Jak vrátit psa chovateli?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2015 12:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to hodně blbý přirovnání, ale :
Prodala bych mírně ojeté auto. Nový majitel by mi ho přivezl na dvůr nabourané ať mu za něj zaplatím milion, že takhle s ním Rally Dakar nevyhraje.

Jo, nějak tak!

21.12.2015 13:01

Ušlý zisk by se to dalo nazvat v případě, že pes by měl již složené zkoušky asistenčního psa a Flip by stála před podpisem kupní smlouvy a pes nemohl být prodán pro prokazatelně dědičné onemocnění a asi by bylo na soudním znalci, aby dokázal, že chovatelka při prodeji o onemocnění věděla. Ale takhle vracela zuboženého psa, výcvikem pravděpodobně netknutého.

21.12.2015 13:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Ušlý zisk by se to dalo nazvat v případě, že pes by měl již složené zkoušky asistenčního psa a Flip by stála před podpisem kupní smlouvy a pes nemohl být prodán pro prokazatelně dědičné onemocnění a asi by bylo na soudním znalci, aby dokázal, že chovatelka při prodeji o onemocnění věděla. Ale takhle vracela zuboženého psa, výcvikem pravděpodobně netknutého.

Podle mne si majitelka myslí, že by byl Archie vycvičen a předán jako asistenční (nebo vodící nebo... ) pes a také zaplacen, kdyby... a tak částku považuje za ušlý zisk. Nikde nebylo uvedené, že by se třeba jednalo o náhradu nákladů na léčení, které s ním zatím měla.

Ale myslím, že není nutné slovíčkařit - je smutné, jak se někteří "umíme" chovat k němé tváří, o které sami tvrdíme, že je náš nejlepší přítel.

21.12.2015 13:07

Fiona.Praha napsal(a):
Tak jak nazvat požadovanou částku?
Pokud se oprostím od toho, že se jedná o nemocné štěně. Je to ušlý zisk, ne?
Nebo jak tedy chápete to, že pes stál údajně 15 tisíc a majitelka je "ochotná ho vrátit zpět do CHS" údajně za částku 260 tisíc. Majitelka předpokládala, že by ho za 260 tisíc prodala někomu jinému, což se teď nepodaří.

Nestoudné vydírání to je! Ta částka je jen nastřelená paní Nerglovou. Jen tak to zkusila. U soudu nemá podle mého názoru žádnou šanci. Ale bude tím zřejmě držet v šachu chovatelku, nebo aspoň chce. A daří se jí to. A pes než se domluví nebo proběhne soud, zemře. V kotci u majitelky, zřejmě neléčen (přece nebude vyhazovat prachy, ne?)...
I když čím dál víc mi připadá, že majitelka s chovatelkou mají mezi sebou něco, čím se ani jedna veřejně nepochlubila.

21.12.2015 13:23
Sapp

XXX.XXX.224.129

Jako mnohým mi není osud Archiho lhostejný a vracím se k pročítání této a souběžné diskuse, dívám se co je nového, kde nebohý pes skončí a jak... pudl královák, tak chytré a citlivé zvíře
Nicméně jsem náhodou zabrousila na kočičí diskuse a náhodně na mě na přední straně v oživených diskusích o PP/bez PP vyskočil příspěvek Flip, která popisuje z jara zkušenost s kočičkou, kterou si brala v pozdějším věku(osm měs.), následně kočka nemocná a majitelka nechce zpět, hnusné jednání a pod., tahanice, zákaz prodeje Flip dalšího zvířete-chovatelé se spolčili...

...je zarážející jak podobné je to tomuto psímu příběhu...kdyby alespoň nešlo o živé tvory s duší, kdyby to byly jen vymyšlené příběhy...ale bohužel. Příběh Archiho je skutečnost.
Ještěže ty boží mlýny melou...

21.12.2015 13:24
Sapp

XXX.XXX.224.129

Edit- ne majitelka - ale chovatelka od majitelky nechce převzít kotě zpět.

21.12.2015 13:33
Sapp

XXX.XXX.224.129

Šmarja, tak dotřetice ještě já
jsem si to přečetla ještě jednou, abych byla přesná, tak majitelka chtěla uradit operaci a chovatelka nechtěla, pak si odchov vzala zpět a vrátila peníze. Uf. Už mám z toho všeho - nemocné odebrané zvířata, veterináři a dané částky, které nechce nikdo hradit, vracení/nevracení fakt guláš.

odkaz na diskusi:
https://www.ifauna.cz/kocky/nemodforum/r/detail/1254621/britske-kote-s-pp-a-bez-pp#a3025005.

21.12.2015 13:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nestoudné vydírání to je! Ta částka je jen nastřelená paní Nerglovou. Jen tak to zkusila. U soudu nemá podle mého názoru žádnou šanci. Ale bude tím zřejmě držet v šachu chovatelku, nebo aspoň chce. A daří se jí to. A pes než se domluví nebo proběhne soud, zemře. V kotci u majitelky, zřejmě neléčen (přece nebude vyhazovat prachy, ne?)...
I když čím dál víc mi připadá, že majitelka s chovatelkou mají mezi sebou něco, čím se ani jedna veřejně nepochlubila.

Já to nazvala ušlým ziskem.

21.12.2015 13:44
aj

XXX.XXX.50.88

Za sebe můžu říct, jestli mi celá tato kauza něco přinesla, tak to je předsevzetí, že případné zájemce o štěňata budu ještě důkladněji prověřovat a ty, co se mi nebudou zdát budu nekompromisně odmítat. Ať se proboha nedostanou do rukou někoho podobného.

21.12.2015 13:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sapp napsal(a):
Jako mnohým mi není osud Archiho lhostejný a vracím se k pročítání této a souběžné diskuse, dívám se co je nového, kde nebohý pes skončí a jak... pudl královák, tak chytré a citlivé zvíře
Nicméně jsem náhodou zabrousila na kočičí diskuse a náhodně na mě na přední straně v oživených diskusích o PP/bez PP vyskočil příspěvek Flip, která popisuje z jara zkušenost s kočičkou, kterou si brala v pozdějším věku(osm měs.), následně kočka nemocná a majitelka nechce zpět, hnusné jednání a pod., tahanice, zákaz prodeje Flip dalšího zvířete-chovatelé se spolčili...

...je zarážející jak podobné je to tomuto psímu příběhu...kdyby alespoň nešlo o živé tvory s duší, kdyby to byly jen vymyšlené příběhy...ale bohužel. Příběh Archiho je skutečnost.
Ještěže ty boží mlýny melou...

JJ, má to někdo smůlu
I to nám bylo v nějaké diskusi vysvětleno, protože nejste jediná, kdo na diskuse a příběhy narazil.
Paní Flip již nakoupila takové množství zvířat, že počet těch nemocných v jejích počtech není nijak významný. To jen nás neznalé, co jsme měli v životě pár zvířat, ten počet udivil (volně jsem to přeložila, protože si nepamatuji, kde jsem to přesně četla, abych mohla citovat).

21.12.2015 13:53
aj

XXX.XXX.50.88

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To snad ani ne. Je to docela jednoduché. Nakupuji, nebo odchovávám štěňata a kolem dvou let je podávám se speciálním výcvikem ke speciálním účelům. To co potřebuji jsou psi výborné povahy a bezchybného zdraví. Proto kupuji pouze štěňata s PP, protože by měla být po vyšetřených rodičích, odchovávám si však klidně bezpapíráky, po rodičích, kteří mají mnohem více zdravotních testů, než je povinné do chovu. Dle mého názoru například odchovávat na rodičích, keří mají DKK dvojku je zvěrstvo, protože dvojky v jednom roce věku znamenají kyčle na šrot třeba v 7 letech. To co vás naštvalo je jenom moje obrovská zkušenost, který běžný člověk nemá, protože mi takto rukama prošlo mnoho desítek psů a mnoho desítek psů jsem nakoupila od různých chovatelů. A opravdu vím, že mezi chovateli je strašně moc podvodníků ale ještě víc lidí naprosto neznalých základních pravidel genetiky. Nejsem jediná, profesionální pejskaři pracovních psů mají často své chovy, na ty ofiko kašlou, protože potřebují povahy a zdraví a ne výstavní kruhy a styl vyšetření - honem honem v jednom roce na rentgen a ať mi to tam někdo kdo to umí podrží, aby to vypadalo v tom nízkém věku jako nuly a ať můžu toho svého mazlíka uchovnit. Je netvrdím, že mezi chovy bez PP je to lepší, samozřejmě, spíš horší, ale když oni se tak netahají za triko. Mě jenom štve, jak kolem chovu s PP se staví svatozář, když já opravdu toho už viděla moc a moc...

To Fiona- je to tohle ?

21.12.2015 14:03
Sapp

XXX.XXX.224.129

Fiona.Praha napsal(a):
JJ, má to někdo smůlu
I to nám bylo v nějaké diskusi vysvětleno, protože nejste jediná, kdo na diskuse a příběhy narazil.
Paní Flip již nakoupila takové množství zvířat, že počet těch nemocných v jejích počtech není nijak významný. To jen nás neznalé, co jsme měli v životě pár zvířat, ten počet udivil (volně jsem to přeložila, protože si nepamatuji, kde jsem to přesně četla, abych mohla citovat).

No joooo, snažím se pochopit a fakt se snažím nesoudit a neodsuzovat.
Ale je dost zarážející ta podobnost /starší odběr, veterinární prohlídka(by mě zajímalo, jestli je to stále ten stejný veterinář), velké částky, hrozný chovatel, všichni proti...

Nicméně pořád tu jde o zvíře(teď pes, předtím kočka), kéž by zainteresování prohlédli...jak se chovají, k čemu dospěli, do jaké role se to vlastně staví? Se nedivím, že se lidsto řítí do záhuby, když se takhle chováme ke tvorům, kteří jsou na nás odkázáni, které jsme si k sobě připoutali.

21.12.2015 14:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
To Fiona- je to tohle ?

Asi ano.

21.12.2015 14:14
aj

XXX.XXX.50.88

Ten výběr jste sestavila správně. Stojím si za tím! Je to opravdu tak, jak píši. Klidně mě kontaktujte mimo toto fórum a dám vám přesné názvy CHS.
Samozřejmě, psala jsem sem o problémech, ne o tom, že mnoho dalších zvířat jsem pořídila od chvatelů (s PP) a vše je OK, s chovateli jsem v kontaktu, zvířata zdravá, spokojenost na obou stranách. Koneckonců třeba s tou nemocnou kolií - ta chovatelka byla normální člověk a tak jsme se domluvily, že se o fenku postarám a ona mi vrátila podstatnou část kupní ceny. Je to jenom o tom, že jsem za svůj život koupila mnoho desítek psů tudíž zákonitě i na problémy jsem narazila častěji, než člověk, který si za život koupí třeba tři psy.
Špatné je, že se toto v chovech děje.

Ještě by to mohlo být tohle. Je to reakce Flip na výčet diskuzí, kde si stěžuje na nemocné zvířata od chovatelů.

21.12.2015 14:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
Ještě by to mohlo být tohle. Je to reakce Flip na výčet diskuzí, kde si stěžuje na nemocné zvířata od chovatelů.

Jj, díky, to je ono.
Už v tom mám kapáček chaos.
Na jednu stranu píše, že si pořizuje zvířata s PP a na druhou stranu množí křížence, které prodává.

21.12.2015 15:08
Prestige

XXX.XXX.71.69

Tak by mě zajímalo:
1) je ten pes opravdu tak nemocný jak uvádí Filip?
2) Jestli ho nechal Filip uvázanýho u kliky dveří chovatelky, tak by se to dalo považovat za opuštění zvířete - týrání.
3) potom se nedivím chovatelce, že volala Policii, protože kdyby si psa nechala, co by potom následovalo ze strany Fillipa?
4) Být chovatelkou bych podala na Filipa trestní oznámení viz. bod 2. a doložila bych korespondecí mezi Filipem a chovatelkou.
5) podala bych podnět k KVS, a zažádala o odebrání zvířete Filipovi, z důvodu opuštění zvířete, viz bod 2 a předání do dočasné péče chovatelce, popř. někomu jinému nezávislému s výborným zázemím. po provedení zdravotní prohlídky psa.
6) Ještě jednou jsem si četla vyjádření chovatelky a vlastně postupovala tak jak jsem to teď napsala tak že jsem to napsala z křížkem po funuse. Ještě být chovatelkou, tak bych si zkopírovala toto vlákno, hlavně příspěvky Filipa.

21.12.2015 15:37
aggitta

XXX.XXX.249.59

Ono je to složité. Jestliže paní Flip psala chovatelce, že jí chce štěně vrátit a požaduje 26 tisíc, ona jí asi odpověděla, že toto je blbost, či slušněji, ale pokud by poté pes byl prokazatelně u chovatelky, mohla by opravdu Flip zkoušet vysoudit 260 tisíc, s odůvodněním, že nakonec na to chovatelka přistoupila a doložit to tím, že pes je u chovatelky, a tato neplní uzavřenou dohodu.
Všechny smlouvy totiž nemusejí být písemné. Prostě došlo k návrhu smlouvy (štěně za 260 tisíc), a došlo k plnění (štěně má chovatelka).

I kdyby by nevysoudila 260 tisíc (ale kdoví při našich soudech), ale určitě by vysoudila víc než cenu štěněte (např. náklady na léčení, krmení od odběru štěněte do vrácení), plus soudní výlohy.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obcansky-zakonik/cast4h1d2.aspx#cast4h1d2o2.

21.12.2015 23:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aggitta napsal(a):
Ono je to složité. Jestliže paní Flip psala chovatelce, že jí chce štěně vrátit a požaduje 26 tisíc, ona jí asi odpověděla, že toto je blbost, či slušněji, ale pokud by poté pes byl prokazatelně u chovatelky, mohla by opravdu Flip zkoušet vysoudit 260 tisíc, s odůvodněním, že nakonec na to chovatelka přistoupila a doložit to tím, že pes je u chovatelky, a tato neplní uzavřenou dohodu.
Všechny smlouvy totiž nemusejí být písemné. Prostě došlo k návrhu smlouvy (štěně za 260 tisíc), a došlo k plnění (štěně má chovatelka).

I kdyby by nevysoudila 260 tisíc (ale kdoví při našich soudech), ale určitě by vysoudila víc než cenu štěněte (např. náklady na léčení, krmení od odběru štěněte do vrácení), plus soudní výlohy.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obcansky-zakonik/cast4h1d2.aspx#cast4h1d2o2.

Asi se stejně nedozvíme, jak to dopadlo s Archiem, prostě to utichne a hotovo.

22.12.2015 08:22
aggitta

XXX.XXX.249.59

Fiona.Praha napsal(a):
Asi se stejně nedozvíme, jak to dopadlo s Archiem, prostě to utichne a hotovo.

Psa je mi samozřejmě strašně líto.

22.12.2015 09:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aggitta napsal(a):
Psa je mi samozřejmě strašně líto.

To asi nejste jediná

22.12.2015 11:25
samain

XXX.XXX.141.16

Fiona.Praha napsal(a):
I ve slabinách je často nečitelné, ale... je prostě vidět na první pohled (pro rýpaly - v uchu na druhý nebo třetí pohled, záleží na tom, zda po neúspěchu ve slabinách trefím to správné ucho hned smajlík ).
Prý se kdysi tetovalo v útulcích. Nevím, jak dlouho se útulkáči netetují, ale já se za posledních minimálně 15 let nepotkala s útulkáčem, který by byl tetovaný v útulku. Jestli se tedy opravdu v některém útulku kdysi tetovalo, tak ti útulkáči už pravděpodobně nežijí.
Takže myslím, že pro každého, kdo vidí tetování na psovi to znamená PP.

Když se vrátím k Archiemu - kdyby byl tetovaný (nevím, kam se tetují pudlíci), nikdo by nepochyboval o tom, že se jedná o psa s PP.

Když jde o plemeno, tak vždycky se dá obrátit na PK, zda tam psa této variety, barvy a pohlaví mají zaneseného pod tímto číslem. Silně pochybuju, že by se číslo u královského pudla náhodou shodovalo s číslem vytetovaným nějakým útulkem.
Jedno jsme dohledávali, kde byl tetovaný pes - barzoj, jehož číslo tetování se shodovalo s barzojem, ale s fenou. A to z mého chovu. NAkonec se dohledalo, že šlo o importa z Polska. Byl odlapen na útěku a majitelka si ho z útulku vyzvedla.

22.12.2015 11:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

samain napsal(a):
Když jde o plemeno, tak vždycky se dá obrátit na PK, zda tam psa této variety, barvy a pohlaví mají zaneseného pod tímto číslem. Silně pochybuju, že by se číslo u královského pudla náhodou shodovalo s číslem vytetovaným nějakým útulkem.
Jedno jsme dohledávali, kde byl tetovaný pes - barzoj, jehož číslo tetování se shodovalo s barzojem, ale s fenou. A to z mého chovu. NAkonec se dohledalo, že šlo o importa z Polska. Byl odlapen na útěku a majitelka si ho z útulku vyzvedla.

Když se pozná plemeno, což u Archieho s jistotou poznat podle fotek z útulku nebylo.

22.12.2015 14:00
samain

XXX.XXX.141.16

No je fakt, že bych asi měla problém poztnat z těch fotek králováka. Ale našla jsem tu jednou takového divného psa, vypadal jako setr střihnutý křepelákem, ale podle čísla v uchu se nakonec na plemence zjistilo že jde o setra. A zároveň se dopátral chovatel/majitel.

22.12.2015 22:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nemohla by majitelka Archieho přidat nějaké fotky z domova?

Neregistrovaný uživatel

23.12.2015 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25

Já Vám je klidně pošlu, ale po Vánocích, teď fakt nestíhám. Dopředu upozorňuji, že nebudu dělat žádnou komedii a psa štelovat na gauč. Jinak v kotci není, psy zavírám do kotce jen v hodně nepříznivém počasí, jinak jsou skoro pořád volně na velikém pozemku a mohou i do velikého domu. Do postele je neberu, kdo to má ulízet... Je veselý a pěkně zase zlobí, jedinou fenu nenechá na pokoji. Jedno jestli mladá stará, kastrovaná, nekastrovaná, jenom by furt...
to dělal. Někdo mi říkal, že to souvisí s tím, že podvědomě ví, že tady dlouho nebude a má nutkání zanechat geny. Nevím, asi žádná studie na to neexistuje. Ale v tomto jsou s ním opravdu problémy. Dělá nepohodu ve smečce. Žere hodně špatně, trošku udloubne a nechá to. No, nic moc. Když už jsem zase píši, ráda bych se vyjádřila k tomu blábolu, že jsem po chovatelce chtěla 260 000 Kč. To je přeci nesmysl. Lže, jak když tiskne. Chtěla jsem vrátit kupní cenu 15 000 Kč., ani ne ty veliké veterinární náklady, co jsem s ním měla. Nejspíš bych byla schopná přistoupit i na nižší kompenzaci, než byla kupní cena. Ale ona ho nechtěla za žádnou cenu vzít zpět. To až když se rozjelo to "haló" kolem něj a prý se udělala i nějaká sbírka na něj. To bylo najednou zájemců! Někdo to možná myslel s čistým srdcem, ale podle mě byla spousta těch, co si chtěli trošku přilepšit. Proto jsem si ho raděj odvezla. Tahle hysterie mi vadí. Koneckonců, proč nějaká sbírka na psa, který se nedá vyléčit. Až se jeho stav shorší, dám ho uspat. Nechci, aby byl v rukách hysterických ochránců, který ho budou tzv. léčit za peníze hodných lidí, jinými slovy budou ho trápit na kapačkách a prodlužovat nevyhnutelné. Dejte ty peníze třeba na léčbu zvířete, které se vyléčí, anebo třeba na léčbu nějakého člověka, kterou mu neuhradí pojišťovna. Ještě chci připomenout, že z tohoto vrhu, co je Archie už jeden jeho bratr na ledviny umřel, jeho sestra se doživotně léčí s těžkou vadou srdce a z vrhu dalšího po stejné feně už byl vrácený také jeden pes kvůli tomu, že hodně pije a hodně čůrá. Chovatelka ho vzala zpět, nevrátila paní (paní je z Prahy ze Žižkova) peníze a obratem ho prodala jiné zájemkyni a pes už se vystavuje. Když jsem chovatelce napsala, že jí Archieho vezu vrátit a že vypadá docela fit, tak se mě vyptávala, jak dlouhou má srst. Měl jí hodně dlouhou, byl krásný. Bála jsem se, že ho taky hned prodá a je pravda (přiznávám se), že jsem ho ošklivě ošmikala já sama. Věřte, že Archiemu to bylo ale úplně jedno. Naopak ožil, byl najednou bez toho rouna lehký a skákal jak klokan, že to byla legrace. Všechny bílé psy mám, bohužel, do červena. Dělá to chmelařská žatecko lounská půda, která je červená. Je to všude a je to jenom kosmetická věc. S jeho ledvinami si ho netroufnu koupat. Není to jediný královák, kterého mám, ale jediný s jehož chovatelkou mám problémy. Samozřejmě, že většina chovatelů je slušných.
Jestli chcete něco pro chov psů udělat, tak ať se nechová na Katince - matce těch nešťastných odchovů. Po otci této chovné feny již uhynulo několik potomků na vady ledvin. Zatáhne se to sem do českého chovu. Je lépe řešit tyto věci a nepodléhat nenávisti a hysterii.
Hezké Vánoce a o Archieho se nebojte!

23.12.2015 13:14

Já Vám je klidně pošlu, ale po Vánocích, teď fakt nestíhám. Dopředu upozorňuji, že nebudu dělat žádnou komedii a psa štelovat na gauč. Jinak v kotci není, psy zavírám do kotce jen v hodně nepříznivém počasí, jinak jsou skoro pořád volně na velikém pozemku a mohou i do velikého domu. Do postele je neberu, kdo to má ulízet... Je veselý a pěkně zase zlobí, jedinou fenu nenechá na pokoji. Jedno jestli mladá stará, kastrovaná, nekastrovaná, jenom by furt...
to dělal. Někdo mi říkal, že to souvisí s tím, že podvědomě ví, že tady dlouho nebude a má nutkání zanechat geny. Nevím, asi žádná studie na to neexistuje. Ale v tomto jsou s ním opravdu problémy. Dělá nepohodu ve smečce. Žere hodně špatně, trošku udloubne a nechá to. No, nic moc. Když už jsem zase píši, ráda bych se vyjádřila k tomu blábolu, že jsem po chovatelce chtěla 260 000 Kč. To je přeci nesmysl. Lže, jak když tiskne. Chtěla jsem vrátit kupní cenu 15 000 Kč., ani ne ty veliké veterinární náklady, co jsem s ním měla. Nejspíš bych byla schopná přistoupit i na nižší kompenzaci, než byla kupní cena. Ale ona ho nechtěla za žádnou cenu vzít zpět. To až když se rozjelo to "haló" kolem něj a prý se udělala i nějaká sbírka na něj. To bylo najednou zájemců! Někdo to možná myslel s čistým srdcem, ale podle mě byla spousta těch, co si chtěli trošku přilepšit. Proto jsem si ho raděj odvezla. Tahle hysterie mi vadí. Koneckonců, proč nějaká sbírka na psa, který se nedá vyléčit. Až se jeho stav shorší, dám ho uspat. Nechci, aby byl v rukách hysterických ochránců, který ho budou tzv. léčit za peníze hodných lidí, jinými slovy budou ho trápit na kapačkách a prodlužovat nevyhnutelné. Dejte ty peníze třeba na léčbu zvířete, které se vyléčí, anebo třeba na léčbu nějakého člověka, kterou mu neuhradí pojišťovna. Ještě chci připomenout, že z tohoto vrhu, co je Archie už jeden jeho bratr na ledviny umřel, jeho sestra se doživotně léčí s těžkou vadou srdce a z vrhu dalšího po stejné feně už byl vrácený také jeden pes kvůli tomu, že hodně pije a hodně čůrá. Chovatelka ho vzala zpět, nevrátila paní (paní je z Prahy ze Žižkova) peníze a obratem ho prodala jiné zájemkyni a pes už se vystavuje. Když jsem chovatelce napsala, že jí Archieho vezu vrátit a že vypadá docela fit, tak se mě vyptávala, jak dlouhou má srst. Měl jí hodně dlouhou, byl krásný. Bála jsem se, že ho taky hned prodá a je pravda (přiznávám se), že jsem ho ošklivě ošmikala já sama. Věřte, že Archiemu to bylo ale úplně jedno. Naopak ožil, byl najednou bez toho rouna lehký a skákal jak klokan, že to byla legrace. Všechny bílé psy mám, bohužel, do červena. Dělá to chmelařská žatecko lounská půda, která je červená. Je to všude a je to jenom kosmetická věc. S jeho ledvinami si ho netroufnu koupat. Není to jediný královák, kterého mám, ale jediný s jehož chovatelkou mám problémy. Samozřejmě, že většina chovatelů je slušných.
Jestli chcete něco pro chov psů udělat, tak ať se nechová na Katince - matce těch nešťastných odchovů. Po otci této chovné feny již uhynulo několik potomků na vady ledvin. Zatáhne se to sem do českého chovu. Je lépe řešit tyto věci a nepodléhat nenávisti a hysterii.

Vám taky hezké svátky, ale jak souvisí vykoupaní psa s onemocněním ledvin?

Neregistrovaný uživatel

23.12.2015 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25

Má nemocné ledviny, nechtěla jsem riskovat, že by prochladl. I když pudla vyfenujete, vyždy je po vykoupání větší riziko.

23.12.2015 13:37

Má nemocné ledviny, nechtěla jsem riskovat, že by prochladl. I když pudla vyfenujete, vyždy je po vykoupání větší riziko.

Kecy v kleci, pokud se rozhodnu vykoupat jakéhokoliv psa, tak ho vykoupu po venčení a nechám ho doma, než není úplně suchý.

23.12.2015 14:50
domcaast

XXX.XXX.44.197

Co to je za blbost? :D Venku je mokro, pes je stejně mokrý a běhá tak venku Tak v čem je jiné mokro od koupání? Madam vy bavíte

Neregistrovaný uživatel

23.12.2015 15:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25

To není pravda, je to úplně jiný. Když psa vykoupete, tak ho odmastíte a voda se mu dostane po celém těle až na kůži. Když se narousá venku zachovává si ochraný film kůže a pokud zrovna neskočí do rybníka, tak se mu voda zdaleka ne všude dostane až na kůži. A prostě se mi ho koupat nechtělo, byla jsem unavená, byla jsem líná, no a co, no a co? Trpěl snad tím Archie, že vypadá víc jako apricot, než jako bělouš? Co to pořád řešíte za nepodstatné věci?

23.12.2015 17:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

I Vám pohodové Vánoce a do nového roku jen to nej...
Díky za Váš pohled na celou věc s Archiem.

23.12.2015 19:16
kniga

XXX.XXX.128.66

A kdo teda lze s im predanim? Vy nebo chovatelka?

23.12.2015 19:54
aggitta

XXX.XXX.249.59

Najednou je vše happy, všichni chtěli pro psa to nejlepší - tak jaktože se dostal až do útulku?

23.12.2015 20:07

aggitta napsal(a):
Najednou je vše happy, všichni chtěli pro psa to nejlepší - tak jaktože se dostal až do útulku?

No přece ze samé dobré vůle, vždyť jsou Vánoce.

23.12.2015 20:09

No přece ze samé dobré vůle, vždyť jsou Vánoce.

A abych nebyla jen ironická. Stále ty tanečky nějak nechápu. Jestli jsem správně v obraze, tak Flip je někde od Žatce, Loun. Do Olomouce to není za rohem. A šup tam se psem, šup tam pro psa. Nerozumím. Doma milion psů a čas na takové zbytečné cesty ?

23.12.2015 20:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.56

aggitta napsal(a):

I kámen by zaplakal, jen ty dvě racionalistky ne.
Jedou si......... jsou k politování.
Já to do postele taky nemusím, ale kotec ?
A pudl ?
A v zimě ?

24.12.2015 11:30
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

rapotacka11 napsal(a):
I kámen by zaplakal, jen ty dvě racionalistky ne.
Jedou si......... jsou k politování.
Já to do postele taky nemusím, ale kotec ?
A pudl ?
A v zimě ?

Presne tak, koupani nebude, ale venku bude bydlet ledviny neledviny.Nechapu, jak se nekdo mohl nachytat na to hrani na city.Psi evudentne slouzi k vydelku.O vztahu, citu tu mluvit nelze.

24.12.2015 13:46
balisek

XXX.XXX.7.27

A abych nebyla jen ironická. Stále ty tanečky nějak nechápu. Jestli jsem správně v obraze, tak Flip je někde od Žatce, Loun. Do Olomouce to není za rohem. A šup tam se psem, šup tam pro psa. Nerozumím. Doma milion psů a čas na takové zbytečné cesty ?

Paní HN alias Flip je formálně stále majitelem. Nevím, jak to chodí v Olomouci, ale v Praze se za pobyt psa v útulku platí - 500, - Kč základní "odchytový" poplatek, veškeré náklady na veterinární péči (vstupní prohlídka, vakcinace, antiparazitika, příp. léčba) + 50, - Kč za každý započatý den. Tudíž kdyby si Archieho nevyzvedla, mohlo by se jí to celkem prodražit.

25.12.2015 00:19

Chudák pes, ten to prohrává na celé čáře, protože patří ženské bez citu...

25.12.2015 19:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Chudák pes, ten to prohrává na celé čáře, protože patří ženské bez citu...

Pokud ho nechce někdo z nás domů, můžeme mu jen držet pěsti.

25.12.2015 20:26

Fiona.Praha napsal(a):
Pokud ho nechce někdo z nás domů, můžeme mu jen držet pěsti.

I kdyby chtěl...za 260 tisíc?

25.12.2015 21:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

I kdyby chtěl...za 260 tisíc?

Nechci se zastávat majitelky (nevidím do toho a nevím, kde je pravda, nebyla jsem u jejich komunikace), ale myslím, že v současné době po tom humbuku by ho majitelka ráda někomu darovala, kde byl dožil. Tím, že ho odvezla majitelka do CHS a pes skončil v útulku taky žádné statisíce, ani desetitísce ani tisíce nezískala.

25.12.2015 21:48
aj

XXX.XXX.50.88

To Flip:
Podmínky a okolnosti, za jakých byl pes vrácen chovatelce a skončil v útulku jsou sporné, jelikož jak majitelka tak chovatelka uvádějí dvě rozdílné verze. Zřejmé však je, že psa jste chtěla delší dobu vrátit. Po jeho umístnění v útulku se rozpoutala na FB smršť a myslím, že pro psa jste se vrátila právě proto. Sice to vypadá, že jste se nad ním zželela a nechtěla jste ho v útulku nechat. Jenže vy jste si ho brala z dočasky, Na FB LOZ Olomouc je jasně uvedené, že byl u někoho v domě, kdo si ho chtěl nechat.
https://www.facebook.com/ulozcr/
Myslím, že pro nemocného pudla to bylo vhodnější prostředí, než mu dokážete poskytnout vy.
Kdyby vám tak moc záleželo na psovi tak ho necháte tam.

25.12.2015 22:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
To Flip:
Podmínky a okolnosti, za jakých byl pes vrácen chovatelce a skončil v útulku jsou sporné, jelikož jak majitelka tak chovatelka uvádějí dvě rozdílné verze. Zřejmé však je, že psa jste chtěla delší dobu vrátit. Po jeho umístnění v útulku se rozpoutala na FB smršť a myslím, že pro psa jste se vrátila právě proto. Sice to vypadá, že jste se nad ním zželela a nechtěla jste ho v útulku nechat. Jenže vy jste si ho brala z dočasky, Na FB LOZ Olomouc je jasně uvedené, že byl u někoho v domě, kdo si ho chtěl nechat.
Myslím, že pro nemocného pudla to bylo vhodnější prostředí, než mu dokážete poskytnout vy.

Šmárjá, tak tohle už mi hlava nebere

Pořád jsem si říkala, že vlastně "chápu" Flip, že nestojí o nemocného psa, který nemá šanci na dlouhý život. Že "chápu" i chovatelku, která je asi z celé situace vykolejená a nemíní platit majitelce žádnou finanční kompenzaci. A že je to vlastně spor mezi nimi a odnesl to chudák Archie. A že bych vlastně nechtěla být v kůži ani jedné z nich, natož v kůži psa.

Ale tohle fakt nechápu - jestli mohl zůstat někde v dočasné péči, tak nechápu, proč ho tam Flip nenechala.

25.12.2015 23:04
Šarina

XXX.XXX.231.146

Já to taky nechápu- vzít nemocného psa z bytu a individuální péče a strčit ho "na dožití" ven do smečky, ve které prý navíc dělá binec... to je fakt úplně děsné a svědčí to o nulovém vztahu k tomu pesanovi. Je mi z "Flip" na zvracení.

HabiAnn

26.12.2015 00:09
HabiAnn

XXX.XXX.98.36

aj napsal(a):
To Flip:

Tohle byla první věc, na kterou jsem si vzpomněla, když jsem četla vyjádření Flip. Nechápu. Mohl se tam mít dobře, mohl mu případně být nalezen nějaký plnohodnotný DOMOV.
Proč tam tedy nezůstal?

26.12.2015 08:29
umpa.lumpa

XXX.XXX.37.137

Chudák pes se stal jen figurkou v hádce dvou rádobymilovnic psů. A to, že mohl dožít v klidu u někoho doma, ale Flip, aby nevypadala jak bezcitná ho radši sebere a doma vyhodí na dvůr. To už je jen třešnička na dortu. Otřesný přístup a doufám, že se celá kauza rozmázla dostatečně na to, aby v ČR už dotyčné nikdo neprodal ani psí chlup.

26.12.2015 09:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

umpa.lumpa napsal(a):
Chudák pes se stal jen figurkou v hádce dvou rádobymilovnic psů. A to, že mohl dožít v klidu u někoho doma, ale Flip, aby nevypadala jak bezcitná ho radši sebere a doma vyhodí na dvůr. To už je jen třešnička na dortu. Otřesný přístup a doufám, že se celá kauza rozmázla dostatečně na to, aby v ČR už dotyčné nikdo neprodal ani psí chlup.

Třeba se Flip objeví a vyjasní, jak to vlastně je.

26.12.2015 09:58

Fiona.Praha napsal(a):
Třeba se Flip objeví a vyjasní, jak to vlastně je.

Ale možná má Flip na tom dvoře nějakou šikovnou fenečku, terá bude zrovinka hárat. Z jejího předchozího...všelijakému křížení se nevyhýbá. ( ale to už by byla prasárna na n-tou, krýt psem, o kterém je přesvědčená o dědičné chorobě ! Nebo ta choroba až tak moc dědičná není ? - nějak mám pocit, že u Flip je možné cokoliv - ale jen ze čteného - osobně ji neznám ).

26.12.2015 10:00
tereza.128

XXX.XXX.39.165

Důkladně jsem pročetla celou diskuzi a mirně řečeno, je mi zle a to z obou zúčastněných dam.
Je zcela evidentní, že o psa jim vůbec nejde, ani jedné z nich, oběma jde jen a jen o peníze.
Jedna z nich si koupí psa a když se vyskytne problém, snaží se na tom vydělat. Když to nevyjde, psa prostě někde uváže a opustí. za to by měla být potrestána, opuštění zvířete je trestný čin!
Druhá, co toho psa prodala, než aby připustila, že se chyba mohla stát u ní, raději psa nechá zdechnout, než aby ustoupila a připustila podíl na stavu psa.
Pes trpí fokálně membranoproliferativní glomerulonefritidou. Toto onemocnění často vzniká jako důsledek neléčené streptokokové nebo stafylokokové infekce. Vzhledem k tomu, že majitelka psa vlastnila 4 měsíce, když se nemoc objevila, mohlo k prvotní infekci klidně dojít ještě v CHS. Ale také nemuselo. Dalším důvodem tohoto onemocnění však je SYSTÉMOVÉ ONEMOCNĚNÍ, což je genetická záležitost a pokud i další štěňata z vrhu takto onemocněla, je velmi pravděpodobné, že se jedná o druhou variantu - čili geneticky podmíněné systémové onemocnění. V tomto případě by majitelka měla pravdu.
Myslím, že by obě dámy měly srazit paty a psovi najít nějaký domov, kde ho budou mít rádi i s touto nemocí a poskytnou mu lásku pro ten krátký čas, co mu ještě zbývá. Myslím, že ho není moc.
Kdysi jsem měla psa s touto vadou. Po objevení prvních příznaků došlo v krátké době ke zkolabování ledvin a úhynu psa. Jednalo se o také o genetickou záležitost, tehdy uhynuli všichni jedinci z vrhu.
Píšu to je pro úplnost, máslo na hlavě mají zřejmě obě dámy. Chovatelka by rozhodně neměla dané spojení opakovat.

26.12.2015 10:06

tereza.128 napsal(a):
Důkladně jsem pročetla celou diskuzi a mirně řečeno, je mi zle a to z obou zúčastněných dam.
Je zcela evidentní, že o psa jim vůbec nejde, ani jedné z nich, oběma jde jen a jen o peníze.
Jedna z nich si koupí psa a když se vyskytne problém, snaží se na tom vydělat. Když to nevyjde, psa prostě někde uváže a opustí. za to by měla být potrestána, opuštění zvířete je trestný čin!
Druhá, co toho psa prodala, než aby připustila, že se chyba mohla stát u ní, raději psa nechá zdechnout, než aby ustoupila a připustila podíl na stavu psa.
Pes trpí fokálně membranoproliferativní glomerulonefritidou. Toto onemocnění často vzniká jako důsledek neléčené streptokokové nebo stafylokokové infekce. Vzhledem k tomu, že majitelka psa vlastnila 4 měsíce, když se nemoc objevila, mohlo k prvotní infekci klidně dojít ještě v CHS. Ale také nemuselo. Dalším důvodem tohoto onemocnění však je SYSTÉMOVÉ ONEMOCNĚNÍ, což je genetická záležitost a pokud i další štěňata z vrhu takto onemocněla, je velmi pravděpodobné, že se jedná o druhou variantu - čili geneticky podmíněné systémové onemocnění. V tomto případě by majitelka měla pravdu.
Myslím, že by obě dámy měly srazit paty a psovi najít nějaký domov, kde ho budou mít rádi i s touto nemocí a poskytnou mu lásku pro ten krátký čas, co mu ještě zbývá. Myslím, že ho není moc.
Kdysi jsem měla psa s touto vadou. Po objevení prvních příznaků došlo v krátké době ke zkolabování ledvin a úhynu psa. Jednalo se o také o genetickou záležitost, tehdy uhynuli všichni jedinci z vrhu.
Píšu to je pro úplnost, máslo na hlavě mají zřejmě obě dámy. Chovatelka by rozhodně neměla dané spojení opakovat.

Chovatelka dané spojení neopakovala, jen po půl roce fenu kryla, jen jiným psem. Nese-li to onemocnění fena ?...

26.12.2015 10:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

tereza.128 napsal(a):

Lze odhalit přenašeče? Nebo jak je možné, že se to objeví?
Pokud to má Archie po matce (což samozřejmě chovatelka nemohla vědět), je tedy pravděpodobné, že to bude mít i vrh B. A u koho se neprojeví, přenese to na svá štěňata?

26.12.2015 10:32
aj

XXX.XXX.50.88

Jak jsem již psala, chovatelka a majitelka uvádějí dvě různé verze nejen okolností předání psa, ale i onemocnění.Čím vlastně trpí pes s jistotou nevíme. Za předpokladu, že membranoproliferativní glomerulonefritidou, tak je možné, že jisté genetické zatížení-predispozice tam byli. Avšak umístnění pudla do kotce, popř. jeho celodenní pobyt venku mohlo podnítit vypuknutí onemocnění.
Ještě se mi nezdají informace Flip, co se stalo s ostatními psi z vrhu. Odkud tyto informace má ? Pochybuji, že by se ji s tím svěřila chovatelka. Nevylučuji, že se mohla o osudu nějakého náhodně dozvědět z FB, ale ona nejenže ví, kolik psů vrhu onemocnělo, ona taky ví, že chovatelka je předala dál.

26.12.2015 10:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
Jak jsem již psala, chovatelka a majitelka uvádějí dvě různé verze nejen okolností předání psa, ale i onemocnění.Čím vlastně trpí pes s jistotou nevíme. Za předpokladu, že membranoproliferativní glomerulonefritidou, tak je možné, že jisté genetické zatížení-predispozice tam byli. Avšak umístnění pudla do kotce, popř. jeho celodenní pobyt venku mohlo podnítit vypuknutí onemocnění.
Ještě se mi nezdají informace Flip, co se stalo s ostatními psi z vrhu. Odkud tyto informace má ? Pochybuji, že by se ji s tím svěřila chovatelka. Nevylučuji, že se mohla o osudu nějakého náhodně dozvědět z FB, ale ona nejenže ví, kolik psů vrhu onemocnělo, ona taky ví, že chovatelka je předala dál.

Pro mne z toho vyplývá, že si udělaly holky negativní reklamu jedna druhé. Možná to byl záměr, protože i negativní reklama je reklama.
Ale pro mne je z toho závěr, že bych nechtěla psa ani z CHS pudlů z Olomoucka ani vycvičeného, nevycvičeného, čistokrevného nebo křížence od Flip.
Že může mít někdo pudla v kotci venku, by mne nenapadlo ani ve snu.
To, že Archie nezůstal v té domácí péči nebo kde to tedy byl, vůbec nechápu a nepochopím.
Pravděpodobně bude Archie nějakým důkazem v nějakém sporu a proto bude čekat v kotci na verdikt soudu nebo smrt, podle toho, co přijde dřív
Smutný příběh.

26.12.2015 10:57
aj

XXX.XXX.50.88

To Fiona: A pitevní protokol pak může sloužit jako důkaz při soudních tahanicích.

Kvído 46

26.12.2015 10:58
Kvído 46

XXX.XXX.232.53

Od začátku je to špatně.
Nechápu, proč chovatelka prodala 8.měsíční štěně KP na asistenční výcvik. Zde bych si představovala pouze milující rodinu a ne zájemce, který má " fabriku na výcvik".Navíc v dnešní době internetu není žádný problém si ověřit, co je zájemce zač.

K zadavatelce: pokud nebudu brát v úvahu, že si představuje, že hodnota psa by měla dosáhnout až k 260 tis., tak každý musí počítat s tím, že si bere živé zvíře, které může onemocnět. Stejně tak si myslím, že k tomuto druhu výcviku se hodí řada jiných plemen, ne choulostivý pes s složitou a náročnou úpravou srsti.
Pes asi dožije v kotci, i když v dočasce by mu bylo mnohem lépe.

26.12.2015 11:33

Spousta lidí se tady naváží do chovatelky a přitom jediné, za co by ji člověk mohl soudit, protože je v tom jakž takž jasno, je špatný výběr člověka, kterému svého psa prodala.

26.12.2015 11:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kvído 46 napsal(a):
Od začátku je to špatně.
Nechápu, proč chovatelka prodala 8.měsíční štěně KP na asistenční výcvik. Zde bych si představovala pouze milující rodinu a ne zájemce, který má " fabriku na výcvik".Navíc v dnešní době internetu není žádný problém si ověřit, co je zájemce zač.

K zadavatelce: pokud nebudu brát v úvahu, že si představuje, že hodnota psa by měla dosáhnout až k 260 tis., tak každý musí počítat s tím, že si bere živé zvíře, které může onemocnět. Stejně tak si myslím, že k tomuto druhu výcviku se hodí řada jiných plemen, ne choulostivý pes s složitou a náročnou úpravou srsti.
Pes asi dožije v kotci, i když v dočasce by mu bylo mnohem lépe.

Mne teď napadlo - jestli neměl být Archie, pes s PP otec kříženců např. labradoodle. Matka labík s PP, otec královský pudl s PP a budeme doufat, že štěňda budou labíci s pudlí srstí.
Flip již prodávala křížence, nevhodné k výcviku a netají se tím, že prostě kříží.
A pokud nechce mít moc reklamací, použije 2 různá podle ní vhodná plemena s PP a doufá, že získá šikovná štěňata kříženců.
Kdybych něco takového chtěla dělat, určitě bych si jako rodiče pořídila s PP, abych měla jistotu, že jsou to opravdu ta dvě plemena, která jsem chtěla.
Jen bych se do "šlechtění" nového plemene nepouštěla doma na dvorku.

Kvído 46

26.12.2015 11:47
Kvído 46

XXX.XXX.232.53

Spousta lidí se tady naváží do chovatelky a přitom jediné, za co by ji člověk mohl soudit, protože je v tom jakž takž jasno, je špatný výběr člověka, kterému svého psa prodala.

Tady nejde o odsuzování, ale o to, že si chovatelka mohla prověřit Flip a psa jí neprodat, čímž by jí sice zůstalo štěně o něco déle doma, ale nemusela zažít toto napadání a propírání přes media.

26.12.2015 14:52
Prestige

XXX.XXX.71.69

Hlavně jak jsem už psala víše, bych být chovatelkou a útulkem v Olomouci, podala trestní oznámení na majitelku za týrání psa -( opuštění zvířete). Je pravda, že o tom případu víme jen ze zde uvedených skutečností, což je asi málo. Ale třeba nechápu útulek, že vydal psa zpět majitelce, když tam bylo podezření s týrání, pes měl zůstat v dočasce.

26.12.2015 15:12

Fiona.Praha napsal(a):
Mne teď napadlo - jestli neměl být Archie, pes s PP otec kříženců např. labradoodle. Matka labík s PP, otec královský pudl s PP a budeme doufat, že štěňda budou labíci s pudlí srstí.
Flip již prodávala křížence, nevhodné k výcviku a netají se tím, že prostě kříží.
A pokud nechce mít moc reklamací, použije 2 různá podle ní vhodná plemena s PP a doufá, že získá šikovná štěňata kříženců.
Kdybych něco takového chtěla dělat, určitě bych si jako rodiče pořídila s PP, abych měla jistotu, že jsou to opravdu ta dvě plemena, která jsem chtěla.
Jen bych se do "šlechtění" nového plemene nepouštěla doma na dvorku.

Tak ten nápad jsem měla dnes před desátou taky.

26.12.2015 15:14

Na chovatelce se mi nelíbí především to, že fenu znovu při dalším hárání kryla a pak přece jen její postup při vrácení Archieho do domovské ch.st.

26.12.2015 15:25
aj

XXX.XXX.50.88

To Pestige: K tomu by se mohl přesněji vyjádřit někdo, kdo spolupracuje s útulky.
Já si myslím, že útulek psa majitelce vydat musel. K tomu, zda byl překročen zákon na ochranu proti týrání se musí vyslovit příslušná krajská veterinární správa. Až na základě jeho posouzení lze odebrat psa majitelce. Útulku nepřísluší tohle posuzovat.

26.12.2015 15:59
Prestige

XXX.XXX.71.69

aj napsal(a):
To Pestige: K tomu by se mohl přesněji vyjádřit někdo, kdo spolupracuje s útulky.
Já si myslím, že útulek psa majitelce vydat musel. K tomu, zda byl překročen zákon na ochranu proti týrání se musí vyslovit příslušná krajská veterinární správa. Až na základě jeho posouzení lze odebrat psa majitelce. Útulku nepřísluší tohle posuzovat.

No právě by mě zajímalo, jak se k tomu KVS vyjádřila.

26.12.2015 16:00

Na chovatelce se mi nelíbí především to, že fenu znovu při dalším hárání kryla a pak přece jen její postup při vrácení Archieho do domovské ch.st.

Vy jste u toho byla? Viděla jste nějaké záznamy komunikace mezi ChS a majitelkou, které "vrácení" předcházely? Viděla jste Archieho lékařskou zprávu? Máte info z první ruky, že Archieho sourozenci byli/jsou též nemocní? Já ne, a proto můžu říct jen to, že budoucí majitele bych si prolustrovala alespoň přes google, a bez ohledu na ověřitelnost informací bych štěně této osobě a do takových podmínek nedala. Ano, to je evidentní chyba chovatele.
Pak ještě můžu poznamenat, že méně důvěryhodně vzhledem k obsahu komentářů apod. na mě působí majitelka.

26.12.2015 16:33
aj

XXX.XXX.50.88

Mně připadá zvláštní, že Flip koupila psa a přitom v kupní smlouvě neměla nějak ošetřený případný výskyt skrytých vad. Alespoň při počtu psů který ji prošel rukama a častých problémech s chovateli, bych předpokládala, že si na to dá bacha.

26.12.2015 17:17

To, že chovatelka kryla fenu při jejím dalším hárání jsem se na jejích na stránkách.
A že odvezla Archieho do útulku je fakt a nechte na mě, jestli se mi to líbí nebo ne.

26.12.2015 17:20

Vy jste u toho byla? Viděla jste nějaké záznamy komunikace mezi ChS a majitelkou, které "vrácení" předcházely? Viděla jste Archieho lékařskou zprávu? Máte info z první ruky, že Archieho sourozenci byli/jsou též nemocní? Já ne, a proto můžu říct jen to, že budoucí majitele bych si prolustrovala alespoň přes google, a bez ohledu na ověřitelnost informací bych štěně této osobě a do takových podmínek nedala. Ano, to je evidentní chyba chovatele.
Pak ještě můžu poznamenat, že méně důvěryhodně vzhledem k obsahu komentářů apod. na mě působí majitelka.

Vložila jsem špatnou citaci. Sem to patří.
To, že chovatelka kryla fenu při jejím dalším hárání jsem se na jejích na stránkách.
A že odvezla Archieho do útulku je fakt a nechte na mě, jestli se mi to líbí nebo ne.

26.12.2015 18:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tak ten nápad jsem měla dnes před desátou taky.

Já myslela, že myslíte "bude vhodná hárající fenečka královského pudla".
Mně napadl labradoodl, nic méně, obě jsme měly stejnou myšlenku, bohužel.

26.12.2015 18:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
Mně připadá zvláštní, že Flip koupila psa a přitom v kupní smlouvě neměla nějak ošetřený případný výskyt skrytých vad. Alespoň při počtu psů který ji prošel rukama a častých problémech s chovateli, bych předpokládala, že si na to dá bacha.

No... Taková zkušená, co jí prošlo, dle jejích slov, rukama už hodně zvířat a takhle "naletí".

11.1.2016 22:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Pokud je za nickem Flip opravdu paní Helena Nerglová, tak o ní byla dnes, tj.11.1.2016 reportáž v Reportérech na ČT1.
Reportáž řešila 2 psy, kteří měli být vodící, ale nebyli. Fenka Maggie a pes Bosco.

11.1.2016 22:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Fiona.Praha napsal(a):
Pokud je za nickem Flip opravdu paní Helena Nerglová, tak o ní byla dnes, tj.11.1.2016 reportáž v Reportérech na ČT1.
Reportáž řešila 2 psy, kteří měli být vodící, ale nebyli. Fenka Maggie a pes Bosco.

Http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/, čas 27:20.

11.1.2016 23:02

Fiona.Praha napsal(a):
Http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/, čas 27:20.

No ty kráso, to je pecka

Veronika 86

11.1.2016 23:10
Veronika 86

XXX.XXX.255.94

Je mi z té paní na blití, a to jsem ještě mírná. Takto splachovací, egoistická, bezpáteřní, ulhaná osoba "cvičí" hafany? Kde to proboha žijeme? Paní Nerglová vše hází na romskou komunitu (zajímavé, že další nevidomý pán rom nebyl). Proč by ti lidé proboha týrali pejsky elektrickým obojkem, když hafani byli údajně vycvičení?
JASNĚ, UŽ TO VÍÍÍÍM, proto, aby pak mohli jen tak ze srandy zaplatit úřadu práce čtvrt milionu, já jsem ale hloupá. Paní Nerglová, vy jste ale hlavička. Kdo vám dal titul INženýrka?
Doufám, že tyto řádky čtete a upřímně bych vám přála, aby jste také oslepla a dostala od nějaké dobré duše takto vycvičeného pejska!

Mist

22.3.2016 18:19
Mist

XXX.XXX.10.1

Jiz nekolikrat jsem pani N. potkala, okamzite jsem ji poznala díky tomuto vlaknu. Jeji psi zanedbani, naprosto nevychovani v dospelosti, absolutne nevhodni jako vodici psi. Cvici je stylem skub sem skub tam. Neuveritelne, ze nekdo takovy muze ryzovat na postizenych lidech. Zajimalo by me jak to s pejskem z vlakna nakonec dopadlo, zda jeste vubec zije...

22.3.2016 20:27

Že nic nevycvičí vím z tv, koukala jsem na to jak tele na vrata. ale tohle ? dyť to měla prý na cvičení.
http://uzivatel.hyperinzerce.cz/uzivatel/377832-ing-helena-nerglova/inzerce/

co se děje teď ? dál cvičí ?

22.9.2016 11:41
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Docela by mě zajimalo jak pokračovala story toho psa protože ted jsem se dozveděla že pes je v Olomouci prodám za 200t... jako zdravý vodici pes který je v podstatě nanic (teda nic moc neumi a současna majjitelka s ním ma jen problemy).

22.9.2016 12:14
Atheira

XXX.XXX.240.42

Ta nemoc ledvin se jmenuje membranoproliferativní glomerulonefritida. Nechala jsem mu udělat biopsii ledvin, protože chovatelka mi řekla, že se se mnou nebude bavit dokud nebudu mít jasnou diagnózu s razítkem a to nešlo jinak udělat. Stálo mě to další čtyři tisíce a psa možná bolest, ale trvala na tom. Jenže i když to teď mám, tak mi řekla, že peníze - kupní cenu nevrátí a pes jí nezajímá.
Promiňte - já nechci píchat do vosího hnízda nikam nevedoucích věčných diskusí... ale -
- může se pak někdo divit, že si spousta lidí raděj pořídí levného bezpapíráka?

Vás očividně taky nezajímá ten pes, ale jen ty prachy. Já chápu, že jste chtěla psa na výcvik, jak jste výše psala, ale je mi blbě jen z toho, jakým způsobem dáváte najevo, jak vám vlastně na tom psovi absolutně nezáleží.

Já mám tedy nejprve psa a až hooodně daleko za ním mě zajímají prachy. Ale očividně máme každý hodnoty nastavené jinak. A mimochodem, taky si peníze netisknu, normálně je vydělávám, ale pořád pro mě prostě nemají takovou hodnotu, jako živý tvor... A nikdy mít nebudou.
Reklamovat můžete počítač, protože není takový, jaký vám byl prezentován, ale tohle mi přijde fakt dost hnusný. Samozřejmě i ze strany chovatelky, ale stejně tak i z té vaší. Holt se chudák pes dostal mezi dvě -.

22.9.2016 12:16
Atheira

XXX.XXX.240.42

Jo ono to není aktuální, jen se to tu vytáhlo novým příspěvkem... ale i tak...

22.9.2016 14:00

Kolik "vodících" psů ještě prodá (a stát zaplatí) než jí to někdo zatrhne ?
Až zas nevidomého zatáhne do silnice ?
Až umře pes, pán a 300 lidí z hromadné bouračky ?

22.9.2016 18:22
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ivulka2 napsal(a):
Docela by mě zajimalo jak pokračovala story toho psa protože ted jsem se dozveděla že pes je v Olomouci prodám za 200t... jako zdravý vodici pes který je v podstatě nanic (teda nic moc neumi a současna majjitelka s ním ma jen problemy).

Myslíte, že se jedná o Archieho?
Toho samého? To je síla
Někde u Olomouce je ta původní CHS, co ho nechtěla zpět a proto skončil v útulku Olomouc, ne?

22.9.2016 18:34
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Fiona.Praha napsal(a):
Myslíte, že se jedná o Archieho?
Toho samého? To je síla
Někde u Olomouce je ta původní CHS, co ho nechtěla zpět a proto skončil v útulku Olomouc, ne?

Ano jedna se zřejmě o Archieho a je tam prodán jako vodicí pes...který vlastně nevodí.myslím že vodicich králováku začínajicích na pismeno A asi moc nebude.

22.9.2016 20:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ivulka2 napsal(a):
Ano jedna se zřejmě o Archieho a je tam prodán jako vodicí pes...který vlastně nevodí.myslím že vodicich králováku začínajicích na pismeno A asi moc nebude.

To jsou paradoxy

22.9.2016 20:10
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Fiona.Praha napsal(a):
To jsou paradoxy

To jo pokud si přečteme znova celou diskuzi jak psa nechtěla že je nemocnej jak ho vracela a celá ta komedie okolo a nejednou je prodán jako zdravý vodicí pes a zaplacen nemalou částkou a pes v podstatě nic pořádně neumí...což je vlastně vizitka cvičitelky.

22.9.2016 20:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ivulka2 napsal(a):
To jo pokud si přečteme znova celou diskuzi jak psa nechtěla že je nemocnej jak ho vracela a celá ta komedie okolo a nejednou je prodán jako zdravý vodicí pes a zaplacen nemalou částkou a pes v podstatě nic pořádně neumí...což je vlastně vizitka cvičitelky.

Já si diskusi pamatuji a tak nestačím zírat.

23.9.2016 07:32
Granulka

XXX.XXX.115.30

Nejsem si jistá, ale zdálo se mi tak před měsícem (?) možná déle, že jsem ho viděla v Olomouci. respektive byl mu velice podobný. Ale nemůžu to říct s jistotou. Jen jsem jela kolem a zahlédla psa a v hlavě mi blesklo, jestli to není on.

2.12.2016 00:33
martin.david

XXX.XXX.32.161

Vážení,
Nejprve bych tedy všem... Zejména pak slečně Megíííííí doporučoval oslepnout, pak převzít psa a následně pak projít proškolením, jak se má se psem zacházet. (mimochodem megíííí se píše maggie a nevzpomínám si, že by tam bylo ííííí) Nejprve podotýkám, že jsem od narození nevidomý a mám rok vodící australskou ovčandu Elišku od této cvičitelky a musím říct, že jsem velmi spokojen. Je to tak. Slečně Malárová se k tomu psovi chovala hrozně, mám i podložené z výpovědí očitých světků, že fenku bila bílou holí při nástupu do trolejbusu. Mám to přímo od řidičů. Samozřejmě, že každý cvičitel má nějakou tu chybu. Ale nejprve je dobré začít u sebe jakožto u majitele. Ono je dobrý říct si z televizní reportáže, jo tahle je k... A ta cvičí blbě, ale je třeba se zamyslet, jak to je doopravdy. Jestli ten pes opravdu vyrůstá v dobrých podmínkách. Zmíněného psa Bosca vlastní pan Brožek, který ustavičně chlastá a je to podložené. Psa ustavičně trestá taháním za uši a bije ho. Já to nemám z toho, že mi to ta cvičitelka říkala, ale z výpovědí určitých kolegů pejskařů, kteří na pejskařském setkání vodících psů zrovna s p. Brožkem byli. Takže laskavě prosím, přestaňte hodnotit pro nic za nic. Pes nemá sloužit, ale vypomáhat. Většinou to bývá tak, že 40 procent je ten pes (pes jsou oči), zbytek je na majiteli. Protože pes v sobě nemá žádnou navigaci, aby majiteli dokázal vyčíst myšlenky, jo tak ty jdeš do hospody, nebo ty jdeš nakupovat, tak tě tam hned vemu. Většina lidí žije v omylu, že vodící pes znamená navigace. Ale to tak není. Vždy je to na tom nevidomém člověku, jak ovládá prostorovou orientaci. Pokud se neumí v prostoru ten člověk orientovat, tak je to těžký. To má pak problémy jak ten pes, tak i ten majitel. Protože ten pes ho někam zavede, majitel neví kam a pes je posléze potrestán. A zrovna slečna Malárová ten problém s tou orientací měla...
Jinak k té pružnosti. Kolikrát jsem s Elčou pospíchal na poslední chvíli na vlak a nedbal jsem na to, aby mi zastavovala schody. A ona si to pamatovala a ty schody mi nezastavovala. Pak jsem se na to zaměřil a cviky na zastavení jsem ustavičně opakoval a za úspěch jsem ji dával odměnky a vida... Ono to funguje a fenka mi zastavuje. V reportáži byla prý páska přes zábradlí a ten pes to podešel. Ano. Tohle mi Eliška sice udělala 2x taky, ale když jsem ji upozornil poklepáním na určitou překážku, tak si to uvědomila a tu překážku obešla. Je třeba být důslednej. To vám říkám z vlastní zkušenosti. Nenaháním si tady ego, jak si některé holčiny chovatelky asi budou zjevně myslet, ale říkám jen, co čerpám ze svých zkušeností. A s tou zanedbatelností: Je pravda, že psi od Helči jsou v blbým stavu ve smyslu čistoty. Ale je zase na tom majiteli, jestli si toho psa nechá zaprasenýho, nebo ne. Zase lidi... Ruku na srdce. Je to pes a ten pes nebude furt jako čistá dámička. Ten se při každé příležitosti vyválí v každém h... A je mu úplně jedno, jestli jde do snobské, nebo naopak chudé rodiny. Je to pes. Cvičený, ale furt je to zvíře. A to prosím bychom měli respektovat. To je z mé strany vše. Mějte se hezky a říkejte si co chcete.
S pozdravem,
Martin David.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2016 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

martin.david napsal(a):
Vážení,
Nejprve bych tedy všem... Zejména pak slečně Megíííííí doporučoval oslepnout, pak převzít psa a následně pak projít proškolením, jak se má se psem zacházet. (mimochodem megíííí se píše maggie a nevzpomínám si, že by tam bylo ííííí) Nejprve podotýkám, že jsem od narození nevidomý a mám rok vodící australskou ovčandu Elišku od této cvičitelky a musím říct, že jsem velmi spokojen. Je to tak. Slečně Malárová se k tomu psovi chovala hrozně, mám i podložené z výpovědí očitých světků, že fenku bila bílou holí při nástupu do trolejbusu. Mám to přímo od řidičů. Samozřejmě, že každý cvičitel má nějakou tu chybu. Ale nejprve je dobré začít u sebe jakožto u majitele. Ono je dobrý říct si z televizní reportáže, jo tahle je k... A ta cvičí blbě, ale je třeba se zamyslet, jak to je doopravdy. Jestli ten pes opravdu vyrůstá v dobrých podmínkách. Zmíněného psa Bosca vlastní pan Brožek, který ustavičně chlastá a je to podložené. Psa ustavičně trestá taháním za uši a bije ho. Já to nemám z toho, že mi to ta cvičitelka říkala, ale z výpovědí určitých kolegů pejskařů, kteří na pejskařském setkání vodících psů zrovna s p. Brožkem byli. Takže laskavě prosím, přestaňte hodnotit pro nic za nic. Pes nemá sloužit, ale vypomáhat. Většinou to bývá tak, že 40 procent je ten pes (pes jsou oči), zbytek je na majiteli. Protože pes v sobě nemá žádnou navigaci, aby majiteli dokázal vyčíst myšlenky, jo tak ty jdeš do hospody, nebo ty jdeš nakupovat, tak tě tam hned vemu. Většina lidí žije v omylu, že vodící pes znamená navigace. Ale to tak není. Vždy je to na tom nevidomém člověku, jak ovládá prostorovou orientaci. Pokud se neumí v prostoru ten člověk orientovat, tak je to těžký. To má pak problémy jak ten pes, tak i ten majitel. Protože ten pes ho někam zavede, majitel neví kam a pes je posléze potrestán. A zrovna slečna Malárová ten problém s tou orientací měla...
Jinak k té pružnosti. Kolikrát jsem s Elčou pospíchal na poslední chvíli na vlak a nedbal jsem na to, aby mi zastavovala schody. A ona si to pamatovala a ty schody mi nezastavovala. Pak jsem se na to zaměřil a cviky na zastavení jsem ustavičně opakoval a za úspěch jsem ji dával odměnky a vida... Ono to funguje a fenka mi zastavuje. V reportáži byla prý páska přes zábradlí a ten pes to podešel. Ano. Tohle mi Eliška sice udělala 2x taky, ale když jsem ji upozornil poklepáním na určitou překážku, tak si to uvědomila a tu překážku obešla. Je třeba být důslednej. To vám říkám z vlastní zkušenosti. Nenaháním si tady ego, jak si některé holčiny chovatelky asi budou zjevně myslet, ale říkám jen, co čerpám ze svých zkušeností. A s tou zanedbatelností: Je pravda, že psi od Helči jsou v blbým stavu ve smyslu čistoty. Ale je zase na tom majiteli, jestli si toho psa nechá zaprasenýho, nebo ne. Zase lidi... Ruku na srdce. Je to pes a ten pes nebude furt jako čistá dámička. Ten se při každé příležitosti vyválí v každém h... A je mu úplně jedno, jestli jde do snobské, nebo naopak chudé rodiny. Je to pes. Cvičený, ale furt je to zvíře. A to prosím bychom měli respektovat. To je z mé strany vše. Mějte se hezky a říkejte si co chcete.
S pozdravem,
Martin David.

Přiznám se že jsem asi natvrdlá ale jak jste to zvládnul napsat, vložit sem a ještě si všímat nuancí ve jménech zdejších uživatelů? Neberte to jako rýpání, jen mne to opravdu zajímá.

2.12.2016 18:14

Přiznám se že jsem asi natvrdlá ale jak jste to zvládnul napsat, vložit sem a ještě si všímat nuancí ve jménech zdejších uživatelů? Neberte to jako rýpání, jen mne to opravdu zajímá.

Možná diskutujete se spoustou nevidomých, aniž byste o tom věděla.

Digitální čtecí zařízení, hmatový výstup... Nevidomí už dávno nejsou tímhle směrem izolovaní.

2.12.2016 18:17

Není úplně nejjednodušší vysvětlení, že M.D. text diktuje ?
Jak třeba píše téměř nevidomá holčina s ochrnutýma rukama písemku z matiky ?

2.12.2016 19:00
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Děkuji Martinu Davidovi za jeho hezký příspěvek. A přeji vše dobré. Taky máme australačku.

3.12.2016 00:57
martin.david

XXX.XXX.35.7

Zdravím,
Tak ohledně toho, jak jsem byl schopen reagovat na nuance... Jednoduše. Už existují programy, které nám daný text na obrazovce přečtou. Ty slečny, které chtějí rejpat, tak by si měly přečíst spisy orientované na speciální pedagogiku, konkrétně na zrakově postižené jedince, když odsuzují paní Helenu Nerglovou. Tohle je teda ubohý, když tady píšou lidi, že je taková a maková a přitom vědi prd o tom, jakej je svět nevidomých, v jakém bodu je jejich komunikace s vidícími... Nemám slov. Je to trochu smutný, že tady lidi, kteří si hrají na odborníky odsoudí celkem kvalitní cvičitelku, která cvičí psi již přes dvacet let a stěžuje si na ni jen jedna morgoška a jeden ožrala. Jinak nikdo. Nezdá se vám to trochu divný? Přemýšlejte racionálně. Na Zuzanu Daušovou s helppesu si stěžovalo hodně lidí... Ale konec konců mě fascinují otázky mezi nevidomými: Od koho máš psa? Ale doprčic. Tady ty organizace vznikly, aby nám pomáhaly, ne, aby mezi sebou konkurovaly. Tady na ifauně je každej chytrej, ale nikdo! Opravdu nikdo * neví* jak je to mezi nevidomými lidmi. Takže prosím! Držte huby a krok. A pokud chcete důkaz, že nevidím, pošlu vám klidně tady kopii své oční zprávy a ZTP. A mimochodem, jak může psát chromá a nevidomá písemnou práci z matiky? Pokud má zdravé ruce, tak hmatem, a ruce jí pokud vím slouží dobře. Nohy a oči ne. Takže logycky. Ty ručičky dá na ten papírek a přečte si, co má na něm napsané v braillově písmu. Pokud má chromé i ručičky, tak existuje hlasový výstupeček, který jí ten text přečte a ona může svůj požadavek i přediktovat. Mimochodem slečno... Jak víte, že ten text diktuji? Já jej mimochodem píšu na klávesnici. To máte nějaký monitoring na mé klávesnici, Nebo jste mi domů nainstalovala kameru? Pokud ano, tak by jste si měla zajít na ušní a popřípadě na neurologii, jestli vám nešplouchá na maják, jestli neslyšíte diktovat něco někoho jiného. A nebo se mi díváte pod ruce na klávesnici? Pokud ano, tak to si protiřečíte. Tak tu kameru si vyčistěte, nebo ji nějakým způsobem zviditelněte. Protože takhle stupidní dotaz jsem snad ještě nikdy nečetl. To leda u nějaké blondýny, která má úplně vymytej mozek, ale to asi předpokládám, nejste. Nebo jo?
Většina vidící populace si myslí, že nevidomí jsou tupci a nedokáží ani napsat reagci, nebo něco takového. Ale doba se mění. Kdybych byl takovej blbec, za kterého mě považujete, tak nestuduji již třetím rokem na vysoké škole.
Mějte se hezky a doufám v nějaké rozumné a konstruktivní dotazy.
S pozdravem,
Martin David.

3.12.2016 08:29
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

martin.david napsal(a):
Zdravím,
Tak ohledně toho, jak jsem byl schopen reagovat na nuance... Jednoduše. Už existují programy, které nám daný text na obrazovce přečtou. Ty slečny, které chtějí rejpat, tak by si měly přečíst spisy orientované na speciální pedagogiku, konkrétně na zrakově postižené jedince, když odsuzují paní Helenu Nerglovou. Tohle je teda ubohý, když tady píšou lidi, že je taková a maková a přitom vědi prd o tom, jakej je svět nevidomých, v jakém bodu je jejich komunikace s vidícími... Nemám slov. Je to trochu smutný, že tady lidi, kteří si hrají na odborníky odsoudí celkem kvalitní cvičitelku, která cvičí psi již přes dvacet let a stěžuje si na ni jen jedna morgoška a jeden ožrala. Jinak nikdo. Nezdá se vám to trochu divný? Přemýšlejte racionálně. Na Zuzanu Daušovou s helppesu si stěžovalo hodně lidí... Ale konec konců mě fascinují otázky mezi nevidomými: Od koho máš psa? Ale doprčic. Tady ty organizace vznikly, aby nám pomáhaly, ne, aby mezi sebou konkurovaly. Tady na ifauně je každej chytrej, ale nikdo! Opravdu nikdo * neví* jak je to mezi nevidomými lidmi. Takže prosím! Držte huby a krok. A pokud chcete důkaz, že nevidím, pošlu vám klidně tady kopii své oční zprávy a ZTP. A mimochodem, jak může psát chromá a nevidomá písemnou práci z matiky? Pokud má zdravé ruce, tak hmatem, a ruce jí pokud vím slouží dobře. Nohy a oči ne. Takže logycky. Ty ručičky dá na ten papírek a přečte si, co má na něm napsané v braillově písmu. Pokud má chromé i ručičky, tak existuje hlasový výstupeček, který jí ten text přečte a ona může svůj požadavek i přediktovat. Mimochodem slečno... Jak víte, že ten text diktuji? Já jej mimochodem píšu na klávesnici. To máte nějaký monitoring na mé klávesnici, Nebo jste mi domů nainstalovala kameru? Pokud ano, tak by jste si měla zajít na ušní a popřípadě na neurologii, jestli vám nešplouchá na maják, jestli neslyšíte diktovat něco někoho jiného. A nebo se mi díváte pod ruce na klávesnici? Pokud ano, tak to si protiřečíte. Tak tu kameru si vyčistěte, nebo ji nějakým způsobem zviditelněte. Protože takhle stupidní dotaz jsem snad ještě nikdy nečetl. To leda u nějaké blondýny, která má úplně vymytej mozek, ale to asi předpokládám, nejste. Nebo jo?
Většina vidící populace si myslí, že nevidomí jsou tupci a nedokáží ani napsat reagci, nebo něco takového. Ale doba se mění. Kdybych byl takovej blbec, za kterého mě považujete, tak nestuduji již třetím rokem na vysoké škole.
S pozdravem,
Martin David.

Zbytečně se tady rozčilujete, nikdo proti Vám tu nic nepsal, paní byla zvědavá, jak nevidomý člověk píše na internetu, druhá ji to vysvětlila. Nemáte důvod tady na nikoho útočit.. bohužel se s tím u nevidomých a hlavně neslyšících setkávám často.

3.12.2016 12:24
balisek

XXX.XXX.131.211

Vážený pane Davide, nehodnotím kvality paní Flip jako cvičitelky, hodnotím její kvality jako člověka. A k tomu nepotřebuji vědět, jak je to mezi nevidomými lidmi - tudíž nebudu držet "hubu a krok"!

Pokud je někdo schopen uvázat těžce nemocného psa uprostřed noci o kliku a odejít, tak je z mého pohledu naprostý morální póvl!

PS: Pro pořádek, na jednání paní chovatelky mám podobný názor jako na jednání paní Flip.

3.12.2016 13:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

martin.david napsal(a):
Zdravím,
S pozdravem,
Martin David.

Martine, já myslím, že zde není nikdo, kdo by Vám nevěřil, že jste nevidomý. Kauzu cvičitelky slepeckých psů neznám, jen Vám chci popřát vše dobré do života. Věřím, že to s Vaším handicapem nemáte lehké.

3.12.2016 13:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Zbytečně se tady rozčilujete, nikdo proti Vám tu nic nepsal, paní byla zvědavá, jak nevidomý člověk píše na internetu, druhá ji to vysvětlila. Nemáte důvod tady na nikoho útočit.. bohužel se s tím u nevidomých a hlavně neslyšících setkávám často.

Ano, souhlasím. Dokonce si myslím, že ta varianta diktování textu někomu může být některými nevidomými využívána. Ale věřím samozřejmě panu Martinovi, že v jeho případě je to tak, jak píše on.

3.12.2016 14:27

martin.david napsal(a):
Zdravím,
S pozdravem,
Martin David.

Tak teď jste tomu dal "na p.rdel". Osočil jste mě zcela zbytečně. Na pochybování o tom, že jste nevidomý, jsem odpověděla, že můžete psát na ifaunu tím nejjednodušším způsobem - a sice diktovat. Nikde jsem netvrdila, že to tak je. Nevím, proč jste se toho tak chytil a vymyslel na mě tolik "superlativů".
No a upřesním, jak píše písemku z matiky mnou zmíněná holčina. Na chodbě, za dveřmi třídy, protože diktuje a ostatním dětem by tím pádem napovídala. Ale tady jste měl zase vy věšteckou kouli a věděl, že psát může, protože má zdravé ručičky. Nemá. Ač se to zdá divné - buďte rád, že jste jen nevidomý.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2016 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Takže jsem blondýna jen proto že jsem se zajímala jaké dnes jsou vymoženosti? ne nepohybuji se v tomto směru tudíž se o to běžně nezajímám tudíž nevím, na co nevím se slušně zeptám. Váš útok je zcela zbytečný nikde nebyly pochyby o vás. jen slušný dotaz který se ve vaší odpovědi zvrhnul v urážky. Bravo.
O tom že paní je h*vado mám stejný názor jako zde mnoho jiných - kdo frká psy bez papírů halabala jen aby měl štěňata, kdo těžce nemocného psa uváže na plot a nechá ho na x dnů zatáhnout do útulku jen aby se pomstil chovatelce. Takový člověk podle mě je h*vado s velkým H. a úctu si rozhodně nezaslouží.

3.12.2016 18:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Možná jsem jediná, ale mně příspěvek přijde jako účelová obhajoba a reklama konkrétní osoby, plná zbytečných slov v podstatě o ničem.

3.12.2016 19:18

Fiona.Praha napsal(a):
Možná jsem jediná, ale mně příspěvek přijde jako účelová obhajoba a reklama konkrétní osoby, plná zbytečných slov v podstatě o ničem.

Možná i máte pravdu, ten druhý příspěvek tomu nahrává. Holt internet včetně iFauny je záležitost zcela anonymní ( i když megííí umí vyšťourat ledaco ).

3.12.2016 22:11
martin.david

XXX.XXX.35.7

Zdravím,
Opět se nestačím divit, jak se někteří dovtípili, že nemám/mám nějaký vedlejší handicap. Mě třeba ty ruce a nohy sloužej. Té holčině bohužel ne... A vůbec jí to nezávidím a je mi jí líto a přeji jí do života moc štěstí. smajlík
Ale fascinuje mě, že když někdo píše sem z nevidomých, tak mu dáváte hned automaticky druhý handicap... Tak trochu to vybočovalo. Ale to je jedno. Možná, že je to nějaká diskuse, ve které jsem asi nebyl přítomen a ani se o to nezajímám. Jen podotýkám, že to do zmiňovaného tématu nepatřilo. A teď mi jen řekněte: Jak víte, že cvičitelka uvázala psa k plotu a nechala ho tam? Kolikrát mě prosila, že mě přijde s Eliškou zacvičovat pozdě, protože musela řešit toho nemocnýho pudla. A řešila to s ochráncema zvířat a toho pudla si pro výcvik vzala a předala ho jako úžasně vycvičeného. To z jednoho dotazu dokážete vymonitorovat, co paní Nerglová dělá? Tak to bravo! Protože jestli jo, tak jste asi jediní v republice, kteří z jednoho dotazu dokážou monitorovat. No nic. Přeberte si to jak chcete. Já jsem sem přidal jen to, co si myslím a z této diskuse a z tohoto webu se odhlašuji a odstraňuji, protože je to pěkná vymejvárna mozku a je to jen pro lidi, co nemají co dělat a řešej jen a jen kraviny a ve finále jim nejde jen o toho psa, ale o to, aby zde nakydali tolik špíny, co se za nehet vejde místo toho, aby se s osobou, kterou tak vehementně pomlouvají sešli a normálně si vše vysvětlili. Není to obhajoba, jen takové racionální úvahy a spíš se nad tou diskusí zarážím a je mi to spíš k pláči.
Mějte se co možná nejlépe a zaměřte se asi na něco jiného, než na hnusné a sprosté pomluvy, to je zbytečné!
Možná jsem taky nakydal spoustu řečí, ale já se to tady snažím vysvětlit, jak to je. Helena má psy ráda a já nevěřím tomu, že by byla ochotná přistoupit na tenhle hnus, co na ní dáváte. Ať si říká kdo chce co chce. Já si za svým názorem budu stát a nikdo mi ho nevymluví. Ani lidé zde pobývající.
S pozdravem,
Martin David.

3.12.2016 22:21
martin.david

XXX.XXX.35.7

Mimochodem lituju Megííí. Protože znám příjemnější činnosti, než jít ustavičně někomu po krku a co nejvíc mu uškodit. Třeba jít s pejskem na příjemnou procházku, než sedět celý den u pc. :-D
Papapa.

4.12.2016 00:37
balisek

XXX.XXX.131.211

Vážený pane, máte čas psát sáhodlouhé obhajoby paní Flip, tak si také najděte čas a přečtěte si laskavě celou diskuzi!

To, že psa se onemocněním ledvin uvázala v zimě uprostřed noci o kliku chovatelce, není dedukce - zcela veřejně se k tomu přihlásila samotná Flip. Pes byl údajně smrtelně nemocný, takže pro ní nepotřebný odpad. Kde je dnes Archiemu konec, ví jen ona sama.

4.12.2016 02:05
ivulka2

XXX.XXX.155.174

balisek napsal(a):
Vážený pane, máte čas psát sáhodlouhé obhajoby paní Flip, tak si také najděte čas a přečtěte si laskavě celou diskuzi!

To, že psa se onemocněním ledvin uvázala v zimě uprostřed noci o kliku chovatelce, není dedukce - zcela veřejně se k tomu přihlásila samotná Flip. Pes byl údajně smrtelně nemocný, takže pro ní nepotřebný odpad. Kde je dnes Archiemu konec, ví jen ona sama.

Archie je v Olomouci kde byl prodán za plnou cenu jako zdravý asistenční pes...sice co vím tak moc použitelný není ale má štěstí na majitelku která ho netýrá a nekazí a i tak pes nevodí.A tohle vím od kamarádky která dřív slepecké psi cvičila a shodou okolností se s majitelkou přátelí jelikož jí cvičila a předávala předchozího psa.

4.12.2016 08:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tak teď jsem přesvědčená, že to psal naprosto nezaujatý člověk.
Moc se mi "líbí", jak obhajoba přechází v obžalobu diskutujících a vrací se zpět k obhajobě. Do toho se vloží trošku útoku na city. Dobré jsou obraty jako podložené výpovědi očitých svědků a kolikrát mne prosila, já si za svým názorem budu stát, atd. Fakt propracované

4.12.2016 10:19
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

balisek napsal(a):

Nečetla jsem všechno, můžu se zeptat, co a komu ta ženská udělala? Jakože proč se nějaké chovatelce mstila?

4.12.2016 11:11
balisek

XXX.XXX.131.211

Celá kauza z pohledu chovatelky je zde:
https://goo.gl/AWqNtv.

4.12.2016 12:36
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

balisek napsal(a):
Celá kauza z pohledu chovatelky je zde:
https://goo.gl/AWqNtv.

Díky.

5.12.2016 08:15
Granulka

XXX.XXX.115.30

Pudlík je opravdu v Olomouci u starších lidí. Paní je nevidomá, pán vidí. Oba jsou ale zvláštní. Pejsek opravdu nevodí. Ale třeba se má u nich dobře.

ketrinn

13.10.2020 14:02
ketrinn

XXX.XXX.245.17

Ahoj, s chovatelkou Flip mám špatnou zkušenost a jsme ráda, že před koupí štěněte australského ovčáka jsme poznala, že je to obyčejná množka. Chtěla jsme s PP, bylo mi řečeno, že mají zrovna štěnátka. Po dotazu jakou bych chtěla barevnou variaci mi pak vypsala, že mají všechny barevné variace, fotky štěňat neposlala a na můj dotaz, zdali mohu vidět rodiče a přijet do Loun se podívat na štěnátka kde vyrůstají a seznámit se s nimi tak přišel těžký ignor. Furt do teď nechápu, proč co tohle v našem světě děje, že někdo má psi vyloženě na prachy ...

13.10.2020 16:13

ketrinn napsal(a):
Ahoj, s chovatelkou Flip mám špatnou zkušenost a jsme ráda, že před koupí štěněte australského ovčáka jsme poznala, že je to obyčejná množka. Chtěla jsme s PP, bylo mi řečeno, že mají zrovna štěnátka. Po dotazu jakou bych chtěla barevnou variaci mi pak vypsala, že mají všechny barevné variace, fotky štěňat neposlala a na můj dotaz, zdali mohu vidět rodiče a přijet do Loun se podívat na štěnátka kde vyrůstají a seznámit se s nimi tak přišel těžký ignor. Furt do teď nechápu, proč co tohle v našem světě děje, že někdo má psi vyloženě na prachy ...

Můžete psát hezky česky ?
" přijet do Loun se podívat na štěnátka kde vyrůstají a seznámit se s nimi tak přišel těžký ignor." ?????
Kdože to k vám přišel?

13.10.2020 22:08

Můžete psát hezky česky ?
" přijet do Loun se podívat na štěnátka kde vyrůstají a seznámit se s nimi tak přišel těžký ignor." ?????
Kdože to k vám přišel?

Bohužel, český jazyk se u mladé generace moc nenosí.

14.10.2020 07:35
ainu

XXX.XXX.48.66

Flip (Helena Nerglová) se tu řešila už dříve.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3053449/koupe-stenete?from-list=1#a3129920
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1175756/dodavatel-do-utulku

Plus FB stránka Pozor na množitele:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=877818838953519&id=731921746876563

Nevodící pes
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/216452801240002/video/445760

A tohle je vtipné...
"4. Leopardí labrador

...vznikl účelovým křížením australského ovčáka s retrívry.
Přestože bylo toto plemeno Evropskou kynologickou unií uznáno teprve
nedávno, můžete se u nás s několika „melírovanými„ pejsky v roli průvodců
nevidomých setkávat již několik let.
Z australského ovčáka mají jeho nesmírnou ochotu spolupracovat s člověkem a
držet se svého pána, z labradora nekomplikovanou extrovertní povahu, která
nic moc neřeší a má ráda všechno a všechny. Z flata pak jeho neskutečnou
příchylnost a lásku k lidem a taky nejlepší stav kloubů ze všech retrívrů,
ze zlatého retrívra eleganci."
(zpracováno z informací Ing. H. Nerglové, fotka taky od ní)
https://www.facebook.com/vodicipsi/photos/a.728343620692905/768479786679288

14.10.2020 09:44

Nejen u mladé generace, furt teď slyšíme lockdown a kurzarbeit, jak kdyby to nešlo česky.

14.10.2020 10:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.99

A bude hůř.
Psaný projev v češtině po distanční výuce, to bude "pastva pro oko".

14.10.2020 12:47

Fiona.Praha napsal(a):
A bude hůř.
Psaný projev v češtině po distanční výuce, to bude "pastva pro oko".

No, ono je to pastva pro oko i při výuce prezenční. Opravuji hrubky i v písemkách z anatomie nebo jiných odborných předmětů - slova jako zvýře, bachorové pliny nebo oční výčko mě fakt nenechají klidnou.

14.10.2020 14:46
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Bachorové plíny, to už je sakra eko matka, aby něco takového použila. :D

14.10.2020 18:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.70

Varaxi napsal(a):
Bachorové plíny, to už je sakra eko matka, aby něco takového použila. :D

Bachorové pliny měly být nejspíš "plyny"

14.10.2020 18:44
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Fiona.Praha napsal(a):

15.10.2020 08:01
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Fiona.Praha napsal(a):

Jj, asi jo. Mně to došlo, ale jak jsem to četla poprvé a rychle, první, co mě napadlo, byly ty plíny. A pak ještě piliny.
Plyny mě napadly až na třetí pokus. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík