Gabinkapaprinka

XXX.XXX.38.178
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jezevčík dlouhosrstý

XXX.XXX.7.146

Jezevčík dlouhosrstý
napsal(a):
Dlouhosrstý jezevčík Robin - 6,5 měsíců :).
Začněte stříhat drápky, ať nepřerůstají a nedeformují nožku.
Jezevčík dlouhosrstý

XXX.XXX.7.146
napsal(a):
Začněte stříhat drápky, ať nepřerůstají a nedeformují nožku.
Myslíte, že už má přerostlé drápky ? Mě se právě zdá, že je má tak akorát. Zkusíme je tedy nějak zastřihnout, když to nepůjde, půjdeme za vetem. Vždy si je brousil sám, jak chodil po cestě, prostě venku. :).
Jezevčík dlouhosrstý
napsal(a):
Myslíte, že už má přerostlé drápky ? Mě se právě zdá, že je má tak akorát. Zkusíme je tedy nějak zastřihnout, když to nepůjde, půjdeme za vetem. Vždy si je brousil sám, jak chodil po cestě, prostě venku. :).
U pejska na ležící fotce se mi zdají drápky úplně OK, na druhé fotce je to trochu zkreslené tím měkkým podkladem, ale jestli je focená ve stejnou dobu, neřešila bych.

Terven
napsal(a):
U pejska na ležící fotce se mi zdají drápky úplně OK, na druhé fotce je to trochu zkreslené tím měkkým podkladem, ale jestli je focená ve stejnou dobu, neřešila bych.
Nene, má je přerostlé, je to patrné i z té fotky, kde leží. Autore fotky, klape pejsek na tvrdém povrchu?
Jezevčík dlouhosrstý

XXX.XXX.7.146
napsal(a):
Nene, má je přerostlé, je to patrné i z té fotky, kde leží. Autore fotky, klape pejsek na tvrdém povrchu?
Ano klape, ale nepatrně. Uvidíme, jestli se neobrousí, když tak zastřihneme.
e

XXX.XXX.213.70
S medajlí Asanta (Aša), můj životní pes, bohužel už není mezi námi...
Ta druhá je Whoopie (Hupi), momentálně 9 let.
mopsle.
Lexaurin
napsal(a):
Moje trojhlavá smečka,2x havansky psík, holka a kluk,1x tibetská terierka.
Jejda neprilozila jsem obrazek.
Moje čtyři lásky.
Na první Bišonek teď je mu 14let, druhá Batynek 4roky, třetí Damišek zahynul ve svých 6letech a čtvrtá Gigi 1rok.
Berňák Blackberry zvaný Berunka, už bohužel není skoro rok mezi náma, samojed Worrick(Woriček) a mamčina kříženka Mandy, které taťka bude asi pejsa od Petera1964 Agar Takhle výletujeme, teď už tedy bez Berušky
xichtka

XXX.XXX.117.93
Taky přihodím svoji smečku. Bexlie, Cassie (BŠO) a 11 letá kříženka jezevčíka Nella.
xichtka

XXX.XXX.117.93
Andrýsek3
napsal(a):
To musí být dobrá střela ne?
Je to magor Ale dřív bylo hůř, je mu šest a půl a tak poslední půlrok už mám pocit, že mám doma naprosto klidného pejska. A jak jsem dřív na hyperaktiva pyskovala, tak se teď občas skoro nudím

No jo, tak se taky pochlubím.
edit - tak se pochlubím jindy, neschroustlo mi to fotky. :P.

Rodinný mazel, ale taky výborný hlídač, Velký švýcarský salašnický pes -Leila.
Moji tři klucí -čínští chocholatí Černý je Lasík, puntíkáč je Spajký a béžový Pupíno :D.

napsal(a):
Tak repete.
No tak ten má dle vzhledu určo aristokratický předky
Naše 1,5 roku fenka jorka, jméno má delší Wally pi ale přejmenovali jsme jí na Áju

Moje zlatíčko, můj 5-letý labradorský retrívr Akim.
Fotek mám tolik že jsem nedokázala vybrat jednu nebo dvě, i tak to bylo složité

napsal(a):
Nejradši mám fotky z psích narozenin, jsem ráda, že nejsem jediná, kdo psům dělá dort ...
Ta fotka na sněhu je taky super...

napsal(a):
Nejradši mám fotky z psích narozenin, jsem ráda, že nejsem jediná, kdo psům dělá dort ...
Ta fotka na sněhu je taky super...
Děkuju. To já slavím psí narozeniny víc než ty svoje On to prožívá, sice někdo by řekl že pes takové věci neřeší, ale on prostě řeší. Když mu řeknu že bude mít zítra narozeniny a bude mít dort začne se radovat stejně jako když řeknu že pojedeme na výlet. Už stojí u ledničky a chce ho hned. A celkově, dostane nové hračky a mňamky, mu vždycky říkám to je všechno tvoje, všechno Akimkovo a on se raduje jak malé dítě. Bere jedno po druhém, pobíhá a všem každý dárek zvlášť ukazuje

napsal(a):
Děkuju. To já slavím psí narozeniny víc než ty svoje On to prožívá, sice někdo by řekl že pes takové věci neřeší, ale on prostě řeší. Když mu řeknu že bude mít zítra narozeniny a bude mít dort začne se radovat stejně jako když řeknu že pojedeme na výlet. Už stojí u ledničky a chce ho hned. A celkově, dostane nové hračky a mňamky, mu vždycky říkám to je všechno tvoje, všechno Akimkovo a on se raduje jak malé dítě. Bere jedno po druhém, pobíhá a všem každý dárek zvlášť ukazuje
U nás je nej zábava rozbalování dárků

napsal(a):
U nás je nej zábava rozbalování dárků
To mu balíme jen na vánoce Ale je pravda že to si užívá nejvíc, snad víc než dárek samotný.

AnetA21
napsal(a):
My taky slavíme narozeniny Astinky. Dort vyrábíme tak, že vyberem nějakou velkou konzervu, vyklopíme ji na talíř a do toho a kolem to ozdobíme pamlsky. :).
Já dělám různé, někdy ovocné, tvarohové, rýžové se zeleninou nebo masové - přímo ze syrového masa a upéct nebo nechat syrové. Kvalitní konzervu hledat lupou, radši dám maso z masny.

Terven
napsal(a):
Povedenej labík, málokdy se to vidí
Děkuji, vybírala jsem pečlivě a dělám maximum aby byl zdravý a krásný. Dávám si na něm záležet, nelíbí se mi moc mohutní labíci.

napsal(a):
No tak ten má dle vzhledu určo aristokratický předky
Kdo by to byl řek, když je to vlastně africký křovák. Ale dobře si ho ta příroda vykouzlila, snad ho časem lidi moc nepředělají.
napsal(a):
Je fakt nádherný.
Taky přidám narozeninovou.

Ale, ale...nekažte dobrou náladu.

Andrýsek3
napsal(a):
Je fakt nádherný.
Děkuju, váš je taky krásný

Peter1964
napsal(a):
Malo to bit o fokách nie o pokecoch. Kto co ma plemeno a vek + meno.
Je to o fotkách, a co je špatného na tom když někdo připíše komentář že na něj druzí reagují?
Naše malá parta - brabantička Carla, čivava Mimi, trpasličí pinč Jessica, čivava Fionka (dcera Mimi) a toy pudlík Žak. Bohužel již je s námi je Jess, důstojná starší dáma, ostatní již běhají za duhovým mostem.

Peter1964
napsal(a):
No pozerajte sa od zaciatku.
Ale tohle je oddíl o psech
Čivava Goldie Rossinala - složené canisterapeutické zkoušky, učí děti v MŠ a ZŠ, jak se chovat k malým pejskům.

conie
napsal(a):
Čivava Goldie Rossinala - složené canisterapeutické zkoušky, učí děti v MŠ a ZŠ, jak se chovat k malým pejskům.
Klobouk dolů, neznám ve svém okolí čivavu, která by to povahově zvládla...

Andrýsek3
napsal(a):
Je fakt nádherný.
Toho delfína bych brala i já
A královny naší smečky - šarplaninky Bora Halali Hou (8 let) a Eta = Kerry Halali Hou (10 měsíců).
napsal(a):
Klobouk dolů, neznám ve svém okolí čivavu, která by to povahově zvládla...
To je hlavně o výchově, ve smečce větších psů z ní prostě vyrostla sebevědomá a povahově naprosto perfektní fena. Běhá i agility, umí základy tance se psem, ale taky pozorně hlídá u plotu, prostě "univerzální voják".
A nakonec můj závisláček, báječná holčička Diana z Rožnovského Ranče, Dájenka. Fantastická bojovnice, závodnice v agility. Letos se úspěšně poprala i s mrtvicí a nadále je to miláček rodiny, temperamentní a naprosto poslušná holčička. Kéž by s námi byla co nejdéle. Na druhé fotce spolu s kámoškou Jessicou a Fionkou, poháry jsou z agility závodů, kde holky bodovaly.
A tady, moje z nejmilejších Olinka zvaná též Jídášek... Snad nebude zas naruby.

conie
napsal(a):
To je hlavně o výchově, ve smečce větších psů z ní prostě vyrostla sebevědomá a povahově naprosto perfektní fena. Běhá i agility, umí základy tance se psem, ale taky pozorně hlídá u plotu, prostě "univerzální voják".
No je fakt, že to z čivav asi dělaj lidi, prostě si koupí "křehkého" pejska a pak se o něj tak bojí, že tu úzkost přenesou i na tu čivavindu...

conie
napsal(a):
A královny naší smečky - šarplaninky Bora Halali Hou (8 let) a Eta = Kerry Halali Hou (10 měsíců).
No je úžasný, jak spolu holky fungujou...mladá má krásnou barvičku, holt fešanda
napsal(a):
No je úžasný, jak spolu holky fungujou...mladá má krásnou barvičku, holt fešanda
Díky, starší je pšeničná, mladá je vlkošedá. Ale je o dost ostřejší než její vlastní teta Bora, takže výchovně je stále o zábavu postaráno. Naštěstí starší Bora je úžasná fena, má jako jedna z mála zkoušky z poslušnosti a mě poslouchá na slovo. "Malá" si z ní bere příklad, ale stejně máme ještě kus práce před sebou. Chci zachovat tu správnou pastevčí povahu, ale zároveň chci, aby holky byly ovladatelné.
napsal(a):
Toho delfína bych brala i já
Bohužel vydržel asi dva dny s tím, že jsem ho i zašívala. Pískací míček vydržel týden, pak se ztratil na cvičáku.
Takové krásné hračky mu člověk koupí a on si toho neváží holomek.
conie
napsal(a):
Je úžasná- vychovaný pes této velikosti je opravdu rarita

conie
napsal(a):
Díky, starší je pšeničná, mladá je vlkošedá. Ale je o dost ostřejší než její vlastní teta Bora, takže výchovně je stále o zábavu postaráno. Naštěstí starší Bora je úžasná fena, má jako jedna z mála zkoušky z poslušnosti a mě poslouchá na slovo. "Malá" si z ní bere příklad, ale stejně máme ještě kus práce před sebou. Chci zachovat tu správnou pastevčí povahu, ale zároveň chci, aby holky byly ovladatelné.
No prostě co vám budu povídat, jsem z těch vašich velkých psích holek celá hin

rapotacka11
napsal(a):
Chudák
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2816539/prodam-no-s-pp/.
Další zklamaná psí duše ...ale fešák...
Já to odsuzuji.
Každý si má 100x rozmyslet, jestli na to má podmínky.
Https://www.sbazar.cz/hledej/daruji/91-psi-stenata.
pardon...
Aliens_II
napsal(a):
Takového psa jsem ještě neviděl. To je krasavec. Naprosto výstavní jedinec! Ůplně čumím.
ALIENS II - moc děkuji za chválu .
Opravdu se povedl, přitom byl kupován "pouze na gauč" bez jakýchkoliv výstavních ambicí z naší strany.
Nicméně nás přesvědčili, ať to s ním zkusíme, že je mimořádně pěkný..a měli pravdu...skutečně se mu mimořádně daří nejen u nás, ale i v zahraničí... V necelých 2 letech je už několikanásobný šampion, chybí mu jeden titul do šampiona mezinárodního..
Máme z něj skutečně velikou radost a nejen kvůli výstavním úspěchům, které sice potěší, ale nejsou prioritou..(alespoň ne pro nás). Má zlatou povahu, není zbytečně uštěkaný, miluje lidi, psy..můžeme s ním všude a taky s námi všude jezdí, do hotelů, penzionů, do restaurací...
Opravdu zlatý pes.
Malého knírače mohu jen doporučit. Je to "skladný" pes, přitom žádná "roztřepaná "miniatura", není pro něj problém horská tůra, nebo se celý den i válet. Při dobrém vedení je to velmi milý pejsek a při správné úpravě srsti (trimováním, ne holením), je i velmi odolný povětrnostním vlivům, ABSOLUTNĚ NELÍNÁ i když to není tedy pes pro trvalé umístění venku.
Taky rád "pomáhá na zahradě"
A ještě jedna fotka - jeho keramický protějšek :)
Quentin má i své webové stránky :)
www.quentin.websnadno.cz.
Tera121

XXX.XXX.255.3
MIKI123
napsal(a):
ALIENS II - moc děkuji za chválu .
Opravdu se povedl, přitom byl kupován "pouze na gauč" bez jakýchkoliv výstavních ambicí z naší strany.
Nicméně nás přesvědčili, ať to s ním zkusíme, že je mimořádně pěkný..a měli pravdu...skutečně se mu mimořádně daří nejen u nás, ale i v zahraničí... V necelých 2 letech je už několikanásobný šampion, chybí mu jeden titul do šampiona mezinárodního..
Máme z něj skutečně velikou radost a nejen kvůli výstavním úspěchům, které sice potěší, ale nejsou prioritou..(alespoň ne pro nás). Má zlatou povahu, není zbytečně uštěkaný, miluje lidi, psy..můžeme s ním všude a taky s námi všude jezdí, do hotelů, penzionů, do restaurací...
Opravdu zlatý pes.
Malého knírače mohu jen doporučit. Je to "skladný" pes, přitom žádná "roztřepaná "miniatura", není pro něj problém horská tůra, nebo se celý den i válet. Při dobrém vedení je to velmi milý pejsek a při správné úpravě srsti (trimováním, ne holením), je i velmi odolný povětrnostním vlivům, ABSOLUTNĚ NELÍNÁ i když to není tedy pes pro trvalé umístění venku.
Taky rád "pomáhá na zahradě"
A ještě jedna fotka - jeho keramický protějšek :)
Quentin má i své webové stránky :)
www.quentin.websnadno.cz.
No řeknu to takto. Stačí se na toho psa podívat a je to prostě vidět.
Hafan elegán.
Yuki, praštěná hluchá borderka :), adoptovaná jako roční. A na druhé fotce je Alda, adoptovaný z útulku v cca třech letech, pravděpodobně křižovatka pinče, ale těžko říct.
AnetA21
napsal(a):
Dobrý den,
Takové odlehčené téma.
Pošlete mi prosím fotky vašich pejsku + co je to za plemeno a jak se jmenují.Ráda se podívám.Děkuji.
Začnu já.Tohle je Astinka a je to hladkosrstý jezevčík.
Fenka ACD Heduš
Moje Kira, mamka německý ovčák, taťka ohař. je jí sedm a má neskutečnou energii a výdrž.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Bernský salašnický pes - Caesar
Bílý Švýcarský Ovčák - Cyro
Šarplaninský pastevecký pes - Taro.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
AnetA21
napsal(a):
Ti jsou fešáci
díkuji
Taky se přidám.
Bertík - kříženec hrubosrstého jezevčíka, v říjnu mu bode osm let. Můj parťák na výlety a rodinnej povaleč. Je trochu svéráz (a čím starší tím víc jezevčíkovatí), ale hodnější zvíře neznám.
Na druhé fotce s bratrovým trhlým trojským vestajem (přeme se jestli v něm je vidět spíš howavart nebo retrívr nebo něco úplně jiného), kterého máme občas na hlídání.
šavlozubka
napsal(a):
Taky se přidám.
Bertík - kříženec hrubosrstého jezevčíka, v říjnu mu bode osm let. Můj parťák na výlety a rodinnej povaleč. Je trochu svéráz (a čím starší tím víc jezevčíkovatí), ale hodnější zvíře neznám.
Na druhé fotce s bratrovým trhlým trojským vestajem (přeme se jestli v něm je vidět spíš howavart nebo retrívr nebo něco úplně jiného), kterého máme občas na hlídání.
Ti jsou krásní

Současní - zleva: Tori Rose - Mexický pitbul mix,16 měsíců, Čert a Anděl,3,5 roku, kříženci, pravděpodobně máma žíhaný "labrador" (labrador x molos?) a táta dalmatin.
Můj první - Harry, kříženec, údajně jezevčík x český fousek. Už dávno za duhovým mostem.
napsal(a):
Současní - zleva: Tori Rose - Mexický pitbul mix,16 měsíců, Čert a Anděl,3,5 roku, kříženci, pravděpodobně máma žíhaný "labrador" (labrador x molos?) a táta dalmatin.
Můj první - Harry, kříženec, údajně jezevčík x český fousek. Už dávno za duhovým mostem.
To na ně voláte Čerte, Anděli, Tori - ke mně?
napsal(a):
Krásní
conie
napsal(a):
Spíš bych řekla... univerzitní voják! a přidala jí nějaký titul
Tak se také přidám. První foto Dan, ten uz dlouho není mezi nami. Druhé foto Max, bohužel už tu také není a třetí foto Cooper 1 rok.
Naše papilloní slečna Allsaya, tři roky a Ben kříženec KAO na fotkách 3 měsíce a půl roku :). Je to gigant :D.
marcelaamax
napsal(a):
Tak se také přidám. První foto Dan, ten uz dlouho není mezi nami. Druhé foto Max, bohužel už tu také není a třetí foto Cooper 1 rok.
Jej to me moc mrzi to musi byt cerstve, vzdyt jeste nedavno jste tu psala, ze mate oba, resila jste dobudoucna souziti.. moc me to mrzi.
nexxi
napsal(a):
Jej to me moc mrzi to musi byt cerstve, vzdyt jeste nedavno jste tu psala, ze mate oba, resila jste dobudoucna souziti.. moc me to mrzi.
Budou to tři měsíce, pořád to bolí, ale říkám si, ze měl pěkný život a už mu je dobře
Psala jsem to v jiné diskuzi: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2896018/chrapteni-a-zrychlene-dychani#a3129065.

Fiona.Praha
napsal(a):
To na ně voláte Čerte, Anděli, Tori - ke mně?
Jo, většinou Čerte, Andí a Tori. Ale tady v Mexiku si většina lidí zamění Čerte = Chester, a myslí si že moje fenka je pes. Nedávno se mě někdo ptal, kolik beru za krytí.

marcelaamax
napsal(a):
Budou to tři měsíce, pořád to bolí, ale říkám si, ze měl pěkný život a už mu je dobře
Psala jsem to v jiné diskuzi: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2896018/chrapteni-a-zrychlene-dychani#a3129065.
Taky jsem nevěděla, že Max už není mezi námi. To je mi líto. Ale zas, měl se u Vás dobře a jedenáct let už je pěkný věk.

Arni
napsal(a):
Podělím se s vámi o jednu fotku.Foceno včera, moc mně pobavila.
Moc povedená...super momentka

sisi58
napsal(a):
Však je taky model fešák, to se to pak fotí!
Model nebo fotograf ?

Ve vaně, chudinka jo kdyby se v něčem smrdutem nevyvalel, nemuselo to být.
marcelaamax
napsal(a):
Ve vaně, chudinka jo kdyby se v něčem smrdutem nevyvalel, nemuselo to být.
Ten pohled přímo volá: "Za co, soudruzi?".
Arni, díky kombinaci fešáka pejska a povedených momentek vás vyhlašuji mým osobním vítězem, ale samozřejmě všichni modelové jsou krásní a úžasní, jak jinak.
U nás to bylo.
"Sakra, ještě nedávno tady byla podlaha a kde je ten polšťář?" Nicméně spala teda.
No potom pár detailů.
" Co mi čumíš do očí? To se dámě nedělá."
a další
"Haló, jedno pivko bych prosila."
No a poslední,
"Uff, nějak mě to unavilo, ale je to tvrdý povrch, tlačí mě klouby."
Aliens_II
napsal(a):
U nás to bylo.
"Sakra, ještě nedávno tady byla podlaha a kde je ten polšťář?" Nicméně spala teda.
No potom pár detailů.
a další
No a poslední,
Tak sem by zase sedělo:
https://www.youtube.com/watch?v=6I2nu16sakM.
Aliens_II
napsal(a):
Jste vůl a nebo co jako? Zbytečně prudíte. K čemu to je?
No ešte večši vol vas každé rano obúva čo potrebujete mať prioritu nezranitelného na hlavu vy dlho nič a totom zvišok. Skuste bez urážok. A držať sa témy. Podla vás každý iny názor ako váš je na... Ja som vám od riti neodpadol. Slušnosť, tolerantnosť vám asi nič nehovorý.
Peter1964
napsal(a):
No ešte večši vol vas každé rano obúva čo potrebujete mať prioritu nezranitelného na hlavu vy dlho nič a totom zvišok. Skuste bez urážok. A držať sa témy. Podla vás každý iny názor ako váš je na... Ja som vám od riti neodpadol. Slušnosť, tolerantnosť vám asi nič nehovorý.
"Nehovorý" po slovensky je z ypsilon?
Aliens_II
napsal(a):
U nás to bylo.
No potom pár detailů.
a další
No a poslední,
Na vaše fotky jsem se těšila. :) Nádhera.

Moje 4 trpasličí dlouhosrsté jezevčice, Dafi, Míja, Wendy a poslední nalezená Bessi.

aluska
napsal(a):
Moje 4 trpasličí dlouhosrsté jezevčice, Dafi, Míja, Wendy a poslední nalezená Bessi.
Jezevčice jsou nádherné
napsal(a):
Jezevčice jsou nádherné
Děkuji, jsou to miláčci. ta poslední byl nalezená vloni v říjnu na slovenském hnojišti...

aluska
napsal(a):
Děkuji, jsou to miláčci. ta poslední byl nalezená vloni v říjnu na slovenském hnojišti...
Mě se nejvíce líbí na poslední fotce u jezírka ta světlá hnědá vzadu. Tu bych vám hned ukradla.
Tak se taky vecpu. :D Téměř čtyřměsíční slečna Larinka - ušatý psí mix, co asi za chvíli začne lítat, jestli ta ušiska ještě povyrostou.
Feničku máte milou, ale kde vzala taková ouška, to je záhada
Třeba k nim doroste
manbea
napsal(a):
My máme taky uši
A ta poloha... To trénuje modeling? Ještě pustit větrák a naučit ho nějaký slogan. Možná teď budu vypadat jako neznalec, ale můžu se zeptat, co je to zač? Ta srst už jen z fotky působí tak nějak... dělá mi problém najít správný výraz... ňufatě. Jakože, zabořit hlavu a ňufat.
manbea
napsal(a):
Fotka se nenačetla, tak to zkusím ještě jednou
Tak do třetice

manbea
napsal(a):
Je to papillon a mezitím trochu vyrostl . Ale na ňuchání je stále dokonalý
Papilona jsem jako holka měla na "pohledu" a musím říct, že jsem do něj byla naprosto zamilovaná, no teď už se pohybuju v jiné váhové kategorii ...psí i mojí
Andrýsek3
napsal(a):
Soutěž o největší uši?
Krásné štěndo.
Děkujeme, do soutěže o největší uši mám jiného borce
napsal(a):
Papilona jsem jako holka měla na "pohledu" a musím říct, že jsem do něj byla naprosto zamilovaná, no teď už se pohybuju v jiné váhové kategorii ...psí i mojí
No a já jsem to po chrtech, ohaři, retrívrovi a HW zase zmenšila . Nicméně zase jsem velikost nahradila množstvím.
Ale je fakt, že ti papiši jsou pohodoví mrňousi i když samozřejmě velký pes je velký pes.

manbea
napsal(a):
No tak to automaticky vyhráváte zlatou

manbea
napsal(a):
No a já jsem to po chrtech, ohaři, retrívrovi a HW zase zmenšila . Nicméně zase jsem velikost nahradila množstvím.
Ale je fakt, že ti papiši jsou pohodoví mrňousi i když samozřejmě velký pes je velký pes.
No to já už asi zmenšovat nebudu, pro mě prostě ideální velikost psa, když ho můžu chytnout za obojek a nemusim se sehnout...ale možná až mi ubude sil, tak snížím váhovou kategorii a stále doufám, že mi ještě někdy bude dělat společnost nějaký chrťák
fakker

XXX.XXX.104.172
napsal(a):
No to já už asi zmenšovat nebudu, pro mě prostě ideální velikost psa, když ho můžu chytnout za obojek a nemusim se sehnout...ale možná až mi ubude sil, tak snížím váhovou kategorii a stále doufám, že mi ještě někdy bude dělat společnost nějaký chrťák
Občas mi přijde líto, že už těch psů v životě asi moc nestihnu- teď mám křížence dvou dlouhověkých plemen ve štěněcím věku...

Iliena
napsal(a):
Dneska jsem si vzpomněla na tuhle fotku. Co se tím asi snaží říct?
"A vy chcete říct, že k večeři budou zase granule?".

manbea
napsal(a):
V dnešní inzerci je ještě jeden, skoro stejný...
fakker
napsal(a):
Tucker, kříženec pitbula, rotvajlera, ovčáka a nejspíše choďáka :D.
Moc hezký kluk. Taky takový psisko, co má v předcích snad úplně všechno. Já už bych se v tom asi nic konkrétního ani nesnažila hledat. :D Další takový neidentifikovatelný kousek je třeba mamky Dragouš. Nalezenec ze silnice.
napsal(a):
Mě se nejvíce líbí na poslední fotce u jezírka ta světlá hnědá vzadu. Tu bych vám hned ukradla.
A to je zrovna ta nalezená našla se na Slovensku na hnojišti, olysalá kostřička plná blech a klíšťat. Měsíc trvalo, než jsem jí mohla pohladit a 4 měsíce než se nechala pochovat. Teď jí mám 10 měsíců, se mnou je v poho, ale nikdo jinej jí pohladit nesmí, couvne. Ale aspoň očuchá ruku, to dřív utekla hned.

aluska
napsal(a):
A to je zrovna ta nalezená našla se na Slovensku na hnojišti, olysalá kostřička plná blech a klíšťat. Měsíc trvalo, než jsem jí mohla pohladit a 4 měsíce než se nechala pochovat. Teď jí mám 10 měsíců, se mnou je v poho, ale nikdo jinej jí pohladit nesmí, couvne. Ale aspoň očuchá ruku, to dřív utekla hned.
Pak poraďte fakkerovi z vedlejší diskuze, jak na to.
aluska
napsal(a):
Jů, ta je překrásná! Taková malá princeznička. Původ bych jí nevěřila ani náhodou. Měla ohromné štěstí, že vás našla.
Na fotce je štěňátko, nebo má takový "dětský ksichtík" prostě normálně?
Atheira
napsal(a):
Jů, ta je překrásná! Taková malá princeznička. Původ bych jí nevěřila ani náhodou. Měla ohromné štěstí, že vás našla.
Na fotce je štěňátko, nebo má takový "dětský ksichtík" prostě normálně?
Je jí asi 2,5 roku, takovej děskej ksichtík jí as zůstane :). Naučila hrát si, chovat, mazlit, normálně jíst, ne hltat až se dusí a pořád přikrčená odbíhat od misky, nezdrhat od nás, spát v posteli... Jen se ještě bojí hlasitých zvuků, rychlých pohybů, koštěte, lopaty (nemlátím jí s tím, jen stačí abych vzala do ruky a šla uklízet nebo něco dělat na zahrádce) Ještě se osrstila, přidám fotku současnosti.31.10.2016 oslavím první přivezeniny
aluska
napsal(a):
Je jí asi 2,5 roku, takovej děskej ksichtík jí as zůstane :). Naučila hrát si, chovat, mazlit, normálně jíst, ne hltat až se dusí a pořád přikrčená odbíhat od misky, nezdrhat od nás, spát v posteli... Jen se ještě bojí hlasitých zvuků, rychlých pohybů, koštěte, lopaty (nemlátím jí s tím, jen stačí abych vzala do ruky a šla uklízet nebo něco dělat na zahrádce) Ještě se osrstila, přidám fotku současnosti.31.10.2016 oslavím první přivezeniny
Vážně je boží. Vždycky jsem byla spíš na všechno vlčákové... Klidně všemožné mixy, ale zkrátka, aby byly viditelně vlčákovitý. Ale takovou jezevčici bych hned z fleku brala taky, vlčák nevlčák. :D.
Atheira
napsal(a):
Vážně je boží. Vždycky jsem byla spíš na všechno vlčákové... Klidně všemožné mixy, ale zkrátka, aby byly viditelně vlčákovitý. Ale takovou jezevčici bych hned z fleku brala taky, vlčák nevlčák. :D.
Je úžasná, nechápu jak se na tom hnojišti ocitla, byla asi i po štěňatech, měla vytahaný cecíky, zánět v dásních, zubní kámen, když mi ji v Jihlavě předávali, děsně smrděla... takhle jsme ji vezli domů.

Terven
napsal(a):
Občas mi přijde líto, že už těch psů v životě asi moc nestihnu- teď mám křížence dvou dlouhověkých plemen ve štěněcím věku...
No ani mi nemluvte...svůj věk už počítám jen na počet psů, které budu ještě schopna odchovat, no vychází mi to max na 3...pokud mi zdravíčko bude sloužit a budu mít finance na to se o psa postarat, to by mi mělo být kolem sedmdesáti...
...a pak nevim děj se vůle páně, pak už snad nějakou babičku NO na dva-tři roky na dožití...to už manžel bude tak senilní, že mu budu moct nakecat, že je to náš pes, jen on si to s tou svou sklerózou nepamatuje...
Mým pesanům bylo teď sedm...samozřejmě doufám a modlim se alespoň za 13 let, realisticky to vidím tak na 11 let...ale vzhledem k tomu, že to jsou kříženci BSP, tak třeba už máme před sebou rok nebo dva...raději nemyslet...
napsal(a):
Já doufám, že jsem s chrťáky taky úplně neskončila, máme s manželem společný sen - afghána, ale protože se 90% našich procházek odehrává ve volné přírodě a já se už jaksi odnaučila úplně nosit vodítka, natož na nich psy vodit, tak myslím, že tenhle pejsek je asi opravdu jen ve sféře snů. Ještě bych to viděla na dlouhosrstého vipeta, ale to je s tou volností podobné
manbea
napsal(a):
Já doufám, že jsem s chrťáky taky úplně neskončila, máme s manželem společný sen - afghána, ale protože se 90% našich procházek odehrává ve volné přírodě a já se už jaksi odnaučila úplně nosit vodítka, natož na nich psy vodit, tak myslím, že tenhle pejsek je asi opravdu jen ve sféře snů. Ještě bych to viděla na dlouhosrstého vipeta, ale to je s tou volností podobné
Není to ůplně marné. Potkávám spousty vipetů, kteří jsou na volno a jsou ůplně v klidu. Oni se to naučí. Max se rozeběhnou, ale vrátí se. Nicméně doporučuji dva. Oni jak jsou v páru, chovají se jinak. Dost často zírám, jak jsou klidní a v pohodě. Ale jak říkám, většina lidí má dva. Teda dámy. Chlapa s vipetem jsem žádného ještě nepotkal.

pak už snad nějakou babičku NO na dva-tři roky na dožití...to už manžel bude tak senilní, že mu budu moct nakecat, že je to náš pes, jen on si to s tou svou sklerózou nepamatuje...
mám to podobně, to počítání na psy. Jen na stáří plánuji jorka, aby moh všude, i do postele.
přidávám foto - naše labradorka Fífa,8 let
v půl roce a v 7 letech - pořád stejný blázen do aportu.

manbea
napsal(a):
Afgán je v pohodě, v přírodě se dá normálně chodit bez vodítka, ale samozřejmě nelze vypustit všude, člověk potřebuje tak 150 metrů na odvolání (ve volném prostoru) v lese naprostá pohodička, jen musí mít člověk oči na stopkách, my měli největší problém se psy, protože ty on miloval bez rozdílu...

napsal(a):
pak už snad nějakou babičku NO na dva-tři roky na dožití...to už manžel bude tak senilní, že mu budu moct nakecat, že je to náš pes, jen on si to s tou svou sklerózou nepamatuje...
mám to podobně, to počítání na psy. Jen na stáří plánuji jorka, aby moh všude, i do postele.
...do postele možno i s bernardýnem...
napsal(a):
Přestávám se ve vašich psech orientovat

Terven
napsal(a):
Přestávám se ve vašich psech orientovat
Tohle je takový "putovní rodinný pes". Někdo ji jako štěně před osmi lety uvázal u útulku, tak u nás zůstala. Momentálně žije u rodičů.

napsal(a):
...do postele možno i s bernardýnem...
Pro mě klidně , jen alergická, takže na trvalo do ložnice mí psi bohužel nesmí. Jen občas je pustím se poválet v posteli, než jdu vyprat cíchy. Jork je jediný, na kterýho nejsem alergická vůbec. Na basenjiho a naháče skoro vůbec, na pudla a NO hodně.

napsal(a):
Pro mě klidně , jen alergická, takže na trvalo do ložnice mí psi bohužel nesmí. Jen občas je pustím se poválet v posteli, než jdu vyprat cíchy. Jork je jediný, na kterýho nejsem alergická vůbec. Na basenjiho a naháče skoro vůbec, na pudla a NO hodně.
No tak já jsem alergická tak max na některý lidi...ty teda do postele netahám ani před vypráním cejch..

napsal(a):
No tak já jsem alergická tak max na některý lidi...ty teda do postele netahám ani před vypráním cejch..
Aliens_II
napsal(a):
Není to ůplně marné. Potkávám spousty vipetů, kteří jsou na volno a jsou ůplně v klidu. Oni se to naučí. Max se rozeběhnou, ale vrátí se. Nicméně doporučuji dva. Oni jak jsou v páru, chovají se jinak. Dost často zírám, jak jsou klidní a v pohodě. Ale jak říkám, většina lidí má dva. Teda dámy. Chlapa s vipetem jsem žádného ještě nepotkal.
Já to říkám pořád, že dva vipeti jsou lepší. :)
Jinak vipet na volno je v poho. Ten náš je docela strašpytel. I když včera cítil asi nějakou háravku a tak běžel a běžel. Až nás neviděl, tak mu došlo, že by se vlastně mohl ztratit a tak běžel a běžel zpátky. :D.
Granulka
napsal(a):
Já to říkám pořád, že dva vipeti jsou lepší. :)
Jinak vipet na volno je v poho. Ten náš je docela strašpytel. I když včera cítil asi nějakou háravku a tak běžel a běžel. Až nás neviděl, tak mu došlo, že by se vlastně mohl ztratit a tak běžel a běžel zpátky. :D.
Na toho vašeho (a modrého vipeta o pár příspěvků pod vaším) jsem se nemohla vynadívat, je překrásný V dobrém slova smyslu velká závist.

manbea
napsal(a):
Sardullah, Alliens, Granulko, vy mi dáváte, myšlenka na znovupořízení chrta začíná nebezpečně ožívat
No upřímně, nebýt manžela, tak mám dalšího afgánskýho kluka (nebo možná spíš barzoje), ale na něj je chrt moc rezervovanej, i když chrťáka miloval, tak jeho šálek kávy to není, má radši kontaktnější psy...
S chrtama je to prostě asi jen ano-ne...nic mezi tím
Vany
napsal(a):
Několik dalších momentek...
Kdyz vidim to vyvalene brisko , vim o cem to je.Jak casto koupete ?
Lexaurin
napsal(a):
Kdyz vidim to vyvalene brisko , vim o cem to je.Jak casto koupete ?
Noo tak nějak za příhodného počasí a konstelace časoprostoru.. A když protestují čichové buňky (moje). Takže jak jistě uznáte, je to příliš faktorů, které se musí sejít.. Jsem ráda, že to klapne jednou do měsíce.. A vy? Jsou to božani. Ještě toužím po Tibeťanoj a Briardoj a budu mít super všechnovelikost smečku.. Jenže místo toho se musím podřizovat druhému dvounožci v domácnosti, no..