Štěně na nás vrčí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nywmeria

5.3.2016 22:26
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Dobrý den,
přinesli jsme si dnes domů štěně z útulku (3 a půl měsíce) Československého vlčáka(možná je s něčím mixnutý), ještě s náma moc nekomunikuje, a když ho chceme pohladit tak zavrčí a štěkne.Vím, že se ho v žádném případě nesmíme bát, a zdůraznit mu, kdo je tady pán, ale jak?Četla jsem o tom, že se může štěně povalit na záda, ale je mi už pod kolena, a bojím se, že by mě kousl.Fuj a nesmíš, jsem mu říkala.Myslíte, že se to zlepší?Přece jenom je u nás první den.
Děkuji všem moc za příspěvek.

5.3.2016 22:35
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Je to miminko, to se ho bojíte už teď? Co až vyroste? Máte nějaké zkušenosti? ČSV není úplně pes pro začátečníky. Jinak mluvit neumí, tak vrčí štěká a dokonce i kouše. Je to štěně, co takhle mu strčit hračku do tlamky a hrát si s ním, ale jestli se bojíte, že vas pokouše ve 3měsících. Hrajte si, budujte vztah, buďte mu oporou a neházejte na záda, a nebo možná vrátit
..

5.3.2016 22:38
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Jo a povely ho nejprve musíte naučit a až po té mu je dávat, nerodí se s tím, že ví co je to fuj a nesmíš, možná si něco alespoň přečíst o výchově by pomohlo.

5.3.2016 22:43
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Tak samozřejmě, že se s tím nerodí, zvýšila jsem hlas, aby pochopilo, že tohle se nedělá.Chceme si s ním hrát a budovat vztah, ale jaksi to nejde, když nás k sobě nepustí.A troufla bych si tvrdit, že o výchově něco přečtené mám.

5.3.2016 22:47
hunter

XXX.XXX.168.162

Není to vrčení alá "chci si hrát" ? První den nejde dělat žádné závěry, ale pokud se bojíte 3.měsíčního štěněte, je něco někde špatně. Asi by nebylo od věci chodit do psí školky. Pokud to není zvlášť narušený a špatně socializovaný pes, tak to může být stresem z nového prostředí. Každopádně bych zatím nespěchal a psa extra nepeskoval, v tomto věku z toho stejně nemá rozum.

5.3.2016 22:51
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Doufám, že to tím stresem bude.Když jsme ho brali na procházku, šel krásně a nebyl žádný problém ani s hlazením.
Nebylo, zavrčel když jsem k němu šla a chtěla ho pohladit, mluvila jsem k němu vlídným hlasem.

5.3.2016 22:59
Šarina

XXX.XXX.231.146

Vypadá to, že máte nulové zkušenosti se psy, takže nechápu, že jste si vzali z útulku ne zcela jednoduchou rasu (pokud je to tedy mix s čs. vlčákem). Co včil? Nakupte knížky a studujte (už jste měli mít nastudováno), najděte nejbližší cvičák a co nejdřív se tam objevte.
Štěně si hraje tak, že vrčí a štěká. Štěně dokonce i hodně kouše (!); to je nejen přirozené, ale dokonce pro jeho zdárné začlenění do lidské smečky i důležité!
Navíc je u vás první den, tak jaký by k vám mělo mít vztah? Může se v novém prostředí i bát - třeba i proto na vás vrčí, že je nejistý a je mu vaše mazlení nepříjemné! Za to ho přece nemůžete trestat... a už vůbec ho nedávejte na záda! Na podobné debilní rady zapomeňte!...
Navíc jsou plemena (či povahy), která prostě nejsou primárně na mazlení a je třeba si je nejdřív "získat" společnými aktivitami.
A jestli mu říkáte "fuj" a "nesmíš", tak je to pro něj zatím to samé, jako kdyby vás odvezli do Číny a tam vám "něco" říkali. On vám totiž nerozumí!

5.3.2016 23:01
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

nywmeria napsal(a):
Doufám, že to tím stresem bude.Když jsme ho brali na procházku, šel krásně a nebyl žádný problém ani s hlazením.
Nebylo, zavrčel když jsem k němu šla a chtěla ho pohladit, mluvila jsem k němu vlídným hlasem.

Tak mu to třeba není příjemné, když na něj cizí osoba z výšky natahuje ruku k hlavě, nebo už má špatnou zkušenost. Já bych si k němu sedla začala jezdit třeba uzlem po podlaze, nebo plyšákem, začala bych se s ním tahat a pak ho třeba i škádlit rukama, ale ono vám teď stejně půjde po rukách jak piraňka, šla bych na to přes hru. A venku si hodně hrát a socializovat.s ostatními psy.

5.3.2016 23:05
Šarina

XXX.XXX.231.146

"... zavrčel když jsem k němu šla a chtěla ho pohladit, mluvila jsem k němu vlídným hlasem..."

Obecně, štěně by mělo jít k vám, ne že vy půjdete k němu, nejlépe se vztaženou rukou a "vlídným" hlasem... to je nejlepší na to, aby štěně znejistělo.
Musíte ho vy lákat k sobě, třeba tak, že si kleknete na zem a budete tleskat, ukazovat mu hračku, pak se s ním o ni tahat, házet mu ji atd... tak si ho musíte získat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2016 23:06

nywmeria napsal(a):

Máte štěně první den, navíc z útulku. Zkuste se vžít do jeho kůže. Noví, neznámí lidé, nové pachy, nové prostředí. Ví bůh, zda v takovém stresu vůbec štěně zná své jméno, pokud v útulku nějaké mělo.
Nechte ho navyknout na sebe, okolí, týden dva minimálně potrvá, než si jeho mozeček všechny změny zpracuje. Štěně nechte na pelíšku odpočívat. Nebo kde to při "vrčení" ležel. Zásadně za ním nechodit a nevnucovat mu svou přítomnost. Když už máte nutkání si ho pohladit, ideál pro základ přivolání - ale štěně musí spolupracovat, ne že ho budete budit. Pěkně pamlsek do ruky a s náležitou intonací štěně přivolat z pár metrů doma. Odměna, pohlazení a nechat ho jít. Tak by to mělo být. Ne, že si ho budete chodit hladit. Na mě někdo sahnout, když odpočívám nebo jím, vyletím jak čertík z krabičky.
A k tomu úvodnímu dotazu. Netřeba zdůrazňovat, kdo je kde pánem, netřeba psa povalovat na záda. Jediné, co je potřeba udělat, je navázat s tím štěnětem komunikaci. Čitelnou pro něj. Srozumitelnou pro něj. Jasnou pro něj. Nějakýmu "Fuj" bude rozumět asi tolik, jako vy finovi tázajícího se na cestu. Neubližujte štěněti, nechte ho vydýchat nové prostředí.
Pokud už teď si štěně staví hranice a "nechce vás k sobě pustit" - je to VAŠE chyba, vy děláte něco špatně a jste příliš hrrr.

5.3.2016 23:11
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Děkuji za příspěvky.Nechci ho trestat, jen jsem vyčetla, že si nemá připadat jako vůdce smečky, což mi vrčením tak přišlo, tak jsem na něho zvýšila hlas.Chápu, že se bojí ale nechci aby to tak bylo nadále a zvykl si na nás.Za tip s uzlem děkuji, zkusím to.

5.3.2016 23:14
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Všem děkuji.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2016 00:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

nywmeria napsal(a):
Děkuji za příspěvky.Nechci ho trestat, jen jsem vyčetla, že si nemá připadat jako vůdce smečky, což mi vrčením tak přišlo, tak jsem na něho zvýšila hlas.Chápu, že se bojí ale nechci aby to tak bylo nadále a zvykl si na nás.Za tip s uzlem děkuji, zkusím to.

To, že si 3,5 měsíční, absolutně nesoběstačné štěně (v přírodě by bez matky chcíplo) může připadat jako vůdce smečky, jste myslela vážně...?
To je přibližně stejná pitomost, jako kdybyste si myslela, že může mít 4 leté dítě pocit, že je hlava rodiny...
Možná bude lepší, když štěně vrátíte dokud je ještě čas, protože takhle budete nešťastní vy i pes (teda, pokud to celé není nějaká provokace).

6.3.2016 00:02

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To, že si 3,5 měsíční, absolutně nesoběstačné štěně (v přírodě by bez matky chcíplo) může připadat jako vůdce smečky, jste myslela vážně...?
To je přibližně stejná pitomost, jako kdybyste si myslela, že může mít 4 leté dítě pocit, že je hlava rodiny...
Možná bude lepší, když štěně vrátíte dokud je ještě čas, protože takhle budete nešťastní vy i pes (teda, pokud to celé není nějaká provokace).

Hlavně nerozumím tomu, proč ten útulek chce dát jakéhokoliv psa každému za každou cenu.

6.3.2016 00:14
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Všude se píše(ve všem článcích, v knize od Karla Hartla apod.), že nemá dojít k žádné známce agrese vůči majiteli, tak jak tomu potom mám rozumět?Pokud si toto přečtu, pak nabydu dojmu, že bych měla zvýšit hlas, pokud štěně zavrčí.
To, že mám otázku a dostanu odpověď, která mi pomůže a můžu ji pak praktikovat, neznamená, že se o toho psa nedokážeme postarat.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2016 00:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

nywmeria napsal(a):
Všude se píše(ve všem článcích, v knize od Karla Hartla apod.), že nemá dojít k žádné známce agrese vůči majiteli, tak jak tomu potom mám rozumět?Pokud si toto přečtu, pak nabydu dojmu, že bych měla zvýšit hlas, pokud štěně zavrčí.
To, že mám otázku a dostanu odpověď, která mi pomůže a můžu ji pak praktikovat, neznamená, že se o toho psa nedokážeme postarat.

Pokud dáte dítě poprvé do školky, a ono je v cizím prostředí, kde nokoho nezná nejisté, a odmítá spolupracovat (to štěně je ve stejné situaci), tak to asi paní učitelka nespraví tím, že ho seřve, nebo mu dá na zadek...

6.3.2016 00:36

Pokud dáte dítě poprvé do školky, a ono je v cizím prostředí, kde nokoho nezná nejisté, a odmítá spolupracovat (to štěně je ve stejné situaci), tak to asi paní učitelka nespraví tím, že ho seřve, nebo mu dá na zadek...

6.3.2016 06:11
scylla

XXX.XXX.150.32

nywmeria napsal(a):

Zapomínáte na jedno důležité - proč to štěně vrčí. Jestli je to kříženec čsv, počítejte s vysokou inteligencí a velkou samostatnosí. Jeho důvěru si budete muset zastloužit, ne vyřvat. Zapomeňte na nějaké vůdčí postavení a chovejte se tak, aby mělo štěně důvod vám věřit, chodit k vám, vyhledávat kontakt s vámi. Nekřičte, nezvyšujte hlas, netrestejte, neválejte ho po zemi, nepřitlačujte ho k zemi. Nešišlejte, nepřehrávejte pochvaly, na to jsou čsv dost alergičtí a neupřímnost poznají na sto honů. Sedněte na zem, nechte ho po sobě lézt, všechno zkoumat. Nechdte vy za ním, ale volejte si ho k sobě. Jestli je ze špatných podmínek, nelitujte ho dejte mu čas a na tresty a vůdcovství zapomeňte. Vrčení je jedna z forem komunikace, ke které pes přistoupí, když jste přehlédli jemnější signály. Tak na něj za to neřvěte.

6.3.2016 07:06

nywmeria napsal(a):
Dobrý den,
přinesli jsme si dnes domů štěně z útulku (3 a půl měsíce) Československého vlčáka(možná je s něčím mixnutý), ještě s náma moc nekomunikuje, a když ho chceme pohladit tak zavrčí a štěkne.Vím, že se ho v žádném případě nesmíme bát, a zdůraznit mu, kdo je tady pán, ale jak?Četla jsem o tom, že se může štěně povalit na záda, ale je mi už pod kolena, a bojím se, že by mě kousl.Fuj a nesmíš, jsem mu říkala.Myslíte, že se to zlepší?Přece jenom je u nás první den.

Vy. se bojíte jeho a on se bojí vás. když mu jak píšete zdůrazníte kdo je pán bude se vás bát jještě víc. Ukažte mu že se bát nemusí, hrajte si s ním, hladte ho, krmte ho a nechte mu hlavně taky klid. Ani to hlazení nevynucujte. musí to chtít i on sám. Nepovalujte ho a nedělejte s ním podobné nesmysly, pak by se bál a opravdu vás kousl, vždyt je u vás první den, nezná vás, bůhví co má za sebou když je z útulku.Ale ještě se zamyslete i nad sebou, bojíte se 3,5 měsíčního miminka, co až budete mít doma dvouletého pubertáka o váze třeba 40-50 kg, nebylo by pro vás lepší vrátit ho zpátky ?

6.3.2016 08:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Každý se psy jednou začíná, tedy svými vlastními psy, ale většina má odkoukáno chování psů alespoň z dětství, kdy měli psa u rodičů, případně u babičky. Pořídit si psa, ještě k tomu tak složitého plemene, jako je čévéčko, je pro začátečníka opravdu nerozum. Tady nestačí jen načíst, protože toto plemeno se vychovává trochu jinak(a chová jinak) než většina běžných pracovních či společenských plemen. Pokud si nevíte rady už při prvním projevu štěněte..fakt nevím, co na to říct. Vy jste si mysleli, že se bude chovat přesně podle nějaké přírůčky a ono ne?!? Takže od začátku: zapomeňte na nějaké dokazování nadřazenosti a se štěndem si hrajte a hrajte. Všechno musí být, škola hrou", i povely se učí(procvičují)při hrách. Jestli chcete něco načíst, zkuste si projít články lidí, co vychovávali seveřany, primitivní plemena a berte si rady odtud.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2016 08:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vy. se bojíte jeho a on se bojí vás. když mu jak píšete zdůrazníte kdo je pán bude se vás bát jještě víc. Ukažte mu že se bát nemusí, hrajte si s ním, hladte ho, krmte ho a nechte mu hlavně taky klid. Ani to hlazení nevynucujte. musí to chtít i on sám. Nepovalujte ho a nedělejte s ním podobné nesmysly, pak by se bál a opravdu vás kousl, vždyt je u vás první den, nezná vás, bůhví co má za sebou když je z útulku.Ale ještě se zamyslete i nad sebou, bojíte se 3,5 měsíčního miminka, co až budete mít doma dvouletého pubertáka o váze třeba 40-50 kg, nebylo by pro vás lepší vrátit ho zpátky ?

Přesně! Navíc, pokud ho vrátí teď, tak má pes reálnou šanci, že najde vhodnější majitele, ale za půl roku, kdy z něj bude zrazený neurotik, co napadá z nejistoty, už se jeho šance na lepší život o dost sníží
Zadavatelka si místo toho může vybrat mezi spoustou jednodušších plemen, na které bude stačit, i bez modrých rad z příruček, a všichni budou spokojení
mimochodem, tady taky jeden odstrašující případ z posledních dní (by mě zajímalo, na co ta pipina nutně potřebovala zrovna bulla):
http://www.novinky.cz/krimi/396609-divka-si-vzala-z-utulku-krizence-staforda-a-pitbula-za-par-dni-volala-o-pomoc.html.

6.3.2016 08:25
Šarina

XXX.XXX.231.146

nywmeria napsal(a):

Vrčení, kňučení, štěkání... to všechno jsou zcela normální výrazové prostředky. Ne vždy to znamená "chci být vůdcem smečky". Vlastně to to znamená jen velmi zřídka! Daleko častěji, zvláště u malého štěněte v novém prstředí to znamená: "Nevím, kde jsem se to octl, bojím se, není mi to příjemné, nevím, co mám dělat".
Ty zvukové projevy jsou ale jen jednou částí komunikace! Jak psala scylla, před zavrčením vám štěně dalo najevo řadou drobných náznaků, co vám chtělo říct. Postavení těla, hlavy, ocasu, uší, pohled, olíznutí... to všechno proběhlo a vy jste si toho nevšimla. A na poslední náznak, na zavrčení, zareagujete okřiknutím. To štěně musí být zmatené totálně, ono vám řeklo všechno a jste to vy, kdo reaguje divně a koho je třeba se bát.

Knihy, kde se píše o povalení na záda, zahoďte. Ty pro vás určiě nebudou. Dneska je na trhu hodně knih o psí komunikaci (o tom se před 30 lety nevědělo vlastně vůbec nic). A co nejdřív vyražte do psí školky.
Co se týká pejska, co máte doma, tedy jeho rasy: jak víte, že je to kříženec ČSV? To je odhad pracovníků útulku, nebo tam byl s maminkou?

(Taky bych pejska rychle vrátila a šáhla po nějakém společenském plemeni, ale z dobrých podmínek, tedy z CHS, kde budete vědět, čím si štěně už prošlo.).

josefrous

6.3.2016 08:48
josefrous

XXX.XXX.86.28

Doporuuji vám se před proházkou učesat

6.3.2016 08:51
scylla

XXX.XXX.150.32

Přesně! Navíc, pokud ho vrátí teď, tak má pes reálnou šanci, že najde vhodnější majitele, ale za půl roku, kdy z něj bude zrazený neurotik, co napadá z nejistoty, už se jeho šance na lepší život o dost sníží
Zadavatelka si místo toho může vybrat mezi spoustou jednodušších plemen, na které bude stačit, i bez modrých rad z příruček, a všichni budou spokojení
mimochodem, tady taky jeden odstrašující případ z posledních dní (by mě zajímalo, na co ta pipina nutně potřebovala zrovna bulla):
http://www.novinky.cz/krimi/396609-divka-si-vzala-z-utulku-krizence-staforda-a-pitbula-za-par-dni-volala-o-pomoc.html.

Zadavatelka klidně zvládne i tohle štěně, pokud se bude řídit citem a rozumem a vybodne se na různé knihy a rádobyodborníky, možná o to lépe, že ty zkušenosti teprve získává, možná se o to lépe se psem domluví.

6.3.2016 08:53
Prestige

XXX.XXX.71.69

Zkuste sem dát foto pejska.

6.3.2016 09:00
anonymx

XXX.XXX.139.72

nywmeria napsal(a):

Ale prave ze znamena a bohužel to nezvladnete v žádném případe. Dotyčného člověka z utulku, ktery vam dal tohle stene bych pověsila za... do pruvanu. Jste absolutni laik a daji vam štěně, ktere je tak problemoveho plemene ze uz to vic nejde s ještě s nsprosto žádnou socializaci v kritickém veku. Za toho pejska prosim, vratte ho jeste dnes a vyberte si nejakeho mene narocneho. Tohle by skoncilo spatne.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2016 09:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

scylla napsal(a):
Zadavatelka klidně zvládne i tohle štěně, pokud se bude řídit citem a rozumem a vybodne se na různé knihy a rádobyodborníky, možná o to lépe, že ty zkušenosti teprve získává, možná se o to lépe se psem domluví.

Jenomže ten cit a rozum musí být přítomen - kdyby byl, tak tahle diskuze vůbec nevznika

6.3.2016 09:26
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Dnes už je to lepší, už za námi chodí, je sice trochu bázlivější, ale doufám, že si v nás najde důvěru.Poznámky typu, že se ze psa stane neurotik apod. bych nechala stranou, jsme s manželem sportovně založení, a pevně věřím, že vhodní se o psa správně postarat.Za rady děkuji.

6.3.2016 09:28

anonymx napsal(a):
Ale prave ze znamena a bohužel to nezvladnete v žádném případe. Dotyčného člověka z utulku, ktery vam dal tohle stene bych pověsila za... do pruvanu. Jste absolutni laik a daji vam štěně, ktere je tak problemoveho plemene ze uz to vic nejde s ještě s nsprosto žádnou socializaci v kritickém veku. Za toho pejska prosim, vratte ho jeste dnes a vyberte si nejakeho mene narocneho. Tohle by skoncilo spatne.

Máte naprostou pravdu, nezvládne ho, už jen to, že zadala takový dotaz. I kdyby jí radilo nevím kolik lidí, myslím, že to nedá, bude mít velký problém, ve 3 a půl měs. už je to dost na hraně, myslím, že člověk, který má s ČV zkušenosti, by to zvládnul, takový dotaz by ani nepoložil. Štěnda ČV už se socializují mnohem dříve a kdoví, co ten psí chudák do teď prožil, myslím, že ne, nic dobrého, když ve svém věku už je v útulku, místo, aby byl už od mala ve své nové rodině, která mu porozumí. Přikláním se k názoru, VRÁTIT!, dokud je čas, a vzít si mnohem jednoduššího pejska.

6.3.2016 09:33
scylla

XXX.XXX.150.32

Jenomže ten cit a rozum musí být přítomen - kdyby byl, tak tahle diskuze vůbec nevznika

Právě proto, že je přítomen, tak vznikla. Kdyby přítomen nebyl, převracela by štěně na záda nebo dělala podobné kokotiny, které se svého času doporučovaly na wolfdogu a mezi čévéčkáři. Ona se zeptala.

6.3.2016 09:36
scylla

XXX.XXX.150.32

nywmeria napsal(a):
Dnes už je to lepší, už za námi chodí, je sice trochu bázlivější, ale doufám, že si v nás najde důvěru.Poznámky typu, že se ze psa stane neurotik apod. bych nechala stranou, jsme s manželem sportovně založení, a pevně věřím, že vhodní se o psa správně postarat.Za rady děkuji.

Pošlu vám SZ. Jen prosím - cit, rozum, uvědomte si, že jste v roli vlídných a laskavých učitelů, ne vůdců smečky. Velice doporučím tuto knihu, kde najdete rozumné rady, jak vychovat pohodového psa, jak si poradit se socializací a s případnými problémy s chováním.

www.clovekpritelpsa.cz myslím, že je to jedna z nejlepších knih.

6.3.2016 09:36
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Pokud vím, žádný učený z nebe nespadl.Jak už jsem psala, pročetla jsem různé články i knihu, dokonce i nějaké diskuze tady, a ve většině psali, že by si to štěně nemělo dovolit.Chápu, že se bálo, ale jak mám být pak chytrá z toho, když si přečtu, že mám na něho v takovém případě zvýšit hlas.Tak jsem ho zvýšila, nezařvala jsem na něho jak si to asi mnozí tady představují.Vy jste nikdy neudělali chybu?Asi ne, a ještě mnozí soudíte, že určitě budu krkavčí majitelka a stane ze z něj neurotik.

Snažím se co nejvíce to jde, dát mu tu nejlepší péči a porozumění, a s radami, které mi tu někteří dali, mi to půjde lépe.

6.3.2016 09:38
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Scylla: Děkuji moc.

6.3.2016 09:38
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

nywmeria napsal(a):

Nikdo neříká, že mu nedáte péči, nebo se o něj nepostaráte, ale není to jednoduché plemeno a to, že se ho bojíte ve 3měsících a přikládáte to dominanci je hodně špatn a nedokáží si představit co budete dělat až bude dospívat a bude mít těch 30kilo. Taky jsem.začátčník, ale zvolila jsem jednodušší plemeno, mate něco načtení o samotném plemeni? Ta představa dospělého ČSV, jehož majitel se ho bojí už teď, mě děsí.

6.3.2016 09:40
scylla

XXX.XXX.150.32

Oni se ho nebojí, jen se nechali zblbnout. Před čtením o tomto plemeni bych dost varovala, protože se občas divím, kde autoři (kromě pana Hartla) na ty věci chodili a jeslti vůbec čsv viděli.

6.3.2016 09:48
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Tímto dotazem jsem chtěla tomu ''strachu'' předejít, aby to tak, jak píšete nedopadlo.Samotné mi přijde hloupé bát se malého štěněte, a pokud začnu se správnou výchovou, a vybudujeme si nějaký vztah, je docela vyloučené se ho potom bát v dospělosti.
Četla jsem mnoho článku, i viděla krátký dokument Polopatě- ČSV.A ano, skoro ve všem je strašně zdůrazněna hierarchie ve smečce, tak jsem to tak měla v hlavě, že jsem to prostě udělala.Když něco víte teoreticky, je to samozřejmě těžší v praxi, ale pořád myslíte na to, aby jste vše udělali správně a něco nepokazili.Já jsem udělala chybu, a jsem moc ráda, že mi to bylo vysvětleno.

6.3.2016 09:52
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Myslím, že je lepší se na něco zeptat, než to rovnou praktikovat, i když je to sebehloupější dotaz.

6.3.2016 10:03

nywmeria napsal(a):
Pokud vím, žádný učený z nebe nespadl.Jak už jsem psala, pročetla jsem různé články i knihu, dokonce i nějaké diskuze tady, a ve většině psali, že by si to štěně nemělo dovolit.Chápu, že se bálo, ale jak mám být pak chytrá z toho, když si přečtu, že mám na něho v takovém případě zvýšit hlas.Tak jsem ho zvýšila, nezařvala jsem na něho jak si to asi mnozí tady představují.Vy jste nikdy neudělali chybu?Asi ne, a ještě mnozí soudíte, že určitě budu krkavčí majitelka a stane ze z něj neurotik.

Snažím se co nejvíce to jde, dát mu tu nejlepší péči a porozumění, a s radami, které mi tu někteří dali, mi to půjde lépe.

Ano, učený z nebe opravdu nespadl, ale musíte si uvědomit, že pokud je to kříženec ČV, opravdu není vhodný pro každého a ta socializace od malička v jakém prostředí a podmínkách se pohybuje, je moooc důležitá. ČV není normální pes s normální psí povahou. Pokud si ho chcete nechat, řiďte se radami, co vám tady napsala scyla a habe, zkontaktujte nějaké majitele ČV a sbírejte informace. Stejně si myslím, že pokud si ho necháte, v pubertě budete mít velké problémy, jestli je to opravdu kříženec ČV, budete mít doma zničené všechno, atd... jak tady bylo psáno, vysoká inteligense a samostatnost. Bohužel, je dost smutné, že si lidi pořídí psa, jen proto, že je v modě a že se jim líbí, a později zjistí, že jsou nešťastní, oni i pes. Mě se taky moc líbí malina, ale je to plemeno na sport, na práci a vím, že nemám tolik času a energie se tomu věnovat, tak, jak bych měla, tak si ho prostě nekoupím, než, aby se pes nudil, nějaké jen tak procházky a 1x týdně na cvičák, by mu opravdu nestačilo. Tak to dobře zvažte a hodně štěstí.

6.3.2016 10:07
scylla

XXX.XXX.150.32

nywmeria napsal(a):
Tímto dotazem jsem chtěla tomu ''strachu'' předejít, aby to tak, jak píšete nedopadlo.Samotné mi přijde hloupé bát se malého štěněte, a pokud začnu se správnou výchovou, a vybudujeme si nějaký vztah, je docela vyloučené se ho potom bát v dospělosti.
Četla jsem mnoho článku, i viděla krátký dokument Polopatě- ČSV.A ano, skoro ve všem je strašně zdůrazněna hierarchie ve smečce, tak jsem to tak měla v hlavě, že jsem to prostě udělala.Když něco víte teoreticky, je to samozřejmě těžší v praxi, ale pořád myslíte na to, aby jste vše udělali správně a něco nepokazili.Já jsem udělala chybu, a jsem moc ráda, že mi to bylo vysvětleno.

Osobní zkušenost s čsv, jak jsem je zažila. ČSV je úžasný, velice chytrý pes, který nebude slepě poslouchat a plnit povely, bude se chovat tak, jak se naučil, že je správné. Je to úžasný parťák pro lidi, kteří se pohybují hodně venku, dělají třeba dogtrekking, chodí na výlety a dávají psovi aktivity tohoto typu. Jsou hodně společenští, komunikativní. Jejich respekt i důvěru si musíte zasloužit tím, jak se ke psovi chováte - srozumitelně, důsledně, vlídně, klidně. Nebude vás respektovat, pokud budete chtít praktikovat výchovu založenou na povelech a buzeraci typu chození první ze dveří a vyhazování psa z gauče a podobně, zrovna tak na ječení neupřímných přehrávaných pochval a odhazování pamlsků. Při prvním stylu výchovy vychováte problémáka, který vás bude mít brzy dost a umí vám to dát najevo, v druhém připadě psa, který vás blahosklonně bere na vědomí, když se mu to hodí. Hodně záleží na socializaci a na tom, jak se provede, ale dá se dohnat i když se zanedbá. Nemají rádi psy stejného pohlaví a někteří jsou útoční, někteří ne, záleží na psovi a na tom, jak ho zvládne majitel. Výcvikáři je označují za problematické plemeno, protože nebudou trdlovat po cvičáku, když v tom neshledají sami smysl. Psi chovaní venku v kotcích a cvičákovsky vedení bývají problémovější než psi chovaní doma a s pohybovými aktivitami typu toho treku. Trekaři a lidé podobného založení čsv za problémové psy nepovažují. Jinak řečeno - jaké si to uděláš, takové to máš.
Takže - cit, rozum, srozumitelnost pro psa, nenechat psa na vás kašlat, ale nehonit si na něm ego, hodně kontaktů s lidmi, zvířaty, - snesou i kočky, králíky, drůběž, naučí se v lese nelovit, se psy a co nejvíc různých prostředí. Odpovídat na otázky, podpořit v tom, co je dobře, odvést od toho, co je špatně a nahradit povolenou činností, komunikovat a číst je a bude to v pohodě. Maltézák z toho nikdy nebude, je třeba s tím počítat, ale může z něj být super parťák.

6.3.2016 10:08
scylla

XXX.XXX.150.32

Ano, učený z nebe opravdu nespadl, ale musíte si uvědomit, že pokud je to kříženec ČV, opravdu není vhodný pro každého a ta socializace od malička v jakém prostředí a podmínkách se pohybuje, je moooc důležitá. ČV není normální pes s normální psí povahou. Pokud si ho chcete nechat, řiďte se radami, co vám tady napsala scyla a habe, zkontaktujte nějaké majitele ČV a sbírejte informace. Stejně si myslím, že pokud si ho necháte, v pubertě budete mít velké problémy, jestli je to opravdu kříženec ČV, budete mít doma zničené všechno, atd... jak tady bylo psáno, vysoká inteligense a samostatnost. Bohužel, je dost smutné, že si lidi pořídí psa, jen proto, že je v modě a že se jim líbí, a později zjistí, že jsou nešťastní, oni i pes. Mě se taky moc líbí malina, ale je to plemeno na sport, na práci a vím, že nemám tolik času a energie se tomu věnovat, tak, jak bych měla, tak si ho prostě nekoupím, než, aby se pes nudil, nějaké jen tak procházky a 1x týdně na cvičák, by mu opravdu nestačilo. Tak to dobře zvažte a hodně štěstí.

Měla jsem čsv, nikdy nic nezničila v bytě ani nikde jinde.

6.3.2016 10:11
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Samozřejmě budu sbírat informace, právě teď to dělám.Kvuli modě jsem si ho nepořídili, je to krásný pes to ano, ale hledali jsme prostě parťáka na život a na smrt, což může být jakýkoli pes, ale prostě jsme zvolili jak jsme zvolili.Ukvapené závěry o naší a jeho nešťastnosti dopředu rozhodně dělat nebudu, a budu se snažit dělat vše proto, tomuto předejít.

6.3.2016 10:12

scylla napsal(a):
Osobní zkušenost s čsv, jak jsem je zažila. ČSV je úžasný, velice chytrý pes, který nebude slepě poslouchat a plnit povely, bude se chovat tak, jak se naučil, že je správné. Je to úžasný parťák pro lidi, kteří se pohybují hodně venku, dělají třeba dogtrekking, chodí na výlety a dávají psovi aktivity tohoto typu. Jsou hodně společenští, komunikativní. Jejich respekt i důvěru si musíte zasloužit tím, jak se ke psovi chováte - srozumitelně, důsledně, vlídně, klidně. Nebude vás respektovat, pokud budete chtít praktikovat výchovu založenou na povelech a buzeraci typu chození první ze dveří a vyhazování psa z gauče a podobně, zrovna tak na ječení neupřímných přehrávaných pochval a odhazování pamlsků. Při prvním stylu výchovy vychováte problémáka, který vás bude mít brzy dost a umí vám to dát najevo, v druhém připadě psa, který vás blahosklonně bere na vědomí, když se mu to hodí. Hodně záleží na socializaci a na tom, jak se provede, ale dá se dohnat i když se zanedbá. Nemají rádi psy stejného pohlaví a někteří jsou útoční, někteří ne, záleží na psovi a na tom, jak ho zvládne majitel. Výcvikáři je označují za problematické plemeno, protože nebudou trdlovat po cvičáku, když v tom neshledají sami smysl. Psi chovaní venku v kotcích a cvičákovsky vedení bývají problémovější než psi chovaní doma a s pohybovými aktivitami typu toho treku. Trekaři a lidé podobného založení čsv za problémové psy nepovažují. Jinak řečeno - jaké si to uděláš, takové to máš.
Takže - cit, rozum, srozumitelnost pro psa, nenechat psa na vás kašlat, ale nehonit si na něm ego, hodně kontaktů s lidmi, zvířaty, - snesou i kočky, králíky, drůběž, naučí se v lese nelovit, se psy a co nejvíc různých prostředí. Odpovídat na otázky, podpořit v tom, co je dobře, odvést od toho, co je špatně a nahradit povolenou činností, komunikovat a číst je a bude to v pohodě. Maltézák z toho nikdy nebude, je třeba s tím počítat, ale může z něj být super parťák.

6.3.2016 10:18
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Scyllo moc děkuji.Nechci z něho cvičenou opičku, chci s ním souznít.
S těmi pamlsky, teď ze začátku, když ho třeba zavoláme a on příjde, pamlsek dáme, nebo když s ním jdeme ven a on jde bez problému, taky.To nevadí?

6.3.2016 10:18

scylla napsal(a):
Měla jsem čsv, nikdy nic nezničila v bytě ani nikde jinde.

Já znám 3 a ničili všichni, záleží, kdo je má, ale jeden je dodnes s prominutím-magor, podle svého majitele, který s ním nehnul, protože ho nepochopil(pohlaví-pes) no a ty dvě, jsou feny a ty už jsou v pohodě. Na člověku, který je má, hodně záleží.

6.3.2016 10:19
anonymx

XXX.XXX.139.72

Jenže ucit se jak se psem s CVC nelze a uz vubec ne s handicapovanym stenetem. Nedokazala jste "precist" jeho chovani prvni den. Neudelala jste jednu chybu, ale delate vsechno spatne. Prominte mi uprimnost, ale tohle je stene pro zkušeného pejskare a ne pro začátečníky. Radit vam "rozum a cit" zni sice hezky; ale v praxi je to blabol.
jak resite jeho bazlivost? Co jste ho zacali ucit?
Nikdo nepsal o neurotikovi, ale na 100% budete mit bazliveho a nejisteho psa. Co vsechno z toho plyne si dnes nedovedete ani predstavit.

6.3.2016 10:25
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Milý anonyme, také bych si přála vlastnit věšteckou kouli, kterou jistě vlastníte, když tak dobře víte jaký ten pes u nás na 100% bude, a že je štěně handicapované.
Bázlivost řešíme tím, že mu nedáváme důvod se nás bát.

6.3.2016 10:39

nywmeria napsal(a):
Dobrý den,

Vraťte ho, vždyť vy o ČSV nic nevíte! A nevíte nic ani o výchově psa obecně. Jestliže se ho bojíte teď, jak to bude za pár měsíců, až bude pes v pubertě a bude aspirovat na vůdce smečky? A to bude, protože vy pro něj nebudete představovat autoritu.

6.3.2016 11:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

nywmeria napsal(a):
S těmi pamlsky, teď ze začátku, když ho třeba zavoláme a on příjde, pamlsek dáme, nebo když s ním jdeme ven a on jde bez problému, taky.To nevadí?

6.3.2016 11:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jak jsem psala já i ostatní - všichni děláme a dělali jsme při výchově chyby jenže: jsou plemena tzv.splachovací, u kterých vám ledasco projde a jsou plemena, u kterých už je to prostě napořád. Vím to, mám samojeda, což také není jednoduchý pes, podobná výchova jako čévéčko. První byl berňák, kterému stačilo všechno prostě říct a hned chápal, hned plnil, poslouchal na první dobrou. Samojed byl úplně jiný. Také jsem si říkala, že je budu prostě vychovávat stejně, přísně, ale spravedlivě a hlavně s láskou. Jenže pak jsem byla opravdu rozčarovaná(mírně řečeno) když samík na mne prostě dlabal, ať si panička volá jak chce, já si udělám své a pak třeba přijdu apod. Trvalo opravdu roky, než jsem pobrala, že jiný nebude a přestala na něj tlačit a srovnávat s berňákem. Ano, teď v jeho 8letech trochu rekapituluju a snažím se přijít na to, jestli by se dalo něco dělat jinak. Jenže právě - co se tento pes jednou naučí(ať už to dobré, či právě i to špatné) je pro něj dané a víceméně neměnné...

6.3.2016 11:33
anonymx

XXX.XXX.138.184

nywmeria napsal(a):
Milý anonyme, také bych si přála vlastnit věšteckou kouli, kterou jistě vlastníte, když tak dobře víte jaký ten pes u nás na 100% bude, a že je štěně handicapované.

Na to nepotřebuji věšteckou kouli. Stačí vaše "nedáváme mu důvod se nás bát".
Štěně je handicapované tím, že v nejkritičtějším období /jak jste určitě vyčetla/, bylo v útulku. To je moc velký průšvih a u ČV obzvlášť.
Soudím, že z vodítka jste ho nepustili, mezi lidmi a psy jste také nebyli.
Proč mu dáváte pamlsky když jde venku bez problémů?
Tak malý testík. Co vám velí "rozum a cit" když se něčeho bude bát?
Co děláte, když doma něco vyvede?
Právě mám stejně staré štěně doma a moc doma nejsme, protože je to poněkud hyper pracovitý poděs.
V noci na noční, ráno 3 hod. venku a za chvíli mažeme na cvičák.
A jen tak mimochodem, z ČV cvičenou opičku neudělá ani pánbůh.

6.3.2016 11:41
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Ukázat mu, že se bát nemusí a nechlácholit ho.Tak mi velí rozum a cit.
Bez vodítka ještě nešel, chceme na to jít pomalu, a mezi lidmi byl, a byl klidný, i na procházce.Dáváme mu pamlsek, když za námi příjde a jde s námi ven.Jak mi tady bylo doporučeno, ať si vypěstuje nějakou důvěru.

S tou cvičenou opičkou to prosím nepřekrucujte, děkuji.

6.3.2016 11:44

nywmeria napsal(a):
Ukázat mu, že se bát nemusí a nechlácholit ho.Tak mi velí rozum a cit.
Bez vodítka ještě nešel, chceme na to jít pomalu, a mezi lidmi byl, a byl klidný, i na procházce.Dáváme mu pamlsek, když za námi příjde a jde s námi ven.Jak mi tady bylo doporučeno, ať si vypěstuje nějakou důvěru.

S tou cvičenou opičkou to prosím nepřekrucujte, děkuji.

A co děláte, když štěně doma něco provede?

6.3.2016 11:54
anonymx

XXX.XXX.138.184

To sice zní hezky, ale jak mu ukážete, že se bát nemusí? Je milion situací, které vás čekají.
Pokud ho právě teď budete vodit na vodítku a půjdete na to pomalu, tak už ho nikdy přivolání nenaučíte. Má už hodně zmeškáno. Vezměte pamlsky, hračku a jděte tam, kde je to bezpečné. Hrajte si na schovávanou apod. Pro váš klid mu nechte delší vodítko nebo stopovačku.
Jestliže byl mezi lidmi klidný, není to to nejlepší. Správné štěně by se mělo hrnout ke každému, být zvědavé. Právě ten klid není zcela v pořádku.
Pamlsek mu nemůžete dávat "za nic", to je úplně špatně. To je odměna. Proč mu ho dáváte když za vámi přijde? Zavolejte ho jménem a když přijde pochvalte, pohrajte a odměňte pamlskem. V tomhle pořadí. Jinak za pár týdnů tady budete psát, že ho nezajímáte pokud nemáte v ruce pamlsek. Důvěra se nepěstuje pamlskem.

6.3.2016 12:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

nywmeria napsal(a):

Hybaj ven.

6.3.2016 12:17
anonymx

XXX.XXX.138.184

My už jdeme

6.3.2016 13:01
milannn

XXX.XXX.90.222

A už je to tady zase..
Někdo si dovolil pořídit psa, který neodpovídá profilu "majitele začátečníka", tak se to hned pěkně sype. Nevím, jestli je povaha a styl některých příspěvků záměr, nuda nebo rovnou provokace, ale každopádně je smutně směšná, řekl bych.
Zadavatelka si pořídila pejska, štěně.. ano, ne zcela jednoduchého plemene ve smyslu opičky. Ale naopak, mnohým lidem právě tato povaha vyhovuje a jsou za to rádi. Tedy nemusí to být nic strašného, co zadavatelku čeká, naopak.
A že se zeptala? No a? Nevím, nejsem si jistý, tak se zeptám, ne? To mi připadne normální. Prostě nemá zkušenosti s takovým, řekněme odměřeným chováním štěněte, tak nevěděla, jak zareagovat (navíc pod vlivem "chytrých" knih).

nywmeria: Neměl jsem ČSV, tak nemohu radit, jak přesně na něj, ale někteří už vám poradili, nasměrovali vás. Mám psa s podobně "neopičkovskou" povahou a pokud tzv. přehodíte výhybku v tradičně zažitém náhledu na psy a dokážete ho pochopit, už nebudete chtít jinak. Jistě to zvládnete a budete mít skvělého psa.

Mj.: Jestliže byl mezi lidmi klidný, není to to nejlepší. Správné štěně by se mělo hrnout ke každému, být zvědavé. Právě ten klid není zcela v pořádku.
Můj pes se od mala nehrnul absolutně k nikomu, k cizím už vůbec ne. Ani doma za rodinou nějak zvlášť moc nechodil a nechodí. Samozřejmě, že doma sem tam přijde, minutu se lísá a jde po svém. Pojem "správné štěně" je velmi obecný. Správné štěně jakého plemene? V tom je ta podstata.

6.3.2016 13:02
Vanee

XXX.XXX.157.127

Tak rozprávka o zákernom psovi čakajúcom na prvú príležitosť prebrať vodcovstvo svorky je žiaľbohu stále rozšírená aj medzi skúsenými psíčkarmi, trénermi a má na svedomí kopu skazených šteniat a dospelých psov. V prvom rade - zabudnite na akékoľvek postavenie vo svorke. Ľudia nie sú psy a so svojim psom svorku nikdy tvoriť nebudú, rovnako ako im pes nikdy nebude dominovať a ani sa o to nebude snažiť. Táto teória vznikla pri prvých pozorovaniach vlkov v zajatí, neskôr jej tvorca samotný uznal, že to bola chyba a bájny alfa vlk, ktorý si pozíciu vybojoval silou, neexistuje, je to otec rodiny, ktorý sa o svoju svorku v prvom rade stará a väčšina konfliktov vnútri svorky je riešená rituálmi a psychikou, nie fyzickou silou, pretože v prírode by neustále súboje o moc svorku len zbytočne vyčerpali a nemali by žiaden zmysel.
To, že pes nesmie prvý prechádzať dverami, spať na vyvýšených miestach alebo vrčať, ako sa stále verí, je do neba volajúca hlúposť, aj keď sa o tom stále píše. Vrčanie je spôsob komunikácie rovnako ako štekanie alebo vrtenie chvostom, alebo aj varovné uhryznutie. Okrem agresivity vyjadruje aj strach a tým, že ho za vrčanie budete trestať, neodstránite príčinu, prečo pes vrčí, a môže to prerásť do takej mieri, že pes, vedomí si toho, že za vrčanie bude potrestaný, z "ničoho nič" uhryzne, pretože mu to príde ako jediné východisko zo situácie, ktorá mu je nepríjemná a naháňa mu strach. Pokiaľ sa chcete stať "vodcom" svojho psa, tak sa mu staňte skutočným vodcom, podporujte ho, ukazujte mu svet, zabávajte sa s ním, nevtierajte sa mu, aby pes pochopil, že sa na vás vždy môže spoľahnúť, že poslúchnuť vás je výhodné aj preňho a vždy to bude mať pozitívne následky, a nie diktátorom. Pes nič nerobí v dlhodobejšom hľadisko, že: "Dnes na človeka zavrčím, aby som sa o mesiac mohol stať vodcom svorky", príčina je vždy práve v tom danom momente. Vrčí, lebo tím vyjadruje, ako sa cíti. Ignoruje vaše povely, pretože nesplniť ich mu prinesie lákavejšie následky ako ich splniť, alebo ich jednoducho nepozná. A tak ďalej.
Ale sčasti chápem, prečo sa táto nahlavu postavená teória o krvilačných mocichtivých psoch stále drží. Taký Caesar Milan, ktorý rieši problémy s rozumom, pokojom a poukazuje na to, že na vine je väčšinou človek, by bol asi menej divácky atraktívny ako super vodca psej svorky, ktorí obstojí v súboji s agresívnym psom brúsiacim si zuby na prevzatie vlády nad členmi rodiny.

6.3.2016 13:04
milannn

XXX.XXX.90.222

Někdo to už tady psal a taky se přidávám - Dáte sem fotku, jak váš malý "agresor" vypadá?

6.3.2016 13:04
Šarina

XXX.XXX.231.146

nywmeria napsal(a):

To štěně je hendikepované už tím, že je z útulku, tudíž si s sebou nese poměrně nedobrý základ. Tak to patrně anonymx myslel(a). K tomu se přikláním; tyto "přírodní"rasy to mají těžší, i když pocházejí z výborného chápajícího prostředí.
Tady jde navíc o křížence(!), tedy zřejmě ani nemůžete vědět, co všechno tam je přimíchané.

A ještě si dovolím úvahu: pokud jste v útulku neviděla jeho maminku- čistokrevnou ČSV- a pes vám byl jenom prodán s tím, že to je "křížené ČSV", tak teoreticky by to mohl být i nějaký mix třeba s huskounem... jsou mu tři měsíce, kdo to odhadne?

A bázlivost? patrně vůbec nevíte, co všechno lze s bázlivým psem čekat.

V každém případě si pro začátečníka umím představit jednodušší start v kynologii.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2016 13:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Šarina napsal(a):
To štěně je hendikepované už tím, že je z útulku, tudíž si s sebou nese poměrně nedobrý základ. Tak to patrně anonymx myslel(a). K tomu se přikláním; tyto "přírodní"rasy to mají těžší, i když pocházejí z výborného chápajícího prostředí.
Tady jde navíc o křížence(!), tedy zřejmě ani nemůžete vědět, co všechno tam je přimíchané.

A ještě si dovolím úvahu: pokud jste v útulku neviděla jeho maminku- čistokrevnou ČSV- a pes vám byl jenom prodán s tím, že to je "křížené ČSV", tak teoreticky by to mohl být i nějaký mix třeba s huskounem... jsou mu tři měsíce, kdo to odhadne?

A bázlivost? patrně vůbec nevíte, co všechno lze s bázlivým psem čekat.

V každém případě si pro začátečníka umím představit jednodušší start v kynologii.

jsou mu tři měsíce, kdo to odhadne?
no, tak zrovna u štěňat to jde podle zubů, případně fáze přezubování odhadnout poměrně spolehlivě

6.3.2016 13:45

rapotacka11 napsal(a):
Hybaj ven.

Jé, jak ráda bych šla, ale dnes trčím do večera v práci, takže se psem půjde drahá polovička.

6.3.2016 13:52
scylla

XXX.XXX.150.32

Já znám 3 a ničili všichni, záleží, kdo je má, ale jeden je dodnes s prominutím-magor, podle svého majitele, který s ním nehnul, protože ho nepochopil(pohlaví-pes) no a ty dvě, jsou feny a ty už jsou v pohodě. Na člověku, který je má, hodně záleží.

Měla jsem 12,5 roku jedno doma a několik let viděla 5 dalších každý den a neničil ani jeden. Nesmí se dostat do nervů a musí mít dost pohybu.

6.3.2016 13:54
scylla

XXX.XXX.150.32

nywmeria napsal(a):

Určitě to nevadí, někteří jsou žraví, někteří ne, ta moje byla vysloveně anorektička. Udělejte to tak, že pejsek přijde k vám, a za to něco dobrého dostane, ne tak, aby viděl, že saháte do kapsy a to byl důvod k příchodu. Pokaždné, když se na vás podívá, usmějte se, když k vám přijde, pomazlete ho, když se k vám bude chtít přitulit, dovolte mu to. Položíte základ komunikaci a dobrým vztahům.

6.3.2016 13:55
Šarina

XXX.XXX.231.146

jsou mu tři měsíce, kdo to odhadne?
no, tak zrovna u štěňat to jde podle zubů, případně fáze přezubování odhadnout poměrně spolehlivě

Já myslela, kdo odhadne ten mix ras, ne věk :).

Neregistrovaný uživatel

6.3.2016 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Šarina napsal(a):
Já myslela, kdo odhadne ten mix ras, ne věk :).

Tak to jo

6.3.2016 13:58
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Jenže ucit se jak se psem s CVC nelze a uz vubec ne s handicapovanym stenetem. Nedokazala jste "precist" jeho chovani prvni den. Neudelala jste jednu chybu, ale delate vsechno spatne. Prominte mi uprimnost, ale tohle je stene pro zkušeného pejskare a ne pro začátečníky. Radit vam "rozum a cit" zni sice hezky; ale v praxi je to blabol.
Nikdo nepsal o neurotikovi, ale na 100% budete mit bazliveho a nejisteho psa. Co vsechno z toho plyne si dnes nedovedete ani predstavit.

Pokud jsem četla dobře, štěně je v pořádku a zdravé, není hendikepované.

Vůbec nemusí mít bázlivého a nejistého psa. Cit a rozum je základní předpoklad pro výchovu jakéhokoli zvířete, pro vaši informaci, ať je to třeba kůň nebo pes, bez toho se to prostě nedá. Jestli vám to připadá jako blábol, tak je mi to moc líto, zvláště při tom, jak se tady prezentujete ohledně odbornosti.

To štěně je u nich druhý den, takže je na místě ho učit jediné - důvěře v majitele, podporovat ho ve zvědavosti a dát mu důvod, aby vyhledávalo kontakt s majiteli.

6.3.2016 14:05
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
To sice zní hezky, ale jak mu ukážete, že se bát nemusí? Je milion situací, které vás čekají.
Pokud ho právě teď budete vodit na vodítku a půjdete na to pomalu, tak už ho nikdy přivolání nenaučíte. Má už hodně zmeškáno. Vezměte pamlsky, hračku a jděte tam, kde je to bezpečné. Hrajte si na schovávanou apod. Pro váš klid mu nechte delší vodítko nebo stopovačku.
Jestliže byl mezi lidmi klidný, není to to nejlepší. Správné štěně by se mělo hrnout ke každému, být zvědavé. Právě ten klid není zcela v pořádku.
Pamlsek mu nemůžete dávat "za nic", to je úplně špatně. To je odměna. Proč mu ho dáváte když za vámi přijde? Zavolejte ho jménem a když přijde pochvalte, pohrajte a odměňte pamlskem. V tomhle pořadí. Jinak za pár týdnů tady budete psát, že ho nezajímáte pokud nemáte v ruce pamlsek. Důvěra se nepěstuje pamlskem.

Pamlsek můžete dát psovi, když si vzpomenete a když se vám chce. Je velmi dobré ocenit jeho zájem o vás a podpořit ho třeba pamslkem. ČSV se opravdu nemusí hrnout ke každému, oni nemají někteří psí štěněcí projev. To, že byl klidný, je velmi dobré znamení.
Berte ho co nejvíc mezi lidi a do různého prostředí, a svým prostřednictvím ho s tím prostředím seznamujte. Zmeškaného nemá vůbec nic, nenechte se děsit. Dobře ho čtěte, když uvidíte známky nejistoty, podpořte ho, povzbuďte, jděte se třeba vy na to, co se mu nelíbí, podívat jako první, sáhněte na to, opřete se o to, můžete si zívnout. Nikdy to nenechávejte na něm ve stylu - on si musí přijít na správné chování a to já pak odměním, to není pro ně dobrá cesta, je lepší mu pomoct a podpořit ho. Nikdy ho nelákejte na nějaké pamlsky nebo hračky, to lákání je neupřímné a oni jsou na to moc chytří, aby na to nalítli víc než jednou a takto ztracená důvěra se vrací dost těžko.

Hrát si tak, aby to štěně bavilo.

Opravdu se důvěra pamlskem nepěstuje, ale nemusíte dávat jen za odměnu. Také není dobré štěně nějak otravovat nebo oblbovat u jídla jako je krmení jen při výcviku nebo z ruky a tak dále.

6.3.2016 15:00

anonymx napsal(a):

Neuvěřitelné kdo všechno se nazývá odborníkem, cvičitelem, vychovatelem. věštcem také. ve 3 měsících už je zkažený a nepřevychovatelný. no to je blábol. co byste dělala s pětiletým ? zastřelit ne. hrozně necitlivý přístup. každé štěně je pro zkušeného. nic jiného se tu nedočteme. ČV, kolie, pit, chrt, všecko. tak všichni vrátíme psy, nemáme totiž ani kouska rozumu. děti, kočky, pejsky dáme na výchovu někomu jako je anonymx, je totiž citlivá a rozumná.
chudák zadavatelka to měla vycvičit za 48 hodin.
no co si to dovoluje dávat pamlsky

6.3.2016 15:10
nywmeria

XXX.XXX.192.52

Děkuji milannne a hlavně scylle, psala jsem vám i SZ.

6.3.2016 15:39
Terven

XXX.XXX.160.10

nywmeria napsal(a):
Děkuji milannne a hlavně scylle, psala jsem vám i SZ.

Ono když budete přehlížet výlevy uživatelů, kteří mají evidentně co dělat sami se sebou, můžete se tady dočíst dost užitečných rad

6.3.2016 15:48

..." Správné štěně by se mělo hrnout ke každému, být zvědavé."...
Nechci se moc míchat do diskuze o ČSV, není to pes, s kterým bych si rozuměla. Ale - měli jsme štěně jiného, zdaleka ne tak odtažitého a "plachého" plemene a to k cizím nešlo, nevzalo si od cizího ani sebelákavější pamlsek, nedalo se nalákat. Vyrostla z ní velmi sebevědomá dáma. A dá se říct i statečná.

6.3.2016 19:38
Peter1964

XXX.XXX.154.19

Písala ste že máte niečo prečítané. Psa dajte tam odkial ste ho zobrala a v prvom rade sa najprv s niekym poradte lebo vobec nerozumiete psom. Pes vrci - vrti chvostom chce sa hrat, pes vrci- ma chvost medzi nohami bojazlivost, pes vrci - chvost hore je rozhodnuty napadnut. A tomu sa hovorieva ze citam z reci tela.

7.3.2016 06:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Peter1964 napsal(a):
Písala ste že máte niečo prečítané. Psa dajte tam odkial ste ho zobrala a v prvom rade sa najprv s niekym poradte lebo vobec nerozumiete psom. Pes vrci - vrti chvostom chce sa hrat, pes vrci- ma chvost medzi nohami bojazlivost, pes vrci - chvost hore je rozhodnuty napadnut. A tomu sa hovorieva ze citam z reci tela.

A s kým se má podle vás poradit? S výcvikářem, který štěně odsoudí jako hendikepované, aniž ho viděl na základě nějakých svých předsudků nebo s odborníkem, který jí bude kázat o hierarchii a dominanci nad štěnětem? Právě takovéhle rady jí dovedly k tomu, že se tu zeptala.

A tu vaši řeč těla bych teda popsala o dost jinak.

7.3.2016 07:02
Peter1964

XXX.XXX.240.41

scylla napsal(a):
A s kým se má podle vás poradit? S výcvikářem, který štěně odsoudí jako hendikepované, aniž ho viděl na základě nějakých svých předsudků nebo s odborníkem, který jí bude kázat o hierarchii a dominanci nad štěnětem? Právě takovéhle rady jí dovedly k tomu, že se tu zeptala.

A tu vaši řeč těla bych teda popsala o dost jinak.

Poradiť sa napr. najprv tu keď ju to sem zavialo. A samozrejme že sa to všetko dá rozvinúť na niekoľko strán to bol len hrubý výcuc. Keď sa niekto bojí 3,5 mesačného psa a nemá žiadne skúsenosti tak je tu zbytočné rozpisovať sa. Iste, že je dôležité toho psíka vidieť ako sa správa no ale túto možnosť nemáme.
No popište laikovi reč tela odborne na niekoľko strán a vôbec tomu nebude rozumieť. Prepáčte ak som urazil vaše vedomosti ohľadne reči tela ale dotičná je totálny laik tak preto výklad pre laika. Samozrejme, že podľa chvostu to nejde ide tam aj o postavenie celého tela, ako vrtí tým chvosto atď. ale my dvaja to vieme pani nie. To mi pripadá ako kúpiť si lietadlo a potom sa pýtať ako sa riadi.

7.3.2016 07:15

"Pes vrci - vrti chvostom chce sa hrat"
no zrovna tohle je teda dost zjednodušení, až bych si dovolila charakterizovat jako nebezpečné...

7.3.2016 07:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Peter1964 napsal(a):
Poradiť sa napr. najprv tu keď ju to sem zavialo. A samozrejme že sa to všetko dá rozvinúť na niekoľko strán to bol len hrubý výcuc. Keď sa niekto bojí 3,5 mesačného psa a nemá žiadne skúsenosti tak je tu zbytočné rozpisovať sa. Iste, že je dôležité toho psíka vidieť ako sa správa no ale túto možnosť nemáme.
No popište laikovi reč tela odborne na niekoľko strán a vôbec tomu nebude rozumieť. Prepáčte ak som urazil vaše vedomosti ohľadne reči tela ale dotičná je totálny laik tak preto výklad pre laika. Samozrejme, že podľa chvostu to nejde ide tam aj o postavenie celého tela, ako vrtí tým chvosto atď. ale my dvaja to vieme pani nie. To mi pripadá ako kúpiť si lietadlo a potom sa pýtať ako sa riadi.

Ona se ho nebojí, čtěte pořádně. Ona právě dala na rady, špatné rady, to byl základ problému. ne to, že by se ho báli.

A právě takovéhle citace "řeči těla" jsou opravdu nebezpečné a může z toho vzniknout napadení člověka.

7.3.2016 07:54
Peter1964

XXX.XXX.240.41

No toto k ničomu nevedie teraz si tu ideme dokazovať kto je aký odborník? A ani jeden z nás to šteňa nevidel.No ďakujem neprosím. Pani nech zoberie psa a nemusí ísť za výcvikárom ktorý ho odpíše, který štěně odsoudí jako hendikepované´´, ale existujú určite v jej okolí aj skúsený psíčkary ktorý jej poradia, lebo je lepšie raz vidieť ako 100 krát počuť.

7.3.2016 08:01
petrovina

XXX.XXX.16.82

Mám psa ČSV necelé 3 roky,
štěně se chová normálně, měli jsme ho doma od 3 měsíců- kouše, vrčí, je divoké a zároveň plaché, pomazlit se moc nechodí, k cizím vůbec. Pamlsky ho nebraly a hračky ignoruje dodnes. Budujte důvěru- vztah, nenásilně, nevnucujte se, buďte oporou.

7.3.2016 08:03
petrovina

XXX.XXX.16.82

Omlouvám se za přetočenou fotku.

7.3.2016 08:03

scylla napsal(a):
Ona se ho nebojí, čtěte pořádně. Ona právě dala na rady, špatné rady, to byl základ problému. ne to, že by se ho báli.

A právě takovéhle citace "řeči těla" jsou opravdu nebezpečné a může z toho vzniknout napadení člověka.

Zajímalo by mě, jak je to opravdu s převracením na záda. ( Nechci to ani radit, ani praktikovat ). Viděla jsem mockrát štěně, jak se hodí na záda samo, vzdává se. A mezi psy je to ( bývalo to ) 100% účinné. Kdysi nám na louce lovili malé štěně dva greyové. Šílená situace. Zaregistrovali v louce pohyb a letěli, štěně prchalo, ale samo mu jeho malé nohy nestačily. V poslední chvíli zakvičelo a hodilo se na záda. Čuchli a zas běželi pryč.
Teď pozoruji svoji dospělou fenu a štěně ježatého lovečáka. Útočí drsně, vrčí, chroptí, "trhá". Fena je úžasně trpělivá, ale když má dost, máchne tlapou, nakrčí nos a mrňous leží na zádech a je klid.
Z toho asi vyplývá ta rada, převrátit štěně na záda.

7.3.2016 08:04
scylla

XXX.XXX.150.32

Peter1964 napsal(a):
No toto k ničomu nevedie teraz si tu ideme dokazovať kto je aký odborník? A ani jeden z nás to šteňa nevidel.No ďakujem neprosím. Pani nech zoberie psa a nemusí ísť za výcvikárom ktorý ho odpíše, který štěně odsoudí jako hendikepované´´, ale existujú určite v jej okolí aj skúsený psíčkary ktorý jej poradia, lebo je lepšie raz vidieť ako 100 krát počuť.

O to tady vůbec nejde, jde o to, že když napíšete to, co jste napsala a někdo se toho chytí a vezme to jako dogma - například jako to, že když budete chodit první do dveří, podpoříte svou vůdčí pozici, si někdo půjde pohladit pejska, který vrtí ocasem a bude pokousán. Proto se snažím být v takovýchto radách opatrná.

7.3.2016 08:10
Andrýsek3

XXX.XXX.52.210

scylla napsal(a):

Zadavatelka hned v prvním příspěvku říká, že ví, že mu nesmí dát najevo, že se ho bojí a pak, že se bojí aby ji nepokousalo. To mě.právě zarazilo nejvíc.

7.3.2016 08:16
scylla

XXX.XXX.150.32

Zajímalo by mě, jak je to opravdu s převracením na záda. ( Nechci to ani radit, ani praktikovat ). Viděla jsem mockrát štěně, jak se hodí na záda samo, vzdává se. A mezi psy je to ( bývalo to ) 100% účinné. Kdysi nám na louce lovili malé štěně dva greyové. Šílená situace. Zaregistrovali v louce pohyb a letěli, štěně prchalo, ale samo mu jeho malé nohy nestačily. V poslední chvíli zakvičelo a hodilo se na záda. Čuchli a zas běželi pryč.
Teď pozoruji svoji dospělou fenu a štěně ježatého lovečáka. Útočí drsně, vrčí, chroptí, "trhá". Fena je úžasně trpělivá, ale když má dost, máchne tlapou, nakrčí nos a mrňous leží na zádech a je klid.

Vy píšete o tom, že se pes sám otočí na záda jako určité gesto pořízenosti. Někteří psi se vyvalí na záda při mazlení a má to zase jiný význam. Když šéf smečky chce ukáznit jiného psa, většinou to udělá pomocí různých gest, postojů, stylu pohybu a tak. Pokud musí zasáhnout tvrději, nalítna na dotyčného a ten se většinou otočí na záda sám, šéf nad ním s vrčením postojí a pak ho uvolní, ležící pes vstává pomalu s podřizovacími gesty. Takto se aspoň chovali dva úžasní dominantní psi, které jsem měla tu čest poznat.
A pak jsou tu lidé, kteří radí převracet psy na záda a tak si je podřizovat, pokládat je násilím, a to může mít špatné důsledky pro psa - bude lámaný a pokud se to neumí, může mu být ublíženo. Pro člověka také, protože když to neprovede dobře, pes ho sejme. Nedělala bych to a žádné "relaxed and submissive". Myslím, že to není vůbec vhodné zacházení se psem.

7.3.2016 08:18
scylla

XXX.XXX.150.32

Andrýsek3 napsal(a):
Zadavatelka hned v prvním příspěvku říká, že ví, že mu nesmí dát najevo, že se ho bojí a pak, že se bojí aby ji nepokousalo. To mě.právě zarazilo nejvíc.

A má pravdu - když na vás pes vrčí nebo vás zastrašuje, nesmíte ustoupit. Nepíše, že se ho bojí, ale že četla... a tak dále.

7.3.2016 08:27

scylla napsal(a):
A má pravdu - když na vás pes vrčí nebo vás zastrašuje, nesmíte ustoupit. Nepíše, že se ho bojí, ale že četla... a tak dále.

..."Četla jsem o tom, že se může štěně povalit na záda, ale je mi už pod kolena, a bojím se, že by mě kousl"...
Tak trochu o strachu v původním příspěvku je. A máte pravdu, že něco jiného je, když se hodí na záda štěně samo ( ať už jako záchranu, nebo k podrbáníčku ) a když ho psovod obrací násilím.
Pamatuju, jak jsme naše ( tenkrát asi 4 měsíční ) štěndo potřebovali obrátit na záda pro vyndání klíštěte. I když jsme ho otáčeli jemně, vrčelo, že se mu to nelíbí.

7.3.2016 08:34

Drsné hry. Škoda, že jsou to jen fotky, chybí zvukový doprovod.

7.3.2016 08:41

Ještě příhoda s vrtěním ocáskem :
Venčila jsem kerryčku, na vodítku, rvavou. Běžela k nám fena šarpeje, volám - chyťte si ji - servou se ! Pán mi suvereně odpověděl - ale vždyť ta vaše vrtí ocáskem, ona si chce hrát. Kerryčka, napnutá jako struna, mrskala vztyčeným ocasem, nachystaná ke rvačce. Naštěstí šarpejka měla dost rozumu a vzdala to.
Tak ono je "vrtění" a "vrtění".

7.3.2016 08:43

A to jsem myslela, že vrtění ocasem a pes který štěká nekouše už je dávno pryč.

7.3.2016 08:47
Terven

XXX.XXX.110.147

Venčila jsem kerryčku, na vodítku, rvavou. Běžela k nám fena šarpeje, volám - chyťte si ji - servou se ! Pán mi suvereně odpověděl - ale vždyť ta vaše vrtí ocáskem, ona si chce hrát. Kerryčka, napnutá jako struna, mrskala vztyčeným ocasem, nachystaná ke rvačce. Naštěstí šarpejka měla dost rozumu a vzdala to.

Jj, moje fena často vrtěla ocáskem, když vraždila myš- byl to spíš výraz radostného vzrušení.

7.3.2016 08:51
Šarina

XXX.XXX.231.146

K tomu "hendikepovanému štěněti", aby se to ujasnilo: v diskuzi to bylo použito (umím číst) v původním smyslu slova:
To štěně je znevýhodněné (= hendikepované) oproti jiným štěňatům tím, že je z útulku, tudíž nemělo ideální start do života.
To snad je nezpochybnitelné, tak ten výraz v další diskuzi nepoužívejte ve smyslu, že by ho tady někdo považoval za méněcenné. Tak to tady nepadlo.

7.3.2016 08:54
Iliena

XXX.XXX.252.5

Přesně. Stejně jako s tím vrčením. Je vrčení a vrčení a vrčení... Když to vezmu jen u naší feny, jinak vrčí když hlídá, když si hraje s námi, s jiným psem, když se ji pes nelíbí, dokonce když vítá vydává zvuk někde mezi vytím a vrčením. Prostě nepřeberná škála zvuků. Je poněkud smutné, že si spousta lidí myslí, že vrčení má pouze jeden význam .

Neregistrovaný uživatel

7.3.2016 09:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Přiznám se, že jsem nikdy neviděla, že by dospělý pes převalil štěně na záda - když štěně přestřelí, tak ho dospělý se zavrčením přitiskne k zemi, ale na záda ho neotáčí. To buď štěně udělá samo (u našich štěňat jsem to nikdy neviděla, protože jsou poněkud tvrdší nátury), anebo se po přitisknutí normálně narovná, a staršímu psovi se "omluví", a jede se zase dál...
Otáčení na záda praktikují při spíš starší psi při rvačce.

7.3.2016 09:06

Přiznám se, že jsem nikdy neviděla, že by dospělý pes převalil štěně na záda - když štěně přestřelí, tak ho dospělý se zavrčením přitiskne k zemi, ale na záda ho neotáčí. To buď štěně udělá samo (u našich štěňat jsem to nikdy neviděla, protože jsou poněkud tvrdší nátury), anebo se po přitisknutí normálně narovná, a staršímu psovi se "omluví", a jede se zase dál...
Otáčení na záda praktikují při spíš starší psi při rvačce.

Asi jsem to napsala špatně. Štěně neotočí fena, štěně když vidí, že přestřelilo, otočí se samo. Když vidím, jak má někdy plnou hubu bílých chlupů - obdivuju trpělivost mé feny.

Neregistrovaný uživatel

7.3.2016 09:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Asi jsem to napsala špatně. Štěně neotočí fena, štěně když vidí, že přestřelilo, otočí se samo. Když vidím, jak má někdy plnou hubu bílých chlupů - obdivuju trpělivost mé feny.

Napsala jste to dobře, jen jsem k tomu chtěla říct, že na tom otáčení štěňat na záda, co spousta "odborníků" radí, zas tak nic přirozeného není. Normálnímu psovi k demonstraci autority stačí přitisknutí, a nemusí si na štěněti dokazovat, že ho pokoří
U dospělých psů je to jiný.

7.3.2016 09:52
Peter1964

XXX.XXX.240.41

scylla napsal(a):
O to tady vůbec nejde, jde o to, že když napíšete to, co jste napsala a někdo se toho chytí a vezme to jako dogma - například jako to, že když budete chodit první do dveří, podpoříte svou vůdčí pozici, si někdo půjde pohladit pejska, který vrtí ocasem a bude pokousán. Proto se snažím být v takovýchto radách opatrná.

No ja neriešim ale cudzích psov to je veľký rozdiel ale tu sa rieši vlastný pes a majiťeľ a to je veľký rozdiel. Ďalej sa tu baviíme o 3,5 mesačnom šteňati a nie o 3 ročnom dospelom psovi.
Takže nikto nevie v akých podmienkach vyrastal to zaprvé aké prostredie, chovanie pôvodného majiteľa za akých okolností sa dostal do útulku.
2. ako dlho a s kým (akými štenatami) bol v útulku.
3. vrčí a štekne keď ide pani k nemu - leží v kúte a citi sa byť ohrozený alebo leží volne v priestore a robí to aj tak, po zavrčaní vstane a odíde z volného priestoru do kúta alebo inam alebo zostane ležať
4. ak vám výcvikár z prvého razu povie že máte neurotického psa to nie je výcvikár ale hovado
5. u nás doma je zavedené cudzieho psa nehladkám a ani našich psov nedáme hladkať cudzím bez dovolenia ak sa také náhodou stane moja reakcia je že začnem dotičnú osobu škrabkať pod bradou no to sú reakcie.

7.3.2016 10:13
milannn

XXX.XXX.90.222

5. u nás doma je zavedené cudzieho psa nehladkám a ani našich psov nedáme hladkať cudzím bez dovolenia ak sa také náhodou stane moja reakcia je že začnem dotičnú osobu škrabkať pod bradou no to sú reakcie.

7.3.2016 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To je ale deb..lní rada(nemyslím, od vás, ale všeobecně) protože princip celé akce je v tom, že to musí udělat onen pes sám a dobrovolně. Tak to u zvířat funguje a tak to mezi sebou chápou. Není to z hlavy psa(ale z vaší) a tím pádem vůbec nechápe, proč ho k té věci nutíte a stavíte ho do nepříjemné pozice a o to víc je pak rozhozený a o to víc se tomu bude pro příště bránit. Mám velké psy, nikdy by mne tohle nenapadlo praktikovat. Převraceli jsme se na záda jen při hře. Samojed to dělá běžně hned a okamžitě, je to oblíbená mazlící pozice, berňák si byl celkově míň jistý a tohle byla pro něj pozice velmi nepříjemná. Pokud jsem mu třeba potřebovala vyčesat břicho, dělala jsem to levá-pravá strana, na záda jsem ho nenutila.

7.3.2016 10:25
milannn

XXX.XXX.90.222

Je až neuvěřitelné, jak silně je v povědomí lidí zakořeněno "přetáčení na záda". Proč? K čemu to je? Že tak přetočím bišonka nebo dobře, ať jmenuji i většího psa, tak zlaťáka třeba a on bude ležet jako přibitý a koukat překvapenýma očima, co že se to vlastně děje, co tak hrozného provedl? A člověk, pán tvorstva, má ještě větší pocit, že je opravdový pán a udělal zadost svému egu?
Přitom je to absolutní nesmysl, kterým si buď u povahově slabšího psa pokazím vztah nebo ho rovnou časem zlomím. Je nějaký smysl lámat už v základu slabého psa? No a nebo to může dopadnout tak, jako u nás, kdy se jeden rodinný příslušník rozhodl mého SAO v 5ti měs. donutit k tomu, že JEHO teda na to "sedni!" poslechne a to hned a za každou cenu. A opravdu ho na záda přetočil. Cena byla úměrná blbosti - šití ruky.

Žádným přetáčením si respekt nezískáme a pravý a pevný vztah se psem už vůbec ne.

7.3.2016 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A ještě k tomu vrtění ocasem...souhlasím s Petrem1964 - zase se v tom zbytečně pitváte. Ono nervozní pes také vrtí ocasem, ale je to přeci jen rozdíl. Veselého a hravého psa a jeho vrtění ocasem snad pozná každý normální pejskař. Zadavatelka nejspíš ne, ale ta bude mít problémů mnohem víc.

7.3.2016 10:33
tarunka

XXX.XXX.8.131

Proboha mate doma maly vydeseny psi dite.Ridte se intuici ne knizkama. Pokud vyjedede ignorujteto.Zatim se dle meho bojite jeden druheho a budovanim vztahu musite zaci vy. Pokud nevrci posadte se v dostatecne vzdalenosti na zem s hrackou, pamlsky. Mazlive na nej mluvte, pohrajte si odmente.Uvidite za par dnu vam bude duverovat pak muzete zacit s pomalu s nejakymy povely, ale i ty pochopitelne formou hry.

7.3.2016 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tarunka napsal(a):
Proboha mate doma maly vydeseny psi dite.Ridte se intuici ne knizkama. Pokud vyjedede ignorujteto.Zatim se dle meho bojite jeden druheho a budovanim vztahu musite zaci vy. Pokud nevrci posadte se v dostatecne vzdalenosti na zem s hrackou, pamlsky. Mazlive na nej mluvte, pohrajte si odmente.Uvidite za par dnu vam bude duverovat pak muzete zacit s pomalu s nejakymy povely, ale i ty pochopitelne formou hry.

Souhlas

13.3.2016 12:26
N.u

XXX.XXX.17.239

milannn napsal(a):
Je až neuvěřitelné, jak silně je v povědomí lidí zakořeněno "přetáčení na záda". Proč? K čemu to je? Že tak přetočím bišonka nebo dobře, ať jmenuji i většího psa, tak zlaťáka třeba a on bude ležet jako přibitý a koukat překvapenýma očima, co že se to vlastně děje, co tak hrozného provedl? A člověk, pán tvorstva, má ještě větší pocit, že je opravdový pán a udělal zadost svému egu?
Přitom je to absolutní nesmysl, kterým si buď u povahově slabšího psa pokazím vztah nebo ho rovnou časem zlomím. Je nějaký smysl lámat už v základu slabého psa? No a nebo to může dopadnout tak, jako u nás, kdy se jeden rodinný příslušník rozhodl mého SAO v 5ti měs. donutit k tomu, že JEHO teda na to "sedni!" poslechne a to hned a za každou cenu. A opravdu ho na záda přetočil. Cena byla úměrná blbosti - šití ruky.

Žádným přetáčením si respekt nezískáme a pravý a pevný vztah se psem už vůbec ne.

Jak tady čtu ty příspěvky o tom otáčení na záda tak se nestačím divit, že takovýdle názory ještě nevymřeli to je jako když se kdysi dávno povídalo, že agresivního psa musíš kousnout do ucha.Chtěla bych vidět ty sešiý ksichty těch blbů co to zkoušeli Jinak koukám kolik tu je "odborníků"a "věštců" kteří psa odsoudili a to ho ani neviděli

13.3.2016 13:53

N.u napsal(a):
Jak tady čtu ty příspěvky o tom otáčení na záda tak se nestačím divit, že takovýdle názory ještě nevymřeli to je jako když se kdysi dávno povídalo, že agresivního psa musíš kousnout do ucha.Chtěla bych vidět ty sešiý ksichty těch blbů co to zkoušeli Jinak koukám kolik tu je "odborníků"a "věštců" kteří psa odsoudili a to ho ani neviděli

Co do ucha, rovnou do čuni! Pamatuji tenhle názor na "ukázání, kdo je tu pánem" ještě tak 18let nazpátek

13.3.2016 14:53

Co do ucha, rovnou do čuni! Pamatuji tenhle názor na "ukázání, kdo je tu pánem" ještě tak 18let nazpátek

Někteří...kupodivu hlavně nepejskaři si to myslí dodnes...na vlastní uši jsem to již několikrát slyšela

Přidejte reakci

Přidat smajlík