Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2016 16:39
kacipek

XXX.XXX.204.30

Dobrý den. Kde začít.. Potřebovala bych poradit s výběrem vhodného pejska pro nás. Zatím, než se postaví dum, by byl v bytě 3+1, kde jsou už DVA kocouri, takže potřebuji, aby je nezakousl, ikdyz předpokládám, ze tam jde o chs, jestli je zvyklý na kočky nebo ne :)
Nase "požadavky" : ja bych chtěla hlavně kamaradskeho, milého, nekonfliktního, manžel vyžaduje aby uměl hlídat a byl velký. Neco k našemu životnímu stylu: V práci 8h směny, po praci procházky o víkendu pěší výlety do přírody. Po přestěhování do domu by měl k dispozici zahradu. Zatim jsme dva, ale jednou plánujeme rodinu, tak aby se později snesl s dětmi. Aktivního, ale ne hyperaktivního :) me osobně se moc líbí husky a malamuti (jsem do nich zamilovaná už od mala, chodili jsme se koukat na hory na psí spřežení - bydleli jsme pod horami a vlastně ještě bydlíme), ale ti jsou asi až moc hyperaktivní a pak akita inu.. Ale rada si nechám poradit. Těch plemen je tolik, ze jsem v tom celkem ztracena :D :( dekuji jo a prosím neplacate cumacky :) zkušenosti se psi: ja psu měla několik, ale žádný nebyl rodinný typ. Bruno byl z útulku a byl hodně ostrý, několikrát me pokousal, bůh ví, co si zažil, než jsme si ho vzali, takže bych radši z CHS s pp, ať mam povahu plemene.

21.11.2016 16:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.105

Začala bych literaturou.
Pročtěte i zdejší diskuze.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?q=jak%C3%A9+plemeno&sort=1
a další...

Husky, malamut, borderka, lovečáci ne.¨

Leonberger, bernský salašnický atd. - ano.

A jestli budou rodinní, to záleží jen na vás.
Pes se sám na zahradě nevychová.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2016 16:51

A akita už vůbec ne.

21.11.2016 16:53

"takže potřebuji, aby je nezakousl, ikdyz předpokládám, ze tam jde o chs, jestli je zvyklý na kočky nebo ne :) "
takže jde za
1.o výběr plemene - nic se silným loveckým pudem
2. o výběr jedince - s nižším temperamentem, kliďase
3. o výchovu, výchovu a ještě jednou výchovu

Jinak, za mě, je ten příspěvek o hovawartovi (jenom nevím, jak moc byste pro něj byli vhodní vy ).

21.11.2016 16:54

Nebo choďákovi

21.11.2016 16:56
kacipek

XXX.XXX.204.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"takže potřebuji, aby je nezakousl, ikdyz předpokládám, ze tam jde o chs, jestli je zvyklý na kočky nebo ne :) "
takže jde za
1.o výběr plemene - nic se silným loveckým pudem
2. o výběr jedince - s nižším temperamentem, kliďase
3. o výchovu, výchovu a ještě jednou výchovu

Jinak, za mě, je ten příspěvek o hovawartovi (jenom nevím, jak moc byste pro něj byli vhodní vy ).

Mám v plánu s pejskem chodit na cvičák a plně se mu věnovat, do teď nebyl čas, nyní konečně je a proto si až nyní chceme pejska pořídit.

21.11.2016 16:57
kacipek

XXX.XXX.204.30

Mám nabídku Apenzellského salašnického psa, co si myslíte o něm?

21.11.2016 16:59

kacipek napsal(a):
Mám nabídku Apenzellského salašnického psa, co si myslíte o něm?

Proč ne, ale s tím hlídáním to žádný řev nebude.

21.11.2016 17:05

Proč ne, ale s tím hlídáním to žádný řev nebude.

Sa budete diviť. Appenzeli sú uštekaní, niekedy až moc narozdiel od rtw, ale záleží aj od výchovy. Sú to ostrejší psi, nedôverčiví k cudzím. Ja chovám appenzela a som v kontakte s inými majiteľmi...

21.11.2016 17:09

Sa budete diviť. Appenzeli sú uštekaní, niekedy až moc narozdiel od rtw, ale záleží aj od výchovy. Sú to ostrejší psi, nedôverčiví k cudzím. Ja chovám appenzela a som v kontakte s inými majiteľmi...

Uštěkaní jsou, to je jasné, ale to je tak jediné. A navíc to není velký pes.

21.11.2016 17:10
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Co třeba Velký švýcarský salašnický pes? To je náš sen, máme podobné požadavky. Taky miluji Husky, ale vím, že to není reálné, teď ještě trochu jo, ale až budou děti, tak určitě neee. Pak berňák, ale to není asi úplně hlídač. Německý ovčák? Novofundlák? Jak moc velký? Vlčí špic? Chodský pes?

21.11.2016 17:13
kacipek

XXX.XXX.204.30

Tak paní chovatelka mi je vychválila, až do nebes, že se snesou s dětmi, že jsou milí a tak :) Že je střední by zas takový problém nebyl, manžel nechce prostě, a teď milovníci těchto mini psíků odpustí, svačinu :D.

21.11.2016 17:17

kacipek napsal(a):
Tak paní chovatelka mi je vychválila, až do nebes, že se snesou s dětmi, že jsou milí a tak :) Že je střední by zas takový problém nebyl, manžel nechce prostě, a teď milovníci těchto mini psíků odpustí, svačinu :D.

Http://www.kssp.cz/Plemena/Appenzelsky/Povaha-a-uplatneni.aspx.

21.11.2016 17:19

Uštěkaní jsou, to je jasné, ale to je tak jediné. A navíc to není velký pes.

Je to stredne veľký pes. Má 48-58 cm v kohútiku a 25-30 kg. Jeho veľkosť už vzbudzuje rešpekt. Otec mojej feny má 56 cm v kohútiku a 35 kg čiže veľkosti ako labrador. Navyše väčšina appenzelov dokáže svojich majiteľov aj obrániť bež špeciálneho výcviku. Nedávno sme mali stretnutie appenzel CUP a psi kusali na ringo pri prepadnutí majiteľa. Moja fena je miernejšia, ale poznám appenzelov, ktorí sa nedajú ani pohladiť od cudzích a v klube sa ich vraj už boja. Výhoda je, že väčšina appenzelov nezaútočí, keď vojde na pozemok cudzí človek, ale štekajú dovtedy kým nepríde majiteľ.

21.11.2016 17:21

kacipek napsal(a):

Appenzeli majú veľmi radi deti, aj cudzie. Moja fenka je veľmi milá, priateľská, ale za plotom budí rešpekt.

21.11.2016 17:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.105

Tak paní chovatelka mi je vychválila, až do nebes, že se snesou s dětmi,
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Snad každý pes se snese s dětmi.
I děti musí vědět, co si mohou dovolit ke psu !
To nesmí rodiče podcenit !

21.11.2016 17:24
kacipek

XXX.XXX.204.30

Appenzeli majú veľmi radi deti, aj cudzie. Moja fenka je veľmi milá, priateľská, ale za plotom budí rešpekt.

Mám v plánu chodit na cvičák, matka štěńat má zkoušky z poslušnosti úroveń 3..zatím tomu tedy moc nerozumím, ale mám v plánu se psovi plně věnovat, jinak bych si ho nechtěla pořídit.

21.11.2016 17:25
kacipek

XXX.XXX.204.30

rapotacka11 napsal(a):
Tak paní chovatelka mi je vychválila, až do nebes, že se snesou s dětmi,
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Snad každý pes se snese s dětmi.
I děti musí vědět, co si mohou dovolit ke psu !
To nesmí rodiče podcenit !

To je jasný..tady je to ale myšleno tak, že děti ještě nejsou a jen tak nebudou, třeba budou, až bude pejskovi já nevím,3-5 let, tak aby byl přirozeně milí. Samozřejmě pak nenechám děti tahat ho za ocas apod!

21.11.2016 17:35

kacipek napsal(a):
To je jasný..tady je to ale myšleno tak, že děti ještě nejsou a jen tak nebudou, třeba budou, až bude pejskovi já nevím,3-5 let, tak aby byl přirozeně milí. Samozřejmě pak nenechám děti tahat ho za ocas apod!

Appenzeli milujú deti, neublížia im a svoje deti v rodine si chránia.

21.11.2016 17:43

Odporúčam Vám poradiť sa s Veronikou Hasovou. Má veľmi šikovnú fenku, ktorá má zložených 20 skúšok, medzi nimi aj IPO3. Každý rok v júni sa organizuje aj akcia appenzel CUP na víkend v Čechách kde sa stretávajú majitelia appenzelov. Na akcii sa súťaží, cvičí, sú tam ukážky prípravy na výstavy, bonitáciu. Fotka je z appenzel CUPU 2016.
http://www.czechtricolor.cz/.

21.11.2016 17:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jedna ze života - Appenzel - vlastní zkušenost z toho jak se dá zkazit i fajn pes. Kamarádky syn si ho pořídil v 18, prý ho bude vést lovecky. Když jsem jí nabídnula, že štěňátko navštívím se svýma mírnýma a kamarádskýma psiskama, bylo mi řečeno, že mladý ho chce ostrého a žádný kamarádčoft. Řekla jsem jí, ať alespoň tedy se psem začne chodit na cvičák, kam jsme v tu dobu chodili taky. Přišel, když byl psu už víc jak rok. Pes byl tlustý jako prase a nezvladatelný, totálně nesocializovaný. Jelikož jsme tam měli i šťěňata, po pár pokusech psa usměrnit, je cvičitelka prostě poslala pryč. Mladý si našel slečnu, podnikat, na psa s..e. Občas s ním jde ven jeho máma, ale sotva ho udrží a bojí se, aby se něco nestalo...Byla a jsem nasr..., jelikož jsem je před takovým přístupem ke psu varovala. Psu jsou asi 4roky a do konce života už bude hnít sám v kotci

21.11.2016 17:48

lesnížínka napsal(a):
Jedna ze života - Appenzel - vlastní zkušenost z toho jak se dá zkazit i fajn pes. Kamarádky syn si ho pořídil v 18, prý ho bude vést lovecky. Když jsem jí nabídnula, že štěňátko navštívím se svýma mírnýma a kamarádskýma psiskama, bylo mi řečeno, že mladý ho chce ostrého a žádný kamarádčoft. Řekla jsem jí, ať alespoň tedy se psem začne chodit na cvičák, kam jsme v tu dobu chodili taky. Přišel, když byl psu už víc jak rok. Pes byl tlustý jako prase a nezvladatelný, totálně nesocializovaný. Jelikož jsme tam měli i šťěňata, po pár pokusech psa usměrnit, je cvičitelka prostě poslala pryč. Mladý si našel slečnu, podnikat, na psa s..e. Občas s ním jde ven jeho máma, ale sotva ho udrží a bojí se, aby se něco nestalo...Byla a jsem nasr..., jelikož jsem je před takovým přístupem ke psu varovala. Psu jsou asi 4roky a do konce života už bude hnít sám v kotci

Appenzel a lovecky vedený? Appenzel je na tento výcvik absolútne nevhodný, je u neho absencia loveckého pudu. Nechápem ako môže niekto takto pokaziť psa.

21.11.2016 17:51

Appenzel a lovecky vedený? Appenzel je na tento výcvik absolútne nevhodný, je u neho absencia loveckého pudu. Nechápem ako môže niekto takto pokaziť psa.

Nechápu, jak takovému chlapci mohl chovatel vůbec štěně prodat

21.11.2016 17:52
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

lesnížínka napsal(a):

Chápu, když je pes absolutně nezvládnutý...Ale že ho cvičitelka poslala pryč mi přijde dost neprofesionální, však to je její práce ne? Pokud mu nenabídla nějakou jinou možnost, kdy přijít, aby mu poradila. Bych spíš poslala domů pro dnešek ostatní zvládnutý :D a toho chlapa chytla a už nepustila, třeba by to pak tak.nedopadlo, kdyby ho nějakým způsobem se psem naučila pracovat a třeba by ho to začalo bavit a nedopadlo by to tak špatně.

21.11.2016 17:54

Nechápu, jak takovému chlapci mohl chovatel vůbec štěně prodat

Bohvie či je pes s pp. Množiteľom je jedno kde šteňa predajú, hlavne, že majú z neho zisk.

21.11.2016 18:28

Kacipek, odporúčam Vám CHS Polymelus http://polymelus-cz.webnode.cz/.

21.11.2016 19:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Bohvie či je pes s pp. Množiteľom je jedno kde šteňa predajú, hlavne, že majú z neho zisk.

Nechtěla jsem se v tom vrtat, ale tipla bych, že s papíry pes není, už podle podivných rad rádobychovatele.
Nebyla jsem u akce, když ho poslala cvičitelka pryč(tedy byla z povzdálí) takže nevím, co mu navrhla či ne. Podle toho, jak ona to prezentovala, mu myslím nějaké individuální nabídnula, ale on znechuceně(ze psa, ze sebe?) odešel a už se neozval

21.11.2016 20:06
kacipek

XXX.XXX.204.30

Kacipek, odporúčam Vám CHS Polymelus http://polymelus-cz.webnode.cz/.

Děkuji moc, ale pokud by to vyhrál Appenzel, tak chs mám již vybranou (zkamarádila jsem se s paní na fb), má štěňátka i teď, ale nám se hodí jaro/léto, teď běháme kolem hypo, chci se mu plně věnovat.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2016 21:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Já se blbě zeptám a proč né třeba rotvíka? My je mívali a zlatý rodiný pes, hravý akční ne přehnaně, za svojí rodinu by položil život. Hlídat umí setsakra dobře. tedy aspoň všici naši uměli ale je fakt že k tomu byli vedeni odmalička. Problém bývá trošku se zvířaty svoje domácí toleruje a má rád k cizím moc shovívavý být nemusí. Ale znám i rotvíky pobývající ve stájích - čili vysoká frekvence lidí, koní, koček a jiné havěti a bez problému.

21.11.2016 21:13
avalin

XXX.XXX.149.15

kacipek napsal(a):
Dobrý den. Kde začít.. Potřebovala bych poradit s výběrem vhodného pejska pro nás. Zatím, než se postaví dum, by byl v bytě 3+1, kde jsou už DVA kocouri, takže potřebuji, aby je nezakousl, ikdyz předpokládám, ze tam jde o chs, jestli je zvyklý na kočky nebo ne :)
Nase "požadavky" : ja bych chtěla hlavně kamaradskeho, milého, nekonfliktního, manžel vyžaduje aby uměl hlídat a byl velký. Neco k našemu životnímu stylu: V práci 8h směny, po praci procházky o víkendu pěší výlety do přírody. Po přestěhování do domu by měl k dispozici zahradu. Zatim jsme dva, ale jednou plánujeme rodinu, tak aby se později snesl s dětmi. Aktivního, ale ne hyperaktivního :) me osobně se moc líbí husky a malamuti (jsem do nich zamilovaná už od mala, chodili jsme se koukat na hory na psí spřežení - bydleli jsme pod horami a vlastně ještě bydlíme), ale ti jsou asi až moc hyperaktivní a pak akita inu.. Ale rada si nechám poradit. Těch plemen je tolik, ze jsem v tom celkem ztracena :D :( dekuji jo a prosím neplacate cumacky :) zkušenosti se psi: ja psu měla několik, ale žádný nebyl rodinný typ. Bruno byl z útulku a byl hodně ostrý, několikrát me pokousal, bůh ví, co si zažil, než jsme si ho vzali, takže bych radši z CHS s pp, ať mam povahu plemene.

Já nych si určitě pořídila ibiszkého podenga.

21.11.2016 21:16
avalin

XXX.XXX.149.15

Andrýsek3 napsal(a):
Co třeba Velký švýcarský salašnický pes? To je náš sen, máme podobné požadavky. Taky miluji Husky, ale vím, že to není reálné, teď ještě trochu jo, ale až budou děti, tak určitě neee. Pak berňák, ale to není asi úplně hlídač. Německý ovčák? Novofundlák? Jak moc velký? Vlčí špic? Chodský pes?

Vy by jste ho nechala v bytě?

21.11.2016 21:21

avalin napsal(a):
Já nych si určitě pořídila ibiszkého podenga.

Vy zase perlíte!

21.11.2016 21:24
avalin

XXX.XXX.149.15

Vy zase perlíte!

Cože? Asi tomu nerozumím.

21.11.2016 21:26
kacipek

XXX.XXX.204.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já se blbě zeptám a proč né třeba rotvíka? My je mívali a zlatý rodiný pes, hravý akční ne přehnaně, za svojí rodinu by položil život. Hlídat umí setsakra dobře. tedy aspoň všici naši uměli ale je fakt že k tomu byli vedeni odmalička. Problém bývá trošku se zvířaty svoje domácí toleruje a má rád k cizím moc shovívavý být nemusí. Ale znám i rotvíky pobývající ve stájích - čili vysoká frekvence lidí, koní, koček a jiné havěti a bez problému.

Popravdě na mě z něj jde hrůza, asi bych se ho bála a tím pádem bych nad ním nemohla být v hierarchii a autoritě. Měl ho mamky muž, jen v kotci na dvorku, moc se mu nevěnoval, bála jsem se kolem něj i projít...byl hodně ostrý, ale je pravda, že Jirka (mamky muž) chválil rotvíkovo matku, tu měl dřív také, jen zemřela na stáří a ta prý byla milionová.

21.11.2016 21:28
kacipek

XXX.XXX.204.30

avalin napsal(a):
Vy by jste ho nechala v bytě?

Ano, co je na tom? Přece ho nevyženu do kotce na zahradu, když na nás bude zvyklý.

21.11.2016 21:30
CHs Kasami

XXX.XXX.174.95

Ja bych Vám doporučit Velkého švýcara, ale až se přestěhujete do domu se zahradou do bytu ne!

21.11.2016 21:30
avalin

XXX.XXX.149.15

kacipek napsal(a):
Ano, co je na tom? Přece ho nevyženu do kotce na zahradu, když na nás bude zvyklý.

Ale píšete že než se dostaví dům bude pes v bytě a, no nevim nevim jestli bych tam chtěla mít zavřeného pasteváka. Nic ve zlém můj názor.

21.11.2016 21:31
avalin

XXX.XXX.149.15

CHs Kasami napsal(a):
Ja bych Vám doporučit Velkého švýcara, ale až se přestěhujete do domu se zahradou do bytu ne!

Naprostý souhlas.

21.11.2016 21:39
kacipek

XXX.XXX.204.30

A kdyby byl střední, tak byste doporučili jaké plemeno?.).

21.11.2016 21:44

kacipek napsal(a):
A kdyby byl střední, tak byste doporučili jaké plemeno?.).

Střední knírače, nebo velkého.
Ale ten appenzel také není od věci. Ale takový velký černý knírač, když se povede ! A střeďák pepřák...Jen se musí oba upravovat.

21.11.2016 21:47
kacipek

XXX.XXX.204.30

Popravdě, jsem docela smutná. Chtěla jsem poradit s výběrem psa a mám z toho dojem, jako kdybych byla úplný de..., že pes se nevychová sám a potřebuje čas...tisíckrát jsem tu psala, že chci chodit na cvičák, nejsem žádné nezodpovědné dítě..zatím mi to přijde jako, že si vlastně ani psa pořizovat nemám, protože na to o psech asi moc nevílm...ale že jsme před 12 lety vzaly s mamkou psa z útulku a já s ním 10 let žila a starala se o něj, jo byl ostrej, ale bůh ví, co zažil...no nic.

21.11.2016 21:50
avalin

XXX.XXX.149.15

Bulteriér, německý špic, keeshound, VHVB, harier, ČTC, PTP, HMH, BB, AS, GD, NSDTR, basenji.
Návrhy ale nemusíte vybírat odtud.

21.11.2016 21:53
CHs Kasami

XXX.XXX.174.95

Pozor appenzel je dost uštěkaný tak záleží jaké máte v domě sousedy aby Vás s toho bytu nevyhostili dřív než dostavíte... :-D.

21.11.2016 21:54
avalin

XXX.XXX.149.15

kacipek napsal(a):
Popravdě, jsem docela smutná. Chtěla jsem poradit s výběrem psa a mám z toho dojem, jako kdybych byla úplný de..., že pes se nevychová sám a potřebuje čas...tisíckrát jsem tu psala, že chci chodit na cvičák, nejsem žádné nezodpovědné dítě..zatím mi to přijde jako, že si vlastně ani psa pořizovat nemám, protože na to o psech asi moc nevílm...ale že jsme před 12 lety vzaly s mamkou psa z útulku a já s ním 10 let žila a starala se o něj, jo byl ostrej, ale bůh ví, co zažil...no nic.

Takhle si to nemůžete brát pár lidí když příjde na to co si, myslí že vědí tak si myslí že snědli všechno moudro světa. Nesmíte se nechat odradit pár lidmi na internetu, nikdo z nich ani já vás neznáme a třeba ani netušíme jak skvěle by jste toho pejska vychovala. A ať si tady každý říká co chce je to na vás.

21.11.2016 21:54

avalin napsal(a):
Bulteriér, německý špic, keeshound, VHVB, harier, ČTC, PTP, HMH, BB, AS, GD, NSDTR, basenji.

Avalin, prosím Vás, proberte se a neraďte hovadiny, ještě by Vás mohl vzít někdo vážně

21.11.2016 21:59
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

avalin napsal(a):

To je prima, ani jednu zkratku jsem nerozklíčovala

21.11.2016 21:59
asurwic

XXX.XXX.36.3

Avalin, prosím Vás, proberte se a neraďte hovadiny, ještě by Vás mohl vzít někdo vážně

To tady někdo dělá? Musím se přiznat, že já tady vážně brala asi jen jednu Vaší "krmivovou" radu a asi tři další věci. Jinak spíše sleduji, co je kdo schopný vymyslet a doufám, že to i ti lidé vážně nemyslí.

21.11.2016 22:00
kacipek

XXX.XXX.204.30

avalin napsal(a):
Takhle si to nemůžete brát pár lidí když příjde na to co si, myslí že vědí tak si myslí že snědli všechno moudro světa. Nesmíte se nechat odradit pár lidmi na internetu, nikdo z nich ani já vás neznáme a třeba ani netušíme jak skvěle by jste toho pejska vychovala. A ať si tady každý říká co chce je to na vás.

Děkuji, mne to jen zamrzelo, chtěla jsem typy na konkrétní plemena a ne slyšet jak se o psa starat, nějaké zkušenosti se psy mám. Chtěla jsem psa hned, jak jsme se sestěhovali s manželem, jenže jsme neměli čas, chodili jsme 8-20h do práce a to prostě nešlo, tak jsme pořídili kočky. Teď mám konečně hodně času, tak ho chci věnovat psovi.

21.11.2016 22:00
avalin

XXX.XXX.149.15

Navrhla jsem plemena psů o kterých si myslím že jsou vhodné, dobře bulťáci nemusí být vždy přátelská vůči kočkám ale jak už jsem zmínila, nemusí vybírat z mého příspěvku. Je to na každým, a načí poviností není vyvracovat nějaké doměnky nebo tak něco naší poviností je pomoci vybrat perfektního parťáka na co já vím třeba 10 let a toje sakra dlouhá doba. Nemyslíte?

21.11.2016 22:01
asurwic

XXX.XXX.36.3

Fiona.Praha napsal(a):

NSRDT = Nova Scotia Duck Tolling Retriever ? Víc mě také nenapadá.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2016 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Chápu obavu z rtw ale uuuplně bych je nezatracovala ovšem pokud z nich máte respekt... není to moc optimální. Možná juknout na nějakou výstavu, obhlídnout plemena co byla doporučena třeba najdete i jiné co vám padne do oka a bude pro vás vhodné smajlík

Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

avalin napsal(a):
Navrhla jsem plemena psů o kterých si myslím že jsou vhodné, dobře bulťáci nemusí být vždy přátelská vůči kočkám ale jak už jsem zmínila, nemusí vybírat z mého příspěvku. Je to na každým, a načí poviností není vyvracovat nějaké doměnky nebo tak něco naší poviností je pomoci vybrat perfektního parťáka na co já vím třeba 10 let a toje sakra dlouhá doba. Nemyslíte?

Tyhle neustále se opakující diskuse na téma - Chci psa, nevíte jakého? - vyloženě "miluji"

avalin napsal(a):

Neraďte chrty ani primitivy a nazývejte psy pravými jmény(pastevák)

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chápu obavu z rtw ale uuuplně bych je nezatracovala ovšem pokud z nich máte respekt... není to moc optimální. Možná juknout na nějakou výstavu, obhlídnout plemena co byla doporučena třeba najdete i jiné co vám padne do oka a bude pro vás vhodné smajlík

RTW opravdu nedoporučuji.

21.11.2016 22:05
kacipek

XXX.XXX.204.30

avalin napsal(a):

Však ano, já jsem za váš příspěvek ráda :) Vy radíte ;).

21.11.2016 22:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

asurwic napsal(a):
NSRDT = Nova Scotia Duck Tolling Retriever ? Víc mě také nenapadá.

21.11.2016 22:07

kacipek napsal(a):
Však ano, já jsem za váš příspěvek ráda :) Vy radíte ;).

Radí, ale špatně, já taky radila.

21.11.2016 22:10
avalin

XXX.XXX.149.15

avalin napsal(a):

No přeci:
VHVB-velký hrubosrstý vendeézský baset
ČTC-černotříslový coonhound
PTP-plottův pes
HMH-hamiltonův honič
BB-bavorský barvář
AS-anglický setr
GD-gordonsetr
NSDTR-nova scotia duck tolling retriever.

21.11.2016 22:11
asurwic

XXX.XXX.36.3

Neraďte chrty ani primitivy a nazývejte psy pravými jmény(pastevák)

Za to bych se také přimluvila.

21.11.2016 22:13
asurwic

XXX.XXX.36.3

avalin napsal(a):
No přeci:
PTP-plottův pes
HMH-hamiltonův honič
BB-bavorský barvář
AS-anglický setr
GD-gordonsetr

Jako psi v podstatě pro začátečníka, který ho nebude nijak jinak využívat, než mazlíčka? Ufff... tak to nevím.

21.11.2016 22:15

avalin napsal(a):
No přeci:
PTP-plottův pes
HMH-hamiltonův honič
BB-bavorský barvář
AS-anglický setr
GD-gordonsetr

Jste ve svém rozumu? Četla jste vůbec zadání?

21.11.2016 22:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

avalin napsal(a):
No přeci:
PTP-plottův pes
HMH-hamiltonův honič
BB-bavorský barvář
AS-anglický setr
GD-gordonsetr

Který z nich je rodinný pes, hlídač, bez loveckých pudů?

Ale díky za rozklíčování zkratek.

21.11.2016 22:16
avalin

XXX.XXX.149.15

Názory jsou jen rady které můžete zapomenout přehlížet a já nevím bůh ví co ale čin je něco co nejde vrátit zpět krom toho když vezmete tužku uděláte čárku a pak ji můžete vygumovat, ale něco jako je pořízení psa na jak už jsem psala takovích 10 let je velký krok nikdo nechce aby těch 10 let bylo nejhorších v jeho živozě ale naopak těch nejúžasnějších které si kdo dokáže představit. A myslím si že mě všichni majitelé čtyřnohých štěkacích miláčku chápou.

21.11.2016 22:18

Fiona.Praha napsal(a):

Možná, že bychom mohli něco vymyslet.

avalin

XXX.XXX.149.15

Fiona.Praha napsal(a):
Který z nich je rodinný pes, hlídač, bez loveckých pudů?

Ale díky za rozklíčování zkratek.

Řekněme že pro mě všichni a pro vás NSDTR.

avalin napsal(a):
Názory jsou jen rady které můžete zapomenout přehlížet a já nevím bůh ví co ale čin je něco co nejde vrátit zpět krom toho když vezmete tužku uděláte čárku a pak ji můžete vygumovat, ale něco jako je pořízení psa na jak už jsem psala takovích 10 let je velký krok nikdo nechce aby těch 10 let bylo nejhorších v jeho živozě ale naopak těch nejúžasnějších které si kdo dokáže představit. A myslím si že mě všichni majitelé čtyřnohých štěkacích miláčku chápou.

Ano a proto radíte zadavatelce naprosto nevhodná, pro ni, plemena.

21.11.2016 22:21

avalin napsal(a):

Tak jste mě tím upřesněním plemen dostala. Už vidím zadavatelku jak s AS nebo GS rajtuje po cvičáku a skládá třeba IPO.
(Pár čárek by v té další slátanině neškodilo).

21.11.2016 22:21
avalin

XXX.XXX.149.15

Názor může každý přehlížet a tohle je můj názor přehlédni ho a žij svůj život a nezahazuj se s mím zbitečným názorem který je mnohem víc k ničemu než tvůj drahocený čas který tu se mnou plítváš.

21.11.2016 22:22

Vy to děláte naschvál? Nebo jste troll?

21.11.2016 22:23

avalin napsal(a):
Řekněme že pro mě všichni a pro vás NSDTR.

Tak teď jste mě utvrdila v tom, že jste požila. No co, máte nárok, hodina pokročila.

21.11.2016 22:23
asurwic

XXX.XXX.36.3

avalin napsal(a):
Názor může každý přehlížet a tohle je můj názor přehlédni ho a žij svůj život a nezahazuj se s mím zbitečným názorem který je mnohem víc k ničemu než tvůj drahocený čas který tu se mnou plítváš.

Pokud stojíte o to, aby Vás někdo přehlížel, tak se nesnažte radit na veřejné diskuzi nesmysly.

21.11.2016 22:24
asurwic

XXX.XXX.36.3

Oboje by tak hrozné nebylo. Já se jen bojím, že to bylo myšleno všechno vážně.

21.11.2016 22:24

Požila ( ale to už se opakuju - jen mě o tom každým svým příspěvkem víc utvrzuje ).
Nebo šla spát a comp obsadil její pubertální bratr.

21.11.2016 22:25
avalin

XXX.XXX.149.15

Jinak nevím proč neotevřete téma na mě a moje názory a zbytečně tu akorát zaplňujeme místo pro někoho kdo by chtěl poradit s plemenem, zkrátka si myslím že jsme si spletli diskuzi když se tu probírám já a moje názory.

21.11.2016 22:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

avalin napsal(a):

Odložte tu skleničku a jděte hajat, ať se zítra nemusíte stydět. Dobrou

21.11.2016 22:27

avalin napsal(a):
Jinak nevím proč neotevřete téma na mě a moje názory a zbytečně tu akorát zaplňujeme místo pro někoho kdo by chtěl poradit s plemenem, zkrátka si myslím že jsme si spletli diskuzi když se tu probírám já a moje názory.

Není třeba dalších rad, zadavatelka šla spát.

21.11.2016 22:27

Požila ( ale to už se opakuju - jen mě o tom každým svým příspěvkem víc utvrzuje ).
Nebo šla spát a comp obsadil její pubertální bratr.

Ona sama je pubertální

21.11.2016 22:28
avalin

XXX.XXX.149.15

Tohle jsou urážky, uvědomujete si to?

21.11.2016 22:28

Ona sama je pubertální

Pak ale neměla požít.

21.11.2016 22:29

Pak ale neměla požít.

asurwic

XXX.XXX.36.3

Pak ale neměla požít.

avalin napsal(a):

Že je Vám 15let a jste v pubertě?

21.11.2016 22:30
avalin

XXX.XXX.149.15

Prosim? Heleďte se já se tady nenechám urážet. Co si o sobě myslíte co si myslíte že jste?

21.11.2016 22:31
asurwic

XXX.XXX.36.3

avalin napsal(a):

Až se tu potkáte se uživatelkou "stop týrání", tak Vám my tak hrozní nepřijdeme.

rapotacka11

XXX.XXX.32.18

Je v pubertě , tak si hraje a možná to i myslí vážně .

avalin

XXX.XXX.149.15

Že je Vám 15let a jste v pubertě?

Co je vám do toho?

21.11.2016 22:33

avalin napsal(a):
Prosim? Heleďte se já se tady nenechám urážet. Co si o sobě myslíte co si myslíte že jste?

Tak jsem se koukla na profil. Nerozčilujte se, my vám bohapustě závidíme. Jak ráda bych byla v pubertě ( to není sprosté slovo ), bohužel, tahle teta už dávno odjela.

21.11.2016 22:35
avalin

XXX.XXX.149.15

Jak bohužel, tahle teta už dávno odjela? Co tím myslíte?

21.11.2016 22:36

avalin napsal(a):

To se tak říká : Přijela k nám teta puberta.

21.11.2016 22:37
asurwic

XXX.XXX.36.3

avalin napsal(a):

Teta puberta. A nebo to je překlep a mělo to být "ta léta už odjela"?

21.11.2016 22:38
kacipek

XXX.XXX.204.30

Radí, ale špatně, já taky radila.

Za všechny příspěvky, které radí jsem ráda, jen mě mrzí ty, kde se tvrdí, že pes potřebuje venčit, když to řeknu zjednodušeně.

asurwic napsal(a):
Teta puberta. A nebo to je překlep a mělo to být "ta léta už odjela"?

I tak se to dá říct.

asurwic

XXX.XXX.36.3

Chudák zadavatel, až se ráno podívá, co jsem mu prováděli v diskuzi.

avalin napsal(a):
Co je vám do toho?

Nezajímá mě to, jen jsem chtěla pochopit, proč radíte lidem pokaždé nějakou ptákovinu, teď už chápu.

avalin

XXX.XXX.149.15

Takže co tím chcete říct?

21.11.2016 22:39
asurwic

XXX.XXX.36.3

kacipek napsal(a):
Za všechny příspěvky, které radí jsem ráda, jen mě mrzí ty, kde se tvrdí, že pes potřebuje venčit, když to řeknu zjednodušeně.

21.11.2016 22:39

kacipek napsal(a):

Omlouvám se, trošku jsme vám to zapubertovaly, ale ty knírače jsem myslela vážně.

21.11.2016 22:40

A já chodského psa taky

21.11.2016 22:40
asurwic

XXX.XXX.36.3

Omlouvám se, trošku jsme vám to zapubertovaly, ale ty knírače jsem myslela vážně.

Jo to nebylo na nás?
Vážně jim to tady spamujeme.

21.11.2016 22:41
avalin

XXX.XXX.149.15

Ne vážně ?

21.11.2016 22:42
asurwic

XXX.XXX.36.3

avalin napsal(a):
Ne vážně ?

Co vážně?

21.11.2016 22:43
kacipek

XXX.XXX.204.30

Teda, kam se ta diskuze zvrhla? :( Už jste trošku mimo téma.

21.11.2016 22:45
avalin

XXX.XXX.149.15

asurwic napsal(a):
Jo to nebylo na nás?
Vážně jim to tady spamujeme.

To vážně! Ne vůbec jsem to tam nepsala že to tady zaplňujeme, ale vy ne a ne prestat prostě vás bavilo rýpat do sršního hnízda.

21.11.2016 22:47
avalin

XXX.XXX.149.15

Navrhovala jsem když vás to tak baví vytvořit téma na mě a moje názory ale né ono to můsí být tady.

21.11.2016 22:47

kacipek napsal(a):
Teda, kam se ta diskuze zvrhla? :( Už jste trošku mimo téma.

To si tak neberte, diskuze se vyvíjí a někdy i odkloňuje od tématu

21.11.2016 22:49
avalin

XXX.XXX.149.15

Vážně? No nepovídejte, bez vás bych si toho nevšimla.

21.11.2016 22:49
asurwic

XXX.XXX.36.3

avalin napsal(a):
Navrhovala jsem když vás to tak baví vytvořit téma na mě a moje názory ale né ono to můsí být tady.

Chtěla jsem. Ale kdybych to udělala, tak byste se určitě vztekala ještě víc.

21.11.2016 22:50
avalin

XXX.XXX.149.15

Já se vztekám? pnb aha logika

21.11.2016 22:51
avalin

XXX.XXX.149.15

Ale vážně by mě zajímalo čí to byl nápat do mě rýpat stím že beru drogy a jsem nalitá hmm?

21.11.2016 22:52
asurwic

XXX.XXX.36.3

avalin napsal(a):

Ano. Vy se vztekáte. Horní citace je toho důkazem.

21.11.2016 22:52
avalin

XXX.XXX.149.15

A sorry ale takhle se vážně normální lidi nechovaj.

21.11.2016 22:53
avalin

XXX.XXX.149.15

asurwic napsal(a):
Ano. Vy se vztekáte. Horní citace je toho důkazem.

Pokud si myslíte že tohle je důkaz toho že se vztekám tak potom ste nejvyšší královna a vědma všech dob.

21.11.2016 22:57
asurwic

XXX.XXX.36.3

avalin napsal(a):
Pokud si myslíte že tohle je důkaz toho že se vztekám tak potom ste nejvyšší královna a vědma všech dob.

Tak to děkuji

21.11.2016 23:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.18

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

To je výsada těch puberťáků .

21.11.2016 23:03
avalin

XXX.XXX.149.15

rapotacka11 napsal(a):
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

To je výsada těch puberťáků .

Co tím chcete říct?
Co vás vede ktomu mě tady neustále rozebírat?

21.11.2016 23:12
asurwic

XXX.XXX.36.3

avalin napsal(a):
Co tím chcete říct?
Co vás vede ktomu mě tady neustále rozebírat?

Mě k tomu vede to, že se mi ani při nejmenším nechce psát článek, který musím udělat. Tak raději chodím budit chudinky ospalé pejsky, nakukuji bez výsledku do lednice a rozebírám Vás.

21.11.2016 23:28
avalin

XXX.XXX.149.15

Hmm to vám příjde zábavné mě tady bezdůvodně urážet? Abych nenahlásila kiberšikanu.

21.11.2016 23:47

No jó, už je to tady, žádné povinnosti, ale všechna práva

21.11.2016 23:48

avalin napsal(a):
Hmm to vám příjde zábavné mě tady bezdůvodně urážet? Abych nenahlásila kiberšikanu.

Avalin, už je dávno po večerníčku a zítra budeš chrápat ve škole. A v pelíšku tě nikdo kyberšikanovat nebude. Hezky se vyspi.

21.11.2016 23:53
asurwic

XXX.XXX.36.3

avalin napsal(a):

Věk není šikana. Je to fakt. To my bychom měli nahlásit rodičům hledání na seznamce, nezodpovědné uvádění osobních údajů na internetu a ještě odmlouvání starším.

21.11.2016 23:57

asurwic napsal(a):
Věk není šikana. Je to fakt. To my bychom měli nahlásit rodičům hledání na seznamce, nezodpovědné uvádění osobních údajů na internetu a ještě odmlouvání starším.

22.11.2016 00:03
avalin

XXX.XXX.149.15

asurwic napsal(a):

Tak heleťte se to jsou moje osobní věci do kterých vám je ho.no. Takže buď to okamžitě přestanete všichni strkat nos do věcí do kterých vám nic není nebo si vás najdu a neručím za sebe. Jo a mím rodičům si klidně postěžujte ale těžko je budete hledat někde na úřadech ale víte co? Zkuste to na hřbitově!

22.11.2016 00:04
asurwic

XXX.XXX.36.3

A nejen to - tak mladá a už má za sebou odvykačku na kouření + ještě hodlá začít znova.
No já bych se v dnešní době mohla živit jako detektiv.

https://www.ifauna.cz/seznameni/diskuse/detail/3216591/kamarad
poslední příspěvek.

22.11.2016 00:10
avalin

XXX.XXX.149.15

Kdybys ty mohla, být detektiv tak moje rodiče náhle ožily.

22.11.2016 06:55
Kuron

XXX.XXX.9.162

Slyšela jste o Lapinkoiře?
Jestli chcete nekonfliktního psa, ideálního k dětem, severského typu, tak se podívejte na tento odkaz.
http://www.finnishlapphund.cz/cz/o-nas-a-lapinkach.

22.11.2016 07:29
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Co se to tady stalo.
Avalin, nějak jsem pozapomněla, že pes bude nejprve doma, než se postaví barák. Na druhou stranu není od věci mít štěně doma a naučit ho vše a navázat kontakty, po té může být jak venku i doma...Ale...chrti, lovečáci? To fakt nee, přijde mi, že záměrně vybíráte jen plemena,.dále zajímavých názvů a neobvyklých plemen, někdo by to.opravdu mohl vzít vážně.
A Rájko mohu jen soukromě, proč ne rtw?
Zadavatelko, je těžké někomu vybírat plemeno, návrhy padly.. teď je to na vás. Ten apenzel by nemusel být špatná volba.

Accuracy

22.11.2016 09:27
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Vyloučila jsem psy vyloženě velké a silné, když máte respekt z rotvajlera, budete ho dost možná mít i z velkého salašníka. Taky jsem vyškrtala psy typu bull, jsou fajn, ale dost specifičtí, pokud jste s nimi běžně nepřišla do styku, nepovažuji je za vhodné, a ta jejich kraťoučká srst není zrovna ideální pro život venku. Taky jsem vyloučila některé psy s dost specifickými nároky, např. naháče a přírodní psy. Měla jsem cukání vyškrtat i asijské psy (čau čau, šiba inu), ale jestli se Vám líbí... Co já vím, třeba zrovna vy jste pro ně ta pravá.

Dále bych ráda dodala, že ne všechna vyjmenovaná plemena Vám budou vyhovovat, např. netuším, kterému ze svých požadavků dáváte přednost, a také netuším, co znamená „hlídací pes“, jestli stačí, že štěká, nebo musí i aktivně bránit, atd. Soudím, že náročnější údržba srsti by pro vás nebyla problémem, pokud ano, je třeba vyloučit některé dlouhosrsté psy (např. katalánský ovčák a dlouhosrstá kolie nejsou tak náročné, oproti tomu u pudla se bez velmi dobré péče neobejdete). Já se snažila vžít do Vaší situace a vybírat jakoby za sebe, jak bych vybírala já na Vašem místě, nicméně nejsem odborník na plemena psů a z těch, co jsem vypsala, jsem vlastnila jen jedno, takže prosím berte to s rezervou.

Prosím u všech níže zmíněných loveckých plemen nevybírejte z lovecky vedeného, u pracovních nevybírejte z pracovně vedeného chovu.

Anglický kokršpaněl, oba dlouhosrstí belgictí ovčáci, bobtail, velškorži (není velký, ale není to ani štěkající rukavice), appenzeller, entlebušský salašnický, puli, pumi, rakouský krátkosrstý pinč, šiperka (malá, ale v podstatě ovčák), katalánský ovčák, šeltie, německý špic velký a vlčí, clumber španěl, zlatý a labradorský retrívr, field španěl, anglický špringr a velššpringr španěl, snad i ten kavalír king Charles španěl (dost malý, už dost polštářový, ale túru ujde v pohodě), boxer, kolie dlouhosrstá a krátkosrstá, pudl velký, knírač velký a střední, německý pinč, čau čau (dost specifický), mudi, polský ovčák nížinný, šiba inu (též dost specifický), bearded kolie, chorvatský ovčák, eurasier, Nova Scotia Duck Tolling retrívr, bílý švýcarský ovčák, český strakatý pes, chodský pes.

22.11.2016 09:41
asurwic

XXX.XXX.36.3

Accuracy napsal(a):
Vyloučila jsem psy vyloženě velké a silné, když máte respekt z rotvajlera, budete ho dost možná mít i z velkého salašníka. Taky jsem vyškrtala psy typu bull, jsou fajn, ale dost specifičtí, pokud jste s nimi běžně nepřišla do styku, nepovažuji je za vhodné, a ta jejich kraťoučká srst není zrovna ideální pro život venku. Taky jsem vyloučila některé psy s dost specifickými nároky, např. naháče a přírodní psy. Měla jsem cukání vyškrtat i asijské psy (čau čau, šiba inu), ale jestli se Vám líbí... Co já vím, třeba zrovna vy jste pro ně ta pravá.

Dále bych ráda dodala, že ne všechna vyjmenovaná plemena Vám budou vyhovovat, např. netuším, kterému ze svých požadavků dáváte přednost, a také netuším, co znamená „hlídací pes“, jestli stačí, že štěká, nebo musí i aktivně bránit, atd. Soudím, že náročnější údržba srsti by pro vás nebyla problémem, pokud ano, je třeba vyloučit některé dlouhosrsté psy (např. katalánský ovčák a dlouhosrstá kolie nejsou tak náročné, oproti tomu u pudla se bez velmi dobré péče neobejdete). Já se snažila vžít do Vaší situace a vybírat jakoby za sebe, jak bych vybírala já na Vašem místě, nicméně nejsem odborník na plemena psů a z těch, co jsem vypsala, jsem vlastnila jen jedno, takže prosím berte to s rezervou.

Prosím u všech níže zmíněných loveckých plemen nevybírejte z lovecky vedeného, u pracovních nevybírejte z pracovně vedeného chovu.

Anglický kokršpaněl, oba dlouhosrstí belgictí ovčáci, bobtail, velškorži (není velký, ale není to ani štěkající rukavice), appenzeller, entlebušský salašnický, puli, pumi, rakouský krátkosrstý pinč, šiperka (malá, ale v podstatě ovčák), katalánský ovčák, šeltie, německý špic velký a vlčí, clumber španěl, zlatý a labradorský retrívr, field španěl, anglický špringr a velššpringr španěl, snad i ten kavalír king Charles španěl (dost malý, už dost polštářový, ale túru ujde v pohodě), boxer, kolie dlouhosrstá a krátkosrstá, pudl velký, knírač velký a střední, německý pinč, čau čau (dost specifický), mudi, polský ovčák nížinný, šiba inu (též dost specifický), bearded kolie, chorvatský ovčák, eurasier, Nova Scotia Duck Tolling retrívr, bílý švýcarský ovčák, český strakatý pes, chodský pes.

Mudi a beardedky by dle mého potřebovali zaměstnat a ne zavřít na zahradu. To samé belgický ovčák není pes určený na procházky - jsou to pracanti a hyperaktivci. I když nebudou po pracovních rodičích, rodinný život jim nestačí. To samé chorvatský, katalánec nebo pumík. Šeltie sice bude hafat, ale velkým hlídacím psem není. O kavalírovi ani nemluvě, retrívři přirození ochránci také nejsou. Boxer je krátkosrstý - toho bych ven na zahradu úplně nedoporučovala, to samé neměcký pinč. Naopak berňákovi bych s nebránila.

Napsání seznamu plemen bez většího uvážení asi moc nepomůže. To je to samé, co tady vymyslela avalin.

22.11.2016 09:50

Vždyť to furt říkám, ideální je hovawart

22.11.2016 09:53

asurwic napsal(a):
Mudi a beardedky by dle mého potřebovali zaměstnat a ne zavřít na zahradu. To samé belgický ovčák není pes určený na procházky - jsou to pracanti a hyperaktivci. I když nebudou po pracovních rodičích, rodinný život jim nestačí. To samé chorvatský, katalánec nebo pumík. Šeltie sice bude hafat, ale velkým hlídacím psem není. O kavalírovi ani nemluvě, retrívři přirození ochránci také nejsou. Boxer je krátkosrstý - toho bych ven na zahradu úplně nedoporučovala, to samé neměcký pinč. Naopak berňákovi bych s nebránila.

Napsání seznamu plemen bez většího uvážení asi moc nepomůže. To je to samé, co tady vymyslela avalin.

22.11.2016 10:09
blackberry

XXX.XXX.78.122

Kuron napsal(a):
Jestli chcete nekonfliktního psa, ideálního k dětem, severského typu, tak se podívejte na tento odkaz.

Lapinkoira není špatná volba, ale je hůř dostupná. Kolik bude příští rok v ČR vrhů? Jeden? Dva? Zadavatelka by našla levnější alternativu u chodského psa nebo špice (vlčího, velkého). Obě plemena jsou vzhledově, vzrůstem i povahově podobná. Teď záleží na tom, jak moc myslí vážně to hlídání domku.

Pro zadavatelku: Zde Vám poradí každý toho „svého srdce šampiona“ a vychválí ho do nebes. Vyberte si podle vzhledu několik plemen, přečtěte si o nich něco a porovnejte jejich povahy. Tím se Vám výběr zúží. Pokud se budete rozhodovat mezi 2–3 konkrétními plemeny, najděte si stránky jejich CHS, pročtěte si zkušenosti chovatelů s jednotlivci a pokud ani tehdy nebudete jednozančně rozhodnutá, tak zkuste psy obhlídnout naživo buď na výstavě nebo kontaktujte konkrétního chovatele.

Accuracy

22.11.2016 10:11
Accuracy

XXX.XXX.1.187

asurwic napsal(a):

No, já s Vámi v podstatě úplně souhlasím. Jenže na konkrétnější výběr nemáme dost informací.

Zadavatelka píše, že se psem bude chodit na cvičák, ovšem nepíše, jestli jednou měsíčně nebo třikrát týdně. Proto jsem tam napsala ta sportovní i v podstatě společenská plemena, protože prostě nevíme, co si přeje. Může chtít skládat zkoušky stejně jako rodinného mazlíka.
Ohledně hlídání si může přát psa, který zastane funkci domovního zvonku, nebo bude „hlídat“ svou velikostí a schopností vzbudit respekt, nebo hledá obranáře. Prostě nevíme. Pokud jsem to správně pochopila, chce zúžit výběr mezi těmi 400 plemeny, nebo kolik jich existuje, než poradit to jediné nejlepší. To si holt musí vybrat sama s manželem, to jí nikdo nemůže pomoci. Ostatně ani ten appenzeller není vyloženě hlídací a taky potřebuje zaměstnat i hlavu, není to typický rodinný pes. Ale prostě je tu ta možnost, že si ho vybere a bude spokojená. Ohledně velikosti psala, že její manžel nechce malého společenského psa. To i ten kavalír splňuje, vyloženě společenské plemeno je maltézák, ne kavalír. Boxer a pinč jsou psi, kteří by v zateplené boudě mohli žít na zahradě (třeba s verandou) docela spokojeně. Berňákovi se též nebráním, ale jestli se bojí rotvajlera, možná že by se bála i berníka, navíc ani ten není rozený obranář.
Můj seznam nebyl myšlen tak, že zavřu oči a jedu prstem a ten pes, na kterém se mi prst zastaví, bude můj.

22.11.2016 10:14

Vždyť to furt říkám, ideální je hovawart

Souhlas, jen nevím jestli není dost velký. Sedovala jsem je na výstavě v Brně a právě velikost některých jedinců mě odrazovala. Někteří byli opravdu obři.
V podstatě bych vybírala mezi původně "nádvorními" psy. Vámi zmíněný hovawart, mnou navrhovaní knírači, apenzzel a ostatní salašníci ( bernský bohužel doplatil na svou módnost a tak tam je problém se zdravím i povahou). Přidala bych do výběru vlčího špice a asi i zmiňovaného chodského psa ( i když u toho je to také složitější se zdravím ).
A ještě možná bosík ( nějak nemůžu dát do kupy pravopis).

22.11.2016 10:16

Bosík = beauceron.

22.11.2016 10:20
Andrýsek3

XXX.XXX.44.84

I ten BŠO by mohl vyhovovat?

22.11.2016 10:22

Asi ano, když se bude zadavatelce líbit bílá barva smajlík

22.11.2016 10:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kuron napsal(a):

Také jsem ji chtěla napsat, kdysi to byl můj tip pro mamku. Moc hezký pejsek, jen většina lidí si myslí, že je to kříženeček špice(pár takových už tu za můj život i pobíhalo ) Nevím, jak je to s chovem? V té době, kdy jsem po něm koukala, u nás ještě chovka nebyla...

22.11.2016 10:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.84

Asi ano, když se bude zadavatelce líbit bílá barva smajlík

Nevím teda jak hlídají asi nic velkého, ale záleží na prioritách, jednou jestli bude barák chci psa, který bude jakoby "hlídací", ale jde mi spíš o to, aby miloval děti, nevadili mu ani cizí apod.. než nějaký pastevec.
Ach jo, tolik krásných plemen, jak to má člověk stihnout

22.11.2016 10:29
asurwic

XXX.XXX.36.3

Z toho zajímavého seznamu od Accuracy by možná ještě šel český strakatý pes...

22.11.2016 10:37
Evv

XXX.XXX.1.251

Myslim že ten dotaz je dost nespecifický, chcete psa s kterým budete chodit jen na procházky nebo i cvičit? Chcete psa kterej bude bydlet doma s možnosti chodit ven nebo psa který bude celoročně v boude? Chcete aby hlídal pozemek a nikoho tam nepustil nebo psa který zakročí když vás někdo bude ohrožovat?

22.11.2016 11:35

Evv napsal(a):
Myslim že ten dotaz je dost nespecifický, chcete psa s kterým budete chodit jen na procházky nebo i cvičit? Chcete psa kterej bude bydlet doma s možnosti chodit ven nebo psa který bude celoročně v boude? Chcete aby hlídal pozemek a nikoho tam nepustil nebo psa který zakročí když vás někdo bude ohrožovat?

No, a tohle všechno je hovík

22.11.2016 14:36
Kuron

XXX.XXX.9.162

lesnížínka napsal(a):
Také jsem ji chtěla napsat, kdysi to byl můj tip pro mamku. Moc hezký pejsek, jen většina lidí si myslí, že je to kříženeček špice(pár takových už tu za můj život i pobíhalo ) Nevím, jak je to s chovem? V té době, kdy jsem po něm koukala, u nás ještě chovka nebyla...

Chovek je už u nás čtyři, nebo pět. Teď se ve dvou narodila štěňátka.
Je to nekonfliktní pes, který neublíží žádnému zvířeti ani člověku. Nemají prakticky žádnou agresivitu a lovecký pud. Ideální k malým dětem. Je to původně pastevecký pes, proto na rozdíl od ostatních seveřanů bude poslouchat. Víc se dočtete na odkazu. To co je tam napsáno můžu potvrdit z vlastí zkušenosti.

22.11.2016 14:52
ciraali

XXX.XXX.150.9

Kuron napsal(a):
Chovek je už u nás čtyři, nebo pět. Teď se ve dvou narodila štěňátka.
Je to nekonfliktní pes, který neublíží žádnému zvířeti ani člověku. Nemají prakticky žádnou agresivitu a lovecký pud. Ideální k malým dětem. Je to původně pastevecký pes, proto na rozdíl od ostatních seveřanů bude poslouchat. Víc se dočtete na odkazu. To co je tam napsáno můžu potvrdit z vlastí zkušenosti.

No ale v zadani je, mimo jine, aby to byl velky pes a umel hlidat. To asi lapinkoira tedy nezvladne.

Zrovna tak ne kavalir, podenco, pumi a podobni pejsci.
Taky nechapu ty rady s loveckymi psy setr apod., kdyz to nema lovit.

Za me mi prijdou jako dobra volba NO, chodsky pes, beauceron, z tech mensi i ten apenzell treba. Howavart a BSO taky asi ujdou, ale tam je treba dobre vybirat chovku, aby to melo povahu a nebalo se to vlastniho stinu.

22.11.2016 17:38

ciraali napsal(a):
No ale v zadani je, mimo jine, aby to byl velky pes a umel hlidat. To asi lapinkoira tedy nezvladne.

Zrovna tak ne kavalir, podenco, pumi a podobni pejsci.
Taky nechapu ty rady s loveckymi psy setr apod., kdyz to nema lovit.

Za me mi prijdou jako dobra volba NO, chodsky pes, beauceron, z tech mensi i ten apenzell treba. Howavart a BSO taky asi ujdou, ale tam je treba dobre vybirat chovku, aby to melo povahu a nebalo se to vlastniho stinu.

Chodský pes a appenzel majú rovnakú výšku, ale appenzel je ťažší. Choďák má max.25 kg a appenzel kľudne aj 35 kg. Entlebuššký salašnícky pes je menší ako appenzel, to si asi mýlite s ním.

Přidejte reakci

Přidat smajlík