Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2016 20:06
alberta

XXX.XXX.220.6

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na názor ohledně chovatelky Ing. Nerglové Heleny (www.guidedog.cz).
Rádi bychom si od ní koupili štěně (AO), ale čtu různé protichůdné názory a ráda bych se ujistila, že jde o dobrého člověka a zdravé pejsky. Nemáte prosím někdo zkušenost, nebo informaci? Děkuji.

2.2.2016 20:33
bilusik

XXX.XXX.168.4

Stačí, když si tady do vyhledavače v diskuzích zadáte její příjmení - Nerglová a vyjedou vám tyto 3 diskuze - Vodicí pes (od koňadra) 28.01.2016 09:41 (honzapm) 23
Jak vrátit psa chovateli? (od Flip) 11.01.2016 23:10 (Veronika 86) 324
dodavatel do ůtulků... (od Neregistrovaný) 21.01.2012 14:46 (Neregistrovaný) 33.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2016 21:36

Jestli jsou to ti kříženci AUO x borderka, tak cena je dost vysoká.
http://www.annonce.cz/inzerat/australsky-ovcak-x-border-32786741-wph6bk.html.

2.2.2016 23:22
awake

XXX.XXX.115.136

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli jsou to ti kříženci AUO x borderka, tak cena je dost vysoká.
http://www.annonce.cz/inzerat/australsky-ovcak-x-border-32786741-wph6bk.html.

Voříšci za 4500 Kč

3.2.2016 08:12
aj

XXX.XXX.50.88

Flip má CHS ? Já myslím, že sama množí nějaké křížence a pokud se ji něco nehodí do výcviku, tak prodává dál.

3.2.2016 13:37
lev

XXX.XXX.253.186

Uvedená chovatelka nemá registrovanou CHS pod ČMKU. Jsou zde pouze dva pánové stejného přijmení, ale zda mají s onou osobou něco společného vůbec netuším.

Název stanice Majitel
Eufemé PaedDr. Nergl Luboš
od Kocáby Ing Nergl Zdeněk.

Zkušenost

7.6.2016 19:57
Zkušenost

XXX.XXX.11.125

Dobrý den, od paní Nerglové jsme si koupili štěňátko. Bohužel jsme nedali na prostředí, ze kterého jsme si pejska brali a nechali se unést touhou pořídit si pejska, což byla velká chyba. Pejsek nám druhý den po nákupu začal "odcházet". Veterinář zjistil, že byl nakažen parvovirózou. Už bychom si zde pejska NIKDY nepořídili! Snad někomu naše zkušenost pomůže při rozhodování.

7.6.2016 20:19

Zkušenost napsal(a):
Dobrý den, od paní Nerglové jsme si koupili štěňátko. Bohužel jsme nedali na prostředí, ze kterého jsme si pejska brali a nechali se unést touhou pořídit si pejska, což byla velká chyba. Pejsek nám druhý den po nákupu začal "odcházet". Veterinář zjistil, že byl nakažen parvovirózou. Už bychom si zde pejska NIKDY nepořídili! Snad někomu naše zkušenost pomůže při rozhodování.

Je to stále stejná písnička...jen se mění "dodavatel štěňat"...a eventuelní "zdravotní potíže" štěněte...

Tak snad to je vééélké ponaučení propříště.

7.6.2016 20:26
balisek

XXX.XXX.131.211

Je to stále stejná písnička...jen se mění "dodavatel štěňat"...a eventuelní "zdravotní potíže" štěněte...

Tak snad to je vééélké ponaučení propříště.

Ono je to s touhle paní trochu jinak. Není to typický množitel, ale velmi podivný cvičitel vodících a asistenčních psů. Najděte si diskuzi "Jak vrátit psa chovateli?" (zadavatelka Flip).

7.6.2016 20:29
aneleh

XXX.XXX.128.47

No každopádně za cenu štěněte u téhle - nechci použít žádný neslušný výraz a slušný mě nenapadá - máte nestandartní štěně aussíka se všema vyšetřeníma, po zdravých rodičích a s PP...

7.6.2016 20:35

balisek napsal(a):
Ono je to s touhle paní trochu jinak. Není to typický množitel, ale velmi podivný cvičitel vodících a asistenčních psů. Najděte si diskuzi "Jak vrátit psa chovateli?" (zadavatelka Flip).

No spíš jsem reagovala na větu:
Bohužel jsme nedali na prostředí, ze kterého jsme si pejska brali a nechali se unést touhou pořídit si pejska

to je alespoň pro mě to PRVNÍ na co koukám...

8.6.2016 07:52
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No spíš jsem reagovala na větu:
Bohužel jsme nedali na prostředí, ze kterého jsme si pejska brali a nechali se unést touhou pořídit si pejska

to je alespoň pro mě to PRVNÍ na co koukám...

Ale vždy se najdou lidé co vezmou. Bohužel.
Přece jsme nejeli tak daleko pro nic. Tady ho nenecháme. Berem.

No je to zlé.

8.6.2016 17:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
Ale vždy se najdou lidé co vezmou. Bohužel.
Přece jsme nejeli tak daleko pro nic. Tady ho nenecháme. Berem.

No je to zlé.

Nemyslím, že je to tak - přece jsme nejeli tak daleko pro nic.
Často je to bohužel o tom, no...není takový, jaký by měl být, smrdí, je plachý, ale přece ho v tom bordelu nenechám - zachráním ho, chudinku.
Jedna má kamarádka je taková "záchranářka" a když to napíši nadneseně, až doma se podívala, co si to vlastně koupila. A vůbec to nebylo o tom, tak daleko jsem nejela pro nic za nic. Ona je z Prahy, psa koupila v Praze. Mohla si to 100x rozmyslet a 100x se tam event. vrátit. Ne, chňapla smradlavé, slepené, vyděšené štěně, zaplatila, uvěřila všemu, co jí bylo nakecáno a teprve doma zjistila, co to vlastně má. Dnes se tomu po těch letech smějeme, ale tenkrát jsem jí vynadala a ona odmítala vrátit psa zpět do takového bordelu. Ona ho ve svých očích zachránila.

8.6.2016 18:35
balisek

XXX.XXX.131.211

Navíc prostředí někdy klame. Jsou chovky, kde si ani kafe raději nedáte, ale zvířata mají vymazlená, skvěle opečovávaná.

8.6.2016 18:56

balisek napsal(a):
Navíc prostředí někdy klame. Jsou chovky, kde si ani kafe raději nedáte, ale zvířata mají vymazlená, skvěle opečovávaná.

No myslela jsem spíš "prostředí" pro zvířata...a vztah mezi chovatelem a zvířetem, jestli mají doma bordel a špinavý hrnky je mi šuma fuk...jejich věc

8.6.2016 18:56

Fiona.Praha napsal(a):
Nemyslím, že je to tak - přece jsme nejeli tak daleko pro nic.
Často je to bohužel o tom, no...není takový, jaký by měl být, smrdí, je plachý, ale přece ho v tom bordelu nenechám - zachráním ho, chudinku.
Jedna má kamarádka je taková "záchranářka" a když to napíši nadneseně, až doma se podívala, co si to vlastně koupila. A vůbec to nebylo o tom, tak daleko jsem nejela pro nic za nic. Ona je z Prahy, psa koupila v Praze. Mohla si to 100x rozmyslet a 100x se tam event. vrátit. Ne, chňapla smradlavé, slepené, vyděšené štěně, zaplatila, uvěřila všemu, co jí bylo nakecáno a teprve doma zjistila, co to vlastně má. Dnes se tomu po těch letech smějeme, ale tenkrát jsem jí vynadala a ona odmítala vrátit psa zpět do takového bordelu. Ona ho ve svých očích zachránila.

No to se bohužel dá pochopit...komu by nebilo takového štěňátka líto

Sam 90210

8.6.2016 19:02
Sam 90210

XXX.XXX.148.112

balisek napsal(a):

Přesně tak, já osobně bych si vzala raději vymazlené, skvěle opečovávané štěně z "chlupatého" obýváku, než vystrašeného prcka neustále zavřeného v kumbále, za to z vyleštěného bytu...

Zkušenost

10.6.2016 20:44
Zkušenost

XXX.XXX.11.244

Když se podíváte na www stránky paní Nerglové, vypadají, že jde o někoho, kdo ví, co a jak. Jak tu někdo víše napsal, ono to nejeví dojem té jasné množírny, jak vídáte v televizi. Paní Nerglová hovoří velmi fundovaně, vysvětlí proč má na dvoře tolik psů více ras, co je to cílené křížení(o čemž laik nemá moc potuchy), proč prostředí není tak "lichotivé" jak by si sama přála, co právě buduje, jak se psy odborně pracuje atd. Předloží očkovací průkazy atd.(dodnes nevíme, zda udaná očkování vlastně proběhla). Bohužel psa člověk nepořizuje každý den, aby věděl, na co si dát pozor atd. Po naší zkušenosti a po tom, čím jsme si s pejskem prošli si už umím jasně vysvětlit, jak to paní provozuje a jak to tam chodí a bohužel mi z toho není nejlépe. No a vy pak po hodinovém rozhovoru, po kterém vám paní odpoví pohotově na všechny otázky, které máte, máte doma štěně, které je plné škrkavek, má průjem a druhý den zkolabuje. Dnes už jsme se také pučili, bohužel za cenu velmi vyčerpávajícího boje o záchranu pejska. Chtěla jsem se zde podělit s naší zkušeností a odpovědět tím na dotaz výše, zda si zde štěňátko zakoupit či ne. Snad to někomu pomůže při rozhodování.

Zkušenost

10.6.2016 20:47
Zkušenost

XXX.XXX.11.244

Omlouvám se za překlepy: samozřejmě výše a poučili

Přidejte reakci

Přidat smajlík