Chraptění a zrychlené dýchání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2015 05:01
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Dobrý den, tak zase jezdíme po veterině smajlík Nás desetiletý zlatý retrívr začal před týdnem divně dýchat, hrozně u toho chraptěl. Veterinář ho prohlédl a řekl, že má pořádnou chřipku a vodu na plicích. Dostal antibiotika, nejdřívě injekčně, pak doma v tabletách, nějaké prášky na dušnost a užíval jitrocelový sirup. ATB bere od čtvrtka ale jeho stav se vůbec nelepší, včera jsme byli u veta znovu, prý mu klesla teplota, na plici není voda, lépe slyšel srdce (podle poslechu se zdá být vzhledem ke stáří normální), ale řikal že to co slyší na průduškách je hrozný, to chraptění. A že by o tedy mohlo mít spojitost se srdcem, že u zdravého psa by se to už zlepšilo. Pokud se to dnes nezlepší pošle nás na EKG, ráno jsem vstala a myslím, že se to nezlepšilo, a možná že je to i horší, pokud leží i naprosto v klidu hrozně rychle dýchá, když se pak zvedne a udělá i pár kroků tak chraptí. Nemáte prosím někdo zkušenost co by to mohlo být?

23.2.2015 05:57
Alča29

XXX.XXX.96.221

My teď řešíme něco podobného. Našemu psovi je jedenáct let. Už od prosince běháme po doktorech (rentgen, EKG), antibiotika, léky na alergii,... zkusili jsme snad všechno a pořád se neví proč se dusí. Pokud přijdete na diagnozu, dejte prosím vědět co to je. Třeba nám to pomůže. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2015 06:29

"včera jsme byli u veta znovu, prý mu klesla teplota, na plici není voda, lépe slyšel srdce (podle poslechu se zdá být vzhledem ke stáří normální), ale řikal že to co slyší na průduškách je hrozný, to chraptění. A že by o tedy mohlo mít spojitost se srdcem"

že na plicích už není voda - na to přišel vet jak (a že tam předtím byla) ? A srdce poslechem - to není vyšetření! A ten závěr - ano, srdíčko by příčina s velkou pravděpodobností být mohla.
Můj pes měla taky dle poslechu plíce čisté, srdce v pořádku - a měsíc na to byl v kritickém stavu hospitalizován, srdce už mlelo z posledního, v hrudníku víc než litr tekutiny...chce to kardiologa.

23.2.2015 06:36
scylla

XXX.XXX.150.32

Změňte veta, vyšetření srdce - EKG by mělo být to pvní, co by měl udělat, pak kompletní vyšetření krve a sono.

23.2.2015 07:44
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

scylla napsal(a):
Změňte veta, vyšetření srdce - EKG by mělo být to pvní, co by měl udělat, pak kompletní vyšetření krve a sono.

On EKG nemá právě proto mě chce poslat jinam na něj. Teď jsem s nim mluvila a pokusí se nás protlačit zítra ke kardiologovi.

23.2.2015 07:44
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"včera jsme byli u veta znovu, prý mu klesla teplota, na plici není voda, lépe slyšel srdce (podle poslechu se zdá být vzhledem ke stáří normální), ale řikal že to co slyší na průduškách je hrozný, to chraptění. A že by o tedy mohlo mít spojitost se srdcem"

že na plicích už není voda - na to přišel vet jak (a že tam předtím byla) ? A srdce poslechem - to není vyšetření! A ten závěr - ano, srdíčko by příčina s velkou pravděpodobností být mohla.
Můj pes měla taky dle poslechu plíce čisté, srdce v pořádku - a měsíc na to byl v kritickém stavu hospitalizován, srdce už mlelo z posledního, v hrudníku víc než litr tekutiny...chce to kardiologa.

To pouze odhadoval poslechem, že bylo srdce slyšet z dálky nebo nevím ja k přesně už to říkal, tak zítra snad budem moudřejší smajlík

23.2.2015 07:47
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

Alča29 napsal(a):
My teď řešíme něco podobného. Našemu psovi je jedenáct let. Už od prosince běháme po doktorech (rentgen, EKG), antibiotika, léky na alergii,... zkusili jsme snad všechno a pořád se neví proč se dusí. Pokud přijdete na diagnozu, dejte prosím vědět co to je. Třeba nám to pomůže. Děkuji.

My jsme asi před půl rokem řešili že se dávil po jídle a vodě. Nakonec mu zjistili špatnou funkci štítné žlázy, bere léky a je to lepší, a teď tohle. Příznaky jsou prý normální chřipajzna, ale jak nezabíraj ATB tak je to divné. Zítra nás snad nacpe na EKG, tak dám vědět.

23.2.2015 07:48
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

scylla napsal(a):

Vyšetření krve máme asi tři měsíce staré, v pořádku. Myslíte že by bylo dobré ho udělat znovu?

23.2.2015 07:52

"Příznaky jsou prý normální chřipajzna, ale jak nezabíraj ATB tak je to divné"

na virózu atb. opravdu nezabírají

Vyšetření krve máme asi tři měsíce staré, v pořádku. Myslíte že by bylo dobré ho udělat znovu?

můj pes měl vyšetření krve vždy v pořádku, a srdíčko v pr...

23.2.2015 08:39
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

"Příznaky jsou prý normální chřipajzna, ale jak nezabíraj ATB tak je to divné"

na virózu atb. opravdu nezabírají

můj pes měl vyšetření krve vždy v pořádku, a srdíčko v pr...

Na EKG zítra jedem, na krev se ptám, jestli testy dělat znovu nebo to není potřeba. Jinak teda nevím jak s tou virozou, ale přijde mi divné, když od čtvrtka má atb, bere vitaminy, sirup, je v teple a pořád se to nelepší ani o trochu. Tak zítra snad budem moudřejší.

23.2.2015 08:59
lev

XXX.XXX.253.186

Krev určitě, hlavně štítnou žlázu - podrobně, ne jen orientačně.

23.2.2015 09:09

Tenhle pes potřebuje hlavně rtg hrudníku. To je první, co měl veterinář udělat, když si poslechl šelesty na plicích.

23.2.2015 09:17
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

lev napsal(a):
Krev určitě, hlavně štítnou žlázu - podrobně, ne jen orientačně.

Na štítnou žlázu má podrobné vyšetření, bere na to léky.

23.2.2015 09:18
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

Tenhle pes potřebuje hlavně rtg hrudníku. To je první, co měl veterinář udělat, když si poslechl šelesty na plicích.

Veterinář rtg nemá, tak uvidímě to EKG a kdyžtak si necháme udělat i RTG. On řikal že by nejdříve udělal EKG a sono.

23.2.2015 09:29

marcelaamax napsal(a):
Veterinář rtg nemá, tak uvidímě to EKG a kdyžtak si necháme udělat i RTG. On řikal že by nejdříve udělal EKG a sono.

No, je to asi věc názoru, ale když poslechnu psa a divně to tam chrčí, pak je rtg nejlepší a vlastně jediná metoda jak rychle zjistit, kde je problém: jestli je na plicích voda, jestli je v plicích zánět, jestli je srdce zvětšené nebo ne, jestli není v hrudníku výpotek, jestli není v hrudníku nádor... to vám žádná jiná metoda neřekne..

Ekg měří jen poruchy srdečního rytmu, umí sice zjistit, že srdce je asi zvětšené, pokud je, ale to je všechno, a sono prohlédne jen srdce, přitom může být potíž v plicích a to nevidí.

23.2.2015 09:48
marcelaamax

XXX.XXX.51.209

No, je to asi věc názoru, ale když poslechnu psa a divně to tam chrčí, pak je rtg nejlepší a vlastně jediná metoda jak rychle zjistit, kde je problém: jestli je na plicích voda, jestli je v plicích zánět, jestli je srdce zvětšené nebo ne, jestli není v hrudníku výpotek, jestli není v hrudníku nádor... to vám žádná jiná metoda neřekne..

Ekg měří jen poruchy srdečního rytmu, umí sice zjistit, že srdce je asi zvětšené, pokud je, ale to je všechno, a sono prohlédne jen srdce, přitom může být potíž v plicích a to nevidí.

Ted mi volal, ze kardiolog udela ekg i rtg, jedeme do býště u Hradce Kralove, bohuzel mi vypadlo jmeno, neznate nekdo pana veterinare.

23.2.2015 19:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak se to trošku zlepšilo, už tolik nechrčí, ale dýchá pořád rychle, takže na to vyšetření zítra radši jedem, do Býště k Mvdr. Hacurovi. Máte prosím zkušenosti jak probíhá EKG, sono srdce a rtg? Docela mě překvapilo, že mi vet do telefonu řikal, že by bylo lepší aby jsme přijeli dva, aby jeden psa držel vzadu a jeden zepředu.

23.2.2015 20:14

No, na rtg musí pes ležet chvilku v klidu na boku, proto dva lidi. Někteří psi to zvládnou povelem s jedním člověkem, ale to veterinář nemůže vědět, jaké zvíře a s jakým pánem přijede.

24.2.2015 10:00

marcelaamax napsal(a):
Tak se to trošku zlepšilo, už tolik nechrčí, ale dýchá pořád rychle, takže na to vyšetření zítra radši jedem, do Býště k Mvdr. Hacurovi. Máte prosím zkušenosti jak probíhá EKG, sono srdce a rtg? Docela mě překvapilo, že mi vet do telefonu řikal, že by bylo lepší aby jsme přijeli dva, aby jeden psa držel vzadu a jeden zepředu.

Aby dostiahol vet čo najlepšie snímky, bude nutné fixovať psa na chrbte- čo je v takýchto prípadoch dosť nepríjemné. Preto chce, aby ste šli dvaja.

24.2.2015 10:45

Sono ve stoje, ekg ve stoje, rtg v leže na boku - jsem vždy sama, ale mám klidného psa. Psa se mnou zvedá (na stůl) vet.

24.2.2015 20:25
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak jsme byli na kardiologickém vyšetření, pan doktor dělal RTG, a dopler, a všechno v pořádkuu smajlík Jen mírně zvětšené srdce, ale na to kolik mu je tak v normě a zatím to nevadí. Mírná šelest na srdci, ale taky zatím není třeba léčit, a mírná nedomykavost chlopně, ale také není nutné nijak léčit. Takže to máme zasebou a docela jsem si oddechla, že to není nic vážného. Pes se lepší, už dýchá líp, takže vypadá, že to celé bylo opravdu spojené jen s chřipkou. Jinak teda při vyšetření ultrazvukem, kdy měl ležet na boku a nesměl dýchat tlamou to byl boj. Bylo tam na něj hrozné teplo, takže se bránil tomu aby jsme mu zavírali tlamu tak se to trošku protáhlo. Ale jinak dobrý smajlík

3.3.2015 16:42
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak jsme se sice dozvěděli, že srdíčko má v pořádku, ale to dýchání už se dál nelepší. Je to o něco lepší, ale občas stejně torchu chraptí, nebo spíš se dáví, tak mu veterinář prodloužil anitbiotika. Řikal, že má pořád hodně nateklej krk, podrážděný průdušky. Nemáte s tím někdo zkušenost? Byl zvyklý být venku, a teď už je asi tři týdny doma a navíc musí být v klidu, nedoporučili nám ani procházky, takže už se začíná nudit.

3.3.2015 18:41
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Dejte tomu léčení taky trochu času, máte seniora, navíc s nefunkční štítkou (což obvykle snižuje imunitu..

4.3.2015 10:58
Alča29

XXX.XXX.96.221

Dobrý den, náš veterinář si s námi už nevěděl rady, tak nás poslal do Brna na kliniku VFU a tam nám jednoznačně řekli, že náš labrador má obrnu hrtanu.
U starých psů velkých plemen je to prý velice obvyklé.
Jediná možná léčba spočívá v chirurgickém rozšíření hrtanu. Cena takového zákroku se blíží 20000, -

Tak takhle jsme dopadli my.

4.3.2015 11:11

Alča29 napsal(a):
Dobrý den, náš veterinář si s námi už nevěděl rady, tak nás poslal do Brna na kliniku VFU a tam nám jednoznačně řekli, že náš labrador má obrnu hrtanu.
U starých psů velkých plemen je to prý velice obvyklé.
Jediná možná léčba spočívá v chirurgickém rozšíření hrtanu. Cena takového zákroku se blíží 20000, -

Tak takhle jsme dopadli my.

Bohužel u starých labradorů častá věc. Zkušenosti nemám dobré, loni dávala sestra psa s tímto problémem utratit. Zákrok nevím, záleží kolik je psovi let a v jaké je jinak kondici pak bych teprve zvážila zda to má cenu do toho jít.

4.3.2015 17:29
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak to je mi hrozně mílo a můžu se zeptat jak to poznali? nám teda dělali do kardiologicke vyšetřenía pak rentgeny hrudníku, tak z toho by to asi nepoznali :-/ pak mu prošahávali krk a říkali, že má nateklé průdušky.

5.3.2015 04:10

Nevím přesně jak mu to diagnostikovali, bylo mu skoro 14 a potíže měl už dost dlouhou dobu, pořád se mu to horšilo, sjezdila s ním všechny možné kliniky, takže určitě vyšetření dělali, nakonec na tom byl tak že se dusil, veterinář ho přijel utratit, jinak by se udusil sám za delší dobu..

5.3.2015 04:52
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

No to je hrozné smajlík my dneska jedem na kontrolu tak se zeptám, zda to nemůže být ono, doufám že ne smajlík. JInak je uplně normální, veselej, vítá, občas chytne amok kdy lítá dokola, prostě jako dřív.

5.3.2015 06:42
Alča29

XXX.XXX.96.221

Nám na to v Brně přišli už jen podle symptomů. Vidí to tam celkem často. Když jsme tam byli my, měli tam už tři labradory po operaci.
Art je úplně zdravý. Krev ok, rentgeny ok. Jen nemůže dýchat. Když jsme diagnozu říkali našim vet, vůbec netušili že něco takového existuje. A to si dovoluju říct, že naši vet nejsou z těch zaostalých. Jen se s tím nikdy nesetkali.
Potvrzení diagnozy je bronchoskopií. Cena 6000, - až 12000, - podle složitosti případu. My jsme ani bronchoskopii nedělali, protože nám řekli, že na 95 % je to obrna a jelikož to operativně řešit nechci, bylo zbytečné psa uspávat. Náš Art se totiž při narkozach normálně dusí. Natož když nemůže dýchat normálně.

5.3.2015 08:39

No bohužel je to u nich časté, já měla labradořího křížence, ty stavy že nemohl dýchat míval občas také, ale v tak velké míře, prostě jen občas, ale nakonec uhynul na něco úplně jiného.Teď mám mladého labíška a zajímalo by mě jestli se tomu dá nějak předcházet, ale myslím si že asi ne.

5.3.2015 18:28
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak jsme přijeli z veteriny, vet říkal, že se s paralýzou setkal, a že si nemyslí, že by to bylo ono. Ale že to samozřejmě nevylučuje. Takže zatím doporučil vysadit euthyrox co bere na štítnou žlázu a dal nám prednison, tak uvidíme, za týden zase na kontrolu smajlík. V krku to má pořád oteklé, říkal, že je možné že mu z jara začala lépe fungovat štítná žláza a takto reaguje na prášky, které ted nepotřebuje. Ale to se mi nezdá, takže to vysadíme a uvidíme co ten prednison jestli zabere. Nevím jestli jsem jde přidat video ale skusím to, nahrála jsem to chraptění.

5.3.2015 18:30
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak video bohžel nejde vložit.

6.3.2015 06:57

A to nedělal krev jestli tedy fakt ta štítka funguje ? Zas ten prednison, no v deseti letech budiž, kolik dáváte ? Připravte se na to že bude asi čůrat jak průtokovej ohřívač.

6.3.2015 09:12
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

No zatím ne, víte ono už je to opravdu finančně náročné, tak to nejdřív skusíme takto. Teď nevím, zda se ptáte kolik dáváme euthyroxu nebo prednisonu? Euthyroxu dáváme 1,5 tbl ráno a 1,5 tbl večer. Prednison teď mámě dávát jednu tabletu ráno, jednu večer, takto týden. Po týdnu na kontrolu, ale říkal, že se to nesmí vysadit ze dne na den, tak pak budem týden dávat jednu jen ráno, pa ktýden půlku ráno, a pak týden jednu tabletu ob den.

6.3.2015 10:23

marcelaamax napsal(a):
No zatím ne, víte ono už je to opravdu finančně náročné, tak to nejdřív skusíme takto. Teď nevím, zda se ptáte kolik dáváme euthyroxu nebo prednisonu? Euthyroxu dáváme 1,5 tbl ráno a 1,5 tbl večer. Prednison teď mámě dávát jednu tabletu ráno, jednu večer, takto týden. Po týdnu na kontrolu, ale říkal, že se to nesmí vysadit ze dne na den, tak pak budem týden dávat jednu jen ráno, pa ktýden půlku ráno, a pak týden jednu tabletu ob den.

Ptala sem se na ten prednison, no je to dost velká dávka, uvidíte co to s ním bude dělat. Vysadit na ráz to nejde.K tomu euthyroxu, vím kolik stojí rozbor krve, taky mám psa na forthyronu, což je vlastně psí euthyrox, rozbor děláme každý čtvrt rok, ale nelajzla bych si to vysadit jen tak baj oko. Oni někteří veterináři jsou docela střelci, můj pes na to vloni málem dojel, zrovna s tím prednisonem, takže mě to zajímá.

6.3.2015 10:29
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Ptala sem se na ten prednison, no je to dost velká dávka, uvidíte co to s ním bude dělat. Vysadit na ráz to nejde.K tomu euthyroxu, vím kolik stojí rozbor krve, taky mám psa na forthyronu, což je vlastně psí euthyrox, rozbor děláme každý čtvrt rok, ale nelajzla bych si to vysadit jen tak baj oko. Oni někteří veterináři jsou docela střelci, můj pes na to vloni málem dojel, zrovna s tím prednisonem, takže mě to zajímá.

Jak dojel s prednisonem? měl po tom problémy? On veterinář říkal, že ten prednison dává jen proto, když už nezabírají ani silná antibiotika. Říkal, že pokud se to po dvou dnech co ho bude brát nezlepší, a nebo naopak bude mít nějaké vedlejší účinky, máme hned přijet, a vysadíme ho nebo uvidíme co s tím.

6.3.2015 10:41

marcelaamax napsal(a):
Jak dojel s prednisonem? měl po tom problémy? On veterinář říkal, že ten prednison dává jen proto, když už nezabírají ani silná antibiotika. Říkal, že pokud se to po dvou dnech co ho bude brát nezlepší, a nebo naopak bude mít nějaké vedlejší účinky, máme hned přijet, a vysadíme ho nebo uvidíme co s tím.

Mému psu byl prednison nasazen zbytečně a chybně /půlroční štěně/, měl ho užívat dlouhodobě, s tím že jsme byla i vetem upozorněna že pes na prednisonu nemá dlouhého žití ale není jiné volby.Naštěstí sem se nespoojila s tím že se můj vytoužený první pes s pp nemá naději na dlouhý život a podstoupili jsme ještě několik dalších konzultací a vyšetření jinde, kdybych psa nechala na prednisonu nevím zda by ještě byl a v jakém stavu. Tohle ovšem není váš případ, váš pejsek je o něco starší, a diagnoza úplně jiná. jen počítejte s tím že nežádoucí účinky asi budou. Náš pes po prednisonu tolik pil a tolik čůral že by bylo neúnosné mít ho doma v bytě.Doufám že se váš pes brzo zotaví a bude vám ještě nějaký čas dělat radost, ale na tom celkovém rozboru krve bych trvala. Můj předchozí nebožtík, kříženec labradora jak jsme o něm psaal měl problémy s tou dýchací trubicí od mládí, přikládali jsme to tomu že ho kdosi rval na stahováku jako štěně, brala sem si ho z blbých podmínek, pak sestry pes uhynul na kolaps toho hrtanu, v tu chvíli se můj pes léčil na chronické ledvinové selhání, s tím jsme bojovali přes rok, nakonec byl utracen právě kvůli rozbolavění krku, nemožnosti přijímat potravu a pít, ale hodnoty kreatinu v krvi už byly kritické /celý život pes trpěl předtím na angíny a záněty v hrtanu / tohle píšu jen pro to že i zdánlivě nesouvislé onemocnění jako ledviny můžou souviset se zánětem v krku.

6.3.2015 11:17
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Mému psu byl prednison nasazen zbytečně a chybně /půlroční štěně/, měl ho užívat dlouhodobě, s tím že jsme byla i vetem upozorněna že pes na prednisonu nemá dlouhého žití ale není jiné volby.Naštěstí sem se nespoojila s tím že se můj vytoužený první pes s pp nemá naději na dlouhý život a podstoupili jsme ještě několik dalších konzultací a vyšetření jinde, kdybych psa nechala na prednisonu nevím zda by ještě byl a v jakém stavu. Tohle ovšem není váš případ, váš pejsek je o něco starší, a diagnoza úplně jiná. jen počítejte s tím že nežádoucí účinky asi budou. Náš pes po prednisonu tolik pil a tolik čůral že by bylo neúnosné mít ho doma v bytě.Doufám že se váš pes brzo zotaví a bude vám ještě nějaký čas dělat radost, ale na tom celkovém rozboru krve bych trvala. Můj předchozí nebožtík, kříženec labradora jak jsme o něm psaal měl problémy s tou dýchací trubicí od mládí, přikládali jsme to tomu že ho kdosi rval na stahováku jako štěně, brala sem si ho z blbých podmínek, pak sestry pes uhynul na kolaps toho hrtanu, v tu chvíli se můj pes léčil na chronické ledvinové selhání, s tím jsme bojovali přes rok, nakonec byl utracen právě kvůli rozbolavění krku, nemožnosti přijímat potravu a pít, ale hodnoty kreatinu v krvi už byly kritické /celý život pes trpěl předtím na angíny a záněty v hrtanu / tohle píšu jen pro to že i zdánlivě nesouvislé onemocnění jako ledviny můžou souviset se zánětem v krku.

No náš pes byl jinak celý život zdraví ani nidky nemarodil. Veterinář říkal, že by určitě nenechal užívání prednisonu dlouhodbě. Na to nadměrné pití a čůrání mě taky upozorňoval. Pes je normálně venku, ale teď co marodí tak má být v teple. Naštěstí máme dvojdomek a vedle bydlí babička, která je celý den doma a může psa venčit, tak uvidíme. Řeknu mu tedy ještě s tou krví. Na tom kardiologickém vyšetření vet. koukal i na játra a říkal, že má cirhózu, ale že to má téměr každý takhle velký pes v tomto věku.

6.3.2015 11:23

marcelaamax napsal(a):
No náš pes byl jinak celý život zdraví ani nidky nemarodil. Veterinář říkal, že by určitě nenechal užívání prednisonu dlouhodbě. Na to nadměrné pití a čůrání mě taky upozorňoval. Pes je normálně venku, ale teď co marodí tak má být v teple. Naštěstí máme dvojdomek a vedle bydlí babička, která je celý den doma a může psa venčit, tak uvidíme. Řeknu mu tedy ještě s tou krví. Na tom kardiologickém vyšetření vet. koukal i na játra a říkal, že má cirhózu, ale že to má téměr každý takhle velký pes v tomto věku.

Tak at vám to dobře dopadne, dejte vědět jak je na tom.

6.3.2015 11:32
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak at vám to dobře dopadne, dejte vědět jak je na tom.

Moc děkuji. Je to náročné, nejhorší je to, že vlastně pořád pořádně nevíme co mu je. Uvidíme co ten prednison, pokud se po něm nějak zhorší, tak ještě o víkendu pojedem k veterináři, pokud ne, tak tam pojedem příští čtvrtek, tak potom se určitě ozvu.

6.3.2015 12:01

marcelaamax napsal(a):
Moc děkuji. Je to náročné, nejhorší je to, že vlastně pořád pořádně nevíme co mu je. Uvidíme co ten prednison, pokud se po něm nějak zhorší, tak ještě o víkendu pojedem k veterináři, pokud ne, tak tam pojedem příští čtvrtek, tak potom se určitě ozvu.

Chudáček smutnej, držíme palce i tlapky.

6.3.2015 15:21
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Chudáček smutnej, držíme palce i tlapky.

Smutnej právě vůbec není (naštěstí). Povahově je jako dřív, vítá nás, je hravej, pořád vrtí ocasem smajlík smutnej má jen výraz, ale to většina retrívrů, ještě když je rozespalej :D.

8.3.2015 19:38
Alča29

XXX.XXX.96.221

Zkuste to chraptění nahrát na youtube a dejte sem odkaz. Já zkusím našeho Arta též nahrát a dám to tam, ať máte srovnání.

8.3.2015 21:26
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Moc díky, video už nahrávám, hned ho sem hodím.

9.3.2015 14:07
Alča29

XXX.XXX.96.221

Koukala jsem na to Vaše video a je to opravdu úplně jiný případ než náš Art. Zkuste porovnat. Nahrála jsem Arta jak dýchá když je vklidu. Pokud budete chtít vidět jak dýchá když se rozruší, zkusím to někdy zachytit, ale úmyslně ho nechci dráždit, protože to je pak vážně otřesný. Mám vždycky strach aby nezkolaboval.

https://www.youtube.com/watch?v=5n5Fx2GdMQg.

9.3.2015 14:14
Alča29

XXX.XXX.96.221

Podle Vašeho videa soudím, že Váš Max má spíš problém při výdechu. Kdežto my máme problém při nádechu. A co jsem kde četla, tak obrna hrtanu se projevuje tak, že se pes nemůže nadechnout. Troufám si říct, že vás trápí něco jiného než je obrna. Ale já samozřejmě nejsem veterinář.

9.3.2015 16:12

Alča29 napsal(a):
Koukala jsem na to Vaše video a je to opravdu úplně jiný případ než náš Art. Zkuste porovnat. Nahrála jsem Arta jak dýchá když je vklidu. Pokud budete chtít vidět jak dýchá když se rozruší, zkusím to někdy zachytit, ale úmyslně ho nechci dráždit, protože to je pak vážně otřesný. Mám vždycky strach aby nezkolaboval.

Úplně stejný jak ségry pes, taky takhle dýchal, taky byl černej a jmenoval se taky Art.

9.3.2015 17:33
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

To dýchání je opravdu jiné smajlík Takhle to stačí, jen ať je co nejvíce v klidu chudáček smajlík a kdy se to zhoršuje? Nám právě taky říka veterinář, že pejsci s obrny se spíše obtížněji nadechují, což náš případ není... No teď bereme od čtvrtka ten prednison a změna žádná smajlík krom toho, že po tom hrozně pije a čůrá..nelepší se to...ve čtvrtek jedem na kontrolu, tak jsem zvědavá co vet vymysllí.

9.3.2015 17:35
Alča29

XXX.XXX.96.221

Úplně stejný jak ségry pes, taky takhle dýchal, taky byl černej a jmenoval se taky Art.

9.3.2015 17:36
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Alča29 napsal(a):

A ještě vidím rozdíl v tom, že Max narozdíl od Arta kdž je v klidu tak dýchá uplně normálně. Pokud leží, tak byste nepoznala, že ho něco trápí. Začne to až s tím, když nás vítá, nebo když se prostě zvedne...Když přijdeme z venčení, tak zalehne a je to zase dobrý. Začala jsem s ním chodit na procházky ale jen cca 200 m smajlík Vet zatím delší nedoporučuje, a hlavně po těch 200 metrech už dýchá hůř...Pak ale přijdem domu...lehne si, a je to dobré.

9.3.2015 17:39
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Kolik Artíkovi je? koukám, že už ho asi trápí i klouby co? Jak se obtížněji zvedá

9.3.2015 17:52
Alča29

XXX.XXX.96.221

marcelaamax napsal(a):
To dýchání je opravdu jiné smajlík Takhle to stačí, jen ať je co nejvíce v klidu chudáček smajlík a kdy se to zhoršuje? Nám právě taky říka veterinář, že pejsci s obrny se spíše obtížněji nadechují, což náš případ není... No teď bereme od čtvrtka ten prednison a změna žádná smajlík krom toho, že po tom hrozně pije a čůrá..nelepší se to...ve čtvrtek jedem na kontrolu, tak jsem zvědavá co vet vymysllí.

Nám se to po prednisonu též nezlepšovalo. Jsem též zvědavá na co váš vet přijde.

Artovi se to postupně zhoršovalo nezávisle na čemkoliv. Den ode dne stačilo míň a míň námahy, aby se začal dusit. Najíst se nemohl, protože to neudýchal. Pak už se dusil i takhle vleže (tlamu otevřenou, břicho vtahoval) byl na něho žalostný pohled. Minulý týden jsem ze zoufalství zkusila homeopatii (poslední šance před utracením ) a pomalu se nám zlepšuje. Jsme z toho doma úplně nadšení.

9.3.2015 17:54
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Alča29 napsal(a):
Nám se to po prednisonu též nezlepšovalo. Jsem též zvědavá na co váš vet přijde.

Artovi se to postupně zhoršovalo nezávisle na čemkoliv. Den ode dne stačilo míň a míň námahy, aby se začal dusit. Najíst se nemohl, protože to neudýchal. Pak už se dusil i takhle vleže (tlamu otevřenou, břicho vtahoval) byl na něho žalostný pohled. Minulý týden jsem ze zoufalství zkusila homeopatii (poslední šance před utracením ) a pomalu se nám zlepšuje. Jsme z toho doma úplně nadšení.

Je tak to je supeeer, moooc držím palce smajlík a co berete? třeba by to pomohlo i nám.

9.3.2015 17:57
Alča29

XXX.XXX.96.221

marcelaamax napsal(a):
Kolik Artíkovi je? koukám, že už ho asi trápí i klouby co? Jak se obtížněji zvedá

V květnu mu bude 11 let. Hodně se mu ty klouby zhoršily jak začal mít problémy s dechem. Jednu dobu vypadal že nám pojde. Dostal antibiotika, věčně zvracel, nejedl,... no otřes. Od té doby se ještě nestihl dát dohromady.

9.3.2015 18:04
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Alča29 napsal(a):
V květnu mu bude 11 let. Hodně se mu ty klouby zhoršily jak začal mít problémy s dechem. Jednu dobu vypadal že nám pojde. Dostal antibiotika, věčně zvracel, nejedl,... no otřes. Od té doby se ještě nestihl dát dohromady.

Tak snad už to bude jen lepší. Maxovi bude v srpnu taky 11. No ale teď si myslím, že se nám to ještě zhorší, začíná nám hárat fenka jorkšíra, kterou máme doma, takže to bude hrozně rozrušenej a ještě asi bude muset být venku když budem v práci, protože by byl schopný i přes dveře se k ní dostat. Pořád to zkoumám na netu, a napadá mě, jestli by to nemohla být nemoc Megaesophagus (rozšířený jícen), protože občas zvrací po jídle, po prvním soustu, vyzvrací to pak ho zase sní a už to může vp ohodě dojíst. Tak mě napadá, jestli od toho jak zvrací, nemá tak odřený krk, že proto by tak špatně dýchal.

9.3.2015 18:11
Alča29

XXX.XXX.96.221

marcelaamax napsal(a):
Je tak to je supeeer, moooc držím palce smajlík a co berete? třeba by to pomohlo i nám.

My bereme Caustikum a hypericum. Ale určitě doporučuju navštívit veterinárního homeopata! Nedávejte to sami od sebe! Homeopatie je hodně složitá a je třeba neustále upravovat, popřípadě měnit léky, aby došlo k úplnému vyléčení. Zkuste si o tom něco přečíst na netu. Ono není moc jednoduché to vysvětlit. :) V následujícím odkaze sice není zmínka přímo o homeopatii, ale je tam na názorném příkladu hezky ukázané jaké souvislosti čínská medicína sleduje.

http://www.vetcentrum.cz/stodulky/zajimavosti/978/lecba-pomoci-cinske-mediciny-vse-souvisi-se-vsim.

9.3.2015 18:13
Alča29

XXX.XXX.96.221

marcelaamax napsal(a):
Tak snad už to bude jen lepší. Maxovi bude v srpnu taky 11. No ale teď si myslím, že se nám to ještě zhorší, začíná nám hárat fenka jorkšíra, kterou máme doma, takže to bude hrozně rozrušenej a ještě asi bude muset být venku když budem v práci, protože by byl schopný i přes dveře se k ní dostat. Pořád to zkoumám na netu, a napadá mě, jestli by to nemohla být nemoc Megaesophagus (rozšířený jícen), protože občas zvrací po jídle, po prvním soustu, vyzvrací to pak ho zase sní a už to může vp ohodě dojíst. Tak mě napadá, jestli od toho jak zvrací, nemá tak odřený krk, že proto by tak špatně dýchal.

Zkuste to skonzultovat s doktorem. mě to přijde jako celkem logická úvaha. Je otázka jestli to bude opravdu ono.

9.3.2015 18:14

Marcelaamax, ono to může být to srdíčko, dle vyšetření ho zdravé nemá a jest otázka, zda vet správně přečetl rtg a pes nemá vodu na plicích/ v hrudním koši / v osrdečníku...Mému psu taky vet na základě rtg diagnostikoval rakovinu a on málem umřel na víc než litr vody v hrudním koši (srdíčko už nemělo místo). Ten charakter kašle by na to seděl (samozřejmě nemusí..).

9.3.2015 18:19
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Marcelaamax, ono to může být to srdíčko, dle vyšetření ho zdravé nemá a jest otázka, zda vet správně přečetl rtg a pes nemá vodu na plicích/ v hrudním koši / v osrdečníku...Mému psu taky vet na základě rtg diagnostikoval rakovinu a on málem umřel na víc než litr vody v hrudním koši (srdíčko už nemělo místo). Ten charakter kašle by na to seděl (samozřejmě nemusí..).

No nevím, veterináři věřím. A ti co byli na klinice mi přišli také jako odborníci. Pan veterinář se prý zabývá především srdíčkem. A řekl, že to není příčina.

9.3.2015 18:20
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Dělal mu i sono a dopler.

10.3.2015 19:13
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

TAk jsme se před chvílí vrátili od veterináře. To co jsem si myslela to není - ten rozšířený jícen. NA té klinice mu totiž dělali rentgen i jícnu, to jsem ani nevěděla. Veterinář říkal že je to oříšek. Že se radil i s kolegy a neví. Má podle rentgenu v jednom místě zúženou trubici, myslím, že říkal průdušnici - už jsem z toho ježdění tak vyřízená že se mi to všechno motá dohromady. Řikal, že tomu teda zkusíme dát ještě chviličku čas, ale že se mu to vůbec nelíbí. Takže do úterý ještě prednison, a když se to nezlepší tak už jedině endoskpické vyšetření smajlík nevíte prosím někdo jak se pohybuje cena tohoto vyšetření?

10.3.2015 19:22
Alča29

XXX.XXX.96.221

marcelaamax napsal(a):
TAk jsme se před chvílí vrátili od veterináře. To co jsem si myslela to není - ten rozšířený jícen. NA té klinice mu totiž dělali rentgen i jícnu, to jsem ani nevěděla. Veterinář říkal že je to oříšek. Že se radil i s kolegy a neví. Má podle rentgenu v jednom místě zúženou trubici, myslím, že říkal průdušnici - už jsem z toho ježdění tak vyřízená že se mi to všechno motá dohromady. Řikal, že tomu teda zkusíme dát ještě chviličku čas, ale že se mu to vůbec nelíbí. Takže do úterý ještě prednison, a když se to nezlepší tak už jedině endoskpické vyšetření smajlík nevíte prosím někdo jak se pohybuje cena tohoto vyšetření?

Netuším. Vím jen za bronchoskopii.6000, - až 12000, - Ale ta je pokud jde o provedení trošku složitější než klasická endoskopie.

10.3.2015 20:05
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

TAk jsem našla na internetu na stránkách nějaké kliniky, že u nic hto stojí 600-800 kč, což by nebylo hrozné. Ale bylo to bez anestezie. On teda veterinář říkal, že by se neuspal uplně, jen přispal, tak neívm.

12.3.2015 18:55
Alča29

XXX.XXX.96.221

No, u lidí se též při endoskopii neuspává. Stříknou vám do krku sprej, který vám umrtví nervy v krku. Tudíž tu hadičku vůbec necítíte. Dokud vám ji nezavedou za hrtan. Tam pak vás to začne samo nutit ke zvracení. Je to otřesné vyšetření. Mluvím z vlastní zkušenosti.
Co tím chci říct: Ačkoliv můj Art si nechá líbit cokoliv (dokonce se troufám říct, že by se nechal i bez umrtvení sešít, kdybych to po něm chtěla) myslím, že tohle by nikdy nestrpěl.

Přiznejme si, mezi přispáním a celkovým uspáním už není moc velký rozdíl. ;) Podávají se stejné léky. Jen v různých množstvích na kilogram, nehledě na to, že každá narkoza se posledni dobou už řízeně končí tzv. "probouzečkou" Třebaže bude chtít doktor Maxe jen "oblbnout", budete ho muset i tak po zákroku hlídat. Mě se Art málem zadusil hodinu po podání "probouzečky. " Dokud vám pes doslova neběhá po domě, je třeba ho hlídat. Vůbec nemám v plánu vás nějak děsit. Pokud Max prodělal operace a neměl problémy s anestezií, nebála bych se přispání vůbec. Jen chci upozornit, že jako veterinární sestra jsem se s depresí dechu setkala při operacích milionkrát a není radno ji podceňovat.

13.3.2015 05:04
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

No uspaný byl jednou, když mu nahazovali tu nohu zpátky, ale to byl mladší. U starších psů to bývá problematicke ne? A ještě když špatně dýchá i normálně..No já pořád doufám, že ještě zaberou prášky smajlík

13.3.2015 06:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Proč je nenecháte v klidu žít
a případně v klidu dožít ?

13.3.2015 06:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

- tak už jedině endoskpické vyšetření smajlík nevíte prosím někdo jak se pohybuje cena tohoto vyšetření?
- - - - - - - - - - - -
To je fuk.
Klidně bych šla i do půjčky !
Ať si to užijem oba .

13.3.2015 07:51
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

rapotacka11 napsal(a):
Proč je nenecháte v klidu žít
a případně v klidu dožít ?

Takže kdyby Váš pes takhle dýchal, tak ho prostě necháte bejt a budete se na něj koukat jak dýchá a nebudete to řešit? Já teda ne, právě proto aby mohl v klidu dožít tak potřebujeme zjistit jak mu pomoct, a beru to jako samozřejmost. Nevím co vám na tom připadá divného. Navíc si nedokážu představit jak by takhle měl dýchat v létě.

13.3.2015 18:00
Alča29

XXX.XXX.96.221

marcelaamax napsal(a):
Takže kdyby Váš pes takhle dýchal, tak ho prostě necháte bejt a budete se na něj koukat jak dýchá a nebudete to řešit? Já teda ne, právě proto aby mohl v klidu dožít tak potřebujeme zjistit jak mu pomoct, a beru to jako samozřejmost. Nevím co vám na tom připadá divného. Navíc si nedokážu představit jak by takhle měl dýchat v létě.

Zcela s Vámi souhlasím. Rapotacka11 evidentně v životě nepochopila co je to zodpovědnost za někoho, kdo vás miluje víc než sám sebe. A dokud bude sebemenší šance, že můj pes bude moct slušně dožít, tak udělám cokoliv. K tomu patří občas bohužel i vyšetření. Ale dokud nevím co psovi je, nevezmu na sebe vinu za to, že jsem ho nechala se možná i trápit jen pod záminkou, že ho chci nechat vklidu dožít. To mi nepříjde zcela košér. Ono je nechat dožít a nechat dožít.

13.3.2015 18:13
Alča29

XXX.XXX.96.221

marcelaamax napsal(a):
No uspaný byl jednou, když mu nahazovali tu nohu zpátky, ale to byl mladší. U starších psů to bývá problematicke ne? A ještě když špatně dýchá i normálně..No já pořád doufám, že ještě zaberou prášky smajlík

Čím starší pes, tím větší riziko. Bohužel tak to je. Ono by se k tomu dalo říct spousta výmluv a co by kdyby. Ale ve výsledku se musíte rozhodnout stejně sama. Při jakékoliv anestezii je třeba počítat s tím, že už se vám z ní pejsek neprobudí. Proto je třeba objektivně rozhodnout, jestli daný zákrok smysl má nebo nám za tu ztrátu nestojí. KAŽDÝ veterinář se zuby nehty snaží, aby mu pacient na stole neumřel. Ale někdy to prostě tělíčko vzdá samo. S tím nehne ani pán Bůh.

14.3.2015 13:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Alča29 napsal(a):
Zcela s Vámi souhlasím. Rapotacka11 evidentně v životě nepochopila co je to zodpovědnost za někoho, kdo vás miluje víc než sám sebe. A dokud bude sebemenší šance, že můj pes bude moct slušně dožít, tak udělám cokoliv. K tomu patří občas bohužel i vyšetření. Ale dokud nevím co psovi je, nevezmu na sebe vinu za to, že jsem ho nechala se možná i trápit jen pod záminkou, že ho chci nechat vklidu dožít. To mi nepříjde zcela košér. Ono je nechat dožít a nechat dožít.

Je úplně blbá, to je jasný.
Vymetejte veteriny, esi ste vod Phy, zajeďte do Brna a naopak.
Chce to čím dál, tím líp ! Hlavně nevynechejte žáádnýho specijálistu
Jsem člověk, mluvím, mohu vylíčit potíže. Marodila jsem půl roku, zle, strašně zle,
shodila jsem 10 kg, lítala od čerta k ďáblu a....?
Nezjistili nic. Přešlo to samo.
Von i někerej člověk zemře v padesáti (a to, že ho milujete, mu fakt nepomůže)
a jinej v devadesáti.
Takže, hurá k vetovi, to by bylo, abych světu neukázala, jak miluju svýho psa

14.3.2015 13:27

rapotacka11 napsal(a):
Jsem člověk, mluvím, mohu vylíčit potíže. Marodila jsem půl roku, zle, strašně zle,
a jinej v devadesáti.

A vy by jste na jejich místě dělala s tím psem co ? Na umření podle videa zatím není, ale dusí se, tak by jste se na něj dívala jak se dusí a pohoda?

14.3.2015 15:34
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Na umření fakt nevypadá. A řekla bych, že když to má měsíc, že to asi nepřejde jen tak samo, že tam prostě musí být nějaká příčina. Co byste teda dělala vy v tomto případě?

14.3.2015 20:36
Alča29

XXX.XXX.39.109

rapotacka11 napsal(a):
a jinej v devadesáti.

Nebudu se dohadovat s někým tak zatrpklým jako jste Vy. Zaduste se svou záští a nechte lidi kteří jsou schopni někoho milovat, aby pro něho něco udělali. Jestli s tím máte problém, měla byste si uvědomit, že je to jen Váš problém.

16.3.2015 18:28
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak se mu to horší smajlík Včera jsem ho chtěla vzít kousek projít ven, a jak jsem vzala do ruky vodítko tak dostal snad nějakej záchvat nebo co to bylo. Začal dýchat hrozně uplně sípat jak byl natěšený. Trvalo to asi 15 minut, snažila jsem se ho udržet v klidu tak po chvíli co ležel a drbala jsem ho na briše tak zase zavřel tlamičku a dýchal normálně. Pak se to samé odehrálo když jsem mu nesla odřezky z masa, to dýchal tak, že v něm úplně pískalo. A teď nám ještě začala hárat jorkšírka kterou máme doma. Dneska si našel na chodbě botu ze které ji cítil a zase se to zhoršilo. Sebrala jsem mu jí ale prostě ji přes ty dveře samozřejmě cítí. Zatím začíná hárat tak je to dobré, ale nevíme jak to budem dělat až to bude v té "nejhorší fázi". Musíme přes tu chodu dávat fenku ven vyvenčit.

16.3.2015 19:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):
Tak se mu to horší smajlík Včera jsem ho chtěla vzít kousek projít ven, a jak jsem vzala do ruky vodítko tak dostal snad nějakej záchvat nebo co to bylo. Začal dýchat hrozně uplně sípat jak byl natěšený. Trvalo to asi 15 minut, snažila jsem se ho udržet v klidu tak po chvíli co ležel a drbala jsem ho na briše tak zase zavřel tlamičku a dýchal normálně. Pak se to samé odehrálo když jsem mu nesla odřezky z masa, to dýchal tak, že v něm úplně pískalo. A teď nám ještě začala hárat jorkšírka kterou máme doma. Dneska si našel na chodbě botu ze které ji cítil a zase se to zhoršilo. Sebrala jsem mu jí ale prostě ji přes ty dveře samozřejmě cítí. Zatím začíná hárat tak je to dobré, ale nevíme jak to budem dělat až to bude v té "nejhorší fázi". Musíme přes tu chodu dávat fenku ven vyvenčit.

Četla jsem Váš příběh, i když ne úplně podrobně... Nemohlo se mu to teď zhoršit právě kvůli tomu hárání fenky? Náš pes, když zavětří háravku, tak samozřejmě nasává, někdy zrychleně dýchá, atd.

16.3.2015 19:54
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

fikovnice napsal(a):
Četla jsem Váš příběh, i když ne úplně podrobně... Nemohlo se mu to teď zhoršit právě kvůli tomu hárání fenky? Náš pes, když zavětří háravku, tak samozřejmě nasává, někdy zrychleně dýchá, atd.

Určitě to s tím také souvisí, zhorší se to vždy když se rozruší. Například když se těší, že půjde ven -takže stačí vzít do ruky vodítko a ven už ani nemůžeme jít, když se těší na žrádlo, nebo když prijede návštěva. A teď právě když začne nasávat fenu. Zítra jedu k veterináři tak to s ním musím probrat. Doporučil nám, aby byl pes v teple (jinak je venku). Jenže nevím jestli to půjde vzhledem k té háravce. Myslím, že to pro něj bude ještě větší utrpení když ji bude mít jen přes dveře. A hlavně bude vyvádět. Navíc vchodové dveře si umí otevřít i s otočenou klikou nahoru, tak se bojím aby se nenaučil otvírat i z chodby do baráku.

16.3.2015 19:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):
Určitě to s tím také souvisí, zhorší se to vždy když se rozruší. Například když se těší, že půjde ven -takže stačí vzít do ruky vodítko a ven už ani nemůžeme jít, když se těší na žrádlo, nebo když prijede návštěva. A teď právě když začne nasávat fenu. Zítra jedu k veterináři tak to s ním musím probrat. Doporučil nám, aby byl pes v teple (jinak je venku). Jenže nevím jestli to půjde vzhledem k té háravce. Myslím, že to pro něj bude ještě větší utrpení když ji bude mít jen přes dveře. A hlavně bude vyvádět. Navíc vchodové dveře si umí otevřít i s otočenou klikou nahoru, tak se bojím aby se nenaučil otvírat i z chodby do baráku.

Tak to je tedy těžko řešitelná situace. A cpát mu nějaké uklidňující prášky by asi také nic nevyřešilo, že...? Resp. jsem hodně proti různým oblbovákům, ale možná v tomto případě bych se veta na jeho názor zeptala.

16.3.2015 20:00
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

fikovnice napsal(a):
Tak to je tedy těžko řešitelná situace. A cpát mu nějaké uklidňující prášky by asi také nic nevyřešilo, že...? Resp. jsem hodně proti různým oblbovákům, ale možná v tomto případě bych se veta na jeho názor zeptala.

No už jsme mu je zkoušeli dávat při minulém hárání ( i když to ještě dýchal vp ořádku tak to snášel hodně špatně). Jenže vůbec nezabírali, a pak když nám dal silnější tak mu začala ochabovat noha - kterou měl vyhozenou z kloubu když byl maldší a nemá na ní tolik svalů a celkově se motal. Takže to se mi dávat nechce, a hlavně nevím jak by to šlo kombinovat s těmi prášky co bere, a co by to udělalo s tím dýchaním smajlík

16.3.2015 20:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):
No už jsme mu je zkoušeli dávat při minulém hárání ( i když to ještě dýchal vp ořádku tak to snášel hodně špatně). Jenže vůbec nezabírali, a pak když nám dal silnější tak mu začala ochabovat noha - kterou měl vyhozenou z kloubu když byl maldší a nemá na ní tolik svalů a celkově se motal. Takže to se mi dávat nechce, a hlavně nevím jak by to šlo kombinovat s těmi prášky co bere, a co by to udělalo s tím dýchaním smajlík

Tak jestli s tím máte špatné zkušenosti už z minulosti, tak to asi opravdu nemá smysl ještě mu přidělávat další problémy. Kdyžtak pak písněte, co vet, jestli bude mít nějaký nápad, co a jak dál. Držím pěsti!

17.3.2015 17:17
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak jsme přijeli od veterináře. Kvůli tomu hárání nic nedoporučil dávat, ale je to blbý, protože tím jak nemůže ani chodit na procházky a mít jakoukoli aktivitu tak myslím že to bude ještě horší. Domluvili jsme se tedy, že má být doma jen na noc a přes den když bude pěkně že ho máme nechávat venku aby tu háravku měl přece jen o kousek dál a nedošlo k nějakýmu průseru.

Jinak k dýchání. Konzultoval to s kolegou co dělá v praze na veterině 30 let, prý na nějaké kde se ani nezabývají vakcinací ale jen závažnějšími problémy. A toho pana veterináře z Prahy napadlo, že by mohl být v krku nějaké bacily, na které nezabýrají antibiotika a léči se dlouho. Takže pak doktor udělal odběry, které pošle na nějaký rozbor do Prahy na tu veterin ua do týdne mi dá vědět jak to dopadlo.

Endoskopii pořád necháváma jako tu poslední možnost. Prý pan doktor z Prahy říkal, že pokud budou rozbory v pořádku, mohl by mít ještě něco s chrupavkami v krku, ale to se zjistí právě jen endoskopicky. Takže popřípadě pak už jen to. A to se dá odstranit chirurgicky a nebo částečně i léčit lékama.

Takže je to blbý říkat takhle, ale doufám, že něco najdou na těch rozborech toho výtěru. Ještě mu mám pak zvěřit kolikrát vydechne za jednu minutu.

17.3.2015 18:42
Alča29

XXX.XXX.96.221

marcelaamax napsal(a):
Tak jsme přijeli od veterináře. Kvůli tomu hárání nic nedoporučil dávat, ale je to blbý, protože tím jak nemůže ani chodit na procházky a mít jakoukoli aktivitu tak myslím že to bude ještě horší. Domluvili jsme se tedy, že má být doma jen na noc a přes den když bude pěkně že ho máme nechávat venku aby tu háravku měl přece jen o kousek dál a nedošlo k nějakýmu průseru.

Jinak k dýchání. Konzultoval to s kolegou co dělá v praze na veterině 30 let, prý na nějaké kde se ani nezabývají vakcinací ale jen závažnějšími problémy. A toho pana veterináře z Prahy napadlo, že by mohl být v krku nějaké bacily, na které nezabýrají antibiotika a léči se dlouho. Takže pak doktor udělal odběry, které pošle na nějaký rozbor do Prahy na tu veterin ua do týdne mi dá vědět jak to dopadlo.

Endoskopii pořád necháváma jako tu poslední možnost. Prý pan doktor z Prahy říkal, že pokud budou rozbory v pořádku, mohl by mít ještě něco s chrupavkami v krku, ale to se zjistí právě jen endoskopicky. Takže popřípadě pak už jen to. A to se dá odstranit chirurgicky a nebo částečně i léčit lékama.

Takže je to blbý říkat takhle, ale doufám, že něco najdou na těch rozborech toho výtěru. Ještě mu mám pak zvěřit kolikrát vydechne za jednu minutu.

No ty chrupavky... to je jinými slovy obrna hrtanu.

17.3.2015 18:50
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Alča29 napsal(a):
No ty chrupavky... to je jinými slovy obrna hrtanu.

Jo aha, no ale on říkal právě, že ten hrtan že to se mu nezdá, že při tomse pes špatně nadechuje, ale Max spíše špatně vydechuje. No nevím, uvidíme zda něco zjistí z toho výtěru.

18.3.2015 04:58
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):
Jo aha, no ale on říkal právě, že ten hrtan že to se mu nezdá, že při tomse pes špatně nadechuje, ale Max spíše špatně vydechuje. No nevím, uvidíme zda něco zjistí z toho výtěru.

Já myslím, že by tam mohla být analogie i z lidské medicíny: pokud je problém "výše" (např. právě v hrtanu), bývá inspirační dušnost (tj. při nádechu), může být tzv. stridor (jako by hvízdnutí, zachraptění při nádechu; on tedy může být i výdechový stridor, ale typičtější je při nádechu). No a pokud je problém níž (typicky bronchy, bronchioly, astma), tak je problém při výdechu. Takže u Vašeho pesana mi přijde, že problém by mohl být opravdu spíše v dolních cestách dýchacích.

18.3.2015 10:25
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že by tam mohla být analogie i z lidské medicíny: pokud je problém "výše" (např. právě v hrtanu), bývá inspirační dušnost (tj. při nádechu), může být tzv. stridor (jako by hvízdnutí, zachraptění při nádechu; on tedy může být i výdechový stridor, ale typičtější je při nádechu). No a pokud je problém níž (typicky bronchy, bronchioly, astma), tak je problém při výdechu. Takže u Vašeho pesana mi přijde, že problém by mohl být opravdu spíše v dolních cestách dýchacích.

A co je prosím stridor? No jediný co vet poznal, na sonu a RTG, že má zúženou nějakou trubuci, myslím že tracheu, průdušnici nebo tak nějak to říkal. že je v jednom místě mírně zúžená ale že to třeba ani nemusí být tím.

18.3.2015 14:51
Charly

XXX.XXX.30.139

Doporucila bych predevsim zkontrolovat stitnou zlazu a zlazy vubec
nase labradorka mela podobny problem...nevim, jak se to spravne nazyva, ale mela jakoby zanety zlaz, metabolismus, ktere se celkem rychle rozmnozovaly a zvetsovaly...no rychle, zacalo u ni nekdy kolem desateho roku, dozila se 16 let...operaci jsme vzdy zamitli, uz jen z obavy, ze by se nemusela probrat kvuli slabsimu srdci( spojene s temi zanety).

18.3.2015 15:52
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Charly napsal(a):
Doporucila bych predevsim zkontrolovat stitnou zlazu a zlazy vubec
nase labradorka mela podobny problem...nevim, jak se to spravne nazyva, ale mela jakoby zanety zlaz, metabolismus, ktere se celkem rychle rozmnozovaly a zvetsovaly...no rychle, zacalo u ni nekdy kolem desateho roku, dozila se 16 let...operaci jsme vzdy zamitli, uz jen z obavy, ze by se nemusela probrat kvuli slabsimu srdci( spojene s temi zanety).

To jsem už psala, že má sníženou funcku štítné žlázy, bere na to euthyrox smajlík Jinak jsme zatím byli na celkovém kardiologickém vyšetření, na sonu, RTG, dopleru a nikde se nezjistlio nic, co by mohlo být příčinou. Takže teď čekáme na výsledky těch stěrů. Na tu endoskopii se nám také nechce, už z toho důvodu, že by ho museli přispat.

18.3.2015 19:39
Alča29

XXX.XXX.96.221

marcelaamax napsal(a):
A co je prosím stridor? No jediný co vet poznal, na sonu a RTG, že má zúženou nějakou trubuci, myslím že tracheu, průdušnici nebo tak nějak to říkal. že je v jednom místě mírně zúžená ale že to třeba ani nemusí být tím.

Stridor = latinské pojmenování pro zvuk (hvízdnutí, chraptění,...) vydávaný při nádechu nebo výdechu.
Trachea a průdušnice jsou jedno a totéž. Opět je to jen latinské pojmenování.
Tím nechci nijak machrovat, jen vidím, že v tom názvosloví máte trošku zmatek, tak se snažím vám v tom udělat maličko jasno, abyste zbytečně nestresovala co že to je za moribundus.

18.3.2015 23:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):

Jak jsem psala v závorce - stridor = zvukový fenomén doprovázející dýchání, obvykle nádech (může jít o zachraptění, zahvízdnutí, zachrčení...).
Jinak trachea = průdušnice.

18.3.2015 23:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Jak jsem psala v závorce - stridor = zvukový fenomén doprovázející dýchání, obvykle nádech (může jít o zachraptění, zahvízdnutí, zachrčení...).
Jinak trachea = průdušnice.

Aha, pardon, někdo přede mnou Vám už medicínské výrazy osvětloval; já nedočetla diskusi do konce.

2.4.2015 17:16
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

TAk po delší době píši jak to s náma vypadá. Na výtěru z krku se našel nějaký bacil, ale jen v malém množství a prý se může vyskytovat i u zravých zvířat. Pan doktor na něj dal antibiotika ale nezabraly a je to pořád stené. Večer nám tedy sepíše celou zprávu, co mu kde dělali a co zjistili a doporučil nám veterináře kam máme zajet, že by udělali endoskopie a nebo ještě nějaké jiné vyšetření. Říkal, že by to možná mohlo být i tlakem. Pak jsem dám tu zprávu od něj, jestli vás někoho něco ještě nenapadně, na tu endoskopii se mi dvakrát moc nechce smajlík

3.4.2015 04:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):
TAk po delší době píši jak to s náma vypadá. Na výtěru z krku se našel nějaký bacil, ale jen v malém množství a prý se může vyskytovat i u zravých zvířat. Pan doktor na něj dal antibiotika ale nezabraly a je to pořád stené. Večer nám tedy sepíše celou zprávu, co mu kde dělali a co zjistili a doporučil nám veterináře kam máme zajet, že by udělali endoskopie a nebo ještě nějaké jiné vyšetření. Říkal, že by to možná mohlo být i tlakem. Pak jsem dám tu zprávu od něj, jestli vás někoho něco ještě nenapadně, na tu endoskopii se mi dvakrát moc nechce smajlík

No jo, bude to muset být v narkóze a tam je vždy určité riziko, ozvlášť u nemocného pesana. Budu Vám držet pěsti a určitě se pak ozvěte.
Jinak pro admina - jak zrušit tu kurzívu?

6.4.2015 19:22
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak jsem dávám zprávu od pana veterináře. Ještě mám přímo zprávu od kardiologa, ale tu musím oskenovat. Nenapadá někoh prosím, jakýma lékama nebo čím by to šlo trošk potlačit?

6.4.2015 19:25
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

marcelaamax napsal(a):
Tak jsem dávám zprávu od pana veterináře. Ještě mám přímo zprávu od kardiologa, ale tu musím oskenovat. Nenapadá někoh prosím, jakýma lékama nebo čím by to šlo trošk potlačit?

Aha koukám, že dokument ve wordu sem nejde dát, tak to zkopíruji.:

19.2.2015
Chrchlání a kašel trvající cca 3dny, teplota 38,8, tracheální reflex pozitivní,
Žere, pije normálně, sliznice růžové, CRT do 2s, poslechově bez šelestu.
T: Biodroxil, Carprodyl
26.2.2015
Lepší, bez projevů dávivého kašle, bez teploty, stále mírně pokašlává., Nedoléčeno.
T: prodloužení ATB
5.3.2015
Celkově žere, pije normálně, přetrvávající dráždění krku, díky tomu až chrčí a rychleji dýchá,
Nesteroidní antiflogistika bez efektu (Carprodyl 100mg), na domů prednison, v případě nezlešení kontrola.
17.3.2015
Stav setrvalý, bez zhoršení, ale bez zlepšení, stále přetrvávající chrčení a polypnoe.
Sonograficky i RTG bez výrazného nálezu na srdci i plicním poli. Proveden výtěr z krku a posláno na kultivaci.
T. prozatím bez další medikace antibiotik, pouze Spiropent.
26.3.2015
Kultivací zjištěna e.coli s citlivostí na amoxicilin klavulanát a enrofloxacin., Nasazen Amoxiclav 1g.
1.4.2015
Bez efektu stále setrvalý stav, přetrvávající polypnoe (43 dechů za minutu v klidu, měřeno doma majitelkou), bez teploty.

Výsledky krve
ALT 2,02 AST 0,59 ALP 2,09 Urea 4,6 Krea 51 P 1,56
T4 16,8
Leu 6,6 HB 139 HT 6,4 Ery 5,36 Tro 302

Léčena hypotyreóza, jinak bez výrazné alterace.

8.4.2015 03:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):

19.2.2015
26.2.2015
Lepší, bez projevů dávivého kašle, bez teploty, stále mírně pokašlává., Nedoléčeno.
5.3.2015
Celkově žere, pije normálně, přetrvávající dráždění krku, díky tomu až chrčí a rychleji dýchá,
Nesteroidní antiflogistika bez efektu (Carprodyl 100mg), na domů prednison, v případě nezlešení kontrola.
17.3.2015
Stav setrvalý, bez zhoršení, ale bez zlepšení, stále přetrvávající chrčení a polypnoe.
Sonograficky i RTG bez výrazného nálezu na srdci i plicním poli. Proveden výtěr z krku a posláno na kultivaci.
26.3.2015
Kultivací zjištěna e.coli s citlivostí na amoxicilin klavulanát a enrofloxacin., Nasazen Amoxiclav 1g.
1.4.2015
Bez efektu stále setrvalý stav, přetrvávající polypnoe (43 dechů za minutu v klidu, měřeno doma majitelkou), bez teploty.

Výsledky krve
T4 16,8

Nezlobte se, ale to by Vám přece právě měl navrhnout a sdělit Váš vet a ne někdo zde na anonymní internetové diskusi. Vím, že to s pesanem myslíte dobře, trochu Váš příběh sleduji (a držím pěsti, samozřejmě), ale stran medikace bych se opravdu obracela na veta, a pokud s ním nebudete spokojeni, tak jít k jinému vetovi.

8.4.2015 03:33
fikovnice

XXX.XXX.99.69

marcelaamax napsal(a):

19.2.2015
26.2.2015
5.3.2015
17.3.2015
26.3.2015
1.4.2015

Výsledky krve
T4 16,8

Pokud přece jen bych k lékům měla napsat něco málo, tak je asi nadále na tom Spiropentu (?), který má účinek takový, že relaxuje hladkou svalovinu v bronších, tím je "roztahuje" a pokud by byl problém právě v průduškách, tak by tento lék měl mít nějaký pozitivní efekt. V humánní medicíně jsou hlavní indikací pro tyto léky asthma bronchiale a chronická obstrukční plicní nemoc. Jenže to Vám tady píšu TEORETICKY mechanismus účinku daného léku a jeho indikace, ale neznám ani Vašeho pesana a hlavně jeho dg.
No každopádně ať je mu pokud možno líp!

8.4.2015 13:02
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

fikovnice napsal(a):
Pokud přece jen bych k lékům měla napsat něco málo, tak je asi nadále na tom Spiropentu (?), který má účinek takový, že relaxuje hladkou svalovinu v bronších, tím je "roztahuje" a pokud by byl problém právě v průduškách, tak by tento lék měl mít nějaký pozitivní efekt. V humánní medicíně jsou hlavní indikací pro tyto léky asthma bronchiale a chronická obstrukční plicní nemoc. Jenže to Vám tady píšu TEORETICKY mechanismus účinku daného léku a jeho indikace, ale neznám ani Vašeho pesana a hlavně jeho dg.
No každopádně ať je mu pokud možno líp!

Spiropent nezabíral takže už ho nebere. Vet říkal, že už vyzkoušel spoustu léků a nezabírá nic, tak že doporučuje endoskopii. jsem s ním spokojená, a měnit ho nechci. Myslela jsem spíš, zda někdo nemá typ na něco co pomohlo jeho psovi s podobným problémem, a já bych to navrhla u veterináře. Jinak je to pořád stejné. A to ještě není teplo :-/.

8.1.2016 00:20
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Zdravím, tak jen pro ty, kteří sledovali náš příběh. Na endoskopii jsme nakonec vůbec nejeli, hrozně jsme se báli té narkózy. Léto jsme přežili celkem v pohodě, problémy s dýcháním se zlepšovali. Za to začali problémy s klouby, ale bere kloubní výživu, a docela to jde. Jen už nechodíme na dlouhé procházky, ale jen kousek po zahradě.
A jak jsme na tom dnes? V září jsem si pořídila štěně, se kterým Max hrozně ožil, a musím říct, že snad i to dýchání se zlepšilo smajlík Chrčí a špatně dýchá už opravdu jen když se hodně rozruší. Se štěnětem si začal zase hrát a řádit. Ale jinak už většinu dne prospí.
I veterinář chválil, jak se zlepšil, ale teda na to, co je příčinou toho špatného dýchání jsme nepřišli, a už po tom ani pátrat nebudeme. Doufáme, že Max v srpnu v klidu oslaví své 12té narozeniny a bude si ještě co nejdýl užívat psího důchodu smajlík

3.6.2016 09:52
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak aby měl příběh i svůj konec - včera jsme museli nechat Maxe uspat Nejspíš mu selhávaly ledviny, ještě byla možnost vzít mu krev a případně ho vozit na infuze, ale vzhledem k stavu ve kterém byl, jsme ho nechtěli trápit a ukončili jsme to

3.6.2016 10:05
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Tak aby měl příběh i svůj konec - včera jsme museli nechat Maxe uspat Nejspíš mu selhávaly ledviny, ještě byla možnost vzít mu krev a případně ho vozit na infuze, ale vzhledem k stavu ve kterém byl, jsme ho nechtěli trápit a ukončili jsme to

Držte se..

3.6.2016 10:25
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Andrýsek3 napsal(a):
Držte se..

Díky, je to hrozné. I když jsem to čekala vzhledem k jeho stavu poslední týden, tak to byla velká rána a nemůžu se s tím smířit. Druhý pes se ke mě pořád tulí, nehne se ode mě a venku pořád hledá Maxe

3.6.2016 10:28
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Díky, je to hrozné. I když jsem to čekala vzhledem k jeho stavu poslední týden, tak to byla velká rána a nemůžu se s tím smířit. Druhý pes se ke mě pořád tulí, nehne se ode mě a venku pořád hledá Maxe

Je to hrozný... Určitě jste udělali dobře, že jste ho nenechali trpět a dali jste mu krásný dlouhý život..skoro 12? Je moc hezký věk. Sama si to nedokážu představit.. hodně sil!

3.6.2016 11:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jejda, teď to tu čtu... To je mi moc líto, teď jste na tom stejně jako my, taky jsme zůstali s druhým pejskem sami Rozhodně vám to nepřeju, jen že vím, o čem mluvíte. Držte se, jednoduché to není...

3.6.2016 11:38
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):

Jsou to hrozný chvíle, ale udělali jste to nejlepší, co jste pro něj udělat mohli. Ony by ty infuze na moc dlouho nepomohly, jen by se mu produložovalo trápení. Přeju sílu, ať se s tím vnitřně srovnáte, nějakou dobu to trvá. Mlaďas vám pomůže. A vy musíte pomoct jemu.

3.6.2016 11:49
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Dekuju. Toho rozhodnutí nelituji, s temi infuzemi by se akorát trápil. Jo mlaďas je skvělej, jen kdyu vidím jak i jemu je smutno a hleda ho tak je to hrozné. Do budoucna chci dat domov nejakemu pejskovi z útulku, ale to az se trochu srovnám s touhle ztrátou. S Maxem jsem vyrůstala, vzdyck to pro mě bude ten prvni smajlík

3.6.2016 13:14
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):
Dekuju. Toho rozhodnutí nelituji, s temi infuzemi by se akorát trápil. Jo mlaďas je skvělej, jen kdyu vidím jak i jemu je smutno a hleda ho tak je to hrozné. Do budoucna chci dat domov nejakemu pejskovi z útulku, ale to az se trochu srovnám s touhle ztrátou. S Maxem jsem vyrůstala, vzdyck to pro mě bude ten prvni smajlík

Nespěchejte, nechte čas, aby pracoval, každý to máme jinak, někdo může pořídit novýho parťáka brzy, někdo musí mít nějakou dobu odstup. Zvládnete to oba, i když to je fakt někdy těžký. Udělejte si s mlaďasem výlet, on bude mít nové podněty a vy čas a prostor zpracovávat pocity.

3.6.2016 13:18
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Zrzavci napsal(a):
Nespěchejte, nechte čas, aby pracoval, každý to máme jinak, někdo může pořídit novýho parťáka brzy, někdo musí mít nějakou dobu odstup. Zvládnete to oba, i když to je fakt někdy těžký. Udělejte si s mlaďasem výlet, on bude mít nové podněty a vy čas a prostor zpracovávat pocity.

Určitě nebudu pospíchat, až se na to budu cítit tak si ho pořídím, nebo prostě až se do nějakého zamiluji na první pohled, zatím se na to necítím. Jo s mlaďasem jsme venku pořád, akorát že jak to ze mě cítí, tak jinak hyperaktivní pes teď chodí jako hromádka neštěstí a nehne se ode mě, o nějakým cvičení zatím nemůže být řeč, to radši nezkouším. Ale on to čas všechno spraví...

3.6.2016 13:35
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):
Určitě nebudu pospíchat, až se na to budu cítit tak si ho pořídím, nebo prostě až se do nějakého zamiluji na první pohled, zatím se na to necítím. Jo s mlaďasem jsme venku pořád, akorát že jak to ze mě cítí, tak jinak hyperaktivní pes teď chodí jako hromádka neštěstí a nehne se ode mě, o nějakým cvičení zatím nemůže být řeč, to radši nezkouším. Ale on to čas všechno spraví...

Výlet jsem myslela nějaký velký, nestandard výlet, třeba vlakem do kšá někam na celý den, nebo spíš na víkend. Na cvičení teď přesně kašlete, nebylo by to ono. Hrajte si, dělejte nezávazný věci, běžte s ním k vodě, házejte mu aportky, a prostě jen tak buďte. Ta naše útulková fenka to se mnou po nenadálým odchodu našeho ohařiska, neměla taky moc lehký. Jsem jí vděčná, že to se mnou vydržela

3.6.2016 13:41
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Zrzavci napsal(a):
Výlet jsem myslela nějaký velký, nestandard výlet, třeba vlakem do kšá někam na celý den, nebo spíš na víkend. Na cvičení teď přesně kašlete, nebylo by to ono. Hrajte si, dělejte nezávazný věci, běžte s ním k vodě, házejte mu aportky, a prostě jen tak buďte. Ta naše útulková fenka to se mnou po nenadálým odchodu našeho ohařiska, neměla taky moc lehký. Jsem jí vděčná, že to se mnou vydržela

Jojo možná někam vyrazíme. U vody jsme byli, klacíky nosil, to bylo asi jediný co ho bavilo. Snažím se to nedávat najevo, ale je to pes, cítí to. Odpoledne půjdeme ven se psím kámošem, tak to ho snad trošku oživí.

3.6.2016 13:53

Je mi to moc líto držte se.

3.6.2016 14:02
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

marcelaamax napsal(a):
Jojo možná někam vyrazíme. U vody jsme byli, klacíky nosil, to bylo asi jediný co ho bavilo. Snažím se to nedávat najevo, ale je to pes, cítí to. Odpoledne půjdeme ven se psím kámošem, tak to ho snad trošku oživí.

Jo oni to vědí. Vycházka s kámošem je taky dobrá věc. Rozptýlí ho to. Hodně bych si s ním teď hodně moc hrála - "na babu", "na schovku" a tak, takový hovadinky jenom. Pomůže to oběma.

4.6.2016 17:53
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Vy co jste meli dva a psy a jeden odešel, jak dlouho ho druhy pes hledal? Mlaďas pořád beha zmatene po dvore a hleda ho smajlík A to spolu nebyli porad jen par hodin pod mym dohledem.

5.6.2016 02:59
fikovnice

XXX.XXX.30.49

marcelaamax napsal(a):
Vy co jste meli dva a psy a jeden odešel, jak dlouho ho druhy pes hledal? Mlaďas pořád beha zmatene po dvore a hleda ho smajlík A to spolu nebyli porad jen par hodin pod mym dohledem.

I já Vám přeji hodně síly! Sledovala jsem občas příběhy Vašich dvou psů a pamatovala si Maxe z fotek i z příspěvků. Útěchou Vám může být to, že je mu už dobře a hlavně, že u Vás prožil krásný psí život!

5.6.2016 13:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):

Druhý pes byl celou dobu s ním, byl u toho, když umřel, či ho minimálně mrtvého našel. Byl u toho, když jsme ho pochovávali. Jistě, nepochopí, že je to napořád, ale nehledá ho. Jen, když jsme řekli jméno, tak spozorněl...Radši už neříkáme, ať ho zbytečně netrápíme. Někdy je na něm vidět, že je smutný, že je na všechno sám, nemá psího kámoše, se kterým všechno sdílel. Vy jste ale myslím psy neměla stále spolu...o to líp si odvykne. Mí psi se za 8let od sebe nehnuli...

5.6.2016 18:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):
Druhý pes byl celou dobu s ním, byl u toho, když umřel, či ho minimálně mrtvého našel. Byl u toho, když jsme ho pochovávali. Jistě, nepochopí, že je to napořád, ale nehledá ho. Jen, když jsme řekli jméno, tak spozorněl...Radši už neříkáme, ať ho zbytečně netrápíme. Někdy je na něm vidět, že je smutný, že je na všechno sám, nemá psího kámoše, se kterým všechno sdílel. Vy jste ale myslím psy neměla stále spolu...o to líp si odvykne. Mí psi se za 8let od sebe nehnuli...

Mým sousedům umřela NO. Tedy nechali ji uspat, bohužel strašně pozdě, dodnes se na ně zlobím. Artróza 4. stupně, nebyla schopná vstát, když vstávala, tak naříkala bolestí, ale to je jiný příběh. Asi třičtvrtě roku před její smrtí pořídili štěně haskouna. Ten sice ovčandu všelijak trápil, tahal za uši, a tak, ale všeobecně prý mezi nimi vznikl vztah jako mezi mámou a synem. No a když pohřbívali ovčounku - byli u toho celá rodina včetně haskouna, tak haskoun skočil do hrobu za ovčandou, zalehl ji a zaboha jej nemohli dostat ven. Jo jo, zvířata jsou nabitá pozitivními city mnohem více než mnoho lidí...

5.6.2016 21:03
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Tak mlaďas u pohrbivani nebyl, ani staršího psa nevidel mrtvého. Vcera byl venku se psim kámošem tak se odreagovat, ale i dvore ho porad hledá. Byli spolu jen par hodin denně, ale vždycky jeste nez se sel vycurat tak běžel starsiho psa pozdravit. Ted asi nechape, ze u neni

5.6.2016 21:17

Teˇjsem si přečetla co vás potkalo...všechno co bych vám chtěla napsat mi vyznívá jako klišé...ale věřte, že si vaší bolest umím představit...tady pomůže jen čas...

Sama se už teď toho dne děsím...už jen to, že mám dva stejně staré psy a konec obou může přijít v krátkém časovém intervalu za sebou...zvlášť jestli mi fena odejde první, mám strach, že by pes mohl prostě umřít žalem...už teď mám vybraná asi čtyři plemena a sleduji několik chovatelských stanic, protože až ta doba přijde, tak nebude na nějaký čekání a vybírání možná čas a budu muset vzít první štěně, co bude k mání...i když jsem tady chytrá jak rádio, tak se může stát, že prostě vezmu štěně bez PP od "vymazlený" feny nebo křížence...a budu doufat, že bude ok...

Přeju vám hodně síly...držte se...

5.6.2016 21:27
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Dekuji, vážím si toho. Taky jsem si rikala ze az to přijde tak si hned poridime noveho, ale teď si nrjsem jista jestli vůbec si ho poridime, zatím na to nemám. Trochu si vycitam, ze jsem u jehi konce nebyla, ale proste jsem na to nemela a akorát by ze me byl nervózní

5.6.2016 22:40
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

marcelaamax napsal(a):
Dekuji, vážím si toho. Taky jsem si rikala ze az to přijde tak si hned poridime noveho, ale teď si nrjsem jista jestli vůbec si ho poridime, zatím na to nemám. Trochu si vycitam, ze jsem u jehi konce nebyla, ale proste jsem na to nemela a akorát by ze me byl nervózní

Mohli bychom vás aspoň na chvíli rozveselit. Slíbil jsem, že se stavíme, tak jestli můžeme, tak mi přijedem. Aspoň si trošku zařádí a zaběhá, třebas, byť na chvíli to zabere.

6.6.2016 13:19
Sapp

XXX.XXX.2.42

Marcelaamax - to je mi opravdu líto, že jste přišla o svého prvního psího kamaráda

6.6.2016 20:46

Je mi to moc moc líto... ani nevím co víc napsat. Držte se.

6.6.2016 20:53
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Děkuji moc

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík