Jak správně používat EO

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bumbac

18.5.2017 15:28
bumbac

XXX.XXX.4.22

Zdravím, poradí někdo jak správně používat el.obojek, zvuk, vibrace.el výboj.

18.5.2017 15:43
Tedysek

XXX.XXX.1.203

To bude zase dlouhá diskuze.

Co máte za problém s pejskem, že jste sáhli po EO a co je to za pejska a jak je starý a jaký je v povaze?

18.5.2017 16:22
L(phi)

XXX.XXX.41.130

EO sa spravne pouziva tak, ze zajdete za niekym kto ho vie pouzivat a nechate si to ukazat. Rady na internetoch prilis nepomozu, rozni ludia to pouzivaju diametralne odlisne a vacsina ludi nepouziva vobec a len sa tu zacnu hadat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2017 16:56

"ze zajdete za niekym kto ho vie pouzivat"
a takový člověk se pozná a hledá jak?

18.5.2017 17:01
scylla

XXX.XXX.150.32

bumbac napsal(a):

To vám neporadí nikdo, kdo neviděl vás a nezná velmi dobře vašeho psa a umí psa číst. Takový člověk ale EO nepoužívá. Třeba budete mít štěstí a naučí vás obejít se bez toho obojku.

18.5.2017 17:15

Název diskuze mi připomněl tento vynikající návod na použití EO
https://www.facebook.com/ITDHDTC/videos/10152768069362631/

Ale jinak samozřejmě souhlasím, že nelze napsat žádný takový návod, když vás nevidíme :).

18.5.2017 17:41

Je zde toho mrtě, stačí pohledat. EO je jako oheň, dobrý sluha, zlý pán. Pokud nechcete řešit vaší neschopnost (bez urážky) a pes si nedá opravdu říct tak je to dobrá věc pokud se použije uváženě a s mírou.
Je to taková "prodloužená ruka pána. Než začnete experimentovat, doporučuji si vyzkoušet třeba na ruce, nemusíte to mít zrovna na krku. At´víte do čeho jdete.

18.5.2017 17:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

bumbac napsal(a):

Co je to za psa, proč jste se rozhodl pro EO - čemu má psa naučit?
Nejlepší rada je, najít někoho, kdo s tím má zkušenosti a kdo případně zjistí, že pro vás a váš problém se psem není EO vhodný vůbec.

Jinak vláken na toto téma zde je nespočet, vždycky skončí hádkou. A mně např. už nebaví psát pořád jedno a to samé dokola, hádat se se stejnými lidmi. Takže pohledejte a možná najdete odpověď. Např. zde: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3289734/stafford-a-jeho-neustale-uteky-za-srnkama#a3294802.

18.5.2017 18:10
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
Co je to za psa, proč jste se rozhodl pro EO - čemu má psa naučit?
Nejlepší rada je, najít někoho, kdo s tím má zkušenosti a kdo případně zjistí, že pro vás a váš problém se psem není EO vhodný vůbec.

Jinak vláken na toto téma zde je nespočet, vždycky skončí hádkou. A mně např. už nebaví psát pořád jedno a to samé dokola, hádat se se stejnými lidmi. Takže pohledejte a možná najdete odpověď. Např. zde: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3289734/stafford-a-jeho-neustale-uteky-za-srnkama#a3294802.

Zadavateli, neřiďte se informacemi z tohoto vlákna, zkazíte si psa.

18.5.2017 18:27
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

scylla napsal(a):

A už vůbec se nepokoušejte s problémem obrátit na nějaký cvičák, tam vám ho zkazí ještě víc

18.5.2017 18:50

scylla napsal(a):

A to já si myslím, že když si najde poslední příspěvek od rosemary1 nebo ten úplně první od Lacik, dozví se celkem praktické věci :).

19.5.2017 05:58
scylla

XXX.XXX.150.32

marcelaamax napsal(a):
A už vůbec se nepokoušejte s problémem obrátit na nějaký cvičák, tam vám ho zkazí ještě víc

Pokud je to cvičák ve stylu motivace krmnou dávkou a "vědeckých" postupů nebo ve stylu, co hlásají zdejší výcvikáři, kteří píšou na Ifaunu, tak máte velkou pravdu.

Kroupa

19.5.2017 06:57
Kroupa

XXX.XXX.79.4

Co to je "motivace krmnou dávkou"? To jako že dostane/nedostane nažrat? Nebo říkáte třeba nakrájenému jablku použitému jako pamlsek" motivace krmnou dávkou"? Nějak nechápu...

Kroupa

19.5.2017 07:02
Kroupa

XXX.XXX.79.4

Jinak známá si takhle tak zkazila psa, že s ním teď jezdí na MS IPO3, a vozí medaile.
No snad to půjde napravit, až najde tuhle diskusi.

19.5.2017 08:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.10

Bumbac
Zdravím, poradí někdo jak správně používat el.obojek...
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Normálka.
Bum - bác a nepárat se s tím.

bumbac

19.5.2017 12:52
bumbac

XXX.XXX.4.22

Dík za rady, problém vyřešen.Jednalo se o dvouletého malého špice váha 5kg.EO stačilo dát na 25% impulzu, na vibrace a zvuk neposlechl.Jednalo se o problém, že využil každou možnost k útěku a jakmile byl za vrátky tak neposlechl, proběhl se po vsi a do půl hodinky byl doma, včera dostal 3 impulzy a hned to pochopil, dnes stačil jeden a funguje i za vrátky na 100%.Musím, ale přiznat, že se mu s tratil jeho rošťácký úsměv, který mu naskočil při každém útěku.

19.5.2017 12:55

Hmm, krásný příklad, jak použitím EO "nahradit" výchovu.
Nechápu, proč jste se tu ptali na návod, když si evidentně poradíte i bez něj.

bumbac

19.5.2017 13:02
bumbac

XXX.XXX.4.22

Abych řekl pravdu obojek vlastním asi půl roku, ale nechtěl jsem ho použít.Bohužel to, ale nešlo a situace se horšila, pamlsky, hraní nic nepomáhalo.Po této zkušenosti, ale silně uvažuji ho použít i na děti.

19.5.2017 13:06

bumbac napsal(a):
Abych řekl pravdu obojek vlastním asi půl roku, ale nechtěl jsem ho použít.Bohužel to, ale nešlo a situace se horšila, pamlsky, hraní nic nepomáhalo.Po této zkušenosti, ale silně uvažuji ho použít i na děti.

To je smutné, že vás nenapadlo naučit toho psa poslouchat nějakým běžným způsobem a pro svou lenost jste zvolili "jednodušší" řešení ve stylu "strach z bolesti ho donutí".

19.5.2017 13:27
Tedysek

XXX.XXX.49.14

bumbac napsal(a):
Dík za rady, problém vyřešen.Jednalo se o dvouletého malého špice váha 5kg.EO stačilo dát na 25% impulzu, na vibrace a zvuk neposlechl.Jednalo se o problém, že využil každou možnost k útěku a jakmile byl za vrátky tak neposlechl, proběhl se po vsi a do půl hodinky byl doma, včera dostal 3 impulzy a hned to pochopil, dnes stačil jeden a funguje i za vrátky na 100%.Musím, ale přiznat, že se mu s tratil jeho rošťácký úsměv, který mu naskočil při každém útěku.

A co jste už zkoušeli pro to, aby jste nedávali EO? Já trávila roky pokusama o naučení před tím než jsem na psa nacpala EO. Z vašeho popisu jste neudělali nic. A pokud pes ztratil šťastný výraz - Čím to asi bude... Že by pes nebyl šťastný? Co kdyby jste EO sundali a začali s nějakýma rozumnýma postupama? Špic, zvlášť mrňous by měl být běžně ukočírovatelný bez EO. A navíc taková "prkotina" jako vybíhaní z vrátek. Z celého mi plyne akorát to, že jste EO špatně použili, vlastně neměl být vůbec použit.

19.5.2017 14:28
scylla

XXX.XXX.150.32

bumbac napsal(a):

Že vás vůbec napadlo EO kupovat kvůli tomu, že neumíte naučit psa nevyběhnout ze dveří a přivolání?

19.5.2017 14:28
scylla

XXX.XXX.150.32

Tedysek napsal(a):
A co jste už zkoušeli pro to, aby jste nedávali EO? Já trávila roky pokusama o naučení před tím než jsem na psa nacpala EO. Z vašeho popisu jste neudělali nic. A pokud pes ztratil šťastný výraz - Čím to asi bude... Že by pes nebyl šťastný? Co kdyby jste EO sundali a začali s nějakýma rozumnýma postupama? Špic, zvlášť mrňous by měl být běžně ukočírovatelný bez EO. A navíc taková "prkotina" jako vybíhaní z vrátek. Z celého mi plyne akorát to, že jste EO špatně použili, vlastně neměl být vůbec použit.

Ano, takové krámy se nemají používat vůbec.

19.5.2017 16:33
koňadra

XXX.XXX.128.31

bumbac napsal(a):

K použití EO nebyl důvod - pokud byste psa zavčas řádně vychoval. Od štěněte, když poprvé prošel bez povelu vrátky, okamžitě mu to zatrhnout - dokud ještě poslechne. Pokud byste byl důsledný, výsledek by se určitě dostavil.
Je totální nešvar (k vidění často u "voříšků" na vesnici), že psi vybíhají ze vrat, z branky apod., sotva z nějakého důvodu majitel otevře. Proběhnou mezi nohama, člověk ani neví jak. Majitelé nad tím mávnou rukou "on si jen oběhne nejbližší rohy a přijde". Tohle jsem nikdy nepochopila. Já svoje psy učím, že dokud jim nedám obojek a nezapnu je na vodítko, otevřených vrat si prostě vůbec nemají všímat, natož z nich udělat jediný krok! Už proto, že hned za vraty je silnice. Když s nimi jdu ven, tak psi se těší, jsou většinou jako střelení, proto je ze vrat zásadně vodím na vodítku, pustím je až o kousek dál na poli. Bez obojku a bez vodítka se prostě ze vrat nejde!

Míra H.

19.5.2017 17:04
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Tedysek napsal(a):

"Já trávila roky pokusama o naučení před tím než jsem na psa nacpala EO. Z vašeho popisu jste neudělali nic."

Když to byly strávené roky, a skončila jste stejně u EO, tak to asi dobrá cesta nebyla, ne? Proč by to měl teda někdo opakovat?

Tady mají diskutující fakt zajímavou logiku...
Prostě jsem to tak dělal já, tak to je jediný správný postup! Co na tom, že to nefungovalo...

Míra H.

19.5.2017 17:09
Míra H.

XXX.XXX.79.4

koňadra napsal(a):
K použití EO nebyl důvod - pokud byste psa zavčas řádně vychoval. Od štěněte, když poprvé prošel bez povelu vrátky, okamžitě mu to zatrhnout - dokud ještě poslechne. Pokud byste byl důsledný, výsledek by se určitě dostavil.
Je totální nešvar (k vidění často u "voříšků" na vesnici), že psi vybíhají ze vrat, z branky apod., sotva z nějakého důvodu majitel otevře. Proběhnou mezi nohama, člověk ani neví jak. Majitelé nad tím mávnou rukou "on si jen oběhne nejbližší rohy a přijde". Tohle jsem nikdy nepochopila. Já svoje psy učím, že dokud jim nedám obojek a nezapnu je na vodítko, otevřených vrat si prostě vůbec nemají všímat, natož z nich udělat jediný krok! Už proto, že hned za vraty je silnice. Když s nimi jdu ven, tak psi se těší, jsou většinou jako střelení, proto je ze vrat zásadně vodím na vodítku, pustím je až o kousek dál na poli. Bez obojku a bez vodítka se prostě ze vrat nejde!

"K použití EO nebyl důvod - pokud byste psa zavčas řádně vychoval. Od štěněte, když poprvé prošel bez povelu vrátky, okamžitě mu to zatrhnout - dokud ještě poslechne. Pokud byste byl důsledný, výsledek by se určitě dostavil."

A na to tu někdo ptal?
Zase další co jen vnucuje svůj názor o který ale nikdo nestojí. Navíc ani nevíte jestli toho psa od štěněte měl. Prostě já mám pravdu a hotovo. Co na tom, že to vůbec není k věci, a je to totální kravina...

19.5.2017 17:27
Tedysek

XXX.XXX.36.123

Míra H. napsal(a):
"Já trávila roky pokusama o naučení před tím než jsem na psa nacpala EO. Z vašeho popisu jste neudělali nic."

Když to byly strávené roky, a skončila jste stejně u EO, tak to asi dobrá cesta nebyla, ne? Proč by to měl teda někdo opakovat?

Tady mají diskutující fakt zajímavou logiku...
Prostě jsem to tak dělal já, tak to je jediný správný postup! Co na tom, že to nefungovalo...

Protože na drtivou většinu psů funguje. Muj pes je pomalu chapajici co se týče klasických povelů. Nicméně eo jsem zkusila a nám nefungovalo.
Kdybych to řešila jak vy píšete, tak už nikdo nikdy nijak neučí psa přivolání. Oběma svým psům jsem dala rok důsledneho vysvětlování při každé metodě.

19.5.2017 19:49
koňadra

XXX.XXX.128.31

Míra H. napsal(a):
"K použití EO nebyl důvod - pokud byste psa zavčas řádně vychoval. Od štěněte, když poprvé prošel bez povelu vrátky, okamžitě mu to zatrhnout - dokud ještě poslechne. Pokud byste byl důsledný, výsledek by se určitě dostavil."

A na to tu někdo ptal?
Zase další co jen vnucuje svůj názor o který ale nikdo nestojí. Navíc ani nevíte jestli toho psa od štěněte měl. Prostě já mám pravdu a hotovo. Co na tom, že to vůbec není k věci, a je to totální kravina...

A co čekáte (?) na takovýto dotaz:
"Zdravím, poradí někdo jak správně používat el.obojek, zvuk, vibrace.el výboj."

Když nevíme co je to za psa, plemeno, stáří a také CO potřebuje majitel u psa poladit, tak co čekáte za odpověď? Několikastránkový elaborát na téma: když pes dělá to, udělejte toto a když dělá něco jiného, udělejte támhle to... To prostě nejde na takový dotaz seriózně odpovědět.

Taky je potřeba vzít do úvahy, že některým lidem nepatří EO do rukou vůbec, pletou si ho s dálkovým ovládáním na autíčko a perou do psa impulsy bez toho, aby vůbec pochopili princip. Jak z tak stručného dotazu máme vědět, jestli zadavatel není z této kategorie? A zrovna v tomto případě použít EO nebylo vůbec potřeba, i starší pes se dá bez EO naučit, že z branky se bez povelu nechodí. U štěněte je to samozřejmě jednodušší.

Já svůj názor nevnucuji, ale diskuse je od toho, aby člověk napsal svůj názor a jestli si to dotyčný využije pro sebe, to už je jeho věc.

20.5.2017 05:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Míra H. napsal(a):

A na to tu někdo ptal?

Takže vy čekáte, že když není zadán popis problému, věk, velikost psa, bez znalostí o něm tady někdo sedne a napíše vám návod na to, jak smažit psa EO step by step? To nemůžete myslet vážně.

20.5.2017 06:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"ze zajdete za niekym kto ho vie pouzivat"
a takový člověk se pozná a hledá jak?

Inzerát?

20.5.2017 07:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

bumbac napsal(a):

Pane, nemám slov. Použít EO na malého psa jen proto, že vybíhá z vrátek je prasárna. Možná by pomohlo, kdybyste s pejskem chodili ven, aby si vše při procházkách zkontroloval a neměl potřebu, vybíhat.
PŘIVOLÁNÍ, které by stačilo k vyřešení vašeho "problému", je základní povel.
To uznávají VŠICHNI, co "dělají" do psů. Bez přivolání je pes stejně nebezpečný sobě jako i okolí, jako auto bez brzd!

Nikdo se nebude tvářit šťastně, když do něj budete pouštět elektřinu.

Míra H.

22.5.2017 14:08
Míra H.

XXX.XXX.79.4

scylla napsal(a):
Takže vy čekáte, že když není zadán popis problému, věk, velikost psa, bez znalostí o něm tady někdo sedne a napíše vám návod na to, jak smažit psa EO step by step? To nemůžete myslet vážně.

Proč bych proboha něco takového čekal?

Na takový obecný dotaz se opravdu nedá konkrétně odpovědět. To ale snad neznamená, že je třeba přijít si sem hned masírovat ego, či léčit komplexy.
Buď tady každýho seřvete, že něco udělal (nebo nedělěl) špatně už před léty, nebo přiběhne fanatik co "smaží psy EO", a nakonec se vy všichni ego masturbátoři shodnete, že si ten člověk vůbec neměl pořizovat psa, když ho nezvládá, nebo nemá dost času nebo...
Trošku se nad tou svojí egomasturbací zamyslete!

Tazatel se dá odkázat ať se pokusí dotaz upřesnit, vyhledat někoho ve svém okolí, kdo o tom něco ví, dá se vložit nějaký odkaz, třeba tady
https://vimeo.com/8225610
a i kdyby nic z toho, pořád platí "Mlčeti zlato".

Třeba vy, už jen tím, že používáte výraz "smažit psa EO", dáváte zjevně najevo, že o EVO obojku nic nevíte, a jste fanatický odpůrce. Přitom EVO je je jen nástroj, a to velmi šikovný nástroj. Pokud potřebujete psa cvičit či ovládat na dálku (ona totiž není jen sportovní kynologie), případně korigovat jeho chování bez vaší přítomnosti (z úkrytu), či když není pes v dohledu (může pomoci druhá osoba), je to nenahraditelná věc.
Že s tím může někdo ublížit (fyzicky určitě ne)? To může, ale to platí o spousta věcech. To je život, s tím nic neuděláte. Lidi EVO prostě používat budou, s tím nic dělat nejde, tak by bylo mnohem lepší poučovat je, aby napáchaná škoda byla co nejmenší.
Sám EVO obojek nemám, ale určitě ho koupím.

22.5.2017 19:57
scylla

XXX.XXX.150.32

Míra H. napsal(a):
Proč bych proboha něco takového čekal?

Na takový obecný dotaz se opravdu nedá konkrétně odpovědět. To ale snad neznamená, že je třeba přijít si sem hned masírovat ego, či léčit komplexy.
Buď tady každýho seřvete, že něco udělal (nebo nedělěl) špatně už před léty, nebo přiběhne fanatik co "smaží psy EO", a nakonec se vy všichni ego masturbátoři shodnete, že si ten člověk vůbec neměl pořizovat psa, když ho nezvládá, nebo nemá dost času nebo...
Trošku se nad tou svojí egomasturbací zamyslete!

Tazatel se dá odkázat ať se pokusí dotaz upřesnit, vyhledat někoho ve svém okolí, kdo o tom něco ví, dá se vložit nějaký odkaz, třeba tady
https://vimeo.com/8225610
a i kdyby nic z toho, pořád platí "Mlčeti zlato".

Třeba vy, už jen tím, že používáte výraz "smažit psa EO", dáváte zjevně najevo, že o EVO obojku nic nevíte, a jste fanatický odpůrce. Přitom EVO je je jen nástroj, a to velmi šikovný nástroj. Pokud potřebujete psa cvičit či ovládat na dálku (ona totiž není jen sportovní kynologie), případně korigovat jeho chování bez vaší přítomnosti (z úkrytu), či když není pes v dohledu (může pomoci druhá osoba), je to nenahraditelná věc.
Že s tím může někdo ublížit (fyzicky určitě ne)? To může, ale to platí o spousta věcech. To je život, s tím nic neuděláte. Lidi EVO prostě používat budou, s tím nic dělat nejde, tak by bylo mnohem lepší poučovat je, aby napáchaná škoda byla co nejmenší.
Sám EVO obojek nemám, ale určitě ho koupím.

Vím o něm dost a vím, že to je pomůcka pro ty, kteří neumí a nechtějí přemýšlet a pro různé výcvikáře jako urychlovač. Až vám projde rukama pár psů zničených EO jako mně, možná změníte názor na ten krám. Není dobré nahrazovat mozek a znalosti psovoda mačkáním tlačítka.

Ještě malá poznámka - zamyslete se nad tím, co tímhle příspěvkem na sebe práskáte... nic moc, teda.

Míra H.

23.5.2017 09:29
Míra H.

XXX.XXX.79.4

EVO je prostě jenom nástroj, takže škodu může udělat jen trouba, co drží v ruce vysílač!

Opravdu nemám co bych skrýval, tajil či za co bych se styděl, tak jak můžu na sebe něco práskat? U nás je svět totiž ještě v pořádku.

23.5.2017 09:36
scylla

XXX.XXX.89.110

Asi moc není, když chcete používat EO.

Míra H.

23.5.2017 09:59
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Tak to teda ještě prásknu, že občas trhnu vodítkem, včera jsem psa plácnul přes čumák, a jednou jsem na psa dokonce křičel a mluvil sprostě.

Někdy vám ten jednoduchej sluníčkovej svět závidím...

23.5.2017 11:20
koňadra

XXX.XXX.128.31

Míra H. napsal(a):
EVO je prostě jenom nástroj, takže škodu může udělat jen trouba, co drží v ruce vysílač!

Opravdu nemám co bych skrýval, tajil či za co bych se styděl, tak jak můžu na sebe něco práskat? U nás je svět totiž ještě v pořádku.

Já už se nerozčiluji. Je to pořád dokola. Podle scylly se psi pomocí EO:
1) smaží (oblíbený termín scylly) - ještě jsem žádného "usmaženého" psa neviděla;
2) prošly jí rukama desítky (možná stovky? Kde by se braly?) zkažených, naprosto zničených psů - sama EO někdy používám a vím o dalších psovodech, kteří ho používají, ale nikdo z nás ještě zkaženého psa neviděl. Pokud takový existuje, tak je to VÝJIMKA, na které se podepsal pitomec, který držel ovladač a dost možná ho ještě použil na nervově labilního jedince;
3) podle scylly lidi, kteří používají EO, jsou naprosto neschopní, hledající zkratky, když nemají na psa čas, neměli by ho mít... a jiné bláboly. EO je opravdu jen výcviková pomůcka a pokud zjednoduší, či urychlí výcvik psa, jenom dobře. Často tady omílané odnaučování psa štvát zvěř je pomocí EO docíleno za pár vycházek, zatímco scylle to trvá řadu týdnů, či spíše měsíců. Co na tom, že po tu řadu měsíců psa nepustí z vodítka? Jí to vyhovuje, ale vyhovuje to taky tomu psovi?
4) ovládání psa pomocí EO je naprosto jednoduché, nevyžadující přemýšlení - už toto tvrzení svědčí o tom, že scylla o EO ví velký kulový, protože opak je pravdou;
5) psa mohu ovládat na větší vzdálenost - podle scylly se nemá pes vzdalovat asi tak z okruhu cca 10 m. Ona vůbec nechápe, že jsou např. také lovečtí psi, kteří musí pracovat na vzdálenosti stovek metrů a už vůbec není schopná pochopit, jak člověk může efektivně používat EO i na tuto vzdálenost.

Prostě scylla EO neuznává a fanaticky omílá pořád ty jedny nesmyslné argumenty. Každý však má vlastní rozum, takže si musí zvolit sám metody pro svého psa, ale kategoricky nějakou metodu odsuzovat může jen zaslepený a netolerantní člověk.

bumbac

25.5.2017 00:19
bumbac

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, problém je vyřešen, pesan za 5 dní dostal 6 impulzů regulovaných na 20% ze 100%, momentálně má obojek nasazen, ale poslední dva dny nebyl použit, není třeba, velice rychle si na vše s poměl a šlape jako hodinky.Měl jsem z použití strach, ale nebyl na místě, měl jsem obojek použít hned a určitě by nebylo třeba tolik impulzů.Použil jsem tento typ za 600Kč, koupený jako nový zde na fauně, za mě velká spokojenost.

25.5.2017 07:03
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
Já už se nerozčiluji. Je to pořád dokola. Podle scylly se psi pomocí EO:
1) smaží (oblíbený termín scylly) - ještě jsem žádného "usmaženého" psa neviděla;
2) prošly jí rukama desítky (možná stovky? Kde by se braly?) zkažených, naprosto zničených psů - sama EO někdy používám a vím o dalších psovodech, kteří ho používají, ale nikdo z nás ještě zkaženého psa neviděl. Pokud takový existuje, tak je to VÝJIMKA, na které se podepsal pitomec, který držel ovladač a dost možná ho ještě použil na nervově labilního jedince;
3) podle scylly lidi, kteří používají EO, jsou naprosto neschopní, hledající zkratky, když nemají na psa čas, neměli by ho mít... a jiné bláboly. EO je opravdu jen výcviková pomůcka a pokud zjednoduší, či urychlí výcvik psa, jenom dobře. Často tady omílané odnaučování psa štvát zvěř je pomocí EO docíleno za pár vycházek, zatímco scylle to trvá řadu týdnů, či spíše měsíců. Co na tom, že po tu řadu měsíců psa nepustí z vodítka? Jí to vyhovuje, ale vyhovuje to taky tomu psovi?
4) ovládání psa pomocí EO je naprosto jednoduché, nevyžadující přemýšlení - už toto tvrzení svědčí o tom, že scylla o EO ví velký kulový, protože opak je pravdou;
5) psa mohu ovládat na větší vzdálenost - podle scylly se nemá pes vzdalovat asi tak z okruhu cca 10 m. Ona vůbec nechápe, že jsou např. také lovečtí psi, kteří musí pracovat na vzdálenosti stovek metrů a už vůbec není schopná pochopit, jak člověk může efektivně používat EO i na tuto vzdálenost.

Prostě scylla EO neuznává a fanaticky omílá pořád ty jedny nesmyslné argumenty. Každý však má vlastní rozum, takže si musí zvolit sám metody pro svého psa, ale kategoricky nějakou metodu odsuzovat může jen zaslepený a netolerantní člověk.

Scylla uznává znalosti, schopnosti a porozumění psovi, ne nahrazování tohoto pomocí donucovacích prostředků, které jsou tak blízké výcvikářům, které vše urychlují a znalosti a schopnosti nahrazují. Proto je špatní výcvikáři doporučují a obhajují nejen EO, ale i bití psa prutem a za kapsli s kyselinou v mase na zemi nabízejí nobelovku... Koňadra je zářný příklad toho, proč varuji před špatnými cvičáky a proč slovo výcvikář má pro mě hanlivý význam.

25.5.2017 07:46
koňadra

XXX.XXX.128.31

scylla napsal(a):
Scylla uznává znalosti, schopnosti a porozumění psovi, ne nahrazování tohoto pomocí donucovacích prostředků, které jsou tak blízké výcvikářům, které vše urychlují a znalosti a schopnosti nahrazují. Proto je špatní výcvikáři doporučují a obhajují nejen EO, ale i bití psa prutem a za kapsli s kyselinou v mase na zemi nabízejí nobelovku... Koňadra je zářný příklad toho, proč varuji před špatnými cvičáky a proč slovo výcvikář má pro mě hanlivý význam.

Vy jste fakt neskutečná. Ten příspěvek je bez komentáře, zbytečné se rozčilovat. Ale musím se ohradit proti tomu, že doporučuji kyselinu - to by snad nenapadlo ani dítě!
Ve vlákně "Jak naučit psa žrát žrádlo jemu dovolené", kde šlo o to, aby pes na vlastní zahradě nežral, co mu tam kdo hodí, jsem napsala:
"...Neumím si představit nic, co by se dalo dát do pamlsku tak, aby to pes nepoznal čichem, přitom mu to způsobilo problém v tlamě a ne v žaludku. Až na něco takového přijdete, tak je to asi na Nobelovku".
A o kousek dál jsem napsala:
"...Já si naopak myslím, že kdyby někdo vymyslel metodu, která by psu neublížila a přitom ho odnaučila sbírat kdejaké fujtably, tak by ten člověk nejen byl na Nobelovku, ale hlavně spousta psů nemusela zahynout bídnou a bolestivou smrtí po požití otrávených návnad."
KDE JSOU SLOVA KAPSLE a KYSELINA?! Kde píši, že někdo má něco takového dávat do masa?!
Přesně Váš styl - věci překrucovat a ještě si vymýšlet něco, co jsem vůbec nenapsala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík