Kisav
XXX.XXX.88.64
Dobrý den.
Vím že tento dotaz je jako chodit s křížkem po funuse, ale stejně bych byl rád za odpovědi či objasnění. Velmi by mi to pomohlo.
Dnes zemřel náš miláček a člen rodiny. Jednalo se o hnědou fenku labradora skříženého s "něčím přes plot" (slova majitele její matky). Bylo jí necelých 5 let, vážila 21 kilo, nebyla kastrovaná. Vždycky byla aktivní, veselá. Každý rok byla u veterináře na kontrole. Žádné dlouhodobé zdravotní problémy.
Před zhruba půl rokem měla dva týdny psího kašle ( verdikt veterináře) byl podáván nějaký sirup doporučený vet.
To co mi nedá pokoj, bylo jak to proběhlo. Bohužel, nebo naštěstí jsem u toho nebyl, znám jenom z vyjádření rodiny.
Byli na procházce, pár metrů od rybníka. Najednou prý zakňučela, zakopla sama o sebe a ležela na zemi. Už od pádu nedýchala. Na zemi sebou jednou škubla, a byl konec. Byl tam pokus o resuscitaci, bohužel nepomohl.
Nějakému veterináři byl po telefonu v žádosti o pomoc popsán stav. Prý měla velmi rozšířené zorničky, možná modrý jazyk. Ten to popsal jako srdeční selhání.
Jak mohlo k něčemu takovému dojít? Žádné předchozí problémy, žádné varování. Jakoby by ji někdo prostě vypnul tlačítkem. Dokáže mi někdo popsat co se mohlo odehrát a proč?
Předem děkuji za jakékoli reakce