Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtěl bych se zeptat čím krmit kastrovaného psa věčně hladového se sklonem ke tlouštce.
Jde mi o to, jak docílit pocitu najezení, ale bez přibírání. Používám light granule, ale i tak je to málo. Pohyb máme. Pes jako štěně v útulku dost strádal.

Jídla má dost, ale prostě od mala je fixovaný na žrádlo a potom jsou jen problémy.
Jde mi o to, čím ho dokrmovat pro pocit nasycení bez tloustnutí. Jen mu prostě nacpat žaludek.
napsal(a):
Jídla má dost, ale prostě od mala je fixovaný na žrádlo a potom jsou jen problémy.
Jde mi o to, čím ho dokrmovat pro pocit nasycení bez tloustnutí. Jen mu prostě nacpat žaludek.
To maso zkuste. Po něm se nepřibírá a pes bude třeba spokojený. Light granule jsou snad největší šunt, co znám
napsal(a):
Pes nemusí být nacpaný. To ke štěstí nepotřebuje a ke zdraví už vůbec ne. Pokud je fixovaný na jídlo (co by za to mnozí dali), tak toho využijte a začněte stopovat nebo ho naučte nějaké triky. Ale hlavně ho nepřecpávejte nevýživnými sr-ač-kami jen proto, abyste mi zaplácali žaludek.
napsal(a):
Já bych dávala dietnější maso a doplňovala zeleninou. POkud je žravý, dá se i během výcviku nějaký ten pamslek nahradit právě tou zeleninou - třeba mrkví, okurkou.

Nejde o to kvalitní/nekvalitní granule, Pokud máme normální tam je gramáž ještě menší. Ten pes má psychický blok. Pavlov by koukal. Ono stačí když někdo něco jí, pes sedne a okamžitě zněj čurkem proudí sliny a pod ním kaluž.

No snažím se ho držet nějak v normě. Vyloženě tlustý není. Jde mi spíše o to zkusit ho zbavit agrese při jídle a všeho co se kolem jídla děje. Věřím, že pokud by měl nacpané panděro tak by mohl změnit chování.
napsal(a):
No snažím se ho držet nějak v normě. Vyloženě tlustý není. Jde mi spíše o to zkusit ho zbavit agrese při jídle a všeho co se kolem jídla děje. Věřím, že pokud by měl nacpané panděro tak by mohl změnit chování.
A jak často krmíte ? Tedy myslím v rámci dne , je mi jasný, že ho nekrmíte jednou týdně . Jestli by mu nepomohlo rozložení dávky do více částí - třeba aspoň ráno, večer. Aby neměl tolik pocit prázdnýho pupiku. U nás třeba hodně jede u všech psů pekinský zelí, nebo zelí jako takový. Kdyby mu chutnalo, můžete mu dát během dne prostě list, ať si ukusuje jako koza, bude mít pocit, že něco fedruje a nebude po tom nabírat.

Hlavní jídlo cca 19:15, dají se podle toho skoro nastavit hodiny jak se pes zvedne a chce jít večeřet.
Ráno něco drobného, kousek chleba, kost, nebo velký Bosch krekr na čištění zubů. Přes den, "co upadne od stolu nebo vaření"
Mám v kotci kameru a tam je krásně vidět jak po snězení misky začne řádit a vztekat se., trhat vše co tam má.

napsal(a):
Hlavní jídlo cca 19:15, dají se podle toho skoro nastavit hodiny jak se pes zvedne a chce jít večeřet.
Ráno něco drobného, kousek chleba, kost, nebo velký Bosch krekr na čištění zubů. Přes den, "co upadne od stolu nebo vaření"
Mám v kotci kameru a tam je krásně vidět jak po snězení misky začne řádit a vztekat se., trhat vše co tam má.
Krmte 2 hlavní jídla, tj. ráno a večer, mezi tím během dne zeleninu, pes se v kotci nevzteká, ale konečně dostal nažrat a má výbušnou energii, nevíte, jak se chovají štěňata po krmení? Řádí, jak černá ruka Tak ho tam nezavírejte.
napsal(a):
A co zkusit prostě dávat tu denní dávku ve dvou částech- tedy půl ráno, půl večer. Pak na odchodnou to, co by měl k snídani?
Nemůžu mluvit za to řádění a "vztekání" po snězení misky, ale... je normální, že do psů po žrádýlku vjede ďas a řáděj. Naši ohaři se musí vždycky po žrádle navzájem zmasakérovat. Vždycky se směju, že je přestanu krmit, protože jsou potom moc agresivní
napsal(a):
Krmte 2 hlavní jídla, tj. ráno a večer, mezi tím během dne zeleninu, pes se v kotci nevzteká, ale konečně dostal nažrat a má výbušnou energii, nevíte, jak se chovají štěňata po krmení? Řádí, jak černá ruka Tak ho tam nezavírejte.
Jste mě předběhla

Zrzavci
napsal(a):
Jste mě předběhla
Při večerním krmení dávám do granulí trochu vývaru s rýží a masem. Z masa se netloustne, vývar je teplá voda, rýže udělá objem a kvalitní granule vám dodají potřebné živiny. Pokud vám baští i zeleninu a ovoce, tak bych dala i to, ale útulkoví psi tohle většinou nemusí.
Je toho hodně, plná miska a pes mi z toho netloustne.
Ráno nasypu granule holé, jen tak šálek, a většinou už sežere jen trochu.

Díky za tipy, něco vyzkouším.
napsal(a):
Nejde o to kvalitní/nekvalitní granule, Pokud máme normální tam je gramáž ještě menší. Ten pes má psychický blok. Pavlov by koukal. Ono stačí když někdo něco jí, pes sedne a okamžitě zněj čurkem proudí sliny a pod ním kaluž.
Tak já měla přesně takovou Dobrmanku. Nenažraná byla celý život
Řekla bych podle fotek že máte křížence Labradora. Labradoři jsou většinou takové popelnice nenažrané. U nás chodí paní s tlustou fenou a pořád něco hledá a sežere vše co najde.
sisi58
napsal(a):
Při večerním krmení dávám do granulí trochu vývaru s rýží a masem. Z masa se netloustne, vývar je teplá voda, rýže udělá objem a kvalitní granule vám dodají potřebné živiny. Pokud vám baští i zeleninu a ovoce, tak bych dala i to, ale útulkoví psi tohle většinou nemusí.
Je toho hodně, plná miska a pes mi z toho netloustne.
Ráno nasypu granule holé, jen tak šálek, a většinou už sežere jen trochu.
Tak nevrdila bych že se z masa nikdy netloustne . Já krmím zvěřinou a po té mi pes hodně přibral. Po jiném mase ale ne.
awake
napsal(a):
Tak nevrdila bych že se z masa nikdy netloustne . Já krmím zvěřinou a po té mi pes hodně přibral. Po jiném mase ale ne.
Kde bych já vzala v paneláku zvěřinu?
Ledaže bych chytla nějakou hrdličku, co nám chodí na krmítko.
Maso dávám drůbeží a hovězí, popř.vnitřnosti, ale ty jen občas.Srdíčka a žaludky častěji.

Můj pes má pořád výraz "14 dní jsem nežral a když mi nic nedáte, do minuty pojdu" - bez ohledu na hlad. Kdybych ho nechala samotného s otevřeným barelem, tak ty granule vdechne do poslední kuličky. Holt hlídám množství a i přes srdceryvný výraz profi vyděrače má smůlu, jinak by z něj byla koule.
Pejskaři většinou zvěřinu neberou v řeznictví.
http://www.dopsimisky.eu/33-zverina
- zde cena lidová a v jiných obchodech s masem pro psy též. Taky jsem v paneláku a nemám problém

Ten pes nepotřebuje hltáním nacpat žaludek. Ten pes si potřebuje jídlo užít. Dejte mu před krmením obrovskou hovězí kost s oběma klouby. ( Zkuste najít řezníka, který není vydřiduch, už jsem viděla i cenu 50, - za kilo - to by vás přišlo draho ). Žádnou lisovanou umělinu, pěkný hnát. Pes se s ním zabaví, potrvá mu, než se s ní vypořádá. Pak bych mu teprv dala normální večeři.
napsal(a):
Chtěl bych se zeptat čím krmit kastrovaného psa věčně hladového se sklonem ke tlouštce.
Jde mi o to, jak docílit pocitu najezení, ale bez přibírání. Používám light granule, ale i tak je to málo. Pohyb máme. Pes jako štěně v útulku dost strádal.
Přidejte do granulí zeleninu.
Terven
napsal(a):
Pejskaři většinou zvěřinu neberou v řeznictví.
http://www.dopsimisky.eu/33-zverina
- zde cena lidová a v jiných obchodech s masem pro psy též. Taky jsem v paneláku a nemám problém
Já vím, že vy vše zvládáte s přehledem.
Nebudu kupovat psovi zvěřinu. Má dost dobrého žrádla i bez ní.

sisi58
napsal(a):
Tak jsem to nemyslela a vy to víte.
Ani si nepamatuji, kdy jsem v obchodě viděla zvěřinu? Loňské Vánoce? A to byly částky mimo mou peněženku
Že by v e-shopu s masem pro psy?
napsal(a):
Řádit a vztekat se? Spíš se radovat a upouštět páru, že dostal konečně nažrat.
Pokud zažil nedostatek a ještě ho nějaký chytrák dal vykastrovat a ještě je v kotci, je jídlo to jediné, co mu zbylo. Budete muset naučit na zeleninu nebo krmit normální jídlo, ve kterém vychytáte jednotlivé komponenty. Nebude od věci mu dát vyšetřit štítnou žlázu. Kastrace velmi často způsobuje její nedostatečnou činnost a pak vám pes bude tloustout i z vody.

scylla
napsal(a):
Řádit a vztekat se? Spíš se radovat a upouštět páru, že dostal konečně nažrat.
Pokud zažil nedostatek a ještě ho nějaký chytrák dal vykastrovat a ještě je v kotci, je jídlo to jediné, co mu zbylo. Budete muset naučit na zeleninu nebo krmit normální jídlo, ve kterém vychytáte jednotlivé komponenty. Nebude od věci mu dát vyšetřit štítnou žlázu. Kastrace velmi často způsobuje její nedostatečnou činnost a pak vám pes bude tloustout i z vody.
Tak nevím proč se vždy vše zvrtne úplně jinde. Ale nedá mi to nereagovat.
Jen pár poznámek. Nevíte nic o mě ani psu.
-psa jsem nechal kastrovat já a byly k tomu vážné důvody
-vyšetření na vše možné bylo v minulosti taky
-pes má kotec, vyhřívanou misku na vodu, zateplenou boudu s topením. Do kotce chodí spát tak jako já třeba do ložnice. V kotci je pouze pokud nikdo není doma, nebo v noci. Jinak je na zahradě, nebo uvnitř domu. Podle jeho volby, nebo jsme někde venku.
-co se týče krmení tak rozhodně nestrádá jak do kvality tak množství
-problémy ohledně krmení jsou ty nejmenší proti spoustě dalších
-pes a vše okolo mne stálo tolik, že jsem si mohl pořídít jakékoliv "značkové" a bezproblémové plemeno
-netvrdím, že by to nešlo vše dělat asi lépe, ale není to tak jednoduché
Pokud vás to zajíma více tak SZ.
napsal(a):
-pes má kotec, vyhřívanou misku na vodu, zateplenou boudu s topením. Do kotce chodí spát tak jako já třeba do ložnice. V kotci je pouze pokud nikdo není doma, nebo v noci. Jinak je na zahradě, nebo uvnitř domu. Podle jeho volby, nebo jsme někde venku.
-pes a vše okolo mne stálo tolik, že jsem si mohl pořídít jakékoliv "značkové" a bezproblémové plemeno
Proč ho nedáte zkontrolovat na tu štítnou žlázu? Kastrace je přímá idnikace k tomuto problému a ten se kromě jiného projevule tloustnutím. Jestli chcete poradit s dalšími problémy, napište mi je. Jinak Váš příspěvek naprosto nechápu.

napsal(a):
Nic proto Vám, ale pokud zmiňujete ze žrádla Bosh krekr na čištění zubů, chleba a co upadne od stolu nebo vaření, tak mi to moc kvalitně nezní. Mohl byste to upřesnit?
napsal(a):
Taky máme psa z útulku. Ten náš byl v útulku krmen granulemi Royal Canin a byl opravdu vychrtlý a do útulku se v tomto stavu už prý dostal. Byl klidný, ale neuměl si hrát. Nereagoval na hračky, na míček, na přetahování, prostě na nic, jakoby nevěděl, co se po něm chce. Koukal hlavně, co by kde snědl. Trvalo zhruba půl roku možná déle než skončila jeho posedlost jídlem. Sále koukal, co by kde slupnul. Pomohlo až podávání syrového masa s kostí v kombinaci s vařenou stravou a rozdělení denní krmné dávky na menší porce, přes den proložené velkou kloubovkou nebo prasečí nožkou na ohryz. Takže dostával jídlo častěji, ale v menších dávkách a časem si zvykl, že jídlo dostává pravidelně. Když se přestal na jídlo vrhat a začal kosti po krátkém ohlodání zakopávat (máme i kočku a slepice, takže si před nimi jídlo schovával) a některých pamlsků se už ani nedotkl, přecházeli jsme pomalu na krmení 1x za den a nyní dostává pouze večer svoji dávku a přes den občas kost na ohryz a zatím dobrý, pes je v pohodě, nasvalnil se, je veselý, hraje si. A v klidu zvládá i grilování, přijde, čuchne, otočí se zády, lehne a dříme, dostane kousek na ochutnání. Což předtím nešlo. Uznávám, že ten náš je kliďas a povaha hraje svoji roli, ale podávání 1x za den odměřené dávky granulí mi přijde, obzvlášť pro jedlíka jako "týrání" . Pokud je pes jídlem posedlý, dopřála bych mu jídlo častěji, právě v podobě masité kosti. Ať musí na to, aby kost ohlodal vynaložit i energii, časem se snad nabaží. Večer pak teplé jídlo-maso, zelenina, příloha, ať má žaludek plný.

Dnes jsme zatím měli:
-kousek vánočky
-kousek huspeniny
-mandarinku
-Bosch cake http://www.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/bosch/bosch_biskuits/204309
-kaštany v čokoládě jsem sežral celé sám
a večeře bude granule Markus Mühle +Fitmin

napsal(a):
Dnes jsme zatím měli:
-kousek vánočky
-kousek huspeniny
-mandarinku
-Bosch cake http://www.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/bosch/bosch_biskuits/204309
A vidíte to složení? http://m.zoohit.cz/detailsInfo/shop/psi/snacky_pamlsky/bosch/bosch_biskuits/204309#description.
napsal(a):
Dnes jsme zatím měli:
-kousek vánočky
-kousek huspeniny
-mandarinku
Vánočka? Fitmin? Kaštany v čokoládě? To jako vážně?

napsal(a):
Dnes jsme zatím měli:
-kousek vánočky
-kousek huspeniny
-mandarinku
Takže, když to shrneme, tak pes, bohužel, nic kvalitního nedostává.
napsal(a):
Dnes jsme zatím měli:
-kousek vánočky
-kousek huspeniny
-mandarinku
Huspenina a vánočka - tomu bych se vyhnula, když nechcete aby kynul. Pochopitelně taky záleží, jak velký kus vánočky a huspeniny to byl. Ono právě tyhlety drobnůstky sem tam od linky, sem tam od stolu, který ale tak nějak padají neustále tomu kynutí napomáhají.

napsal(a):
Dnes jsme zatím měli:
-kousek vánočky
-kousek huspeniny
-mandarinku
Místo těchto blbůstek typu vánočky a jiných mozčných pochutin, psu buď kupte a uvařte maso s přílohou http://www.dopsimisky.eu/hledat?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=Maso&submit_search=
http://obchod.tutani.cz/mrazene-maso/
http://shop.zufrikteam.cz/
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3209146/vhodne-prilohy-pro-krmeni-psu
nebo kupte kvalitní konzervy-Animonda Carno, Macs, Topstein aj a dovařte k nim přílohu.

Lidi neblázněte. Toho, nebo onoho dostane tak 2x do huby.
Hlavní jídlo jsou granule.
Ohledně granulí tak všichni moc dobře ví, jak to snima je. Někdo takové někdo makové. Klidně dejte tip na nějaké jiné. Fitmin jsem měl pytel a už ho brát nebudu.
Momentálně se chystám na :
http://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_krmivo/dieta/granule/592429.

napsal(a):
Lidi neblázněte. Toho, nebo onoho dostane tak 2x do huby.
Hlavní jídlo jsou granule.
Ohledně granulí tak všichni moc dobře ví, jak to snima je. Někdo takové někdo makové. Klidně dejte tip na nějaké jiné. Fitmin jsem měl pytel a už ho brát nebudu.
Momentálně se chystám na :
http://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_krmivo/dieta/granule/592429.
Joserou mu moc nepomůžete, jský máte cenový strop? Nebo spíše, kolik jste schopen za psa utratit za měsíc?

Nechte mu jen ty Markus M., ty jsou ok. Zbytek zahoďte.

Vyzkoušel jsem postupně všechno možné (granule) na barf se moc necítím.
Ohledně financí tak 100/+- za kg.
Ale je tu to jedno, už jsem se zmiňoval, že čím kvalitnější tím jsou výživnější a tedy je menší gramáž. Podle mne je to o pocitu najezení do syta bez vedlejších efektů.
No ten Marcus taky není podle mne žádný zázrak.

A proč ho tím krmíte? Mluvila jsem o vařeném mase nebo o konzervách, ne o Barfu.
Teda ty granule, které jste si vybral zrovna nic moc, co takhle teda zkusit kombinovanou stravu, když se na Barf necítíte? Předpokládám, že máte strach, abyste mu dal to, co potřebuje...
Nepíšete, kolik a jak často máte procházek či jiného fyzického vybití, podle vydání energie se dá s tou krmnou dávkou dělat různé zázraky. On má stále zřejmě strach, že nebude, to se nedá změnit za den.

Děkuji za rady, dotazem jsem zde nechtěl způsobit žádný flame, ale už se to dost na můj vkus začíná hrotit. Něco zkusíme vymyslet a vyzkoušet.
Přeji hezký zbytek dne.

Markus M. obsahuje 45% masa, žádnou chemii, žádné moučky, žádné gmo a stojí 56kč/kg.
Nemají konkurenci.
Do 100kč se vejdete s ND, jedny z nej.
http://www.veselezvire.cz/index.php?route=product/product&product_id=19079?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc
http://krmivo-psy.heureka.cz/n-d-low-grain-dog-adult-maxi-codfish-orange-12-kg/
Simpsons, Purizon na zoohit.cz
Petkult.
Přimlouvám se, za častější krmení. Denní dávku rozdělit na 2-3 porce a přidat maso, ať vařené nebo syrové smíchané se zeleninou, tím nemůžete ublížit. Pokud je pes tak pažravý, tak Vám zeleninu s masem zblajzne a zasytí se. Vynechat pamlskování, jakákoliv sladká jídla a podávání sušenek apod. mezi jídly, aby si pes odvykl, že mu pořád někdo něco dává, pak se mu nedivím, že pořád pochtívá. To co ušetříte za sušenky apod., můžete vrazit do masa (např. krůtí krky u nás stojí 56, -Kč/kg). Pokud dáte psu kosti na okus, nepotřebujete tyčinky na čištění zubů apod. Granule nechat na večer jako poslední jídlo a jenom malé množství.