Jaké jsou levné, ale kvalitní granule?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

gwenny

12.9.2016 17:19
gwenny

XXX.XXX.232.160

Dobrý den,
zná někdo prosím granule za přijatelnou cenu a střední kvalitu? Doteď jsem krmila krmivem Brit PREMIUM, ale prý je možné, že se vyrábí z plesnivých surovin. Předem děkuji.

12.9.2016 19:37
cori

XXX.XXX.23.52

Zrovna davali v Cernych ovcich, ze na cene prakticky nesejde. Zkuste si to najit v archivu CT. Je to jeden z poslednich dilu. Koukala jsem jak z jara, jak dobre relativne dopadly Tesco granule a podobny - oproti Eukanube napr. vubec zadnej propadak :D.

12.9.2016 19:41
nexxi

XXX.XXX.228.56

U bývalého přítele s krmili psi calibrou a spokojenost veliká - ale byli to venkovní psi a nepotřebovali žádnou dietu ani ve smyslu alergií, ale ani dietu ve smyslu hubnutí. bobky dobré, chutnalo jim, problémy neměli žádné.

12.9.2016 22:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

cori napsal(a):
Zrovna davali v Cernych ovcich, ze na cene prakticky nesejde. Zkuste si to najit v archivu CT. Je to jeden z poslednich dilu. Koukala jsem jak z jara, jak dobre relativne dopadly Tesco granule a podobny - oproti Eukanube napr. vubec zadnej propadak :D.

Tak to už dost lidí víc, že slavný Royal Canin, Eucanuba a ProPlan je už dneska srovnatelný s marketovkama...či trochu lepší...ale za tu cenu propadák totál...dávno jsou kvalitnější značky, ale dost lidí nečte etikety a pak se diví...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2016 06:57

Na několika psech co máme mám vyzkoušený darling, dřív jsme s ním krmili a rodiče s ním stále psy krmí. ovšem pravdou je že nikdy nejsou psi pouze na granulích, dostávají k tomu konzervy, maso, kosti, zeleninu, pečivo, zbytky apod. Ted krmím své psy brit care a taky spokojenost.Ovšem jak píšu granule jsou u nás pouze ranní snídaně, k večeři se vaří smajlík

13.9.2016 07:44
keira

XXX.XXX.106.7

Brit Care mi přišel mnohem lepší jak Calibra. Pes ochotněji žral, byl vitálnější, přibral, a bobky miniaturní. Asi nespadá do uplně levných značek, ale holt kvalitu levně nevyrobíš, nejde to.

13.9.2016 07:46
nexxi

XXX.XXX.143.0

keira napsal(a):
Brit Care mi přišel mnohem lepší jak Calibra. Pes ochotněji žral, byl vitálnější, přibral, a bobky miniaturní. Asi nespadá do uplně levných značek, ale holt kvalitu levně nevyrobíš, nejde to.

Mno ale zadavatelka pise, ze brit premium ma mozna dost problem.tak nevim jestli bude teto znacce verit.

13.9.2016 12:17
lavacca

XXX.XXX.4.97

nexxi napsal(a):
Mno ale zadavatelka pise, ze brit premium ma mozna dost problem.tak nevim jestli bude teto znacce verit.

Dříve jsem brala psům k masu brit premium (teď z té premium už jen lamb and rice, nelíbíse mi tam jinak ta pšenice a kukuřice) a vše ok. Teď mají Brit Care, taky prospívají skvěle. včetně štěnda. :).

13.9.2016 12:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na několika psech co máme mám vyzkoušený darling, dřív jsme s ním krmili a rodiče s ním stále psy krmí. ovšem pravdou je že nikdy nejsou psi pouze na granulích, dostávají k tomu konzervy, maso, kosti, zeleninu, pečivo, zbytky apod. Ted krmím své psy brit care a taky spokojenost.Ovšem jak píšu granule jsou u nás pouze ranní snídaně, k večeři se vaří smajlík

Ako ste mohli krmiť Darlingom? Fuuj. Však sa pozrite na to zloženie... Chápem, že nie každý si môže dovoliť drahšie granule, ale to už Brit premium, Eminent sú lepšie.

Darling - zloženie: obilniny, mäso a produkty živočíšneho pôvodu (min.4% mäsa), vedľajšie výrobky rastlinného pôvodu...

XXX189

13.9.2016 13:16
XXX189

XXX.XXX.89.103

cori napsal(a):

A protože to říkali v televizi, tak to musí být pravda... Pardon, ale milionkrát raději bych krmila Eukanubou než Tesco granulemi. Eukanuba je složením na úrovni průměrných granulí, akorát cenu má značně nadprůměrnou. Tesco má složení stejné jako výše uvedený Darling. Minulý rok se hromadně "áchalo" z granulí Lidl, které taky dopadly dobře podle nějakého testu. Blbý je, že ten test testuje akorát přítomnost plísní. Kdyby tam byl pytel pelet pro králíky bez známky plísně, vyhraje ten.

13.9.2016 13:24
Cat cat

XXX.XXX.11.30

A co trest smrti! Jéžiši pes sežral Darling. No a? Myslím, že pisatelka psala, že dávají psům i maso kosti a vaří.. Tak co?! Ten pes je na tom určitě lépe než pes krmený celoživotně jen granulema, hyper, super a já nevim jakýma, který v životě maso a kost neviděl.
Sama psy krmím masem a kostma a kupuju kvalitní bezobilné granule ale když se dostanou k PedigreePal a nebo k Royalkám, tak mají boule za ušima. A co teprve když se dostanou k popelnici u stánku s grilovanýma kuřatama. A nepo... se
Co by za takový Darling dali psi uvázaní někde u boudy co dostanou do kastrolu tak maximálně rozmočený starý chleba a zbytky se šrotem. Takže klídek..

Trener

13.9.2016 16:09
Trener

XXX.XXX.242.250

Cat cat napsal(a):
A co trest smrti! Jéžiši pes sežral Darling. No a? Myslím, že pisatelka psala, že dávají psům i maso kosti a vaří.. Tak co?! Ten pes je na tom určitě lépe než pes krmený celoživotně jen granulema, hyper, super a já nevim jakýma, který v životě maso a kost neviděl.
Sama psy krmím masem a kostma a kupuju kvalitní bezobilné granule ale když se dostanou k PedigreePal a nebo k Royalkám, tak mají boule za ušima. A co teprve když se dostanou k popelnici u stánku s grilovanýma kuřatama. A nepo... se
Co by za takový Darling dali psi uvázaní někde u boudy co dostanou do kastrolu tak maximálně rozmočený starý chleba a zbytky se šrotem. Takže klídek..

Tak tak, ne vždy co je drahé je taky dobré. Ale tady se spíše hraje na to, kdo víc za granule utratí a ne na to, jak pes prospívá. Rozežraná doba, rozežraní zákazníci.

13.9.2016 16:29
zelenoockaa

XXX.XXX.149.7

Nám měl pes zažívací problémy z brit premium, care mu vyhovuje:). Ne každý pes snese nejlevnější granulky. Dáváme i masíčko a zeleninu a daří se mu skvěle. Chce to vyzkoušet. Babička má křížence co byl celý život na mase, těstovinách a pedigree a teď skrmuje právě brity premium co jsme museli po měsíci vysadit a jedou mu jak žádné jiné... ps. Je mu 12 a nikdy mu nic nebylo:). Pokud pes nemá alergie tak si myslím že i granule nižších řad mohou vyhovovat... ale to je pes od psa.

gwenny

13.9.2016 19:29
gwenny

XXX.XXX.192.49

Děkuju mockrát za rady. Dívala jsem se na ty Černé ovce a dost dobře tam vyšly granule z Dm. Má někdo zkušenosti? A nevíte cenu?

13.9.2016 19:33
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Bože, to všichni budete věřit nějakýmu pochybnýmu testu, kde granule co mají max 4% "masa" jsou vlastně stejně super jako granule bezobilne a s mnoho násobně větším podílem masa. Takže jdeme všichni krmit Tesco granulemi?

gwenny

13.9.2016 19:37
gwenny

XXX.XXX.192.49

Mimochodem minulého psa jsme krmili PROPESKEM a byl v pohodě (ale to byl venkovní pes, který neuměl ani lehni)... Teď chci, aby se mojí fence dařilo co nejlíp, ale nevím, jestli tolik záleží na granulích... Teď jsem si ještě pročítala diskuzi od mgtka a napadly mě ty granule Fitmin. Ve zverimexu je prezentovali jako střední kvalitu, ale mají tuším jenom 25% masa. Stačí to?

gwenny

13.9.2016 19:39
gwenny

XXX.XXX.192.49

Stejně je nejlepší barf...

13.9.2016 19:45
Terven

XXX.XXX.110.147

Některým diskutujícím bych vřele doporučila, ať si v nějaké výrobně krmných směsí koupí směs pro výkrm brojlerů - zaplatí kolem tří set za 25 kg, masa to obsahuje podobně, kvalita bude nesrovnatelně lepší a hlavně ta cena

gwenny

13.9.2016 19:45
gwenny

XXX.XXX.192.49

Andryseeek3: Náhodou například konzervy a paštiky z Dm si moc lidí pochvaluje... Prý je tam dost masa. A jak už tady říkali- to nejdražší nemusí být vždy nejlepší.

13.9.2016 19:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Krmím masem a vyjde mě to na míň, než kvalitní granule, místo toho, abych dala psovi propesko a podobný sračky, radši mu koupím masko v akci a vím, že je to pro něj mnohem lepší, než pytel kukuřice s kouskem "masa". Jinak granule neodsuzuju, to vůbec neeeee, ale kvalitní, ale když vidím tolik lidí, co berou 15kg pytle barevný kukuřice, tak mě naštve, že někdo může říct, že to je vlastně stejný jako kvalitní granule. A to že na tom ten pes přežije neznamená, že je to pro něj to nejlepší.

gwenny

13.9.2016 19:47
gwenny

XXX.XXX.192.49

Terven: dík, rozhodně to zkusím.

13.9.2016 19:48
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

gwenny napsal(a):
Andryseeek3: Náhodou například konzervy a paštiky z Dm si moc lidí pochvaluje... Prý je tam dost masa. A jak už tady říkali- to nejdražší nemusí být vždy nejlepší.

A to prý je kolik? a další suroviny? Minule jsem myslím koukala na ty grnaule z DM a jakmile jsem si přečetla jen to procento masa, hodně rychle jsem to zahodila, nejsem si teď jistá jestli to bylo taky 4%?

gwenny

13.9.2016 19:51
gwenny

XXX.XXX.192.49

Když byla ještě štěně tak jsem jí dávala jenom kuřecí maso s přílohou a mrkví, ale je těžké tu stravu vyvážit tak, aby tam byl správný podíl bílkovin, tuků... Já vím, že to lidi tvrdí jenom proto, aby všichni kupovali ty komerční, často předražené granule, ale něco na tom bude...

gwenny

13.9.2016 19:53
gwenny

XXX.XXX.192.49

Tak to bude asi něco jako PROPESKO, Chappi atd. Mno, myslela jsem, že je ho tam víc. Aspoň si můžu odškrtnout, že Dm ne.

13.9.2016 19:58
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Když si o krmení masem něco přečtěte, dá se to vyvážit, jasně když budu krmit.jen kuřecí prsa a rýže, tak toho moc nevyvážím, ale maso, kosti, vnitřnosti, přílohy, zelenina, ovoce a doplňky atd..A různé druhy masa, tak mnohem lepší než levné granule, podle mě lepší než drahé granule. Prostě je to pro psa přirozené.

13.9.2016 20:28

gwenny napsal(a):
Tak to bude asi něco jako PROPESKO, Chappi atd. Mno, myslela jsem, že je ho tam víc. Aspoň si můžu odškrtnout, že Dm ne.

Kdybyste se nakonec rozhodla krmit domácí stravou, tak mi napište zprávu a já Vám poradím, je to jednoduché jak facka a psi krásně prospívají

13.9.2016 20:30
Cat cat

XXX.XXX.35.129

Krmte vším co psovi vyhovuje a po čem vypadá dobře. Moje zkušenosti jsou takové- Anameat a TOTW mi psi nežrali, po Acaně se pos..., jedině co jim vyhovuje je Brit Carnilove, Brit Care a i kdybych jim občas sypla do misky nějaké ty 4%tní, tak z toho výčitky mít opravdu nebudu. Dostávají maso, tvaroh, vajíčka atd. Krmila jsem a občas i krmím Royalky+maso a všichni moji psi se dožili kolem patnácti let. Vždyť se podívejte co jí lidi. Neřešte tady názory některých rádoby odborníků na granule a krmte pestře. Všeho s mírou.

13.9.2016 21:00
LájošM

XXX.XXX.14.251

Test ČT pouze sledoval, jestli jsou deklarované tuky, bílkoviny apod. v granulích i ve skutečnosti a jestli jsou v pořádku poměry. Už se nezajímali o kvalitu surovin a o to, jakým způsobem k poměrům živin výrobci došli. Ona bílkovina z masa není ta samá jako bílkoviny z rostlin. Navíc tam řekli blbost, že psovi moc živočišných bílkovin škodí, což je nesmysl, pes je pořád ještě masožravec, ne všežravec nebo býložravec, přestože soužitím s člověkem se hodně přizpůsobil.
Obsah 4% masa v marketovkách je hrozné, to je totiž nejmenší množství, které ještě v psích granulích může být, aby se to mohlo nazývat žrádlem pro psa a ne šrotem pro slepice.
Je sice hezké, že granule nejsou plesnivé, ale každý kdo má mozek v hlavě by snad měl chápat, že maso je pro masožravce životně důležité a 4% jakéhosi podivného odpadu (protože za 20, - Kč za kilo to nic jiného být nemůže) nestačí pro správnou výživu.
Ale každý má na výběr. Klidně krmte odpadem za pár kaček, možná bude pes prospívat několik let, možná mu ale brzy odejdou ledviny, játra...

13.9.2016 21:27
Cat cat

XXX.XXX.7.203

Ano, máte pravdu, ale teď operujeme s tím, že bude pes krmen i masem a nejen granulema. A to si myslím, že ho ty granule nezabijou.
A většina psů co jsem znala a uhynuly na ledviny, játra byli krmeni jen a pouze granulema jak levnějšima, tak i super, hyper.-pytel za dva tisíce.
Co si budem povídat-granule ať jsou super kvalitní nebo srágory z Tesca psovi nikdy pestrou a čerstvou stravu nenahradí a je to nepřirozené.

13.9.2016 22:04

Cat cat napsal(a):
Ano, máte pravdu, ale teď operujeme s tím, že bude pes krmen i masem a nejen granulema. A to si myslím, že ho ty granule nezabijou.
A většina psů co jsem znala a uhynuly na ledviny, játra byli krmeni jen a pouze granulema jak levnějšima, tak i super, hyper.-pytel za dva tisíce.
Co si budem povídat-granule ať jsou super kvalitní nebo srágory z Tesca psovi nikdy pestrou a čerstvou stravu nenahradí a je to nepřirozené.

A co krmit kvalitními granulemi s obsahem masa kolem 40-60%, bez obilí a k tomu dávat i maso, ovoce, zeleninu,...? To je podle mě nejlepší.

13.9.2016 22:15
LájošM

XXX.XXX.14.251

Cat cat napsal(a):

Ano, máte pravdu. Pokud krmím masem, mohu si dovolit občas dát méně kvalitní granule.
On je ještě větší průšvih než jen nedostatek masa konzervace těch navoněných kuliček a obsah soli.
Já ve svém příspěvku reagoval na názor, že i velmi levné granule jsou úplně v pořádku, protože to přece říkali v ČT. Nejsou v pořádku, pouze neobsahují plíseň a pes po nich na místě neumře.

13.9.2016 22:25
Cat cat

XXX.XXX.35.129

Souhlasím s Váma. Ono se ta diskuze stočila k tomu, že habe napsala, že krmili Darlingem.

13.9.2016 22:26

gwenny napsal(a):
Když byla ještě štěně tak jsem jí dávala jenom kuřecí maso s přílohou a mrkví, ale je těžké tu stravu vyvážit tak, aby tam byl správný podíl bílkovin, tuků... Já vím, že to lidi tvrdí jenom proto, aby všichni kupovali ty komerční, často předražené granule, ale něco na tom bude...

No mě to taky vždycky přišlo jako alchymie, neustále jsem studovala poměry a množství "látek", které by měl mít pes v dávce a množství potřebných látek v mase, zelenině atd...ale když se do toho člověk dostane, tak opravdu zjistí, jak píše rájka, že je to jednoduché jak facka a hlavně, suroviny, kterými krmím přímo vidím...takže ano pes samozřejmě prospívá i na vhodně vybraných granulích, ale pro můj lepší pocit jsem ráda, že jsem se rozhodla pesanům dávat "přirozenou stravu"...a když vemu na kolik mě přijde kilo kvalitnějších granulí, tak kilo masa...podle druhu mám za 30-60 kč...takže mě to ve finále vychází i finančně lépe.

14.9.2016 06:53

Ano já jsem psala že jsme krmili darlingem. Jak jsme psala u svých psů používám granule pouze jako snídani, a někdy párkrát za rok jako nouzovku, když se někam jede a není možnost tam uskladnit maso, což třeba na rybách pod stanem těžko uskladníte. Pak dám granule a nebo to co prostě někde seženu, koupím v coopu konzervu pedigree nalámu do ní rohlík nebo knedlík a psi mají večeři. Jinak nechápu co u zdravých psů všichni mají s tím bezobilným. V psovi nedáváte pečivo, těstoviny, knedlíky, chleba, rohlíky apod. já dávám a vždycky dávat budu. Naši psi jsou zvyklí sežrat absolutně všechno, nemají s tím problém, nezvrací, neprůjmují, není jim špatně. k snídani mají granule, jak píšu ted brit, ale když jsme u rodičů déle neváhám jim nasypat i ten dargling a když zrovna v krámě na vsi neměli, tak klidně i jiné k večeři dostanou maso, je jedno jaké, syrové, vařené k tomu vejce, tvaroh, sýr, mrkev, cele, petržel, salát, jablko, švestky, třešně, hrušky prostě cokoliv co máme. Umí sežrat celého syrového kapra že z něj nezůstane ani ploutev :-D když mám uzeninu a zbude, dám jim uzeninu, když zbude buchta dám jim buchtu :-D pes jako štěně byl nemocný, byl na pankreolanu a suchých granulích, řekla sem si že to takhle nejde, že takového psa který někde ukradne kousek salámu a uhyne, nechci. udělali jsme pořádnou koprologii, zbavili ho všeho svinstva, a začali rozežírat. Dneska ten pes sežere kus sekaný a zažere to švestkama, žádný léky nebere a nic mu není. Ale nejsem zastáncem toho dávat psovi jen samotné maso, pes není úplně masožravec, je to všežravec, potřebuje i to obilí.

14.9.2016 07:46
Terven

XXX.XXX.110.147

Ano já jsem psala že jsme krmili darlingem. Jak jsme psala u svých psů používám granule pouze jako snídani, a někdy párkrát za rok jako nouzovku, když se někam jede a není možnost tam uskladnit maso, což třeba na rybách pod stanem těžko uskladníte. Pak dám granule a nebo to co prostě někde seženu, koupím v coopu konzervu pedigree nalámu do ní rohlík nebo knedlík a psi mají večeři. Jinak nechápu co u zdravých psů všichni mají s tím bezobilným. V psovi nedáváte pečivo, těstoviny, knedlíky, chleba, rohlíky apod. já dávám a vždycky dávat budu. Naši psi jsou zvyklí sežrat absolutně všechno, nemají s tím problém, nezvrací, neprůjmují, není jim špatně. k snídani mají granule, jak píšu ted brit, ale když jsme u rodičů déle neváhám jim nasypat i ten dargling a když zrovna v krámě na vsi neměli, tak klidně i jiné k večeři dostanou maso, je jedno jaké, syrové, vařené k tomu vejce, tvaroh, sýr, mrkev, cele, petržel, salát, jablko, švestky, třešně, hrušky prostě cokoliv co máme. Umí sežrat celého syrového kapra že z něj nezůstane ani ploutev :-D když mám uzeninu a zbude, dám jim uzeninu, když zbude buchta dám jim buchtu :-D pes jako štěně byl nemocný, byl na pankreolanu a suchých granulích, řekla sem si že to takhle nejde, že takového psa který někde ukradne kousek salámu a uhyne, nechci. udělali jsme pořádnou koprologii, zbavili ho všeho svinstva, a začali rozežírat. Dneska ten pes sežere kus sekaný a zažere to švestkama, žádný léky nebere a nic mu není. Ale nejsem zastáncem toho dávat psovi jen samotné maso, pes není úplně masožravec, je to všežravec, potřebuje i to obilí.

Návod, jak si ze psa udělat odpadkovej koš

14.9.2016 08:42
Cat cat

XXX.XXX.33.181

Habe, já Vám ten Darling nevyčítám...vydím to stejně jako Vy. Moji psi taky dostávají a žerou všechno a i proto se z ničeho nepo...a nikdy jsem neměla žádného alergika.
Jak vidím co chodí do ordinace s průjmama a olezlí psi a paničky se tomu diví...vždyť on dostává jen ty nelepši holistické šíleně drahé granulky. A diskuze o psech jsou plné tragédií jak je pes alergický na všechny druhy masa, no tož ba, když v životě maso neviděl...pes alergický na maso?..vždyť ty granule obsahují 85% masa.
Proboha lidi dejte těm psům pořádně nažrat! Raději budu mít ze psa popelnici, ale zdravou.. A ne potentovaného alergického chudáka.
Ps- popelnice moji psi milují.. Ty u stánku na grilované kuřátka... To je úplně nejlepší žrádlo.. Soudím podle slastného výrazu mého šestnáctiletého skoro bezubého psího seniora.

14.9.2016 08:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Cat cat napsal(a):
Habe, já Vám ten Darling nevyčítám...vydím to stejně jako Vy. Moji psi taky dostávají a žerou všechno a i proto se z ničeho nepo...a nikdy jsem neměla žádného alergika.
Jak vidím co chodí do ordinace s průjmama a olezlí psi a paničky se tomu diví...vždyť on dostává jen ty nelepši holistické šíleně drahé granulky. A diskuze o psech jsou plné tragédií jak je pes alergický na všechny druhy masa, no tož ba, když v životě maso neviděl...pes alergický na maso?..vždyť ty granule obsahují 85% masa.
Proboha lidi dejte těm psům pořádně nažrat! Raději budu mít ze psa popelnici, ale zdravou.. A ne potentovaného alergického chudáka.
Ps- popelnice moji psi milují.. Ty u stánku na grilované kuřátka... To je úplně nejlepší žrádlo.. Soudím podle slastného výrazu mého šestnáctiletého skoro bezubého psího seniora.

Blbost, můj pes jedl granule, ji maso, dostával poslední kousek všeho možného, dostane kousek rohlíku se salámem, ovoce atd.. stejně je alergik. A fakt bych radši krmila těma něj granulemi, než šrotem, jenom proto, sby byl pes zvyklý na vše. K čemu mu to je, ta kila kukuřice?

14.9.2016 08:51

Terven napsal(a):
Návod, jak si ze psa udělat odpadkovej koš

Možná, ale radši mám zdravý odpadkový koš, než ubožáka který ukradne něco ze stolu a skončí na kapačkách.

14.9.2016 08:52

Andrýsek3 napsal(a):
Blbost, můj pes jedl granule, ji maso, dostával poslední kousek všeho možného, dostane kousek rohlíku se salámem, ovoce atd.. stejně je alergik. A fakt bych radši krmila těma něj granulemi, než šrotem, jenom proto, sby byl pes zvyklý na vše. K čemu mu to je, ta kila kukuřice?

Na co je alergický ?

14.9.2016 08:58
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Na co je alergický ?

Ten můj jak říkáte ubožák, je alergický na kuře a hovězí, nebo jedno z toho, to nevím které.

14.9.2016 09:00
Cat cat

XXX.XXX.33.181

To je furt dokola... V rohlíku je taky obili...
Tady se to točí o tom, že pes dostává jak maso, zeleninu... Takže mu určitě ty 4%tni asi neublíží.
Nebavíme se tom, že bude pes jen na těchto granulích..

14.9.2016 09:01
Terven

XXX.XXX.110.147

Cat cat napsal(a):

Moje štěně žere od dvou měsíců věku různé druhy syrového i vařeného masa, kosti, vnitřnosti, celé ryby, zeleninu, ovoce, jogurty, semínka, olej, vejce, přílohy i granule.
Nemyslím, že je fajn, pokud pes za celý svůj život pozná jen "šíleně drahé holistické granulky".
Ale dávat mu zbytky jídla pro lidi - knedlíky, rohlíky, buchty, sekanou, uzeniny- tomu neříkám "dát pořádně nažrat"
Ale je fakt, že když tak někdy koukám lidem do nákupních košíků, žasnu, co jsou schopni nacpat i do sebe a do svých dětí.

14.9.2016 09:04

Andrýsek3 napsal(a):
Ten můj jak říkáte ubožák, je alergický na kuře a hovězí, nebo jedno z toho, to nevím které.

No vidíte, pes masožravec a je alergický na maso. Možná kdyby jeho rodiče byli odpadkové koše, tak by alergický nebyl. Když vy budete jíst celý život jedno a to samé a pak si vezmete něco jiného pravděpodobně vám bude zle. Mým psům není zle po ničem, nejsou na nic alergičtí, Sežerou cokoliv. Zahrabou si na zahradě, za 14 dní to vyhrabou, sežerou přejetého hada na silnici, chcíplou žábu, chytí si myš, vyválí se v blátě, napijou se z kdejaké louže, jsou to psi jak mají být.

14.9.2016 09:07

Terven napsal(a):
Moje štěně žere od dvou měsíců věku různé druhy syrového i vařeného masa, kosti, vnitřnosti, celé ryby, zeleninu, ovoce, jogurty, semínka, olej, vejce, přílohy i granule.
Nemyslím, že je fajn, pokud pes za celý svůj život pozná jen "šíleně drahé holistické granulky".
Ale dávat mu zbytky jídla pro lidi - knedlíky, rohlíky, buchty, sekanou, uzeniny- tomu neříkám "dát pořádně nažrat"
Ale je fakt, že když tak někdy koukám lidem do nákupních košíků, žasnu, co jsou schopni nacpat i do sebe a do svých dětí.

14.9.2016 09:11

Tomu se říká výživná diskuze smajlík

14.9.2016 09:14

Tomu se říká výživná diskuze smajlík

Že? Nebudeme se rozčilovat

14.9.2016 09:20

Že? Nebudeme se rozčilovat

By musel padnout argument ;-)
Se nestane, nebojte.

14.9.2016 09:23
Terven

XXX.XXX.110.147

No vidíte, pes masožravec a je alergický na maso. Možná kdyby jeho rodiče byli odpadkové koše, tak by alergický nebyl. Když vy budete jíst celý život jedno a to samé a pak si vezmete něco jiného pravděpodobně vám bude zle. Mým psům není zle po ničem, nejsou na nic alergičtí, Sežerou cokoliv. Zahrabou si na zahradě, za 14 dní to vyhrabou, sežerou přejetého hada na silnici, chcíplou žábu, chytí si myš, vyválí se v blátě, napijou se z kdejaké louže, jsou to psi jak mají být.

Časté laické dogma...
a jo...můj pes taky miluje chcíplý fujtajbly...to je přirozený a nevadí mi to..na rozdíl od tý sekaný.

Se nestane, nebojte.

To je jasný

Terven

XXX.XXX.110.147

Se nestane, nebojte.

14.9.2016 09:27

Terven napsal(a):
Časté laické dogma...
a jo...můj pes taky miluje chcíplý fujtajbly...to je přirozený a nevadí mi to..na rozdíl od tý sekaný.

Co je špatnýho na sekaný, nemáte jí ráda ? Lidi strašně až přehnaně řeší čím se krmí psi. Co jíte vy ? Já jím taky všechno, i když vím že všechno zdravé není. Sem tam nějaké zbytky psa nezabijou. nezbývá nám toho tolik aby se pes denně ládoval sekanou. A že mu občas něco přihodím do misky, co na tom ? Vy si nedáte dortík, chlebíček, salám, pivo, vínko, panáka, kafíčko, cigárko apod ?

14.9.2016 10:28
Andrýsek3

XXX.XXX.4.245

Aha.

14.9.2016 10:53
Bledule

XXX.XXX.165.22

Cat cat napsal(a):
Krmte vším co psovi vyhovuje a po čem vypadá dobře. Moje zkušenosti jsou takové- Anameat a TOTW mi psi nežrali, po Acaně se pos..., jedině co jim vyhovuje je Brit Carnilove, Brit Care a i kdybych jim občas sypla do misky nějaké ty 4%tní, tak z toho výčitky mít opravdu nebudu. Dostávají maso, tvaroh, vajíčka atd. Krmila jsem a občas i krmím Royalky+maso a všichni moji psi se dožili kolem patnácti let. Vždyť se podívejte co jí lidi. Neřešte tady názory některých rádoby odborníků na granule a krmte pestře. Všeho s mírou.

Přesně tak ! Sousedi "chovatelé" měli německého ovčáka, krmili samými kvalitními granulemi, neexistovalo, že by mu dali zbytky nebo piškot... prý je to nezdravé Naše rotwajlerka byla na granulích se supermarketu (byl to náš první pes), teprve později jsme začali kupovat granule pro seniory, aby nám netloustla. A dožila se víc s dysplazií kyčlí 4 stupně než ten sousedovic ovčák (13 let) a to jsme jí museli uspat, protože se nám jednoho dne nepostavila na zadní a měla šílené bolesti Takže to nebude jen tím žrádlem... stejně jako u lidí. Jíst všechno, ale s mírou !

14.9.2016 10:57
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Bledule napsal(a):
Přesně tak ! Sousedi "chovatelé" měli německého ovčáka, krmili samými kvalitními granulemi, neexistovalo, že by mu dali zbytky nebo piškot... prý je to nezdravé Naše rotwajlerka byla na granulích se supermarketu (byl to náš první pes), teprve později jsme začali kupovat granule pro seniory, aby nám netloustla. A dožila se víc s dysplazií kyčlí 4 stupně než ten sousedovic ovčák (13 let) a to jsme jí museli uspat, protože se nám jednoho dne nepostavila na zadní a měla šílené bolesti Takže to nebude jen tím žrádlem... stejně jako u lidí. Jíst všechno, ale s mírou !

Co to je za blbost zase, to že se něčí fifinka dožila na šrotu víc, vůbec nic neznamená, délka života záleží na mnooooha faktorech, určitě ne jen na žrádle. Třeba by se při správné stravě dožila 20ti. Stejně jako pes s pp se dožil víc jak pes bez pp, budeme kupovat bez pp.

14.9.2016 10:59

Andrýsek3 napsal(a):
Co to je za blbost zase, to že se něčí fifinka dožila na šrotu víc, vůbec nic neznamená, délka života záleží na mnooooha faktorech, určitě ne jen na žrádle. Třeba by se při správné stravě dožila 20ti. Stejně jako pes s pp se dožil víc jak pes bez pp, budeme kupovat bez pp.

14.9.2016 11:00

Andrýsek3 napsal(a):

Andrýsek má pravdu, navíc, kdybyste jí dodávali doplňky na klouby, tak by tady mohla být mnohem déle.

14.9.2016 11:11
Bledule

XXX.XXX.165.22

Andrýsek3 napsal(a):

No to jsou zas argumenty jak noha ! Prostě můžete jíst pšechno super a pak vás za rohem přejede auto ...
Každý živý tvor je jedinečný, každý má jiný metabolizmus, zdědil jiné geny. Pes je sice šelma, ale od vlka nebo divokého psa už je geneticky hodně daleko...
Třeba by se dožila těch 20, sice takového neznám, ale když to tvrdíte
Spíš bych řekla, že dnešní psi s PP některých plemen jsou již tak přešlechtění, že umírají na různá selhání orgánů daleko častěji, než ty pouliční směsky a kříženci. Evropská lidská šlechta také degenerovala důsledkem sňatků z rozumu

14.9.2016 11:16
Bledule

XXX.XXX.165.22

Andrýsek má pravdu, navíc, kdybyste jí dodávali doplňky na klouby, tak by tady mohla být mnohem déle.

Doplňky na klouby ? Ty jsme dávali, od 1 roku, kdy jsme to zjistili rengenem. Stejně jí nejvíce pomohlo, že byla stále v pohybu, dokud měla dobré svalstvo zadních noh, tak běhala. Veterinář nám to předpověděl, akorát říkal, že netušil, že se dožije tolika let a v takové kondici.
Teď krmíme zdravě, tak jsem zvědavá na ten věkový rozdíl

14.9.2016 11:18

Bledule napsal(a):
Doplňky na klouby ? Ty jsme dávali, od 1 roku, kdy jsme to zjistili rengenem. Stejně jí nejvíce pomohlo, že byla stále v pohybu, dokud měla dobré svalstvo zadních noh, tak běhala. Veterinář nám to předpověděl, akorát říkal, že netušil, že se dožije tolika let a v takové kondici.
Teď krmíme zdravě, tak jsem zvědavá na ten věkový rozdíl

A pod pojmem "krmíme zdravě" si mám představit co?

14.9.2016 11:29
Bledule

XXX.XXX.165.22

A pod pojmem "krmíme zdravě" si mám představit co?

Granule lisované za studena ( Markus Muhle, Yoggies, Lukullus a pod - střídáme), syrové maso, ovoce, zelenina - ale jen to co jí chutná, je dost vybíravá :) Průjem nikdy neměla, alergii také ne, jen nám po kastraci trochu přibrala, tak jsme museli upravit krmné dávky.
Jo a sladké nejí vůbec, nechutná jí to, vyplivne a nechá tak ( oplatky, cukroví, bonbóny, buchty a pod...jedině piškoty, ale tak 2-3 pak už nechce... ).

14.9.2016 11:36
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Bledule napsal(a):
No to jsou zas argumenty jak noha ! Prostě můžete jíst pšechno super a pak vás za rohem přejede auto ...
Každý živý tvor je jedinečný, každý má jiný metabolizmus, zdědil jiné geny. Pes je sice šelma, ale od vlka nebo divokého psa už je geneticky hodně daleko...
Spíš bych řekla, že dnešní psi s PP některých plemen jsou již tak přešlechtění, že umírají na různá selhání orgánů daleko častěji, než ty pouliční směsky a kříženci. Evropská lidská šlechta také degenerovala důsledkem sňatků z rozumu

A proč nekrmíte pořád marketovkama? Když se po nich pes dožívá tak hodně a je vlastně zdravý? Nebo jste přišla na to jakej to je šrot? Tak krmíte kvalitně.

14.9.2016 11:37

Bledule napsal(a):
Granule lisované za studena ( Markus Muhle, Yoggies, Lukullus a pod - střídáme), syrové maso, ovoce, zelenina - ale jen to co jí chutná, je dost vybíravá :) Průjem nikdy neměla, alergii také ne, jen nám po kastraci trochu přibrala, tak jsme museli upravit krmné dávky.
Jo a sladké nejí vůbec, nechutná jí to, vyplivne a nechá tak ( oplatky, cukroví, bonbóny, buchty a pod...jedině piškoty, ale tak 2-3 pak už nechce... ).

No, dejme tomu, přeji Vaší fence hodně zdraví.

14.9.2016 11:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.72

gwenny napsal(a):
Děkuju mockrát za rady. Dívala jsem se na ty Černé ovce a dost dobře tam vyšly granule z Dm. Má někdo zkušenosti? A nevíte cenu?

Snad koupíte nejdřív malé balení na ochutnání, takže cena...
Kdyby náhodou sedly, tak zboží z DM je v Německu levnější
- jestli cestujete.
U nás nevyhovovaly - nechutnaly.

14.9.2016 11:44
Cat cat

XXX.XXX.34.184

Vy znalci a odborníci na granule..teď jste to sami řekli "délka života nezávisí jen na kvalitě žrádla" tak chci slyšet váš argument-proč je trestný čin dát psisku, který žere vše jiné granule než bezobilné, nebo kus sekané, knedlíku?
Sama kupuju kvalitní granule ale myslím, že by se bez nich moje psiska obešla a nemám problém jim dát i třeba nižší třídu granulí, nebo zbytek nudlové polévky...

14.9.2016 11:48
Bledule

XXX.XXX.165.22

Andrýsek3 napsal(a):
A proč nekrmíte pořád marketovkama? Když se po nich pes dožívá tak hodně a je vlastně zdravý? Nebo jste přišla na to jakej to je šrot? Tak krmíte kvalitně.

Ne, testuji jaký bude rozdíl, když bude žrát jeno ty dobré

Co vám mám jako napsat ? Samozřejmě že je důležité, aby základ byl dobrý a kvalitní, ale že bych striktně dodržovala jen to nej ?
Navíc, naše kráska si to řídí sama, když jí něco nejede, tak to nežere , ani kdyby to byla superkvlita. Nežere ani nic na co náhodou narazí na cestě a to už je co říct, vždyť je to labík - popelnice (podle statistik). Jenom přičichne a jde dál. Nikdo jí to neučil. Doma taky nic nesežere, když to nemá v misce, máme to vyzkoušené, je celé dopoledne sama doma :) Pro někoho to možná bude neuvěřitelné, ale když nechám na konferenčním stolku na talíři řízek, tak tam prostě zůstane

14.9.2016 11:49
Bledule

XXX.XXX.165.22

No, dejme tomu, přeji Vaší fence hodně zdraví.

Děkuji, nápodobně

14.9.2016 11:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.72

Bledule

Znala jsem takového .
Šitzu.
Asi 2 roky byl slepý a hluchý.
Myslela jsem, že už nežije, ale zase s ním přijeli za babičkou.
Ona jim ho hlídávala a normálně pro něj vařila.
Čím krmili oni netuším.

14.9.2016 11:56
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Bledule napsal(a):

Co vám mám jako napsat ? Samozřejmě že je důležité, aby základ byl dobrý a kvalitní, ale že bych striktně dodržovala jen to nej ?
Navíc, naše kráska si to řídí sama, když jí něco nejede, tak to nežere , ani kdyby to byla superkvlita. Nežere ani nic na co náhodou narazí na cestě a to už je co říct, vždyť je to labík - popelnice (podle statistik). Jenom přičichne a jde dál. Nikdo jí to neučil. Doma taky nic nesežere, když to nemá v misce, máme to vyzkoušené, je celé dopoledne sama doma :) Pro někoho to možná bude neuvěřitelné, ale když nechám na konferenčním stolku na talíři řízek, tak tam prostě zůstane

A? Nechápu, co tím chtěl básník říci. Já krmím masem, krmila.jsem i kvalitními granulemi, pes dostal i nekvalitní, ne že ne. Dostane sem tam něco ode mě, třeba kus rohlíku, kousek masa. Ale určitě nesouhlasím s tím, že pes který byl krmeny šrotem se kvůli tomu dožil déle, než ten co jedl kvalitně, vždyť to snad vidí každý jaká to je blbost. A nebo to, že všechny granule jsou to samé, to je taky blbost, která tu padla, kvůli nějakému testu. Vy jste asi zjistila, co je v marketovkách za hnusy, tak tím nekrmíte, i když se pes dožil dlouho, ale tak to ovlivňují hlavně geny. Je dobře, že jste na to přišli. Jiní krmí šrotem a zbytky pořád. Opět argument, že já si dám čokoládu, alkohol či klobásu, ja jsem svéprávná, vím co mi to může způsobit a zodpovídám sama za sebe, ten pes nic jiného nedostane, než tím čím ho budeme krmit, takže si neřekne Joo teď budu jíst měsíc zdravě a sekaná mě zítra nezabije. Stejně jako u dětí, to musí hlídat člověk, který o tom něco ví.

14.9.2016 11:57
hn..

XXX.XXX.245.247

Odchovala jsem vyrovnaný vrh štěnat s PP.
Jedno štěně jsem v roce brala zpět - majitel ho krmil jen Chappi. Fenka měla o 10 cm na výšku méně a o 9 kg méně než je v tomto věku obvyklé. Měla abnormální jaterní testy a sníženou funkci ledvin. Asi rok trvalo, než se dostala na standardní váhu a výšku a upravily se í krevní testy. Dnes je jí 8 roků a začíná viditelně stárnout, je na tom hůře, než její sourozenci. Podle mě to je jasný důkaz vlivu špatné výživy - mám srovnání s ostatními štěňaty z vrhu.
Že levné granule obsahují především odpadky, s tím bych se ještě smířila, ale s barvivy, konzervanty a dalšími chemikáliemi ne. Předpokládám, že pes se dokáže vyrovnat se zkaženým masem nebo plesnivými rohlíky ale těžko se vyrovná s denním přísunem kancerogenních konzervantů.

14.9.2016 12:01

Bledule napsal(a):

Není to neuvěřitelné, věřím vám. u nás je to totéž. Co je na stole je naše smajlík Můj labrador si moc dobře vybírá co sežere a nesežere. Nesežere každou kravinu kterou najde nebo kterou mu někdo dá.Neříkám že se venku nevšimne ničeho, ale uloví si třeba tu myš nebo si vezme spadané ovoce, ale nesežere to na kila, jak sem si mnohokrát přečetla u jiných. Prostě on zná různé chutě, různá jídla, a není to chlamtavá popelnice co do sebe uchvátí cokoliv co kde spadne nebo co kde najde.Možná je to tím že mají na výběr, nejsou odkázáni jen na jednu omezenou chut granulí jako jiní psi.

14.9.2016 12:02
Cat cat

XXX.XXX.38.217

Před půl rokem jste tady vynášeli do nebes TOTW, dneska už je to šmejd... Nyní frčí za studena lisované granule a co bude za rok? Příjde nějaký barevný pytel, ze super, hyper složením(papír snese všechno), nalejou Vám do hlavy ty jejich marketingové bláboly a budem krmit dalšíma užasnýma superkrmivama, bez kterých se psi neobejdou.
A nakonec stejně dojdem k tomu, že je nejlepší maso s přílohou atd.

14.9.2016 12:03

Andrýsek3 napsal(a):
A? Nechápu, co tím chtěl básník říci. Já krmím masem, krmila.jsem i kvalitními granulemi, pes dostal i nekvalitní, ne že ne. Dostane sem tam něco ode mě, třeba kus rohlíku, kousek masa. Ale určitě nesouhlasím s tím, že pes který byl krmeny šrotem se kvůli tomu dožil déle, než ten co jedl kvalitně, vždyť to snad vidí každý jaká to je blbost. A nebo to, že všechny granule jsou to samé, to je taky blbost, která tu padla, kvůli nějakému testu. Vy jste asi zjistila, co je v marketovkách za hnusy, tak tím nekrmíte, i když se pes dožil dlouho, ale tak to ovlivňují hlavně geny. Je dobře, že jste na to přišli. Jiní krmí šrotem a zbytky pořád. Opět argument, že já si dám čokoládu, alkohol či klobásu, ja jsem svéprávná, vím co mi to může způsobit a zodpovídám sama za sebe, ten pes nic jiného nedostane, než tím čím ho budeme krmit, takže si neřekne Joo teď budu jíst měsíc zdravě a sekaná mě zítra nezabije. Stejně jako u dětí, to musí hlídat člověk, který o tom něco ví.

A vy si myslíte že když psovi jednou za čas hodím do misky plátek sekané, že ho to zabije ? nebo si myslíte že jí pro psa peču šišku každý den ?

14.9.2016 12:03
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Cat cat napsal(a):
Před půl rokem jste tady vynášeli do nebes TOTW, dneska už je to šmejd... Nyní frčí za studena lisované granule a co bude za rok? Příjde nějaký barevný pytel, ze super, hyper složením(papír snese všechno), nalejou Vám do hlavy ty jejich marketingové bláboly a budem krmit dalšíma užasnýma superkrmivama, bez kterých se psi neobejdou.

Nejlepší je maso s přílohami, to už se ví teď.

14.9.2016 12:06
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

A vy si myslíte že když psovi jednou za čas hodím do misky plátek sekané, že ho to zabije ? nebo si myslíte že jí pro psa peču šišku každý den ?

To já nevím a je mi to srdečně úplně jedno. Jak říkám, sama psovi přilepším i lidským jídlem, ale nesouhlasím s tím co píše bledule o délce života.

14.9.2016 12:09
Bledule

XXX.XXX.165.22

rapotacka11 napsal(a):
Bledule

Znala jsem takového .
Šitzu.
Asi 2 roky byl slepý a hluchý.
Myslela jsem, že už nežije, ale zase s ním přijeli za babičkou.
Ona jim ho hlídávala a normálně pro něj vařila.
Čím krmili oni netuším.

Ši tzu není rotwík , to je gaučák, rotwík je těžký pes, ten se v průměru dožívá 11-12 let, takže náš s dysplazíí a dožitými 13 byl nad průměr.
Taky si uvědomuji, že na chatě měli takovou větší pouliční směsku a ta se loni dožila 19 a v plném zdraví, dokonce po uštknutí zmijí asi v 6 letech, loni jim ten Čert pošel stářím. Jedl zbytky a asi ten šrot, uvázaný byl u boudy půlku dne a v noci možná pytlačil (je to na samotě v Jeseníkách), celý život spal v jednoduché holé dřevěné boudě za domem i v těch největších mrazech ( chudák), co ho nezabilo, to ho posílilo. Alespoň to tak vypadalo

14.9.2016 12:22
Bledule

XXX.XXX.165.22

Andrýsek3 napsal(a):
To já nevím a je mi to srdečně úplně jedno. Jak říkám, sama psovi přilepším i lidským jídlem, ale nesouhlasím s tím co píše bledule o délce života.

A můžu se zeptat konkrétně co jsem psala.
Pokud vím tak to že. "Takže to nebude jen tím žrádlem... stejně jako u lidí. Jíst všechno, ale s mírou !"
Nikde jsem netvrdila, že když budu krmit tesco granulema, že se pes doložitelně dožije déle Tak blbá nejsem, sorry.
Tady na Ostravsku si myslím, že je pes handicapován už jen tím, co dýchá, pokud bydlí celý rok venku v boudě To je večer, když začnou všichni topit uhlím, takový smrad, že já bych venku psa nenechala ! Takový pes na horách je na tom podstatně lépe i s nekvalitním žrádlem...

14.9.2016 12:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Bledule napsal(a):
A můžu se zeptat konkrétně co jsem psala.
Pokud vím tak to že. "Takže to nebude jen tím žrádlem... stejně jako u lidí. Jíst všechno, ale s mírou !"
Nikde jsem netvrdila, že když budu krmit tesco granulema, že se pes doložitelně dožije déle Tak blbá nejsem, sorry.
Tady na Ostravsku si myslím, že je pes handicapován už jen tím, co dýchá, pokud bydlí celý rok venku v boudě To je večer, když začnou všichni topit uhlím, takový smrad, že já bych venku psa nenechala ! Takový pes na horách je na tom podstatně lépe i s nekvalitním žrádlem...

Napsala jste, že se váš pes dožil víc, protože vy jste krmili šrotem a jiní krmili kvalitně.

14.9.2016 12:38
Bledule

XXX.XXX.165.22

Andrýsek3 napsal(a):
Napsala jste, že se váš pes dožil víc, protože vy jste krmili šrotem a jiní krmili kvalitně.

Ne, neumíte číst nebo pochopit správně čtený text.
Jen jsem napsala, že sousedi krmili kvalitním a my ne a že přesto se ten náš s handicapem dožil víc. Ne, že díky tomu se dožil víc ! Pochopila jste ten rozdíl ?

14.9.2016 12:41
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Bledule napsal(a):
Jen jsem napsala, že sousedi krmili kvalitním a my ne a že přesto se ten náš s handicapem dožil víc. Ne, že díky tomu se dožil víc ! Pochopila jste ten rozdíl ?

Máte pravdu neumím číst. Prestaňte, nesouhlasila jsem s vámi a vy to nedokážete přijmout. To se prostě na diskuzi stává. Mějte se.

14.9.2016 12:45

Bledule napsal(a):

Teda bledule, on ten konkrétní příspěvek fakt vyzněl jako argument PRO šmejdské granule...

14.9.2016 12:48
Bledule

XXX.XXX.165.22

Andrýsek3 napsal(a):
Máte pravdu neumím číst. Prestaňte, nesouhlasila jsem s vámi a vy to nedokážete přijmout. To se prostě na diskuzi stává. Mějte se.

JJ, Hlavně že alespoň vy jste tak nad věcí , mějte se.
Ale hafany máte moc hezké

14.9.2016 12:49
Bledule

XXX.XXX.165.22

Teda bledule, on ten konkrétní příspěvek fakt vyzněl jako argument PRO šmejdské granule...

Až na ten konec toho příspěvku, že ? Jako by si každý přečetl první dvě věty a...

14.9.2016 12:52

Bledule napsal(a):
Až na ten konec toho příspěvku, že ? Jako by si každý přečetl první dvě věty a...

Naopak, včetně těch dvou vět, v kontextu předcházejícího textu...si to po sobě přečti ještě jednou a celé.

14.9.2016 12:56
Bledule

XXX.XXX.165.22

Naopak, včetně těch dvou vět, v kontextu předcházejícího textu...si to po sobě přečti ještě jednou a celé.

Který konkrétní příspěvek ? Můžete jej citovat, já jich napsala trochu víc. Abychom mluvili o tom samém

14.9.2016 12:58
LájošM

XXX.XXX.14.251

Co je špatnýho na sekaný, nemáte jí ráda ? Lidi strašně až přehnaně řeší čím se krmí psi. Co jíte vy ? Já jím taky všechno, i když vím že všechno zdravé není. Sem tam nějaké zbytky psa nezabijou. nezbývá nám toho tolik aby se pes denně ládoval sekanou. A že mu občas něco přihodím do misky, co na tom ? Vy si nedáte dortík, chlebíček, salám, pivo, vínko, panáka, kafíčko, cigárko apod ?

Protože lidi neřeší, co dávají do huby, je víc a víc obézních, rakovin, civilizačních nemocí.
Je jasný, že základ je genetika (já říkám zdravý kořínek), ale hnusy co do těla dostáváme (nebo naši psi) přispívají právě k tomu, aby nemoc mohla propuknout.
Dospělí lidé by měli mít rozum a trochu o tom přemýšlet, ale děti a psi si o svém jídle nerozhodují, proto považuji skoro za zločin do nich cpát konzervanty, barviva, přemíru soli a cukru...
Klidně do sebe cpěte uzeniny, alkohol, kuřte, ale proč cpete uzeniny i do psa, když je to naprosto zbytečný a kousek masa by mu udělal líp, to opravdu nepochopím.

14.9.2016 12:59

Tak jsem čekala kam dojdete. Že se poučím.
A zas nic. Jsme tam kde jsme byli - pořád nevíme co jsou kvalitní granule, ani proč nedávat sekanou a karcinogenní látky psovi.
Protože máme své blízké rádi ? Ne ? Dobře smajlík
Nevíme nic, protože přijmout informace (napsat "přijmout názor" si nedovolím ;-) ) od kohokoli jiného je špatné, omezující,..ponižující.

Lidé, přiznejte se. Že vy nedáváte čtyřprocentní (tak to už je moc i na ifaunu) granule abyste nebyli jak stádo, a zbytky od stolu psům proto, že jste lakomí ?

14.9.2016 13:05
Cat cat

XXX.XXX.19.57

Došly argumenty?

14.9.2016 13:10

Bledule napsal(a):

Toť to.

14.9.2016 13:11
LájošM

XXX.XXX.14.251

To opravdu někdo potřebuje rozebírat, proč jsou karcinogenní látky špatné? Možná proto, že jsou karcinogenní? smajlík
Jo, máte pravdu, nemám potřebu dávat sobě, členům mé rodiny ani našim psům schválně zdraví škodlivé látky. Protože se nechci dívat, jak ti, co mám rád, umírají dříve, než je to nutné?

14.9.2016 13:12

LájošM napsal(a):
Protože lidi neřeší, co dávají do huby, je víc a víc obézních, rakovin, civilizačních nemocí.
Je jasný, že základ je genetika (já říkám zdravý kořínek), ale hnusy co do těla dostáváme (nebo naši psi) přispívají právě k tomu, aby nemoc mohla propuknout.
Dospělí lidé by měli mít rozum a trochu o tom přemýšlet, ale děti a psi si o svém jídle nerozhodují, proto považuji skoro za zločin do nich cpát konzervanty, barviva, přemíru soli a cukru...
Klidně do sebe cpěte uzeniny, alkohol, kuřte, ale proč cpete uzeniny i do psa, když je to naprosto zbytečný a kousek masa by mu udělal líp, to opravdu nepochopím.

14.9.2016 13:18
Bledule

XXX.XXX.165.22

Toť to.

A co ten závěr... "Takže to nebude jen tím žrádlem... stejně jako u lidí. "
Nehledě na to, že v následujících příspěvcích jsem uvedla, že se snažíme krmit zdravě a nestereotypně. Mě by se také nelíbilo, mít každý den sice zdravé, ale stále to samé jídlo
Sousedi totiž dávali JEN ty kvalitní granule a nic víc ! Jen vodu. Na takzvaných nekvalitních granulích mi vadí že jsou moc slané ( aby to asi nějak chutnalo) a plné chemických pochutin. To je to co nejvíc škodí a nejen psům, ale i lidem. Tož tak.

Trener

14.9.2016 13:20
Trener

XXX.XXX.242.250

hn.. napsal(a):
Jedno štěně jsem v roce brala zpět - majitel ho krmil jen Chappi. Fenka měla o 10 cm na výšku méně a o 9 kg méně než je v tomto věku obvyklé. Měla abnormální jaterní testy a sníženou funkci ledvin. Asi rok trvalo, než se dostala na standardní váhu a výšku a upravily se í krevní testy. Dnes je jí 8 roků a začíná viditelně stárnout, je na tom hůře, než její sourozenci. Podle mě to je jasný důkaz vlivu špatné výživy - mám srovnání s ostatními štěňaty z vrhu.
Že levné granule obsahují především odpadky, s tím bych se ještě smířila, ale s barvivy, konzervanty a dalšími chemikáliemi ne. Předpokládám, že pes se dokáže vyrovnat se zkaženým masem nebo plesnivými rohlíky ale těžko se vyrovná s denním přísunem kancerogenních konzervantů.

Tomu snad sama nevěříte. Spíše to stěně nebylo v pořádku již od narození. Určitě to nebylo Chappi.

14.9.2016 13:20
Terven

XXX.XXX.110.147

Nejím všechno, na to se mám moc ráda, panáka, cigárko, salám si nedám určitě, dortík, chlebíček, pivo sporadicky, vínko a kafíčko téměř denně, ale na tom v rozumným množství neshledávám nic špatnýho.
Uzeniny nejím skoro vůbec, jejich složení mě odrazuje. A nevím, proč bych je v takovém případě měla dávat psovi. Nemyslím si, že já nebo pes umřeme po kolečku salámu, ale úmyslně to do jídelníčku zařazovat nebudu.
Koupenou sekanou jsem měla naposledy tak před čtvrt stoletím, občas jí dělám doma, ale sypu do ní sůl, pepř, česnek, takže by mě nenapadlo dát to psovi.
Asi tak, je to o tom, jak jsem psala, že občas žasnu, co lidi mají v nákupním koši.

14.9.2016 13:22

Granule vylezlé z Diamond pet foods byli vždy šmejd. Jen se teď zvětšuje skupina lidí, kteří chápou proč.
A bohužel pro "cat cat" s tím všici lezou na ifaunu.
S lisovanými lezou také na ifaunu.
S barfem lezou na ifaunu.
To je bordel, tohle smajlík

14.9.2016 13:22

Trener napsal(a):
Tomu snad sama nevěříte. Spíše to stěně nebylo v pořádku již od narození. Určitě to nebylo Chappi.

Copak Vy nevíte, že nekvalitním krmením může být štěně "podraženo" v růstu? Takže to, co píše hn.. je velmi pravděpodobné.

14.9.2016 13:24

Terven napsal(a):
Nejím všechno, na to se mám moc ráda, panáka, cigárko, salám si nedám určitě, dortík, chlebíček, pivo sporadicky, vínko a kafíčko téměř denně, ale na tom v rozumným množství neshledávám nic špatnýho.
Uzeniny nejím skoro vůbec, jejich složení mě odrazuje. A nevím, proč bych je v takovém případě měla dávat psovi. Nemyslím si, že já nebo pes umřeme po kolečku salámu, ale úmyslně to do jídelníčku zařazovat nebudu.
Koupenou sekanou jsem měla naposledy tak před čtvrt stoletím, občas jí dělám doma, ale sypu do ní sůl, pepř, česnek, takže by mě nenapadlo dát to psovi.
Asi tak, je to o tom, jak jsem psala, že občas žasnu, co lidi mají v nákupním koši.

Přesně

14.9.2016 13:24

LájošM napsal(a):

No čím dál víc tady začínám pochybovat o zdravém rozumu. To že sem napsala že mí psi klidně sežerou kus uzeniny, buchty nebo sekaný a neposer.. se z toho, tak z toho tady uděláte horor. Myslíte si že snad jdu do krámu, koupím dvě kila uheráku a deset dortů a naházím to psům do misky a udělám jim z toho krmnou dávku? Psala jsem že granule máme jako část krmné dávky, a ostatní je maso, přílohy, ovoce, zelenina a zbytky z kuchyně. Myslíte si že mě toho zbývá tolik abych na tom ukrmila dva 40 kilové psy ?Mé svědomí je v tomhle čisté, mí psi jsou zdraví a podávají dobrý pracovní výkon, takže jim krmení asi svědčí, jinak by to na nich někde bylo znát. Jenomže dneska je doba bláznů a projevuje se to hodně mezi pejskaři, Ano mám okruh známých se kterými máme stejný přístup, děláme stejné věci a rozumíme si, ale ostatním pejskařům se spíše vyhýbám. V dnešní době musí být pes nutně krmen bud předraženou granulovanou srač.. to je jeden případ, nebo zásadně barfem, druhý případ. Výcvik musí být veden pouze pozitivními metodami, takže potom vidím ty výsledky Fifinky se koupou, oblékají, lakují se jim drápky, kupují se jim nejrůznější nesmysly aby si obchodníci namastili kapsy. když dáte na FB fotografii psa v šatičkách nebo posteli dostane milion lajků, když dáte psa při práci označí vás skoro za tyrana, proboha, něžný labrador nese v hubě něžného králíčka. Nevím ale někdy mě přijde že se svět v prd.. obrací. Myslím že by se lidi měli spíš zaměřit na ty zvířata která skutečně trpí, at už jsou to množírny, útulky, velkochovy kožešinových a hospodářských zvířat. zaměřit se na ničení naší přírody, na nemocné a staré lidi, na ubohé opuštěné děti a ne řešit jestli je hrůza že pejsek dostal do misky kousek fašírky.

14.9.2016 13:29
LájošM

XXX.XXX.14.251

Trener napsal(a):

A vy víte určitě, že to těmi chemickými kuličkami nebylo, že játra a ledviny poškodit chemie nemohla. Oni jsou doktoři a vědci úplní blbci. Nevím tedy, proč se i kojencům nedává chemický jídlo, proč se právě v prvních měsících života dává takový pozor na kvalitu jídla. Asi nějaká lobby smajlík

14.9.2016 13:34
Bledule

XXX.XXX.165.22

Cat cat napsal(a):

Všechno je relativní :) I o maso spřílohou... Co žralo to maso jako živý tvor, cpali do něj atb ? Zase je to svým způsobem kočka v měchu, že ?
Na něco zemřít musíme, jíst musíme a ne vždy jsme schopni zjistit odkud zdroj potravy pochází a co mu předcházelo. To byste si museli vše vypěstovat a uchovat sami a ještě v bio prostředí
Takže klid. Všeho s mírou. Ať si každý krmí čím uzná za vhodné a co považuje za správné dle svého přesvědčení a peněženky.
Názor říct a vyslechnout můžu, co s tím pak udělám je jen moje věc. O tom je diskuse, ne ?

14.9.2016 13:35

LájošM napsal(a):
A vy víte určitě, že to těmi chemickými kuličkami nebylo, že játra a ledviny poškodit chemie nemohla. Oni jsou doktoři a vědci úplní blbci. Nevím tedy, proč se i kojencům nedává chemický jídlo, proč se právě v prvních měsících života dává takový pozor na kvalitu jídla. Asi nějaká lobby smajlík

Ale dává, podívejte se na složení kojeneckých výživ

Trener

14.9.2016 13:55
Trener

XXX.XXX.242.250

LájošM napsal(a):

S chemií všeho druhu se miminko setkává už v břiše maminky a také po celý svůj další život. Prostě je ve všem. V pecivu v zelenině i v masu které jíme a z kterého se dělají i granule. Kuřata, hovězí., vepřové, ryby. To vše se chová ve velkochovech krmných kdejakym levným sajrajtem, od počátku tyto zvířata dostávají antibiotika, hormony a další sragory. To si vážně myslíte že se k výrobě krmiv pro psy používaji bio potraviny. To je přece nesmysl.

14.9.2016 13:57

LájošM napsal(a):

Přesně tak, pes (ani dítě) si nemůže vybrat a nemůže ovlivnit jestli chce jíst zdravě nebo ne. Je na nás plně závislé a zodpovídáme za něj my dospělí. Já (a všichni dospělí) si můžu dát i nezdravé, vím co to obnáší za rizika a když budu kouřit je to můj problém že si tím ničím zdraví, jdu do toho s tím rizikem (NEKOUŘÍM). Ale ten pes dostává jídlo od nás a pokud jsem zodpovědná tak mu dám to nejlepší co můžu - kvalitní zdravé potraviny. Nebudu ho cpát rohlíkama a buchtama a dávat mu zbytky jak nějaké slepici.
Nikdo neví kdy a jestli onemocní, jakého věku se dožije atd. Stejně tak u psů. Ale mně připadá automatické a logické že budu dělat maximum proto aby ten můj milovaný pejsek, který je na mě závislý neonemocněl. Prostě co ovlivnit můžu tak ovlivním.

Můj pes dostává kvalitní granule - Wolfsblut. Jo stojí hodně, ale můj pes pro mě má nevyčíslitelnou hodnotu a vždy budu dělat maximum proto aby byl zdravý a dožil se ve zdraví co nejvyšší věku. A zároveň aby měl co nejkrásnější psí život. Nechci aby jedl jenom granule, jak kvůli zažívání tak chuti. Takže kromě těchto kvalitních granulí dostává i syrové maso (cca 2x týdně), pravidelně ovoce, zeleninu, syrové žloutky, tvaroh, bílý jogurt, sušené vnitřnosti... A občas mu dám i ten piškot na chuť. Protože vím že ho miluje. Rozhodně nejsem fanatik že bych mu nikdy nedala něco trochu nezdravého. Ale je to jen občas a něco málo. Jo a když vaříme těstoviny nebo rýži tak skoro vždy dostane taky - jen trochu do misky na chuť, s trochou zeleniny nebo zakápnu bílým jogurtem. Takže v minimálním množství dostává i lepek a obilí. Ale abych mu to dávala denně to v žádném případě. Buchty, pečivo, sladkosti, kořeněné a solené jídlo, ani žádné zbytky nedostává.

14.9.2016 13:59

A když už jsme u těch BIO potravin, co je to BIO kde se vzalo na tom našem světě ? Jak to že v něm ty srágoroviny nejsou, vždyt jsou všude, v půdě, ve vzduchu, ve vodě. Tak jak se to udělá že v těch biopotravinách nejsou ? Asi zázrak.

14.9.2016 14:00
Cat cat

XXX.XXX.4.217

Megííí- melete úplný... Mě vůbec nevadí, že s těmahle věcma chodí lidi na tuto diskuzi. To je v pořádku, od toho tahle diskuze je...ALE... pořád tady vynášíte bezobilná krmiva a ten kdo psovi sem tam sypne nižší třídu granulí, nedejbože hodí do misky kus sekaný je tyran. A ty povýšené kecy o výživné diskuzi...všechna krmiva jsou špatná, jen Váš názor je nej-a ten kdo nesouhlasí vědomě zabíjí svého psa. Myslím že psi jsou tady stovky let a světe div se i bez těch bezobilných zázraků. Žádný pádný argument z Vás zatím nevypad, tak to zkuste teď.
Znovu zde chci, říct-bavíme se o psech, kteří nejsou krmeni jen a pouze granulema(o tom i o karcinogenech se s Váma přít vůbec nebudu, to máte pravdu) Ono i to maso košér není, když vidím jaka zvířata jdou na porážku.
Neberte to jako útok na Vaši osobu.

Atheira

XXX.XXX.240.44

Když už se tu tak vyzdvihuje, že ten a ten pes byl živen hnojem a jak krásně dlouho žil a že je to teda všechno v pohodě, tak se taky přidám.
Babička krmila svého psa celý život chappi a pedigree a občas i nějakými konzervami z akce z kauflandu. Taky dostával sekanou a párečky a takovýhle dobrůtky, rohlíky a sušenky. No... hezky se mu žilo. Vážil asi 20kg, minimálně tak o 5kg víc, než by měl. Takový sud na nožkách. V deseti se objevily první zdravotní problémy. Ve dvanácti mu začaly selhávat ledviny, až mu postupně v tom jeho tělíčku začalo jít do háje úplně všechno, co mohlo. To je potom otázkou, jestli by taky takhle krásně zařval, protože nic krásného a klidného to pro něj rozhodně nebylo, kdyby ho od štěněte nedopovali chemií, dochucovadlama, hromadou soli a podobnýma sra*a.

To radši pro všechny budu trapnej blázen, kterej moc řeší, co jeho pes sežere, než abych si za pár let musela vyčítat, že jsem něco mohla udělat jinak, ale vykašlala jsem se na to. Takhle budu mít čisté svědomí aspoň co se toho krmení týče a pokud přijdou nějaké problémy, budu vědět, že to není proto, že můj pes žral sekanou s rohlíkem a špekáčkem doplněným o krmení pro slepice přebalený jako "granule pro psy".

Bledule

XXX.XXX.165.22

No čím dál víc tady začínám pochybovat o zdravém rozumu. To že sem napsala že mí psi klidně sežerou kus uzeniny, buchty nebo sekaný a neposer.. se z toho, tak z toho tady uděláte horor. Myslíte si že snad jdu do krámu, koupím dvě kila uheráku a deset dortů a naházím to psům do misky a udělám jim z toho krmnou dávku? Psala jsem že granule máme jako část krmné dávky, a ostatní je maso, přílohy, ovoce, zelenina a zbytky z kuchyně. Myslíte si že mě toho zbývá tolik abych na tom ukrmila dva 40 kilové psy ?Mé svědomí je v tomhle čisté, mí psi jsou zdraví a podávají dobrý pracovní výkon, takže jim krmení asi svědčí, jinak by to na nich někde bylo znát. Jenomže dneska je doba bláznů a projevuje se to hodně mezi pejskaři, Ano mám okruh známých se kterými máme stejný přístup, děláme stejné věci a rozumíme si, ale ostatním pejskařům se spíše vyhýbám. V dnešní době musí být pes nutně krmen bud předraženou granulovanou srač.. to je jeden případ, nebo zásadně barfem, druhý případ. Výcvik musí být veden pouze pozitivními metodami, takže potom vidím ty výsledky Fifinky se koupou, oblékají, lakují se jim drápky, kupují se jim nejrůznější nesmysly aby si obchodníci namastili kapsy. když dáte na FB fotografii psa v šatičkách nebo posteli dostane milion lajků, když dáte psa při práci označí vás skoro za tyrana, proboha, něžný labrador nese v hubě něžného králíčka. Nevím ale někdy mě přijde že se svět v prd.. obrací. Myslím že by se lidi měli spíš zaměřit na ty zvířata která skutečně trpí, at už jsou to množírny, útulky, velkochovy kožešinových a hospodářských zvířat. zaměřit se na ničení naší přírody, na nemocné a staré lidi, na ubohé opuštěné děti a ne řešit jestli je hrůza že pejsek dostal do misky kousek fašírky.

Hebe klid
Kdo chce pochopí jak jste to myslela, cítím to stejně
S ostatními si nelámejte hlavu.
A pak jak se má domluvit celá EU, když se ani pár lidí se stejným koníčkem nedomluví

14.9.2016 14:01
Bledule

XXX.XXX.165.22

Habe, omlouvám se za překlep

14.9.2016 14:03

Přesně tak, pes (ani dítě) si nemůže vybrat a nemůže ovlivnit jestli chce jíst zdravě nebo ne. Je na nás plně závislé a zodpovídáme za něj my dospělí. Já (a všichni dospělí) si můžu dát i nezdravé, vím co to obnáší za rizika a když budu kouřit je to můj problém že si tím ničím zdraví, jdu do toho s tím rizikem (NEKOUŘÍM). Ale ten pes dostává jídlo od nás a pokud jsem zodpovědná tak mu dám to nejlepší co můžu - kvalitní zdravé potraviny. Nebudu ho cpát rohlíkama a buchtama a dávat mu zbytky jak nějaké slepici.
Nikdo neví kdy a jestli onemocní, jakého věku se dožije atd. Stejně tak u psů. Ale mně připadá automatické a logické že budu dělat maximum proto aby ten můj milovaný pejsek, který je na mě závislý neonemocněl. Prostě co ovlivnit můžu tak ovlivním.

Můj pes dostává kvalitní granule - Wolfsblut. Jo stojí hodně, ale můj pes pro mě má nevyčíslitelnou hodnotu a vždy budu dělat maximum proto aby byl zdravý a dožil se ve zdraví co nejvyšší věku. A zároveň aby měl co nejkrásnější psí život. Nechci aby jedl jenom granule, jak kvůli zažívání tak chuti. Takže kromě těchto kvalitních granulí dostává i syrové maso (cca 2x týdně), pravidelně ovoce, zeleninu, syrové žloutky, tvaroh, bílý jogurt, sušené vnitřnosti... A občas mu dám i ten piškot na chuť. Protože vím že ho miluje. Rozhodně nejsem fanatik že bych mu nikdy nedala něco trochu nezdravého. Ale je to jen občas a něco málo. Jo a když vaříme těstoviny nebo rýži tak skoro vždy dostane taky - jen trochu do misky na chuť, s trochou zeleniny nebo zakápnu bílým jogurtem. Takže v minimálním množství dostává i lepek a obilí. Ale abych mu to dávala denně to v žádném případě. Buchty, pečivo, sladkosti, kořeněné a solené jídlo, ani žádné zbytky nedostává.

A kdo vám řekl že ty granule co váš pes dostává jsou kvalitní ? Vy jste viděla z čeho je dělají ? vy víte z jakého zvířete je maso které mu dáváte ? čím bylo krmené, čím léčené, na co uhynulo apod.? Zelenina a ovoce je předpokládám z vaší zahrádky, vejce od vašich slepic, mléčné výrobky od vaší krávy ? nebo jak jste si jistá že v tom není nic škodlivého ? a sušené vnitřnosti, z čeho jsou, kdo je sušil, jak, kde ?

14.9.2016 14:05
Cat cat

XXX.XXX.4.217

Habe, vite kdo je bio-zemědělec?...ten co hnojí v noci...aby ho nikdo neviděl...

Bledule napsal(a):
Hebe klid
Kdo chce pochopí jak jste to myslela, cítím to stejně
S ostatními si nelámejte hlavu.
A pak jak se má domluvit celá EU, když se ani pár lidí se stejným koníčkem nedomluví

naprosto souhlasím.

14.9.2016 14:06

Cat cat napsal(a):
Habe, vite kdo je bio-zemědělec?...ten co hnojí v noci...aby ho nikdo neviděl...

Asi tak

14.9.2016 14:07

Cat cat napsal(a):

Jako vtip dobrý, ale jinak

14.9.2016 14:08

Jako vtip dobrý, ale jinak

Ale jinak je to pravda

Trener

14.9.2016 14:08
Trener

XXX.XXX.242.250

A když už jsme u těch BIO potravin, co je to BIO kde se vzalo na tom našem světě ? Jak to že v něm ty srágoroviny nejsou, vždyt jsou všude, v půdě, ve vzduchu, ve vodě. Tak jak se to udělá že v těch biopotravinách nejsou ? Asi zázrak.

Ale samozřejmě že tam jsou, ale ne v takovém množství. Když budete doma pěstovat mrkev bez jakéhokoliv chemického hnojení, bude mensi, možná i nebude mít ten top tvar, ale bude chutnější. To samé je s masem. Když si doma pro sebe vykrmim bejčka, budu se mu snažit dat to nejlepší. A budu mít top hovězí. Kolik procen populace ale má tu možnost bejčka mít. Neobhajuju nekvalitní potraviny a krmiva, zároveň však opakuji, že ne vždy to nejdražší je také nejlepší.

14.9.2016 14:11

Ale jinak je to pravda

Není, mám známé mezi Bio zemědělci, a dám za ně ruku do ohně, jsou to zodpovědní lidé, kterým není lhostejné, co se v ČR pěstuje a jak.

14.9.2016 14:13

Trener napsal(a):
Ale samozřejmě že tam jsou, ale ne v takovém množství. Když budete doma pěstovat mrkev bez jakéhokoliv chemického hnojení, bude mensi, možná i nebude mít ten top tvar, ale bude chutnější. To samé je s masem. Když si doma pro sebe vykrmim bejčka, budu se mu snažit dat to nejlepší. A budu mít top hovězí. Kolik procen populace ale má tu možnost bejčka mít. Neobhajuju nekvalitní potraviny a krmiva, zároveň však opakuji, že ne vždy to nejdražší je také nejlepší.

No nevím co kde pěstujete, už jsme trošku jinde. my trošku toho zemědělství máme, a moje zkušenost je že to co nepostříkám, nemám. právě pro to že se všude všechno stříká, staly se všechny nákazy, plísně apod hrozně odolné a plodiny odolné málo. takže pokud chcete něco sklidit, musíte skříkat, pokud to neděláte, nic nemáte. Jinak jasně bejčka si doma vykrmíte je to o malinko lepší než ve velkochovech, ale zase ho asi nedáte sežrat psovi

A kdo vám řekl že ty granule co váš pes dostává jsou kvalitní ? Vy jste viděla z čeho je dělají ? vy víte z jakého zvířete je maso které mu dáváte ? čím bylo krmené, čím léčené, na co uhynulo apod.? Zelenina a ovoce je předpokládám z vaší zahrádky, vejce od vašich slepic, mléčné výrobky od vaší krávy ? nebo jak jste si jistá že v tom není nic škodlivého ? a sušené vnitřnosti, z čeho jsou, kdo je sušil, jak, kde ?

Ne, jistá si nejsem a ani být nemůžu. Stejně tak jako s potravinami který jím já. Ale vím jistě že jsou kvalitnější než ty co stojí 500kč 15kg pytel a méně.

Ano, některá zelenina a ovoce je z naší zahrádky, jinak nic.

Jako bavit se o tom jestli je zdravější a kvalitnější např. jablko nebo sladká buchta? Sušené hrtany nebo rohlík? Nebo granule kde je 95% obilí + zbytek živočišný odpad + rakovinotvorné konzervanty (žádné maso pro masožravce) nebo granule s obsahem konkrétního masa 50% + brambory + ovoce, zelenina,...?

Pokud nejsou kvalitní granule s tímto složením (neříkám že je to v nějak extra kvalitě) tak ani nechci pomyslet co za hnus je v těch "levných" kterých se tady zastáváte. Zvedá se mi z takových žaludek. Nedala bych je ani slepici. Nedala bych je ani nepříteli. Natož tak svému nejlepšímu příteli.

A to že teď vaši psi prospívají, nemají zatím zdravotní problémy neznamená že neonemocní později, např. ve vyšším věku. Vy totiž nevíte a ani nemůžete vědět co to uvnitř jejich těla dělá a může se to projevit až po letech. A pak si můžete říkat jestli to nebylo z těch svinstev co jedli... Já bych v tomto ohledu věděla že jsem udělala co jsem mohla. Prostě jsem udělala maximum pro jeho zdraví. Víc udělat nemůžu. Vy ano.

No to se to tady rozjelo
...abych pravdu řekla, přestože jsem granulemi cca 5 let krmila, tak už nikdy více a můžou poměry a bílkoviny a proteiny a další věci vycházet jak chtějí, prostě, když nevidím suroviny, ze kterých se to dělá, tak to beru tak, že tam může být semleto cokoliv...
ale to je prostě jen takový můj vnitřní pocit, není to nic proti nikomu, kdo granulemi krmí...
Krmím standardně masem se zeleninou a přílohami, ale pesani klíďo dostanou i rohlík i bábovku i kousek párku i plátek šunky i puding i piškoty i krupicovou kaši, jogurty, sýry, bramborovou kaši atd atd, samozřejmě všeho s mírou...prostě dostanou ochutnat a nemyslím, že bych jím tímto zkrátila nějak významně život...
Všechny naše psy jsme krmili "od stolu" a žádný neměl alergie, průjmy, neměl problémy s ledvinami, játry a nevím s čím ještě..(samozřejmě nejsem odborník a netvrdím, že to je zásluhou stravy, při tak malém počtu psů, které jsem měla, to může být čistě náhoda)
Paradoxně největší problémy měli psi při krmení granulemi...to člověk musel přemýšlet, co může psovi dát, aby se následně nepos*al...nebo nepoblil...a dodnes si vyčítám, že jsem se nechala tak debilně zpovykovat kecama, že bez granulí nejsem schopná složit vyváženou krmnou dávku a dosmrti smrťoucí se za to budu svým psům omlouvat
(před tím jsem nikdy granulemi nekrmila a pesani byli v poho ).

14.9.2016 14:14

No nevím co kde pěstujete, už jsme trošku jinde. my trošku toho zemědělství máme, a moje zkušenost je že to co nepostříkám, nemám. právě pro to že se všude všechno stříká, staly se všechny nákazy, plísně apod hrozně odolné a plodiny odolné málo. takže pokud chcete něco sklidit, musíte skříkat, pokud to neděláte, nic nemáte. Jinak jasně bejčka si doma vykrmíte je to o malinko lepší než ve velkochovech, ale zase ho asi nedáte sežrat psovi

No vidíte to, a když si vykrmíte jiné hosp.zvíře, tak ho psovi dáte sežrat?

14.9.2016 14:15

Ne, jistá si nejsem a ani být nemůžu. Stejně tak jako s potravinami který jím já. Ale vím jistě že jsou kvalitnější než ty co stojí 500kč 15kg pytel a méně.

Ano, některá zelenina a ovoce je z naší zahrádky, jinak nic.

Jako bavit se o tom jestli je zdravější a kvalitnější např. jablko nebo sladká buchta? Sušené hrtany nebo rohlík? Nebo granule kde je 95% obilí + zbytek živočišný odpad + rakovinotvorné konzervanty (žádné maso pro masožravce) nebo granule s obsahem konkrétního masa 50% + brambory + ovoce, zelenina,...?

Pokud nejsou kvalitní granule s tímto složením (neříkám že je to v nějak extra kvalitě) tak ani nechci pomyslet co za hnus je v těch "levných" kterých se tady zastáváte. Zvedá se mi z takových žaludek. Nedala bych je ani slepici. Nedala bych je ani nepříteli. Natož tak svému nejlepšímu příteli.

A to že teď vaši psi prospívají, nemají zatím zdravotní problémy neznamená že neonemocní později, např. ve vyšším věku. Vy totiž nevíte a ani nemůžete vědět co to uvnitř jejich těla dělá a může se to projevit až po letech. A pak si můžete říkat jestli to nebylo z těch svinstev co jedli... Já bych v tomto ohledu věděla že jsem udělala co jsem mohla. Prostě jsem udělala maximum pro jeho zdraví. Víc udělat nemůžu. Vy ano.

No než ty sušené hrtany z bůhví čeho, tak jsem pro ten rohlík

14.9.2016 14:15

Cat cat napsal(a):
Megííí- melete úplný... Mě vůbec nevadí, že s těmahle věcma chodí lidi na tuto diskuzi. To je v pořádku, od toho tahle diskuze je...ALE... pořád tady vynášíte bezobilná krmiva a ten kdo psovi sem tam sypne nižší třídu granulí, nedejbože hodí do misky kus sekaný je tyran. A ty povýšené kecy o výživné diskuzi...všechna krmiva jsou špatná, jen Váš názor je nej-a ten kdo nesouhlasí vědomě zabíjí svého psa. Myslím že psi jsou tady stovky let a světe div se i bez těch bezobilných zázraků. Žádný pádný argument z Vás zatím nevypad, tak to zkuste teď.
Znovu zde chci, říct-bavíme se o psech, kteří nejsou krmeni jen a pouze granulema(o tom i o karcinogenech se s Váma přít vůbec nebudu, to máte pravdu) Ono i to maso košér není, když vidím jaka zvířata jdou na porážku.
Neberte to jako útok na Vaši osobu.

Co máte furt s bezobilnými ? To je nějaká móda, klid, to přejde.
Totální nesmysl.
Jako light, senior apod.

Ano, v krávě je už tak dost úžasných látek, které posbírala za svůj život, ale to neznamená, že když tohle vím, řeknu si "tak on je ten svět celý zlý" a přidám pejskovi ještě navrch další jídlo narvané tou nejhorší chemií.
Jeden rohlík za týden a denně např. ethoxyquin je trochu rozdíl, přece. smajlík

14.9.2016 14:16

No vidíte to, a když si vykrmíte jiné hosp.zvíře, tak ho psovi dáte sežrat?

Někdy ano, někdy dostane pouze odpad z něj, proč ?

14.9.2016 14:16
Bledule

XXX.XXX.165.22

Trener napsal(a):

To máte pravdu, že ne vždy to nejdražší je také nejlepší. Ale jak to zjistit ? V poctivém světě by to tak mělo být, protože kvalita v potravinách znamená stejná práce a menší úroda. A když tyto potraviny dáte do granulí, asi budou vycházet dráž. To bychom si museli umět udělat chemický rozbor. A to každý neumí a nemá kde. Takže proč to tak hrotit.

14.9.2016 14:19

No než ty sušené hrtany z bůhví čeho, tak jsem pro ten rohlík

Aha, takže celou dobu se doporučuje krmit psa přirozeně a nakonec když mu vlastně dám to co je pro něj přirozené - maso nebo sušené vnitřnosti tak je to zase špatně. Tomu už se můžu opravdu jenom smát co tady plodíte

Za to rohlík - samý lepek, obilí je pro psa velmi přínosný. Viděla jste jak se ten rohlík vyráběl? Ne, takže nevíte co mu vlastně dávate. Pečte si vlastní rohlíky doma.

Trener

14.9.2016 14:20
Trener

XXX.XXX.242.250

Bledule napsal(a):
To máte pravdu, že ne vždy to nejdražší je také nejlepší. Ale jak to zjistit ? V poctivém světě by to tak mělo být, protože kvalita v potravinách znamená stejná práce a menší úroda. A když tyto potraviny dáte do granulí, asi budou vycházet dráž. To bychom si museli umět udělat chemický rozbor. A to každý neumí a nemá kde. Takže proč to tak hrotit.

Ano každý ať krmí sebe i svá zvířata jak umí. Ale ztrapňovat někoho kdo krmí levným krmivem nehodlám a ani se mi to nelíbí. Každý podle svých možností.

14.9.2016 14:20

Někdy ano, někdy dostane pouze odpad z něj, proč ?

Myslela jsem to jinak, je Vám líto peněz, a proto, byste vykrmeného býčka nenechala psovi a raději ho nechala sobě nebo prodala ? Ale zároveň Vám nedělá problém zkrmit psovi celou slepici?

14.9.2016 14:25
Terven

XXX.XXX.110.147

Chtěla bych předeslat, že jsem si nevšimla, že by tu někdo propagoval BIO, dle mého BIO certifikát je marketingový nesmysl.
A ano, naše životní prostředí je znečištěné, kontaminované je ovzduší, voda, půda- tím pádem rostliny maso zvířat atd. To je fakt se kterým nikdo z nás příliš neudělá, je to daň za blahobyt a nezbývá než se s tím smířit nebo se odstěhovat na Aljašku.
Co ale ovlivnit můžeme a co kupodivu - dle studií- zdravotní stav ovlivňuje o dost víc než životní prostředí, je způsob života a skladba stravy. Tj. myslím, že si raději vystačím s kontaminovanými surovinami jako takovými a nebudu do sebe cpát navíc kvanta potravinářské chemie- konzervanty, antioxidanty, zahušťovadla, barviva atd.
Že ta chemie je beztak úplně ve všem, je oblíbený argument lidí, kteří si chtějí ospravedlnit svou sekanou a cigáro.

14.9.2016 14:25

Ne, ale podle toho co jste psala tak ho krmíte převážně tím co psům škodí a co je pro ně nevhodné. Jeden den to bude ta sekaná, druhý den rohlík, třetí granule (= šrot), čtvrtý den buchta, pátý sežerou mrtvolu venku, šestý den uzenina, sedmý den těstoviny co vám zbudou nebo knedlík...

14.9.2016 14:35
Cat cat

XXX.XXX.2.2

Megííí-ten argument, prosím! Motáte se v tom a polevujete. Kde je Vaše sebevědomí. Tak přesvědčte mě...

14.9.2016 14:39
Terven

XXX.XXX.110.147

Co máte furt s bezobilnými ? To je nějaká móda, klid, to přejde.
Totální nesmysl.
Jako light, senior apod.

Ano, v krávě je už tak dost úžasných látek, které posbírala za svůj život, ale to neznamená, že když tohle vím, řeknu si "tak on je ten svět celý zlý" a přidám pejskovi ještě navrch další jídlo narvané tou nejhorší chemií.
Jeden rohlík za týden a denně např. ethoxyquin je trochu rozdíl, přece. smajlík

posouvám...škoda, aby to zapadlo.

14.9.2016 14:42

Kde někdo někoho ztrapňuje kvůli levným granulím ? Vždyť ty hrůzy jsou drahé.
Spočítejte si, co opravdu sežere pes krmený Proplanem, Pedygrý a sem tam sekanou apod. za měsíc.

Dobré granule 43kč/kg.
Maso 25kč/kg.

Pes se dá nakrmit hodně levně. Jenže nenakupuje on, ale majitel, který nechce vědět. To je celé.

14.9.2016 14:46

Cat cat napsal(a):
Megííí-ten argument, prosím! Motáte se v tom a polevujete. Kde je Vaše sebevědomí. Tak přesvědčte mě...

Nikdy jsem nenapsala co mi přisuzujete.

Bezobilné krmivo je nesmysl, nemá žádné opodstatnění.
Říkám, že některé látky psu ubližují a lidé tak krmí, že jsou neinformovaní. To je jedna možnost.
Říkám to i o zeleném mase od firmy V. a podobných.
Druhá možnost je, že jsou prostě jen omezení.
A já si myslím první možnost smajlík

14.9.2016 14:48
Bledule

XXX.XXX.165.22

Ne, ale podle toho co jste psala tak ho krmíte převážně tím co psům škodí a co je pro ně nevhodné. Jeden den to bude ta sekaná, druhý den rohlík, třetí granule (= šrot), čtvrtý den buchta, pátý sežerou mrtvolu venku, šestý den uzenina, sedmý den těstoviny co vám zbudou nebo knedlík...

Vždyť to říkám, lidé dnes mají problém porozumět psanému textu, já už se přestávám divit, že tolik maturantů nezvládne maturu z českého jazyka Z něj ( psaného textu) se totiž v případě státních maturit vychází...

Nic ve zlém, doufám že jsem nikoho neurazila, ale já příspěvky od habe četla všechny v tomto vláknu a nikdy jsem nenabyla dojmu který zde prezentujete vy !
Jestli to není jako v tom přísloví : Kdo chce psa bít, vždy si hůl najde

14.9.2016 14:52

Terven napsal(a):

posouvám...škoda, aby to zapadlo.

Nezapadnu smajlík smajlík

14.9.2016 14:52
Cat cat

XXX.XXX.2.2

Bledule souhlasím.

14.9.2016 14:54
Bledule

XXX.XXX.165.22

Kde někdo někoho ztrapňuje kvůli levným granulím ? Vždyť ty hrůzy jsou drahé.
Spočítejte si, co opravdu sežere pes krmený Proplanem, Pedygrý a sem tam sekanou apod. za měsíc.

Dobré granule 43kč/kg.
Maso 25kč/kg.

Pes se dá nakrmit hodně levně. Jenže nenakupuje on, ale majitel, který nechce vědět. To je celé.

Ty brďo, maso za 25 Kč/kg ? Dejte na plac kontakt, budeme mít levné maso celá rodina, včetně psa

14.9.2016 14:57

Bledule napsal(a):
Ty brďo, maso za 25 Kč/kg ? Dejte na plac kontakt, budeme mít levné maso celá rodina, včetně psa

Dávám to sem asi po tisící, ale pořád ráda ;-)

http://www.dopsimisky.eu/kureci/81-drubezi-s-hovezimi-droby-4kg.html.

Hovězí už tak levné není - menší odbyt - vyšší cena. Asi jim někdo řekl o ifauně, jak jsou krávy nanic.

http://www.dopsimisky.eu/hovezi/37-hovezi-svalovina-s-droby-2kg.html

14.9.2016 15:05
Bledule

XXX.XXX.165.22

Dávám to sem asi po tisící, ale pořád ráda ;-)

http://www.dopsimisky.eu/kureci/81-drubezi-s-hovezimi-droby-4kg.html.

Hovězí už tak levné není - menší odbyt - vyšší cena. Asi jim někdo řekl o ifauně, jak jsou krávy nanic.

http://www.dopsimisky.eu/hovezi/37-hovezi-svalovina-s-droby-2kg.html

Dík, vyzkoušíme, jezdí i k nám :).

14.9.2016 15:09

Bledule napsal(a):
Dík, vyzkoušíme, jezdí i k nám :).

Není zač smajlík

Matsik

14.9.2016 15:20
Matsik

XXX.XXX.99.33

Ať si říká kdo chce co chce Bio neexistuje. Protože všude jsou zbytky pesticidů, herbicidů postřiků a jiných chemikálií. Já například svým psům dávám to co si na zahradě vykrmím (slepice, kohouty, krůty, králíky a jehňata) někdy celé to spíš ty slepice a kohouty a něco po částech to třeba ty jehňata (samozřejmě ne malý jehňata ale od 6 měsíců starší) a k tomu granule a zrovna ty levnější. Moji psi nemají žádný problém a jsou zdraví a vitální.

14.9.2016 18:23

Bledule napsal(a):
Vždyť to říkám, lidé dnes mají problém porozumět psanému textu, já už se přestávám divit, že tolik maturantů nezvládne maturu z českého jazyka Z něj ( psaného textu) se totiž v případě státních maturit vychází...

Nic ve zlém, doufám že jsem nikoho neurazila, ale já příspěvky od habe četla všechny v tomto vláknu a nikdy jsem nenabyla dojmu který zde prezentujete vy !
Jestli to není jako v tom přísloví : Kdo chce psa bít, vždy si hůl najde

Vidíte, a mně spíš připadá že s chápáním máte problémy Vy. Z maturity ČJ jsem měla za 2 a to před 11 lety, nemějte péči.

Habe to co napsala tak z velké části psy krmí tím co je pro ně absolutně nevhodné. Vy si to přečtěte pořádně, ikdyž Vy sama asi máte stejný názor jako ona, tím pádem těžko můžete souhlasit s tím co píši já.

Ať si každý krmí čím chce, klidně i tím největším šrotem ze supermarketu. ALE ať nehlásá že je to pro psa vhodné a že mu tím neškodí. Totéž o zbytcích, kořeněných, solených a slazených potravinách nebo obilí v denní krmné dávce.

Jo a takové řeči že každý krmí tím na co má - ano, ale pokud nemám na to abych krmila 2 (nebo více) větších psů kvalitně tak si prostě pořídím jen jednoho. Nebo žádného. Jiná situace je když se v životě něco semele a dočasně se pes musí krmit méně kvalitně - ale tehdy by to člověk aspoň přiznal a nepsal jak ho dobře krmí. Jinak je to nezodpovědnost. Já rozhodně nemám peněz dost. Jsem na tom finančně velmi špatně - kvůli docela vážným zdravotním problémů roky pracuji jen na částečný úvazek, vydělám pár tisíc měsíčně. Přesto za svého psa dám přes 2tis měsíčně. Nekupuji si prostě značkové oblečení ani kosmetiku, na dovolenou jedu jednou za 5 let a to ještě po ČR, za kulturou chodím minimálně, žádné drahé koníčky, prostě ušetřím na sobě (ne na jídle) abych mohla psovi poskytnout co nejkvalitnější krmení a život celkově. Asi jsem blázen, no. Nebo mám jiné priority než někteří tady.

Tímto tady debatu končím, vše co jsem chtěla říct jsem řekla (napsala). Víc nemám co dodat. Hezký večer všem.

14.9.2016 21:03

Vidíte, a mně spíš připadá že s chápáním máte problémy Vy. Z maturity ČJ jsem měla za 2 a to před 11 lety, nemějte péči.

Habe to co napsala tak z velké části psy krmí tím co je pro ně absolutně nevhodné. Vy si to přečtěte pořádně, ikdyž Vy sama asi máte stejný názor jako ona, tím pádem těžko můžete souhlasit s tím co píši já.

Ať si každý krmí čím chce, klidně i tím největším šrotem ze supermarketu. ALE ať nehlásá že je to pro psa vhodné a že mu tím neškodí. Totéž o zbytcích, kořeněných, solených a slazených potravinách nebo obilí v denní krmné dávce.

Jo a takové řeči že každý krmí tím na co má - ano, ale pokud nemám na to abych krmila 2 (nebo více) větších psů kvalitně tak si prostě pořídím jen jednoho. Nebo žádného. Jiná situace je když se v životě něco semele a dočasně se pes musí krmit méně kvalitně - ale tehdy by to člověk aspoň přiznal a nepsal jak ho dobře krmí. Jinak je to nezodpovědnost. Já rozhodně nemám peněz dost. Jsem na tom finančně velmi špatně - kvůli docela vážným zdravotním problémů roky pracuji jen na částečný úvazek, vydělám pár tisíc měsíčně. Přesto za svého psa dám přes 2tis měsíčně. Nekupuji si prostě značkové oblečení ani kosmetiku, na dovolenou jedu jednou za 5 let a to ještě po ČR, za kulturou chodím minimálně, žádné drahé koníčky, prostě ušetřím na sobě (ne na jídle) abych mohla psovi poskytnout co nejkvalitnější krmení a život celkově. Asi jsem blázen, no. Nebo mám jiné priority než někteří tady.

Tímto tady debatu končím, vše co jsem chtěla říct jsem řekla (napsala). Víc nemám co dodat. Hezký večer všem.

14.9.2016 21:17
tapina

XXX.XXX.211.154

Milé děti smajlík jak tu nad tím kroutím hlavou, je mi z toho tak blbě, že ani mlátit to stůl nepomáhá. Tohle fakt nevytluču. Nebuďte zlí. Regály s pedigree, chapi tu budou, stejně jako s barevnými limonádami, bonbony, chlastem. Jsou furt větší, než bio nebo dia koutky a je celkem jasné proč.

Nebuďte na sebe zlí kvůli tomu, že někdo luští křížovky a někdo složení granulí. Že někdo si myslí, že svíčková je z krávy to nejlepší a někdo zas vzývá fialovou krávu.

Koupím si čivavu a budu ji krmit cvrčky a moučnými červy, k tomu domácí vojtěšku, mrkev a brambor. Teď je otázka čím krmit ty cvrčky

14.9.2016 22:08

tapina napsal(a):
Milé děti smajlík jak tu nad tím kroutím hlavou, je mi z toho tak blbě, že ani mlátit to stůl nepomáhá. Tohle fakt nevytluču. Nebuďte zlí. Regály s pedigree, chapi tu budou, stejně jako s barevnými limonádami, bonbony, chlastem. Jsou furt větší, než bio nebo dia koutky a je celkem jasné proč.

Nebuďte na sebe zlí kvůli tomu, že někdo luští křížovky a někdo složení granulí. Že někdo si myslí, že svíčková je z krávy to nejlepší a někdo zas vzývá fialovou krávu.

Koupím si čivavu a budu ji krmit cvrčky a moučnými červy, k tomu domácí vojtěšku, mrkev a brambor. Teď je otázka čím krmit ty cvrčky

A cvrček se jako musí krmit ?

gwenny

14.9.2016 22:12
gwenny

XXX.XXX.192.49

Strašně mě zajímalo, jak to dopadne... A je to celkem zajímavé... Prvních asi dvacet příspěvků bylo přehledných a opravdu mi pomohly- děkuju. Pak následuje asi sto o sekané a knedlíkách- super. každopádně mi tato diskuze(ani jsem nečekala, že se toho tolik dozvím ) moc moc pomohla. Děkuju lidi

gwenny

14.9.2016 22:13
gwenny

XXX.XXX.192.49

gwenny

14.9.2016 22:15
gwenny

XXX.XXX.192.49

Většinou to bývá tak, že všechny zvířata přijímají potravu. Třeba takový cvrček žere: ovoce, zeleninu, pečivo, apod... jinak umře.

14.9.2016 22:24
tapina

XXX.XXX.211.154

Jablko a tucet brček

14.9.2016 22:30

Ale tak neplačte. Potáhne do krmení pro čivavu. Nebo pro lidi.
Nakonec, jsou to proteiny ;-).

14.9.2016 22:46

tapina napsal(a):
Jablko a tucet brček

A když má žízeň, pije mošt smajlík
Čivavy nebrat :-P.

15.9.2016 08:41
Bledule

XXX.XXX.165.22

No vidíte, možná je to u vás všechno důsledek, že máte hodně času a moc nad vším přemýšlíte.
U nás je pes sice člen rodiny, ale až na posledním místě, zní to možná blbě, ale je to jen PES. A protože je nás hodně, tak nemám čas všechno až tak řešit, to bych brzy skončila na psychiatrii :) Děti pro mě byly a stále ještě jsou na prvním místě ( i když už jsou velké) a pak až ten zbytek. Jsme hodně s manželem sportovně založeni a tomu celkem podřizujeme celý svůj volný čas, psa bereme všude i do zahraničí, pokud je to možné a pokud to okolí dovolí (letadlem asi s námi k moři nepoletí, že).

Habe nikde nepsala, že krmí šrotem. krmí normálně lepšími granulemi a masem, jen prostě sem tam, když něco zbude ( a ono zbude vždy něco ) tak než by to vyhodila, tak to zkrmí psi. Vůbec mě nenapadlo, že by se z toho najedli ! Spíš jsem to pochopila, že je to pro její psy jen takové zpestření, jako když já si dám nanuka nebo čokoládové bonbóny nebo skleničku vína. Nic pravidelného.

S tím, že si mám pořídit psa, jen když na to mám, to s vámi naprosto souhlasím, ale bohužel lidé jsou neinformovaní, hloupí a my to asi nezměníme. Můžeme jen šířit osvětu a propagovat kastraci koček a psů. Navíc na vesnicích je pes opravdu mnohdy brán jako " užitečné zvíře" - jako hlídač. Nic víc. Celý život u boudy a na řetězu, v lepších případech může běhat po zahradě alespoň přes noc. Že by sním šel někdo na procházku ? Blázníte ?Vždyť je to pes, tak má být u boudy a hlídat ! By jste se divila, kolik lidí má stále takový středověký názor. Bydlíme na vesnici a jsme tady za exoty

Klobou dolů před lidmi, kteří si sami nedopřejí a věnují se záchraně týraných a toulavých psů. Jenže to problém nevyřeší, chtělo by to ošetřit legislativou a šlapat úřadům na paty, včetně výtečníků, kteří na množení vydělávají. A to se netýká jen psů, ale všech zvířat.

Více se k tématu už taky vyjadřovat nebudu, zdravím a přeji hezký den.

15.9.2016 17:01

Ono takhle asi krmí spousta majitelů, ale přece to nenapíšou na ifaunu, aby je tu zastánci drahých granulí ( a probůh, ničeho jiného, aby náhodou nebyl poměr živin nevyvážený - a samy snídají kafe s koblihou smajlík ).
Dřív ( granule běžně nebyly ) jsem krmila "masem" z jatek. Dnes krmím z lenosti granulemi + co dům dá.
Když jsem chovala kozy, psice jim s gustem vyžírala otruby ( nějak nechápala, že obilí pro psy není ).

15.9.2016 17:15

hn.. napsal(a):

15.9.2016 20:19
Terven

XXX.XXX.110.147

Ono takhle asi krmí spousta majitelů, ale přece to nenapíšou na ifaunu, aby je tu zastánci drahých granulí ( a probůh, ničeho jiného, aby náhodou nebyl poměr živin nevyvážený - a samy snídají kafe s koblihou smajlík ).
Dřív ( granule běžně nebyly ) jsem krmila "masem" z jatek. Dnes krmím z lenosti granulemi + co dům dá.
Když jsem chovala kozy, psice jim s gustem vyžírala otruby ( nějak nechápala, že obilí pro psy není ).

Jo, určitě...ale ony tu padají celkem rozumné názory, že krmit psa zdravě nemusí znamenat draze. Je pochopitelné, že ultraprémiové granule si nemůže dovolit každý, ono i v nižších cenových relacích se dají najít solidní - těch tipů se tu průběžně objevuje dost. Přidá-li se k tomu maso, zelenina, příloha...dopsimisky. cz i jiní prodejci mají super výběr za super ceny - pes se může mít jako král, jen musí páníček chtít...a vědět.
Nemám nic proti masu z jatek, ani proti obilí... "co dům dal" taky nemusí být špatně...ale prostě Chappi a sekaná mi vadí. Jenže to už není o penězích, nýbrž o světonázoru majitele - pokud někdo dává salám dětem, proč by ho nedal psovi, že?

Ještě k tomu obilí- jak už jsem psala, nic proti němu nemám, ale obilné přílohy jsem přestala krmit - fena si je doplní u koní smajlík Vyluxuje kolem žlabů oves, zbytky pečiva i koňského müsli / takže obilí asi pro psy je

16.9.2016 16:17
velpap

XXX.XXX.135.11

Má někdo zkušenosti s granulemi Hills a s granulemi z Mountfieldu?

16.9.2016 16:30

Hills + Mountfield = přesně ten případ. Existují levnější a asi 1000x kvalitnější.
Dál od toho.

16.9.2016 20:01
velpap

XXX.XXX.219.38

Prosím o tip, mám osmi týdenní fenku NO, sice není první, ale už se v těch granulích přestávám orientovat.

16.9.2016 21:28
Iliena

XXX.XXX.37.7

Tak jsem tady z té diskuze trochu v rozpacích. A víte co? Závidím těm, co můžou dát psovi něco od stolu, ať už je to kousek rohlíku nebo ždibek sekaný. Já tuhle možnost bohužel nemám, fena je alergik, takže si dávám velký pozor co jí dám. Sice snažím aby to měla pestré (dostává granule, maso, vnitřnost, ovoce, zeleninu, někdy konzervu...), ale nikdy to nebude úplně ono.
Tak se nehádejte kro krmí lépe, vyváženěji nebo pestřeji a radši si užívejte s pesama.
Hezký večer

17.9.2016 02:35

velpap napsal(a):
Prosím o tip, mám osmi týdenní fenku NO, sice není první, ale už se v těch granulích přestávám orientovat.

Aatu, Acana, Akela, Barking heads, Canagan, Carneeval, Eden, Essential, Fish4dogs, Goodstuff, Lupo, Lukullus, Markus, Naturea, N&D, Petkult, Profine, Purizon fish + salmon, Real nature, Simpsons, Timberwolf, Wolfsblut.

If82

17.9.2016 13:25
If82

XXX.XXX.17.149

Pravidlo 1. čteme složení
pravidlo 2. koukáme na první 3 místa obsahu surovin
pravidlo 3. pes není králík, má rád maso a 4% jsou fakt málo
pravidlo 4. čeští výrobci podléhají větší kontrole, než třeba ProPlan vyrobený v Polsku.

SBT

24.9.2016 17:42
SBT

XXX.XXX.183.250

Tak to bych doporučila BARF je to jednoduché a poměrně levné, ale pokud trváte na granulích doporučuji CD a nebo například. Calibra není špatná to je taková "střední" cesta mezi těmi granulemi nebo pak třeba Fitmin premium je dobré krmivo.

26.9.2016 06:51
keira

XXX.XXX.106.7

Aatu, Acana, Akela, Barking heads, Canagan, Carneeval, Eden, Essential, Fish4dogs, Goodstuff, Lupo, Lukullus, Markus, Naturea, N&D, Petkult, Profine, Purizon fish + salmon, Real nature, Simpsons, Timberwolf, Wolfsblut.

Megííí, tohle je kompletní seznam krmiv, které byste doporučila?

Uvítala bych pomoc s výběrem granulí pro psa mého známého. Velké plemeno,12 let, doteď krmený štěněčíma granulema Chicopee. Je to hlídací pes a rozhodně se mu nikdo nebude připravovat s barfem. Co byste tak v této cenové kategorii ( do tis. za 15kg) doporučila?
Potřeboval by asi trochu přibrat, pohybu má asi tak nějak normálně, záleží jen na něm, jestli štěká na plot z dálky nebo běží pouštět hrůzu z blízka

Koukala jsem na Profine, ale zdá se mi, že je ve složení maso uvedene v čerstvém stavu, takže ho tam asi moc nebude.

Za studena lisované se mi zase zdají moc light, když je hubenější a čeká ho zima venku.

Děkuji.

26.9.2016 09:28

Trainer Top Breeder - víc receptur 18 - 20kg pytle do 1242kč...Power energy např.
http://www.levna-krmiva.cz/trainer-top-breeder-power-energy-18kg15777
Trainer Natural Maxi Puppy apod.
http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/nova_foods_trainer_natural/515981.

30.3.2018 21:12
Forester

XXX.XXX.42.201

Amen!

Přidejte reakci

Přidat smajlík