Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Zdravím,
neustále se tady my normální chovatelé, nebo jen majitelé povzdycháváme nad množkami, nebo inzeráty, kde je evidentní že ke křížení dochází záměrně a posléze k prodeji a jedná se o výdělek. Co kdybychom se všichni nějak domluvili, spojili síly a napsala se žádost o zákon na zákaz úmyslného množení psů bez PP, a nejen psů ale i koček...? když projdou jiné pytlovinky mohlo by projít i tohle ne? furt nás buzerují kvůli stavebním věcem, chovatelé papoušků s čipama, tak proč by se teda ŽP nemohlo zabývat i tímto? je zde někdo kdo by do toho šel? Než tady jen fňukat a nic nedělat?
ČMKU a chovatelské kluby jsou pouze zájmovými sdruženími a průkaz původu není úřední listina. Takže pokud štěňatům po Fifince a sousedovic Alíkovi vytisku rodokmeny u mě doma na tiskárně, de jure budou mít stejnou platnost jako PP vydané ČMKU.
Podobně diskutabilní je povinné značení mikročipem. Na Slovensku tuto povinnost nejdříve zavedli, ale posléze zase zrušili jako velmi problematickou.
Podle mě proti lidské blbosti nezle bojovat žádnými zákony a tvrdými restrikcemi, ale pouze trpělivou osvětou.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
neustále se tady my normální chovatelé, nebo jen majitelé povzdycháváme nad množkami, nebo inzeráty, kde je evidentní že ke křížení dochází záměrně a posléze k prodeji a jedná se o výdělek. Co kdybychom se všichni nějak domluvili, spojili síly a napsala se žádost o zákon na zákaz úmyslného množení psů bez PP, a nejen psů ale i koček...? když projdou jiné pytlovinky mohlo by projít i tohle ne? furt nás buzerují kvůli stavebním věcem, chovatelé papoušků s čipama, tak proč by se teda ŽP nemohlo zabývat i tímto? je zde někdo kdo by do toho šel? Než tady jen fňukat a nic nedělat?
Tohle jako zákaz projít nemůže. Jaké postihy by byly, jak rozlišit nechtěné spojení od úmyslného (kdyby se trestalo všechno, tak lidé narvou při prvním neuhlídání fenu chemií, aby potratila, což super také není), jak potom vyšlechtit nová plemena nebo třeba jen jak povolit zodpovědné křížené dvou plemen pro práci (HO X BO, GR X pudl a další) ? Myslím, že by to akorát vedlo k "černému trhu se psy".
Třeba zdanit vysokou částkou chov psů bez PP nebo zavést něco jako "chovatelský poplatek" za bezpapírový odchov, to by bylo něco jiného.
Za mne: takový zákon je k ničemu, když bude obtížná vymahatelnost. Obávám se, že to ještě narazí na lidská práva a svobody... Neumím si představit jak by ten zákon měl vypadat, aby byl funkční. Nedělat nic je špatně, ale dělat něco, co nemá smysl, je taky špatně. Máte nějaký konkrétní nápad?
Pokud prodáte cokoliv, honí vás berňák. Je zajímavé, že tohle nikomu nevadí přes to, že už TV X krát odvysílala, kolik milionů se na černém trhu se psy protočí. A nebudu rozlišovat sousedovic Fifinku a množitele, protože v konečném důsledku je to stejný daňový únik(samozřejmě, že není, ale spadá pod stejné zákony).
Asurwic napsala: "Třeba zdanit vysokou částkou chov psů bez PP nebo zavést něco jako "chovatelský poplatek" za bezpapírový odchov, to by bylo něco jiného."
Které "papíry" budou ty správné a kdo o tom bude rozhodovat?
Máte doma karolínu, tj. její PP nenese hlavičku ČMKU / FCI. Jsou to ty "dobré" papíry nebo ty špatné?
Pochopte, že PP není úřední doklad, tudíž je může vystavovat prakticky kdokoliv. Když si formálně založím vlastní zájmové sdružení, budu množit štěňata a tisknout jim vlastní průkazy původu, stane se rázem z chovu bezpapírového chov papírový.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
Zrovna sem chtěla napsat něco podobného co ted vy, hádáme se tady o kravinách, ale všichni snam máme jedno společné, máme rádi ty svoje psy at už je cvičíme podle svého, krmíme podle svého, ale snad nám na nich všem záleží, Bohužel nejsme tak šikovná abych uměla něco takového sepsat, ale každopádně bych do toho šla,.

Stačilo by možná povinné čipování a registrace, Všechno se kontroluje, registruje, pomalu nám lezou do baráků, koukat se čím topíme, čím si utíráme zadek a nedohledatelní psi, psi ze kterých nikdo neplatí, štěnata na kterých si množky mastěj kapsy a neodvádí žádné daně to nikomu nevadí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Samozřejmě to nemám nijak promyšlené, napadlo mě to teď jak jsem četla inzerát o pitbull/staford prej teda za 3000, mají jich 10 to máte pěkný výdělek 30000...
úmyslné množení, jsem tím myslela, právě tento případ, kdy si trubka s fenou řekne, jé vy troubo máte podobně hezkého psa jako je moje fenka, co kdybychom z nich měli štěňata a výdělek si šábneme na půl? nemyslím, tím, že máte na dvoře fenku která hárá a sousedovic Alík se k vám dostane a za pár týdnů si říkáte proč je fena tak nafouklá a za dalších x týdnů to kňučí v boudě...
Takové ty nechtěné a neúmyslné štěňata by na trhu byla vždy to je jasné, ale např. maximálně za 500-1000Kč zkrátka max za veterinu (odčervení+vakcína) aby prostě byl zákon že za křížence nemůže být požadována částka vyšší než třeba 1000 Kč. Byla by tam samozřejmě hromada vyjímek, jak jste zde někdo zmínili, křížení psů kvůli novému plemeni, to vše by samozřejmě bylo a stejně je pod kontrolou, kde se pak žádá uznání nového plemene, to je úplně něco jiného než úmyslné množení a prodej psů bez PP. Jinak pochybuji, že si někdo jen tak může udělat papíry doma, vytisknout na tiskárně a zdar, to je asi pěkná blbost ne? Já vím, že hromadě z vás to příjde jako blbý nápad, nebo neproveditelný, ale já si myslím, že by to šlo, neudělat úplný zákaz ale těm množitelům to tak znepříjmenit a mít takový tvrdý pravidla že by ti lidi křížit přestaly, vemte si, jak by krásně vypadala inzerce, kde by bylo jen :
daruji štěňátka křížence nebo
prodám za symbolickou cenu 500 Kč štěňátka křížence no a pak už jen:
Prodám štěňátka s PP.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
A klidně budu práskač a denně projíždět inzerce a jakmile by tam bylo "prodám čistokrevná štěňata bez PP za 5000" už by to jelo...
balisek
napsal(a):
Asurwic napsala: "Třeba zdanit vysokou částkou chov psů bez PP nebo zavést něco jako "chovatelský poplatek" za bezpapírový odchov, to by bylo něco jiného."
Máte doma karolínu, tj. její PP nenese hlavičku ČMKU / FCI. Jsou to ty "dobré" papíry nebo ty špatné?
Pochopte, že PP není úřední doklad, tudíž je může vystavovat prakticky kdokoliv. Když si formálně založím vlastní zájmové sdružení, budu množit štěňata a tisknout jim vlastní průkazy původu, stane se rázem z chovu bezpapírového chov papírový.
Bohužel pro vás, bych uznala mezinárodní(a pod ní sdružené jednotlivé státní) organizaci FCI a zbytek postavila mimo. Jinak se v tom pořádek neudělá. Oni i uživatelé drog, by měli rádi svůj zájem zlegalizovaný, ale někdo rozhodnul, že heroin už ne Asi tak...
A k návrhu Attily8 ještě dodám, že základní osvětu a kontrolu by měli hlavně dělat vetové. Vždyť i psi z té množky se někdy musí dostat na veterinu, myslím, že základní očkování ta štěnda mají(alespoň jedno?) tak jak to, že to prochází bez povšimnutí, že baba ta a ta, očkuje měsíc co měsíc hordu štěňat?!?
balisek
napsal(a):
Ano, s tím je trošku problém. Ale jsem pořád především "země FCI", takže to, co bere za platné "naše" ČMKU, by se dalo v tomto případě považovat po právní stránce za "správné PP" = jimi vydané papíry, registrace AKC a další věci, které FCI uznává.
Když zde chovám neuznané exoty s razítkem ARBA (popřípadě CKC), tak by se nedalo nic dělat a s "regulačním zákonem" v podobě poplatků za chov bych se klidně smířila, kdyby to mělo něčemu pomoci. Stejně my máme problémů dost - toto by bylo nejmenší omezení.
To samé, pokud si někdo kříží psy pro vrcholový výkon - na rozdíl od množitele také neřeší, kolik na psech vydělal / prodělal.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě to nemám nijak promyšlené, napadlo mě to teď jak jsem četla inzerát o pitbull/staford prej teda za 3000, mají jich 10 to máte pěkný výdělek 30000...
úmyslné množení, jsem tím myslela, právě tento případ, kdy si trubka s fenou řekne, jé vy troubo máte podobně hezkého psa jako je moje fenka, co kdybychom z nich měli štěňata a výdělek si šábneme na půl? nemyslím, tím, že máte na dvoře fenku která hárá a sousedovic Alík se k vám dostane a za pár týdnů si říkáte proč je fena tak nafouklá a za dalších x týdnů to kňučí v boudě...
Takové ty nechtěné a neúmyslné štěňata by na trhu byla vždy to je jasné, ale např. maximálně za 500-1000Kč zkrátka max za veterinu (odčervení+vakcína) aby prostě byl zákon že za křížence nemůže být požadována částka vyšší než třeba 1000 Kč. Byla by tam samozřejmě hromada vyjímek, jak jste zde někdo zmínili, křížení psů kvůli novému plemeni, to vše by samozřejmě bylo a stejně je pod kontrolou, kde se pak žádá uznání nového plemene, to je úplně něco jiného než úmyslné množení a prodej psů bez PP. Jinak pochybuji, že si někdo jen tak může udělat papíry doma, vytisknout na tiskárně a zdar, to je asi pěkná blbost ne? Já vím, že hromadě z vás to příjde jako blbý nápad, nebo neproveditelný, ale já si myslím, že by to šlo, neudělat úplný zákaz ale těm množitelům to tak znepříjmenit a mít takový tvrdý pravidla že by ti lidi křížit přestaly, vemte si, jak by krásně vypadala inzerce, kde by bylo jen :
Prodám štěňátka s PP.
Hranice prodeje je dobrý nápad, ale zase problém: například naše papíry zde nejsou uznávané a za těch 1 000 Kč odmítám štěňata prodávat. Jsme registrovaní pod organizací, která není ani mezinárodní, zatímco některé světové vydají PP i na vořecha bez známých rodičů.
mrnik

XXX.XXX.158.2
No upřímně, jakmile se udělá hromada výjimek - nepostihnu nikoho, ti proti kterým bývá zákon mířen dost často najdou nesprávnou formulaci věty a ze spár zákona vyváznou (dělám profesi, kde se snažím aplikovat zákon do praxe a občas to fakt dře - vyváznou většinou největší kverulanti a slušný člověk musí být kvůli zákonu postižen). A ono v praxi by opravdu bylo těžké asi prokázat, že se jedná o úmyslné množení. Kdo a jak mi prokáže, že sousedovic Alík se k mojí feně nepodhrabal už podruhé - i když jsem udělala nějaká opatření a ejhle ona nebyla dostatečná? Navíc si troufnu tvrdit, že pokud někdo kvalitně krmí fenu a následně i štěňata, štěně naočkuje, odčerví - cena 3000 nebude čistej výdělek. Takže za mě opravdu spíše osvěta - tak aby ti, kdo si kupují křížence věděli jak má vypadat správný chov, věděli že správný prodávající je ochoten ukázat jak matku štěňat tak i podmínky ve kterých vyrůstali, prostě tak, jak to dělají správné chovatelské stanice. Při dodržení tohoto nás jako kupujících si myslím, množírny nebudou mít odběratele - ty podmínky tam nebývají nejlepší. Znám ve svém okolí hromadu lidí, kteří prostě "voříšky" milují a mají své prověřené oblíbené kombinace plemen po kterých touží ale prověřují odkud a jaké štěně berou. Vím že "papíraka" by si prostě nekoupili a psi se u nich mají výborně.
Víte si představit, co by to ještě bylo křiku, kdyby se všechny non-FCI organizace postavily "mimo zákon"?! Navíc se obávám, že by se jednalo o krok vysloveně protiústavní, popírající svobodu sdružování.
Z mého pohledu je podle mě jedinou cestou povinné označování psů čipem včetně jejich centrální registrace a tvrdé vymáhání poplatků ze psů + daní z prodeje štěňat.
Kdyby množitel měl zaplatit pár desítek tisíc měsíc co měsíc, asi by si své podnikání brzy rozmyslel.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
Asi mne "sežerete", ale není to tím, že přícházíte o kšeft? Kde je poptávka bude i nabídka a žádný zákon to neovlivní.
Proč chcou všichni někomu druhému pořád něco zakazovat a přikazovat ?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prodám štěňátka s PP.
No nene... takže jsem množitel, když jsem Štěňata (víte jaká, jiná se snad u mě v dohledné době neobjeví) prodala za dva tisíce?
A byla jsem v balíku, protože 11x2000 je pěkný výdělek?
Že měla v jistém období svého života náklady na krmný den 800, - už je detail. Ale ne, pro peníze jsem to nedělala.
Jen mi přišlo, že psa za pětistovku pořád ještě můžou sežrat cikáni. To nejsou dneska žádné peníze.

lesnížínka
napsal(a):
A k návrhu Attily8 ještě dodám, že základní osvětu a kontrolu by měli hlavně dělat vetové. Vždyť i psi z té množky se někdy musí dostat na veterinu, myslím, že základní očkování ta štěnda mají(alespoň jedno?) tak jak to, že to prochází bez povšimnutí, že baba ta a ta, očkuje měsíc co měsíc hordu štěňat?!?
Jak, kontrolu. pokud někdo chce naočkovat hordu štěňat, nedělá nic protiprávního.
veterinář může dělat kontrolu a osvětu, pokud má pocit, že někde dochází k týrání. akorát že chov samotný =/= týrání.

Dle mě je něco takového nereálné.
Nebo jinak. Máme zákon o šlechtění a plemenitbě, kterým je nařízeno povinné označování a registrace spoustu druhů zvířat, povinné používání jen a pouze uchovněných plemenných samců, všechno to jede přes státní úřady a na papíře to vypadá skvěle.
A pak člověk vidí realitu. No. Kdybych byla svině a na všechny ty lidi, co mají na vypásání sadů ovce bez známek a skáče jim je no name beran, to samé s kozama, tak nedělám nic jinýho.
napsal(a):
Jak, kontrolu. pokud někdo chce naočkovat hordu štěňat, nedělá nic protiprávního.
veterinář může dělat kontrolu a osvětu, pokud má pocit, že někde dochází k týrání. akorát že chov samotný =/= týrání.
Tak by měl asi bonzovat. No blbě to vypadá ale: pokud přijdete k doktorovi s děckem s modřinama, tak to musí hlásit a nikdo to jako bonzování nebere, ba naopak. Pokud k vám měsíc co měsíc chodí tentýž člověk s kupou štěńat, tak by jste to také měla prostě povinnost nahlásit, třeba na ten finančák. Pokud přijde babka, že Alík a Fifinka, měla by jste jí vysvětlit, že je to protizákonné(pokud by konečně už bylo) doporučit i třeba tu kastraci, pokud bába není schopná Fifinku hlídat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Tuhle diskuzi jsem nerozjela proto, abych se hádala, nebo proto -bado- že mi jde samotné o kšeft, já samotná mám křížence kastrované a nikdy nepřipuštěné a co máme s PP o připouštění neuvažujeme. jde mi spíš o to, že se denně a to opravdu denně rodí kvanta štěňat, která jsou vlastně k ničemu. Já chápu lidi, co milují oříšky a vždy je budou chtít, ale právě to je to, že oříšci zůstanou ale dá se strop za který se ten oříšek prodá, tím by se zamezilo třeba topení štěňat, nebo házením s nimi o beton, tak jak to bývalo dřív třeba i s koťaty že ti lidi, ikdyž se to stane neočekávaně ty psy budou moct normálně udat a ti lidi, kteří se v inzercích pohybují podezřele často, tak by se na ně došláplo. Obrovská spolupráce by ale musela být s veterináři, kteří tohle mají asi nejvíc pod kontrolou, protože jezdí očkovat štěňata, já vím, že hromada vetů i kvůli kšeftu s pacientů kvůli množení přivřou snad všechny oči, ale snad jsou zde ještě takoví neúplatní co jsou proti množení psů a šílenému počtu tzv čistokrevných bez PP, já mám taky dvě kříženky a miluji je, každý z nás miluje svoje psy ale ve finále dybych si před deseti lety koupila s PP budu ji milovat úplně stejně. je mi z toho smutno, když vidím, jak vesele ti lidi množí a mnou si ruce nad výdělkem.

lesnížínka
napsal(a):
Tak by měl asi bonzovat. No blbě to vypadá ale: pokud přijdete k doktorovi s děckem s modřinama, tak to musí hlásit a nikdo to jako bonzování nebere, ba naopak. Pokud k vám měsíc co měsíc chodí tentýž člověk s kupou štěńat, tak by jste to také měla prostě povinnost nahlásit, třeba na ten finančák. Pokud přijde babka, že Alík a Fifinka, měla by jste jí vysvětlit, že je to protizákonné(pokud by konečně už bylo) doporučit i třeba tu kastraci, pokud bába není schopná Fifinku hlídat.
Pokud jsou štěňata zdravá v dobrém výživném stavu, tak ale není co bonzovat. očkování štěňat v tomhle není jiný než očkování králíků. vytisknu účet a je mi úplně jedno, jestli dotyčný platí daně nebo ne. do toho mi fakt nic není. je to stejný, jako nepošlu kontrolu na toho člověka s králíky, i když šedesát jich asi sám nesní.
stejně jako prodavačka nepošle finančák na člověka, co mrcha chodí pořád nakupovat drahé věci, a kde na to bere, syčák jeden, že on neplatí daně.
jo, babě s Fifinkou můžu doporučit kastraci, ale to je všechno, co můžu udělat. Nemůžu Fifinku ukrást a vrátit vykastrovanou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
A postih? úplně jednoduchý.
Chcete štěňata prodat? Fajn ale jedno za 500 Kč nebo daruji jinak pokuta jak prase.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Pokud jsou štěňata zdravá v dobrém výživném stavu, tak ale není co bonzovat. očkování štěňat v tomhle není jiný než očkování králíků. vytisknu účet a je mi úplně jedno, jestli dotyčný platí daně nebo ne. do toho mi fakt nic není. je to stejný, jako nepošlu kontrolu na toho člověka s králíky, i když šedesát jich asi sám nesní.
stejně jako prodavačka nepošle finančák na člověka, co mrcha chodí pořád nakupovat drahé věci, a kde na to bere, syčák jeden, že on neplatí daně.
jo, babě s Fifinkou můžu doporučit kastraci, ale to je všechno, co můžu udělat. Nemůžu Fifinku ukrást a vrátit vykastrovanou.
Bodlinko vy jste veta?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bodlinko vy jste veta?
Ano.
Jak krásně se snažíte bojovat proti množitelům
https://www.ifauna.cz/drobni-savci/diskuse/detail/3208003/chs-potkanu#a3209451.

Já neříkám, že někdo chová na kšeft. U množení zřejmně ano. Otázka co by třeba mne zajímala je.
Kdyby chovatelské stanice na štěňatech prodělávaly -dělaly by to ? (netvrdím, že na tom zbohatnou)
Proč jsou psi (značkoví) poměrně drazí ? Proč bych si měl koupit psa "značkového", když můžu mít za polovic toho samého za 1/2 ceny? Jen kvůli nějakému papíru? Myslím si, že přesně tak lidi uvažují. A tam je zase to co jsem už psal. Kde bude poptávka tam bude i nabídka.
Vy třeba nenakupujete v akci v hyper/super marketu?
Tak to prostě je. A nějaké udávání od sousedu, od vetů, no já nevím, nevím. Tohle je jen lidská závist.

Atheira
napsal(a):
Touché
Znovu se ptám: Které organizace budou ty dobré a které ty špatné? Období, kdy nám někdo diktoval, v jakých organizacích smíme či nesmíme být a neměli jsme právo volby, už díky bohu máme za sebou.
Teď budu malinko kopat do vlastních řad, ale částečnou vinu na současném stavu nesou i samotní chovatelé. Co chvíli čtu (a není to "jedna paní povídala", ale zápisy ČMKU), že otec štěňat vlastně není jejich otec, že negativní výsledky povinných testů nejsou až tak negativní nebo že renomovaná CHS si ve skutečnosti nezadá s prachsprostou množkou...
Pak si zájemce logicky řekne, proč by za těchto okolností platil drahé peníze za PP psa, když totéž a se stejnou garancí může mít za polovinu ceny?!
PS: Mám, měla jsem a budu mít pouze psy s PP vystavené pod hlavičkou FCI a pokud jsem se v minulosti věnovala chovu, tak taky pod touto organizací.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Ano.
Tak vy byste mohla přijít s nějakým nápadem co by mohl fungovat no ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Atheira
napsal(a):
Chovala jsem hlodavce na zkrm, ne na mazlíky, hlodavci jsou pro mě zvířata sloužící ke zkrmování...samozřejmě si ode mě brali lidi i na mazlení, ale spíš pro hady, vím, že pro většinu lidí je PP posvátné u všech zvířat, já PP neuznávám u krmných zvířat, prostě ne. Navíc je rozdíl když produkujete zvíře které má žít víc jak deset let nebo zvíře které za 14 dní nakrmí zvíře jiné.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak vy byste mohla přijít s nějakým nápadem co by mohl fungovat no ne?
No, jak už jsem psala o několik příspěvků nahoře: u ovcí a koz už zákon, který nařizuje povinné označení všech chovaných zvířat a "zákaz chovu bez PP", existuje.
A s jeho dodržováním se to má tak, že se nedodržuje :D Nebo ho dodržují velké chovy, které se tím chovem živí. Ale lidi, co mají doma pár (i desítek) oveček nebo koz, no, buďme realisté. Část z nich o tom zákonu ani neslyšela.
Takže asi takhle. Když to není stát schopný vymoci u těchto zvířat, kterých je mnohem, mnohem méně než psů a koček, a která jsou mnohem, mnohem více vidět, protože do stodoly, sklepa nebo obýváku se nevejdou, je pitomost zavádět něco takového u psů a koček.
Bude to jen nástroj k možné buzeraci, pokud budete mít spory se sousedem a on na vás pošle kontrolu, protože může. Ale to je všechno.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chovala jsem hlodavce na zkrm, ne na mazlíky, hlodavci jsou pro mě zvířata sloužící ke zkrmování...samozřejmě si ode mě brali lidi i na mazlení, ale spíš pro hady, vím, že pro většinu lidí je PP posvátné u všech zvířat, já PP neuznávám u krmných zvířat, prostě ne. Navíc je rozdíl když produkujete zvíře které má žít víc jak deset let nebo zvíře které za 14 dní nakrmí zvíře jiné.
Ne, je úplně jedno, jestli množíte potkany nebo psy. Je to fakt fuk. Pokud se u toho nedopouštíte týrání.
A co daně z prodaných potkanů, máte zaplacené?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
No, jak už jsem psala o několik příspěvků nahoře: u ovcí a koz už zákon, který nařizuje povinné označení všech chovaných zvířat a "zákaz chovu bez PP", existuje.
A s jeho dodržováním se to má tak, že se nedodržuje :D Nebo ho dodržují velké chovy, které se tím chovem živí. Ale lidi, co mají doma pár (i desítek) oveček nebo koz, no, buďme realisté. Část z nich o tom zákonu ani neslyšela.
Takže asi takhle. Když to není stát schopný vymoci u těchto zvířat, kterých je mnohem, mnohem méně než psů a koček, a která jsou mnohem, mnohem více vidět, protože do stodoly, sklepa nebo obýváku se nevejdou, je pitomost zavádět něco takového u psů a koček.
Bude to jen nástroj k možné buzeraci, pokud budete mít spory se sousedem a on na vás pošle kontrolu, protože může. Ale to je všechno.
To mě mrzí ale zase psi a kočky jsou víc na očích, víte co každý nejde do inzerce kupovat si ovce nebo kozy, ale hromada lidí má psa, jako vetrinářka určitě vidíte kolik je psů halda a halda. Víc lidí, víc očí, mě by taky nenapadlo jít špiclovat někde k sousedům co mají ovce a množí je a pak je potajnu večer pichnou a udělají si černou zabíjačku...já mám ráda všechny zvířata, ale příjde mi že psi trpí na světě snad nejvíc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Ne, je úplně jedno, jestli množíte potkany nebo psy. Je to fakt fuk. Pokud se u toho nedopouštíte týrání.
A co daně z prodaných potkanů, máte zaplacené?
Ne nemám, protože výdělek ve finále minimálně překorčil to co jsem do potkanů vrazila proto už je nechovám, bylo to na zrujnování, hlavně se přidávali lidi co by kupovali a neměla jsem místo ani energii a navíc ikdyž jsem někdy drsňák tak jsem strašná cíťa a pokaždé když jsem věděla že jdou k hadovi jsem řvala, pak si manžel dupl a řekl a dost, prodej to všechno a skonči s tím, kdo se má na tebe dívat, když tady pak sedíš, brečíš a dopředu se jim omlouváš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Já neříkám, že někdo chová na kšeft. U množení zřejmně ano. Otázka co by třeba mne zajímala je.
Kdyby chovatelské stanice na štěňatech prodělávaly -dělaly by to ? (netvrdím, že na tom zbohatnou)
Proč jsou psi (značkoví) poměrně drazí ? Proč bych si měl koupit psa "značkového", když můžu mít za polovic toho samého za 1/2 ceny? Jen kvůli nějakému papíru? Myslím si, že přesně tak lidi uvažují. A tam je zase to co jsem už psal. Kde bude poptávka tam bude i nabídka.
Tak to prostě je. A nějaké udávání od sousedu, od vetů, no já nevím, nevím. Tohle je jen lidská závist.
Nechci být zlá, ale příjde mi že vy sám byste spíš přišel o kšeft, když to tady furt tak rozhlašujete...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A postih? úplně jednoduchý.
Chcete štěňata prodat? Fajn ale jedno za 500 Kč nebo daruji jinak pokuta jak prase.
Fajn za 500...to uděláte ze štěnat nejlevnější hračku a spotřební zboži kterého si nikdo nebude vážit.jakýmkoliv postihem nic nezměníte jen problém posunete do šedé zony kde budou větší zisky a žádné postihy.Sem tam někoho vyhmátnou ale to jen zvedne cenu ostatním a pojede se dál.
Jediné řešení by bylo povinnné značení všech štěnat a jejich následná registrace a při každe změně povinnost ohlášení tak jako je to u hospodářských zvířat u psu bez pp bych zavedla něco jako modrá knížka u koní kde by byla povinnost psát jak rodiče psa (číslo čipu a jméno majitele na kterého jsou registovaní).V podstatě jednoduché, přehledné a už vyzkoušené jsou na to počítačové programy takže nic nového ani složitého.
Neřešila bych jestli někdo prodává s pp nebo bez a za kolik ale spíš podmínky a stav zvířat., placení daní a poplatku na to už uřady jsou a je jejich věc i problém co a jak a od koho budou vymáhat.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To mě mrzí ale zase psi a kočky jsou víc na očích, víte co každý nejde do inzerce kupovat si ovce nebo kozy, ale hromada lidí má psa, jako vetrinářka určitě vidíte kolik je psů halda a halda. Víc lidí, víc očí, mě by taky nenapadlo jít špiclovat někde k sousedům co mají ovce a množí je a pak je potajnu večer pichnou a udělají si černou zabíjačku...já mám ráda všechny zvířata, ale příjde mi že psi trpí na světě snad nejvíc
Inzerce je plná ovcí a koz. a to jsou samé prodám kozla/berana jen do chovu, ne do klobás, přitom do toho chovu by měl jít opravdu jen plemenný kozel nebo beran s pop.
schválně někdy špiclujte a dívejte se, co spásá lidem sady za baráky, a mrkněte, jestli uvidíte ušní známky. samozřejmě můžete udávat ve velkém, jestli vás to vnitřně naplní.
psů je halda a halda, ale jejich rozmnožování není zakázané.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Chtěla jsem vymyslet něco pro dobrou věc, něco co by chránilo hlavně ty zvířata, ale neškodilo to férovým lidem a chovatelům, vím že některé CHS jsou ve skutečnosti taky množky, ale tohle už by si měl pohlídat sám klub a tvrdě za to trestat. nechtěla jsem zde rozpoutat vlnu vzteku a kopání lidí kolem sebe, asi jsem si tuto diskuzi představovala moc slibně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Inzerce je plná ovcí a koz. a to jsou samé prodám kozla/berana jen do chovu, ne do klobás, přitom do toho chovu by měl jít opravdu jen plemenný kozel nebo beran s pop.
schválně někdy špiclujte a dívejte se, co spásá lidem sady za baráky, a mrkněte, jestli uvidíte ušní známky. samozřejmě můžete udávat ve velkém, jestli vás to vnitřně naplní.
psů je halda a halda, ale jejich rozmnožování není zakázané.
Máte pravdu když se zamyslím, neznám u nás ovci se známkou v uchu achjo. jenže zas ty ovce si žijou v klidečku na louce, a ne někde na řetezu v bahně...

Bohužel, než aby jsme se snažili vymyslet nějaký způsob, něco proti tomu udělat, tak se tu budeme zase dohadovat, a zaplítat do toho chovy hlodavců ne zkrmení, chovy zvířat na maso apod. Nemám nic proti voříškům, nemám nic proti psům bez pp, sama sem hodně takových psů měla, ale mám proti tomu aby zvířata trpěla a nějací hajzlové si na tom mastili kapsy. Když někdo vymyslí něco rozulného co proti tomu dělat ráda se v tom zapojím.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechci být zlá, ale příjde mi že vy sám byste spíš přišel o kšeft, když to tady furt tak rozhlašujete...
Já nejsem ani množitel, ani chovná stanice. A za Wencu (viz profil) jsem dal 200 Kč. No neberte to když je to tak levné (co to stálo dále je už věc druhá)
Ale pořád neznám odpovědi na mé otázky.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale krmné pro Vás není krmné pro jiné. Prase, pes, potkan, morče. Inteligentní tvorové. Které z nich je "jatečné" ?
Pes a kočka byli u řezníka ještě v 30. letech. Morčata se tu na maso chovají. Proč potkan nevadí a nepotřebuje PP. Nebo to prase.
A jaké PP. Kličky, vyjímky. Pro českého člověka ?
Jediné co pomůže - čipování, centrální registr, pořádný poplatek.
Někde chodí Policie a kontroluje čip. Může všude. Není to tak velká námaha, přiložit čtečku ke krku psa.
Hledejte petice, podepisujte. Od jistého počtu podpisů se projednat pak musí a někdo z politiků si na takovém zákonu rád udělá jméno.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte pravdu když se zamyslím, neznám u nás ovci se známkou v uchu achjo. jenže zas ty ovce si žijou v klidečku na louce, a ne někde na řetezu v bahně...
A taky ve stodole na hromadě hnoje...
ale ta ovce na tom hnoji klidně známky mít může. pletete prostě dohromady dvě věci, a to je chov psů, a týrání psů.
a tyhle dvě množiny spolu nesouvisí. ano, mohou se protínat, ale zase na druhou stranu v tom průniku fakt neleží jen a pouze množina "chov mimo FCI"
množina chov mimo FCI je podmnožinou množiny chov psů, ale opět se jedná o množinu nezávislou na množině "týrání psů".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Takže člověk který vědomě připustí svoji fenu plácnu 2x za její život proto aby z ní vyprodukoval štěňata který pak prodá je to bez PP a štěnda se prodají cca za 3000 vám všem příjde teda v pořádku? pokud to chápu dobře?

napsal(a):
Ale krmné pro Vás není krmné pro jiné. Prase, pes, potkan, morče. Inteligentní tvorové. Které z nich je "jatečné" ?
Pes a kočka byli u řezníka ještě v 30. letech. Morčata se tu na maso chovají. Proč potkan nevadí a nepotřebuje PP. Nebo to prase.
Někde chodí Policie a kontroluje čip. Může všude. Není to tak velká námaha, přiložit čtečku ke krku psa.
Hledejte petice, podepisujte. Od jistého počtu podpisů se projednat pak musí a někdo z politiků si na takovém zákonu rád udělá jméno.
Jo, čipování psů by mohlo trochu fungovat.
Obecně, ne na všechny. "Domácí" mikropsi a vlčáci bouďáci, co nikdy neopustili byt/zahradu, policie na obchůzce těžko zkontroluje.
Stejně jako je spoustu neoznačených ovcí a koz, bude i nadále spoustu neoznačených psů.
A už vidím, jak každý chovatel psů po registraci na úřad obdrží psí stájový deník a bude mít povinnost hlásit všechny změny. To bude vopruz.
A když po úhynu Fifinky nedoloží fakturu z kafilerie nebo úředně schváleného krematoria, tak pěkně pokuta, ještě aby holota zakopávala psy někde u studny.
No a když zapomenete ten úhyn psa pod tíhou okolností vůbec nahlásit, tak pokuta, že z vás bude bezdomovec. Pořádek musí bejt.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže člověk který vědomě připustí svoji fenu plácnu 2x za její život proto aby z ní vyprodukoval štěňata který pak prodá je to bez PP a štěnda se prodají cca za 3000 vám všem příjde teda v pořádku? pokud to chápu dobře?
No a jako co. Hele pokud tu fenu nemá v té stodole na hromadě hnoje, normálně jí krmí, zajišťuje veterinární péči, tak prosím.
Jako tři tisíce za štěně, to fakt není na zbohatnutí. Bude rád, že se mu zaplatily náklady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Moji rodiče odchovali vrhy s PP a výdělek byl nad tím minimální (skočení psa s PP a je to nějaký ten šampion stojí dost peněz, pro vaši představu minimálně 10 000 Kč) výstavy, zkoušky atd stojí další nemalé peníze, plus nějaká doprava a ubytování. Jako sorry ale pokud mezi námi budou tací jako vy, co neocení standard plemene, jeho originální zvhled a povahu a neocení práci chovatelů a majitelů, tak si pořád budete kupovat neurčité cosi za 3000. ono totiž ty štěnda za 3000 jsou vlastně drahý, když odčervení stojí 100 kč a vakcína 200 kč, s rodiči štěňat nikdo nic nedělá, neřeší, žerou marketovky opět za 200 Kč 10 kg pytel...
Než fena s PP porodí štěnda je za tím hromada a hromada peněz který se vám třeba ani nikdy nevrátí a víte proč to ti lidi dělají? protože je to baví, je to jejich koníček a milují dané plemeno ne vořechy.

Jak jsem tady už taky psala, jarní psiska jsem prodala za dvojku jedno. Po rodičích z PP, akorát jiného plemene :D
Nechcete mi ještě jednou napsat, jak jsem si namastila kapsu? Abych se ještě zasmála?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
No a jako co. Hele pokud tu fenu nemá v té stodole na hromadě hnoje, normálně jí krmí, zajišťuje veterinární péči, tak prosím.
Jako tři tisíce za štěně, to fakt není na zbohatnutí. Bude rád, že se mu zaplatily náklady.
Ale tento přístup neřeší situaci kdy je přepsováno, no jako asi marnej boj, když i vetům je to vlastně jedno...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moji rodiče odchovali vrhy s PP a výdělek byl nad tím minimální (skočení psa s PP a je to nějaký ten šampion stojí dost peněz, pro vaši představu minimálně 10 000 Kč) výstavy, zkoušky atd stojí další nemalé peníze, plus nějaká doprava a ubytování. Jako sorry ale pokud mezi námi budou tací jako vy, co neocení standard plemene, jeho originální zvhled a povahu a neocení práci chovatelů a majitelů, tak si pořád budete kupovat neurčité cosi za 3000. ono totiž ty štěnda za 3000 jsou vlastně drahý, když odčervení stojí 100 kč a vakcína 200 kč, s rodiči štěňat nikdo nic nedělá, neřeší, žerou marketovky opět za 200 Kč 10 kg pytel...
Než fena s PP porodí štěnda je za tím hromada a hromada peněz který se vám třeba ani nikdy nevrátí a víte proč to ti lidi dělají? protože je to baví, je to jejich koníček a milují dané plemeno ne vořechy.
No, a stejně jako tak jsou lidi, co by si nikdy nekoupili potkana s PP, protože v tom nevidí vůbec žádný smysl, jsou i lidi, co si chtějí koupit neurčité cosi psa, protože stejně jako vy neoceníte dumbo rexe s modrými siamskými znaky, oni neocení standard plemene a originální vzhled například papírového jorka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Jak jsem tady už taky psala, jarní psiska jsem prodala za dvojku jedno. Po rodičích z PP, akorát jiného plemene :D
Nechcete mi ještě jednou napsat, jak jsem si namastila kapsu? Abych se ještě zasmála?
No klidně se smějte ale tímto jste pro mě další nezodpovědná osoba co do světa vypustila další psi "navíc" a ještě k tomu veterinářka veta jste možná dobrá, ale tímto jste mě dostala!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale tento přístup neřeší situaci kdy je přepsováno, no jako asi marnej boj, když i vetům je to vlastně jedno...
Jak, přepsováno? kdo to určuje? zavedeme státní úřad, který bude vydávat kvóty na narozená štěňata v daném roce, chovatelé si zažádají a po vyčerpání kvót je další chov v daném roce zakázaný? při porušení bude utracena fena s celým vrhem... nebo tak nějak?

A netvrdí se, že fena musí mít alespoň jeden vrh, protože když ne tak bude mít to nebo ono.
A pokud není problém s udáním štěňat a nejsou to vyloženě kripli tak osobně v tom nevidím problém. Nebo snad protože nejsou značkoví tak jsou horší než ti papíroví ? A budu mít víc rád psa papírového než jiného protože má razítko ?
Osobně si myslím, že pokud bude cena PP psů taková jaká je tak ta poptávka tady prostě bude ať se Vám to líbí nebo ne.

No když se mě na zahradě urodí ovoce, správně bych ho nesměla prodat.Když prodám svůj vlastní dům, musím za to zaplatit daň, i když ten barák byl můj. Když si nasekám hafo štěnat nebo kotat a bude je prodávat byt po pětistovce, ale prodám jich za rok třeba sto, tak to nikomu nevadí a nic z toho platit nemusím, divný ne.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No klidně se smějte ale tímto jste pro mě další nezodpovědná osoba co do světa vypustila další psi "navíc" a ještě k tomu veterinářka veta jste možná dobrá, ale tímto jste mě dostala!
Dobře, dejte mi adresu, příští nechtěná štěňata vezu k vám, lahvičku T61 vezmu s sebou, uděláme krátkou instruktáž a utratit je můžete vy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
A netvrdí se, že fena musí mít alespoň jeden vrh, protože když ne tak bude mít to nebo ono.
A pokud není problém s udáním štěňat a nejsou to vyloženě kripli tak osobně v tom nevidím problém. Nebo snad protože nejsou značkoví tak jsou horší než ti papíroví ? A budu mít víc rád psa papírového než jiného protože má razítko ?
Osobně si myslím, že pokud bude cena PP psů taková jaká je tak ta poptávka tady prostě bude ať se Vám to líbí nebo ne.
A netvrdí se, že fena musí mít alespoň jeden vrh, protože když ne tak bude mít to nebo ono
si děláte prd*el že jo?

napsal(a):
No když se mě na zahradě urodí ovoce, správně bych ho nesměla prodat.Když prodám svůj vlastní dům, musím za to zaplatit daň, i když ten barák byl můj. Když si nasekám hafo štěnat nebo kotat a bude je prodávat byt po pětistovce, ale prodám jich za rok třeba sto, tak to nikomu nevadí a nic z toho platit nemusím, divný ne.
Daň z příjmů se má platit ze všech příjmů nad dvacet nebo třicet tisíc, nebo jak to tam je.
bez ohledu na to, jestli prodaná štěňata mají nějaký papír nebo jiný papír nebo žádný papír.
to je věc jiná.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A netvrdí se, že fena musí mít alespoň jeden vrh, protože když ne tak bude mít to nebo ono
si děláte prd*el že jo?
Ale tak tvrdí se to. že to není pravda je věc jiná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Dobře, dejte mi adresu, příští nechtěná štěňata vezu k vám, lahvičku T61 vezmu s sebou, uděláme krátkou instruktáž a utratit je můžete vy
Já jsem ale ten návrh na ten zákon chtěla vymyslet na úmyslné množení psů, ne na nechtěné nakrytí...to nechtěné nakrytí a prodej kříženců by byl právě omezen finančně. a vůbec, jak je tedy možné že se objeví inzerce kde někdo daruje štěňata kříženců, protože jejich fenu nakryl sousedův pes? že by ti lidi byli féroví a nešlo jim o prachy ale o to kde psi budou? je to asi čtvrt roku, kdy jsem viděla inzerát, kde fenu NO nakryl myslím CC od sousedů a pán tam psal, že šťěnda půjdou zadarmo jen do dobrých rukou, podmínka byla kastrace, očipování a ještě ty štěnda vezl osobně k novým majitelům domů aby věděl kde budou žít! známý mu tenkrát volal, že by si vzal štěně ale protože bydlel v paneláku a neměl tam trvalý bydliště tak měl smůlu, chlap mu řekl že ne ať se nezlobí! to je pro mě féroví čověk! a ne vy a vy ostatní co to pak prodáváte!

No to si teda nedělám, zrovna zde na I fauně je toho popsáno mraky. Já nedovedu posoudit jestli je to založeno na nějakém reálném základu.

napsal(a):
Jo, čipování psů by mohlo trochu fungovat.
Obecně, ne na všechny. "Domácí" mikropsi a vlčáci bouďáci, co nikdy neopustili byt/zahradu, policie na obchůzce těžko zkontroluje.
Stejně jako je spoustu neoznačených ovcí a koz, bude i nadále spoustu neoznačených psů.
A už vidím, jak každý chovatel psů po registraci na úřad obdrží psí stájový deník a bude mít povinnost hlásit všechny změny. To bude vopruz.
A když po úhynu Fifinky nedoloží fakturu z kafilerie nebo úředně schváleného krematoria, tak pěkně pokuta, ještě aby holota zakopávala psy někde u studny.
No a když zapomenete ten úhyn psa pod tíhou okolností vůbec nahlásit, tak pokuta, že z vás bude bezdomovec. Pořádek musí bejt.
Ale pčr je nejjednodušší řešení. Další verze kontroly vymyslí fauna.
Přinejhorším tradičně stát hodí starosti, vymáhání, kontrolu, na obce. No a. Poplatky za psy vybírají na dobré slovo. Vůbec neví jestli ten pes fakt má ten věk nebo jak vypadá. Řekla jsem pes 3 měsíce.
Dost spoléhám, že se národ nezapře a bude práskat, jak tomu bylo za všech režimů
Lepší něco než nic.
Čip a registr.
Ne tak vysoké pokuty aby z lidí byli bezdomovci, ale veřejně p. práce. Máme tu moc sněhu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
No to si teda nedělám, zrovna zde na I fauně je toho popsáno mraky. Já nedovedu posoudit jestli je to založeno na nějakém reálném základu.
Já si myslím, že každý rozumně uvažující člověk ví, že je to fáma, blbost co někdo kdysi řekl a rychlostí snad belsku se to rozšířilo, nebo snad věříte že když pes bude žárt syrové maso že bude agresivní a sežere vás s celou rodinou?

"pokud součet našich příjmů z příležitostných činností (bez odečtení výdajů) nepřesáhne v kalendářním roce 30 tisíc Kč, nemusíme tyto příjmy danit".
balisek
napsal(a):
ČMKU a chovatelské kluby jsou pouze zájmovými sdruženími a průkaz původu není úřední listina. Takže pokud štěňatům po Fifince a sousedovic Alíkovi vytisku rodokmeny u mě doma na tiskárně, de jure budou mít stejnou platnost jako PP vydané ČMKU.
Podobně diskutabilní je povinné značení mikročipem. Na Slovensku tuto povinnost nejdříve zavedli, ale posléze zase zrušili jako velmi problematickou.
Podle mě proti lidské blbosti nezle bojovat žádnými zákony a tvrdými restrikcemi, ale pouze trpělivou osvětou.
Doma vytištěné cokoliv není stejné, jako to, co vydá organizace. tedy je třeba nejprve založit klub nebo jinak nazvanou organizaci, řádně ji zaregistrovat a pak skutečně lze vydávat i případné PP.
křížení psů a to i úmyslné není nic proti ničemu, odsouzeníhodné je produkovat pdy na kšeft a to jak ty s PP tk ty bez PP a samozřejmě i ty, kteří jsou sice kříženi, ale vydávají se z určité plemeno.
Množení psů, ale i koček, a jiných zvířat na kšeft není jen doménou bezpapíráků, ale i papírových chovů, i když musím přiznat, že už tolik pšenka nekvete žádnému z těchto kšeftařů.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem ale ten návrh na ten zákon chtěla vymyslet na úmyslné množení psů, ne na nechtěné nakrytí...to nechtěné nakrytí a prodej kříženců by byl právě omezen finančně. a vůbec, jak je tedy možné že se objeví inzerce kde někdo daruje štěňata kříženců, protože jejich fenu nakryl sousedův pes? že by ti lidi byli féroví a nešlo jim o prachy ale o to kde psi budou? je to asi čtvrt roku, kdy jsem viděla inzerát, kde fenu NO nakryl myslím CC od sousedů a pán tam psal, že šťěnda půjdou zadarmo jen do dobrých rukou, podmínka byla kastrace, očipování a ještě ty štěnda vezl osobně k novým majitelům domů aby věděl kde budou žít! známý mu tenkrát volal, že by si vzal štěně ale protože bydlel v paneláku a neměl tam trvalý bydliště tak měl smůlu, chlap mu řekl že ne ať se nezlobí! to je pro mě féroví čověk! a ne vy a vy ostatní co to pak prodáváte!
Ale právě to mi přijde legrační, to vaše finanční omezení.
za pětistovku nebo zadarmo bych miminečka nikdy nedala, ještě by je sežrali cikáni.
lesnížínka
napsal(a):
A proč by to vet dělal? Peníze hýbou světem a když k němu nebude chodit měsíc co měsíc člověk s kupou štěňat na očkování (a taky třeba sem tam s císařem a jinými problémy), přijde vet o dobrého zákazníka - důchodkyně s jedním yorkem ho neuživí.
Jak tady čtu ty diskuse, zákon na omezení množení je scifi. Už řadu let tvrdím, že na množitele bude platit jen jediné - nezájem trhu. Takže dělat osvětu (u některých lidí to je marný, je to marný a znovu to je marný). Navíc byznysu s množírnami napomáhá to, že je o štěňata zájem venku, takže ti množitelé tady ani mnohdy stejně nic neprodávají, ale vše se rovnou vyváží.
napsal(a):
I když psi byli ze seznamu jatečných zvířat na našem území vyřazeni až asi roku 1934,
fakticky se u nás nezabíjeli a ani nekonzumovali běžně, spíše v oblastech s německým obyvatelstvem. Jinde pohlíželi lidé zpravidla na známé konzumenty psího masa se štítivostí. Kočky nebyly na seznamu jatečných zvířat u nás nikdy.
Psy, kromě známých firem, jako jsou Korejci, Číňané a Vietnamci, pojídají běžně také Švýcaři.
Tak bych si myslela, že lidi, kteří psi chovají, léčí, nebo jen ti, kteří mají psi rádi, nebudou všemožně vymýšlet, jak tohle nejde. Prostě si Attila8 myslela, že tady dáme hlavy dohromady a vymyslí se smysluplný návrh. Já vzdělání nemám, ale jsou tady i ti, co se pyšní tituly či hážou rozumy..tak od těch bych něco smysluplného čekala. Opravdu se nechci dočkat doby, kdy se tu množství psů přestane zvládat a útulky začnou utrácet jak na běžícím pásu. Až se proti psům obrátí veřejné mínění úplně, protože i ti, co je psi absolutně nezajímají, platí útulky ze svých daní...
ať žijou psi - pojídají běžně také Švýcaři - no, určitě bych to neoznačila jako běžně a navíc, jsem našla jen jeden odkaz na stále tentýž článek. Takže v konečném výsledku to může být jeden blb, co tam běžně žere psy a je to x krát zveličené. V každé vesnici u nás, se najde pár takových, co se něčeho podobného, před 30lety zůčastnili také Kdo nesežral alespoň kousek ze psa, nebyl chlap...

lesnížínka
napsal(a):
Tak bych si myslela, že lidi, kteří psi chovají, léčí, nebo jen ti, kteří mají psi rádi, nebudou všemožně vymýšlet, jak tohle nejde. Prostě si Attila8 myslela, že tady dáme hlavy dohromady a vymyslí se smysluplný návrh. Já vzdělání nemám, ale jsou tady i ti, co se pyšní tituly či hážou rozumy..tak od těch bych něco smysluplného čekala. Opravdu se nechci dočkat doby, kdy se tu množství psů přestane zvládat a útulky začnou utrácet jak na běžícím pásu. Až se proti psům obrátí veřejné mínění úplně, protože i ti, co je psi absolutně nezajímají, platí útulky ze svých daní...
Já jsem liberál a řízení světa a zachraňování zeměkoule pomocí zákonů je mi silně proti srsti.
A pak, imho je příklad toho, jak to funguje nebo nefunguje u zvířat, u kterých už zde navrhovaná opatření dávno platí a jsou zákonem daná, je v této diskuzi velmi užitečný a relevantní.
Fakt bych se nerada dočkala chvíle, kdy bude člověk před připuštěním své feny posílat žádost na ouřad, jestli teda může. Nebo by měl posílat žádost rovnou před pořízením psa?
Nejsem schopná odhadnout, do jaké míry chov psů společenských plemen bez PP plní útulky. Imho největšími ležáky jsou vlčákoidní kříženci, a jejich vzniku navrhovaná opatření nezabrání. Pokud by došlo k nasycení trhu, tak se stane v první chvíli to, že poptávka prudce poklesne a to "problém" s množiteli vyřeší samo o sobě. Protože pokud se člověk chovem psů živí, potřebuje prodat.

ať žijou psi
napsal(a):
I když psi byli ze seznamu jatečných zvířat na našem území vyřazeni až asi roku 1934,
fakticky se u nás nezabíjeli a ani nekonzumovali běžně, spíše v oblastech s německým obyvatelstvem. Jinde pohlíželi lidé zpravidla na známé konzumenty psího masa se štítivostí. Kočky nebyly na seznamu jatečných zvířat u nás nikdy.
Psy, kromě známých firem, jako jsou Korejci, Číňané a Vietnamci, pojídají běžně také Švýcaři.
41/1940 Sb.
VLÁDNÍ NAŘÍZENÍ
ze dne 7. prosince 1939
o prohlídce jatečných zvířat a masa a o zřizování a provozování jatek
§ 3
Omezení živnostenského porážení a prodeje masa
(1) Je zakázáno po živnostensku zabíjeti a zpracovávati nebo uváděti do oběhu zabité psy a kočky nebo části z nich za tím účelem, aby se masa těchto zvířat použilo k lidskému požívání.
Nedávno ještě v řeznictví ve Francii. Švýcaři furt, ale že by běžně.. a Češi také. Jen to neříkají tak často jako dřív.
Včera zrovna jsem vyslechla, se bavili u vlaku: "...měls tam dát víc česneku.." a černí nebyli.
Nechcu se bavit o tom kdo co jí a co je a není v pořádku, byla to reakce na "tohle zvíře pp" a jiné ne, to se sní.

To je tak 34657. diskuze o množení a stejně mě vždy překvapí kolik lidský tvor dokáže najít "jak zákon obejít" a "ono to nejde"
lesnížínka
napsal(a):
Asi to není o vymýšlení, že to nejde. Ale žijete snad v tomto státě? Kolik máme zákonů na cokoliv a výsledek? Vždycky se najdou lidé, kteří zákon obejdou, zneužijí či využijí. A zákon na zákaz množitelům by stál na velmi tenkých základech, proto je nereálný.
Konec konců i ten zákon na kontroly kotlů je normální paskvil a já jsem přesvědčená, že prostě potichu vyšumí. Možná někdo někdy udělá někde nějakou kontrolu, ale to bude tak všechno. Smyslem zákona je prý zabránit lidem, aby spalovali "bordel". Chválihodná myšlenka, ale potom stačilo, že by někdo nahlásil, že z toho a toho domu se valí z komína černý kouř, někdo kompetentní by přišel, udělal stěry z kotle a buď by to byla pravda (spalovač by dostal tučnou pokutu) a nebo by to pravda nebyla, tak by udavač zaplatil náklady (alespoň by si to každý rozmyslel, udávat pro nic za nic souseda - k tomu by tento zákon mohl být také zneužit). Ovšem proč se dělají revize, jak ty mají zabránit, aby někdo neházel do kotle bordel, to tedy nechápu! Podle mne je to jen zákon na podporu vybírání dalších zcela zbytečných poplatků, ze kterých budou mít zisk jen soukromé firmy, které zřejmě platí poslancům tučné všimné, že tento paskvil schválili. A v podstatě jde asi o úplně něco jiného - aby stát takto nenápadně zjistil, kdo má jaký kotel, aby mohli vymyslet další zákon, že ty a ty kotle je potřeba nahradit jinými... Stejně nesmyslné jsou energetické štítky na baráky, nedávno také byla povinnost nahlásit studnu atd. atd. Jak psala (tuším) bodlinka výše - zákon na plemenitbu hospodářských zvířat máme a skutečnost?
Takže takhle nějak by to dopadlo se zákonem proti množitelům.
A k vaší poznámce, že útulky dotují i lidé, kterým pes nic neříká... stejně tak můžeme říci, že divadlo dotují lidé, pro které je největší kultura hospoda, sport dotují lidé, pro které je největší sportovní výkon ležink na gauči apod. Domnívám se, že ta doba, kdy se budou muset utrácet psi v útulcích, protože už jich zkrátka bude moc, nás opravdu čeká. Bohužel.
Bodlinka - Já jsem liberál a řízení světa a zachraňování zeměkoule pomocí zákonů je mi silně proti srsti - no, to mi povídejte, jakmile něco musím, okamžitě se ježím. Jenže...jak jinak to tu udržet v chodu, myslíte, že ve chvíli, kdy se lidem dá volnost a bude bezvládí, bezzákonost, že to bude fungovat? Asi bych neměla tolik koukat na apokalyptické filmy ale ne, nebude, lidi toho nejsou schopni. Stačí kouknout např. do Syrie. Ve chvíli, kdy jim odstraní diktátora, jde to do kytek(stejně by stopro dopadli i Rusové) lidi prostě potřebujou mít nad sebou bič, alespoň v podobě samozřejmě smysluplných zákonů.
Útulky - od kříženců NO, se to posunulo hodně k křížencům retrívrů a hlavně k křížencům teriérů a různých bull něco...hlavně hodně velkým psům. Už se objevuje i hodně bišonů, jorků a čivav.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
A kdo bude dodržování zákazu kontrolovat, postihovat, vymáhat?

napsal(a):
A kdo bude dodržování zákazu kontrolovat, postihovat, vymáhat?
A kdo kontroluje, postihuje, vymáhá teď ?

napsal(a):
A kdo kontroluje, postihuje, vymáhá teď ?
Co, proboha?

Bez zákonů a kontrol to, vlastně nic, tak trochu neumíme. Očipovat, zaregistrovat a zaplatit za psa může odmítnout kdo. Proč. Buď mi množení vadí. Nebo mi množení vadí jen na diskuzi.

Nechci vám brát iluze, ale snaha o zákaz množení bez PP mi přijde legrační. Zákazem to totiž řešit nelze. Dokud bude poptávka po psech bez PP, bude i nabídka. Takže jediná možnost, jak ukončit množení bez PP, je, že je nikdo nebude chtít, nikdo je nekoupí. A to uznáte jistě všichni, je naprostá utopie.
napsal(a):
Nechci vám brát iluze, ale snaha o zákaz množení bez PP mi přijde legrační. Zákazem to totiž řešit nelze. Dokud bude poptávka po psech bez PP, bude i nabídka. Takže jediná možnost, jak ukončit množení bez PP, je, že je nikdo nebude chtít, nikdo je nekoupí. A to uznáte jistě všichni, je naprostá utopie.
Věřím, že by se zvýšila i poptávka po nájemných vrazích, kdyby to bylo legální = poptávka a nabídka je zákony také alespoň do určité míry regulována.

asurwic
napsal(a):
Věřím, že by se zvýšila i poptávka po nájemných vrazích, kdyby to bylo legální = poptávka a nabídka je zákony také alespoň do určité míry regulována.
No jo, jenže vražda je zakázaná plošně.
samozřejmě, asi by technicky šlo zakázat chov psů plošně, stejně jako bude zakázaný chov mývalů. všichni psi půjdou povinně na kastraci a dalšího už si nikdo legálně nebude moci pořídit.
chceme to?
napsal(a):
V Polsku prý podobný zákaz funguje, nějak nemůžu z Poláků vytáhnout informaci, zda se musejí hlásit a čipovat všechny vrhy, nebo jestli fakt zakázali to, co zakázat nejde a to je vrhy kříženců.
Ale nesouhlasím s vaší pochybností, zda se zjistí, kolik kde psů je, zjistí se to, velkochovy psů ať již jakýchkoliv. Podobná zařízení bývají na okrajích měst a ve vsích, tedy tam, kde každý zná každého. Bohužel, řada lidí v sobě nenajde odvahu oznámit existenci množírny, existenci psích zápasů, týraných dětí...
napsal(a):
No jo, jenže vražda je zakázaná plošně.
samozřejmě, asi by technicky šlo zakázat chov psů plošně, stejně jako bude zakázaný chov mývalů. všichni psi půjdou povinně na kastraci a dalšího už si nikdo legálně nebude moci pořídit.
chceme to?
Jestli chcete lepší příklad, tak třeba lehké drogy jako marihuana - tam kde je to povoleno, tam je poprávka větší.
O zákazu celkového vlastnictví a chovu psů tady nemluví nikdo.
Netvrdím, že je v případě množení psů proveditelné nějaké právní řešení, ale alespoň poplatky za odchov (byť plošně i pro PP psy) by mohli populaci množitelů omezit.
asurwic
napsal(a):
Jestli chcete lepší příklad, tak třeba lehké drogy jako marihuana - tam kde je to povoleno, tam je poprávka větší.
O zákazu celkového vlastnictví a chovu psů tady nemluví nikdo.
Netvrdím, že je v případě množení psů proveditelné nějaké právní řešení, ale alespoň poplatky za odchov (byť plošně i pro PP psy) by mohli populaci množitelů omezit.
Neřekla bych, že větší poptávku nutně způsobuje to, že je to povoleno. Spíš je to důsledkem toho, že to není zakázané, víc vidět.
Co je zakázané, lidi si nějak pošolíchaj na tajňačku a ne tak okatě. Nicméně ta poptávka stále je. Kdo se v tom ale nepohybuje - nenabízí/neshání, asi těžko dostane nějaké pořádné info.
Edit: Ježiš, teď vypadám, že dealuju trávu. To fakt ne. :D.
jolyha

XXX.XXX.229.101
lesnížínka
napsal(a):
Pokud ta štěňata podvyživená, začervená atd., měl by veterinář hlásit. Pokud mu hypoteticky baba bude vozit každý měsíc na očkování více štěňat, ale v dobré výživové kondici a odčervená, co s tím má jako dělat? Na tom nic závadného není, odchovem - pokud má zvíž´řata v pořádku- nic neporušuje. často tam se stejným či větším množstvím štěňat každý měsíc chodí i majitel CHS. Toho by měl též jít někam nabonzovat? Nebo babu nabonzovat a majiteli CHS potřást packou za to, že se mu daří? Nějak nevím o tom, že by CHS - velkovýrobny - odváděly nějaké daně...množírny jsou všude, bez ohledu na PP. Chce to jako zájemce o štěně zajímat se a zjistit si. PP neznamená automaticky záruku štěníka vychovaného v obýváku a spícího v posteli.
jolyha

XXX.XXX.229.101
balisek
napsal(a):
Víte si představit, co by to ještě bylo křiku, kdyby se všechny non-FCI organizace postavily "mimo zákon"?! Navíc se obávám, že by se jednalo o krok vysloveně protiústavní, popírající svobodu sdružování.
Z mého pohledu je podle mě jedinou cestou povinné označování psů čipem včetně jejich centrální registrace a tvrdé vymáhání poplatků ze psů + daní z prodeje štěňat.
Kdyby množitel měl zaplatit pár desítek tisíc měsíc co měsíc, asi by si své podnikání brzy rozmyslel.

Zakáže se rozmnožovat psy bez papírů, papíroví se zdraží a vznikne obří černý trh.
Čip, registr, poplatek pro všecky.
napsal(a):
Zakáže se rozmnožovat psy bez papírů, papíroví se zdraží a vznikne obří černý trh.
Čip, registr, poplatek pro všecky.
Jak pro všecky? Ti, co chovají s PP, už to dávno mají!
A ti, co chovají bez PP? Očipují 2 nebo 3 feny a zbytek? Stejně to mají zavřené ve stodole (sklepě), ani sousedi kolikrát nevědí, kolik těch psů vlastně mají - zvlášť, když jsou jednoho plemene a zdají se jim všichni stejní.
napsal(a):
41/1940 Sb.
VLÁDNÍ NAŘÍZENÍ
ze dne 7. prosince 1939
o prohlídce jatečných zvířat a masa a o zřizování a provozování jatek
§ 3
Omezení živnostenského porážení a prodeje masa
(1) Je zakázáno po živnostensku zabíjeti a zpracovávati nebo uváděti do oběhu zabité psy a kočky nebo části z nich za tím účelem, aby se masa těchto zvířat použilo k lidskému požívání.
Nedávno ještě v řeznictví ve Francii. Švýcaři furt, ale že by běžně.. a Češi také. Jen to neříkají tak často jako dřív.
Včera zrovna jsem vyslechla, se bavili u vlaku: "...měls tam dát víc česneku.." a černí nebyli.
Nechcu se bavit o tom kdo co jí a co je a není v pořádku, byla to reakce na "tohle zvíře pp" a jiné ne, to se sní.
Vyřazení ze seznamu jatečných zvířat a zákaz zabíjet a prodávat jsou dvě různé věci.
Existuje kniha Česká strava lidová od Marie Tilschové Úlehlové, která probírá jídelní zvyky na našem území a i ta sděluje, že v podstatě jen na Němci osídlených územích byla v provozu i psí jatka. Češi psi konzumovali jen marginálně a rozhodně s odsudkem ostatních.
Jinak i prasata jsou pěstována v podstatě čistokrevně a jsou konzumována. a nechtěná koťata se předkládají hadům...
Švýcarsko je jednou z mála zemí Evropy, kde je povoleno konzumovat psy a kočky. V některých oblastech je maso těchto člověčích přátel pochoutkou. V alpském spříseženství není dokonce ani zakázáno tato zvířata při zabíjení týrat. Vláda ale zapovědět psy a kočky na jídelníčku nechce. Ale i ti Švýcaři se tím nechlubí, protože vědí, že by se na ně jednak vrh li ochránci, ale hlavně, odešlo by od nich hodně přátel.
Sousední státy, tedy naše sousední státy mají všechny zákaz prodeje a psího masa a zákaz zabíjet je pro jídlo a tuk.

koňadra
napsal(a):
Jak pro všecky? Ti, co chovají s PP, už to dávno mají!
A ti, co chovají bez PP? Očipují 2 nebo 3 feny a zbytek? Stejně to mají zavřené ve stodole (sklepě), ani sousedi kolikrát nevědí, kolik těch psů vlastně mají - zvlášť, když jsou jednoho plemene a zdají se jim všichni stejní.
Ale nikdo nikoho chovat /a tím dodržovat pravidla/ nenutí, že

ať žijou psi
napsal(a):
Vyřazení ze seznamu jatečných zvířat a zákaz zabíjet a prodávat jsou dvě různé věci.
Existuje kniha Česká strava lidová od Marie Tilschové Úlehlové, která probírá jídelní zvyky na našem území a i ta sděluje, že v podstatě jen na Němci osídlených územích byla v provozu i psí jatka. Češi psi konzumovali jen marginálně a rozhodně s odsudkem ostatních.
Jinak i prasata jsou pěstována v podstatě čistokrevně a jsou konzumována. a nechtěná koťata se předkládají hadům...
Švýcarsko je jednou z mála zemí Evropy, kde je povoleno konzumovat psy a kočky. V některých oblastech je maso těchto člověčích přátel pochoutkou. V alpském spříseženství není dokonce ani zakázáno tato zvířata při zabíjení týrat. Vláda ale zapovědět psy a kočky na jídelníčku nechce. Ale i ti Švýcaři se tím nechlubí, protože vědí, že by se na ně jednak vrh li ochránci, ale hlavně, odešlo by od nich hodně přátel.
Sousední státy, tedy naše sousední státy mají všechny zákaz prodeje a psího masa a zákaz zabíjet je pro jídlo a tuk.
Víte, mám hodně knížek a fakt je čtu a mám internet. Ono jde tak trochu o to, CO dodnes zakázáno není a snad to sem ani psát nebudeme, ne.
Čechoslováci tohle odjakživa dělali a dělat nepřestanou, ta paní jen prostě neměla ráda Němce a Vy to sem přestaňte psát. Díky.
ať žijou psi
napsal(a):
V Polsku prý podobný zákaz funguje, nějak nemůžu z Poláků vytáhnout informaci, zda se musejí hlásit a čipovat všechny vrhy, nebo jestli fakt zakázali to, co zakázat nejde a to je vrhy kříženců.
Ale nesouhlasím s vaší pochybností, zda se zjistí, kolik kde psů je, zjistí se to, velkochovy psů ať již jakýchkoliv. Podobná zařízení bývají na okrajích měst a ve vsích, tedy tam, kde každý zná každého. Bohužel, řada lidí v sobě nenajde odvahu oznámit existenci množírny, existenci psích zápasů, týraných dětí...
Kolik kdo má psů se prostě často nezjistí. Ani moji sousedi, troufám si tvrdit, nevědí, kolik máme psů, a to je nikde neskrýváme (množírnu nemám!). Lidem je to celkem šuma fuk a jsou-li psi jednoho plemene, stejně je nerozliší jednoho od druhého. A pokud má někdo množírnu ve stodole, ve sklepě, na dvoře obehnaném zdí... jak to kdo zjistí? A právě na vesnicích se o to lidi zase až tak nezajímají. Řeknou "oni tam mají nějaké psy" a tím to končí. To ale ještě není důkaz, že někdo má množírnu.
Myslím, že to není až tak o odvaze, ale mnoha lidem je to prostě jedno, ne každý má vztah ke psům až takový, aby to řešil a udával. S týranými dětmi je to jiné a přesto odhalit takový případ taky není jednoduché.
napsal(a):
Ale nikdo nikoho chovat /a tím dodržovat pravidla/ nenutí, že
A co tím chcete říct?
Já s tím problém nemám, chovám mnoho let a v podstatě považuji za normální, že štěňata tetuji (čipuji). Beru to jako dobrou věc, protože díky tomu se již podařilo i několik zaběhlých psů z mého chovu identifikovat a vrátit jejich majitelům.
koňadra
napsal(a):
Kolik kdo má psů se prostě často nezjistí. Ani moji sousedi, troufám si tvrdit, nevědí, kolik máme psů, a to je nikde neskrýváme (množírnu nemám!). Lidem je to celkem šuma fuk a jsou-li psi jednoho plemene, stejně je nerozliší jednoho od druhého. A pokud má někdo množírnu ve stodole, ve sklepě, na dvoře obehnaném zdí... jak to kdo zjistí? A právě na vesnicích se o to lidi zase až tak nezajímají. Řeknou "oni tam mají nějaké psy" a tím to končí. To ale ještě není důkaz, že někdo má množírnu.
Myslím, že to není až tak o odvaze, ale mnoha lidem je to prostě jedno, ne každý má vztah ke psům až takový, aby to řešil a udával. S týranými dětmi je to jiné a přesto odhalit takový případ taky není jednoduché.
Tak to máte dosti tolerantní a nevšímavé sousedy. U nás "přesně" všichni vědí, kolik mám psů a ještě k tomu každého počítají nejméně třikrát, aby mi pak mohli říkat "a to už je zase jiný, než se kterým jste šla včera?". Ale také jim slušně motám hlavu - když jednoho ostříhám a štěně mi vyroste, tak mám rázem "zase dva další". Ještě k tomu občas nějaké hlídám nebo je mám na trénink... no, hold jsem podle okolí úplná množírna.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A klidně budu práskač a denně projíždět inzerce a jakmile by tam bylo "prodám čistokrevná štěňata bez PP za 5000" už by to jelo...
Nechci být špatným prorokem, ale "prodám" neznamená mám příjem (zisk).
Možná proto se to nedaří - to, že někdo dá inzerát, že prodá, neznamená, že prodal a inkasoval zrovna ten, kdo dal inzerát. Je třeba důkazy.
Fiona.Praha
napsal(a):
Nechci být špatným prorokem, ale "prodám" neznamená mám příjem (zisk).
Možná proto se to nedaří - to, že někdo dá inzerát, že prodá, neznamená, že prodal a inkasoval zrovna ten, kdo dal inzerát. Je třeba důkazy.
A i kdyby prodal, tak 5 000 mi také nepřijde jako nic ziskuplného (to slovo asi neexistuje, ale to je fuk) - pokud se člověk snaží dát štěňatům veškerou péči, tak tím rozhodně nevydělá. Mě spíše vytáčí inzeráty typu "prodám čivavu do hrníčku unikátní barvy bez PP - cena 18 000".

koňadra
napsal(a):
A co tím chcete říct?
Já s tím problém nemám, chovám mnoho let a v podstatě považuji za normální, že štěňata tetuji (čipuji). Beru to jako dobrou věc, protože díky tomu se již podařilo i několik zaběhlých psů z mého chovu identifikovat a vrátit jejich majitelům.
Jestli se nechce někdo řídit pravidly spolku, organizace, klubu či státu, nemusí tam být nebo provozovat tu činnost.
napsal(a):
Víte, mám hodně knížek a fakt je čtu a mám internet. Ono jde tak trochu o to, CO dodnes zakázáno není a snad to sem ani psát nebudeme, ne.
Čechoslováci tohle odjakživa dělali a dělat nepřestanou, ta paní jen prostě neměla ráda Němce a Vy to sem přestaňte psát. Díky.
Asi se vás to osobně dotklo, ale je to tak, a ta paní, tedy Marie Tilschová Úlehlová rozhodně není známá jako nějaká protiněmecká osoba. Ona o české stravě lidové hodně věděla a hodně toho o ní i napsala.
O tom, zda a kdo a kdo konzumoval psy a kočky na Slovensku nic nevím, vy patrně ano, ráda bych tedy získala odkaz na zdroj.
L(phi)
napsal(a):
Cestu by som videla v tom, aby plemena FCI boli nieco ako ochranna znamka. Mas PP, mozes to predavat ako labradora. Nemaju stenata PP, neni to labrador a nemozes to tak ani inzerovat.
Byla byste pak také ochotna platit práva držiteli ochranné známky?Kdyby se něco podobného zavedlo, chov by se rozpadl.
Tady snad nejde o to kolik kdo má z prodeje zisk, ale o to, že se množí bezpapíráci, kteří se prodávají v inzerátech jako čistokrevní, mrví to práci poctivým chovatelům a bohužel jsou přeplněné útulky převážné bazpapírákama, člověk chce psa, najde inzerát, druhý den pro něj jede, pes ho stojí 5tisíc, za pár měsíců mu přeroste přes hlavu a šup s ním do útulku, oproti tomu člověk co se rozhodne pro nějaké plemeno s rozmyslem, pořídí psa z CHS, je v kontaktu s chovatelem, psa nezvládne a má nárok, aby si ho CHS vzala zpět, popřípadě mu pomůže s udáním, psa za 2Otisíc dá málokdo do útulku, takže dokud lidi nedostanou rozum, žádný zákon nepomůže.
A pokud Vám přijde cena za psí život od 15tisíc víš, tak je to velmi smutné...
ať žijou psi
napsal(a):
Asi se vás to osobně dotklo, ale je to tak, a ta paní, tedy Marie Tilschová Úlehlová rozhodně není známá jako nějaká protiněmecká osoba. Ona o české stravě lidové hodně věděla a hodně toho o ní i napsala.
O tom, zda a kdo a kdo konzumoval psy a kočky na Slovensku nic nevím, vy patrně ano, ráda bych tedy získala odkaz na zdroj.
Jsem ze Slovenska a v některých oblastech opravdu patřila konzumace psího masa mezi krajové zvyklosti - např. v obci Valaská nebo Brodské.
http://www.sme.sk/c/2151580/pochovavanie-basy-vo-valaskej-s-konzumaciou-klobas-zo-psieho-masa-bude-mat-dlhe-dozvuky.html
Psi se konzumují i na východě Slovenska - tentokrát jde romské spoluobčany z osad, kteří snědí vše, co neuteče:
http://www.topky.sk/cl/10/1287391/Romovia-z-Rudnian-ukradli-ovciaka-a-dali-si-ho-na-obed-
http://www.pluska.sk/regiony/vychodne-slovensko/zvrateni-mladici-psa-ubili-ukradli-zjedli.html
http://infonoviny.sk/ukradli-psa-v-osade-ho-usmrtili-zjedli.
asurwic
napsal(a):
A i kdyby prodal, tak 5 000 mi také nepřijde jako nic ziskuplného (to slovo asi neexistuje, ale to je fuk) - pokud se člověk snaží dát štěňatům veškerou péči, tak tím rozhodně nevydělá. Mě spíše vytáčí inzeráty typu "prodám čivavu do hrníčku unikátní barvy bez PP - cena 18 000".
Byla to reakce na příspěvek o hlášení inzerátů (předpokládám, že finanční správě). Podstatou je prokázání, že se prodalo. Inzerát na to nestačí. To není důkaz. A v tom je pravděpodobně ten kámen úrazu.

ať žijou psi
napsal(a):
Já tu nechcu číst o zvířátkách k jídlu, to je vše, stačilo.
napsal(a):
Asi mne "sežerete", ale není to tím, že přícházíte o kšeft? Kde je poptávka bude i nabídka a žádný zákon to neovlivní.
Proč chcou všichni někomu druhému pořád něco zakazovat a přikazovat ?
A všíchni budeme muset pít rum Morgan, kouřit Mallbora, nosit Levi Straus a Adidas, jezdit Mercedesem atd.
Kdo to bude kontrolovat? To jako mi bude moct lézt do domu každý úředník ady zkontroloval jestli mám psa s PP? A kdo bude kontrolory platit? A dostáváme se k otázce, proč se platí poplatky ze psů, když za poplatek nedostaneme nic zpátky( vyjma velkých měst, kde se vytyčují výběhy, uklízí po psech). Proč se neplatí za koně? Jejich koblihy jsou na každé polní cestě. Proč se neplatí za skot, který vyprodukuje kvanta metanu? Proč neplatit za každé zvíře?
Situace kolem kolem množíren je téměř neřešitelná ( znám chov, kde produkují cca 200 štěňat s PP ročně). Řešením by snad bylo zrušení poplatků za kastráty a mnohonásobné zvýšení za psy i feny. Jinak je třeba působit na budoucí majitele osvětou, ale to je běh na dlouhou trať.
Něco k tématu, kde se vyjadřují právnici, lidí ze sruženích, čmkú atd.
https://www.youtube.com/watch?v=Y5gqFV7JEcU
Jinak o množení psů bez PP se alespoň mluví. O množení psů s PP se mlčí, což mě dost děsí...
Celé je to hlúposť.
Ak niekto bude chcieť tak si nájde spôsob ako to predať, inzerovať.
Tak napíše do inzerátu že predá psa ktorý je podobný Labradorovi a je.
Ja sám mám psov iba bez PP.
Nie preto že by som podporoval množiteľov. Nekupujem predsa psa dva razy do roka.
Ale nevidím zmysel vysoliť 300-500 € za psa s ktorým neplánujem nikde sa ukazovať ani v niajkých spolkoch a ni nič. Je to pes pre mňa a moju rodinu.
Prečo by som mal platiť iné poplatky? Vyššie dane? Je to predsa pes ako každý iný.
Ja kľudne risknem že keď kúpim psa za 100€ že môže byť iný ako je štandard daného plemena. Ako exteriér tak aj povaha. Aj keď zatial sa mi nestalo.
Nebudem s ním predsa chodiť na výstavy.
Suku mám teraz po papierových rodičoch. Teda čistokrvnú. Ale nie sú uchovnený tak bez PP.
Chovorte si tomu ako chcete že je to orech bastard. Ak ma s tým stretnete houby budete vedieť či má PP a určite spoznáte že je to NO.
Celý tento debat je oničom.
Množiteľov ( tých čo to predávajú a distribuujú vo veľkom) môže pribrzdiť iba daňový úrad a to ak neodvádzajú dane. Páky na to už dneska majú.
A ja si zasa budem kupovať iba psa bez PP.
trenér

XXX.XXX.242.250
asurwic
napsal(a):
Ano, s tím je trošku problém. Ale jsem pořád především "země FCI", takže to, co bere za platné "naše" ČMKU, by se dalo v tomto případě považovat po právní stránce za "správné PP" = jimi vydané papíry, registrace AKC a další věci, které FCI uznává.
Když zde chovám neuznané exoty s razítkem ARBA (popřípadě CKC), tak by se nedalo nic dělat a s "regulačním zákonem" v podobě poplatků za chov bych se klidně smířila, kdyby to mělo něčemu pomoci. Stejně my máme problémů dost - toto by bylo nejmenší omezení.
To samé, pokud si někdo kříží psy pro vrcholový výkon - na rozdíl od množitele také neřeší, kolik na psech vydělal / prodělal.
Nejvíce množek je právě s PP.A o solidnosti chovných stanic mám velice mizerné mínění.Zrovna tak o ČMKU, kde od spousty posuzovatelů za nějaký bakšiš dostanete co chcete dostat.Takže mi tady ty vaše výlevy přijdou k smíchu.
mikimajky
napsal(a):
Celé je to hlúposť.
Nie preto že by som podporoval množiteľov. Nekupujem predsa psa dva razy do roka.
Ale nevidím zmysel vysoliť 300-500 € za psa s ktorým neplánujem nikde sa ukazovať ani v niajkých spolkoch a ni nič. Je to pes pre mňa a moju rodinu.
Prečo by som mal platiť iné poplatky? Vyššie dane? Je to predsa pes ako každý iný.
Ja kľudne risknem že keď kúpim psa za 100€ že môže byť iný ako je štandard daného plemena. Ako exteriér tak aj povaha. Aj keď zatial sa mi nestalo.
Suku mám teraz po papierových rodičoch. Teda čistokrvnú. Ale nie sú uchovnený tak bez PP.
Chovorte si tomu ako chcete že je to orech bastard. Ak ma s tým stretnete houby budete vedieť či má PP a určite spoznáte že je to NO.
Množiteľov ( tých čo to predávajú a distribuujú vo veľkom) môže pribrzdiť iba daňový úrad a to ak neodvádzajú dane. Páky na to už dneska majú.
No to mne teda zajímá, jaké páky má Daňový úrad na Slovensku na množitele.
Poučte mne, prosím.
trenér

XXX.XXX.242.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prodám štěňátka s PP.
Jen o prachy ti jde.Nemít konkurenci, množitelé s PP.
trenér
napsal(a):
Nejvíce množek je právě s PP.A o solidnosti chovných stanic mám velice mizerné mínění.Zrovna tak o ČMKU, kde od spousty posuzovatelů za nějaký bakšiš dostanete co chcete dostat.Takže mi tady ty vaše výlevy přijdou k smíchu.
Vždy je to o lidech. Člověk může množit pod nějakou organizací i na vlastní pěst. Rozdíl je však v povinných zdravotních vyšetřeních, zkouškách z výkonu, popřípadě povahových testech, regulacích počtu odchovů na fenu, kontrolách vrhu a podobně. To, kde je nejvíce "možek" si tvrdit netroufám, protože tento pojem nemá přesnou definici.
S fungováním ČMKU také spokojená nejsem, tak pod ním nechovám.
mikimajky
napsal(a):
Celé je to hlúposť.
No vidíte a já si pořídila psa s pp a ne proto, abych dělala někde machra a nebo chodila po výstavách, to mě nezajímá, ale jen proto, abych měla jistotu, že bude mít povahu pro kterou jsem si dané plemeno vybrala a bude tak i vypadat, chovat nehodlám, mám ho jako mazla, pokud nechci chodit na výstavy, mohu si vybrat nějakého nestandardního psa, který není o moc dražší než pes bez pp a zrovna u NO není až takový rozdil v ceně s pp a nebo bez...
Lorie161
napsal(a):
No vidíte a já si pořídila psa s pp a ne proto, abych dělala někde machra a nebo chodila po výstavách, to mě nezajímá, ale jen proto, abych měla jistotu, že bude mít povahu pro kterou jsem si dané plemeno vybrala a bude tak i vypadat, chovat nehodlám, mám ho jako mazla, pokud nechci chodit na výstavy, mohu si vybrat nějakého nestandardního psa, který není o moc dražší než pes bez pp a zrovna u NO není až takový rozdil v ceně s pp a nebo bez...
Myslím že som to napísal jasne.
Ja to kľudne risknem. To že chcete mať istotu je vaša vec a mne je to jedno:D
Ja tú istotu mať nechcem, ale chcem možnosť voľby.
Sme slobodná zem tak mi nemôže nik nariadovať čo si musím kúpiť.
To by sa potom muselo zaviesť aj pri hydine napríklad. TAm sa to tiež množí a lazia sa čiastokrvné plemená. Pri králikoch a pod.
Mimochodom králiky mám s PP lebo tam som chcel aby mali dané vlastnosti. U psa na tom netrvám.
trenér

XXX.XXX.242.250
mikimajky
napsal(a):
To by sa potom muselo zaviesť aj pri hydine napríklad. TAm sa to tiež množí a lazia sa čiastokrvné plemená. Pri králikoch a pod.
Mimochodom králiky mám s PP lebo tam som chcel aby mali dané vlastnosti. U psa na tom netrvám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Vidím že se to tu pěkně mele to mě mrzí, opravdu. Šlo mi jen o to, odlehčit situaci v ČR skrz počet nebo nadpočet psů. Nešlo o buzeraci ve formě zákona ale o nějakou ochranu psů. Ale vidím že téměř 50% lidí tady chce úmyslně množit a prodávat psy bez PP, myslím že nemusím psát důvod proč kupovat s PP a proč nekupovat bez PP. upřímně je mi na blití z lidí co se budou do krve rvát aby se nic takového nevymyslelo, protože by přišli jak někteří říkali o kšefty, nešlo ani o to vyzvednout CHS ani o žádné buzerace slušných lidí, ale vidím že slušných lidí je zde jako šafránu. Vemte si registrované pokladny v restauracích atd, ti co byli féroví s tím neměli žádný problém, ti co fingovali tak řvali, že můžou zavřít! Úplně stejné mi to přijde teď tady, upřímní a féroví by to uvítali, xindlové kopou kolem sebe a jen uráží slušný lidi.
Len dodám že som vživote nemal štenatá a teda ani nijak nezarábam na tom.
Ale psa s PP si nebudem kupovať lebo 100 a 500€ je pre mňa rozdiel pre ktorý nevidím najmenší zmysel.
A to osobne poznám aj jedného množiča, ale šteňa by som od neho nebral.
Feny pripúšťal pri každom háraní :( boli zničené. Našťastie už ani jednu nemá. Teda už sú tam kde ich to nebolí.
Už má iba jedného psa.
Ale to obdobie keď si na tom postavil zárobok ma tiež s..o
Ale taký je svet a neurobíme s tým nič.
Nepredá tu tak vyvezie do zahraničia. Je možnosť stále. Je to smutné.
Ale ako píšem aj tak je celá regulácia hlúposť a nechajte na každom čo uzná za vhodné. Sme dospelí a svojprávni ľudia.
Janae

XXX.XXX.253.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vidím že se to tu pěkně mele to mě mrzí, opravdu. Šlo mi jen o to, odlehčit situaci v ČR skrz počet nebo nadpočet psů. Nešlo o buzeraci ve formě zákona ale o nějakou ochranu psů. Ale vidím že téměř 50% lidí tady chce úmyslně množit a prodávat psy bez PP, myslím že nemusím psát důvod proč kupovat s PP a proč nekupovat bez PP. upřímně je mi na blití z lidí co se budou do krve rvát aby se nic takového nevymyslelo, protože by přišli jak někteří říkali o kšefty, nešlo ani o to vyzvednout CHS ani o žádné buzerace slušných lidí, ale vidím že slušných lidí je zde jako šafránu. Vemte si registrované pokladny v restauracích atd, ti co byli féroví s tím neměli žádný problém, ti co fingovali tak řvali, že můžou zavřít! Úplně stejné mi to přijde teď tady, upřímní a féroví by to uvítali, xindlové kopou kolem sebe a jen uráží slušný lidi.
A pani je znalec.
V mém okolí zavřeli několik hospod a to jen z toho důvodu, EET je prostě další buzerace hospody byly už tak sotva výdělečné, většinou na ně obec připívala. Ty lidi to dělali jako koníček, jako přivýdělek k důchodu. Byla to jedna z mála možností, kde se mohla scházet ves. Ale to chytrá pani z města těžko pochopí.
A zákon na zákaz množení kříženců, to už je opravdu komedie.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, a tady se neshodneme.
Ono zrovna registrační pokladny, to je taky buzerace, která akorát obtěžuje, buzeruje, těm, kteří už teď dělají co mají zvyšuje náklady a přidává práci, a jestli si myslíte, že to nějak omezí šedou ekonomiku, tak se budu smát.
S jakýmkoliv nařízením, který by shora omezoval chov psů, by to bylo stejné. Akorát buzerace slušných.
mikimajky
napsal(a):
Len dodám že som vživote nemal štenatá a teda ani nijak nezarábam na tom.
Ale psa s PP si nebudem kupovať lebo 100 a 500€ je pre mňa rozdiel pre ktorý nevidím najmenší zmysel.
A to osobne poznám aj jedného množiča, ale šteňa by som od neho nebral.
Feny pripúšťal pri každom háraní :( boli zničené. Našťastie už ani jednu nemá. Teda už sú tam kde ich to nebolí.
Už má iba jedného psa.
Ale to obdobie keď si na tom postavil zárobok ma tiež s..o
Ale taký je svet a neurobíme s tým nič.
Nepredá tu tak vyvezie do zahraničia. Je možnosť stále. Je to smutné.
Ale ako píšem aj tak je celá regulácia hlúposť a nechajte na každom čo uzná za vhodné. Sme dospelí a svojprávni ľudia.
Asi jste můj dotaz přehlédl a tak ho zopakuji:
No to mne teda zajímá, jaké páky má Daňový úrad na Slovensku na množitele.
Poučte mne, prosím.
mikimajky
napsal(a):
No ja vás mám poučovať?
Daňové kontroly u "bežných " ľudí. ktoré sú zdanlivo náhodné. Ale sú to ľudia čo často predávajú a inzerujú.
Ono totiž ak neviete všetky veby sú sledované a povinne musia VŠETKO archivovať.
Jednoduché.
Takže plácáte do větru...
Já myslela, že víte o nějakých pákách.
Inzerát prodám, neznamená zisk. Inzerát není důkaz.
Ahjo, tak po milionté..
Zakázat chov bez pp (jak nevím, vymyslete to za mě), přestanou se štěňata bez PP objevovat v inzerátech, vezme to všechno výkup a černý trh jen pokvete. Jediné trochu rozumné řešení je čipování, v některých městech už to funguje, aspoň někteří psi neskončí v útulcích.
Nějak vymýtit ten výkup a většina opravdových množek ze sklepa by ztratila kšeft.
No a pak samozřejmě kde nebude nabídka nebude poptávka = osvěta, ale aby mi někdo nakazoval jaké zvíře si smím koupit a jaké ne, jestli musím chovat potkany s PP na zkrm, nebo králíky na pekáč, nebo aby mi nějaký uředník lezl do baráku a koukal kolik má psů, nebo jestli má můj podvraťák kulky a jestli náhodou není chovný, to fakt ne Pro mě za mě, ať si klidně někdo prodá křížence za 2k nebo za 5k, když jsou dobře krmeni a nijak nestrádají, je to jen na lidech co si za kolik koupí a jsem ráda, že ještě jakž takž v tomhle máme volnou ruku a možnost volby.Člověk sám musí uvážit jestli chce psa s PP nebo bez, co je pro a proti a jestli ani taková osvěta nepomůže, je to marné.
Každý musí podať daňové priznanie. A aj príjmy. A nik z týchto ľudí tieto príjmy neuvádza.
Síce inzerát nei je priamy dôkaz, ale nepriamy. A ak chcú vedia si zistiť aj Kto si tie inzeráty pozerá a dokonca sú odpočúvané a archivované telefonické hovory, SMS, Maily.
Zdá sa vám to málo?
Mne nie. Páky sú. Len vymožiteľnosť je slabá. Ale to je na inú tému.
mikimajky
napsal(a):
Plácate vy.
Overte si na danovom úrade či na to majú úpáky, alebo nie.
Podle inzerátů je to nesmysl, k daňového řízení jsou potřeba důkazy.
Nevíte o čem mluvíte a jen tu trollujete. Mylně jsem se domnívala, že o tom opravdu něco víte.
Teď už vím, že nevíte a jen plácáte nesmysly.
mikimajky
napsal(a):
Každý musí podať daňové priznanie. A aj príjmy. A nik z týchto ľudí tieto príjmy neuvádza.
Síce inzerát nei je priamy dôkaz, ale nepriamy. A ak chcú vedia si zistiť aj Kto si tie inzeráty pozerá a dokonca sú odpočúvané a archivované telefonické hovory, SMS, Maily.
Zdá sa vám to málo?
Moc koukáte na televizi - vraťte se do reality
TAk si ma nevšímajte a trotlujete tu vy
ja som napísal ako to funguje.
To že vbyo tom nemáte páru neznamená že to tak nie je.
Ale s blbcom nemá zmysel diskutovať.
Zas jedna krava čo si myslí že zožrala všetku múdrosť sveta lebo je s prahy. Takéto telce mám najradšej.
Slušným diskutérom sa tu ospravedlňujem, ale na toto fakt nemám náladu anitrpezlivosť.
mikimajky
napsal(a):
TAk si ma nevšímajte a trotlujete tu vy
ja som napísal ako to funguje.
To že vbyo tom nemáte páru neznamená že to tak nie je.
Ale s blbcom nemá zmysel diskutovať.
Zas jedna krava čo si myslí že zožrala všetku múdrosť sveta lebo je s prahy. Takéto telce mám najradšej.
Slušným diskutérom sa tu ospravedlňujem, ale na toto fakt nemám náladu anitrpezlivosť.
Je mi Vás jen a jen líto, plácáte nesmysly a ještě urážíte? Zřejmě Vás "omlouvá" jen Vaše nízké IQ (to je vidět i na ostatních příspěvcích).
mikimajky
napsal(a):
Zdá sa vám to málo?
Tak prý se dá poznat, že máte napíchnutý telefon podle toho, že slyšíte v hovoru ozvěnu, co je na tom pravdy netuším, já ji slyším skoro pokaždé, tak jestli to někdo poslouchá a následně nabonzuje Babišátku, že jsem támle Máni prodala nezdaněných 30 vajec na pečení, nebo neoznačeného beránka do klobás, místo chystání atentátu na Zemana, tak to potěš koště
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Janae
napsal(a):
A pani je znalec.
V mém okolí zavřeli několik hospod a to jen z toho důvodu, EET je prostě další buzerace hospody byly už tak sotva výdělečné, většinou na ně obec připívala. Ty lidi to dělali jako koníček, jako přivýdělek k důchodu. Byla to jedna z mála možností, kde se mohla scházet ves. Ale to chytrá pani z města těžko pochopí.
A zákon na zákaz množení kříženců, to už je opravdu komedie.
Sorry, ale z města fakt nejsem a co se týče právě těch pokladen, bavila jsem se u nás v hospod ějaký to mělo dopad, říkali že je to trochu složitější ale že je to aspoň páka na ty co kupovali třeba maso z neověřených zdrojů, nechtěli moc platit daně atd... Sama do toho nevidím, napsala jsem to jako příklad a to co mi řekl náš hostinský. A taky se směju nad tím, že tady většina neumíte číst, nepsala jsem přímo o zakazu množení psů bez PP ale o nějakých pravidlech skrz prodej bez PP. A víte co, já mám víkend...
Bože ty si krava.
Fakt nemám slov.
Urážať si začala prvá ty. Tak si vyser oko keď mám nízke IQ. Evidentne vieš o čom točíš a robila si so mnou testy.
Ale fakt s blbou kravou tu nemá zmysel niečo preberať.
Mimochodom vieš mi dokladovať svoj IQ test?
Ja možno svoj nájdem, aby sio nebola prekvapená.
mikimajky
napsal(a):
Bože ty si krava.
Fakt nemám slov.
Urážať si začala prvá ty. Tak si vyser oko keď mám nízke IQ. Evidentne vieš o čom točíš a robila si so mnou testy.
Že slovo kráva tady kontrola vulgarismů nestopne, to ještě pochopím, když je tu na vedlejších diskuzích někdo chová, ale to "vysrání" mě překvapilo.
Sam 90210
napsal(a):
Tak prý se dá poznat, že máte napíchnutý telefon podle toho, že slyšíte v hovoru ozvěnu, co je na tom pravdy netuším, já ji slyším skoro pokaždé, tak jestli to někdo poslouchá a následně nabonzuje Babišátku, že jsem támle Máni prodala nezdaněných 30 vajec na pečení, nebo neoznačeného beránka do klobás, místo chystání atentátu na Zemana, tak to potěš koště
Myslím že ich to nezújma. Teda ani psi ani 30 vajec. Ale ak by chceli páky na to sú. Zákony si urobili aby mohli ľudí kontrolovať.
A ano sám som mal chvílku napichnutý telefon. Viem to od zdroja.
Ale vtedy som robil s autami a to bolo pre nich zaujmavé.
Dokonca viem o viac veciach na seba čo som bol prekvapený a prišlo sa na to úplnou náhodou. Ale vysvetlovať to tu nebudem.
Sme mimo tému.
mikimajky
napsal(a):
Bože ty si krava.
Fakt nemám slov.
Primitiv se pozná podle vyjadřování.
Neurážím, chtěla jsem vědět, jaké mají na Slovensku páky. Očividně nic nevíš a tak plácáš nesmysl - to není urážka, to je holý fakt.
mikimajky
napsal(a):
K tomu fakt nemám co říct...
Lorie161
napsal(a):
Králiky mám s pp, chci aby měli dané vlastnosti, u psa na tom netrvám..Tím bych se fakt moc nechlubila a jestli je pro vás velký rozdíl koupit psa za 5tisíc a nebo čistokrevného, ale nestandarda za 8tisíc, tak to je mi fakt líto...
Jasně, pes se dá na zahradu a může být jaký chce. Proč řešit jeho povahu nebo pracovní dovednosti, když to stejně k ničemu není.
Janae

XXX.XXX.253.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sorry, ale z města fakt nejsem a co se týče právě těch pokladen, bavila jsem se u nás v hospod ějaký to mělo dopad, říkali že je to trochu složitější ale že je to aspoň páka na ty co kupovali třeba maso z neověřených zdrojů, nechtěli moc platit daně atd... Sama do toho nevidím, napsala jsem to jako příklad a to co mi řekl náš hostinský. A taky se směju nad tím, že tady většina neumíte číst, nepsala jsem přímo o zakazu množení psů bez PP ale o nějakých pravidlech skrz prodej bez PP. A víte co, já mám víkend...
Bavím se o vesnických hospodách, zde se nevaří. Ono se to pro těch 105 lidí co tu žije nevyplatí, je to koníček a služba lidu, EET už je pro zbytečná buzerace a ty pokuty jsou likvidační.
Jaksi nám tu končí vše včetně plesů.
Jsem zvědavá, EET se konkrétně mě týká někdy během roku. Zatím mi nikdo nebyl schopný říct na kolik ta sranda vyjde, ani ty hostinští zatím pořádně netuší. A konkrétně můj obor to neřeší, švindl je postihnutelný už dne s a kdo švindluje, toho EET nezastaví. Opět to bude jen buzerace poctivých.
A ti psi, nebylo by lepší nějak postihnou opravdové množírny než nadávat na někoho, kdo nechá feně jednou štěňata? Oni ty štěňata jsou stejně většinou po rodině nebo zjistí, že za ty peníze jsou štěňata prodělečný podnik a odpustí si je.
Byla bych pro povinné čipování.
Je to v preklade za za tritisíc verzus 12- 15 tisíc. A áno je to pre mňa rozdiel a zbytočne vyhodené peniaze za niečo čo nepožadujem.
Čo je na tom nepochopiteľné.
Prečo by som sa s tým nepochválil že mám králiky s PP u ktorých to pre mňa zmysel malo zaplatiť ?
Kde je ale rozdiel nejakých 150-300 korún?
Prečo by som mal niekoho iného počúvať čo a ako mám robiť?
Vy potrebujete na svoje rozhodnutia niekoho iného?
Ale čím dlhšie som na tejto diskusii prichádzam k názoru že moju neštandardnú fenu dám pripustiť a budem to predávať.
Už roky odo mňa žiadajú ľudia šteňatá. Nikdy doteraz som to neurobil, ale fakt sa asi zaradím k množiteľom.
mikimajky
napsal(a):
Je to v preklade za za tritisíc verzus 12- 15 tisíc. A áno je to pre mňa rozdiel a zbytočne vyhodené peniaze za niečo čo nepožadujem.
Čo je na tom nepochopiteľné.
Prečo by som sa s tým nepochválil že mám králiky s PP u ktorých to pre mňa zmysel malo zaplatiť ?
Kde je ale rozdiel nejakých 150-300 korún?
Prečo by som mal niekoho iného počúvať čo a ako mám robiť?
Vy potrebujete na svoje rozhodnutia niekoho iného?
Ale čím dlhšie som na tejto diskusii prichádzam k názoru že moju neštandardnú fenu dám pripustiť a budem to predávať.
Už roky odo mňa žiadajú ľudia šteňatá. Nikdy doteraz som to neurobil, ale fakt sa asi zaradím k množiteľom.
Tak proč si radši nepořídíte psa z útulku, když jsou to pro vás zbytečně vyhozené peníze?
Ani radši nechci vědět čím psa krmíte, předpokládám, že kdyby měl vážnější zdravotní problém, radši ho dáte utratit než aby jste za něj zaplatit léčbu na veterině..
asurwic
napsal(a):
Jasně, pes se dá na zahradu a může být jaký chce. Proč řešit jeho povahu nebo pracovní dovednosti, když to stejně k ničemu není.
Ano mám psov na záhrade, To je nejaký problém?
Jáj vy chcete určovať aj kde ich môžem mať a čo a ko mám robiť. No to som nevedel.
Mám psov na stráženie. Majú výcvik, ale tosom tu už písal. Majú celý dvor pre seba a chodia pravidelne na prechádzky. Dokonca staršia suka so mnou behávala každé ráno 12 -15 km. Chodia na túry do lesov.
Vodítko nenosím a nepoužívam. Iba pri šteňati.
O psov mám postrané, Sú očkované dobre živené. Ale sú na dvore. Do domu môžu max na chodbu ako aj dnes ráno aby sa zohriali a zasa von.
Majú zateplené búdy. Poslúchajú na slovo.
Prečo by som mal riešiť prácu keď s nimi nechcem pracovať?
Aport ich nebaví. Stopovanie trocha. Obrana ano. To robíme. Spýtam sa koľko chovatelov čo cvičí obranu má doma svoj vlastný rukáv?
Možno tak 5% ja mám svoj lebo psov to baví a ísť raz do týždňa na cvičák je málo. Svojich psov mám rád a verím im.
Suku mám povahovo mäkkú, ale to je mojha chyba že som bral psa po papierových rodičoch kde je to dané ako prednosť.
Teraz som bral šteňa po bezpapierových rodičoch, ale pracovná línia kde je práve ostrosť ktorá mi u mojej suky chýbala.
Ale vy zrejem viete najlepšie čo mám doma čo vyžaduejm a čo potrebujem. a aj to čo považujem za doležité.
Lorie161
napsal(a):
Tak proč si radši nepořídíte psa z útulku, když jsou to pro vás zbytečně vyhozené peníze?
Ani radši nechci vědět čím psa krmíte, předpokládám, že kdyby měl vážnější zdravotní problém, radši ho dáte utratit než aby jste za něj zaplatit léčbu na veterině..
Ano presne tak to je. To máte úplnú pravdu.
Vy to viete najlepšie.
Lorie161
napsal(a):
A prečo nie psa z útulku? pretože chcem vidieť oboch rodičov. Aby som mal zhruba predstavu. A nebudem si za to predsa priplácať 400€ za PP kde mi to ale tiež negarantujú.
Lorie161
napsal(a):
A jasné krmim granule z teska a pomyje. To im chutí.
Samozrejem je to iba vec tak prečo by som to nedal utratiť kamarát mi to zastrelí za dedinou..
Janae

XXX.XXX.253.8
mikimajky
napsal(a):
A prečo nie psa z útulku? pretože chcem vidieť oboch rodičov. Aby som mal zhruba predstavu. A nebudem si za to predsa priplácať 400€ za PP kde mi to ale tiež negarantujú.
No u našeho plemene se dělají krevní testy, takže jistota je.
Ale baví mě, že má někdo pocit, že pes bez PP žije na řetězu, je mizerně krmen a není dopřána lékařská péče.
mikimajky
napsal(a):
Ano mám psov na záhrade, To je nejaký problém?
Jáj vy chcete určovať aj kde ich môžem mať a čo a ko mám robiť. No to som nevedel.
Mám psov na stráženie. Majú výcvik, ale tosom tu už písal. Majú celý dvor pre seba a chodia pravidelne na prechádzky. Dokonca staršia suka so mnou behávala každé ráno 12 -15 km. Chodia na túry do lesov.
Vodítko nenosím a nepoužívam. Iba pri šteňati.
O psov mám postrané, Sú očkované dobre živené. Ale sú na dvore. Do domu môžu max na chodbu ako aj dnes ráno aby sa zohriali a zasa von.
Majú zateplené búdy. Poslúchajú na slovo.
Prečo by som mal riešiť prácu keď s nimi nechcem pracovať?
Aport ich nebaví. Stopovanie trocha. Obrana ano. To robíme. Spýtam sa koľko chovatelov čo cvičí obranu má doma svoj vlastný rukáv?
Možno tak 5% ja mám svoj lebo psov to baví a ísť raz do týždňa na cvičák je málo. Svojich psov mám rád a verím im.
Suku mám povahovo mäkkú, ale to je mojha chyba že som bral psa po papierových rodičoch kde je to dané ako prednosť.
Teraz som bral šteňa po bezpapierových rodičoch, ale pracovná línia kde je práve ostrosť ktorá mi u mojej suky chýbala.
Ale vy zrejem viete najlepšie čo mám doma čo vyžaduejm a čo potrebujem. a aj to čo považujem za doležité.
Mějte si psa kde chcete. Nepsala jsem tak úplně o umístění jako o přístupu.
A když máte psa pro nějaké využití, běháte s ním a chodíte na tůry, tak jste ho nechtěla po rodičích, kteří mají alespoň to blbé RTG kloubů? Tedy, jestli někdo na Slovensku testuje i bezpapíráky, tak se omlouvám - u nás neznám nikoho takového.
Obrany necvičím (tedy ne se svými psy) a rukávy mám poslední tři + nějaké pešky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No dál už to nečtu. Fakt jako byste byla tak "hodná" a činila se pro dobro společnosti? Obětovala svůj volný čas na boj s... S čím vlastně? S tím, že chudáci psi? S tím, že někdo má víc než Vy? Nevím co Konkrétně Vy, určitě to myslíte dobře, ale tak nakonec to sklouzne k variantě b.
Jak to bude, jak se vším, napráskat co a kde se dá, když se někomu jen trochu daří, nebo by dařit mohlo. To Češi umějí suprově. Nejde o to, že ta kontrola na udání nic nenajde. Když už bude podnět, kontrola musí být. Opruz to je, i když se nic nenajde.
"Ta kontrola tam byla, koukněte, ukažte si prstem, oni si to příště rozmyslí, dobře jim tak, já jsem tak dobrý.".
asurwic
napsal(a):
Mějte si psa kde chcete. Nepsala jsem tak úplně o umístění jako o přístupu.
A když máte psa pro nějaké využití, běháte s ním a chodíte na tůry, tak jste ho nechtěla po rodičích, kteří mají alespoň to blbé RTG kloubů? Tedy, jestli někdo na Slovensku testuje i bezpapíráky, tak se omlouvám - u nás neznám nikoho takového.
Obrany necvičím (tedy ne se svými psy) a rukávy mám poslední tři + nějaké pešky.
Nie nerobil som ani ten blbý RTG klbov. Čo by to zmenilo?
To že máte rukáv neznamená že ho majú ostatní. Dokonca ani blbý pešek im nekúpia to majú psov s PP.
Viem o psoch s PP ktorý sú zatvorený v kotercoch. Majú RTG a blbý život. Alew majú ich chovatelia ktorí chceli aby mali dané vlastnosti a exteriér. Pes vživote nebol z dvora. Nikdy s ním nik nerobil. Nemá výcvik. Ale má PP a nepodporil množiteľa.
To nie je tom či má pes PP ale o prístupe.
Tak ma napadlo čo sa stane so psom ak má zlé RTG? Alebo nevyhovuje štandardom?Alebo ak vrhne 8-10 mladých? Ako sa to rieši v PP chove?
Ďá sa utratiť?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Janae
napsal(a):
Bavím se o vesnických hospodách, zde se nevaří. Ono se to pro těch 105 lidí co tu žije nevyplatí, je to koníček a služba lidu, EET už je pro zbytečná buzerace a ty pokuty jsou likvidační.
Jaksi nám tu končí vše včetně plesů.
Jsem zvědavá, EET se konkrétně mě týká někdy během roku. Zatím mi nikdo nebyl schopný říct na kolik ta sranda vyjde, ani ty hostinští zatím pořádně netuší. A konkrétně můj obor to neřeší, švindl je postihnutelný už dne s a kdo švindluje, toho EET nezastaví. Opět to bude jen buzerace poctivých.
A ti psi, nebylo by lepší nějak postihnou opravdové množírny než nadávat na někoho, kdo nechá feně jednou štěňata? Oni ty štěňata jsou stejně většinou po rodině nebo zjistí, že za ty peníze jsou štěňata prodělečný podnik a odpustí si je.
Byla bych pro povinné čipování.
Říkám nevidím do toho EET jen jsem napsala, co mi bylo řečeno, mě samotné se EET netýká takže jsem to nijal hloubkově nestudovala, ale ano, byla bych pro povinné čipování, mám dojem žev některých městech na to lidem přispívali.
mikimajky
napsal(a):
To že máte rukáv neznamená že ho majú ostatní. Dokonca ani blbý pešek im nekúpia to majú psov s PP.
Viem o psoch s PP ktorý sú zatvorený v kotercoch. Majú RTG a blbý život. Alew majú ich chovatelia ktorí chceli aby mali dané vlastnosti a exteriér. Pes vživote nebol z dvora. Nikdy s ním nik nerobil. Nemá výcvik. Ale má PP a nepodporil množiteľa.
Tak ma napadlo čo sa stane so psom ak má zlé RTG? Alebo nevyhovuje štandardom?Alebo ak vrhne 8-10 mladých? Ako sa to rieši v PP chove?
Ďá sa utratiť?
Ne Vy a Váš pes. Mám na mysli rodiče. Kdyby měli oba hodnoty 3 a více, tak by tím s největší pravděpodobností trpěla i štěňata a moc hlídání, běhání ani obran by si neužila.
Janae
napsal(a):
No u našeho plemene se dělají krevní testy, takže jistota je.
Ale baví mě, že má někdo pocit, že pes bez PP žije na řetězu, je mizerně krmen a není dopřána lékařská péče.
Krvné testy zaručia povahu?
Myslím že nie. Iba čistokrvnosť plemena. Ani neskoršie vady nezaručia.
Takže ja beriem psa za 100€ a nie za 500€.
Ja mám iné priority. Prečo majú niektorí potrebu vnucovať ten svoj názor ako jediný správny?
A ano nietorí sa domnievajú žedoma psa uviažem k búde na reťaz keď nemá PP. A žere seno.
Moji denne dostávajú okrem granúl ( nie nezavrhujem ich) je to pre mňa pohodlné hlavne v takýchto mrazoch na noc dať granule, cez deň dostávajú (surové) mäso. To je ich hlavná zložka. Okrem toho zeleninu a ryžu. Myslím že majú pokryté všetko čo potrebujú. Vet u nich nikdy nezistil nijaký problém. Tak okrem bežných kontrol a očkovaní k Vet nechodíme.
Ale zas sa tu niekto obuej do mňa že zle krmim. To zas bude debata
mikimajky
napsal(a):
Ďá sa utratiť?
Pokud má špatné testy, tak se neuchovní a nemá štěňata. Pokud neodpovídá standartu označí se opět za nestandardní a nechová se na něm.
Kdežto když rodiče vašeho psa neměli udělané testy, mohli mít velké hodnoty dysplazie, které může mít i vaše fena a vy víte prd.
asurwic
napsal(a):
Ne Vy a Váš pes. Mám na mysli rodiče. Kdyby měli oba hodnoty 3 a více, tak by tím s největší pravděpodobností trpěla i štěňata a moc hlídání, běhání ani obran by si neužila.
Netuším. Nikdy som toto fakt neriešil.
Viem že psi a dosť aj NO na toto trpia, ale zatial som asi vždy šťastnú ruku.
Moju poslednú fenku som musel dať s ťažkým srdcom utratiť.Vzala mi ju rakovina. Ani tri mesiace liečby nepomohli a stav sa prudko zhoršoval. Nechal som ju na liekoch a injekciách pokým sa "tešila" zo života.
Keď sa jej toto všetko stratilo z očí a vet potrvdil že lepšie to už nebude a ani injekcie už nebudú zaberať, pristúpil som k najťažšiemu rozhodnutiu aké som doteraz musel urobiť.
Aj teraz mám slzy na krajíčku
Bol to môj najlepší pes zatial.
Andrýsek3
napsal(a):
Pokud má špatné testy, tak se neuchovní a nemá štěňata. Pokud neodpovídá standartu označí se opět za nestandardní a nechová se na něm.
Kdežto když rodiče vašeho psa neměli udělané testy, mohli mít velké hodnoty dysplazie, které může mít i vaše fena a vy víte prd.
Myslel som ako to je v chovnej stanici ak sa niečotaké vrhne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
tapina
napsal(a):
No dál už to nečtu. Fakt jako byste byla tak "hodná" a činila se pro dobro společnosti? Obětovala svůj volný čas na boj s... S čím vlastně? S tím, že chudáci psi? S tím, že někdo má víc než Vy? Nevím co Konkrétně Vy, určitě to myslíte dobře, ale tak nakonec to sklouzne k variantě b.
Jak to bude, jak se vším, napráskat co a kde se dá, když se někomu jen trochu daří, nebo by dařit mohlo. To Češi umějí suprově. Nejde o to, že ta kontrola na udání nic nenajde. Když už bude podnět, kontrola musí být. Opruz to je, i když se nic nenajde.
"Ta kontrola tam byla, koukněte, ukažte si prstem, oni si to příště rozmyslí, dobře jim tak, já jsem tak dobrý.".
Může mi někdo něco vysvětlit? To si tady vážně všichni myslíte, že ve finále závidím lidem co prodávají bez PP nebo klidně i s PP a daří se jim? To jako mě opravdu všichni máte za závistivou mrchu? Co jsou jí psi jedno a jde jí jen o to lidem škodit? Mohli byste mi prosím napsat dle čeho to soudíte? To nikoho ještě nenapadlo vymyslet opravdu něco, co by ochránilo ty dušičky a neuškodilo solidním chovatelům? To je takový problém dát hlavy dohromady a opravdu přijít s nápadem než jen ostatní urážet a zesměšňovat? Lidi co je to s vámi? To už z vás všech odešla soudnost, svědomí a slušný chování ?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Může mi někdo něco vysvětlit? To si tady vážně všichni myslíte, že ve finále závidím lidem co prodávají bez PP nebo klidně i s PP a daří se jim? To jako mě opravdu všichni máte za závistivou mrchu? Co jsou jí psi jedno a jde jí jen o to lidem škodit? Mohli byste mi prosím napsat dle čeho to soudíte? To nikoho ještě nenapadlo vymyslet opravdu něco, co by ochránilo ty dušičky a neuškodilo solidním chovatelům? To je takový problém dát hlavy dohromady a opravdu přijít s nápadem než jen ostatní urážet a zesměšňovat? Lidi co je to s vámi? To už z vás všech odešla soudnost, svědomí a slušný chování ?
Teď to nemyslím nijak zle ani se nechci hádat, ale myslíte to dobře a chcete udávat, pardon ale to mi nejde dohromady a udavače prostě nesnáším... i kdyby se jednalo o udávání inzerátů s titulkem "prodám čistokrevná štěňata bez pp za 3000." Jako kdyby vás někdo úplně cizí udal aniž by cokoliv o vás věděl, prostě, jak to jen říct, někdy je lepší starat se sám o sebe a mít zameteno před vlastním prahem, než se starat o druhé.Neuznávám množení, ale všechny ty štěňata bez PP přece jen taky nejsou chudinky. Jo udala bych pravé množírny a lidi co týrají zvířata, ale ne někoho o kom vím prd a pouze vidím inzerát.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neříkám, že Vy, to vůbec. Chápu, že Vy jste to primárně myslela jakoby pro ty psy.
Ale fakt vím, že lidi se toho chytí. Zvlášť ti, kteří mají nejvíc máslo na hlavě.
Příklad. Když někdo řekne o někom na tom správném úřadě byť i úplný nesmysl, musí se to prošetřit. Prostě musí, protože je to závažné, v obecném zájmu. Samozřejmě, když je dotyčný nevinný, jakoby se nic neděje. Jenomže je to pro toho nevinného strašná otrava a omezení a nakonec to skončí u toho, že se takhle bude vzájemně "likvidovat" - otravovat - konkurence. Navíc lidi vidí, že kontrola probíhá, je to jakoby tak trochu ostuda. Kdo vydrží víc.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nie tu vám to nikto nevysvetlí.
Tu je lepšie namiesto argumentu napísať že pláca aje primitív.
Páky a zákony na to sú už teraz. Len zatial to nie je pre štát zaújmavé. A obávam sa či niekedy aj bude.
Pretože náklady na to sú veľké a efekt malý.
Vyrieši to iba trh. Ak sa niečo zakáže zákonom, začne to fungovať ako čierny trh. A tam majú ešte menší dosah ako teraz.
Ono stačí keď ľudia nebudú kupaivať fakt všetko čo sa im ponúkne.
Ale to je na dlhý debata zrejme nie na tomto fóre kde je povolený iba jeden názor.
Nemusíte nikomu závidieť. Jednoducho to reguláciou asi nepôjde, ale osvetou ako tu už niekto písal.
A treba nie všetky chovy be PP, ale iba tých čo to majú fakt ako zárobok a nestarajú sa o zvieratá.
Ale to sa dá už teraz len keby chceli.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když, už sedím u pc a musím pracovat, tak jsem se cvičně na odreagování podívala i sem - Attilo8, to snad nemyslíte vážně nemusíme ani chodit za hranice, byla jste někdy ve velkochovech? Slepice, kuřata, drůbež obecně, prasata, hovězí dobytek...situace se samozřejmě mění k lepšímu, ale pomalu. Pokud je pro nosnici legislativně daná plocha 750 cm2, dokážete si to představit? Co by podle vás měli veterináři dělat? Zákazník s vořechem či bezpapírovým psem je stejný zákazník jako výstavní šampion. Ano, množírny by se měli postihovat, ale ne proto, že množí bez PP, ale proto, že zvířata týrají v naprosto nevyhovujících podmínkách. Zákon pro ochranu zvířat je prima, ale vymahatelnost je nízká. am byste mohla upřít síly - dělit psy na s PP a bez PP je kravina.
saola
napsal(a):
Když, už sedím u pc a musím pracovat, tak jsem se cvičně na odreagování podívala i sem - Attilo8, to snad nemyslíte vážně nemusíme ani chodit za hranice, byla jste někdy ve velkochovech? Slepice, kuřata, drůbež obecně, prasata, hovězí dobytek...situace se samozřejmě mění k lepšímu, ale pomalu. Pokud je pro nosnici legislativně daná plocha 750 cm2, dokážete si to představit? Co by podle vás měli veterináři dělat? Zákazník s vořechem či bezpapírovým psem je stejný zákazník jako výstavní šampion. Ano, množírny by se měli postihovat, ale ne proto, že množí bez PP, ale proto, že zvířata týrají v naprosto nevyhovujících podmínkách. Zákon pro ochranu zvířat je prima, ale vymahatelnost je nízká. am byste mohla upřít síly - dělit psy na s PP a bez PP je kravina.
Súhlasím.
Chovám psy s PP a úmyslné množení bez Pp se mi nelíbí, ale je to prostě věc poptávky. Je to úplně stejný případ, jako prodej sraček v supermarketech jako potraviny pro lidi. Je to taky jen věc poptávky a nižší ceny a s daleko horším dopadem (zdraví). Nemá smysl tady řešit tyhle věci, protože je nikdo nevyřeší, pokud nejde o týrání. Pro peníze se často množí i psi s PP a to podle mého názoru, který nikomu nenutím, je stejný hnus. Pes není hospodářské zvíře, aby se ždímal pro prachy. Poznal jsem případy, že chovatel měl doma několik průměrných chovných fen a každoročně každá vrhla štěňata s PP a i tyto odchovy s PP měly sem tam nějaké vady. Takovýhle chovatelé pak nadávali na množírny a bezpapíráky. Rozdíl mezi těmihle chovateli a množiteli je ale jen v těch papírech a ceně, morálka stejná.
Na nějaký takovýhle zákon klidně zadavatel-ka může zapomenout. Dokud lidi budou chtít psy bez PP nebo třeba salámy s chemickými konzervanty, zchutňovadly a barvivem a bez masa nebo např. levnější maso napumpované vodou a škrobem, tak se tohle všechno bude produkovat. Napsal jsem to dost zjednodušeně, ale prostě to tak je.
napsal(a):
No, a tady se neshodneme.
Ono zrovna registrační pokladny, to je taky buzerace, která akorát obtěžuje, buzeruje, těm, kteří už teď dělají co mají zvyšuje náklady a přidává práci, a jestli si myslíte, že to nějak omezí šedou ekonomiku, tak se budu smát.
S jakýmkoliv nařízením, který by shora omezoval chov psů, by to bylo stejné. Akorát buzerace slušných.
Některá nařízení, která by v praxi omezila chovy by byla dost potřebná třeba ta, že by byl každý chov povinně evidován a podléhal stejným pravidlům a omezením jako chovy s PP, tedy co do věku matky a co do počtu vrhů za rok. a nařídit to by nebylo zase tak pracné, pracná by byla jen kontrola. a možná ani ta ne, ale problém vidím v tom, že v zemi není dostatek útulků, kam by mohla být odebraná zvířata umístěna, ošetřena, vyléčena a odtud nabízena.
jen si vzpomenu, jaký boj musí člověk svádět, aby se obec ujala zatoulaného psa, a o kočkách, o těch ani nemluvím. Na kočky kašle skoro každý.
s EET souhlasím, i když mně se zatím netýká, až později, ale jestli někteří lidé mohou podnikat jen tak, že neplatí daně, a o tom to je, bude asi lepší s tím praštit. Akceptovat. že někdo daně platí a jiný ne je špatně a je v pořádku, že se proti tomu něco dělá.
kvido46

XXX.XXX.239.225
saola
napsal(a):
Souhlas.

stop týrání
napsal(a):
Některá nařízení, která by v praxi omezila chovy by byla dost potřebná třeba ta, že by byl každý chov povinně evidován a podléhal stejným pravidlům a omezením jako chovy s PP, tedy co do věku matky a co do počtu vrhů za rok. a nařídit to by nebylo zase tak pracné, pracná by byla jen kontrola. a možná ani ta ne, ale problém vidím v tom, že v zemi není dostatek útulků, kam by mohla být odebraná zvířata umístěna, ošetřena, vyléčena a odtud nabízena.
jen si vzpomenu, jaký boj musí člověk svádět, aby se obec ujala zatoulaného psa, a o kočkách, o těch ani nemluvím. Na kočky kašle skoro každý.
s EET souhlasím, i když mně se zatím netýká, až později, ale jestli někteří lidé mohou podnikat jen tak, že neplatí daně, a o tom to je, bude asi lepší s tím praštit. Akceptovat. že někdo daně platí a jiný ne je špatně a je v pořádku, že se proti tomu něco dělá.
Ano, nařídit není pracné nic.
Ale přemýšlejte. Kdyby něco takového bylo nařízené, tak pro účely té kontroly by chovatel MUSEL POVINNĚ všechno tohle evidovat, hlásit, archivovat několik let. Ke každému psovi by si člověk musel koupit a vyplňovat šanon lejster.
A bez těch lejster - pravděpodobně nějakých úředních, ze státem provozovaného úřadu - kolik by taková sranda stála daňové poplatníky - by takové nařízení bylo k ničemu, a ne že ne. Jak u feny poznáte, jestli jí je rok nebo rok a půl? Nepoznáte. Aniž by byla trvale označená a aniž má úředně vydaný dokument s datem narození, nepoznáte nic. Podle zubů to vypadá stejně. Do očkovacího průkazu si každý může napsat co chce.
To stejný počet vrhů. Jak chcete zabránit tomu, abych prostě druhý vrh nahlásila na jinou fenu?

stop týrání
napsal(a):
Jo, k tomu EET - tam není sranda v tom, že ti hnusní odporní živnostníci neplatí daně a proto nechtějí EET. To vám říká Babiš.
Tady je sranda v tom, že ne všichni živnostníci se topí v milionech, které si nakradli neplacením daní. Je spoustu malých, kteří si vydělají za rok tolik, že, teď se podržte, stejně žádné daně z příjmu neplatí. Protože prostě existuje něco, čemu se říká sleva na poplatníka, a pokud dotyčnému vyleze daň z příjmů menší než ta sleva, neplatí nic. Ale tenhle výdělek na skromné živobytí stačí. Je to nějakých 13500, - za měsíc, víc, pokud má dotyčný manželku nebo děti. Z toho zaplatí čtyři tisíce povinné zálohy, zůstane mu nějakých devět čistýho, hajzlovi zlodějskýmu. Ale má třeba před důchodem, nebo je to žena s dětmi doma, nebo prostě v okolí není práce.
No a tenhle člověk si najednou ze SVÝHO musí pořídit kasu a všechny ty pitomosti kolem. A Hrabiš mu řekne, že si může zaplatit o pět tisíc menší daň. Jenže on žádnou daň neplatí, takže tohle mu fakt nepomůže. A těch pět litrů prostě nemá.
Takže s tím praští ne proto, že nechce platit daně, ale protože náklady na kasu jsou prostě příliš vysoké. A půjde si stoupnout na pracák a nazdar.
A ten obchod s potravinami, nebo drogérii, nebo vesnickou nalejvárnu zavře a už tam žádná nebude. Super, že?
No jo no, tak když jsme si to zvolili, tak to máme. Ani se tomu nedivím. Úspěch (byť zasloužený nebo relativní), poctivost a slušnost se u určité části populace neodpouští. Proto to dopadlo tak jak dopadlo. Věřím, že nebude hůř.
Takový český sen. I ty můžeš. A když nemůžeš, ať nemůže ani on.
Mně na tom nevadí ani ta evidence, provázená potřebnými kontrolami. Mně na tom vadí ten zavedený práskačský systém a podpora v něm. Ne prokazování viny, ale prokazování neviny. Dehonestace předem.
napsal(a):
Jo, k tomu EET - tam není sranda v tom, že ti hnusní odporní živnostníci neplatí daně a proto nechtějí EET. To vám říká Babiš.
Tady je sranda v tom, že ne všichni živnostníci se topí v milionech, které si nakradli neplacením daní. Je spoustu malých, kteří si vydělají za rok tolik, že, teď se podržte, stejně žádné daně z příjmu neplatí. Protože prostě existuje něco, čemu se říká sleva na poplatníka, a pokud dotyčnému vyleze daň z příjmů menší než ta sleva, neplatí nic. Ale tenhle výdělek na skromné živobytí stačí. Je to nějakých 13500, - za měsíc, víc, pokud má dotyčný manželku nebo děti. Z toho zaplatí čtyři tisíce povinné zálohy, zůstane mu nějakých devět čistýho, hajzlovi zlodějskýmu. Ale má třeba před důchodem, nebo je to žena s dětmi doma, nebo prostě v okolí není práce.
No a tenhle člověk si najednou ze SVÝHO musí pořídit kasu a všechny ty pitomosti kolem. A Hrabiš mu řekne, že si může zaplatit o pět tisíc menší daň. Jenže on žádnou daň neplatí, takže tohle mu fakt nepomůže. A těch pět litrů prostě nemá.
Takže s tím praští ne proto, že nechce platit daně, ale protože náklady na kasu jsou prostě příliš vysoké. A půjde si stoupnout na pracák a nazdar.
A ten obchod s potravinami, nebo drogérii, nebo vesnickou nalejvárnu zavře a už tam žádná nebude. Super, že?
Ne to mi neříká Babiš, to vidím na každém kroku kolem sebe,...samozřejmě je jasné, že někteří nevydělají dost, aby měli platit daně... těm musí být EET úplně volná, ale z jejich záznamů se objeví, jak jsou na tom jejich dodavatelé, např.
i když jsme nebohatý stát, ale pět tisíc za tu dobu kdy se o tom mluví, mohl našetřit každý.
Nikde v mém okolí nic nebylo zavřeno.
tapina
napsal(a):
No jo no, tak když jsme si to zvolili, tak to máme. Ani se tomu nedivím. Úspěch (byť zasloužený nebo relativní), poctivost a slušnost se u určité části populace neodpouští. Proto to dopadlo tak jak dopadlo. Věřím, že nebude hůř.
Mně na tom nevadí ani ta evidence, provázená potřebnými kontrolami. Mně na tom vadí ten zavedený práskačský systém a podpora v něm. Ne prokazování viny, ale prokazování neviny. Dehonestace předem.
Na poctivost, ani na tu relativní, většina našich podnikatelů skutečně neumře.
napsal(a):
Ano, nařídit není pracné nic.
Ale přemýšlejte. Kdyby něco takového bylo nařízené, tak pro účely té kontroly by chovatel MUSEL POVINNĚ všechno tohle evidovat, hlásit, archivovat několik let. Ke každému psovi by si člověk musel koupit a vyplňovat šanon lejster.
A bez těch lejster - pravděpodobně nějakých úředních, ze státem provozovaného úřadu - kolik by taková sranda stála daňové poplatníky - by takové nařízení bylo k ničemu, a ne že ne. Jak u feny poznáte, jestli jí je rok nebo rok a půl? Nepoznáte. Aniž by byla trvale označená a aniž má úředně vydaný dokument s datem narození, nepoznáte nic. Podle zubů to vypadá stejně. Do očkovacího průkazu si každý může napsat co chce.
To stejný počet vrhů. Jak chcete zabránit tomu, abych prostě druhý vrh nahlásila na jinou fenu?
Nesouhlasím, evidence každého odchovu na OÚ spolu s čipem by rozhodně byla tak strašně náročná.. stačí sešit, číslo čipu, jméno chovatele a je to.
nebo snad dnešní papírové odchovy, které zavázány jsou, mají nad sebou úřad? a i tady dochází k podvodům, samozřejmě, jeden vrh s PPP, druhý bez něj na bráchu... ale není to vždycky a počet vykořisťovaných fen to prostě vždycky sníží.
připadá mi to vaše vyjádření jako vymýšlení potíží, které možná nastanou, možná ne, kdo ví, ale rozhodně nenastanou u většiny.
nikdy se nedá zabránit všemu, ale dá se zabránit hodně špatným věcem a výmluvy v tom nepomáhají.
tapina
napsal(a):
Přijde mi to jako blábol bez hlavy... kdo ničí poctivce a česné lidi? kdo ubližuje slušným? kontrola je samozřejmá.

stop týrání
napsal(a):
Nesouhlasím, evidence každého odchovu na OÚ spolu s čipem by rozhodně byla tak strašně náročná.. stačí sešit, číslo čipu, jméno chovatele a je to.
nebo snad dnešní papírové odchovy, které zavázány jsou, mají nad sebou úřad? a i tady dochází k podvodům, samozřejmě, jeden vrh s PPP, druhý bez něj na bráchu... ale není to vždycky a počet vykořisťovaných fen to prostě vždycky sníží.
připadá mi to vaše vyjádření jako vymýšlení potíží, které možná nastanou, možná ne, kdo ví, ale rozhodně nenastanou u většiny.
nikdy se nedá zabránit všemu, ale dá se zabránit hodně špatným věcem a výmluvy v tom nepomáhají.
Jasný, kdo nic nedělá, ten se přece kontrol nemusí bát
Tímhle stylem se zavádí diktatura.

stop týrání
napsal(a):
Ne to mi neříká Babiš, to vidím na každém kroku kolem sebe,...samozřejmě je jasné, že někteří nevydělají dost, aby měli platit daně... těm musí být EET úplně volná, ale z jejich záznamů se objeví, jak jsou na tom jejich dodavatelé, např.
i když jsme nebohatý stát, ale pět tisíc za tu dobu kdy se o tom mluví, mohl našetřit každý.
Jasný, pět tisíc, to nejsou žádné peníze, jen asi půlka čistého platu těch lidí, to každému zůstává jako kapesný k volnýmu užívání, však on jim ten nájem někdo odpustí
Nezlobte se, ale jste mimo.
Jak jim může být EET volná, když jim zvyšuje fixní náklady a přidělává práci?
Máte pravdu jen v tom, že je to super špiclovací nástroj na všechny. Opravdu chceme, aby stát všechno věděl?
jolyha

XXX.XXX.229.101
stop týrání
napsal(a):
A ztkusila jste si tu kasu na EEt za těch 5000 Kč někde koupit a uvést do provozu? Evidentně ne. POmáhala jsem s tím teď jedné starší paní, co u nás "má hospodu". Tj. prostor, kam denně zajde na pivko a max. jednou za čas na paníka pár místních dědulů, kteří by se prostě jinak neměli kde potkat a pokecat. protože co si budem povídat, ty pravé chlapské věci se nedají řešit pokud se sejdou u oběda i s manželkama. prostě dědové chtějí na hoďku denně vypadnout z domu a vycucat si u toho své jedno pivo. paní je v důchodu, celý život se živila jako výčepní, atkže sedět jen tak doma na zadku jí nebyví. taky si říkala, že když všude je řečí jak naseto, že do 5ti tisíc se vleze, nebude hospůdku rušit a zařídí si to. I když jsme se snažily dostat se na co nejnižší cenu - se vším všudy - včetně zapojení, zprovoznění a vysvětlení co s tím - neb paní opravdu není machr přes počítače a dotykáč pro ní bylo v podstatě sprosté slovo - nacpaly jsme se horko těžko do 13 ti tisíc. Jo, možná i proto, že už blbě vidí a byl k tomu potřeba přístroj, na kterém by to přečetla atd., takže malinký tabletek nebo telefonek s pididisplejem by jí opravdu nepomohl. Možná, kdyby se v průběhu posledních let vzdělávala v oboru vymožeností typu dotykáč, tablet, jak si na počítači stáhnout to či ono... proč by to sakra člověk dělal, když to k životu nepotřebuje,. sociální sítě nepoužívá a ka zavolání si mu stačí obyč mobil s tlačítky? No a tím to nekončí. Povinně měsíčně bude platit připojení k intenertu. Jasně, měsíčně 500, co to je? No, při cenách, které má aby to dědové byli schopni utahnout to znaměná jeden vytočený sud piva, tj. vypitých 100 piv. Protože z neznámého důvodu se zavedením EEt zdražily i pivovary. Proč, do té doby asi podváděly? nebo z jakého důvodu? Další problém - aktualizace programů nebudou zdarma, nové aktualizace jsou zpoplatněné. Atd. Takže paní sice EET zkousla. Ale obávám se, že dlouho nevydrží. Lidi ve městech a tí, co chodí do velkých hospod, kde se vaří atd., vůbec nemají ponětí o čem je řeč. Navíc tedy - u nás každý rok byly pořádány plesy - myslivecký, hasičský, školní... Dva z nich už se letos nekonají. Obsluhující tad. to dělali zadarmo, jako členové spolku, peníze jdou spolku. Ale aby spolek kupoval kasu, sháněl další lidi, kteří každé prodané pivo hned naťukají do krabičky, platil si každý měsíc připijení k internetu, když dělají dvě akce do roka... No, radši se na to vyprdli a nedivím se jim. Takže jo, Babišovi lze fakt poděkovat za úpadek kultury v malých obcích. Teď už na to přišel a chtěl by změny. Co dělal ty tři roky, co to připravoval? Asi něco zaspal.
No a pokud by u psů měl někdo spáchat stejný paskvil jako je tohle, děkuju pěkně, ale za mně osobně ne. Páky proti množírnám jsou. Je tu veterinární správa, finanční úřad. Kdyby chtěli konat a bylo tam něco opravdu špatně, mohou. Ono ale není týráním psů vlastnit jich větší množství. Což spoustě diskutujících nedochází. Nikde v zákoně není psáno kolik psů může člověk mít. Pokud mají řádné krmení a ustájení, jsou očkovaní dle toho co vyžaduje zákon a je dbáno o jejich zdraví, může jich mít člověk klidně 200. Ať se vám to líbí nebo ne. Je to možná blbé psát to na psím foru, ale on ten pes není o nic víc nadzvířetem než ostatní běžně chovaná zvířata. Fakt se divím, že nikomu nevadí velkochovy drůbeže, to, že se živá prasata převáží křížem krážem narvaná v kamionech přes celou Evropu tam a zpět... To pro ně musí být fakt pohodlíčko, viděli jste někdy někdo ten nacpaný kamion zblízka? To nikoho netrápí? Pokud vím, to prase má v inteligenčních testech lepší skóre než pes. Takže se vymlouvat na to, že prasata jsou blbá a je jim to jedno? A co se týká zápazu chovu psů bez PP - to už je úplně blbina. Pravé PP pouze od FCI? Proč? Je to zájmová organizace a nikdo nikoho nemůže nutit být členem jedné konkrétní zájmové organizace. To už tu myslím bylo a do dob komunistů se fakt vrátit nechci. Něco takévho by nemělo šanci projít, protože to odporuje spoustě ostatních zákonu této republiky, včetně ústavy. Mikročipy, registrace psů, ano, to je možné řešení. Ale zase - kdo bude platit ten jeden registr kde budou všichni psi vedeni a kdo to bude hlídat? Která firma ho založí a shrábne za to velmi tučný honorář? Něco jako Kapsch a mýtné? Lahůdka. Přibude několik desítek tisíc úřednických míst? Kdo na ty úředníky bude vydělávat? Sami si na sebe nevydělají, to je pochopitelné. Takže se zvýší daně plošně? Nebo jen každému, kdo je majitelem nějakého toho psa? Sežerte si mě klidně zaživa, ale zákon o zákazu chovu bez PP je fakt blbost. Stačí kouknout na Polsko. zavedli a jak to dopadlo? Není nic těžkého na tom založit si vlastní spolek, na to stačí i jen rodinní příslušníci. Registrovat se na úřadě a začít si na své Alíky a Fifinky vydávat PP doma na tiskárně. A nikdo nemůže říct ani píp, zákon je dodržen a koza stále vcelku... změna k lepšímu žádná.
stop týrání
napsal(a):
Na poctivost, ani na tu relativní, většina našich podnikatelů skutečně neumře.
Na poctivost se fakt neumírá, nebojte, já se taky nebojím.
Vím, jak to chodí už dneska. Když se někomu znelíbíte, pošle na vás kontrolu. Kontrola, vše v pořádku, půl dne zabité, skluz v práci, není jak to dohnat občas.
Mně ta kontrola, žádná, nikdy nevadila, protože dělám všechno víc jak dobře. Vadilo mi na tom to, dozvědět se, že byla na podkladě nějakého nereálného popudu. Ale budiž.
Jenomže tenhle systém a to, jak je prezentován, ukazuje a dělá ze všech a priori nepoctivce. Pokud si někdo bude stěžovat, že účtenku nedostal, jak provozní prokáže, že ten člověk tam nebyl? O tom je ten bonzsystém, to, co mi vadí.
Jako jo, já to prokáži, ale v hospodě teda fakt nevím.
JOLYHA - nechci kopírovat váš dlouhý příspěvek, ale zcela s ním souhlasím! EET = likvidace malých hospod - přesně, jak jste to napsala. Ono opravdu nejde jen o nějakých 5 tisíc za pokladnu, o těch dalších výdajích Babiš raději mlčí. Já vím o několika malých hospodách na vesnicích, které skončily. Napsat, že končí akorát ti, co dělali podvody (jak píše stop týrání) je naprostý nesmysl. Ale prostě hospodský na malé vesnici, když má zaplatit elektřinu, nájem prostor, sobě pojištění, pojištění zboží atd., tak prostě už má těch poplatků a buzerací tolik, že si řekne, že za těch pár korun, co mu možná zůstanou jako zisk (když si to propočítá, tak má třeba 50 Kč/h svého času - kdo by za to dnes dělal?) mu to opravdu nestojí a raději zavře. Tohle je ta podpora drobného podnikání?! Takže místo toho, aby byl stát rád, že se pár malých hospodských postará samo o sebe, teď je budeme všichni živit na pracáku. To je nějaká logika?
Nejprve naši mocní nechali rozkrást náš stát po miliardách a teď se chtějí hojit na pár korunách od každého, kdo se sotva drží nad vodou? Proč nepostihují ty velké (už nemají koho, všechno je rozkradeno). Fuj a hanba!
A s tím zákonem proti množírnám máte také 100 % pravdu. To jen snílci a idealisté si myslí, že lze jen tak něco nařídit a mávnutím kouzelného proutku se vše v dobré obrátí. Už jen definice množírny je velmi tenký led. Bude se odvíjet od čeho - počtu psů? Nebo podmínek, v jakých žijí (jak je přesně definovat?)...
Prostě máme zákony proti týrání a stejně se neuplatňují (až na výjimky).
Čím víc o tom přemýšlím, tím více jsem přesvědčená, že zákon proti množírnám je nereálný.
Jedině, co pomůže, je, když lidi nebudou takové psy kupovat. Takže, když každý z nás, komu na tom záleží, přesvědčí byť jen jednoho člověka, aby si psa nekupoval v množírně, ale od chovatele, tak se pro věc udělá víc, než planě tlachat o nesmyslném dalším zákonu.
Chce to ještě více zainteresovat média, aby ukazovali, jak taková množírna vypadá, jaké praktiky množitelé používají. Dnes už přece je jasné, že množitel nezavede zájemce do tmavého sklepa, kde živoří 50 fen, ale nachystá navoněná štěňátka do obýváku, takže je potřeba odhalovat i takovéto množírny, říci lidem, že i štěňátko, které zakoupili na polštářku z obýváku "chovatele" může být z množírny. Lidi nevědí, oni ví jen jedno - chtějí takového a takového psa, papíry na nic nepotřebují a nehodlají za něj dát moc peněz. Nicméně příběhy zbídačených rodících fen by alespoň s někým mohly otřást, že by si řekl, že nebude tohle podporovat a riskovat, že někomu takovému naletí, tak si koupí psa od normálního chovatele. Jediná cesta je "neviditelná ruka trhu".

stop týrání
napsal(a):
Nedostatkem kontroly se zase dává zelená podvodníkům.
Jakým podvodníkům? prodávat psa bez PP není podvod.
A na postih týrání zvířat či daňových úniků už zákony máme.
Koňadro, píšete nesmysly, nikde neříkám, že končí podvodníci, říkám, že podvodníků, myslím tím, podvodníků ohledně daní, je mezi živnostníky dost a dost, nikdy jste se nesetkala s nabídkou. zaplatíte keš nebo chcete vystavit doklad? nikdy jste nezjistila, že vaše platba fakturou, když jsme ji potřebovala dohledat u vystavovatele, se ukázala jako mimo řadu vydaná a nikde neevidovaná? Mně mnohokrát.
ano, podvodníci daňoví přestupci nejvíce brojí proti kontrole...v mém okolí, široko daleko, žádná hospoda a žádný obchod neskončil, jedou EET neEET. Nu, když na sebe hospoda nevydělá, není od věci ji zavřít, přijde jiný hostinský, třeba jemu to půjde, to je trh. Daně je zkrátka třeba platit, aby stát měl peníze. Co je na tom k divení?
Naši mocní sami nenechali nic rozkrást, aplaudovala mu k tomu hlasitá část národa, vy si nepamatujete na ty nadšené holanské dražby? na ten jásot nad malou privatizací? tam mizely drobné provozovny, které už nikdy znovu nevznikly, zanikly jich tisíce, ty domy služeb a prodejny v obcích, které vystavěli v akcích Z občané, jak rychle se prodaly a neslouží. Teď už je doplakáno a jedna dvě tři zaniklé hospody, to už nic není.
Proti množírnám, ať s PP nebo bez něj je třeba bojovat a nikdy to nevzdat. a jednou z cest je registrace všech odchovů a podřízení všech chovů stejným předpisům, kterým jsou podřízeny chovy organizované. další cestou je důsledné vybírání poplatků za všechny psy a nekrýt množiče, a další cestou je účinná kontrola VS.
tapina
napsal(a):
Na poctivost se fakt neumírá, nebojte, já se taky nebojím.
Vím, jak to chodí už dneska. Když se někomu znelíbíte, pošle na vás kontrolu. Kontrola, vše v pořádku, půl dne zabité, skluz v práci, není jak to dohnat občas.
Mně ta kontrola, žádná, nikdy nevadila, protože dělám všechno víc jak dobře. Vadilo mi na tom to, dozvědět se, že byla na podkladě nějakého nereálného popudu. Ale budiž.
Jenomže tenhle systém a to, jak je prezentován, ukazuje a dělá ze všech a priori nepoctivce. Pokud si někdo bude stěžovat, že účtenku nedostal, jak provozní prokáže, že ten člověk tam nebyl? O tom je ten bonzsystém, to, co mi vadí.
Jako jo, já to prokáži, ale v hospodě teda fakt nevím.
Já vám nerozumím, přece stěžující bude muset svá slova doložit, třeba svědky nebo popisem denního menu... ono není jen tak křivě obviňovat. kontrola má oddělit zrno od plev.
napsal(a):
Jakým podvodníkům? prodávat psa bez PP není podvod.
A na postih týrání zvířat či daňových úniků už zákony máme.
Mluvíme o EET, nikoliv o množírnách, tedy aspoň ne v tomto úseku.
postihy za týrání zvířat jsou velmi a velmi slabé, i když se zpřísňuje jak pohled na týraného psa, tak tresty, měla by se ale i zpřísnit pravomoc ohledně odebírání zvířat, o to ale stát nestojí, protože by je neměl kam dát.
daňové úniky je třeba nejprve zjistit, pak prokázat a pak teprve trestat. aby ta cesta byla kratší, máme EET.
stop týrání
napsal(a):
Já vám nerozumím, přece stěžující bude muset svá slova doložit, třeba svědky nebo popisem denního menu... ono není jen tak křivě obviňovat. kontrola má oddělit zrno od plev.
Aha. No. Tak já už nic neříkám. Protože. Na co dávat někomu návod...
Díval jste se, jak to funguje?
Ono to totiž není křivé obvinění, on je to podnět ke kontrole. To je rozdíl.
Nečetla jsem to celé, jestli budu někoho kopírovat tak se omlouvám, osobně si myslím že by množení pomohlo i kdyby chovatele u inzerátu uváděli cenu, použiju jako příklad AUO, u inzerátů bez PP cena kolem 5 tisíc, u inzerátu s PP ve většině cena dohodou pak u pár třeba 20 tisíc, kolik lidí si pak dohleda že se dá najít třeba nestandardní štěně s PP za 8 tisíc?

tapina
napsal(a):
Aha. No. Tak já už nic neříkám. Protože. Na co dávat někomu návod...
Díval jste se, jak to funguje?
Ono to totiž není křivé obvinění, on je to podnět ke kontrole. To je rozdíl.
Přesně tak. Každé "hlášení" se musí prověřit.
stop týrání
napsal(a):
Koňadro, píšete nesmysly, nikde neříkám, že končí podvodníci, říkám, že podvodníků, myslím tím, podvodníků ohledně daní, je mezi živnostníky dost a dost, nikdy jste se nesetkala s nabídkou. zaplatíte keš nebo chcete vystavit doklad? nikdy jste nezjistila, že vaše platba fakturou, když jsme ji potřebovala dohledat u vystavovatele, se ukázala jako mimo řadu vydaná a nikde neevidovaná? Mně mnohokrát.
ano, podvodníci daňoví přestupci nejvíce brojí proti kontrole...v mém okolí, široko daleko, žádná hospoda a žádný obchod neskončil, jedou EET neEET. Nu, když na sebe hospoda nevydělá, není od věci ji zavřít, přijde jiný hostinský, třeba jemu to půjde, to je trh. Daně je zkrátka třeba platit, aby stát měl peníze. Co je na tom k divení?
Naši mocní sami nenechali nic rozkrást, aplaudovala mu k tomu hlasitá část národa, vy si nepamatujete na ty nadšené holanské dražby? na ten jásot nad malou privatizací? tam mizely drobné provozovny, které už nikdy znovu nevznikly, zanikly jich tisíce, ty domy služeb a prodejny v obcích, které vystavěli v akcích Z občané, jak rychle se prodaly a neslouží. Teď už je doplakáno a jedna dvě tři zaniklé hospody, to už nic není.
Proti množírnám, ať s PP nebo bez něj je třeba bojovat a nikdy to nevzdat. a jednou z cest je registrace všech odchovů a podřízení všech chovů stejným předpisům, kterým jsou podřízeny chovy organizované. další cestou je důsledné vybírání poplatků za všechny psy a nekrýt množiče, a další cestou je účinná kontrola VS.
S odstavcem
"podvodníků, myslím tím, podvodníků ohledně daní, je mezi živnostníky dost a dost, nikdy jste se nesetkala s nabídkou. zaplatíte keš nebo chcete vystavit doklad? nikdy jste nezjistila, že vaše platba fakturou, když jsme ji potřebovala dohledat u vystavovatele, se ukázala jako mimo řadu vydaná a nikde neevidovaná? Mně mnohokrát",
souhlasím, samozřejmě jsem se s tím setkala, také mnohokrát. Nicméně vždy šlo o řekněme řemeslné živnostníky. A budu-li upřímná, těmto živnostníkům asi není ani co závidět, a tak, pokud si trochu pomohli, mně to nevadí, protože to není nic proti tomu, jak se zde rozkradl po revoluci stát ve velkém. Ostatně jak jsou ta řemesla výhodná, vidíme všude kolem - sehnat slušného a hlavně kvalitního řemeslníka je čím dál větší problém. Učební obory skomírají. Proč asi? Dnes je lepší být šmelinářem než poctivým řemeslníkem.
Ale jinak s vámi prostě nesouhlasím. Když si na sebe hospodský nevydělá ať skončí a přijde jiný? Co je tohle za nesmysl? V obci, kde je 100 obyvatel, na sebe víc nevydělá, i kdyby se stavěl na hlavu, tak to prostě je. Ten trh je v daném místě omezen. Není možné v každé "kyselé prde-li" udělat obr hospodu, kde se bude vyvářet a pražáci tam houfně budou dělat zájezdy na jídlo, aby z toho byl výnosný podnik. Většina takových hospod je jen o možnosti setkávání se pár chlapů, kteří tam vypijí svých pár piv, pokecají a jdou domů. Mnohé takové hospody fungují třeba i jen pár dní v týdnu, ale elektřinu a ostatní náklady musí ten hospodský platit 365 dní v roce.
Holandské dražby, privatizace... kdo z normálních po revoluci věděl, co to vůbec je? Měli to vědět ti, kdo dělali zákony, které tohle všechno rozkrádání umožnily. Ne obyčejný lidi, ti chtěli změnu, ale kam ty změny došly, to si asi mnozí z těch, co nadšeně zvonili klíči, nepředstavovali ani v nejhorším snu.
Registrace všech odchovů - jak to docílíte u množitele bez PP? Zaregistruje 3 zvířata a kdo ho donutí zaregistrovat ten zbytek? No, to nemá cenu se o tom s vámi bavit, vy to prostě vidíte strašně jednoduše. Už to tady bylo řečeno mockrát, není možné vymyslet FUNKČNÍ zákon a už vůbec není možné vše kontrolovat. Už máme tolik nesmyslných zákonů, že jen na jejich kontrolu by se mohli zaměstnat všichni obyvatelé Česka, ale z toho ten stát živ nebude. Kdo bude konečně něco produkovat, vyrábět? No, ale to už jsme úplně někde jinde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Ahoj, jmenuju se Julinka,
a bojuju o život...
Když mojí paničce umřela patnáctiletá fenka jezevčíka, moc jí to vzalo, byla smutná, a já jsem měla její bolavé srdce vyléčit...
Moje rodina už věděla o množírnách, a nechtěla je podpořit, zároveň chtěli kvůli miminu v rodině pejska z domácího prostředí od dětí, a netušili, že množírny nejsou jen velkochovy a tzv. "továrny na štěňata", ale i tihle soukromníci... Teď už to ví... Jejich momentální bolest, strach a starosti jim daly pořádnou lekci, že takhle taky ne, ale už je pozdě, a já pomalu umírám... Ale nevzdáváme se, a bojujeme!
Jeli pro mě až k Polským hranicím 360 km, stála jsem 3500 Kč, bez odčervení, očkování, bez smlouvy... Ano chyba, všechno už teď ví... Po týdnu jsem začala zvracet a hubnout, a na veterině mi zjistili onemocnění megaesophagus (rozšíření jícnu). Jediné řešení byla operace za 10500 Kč. Veterinář jim řekl, ať zavolají té "chovatelce", že by to měla vědět z důvodu výskytu u dalších štěňátek z vrhu... Paní hned řekla, že nic nevrátí, ale o to nešlo, oni ji prosili, jestli mě nemohou přivézt znovu na doživení mateřským mlékem k operaci toho jícnu. Paní řekla, že určitě to nepřichází v úvahu, a že je jedno, jestli si "koupí košík jablek či psa"!
Že je úplně jedno, jestli mě nechají utratit oni nebo ona, a na konec hovoru řekla, že nemají papír o koupi, a že je nezná... Z operace jsem se vzpamatovala, a už udržím potravu, ale začala jsem motat zadní nožičky do sebe, a po týdnu už jsem se na zadní vůbec nepostavila... Pro léčbu už zkoušejí vše, od veteriny přes homeopatii, až teď dokonce z důvodu ochrnutí k odběru mozkomíšního moku... U specialisty MVDr. Hnízda z Bílé Hory, MVDr. Voldřicha ze Zbraslavi,... V jednání Dornova metoda, vozíček,... Veterináři doporučili eutanazii, že je to vrozené, a stav se rychle zhoršuje... Nevytváří se mi svalovina, a mám deformitu celého pohybového aparátu... Zatím stála moje léčba 25000 Kč, a moji lidi se mě dál snaží zachránit...
A proč vám to celé píšu? Ať to se mnou dopadne už jakkoliv, tenhle odporný byznys je zatím stále legální, mojí maminku nechávají připouštět každé hárání, moji sourozenci jsou možná nemocní jako já, a žádný zákon tohle pořád nezakázal... Když nám tedy nepomůže spravedlnost ani veterinární správa, pomozte vy... Ano vy, lidi, pomozte to peklo prosím zastavit... Tím, že nás nebudete kupovat bez PP, když už nás nechcete adoptovat z útulku nebo zachránit z nouze... Tím, že nasdílíte můj příběh, aby i moje tyranka neměla dál kupce, a v neposlední řadě na mě prosím myslete, naděje umírá poslední...
Moje "chovatelka" se jmenuje Petra Visnyaiova, je z Holčovic na Bruntálsku, a prodává nás na Bazoši a dalších inzertních portálech. Její tel. je 607423039.
Děkuji za podporu
Julinka
Tohle mi teď přišlo na Facebook, furt vám přijde normální kupovat štěňata cca za 3000?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a bojuju o život...
Když mojí paničce umřela patnáctiletá fenka jezevčíka, moc jí to vzalo, byla smutná, a já jsem měla její bolavé srdce vyléčit...
Moje rodina už věděla o množírnách, a nechtěla je podpořit, zároveň chtěli kvůli miminu v rodině pejska z domácího prostředí od dětí, a netušili, že množírny nejsou jen velkochovy a tzv. "továrny na štěňata", ale i tihle soukromníci... Teď už to ví... Jejich momentální bolest, strach a starosti jim daly pořádnou lekci, že takhle taky ne, ale už je pozdě, a já pomalu umírám... Ale nevzdáváme se, a bojujeme!
Jeli pro mě až k Polským hranicím 360 km, stála jsem 3500 Kč, bez odčervení, očkování, bez smlouvy... Ano chyba, všechno už teď ví... Po týdnu jsem začala zvracet a hubnout, a na veterině mi zjistili onemocnění megaesophagus (rozšíření jícnu). Jediné řešení byla operace za 10500 Kč. Veterinář jim řekl, ať zavolají té "chovatelce", že by to měla vědět z důvodu výskytu u dalších štěňátek z vrhu... Paní hned řekla, že nic nevrátí, ale o to nešlo, oni ji prosili, jestli mě nemohou přivézt znovu na doživení mateřským mlékem k operaci toho jícnu. Paní řekla, že určitě to nepřichází v úvahu, a že je jedno, jestli si "koupí košík jablek či psa"!
Že je úplně jedno, jestli mě nechají utratit oni nebo ona, a na konec hovoru řekla, že nemají papír o koupi, a že je nezná... Z operace jsem se vzpamatovala, a už udržím potravu, ale začala jsem motat zadní nožičky do sebe, a po týdnu už jsem se na zadní vůbec nepostavila... Pro léčbu už zkoušejí vše, od veteriny přes homeopatii, až teď dokonce z důvodu ochrnutí k odběru mozkomíšního moku... U specialisty MVDr. Hnízda z Bílé Hory, MVDr. Voldřicha ze Zbraslavi,... V jednání Dornova metoda, vozíček,... Veterináři doporučili eutanazii, že je to vrozené, a stav se rychle zhoršuje... Nevytváří se mi svalovina, a mám deformitu celého pohybového aparátu... Zatím stála moje léčba 25000 Kč, a moji lidi se mě dál snaží zachránit...
A proč vám to celé píšu? Ať to se mnou dopadne už jakkoliv, tenhle odporný byznys je zatím stále legální, mojí maminku nechávají připouštět každé hárání, moji sourozenci jsou možná nemocní jako já, a žádný zákon tohle pořád nezakázal... Když nám tedy nepomůže spravedlnost ani veterinární správa, pomozte vy... Ano vy, lidi, pomozte to peklo prosím zastavit... Tím, že nás nebudete kupovat bez PP, když už nás nechcete adoptovat z útulku nebo zachránit z nouze... Tím, že nasdílíte můj příběh, aby i moje tyranka neměla dál kupce, a v neposlední řadě na mě prosím myslete, naděje umírá poslední...
Moje "chovatelka" se jmenuje Petra Visnyaiova, je z Holčovic na Bruntálsku, a prodává nás na Bazoši a dalších inzertních portálech. Její tel. je 607423039.
Děkuji za podporu
Julinka
Tohle mi teď přišlo na Facebook, furt vám přijde normální kupovat štěňata cca za 3000?
Kdyby bylo tohle štěně za dvacet tisíc, v čem by to bylo jiné?
Vám přijde normální takhle zveřejnit něčí telefonní číslo a jméno? Co když je to vymyšlený příběh?
Pomluvit člověka je hrozně snadné.

Lidi obecně vybírají štěně s menší přípravou, než když si kupují pračku nebo mobil.
Ale to těžko změní nějaký zákon.

Ano, přijde mi normální koupit štěně za 3000, které se chová normálně, nehledá mléko, je veselé, hýbe se a je čisté, reaguje na jméno,...má aspoň první očkování a nějaké to odčervení a čip + vždy kupní smlouva.
napsal(a):
Vám přijde normální takhle zveřejnit něčí telefonní číslo a jméno? Co když je to vymyšlený příběh?
Tohle koluje FB, takže veřejné je to už dávno...To nemění nic na tom, že paní naletěla, je mi jí líto, ale měla věnovat více úsilí při vybírání pejska...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
napsal(a):
Víte co paní veterinářko, mě je úplně buřt co si myslíte, já svůj nápad míním táhnout hodně vysoko a daleko a proti lidem jako je zmíněná paní hodlám bojovat. Vy se tady celou dobu snažíte to rozmluvit a zhatit, jen proto že sama v něčem podobném jedete, jinak si vaše výkřiky nejsem schopna vysvětlit. Pokud se někdo chcete přidat a nechcete zde číst jak to je celé špatně a že je to buzerace a jací jsme závistivci, pište mi do zpráv. Jsem si jistá že vymyslíme něco zchůdného pro dobré chovatele a bič na sviňe.
napsal(a):
Lidi obecně vybírají štěně s menší přípravou, než když si kupují pračku nebo mobil.
Ale to těžko změní nějaký zákon.
No a to mi nejde na rozum, když člověk může utrácet tisíce za elektroniku, proč je pro něj tak strašný problém koupit si štěně s pp, které je sice dražší, ale mám alespoň nějakou záruku, že mi z toho vyroste, to co jsem chtěl..Vždyť jde o parťáka, který mě má doprovázet spousty let, to si ho doopravdy cením na 3tisíce korun?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a bojuju o život...
Děkuji za podporu
Julinka
Promiňte, ale co nám tímto chcete říct ? Chcete nám hrát na city abychom honem rychle horkou jehlou tady na ifauně sepsali nějaký zákon ? Jo je to hnusné, ale majitelka si za to může sama jaké štěně si vybrala, nikdo jí nenutil. Kdyby ta "chovatelka" neměla odbyt nemnožila by, o tom celé to je. Navíc, víte jistě že je to pravda ? Množírny jsou dneska pro média atraktivní, co když je to vymyšlené a někdo jen někomu škodí ? Neříkám, že to tak musí být, ale je to o tom co jsem psala výše. Někdo něco řekl, napsal, ale osobně víte prd a už to jede.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Víte co paní veterinářko, mě je úplně buřt co si myslíte, já svůj nápad míním táhnout hodně vysoko a daleko a proti lidem jako je zmíněná paní hodlám bojovat. Vy se tady celou dobu snažíte to rozmluvit a zhatit, jen proto že sama v něčem podobném jedete, jinak si vaše výkřiky nejsem schopna vysvětlit. Pokud se někdo chcete přidat a nechcete zde číst jak to je celé špatně a že je to buzerace a jací jsme závistivci, pište mi do zpráv. Jsem si jistá že vymyslíme něco zchůdného pro dobré chovatele a bič na sviňe.
Ale tak prosím, táhněte.
Mám stejné právo s tím nesouhlasit a proti buzeračním návrhům bojovat, jako máte vy zase právo na svůj názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
A opět připomínám, celé je to myšleno tak aby oříšci nevymizeli ale aby byla větší páka na tyto trapitele.

Lorie161
napsal(a):
No a to mi nejde na rozum, když člověk může utrácet tisíce za elektroniku, proč je pro něj tak strašný problém koupit si štěně s pp, které je sice dražší, ale mám alespoň nějakou záruku, že mi z toho vyroste, to co jsem chtěl..Vždyť jde o parťáka, který mě má doprovázet spousty let, to si ho doopravdy cením na 3tisíce korun?
Ale tak tři tisíce zase není úplně tak málo.
Stejně jako ne každý si koupí aifoun za dvacku, ne každý chce psa za dvacku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Sam 90210
napsal(a):
Promiňte, ale co nám tímto chcete říct ? Chcete nám hrát na city abychom honem rychle horkou jehlou tady na ifauně sepsali nějaký zákon ? Jo je to hnusné, ale majitelka si za to může sama jaké štěně si vybrala, nikdo jí nenutil. Kdyby ta "chovatelka" neměla odbyt nemnožila by, o tom celé to je. Navíc, víte jistě že je to pravda ? Množírny jsou dneska pro média atraktivní, co když je to vymyšlené a někdo jen někomu škodí ? Neříkám, že to tak musí být, ale je to o tom co jsem psala výše. Někdo něco řekl, napsal, ale osobně víte prd a už to jede.
Žádnou horkou jehlou ale studenou, zapojit mozek a vymýšlet aby to neuškodilo férovým chovatelům.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Žádnou horkou jehlou ale studenou, zapojit mozek a vymýšlet aby to neuškodilo férovým chovatelům.
Tak jo, zapojte mozek.
není možné přikázat komukoliv, aby byl členem určitého zájmového sdružení. průkaz původu FCI má z hlediska zákonu stejnou váhu jako výpis předků králíka, který si kdokoliv vytiskne na tiskárně.

Nevidím problém dát za bezpapírového psa popř. křížence klidně i 5000, -, ale musím vědět, že štěňátka jsou vypiplaná, vymazlená, socializovaná, že rodiče měli PP a že jsou zdraví (např. rentgeny kloubů), ideáně pokud rodiče štěňat znám osobně...proto takového psa odeberu jen od dobrých známých, kterým opravdu věřím (což jsem už 2x udělala) a nelituji...od cizího bych se asi bála.
napsal(a):
Já si drahé telefony nekupuji, přijde mi to jako vyhazování peněz, ale za psa mi to nepřijde jako vyhazování, mám drahého psa, bohužel jsou ceny u všech CHS podobné, bez pp se prodává za 15tisíc, hnus, proto se ani nedivím, že ho CHS prodávají za tolik peněz...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
napsal(a):
Ale no tak 3000 jsou v dnešní době pakatel, jjá si na prvního psa s PP šetřila rok! A nelitovala jsem za psa bez PP bych nikomu nedala ani korunu, jo leda tak proplatila fakturu od vety za oočkován, čip...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zakážete bezPP chov = vytvoříte ten pravý černý trh.
Zvířata budou trpět mnohem více, protože takové chovy se musí lépe schovat.
Hlouběji do sklepů, utěsnit škvíry. Nesvítit. Nespotřebovat moc vody a el.
Nenakupovat očkovací vakcíny a jehly, nekupovat moc krmení.
Štěňátkům pro převoz dát nějaká ta divná narkotika z jiného černého trhu, protože nákupu pro 1254786 štěkanátek by si někdo všiml.
Zalepit tlamičky a nožičky, ať nepískají a neškrábou dveře - prozradí to, co chcete zakázat.
napsal(a):
Nevidím problém dát za bezpapírového psa popř. křížence klidně i 5000, -, ale musím vědět, že štěňátka jsou vypiplaná, vymazlená, socializovaná, že rodiče měli PP a že jsou zdraví (např. rentgeny kloubů), ideáně pokud rodiče štěňat znám osobně...proto takového psa odeberu jen od dobrých známých, kterým opravdu věřím (což jsem už 2x udělala) a nelituji...od cizího bych se asi bála.
A když rodiče pp měli, proč je nemají štěňata, chovatelé jsou líní je uchovnit a nebo v horším případě neuchovní, protože psi mají nějakou vadu...a stále dokola a dokola...
Zákon "o množírnách" nevyřeší téměř nic. Můžete se kouknout do zahraničí, kde něco podobného funguje a jak vypadá trh s psy bez pp, stejně jako si můžete vzít za příklad země, kde žádný zákon neexistuje a trh s psy bez pp je téměř zanedbatelný.
Jediné, co vypozorujete je, že v systémech, kde jsou přísnější pravidla pro držení psa je trh se psy bez pp menší. Což je samo o sobě logické. Proto si nikdo nevezme podobný zákon na triko - je to legislativně šílené a musíte omezit současnou podobu zájmového chovu, tzn efekt u veřejnosti bude přesně opačný. Kdokoliv to předloží bude nakonec "hajzlík, co nemá rád psy".
Můj názor jsem tu několikrát psal. Nic bez pp by nemělo být možné prodávat pod názvem určitého plemene.
Každopádně lidi, kteří píší za psa v ich formě, by se taky měl jít léčit, protože to není normální.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale no tak 3000 jsou v dnešní době pakatel, jjá si na prvního psa s PP šetřila rok! A nelitovala jsem za psa bez PP bych nikomu nedala ani korunu, jo leda tak proplatila fakturu od vety za oočkován, čip...
Pakatel? Živíte se sama nebo jste dobře vdaná?
Mmch, náklady na očkování a čip, to je při odchovu štěňat těžce to nejmenší.
napsal(a):
Žádné zákony nepomohou, jediné co může pomoci, je to, že lidé přestanou tyto psy kupovat...
jolyha

XXX.XXX.229.101
Lorie161
napsal(a):
Víte, tohle má každé nastavené jinak a každý je svého štěstí strůjcem. Spousta lidí je ochotna investovat do telefonu 20 tisíc a víc, ale psa shání do 3 či 4 tisíc. Víc by za něj prostě nedali - kamarád, nekamarád. Někteří (já například) to mají naopak. Mám doma pesana za 45 tisíc, šetřila jsem na něj dlouho, ale věděla jsem co chci a proč to chci - ačkoliv není v plánu chov. No a k tomu u nás bydlí i nějcí voříšci, co prostě přišli, protože neměli kam jít atd. Mám je ráda všechny stejně. Nikomu z rodiny a známých ale neříkám, kolik mě ten papírový pes stál. Nepochopili by to. Oni by si za to radši koupili ojeté auto. nebo něco do domácnosti, nebo jeli celá rodina na dovolenou. Každý to má jinak a to se nezmění. Jde spíš o to aby lidé nebyli blbí a ať už pořizují jakékoliv štěně odkudkoliv - pokud za něj cokoliv platí, chtěli ke zvířátku smlouvu. To je snad základ ne? Telefon bez účtenky by taky nekoupili. Pak by se sice mohlo stát, že koupí nemocné štěně - konkrétně případ jako u toho jezevčíka Julinky se může stát i u psíka s PP - sama jsem se s tím ordinaci našeho veta setkala. Jenže pak se jde soudit atd. - což je sice opruz, ale té osobě, co onoho jezevčíka vyprodukovala, by to asi natolik otrávilo život, že už by další štěňata neodchovala. Ještě kdyby musela uhradit alespoň nějaké výlohy atd. A o to tady jde. Avby se ti nepoctiví zničili sami. Protože pokud nebude potávka a nikdo od nich ta štěňata nekoupí, nebudou množit. Nebudou mít důvod, uklízet bobky a krmit další hladové krky pro nic za nic, to se jim rozhodně chtít nebude. Taky aby zájemci nebyli blbí a nebrali si štěňata pidiplemen v 6 či sedmi týdnech. Nejhorší je, že ono na tom spousta kupujících i trvá a tříměsíční štěně už berou jako staré - nechtějí ho, potřebují "štěňátečko". Pokud by ta paní kupující měla rozum a koupila si tříměsíční štěně, což je u jezevčíka věk akorát k odběru, nemusela řešit problémy, protože by se to na štěněti projevilo daleko dříve.

Lorie161
napsal(a):
A když rodiče pp měli, proč je nemají štěňata, chovatelé jsou líní je uchovnit a nebo v horším případě neuchovní, protože psi mají nějakou vadu...a stále dokola a dokola...
V mém případě...fena NO-otec chovný, matka neuchovněná-přerostlá, oba pesani pracovní se složenými zkouškami, oba psi jednoho majitele, neuhlídali při hárání, moji nynější pesani matka BSP chovná, otec bernardýn chovný...bohužel majitelka zapomněla zamknout zadní vchod do domu, kde byla avřená fena v době hárání...
Takže ano v prvním případě měla fena vadu...a v druhém taky (nebyla stejné plémě jako otec)
Rozhodně nejsem pro cílené rozmnožování psů typu...mám nejúžasnější fenu na světě, tak jí najdu ženicha, bylo by přeci škoda nemít štěnda...o takovém množení pro peníze ani nemluvím.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Lorie161
napsal(a):
Já si drahé telefony nekupuji, přijde mi to jako vyhazování peněz, ale za psa mi to nepřijde jako vyhazování, mám drahého psa, bohužel jsou ceny u všech CHS podobné, bez pp se prodává za 15tisíc, hnus, proto se ani nedivím, že ho CHS prodávají za tolik peněz...
Ale ono je to naopak. Cena psů bez PP se odvíjí od ceny štěňat s PP. Pokud by to vaše plemeno chovatelé s PP začali prodávat za těch 15 tisíc, v tu ránu by cena těch bez PP klesla na polovinu. Takže ačkoliv se to zdá divné, cenu většiny bez PP štěňat předurčují lidé, co chovají s PP. Ve chvíli, kdy by stáli oboje stejně, kteří myslíte, že budou lépe prodejní? Producent bez PP by v tu chvíli za svou cenu neprodal. Je to úplně normální zákon trhu. A dokud bude pro lidi důležitá cena, budou i psi bez PP. Neobhajuju to, ale je to prstě holý fakt.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Pakatel? Živíte se sama nebo jste dobře vdaná?
Mmch, náklady na očkování a čip, to je při odchovu štěňat těžce to nejmenší.
Je vidět, že slečna opravdu nikdy žádná štěňata neodchovala - ani z vlastní vůle, ani třeba nalezená u popelnic atd. Pak by asi o té ceně odchovu mluvila jinak. Ale to je marný. Taky jsem byla mladá a naivní, ono to časem přejde a třeba člověk začne vidět realitu a možnosti takové jaké jsou. Ale jo, ať se snaží nějaký návrh zákona vymyslet, ráda si to přečtu.
jolyha
napsal(a):
Víte, tohle má každé nastavené jinak a každý je svého štěstí strůjcem. Spousta lidí je ochotna investovat do telefonu 20 tisíc a víc, ale psa shání do 3 či 4 tisíc. Víc by za něj prostě nedali - kamarád, nekamarád. Někteří (já například) to mají naopak. Mám doma pesana za 45 tisíc, šetřila jsem na něj dlouho, ale věděla jsem co chci a proč to chci - ačkoliv není v plánu chov. No a k tomu u nás bydlí i nějcí voříšci, co prostě přišli, protože neměli kam jít atd. Mám je ráda všechny stejně. Nikomu z rodiny a známých ale neříkám, kolik mě ten papírový pes stál. Nepochopili by to. Oni by si za to radši koupili ojeté auto. nebo něco do domácnosti, nebo jeli celá rodina na dovolenou. Každý to má jinak a to se nezmění. Jde spíš o to aby lidé nebyli blbí a ať už pořizují jakékoliv štěně odkudkoliv - pokud za něj cokoliv platí, chtěli ke zvířátku smlouvu. To je snad základ ne? Telefon bez účtenky by taky nekoupili. Pak by se sice mohlo stát, že koupí nemocné štěně - konkrétně případ jako u toho jezevčíka Julinky se může stát i u psíka s PP - sama jsem se s tím ordinaci našeho veta setkala. Jenže pak se jde soudit atd. - což je sice opruz, ale té osobě, co onoho jezevčíka vyprodukovala, by to asi natolik otrávilo život, že už by další štěňata neodchovala. Ještě kdyby musela uhradit alespoň nějaké výlohy atd. A o to tady jde. Avby se ti nepoctiví zničili sami. Protože pokud nebude potávka a nikdo od nich ta štěňata nekoupí, nebudou množit. Nebudou mít důvod, uklízet bobky a krmit další hladové krky pro nic za nic, to se jim rozhodně chtít nebude. Taky aby zájemci nebyli blbí a nebrali si štěňata pidiplemen v 6 či sedmi týdnech. Nejhorší je, že ono na tom spousta kupujících i trvá a tříměsíční štěně už berou jako staré - nechtějí ho, potřebují "štěňátečko". Pokud by ta paní kupující měla rozum a koupila si tříměsíční štěně, což je u jezevčíka věk akorát k odběru, nemusela řešit problémy, protože by se to na štěněti projevilo daleko dříve.
Ano je to tak, ale pokud se přijde na vadu u pp psa a znovu zdůrazňuji, pejsek je ze solidní CHS, tak chovatel to bude řešit a bude se snažit řešení, které bude vyhovovat majitelům..I já mám psa bez pp(u rodičů) tehdy jsem ho kupovala jako mladá, nezkušená a chtěla psa hned, je ze slovenska, rodina příjemná, pěkný dům čisto, bohužel množka, mají inzeráty na bazoši pořád, když jsem zjistila, že má DKK, napsala jsem ji, bylo mi napsáno, že si za to můžu sama, protože pes chodí na procházky..:-D
Teď co jsem si kupovala toho papírového, neskutečná rozdíl, ten servis, s paní jsem neustále v kontaktu, nádherné fotky pejska od narození až po den odběru, prostě to se nedá srovnat..
Pejska bez pp si pořídím jen tehdy, pokud budu chtít pomoci nějakáme opuštěnému, co bude hledat nový domov..Jinak už nikdy více..
Janae

XXX.XXX.253.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a bojuju o život...
Děkuji za podporu
Julinka
No, není to tak dávno, co tu byl příběh štěněte s PP s dost náročnou operací močového měchýře a snad i ledviny. (nebo co to přesně bylo).Akorát ten příběh nebyl tak srdceryvně podaný.
Nezlobte se na mě, ale ať je to množitelka nebo ne, zachovala by se normálně a štěně by utratila. Takto si můžou obě chovatelky podat ruku, jedna i druhá trápí psy a dost možná o sobě obě budou mluvit jako o milovnicích zvířat.(pokud teda některá z nich existuje)
"Paní hned řekla, že nic nevrátí, ale o to nešlo, oni ji prosili, jestli mě nemohou přivézt znovu na doživení mateřským mlékem k operaci toho jícnu"
Tato věta má znamenat, že si vzali natolik malé štěně, že nebylo schopné přijímat jinou potravu než mateřské mléko?
jolyha
napsal(a):
Ale ono je to naopak. Cena psů bez PP se odvíjí od ceny štěňat s PP. Pokud by to vaše plemeno chovatelé s PP začali prodávat za těch 15 tisíc, v tu ránu by cena těch bez PP klesla na polovinu. Takže ačkoliv se to zdá divné, cenu většiny bez PP štěňat předurčují lidé, co chovají s PP. Ve chvíli, kdy by stáli oboje stejně, kteří myslíte, že budou lépe prodejní? Producent bez PP by v tu chvíli za svou cenu neprodal. Je to úplně normální zákon trhu. A dokud bude pro lidi důležitá cena, budou i psi bez PP. Neobhajuju to, ale je to prstě holý fakt.
Pro lidi bude bohužel cena vždy důležitá, ale pes s pp se nemůže prodávat za stejnou cenu jako bezpapírák, ten chov s pp je prostě finančně náročnější, ale kdyby lidi byli informovanější, ví, že si mohou koupit nestandarda, kde ta cena je už velmi blízko ceně bezpapírového psa.
Lorie161
napsal(a):
Pro lidi bude bohužel cena vždy důležitá, ale pes s pp se nemůže prodávat za stejnou cenu jako bezpapírák, ten chov s pp je prostě finančně náročnější, ale kdyby lidi byli informovanější, ví, že si mohou koupit nestandarda, kde ta cena je už velmi blízko ceně bezpapírového psa.
Problém vidím také v tom, že lidi se rozhodnou pro psa takřka ze dne na den. Vezmou tedy inzerci a hledají - co nejblíže a nejlevněji.
Ti nestandardi, řekla bych, se shání poměrně hůř. Když si vezmeme inzerci, je jen velmi málo inzerátů, kde by něco takového nabízeli. Ono to souvisí i s tím, že ne každý chovatel se rád veřejně chlubí, že v jeho krásném, vyrovnaném vrhu všechno přece jen není tak úplně krásné. Takže je to většinou tak, že lidi zavolají na inzerát, chovatel se jich nenápadně zeptá, k čemu toho pejska potřebují, a když zjistí, že nemají žádné chovatelské či jiné ambice, tak přizná, že tam má jedno štěně, které není tak úplně akorát, za to může být za příjemnou cenu. Takže to chce obtelefonovat více chovatelů a ptát se. Jenže to už je, pro některé, moc práce.
Lorie161
napsal(a):
Finanční náročnost chovu nemusí hrát žádnou roli. U psů s PP jde především o doložitelný předpoklad kvalit. To způsobuje rozdíl i v ceně psů s PP stejného plemene z odlišných ch. s. Tohle si lidi musí uvědomit.
Psa s PP si lidé pořizují kvůli specifickým vlastnostem nebo předpokladům pro sport/práci /výstavu a klidně i pro sociální status, či kombinaci všeho. Tohle vytváří cenu. Pokud někdo hledá jen parťáka, měl by mu stačit jakýkoliv kříženec.
Chov bez PP (nemyslím nefalšované křížence) pouze parazituje na chovu s PP, stejně jako parazitují padělky značkového zboží na svém vzoru.
Mě jen udivuje, že např. pomazánkové máslo, nemůže být označeno jakožto "máslo", protože existuje přesná definice másla. Ale pokud se jedná o psa, stačí použít kouzelný dovětek "bez pp" a rázem může být jakýkoliv kříženec labrador, aniž by mu musel být trochu podobný. Přitom díky standardu máme také jasnou definici každého plemene.
koňadra
napsal(a):
Problém vidím také v tom, že lidi se rozhodnou pro psa takřka ze dne na den. Vezmou tedy inzerci a hledají - co nejblíže a nejlevněji.
Ti nestandardi, řekla bych, se shání poměrně hůř. Když si vezmeme inzerci, je jen velmi málo inzerátů, kde by něco takového nabízeli. Ono to souvisí i s tím, že ne každý chovatel se rád veřejně chlubí, že v jeho krásném, vyrovnaném vrhu všechno přece jen není tak úplně krásné. Takže je to většinou tak, že lidi zavolají na inzerát, chovatel se jich nenápadně zeptá, k čemu toho pejska potřebují, a když zjistí, že nemají žádné chovatelské či jiné ambice, tak přizná, že tam má jedno štěně, které není tak úplně akorát, za to může být za příjemnou cenu. Takže to chce obtelefonovat více chovatelů a ptát se. Jenže to už je, pro některé, moc práce.
Přesně tak, chci psa hned, tak si ho hned koupím. Taky jsem chtěla nestandardního psa, nebyl, připlatila jsem si..Napsala jsem všem CHS, práce cca na 2 týdny a potom 2 měsíce čekání až štěndo vyroste, nic hrozného, bohužel ne každý chce čekat,.
hunter
napsal(a):
Finanční náročnost chovu nemusí hrát žádnou roli. U psů s PP jde především o doložitelný předpoklad kvalit. To způsobuje rozdíl i v ceně psů s PP stejného plemene z odlišných ch. s. Tohle si lidi musí uvědomit.
Psa s PP si lidé pořizují kvůli specifickým vlastnostem nebo předpokladům pro sport/práci /výstavu a klidně i pro sociální status, či kombinaci všeho. Tohle vytváří cenu. Pokud někdo hledá jen parťáka, měl by mu stačit jakýkoliv kříženec.
Chov bez PP (nemyslím nefalšované křížence) pouze parazituje na chovu s PP, stejně jako parazitují padělky značkového zboží na svém vzoru.
Mě jen udivuje, že např. pomazánkové máslo, nemůže být označeno jakožto "máslo", protože existuje přesná definice másla. Ale pokud se jedná o psa, stačí použít kouzelný dovětek "bez pp" a rázem může být jakýkoliv kříženec labrador, aniž by mu musel být trochu podobný. Přitom díky standardu máme také jasnou definici každého plemene.
Většina lidí křížence nechce, chce prostě říct já mám tohle a tohle plemeno, to že je bez pp a je to vlastně kříženec, to jim jaksi nedochází..

"Mě jen udivuje, že např. pomazánkové máslo, nemůže být označeno jakožto "máslo", protože existuje přesná definice másla. Ale pokud se jedná o psa, stačí použít kouzelný dovětek "bez pp" a rázem může být jakýkoliv kříženec labrador, aniž by mu musel být trochu podobný. Přitom díky standardu máme také jasnou definici každého plemene."
trenér

XXX.XXX.242.250
To jsou sračky tady.Lidi si pletou sami na sebe bič a závidí si i nos mezi očima.Je to bída, co za lidi se prezentuje jako milovníci zvířat.Běda němým tvářím.
napsal(a):
"Mě jen udivuje, že např. pomazánkové máslo, nemůže být označeno jakožto "máslo", protože existuje přesná definice másla. Ale pokud se jedná o psa, stačí použít kouzelný dovětek "bez pp" a rázem může být jakýkoliv kříženec labrador, aniž by mu musel být trochu podobný. Přitom díky standardu máme také jasnou definici každého plemene."
Nikde není dáno, že pes bez PP nemůže odpovídat standardu a naopak.
trenér

XXX.XXX.242.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
Nebo rovnou ty bez PP a jejich rodiče vymlátíme, bude sádla a kožichů.Pak konečně ti, skvělí a zdraví, pejci s PP půjdou do kšeftu jak housky na krámě.Posuzovatelé přivřou očka, bude samý šampion. Ono to tak už je, tak neblbněte s tím, že PP znamená, kvalitu,.
trenér
napsal(a):
Nebo rovnou ty bez PP a jejich rodiče vymlátíme, bude sádla a kožichů.Pak konečně ti, skvělí a zdraví, pejci s PP půjdou do kšeftu jak housky na krámě.Posuzovatelé přivřou očka, bude samý šampion. Ono to tak už je, tak neblbněte s tím, že PP znamená, kvalitu,.
Jste nepochopil o co jde...tak nepiste bludy...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
trenér
napsal(a):
Chybí mi zde smajlík co lomí rukama a koulí očima, protože na tohle se snad nedá ani nic napsat, přemýšlím jak některým lidem napsat, zapoj to co máš na krku abych se nedotkla jejich ega, ale člověk co si dá nick trenér, je sprostý a jještě píše blbosti asi to na tom krku nic nemá, jinal se to dle příspěvků a nejen tady neumím vysvětlit.
Janae

XXX.XXX.253.8
hunter
napsal(a):
"Pokud někdo hledá jen parťáka, měl by mu stačit jakýkoliv kříženec."
Jako kříženec se nechá označit i pes bez PP.
Ale vystihl jste to jasně, psa bez PP většinou kupují lidi, kteří chtějí pouze parťáka.
Je mi jasné, že dostanu kartáč typu "já mám za parťáka psa za 40tis, pes bez PP zhyne ve strašných křečích a předtím utratíme miliony na veterině", nu každý to má jinak a PP zdraví nezaručí.

Janae
napsal(a):
"Pokud někdo hledá jen parťáka, měl by mu stačit jakýkoliv kříženec."
Jako kříženec se nechá označit i pes bez PP.
Ale vystihl jste to jasně, psa bez PP většinou kupují lidi, kteří chtějí pouze parťáka.
Je mi jasné, že dostanu kartáč typu "já mám za parťáka psa za 40tis, pes bez PP zhyne ve strašných křečích a předtím utratíme miliony na veterině", nu každý to má jinak a PP zdraví nezaručí.
Hlavně u malých společenských plemen, o které hlavně jde, v případě množíren, ne? nezaručí PP vůbec nic. množit se dají stejně dobře i s PP. navíc tato plemena žádné požadavky na uchovnění co se zdraví nemají. výstavu, a co? jak to zaručí zdraví?
napsal(a):
Hlavně u malých společenských plemen, o které hlavně jde, v případě množíren, ne? nezaručí PP vůbec nic. množit se dají stejně dobře i s PP. navíc tato plemena žádné požadavky na uchovnění co se zdraví nemají. výstavu, a co? jak to zaručí zdraví?
Tak já mám malé plemeno, vyšetření se dělá na pately a chovatelka dělá navíc i na dědičné oční vady, takže je to zase o chovateli, jestli udělá něco na navíc a záleží jen na nás jakou chovku si vybereme, když už za psa dáme tolik peněz, tak tomu výběru věnujeme trošku více času, navštěvuji chovatele, jsem s ním v kontaktu, množitel vám asi nebude posílat každý týden fotky a psát si s vámi dlouhé diskuze, člověk spíš potom uvidí to malé štěně vytřepané, je mu jasné že už je něco špatně, ale je mu líto pejska a tak si ho radši vezme a pak na FB plače, že je pejsek od množitelky a zaplatil za něj tolik a tolik u vet. Nikdo ho nenutil si štěně vzít, je to jen a jen jeho blbost..
A zdraví vám nezaručí nikdo, je to živý tvor, člověk, když se narodí, tak taky nemůžete říct, že bude celý život zdráv..To prostě nejde zaručit, ale aspoň můžeme vyloučit dědičné choroby.. Papír nám zaručí jen to, že máme psa plemene co jsme si vybrali a nevyroste nám z něj něco jiného a taky, že si bereme psa z kontrolovaného chovu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Dneska jsem byla v kontaktu s pár chovateli, ať už psů s PP tak bez PP, kteří mají bezpapíráky téměř 10 let a kupovali je s odbrým vědomím jako většina lidí, čistokrevné štěně bez PP a shodli jsme se na tom, že nejlepší by bylo, kdyby všechny inzerce měli dané tohle, pokud by byl vrh s PP inzerce by dala na výběr, prodej štěňat s PP, rodiče, cena,... rpdoej psa bez PP by automaticky šlo vybrat jen prodám štěně křížnece např. vlčáka, ale nešlo by zadat "prodám čistokrevná štěňata bez PP" prostě tohle by neexistovalo a pokud by to bylo napsáno někde ve větě v inzerátu automaticky by ten inzerát nešel podat.
Takže by inzerce obsahovala jen daná plemena s PP a pak jen křížence plemen, co na to říkáte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jako samozřejmě si může někdo inzerát napsat doma a dát si ho do novin, ale myslím že nejvězší úspěch na trhu má internet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Samozřejmě dál povinnost čipování, tím by se mohla vychytat ta veterinární kontrola, kdy by veta např věděl že tato fena s tímto čipem má 2x do roka štěňata, veta by věděl že fena nemá PP a že něco nehraje...jinak jak zde někdo psal, že vetu množky živý, nejsem si tím jistá, vety spíš živí ti co mají psy jako miláčky a dopřávají jim nejlepší zdravotní péči, množce je fuk, zda nemocného psa nechá zhebnout v hnoji nebo pleskne lopatou přes hlavu a hodí do škarpy. samozřejmě není úplně v pořádku když někdo nechává nepřiměřeně připouštět fenu s PP ale tohle by si zas měl pohlídat klub, poradce chovu snad ví, kolik kdo má štěňat a kde to je podezřelé... a klub jako takový by za tohle měl nést plnou zodpovědnost!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dneska jsem byla v kontaktu s pár chovateli, ať už psů s PP tak bez PP, kteří mají bezpapíráky téměř 10 let a kupovali je s odbrým vědomím jako většina lidí, čistokrevné štěně bez PP a shodli jsme se na tom, že nejlepší by bylo, kdyby všechny inzerce měli dané tohle, pokud by byl vrh s PP inzerce by dala na výběr, prodej štěňat s PP, rodiče, cena,... rpdoej psa bez PP by automaticky šlo vybrat jen prodám štěně křížnece např. vlčáka, ale nešlo by zadat "prodám čistokrevná štěňata bez PP" prostě tohle by neexistovalo a pokud by to bylo napsáno někde ve větě v inzerátu automaticky by ten inzerát nešel podat.
Takže by inzerce obsahovala jen daná plemena s PP a pak jen křížence plemen, co na to říkáte?
Navrhněte do Bazoši
trenér

XXX.XXX.242.250
Sam 90210
napsal(a):
Navrhněte do Bazoši
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Sam 90210
napsal(a):
Navrhněte do Bazoši
Ne bazoši, to by bylo v zákoně, že se nesmí prodávat něco pod nějakým názvem, když to není ono, to je normální klamání zákazníka...a to je už problém
takže pokud si bude někdo chtít koupit dogu, tak bu´d si koupí opravdovou dogu s PP a nebo se bude muset uspokojit s křížencem dogy, ale už nikdy nebude existovat právě to co neznalé lidi klame nejvíc a to je "čistokrevný bez PP"

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne bazoši, to by bylo v zákoně, že se nesmí prodávat něco pod nějakým názvem, když to není ono, to je normální klamání zákazníka...a to je už problém
takže pokud si bude někdo chtít koupit dogu, tak bu´d si koupí opravdovou dogu s PP a nebo se bude muset uspokojit s křížencem dogy, ale už nikdy nebude existovat právě to co neznalé lidi klame nejvíc a to je "čistokrevný bez PP"
Jenže vtip je v tom, že to "PP" není žádný oficiální státní dokument, ale něco, co vydává jedna konkrétní zájmová organizace, asi myslíte FCI.
není možné, aby stát nakázal, že jiné průkazy než ten FCI nejsou ty pravé.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě dál povinnost čipování, tím by se mohla vychytat ta veterinární kontrola, kdy by veta např věděl že tato fena s tímto čipem má 2x do roka štěňata, veta by věděl že fena nemá PP a že něco nehraje...jinak jak zde někdo psal, že vetu množky živý, nejsem si tím jistá, vety spíš živí ti co mají psy jako miláčky a dopřávají jim nejlepší zdravotní péči, množce je fuk, zda nemocného psa nechá zhebnout v hnoji nebo pleskne lopatou přes hlavu a hodí do škarpy. samozřejmě není úplně v pořádku když někdo nechává nepřiměřeně připouštět fenu s PP ale tohle by si zas měl pohlídat klub, poradce chovu snad ví, kolik kdo má štěňat a kde to je podezřelé... a klub jako takový by za tohle měl nést plnou zodpovědnost!
Pardon, nechci vás odrazovat od jistě pozitivní iniciativy, ale přijde mi to všechno jako sci-fi.
Jak to chcete upevnit v zákonu ? Myslím tím tu inzercí, jedině že by to takhle udělali majitelé inzertních portálů z dobré vůle, ale navrhněte to třeba Bazoši a slušně vás pošlou do háje.. Jednak taková úprava portálu není jen tak a jednak za topování mají také prachy a nikdo by nechtěl přijít o inzerující. Bazoš nerozlišuje jestli prodáváte boty od ťamanů nebo značky Nike.
Čipování by bylo fajn kvůli dohledatelnosti majitele psa, ale myslíte si, že veterináři nemají nic jinčího na práci a pamatují si každou fenu, kdy která měla štěňata ? Co když se někomu stane že podruhé fena zabřezne nechtěně ? Tak aby je vet neudal, štěňata raději utopí, nebo se k vetovi vůbec nebudou obtěžovat přijít.. blbost.