Jak se bránit omezování ze strany sousedů?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2020 08:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jahody s mlékem - to je osobní zkušenost - první jahody (z vlastní zahrady) nám se sestrou (jako malým) většinou vyvolaly kopřivku. Pokud byly s mlékem tak ne. Konzumace další úrody už bez mléka byla bez problémů.
Anafylaktický šok? Nejhorší smrt je z vyděšení.

Hm, zajímavé to o mléku. Slyším poprvé. Díky.
Ale proč smrt z vyděšení u problému imunitního systému? Možné to je a riskovat u malých dětí není moc dobrý nápad.
Zas ale já jsem pro "ať se dítě upatlá", to zas jo..
Pokud jde o intoleranci, tam tohle nehrozí, výjimka je histaminová. Ale jak to poznám doma?
U psa je to celkem ok, tam tahle reakce nebývá, jen asi u bodnutí hmyzem.

Jedna věc je "dnes je každý alergický, jen když se poškrábe za uchem" a druhá, že to prostě nemoc je a dost rozšířená - protože máme dobu moderní.
Jídlo musí déle vydržet, aby se mohlo přivézt 10 tisíc kilometrů, tak se vykoupe v nějaké ble ochraně. Travička musí růst rovněji a bez jakéhokoli jiného nevzhledného druhu travičky. Potřebujeme všeho víc a rychle.
A možná by alergických lidí přibylo, kdyby šli všichni k doktorovi.

Četla jsem někde názor na epidemii nového koronaviru, něco ve smyslu, že tamní lidé jsou slabší, než my, proto jsou následky takové. Je to země s největší produkcí snad úplně všeho. I díky nám.

21.2.2020 10:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jahody s mlékem - to je osobní zkušenost - první jahody (z vlastní zahrady) nám se sestrou (jako malým) většinou vyvolaly kopřivku. Pokud byly s mlékem tak ne. Konzumace další úrody už bez mléka byla bez problémů.

Balu a jinou alergii jak kopřivku z jahod jste nemívala? Nemáte? Muž měl taky z jahod, ale v dospělosti mu začala pylové na nevím přesně co, nějaký strom zjara a pak trávy. Od doby, kdy se většinu roku pohybuje v zahradě, má pokoj.

21.2.2020 10:21

lesnížínka napsal(a):
Balu a jinou alergii jak kopřivku z jahod jste nemívala? Nemáte? Muž měl taky z jahod, ale v dospělosti mu začala pylové na nevím přesně co, nějaký strom zjara a pak trávy. Od doby, kdy se většinu roku pohybuje v zahradě, má pokoj.

Nemívala. Až do 33 let, kdy se mi v důsledku stresu kolem rozvodu rozjela pylovka a tu mám dodnes. Tlumím ji léky.

21.2.2020 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemívala. Až do 33 let, kdy se mi v důsledku stresu kolem rozvodu rozjela pylovka a tu mám dodnes. Tlumím ji léky.

Ptám se proto, že alergie na něco...většinou nebývá sama, málokdy je jen na jednu věc. Vidím to v rodině. Muži se (a na to sem zapomněla) možná taky ze stresu, objevila před 10lety alergie na sezam. Ta už se uklidnila taky, nedávno snědl sezamovou bulku(nevěděl o tom) a nic. A já tvrdím, že alergii žádnou nemám a teď jsem si uvědomila, že mám!...na nikl Takže je klidně možné, že i na něco jiného, jen o tom zatím nevím

neverend

21.2.2020 18:10
neverend

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
S vašimi názory na jízdu koňmo jste v Meifim/neverend/atd.,atp. našla spřízněnou dušičku. Hezky si to užijte.

Vidíte Zuzko a mě jste na koních pořád nevěřili,že je takových rozumných lidí víc.🙂 Že záleží která skupina je v převaze a hodně štěstí při prezentaci názoru jak prospěšný je koni na hřbetě 100 kilový jezdec třeba na webu veganů .🙂 Budou Vás mít rádi i ti veterináři kteří tam jsou součástí "komunity".🙂 A mě nadávat za to,že se podělím o video,kde bývalá drezůrní jezdkyně jaksi nechrlí slávu a chvalospěvy na tento sport,je prostě mírně nefér.

21.2.2020 18:24

neverend napsal(a):
Vidíte Zuzko a mě jste na koních pořád nevěřili,že je takových rozumných lidí víc.🙂 Že záleží která skupina je v převaze a hodně štěstí při prezentaci názoru jak prospěšný je koni na hřbetě 100 kilový jezdec třeba na webu veganů .🙂 Budou Vás mít rádi i ti veterináři kteří tam jsou součástí "komunity".🙂 A mě nadávat za to,že se podělím o video,kde bývalá drezůrní jezdkyně jaksi nechrlí slávu a chvalospěvy na tento sport,je prostě mírně nefér.

1) takhle to úplně nebylo
2) kolik Vám je?

mi to tady kazíte

21.2.2020 18:33

lesnížínka napsal(a):
Ptám se proto, že alergie na něco...většinou nebývá sama, málokdy je jen na jednu věc. Vidím to v rodině. Muži se (a na to sem zapomněla) možná taky ze stresu, objevila před 10lety alergie na sezam. Ta už se uklidnila taky, nedávno snědl sezamovou bulku(nevěděl o tom) a nic. A já tvrdím, že alergii žádnou nemám a teď jsem si uvědomila, že mám!...na nikl Takže je klidně možné, že i na něco jiného, jen o tom zatím nevím

Je na to tabulka :-) tzv. zkřížené alergie. Takže se podívám a hned vím, že jsem alergická na: břízu, rajče, oves, vepřové, kuřecí, mléko, rýži, jehněčí, čočku, omezování sousedy, psy, kočky, koně, de..bully,.........
Ne, je to zhruba tak: kytka (pyl) + potravina.
Na nikl bude nejspíš kontaktní alergie, ale může se rozjet do horší, shrnuto ve wiki. Nádobí, jídlo..

21.2.2020 18:36
fikovnice

XXX.XXX.135.35

2) kolik Vám je?

mi to tady kazíte

neverend

21.2.2020 18:54
neverend

XXX.XXX.213.247

2) kolik Vám je?

mi to tady kazíte

Omlouvám se,ale kamsi se ztratila citace Zuzky.😀 Jen dozvuky z diskuze o koních a už se to nestane.Věk:39 😀

21.2.2020 22:27

neverend napsal(a):
Omlouvám se,ale kamsi se ztratila citace Zuzky.😀 Jen dozvuky z diskuze o koních a už se to nestane.Věk:39 😀

My tu víme, kdo je Zuzana, a takto se v anonymních diskuzích neoslovujeme, ale Vy se ještě v devětatřiceti neumíte chovat. Každý si sem občas donese trable, ale nakonec je potřeba je řešiti i v realitě, jinak to člověka zahubí.
Chodím sem se třeba zasmát, napsat kraviny o tom, že můj pes je úplně boží, protože shazuje peřinu jen jednou za noc. Ne číst to, jak přijde katastrofa a všichni zahyneme bídnou smrtí, než stihnu tu peřinu zvednout. To by bylo fakt hnusné, nenávidím zimu. Jenže i ta k něčemu je. Příroda odpočívá, já se můžu víc cpát sladkostmi a svádět to na "tukové zásoby, abych nezmrzla", Vánoce tam jsou, sníh.. jestli napíšete, že sníh není kvůli vyvítečemu, tak se nelze divit omezování ze strany sousedů diskutníků :-)

21.2.2020 23:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Je na to tabulka :-) tzv. zkřížené alergie. Takže se podívám a hned vím, že jsem alergická na: břízu, rajče, oves, vepřové, kuřecí, mléko, rýži, jehněčí, čočku, omezování sousedy, psy, kočky, koně, de..bully,.........
Ne, je to zhruba tak: kytka (pyl) + potravina.
Na nikl bude nejspíš kontaktní alergie, ale může se rozjet do horší, shrnuto ve wiki. Nádobí, jídlo..

Jo, to by odpovídalo. Alergii na mytí nádobí mám. A na žehlení...to tam není?
Vím, že existují zkřížené alergie, jen jsem se o to nikdy nějak nezajímala, protože u nás v rodině není oficiálně alergik nikdo.

neverend

21.2.2020 23:11
neverend

XXX.XXX.213.247

My tu víme, kdo je Zuzana, a takto se v anonymních diskuzích neoslovujeme, ale Vy se ještě v devětatřiceti neumíte chovat. Každý si sem občas donese trable, ale nakonec je potřeba je řešiti i v realitě, jinak to člověka zahubí.
Chodím sem se třeba zasmát, napsat kraviny o tom, že můj pes je úplně boží, protože shazuje peřinu jen jednou za noc. Ne číst to, jak přijde katastrofa a všichni zahyneme bídnou smrtí, než stihnu tu peřinu zvednout. To by bylo fakt hnusné, nenávidím zimu. Jenže i ta k něčemu je. Příroda odpočívá, já se můžu víc cpát sladkostmi a svádět to na "tukové zásoby, abych nezmrzla", Vánoce tam jsou, sníh.. jestli napíšete, že sníh není kvůli vyvítečemu, tak se nelze divit omezování ze strany sousedů diskutníků :-)

To "naštve" se takhle přikrývat peřinou a najednou, člověk skoro nepřikrytý a on si příjde konec světa.😀😀

22.2.2020 08:55
tero

XXX.XXX.236.175

Při alergii se dává i Calcium a tak proto to s mlékem nebo smetanou trochu funguje.

2.11.2020 19:10

20.2.2020 20:13
end of neverending story
a tady si plácej dál

3.11.2020 08:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

20.2.2020 20:13
end of neverending story
a tady si plácej dál

A netvrdil on, že je IT?

3.11.2020 09:13

3.11.2020 09:36
Moyda

XXX.XXX.147.89

Varaxi napsal(a):
A netvrdil on, že je IT?

No taky tvrdil že se tady nedá žít, stěhuje se za oceán a tady už ho nikdo nikdy neuvidí a na ifaunu už ani nepáchne🙈.

1kopretina

27.5.2021 22:38
1kopretina

XXX.XXX.101.3

Společný prostor je od slova společný, tudíž máte všichni právo se po něm pohybovat. Vy odpovídáte za psy pořád a to, že si pořídíte 3 o něčem svědčí a už se nejedná o 1 psa, ale o smečku, která bude při špatné výchově pána nebezpečná pro okolí. Z mého pohledu zastávám názor, že zvířata nepatří do bytu a už vůbec větší plemena. Když chcete pěstovat smečku pořiďte si domek se zahradou tam si můžou dělat co chtějí.

27.5.2021 23:10

1kopretina napsal(a):
Společný prostor je od slova společný, tudíž máte všichni právo se po něm pohybovat. Vy odpovídáte za psy pořád a to, že si pořídíte 3 o něčem svědčí a už se nejedná o 1 psa, ale o smečku, která bude při špatné výchově pána nebezpečná pro okolí. Z mého pohledu zastávám názor, že zvířata nepatří do bytu a už vůbec větší plemena. Když chcete pěstovat smečku pořiďte si domek se zahradou tam si můžou dělat co chtějí.

A já bych tam pěstovala kopretinu. Domek se zahradou a špatně vychovaným pánem, ať si dělají, co chtějí!

27.5.2021 23:11
lupus4

XXX.XXX.205.61

Z mého pohledu zastávám názor, že zvířata nepatří do bytu a už vůbec větší plemena. Když chcete pěstovat smečku pořiďte si domek se zahradou tam si můžou dělat co chtějí.

můj ty bože, tož zase z mého pohledu jen doufám, že nehodláte mít děti

28.5.2021 08:06
Moyda

XXX.XXX.147.89

lupus4 napsal(a):
Z mého pohledu zastávám názor, že zvířata nepatří do bytu a už vůbec větší plemena. Když chcete pěstovat smečku pořiďte si domek se zahradou tam si můžou dělat co chtějí.

můj ty bože, tož zase z mého pohledu jen doufám, že nehodláte mít děti

Proč? Děti budou krásně pěstěné a partner je bude chodit okopávat a zalívat.

28.5.2021 11:35
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Okopávat , to jo

28.5.2021 14:17

A já pořád nevim, když budu mít žížaly - budu je pěstovat nebo chovat? Dyť budou v hlíně...

28.5.2021 14:35

Já myslím, že obecně dané...rostliny se pěstují, zvířata chovají, není přesné.

Já myslim, že Ginu si spíš pěstuju, protože na to, abych jí chovala už je prostě těžká.

28.5.2021 14:51

Žížaly nemůžete chovat, chovají se samy, protože hermafrodité. Leda zkusit žížalu zasadit, co se stane.. No ty jsi moje malinká žížalka, dám ti pusinku, mazlínku.. ale každý chová sympatie k něčemu jinému :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík