Dobrý den, mam dotaz již uz tu byl ale i francouzská společnost co posila psi letadlem mi i pejska vyfotila a poslala fotku e-mailem a kdyby to byla pravda docela by mi toho pejska bylo líto kdyby tam musel zůstat déle :/ poraďte mi někdo co s tím chtěli přes Western union poslat 115€ za bednu.
Katamottlova
napsal(a):
Dobrý den, mam dotaz již uz tu byl ale i francouzská společnost co posila psi letadlem mi i pejska vyfotila a poslala fotku e-mailem a kdyby to byla pravda docela by mi toho pejska bylo líto kdyby tam musel zůstat déle :/ poraďte mi někdo co s tím chtěli přes Western union poslat 115€ za bednu.
Vy jste si objednala psa kdoví odkud?
Zavolejte na letiště.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Katamottlova
napsal(a):
Je to podvod. Jestli máte peněz na rozhazování, dejte je radši někam na charitu lidskou či psí útulek.

Letiště s vámi tímto způsobem opravdu komunikovat nebude, zvlášť když nejste klient, který si službu objednal. Přepošlete jim to na ofiko kontakt a uvidíte.
Katamottlova
napsal(a):
Vyfotim a mejlem Vám pošlu cokoli.
A to jsem si myslela, že v současné době má tyto podvody už nemůže nikdo skočit.
Už se těším na Váš příspěvek na mém účtu .
Katamottlova
napsal(a):
Fakt jsou lidi ještě tak hloupí a naivní, že věří, že jim někdo něco pošle za pár korun - hlavně pak živé zvíře? Někdy si říkám - dobře jim tak!
Když chci kupovat psa, chci vidět rodiče, chovatele, podmínky, v jakých žije... pokud kupuji v zahraničí, tak jen na doporučení, takže vím, že ten chovatel není žádný podvodník. Ovšem ta štěňata jsou samozřejmě úplně v jiné cenové relaci. Koupit psa není totéž jako si nechat poslat třeba boty.
Žádného pejska nedostanete, buďte si jistá, že na žádném letišti na vás žádný nečeká. Ten pes totiž vůbec neexistuje, fotka je ukradená z internetu.
koňadra
napsal(a):
Fakt jsou lidi ještě tak hloupí a naivní, že věří, že jim někdo něco pošle za pár korun - hlavně pak živé zvíře? Někdy si říkám - dobře jim tak!
Když chci kupovat psa, chci vidět rodiče, chovatele, podmínky, v jakých žije... pokud kupuji v zahraničí, tak jen na doporučení, takže vím, že ten chovatel není žádný podvodník. Ovšem ta štěňata jsou samozřejmě úplně v jiné cenové relaci. Koupit psa není totéž jako si nechat poslat třeba boty.
Žádného pejska nedostanete, buďte si jistá, že na žádném letišti na vás žádný nečeká. Ten pes totiž vůbec neexistuje, fotka je ukradená z internetu.
Ano existují lidé, kteří adoptují psy a posílají penize a čekají, až jim psa dovezou. A nejsou o nic naivní a hloupí, když neuvidí rodiče, majitele, chovatele. Není podvod, jako podvod. Jen je potřeba být prostě opatrný a tomuto skutečně nevěřit a tazatelku upozornit, že to podvod je a buďme rádi, že jsem s tím přišla.

Katamottlova
napsal(a):
Ano je tu dost psu ale jsem z Děčína a sehnat v decine nebo v okolí Jorksira protože přítel ma elegie na chlupy a Jork ma vlasy je těžké a i kdyz uz tak za 12k. A tolik penez na rozhazování nemám.
Tak je hlavně nerozhazujte posíláním podvodníkům kamsi do Afriky.
Jen chci upozornit - pes vás klidně může stát desítky tisíc za vet, pokud by se něco přihodilo. Třeba pately čtyřky jsou velmi časté. Doufám, že si to uvědomujete.
Katamottlova
napsal(a):
Ano je tu dost psu ale jsem z Děčína a sehnat v decine nebo v okolí Jorksira protože přítel ma elegie na chlupy a Jork ma vlasy je těžké a i kdyz uz tak za 12k. A tolik penez na rozhazování nemám.
Odložte si měsíčně nějakou "pětku" bokem, počkejte si a pak si kupte pravého a zdravého psa. Nač spěchat?
Katamottlova
napsal(a):
A máte vyzkoušeno, že jorkšír mu vadit nebude? Jsem totiž taky alergik, ale : čivava mi nevadí, u boloňského psíka mi vadí štěněcí srst a jorkšír mi vadí. Sice ne nijak tragicky, ale cítím to. Loni v létě jsem si koupila štěně RTW na hlídání. Když to jde, je se mnou doma, ale většinou je venku. Během 10 dní jsem měla (pro mě zcela typickou "jak vyšitou") alergickou reakci - a to totálně zhnisaný a napuchlý krk. Když mě viděla chovatelka (jsme v kontaktu), tak čekala, že jí ho vrátím...2 měsíce jsem si v tom "pochodila" a pak se to pomalu zklidnilo
Katamottlova
napsal(a):
Peněz asi máte dost jestli chcete poslat jen tak 3000 pokud chcete jorka čistokrevného tak je lepší každý měsíc si dát bokem peníze než to řešit takhle. To vám to neni divné že tak málo peněz? až odešlete peníze tak napíší že se musí ještě zaplatit něco extra a ve výsledku neexistující pes bude stát než šampion z čr
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Katamottlova
napsal(a):
Tak teď jste mě pobavila
jorkšírama a jejich levnýma napodobeninama je zaplavená celá republika, a Vy si objednáte neexistujícího psa, za do očí bijící nesmyslnou částku z Francie, abyste ušetřila v ČR...

Kdo chce kam... Myslím, že je jen dobře, že se takový člověk, co nepřemýšlí, spálí.

Doporučuji ušetřit peníze a porozhlídnout se po pejskovi v ČR, mrkněte na útulky a různý zachraňovací spolky - těhlech malých pejsků jsou všude mraky. Ovšem pokud někdo z vás trpí alergií, měli byste si nejdřív ověřit, jak bude reagovat na konkrétního pejska.
Katamottlova
napsal(a):
BOŽE lidi už začněte myslet..myslíte že by vám někdo třeba z francie poslal zdarma či za pár kaček štěně jen proto že je v nouzi..Proč by nějakému hloupému čechovy někdo něco dával..pokud už by byl ten člověk v nouzi a musel štěně dát pryč tak mají ve své zemi spoustu lidí co by si štěně vzalo.Přeprava psa letadlem je docela nákladná sranda a i u takto malého plemene bude stát kolem 5000 kč + doklady + přepravka... takže náklady jen na přepravu pejska letecky by byly kolem 7-8 tisíc.a on vám to někdo pošle zdarma...
Pokud už jste peníze poslala tak dobře vám tak aspon máte ponaučení pro příště, další už neposílejte, pejsek neexistuje a peníze už zpět nikdy nedostanete.
Fakt si myslíte, že normální chovatel/majitel nemá klasický bankovní účet a proto si nechá poslat peníze přes Western union? Že nemá bankovní účet letecká společnost? Oni asi stevardi běhají vybírat peníze na poštu
Určitě vám psa "posílají" velmi rychle. Fakt si myslíte, že to takto jde? Že vezmou psa, strčí ho do bedny a pošlou až k vám domů? A že z letiště vám budou psát pomocí překladače?
Zkuste trochu zapřemýšlet. Jestli opravdu nechcete sponzorovat černochy v Africe (většinou tyto podvody dělají oni), dejte na rady výše, za pár měsíců můžete ušetřit na psíka, který nebude imaginární.
Protože zřejmě i potom podpoříte množku, najděte si na netu obrázky z takovýchto zařízení, ať se "pokocháte" týranými psy chovanými v malých klecích, bez veterinární péče, bez kontaktu s okolím, krmenými odpadem (.
Katamottlova
napsal(a):
Prosím vás, podívejte se na Markéta80 na její fotku, takhle vypadá jork s pp, kupte si bez pp za pár tisíc a za chvíli ho budete dávat pryč, protože je přítel alergický a kdoví čím bude váš jork nakřížený, bude mít normální srst. Nevím kolik stojí jork s pp, ale zase jsem pustím ohranou písničku, ale pokud nemáte dost peněz na psa s pp, nepořizujte žádného, vůbec netušíte kolik pes stojí a nedejbože pokud se mu něco stane, většina jorků bez pp jsou namnožení a nemocní. A že hledáte jen v okolí Děčína, to už mi taky hlava nebere, člověk si jede pro svého kamaráda klidně stovky kilometrů, místo by pro mě bylo to poslední co bych řešila.
Lorie161
napsal(a):
Prosím vás, podívejte se na Markéta80 na její fotku, takhle vypadá jork s pp, kupte si bez pp za pár tisíc a za chvíli ho budete dávat pryč, protože je přítel alergický a kdoví čím bude váš jork nakřížený, bude mít normální srst. Nevím kolik stojí jork s pp, ale zase jsem pustím ohranou písničku, ale pokud nemáte dost peněz na psa s pp, nepořizujte žádného, vůbec netušíte kolik pes stojí a nedejbože pokud se mu něco stane, většina jorků bez pp jsou namnožení a nemocní. A že hledáte jen v okolí Děčína, to už mi taky hlava nebere, člověk si jede pro svého kamaráda klidně stovky kilometrů, místo by pro mě bylo to poslední co bych řešila.
Nehledá jen v okolí Děčína. Vždyť si nechala poslat psa z Francie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
A ještě jedna taková technická - češi, slováci a Rumuni jsou nějvětší množitelé psů, kterými zasobují celou západní Evropu. Psi prodávaní v západních Petshopech jsou vyprodukovaní v množírnách v jedné z těchto zemí, a pak je za pár šupů (u "jorkšíra" třeba 3500 Kč) vykoupí překupník, ten je prodá za x násobek ven, a pak si toho českého/Slovenského/Rumunského chudáka koupíte ve Francouzským zverimexu za 800 Euro...
Tak, a teď se zamyslete, proč by vám někdo poslal za pár korun psa z Francie, když jenom náklady na veterinu (čip, petpas, vet. potvrzení) a leteckou dopravu jsou kolem 7 tis + cena psa cca 800 éček... ?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ještě jedna taková technická - češi, slováci a Rumuni jsou nějvětší množitelé psů, kterými zasobují celou západní Evropu. Psi prodávaní v západních Petshopech jsou vyprodukovaní v množírnách v jedné z těchto zemí, a pak je za pár šupů (u "jorkšíra" třeba 3500 Kč) vykoupí překupník, ten je prodá za x násobek ven, a pak si toho českého/Slovenského/Rumunského chudáka koupíte ve Francouzským zverimexu za 800 Euro...
Tak, a teď se zamyslete, proč by vám někdo poslal za pár korun psa z Francie, když jenom náklady na veterinu (čip, petpas, vet. potvrzení) a leteckou dopravu jsou kolem 7 tis + cena psa cca 800 éček... ?
Protože jsou lidi naivní a hloupí a myslí jak jsou super když narazí na takový inzerát a hned odepíšou a dostanou odpověd.Už vidím tu jejich hloupou a naivní radost jak vymetli se všema v česku co tak draho prodávají a jak ušetří a ještě budou mít psa ze zahraničí..což ten blbej soused co ho ma z česka za 5tis ten bude koukat a závidět...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
ivulka2
napsal(a):
Protože jsou lidi naivní a hloupí a myslí jak jsou super když narazí na takový inzerát a hned odepíšou a dostanou odpověd.Už vidím tu jejich hloupou a naivní radost jak vymetli se všema v česku co tak draho prodávají a jak ušetří a ještě budou mít psa ze zahraničí..což ten blbej soused co ho ma z česka za 5tis ten bude koukat a závidět...
Inu, když je blbá hlava, trpí celý tělo...
Atheira
napsal(a):
Nehledá jen v okolí Děčína. Vždyť si nechala poslat psa z Francie.
Že by v Děčíně nesehnala yorka, tomu nevěřím. Stačí jen chvíli počkat, určitě se nějaký vrh objeví. Z Francie přece pes přiletí - nejlépe až na práh domu. No, asi to nedomyslela, že by pro něj musela přinejmenším do Prahy na letiště, takže jakýpak Děčín a okolí?
Kdyby ovšem nějaký takový pes vůbec existoval!
koňadra
napsal(a):
Že by v Děčíně nesehnala yorka, tomu nevěřím. Stačí jen chvíli počkat, určitě se nějaký vrh objeví. Z Francie přece pes přiletí - nejlépe až na práh domu. No, asi to nedomyslela, že by pro něj musela přinejmenším do Prahy na letiště, takže jakýpak Děčín a okolí?
Kdyby ovšem nějaký takový pes vůbec existoval!
Já se jen divím, že aspoň ten přítel něco neřekl, když jeho drahá polovička nadšeně přiběhla s tím, že našla štěňátko, co jim pošlou zadarmo z Francie. Na jeho místě bych jí strčila hlavu pod ledovou sprchu, aby se probrala... Ale to už by asi pro některý lidi nebylo úplně korektní. Minimálně říct, že je to blbost, měl.
A nebo se sešli dva stejně blbý lidi. To přece snad ne!
lesnížínka
napsal(a):
A nebo se sešli dva stejně blbý lidi. To přece snad ne! - tohle nevztahuju na zadavatelku, nečetla jsem celé, ale: to je přece velká pravděpodobnost. Vy by jste vydržela s blbým chlapem, nebo váš muž s fakt blbou ženskou?
Vrána k vráně sedá rovný rovného si hledá
lesnížínka
napsal(a):
A nebo se sešli dva stejně blbý lidi. To přece snad ne! - tohle nevztahuju na zadavatelku, nečetla jsem celé, ale: to je přece velká pravděpodobnost. Vy by jste vydržela s blbým chlapem, nebo váš muž s fakt blbou ženskou?
Máte pravdu, že vydržet dlouhodobě se to určitě nedá. Ale mezi známými mám pár takových celkem normálních chlapů, co mají vedle sebe takovou tu typickou jednoduchou děvu, která každou větu divně protahuje, velmi hojně odpovídá: "cooo?" a je obecně dost neschopná, hlavně, že má vyžehlený vlasy. Vím, že právě od podobně blbých nápadů je často odvede docela racionálně uvažující přítel. (Byť je dost dobrá otázka, kde to uvažování nechal, když si domů přivedl toto. )
Ale tenhle příspěvek fakt není nijak mířen na zadavatelku! Neznám ji, jen rozvádím váš příspěvek.

..."kde to uvažování nechal, když si domů přivedl toto."...
Jsou ještě jiné kvality než IQ. Třeba umí vařit...