Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Dobrý den, moc bych potřebovala poradit jak vrátit psa chovatelce.
Dlouholetá chovatelka z Olomouce mi prodala pejska z těžkou vrozenou vadou. Ten mi nyní umírá. Ráda bych, aby si ho vzala zpátky, ale ona to odmítá. Nemůže mi někdo poradit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dlouholetá chovatelka z Olomouce mi prodala pejska z těžkou vrozenou vadou. Ten mi nyní umírá. Ráda bych, aby si ho vzala zpátky, ale ona to odmítá. Nemůže mi někdo poradit?
To je těžký, no. Psa utratit, kadaver nechat pitvat na SVÚčku či jinde, kde to vyprodukuje protokol s kulatým razítkem, a ten pak můžete uplatnit v případném soudním sporu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Děkuji za radu, ale toto udělala majitelka bratra mého psa. Když už se hodně trápil, tak ho dala utratit, má ofiko protokol z pitvy, ale chovatelka jí osočila slovy: pes nezemřel na nemoc, ale na eutanazii a soudit se prý klidně bude. Ono, bohužel, psy i psy s PP může chovat i osoba hloupá a arogantní.
Mně v tuto chvíli nejde tolik o peníze, jako o to, aby si nemocného pejska vzala k soubě a starala se o něj. Jednak nechci, aby umíral u mě a jednak si myslím, že by jí tím mohly trochu přejít chutě dál produkovat takto nemocná štěňata.
Lili23

XXX.XXX.78.223
To je od vás hezké, že se chcete zbavit psa když má problém... Jak dlouho ho máte? Nechápu sice postoj chovatelky, pokud by měl někdo problém s mým odchovem a nebyl ochoten se o něj postarat stejně jako vy tak si odeberu k sobě sama a budu ráda, že ho odtáhnu od člověka, který se o něj nechce postarat. To vám jde tak jen o peníze a ne o psa? Pokud je chovatelka svině nechal byste jí klidně vašeho psa napospas? Já to nějak nechápu a je mi smutno..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přiznám se, že nerozumím zadání. Pes, který má teď svoje doma u vás, je mu zle a umírá a vy ho chcete přesunout do někam? V takový pro něj těžký chvíli? protože nechcete aby umíral zrovna u vás? Nepřijde vám to trochu bezohledné proti tomu tvorovi, kterýmu je zle? A jen pro nějaký boj s chovatelkou mu navíc nedopřejete klidný odchod, uspání? Necháte ho trpět až do posledního dechu?
probůh, kam jsme se to posunuli?
A co ho teda třeba rovnou odvézt někam do lesa? ne? to by taky bylo řešení přece?
ach bože.l

Tenhle dotaz je přinejmenším zvláštní. Zadavatelka si na to, že koupila "předraženého" mladého psa s vážnou dědičnou nemocí, stěžovala už před půl rokem.
aj
napsal(a):
Co máte v kupní smlouvě ?
Velmi správná otázka, zadavateli odpovězte nám co máte napsáno v kupní smlouvě a pokud ji vůbec máte, a jak je pes starý ? Pokud nevíme toto, tak je váš dotaz skoro zbytečný je málo informací. Dále o jakou vrozenou vadu se jedná ? Zadala jste příliš málo informací. takže těžko odpovědět a dělat závěry.
bilusik
napsal(a):
Velmi správná otázka, zadavateli odpovězte nám co máte napsáno v kupní smlouvě a pokud ji vůbec máte, a jak je pes starý ? Pokud nevíme toto, tak je váš dotaz skoro zbytečný je málo informací. Dále o jakou vrozenou vadu se jedná ? Zadala jste příliš málo informací. takže těžko odpovědět a dělat závěry.
Dle zákona na to nemá žádné právo. To by každý, kdo psa nechce, nebo komu zestárl pes, či je pes nemocný ho vracel chovateli ? Kde to jsme ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Víte, já si peníze netisknu a ráda bych si koupila zdravého psa. Psovi zle není, to jsou ledviny. Má jen zbytkovou funkci a ta až odejde, tak to půjde hodně rychle a pak mu bude zle. To ještě nenastalo. A nekoupila jsem si psa na mazlíka, ale na výcvik a chovatelka to věděla. Měla ho déle než já a je doma více tam. Nenechám se vydírat city, aby to zase chovatelce prošlo. Kdyby aspoň neprodukovala dál...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Víte, já si peníze netisknu a ráda bych si koupila zdravého psa. Psovi zle není, to jsou ledviny. Má jen zbytkovou funkci a ta až odejde, tak to půjde hodně rychle a pak mu bude zle. To ještě nenastalo. A nekoupila jsem si psa na mazlíka, ale na výcvik a chovatelka to věděla. Měla ho déle než já a je doma více tam. Nenechám se vydírat city, aby to zase chovatelce prošlo. Kdyby aspoň neprodukovala dál...
Máte kupní smlouvu ?
Měla by jste upřesnit vaši situaci. Jak dlouho máte psa ? Za jak dlouho po zakoupení jste zjistila, že je nemocný? Jste v kontaktu s chovatelkou, nabídla vám nějakou kompenzaci (např. vrácení části peněz) ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Takže chovatelé mohou beztrestně produkovat nemocné psy a prodávat je? A co nějaké právo kupujícího? Není snad i na zvíře nějaká záruční doba? Nevím, jak jsou moje příspěvky divné, klidně si je dohledejte: ano byla jsem to také já, kdo psal, že před několika lety koupil kolii za 21 000 Kč a že měla CEA v nejtěžší podobě, protože nakryli nevyšetřenou fenu psem přenašečem. Klub dal od toho ruce pryč s tím, že mají chov volný a že si může každý krýt jak chce. Chovatelka tehdy byla slušná, jen naprosto nenačatá jakoukoliv znalostí genetiky a chovu. Vrátila mi polovinu kupní ceny a domluvily jsme se, že se o slepou fenku postarám. Omluvila se a víc nechová. Toto je však jiné kafe - chovatelka arogantní, hloupá. Chová vysloveně pro peníze více plemen. Naopak - klub pod kterým chová je kvalitní - kontroluje zdraví plemene a tato kauza ho velmi zajímá. Jenže - jak jednoduché - klubů na toto plemeno je více a tak si paní chovatelka může bez problémů přejít do jednoho, kde se zdravím vůbec nezabívají. Já jsem divná? Já si teda myslím, že tady máme spíš divný chov. A je mi jedno, co si myslí někteří - ale sorry já mám ještě těžce nemocného koně a mám už toho plný zuby, já nechci mít jenom samá nemocná zvířata aniž bych to zavinila. A taky to něco stojí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Kupní smlouvu, samozřejmě, mám. Pejska jsem koupila v 8 měsících a teď je mu rok. Jedná se o odumírání ledvin. Jeho brácha už na to před dvěma měsíci zemřel. Další štěně paní chovatelce vrátila, ta jí ale nevrátila peníze a psa prodala dál. Nyní už běhá po výstavách. Při této nemoci je totiž zle až když odejde ta zbytková funkce ledvin. Od první chvíle pes hodně pil a hodně močil. Špatně jedl, jinak na něm nebylo nic znát. Do této chvíle je temperamentní, veselý. Bude však žít v řádu měsíců, ne let. S chovatelkou se domluvit nedá. Paní, které pejsek už zemřel to už k soudu podala. Já bych ale chtěla, aby si ho vzala zpátky, je to pro mě důležitější, než vrácení kupní ceny. Nechci zažívat ten konec. A už z principu - ona je za to zodpovědná a měla by vidět jaké to je. Snad si rozmyslí potom chovat dál.
V kupní smlouvě není nic zvláštního: předmět koupě, strana prodávající, kupující. A že přebírám psa zdravého. Toto mi však bylo zamlčeno. Pes v té chvíli se zdraví jevil.

Cituji z poradny - reklamace zvířete dle NOZ:
Prodávající vždy odpovídá pouze za vady, které má zvíře při převzetí kupujícím. Pokud se vada projeví do šesti měsíců od převzetí, má se za to, že zvíře bylo vadné již při převzetí a je na prodávajícím, aby případně prokázal, že tomu tak nebylo. „Práva z vad je možné uplatnit po dobu dvou let. Po uplynutí šesti měsíční lhůty je však na kupujícím, aby prokázal, že zvíře bylo vadné již při převzetí, “ upřesňuje advokát.
Zdroj: http://finance.idnes.cz/reklamace-stenete-0mq-/viteze.aspx?c=A150826_204843_viteze_frp.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kupní smlouvu, samozřejmě, mám. Pejska jsem koupila v 8 měsících a teď je mu rok. Jedná se o odumírání ledvin. Jeho brácha už na to před dvěma měsíci zemřel. Další štěně paní chovatelce vrátila, ta jí ale nevrátila peníze a psa prodala dál. Nyní už běhá po výstavách. Při této nemoci je totiž zle až když odejde ta zbytková funkce ledvin. Od první chvíle pes hodně pil a hodně močil. Špatně jedl, jinak na něm nebylo nic znát. Do této chvíle je temperamentní, veselý. Bude však žít v řádu měsíců, ne let. S chovatelkou se domluvit nedá. Paní, které pejsek už zemřel to už k soudu podala. Já bych ale chtěla, aby si ho vzala zpátky, je to pro mě důležitější, než vrácení kupní ceny. Nechci zažívat ten konec. A už z principu - ona je za to zodpovědná a měla by vidět jaké to je. Snad si rozmyslí potom chovat dál.
V kupní smlouvě není nic zvláštního: předmět koupě, strana prodávající, kupující. A že přebírám psa zdravého. Toto mi však bylo zamlčeno. Pes v té chvíli se zdraví jevil.
A co chcete slyšet na diskuzi ? Když se s chovatelkou nedá dohodnout, tak byste se museli soudit a u soudu vyhrát, což je vždy sázka do loterie a výsledek nejistý. Když se nedá dohodnout, zbývá jen soud, argumentovat tady vám nepomůže, to musíte u soudu, který stejně asi nevyhrajete. Ze zákona můžete zvíře reklamovat v 6 ti týdenní zákonné lhůtě na skryté nemoci a vady, potom už asi máte smolíka a těžko budete dokazovat u soudu, že o tom věděla. Pokud byl v době odběru zdráv a máte to vámi podepsáno ve smlouvě a vy jste si v prvních 6 ti týdnech na nic nestěžovala, nic se neprojevilo, až později, tak asi budete mít smůlu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže chovatelé mohou beztrestně produkovat nemocné psy a prodávat je? A co nějaké právo kupujícího? Není snad i na zvíře nějaká záruční doba? Nevím, jak jsou moje příspěvky divné, klidně si je dohledejte: ano byla jsem to také já, kdo psal, že před několika lety koupil kolii za 21 000 Kč a že měla CEA v nejtěžší podobě, protože nakryli nevyšetřenou fenu psem přenašečem. Klub dal od toho ruce pryč s tím, že mají chov volný a že si může každý krýt jak chce. Chovatelka tehdy byla slušná, jen naprosto nenačatá jakoukoliv znalostí genetiky a chovu. Vrátila mi polovinu kupní ceny a domluvily jsme se, že se o slepou fenku postarám. Omluvila se a víc nechová. Toto je však jiné kafe - chovatelka arogantní, hloupá. Chová vysloveně pro peníze více plemen. Naopak - klub pod kterým chová je kvalitní - kontroluje zdraví plemene a tato kauza ho velmi zajímá. Jenže - jak jednoduché - klubů na toto plemeno je více a tak si paní chovatelka může bez problémů přejít do jednoho, kde se zdravím vůbec nezabívají. Já jsem divná? Já si teda myslím, že tady máme spíš divný chov. A je mi jedno, co si myslí někteří - ale sorry já mám ještě těžce nemocného koně a mám už toho plný zuby, já nechci mít jenom samá nemocná zvířata aniž bych to zavinila. A taky to něco stojí.
Ona jedna z výhod organizovaného chovu je i v tom, že se dají dohledat informace.
Proč jste si vzali kolii po nevyšetřené feně? Kdo vás k tomu nutil?
A proč jste si - když už kupujete zvíře na výcvik - neprověřili zdraví jeho sourozenců, pověst chovatelky atd.?
Taková neuvěřitelná smůla, jedna nemocná kolie, jeden nemocný pudl, jeden nemocný kůň... jestli ona tam nebude někde chyba.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Ta nemoc ledvin se jmenuje membranoproliferativní glomerulonefritida. Nechala jsem mu udělat biopsii ledvin, protože chovatelka mi řekla, že se se mnou nebude bavit dokud nebudu mít jasnou diagnózu s razítkem a to nešlo jinak udělat. Stálo mě to další čtyři tisíce a psa možná bolest, ale trvala na tom. Jenže i když to teď mám, tak mi řekla, že peníze - kupní cenu nevrátí a pes jí nezajímá.
Promiňte - já nechci píchat do vosího hnízda nikam nevedoucích věčných diskusí... ale -
- může se pak někdo divit, že si spousta lidí raděj pořídí levného bezpapíráka?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ta nemoc ledvin se jmenuje membranoproliferativní glomerulonefritida. Nechala jsem mu udělat biopsii ledvin, protože chovatelka mi řekla, že se se mnou nebude bavit dokud nebudu mít jasnou diagnózu s razítkem a to nešlo jinak udělat. Stálo mě to další čtyři tisíce a psa možná bolest, ale trvala na tom. Jenže i když to teď mám, tak mi řekla, že peníze - kupní cenu nevrátí a pes jí nezajímá.
Promiňte - já nechci píchat do vosího hnízda nikam nevedoucích věčných diskusí... ale -
Divíme, se že jste si neprověřila chovatele a chovatelské stanice než jste něco koupila, v době internetu to není až tak složité a na chovatele co mají špatnou pověst je spoustu varujících diskuzí na FB nebo třeba i tady. Než jste staršího psa koupila, mohla jste se třeba zeptat i tady na ifauně - založit dotaz a on by vám někdo nějakou chovku třeba doporučil nebo před nějakou varoval, a takhle byste třeba nedopadla. Ke braní bezpapíráka nevidím důvod - vidím důvod k sehnání co nejvíce informací před koupí štěněte s PP, a jak říkám, v době internetu nic těžkého.
Kupovala jste psa v 8 měsících, čili už byl dost starý. Dá se předpokládat, že pokud byl už nemocný, tak by byl taky léčený. Má nějaké záznamy v očkováku ? V kupní smlouvě by měla být nějaká zmínka o tom, že se prodává zdravé štěně a prodávajícímu nejsou známé žádné skryté vady. Předpokládám, že něco v tom významu tam máte, alespoň jste na tom měla trvat, když už jste měla jednu špatnou zkušenost.
Nicméně, způsob na kterém trváte (vrácení štěněte) je dost nestandardní. Myslím, že větší šanci máte s vrácením části peněz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Já jsem se domnívala, že když kupuji zvíře s PP, kde se chová pod klubem, tak ohlídatelný věci (je mi jasné, že v chovu se vše uhlídat nedá) klub prostě ohlídá, protože psa si přece kupují i úplní laici. O CEA jsem v té době nic nevěděla. Spolehla jsem se na organizovaný chov. U pudla jsem si těžko mohla prověřit zdravotní stav sourozenců, respektivě mohla jsem, ale v té chvíli, kdy jsem ho kupovala ještě nic na povrch nevyplavalo. V té chvíli se ještě všichni jevili zdraví. Přece když si kupuji auto, tak taky nemusím dokonale rozumět motorům, za to mi ručí prodejce, že to co mi prodává je v pořádku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem se domnívala, že když kupuji zvíře s PP, kde se chová pod klubem, tak ohlídatelný věci (je mi jasné, že v chovu se vše uhlídat nedá) klub prostě ohlídá, protože psa si přece kupují i úplní laici. O CEA jsem v té době nic nevěděla. Spolehla jsem se na organizovaný chov. U pudla jsem si těžko mohla prověřit zdravotní stav sourozenců, respektivě mohla jsem, ale v té chvíli, kdy jsem ho kupovala ještě nic na povrch nevyplavalo. V té chvíli se ještě všichni jevili zdraví. Přece když si kupuji auto, tak taky nemusím dokonale rozumět motorům, za to mi ručí prodejce, že to co mi prodává je v pořádku.
Domnívat se je špatně, musíte zjišťovat informace před koupí, klub není žádným garantem to je vše mezi prodávajícím a chovatelem a na jaké nemoci je plemeno náchylné jste si měla zjišťovat před koupí a zjistit si v diskuzích před koupí reference na dobré a špatné chovky. Vy jste postupovala opačně, nic jste dopředu nezjišťovala, zjišťovat jste začala velmi pozdě, až když jste špatně koupila, berte to jako ponaučení pro příště, že postup má být zcela opačný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Ano, to máte pravdu, to chyba byla. Docela věřím, že na tuto konkrétní chovatelku bych špatnou referenci dostala. Je fakt hrozná, jako člověk i jako chovatel. Nicméně třeba s facebookem to, bohužel, neumím. Nejsem mladý ročník.
Já bych si psa nechala a postarala bych se o něj. Žádala bych vrácení peněz. U této nemoci pravděpodobně potíže měl už u předchozí majitelky, ale těžko to dokážete. Při přebírání psa to určitě vidět nebylo a chovatelka se asi nechlubila tím, že často močí. Měla bych obavy, že když psa vrátíte, nebude se mít moc dobře. Pes za svoji situaci nemůže. A ke konci života bude potřebovat péči a lásku.
Taky si myslím, že pokud chovatelka nekomunikuje a vy můžete dokázat, že Vám vědomě prodala nemocné zvíře, nezbývá vám nic jiného jen se soudit.
Můžete ji ještě jednou kontaktovat, pohrozit soudem, stížností na klub. Možná se zalekne a začne komunikovat.
P.S. nezajímala jste se, proč se ji nepovedlo štěně prodat do 8 měsíců ? Přeci jen, je to už dost pozdě.

bilusik
napsal(a):
A co chcete slyšet na diskuzi ? Když se s chovatelkou nedá dohodnout, tak byste se museli soudit a u soudu vyhrát, což je vždy sázka do loterie a výsledek nejistý. Když se nedá dohodnout, zbývá jen soud, argumentovat tady vám nepomůže, to musíte u soudu, který stejně asi nevyhrajete. Ze zákona můžete zvíře reklamovat v 6 ti týdenní zákonné lhůtě na skryté nemoci a vady, potom už asi máte smolíka a těžko budete dokazovat u soudu, že o tom věděla. Pokud byl v době odběru zdráv a máte to vámi podepsáno ve smlouvě a vy jste si v prvních 6 ti týdnech na nic nestěžovala, nic se neprojevilo, až později, tak asi budete mít smůlu.
Když si rozliknete odkaz, který dávala hmn.., tak se dočtete, že se nejedná o 6 týdnů, ale o 6 měsíců ( nevím, co je správně ) doby, kdy lze psa vrátit, pro projevení vady - nemoci. Jestli Flip koupila psa 8 měsíčního a je mu rok, tak by měl být ještě "v záruční době".
A chovatelka by asi měla vrátit peníze, případně si psíka vzít zpět a nechat ho dožít na zahrádce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Jak zabránit té chovatelce, aby chovala dál?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Bílý královský pudl.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, to máte pravdu, to chyba byla. Docela věřím, že na tuto konkrétní chovatelku bych špatnou referenci dostala. Je fakt hrozná, jako člověk i jako chovatel. Nicméně třeba s facebookem to, bohužel, neumím. Nejsem mladý ročník.
Tak jste mohla požádat tady založit dotaz a někdo by vám to rád prověřil a napsal to sem. Od našeho plemene tak propírají na FB 2 velmi špatné chovatelky podobného rázu, a já když někdo volá a shání štěně a já už nemám, tak mu řeknu chovku kde koupit vám nedoporučím, ale doporučím vám 2 chovky, kde určitě nekupovat - a tím třeba spoustě lidem ušetřím podobné trápení a finanční výdaje co máte teď vy. Ale u soudu naději na úspěch zřejmě asi nemáte.

bilusik
napsal(a):
Domnívat se je špatně, musíte zjišťovat informace před koupí, klub není žádným garantem to je vše mezi prodávajícím a chovatelem a na jaké nemoci je plemeno náchylné jste si měla zjišťovat před koupí a zjistit si v diskuzích před koupí reference na dobré a špatné chovky. Vy jste postupovala opačně, nic jste dopředu nezjišťovala, zjišťovat jste začala velmi pozdě, až když jste špatně koupila, berte to jako ponaučení pro příště, že postup má být zcela opačný.
Tak a teď si představte, že si tohle přečte někdo, kdo si kupuje prvního psa. Doteď četl jen samá pozitiva o chovu psů s PP a právě se rozhodl, že tedy do toho psa těch 15 tis.( např.) investuje a teď se dočte, že když nebude "několik let" pronikat do chovu psů, tak stejně narazí...Tak půjde a koupí podstatně levněji psa bez PP i s rizikem, že nebude vzhledově úplně OK.
napsal(a):
Tak a teď si představte, že si tohle přečte někdo, kdo si kupuje prvního psa. Doteď četl jen samá pozitiva o chovu psů s PP a právě se rozhodl, že tedy do toho psa těch 15 tis.( např.) investuje a teď se dočte, že když nebude "několik let" pronikat do chovu psů, tak stejně narazí...Tak půjde a koupí podstatně levněji psa bez PP i s rizikem, že nebude vzhledově úplně OK.
Co si kdo koupí je každého rozhodnutí a sám musí vědět co chce, jestli psa s PP určitého plemene nebo křížence bez PP neurčitých vlastností a vzhledu. To, že si dopředu nic nezjistila a koupila po nevyšetřených rodičích z první chovky co se jí namanula - to je snad školácká chyba, a když někdo přijde a přečte si to, tak se z toho třeba před koupí psa s PP poučí - není to žádný důvod kupovat bezpapíráka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Já si ale také opravdu myslím, že kluby a organizovaný chov by tu měl být od toho, aby něco i laikovi garantoval. Člověk chce třeba pejska jen tak na mazlíka a je mu i celkem jedno jaké plemeno z určitého okruhu, který se mu líbí. To přece není možné, aby každé plemeno do hloubky prostudoval, když je to třeba pracovně vytížený člověk a pejska chce jen pro relax. Od toho by opravdu měl být chovatelký klub, aby věděl co je v plemeni za dědičné nemoci a nepouštěl do chovu všechno. Nemůže to nechávat jen na chovatelých, protože to jsou často také jenom laici. Nebo by to muselo být tak, aby každý kdo si chce zřídit CHS prošel nějakým kurzem, co se týče chovu a genetiky.

bilusik
napsal(a):
Co si kdo koupí je každého rozhodnutí a sám musí vědět co chce, jestli psa s PP určitého plemene nebo křížence bez PP neurčitých vlastností a vzhledu. To, že si dopředu nic nezjistila a koupila po nevyšetřených rodičích z první chovky co se jí namanula - to je snad školácká chyba, a když někdo přijde a přečte si to, tak se z toho třeba před koupí psa s PP poučí - není to žádný důvod kupovat bezpapíráka.
Koukla jsem na stránky té chovky, nic podezřelého na nich na první pohled vidět není. Obě plemena, která chovají mě zajímají a myslím, že bych si taky naběhla. A v kynologii se nepohybuji od včera.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si ale také opravdu myslím, že kluby a organizovaný chov by tu měl být od toho, aby něco i laikovi garantoval. Člověk chce třeba pejska jen tak na mazlíka a je mu i celkem jedno jaké plemeno z určitého okruhu, který se mu líbí. To přece není možné, aby každé plemeno do hloubky prostudoval, když je to třeba pracovně vytížený člověk a pejska chce jen pro relax. Od toho by opravdu měl být chovatelký klub, aby věděl co je v plemeni za dědičné nemoci a nepouštěl do chovu všechno. Nemůže to nechávat jen na chovatelých, protože to jsou často také jenom laici. Nebo by to muselo být tak, aby každý kdo si chce zřídit CHS prošel nějakým kurzem, co se týče chovu a genetiky.
Ne, laik se musí starat před koupíá a ne až po koupi. Kluby tu od toho nejsou a nijak nemohou vstupovat do problému chovatel nový majitel. Kluby nejsou garantem, tak, jak by si to někteří laici představovali. Proč jste si koupila štěně po geneticky neprověřených rodičích, když jste mohla koupit po geneticky vyšetřených - jak píšete v jednom klubu to mají povinné ? To vše jste si měla zjistit před koupí. Co chcete slyšet. že jste neudělala chybu a zza vše může klub ? To je přeci blbost. A nebudete tak procovně vytížená, když jste si vše zjistila dodatečně, až když vznikl problém - nazývejme to pravým jménem, koupila jste hodně lehkovážně bez zjišťování dopředu a to se vám bohužel nevyplatilo. Berte to jako ponaučení pro příště - příště už si vše dopředu třeba zjiste a vyberete z prověřené chovky po vyšetřených rodičích v době internetu to není složité a těžké, možná také zajet na výstavu nebo bonitaci, dát řeč s několika chovateli nebo zadat dotaz na nějaké pejskařské fórum před koupí a mohla jste být tohoto problému ušetřena.

Také je možné, že byl už jednou vrácený. Proč se prodával až v 8mi měsících ?
napsal(a):
Koukla jsem na stránky té chovky, nic podezřelého na nich na první pohled vidět není. Obě plemena, která chovají mě zajímají a myslím, že bych si taky naběhla. A v kynologii se nepohybuji od včera.
Na stránkách se samozřejmě nedočtete to si tam sám chovatel nedá, ale na různých diskuzích na FB u daného plemene nebo zajet na výsdtavu či bonitaci a popovídat si s chovateli, tak už se dovíte. A upřímně, když kupuji psa za 15 tisíc a nic si o tom dopředu nezjišťuji ani o plemeni a nemocech jakým může to plemeno trpět ani o chovatelých, tak takový postup mi normální nepřijde a podle toho to tak dopadlo. Dnes už paní ví, že měla koupit po vyšetřených rodičích a z chovky, kterou jí třeba něškdo doporučil, kdo toto plemeno chová. Ale podívat se jen na stránky - no to se snad v kynologii asi dlouho nepohybujete, když byste jinde nezjišťovala a naběhla si také, normální je zjišťovat z co nejvíce zdrojů, případně mít reference od někoho, kdo se v daném plemni vyzná.
napsal(a):
Také je možné, že byl už jednou vrácený. Proč se prodával až v 8mi měsících ?
Ano, to už mohla být taká malá indicie a nápověda a člověk musí být ještě obezřetnější, když kupuje starší štěně - nějaký důvod to jistě má, když se prodává takhle pozdě (nebo se už prodává třeba podruhé, protože už byl možná vrácen). O to víc to chtělo prověřovat a zjišťovat před koupí.

http://finance.idnes.cz/reklamace-stenete-0mq-/viteze.aspx?c=A150826_204843_viteze_frp.
...."vy jste si v prvních 6 ti týdnech na nic nestěžovala, nic se neprojevilo, až později"...,
Ví někdo, jak to opravdu je ? 6 měsíců, nebo 6 týdnů na reklamaci ?
To Orionka: Už asi hodinu hledám na webu a ty informace jsou dost protichůdné. Nicméně si myslím, že "zaruční" doba 6 měsíců platí, když prodávající je podnikatel (zveriměx) a kupující nepodnikatel. Pro případ kdy jsou oba nepodnikatelé, tak se vychází z kupní smlouvy. Alespoň já to tak pochopila.

aj
napsal(a):
To Orionka: Už asi hodinu hledám na webu a ty informace jsou dost protichůdné. Nicméně si myslím, že "zaruční" doba 6 měsíců platí, když prodávající je podnikatel (zveriměx) a kupující nepodnikatel. Pro případ kdy jsou oba nepodnikatelé, tak se vychází z kupní smlouvy. Alespoň já to tak pochopila.
Děkuji. Je pravda, že na internetu je informací ( všehodruhu) spousta, bohužel, ne všechny pravdivé.
Kdyby chovatel choval na živnostenský list ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Díky za tento příspěvek. Je to tedy zcela jasné. Podle nového občanského zákoníku, pakliže kupující vytkne vadu zvířete v době do šesti měsíců od koupě má se ze zákona za to, že tato vada byla již ve chvíli převzetí. Šestitýdenní reklamační doba už neplatí.

Flip - reklamační lhůta není 6 měsíců, ale 2 roky! Jinak jste tu lhůtu 6 měsíců pochopila dobře.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fascinuje me, jak nekteri "zlodeji" krici "chytte zlodeje".
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2572687/labrador/
A pokud by nahodou byl inzerat smazan:
Labrador
Nabízím jednoho pejska v čokoládové barvě. Pejsek je mohutný, pěkný. Oba rodiče máme, tedy jsou k vidění i pomazlení. Otec s PP s neg. vyšetřeními na DKK a DLK.
Plemeno Labradorský retrívr
Pohlaví pejsek
Věk. kategorie štěně
Průkaz původu Ne
4500 Kč
20.08.2015 23:39 | Počet zobrazení84x
Nahlásit EditovatZvýhodnitSmazat
Prodávající - kontakt
AutorFlip
Toz jen doufam, ze nejen tatinek, ale oba rodice byli vysetreni na DKK a DLK, take na OCD, PRA Cat, PRCD, EIC a dalsi...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No podle informaci k teto nemoci se nejedná o nemoc dědičnou nebo vrozenou a za vznik tohoto onemocnění muže být infekce... a od infekce do vzniku onemocněni je asi 1-2 tydny...
arosek
napsal(a):
Labrador
Nabízím jednoho pejska v čokoládové barvě. Pejsek je mohutný, pěkný. Oba rodiče máme, tedy jsou k vidění i pomazlení. Otec s PP s neg. vyšetřeními na DKK a DLK.
Pohlaví pejsek
Věk. kategorie štěně
Průkaz původu Ne
4500 Kč
Prodávající - kontakt
AutorFlip
Toz jen doufam, ze nejen tatinek, ale oba rodice byli vysetreni na DKK a DLK, take na OCD, PRA Cat, PRCD, EIC a dalsi...
Je li to tatáž osoba tak to je dobrý.
arosek
napsal(a):
Labrador
Pohlaví pejsek
Věk. kategorie štěně
Průkaz původu Ne
4500 Kč
Prodávající - kontakt
AutorFlip
Ona to má Flip vůbec pestré: kromě tohoto štěněte pudla (nemocnýho na ledviny), měla kolii po nevyšetřených rodičích (oslepla), potom labradora (jak nechtěně nakryl, tak ze štěňat Flip zjistila, že jeho importovaný otec z Kanady byl patrně "připrsklý" novofoundlanďákem), předtím koupila z otřesných podmínek uznávané chovatelské stanice štěně NO, to umřelo na nemoc slinivky a dvakrát chtěla koupit nestandardně zbarvené štěně a neprodali jí ho a dokonce chovatelka psů s PP jí nevrátila zálohu…
Já už bych se na jejím místě na ty psy skoro vyprdla, velebnosti….
Kromě psů má (měla) ještě rysa a dva servaly a min. jednu britskou kočku…)
A jak v diskuzi hrdě napsala, chová na svých psech s PP (prý kompletně vyšetřených!) štěňata bez PP... a v tomto duchu jsou laděny její příspěvky, v nich hlavně buší na to, jak jsou psi s PP drazí…
Takže asi tak nějak...

A nemocného pudla (výstaváka za 15 na výcvik, ale jinak jsou PP psi zbytečně předražení) řešila koncem května, což je před půl rokem a teď je psovi rok (?). A po tom půl roce ho najednou chce vrátit. Pořád si myslím, že je to trolling.
Šarina
napsal(a):
Ona to má Flip vůbec pestré: kromě tohoto štěněte pudla (nemocnýho na ledviny), měla kolii po nevyšetřených rodičích (oslepla), potom labradora (jak nechtěně nakryl, tak ze štěňat Flip zjistila, že jeho importovaný otec z Kanady byl patrně "připrsklý" novofoundlanďákem), předtím koupila z otřesných podmínek uznávané chovatelské stanice štěně NO, to umřelo na nemoc slinivky a dvakrát chtěla koupit nestandardně zbarvené štěně a neprodali jí ho a dokonce chovatelka psů s PP jí nevrátila zálohu…
Já už bych se na jejím místě na ty psy skoro vyprdla, velebnosti….
Kromě psů má (měla) ještě rysa a dva servaly a min. jednu britskou kočku…)
A jak v diskuzi hrdě napsala, chová na svých psech s PP (prý kompletně vyšetřených!) štěňata bez PP... a v tomto duchu jsou laděny její příspěvky, v nich hlavně buší na to, jak jsou psi s PP drazí…
Takže asi tak nějak...
Tak tohle je důkaz tvrzení, že získat informace o komkoliv natož o chovatelské stanici není až tak velký problém.
Tak na to číslo pod odkazem inzerátu tady na ifauně Flip - tel - 603949475, to vyjelo i dalšího prodávaného psa ( opravdu zloděj a množitel křičí chyťte zloděje) - Prodám devítiměsíčního pejska borderky. Pejsek je černobílý, dlouhosrstý. Je zdravý, bude vhodný jak na sport, jako společník, ale i na hlídání. K cizím je lehce nedůvěřivý, velice se fixuje na jednoho člověka. V bytě čistotný.
Odběr v Praze, nebo u Loun.
Border colieBorder colie
Jméno: Helena NXXX
Telefon:
XXX949475.
Upraveno Adminem 9.12.2015 v 18:34 - osobní údaje
A další inzerát této paní inženýrky, kde Flip - Chtěla by si nějaká šikovná dívka, která nemůže mít svého pejska a chce cvičit, půjčovat šikovnou mladou fenku? Jedná se o poslušnou, nekonfliktní fenku borderka x zlatý retriever. Byla by dobrá na agility, tanec a podobné psí sporty. Možná je i sportovně-služební kynologie, obranářský instinkt má. Půjčovala bych ji zdarma třeba na víkendy, prázdniny apod. Vše se dá domluvit. Jsme z Prahy 5.
Jméno: Ing. Helena NXXX
Kraj Praha
Lokalita: Kraj Praha / Praha 5
Telefon: XXX949475
Upraveno Adminem 9.12.2015 v 18:35, osobní údaje
napsal(a):
A nemocného pudla (výstaváka za 15 na výcvik, ale jinak jsou PP psi zbytečně předražení) řešila koncem května, což je před půl rokem a teď je psovi rok (?). A po tom půl roce ho najednou chce vrátit. Pořád si myslím, že je to trolling.
Něco tam opravdu nesedí a tomu co tu píše asi nelze stoprocentně věřit, pokud jsou informace jen z jedné strany...

A ta chovka králováků a kníračů v tom lítá. Však to říkám ( píšu ) pořád. Všechno na internetu s velkou rezervou a spíš nevěřit než věřit. Jen s tím prověřováním poctivých chovatelů na internetu...no nevím, nevím.
napsal(a):
A ta chovka králováků a kníračů v tom lítá. Však to říkám ( píšu ) pořád. Všechno na internetu s velkou rezervou a spíš nevěřit než věřit. Jen s tím prověřováním poctivých chovatelů na internetu...no nevím, nevím.
Jasně, že spíš nevěřit... ale jako základní orientace je to dobrý, pak už je třeba zjišťovat do hloubky... a počítat s tím, že lidi jsou prostě jenom lidi a začasté svoji konkurenci spíše nezaslouženě pomluví. Ale od toho dal pánbuh lidem mozek, aby uměli roztřídit a filtrovat... tedy aspoň někteří.
balisek
napsal(a):
Http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/podvodnici-prodavaji-nevidomym-nevycvicena-zvirata_346709.html
http://uzivatel.hyperinzerce.cz/uzivatel/377832-ing-helena-nerglova/inzerce/.
Tak přesně tenhle pocit jsem měla z těch internetových stránek http://www.guidedog.cz/ (na které se člověk dostal přes v inzerátu od Flip uvedený telefon), stránek, navenek se tvářící velmi ušlechtile... ale když to člověk pečlivě pročetl, pak otázky nejen zůstávaly, ale ještě se rojily :(.

balisek
napsal(a):
Http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/podvodnici-prodavaji-nevidomym-nevycvicena-zvirata_346709.html
Tak to je tedy síla ! Já jsem se doteď bláhově domnívala, že pro takový vysoce odborný výcvik je potřeba nějaký certifikát, pes je vyzkoušený jak odborníky, tak samotným novým uživatelem. A on je v tom bordel, jako ostatně ve všem.
balisek
napsal(a):
Tak to je teda mazec, když jsem si prošel oba dva odkazy a tady si zadavatelka hraje na neviňátko. Opravdu je to jako, když zloděj křičí chyťte zloděje.

balisek
napsal(a):
Aha. Vzhledem k odporujícím si výkřikům tady bych článku věřila. Takže na ten výcvik měl být asi výstavní pes za 15 tisíc, ačkoliv PP se prodává i levněji. Nehledě na to, že pes s potřebou takové péče by byl asi stejně nevhodný a navíc králováci bývají celkem plaší a nedůvěřiví, co znám.

napsal(a):
Aha. Vzhledem k odporujícím si výkřikům tady bych článku věřila. Takže na ten výcvik měl být asi výstavní pes za 15 tisíc, ačkoliv PP se prodává i levněji. Nehledě na to, že pes s potřebou takové péče by byl asi stejně nevhodný a navíc králováci bývají celkem plaší a nedůvěřiví, co znám.
A ti kříženci goldenů a ausíků v F2 generaci - nesmysl a síla !

Prachsprostá podvodnice a množka
HabiAnn

XXX.XXX.115.30
Nestačím se divit, pouze zírám. Když jsem včera tento dotaz na diskuzi zahlédla, tak mě zajímalo, co kdo poradí a respektive o co se vlastně jedná. Teď, když jste přidali ty odkazy, tak je mi ze zadavatelky fakt špatně. Ona si tady stěžuje, jak jí kde kdo zatajil, že je pes nemocnej a ona sama zatajila, že je pes pro nevidomého člověka nevhodnej a neschopnej. Což mi přijde snad tisíckrát horší, protože ten člověk na toho psa spoléhá.
Ať si teď užije svých problémů s nemocným psem, koněm a kdoví čím vším ještě, když se chová tak, jak se chová. Množí a chová vše, co se kde šustne a chce tady řešit chovy ostatních. Možná by bylo vhodné si zamést před vlastním prahem. Lidé tady na ifauně jsou chytří a umí hledat.
Peníze inkasovala cvičitelka Helena NXXX, která fenku vychovala. A odmítá je vrátit. Skutečnost, že je pes pro nevidomého člověka nevyhovující, je přitom evidentní
Neřekla bych nevyhovujíci, ale přímo nebezpečný a život ohrožující.
Prodávající by měla být žalována za pokus o ublížení na zdraví.
Upraveno Adminem 9.12.2015 v 18:36, osobní údaje

HabiAnn
napsal(a):
Nestačím se divit, pouze zírám. Když jsem včera tento dotaz na diskuzi zahlédla, tak mě zajímalo, co kdo poradí a respektive o co se vlastně jedná. Teď, když jste přidali ty odkazy, tak je mi ze zadavatelky fakt špatně. Ona si tady stěžuje, jak jí kde kdo zatajil, že je pes nemocnej a ona sama zatajila, že je pes pro nevidomého člověka nevhodnej a neschopnej. Což mi přijde snad tisíckrát horší, protože ten člověk na toho psa spoléhá.
Ať si teď užije svých problémů s nemocným psem, koněm a kdoví čím vším ještě, když se chová tak, jak se chová. Množí a chová vše, co se kde šustne a chce tady řešit chovy ostatních. Možná by bylo vhodné si zamést před vlastním prahem. Lidé tady na ifauně jsou chytří a umí hledat.
Možná umí hledat i chovatelé, čímž by se vysvětlovalo, proč zadavatelce prodají zvířata jen podobné svině :D.

napsal(a):
Možná umí hledat i chovatelé, čímž by se vysvětlovalo, proč zadavatelce prodají zvířata jen podobné svině :D.
Teď jde o to, jestli je opravdu ta olomoucká chovka králováků a kníračů tak špatná, nebo je to jen pomluva. I když Flip nejmenovala, podle jejího sdělení je jednoduché si chovnu dohledat.
Ublížit někomu na internetu je tak snadné !
HabiAnn

XXX.XXX.115.30
napsal(a):
No vidíte, to mě vlastně nenapadlo. :D Třeba na tom něco bude.
lesnížínka
napsal(a):
Nemám čas to číst celé, ale z té trochy, co jsem přečetla a co jste zjistily o zadavatelce...to je teda silné kafe
Ja si osobně myslim že zadavatelka a Helena NXXX jejiž udaje se tu zveřejnily jsou dvě rozdílné osoby... pochybuju že byly tak blbá a omezená aby tu trolila na ifauně s takovým stupidním dotazem a dala k tomu sve inicialy.
Anonymní diskuze je velmi zlá a nebezpečná zbran jak komukoliv uškodit a zpusobit problém.
Upraveno Adminem 9.12.2015 v 18:38, osobní údaje

ivulka2
napsal(a):
Ja si osobně myslim že zadavatelka a Helena NXXX jejiž udaje se tu zveřejnily jsou dvě rozdílné osoby... pochybuju že byly tak blbá a omezená aby tu trolila na ifauně s takovým stupidním dotazem a dala k tomu sve inicialy.
Anonymní diskuze je velmi zlá a nebezpečná zbran jak komukoliv uškodit a zpusobit problém.
Upraveno Adminem 9.12.2015 v 18:38, osobní údaje
Bohužel, bude to jedna a tatáž osoba, viz inzerát na Fauně-Flip a inzeráty H.N. = stejné telefonní číslo - např.
HabiAnn

XXX.XXX.115.30
napsal(a):
Bohužel, bude to jedna a tatáž osoba, viz inzerát na Fauně-Flip a inzeráty H.N. = stejné telefonní číslo - např.
Též si myslím, že podle toho inzerátu tady jde o jednu a tu stejnou osobu. Vyjádření zadavatelky se už asi nikdy nedočkáme. I když teda by mě to celkem zajímalo.
HabiAnn

XXX.XXX.115.30
ivulka2
napsal(a):
Inzerát s udaji muže zadat kdokoliv myslim že tam se udaje nepotvrzují nijak.
To může. Ale přijde mi to dost nepravděpodobné, že by tady někdo zadával v srpnu inzerát jménem někoho jiného, aby následně v prosinci mohl založit tuto "poškozující" diskuzi. Navíc i soudě podle ostatních diskuzí. Respektive příspěvků.
Ale těžko říct.
HabiAnn
napsal(a):
To může. Ale přijde mi to dost nepravděpodobné, že by tady někdo zadával v srpnu inzerát jménem někoho jiného, aby následně v prosinci mohl založit tuto "poškozující" diskuzi. Navíc i soudě podle ostatních diskuzí. Respektive příspěvků.
Ale těžko říct.
Prostě se mi zda všechno nějak moc... jednoduché asi už taky trolim z toho co se všude děje okolo
ivulka2
napsal(a):
Prostě se mi zda všechno nějak moc... jednoduché asi už taky trolim z toho co se všude děje okolo
Ivulko2, tady je to poměrně jednoduché, stačí si zadat profil Flip a mrknout se na všechny diskuze, kam kdy pod tímto jménem přispívala od 4.3.2015 (!) a i na ten inzerát s telefonním číslem a e-mailem. Jak prosté, milý Watsone.
Šarina
napsal(a):
Ivulko2, tady je to poměrně jednoduché, stačí si zadat profil Flip a mrknout se na všechny diskuze, kam kdy pod tímto jménem přispívala od 4.3.2015 (!) a i na ten inzerát s telefonním číslem a e-mailem. Jak prosté, milý Watsone.
no jo v tom připadě musi být zadavatelka docela jednoduchá osoba.

ivulka2
napsal(a):
no jo v tom připadě musi být zadavatelka docela jednoduchá osoba.
V každém případě v tom bude hrát roli nějaká psychická porucha. Všechna zvířata (kočky, psi) s PP měla nějaký až fatální problém, žádná chovka nevrací peníze, všechny, na které narazila, jsou jen banda neuvěřitelně vydělávajících podvodníků. Vůbec PP chov je komplexně špatně, nicméně paní pořád papíráky údajně nakupuje. A do toho množí. Uf, spíš je to na celoplošné varování chovatelů všeho vč. hlodavců. I když ono už něco v tomhle smyslu proběhlo, co si pamatuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Jenže můj pes není jediný, kdo z tohoto vrhu nemoc má. Jak již jsem psala, jeho bratr na to už zemřel. Má ho paní, kterou jsem před tím neznala, žije jinak, krmí jinak, ale stejně jako já ho už koupila v 8 měsících. Chovatelka ihned po tomto vrhu, tu samou fenu kryla znova a již se jí jedno štěně vrátilo s tím, že pořád pije a čůrá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
To snad ani ne. Je to docela jednoduché. Nakupuji, nebo odchovávám štěňata a kolem dvou let je podávám se speciálním výcvikem ke speciálním účelům. To co potřebuji jsou psi výborné povahy a bezchybného zdraví. Proto kupuji pouze štěňata s PP, protože by měla být po vyšetřených rodičích, odchovávám si však klidně bezpapíráky, po rodičích, kteří mají mnohem více zdravotních testů, než je povinné do chovu. Dle mého názoru například odchovávat na rodičích, keří mají DKK dvojku je zvěrstvo, protože dvojky v jednom roce věku znamenají kyčle na šrot třeba v 7 letech. To co vás naštvalo je jenom moje obrovská zkušenost, který běžný člověk nemá, protože mi takto rukama prošlo mnoho desítek psů a mnoho desítek psů jsem nakoupila od různých chovatelů. A opravdu vím, že mezi chovateli je strašně moc podvodníků ale ještě víc lidí naprosto neznalých základních pravidel genetiky. Nejsem jediná, profesionální pejskaři pracovních psů mají často své chovy, na ty ofiko kašlou, protože potřebují povahy a zdraví a ne výstavní kruhy a styl vyšetření - honem honem v jednom roce na rentgen a ať mi to tam někdo kdo to umí podrží, aby to vypadalo v tom nízkém věku jako nuly a ať můžu toho svého mazlíka uchovnit. Je netvrdím, že mezi chovy bez PP je to lepší, samozřejmě, spíš horší, ale když oni se tak netahají za triko. Mě jenom štve, jak kolem chovu s PP se staví svatozář, když já opravdu toho už viděla moc a moc...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Vy jste lidi fakt totálně pitomý, přece každý cvičitel musí udat zvířata, která se na práci nehodí. Co je na tom špatného? Je to normální praxe u každého speciálního výcviku. A za další, ne každý pomáhající pes má to štěstí a dostane se do dobrých rukou. Mám důkazy, že konkrétní fenka byla týraná svojí romskou paničkou. Chtěla jsem fenku zpátky, ale doteď mi jí nevrátila. Samozřejmě, že jí nevodila, pes není stroj, je to o spolupráci člověka a psa. Musí se vybudovat důvěra. Zdálo se to na dobré cestě, ale poté co paní otěhotněla a stáhla se zpět do romské komunity, šlo to do háje. Média se honí za tím, co budou lidé číst. Ono to zní úžasně, že - chudinka nevidomá byla podvedená ošklivou podnikatelkou. Soud nemá šanci vyhrát, předně pro to, že mi fenku nevrátila. Proč to se takhle píšete, když o tom nic nevíte? Co se týče mých kříženců - za poslední dva roky mi jich pracuje 18 a všichni mají RTG DKK, DLK a rameny úplně nulový! Děláno ofiko na akreditovaném pracovišti. Neumím si představit, že bych toho dosáhla u čistokrevných retrievrů. Proto to budu dělat dál.
Je mi jasné, že se sem napíše spousta svinstva zejména od mé konkurence, která závidí. Lidi už holt takový jsou. Jakmile má někdo v něčem byť malý úspěch, okamžitě se na něj vrhnou lidé nízcí, závistivý a hloupý.
Mimochodem - myslím, že uvádět zde celé jméno je trestné a dá se dohledat, kdo to sem dal.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy jste lidi fakt totálně pitomý, přece každý cvičitel musí udat zvířata, která se na práci nehodí. Co je na tom špatného? Je to normální praxe u každého speciálního výcviku. A za další, ne každý pomáhající pes má to štěstí a dostane se do dobrých rukou. Mám důkazy, že konkrétní fenka byla týraná svojí romskou paničkou. Chtěla jsem fenku zpátky, ale doteď mi jí nevrátila. Samozřejmě, že jí nevodila, pes není stroj, je to o spolupráci člověka a psa. Musí se vybudovat důvěra. Zdálo se to na dobré cestě, ale poté co paní otěhotněla a stáhla se zpět do romské komunity, šlo to do háje. Média se honí za tím, co budou lidé číst. Ono to zní úžasně, že - chudinka nevidomá byla podvedená ošklivou podnikatelkou. Soud nemá šanci vyhrát, předně pro to, že mi fenku nevrátila. Proč to se takhle píšete, když o tom nic nevíte? Co se týče mých kříženců - za poslední dva roky mi jich pracuje 18 a všichni mají RTG DKK, DLK a rameny úplně nulový! Děláno ofiko na akreditovaném pracovišti. Neumím si představit, že bych toho dosáhla u čistokrevných retrievrů. Proto to budu dělat dál.
Je mi jasné, že se sem napíše spousta svinstva zejména od mé konkurence, která závidí. Lidi už holt takový jsou. Jakmile má někdo v něčem byť malý úspěch, okamžitě se na něj vrhnou lidé nízcí, závistivý a hloupý.
Mimochodem - myslím, že uvádět zde celé jméno je trestné a dá se dohledat, kdo to sem dal.
Neumíte si představit, že byste dosáhla nulek u čistokrevných retrívrů? Tomu nějak nerozumím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Takhle jsem to nemyslela. Mám nulové retrievry. Ale určitě to není z 18 zrentgenovaných zvířat 18 úplně čistých. Já jsem u těch kříženců neměla ani jedno zvíře, které by mělo byť jen jedničku, prostě tam nebyl sebemenší nález. Je samozřejmé, že při křížení vycházím pouze ze zvířat, která mají vše čisté. Samotný heterózní efekt mnoho nezmůže, když by nebyly výchozí jedinci "čistí". Myslím, ale skutečně čistí. Bohužel, běžně prováděná vyšetření (jak se dělají do chovnosti) vám ukáží jenom současný stav a to jak je běžné v nizkém věku. Nic vám to ale neřekne o tom jestli bude pes bez dysplasie i ve vyšším věku. Na to se musí dělat zátěžové RTG, kdy se kyčle fotí pod vysokým tlakem. To se u ofiko chovů nedělá, zřejmě proto, že by tím prošla jenom hrstka psů.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takhle jsem to nemyslela. Mám nulové retrievry. Ale určitě to není z 18 zrentgenovaných zvířat 18 úplně čistých. Já jsem u těch kříženců neměla ani jedno zvíře, které by mělo byť jen jedničku, prostě tam nebyl sebemenší nález. Je samozřejmé, že při křížení vycházím pouze ze zvířat, která mají vše čisté. Samotný heterózní efekt mnoho nezmůže, když by nebyly výchozí jedinci "čistí". Myslím, ale skutečně čistí. Bohužel, běžně prováděná vyšetření (jak se dělají do chovnosti) vám ukáží jenom současný stav a to jak je běžné v nizkém věku. Nic vám to ale neřekne o tom jestli bude pes bez dysplasie i ve vyšším věku. Na to se musí dělat zátěžové RTG, kdy se kyčle fotí pod vysokým tlakem. To se u ofiko chovů nedělá, zřejmě proto, že by tím prošla jenom hrstka psů.
Zátěžové rtg? Co to je? Znám jen zátěžové ekg. Řekněte k tomu víc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Je to metoda známá pod názvem PennHIP. Vynalezla se v USA v Pennsilvánii. Pes se uvede do narkózy a kyčle se nafotí běžným způsobem, tedy na zádech s normálním držením. To je jeden snímek. Poté se fotí znovu v této poloze, ale kyčle se dost velkou silou páčí ven, tedy hlavice z jamek. Dělám to poprvé už u čtyřměsíčních štěňat. Je až k neuvěření, že u úplně zdravých kyčlí ani silný chlap u štěňátka nevytáhne hlavici z jamky, tedy když je kyčel úpně zdravá a bude nulová i ve vysokém věku. Nějak veterinář propočítává vzdálenost o jakou se kyčel pohne na tom druhém snímku oproti prvnímu (běžnému RTG). Dělám to už několik let a opakovaně to mám odzkoušené. Když má štěndo dobré snímky i v té zátěži (tlaku, nebo tahu, nebo jak to lze říct), mám jistotu, že když ho zretgenuji ve dvou letech, má tam krásné nuly. Pak je častá verze a stává se mi právě u čistokrevných psů. Pes má třeba v roce, nebo v roce a půl pěkné nuly na normálním rentgenu. Když se ale vystaví tomu tlaku, dá se kyčel vytáhnout. Čím to je?
Volnými vazy, který poutají vlastně hlavici do jamky. V praxi to potom vypadá tak, že tento pes v roce nulový, má po nějakém tom roce bolesti v kyčlích v důsledku dysplasie. Jak k tomu dojde? Tím, že jsou volné vazy, tak při každém kroku psa, dojde k drobnému povytažení hlavice z jamky, vlastně takové lehké cvak a zase kloub zapadne. Časem však v důsledku tohoto "vachtlání" kloubu dojde k opotřebení a následné artróze.
Bylo by supr, kdyby se chovatelé zajímali o takovéto věci, než o to věčné pomlouvání a poškozování jeden druhého.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Ještě bych chtěla dodat, že právě proto se často tvrdí, že si lidé udělají u svých psů DKK třeba tím, že je mají tlusté. Pozor - neobhajuji tloušťku, ale u skutečně "čistého" (bez DKK) psa neuděláte dysplasii žádnou tloušťkou. Ale uděláte si dysplasii právě u psů, který mají jen zdánlilvé nuly v nízkém věku a tím, že jsou pak tlustí, tak při každém kroku právě ta jejich hmotnost způsobuje, že se hlavice z jamky posune o něco víc, než když by bylo zvíře hubené. Tedy to kvedlání v kyčelní jamce je větší a DKK opravdu vznikne dřív. U takovéhoto zvířete však vznikne i když bude štíhlé, jen o něco později.

"Bylo by supr, kdyby se chovatelé zajímali o takovéto věci, než o to věčné pomlouvání a poškozování jeden druhého".
A proto jste tady olomouckou chovku strhala tak, že by od ní pes kůrku nevzal.
"Mimochodem - myslím, že uvádět zde celé jméno je trestné a dá se dohledat, kdo to sem dal."
Celé jméno jste uvedla sama u inzerátu. A jen ten je zde zkopírovaný.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To snad ani ne. Je to docela jednoduché. Nakupuji, nebo odchovávám štěňata a kolem dvou let je podávám se speciálním výcvikem ke speciálním účelům. To co potřebuji jsou psi výborné povahy a bezchybného zdraví. Proto kupuji pouze štěňata s PP, protože by měla být po vyšetřených rodičích, odchovávám si však klidně bezpapíráky, po rodičích, kteří mají mnohem více zdravotních testů, než je povinné do chovu. Dle mého názoru například odchovávat na rodičích, keří mají DKK dvojku je zvěrstvo, protože dvojky v jednom roce věku znamenají kyčle na šrot třeba v 7 letech. To co vás naštvalo je jenom moje obrovská zkušenost, který běžný člověk nemá, protože mi takto rukama prošlo mnoho desítek psů a mnoho desítek psů jsem nakoupila od různých chovatelů. A opravdu vím, že mezi chovateli je strašně moc podvodníků ale ještě víc lidí naprosto neznalých základních pravidel genetiky. Nejsem jediná, profesionální pejskaři pracovních psů mají často své chovy, na ty ofiko kašlou, protože potřebují povahy a zdraví a ne výstavní kruhy a styl vyšetření - honem honem v jednom roce na rentgen a ať mi to tam někdo kdo to umí podrží, aby to vypadalo v tom nízkém věku jako nuly a ať můžu toho svého mazlíka uchovnit. Je netvrdím, že mezi chovy bez PP je to lepší, samozřejmě, spíš horší, ale když oni se tak netahají za triko. Mě jenom štve, jak kolem chovu s PP se staví svatozář, když já opravdu toho už viděla moc a moc...
Mno, co na to rict...
mam doma fenu, je ji 8,5 roku. Kycle ma ofiko 2/2. Vsichni jeji sourozenci krom jednoho byli vysetreni s jedinym dalsim vysledkem 1/2. Zbytek ma bud 0/0, nebo 0/1 (1/0). Celkem ze dvou opakovanych spojeni vysetreno 19 zvirat. Tato fena je v plne zatezi, od unora do zari cvicime, chodime po zkouskach a pachame dlouhe vylety, od zari do unora pak maka na poplatkovych honech na kachny a bazanty. Tedy cca 3x tydne cely den v lese/u rybnika v rakosi, od osmi do peti,6-8 leci v terenu leckdy vice nez neschudnem. Kycle a srot nema.
Dalsi ma fena oslavila v zari 13 let. Kycle 4/4, k tomu spondyloza patere. Jeji sourozenci cisti, ona je bohuzel vystepenec. Kdyz nekomu reknu kolik ji je, tukaji si na celo ze si nepamatuju kdy se mi narodil pes.
Dalsi pes, budou mu 4 roky. Syn prvni feny. Kycle ofiko 2/2 (volnejsi klouby). V plne zatezi stejne jako jeho matka, obohacene navic tim, ze je to hyperaktivni blazen. Nema sebemensi problem s pohybem.
Znam u goldenu (v jejichz chovu se pohybuji) vrhy, ktere jsou cele ciste. Klidne 8+ stenat. Znam cele linie psu, kde je 90% pravdepodobnost, ze pes bude mit 0. Znam linie, kde je velka pravdepodobnost, ze pes bude mit nuly na kyclich, ale blbe lokty. Vim po kterem psovi se rodi bezkulcaci, kde je epilepsie, kde problemy s ocima... vim to proto, ze chov s PP je registrovany, verejny a informace dohledatelne. Coz tezko udelam u zvirat, kde nevim rodice, pripadne prarodice.
Stejne tak jste nevysvetlila otazku dalsich nemoci. Ok, Vas kryci labrador ma kycle a lokty nulove. A co dal? Co ramena, oci, EIC atd.? Je super ze mam psa, ktery muze krasne behat, ale k cemu mi to je, kdyz po ubehnuti 150 metru zkolabuje, nebo narazi do zdi, protoze je slepy?
Vase argumentace o zbavovani se "odpadu" je jiste pochopitelne u psu na kseft (proto ji ja nikdy nepochopim, protoze psy na kseft nemam). Ovsem argumenty ze chovatele s PP se stavi jako svati, kdyz Vy tezite z jejich prace, to uz uplne koser neni.
A posledni vec. Vy vsechny psi kteri jsou urceni do sluzby, pripadne sitem neprojdou kastrujete? A na "chov" si nechavate jen osvedcene rodice? Z Vasich stranek to tak prilis nevypada a pak to zavani mnozirnou az prilis...
Poté se fotí znovu v této poloze, ale kyčle se dost velkou silou páčí ven, tedy hlavice z jamek. Dělám to poprvé už u čtyřměsíčních štěňat. Je až k neuvěření, že u úplně zdravých kyčlí ani silný chlap u štěňátka nevytáhne hlavici z jamky,
A co děláte v případě, kdy štěně tedy není úplně zdravé a hlavici z jamky vypáčíte ?
napsal(a):
Zátěžové rtg? Co to je? Znám jen zátěžové ekg. Řekněte k tomu víc.
Nevím zda je to opravdu ono, ale našla jsem tento článek...
http://www.veterina-pisek.cz/publikace/dysplazie-kycelniho-kloubu-u-psa.
Je třeba se na to podívat širším pohledem, nejedná se o žádného množitele, ale jen překupníka: koupí za 15 tisíc a obratem prodá za 200 000 až 300 000 Kč. Na takové týpky je třeba podat už jen trestní oznámení na PČR a ztotožnit zájmovou osobu dle telefoního čísla dokáže každý hekker. Ještě je lukrativní prodej do zahraničí, na to je třeba nezapomínat a nejen na ifauně. Týpek cvičí až 20 vodících psů najednou (kvalita výcviku? je nulová), ale lidi jste fakt totálně pitomí = 20 x 200 000=4 000 000 minimum. Honza se anonimně snaží skrýt v Praze 5,6,10,13. Jínonice, Louny atd. s různými příbuznými- spolupracovíky (Simona Boudová, Lukáš Hosnédl atd.). To již hraničí s mafií, lidi touto diskusí jste se zapletli a doufám že nenarušili vyšetřování daňových úniků. Ale jinak Všem poctivým chovatelům přeji - Chovu zdar..

ropopi-an
napsal(a):
Nevím zda je to opravdu ono, ale našla jsem tento článek...
http://www.veterina-pisek.cz/publikace/dysplazie-kycelniho-kloubu-u-psa.
Ano, to asi bude ono. Díky.
ladislav250
napsal(a):
Je třeba se na to podívat širším pohledem, nejedná se o žádného množitele, ale jen překupníka: koupí za 15 tisíc a obratem prodá za 200 000 až 300 000 Kč. Na takové týpky je třeba podat už jen trestní oznámení na PČR a ztotožnit zájmovou osobu dle telefoního čísla dokáže každý hekker. Ještě je lukrativní prodej do zahraničí, na to je třeba nezapomínat a nejen na ifauně. Týpek cvičí až 20 vodících psů najednou (kvalita výcviku? je nulová), ale lidi jste fakt totálně pitomí = 20 x 200 000=4 000 000 minimum. Honza se anonimně snaží skrýt v Praze 5,6,10,13. Jínonice, Louny atd. s různými příbuznými- spolupracovíky (Simona Boudová, Lukáš Hosnédl atd.). To již hraničí s mafií, lidi touto diskusí jste se zapletli a doufám že nenarušili vyšetřování daňových úniků. Ale jinak Všem poctivým chovatelům přeji - Chovu zdar..
Myslím, že se touto diskuzí zapletla zadavatelka a upozornila na sebe, i když původně chtěla upozornit na někoho jiného, nějak jí to nevyšlo...

ladislav250
napsal(a):
To, že si zadavatelka naběhla, to je zcela zřejmé. Ale účetnictví a tím pádem vztahy s FÚ bude mít v pořádku ( pokud není padlá na hlavu ). Prodávat vodící psy, na které přispívá ZP, to nejde jen tak u Tesca.
ladislav250
napsal(a):
To myslíte vážně, že není padlá na hlavu a u nás je možné vše.
Tak s tím klidně můžete něco udělat a nahlásit jí na FÚ - jméno, adresu telefon máte na internetu. Když si myslíte jako občan, že podvádí, tak jí tam můžete poslat kontrolu z FÚ, klidně i z KVS. Nic vám v tom nebrání...
napsal(a):
To, že si zadavatelka naběhla, to je zcela zřejmé. Ale účetnictví a tím pádem vztahy s FÚ bude mít v pořádku ( pokud není padlá na hlavu ). Prodávat vodící psy, na které přispívá ZP, to nejde jen tak u Tesca.
Tady pozor pokud se nic nezměnilo tak ZP přispívají jen jednomu středisku pro vycvik asistenčních a vodicich psu a to je nevím jak se to jmenuje ale dělá to Zuzana Daušová ostatním nedává niic tam si to hradí ten kdo psa dostane a k tomu jsou nějací sponzoři plus přispěvěk od státu, proto prodává do zahraníčí, takže nemusi být vše ok.
Pokud je pravda co píše a děla tolik psu, tak kolik tu vidíte chodit po ruzných místech česka těch jejich asistenčních psu a myslim že ty křížence asi člověk nepřehlédne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
V těch čtyřech měsících se to dá ještě řešit operativně. Takže pes pak nemá v roce čtyřky, ale nuly. A to je další velký problém. Veterináři nejsou povinni to nikam zaznamenat, na RTG to poznat není. Takže je v současné době dost možné, že jsou už v chovu jedinci, kteří mají toto operativně vyřešené a přitom jsou geneticky špatní. To je průšvih...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Všichni vodící psi jsou hrazeni státem. Lidi, zkuste, než třeba něco napíšete, si zjistit, jestli nepíšete úplné nesmysly.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Všichni vodící psi jsou hrazeni státem. Lidi, zkuste, než třeba něco napíšete, si zjistit, jestli nepíšete úplné nesmysly.
Jelikož jsem sama měla par vodicich psu v době kdy jste vy ještě pravděpodobně běhala s kačenkou po dvorku tak o tom něco vím a i když už u toho nejsem tak stále mám trošku přehled.Člověk kterej děla něco takového oficielně tu nebude na ifauně řešit jak vrátit psa takovej člověk ma za sebou jinou páku a vše řeši formou smluv a korektním zpusobem a ne snuškou kecu tady.A pokud jste skutečně ta osoba která tohle provozuje a dokonce má u jména titul ing tak potom to už jde s českým národem fakt něco špatně.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milá paní, na to, že cvičíte vodící psi, máte dost hluboké neznalosti. Ne všichni vodící psi nejsou hrazeni státem.
Dle § 9 Zákona č.329/2011 Sb. o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením "...lze poskytnout příspěvek pouze na pořízení psa, který byl vycvičen a předán právnickou nebo fyzickou osobou, která je členem mezinárodní organizace sdružující výcvikové školy. Podmínka členství v mezinárodní organizaci sdružující výcvikové školy se považuje za splněnou, i pokud není právnická nebo fyzická osoba jejím členem, avšak podala přihlášku za člena, nejdéle však po dobu 2 let ode dne podání této přihlášky. "
Ano, dle záznamu má HE+PA zažádáno o členství v IGDF (oficiálním členem zatím není).
Pudl královský, s velkou pravděpodobností, ten, o kterém se zde píše byl noci přijat na útulek LOZ ČR Olomouc. Pokud je to doopravdy tento pes tak si slečna nebo paní majitelka může gratulovat, neboť vyhodit psa s takto vážným onemocněním o jakém se zde píše na ulici v mrazu a nedodat k němu ani lékařská vyšetřní je vlastně odouzením jej k rychlejší a bolestivější smrti. Nemám čas pročítat to zde celé, ale zahlédla jsem něco jako, že měl být pes určený k výcviku mno nevím, ale žádné povely neovládá...Pokud se mi podaří zjistit si Vaše jméno udělám maximum pro to, aby jste již žádného psa pokud možno neostala. Zmírnit můj vztek můžete je okamžitým odesláím kopií lékařských vyšetření na e-mail útulku.
balisek
napsal(a):
To nebude stejný pes. Pochází sice z CHS na Olomoucku, avšak výcvikové středisko, ve kterém je umístěný, sídlí v Praze.
No dokazu si predstavit, ez ho privezla zpet chovatelce do Olomouce... ta ho taky nechce... nebo o tom nevedela.. a je to... prece nevypusti psa v Praze, kde by ji snadneji nasli, ze... velebnosti jdu blejt...
útulek Olomouc
napsal(a):
Pudl královský, s velkou pravděpodobností, ten, o kterém se zde píše byl noci přijat na útulek LOZ ČR Olomouc. Pokud je to doopravdy tento pes tak si slečna nebo paní majitelka může gratulovat, neboť vyhodit psa s takto vážným onemocněním o jakém se zde píše na ulici v mrazu a nedodat k němu ani lékařská vyšetřní je vlastně odouzením jej k rychlejší a bolestivější smrti. Nemám čas pročítat to zde celé, ale zahlédla jsem něco jako, že měl být pes určený k výcviku mno nevím, ale žádné povely neovládá...Pokud se mi podaří zjistit si Vaše jméno udělám maximum pro to, aby jste již žádného psa pokud možno neostala. Zmírnit můj vztek můžete je okamžitým odesláím kopií lékařských vyšetření na e-mail útulku.
No to je stoprocentně stejný pes. Kolik ročních bílých královských pudlů s danou nemocí tady asi běhá? A ještě to sedí lokalitou - chovatelka i útulek, ve kterém je. Akorát jsem to zahlídla na FB profilu útulku a zapínám počítač, že to sem dám. No to je masakr, co za hajzla je tady Flip. Ale neboj, ono se ti to vrátí. Karma je mrcha. Pak si vzpomeneš na to, cos udělala tomu nebohýmu zvířeti a budeš vědět, že to bylo za to..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Psa jsem vrátila jeho chovatelce. Ani jsem nepožadovala vrátit kupní cenu, která byla nemalá. Jen ať se o něj postará, když produkuje opakovaně nemocné psy. Jela jsem kvůli tomu až do Olomouce, což taky nění zadarmo. Vrátila jsem jí ho u ní doma. Netušila jsem, že paní chovatelka svůj vlastní odchov nacpe do útulku. Je to chovatelka je...l. Nikdy bych tam psa nedala, naopak z útulku už jsem si v průběhu života tři psy vzala. Z Bouchalky a Jimlína.

Ikdyby to tak bylo. Nikdy nepochopím jak někdo může psa co má doma 4 měsíce potom vrátit zpátky k chovatelce. Jenom proto že je nemocný. Jo "chápu" princip, ale ten pejsek za nic nemůže, je nemocný, zbývá mu pár týdnů nebo měsíců života a místo abych se o něj postarala a dopřála mu co nejkrásnější a nejpříjemnější zbytek života, dala mu co nejvíce lásky tak ho odvezu ženské o které vím že jí je zdraví psů ukradené? A jak ten pes bude žít ty zbývající měsíce by mně jako bylo jedno? Nemohla bych se na sebe ani do zrcadla podívat, nevydržela bych sama se sebou.
Jenom si tu situaci představím a mám slzy v očích, je mi těžko u srdce... jak vezme vážně nemocného psa, ten si nejspíš myslí že jede na výlet a raduje se (aspoň můj by se radoval), nevím co bych mu řekla (povídám si s ním kam se jede, co bude atd), vezme jeho věci a odveze ho pryč. Tam ho nechá, on se za ní bude smutně dívat a pravděpodobně za ní bude chtít utíkat a ona bezcitně nasedne do auta a odjede bez něj? Jen aby paní množitelka viděla co produkuje za psy? Proboha, ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Nebyl vůbec nešťastný, brala jsem si ho odtamtud skoro v devíti měsících. Okamžitě to tam poznal, jen se ocitnul u dveří domku začal na ně skákat. Nic ho nebolí, zatím je veselý. Kdybych tušila, že ho paní chovatelka nacpe do útulku, tak bych ho tam nevezla. Tohle mě fakt mrzí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebyl vůbec nešťastný, brala jsem si ho odtamtud skoro v devíti měsících. Okamžitě to tam poznal, jen se ocitnul u dveří domku začal na ně skákat. Nic ho nebolí, zatím je veselý. Kdybych tušila, že ho paní chovatelka nacpe do útulku, tak bych ho tam nevezla. Tohle mě fakt mrzí.
Tak zvedněte zadek a jeďte pro něj zpátky.

Hmmm, stejně nepochopím jak je možné že pes co je u vás 4 měsíce k vám nemá silnou vazbu. Zatím ho nic nebolí, ale představa že až ho začne a chovatelka ho třeba vyhodí ven na déšť a mráz, nemocného a umírajícího... protože pokud je jí jedno jak jsou na tom zdravotně tak je jasné že jí bude jedno i tohle.

umpa.lumpa
napsal(a):
Tak zvedněte zadek a jeďte pro něj zpátky.
To je pravda, proč nejedete pro něho? Když víte jak dopadl. Přece nenecháte umírajícího psa v útulku ! Byl to váš pes a myslím že obětovat mu těch pár měsíců aby dožil v klidu a teple, s tím že není na světě sám a odkopnutý si zaslouží !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Nikdo přece netvrdil, že ke mně neměl pejsek vazbu. Ale má jí i k chovatelce, kde žil déle než u mě. Já jsem ale toho názoru, že jestliže někdo chová psy, tak je za své odchovy zodpovědný a vím, že pokud tuto osobu chovatelku více plemen někdo nezastaví a nedá jí najevo, že si nemůže všechno dovolit a že každý podlehne jejímu hnusnému chování a vyhrožování bude trpět mnohem víc psů, než tento jeden.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Jinak - v útulku ho nenechám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Ale znova - já ho do útulku nedala, nacpala ho tam jeho chovatelka (s PP), která chová více plemen a doložitelně je od ní nemocných více psů. Řešila jsem to už i s klubem, ale na tuto arogantní paní to bude chtít těžší kalibr.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale znova - já ho do útulku nedala, nacpala ho tam jeho chovatelka (s PP), která chová více plemen a doložitelně je od ní nemocných více psů. Řešila jsem to už i s klubem, ale na tuto arogantní paní to bude chtít těžší kalibr.
Ale znova - víme že jste ho nedala do útulku. Ale dala jste ho ženské o které víte že jsou jí psi a jejich zdraví úplně ukradené. Přesto jste jí ho tam dala a psa nechala napospas osudu. Prostě ho obětovala. Bezcitně jste ho dala člověku o kterém víte že psy nemá rád a nezáleží mu na nich.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Ano, vypadá to bezcitně. Jenže já jsem prostě tu ženskou podcenila, netušila jsem, že toho bude schopná. Také si nemyslím, že by psy nějak týrala. Krmí je asi dobře, když běhá po výstavách. Má je většinou v bytě, takže jsem předpokládala, že pes bude v teple. Ona hrabe peníze a nezáleží jí na zdraví odchovů, ale pokud je nějaký pes u ní, tak tam rozhodně není na nějakém smrdutém dvoře v zimě a bez jídla. To bych lhala, kdybych tohle tvrdila. Pokud by si pejska u sebe nechala, což jsem předpokládala, bylo by o něj postaráno.

napsal(a):
Ale znova - víme že jste ho nedala do útulku. Ale dala jste ho ženské o které víte že jsou jí psi a jejich zdraví úplně ukradené. Přesto jste jí ho tam dala a psa nechala napospas osudu. Prostě ho obětovala. Bezcitně jste ho dala člověku o kterém víte že psy nemá rád a nezáleží mu na nich.
Bože, co tu řešíte, kolik chovatelů se tu prsí, že pro chovatele s PP je přece normální brát si své odchovy v nouzi zpět.
Kolikrát se tu hájí chovatel, který dá nového psa, který u něj žil 6,8 měsíců pryč jen proto, že mu nevyrostl zub.
On přece má chovatelské záměry a takový pes mu nemůže zabírat místo. Tohle je to samé. Prostě je něco shnilého mezi chovateli psů.
A pro mě : ani jedné z těch ženských bych korunu nedala, ale skoro horší mi přijde chovatelka.
To Flip- no, ale po právní stránce jste pořád majitelem vy. Pokud jste ho koupila, máte kupní smlouvu, při vrácení jste jistě nepodepisovala novou smlouvu. To, že jste ho vrátila chovatelce proti její vůli (vůbec, jak to vrácení proběhlo ?) vás nezbavuje povinností vůči psovi. Myslím, že pokud by se postupovalo podle práva, tak by jste o byla vy, kdo by byl obviněn z bezdůvodního opuštění psa.
napsal(a):
Bože, co tu řešíte, kolik chovatelů se tu prsí, že pro chovatele s PP je přece normální brát si své odchovy v nouzi zpět.
Kolikrát se tu hájí chovatel, který dá nového psa, který u něj žil 6,8 měsíců pryč jen proto, že mu nevyrostl zub.
On přece má chovatelské záměry a takový pes mu nemůže zabírat místo. Tohle je to samé. Prostě je něco shnilého mezi chovateli psů.
A pro mě : ani jedné z těch ženských bych korunu nedala, ale skoro horší mi přijde chovatelka.
Je to vůbec Váš pes, nebo jen mlátíme prázdnou slámu?!
Podle toho šíleného sestřihu si ho musíte poznat:
https://www.facebook.com/ulozcr/photos/pb.1634600760115472.-2207520000.1450201059./1673053142936900/?type=3&theater.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Ano, toto je Archie z CHS z Olomouce. Paní jsem ho vrátila ve dveřích jejího rodiného domu. Už předem jsem jí písemně upozornila, že mi vědomě prodala psa vážně nemocného a že ho chci vrátit. Vysmála se mi a že mi nic nepodepíše. Tak jsem vrácení řešila svědkem a vyfocením, jak paní chovatelka drží vodítko s Archiem na konci. Za psa utržila ode mě patnáct tisíc, tak si myslím, že za tyto peníze by se mohla o svůj odchov postarat. Mě už léčba, vyšetření, biopsie ledvin, hospitalizace, ledvinová dieta stála cca třicet tisíc. Nebo navrhuji - ať dá těch patnáct tisíc někomu, kdo se o něj postará, ale já opravdu už nechci. Nezvládám to.
napsal(a):
Nedokázala bych udělat to, co Flip, ale s textem, který cituji, naprosto souhlasím. Neustále se tady omílá, jak chovatelé s PP jsou ti jediní správní, vždy jsou dokonalí, chovají jen na vyšetřených zvířatech, testují na vše možné i nemožné, psy mají označené a když se pes dostane do tísnivé situace, vždy se o něj postarají. Psi s PP přece nikdy neplní útulky atd atd.
Flip si pořídila pejska ne jako gaučového mazlíka, ale k dalšímu výcviku. Ze zdravotních důvodů toho psík nebyl schopen. Chtěla ho tedy po tomto zjištění vrátit chovatelce. Ouha, pes s PP a chovatelka se k němu nehlásí, k jeho chorobě už vůbec ne. Když se jí pes přeci jen vrátí, švihne ho do útulku. A může za to osoba, která si pesana pořídila. Fakt si myslíte, že kdyby šlo o psa pracovního plemene a pořídili ho pro služební výcvik třeba u policie apod., že by si psíka nechali doma na gaučíčku jen proto, že chovatel je dobytek?
Nebo nedej bože, kdyby šlo o psíka bez PP. To by jeho "množitel" byl svi*ě zasluhující minimálně uvaření ve vařícím oleji, vyprodukoval nemocné zvíře, prodal, ho, nechce ho zpět, nechce vrátit prachy, fůůůůůj, oběste ho. Psa mu ale v každém případě vraťte, přece si nebudete doma nechávat nějakého "chcípáčka". Když jde o psa s PP, najednou nic takového neplatí? U chovatelky je vše v pořádku a ha*zl je psíka majitel?
Neobhajuju ani jednu stranu, ale když se odprostím od citů, tak mi tedy Flip příjde podsatně méně vinna než chovatelka. Ona se snažila o domluvu, nějakou nápravu. Chovatelka nic. Tak je přece úplně v pohodě. Prodá nemocné zvíře a pak ho nacpe do útulku. No neměli byste jí zatleskat?
Jedna je za 18 a druhá bez dvou za dvacet! Chovatelé zvířat s PP samozřejmě nejsou svatí. Avšak na rozdíl od anonymních "rozmnožovatelů" jsou kontrolovatelní. Zejména v našem malém českém rybníku, kde každý každého zná a není problém obstarat si na danou CHS reference.
Zadavatelka sama sebe prohlašuje za zkušeného výcvikáře a chovatele (i když bez PP). Budiž. Pak mi ale nedá nezeptat se, proč si štěně pro pracovní výcvik kupuje z neprověřené chovky, která v tomto plemeni zatím udělala pouhé dva vrhy a to ještě na jediné feně v odstupu jen 6 (!) měsíců (vrh A - 15/10/2014, vrh B - 09/05/2015).
Dobrá, může se to stát - i mistr tesař se někdy utne. Jenže paní Flip si různě postižená zvířata snad pořizuje programově:
"Koupila jsem krásného ragdolla s PP. Povaha úžasná, ale po půl roce uhynul na dědičné onemocnění srdce."
"Koupila jsem za dost peněz krásného bílého maiňáka s PP od Hory Zlatníku, nebo tak nějak se chovka u Mostu jmenuje. Koupila jsem ho v osmi měsících a už při odběru mu dost tekli oči."
"Mně se stalo před dvěma roky, že jsem si zazálohovala štěně australského ovčáka s PP, paní chovatelka, ale byla přeplacena od jiného zájemce, tak ho prodala jemu a zálohu ve výši dva tisíce mi už nikdy nevrátila."
"Koupila jsem za 21 000 Kč skoro slepou kolii (CEA)".
"Koupila jsem si drahé štěně z CHS a má vážnou dědičnou vadu. Zaplatila jsem tak o 12 tis. víc než za bezpapíráka."
"Před 7 lety jsem koupila exteriérového NO ze známé CHS, která byla oceněna jako CHS roku. Umřel mi za 6 měsíců - i přes léčbu - na slinivku."
Zkrátka něco je špatně! Je totiž zcela nepravděpodobné, aby se jedna osoba tolikrát napálila. Takže je několik možností:
1. Tvrzení zadavatelky je potřeba brát s jistou rezervou.
2. Výběru chovatelské stanice a chovatele věnuje jen minimální nebo žádnou péči.
3. Svůj k svému - štěně / kotě jí prodají jen tací, co jsou jako ona.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
balisek
napsal(a):
Jedna je za 18 a druhá bez dvou za dvacet! Chovatelé zvířat s PP samozřejmě nejsou svatí. Avšak na rozdíl od anonymních "rozmnožovatelů" jsou kontrolovatelní. Zejména v našem malém českém rybníku, kde každý každého zná a není problém obstarat si na danou CHS reference.
Zadavatelka sama sebe prohlašuje za zkušeného výcvikáře a chovatele (i když bez PP). Budiž. Pak mi ale nedá nezeptat se, proč si štěně pro pracovní výcvik kupuje z neprověřené chovky, která v tomto plemeni zatím udělala pouhé dva vrhy a to ještě na jediné feně v odstupu jen 6 (!) měsíců (vrh A - 15/10/2014, vrh B - 09/05/2015).
Dobrá, může se to stát - i mistr tesař se někdy utne. Jenže paní Flip si různě postižená zvířata snad pořizuje programově:
"Koupila jsem krásného ragdolla s PP. Povaha úžasná, ale po půl roce uhynul na dědičné onemocnění srdce."
"Koupila jsem za dost peněz krásného bílého maiňáka s PP od Hory Zlatníku, nebo tak nějak se chovka u Mostu jmenuje. Koupila jsem ho v osmi měsících a už při odběru mu dost tekli oči."
"Mně se stalo před dvěma roky, že jsem si zazálohovala štěně australského ovčáka s PP, paní chovatelka, ale byla přeplacena od jiného zájemce, tak ho prodala jemu a zálohu ve výši dva tisíce mi už nikdy nevrátila."
"Koupila jsem za 21 000 Kč skoro slepou kolii (CEA)".
"Koupila jsem si drahé štěně z CHS a má vážnou dědičnou vadu. Zaplatila jsem tak o 12 tis. víc než za bezpapíráka."
"Před 7 lety jsem koupila exteriérového NO ze známé CHS, která byla oceněna jako CHS roku. Umřel mi za 6 měsíců - i přes léčbu - na slinivku."
Zkrátka něco je špatně! Je totiž zcela nepravděpodobné, aby se jedna osoba tolikrát napálila. Takže je několik možností:
1. Tvrzení zadavatelky je potřeba brát s jistou rezervou.
2. Výběru chovatelské stanice a chovatele věnuje jen minimální nebo žádnou péči.
3. Svůj k svému - štěně / kotě jí prodají jen tací, co jsou jako ona.
Ten výběr jste sestavila správně. Stojím si za tím! Je to opravdu tak, jak píši. Klidně mě kontaktujte mimo toto fórum a dám vám přesné názvy CHS.
Samozřejmě, psala jsem sem o problémech, ne o tom, že mnoho dalších zvířat jsem pořídila od chvatelů (s PP) a vše je OK, s chovateli jsem v kontaktu, zvířata zdravá, spokojenost na obou stranách. Koneckonců třeba s tou nemocnou kolií - ta chovatelka byla normální člověk a tak jsme se domluvily, že se o fenku postarám a ona mi vrátila podstatnou část kupní ceny. Je to jenom o tom, že jsem za svůj život koupila mnoho desítek psů tudíž zákonitě i na problémy jsem narazila častěji, než člověk, který si za život koupí třeba tři psy.
Špatné je, že se toto v chovech děje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Dovolím si ještě jeden poznatek - naopak - je velice těžké obstarat si kvalitní a nezávislé reference. Rivalita, konkurence, závistivost, mstivost, nevraživost. I když bude mít někdo velice kvalitní chov má vždy nějaké konkurenty, kteří ho z nějakého toho důvodu nemusí a dají špatné reference (pomluvy). A naopak kamarádi doporučují zase své kamarády a nejlépe ty, kteří chvají na jeho odchovech. Kolikrát se i spikne skupinka chovatelů a rozhodnou se nějakého jiného vytlačit, ne třeba proto, že má špatné odchovy, ale třeba právě proto, že je má lepší, než oni. Tak to v tomto světě psím chodí.
Bílých králováků je málo a nelze si moc vybírat, zvlášť, když nemůžete čekat. A povaha pejska se mi líbila. Chovatelka ne, od začátku byla velice nepříjemná, ale kupovala jsem psa, ne chovatelku.

aj
napsal(a):
Já bych si tedy velice ráda vyslechla i druhou stranu-chovatelku.Možná bychom se dočkali celkem jiného popisu skutečností.
Když si najdete "bílý královský pudl Olomouc", určitě se na chovatelku dostanete. Můžete ji vyzvat, ať se vyjádří.
Vrh A se narodil 15.10.2014, štěňata šla od feny kolem Vánoc 2014.
Vrh B ( od stejné feny ) se narodil 9.5.2015, to je krytí v první dekádě března, t.j. po 2,5 měsících. Vím, jak vypadá fena, když štěňata vypadnou z domu a krýt hned znovu ? Možná to není nic proti ničemu...
napsal(a):
Když si najdete "bílý královský pudl Olomouc", určitě se na chovatelku dostanete. Můžete ji vyzvat, ať se vyjádří.
Vrh A se narodil 15.10.2014, štěňata šla od feny kolem Vánoc 2014.
Vrh B ( od stejné feny ) se narodil 9.5.2015, to je krytí v první dekádě března, t.j. po 2,5 měsících. Vím, jak vypadá fena, když štěňata vypadnou z domu a krýt hned znovu ? Možná to není nic proti ničemu...
Tak pokud mají povolený jeden vrh ročně a jeden vrh má v roce 2014 a druhý v roce 2015, tak to není nic proti ničemu a chovatelský řád klubu nijak neporušuje. Další hárání vynechá, aby neměla druhý vrh v roce 2015 a další vrh bude mít kdykoliv v roce 2016. Takže si myslím, že žádný chovatelský řád ČMKU nebo klubu neporušuje.
napsal(a):
A množitelé bezpapíráků se zbavují svých zvířřat ještě víc, nemají psí důchodce, prodávají staré vyrozené feny, aby jim nazabítaly místo, feny co nerodí sami, apod, takže nevím co tu řešíte. Co je proti tomu prodat na mazla zvíře, kterému nevyroste zub a chovatel ho nemůže využít v chovu s PP. Takže prodat starou vyrozenou zhuntovanou fenu krytou každé hárání z množárny bezpapíráků nelze srovnávat s mladým zvířetem, kterému nevyrostl zub, které chovatel s PP prodává na mazla. Já v tom rozdíl viidím a nemorální mi přijde spíš ten množitel bezpapíráků co se zbavuje staré vykryté feny, která už mu prašulky přinesla a dál mu není na nic a jen blokuje místo jiným produktivním bezpapírovým fenám. Kdo chce, tak rozdíl vidí...
zKrálovské pevnůstky

XXX.XXX.112.196
Ano existuje a taky e vyjádří, děkuji.

bilusik
napsal(a):
A množitelé bezpapíráků se zbavují svých zvířřat ještě víc, nemají psí důchodce, prodávají staré vyrozené feny, aby jim nazabítaly místo, feny co nerodí sami, apod, takže nevím co tu řešíte. Co je proti tomu prodat na mazla zvíře, kterému nevyroste zub a chovatel ho nemůže využít v chovu s PP. Takže prodat starou vyrozenou zhuntovanou fenu krytou každé hárání z množárny bezpapíráků nelze srovnávat s mladým zvířetem, kterému nevyrostl zub, které chovatel s PP prodává na mazla. Já v tom rozdíl viidím a nemorální mi přijde spíš ten množitel bezpapíráků co se zbavuje staré vykryté feny, která už mu prašulky přinesla a dál mu není na nic a jen blokuje místo jiným produktivním bezpapírovým fenám. Kdo chce, tak rozdíl vidí...
Pepíček přinesl na vysvědčení 4 z počtů : "Ale Franta má pětku !".
bilusik
napsal(a):
Tento příspěvek by měl být v diskusi PP fanatismus.
Proč každá diskuse končí na téma PP/bez PP, prošpikovaná slovy, množitel, množení, množírna (množárna).
Na téma jak vrátit psa jsme se dozvěděli přednášku o rozdílu mezi PP a bez PP (jako obvykle).

bilusik
napsal(a):
Tak pokud mají povolený jeden vrh ročně a jeden vrh má v roce 2014 a druhý v roce 2015, tak to není nic proti ničemu a chovatelský řád klubu nijak neporušuje. Další hárání vynechá, aby neměla druhý vrh v roce 2015 a další vrh bude mít kdykoliv v roce 2016. Takže si myslím, že žádný chovatelský řád ČMKU nebo klubu neporušuje.
Vám přijde normální krýt fenu 2,5 měsíce po odchodu štěňat ? Jenom proto, že to neodporuje chov. řádu ? Však říkám - je něco shnilého...

Na stránkách chov.st. je úplně jiný příběh. Obě dámy jsou velice přesvědčivé.
Ale stejně budu chovatelce vytýkat to ukvapené druhé krytí. Vždyť ani nevěděla, jak odchov vrhu A dopadne. Normální by snad bylo počkat, jaká štěňata budou a pak se rozhodnout, zda spojení opakovat. Né zkusmo sáhnout po jiném psu. Jak se tady občas píše - jako cvičky...

I kdyby měla chovatelka pravdu, pokud bych kupovala psa, asi bych se její stanici vyhnula.
Ale třeba s ní má někdo i dobrou zkušenost.
zKrálovské pevnůstky

XXX.XXX.255.94
Vzhledem k šiřícím se pomluvám o mé osobě a mé zájmové chovatelské činnosti vydávám prohlášení:
Dne 16.6.2015 jsem prodala štěně 8-mi měsíčního pejska Archie – Královský pudl bílý, nar.15.10.2014, po importovaných rodičích. Kupující byla paní Helena N. Helena. Štěně bylo předáno ve vynikajícím zdravotním stavu, ve střihové úpravě (foto viz níže), po veterinární kontrole. Předán s PP, pet pasem, čipován, kupní smlouvou. Ústní dohoda zněla, že pes bude chovaný pouze v bytě, vycvičený pro nového majitele jako asistenční pes a nejpozději po 10-ti měsíčním výcviku předán novému majiteli, čímž s ním budu opětovně v kontaktu a bude mnou zajištěný chovatelský servis. S paní Helenou N. jsme se domluvily, že si štěně nechá na vlastní náklady vyšetřit ( RTG DKK, + vyšetření na dědičnou vadu očí), v případě špatných výsledků mi psa vrátí zpět. Dne 25.6.2015 jsem kontaktovala paní, s žádostí o informace o stavu vyšetření a jak se pejsek má. Paní Helena N. mi sdělila, že pro nedostatek času žádné vyšetření zatím neabsolvovali, že pejska krmí převážně kuřaty. Dne 1.7.2015 sms info – klouby perfektní, jedu na oči. Dne 17.7.2015 mi přišla sms zpráva, že je Archie v kritickém stavu. Okamžitě jsem paní Heleně N. volala, co se děje a žádala informace o aktuálním stavu psa. Bylo mi sděleno, že má krvavý průjem, zvrací, je v kritickém stavu a umře. Veterinář prý sdělil, že má Archie parvovirózu. Kontaktovala jsem veterináře v Olomouci, který mi sdělil, že řádně očkovaný pes by parvovirózou neměl onemocnět, tutíž se může jednat o těžkou virovou infekci, nebo zánět, který je třeba řádně vyšetřit a nasadit správnou léčbu, aby nešlo k nevratnému poškození orgánů. Požádala jsem paní Helenu N. o navrácení pejska zpět z důvodu nedobrého zacházení, špatných podmínek a pravděpodobného nedobrého psychického rozpoložení psa. Paní inženýrkou jsem byla obviněna, že chci zakrýt vadu psa a že mi jej nevrátí a „pokud se pes uzdraví, sloužit jako asistenční pes půjde!“ Za pomoci majitelky krycího psa (jelikož vše věděla a osobně psa na vetrině viděla v jeho stavu) a dalších osob jsme se snažili odkoupit od paní Heleny N. psa zpět. Paní inženýrka po delším ataku z mé strany na toto řešení přistoupila, za podmínky, že uhradím veškeré náklady a její ušlý zisk v částce 260 000, - Kč. Ano, najednou se rozhodla, že psa prodá zpět. Bohužel nebylo a není v mých finančních možnostech vyplatit 260 000, -. Přistoupila jsem na zpět vrácení pejska za kupní cenu, s tím, že žádám o doložení veškeré zdravotní dokumentace, která prokazatelně viní mně jako chovatelku zodpovědnou za zdravotní stav, popř. vývojové vady zjištěné u pejska. Do dnešního dne, po několika urgencích mi ze stany paní Heleny N. nebylo ničeho doloženo. Ze strany nové majitelky vzešly několikeré výhružky soudní žalobou, řeším tuto situaci již od počátku se svým právním zástupcem. Navrhovala jsem, aby bylo mému právnímu zástupci vše doloženo a tudíž bychom mohly přistoupit k vyrovnání, s doložením veškerých právních dokumentů a tím i smlouvě o předání. Po telefonickém hovoru s majitelkou mi bylo jejími slovy sděleno „nemocný pes pro ni již nemá žádnou cenu, tedy je ustájený celodenně venku v kotci i s touto diagnózou – jak tvrdí -poškození ledvin“ V neděli dne 13.12.2015 kolem 23 hodiny mně vzbudil soused s tím, že má na svých vchodových dveřích uvázaného třepajícího se vyděšeného promrzlého a zapáchajícího psa, s dotazem, zda-li není můj. V pyžamu jsem letěla před dům a viděla, co popisuji výše. Okamžitě jsem volala na policii s tím, že potřebuji zjistit identifikaci pejska. Policií mi bylo sděleno, že nemají čtečku čipů a že musí nalezeného pejska předat útulku, kde zjistí číslo čipu a majitele. Jelikož pes není mým majetkem, nemohu s ním jakkoli nakládat, v opačném případě bych mohla očekávat obvinění z krádeže. Byla jsem ubezpečena, že se psem bude nakládáno jak nejlépe to půjde a ráno můžu kontaktovat útulek a dořešit situaci. V pondělí 14.12.2015 jsem kontaktovala Olomoucký útulek a současně mluvila i s právě ošetřujícím veterinárním lékařem, který mi potvrdil že pejska v útulku mají a že pes je starý cca 7 let! Požádala jsem o zkontrolování čipu, že je pravděpodobné, že by se mohlo jednat o mé štěně a tak se i stalo. Potvrdili se mé nejhorší obavy, že se jedná o mnou vypiplané štěně, staré 14 měsíců! Pracovnicí útulku mi bylo sděleno, že pejsek musí být v 7-mi denní karanténě, bude řádně vyšetřen, bude ve vyhřívané budově a že po dobu karantény za psem nesmím. Nabízela jsem koupání a úpravu pejska, také kontaktní údaje na majitele. Mezi tím se rozběhly naplno pomluvy mé osoby a mých pejsků na internetu a sociálních sítích. Jelikož byl Olomoucký útulek bombardován telefonáty a maily z celé republiky, pracovníci četli konspirační diskuze, aniž by si požádali o mé stanovisko, vstřícnost, která byla na začátku naší komunikace se změnila ve velmi odměřenou a neochotnou konverzaci. Závěrem bych ráda dodala, že NENÍ PRAVDA, že se o pejska nezajímám, naopak se od počátku problému snažím dostat pejska do své péče. Trhá mi srdce vidět moje vypiplané štěně v takovém stavu. Dále jsem byla obviněna, že mi nejde o hafany, ale o peníze. Ráda bych poukázala na paní Helena N., která koupila pejska za 15 tis a za pár týdnů mi jej chtěla vrátit zpět za částku 260 tis. Poté jsem se dočetla, že to já uvázala pejska na kliku k sousedovi a zavolala schválně policii. V případě, pokud by předání proběhlo tak, jak uvádí paní Helena N. i její údajný svěděk, nebylo by logické, aby mi s pejskem předala i veškerou zdravotní dokumentaci, PP a pet pas? Nechovám pejsky pro peníze, ale pro radost, proto mám doma i 14-ti leté a kastrované jedince, chovám jako řádný člen klubu chovatelů pudlů a kníračů, a to pouze s PP. Na základě nynější situace jsem kontaktovala veterinářku v Praze, která mi na základě toho, že paní Helena N. opustila psa, zaslala výsledky proběhlých vyšetření. Tyto poukazují dle mého úsudku na zubožený stav zvířete, byť výsledky z vyšetření jsou v normě. Včera dne 15.12.2015 jsem podala na paní Helenu N. trestní oznámení za opuštění a týrání zvířete.
Dále informace o paní Heleně N. zde: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/podvodnici-prodavaji-nevidomym-nevycvicena-zvirata_346709.html
http://uzivatel.hyperinzerce.cz/uzivatel/377832-ing-helena-nerglova/inzerce/
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3019443/jak-vratit-psa-chovateli.

To, že pes vypadá strašně, je neoddiskutovatelné. "Více plemen" budí dojem, že chovatelka má doma množírnu módních plemen. Nemá, chová jen dvě nijak chronicky populární v počtu, který se při troše snahy běžně naskládá i do postele, pokud nepočítám králováka. Vyjadřování a argumenty jedné strany jsou někdy poněkud zvláštní a protiřečí si. Reakce druhé strany je celkem jasná a situace je patrně i v rámci možností zdokumentovaná. Nebyla jsem u toho, ale v důvěryhodnosti vítězí ChS a věřím, že se o svůj odchov postará.
zKrálovské pevnůstky
napsal(a):
Vzhledem k šiřícím se pomluvám o mé osobě a mé zájmové chovatelské činnosti vydávám prohlášení:
Dne 16.6.2015 jsem prodala štěně 8-mi měsíčního pejska Archie – Královský pudl bílý, nar.15.10.2014, po importovaných rodičích. Kupující byla paní Helena N. Helena. Štěně bylo předáno ve vynikajícím zdravotním stavu, ve střihové úpravě (foto viz níže), po veterinární kontrole. Předán s PP, pet pasem, čipován, kupní smlouvou. Ústní dohoda zněla, že pes bude chovaný pouze v bytě, vycvičený pro nového majitele jako asistenční pes a nejpozději po 10-ti měsíčním výcviku předán novému majiteli, čímž s ním budu opětovně v kontaktu a bude mnou zajištěný chovatelský servis. S paní Helenou N. jsme se domluvily, že si štěně nechá na vlastní náklady vyšetřit ( RTG DKK, + vyšetření na dědičnou vadu očí), v případě špatných výsledků mi psa vrátí zpět. Dne 25.6.2015 jsem kontaktovala paní, s žádostí o informace o stavu vyšetření a jak se pejsek má. Paní Helena N. mi sdělila, že pro nedostatek času žádné vyšetření zatím neabsolvovali, že pejska krmí převážně kuřaty. Dne 1.7.2015 sms info – klouby perfektní, jedu na oči. Dne 17.7.2015 mi přišla sms zpráva, že je Archie v kritickém stavu. Okamžitě jsem paní Heleně N. volala, co se děje a žádala informace o aktuálním stavu psa. Bylo mi sděleno, že má krvavý průjem, zvrací, je v kritickém stavu a umře. Veterinář prý sdělil, že má Archie parvovirózu. Kontaktovala jsem veterináře v Olomouci, který mi sdělil, že řádně očkovaný pes by parvovirózou neměl onemocnět, tutíž se může jednat o těžkou virovou infekci, nebo zánět, který je třeba řádně vyšetřit a nasadit správnou léčbu, aby nešlo k nevratnému poškození orgánů. Požádala jsem paní Helenu N. o navrácení pejska zpět z důvodu nedobrého zacházení, špatných podmínek a pravděpodobného nedobrého psychického rozpoložení psa. Paní inženýrkou jsem byla obviněna, že chci zakrýt vadu psa a že mi jej nevrátí a „pokud se pes uzdraví, sloužit jako asistenční pes půjde!“ Za pomoci majitelky krycího psa (jelikož vše věděla a osobně psa na vetrině viděla v jeho stavu) a dalších osob jsme se snažili odkoupit od paní Heleny N. psa zpět. Paní inženýrka po delším ataku z mé strany na toto řešení přistoupila, za podmínky, že uhradím veškeré náklady a její ušlý zisk v částce 260 000, - Kč. Ano, najednou se rozhodla, že psa prodá zpět. Bohužel nebylo a není v mých finančních možnostech vyplatit 260 000, -. Přistoupila jsem na zpět vrácení pejska za kupní cenu, s tím, že žádám o doložení veškeré zdravotní dokumentace, která prokazatelně viní mně jako chovatelku zodpovědnou za zdravotní stav, popř. vývojové vady zjištěné u pejska. Do dnešního dne, po několika urgencích mi ze stany paní Heleny N. nebylo ničeho doloženo. Ze strany nové majitelky vzešly několikeré výhružky soudní žalobou, řeším tuto situaci již od počátku se svým právním zástupcem. Navrhovala jsem, aby bylo mému právnímu zástupci vše doloženo a tudíž bychom mohly přistoupit k vyrovnání, s doložením veškerých právních dokumentů a tím i smlouvě o předání. Po telefonickém hovoru s majitelkou mi bylo jejími slovy sděleno „nemocný pes pro ni již nemá žádnou cenu, tedy je ustájený celodenně venku v kotci i s touto diagnózou – jak tvrdí -poškození ledvin“ V neděli dne 13.12.2015 kolem 23 hodiny mně vzbudil soused s tím, že má na svých vchodových dveřích uvázaného třepajícího se vyděšeného promrzlého a zapáchajícího psa, s dotazem, zda-li není můj. V pyžamu jsem letěla před dům a viděla, co popisuji výše. Okamžitě jsem volala na policii s tím, že potřebuji zjistit identifikaci pejska. Policií mi bylo sděleno, že nemají čtečku čipů a že musí nalezeného pejska předat útulku, kde zjistí číslo čipu a majitele. Jelikož pes není mým majetkem, nemohu s ním jakkoli nakládat, v opačném případě bych mohla očekávat obvinění z krádeže. Byla jsem ubezpečena, že se psem bude nakládáno jak nejlépe to půjde a ráno můžu kontaktovat útulek a dořešit situaci. V pondělí 14.12.2015 jsem kontaktovala Olomoucký útulek a současně mluvila i s právě ošetřujícím veterinárním lékařem, který mi potvrdil že pejska v útulku mají a že pes je starý cca 7 let! Požádala jsem o zkontrolování čipu, že je pravděpodobné, že by se mohlo jednat o mé štěně a tak se i stalo. Potvrdili se mé nejhorší obavy, že se jedná o mnou vypiplané štěně, staré 14 měsíců! Pracovnicí útulku mi bylo sděleno, že pejsek musí být v 7-mi denní karanténě, bude řádně vyšetřen, bude ve vyhřívané budově a že po dobu karantény za psem nesmím. Nabízela jsem koupání a úpravu pejska, také kontaktní údaje na majitele. Mezi tím se rozběhly naplno pomluvy mé osoby a mých pejsků na internetu a sociálních sítích. Jelikož byl Olomoucký útulek bombardován telefonáty a maily z celé republiky, pracovníci četli konspirační diskuze, aniž by si požádali o mé stanovisko, vstřícnost, která byla na začátku naší komunikace se změnila ve velmi odměřenou a neochotnou konverzaci. Závěrem bych ráda dodala, že NENÍ PRAVDA, že se o pejska nezajímám, naopak se od počátku problému snažím dostat pejska do své péče. Trhá mi srdce vidět moje vypiplané štěně v takovém stavu. Dále jsem byla obviněna, že mi nejde o hafany, ale o peníze. Ráda bych poukázala na paní Helena N., která koupila pejska za 15 tis a za pár týdnů mi jej chtěla vrátit zpět za částku 260 tis. Poté jsem se dočetla, že to já uvázala pejska na kliku k sousedovi a zavolala schválně policii. V případě, pokud by předání proběhlo tak, jak uvádí paní Helena N. i její údajný svěděk, nebylo by logické, aby mi s pejskem předala i veškerou zdravotní dokumentaci, PP a pet pas? Nechovám pejsky pro peníze, ale pro radost, proto mám doma i 14-ti leté a kastrované jedince, chovám jako řádný člen klubu chovatelů pudlů a kníračů, a to pouze s PP. Na základě nynější situace jsem kontaktovala veterinářku v Praze, která mi na základě toho, že paní Helena N. opustila psa, zaslala výsledky proběhlých vyšetření. Tyto poukazují dle mého úsudku na zubožený stav zvířete, byť výsledky z vyšetření jsou v normě. Včera dne 15.12.2015 jsem podala na paní Helenu N. trestní oznámení za opuštění a týrání zvířete.
Dále informace o paní Heleně N. zde: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/podvodnici-prodavaji-nevidomym-nevycvicena-zvirata_346709.html
http://uzivatel.hyperinzerce.cz/uzivatel/377832-ing-helena-nerglova/inzerce/
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3019443/jak-vratit-psa-chovateli.
Vzhledem k tomu, že se současný majitel psa veřejně vzdal svého psa, a Vy, jako chovatelka a zájemce, o psa máte zájem, myslím, že nebude problém, abyste si paradoxně svůj odchov adoptovala v útulku. ČMKU Vám asi jako chovatelce duplikát PP vystaví bez zbytečných průtahů a Archie bude zpět doma hned po nutné karanténě v útulku. Snad z něj pak bude zase veselý psík tak, jak pudlíci umí být.
Podle fotky z útulku bych tedy nepoznala, že se jedná o mladého bílého pudla s PP
balisek
napsal(a):
Pro mě jsou zvláštní reakce obou stran. Já najít uprostřed noci mnou odchovaného (nebo jakéhokoliv) psa uvázaného o kliku - promrzlého, vyděšeného a ve stresu; tak se o něj nejprve postarám a až pak řeším identifikaci, volání policie atd.
Já myslím, že chovatelka se po zkušenosti s majitelkou snažila, aby vše bylo v souladu se zákony, aby bylo vše řádně zdokumentované policií. A jelikož se v ten moment jednalo o neznámého psa, tak ho policie musela dát do útulku.
Zajímalo by mně jaký je časový rozdíl mezi prvním a posledním snímkem.
aj
napsal(a):
Já myslím, že chovatelka se po zkušenosti s majitelkou snažila, aby vše bylo v souladu se zákony, aby bylo vše řádně zdokumentované policií. A jelikož se v ten moment jednalo o neznámého psa, tak ho policie musela dát do útulku.
Napadlo mne to samé - kdoví, co mezi nimi probíhalo za hovory. Možná chovatelka schválně "nepřevzala" psa. Jestli jsem dobře pochopila, tak u psa nebyl přiložen nikde ani PP ani kupní smlouva se smlouvou darovací, aby bylo všem jasné, kdo je majitel a proč se najednou nachází na Olomoucku.
Já osobně doufám, že pes bude z útulku adoptován svou chovatelkou, která se o něj postará a další tahanice a spory se již nebudu týkat psa jako takového, ale jen jeho vlastnictví.
Každopádně podmíňovat vrácení psa zaplacením 260 000 Kč, je nesmysl. Vždy se vrací maximálně kupní cena.
Taky mám tendenci víc věřit chovatelce. Chovatelé, co znám, se vždy snaží předejít podobným tahanicím a to i cenu, že přistoupí i na neoprávněné požadavky majitelů jen aby se jejich jméno někde neřešilo.
HabiAnn

XXX.XXX.115.30
aj
napsal(a):
Dle chovatelky je mezi prvním a podledním snímkem rozestup cca 9 měsíců, pokud dobře počítám. Mezi druhým a posledními dvěma je to půl roku. Pes je k nepoznání. Nikdy bych neřekla, že je tohle pudl. A že jsme pudla měli, když jsem byla dítě.
Také se chovatelce nedivím, že jednala tak, jak jednala, pokud šly od majitelky výhružky atd. Psa je mi neskutečně líto a doufám, že to pro něj dopadne co nejlépe.
balisek
napsal(a):
Pro mě jsou zvláštní reakce obou stran. Já najít uprostřed noci mnou odchovaného (nebo jakéhokoliv) psa uvázaného o kliku - promrzlého, vyděšeného a ve stresu; tak se o něj nejprve postarám a až pak řeším identifikaci, volání policie atd.
Přesně to mě taky napadlo. Vyprdla bych se na nějaké obavy z hypotetických problémů. Byl tam přece svědek, ten soused, který by dokázal, že šlo o psa přivázaného na jeho klice a nikolv "odcizeného". Ten pejsek by mi za případné trable stál, zvláště, když asi dojde k nechutnému soudnímu sporu tak jak tak.
Šarina
napsal(a):
Přesně to mě taky napadlo. Vyprdla bych se na nějaké obavy z hypotetických problémů. Byl tam přece svědek, ten soused, který by dokázal, že šlo o psa přivázaného na jeho klice a nikolv "odcizeného". Ten pejsek by mi za případné trable stál, zvláště, když asi dojde k nechutnému soudnímu sporu tak jak tak.
Tak ono se úplně nevylučuje, že pejska nejprve vzala domů a až pak volala policii. Jen to možná nepopsala tak detailně. Ale to, že volala policii je v pořádku.

aj
napsal(a):
Tak ono se úplně nevylučuje, že pejska nejprve vzala domů a až pak volala policii. Jen to možná nepopsala tak detailně. Ale to, že volala policii je v pořádku.
Ale snad nemusel pes skončit v útulku. Mohla si ho vzít do dočasky ? A nenechat útulek pátrat po majiteli a chovateli, když to všechno věděla ? Chápu, že je to alibismus, ale na úkor psa a útulku.
Tak pokud je pravda, co uvádí chovatelka, tak pes jí byl vrácen 13.12. v noci a ona na druhý den 14.12. kontaktovala útulek.
Myslím, že se pátralo po majitelce. Chovatelka píše, že policie neměla čtečku čipů a tak se nedal pejsek identifikovat. Po pravdě, ve stavu jakém byl, se ani nedivím, že ho nepoznala.
Nevím jaký je správný postup, při svěření do dočasky. Nemusí alespoň po dobu karantény být v útulku ?
No Flip

XXX.XXX.168.54
Paní Heleno jděte se už vycpat: Kdo by chtěl vědět kdo je Helena N. tak zde se něco dočtete_ http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/podvodnici-prodavaji-nevidomym-nevycvicena-zvirata_346709.html.
aj
napsal(a):
Pestík nebo blizna kdopak se vtom vyzná . Tady už jsou konspirace a úvahy různych směrů. Je vidět jak se mění nazory na věc. To jak to je ví asi jen ty dvě dotčené dámy a možná PČR.

Rozhodně věřím chovatelce než majitelce. Chudák pes, co musel zkusit.
Natrefit na zájemce jako je Flip (paní N.) je zlej sen každého chovatele. Množitelce, která prodává křížence (kočky i psy), a chovatele s PP hanobí kde může, nevěřím ani nos mezi očima.
Hlavně nezapomenout upozornit, jak jsou ti psi s PP drazí, chovatelé nespolehliví, záruky žádné a že to vlastně vyjde nejlíp koupit levnějšího bez PP - tedy právě od milé množitelky.
O psy těmhle "lidem" vůbec nejde, myslím, že uvázání nemocného psa u kliky dveří nepotřebuje komentáře.
Chovatelce držím pěsti, aby měla hodně sil při řešení celé věci s PČR případně soudy a upřímně doufám, že Flip (paní N.) už nebude mít ani křečka.
napsal(a):
Vám přijde normální krýt fenu 2,5 měsíce po odchodu štěňat ? Jenom proto, že to neodporuje chov. řádu ? Však říkám - je něco shnilého...
To už by tam musel být ten příspěvek orionky, na který to byla reakce, jestli jsi si nevšimla. Vím že nevšimla, to na co jsem reagoval, když to je od někoho jiného než ode mne bude asi pro tebe v pořádku, taky to sem nepatří, ale nepsal jsem to já, tak ho kritizovat nebudeš, že...
napsal(a):
Není asi podstatné kdy odešla štěňata, když už od matky dávno nepijí a nijak ji nezatěžují, ne každý je prodá všechna hned v 7 nebo 8 týdnech. Kryla fenu 7 měsíců od posledního porodu (ne 2,5 měsíce od minulého porodu ). A záleží na chovateli, jak se k tomu postaví, ale platný chovatelský řád neporušuje, když má v kalendářním roce jeden povolený vrh - prostě má třeba 3 vrhy za 3 roky. Množitel bezpapíráků dokáže udělat klidně 6 vrhů za 3 roky, to vidím jako problém to byste spíše měli řešit...
Fiona.Praha
napsal(a):
Tento příspěvek by měl být v diskusi PP fanatismus.
Proč každá diskuse končí na téma PP/bez PP, prošpikovaná slovy, množitel, množení, množírna (množárna).
Na téma jak vrátit psa jsme se dozvěděli přednášku o rozdílu mezi PP a bez PP (jako obvykle).
To už by tam musel být ten příspěvek orionky, na který to byla reakce, jestli jsi si nevšimla. Vím že nevšimla, to na co jsem reagoval, když to je od někoho jiného než ode mne bude to asi pro tebe v pořádku, taky to sem nepatří, ale nepsal jsem to já, tak ho kritizovat nebudeš, že...
bilusik
napsal(a):
Není asi podstatné kdy odešla štěňata, když už od matky dávno nepijí a nijak ji nezatěžují, ne každý je prodá všechna hned v 7 nebo 8 týdnech. Kryla fenu 7 měsíců od posledního porodu (ne 2,5 měsíce od minulého porodu ). A záleží na chovateli, jak se k tomu postaví, ale platný chovatelský řád neporušuje, když má v kalendářním roce jeden povolený vrh - prostě má třeba 3 vrhy za 3 roky. Množitel bezpapíráků dokáže udělat klidně 6 vrhů za 3 roky, to vidím jako problém to byste spíše měli řešit...
Kryla fenu 7 měsíců od posledního porodu? Vrh A se narodil15.10.2014 a vrh B se narodil 9.5.2015. Podle mne byly porody necelých 7 měsíců od sebe.
Pokud je to možné, neodbíhejte od tématu a nesnažte se opět poučovat a zavést diskusi na téma s PP a bez PP.
bilusik
napsal(a):
To už by tam musel být ten příspěvek orionky, na který to byla reakce, jestli jsi si nevšimla. Vím že nevšimla, to na co jsem reagoval, když to je od někoho jiného než ode mne bude to asi pro tebe v pořádku, taky to sem nepatří, ale nepsal jsem to já, tak ho kritizovat nebudeš, že...
Opravdu všichni chápeme, co je množírna a že to není správné. Proč to musím pořád číst v téměř každé diskusi? To není osvěta, to je otrava
Pochopil jste téma diskuse a kam se to vyvinulo?
Fiona.Praha
napsal(a):
Kryla fenu 7 měsíců od posledního porodu? Vrh A se narodil15.10.2014 a vrh B se narodil 9.5.2015. Podle mne byly porody necelých 7 měsíců od sebe.
Pokud je to možné, neodbíhejte od tématu a nesnažte se opět poučovat a zavést diskusi na téma s PP a bez PP.
Do 7 měsíců chybí asi 6 dní, takže počítám 7 měsíců. A pokud má v kalendářním roce jeden vrh, když může mít jeden vrh za rok, tak nic neporušuje. A já mohu v diskuzi psát co chci a reagovat na co chci, stejně jako ty... A od ničeho neodbíhám, jen reaguji na jiné příspěvky co už také svým obsahem utekly jinam...
Fiona.Praha
napsal(a):
Opravdu všichni chápeme, co je množírna a že to není správné. Proč to musím pořád číst v téměř každé diskusi? To není osvěta, to je otrava
Pochopil jste téma diskuse a kam se to vyvinulo?
Ne, asi to někteří stále nechápete (podle vašich stejných příspěvků a reakcí dokola se také opakujících), že je stále lepší chov s PP podle nějakých i když minimálních předpisů a nařízení, než množení bez PP bez žádného ani minimálního omezení. Osvěty proti množárnám bezpapíráků, jak vidno není nikdy dost...
bilusik
napsal(a):
Do 7 měsíců chybí asi 6 dní, takže počítám 7 měsíců. A pokud má v kalendářním roce jeden vrh, když může mít jeden vrh za rok, tak nic neporušuje. A já mohu v diskuzi psát co chci a reagovat na co chci, stejně jako ty... A od ničeho neodbíhám, jen reaguji na jiné příspěvky co už také svým obsahem utekly jinam...
O 7 nebo necelých 7 měsících jsem nepsala. Pokud chcete poučovat, čtěte pořádně. Podle mne je rozdíl jestli se krylo 7 měsíců od porodu nebo rodilo. A protože umím počítat, tak jsem si spočítala, že se rodilo po necelých 7 měsících. Tím pádem se nekrylo 7 měsíců po porodu, ale cca 5 měsíců po porodu, pokud se tedy shodneme na tom, že fena je březí cca 2 měsíce.
bilusik
napsal(a):
Ne, asi to někteří stále nechápete (podle vašich stejných příspěvků a reakcí dokola se také opakujících), že je stále lepší chov s PP podle nějakých i když minimálních předpisů a nařízení, než množení bez PP bez žádného ani minimálního omezení. Osvěty proti množárnám bezpapíráků, jak vidno není nikdy dost...
Jasně, na ifaunu totiž chodí samí nevzdělanci, kteří nic nechápou, nikdy neměli psa, o množírně nikdy neslyšeli a proto je třeba každé téma zahltit poučováním o množírně bezpapíráků a chovu s PP a pořád dokola a dokola a dokola.
To máme ale štěstí, že jsme tu potkali Vás a Vy nás neustále poučujete o tom samém, ať je téma jakékoli.
Fiona.Praha
napsal(a):
O 7 nebo necelých 7 měsících jsem nepsala. Pokud chcete poučovat, čtěte pořádně. Podle mne je rozdíl jestli se krylo 7 měsíců od porodu nebo rodilo. A protože umím počítat, tak jsem si spočítala, že se rodilo po necelých 7 měsících. Tím pádem se nekrylo 7 měsíců po porodu, ale cca 5 měsíců po porodu, pokud se tedy shodneme na tom, že fena je březí cca 2 měsíce.
Ale již vám vysvětlili, že podle platného chovatelského řádu ČMKU chovatelka nic neporušila, ať kryla tak nebo tak. Štěňata měla téměř za 7 měsíců od posledního porodu v jiném kalendářním roce a asi chová jen tak, jak jí umožňuje chovtelský řád daného klubu. Také si myslím, že pořád lepší než než práskat dva vrhy do roka pořád za sebou jako v množárnách bezpapíráků.
khadrabova
napsal(a):
Natrefit na zájemce jako je Flip (paní N.) je zlej sen každého chovatele. Množitelce, která prodává křížence (kočky i psy), a chovatele s PP hanobí kde může, nevěřím ani nos mezi očima.
Hlavně nezapomenout upozornit, jak jsou ti psi s PP drazí, chovatelé nespolehliví, záruky žádné a že to vlastně vyjde nejlíp koupit levnějšího bez PP - tedy právě od milé množitelky.
O psy těmhle "lidem" vůbec nejde, myslím, že uvázání nemocného psa u kliky dveří nepotřebuje komentáře.
Chovatelce držím pěsti, aby měla hodně sil při řešení celé věci s PČR případně soudy a upřímně doufám, že Flip (paní N.) už nebude mít ani křečka.
Přesně, druhá a třetí věta vašeho příspěvku to vystihuje nejlépe. A nejvíce tu kritizují chovatele s PP ti co to sami dotahli jen k bezpapírovým štěňatům a chov s PP si nikdy sami nezkusili. Ti jsou tu pomalu nejmoudřejší.
manako
napsal(a):
Ale již vám vysvětlili, že podle platného chovatelského řádu ČMKU chovatelka nic neporušila, ať kryla tak nebo tak. Štěňata měla téměř za 7 měsíců od posledního porodu v jiném kalendářním roce a asi chová jen tak, jak jí umožňuje chovtelský řád daného klubu. Také si myslím, že pořád lepší než než práskat dva vrhy do roka pořád za sebou jako v množárnách bezpapíráků.
Nepotřebuji to vysvětlovat, vysvětluje to všude na každé diskusi. Krom toho jsem dospělý člověk, který umí číst, o existenci ČMKU a klubů taky něco ví.
Původní téma je - Jak vrátit psa chovateli. Četl/a jste ji? Není nutné snad diskutovat o množírnách bez PP.
Zajímá mne, jak to s pudlíkem dopadne, proto tuhle diskusi čtu.
bilusik
napsal(a):

manako
napsal(a):
Kdybyste četl(a) mé příspěvky, tak by vám bylo jasné, že mi nejde o to, co povolují řády, ale o to, že krýt fenu 5 měsíců po porodu a 2,5 měsíce po odejití štěňat ( a že feně dávají zabrat i když už nekojí ), navíc druhý vrh, když ještě neví jak první dopadl, jaká bude fena dávat štěňata, to nesvědčí o dobrém chovatelském záměru. To totiž svědčí o tom, že tam žádný chovatelský záměr nebyl - a není-li chovatelský záměr, jak se potom takový chov liší od množení bez PP ve srovnatelně dobrých podmínkách ?

Fiona.Praha
napsal(a):
Nepotřebuji to vysvětlovat, vysvětluje to všude na každé diskusi. Krom toho jsem dospělý člověk, který umí číst, o existenci ČMKU a klubů taky něco ví.
Původní téma je - Jak vrátit psa chovateli. Četl/a jste ji? Není nutné snad diskutovat o množírnách bez PP.
Zajímá mne, jak to s pudlíkem dopadne, proto tuhle diskusi čtu.
I mě zajímá, jak to dopadne. Možná se to nedozvíme. Teď zas obě prohlašují, že si ho z útulku vyzvednou. Podle fotek bych ani nevěřila, že je to ten stejný pes. Podle fotek z útulku bych ani nevěřila, že je to zubožené zvíře pudl. A že to z něj udělala Flip, to je také jasné. Hrát takovouhle "hru" se psem je hnusné.
napsal(a):
Kdybyste četl(a) mé příspěvky, tak by vám bylo jasné, že mi nejde o to, co povolují řády, ale o to, že krýt fenu 5 měsíců po porodu a 2,5 měsíce po odejití štěňat ( a že feně dávají zabrat i když už nekojí ), navíc druhý vrh, když ještě neví jak první dopadl, jaká bude fena dávat štěňata, to nesvědčí o dobrém chovatelském záměru. To totiž svědčí o tom, že tam žádný chovatelský záměr nebyl - a není-li chovatelský záměr, jak se potom takový chov liší od množení bez PP ve srovnatelně dobrých podmínkách ?
...jak se potom takový chov liší od množení bez PP ve srovnatelně dobrých podmínkách ?... No pořád se třeba liší už jen tím, že v tom s PP není třeba 6 vrhů za 3 roky jako v tom bez PP, a že se jede alespoň podle nějakých pravidel, než úplně bez pravidel.

bilusik
napsal(a):
...jak se potom takový chov liší od množení bez PP ve srovnatelně dobrých podmínkách ?... No pořád se třeba liší už jen tím, že v tom s PP není třeba 6 vrhů za 3 roky jako v tom bez PP, a že se jede alespoň podle nějakých pravidel, než úplně bez pravidel.
Nepište o 6 vrzích za 3 roky. Píšu : ve srovnatelně dobrých podmínkách. Může to být třeba 1 vrh za 2 roky, nebo taky za život.
On totiž není každý pes bez PP z množárny.
Rozhodně s množárnami nesouhlasím, ale ani s těmi s PP.
A abyste nenabyl špatného dojmu : nemám psa bez PP ani jsem nikdy neměla a každému vždycky doporučím psa s PP - pokud stojí o to mít určité plemeno.
bilusik
napsal(a):
Šmárjá to je furt dokola, jak ohraná deska, fakt.
Za prvé,6 porodů za 3 roky je nesmysl, tělo musí regenerovat, ať se to majiteli, chovateli, držiteli, množiteli... líbí nebo ne.
Za druhé - nikdy jste neslyšel o CHS s PP, které mají jedna štěňata s PP a druhá bez?
Pokud má někdo z blbosti v obýváku štěňata bez PP jednou za život, není to množitel a můžete se vztekat jak chcete. Matka takových štěňat bude pravděpodobně opečovávaná, rozmazlovaná členka domácnosti a štěňata budou vymazlená a prodávána (nebo darována) se slzami v očích.
U NĚKTERÝCH (abyste mne nechytal za slovíčko) CHS, kde se "posouvá plemeno" a jede se jak na běžícím pásu, se mohou mít štěňata i matky hůř než ta Vámi tak odsuzovaná "množírenská" štěňata z obýváku třeba paneláku. A pochybuji, že v takových CHS odcházejí štěňata do nových rodin s tím, že chovatelé mají slzy v očích a každé štěně si obrečí.
U jiných CHS, kde mají štěňata jednou za čas a neposouvají plemeno, jsou matky taky v podstatě členkami domácnosti a štěňata jsou vymazlená a přítulná.
No a o množírnách a výkupech snad diskutovat nemusíme, všichni chápeme a víme, že... netřeba opakovat.
A vy taky chápete rozdíl mezi množírnou a štěňaty z blbosti v obýváku?
Současně jsem měla bez PP (obývákové štěně z blbosti), s PP a wořecha z útulku - to jen pro informaci, abych nemusela číst, že podporuji to nebo to.
Vím, že můj příspěvek do téhle diskuse nepatří - ale musela jsem.
Tak Archie v útulku pořád je - hledá se majitel.
Zkopírováno z útulku Olomouc 17.12.2015 v 8.20 hod:
Informace o pejskovi
evid. číslo: 4006
jméno: DOODL (Archie)
plemeno: pudl královský
pohlaví: PES
věk: ASI 1 rok
velikost : VELKÁ 20 KG
tetování: NE
MIKROČIP: 900032002286215
odblešení, odčervení: ANO
vakcinace:
nález: Beneše Třebízského, Olomouc čas: 23.15
v útulku od: 13.12.2015
POZN:
povaha: milá, přátelská, hravý
zdrav. stav:
DALŠÍ FOTO NA: sponzor:.
Fiona.Praha
napsal(a):
Šmárjá to je furt dokola, jak ohraná deska, fakt.
Za prvé,6 porodů za 3 roky je nesmysl, tělo musí regenerovat, ať se to majiteli, chovateli, držiteli, množiteli... líbí nebo ne.
Za druhé - nikdy jste neslyšel o CHS s PP, které mají jedna štěňata s PP a druhá bez?
Pokud má někdo z blbosti v obýváku štěňata bez PP jednou za život, není to množitel a můžete se vztekat jak chcete. Matka takových štěňat bude pravděpodobně opečovávaná, rozmazlovaná členka domácnosti a štěňata budou vymazlená a prodávána (nebo darována) se slzami v očích.
U NĚKTERÝCH (abyste mne nechytal za slovíčko) CHS, kde se "posouvá plemeno" a jede se jak na běžícím pásu, se mohou mít štěňata i matky hůř než ta Vámi tak odsuzovaná "množírenská" štěňata z obýváku třeba paneláku. A pochybuji, že v takových CHS odcházejí štěňata do nových rodin s tím, že chovatelé mají slzy v očích a každé štěně si obrečí.
U jiných CHS, kde mají štěňata jednou za čas a neposouvají plemeno, jsou matky taky v podstatě členkami domácnosti a štěňata jsou vymazlená a přítulná.
No a o množírnách a výkupech snad diskutovat nemusíme, všichni chápeme a víme, že... netřeba opakovat.
A vy taky chápete rozdíl mezi množírnou a štěňaty z blbosti v obýváku?
Současně jsem měla bez PP (obývákové štěně z blbosti), s PP a wořecha z útulku - to jen pro informaci, abych nemusela číst, že podporuji to nebo to.
Vím, že můj příspěvek do téhle diskuse nepatří - ale musela jsem.
...Za prvé,6 porodů za 3 roky je nesmysl... To vyprávějte, že je to nesmysl těm bezpapírovým zuboženým fenám z množáren od Zdeny Bártů, Kurtina, apod co mají po stodolách nebo bývalých prasečácích 60 až 80 psů na množení bezpapíráků, o kterých se tu ve vláknech již diskutovalo a fotky jsou v různých článcích a diskuzích po internetu. To je bohužel realita valné většiny bezpapírových množáren. Všechna bezpapírová štěňata z takových množáren nepochází, ale velmi mnoho bohužel ano. Takže kritika patří hlavně tímto směren na mnohé množitele bezpapíráků, kteří nedodržují vůbec žádná pravidla. Takže pořád mi ve většině případů vychází lépe ten chov s PP alespoň podle nějakých pravidel a chovatelských řádů.
bilusik
napsal(a):
...Za prvé,6 porodů za 3 roky je nesmysl... To vyprávějte, že je to nesmysl těm bezpapírovým zuboženým fenám z množáren od Zdeny Bártů, Kurtina, apod co mají po stodolách nebo bývalých prasečácích 60 až 80 psů na množení bezpapíráků, o kterých se tu ve vláknech již diskutovalo a fotky jsou v různých článcích a diskuzích po internetu. To je bohužel realita valné většiny bezpapírových množáren. Všechna bezpapírová štěňata z takových množáren nepochází, ale velmi mnoho bohužel ano. Takže kritika patří hlavně tímto směren na mnohé množitele bezpapíráků, kteří nedodržují vůbec žádná pravidla. Takže pořád mi ve většině případů vychází lépe ten chov s PP alespoň podle nějakých pravidel a chovatelských řádů.
Nezklamal jste - z dlouhého příspěvku jste si pravděpodobně přečetl jen část druhé věty.
HabiAnn

XXX.XXX.115.30
Je množka a "množka" a taky chovatel a "chovatel". Nic není jen černé nebo bílé.
Neházela bych všechny do jednoho pytle.
Ano, je několik množírem, co produkují štěňata jak na běžícím páse. Ale pak je i někdo, komu štěnda vznikla tzv. kvůli blbosti. Byla to první a poslední a prostě nazdar. Přijde Vám to stejné?
Pak jsou chovatelé, co se o své psy starají skvěle, pár vrhů, veškerá vyšetření, život na gauči. A dál jsou chovatelé, co to jedou opět jak na běžícím páse, staré feny prodávají nebo jeden vrh jedou PP, druhý bez PP. Přijde Vám tohle stejné?
Má smysl tohle stále dokola řešit? Stále se hádat?
A myslím, že u této diskuze vidíte, že to, že má pes PP nikdy automaticky neznamená, že bude mít skvělý život.
HabiAnn
napsal(a):
Je množka a "množka" a taky chovatel a "chovatel". Nic není jen černé nebo bílé.
Neházela bych všechny do jednoho pytle.
Ano, je několik množírem, co produkují štěňata jak na běžícím páse. Ale pak je i někdo, komu štěnda vznikla tzv. kvůli blbosti. Byla to první a poslední a prostě nazdar. Přijde Vám to stejné?
Pak jsou chovatelé, co se o své psy starají skvěle, pár vrhů, veškerá vyšetření, život na gauči. A dál jsou chovatelé, co to jedou opět jak na běžícím páse, staré feny prodávají nebo jeden vrh jedou PP, druhý bez PP. Přijde Vám tohle stejné?
Má smysl tohle stále dokola řešit? Stále se hádat?
A myslím, že u této diskuze vidíte, že to, že má pes PP nikdy automaticky neznamená, že bude mít skvělý život.
Přečtěte si také diskusi PP fanatismus - tam se to rozjelo "ve velkém".
Dle některých je vše, co nemá PP množení a co má PP je chov a je jedno, jestli se jedná o myši nebo hospodářská zvířata.

Fiona.Praha
napsal(a):
Tak Archie v útulku pořád je - hledá se majitel.
Zkopírováno z útulku Olomouc 17.12.2015 v 8.20 hod:
Informace o pejskovi
evid. číslo: 4006
jméno: DOODL (Archie)
plemeno: pudl královský
pohlaví: PES
věk: ASI 1 rok
velikost : VELKÁ 20 KG
tetování: NE
MIKROČIP: 900032002286215
odblešení, odčervení: ANO
vakcinace:
nález: Beneše Třebízského, Olomouc čas: 23.15
v útulku od: 13.12.2015
POZN:
povaha: milá, přátelská, hravý
zdrav. stav:
DALŠÍ FOTO NA: sponzor:.
Útulek se musí řídit platnou legislativou, ani chovatelka si ho nemůže vzít jen tak domů. Stávající majitelka psa do žádného registru nepřihlásila a evidentně se nepřihlásila ani útulku v rozporu s tím, že zde avizovala, že psa v útulku nenechá.
napsal(a):
Útulek se musí řídit platnou legislativou, ani chovatelka si ho nemůže vzít jen tak domů. Stávající majitelka psa do žádného registru nepřihlásila a evidentně se nepřihlásila ani útulku v rozporu s tím, že zde avizovala, že psa v útulku nenechá.
To je jasné, že se útulek musí řídit platnou legislativou. Vzhledem k tomu, že pes je čipován a myslím, že i útulek již tuší, že je Archie s PP, není problém dohledat přes ČMKU chovatelku, chovatelka má zajisté kupní smlouvu s novým majitelem a zřejmě i kontakt. Takže dohledat posledního majitele by nemusel být takový problém. Poslední majitelka o psa evidentně nestojí, když založila téma Jak vrátit psa chovateli a pes se ocitl v útulku. Myslím, že po tom všem nemůže (teda může, ale... ) tvrdit, že jí byl její milovaný pes odcizen nebo utekl a najednou se objevil blízko původní CHS, kam ho chtěla vrátit, a skončil v útulku.
Pokud má majitelka charakter, podepíše útulku co nejdříve darovací smlouvu ve prospěch chovatelky, chovatelka jistě ráda uhradí poplatek za adopci nebo poplatek za ubytování Archieho a vezme si ho domů.
Sice je to trošku od tématu, ale jsem pro tetování štěňat s PP víc než pro čipování. Kdokoli se podívá psovi do slabin nebo do ucha (podle plemene), je mu jasné, že se jedná o psa s PP a je možné ho dohledat přes plemenné knihy (pokud se pozná plemeno).
Fiona.Praha
napsal(a):
To je jasné, že se útulek musí řídit platnou legislativou. Vzhledem k tomu, že pes je čipován a myslím, že i útulek již tuší, že je Archie s PP, není problém dohledat přes ČMKU chovatelku, chovatelka má zajisté kupní smlouvu s novým majitelem a zřejmě i kontakt. Takže dohledat posledního majitele by nemusel být takový problém. Poslední majitelka o psa evidentně nestojí, když založila téma Jak vrátit psa chovateli a pes se ocitl v útulku. Myslím, že po tom všem nemůže (teda může, ale... ) tvrdit, že jí byl její milovaný pes odcizen nebo utekl a najednou se objevil blízko původní CHS, kam ho chtěla vrátit, a skončil v útulku.
Pokud má majitelka charakter, podepíše útulku co nejdříve darovací smlouvu ve prospěch chovatelky, chovatelka jistě ráda uhradí poplatek za adopci nebo poplatek za ubytování Archieho a vezme si ho domů.
Sice je to trošku od tématu, ale jsem pro tetování štěňat s PP víc než pro čipování. Kdokoli se podívá psovi do slabin nebo do ucha (podle plemene), je mu jasné, že se jedná o psa s PP a je možné ho dohledat přes plemenné knihy (pokud se pozná plemeno).
Některé útulky, jako třeba Kroměříž, si svoje psy tetují podle vlastní tetovací řady. Takže nic jasné být nemusí.
aj
napsal(a):
Já mám zkušenost, že tetovací číslo je po pár letech nečitelné. Jednalo se vždy o tetování do ucha, možná v slabinách je to jiné.
I ve slabinách je často nečitelné, ale... je prostě vidět na první pohled (pro rýpaly - v uchu na druhý nebo třetí pohled, záleží na tom, zda po neúspěchu ve slabinách trefím to správné ucho hned ).
Prý se kdysi tetovalo v útulcích. Nevím, jak dlouho se útulkáči netetují, ale já se za posledních minimálně 15 let nepotkala s útulkáčem, který by byl tetovaný v útulku. Jestli se tedy opravdu v některém útulku kdysi tetovalo, tak ti útulkáči už pravděpodobně nežijí.
Takže myslím, že pro každého, kdo vidí tetování na psovi to znamená PP.
Když se vrátím k Archiemu - kdyby byl tetovaný (nevím, kam se tetují pudlíci), nikdo by nepochyboval o tom, že se jedná o psa s PP.
umpa.lumpa
napsal(a):
Některé útulky, jako třeba Kroměříž, si svoje psy tetují podle vlastní tetovací řady. Takže nic jasné být nemusí.
Pořád?
Tak já o tom jen slyšela a nikdy jsem takového psa nepotkala.
No nic méně, nechci slovíčkařit, ale dejme tomu, že teda 90% lidí, když uvidí tetování, napadne je, že je to pes s PP.

Fiona.Praha
napsal(a):
I ve slabinách je často nečitelné, ale... je prostě vidět na první pohled (pro rýpaly - v uchu na druhý nebo třetí pohled, záleží na tom, zda po neúspěchu ve slabinách trefím to správné ucho hned ).
Prý se kdysi tetovalo v útulcích. Nevím, jak dlouho se útulkáči netetují, ale já se za posledních minimálně 15 let nepotkala s útulkáčem, který by byl tetovaný v útulku. Jestli se tedy opravdu v některém útulku kdysi tetovalo, tak ti útulkáči už pravděpodobně nežijí.
Takže myslím, že pro každého, kdo vidí tetování na psovi to znamená PP.
Když se vrátím k Archiemu - kdyby byl tetovaný (nevím, kam se tetují pudlíci), nikdo by nepochyboval o tom, že se jedná o psa s PP.
No, já mám psa tetovaného v uchu a hodně štěstí s tím pohledem. Možná na desátý pohled, když fakt víte, že ten pes tetovaný je, najdete v levém uchu zelenou šmouhu a pokud víte, jaké číslo máte číst, domyslíte si první dvě číslice.
napsal(a):
No, já mám psa tetovaného v uchu a hodně štěstí s tím pohledem. Možná na desátý pohled, když fakt víte, že ten pes tetovaný je, najdete v levém uchu zelenou šmouhu a pokud víte, jaké číslo máte číst, domyslíte si první dvě číslice.
Podle mne pořád lepší zelená šmouha v uchu (pokud je šance ji zahlédnout) než čip, kdy policie nemá čtečku (u sebe nebo vůbec) a útulek je na tom dost podobně. A jedinou čtečku má třeba veterinář, který je jediný v okolí a odjel na dovolenou (je to samozřejmě jen příklad, tak prosím nechytat za slova ve stylu, že nikde nemůže být jediný veterinář na určité okolí, atd.) a tak se čeká až někdo někde sežene čtečku a ještě k tomu funkční nebo dostatečně moderní, aby četla všechny čipy bez ohledu na výrobce nebo stáří. No a pak se zjistí, že čip stejně není registrován.
To si fakt myslím, že rychlejší je nějaké tetování, které mne přivede k tomu, že je to asi pes s PP a tak se víc začnu zajímat o to, co je to za rasu a neoznačím ho za křížence, který trčí v karanténě další týden, než ho někdo přečte čtečkou a zjistí se, že je to šampion vedle z vesnice nebo pes, který zdrhnul při bouračce.
My jsme naše štěňata čipovali i tetovali, právě proto, aby bylo jasné, že tenhle pes je rasa a ne potulný střapatý woříšek

Fiona.Praha
napsal(a):
Nicméně pokud útulek dosud nemá potvrzené, kdo je současným majitelem psa, toto zveřejnit musí. I kdyby měl v ruce smlouvu o prodeji osobě xy, pes mohl být teoreticky přeprodán. Nicméně by podle dosavadního vývoje samozřejmě bylo lepší, kdyby se v dané lhůtě majitelka nepřihlásila.
Fiona.Praha
napsal(a):
Podle mne pořád lepší zelená šmouha v uchu (pokud je šance ji zahlédnout) než čip, kdy policie nemá čtečku (u sebe nebo vůbec) a útulek je na tom dost podobně. A jedinou čtečku má třeba veterinář, který je jediný v okolí a odjel na dovolenou (je to samozřejmě jen příklad, tak prosím nechytat za slova ve stylu, že nikde nemůže být jediný veterinář na určité okolí, atd.) a tak se čeká až někdo někde sežene čtečku a ještě k tomu funkční nebo dostatečně moderní, aby četla všechny čipy bez ohledu na výrobce nebo stáří. No a pak se zjistí, že čip stejně není registrován.
To si fakt myslím, že rychlejší je nějaké tetování, které mne přivede k tomu, že je to asi pes s PP a tak se víc začnu zajímat o to, co je to za rasu a neoznačím ho za křížence, který trčí v karanténě další týden, než ho někdo přečte čtečkou a zjistí se, že je to šampion vedle z vesnice nebo pes, který zdrhnul při bouračce.
My jsme naše štěňata čipovali i tetovali, právě proto, aby bylo jasné, že tenhle pes je rasa a ne potulný střapatý woříšek
Mně též příjde ideální kombinace jak čipu, tak tetování. U našich štěňat to tak děláme a je fakt, že pokud se pesan jen zaběhl, tak větší význam mělo to tetování. Protože na plamanku kolikrát zavolali přímo lidi, co psíka našli a poznali plemeno (celkem s ničím moc jiným si ho splést nejde) z plemenky volali mně a já hned majiteli. Stalo se třikrát - majitelé vždy okamžitě pro psíka jeli a děkovali. Jen jednou se dostal jeden na dva dny do útulku - přes víkend nikoho na plemence nesehnali, čip sice přečetli, ale majitel psa do žádného registru nenahlásil. Takže ve finále zas pomohla až plemenka a spíše to tetování...
Jasně- dvoukombinace (tetování x čipování) je nejjistější, Já mám ještě obojky s vyšitým tel číslem. To je myslím dobré hlavně u větších psů. Stalo se nám, že jsme na výpadovce našli velikého NO, běhal mezi auty. Zastavili jsme a zavolali ho ke krajnici. On sice přiběhl, ale držel se opodál a jelikož se netvářil úplně přátelsky, tak jsem se ho ani nepokoušela odchytit. Naštěstí měl na obojku velikým písmem napsané telefonní číslo, takže stačilo zavolat a majitel si pro něho dojel.
Arni
napsal(a):
Fiono obdivuji vaše znalosti a hlavně vydrž, protože tolik hodin na diskusi to je obdivuhodné. Jen mně zajímá jak to dopadne s tím pejskem. Možná se dozvíme jak to dopadlo.
Vážně si myslíte, že tu sedím a čekám, kdo co napíše?
Nenapadlo Vás, že třeba pracuji na PC a u toho mám otevřené diskuse, které mne zajímaly?
Taky jsem zvědavá, jak to s Archiem dopadne. Snad bude co nekdřív v domově, kde ho budou mít rádi.
aj
napsal(a):
Jasně- dvoukombinace (tetování x čipování) je nejjistější, Já mám ještě obojky s vyšitým tel číslem. To je myslím dobré hlavně u větších psů. Stalo se nám, že jsme na výpadovce našli velikého NO, běhal mezi auty. Zastavili jsme a zavolali ho ke krajnici. On sice přiběhl, ale držel se opodál a jelikož se netvářil úplně přátelsky, tak jsem se ho ani nepokoušela odchytit. Naštěstí měl na obojku velikým písmem napsané telefonní číslo, takže stačilo zavolat a majitel si pro něho dojel.
Taky máme obojky se jménem a telefonním číslem, teď máme štěně, to má zatím "jen" přívěšek s vyrytým jménem a telefonním číslem. A až bude mít i obojek se jménem a číslem, tak mu přívěšek stejně zůstane. No a k tomu je čipované (a zaregistrované) a tetované
Ale štěňátkům jsme tedy obojky s telefonními čísly a jmény nepořizovali. Jen na jedno štěně volají tak, jak to má napsané v PP. Ostatní to nemají ani podobné
umpa.lumpa
napsal(a):
Jednou jsem v parku našla psa. Měl tetování, ale udělané výrazně zelenou barvou - naprosto odlišnou, než je běžné PP tetování. Právě díky tomu jsem zjistila, že se jedná o označení z pražského městského útulku a pejsek se rychle vrátil ke svému majiteli.
Můj pes má čip + na obojku kolečko se jménem a telefonním číslem.
balisek
napsal(a):
Jednou jsem v parku našla psa. Měl tetování, ale udělané výrazně zelenou barvou - naprosto odlišnou, než je běžné PP tetování. Právě díky tomu jsem zjistila, že se jedná o označení z pražského městského útulku a pejsek se rychle vrátil ke svému majiteli.
Můj pes má čip + na obojku kolečko se jménem a telefonním číslem.
Můžu se zeptat, jak je to dlouho, co jste psa našla? Pár trojských psů znám a tetování teda nemají.
geska

XXX.XXX.68.87
Vůbec nechápu drzost majitelky, která cíleně pomlouvá chovatelku, která by pro své psy udělala maximum, stará se naprosto perfektně a dokonce i po odprodeji štěňátek poskytuje majitelům veškerý chovatelský servis a je s nimi v kontaktu. Kdyby se všichni o své čtyřnohé miláčky starali tak, jako tato chovatelka, tak by se vůbec nemuseli řešit takovéto diskuse.Překvapuje mně, jak se snadno nechají lidé vmanipulovat do takovéto diskuse, aniž by tušily jak to vlastně bylo.Z takových lidí, kteří kupčí se psy a když se jim stane, že jim pejsek onemocní a oni se o něj nejsou ochotni postarat a snaží se zbavit zodpovědnosti tím, že nadělají problémy chovatelům se mi chce zvracet. Archimu držím pěsti, aby měl to štěstí a mohl se opět co nejdřív vrátit domů, kde mu bude zase dobře. Kdo by chtěl vědět kdo je Helena N. tak zde se něco dočtete_ http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/podvodnici-prodavaji-nevidomym-nevycvicena-zvirata_346709.html. V česku máme jedno krásné přísloví:" na každou s... se někde vaří voda", tak doufám, že i na tuto pani jednou dojde.
geska
napsal(a):
Vůbec nechápu drzost majitelky, která cíleně pomlouvá chovatelku, která by pro své psy udělala maximum, stará se naprosto perfektně a dokonce i po odprodeji štěňátek poskytuje majitelům veškerý chovatelský servis a je s nimi v kontaktu. Kdyby se všichni o své čtyřnohé miláčky starali tak, jako tato chovatelka, tak by se vůbec nemuseli řešit takovéto diskuse.Překvapuje mně, jak se snadno nechají lidé vmanipulovat do takovéto diskuse, aniž by tušily jak to vlastně bylo.Z takových lidí, kteří kupčí se psy a když se jim stane, že jim pejsek onemocní a oni se o něj nejsou ochotni postarat a snaží se zbavit zodpovědnosti tím, že nadělají problémy chovatelům se mi chce zvracet. Archimu držím pěsti, aby měl to štěstí a mohl se opět co nejdřív vrátit domů, kde mu bude zase dobře. Kdo by chtěl vědět kdo je Helena N. tak zde se něco dočtete_ http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/podvodnici-prodavaji-nevidomym-nevycvicena-zvirata_346709.html. V česku máme jedno krásné přísloví:" na každou s... se někde vaří voda", tak doufám, že i na tuto pani jednou dojde.
Myslím, že nikdo z nás nezná ani majitelku ani chovatelku. Diskuse se rozjela na zadané téma majitelky, pak se objevila i chovatelka a vše bylo najednou jinak. Kde je pravda se asi nedozvíme. Jak to všechno bylo, nevíme. Nic méně je jasné, že pes s PP skončil v útulku a není na něm poznat, co je to vlastně za rasu.
Já osobně doufám ve vítězství zdravého rozumu a návrat Archieho do CHS. Držím mu pěsti, aby se odhad délky jeho života majitelkou se nepotvrdil a Archie si dlouho užíval veselého psího života.

Mohla by nám chovatelka, když už sem chodí, napsat, proč si ho nevzala k sobě? Proč ho nechává v útulku, když pes potřebuje individuální zdravotní péči?

Tak mě to přijde trochu zvláštní. Půl republiky ví, co to je za psa, majitelka i chovatelka ví, kde ten konkrétní pes je a my máme takové zákony, že situace je neřešitelná (
Jestli je to tedy on, moc podobný si není. A majitelka se ne a neozve. Asi se jí za pobyt v útulku nechce platit (. Nemohla by jí třeba policie vyzvat, aby si psa převzala ?

Majitelka ho přece nechce a určitě je lepší, že pes u ní není. Ale proč si ho nevezme domů chovatelka?
napsal(a):
Je to tu napsané - i kdyby chovatelka psa chtěla, není jeho majitel, takže se situace musí řešit s majitelem, který JE znám a pokud se tato psa vzdá nebo přepíše na chovatelku, tak si ho pak chovatelka může vzít.
Je to stejné, když je v útulku ztracený a následně nalezený pes a je znám majitel, tak si ho nemůže adoptovat někdo jiný, pokud se původní majitel nevyjádří k svému psovi.
Aspoň tak to čtu v útulcích - " pokud se do 30dní nenajde-nevyjádří - majitel, je pes volný k adopci ".
napsal(a):
Tak mě to přijde trochu zvláštní. Půl republiky ví, co to je za psa, majitelka i chovatelka ví, kde ten konkrétní pes je a my máme takové zákony, že situace je neřešitelná (
Jestli je to tedy on, moc podobný si není. A majitelka se ne a neozve. Asi se jí za pobyt v útulku nechce platit (. Nemohla by jí třeba policie vyzvat, aby si psa převzala ?
Jj, je to smutné, těžko říct, jestli je to jen díky zákonům.
Nevíme, jestli probíhá komunikace chovatelka-majitelka. Nevíme, jestli majitelka žádá po chovatelce částku jako odškodné za prodej nemocného psa a tím pádem ušlý zisk a tak ho nechává v útulku, aby se chovatelce "lépe rozhodovalo".
Nevíme nic, můžeme se jen domnívat a držet Archiemu pěsti, aby byl rychle v teple nějakého domova.
Teď jsem koukla na fb útulku Olomouc a je tam zpráva stará cca 5 minut (zkopírovaný text):
Archie z Královské pevnůstky aneb když se dva perou třetí se směje. Inu doufala jsem hlavně kvůli psíkovi, že smát se budu já-leč nestalo se tak pes se dnes vrátil majitelce...já mu nabídla domov trvalý u mne doma ne v útulku. Nežiju v luxusu ani v přepychu, ale Archie se tvářil spokojeně. Trošku jsem jej naštvala jen nutným okoupáním a částečnou úpravou srsti, ale neurazil se. Jen na sedačce se rozvaloval trošku moc, málem jsem se nevešla zato postel má raději svou a tak se z mého letiště vždy taktně přesunul na postel dětí, které se mnou nebydlí tož ji měl jen pro sebe. Pokud jej majitelka tedy daruje někam jinam prosím za něj ať je to domov trvalý ne jen dočasný. Takto mladé zvíře, které zde možná nebude dlouho by si zasloužilo lásku a trošku toho rozmazlování.
Fotku zkopírovat neumím, Archie je ostříhaný.
Tohle je na FB Olomouckého útulku Je to příspěvek vložen jeho jménem, čili předpokládám, že ho měl u sebe někdo ze zaměstnanců.
https://www.facebook.com/ulozcr/?fref=ts.
Jsem dost zklamaná výsledkem, bojím se, že Flip ho zase šoupne do kotce,.
aj
napsal(a):
Tohle je na FB Olomouckého útulku Je to příspěvek vložen jeho jménem, čili předpokládám, že ho měl u sebe někdo ze zaměstnanců.
https://www.facebook.com/ulozcr/?fref=ts.
Jsem dost zklamaná výsledkem, bojím se, že Flip ho zase šoupne do kotce,.
Aha, já zkopírovala text, fotky mi nešly, tak jsem je všechny neprohlížela.
Tak fajn, všichni se zachovali v mezích zákona a všichni mohou klidně spát.
Majitelka vlastně psa neopustila, ale pouze tak nějak "ztratila" - má totiž čip a tudíž není naplněná podmínka opuštění zvířete (ve výkladu zákona stojí: "K naplnění skutkové podstaty opuštění zvířete je kladen důraz na skutečnost, že majitel zvíře... učinil opatření, která znemožňují majitele identifikovat. V takovém případě lze nakládat se zvířetem jako s věcí opuštěnou, nikoliv ztracenou".).
Chovatelka sice vede pár měsíců čilou korespondenci ohledně vrácení psa, ale když se jí u dveří objeví bílý pudl, volá městskou policii kvůli identifikaci, jelikož si není jistá, že je to její zvíře (bílí velcí pudlové se asi v Olomouci uvazují o kliku běžně).
A útulek bez jakýchkoliv obstrukcí vrátí psa ženské, která o něj prokazatelně nestojí a před pár dny ho před uvázala v noci někomu u baráku. Vždyť je jeho právoplatná majitelka, tak o co jde...
Takže všechno je vlastně v pořádku. Kromě jednoho nemocného psa, který zažil týden stresu, změnil několikrát prostředí a procestoval 600 km.
balisek
napsal(a):
Majitelka vlastně psa neopustila, ale pouze tak nějak "ztratila" - má totiž čip a tudíž není naplněná podmínka opuštění zvířete (ve výkladu zákona stojí: "K naplnění skutkové podstaty opuštění zvířete je kladen důraz na skutečnost, že majitel zvíře... učinil opatření, která znemožňují majitele identifikovat. V takovém případě lze nakládat se zvířetem jako s věcí opuštěnou, nikoliv ztracenou".).
Chovatelka sice vede pár měsíců čilou korespondenci ohledně vrácení psa, ale když se jí u dveří objeví bílý pudl, volá městskou policii kvůli identifikaci, jelikož si není jistá, že je to její zvíře (bílí velcí pudlové se asi v Olomouci uvazují o kliku běžně).
A útulek bez jakýchkoliv obstrukcí vrátí psa ženské, která o něj prokazatelně nestojí a před pár dny ho před uvázala v noci někomu u baráku. Vždyť je jeho právoplatná majitelka, tak o co jde...
Takže všechno je vlastně v pořádku. Kromě jednoho nemocného psa, který zažil týden stresu, změnil několikrát prostředí a procestoval 600 km.
Bohužel, je to tak

balisek
napsal(a):
Je mi z toho zle!

Fiona.Praha
napsal(a):
Diskuse na téma Archie (pes, kterého chtěla majitelka vrátit chovatelce) souběžně probíhá na diskusi PP fanatismus.
Majitelka ho nechtěla vrátit chovatelce, ale zcela nestydatě jí ho prodat, a to za 260000, - Kč. Za psa přitom sama zaplatila asi 15000, -Kč. Takže podtrženo a sečteno - majitelka chtěla vydělat víc jak desetinásobek na nemocném psu... Holt ryzí charakter... A chovatelka v zájmu o svůj odchov jí sekunduje...
NECHÁPU!
napsal(a):
Majitelka ho nechtěla vrátit chovatelce, ale zcela nestydatě jí ho prodat, a to za 260000, - Kč. Za psa přitom sama zaplatila asi 15000, -Kč. Takže podtrženo a sečteno - majitelka chtěla vydělat víc jak desetinásobek na nemocném psu... Holt ryzí charakter... A chovatelka v zájmu o svůj odchov jí sekunduje...
NECHÁPU!
Četla jsem to, ale nebyla jsem u toho, neslyšela na vlastní ucho a tak nesoudím.
Pokud majitelka bude nárokovat nějakou kompenzaci zisku, pak budou muset rozhodnut soudy.
V podstatě chápu obě strany (pokud je to pravda o odkupu štěněte za několikanásobek kupní smlouvy) - chovatelka nechce vyplácet ušlý zisk za nemocné štěně a majitelka je naštvaná, že nemocné štěně neprodá za předpokládanou částku.
Ale pořád je to o tom, že se z nemocného štěněte stalo vadné zboží, což mi přijde smutné.
Za předpokladu, že informace od chovatelky jsou pravdivé- si myslím, že obvykle se vrací cena za kterou bylo štěně koupené a tak by se mělo postupovat i tomto případě.
Když si koupím auto nebo jiné zboží, které je závadné, tak se v reklamaci vždy vrací pouze prodejná cena. Kdyby se vracel nějaký ušlý zisk ( a ten je pouze hypotetický) tak by otevřelo dveře nevídaným podvodům.
aj
napsal(a):
Já mám zkušenost, že tetovací číslo je po pár letech nečitelné. Jednalo se vždy o tetování do ucha, možná v slabinách je to jiné.
Já mám zase zkušenost, z vlastních odvhovů, když se dříve u našeho plemene tetovalo, že když je do ucha dobře natetovnáno, tak je to dobře čitelné klidně i po 10 ti i více letech (ve slabinách je to mnohdy hůře čitelné než v uchu). Záleží kdo to tetoval, a jak kvalitní práci odvedl.

Obě jsou na zabití. Majitelka si myslí, že když napíše "vezu", že se chovatelka nechá vydírat.
Na druhou stranu, kdyby mi někdo přivezl takto zbídačený můj odchov, určitě bych ho popadla a možné následky řešila až následně.
Kdyby nešlo o živé zvíře, tak bych i chovatelku pochopila, nenechám si na dvůr navalit nějaký vrak jen proto, že jsem ho prodala.
Ale aby se dvě baby ( to je nazývám slušně ! - ale jen abych neurazila zvíře ) hádaly o psa a ten na to doplácel - zabít obě dvě !
Kdyby to mělo ten výdledek, že Flip už nikdo neprodá ani chlup, bylo by to aspoň k něčemu dobré.
To Flip : Ani chlup !
Možná proto se chovatelka zdráhala své bývalé štěně od majitelky převzít, protože tam byl ten požadavek 260 tisíc Kč. A nebyla si jistá, zda převzetím zvířete neuzavře tuto "dohodu" dle NOZ.
Já bych asi také nebyla ochotná vzít zpět svého odchovance za situace, kdy by vracející kupec chtěl ode mne cca 20x více, než za štěně dal on, a převzetím zvířete by mohl šikovný advokát prokázat i u soudu, že jsem na toto odškodnění přistoupila (jednala jsem, jako že beru dohodu za platnou). Jedna věc je trpící, vážně nemocný pes a druhá zrujnování mé rodiny toto částkou. Vrátit cena štěněte se dá, to není likvidační, ale kdo z vás jen tak může riskovat vyplacení 260 tisíc?

Tak těch 260 tis. mi připadá tak absurdních, že o nich ani neuvažuju. Snad by takovou cenu musela nějakým způsobem dokázat. Ten pes k ní měl hodně daleko.
Představa, že mi někdo zazvoní, já mu otevřu, on postaví přede dveře nějaké monstrum a řekne - chci za to 100 tis. a odejde...Já jsem věc tím převzala a on na mě částku vysoudí ? Tak to snad není možné ani v Čechách !
ladislav250
napsal(a):
Tento příspěvek je ze 4.12. Mám takový dojem, že pán Ladislav znal Flip moc dobře.

aj
napsal(a):
Tento příspěvek je ze 4.12. Mám takový dojem, že pán Ladislav znal Flip moc dobře.
Pak by ale byla Flip úplně pitomá, protože celou tuhle bouři rozpoutala sama !

Fiona.Praha
napsal(a):
Četla jsem to, ale nebyla jsem u toho, neslyšela na vlastní ucho a tak nesoudím.
Pokud majitelka bude nárokovat nějakou kompenzaci zisku, pak budou muset rozhodnut soudy.
V podstatě chápu obě strany (pokud je to pravda o odkupu štěněte za několikanásobek kupní smlouvy) - chovatelka nechce vyplácet ušlý zisk za nemocné štěně a majitelka je naštvaná, že nemocné štěně neprodá za předpokládanou částku.
Ale pořád je to o tom, že se z nemocného štěněte stalo vadné zboží, což mi přijde smutné.
Jakýpak ušlý zisk? Nikde není napsané a majitelka by nedokázala, že by psa vycvičila tak dobře, že by se hodil jako vidící či asistenční, a mohla ho za tu cenu prodat.

napsal(a):
Jakýpak ušlý zisk? Nikde není napsané a majitelka by nedokázala, že by psa vycvičila tak dobře, že by se hodil jako vidící či asistenční, a mohla ho za tu cenu prodat.
Je to hodně blbý přirovnání, ale :
Prodala bych mírně ojeté auto. Nový majitel by mi ho přivezl na dvůr nabourané ať mu za něj zaplatím milion, že takhle s ním Rally Dakar nevyhraje.
napsal(a):
Tak jak nazvat požadovanou částku?
Pokud se oprostím od toho, že se jedná o nemocné štěně. Je to ušlý zisk, ne?
Nebo jak tedy chápete to, že pes stál údajně 15 tisíc a majitelka je "ochotná ho vrátit zpět do CHS" údajně za částku 260 tisíc. Majitelka předpokládala, že by ho za 260 tisíc prodala někomu jinému, což se teď nepodaří.