeden z vás nechová cistokrevneho Amerického stafordsirskeho teriera.A jestě si to pletete se stafbullem-to je nářez tady A mimochodem máte tam hrubku-my lůza?-píšeme mi lůza-jako mi všichni a ne my dva.-ale to by nebyl zas, až takový průšvih, jako si plést plemena dvou psů v jedno.
Prosím Vás, nahlaste to, ty co tady nemají co dělat. A v každém vláknu Vám zbyde tak 1 2 odpovědi. Možná se budete divit, ale leckdo by z tohodle vlákna smázl Vás. Ovšem, Vaší velkou předností je Váš sebeparodující smysl pro humor. To je fakt. Za to to stojí, si to přečíst. Díky.
Madonna

XXX.XXX.52.7
anonymx
napsal(a):
Ale dozvedeli Madonna ma super genialni stene, je odbornik na vychovu a my vsichni ji nesahame ani po paty. Jen bych se take rada dozvedela v cem se skryva tajemstvi specificke vychovy stafordu nebo spis tajemstvi Madonny, ktera ma tak vychovane a vycvicene 2 mesicni stene. Ale asi to bude tim, ze stalo 25 tisic.
Ty se nauč pořádně číst a pak reaguj.Tohle co píšeš jsou zcestný reakce.NO, vlastní meziprstní blány, že?No, a ty jí máš asi před očima paní se skoro 50letou praxí a prací se psy.Vzpamatuj se.

Madonna
napsal(a):
No myslím že označení bull lidé používají obecně k tomuto typu psa...když i amst dělá "bull" sporty tak nechápu proč, když to není bull plemeno...ale prosím neurážejte mě, udělám to sama, abyste se nemusela namáhat...jasně že jsem játro, vylitá váza, vyzobaná slunečnice apod.
Na tomto vlákně jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět víc...no z vás nic konstruktivního nevypadlo...
A chyby v textu si budu dělat jaký chci...protože jsem rebel
A nebude mi je opravovat nějaká inženýrka tříbarevná jedna...
Madonna

XXX.XXX.52.7
tapina
napsal(a):
Prosím Vás, nahlaste to, ty co tady nemají co dělat. A v každém vláknu Vám zbyde tak 1 2 odpovědi. Možná se budete divit, ale leckdo by z tohodle vlákna smázl Vás. Ovšem, Vaší velkou předností je Váš sebeparodující smysl pro humor. To je fakt. Za to to stojí, si to přečíst. Díky.
Nejsem udavač.Je mi fuk kdo by mě smázl.Tady rádoby chovatelé, ani neví, že stafbull a staford, jsou dvě různá plemena.Kdyby nechovali křížence a tím podporují totální zpaskvilení, těchto krásných, ušlechtilých plemen, tak ať mě klidně naberou na rohy, ale takhle?-jsou k smíchu jak mě, tak i normálním, ostatním lidem.Omyl, to oni jsou sami sobě výsměchem, ne já a pokud stojíte za takovými lidmi, co nejsou schopni rozeznat plemena, tak to je smutný příběh tady.
Madonna
napsal(a):
Nejsem udavač.Je mi fuk kdo by mě smázl.Tady rádoby chovatelé, ani neví, že stafbull a staford, jsou dvě různá plemena.Kdyby nechovali křížence a tím podporují totální zpaskvilení, těchto krásných, ušlechtilých plemen, tak ať mě klidně naberou na rohy, ale takhle?-jsou k smíchu jak mě, tak i normálním, ostatním lidem.Omyl, to oni jsou sami sobě výsměchem, ne já a pokud stojíte za takovými lidmi, co nejsou schopni rozeznat plemena, tak to je smutný příběh tady.
Tak ne každý je chodící encyklopedie. A ani encyklopedie není studnicí moudra. Na to jsou jiné knížky, no ne?
Takže a jelikož mě ta dámička neskutečně nasírá, dovolím si ji trošku upozornit, že.
Ta její úžasná krasavice je potomkem přímého křížení anglického BULdoka a teriérů. Tedy už z tohoto lze tedy jasně odvodit, slovo populární a to bull. A dálé modla všech pépé bohů, ogranizace FCI má tu její krasavici zařazenu kam? He? No jak jnak, skupina teriéři a sekce bull typ.
Takže dámo. Nezmáme Vás. Ale jsme si téměř jisti, že máte ve své hlavě brouka mozkožrouta, ale on tam už dost dlouhou dobu trpí hlady, neb už nemá co žrát. Bohužel. Chudák.
Asi byste měla ten svůj nevymáchaný reprák zavřít, protože to tady hodně nepěkně zavání.
A spadáte přesně do skupiny homo stupidos, která si pořizuje přesně tento druh psů, pro zvýšení svého ega a zvýšení svého inteligenčního kvocientu o řády desitky na hodnoty blížící se 80, což je definováno jako nižší stupeň mentální retardace. S problémy zvládne základní školu, úspěšný v zvláštní škole.
Díky a dobrou.
Madonna

XXX.XXX.52.7
napsal(a):
No myslím že označení bull lidé používají obecně k tomuto typu psa...když i amst dělá "bull" sporty tak nechápu proč, když to není bull plemeno...ale prosím neurážejte mě, udělám to sama, abyste se nemusela namáhat...jasně že jsem játro, vylitá váza, vyzobaná slunečnice apod.
Na tomto vlákně jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět víc...no z vás nic konstruktivního nevypadlo...
A chyby v textu si budu dělat jaký chci...protože jsem rebel
A nebude mi je opravovat nějaká inženýrka tříbarevná jedna...
Hloupost, co píšeš.Ano, dělej si gramatické chyby, ale to nemá s rebelstvím co dělat.To je o Českém jazyce, no jo no...Když budu chtít, opravovat ti je budu, aby jsi se dozvěděla víc-chybami se člověk učí, ne?