Ahoj všichni,
váhám nad tím, jestli mám psům pořídit oblečky. Psovi asi určitě, je krátkosrsťák bez podsady a minulou zimu mi několikrát klepal kosu, po útulku mu stále na některých místech trocha srsti chybí, takže bych mu asi něco koupila. Kolikrát někdo stojíme dlouho v zimě, na závodech, nebo trénincích kolikrát není možnost tepla a psi leží venku. U feny nevím, jestli je to nutné, teď vypadá jak slépka před vývarem, ale na zimu se snad nasrstí.
Mé otázky jsou - máte pro své psy oblečky, příp. proč, nebo proč ne? A jaký obleček byste mi doporučili, chci nějaký ryze funkční, co něco vydrží. Bez nějakých ozdob, kapucek, kapsiček a dalších blbin. Děkuji moc za odpovědi :).
Zrovna řeším to samé, nemocný pes, co ztratil snad jen dočasně většinu srsti.
Hledám funkci a možnost pohybu, pes je mladý a aktivní. Taky to není žádný halama a většina oblečků mi přijde sice na délku zad ok, ale na mohutnost tak dvojnásobná.
Asi zakotvím tady: http://dogcomfort.eu/cs/.
Já mám na krátkosrstou ohařku obleček Zero DC.Používáme ho ale jen v zimě na bivak nebo když jdeme někam, kde bude dlouho stát a mrznout a když jsou extrémní mrazy.Na normální procházku určitě ne.Ve sněhu řádí ráda.
Clayton
napsal(a):
Já mám na krátkosrstou ohařku obleček Zero DC.Používáme ho ale jen v zimě na bivak nebo když jdeme někam, kde bude dlouho stát a mrznout a když jsou extrémní mrazy.Na normální procházku určitě ne.Ve sněhu řádí ráda.
Ten vypadá celkem dobře, mrknu se . Jinak, když se pes hýbe, zima mu fakt není a není to skleníková květinka, abych mu brala obleček i na vycházky. Jde mi fakt jen o to dlouhodobější stání, ostatně jak říkáte vy. Už mám zase plný program a psi mi jsou pak po tréninku venku ještě i čtyři hodiny, pes na to fakt docela trpí.
brebera
napsal(a):
Zrovna řeším to samé, nemocný pes, co ztratil snad jen dočasně většinu srsti.
Hledám funkci a možnost pohybu, pes je mladý a aktivní. Taky to není žádný halama a většina oblečků mi přijde sice na délku zad ok, ale na mohutnost tak dvojnásobná.
Asi zakotvím tady: http://dogcomfort.eu/cs/.
Mrknu na to. Jinak na nemocné a starší psy jsou oblečky Back on track, lidi ze cvičáku si je nemohou vynachválit. Osobně s nimi ale zkušenost nemám a za ty peníze to fakt musí být pecka.
Clayton
napsal(a):
Pak se mi ještě líbí vesty od Manmat, Hurtta a jako štěně jsme měli Huhubamboo z Pet Center.
shavoid
napsal(a):
Mrknu na to. Jinak na nemocné a starší psy jsou oblečky Back on track, lidi ze cvičáku si je nemohou vynachválit. Osobně s nimi ale zkušenost nemám a za ty peníze to fakt musí být pecka.
Na ty jsem koukala, cena sice šílená, ale lidi opravdu chválí.
Na starší dámu mi před pár lety známí od agi doporučili tyhle oblečky: http://www.polarvet.cz/
A fakt super :)
Jen náš pes nemá srst i na nohou a krku, tak právě proto hledám něco i na tyto partie.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obleček pro starého nebo nemocného psa určitě ano. Ale zdravý mladý pes podle mě obleček nepotřebuje.Možná jen něco na ochranu před zimním deštěm pokud by měl být venku fakt dlouho.
Dobrý večer, myslím, že pokud to situace vyžaduje, obleček pro psa je dobrá věc. Špacír kolem paneláku obleček asi nevyžaduje. Moje fenky nosí na dlouhé prochajdy v suché zimě pletené svetry a pokud prší nebo sněží, tak mají buď přehozy nebo svetr a přes svetr přehoz. Dcera s nimi běhá agility a při čekání mezi jednotlivými běhy v zimě v nevytápěné hale se svetry hodí. Pes pomaleji chladne a svetr teplo udrží.
Lidaas

XXX.XXX.61.26
Ahoj, souhlasím s tím, že pokud je pes zvyklý na domácí porstředí, může být obleček pro psa dobrou volbou. Zvláště pokud je venku škaredě a nechcete pejska stále umývat. K výběru oblečku mohu doporučit například tento článek http://pethome.cz/cs/blog/post/4-prakticke-rady-jak-vybrat-oblecek-pro-psa.

brebera
napsal(a):
Na ty jsem koukala, cena sice šílená, ale lidi opravdu chválí.
Na starší dámu mi před pár lety známí od agi doporučili tyhle oblečky: http://www.polarvet.cz/
A fakt super :)
Jen náš pes nemá srst i na nohou a krku, tak právě proto hledám něco i na tyto partie.
K Banner 1 : Přesně tak vypadal můj pes, kterého jsem oblékala do svého roláku, který jsem trochu přizpůsobila . Do rukávů přední nohy, rolák na krku, na břiše zabrané "do formy".
Máme od Manmat tento:
http://www.manmat.cz/produkty-thermo-oblecek-pro-psa-detail-56
A naprostá spokojenost. Na, čůrací" procházky oblečky nejsou třeba, ale když se očekává dlouhé stání v zimě, nebo celodenní pobyt bez možnosti usušení, určitě je to fajn věc, zvláště u starších nebo nemocných psů.
shavoid
napsal(a):
Ahoj všichni,
váhám nad tím, jestli mám psům pořídit oblečky. Psovi asi určitě, je krátkosrsťák bez podsady a minulou zimu mi několikrát klepal kosu, po útulku mu stále na některých místech trocha srsti chybí, takže bych mu asi něco koupila. Kolikrát někdo stojíme dlouho v zimě, na závodech, nebo trénincích kolikrát není možnost tepla a psi leží venku. U feny nevím, jestli je to nutné, teď vypadá jak slépka před vývarem, ale na zimu se snad nasrstí.
Mé otázky jsou - máte pro své psy oblečky, příp. proč, nebo proč ne? A jaký obleček byste mi doporučili, chci nějaký ryze funkční, co něco vydrží. Bez nějakých ozdob, kapucek, kapsiček a dalších blbin. Děkuji moc za odpovědi :).
Mám holoprtky - vižly. Pro starou feňuli z útulku jsem obleček pořídila. PO příchodu z útulku bylo vidět, jak nemá naakumulováno, byla hodně zimomřivá. Teď už je mnohem otužilejší, nicméně oblček má, pro momenty kdy jsme na dlouhé procházce a je extrémní zima (chci aby si procházku užila a ne se těšila do tepla), nebo třeba i teď, když jsme byli na otočku na chalupě, kde jsme byli celou dobu venku a bylo chladno a my na zahradě makali. Mlaďas lítá a dělá hovadiny, zabaví se sám, takže si zatopí, ona si ta popochází. Mlaďase neoblíkám, je schopen se koupat v lednu.. Ale měl-li by někde sedět a čekat, tak bych pořídila.
DrahusN

XXX.XXX.104.225
Patřím mezi ty páníčky, co svoje pejsky přes zimu oblékají, mám dvě čivavky a bez kombinézky je v zimě ven nedostanu, protože se neuvěřitelně klepou. Pořídila jsem jim tuhle kombinézu, protože jsem taky hledala něco jednodhuchého bez ozdob a aby se dobře obleček udržoval, což tenhle obleček to splňuje www.drahstyl.cz/p/1585/polar-flece-kombinezka-ruzova.
SoňkaC

XXX.XXX.67.116
DrahusN
napsal(a):
Patřím mezi ty páníčky, co svoje pejsky přes zimu oblékají, mám dvě čivavky a bez kombinézky je v zimě ven nedostanu, protože se neuvěřitelně klepou. Pořídila jsem jim tuhle kombinézu, protože jsem taky hledala něco jednodhuchého bez ozdob a aby se dobře obleček udržoval, což tenhle obleček to splňuje www.drahstyl.cz/p/1585/polar-flece-kombinezka-ruzova.
Děkuji za tip :).. taky hledám něco jednoduššího, co se bude dobře udržovat, protože ta moje potvůrka se má potřebu vždycky ve všem vyválet, takže pro nás nějaké kamínkové kombinézky nepřipadají v úvahu :D.
KateřinaWizurová

XXX.XXX.247.75
Dobrý den dámy, slečny, pánové :)
Koukám, že plno z Vás tápe v tom, kde najít ten pravý obleček. Můžete se podívat na mé stránky https://www.oblecemepsa.cz/ a v případě dotazů Vám ráda odpovím na email info@oblecemepsa.cz nebo na Facebooku - najdete mě tam také jaké Oblečeme psa.
Výrobky jsou kvalitní a za přijatelné ceny :).

Oživuji téma: potřebuji Back on Track na starší mopsli s artrózou, ale obávám se, že budeme mít obvyklý problém s napasováním velikosti - máte někdo osobní zkušenost? Dívala jsem se na fotky, líbí se mi BoT Mesh a zdá se, že je to přes hrudník celkem dost štelovatelné, ale ráda bych slyšela info od někoho, kdo to měl v ruce nebo lépe na psovi.
Popř. existují podobné výrobky jiné značky?
napsal(a):
Oživuji téma: potřebuji Back on Track na starší mopsli s artrózou, ale obávám se, že budeme mít obvyklý problém s napasováním velikosti - máte někdo osobní zkušenost? Dívala jsem se na fotky, líbí se mi BoT Mesh a zdá se, že je to přes hrudník celkem dost štelovatelné, ale ráda bych slyšela info od někoho, kdo to měl v ruce nebo lépe na psovi.
Popř. existují podobné výrobky jiné značky?
Zkuste kouknout na Zero DC, cena je příznivější, styl podobný a je možnost nechat si ušít podle konkrétní míry.
http://www.zerodc.cz/cs/eshop/3_zimni-zateplene-vesty-pro-psy-a-dalsi-zvirata.

Fiona.Praha
napsal(a):
Zkuste kouknout na Zero DC, cena je příznivější, styl podobný a je možnost nechat si ušít podle konkrétní míry.
http://www.zerodc.cz/cs/eshop/3_zimni-zateplene-vesty-pro-psy-a-dalsi-zvirata.
To jsou ale obyč vesty ne? Mně jde právě o tu technologii keramických vláken - mám to na kobylu s nemocnými svaly a funguje to, tak bych to ráda i na čubu. Obyč. oblečky na míru má.
My máme Jack Russella a bišonka a oblečky dávám ve větší zimě oběma, přeci jen jsou to prcci zvyklí na teplo v bytě a venku se docela klepou. Nepřijde mi na tom nic špatnýho, hlavně nechci, aby jim byla zima. Mám těch oblečků doma víc, když už, tak ať jsou chlupáči za fešáky, žejo :D a nakupuju různě po internetu a v obchodech, záleží, kde se mi co líbí.
napsal(a):
To jsou ale obyč vesty ne? Mně jde právě o tu technologii keramických vláken - mám to na kobylu s nemocnými svaly a funguje to, tak bych to ráda i na čubu. Obyč. oblečky na míru má.
Asi, nevím.
Back on Track neznám a technologii jsem nezkoumala. Jen jsem koukla na oblečky a dost mi to připomnělo oblečky od ZeroDC, tak jsem hodila odkaz.
Ahoj,
máme tedy velkého psa (ridgeback) a oblek máme od Hurtta. Jsou pěkně šité, řekla bych, že cenově ok a dobré materiály. Mají obleky různých velikostí i pro malé psíky.
Naše psisko máme od podzimu a tuto zimu jsme ji oblékali jen jednou, když jsme šli na Sněžku, bylo tak minus 7 a hodně foukal ledový vítr. Oblékli jsme ji až po dvou hodinách, kdy se jí zima přestávala líbit. Jinač oblek s sebou na delší mrazivé procházky (15 km+) bereme do batohu, kdyby byl třeba. Ale jelikož je to bláznivka běhavá, zatím ho jinde nepotřebovala:).
Mám starší bišonku a mohu vřele doporučit e-shop paní Nedomové z Prahy - www.obleckypejsci.cz, se kterým mám skutečně jen ty nejlepší zkušenosti. Máme od nich již 4 oblečky, teď naposledy velice krásnou a teplou zimní bundu do současných mrazů. Objednala jsem ji o víkendu v sobotu a v úterý jsme měli bundičku doma na dobírku. Takže doručení je velice rychlé během 2 dní a ceny opravdu přijatelné, mívají často i slevy. Oblečky jsou z krásných materiálu a velmi profesionálně ušité. Bohužel šijí jen pro malé pejsky. Vřele doporučuji !
Psí oblečky doporučuji na https://www.sladimevas.cz/18-psi.
velký výběr a srovnání mají tady https://www.mallina.cz/kategorie/oblecky-pro-psa-011149/.
tak záleží na rase psa..pro ty menší a pokojové a samozřejmě i pro teplomilná plemena jsou psí oblečky dobré, zvláště pak v chladnější části roku..oblečky na psy si můžete dokonce sladit s vašim vlastním oblečením..zde více:
https://www.sladimevas.cz/18-psi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Domik047
napsal(a):
Vložím se takhle do staré diskuze. Náhodou někdo nevíte o kvalitní pláštěnce, aby se hned neroztrhala? Vím, že je to už asi hloupost, ale nerada bych, aby mi pes nastydl, když s ním budu teď často v dešti.
Kde teď vezmete často déšť? Nechcete nám nějaký poslat na moravu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Domik047
napsal(a):
Na severu skotska. :) ráda pošlu.
To byste byla moc hodná

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tož na severní jsme teď měli deštíku dost, a od zítřka nám slibují daleko víc...takže bude gaučink, neb za deště mi pes hibernuje
jinak pláštěnu mám od zero dc a je festovně festovní.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už jsem rikala nekolika chovatelum hosp zvirat at si vezmou dest od nas. Jsme v oblasti kde by prset nemelo vubec a leje kazdy deuhy nebo treti den. Kdybych umela udelat seno tak z nasich 2tis metru mam uz treti otavu.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechcete mexický deštík? Klidně vám to na Moravu pošleme.
https://www.facebook.com/100026700579121/posts/141073560125996/.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Nechcete mexický deštík? Klidně vám to na Moravu pošleme.
https://www.facebook.com/100026700579121/posts/141073560125996/.
Nemám fb, ale tady je takový sucho (vyschly i potoky), že bysme brali asi jakýkoliv deštík, krom těch z Černobylu a podobných destinací

Tedysek
napsal(a):
Už jsem rikala nekolika chovatelum hosp zvirat at si vezmou dest od nas. Jsme v oblasti kde by prset nemelo vubec a leje kazdy deuhy nebo treti den. Kdybych umela udelat seno tak z nasich 2tis metru mam uz treti otavu.
Uměla udělat seno? Neumíte? Pokosit trávu, nechat uschnout, obrátit, nechat uschnout, shrabat, nacpat do prodyšných (z pytloviny) pytlů a uskladnit v suchu...
dneska jsem prohledala půlku internetu kvůli oblečku pro psa - půlroční rošťák, kdyby někomu pomohlo,l velký výběr mají tady https://www.svetmazlika.cz/kategorie/oblecky-pro-psy-0166/
Mám hladkosrsté psy, pokud mrzne tak obleček používám. U staršího psa jsem začala používat po tom, co se mi začal venku klepat. Používám hlavně na cvičáku, kdy pes nejdřív cvičí a pak čeká v autě. Na procházky kde se pes hýbe ho nepoužívám. Ale pokud třeba vím, že půjdeme do města, kde budeme někde čekat, půjdeme pomalinku tak obleček vezmu. Ale to jen proto,že když ho neměl tak se klepal, kdyby se pes neklepal, tak ho nepoužívám. No a u štěnda ho teď používám (když mrzne), protože hned po chvíli co jsme si ji přivezli nastydla a nechtěla vůbec ven, ta se klepala už na chodbě. Takže pokud jdeme na delší procházku, kde ona je teď ještě po břicho ve sněhu tak obleček dávám. Pro staršího psa mám nějaký šitý na míru od paní z FB, ale bohužel si nevzpomenu odkud přesně to bylo. A pro štěně jsem koupila od Hurrty a ten si nemůžu vynachválit.
Edit: mám ale fakt teplomilný psy, co jsou nejradši co nejblíž u kamen, nebo pod dekou. A venku se klepali, pokud by byl pes venku bez oblečku v pohodě, tak bych mu ho nedávala.
Měli jsme velkého křížence NO. Ke stáru když byl nemocný měl obleček od Hurtty. Byl ze softsheelu perfektní střih, velmi dobře se oblékal, psovi nepřekážel a nevypadal v něm směšně. Pes zůstával v suchu a teple. Byl dosti drahý (1600) a bohužel ho měl jen jednu zimu. Staré psy do mrazu určitě oblékat, obleček by měl krýt nejen záda ale i zadní nohy a bříško.
My nakupujeme přímo tady oblečky pro pejska: https://www.zooo.cz/oblecky-pro-psy/?filter_price%5Bprice_min%5D=63&filter_price%5Bprice_max%5D=2810&filter_sort= a ty botičky jsou super sice ze zacatku to pejskovi vadilo, ale ted uz je v pohodě a dokonce se mu to líbí, obzvlast, kdyz je venku takové pocasí.....
chipadayl
napsal(a):
My nakupujeme přímo tady oblečky pro pejska: https://www.zooo.cz/oblecky-pro-psy/?filter_price%5Bprice_min%5D=63&filter_price%5Bprice_max%5D=2810&filter_sort= a ty botičky jsou super sice ze zacatku to pejskovi vadilo, ale ted uz je v pohodě a dokonce se mu to líbí, obzvlast, kdyz je venku takové pocasí.....
A to se psem sportujete? Nebo proč botičky? Chápu to pro psy co tahají nebo třeba při turistice v horách, v kamenitém terénu a tak. A nebo je má na normální prochazky?
marcelaamax
napsal(a):
A to se psem sportujete? Nebo proč botičky? Chápu to pro psy co tahají nebo třeba při turistice v horách, v kamenitém terénu a tak. A nebo je má na normální prochazky?
chodím s pejskem ven behat, takže ano sportujeme :) ale má je i na normální procházky, když jdeme dlouho nebo, když vím, že ten teren není úplně ideální

Kdyby můj pes dostal botičky a zjistil, že nepřijde do styku s ledovou dlažbou, nedej bože mokrou a navíc se solí, tak ho bez nich nedostanu ven. Stejně jako teď nevyleze bez bundy. Ale i tak udělá hovínko na nejbližším možném místě a maže zpátky. A když řeknu že ne, tak to je 'bůůů, jdeme domů, vždyť si mi to slíbila'. Velmi dobře zná hlášku 'udělej bobek a jdeme domů'. Když naopak řeknu 'udělej bobek a jedeme na trénink', tak ho snaživě vytlačí a pálí do auta. To by mu nevadily ani kroupy.

Nikdy jsem si nemyslela že budu potřebovat pro svého labradora obleček, ale stalo se. A myslím že mu i sluší. Chtěla jsem něco bez zbytečností, bez kapuce atd. Aby mu v tom bylo pohodlně a zahřál ho, chránil břicho i hrudník (má ho často vyholený). Nechala jsem ušít od jedné paní z FB a jsem moc spokojená. Krásně mu sedí, příjemný materiál, teplý, plně funkční, cena super a paní moc ochotná. Kdyby chtěl někdo kontakt napíšu.
napsal(a):
Nikdy jsem si nemyslela že budu potřebovat pro svého labradora obleček, ale stalo se. A myslím že mu i sluší. Chtěla jsem něco bez zbytečností, bez kapuce atd. Aby mu v tom bylo pohodlně a zahřál ho, chránil břicho i hrudník (má ho často vyholený). Nechala jsem ušít od jedné paní z FB a jsem moc spokojená. Krásně mu sedí, příjemný materiál, teplý, plně funkční, cena super a paní moc ochotná. Kdyby chtěl někdo kontakt napíšu.
Fakt krásnej, paní je šikovná...skoro mě mrzí, že aktuálně nepotřebuju...nešije paní i postroje?

Terven
napsal(a):
Fakt krásnej, paní je šikovná...skoro mě mrzí, že aktuálně nepotřebuju...nešije paní i postroje?
Myslím že ne, na stránkách má jen tyto softshellové kabátky.
napsal(a):
parádní. moc mu sluší
napsal(a):
Moc pěkné strašně mu to sluší :)
napsal(a):
Kdyby můj pes dostal botičky a zjistil, že nepřijde do styku s ledovou dlažbou, nedej bože mokrou a navíc se solí, tak ho bez nich nedostanu ven. Stejně jako teď nevyleze bez bundy. Ale i tak udělá hovínko na nejbližším možném místě a maže zpátky. A když řeknu že ne, tak to je 'bůůů, jdeme domů, vždyť si mi to slíbila'. Velmi dobře zná hlášku 'udělej bobek a jdeme domů'. Když naopak řeknu 'udělej bobek a jedeme na trénink', tak ho snaživě vytlačí a pálí do auta. To by mu nevadily ani kroupy.
:-D tak to náš pejsek sníh úplně miluje, ale když jdeme ven sportovat nebo na procházku, kde je ten teren ne moc ideální tak bez botiček nedá ani ránu :D

chipadayl
napsal(a):
:-D tak to náš pejsek sníh úplně miluje, ale když jdeme ven sportovat nebo na procházku, kde je ten teren ne moc ideální tak bez botiček nedá ani ránu :D
Sníh je taky v pohodě. Jenže my bydlíme v Praze uprostřed města a když už je trochu sněhu, tak na Letné a tam musíme půl km tím svinčíkem. Kolikrát jsem přes ten most jela venčit autem. :D
lesnížínka
napsal(a):
Hledala jsem nový příspěvek v téhle diskusi a jak tak listuju...děcka, kam nám zmiznula chingis, víte o ní někdo? Nejste ve styku třeba někde jinde? Jsou OK?
Sice jsem taky dlouho neviděla žádný její příspěvek, ale mám takový pocit, že někde dávala "kladné body"

Terven
napsal(a):
Já nevím, jestli si někdo všiml, ale není tu scylla.
také ale jak tu s ní lidé mluvili..
chybí tu více lidí, ono je totiž jedno nové fórum, přezdívky si nechali

lesnížínka
napsal(a):
Hledala jsem nový příspěvek v téhle diskusi a jak tak listuju...děcka, kam nám zmiznula chingis, víte o ní někdo? Nejste ve styku třeba někde jinde? Jsou OK?
..párkrát jsem zahlédla, tuším že na kočkách pokud se nepletu......

Terven
napsal(a):
Já nevím, jestli si někdo všiml, ale není tu scylla.
..údajně je prý ale na fb aktivní........také mi vrt hlavou, že zmizela jak pára nad hrncem........
Hezký večer přeji :)
Mám ročního jorkšírka a taky jsem přemýšlela nad otázkou, zda mu koupit nebo nekoupit nějaký obleček :) Hledala jsem na internetu nějaké rady a zkušenosti a narazila jsem na stránku www.krmimkvalitne.cz
Mají tam spoustu rad a zrovna dva články na toto téma. Tak možná to někomu pomůže s rozhodováním :)
https://www.krmimkvalitne.cz/jak-vybrat-oblecky-pro-psy/
https://www.krmimkvalitne.cz/jak-na-zimni-prochazky-aby-vas-pes-netrpel/
Já koupila https://www.spokojenypes.cz/oblecek-hurtta-ultimate-warmer-jalovcova-30/ (tedz menší) a tohle https://www.spokojenypes.cz/oblecek-hurtta-gofinland-bunda-25/ a je to to nejlepsi, co jsem kdy našla. Hurtta je bezvadná značka. Za mne obleček ano, pokud ho pes potřebuje kvůli zimě nebo zdravotním důvodům. Plavky a svatební šatičky jsou strašná blbost.

strnecka
napsal(a):
Já koupila https://www.spokojenypes.cz/oblecek-hurtta-ultimate-warmer-jalovcova-30/ (tedz menší) a tohle https://www.spokojenypes.cz/oblecek-hurtta-gofinland-bunda-25/ a je to to nejlepsi, co jsem kdy našla. Hurtta je bezvadná značka. Za mne obleček ano, pokud ho pes potřebuje kvůli zimě nebo zdravotním důvodům. Plavky a svatební šatičky jsou strašná blbost.
to jako pes nemůže na svatbu ?

napsal(a):
To jako pes nemůže mít svatbu?

napsal(a):
..v dnešní době, když všechno žije na psí knížku?

Andrýsek3
napsal(a):
Tapina tu taky není
už ty moje teorie nemohla vydržet :-)

napsal(a):
tím spíš !
megí bude mít pláštěnku, protože 100% bude pršet, v tento smutný den

napsal(a):
No jo, ale když už chtějí svatbu homosexuálové, tak proč ji nedopřát heterosexuálnímu psímu páru?

napsal(a):
No jo, ale když už chtějí svatbu homosexuálové, tak proč ji nedopřát heterosexuálnímu psímu páru?
znáte nějakou zem, kde psi mohou mít svatbu ? A třeba v kostele ?

napsal(a):
..kdesi v USA? tam jsou na to praštěný dost........a vlastně kdysi jsem zahlédla na nějakém kanále jak psi ve svatebním s páníčky, obřad, ale tuším také USA, možná by se dalo dohledat, zkuste to........

napsal(a):
Proč v kostele, copak jsou věřící?

napsal(a):
...pravda......

napsal(a):
tím spíš !
megí bude mít pláštěnku, protože 100% bude pršet, v tento smutný den
...tak když bude obřad někde doma nebo v kostele, tak si jí můžete pěkně vyštafírovat.....a déšť znamená v tento den prý že prší štěstí........já bych to viděla na nějaké pěkné šatičky.......dejte pak vědět ať můžeme nevěstě popřát......

napsal(a):
...tak když bude obřad někde doma nebo v kostele, tak si jí můžete pěkně vyštafírovat.....a déšť znamená v tento den prý že prší štěstí........já bych to viděla na nějaké pěkné šatičky.......dejte pak vědět ať můžeme nevěstě popřát......
dokud se budete dívat stejně na psa jako na člověka, nikdy :-)

napsal(a):
takže pes není stejný jako člověk ?

napsal(a):
..kdesi v USA? tam jsou na to praštěný dost........a vlastně kdysi jsem zahlédla na nějakém kanále jak psi ve svatebním s páníčky, obřad, ale tuším také USA, možná by se dalo dohledat, zkuste to........
ne, ani v USA, tedy rozhodně ne v těch velkých "uznávaných" církvích

dvěma psím samcům ale svatbu nedopřejeme, jenom těm normálním a pokřtěným
marcelaamax
napsal(a):
Mám hladkosrsté psy, pokud mrzne tak obleček používám. U staršího psa jsem začala používat po tom, co se mi začal venku klepat. Používám hlavně na cvičáku, kdy pes nejdřív cvičí a pak čeká v autě. Na procházky kde se pes hýbe ho nepoužívám. Ale pokud třeba vím, že půjdeme do města, kde budeme někde čekat, půjdeme pomalinku tak obleček vezmu. Ale to jen proto,že když ho neměl tak se klepal, kdyby se pes neklepal, tak ho nepoužívám. No a u štěnda ho teď používám (když mrzne), protože hned po chvíli co jsme si ji přivezli nastydla a nechtěla vůbec ven, ta se klepala už na chodbě. Takže pokud jdeme na delší procházku, kde ona je teď ještě po břicho ve sněhu tak obleček dávám. Pro staršího psa mám nějaký šitý na míru od paní z FB, ale bohužel si nevzpomenu odkud přesně to bylo. A pro štěně jsem koupila od Hurrty a ten si nemůžu vynachválit.
Edit: mám ale fakt teplomilný psy, co jsou nejradši co nejblíž u kamen, nebo pod dekou. A venku se klepali, pokud by byl pes venku bez oblečku v pohodě, tak bych mu ho nedávala.
Nechápu,proč se omlouváte, že dáte zimomřivému psovi obleček. Každý pes je jiný. Navíc,já jsem vždy pro prevenci. Zateplený pes nechytne zánět ledvin a nemusí k vetovi. A ten bývá dražší než kabátek.
sisi58
napsal(a):
Nechápu,proč se omlouváte, že dáte zimomřivému psovi obleček. Každý pes je jiný. Navíc,já jsem vždy pro prevenci. Zateplený pes nechytne zánět ledvin a nemusí k vetovi. A ten bývá dražší než kabátek.
To nemělo být omlouvání, spíš to tak nějak vysvětluji rovnou - protože jsem zvyklá, že se na mě lidi většinou sesypou, že takovej pes nepotřebuje obleček, tak jsem rovnou rozepsala ty důvody, proč jsem ho začala dávat
marcelaamax
napsal(a):
To nemělo být omlouvání, spíš to tak nějak vysvětluji rovnou - protože jsem zvyklá, že se na mě lidi většinou sesypou, že takovej pes nepotřebuje obleček, tak jsem rovnou rozepsala ty důvody, proč jsem ho začala dávat
Sesypou,nesesypou, veta za vás nikdo platit nebude. Tak to berte tak.

napsal(a):
Můj je pohan jako ... Minimálně 4., 5., 6., 7. 9. a 10. přikázání dodržovat nelze. Na mámu prdí, otce z daleké ciziny nikdy neviděl a je mu to fuk, vraždí jako o závod, jde po každé přitažlivé ženské, krade jako straka, zabavuje kamarádům všechno, co se mu líbí...
Zdravím, mám fenu po úraze a potřebuji jí na ven dávat obleček, který kryje záda. Používám obleček Hurtta summit parka - s tím jsem nad míru spokojená - na procházky, výlety,na čekání v autě atd. OK. Ale někdy pouštím fenu vyvenčit jen na zahradu - a na to bych potřebovala jiný obleček. Jen něco slabšího, co se rychle "natáhne". Pro představu třeba něco takového https://profizoo.cz/eshop/psi/oblecky-kalhotky-plavaci-vesty/svetry-oblecky-plastenky/vyrobce/profizoo/profizoo-vesta-softshell-trendy-l?gclid=EAIaIQobChMI29TFp-2M5wIVjLHtCh0ytAcTEAQYASABEgKCPvD_BwE (ale tohle je malé), nedoporučil by mi někdo podobný obleček za příznivou cenu? Vzhledem k tomu, že je to jen na pár minut na zahradu, tak to nemusí být nic úplně top. Možná by na toto stačil i nějaký "svetr"?
Máme mimo jiné tohle, je to super...ale na zahradu taky možná moc luxus?
https://www.samohyl-exclusive.cz/pes/oblecky-pro-psy/svetry-kabaty-pro-psy/oblecek-vesta-fleece-keysi?p=zb004190

Terven
napsal(a):
Máme mimo jiné tohle, je to super...ale na zahradu taky možná moc luxus?
https://www.samohyl-exclusive.cz/pes/oblecky-pro-psy/svetry-kabaty-pro-psy/oblecek-vesta-fleece-keysi?p=zb004190
Záleží na tom, jestli to má být trvalé řešení, nebo jen přechodné teď po úraze. V tom druhém případě stačí https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10120743066-sikulove/416234100081019/obsah/480728-oblecek-pro-psa
Mimochodem - co se stalo čubině?
Je to jen na teď, i když vlastně nevím, jak moc to místo zůstane citlivé na "zimu". Ale každopádně je to jen pár minut vyvenceni na zahradu . Když jdeme na dyl, tak bych stejně davala tu Hurttu.. Dík za typy, mrknu.
Ir.ma - Ejbí byla opařená. https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3619499/neprijemna-zkusenost-opareny-pes

marcelaamax
napsal(a):
Je to jen na teď, i když vlastně nevím, jak moc to místo zůstane citlivé na "zimu". Ale každopádně je to jen pár minut vyvenceni na zahradu . Když jdeme na dyl, tak bych stejně davala tu Hurttu.. Dík za typy, mrknu.
Ir.ma - Ejbí byla opařená. https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3619499/neprijemna-zkusenost-opareny-pes
Tak to je mi líto, co se vám přihodilo, schytala to teda chudák pořádně
K oblečku - jestli je to jen na pár minut a nejde o parádu, tak skočte do nejbližšího sekáče, kupte něco s dostatečně širokými rukávy a máte hned 2 oblečky z rukávů. A jestli jste aspoň trochu švadlenka, tak přední a zadní díl mikiny vydá materiál na další 2 kusy

Používám toto, má to odepínací podšívku: https://oblecky-psa.heureka.cz/trixie-oblecek-tcoat-paris-nepromokavy/#
Jen jsem na ten díl, co se zapíná na plecích na suchej zip, musela přidělat dva patentky, jinak se to rozepínalo. Dávám to psovi, když je nějaká protivná zima, cca do -3 stupňů (pak by přišla na řadu silná zimní bunda od zerodc).
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10120743066-sikulove/416234100081019/obsah/480728-oblecek-pro-psa
To jsem mému "vyrobila".
Počasí bylo nic moc, vzala jsem to sebou
do kapsy, jen tak, pro jistotu.
Šla jsem na návštěvu, "obleček" jsem položila
u nich na botník a zapomněla ho tam. Počasí se
zlepšilo, nepotřebovala jsem ho . Za pár dní jsem se tam
stavila. Byli na nervy z toho, že nepoznali co a čí to je.
Navlékali si to na hlavu. Díry "pro oči" to mělo, ale nechápali,
proč je ta "kukla" nahoře otevřená.
Holky moc děkuji, na tohle jsem levá a radši bych koupila něco "hotového" .
Ten Samohýl vypadá dobře, něco takového jsem myslela - prostě něco, co se jen navlékne přes hlavu rychle a nemusí se to nikde zapínat, ne na sucháč... Jen by mi stačilo i něco obyčejnějího, zkusím ještě mrknout na psí bazary , jestli něco neseženu tam.
I když přemýšlím, že bych ho případně využila i na hry s nějakým tím psím kámošem - zrovna dneska jsme byli a tu Hurttu jsem ji sundávala, aby jí druhý pes neroztrhnul, to by byla škoda. I když tedy když s ním lítala, tak nevypadala, že by jí byla zima. A další věc jsou tréninky - běhání za střapečkem, skákání přes áčko, long jump, skákání na peška atd - na tohle ji tu Hurttu taky nedávám, protože se v ní pořádně nehýbe - ne že by ji úplně omezovala v pohybu, na normální běháni to je v poho, ale na tohle ny potřebovala něco ne tak objemného, co nešustí. Úplně bych to viděla na nějaké thermo triko pro psa, pokud něco takového existuje .Prostě něco jako je na lidi - takové ty upnuté thermo věci.
marcelaamax
napsal(a):
Holky moc děkuji, na tohle jsem levá a radši bych koupila něco "hotového" .
Ten Samohýl vypadá dobře, něco takového jsem myslela - prostě něco, co se jen navlékne přes hlavu rychle a nemusí se to nikde zapínat, ne na sucháč... Jen by mi stačilo i něco obyčejnějího, zkusím ještě mrknout na psí bazary , jestli něco neseženu tam.
I když přemýšlím, že bych ho případně využila i na hry s nějakým tím psím kámošem - zrovna dneska jsme byli a tu Hurttu jsem ji sundávala, aby jí druhý pes neroztrhnul, to by byla škoda. I když tedy když s ním lítala, tak nevypadala, že by jí byla zima. A další věc jsou tréninky - běhání za střapečkem, skákání přes áčko, long jump, skákání na peška atd - na tohle ji tu Hurttu taky nedávám, protože se v ní pořádně nehýbe - ne že by ji úplně omezovala v pohybu, na normální běháni to je v poho, ale na tohle ny potřebovala něco ne tak objemného, co nešustí. Úplně bych to viděla na nějaké thermo triko pro psa, pokud něco takového existuje .Prostě něco jako je na lidi - takové ty upnuté thermo věci.
Samohýl vyrábí i termo věci
https://www.samohyl-exclusive.cz/pes/oblecky-pro-psy/termo-oblecky-pro-psy
rapotacka11
napsal(a):
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10120743066-sikulove/416234100081019/obsah/480728-oblecek-pro-psa
To jsem mému "vyrobila".
Počasí bylo nic moc, vzala jsem to sebou
do kapsy, jen tak, pro jistotu.
Šla jsem na návštěvu, "obleček" jsem položila
u nich na botník a zapomněla ho tam. Počasí se
zlepšilo, nepotřebovala jsem ho . Za pár dní jsem se tam
stavila. Byli na nervy z toho, že nepoznali co a čí to je.
Navlékali si to na hlavu. Díry "pro oči" to mělo, ale nechápali,
proč je ta "kukla" nahoře otevřená.
ladykac

XXX.XXX.248.84
My máme doma krátkosrstou kolii a nedávno jsme ji pořídili obleček z mantys.cz mají trošku jiný střih oblečku než Hurtta, ale sedí skvěle, máme softshellku, zapínání má na zips na bříšku a obléká se snadno.

V našem okolí napříč plemeny je nejoblíbenější tenhle teplý svetr (různé typy). Z rubu je svetrovina počesaná, je to příjemné, teplé a tak pohodlné (hodně "natahovací" vč. lemu), že to při stanování na závodech všichni používají i jako pyžamo. A je to nesmrtelné, můj má jeden svetr už přes 6 let a je to nejčastěji používané oblečení, když zrovna neprší a nijak brutálně nefouká, žádný outdoor to samo není.
http://sofadogwear.eu/detail.php?kategorie=39&id=1322

ladykac
napsal(a):
My máme doma krátkosrstou kolii a nedávno jsme ji pořídili obleček z mantys.cz mají trošku jiný střih oblečku než Hurtta, ale sedí skvěle, máme softshellku, zapínání má na zips na bříšku a obléká se snadno.
Zips neříkejte. Děs. Zip na břiše je blbý.
Až tam bude, že šijete z českých materiálů, tak si přijdu pro maskáčovou bundu.
Atheira
napsal(a):
Ten zip na břiše mi nedává moc smysl. V čem to je výhoda? Ať si to zkouším představit jakkoli, vždycky mi vychází zip na zádech jako ta lepší možnost. Ale třeba mi to vysvětlí někdo, kdo to chápe líp. :D
Já bych teda zip nechtěla ani tam ani tam, myslím si, že na psím funkčním oblečku nemá co dělat.
Ale když už, tak na těch zádech by mi vadil víc - kvůli dešti, a koneckonců i kvůli větru -zip je prostě zbytečný zeslabení.
Možná i kvůli tomu kvalitnější značky žádný zipy nemají, ty se vyskytujou jen na zverimexových oblečcích.
Terven
napsal(a):
Já bych teda zip nechtěla ani tam ani tam, myslím si, že na psím funkčním oblečku nemá co dělat.
Ale když už, tak na těch zádech by mi vadil víc - kvůli dešti, a koneckonců i kvůli větru -zip je prostě zbytečný zeslabení.
Možná i kvůli tomu kvalitnější značky žádný zipy nemají, ty se vyskytujou jen na zverimexových oblečcích.
Dost sebevědomý tvrzení to o těch zverimexových oblečcích (nevalné kvality, neřečeno, ale myšleno). Mám vestu od samohýlu, je to něco mezi softshellkou a mikinou. Hlavně to není myšleno jako obleček do deště. Na déšť a sníh mám pro psa samozřejmě úplně něco jiného. Zas třeba ale když potřebuju aby chvíli někde seděla (třeba když někam jedem a čekáme na vlak, je mnohem lepší navléct ji do téhle vesty.
Naprosto skvělá věc.
A má zip nahoře.
Pokud jde o oblečení do deště nebo nějakých extrémních podmínek, pak má být ten kus přizpůsobený těm podmínkám a asi nebudu chtít zip na bundě, u který předpokládám, že se v ní pes bude válet ve sněhu nebo moknout půl dne. Ale o tom vůbec nemluvím. Ty věci od mantys jsou dle mého na městský vycházky pro městský psy. Pak moje otázka zůstala nezodpovězena. V čem je u takového oblečku lepší zip dole, že se to zde uvádí jako výhoda?
Tak já mám Samohýlové období už za sebou, musím říct, že dokud jsem oblíkala jenom první fenu, měla jsem tu značku docela ráda.
Ale postupem času a hlavně s příchodem pinčový jsem došla k názoru, že nejsem tak bohatá, abych kupovala levný věci.
U Samohýlových oblečků se postupně zanesly sucháče a přestaly fungovat, celkově ty oblečky hůř sedí, tepelnej komfort je horší, míň kryjou,chybí vychytávky , který jsou u kvalitnějších značek standard.
Nechci to do extrémních podmínek, ale pinčovou oblíkám prakticky půl roku nonstop, druhou fenu o něco míň, ale taky dost. A venku trávíme hodně času, občas màme tréninky, závody- fakt mám na ty oblečky dost vysoký nároky a musejí hodně vydržet.
Takže s příchodem pinčový jsem rychle zjistila, že se Samohýlem to nepůjde a myslím si, že je to asi tak nejkvalitnější zverimexová značka, aspoň co ja jsem viděla.
Je mi jasný, že když někdo má otužilý plemeno, který obleče jen výjimečně, Samohýl mu stačí...prostě, každá značka má holt svýho kupce.
Městský fashion oblečky vůbec nekomentuju a jak píšu, ten zip bych nechtěla nikde - a po zkušenostech už ani suchej.
Atheira - ještě poddotek - pro vás možná sebevědomý tvrzení, pro mě praktická zkušenost.
Ono je to tak běžné i v jiných oblastech- já třeba mám jen obyč digitální foťáček a stačí mi, ale pokud je někdo fakt fotigraf, tak si asi pořídí trochu jiný vybavení.
Stejně tak na cestu do práce 3 km mi stačí 20 let starý trekový kolo, ze kterýho by někdo, kdo má cyklistiku jako hobby, asi byl nešťastnej.

Atheira
napsal(a):
Dost sebevědomý tvrzení to o těch zverimexových oblečcích (nevalné kvality, neřečeno, ale myšleno). Mám vestu od samohýlu, je to něco mezi softshellkou a mikinou. Hlavně to není myšleno jako obleček do deště. Na déšť a sníh mám pro psa samozřejmě úplně něco jiného. Zas třeba ale když potřebuju aby chvíli někde seděla (třeba když někam jedem a čekáme na vlak, je mnohem lepší navléct ji do téhle vesty.
Naprosto skvělá věc.
A má zip nahoře.
Pokud jde o oblečení do deště nebo nějakých extrémních podmínek, pak má být ten kus přizpůsobený těm podmínkám a asi nebudu chtít zip na bundě, u který předpokládám, že se v ní pes bude válet ve sněhu nebo moknout půl dne. Ale o tom vůbec nemluvím. Ty věci od mantys jsou dle mého na městský vycházky pro městský psy. Pak moje otázka zůstala nezodpovězena. V čem je u takového oblečku lepší zip dole, že se to zde uvádí jako výhoda?
Nemluvíte o této vestě: https://www.samohyl-exclusive.cz/pes/oblecky-pro-psy/softshellove-oblecky-pro-psy/oblecek-vesta-softshell-esme-tulak?p=zb010598 ?
Mám ji vyhlédnutou, ale právě zvažuji, jak je praktický ten zip na zádech. Nelezou do něj při zapínání chlupy? Je podložený? Od softshell vesty očekávám zateplení i částečnou ochranu proti větru a dešti (samozřejmě ne na úrovni pláštěnky). Potřebuji odchovat štěně tu první zimu, příští rok už bude mít pořádnou podsadu a oblek nebude potřebovat. Toto je pro mě ještě přijatelná cena na jednu zimu, víc by se mi nechtělo dávat.
napsal(a):
Nemluvíte o této vestě: https://www.samohyl-exclusive.cz/pes/oblecky-pro-psy/softshellove-oblecky-pro-psy/oblecek-vesta-softshell-esme-tulak?p=zb010598 ?
Mám ji vyhlédnutou, ale právě zvažuji, jak je praktický ten zip na zádech. Nelezou do něj při zapínání chlupy? Je podložený? Od softshell vesty očekávám zateplení i částečnou ochranu proti větru a dešti (samozřejmě ne na úrovni pláštěnky). Potřebuji odchovat štěně tu první zimu, příští rok už bude mít pořádnou podsadu a oblek nebude potřebovat. Toto je pro mě ještě přijatelná cena na jednu zimu, víc by se mi nechtělo dávat.
Tahle to přímo není (ta co mám já je fakt spíš mikina, ne komplet softshell). Podložení zipu tam je, ale u dlouhé srsti si to moc neumím představit ani s tím, mám kratkosrstého psa a tam je to ok.
Mám ji právě proto, že je to taková jak kdyby "zateplovací" vrstva. Do hnusného počasí úplně ne. Spíš jak jsem psala na takové to čekání v chladném období nebo když je ráno holomráz, tak na krátké venčení oblékám (ona by jinak totiž nešla ven )
Na jednu zimu proti lehčímu dešti a na zahřátí bych možná spíš brala tohle https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/vodeodolne/448891 je to levnější a k tomuhle účelu se mi to zdá i lepší. Mám to doma v oranžové a dávám to právě když je fakt kosa, fučí a do toho mrholí a na naše využití úplně ideál. Zas nemám psa úplně z cukru, jen nemá ráda ten zimní nečas, tak potřebuje trochu pomoct.

Atheira
napsal(a):
Tahle to přímo není (ta co mám já je fakt spíš mikina, ne komplet softshell). Podložení zipu tam je, ale u dlouhé srsti si to moc neumím představit ani s tím, mám kratkosrstého psa a tam je to ok.
Mám ji právě proto, že je to taková jak kdyby "zateplovací" vrstva. Do hnusného počasí úplně ne. Spíš jak jsem psala na takové to čekání v chladném období nebo když je ráno holomráz, tak na krátké venčení oblékám (ona by jinak totiž nešla ven )
Na jednu zimu proti lehčímu dešti a na zahřátí bych možná spíš brala tohle https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/vodeodolne/448891 je to levnější a k tomuhle účelu se mi to zdá i lepší. Mám to doma v oranžové a dávám to právě když je fakt kosa, fučí a do toho mrholí a na naše využití úplně ideál. Zas nemám psa úplně z cukru, jen nemá ráda ten zimní nečas, tak potřebuje trochu pomoct.
Super, já i Juli moc děkujeme. Už brouzdám po vestám nějaký čas, ale na tuto jsem nenarazila. Finančně dobrá a má štelovatelný popruh kolem těla, což je fajn na toho mého hubeňourka. Vyzkoušíme ..

Jsem řekla, že zip na břiše je blbý, protože pes na tom leží. Jak tohle někoho napadlo..
Ale asi stejně chci utratit peníze za něco, co přišlo odsud. Ne že nějaké látky, ale naše, když se to teda dělá u nás. Z jakého jiného důvodu bych měla koupit tohle a ne těch jiných padesát značek, co jsou to samé, co Hurtta.. a ta už mě teda přešla, nenašla jsem tam nic extra, co by nebylo jinde.. a jejich postroj s tenkými pásky bez polstru za 800 nestojí za nic.
Ale co s mikinou z látky barvené kdo ví čím? Marketing nula nic, udělejte si tu reklamu sakra pořádně. Jsme všichni zchudlí, já účet prázdnej :-) to si dobře rozmyslím, komu ten litr dva narvu.
A to eště neznám kvalitu šití..
Samohýl.. no jo, dělají to skoro všichni, jakmile se mezi lidmi rozhlásí, že něco je kvalitní, začnou to šidit. A kdybyste znali kraj, kde Samohýl bydlí, tak se nedivíte :D
napsal(a):
Jsem řekla, že zip na břiše je blbý, protože pes na tom leží. Jak tohle někoho napadlo..
Ale asi stejně chci utratit peníze za něco, co přišlo odsud. Ne že nějaké látky, ale naše, když se to teda dělá u nás. Z jakého jiného důvodu bych měla koupit tohle a ne těch jiných padesát značek, co jsou to samé, co Hurtta.. a ta už mě teda přešla, nenašla jsem tam nic extra, co by nebylo jinde.. a jejich postroj s tenkými pásky bez polstru za 800 nestojí za nic.
Ale co s mikinou z látky barvené kdo ví čím? Marketing nula nic, udělejte si tu reklamu sakra pořádně. Jsme všichni zchudlí, já účet prázdnej :-) to si dobře rozmyslím, komu ten litr dva narvu.
A to eště neznám kvalitu šití..
Samohýl.. no jo, dělají to skoro všichni, jakmile se mezi lidmi rozhlásí, že něco je kvalitní, začnou to šidit. A kdybyste znali kraj, kde Samohýl bydlí, tak se nedivíte :D
Něco od Hurtty doma máme, konkrétně 3 kousky a co se týče designu, neladí to mýmu oku až tolik. Ale co se týče funkčnosti a vymakanosti, nenašla jsem zatím nic podobnýho, co by mohlo konkurovat.
Možná se tomu blíží Non stop dogwear, abych nekřivdila. Dost dobrá je Pomppa, ta se mi vizuelně líbí víc než obojí dříve jmenované, ale funkčnost trošičku pokulhává. Třeba to nemá gumičky pod zadní nohy a když mi v tom feny hodně řádí, má to tendenci k přetáčení.
Ale zas má Pomppa jednu úplně dokonalou věc a to je tohle
https://eshop.mushgo.cz/pomppa-svetr-jumppa/
Jak už jsem psala, Samohýl jsem měla ráda, než jsem poznala to ostatní. Momentálně by mi třeba hodně vadilo, že skoro nic nemají přes krk. Naprosto šílený mi připadají tenoučký kloboukový gumičky pod ocásek - nikdy jsem to nepoužívala. Zapínání na sucháč na hrudníku se buď rozepíná nebo dře, všechno je to strašně vykrojený...ale jak už jsem psala, pokud někdo má psa, kterýho oblíká jen výjimečně anebo potřebuje jen tak trochu překrýt záda na starý kolena, tak asi dobrý. Případně do města na parádu - některý ty kousky jsou slušivý.
Jinak, postroje Hurtta nemám, neznám.

https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/vodeodolne/638910
si ohřeju polívčičku...mám tendle obleček, úpa nový, nepoužitý, je nám úzký na hrudníku, jinak by seděl...
velikost 3x, délka zad 50cm. kdo by chtěl? měl být jen do velké zimy bez velkého pohybu. jinak chodí nahatá furt..

napsal(a):
https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/vodeodolne/638910
si ohřeju polívčičku...mám tendle obleček, úpa nový, nepoužitý, je nám úzký na hrudníku, jinak by seděl...
velikost 3x, délka zad 50cm. kdo by chtěl? měl být jen do velké zimy bez velkého pohybu. jinak chodí nahatá furt..
Verun, taky máme tenhle obleček a sedí dobře, Oliver tam má mezi ostatními nahranou fotku z listopadu loňského roku 😁👍
Akorát má na oblečku kšíry, tak to trochu kazí dojem. Olík nenosí obojek, tak za mne- přidala bych po stranách zipu 2 kroužky a krásně by to kšíry nahradilo.
Výrobce s kšíry vůbec nepočítal, protože tam není ani otvor na kšíry pod oblečkem, jak se někdy praktikuje 🤔
napsal(a):
Verun, taky máme tenhle obleček a sedí dobře, Oliver tam má mezi ostatními nahranou fotku z listopadu loňského roku 😁👍
Akorát má na oblečku kšíry, tak to trochu kazí dojem. Olík nenosí obojek, tak za mne- přidala bych po stranách zipu 2 kroužky a krásně by to kšíry nahradilo.
Výrobce s kšíry vůbec nepočítal, protože tam není ani otvor na kšíry pod oblečkem, jak se někdy praktikuje 🤔
Olík nenosí obojek, tak za mne- přidala bych po stranách zipu 2 kroužky a krásně by to kšíry nahradilo.
To si nejsem jistá, že by nahradilo, bylo by to dost velký provizorium, vodit psa za obleček
Váš pes je tedy ještě relativně lehkej, tak by to možná mohlo nějakej čas fungovat, ale představte si těžšího psa, jak ho někdo vede za očko na overalu. Stačí nějaká krizovka a v lepším případě se jenom utrhne očko nebo roztrhne bundička.
A samozřejmě, v tahu by se psu zařezával lem do krku.

napsal(a):
Já ho chtěla především kdy je psina se mnou venku a není na vodítku, takže já neřešila dírku na vodítko, ...z auta, hodina dvě venku, do auta a domu. Psina má jinak obojek...ale po kšírách pokukuju už dlouho.
Kokřík...

napsal(a):
Otvor na kšíry je dost diskutabilní záležitost. Jsou jich mraky typů a každý má ten D kroužek na vodítko trochu jinde. Nehledě na to, že ne každý má postroj dotažený na tělo. Třeba na mém psovi postroj v podstatě vlaje, už dávno není štěně, co si občas hrálo na Houdiniho.
napsal(a):
Otvor na kšíry je dost diskutabilní záležitost. Jsou jich mraky typů a každý má ten D kroužek na vodítko trochu jinde. Nehledě na to, že ne každý má postroj dotažený na tělo. Třeba na mém psovi postroj v podstatě vlaje, už dávno není štěně, co si občas hrálo na Houdiniho.
No, právě....předpokládám, že oblečky a postroje téže značky budou kompatibilní. Jinak je to dost oříšek.
Pokud je kroužek na postroj výš než otvor, má to jednoduché řešení - stačí z čehokoliv udělat prodlužovačku. Já jsem na něj přicvakla malou karabinku (případně dvě malé karabinky) a ty mi čouhají z otvoru.
Pokud je kroužek na postroji níž než díra na oblečku, moc řešení to nemá, jakákoliv prodlužka by stahovala psovi postroj směrem ke krku.
veraje

XXX.XXX.168.213
Také doporučuji HURTTA. Na severu prostě vědí jak na to :-) Doporučuji tento článek k oblékání psů https://www.aaagranule.cz/clanky-2/oblekani-psa-v-zime--rady-a-tipy/

GAELLE
napsal(a):
Měli jsme postroj i obleček Hurtta. Naprostá spokojenost.
Frajer 😍🐾

máme vytuněný obleček šitý na míru a jsem spokojená. Namísto obojku a kšírků mi paní na mé přání našila dva pevné kroužky a jsou na dobrém místě. Drží už 2.zimu. Se svou váhou do 8 kilíček snese v pohodě, když zatáhnu, že se jde na jinou stranu než má namířeno...pokud zrovna ohluchnul a neslyší " ke mně", nikde se mu to příliš nezařezává, dal by mi to najevo, je to citlivka a ještě důležité-nemá podsadu. Je kříženec a i když zaroste, jeho srst ho nezahřeje, je trochu jako vata- říká naše psí kadeřnice.

rapotacka11
napsal(a):
Něco podobného mám.
U pacek náplety, takže těsní,
bříško kryté až k ....
zadek má líp krytý než máte na obrázku,
na zádech suchý zip.
Perfektní, pohodlné oblékání
i svlékání.
Dostali jsme ho starší, značku nevím,
kšíry dávám navrch.
Je pravda, že náš zadek mohl být krytý lépe 😉 matroš mohl být z boku na stehýnkách že jo...tak příště 😉
Ale máme vychytávku, gumičku v tunýlku s brzdou mezi bříškem a pitrýskem, že se dá bundička stáhnout nebo povolit dle potřeby, aby si jí nepočůral..to je fajn.
A foto pro inspiraci nebude?

rapotacka11
napsal(a):
Přiznám to veřejně. Chytrej tel. nemám, foto neumím ...
Jé, to neva...popis je vlastně ok na představu...já bych kolikrát toho svého chytráka klidně vyměnila za tlačítkovej, jak mě naštve...furt to chce šťávu, věčně vybitej 🙄 votřes🙈

napsal(a):
Jé, to neva...popis je vlastně ok na představu...já bych kolikrát toho svého chytráka klidně vyměnila za tlačítkovej, jak mě naštve...furt to chce šťávu, věčně vybitej 🙄 votřes🙈
Jo jo, proto stále odolávám a zůstávám u svého pravěkého tlačítkového.

napsal(a):
Jo jo, proto stále odolávám a zůstávám u svého pravěkého tlačítkového.
Zrovna dneska kolegyně hlásila, že jí chytrý mobil po 2! letech nejspíš definitivně umřel. Já mám ten svůj asi 12.