Michaelafli

XXX.XXX.87.57
Dobrý den, s manželem uvažujeme o pořízení stafordšířskeho bulteriéra. Nějak se mi nedaří sehnat info o tom, na kolik cca vyjde krmivo pro stafbula měsíčně? Chtěli bychom krmit kvalitními granulemi určené přímo pro stafbuly. Děkuji za odpověď
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Michaelafli
napsal(a):
Dobrý den, s manželem uvažujeme o pořízení stafordšířskeho bulteriéra. Nějak se mi nedaří sehnat info o tom, na kolik cca vyjde krmivo pro stafbula měsíčně? Chtěli bychom krmit kvalitními granulemi určené přímo pro stafbuly. Děkuji za odpověď
Mohl byste dát prosím nějaký odkaz na krmivo určené přímo pro stafbully, díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Granule přímo pro stafbuly neexistuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Granule přímo pro stafbuly neexistuje.
No, ale ta představa, že má každé plemeno své granule je hezká - vzhledem k tomu, že se v ČR chová přes 400 plemen, tak bych chtěla vidět ten zverimex!
Michaelafli

XXX.XXX.87.57
Přímo na staffbullclub.cz je teď článek.Krmivo se jmenuje Holistic Grain Free
Bohužel odkaz mi nejde zkopírovat.

Od ANF asi.

Třeba lososové http://www.krmivoanf.cz/novinka-holistic-grain-free-c50/anf-canine-holistic-grain-free-salmon-10-kg-i106/
Dle mě nic moc za ty peníze.

Jak píše rájka, za ty peníze...
Nemůžete říct, jaké jsou pro psa nej granule. Každý pes tráví jinak, i v rámci plemene. Někomu vyhovují nízkoobilné, někdo radši GF. Někteří psi jsou v pohodě po Orijenu a dalších vysokoproteinovkách s vyšším procentem tuku, jiní (i přes vysokou aktivitu) to nedávají a žaludek nejásá. Někdo po nich tloustne, někteří líní gaučáci nepřiberou ani deko. Začala bych s kvalitními granulemi někde ve středových hodnotách (ve stylu zmíněných ANF) a časem, až vysledujete, co vašemu psovi vyhovuje, třeba zkusila něco jiného.
Mému vyhovují GF nízkoproteinovky s nižším obsahem tuku + střídání s BARFem. Klidně celý den jen maso s kostmi, ale jakmile je "moc masa" v granclích, tak je zle.
ANF je sponzor klubových akcí, takže proto doporučené krmivo. Za ty prachy to není žádná hitparáda. Štěně bych nekrmila vysokoproteinovými nabušenými granulemi, a vyhnula bych se obilovinám. Určitě ale chvíli krmte tím, čím krmí chovatel a pokud mu budou sedět, nemusíte měnit (pokud tedy nevezmete psa bez PP na nějakých propesko šrotech).
Jen bych upozornila, že u stafbulíků se teď hodně objevují potravinové alergie, spousta z nich je alergická na kuře (jeden takový kus mám i doma) a obiloviny. Takže je dobré, se tomu možná už ze startu vyhnout. Krmivo vyloženě pro SBT neexistuje, je to pes a ten žere to co jiní psi
burta
napsal(a):
ANF je sponzor klubových akcí, takže proto doporučené krmivo. Za ty prachy to není žádná hitparáda. Štěně bych nekrmila vysokoproteinovými nabušenými granulemi, a vyhnula bych se obilovinám. Určitě ale chvíli krmte tím, čím krmí chovatel a pokud mu budou sedět, nemusíte měnit (pokud tedy nevezmete psa bez PP na nějakých propesko šrotech).
Jen bych upozornila, že u stafbulíků se teď hodně objevují potravinové alergie, spousta z nich je alergická na kuře (jeden takový kus mám i doma) a obiloviny. Takže je dobré, se tomu možná už ze startu vyhnout. Krmivo vyloženě pro SBT neexistuje, je to pes a ten žere to co jiní psi
Máte pravdu.
Jen bych upozornila, že (je mi jasné, že to zde téměř všichni vědí) skutečně na trhu jsou granule uváděná pro to či ono konkrétní plemeno no a bohužel lidi (a těch je), kteří nevěnují pozornost složení krmiva atd si naivně myslí, že když je na obalu napsáno super prémiové pro yorka to v dobré víře, že mu dají to nej prostě koupí. Viz tento dotaz.
Je nutné jim stále dokola říkat, že výrobce si na obal může napsat, ale úplně co chce a že to není záruka kvalitního krmení..že musí číst složení, vysvětlit co tam být má a co tam být nemá.
Je to furt dokola, ale pokud to někomu otevře oči...tak se to vyplatí.
Mám ve svém okolí dvě známé a bohužel těm jsem fakt nevymluvila - že když kupují Royal Canin pro to konkrétní plemeno - že kupují šunt..Protože přece viz výše a hotovo..
Já dávno granule nekrmím, ale pro zadavatelku : obecně se za vysoce kvalitní považují zn. Orijen, Acana, Taste of wild...
Vzhledem k tomu ze si porizujete bull psa tak s nim asi alespon malicko budete pracovat. Ja pouzivam granule s oznacenim pro pracovni psy, kupoval sem farminu, ta je pomerem cena kvalita pry celkem dobra. Po orijenu meli zazivaci problemy a porad psoukali, dobre sedli britcare a calibra.. krmim v den zateze 2-3x denne a mimo zatez 1-2x 150ml hrnecek na 20kg psa, na 50kg 1,5x vic.. pridavam k tomu jeste kloubni vyzivu a lososovy olej. ten pytel 15kg pro 20kg psa mi vydrzi mozna 2mesice, spis asi dyl. Takze mesicne cca 500,600 max.
Kubaexo
napsal(a):
Vzhledem k tomu ze si porizujete bull psa tak s nim asi alespon malicko budete pracovat. Ja pouzivam granule s oznacenim pro pracovni psy, kupoval sem farminu, ta je pomerem cena kvalita pry celkem dobra. Po orijenu meli zazivaci problemy a porad psoukali, dobre sedli britcare a calibra.. krmim v den zateze 2-3x denne a mimo zatez 1-2x 150ml hrnecek na 20kg psa, na 50kg 1,5x vic.. pridavam k tomu jeste kloubni vyzivu a lososovy olej. ten pytel 15kg pro 20kg psa mi vydrzi mozna 2mesice, spis asi dyl. Takze mesicne cca 500,600 max.
Mimo téma, koukám, že na fotky Vašeho psa a zdá se mi dost podobný tomu mému . Co je zač?
Michaelafli

XXX.XXX.87.57
Děkuji všem za odpovědi. Ještě by mě zajímalo, v granulích jsem laik, psa budeme pořizovat po novém roce, tak zjišťuji info. Je mi jasný, že štěňátko při odběru bude na nějakých granulích, ale které granule jsou podle vás kvalitní za rozumnou cenu? Pes bude jen jako mazlíček, takže žádný zátěže atd. Je jasné, že postupem času si na vše přijdeme sami (i případné alergie), ale jen abych měla představu a věděla na co se u granulí zaměřit. Na netu v různých článcích se toho lze dočíst hodně, ale mě zajímají názory a zkušenosti chovatelů.
Ještě jednou děkuji
Michaelafli
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi. Ještě by mě zajímalo, v granulích jsem laik, psa budeme pořizovat po novém roce, tak zjišťuji info. Je mi jasný, že štěňátko při odběru bude na nějakých granulích, ale které granule jsou podle vás kvalitní za rozumnou cenu? Pes bude jen jako mazlíček, takže žádný zátěže atd. Je jasné, že postupem času si na vše přijdeme sami (i případné alergie), ale jen abych měla představu a věděla na co se u granulí zaměřit. Na netu v různých článcích se toho lze dočíst hodně, ale mě zajímají názory a zkušenosti chovatelů.
Ještě jednou děkuji
Vyhledejte si tady na i-fauně diskuze o granulích, je jich tu spousta.
například:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3201679/cim-krmite
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3181916/jake-jsou-levne-ale-kvalitni-granule#a3183001
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3152274/cim-krmit
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3148229/poradite-granule-zkusenosti-a-rady#a3160034.