Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2017 08:24
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Zdravím,
řeším, zda pro svého NO na zimu pořídit obleček či nikoli.
Jde o to, že díky jeho zdravotním neduhům má poměrně řídkou srst a už loni se mi zdálo, že mu při počasí pod nulou byla venku zima, pokud byl trošku mokrý. Na druhou stranu bych ho nerada oblečkováním třeba více oslabila.
Pokud obleček ano, za jakých podmínek dávat? Když je venku pod nulou či déšť a teplota pod deset stupňů?
Vždy jsem byla proti oblečkům, ale u staršího nemocného psa by mohl být rozumný.
Díky a hezký den všem :).

21.9.2017 08:26
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Přemýšlela jsem o tomto:

https://www.non-stopdogwear.cz/produkty/alpha-pro-oblecek/

Ale samozřejmě můžete doporučit i jiný kvalitní obleček.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2017 08:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Jejda ten je vyhubnutý na kost
oblečky mám pro bullky, mají holá břicha a kratinkou srst, ovšem jedna je vyloženě křehotinka a nejradši by nosila obleček už při +10 a druhá je zas "bigoš" ta má obleček při -15 ve fujavici za trest a stejně se mi válí ve sněhu i s oblečkem... vyzkoušejte, ale dlě mě má NO obr dlouhé chlupy oproti pitbulovi či stafordovi a jiným krátkosrstým plemenům. Taky záleží kde ho máte jestli v bytě tak obleček zkuste, pokud venku tak ho tím nejspíš odrovnáte.

21.9.2017 08:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Jejda ten je vyhubnutý na kost...
"""

Pardon,
teď čtu, že není zdravý.
Takže chránit.

21.9.2017 08:42
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tuhle sháněla jedna chovatelka pro starého hovawarta pláštěnku. Jsou dlouhosrstí a právě proto. Když zmoknou, dlouho schnou. Mám desetiletou hovici, už před rokem začala spát v letní kuchyni na gaučíku, do vody neleze, chodí opatrně, déšť fakt nemá ráda. Už loňskou zimu jsem o něčem podobném přemýšlela, při sněžení se sníh usadí na chlupech, promáčí je. Ze zimy vzít psa do tepla také není to pravé.
Možná by nám stačil https://www.non-stopdogwear.cz/produkty/protector-plast/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2017 08:43

Ježiš ten pes je nemocnej, nemá špeky a mít nebude, nemá se jak zahřát, tak jestli nemáte tip na obleček, tak si ty komentáře nechte.

21.9.2017 08:43
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Pokud si vzpomínám, tak pes je dlouhodobě nemocný, je kvůli tomu hubený a má problémy se srstí, stačí číst.
V tomhle případě, pokud je na něm vidět, že mu je zima bych mu obleček klidně dala, navíc pokud je starší (špatně chodí, problémy s klouby) takže nelítá jak střela, ale spíš normálně procházkuje. Dávala bych až bude pod nulou, případně u nuly a déšť, to je pak taky nepříjemný.

21.9.2017 08:47

Kachexického kardiaka, byť osrstěného, ale zároveň věčně vyholeného kvůli sonu, jsem ven v zimě i dešti oblékala zcela samozřejmě (do lidského, jen pláštěnku měl psí, býval fakt fešák ). On byl i ten pohyb zcela jinde, takže nějaké zahřívání intenzivním pohybem nehrozilo.

21.9.2017 08:51
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Https://www.fler.cz/zbozi/plastenka-pro-velkeho-psa-1753160
Tohle se mi hodně líbí. Má to vyprodané, ale zkusím napsat.

21.9.2017 09:08
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Já si teď objednávám obleček z dogco. Na FB woof-dogCo. Mrknite, mají fakt pěkný. Jinak krátkosrstého psa oblékám až od 0°C.

21.9.2017 10:25
mojipsi

XXX.XXX.22.17

Já jsem spokojená s https://www.manmat.cz/, mají všechny velikosti a jsou opravdu kvalitní.Mám starší lovecké psy a pokud jdeme na dlouho do terénu, tak je oblékám.

21.9.2017 11:26
Iliena

XXX.XXX.2.142

Já mám hladkosrstou kříženku co spí pod peřinou, takže taky máme oblečení. Má pláštěnku, používám když je třeba jen pár stupňů a prší, už jednou ji nastydl ocas... No a do mrazů, pokud jdeme jen do města, tudíž se moc nehýbe dávám i když je -1, ale když jdeme někam kde lítá tak až tak od -5ti.
Jinak my si to nechali ušít, vyšlo to i levněji.

21.9.2017 11:38

PumaCZ napsal(a):
Zdravím,
Jde o to, že díky jeho zdravotním neduhům má poměrně řídkou srst a už loni se mi zdálo, že mu při počasí pod nulou byla venku zima, pokud byl trošku mokrý. Na druhou stranu bych ho nerada oblečkováním třeba více oslabila.
Pokud obleček ano, za jakých podmínek dávat? Když je venku pod nulou či déšť a teplota pod deset stupňů?
Vždy jsem byla proti oblečkům, ale u staršího nemocného psa by mohl být rozumný.

U nemocného psa určitě. Na mého starého nemocného psa jsem měla podobný oblek jako v tom vašem odkazu. kdy oblékat, záleží na omemocnění vašeho psa. Zpočátku jsem dávala jen v dešti a nebo když teplota klesala tak kolem mínus pěti a níž. Ke konci jeho života už jsem dávala pořád jak teploty spadly kolem nuly.

21.9.2017 11:55
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Mám hladkosrstého křížence, chovaného doma. Obleček dávám když jsme na cvičáku nebo na trénincích, kde se pes hýbe a pak čeká v autě, tak do auta obleček dávám. Nejdřív jsme byla taky proti oblečkům, ale pes se v autě vyloženě klepal a byla mu zima. Pokud mrzne a jdeme na procházku kde vím, že pes bude lítat tak obleček nedávám, zahřeje se pohybem. Pokud ale jdeme na procházku po městě, kde jde pes pomalu a neběhá tak ho dávám (když mrzne). To samé pokud prší - můj pes sám o sobě déšť nemá rád.

Ale já mám zdravého psa, pokud máte psa nemocného, a zdá se vám, že je mu zima, tak bych obleček dávala klidně na všechny procházky.

21.9.2017 12:33
lavacca

XXX.XXX.63.20

PumaCZ napsal(a):
Zdravím,

Určitě bych ho pořídila. U nemocného psa není o čem přemýšlet. ;)

Ten z odkazu se mi zda fajn. Akorát bacha na to, ze ne vždy sedi velikost... nemate možnost zajít na výstavu a odzkoušet přímo tam, co mu bude sedět?

22.9.2017 14:19
blackberry

XXX.XXX.110.35

Já bych se snažila najít i něco s krytým břichem. Cenově dostupné mi přijdou tyto oblečky od ZeroDC: http://www.zerodc.cz/cs/eshop/3_zimni-zateplene-vesty-pro-psy-a-dalsi-zvirata/-/181_zimni-vesta-s-barevnym-lemem

Možná bych mu koupila dva - jednu pláštěnku bez podšívky do plískanic, kdy je nad nulou a pak zateplený na nižší teploty.

27.9.2017 18:03
PumaCZ

XXX.XXX.238.109

No vidíte, vám pes připadá vyhublý na kost, mně zase, že se za poslední týdny krásně zakulatil (přibral totiž od posledního vážení celé kilo!) :).

27.9.2017 18:04
PumaCZ

XXX.XXX.238.109

Každopádně děkuji všem za tipy.
Prošla jsem si všechny odkazy a jelikož mi přijde, že se pes přeci jen rozhodl udělat si trochu zimního kožichu, budu shánět jen nějakou lehkou pláštěnku. Nic zatepleného.
Musím to omrknout a uvidím, který obleček bude sedět nejlépe :)
Ještě jednou děkuji všem a přeji krásný večer :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík