Zdravím, mám 11 let starou kastrovanou fenu velkého knírače, momentálně asi měsíc po operaraci...vzali ji kus žaludku a 50 cm tenkého střeva, už je v, pořádku” a můžeme začít krmit jako dřív (barf+granule), k barfu se vracet nechci, vet doporučil gastro granule nebo takové které obsahují max.25% bílkovin, fosfor max.1,4% a vápník max.1,5%. Doporučí někdo kvalitní granule, na ceně nezáleží. Děkuji.
gitule vrtule
napsal(a):
Aha, no napsala jste jen to, že má obsahovat max.procent toho či onoho, ale o obilí nebyla řeč, já koupila našemu dědulovi teď Bosh granule a ty jsou bez obilí tak zkuste ty.Ale jsou levné, kolem 600Kč jen, tak nevím, zda se vám nebudou zdát jako odpad.
Tady máte složení, bez obilí rozhodně nejsou, naopak je ho tam až až...jinak to složení za mě katastrofa, maso prakticky žádné...tohle si žádný pes nezaslouží, to radši zbytky z kuchyně.
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/granule_pro_psy/bosch/senior/575798?gclid=Cj0KCQiAlpDQBRDmARIsAAW6-DONxC-XS7CDKODUyp3k67VmUmJD1_HeWAinY1m4NWB2CFeEOpFdb8caAuUaEALw_wcB#composition.
Terven
napsal(a):
Tady máte složení, bez obilí rozhodně nejsou, naopak je ho tam až až...jinak to složení za mě katastrofa, maso prakticky žádné...tohle si žádný pes nezaslouží, to radši zbytky z kuchyně.
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/granule_pro_psy/bosch/senior/575798?gclid=Cj0KCQiAlpDQBRDmARIsAAW6-DONxC-XS7CDKODUyp3k67VmUmJD1_HeWAinY1m4NWB2CFeEOpFdb8caAuUaEALw_wcB#composition.
No jo, aby se nenašel rýpal zase.Když mi nežere už ani Pro plan, Eukanubu apod.tak jsem zkusila vzorek, chutnalo mu, tak máme pytel no a co.Nikde jsem nepsala, že pes dostává jen granule a zbytky z kuchyně mu rozhodně dávat nebudu.Je věc každého, čím krmí psa, já hledala něco, co mu pojede a nestydím se za to.Neboť i při svém věku je v dobré formě, hold mu přestalo chutnat, tak jsme hledali variantu.Ale proč to tady vlastně vysvětluji.
Ale proplan a eukanuba je na tom uplne stejne jako bosh, ja krmila uplne jinyma granulema...jde o toze vetsina lidi si mysli ze kdyz koupi pytel za 500 ze usetri ale opak je pravdou neberte to tak ze rypu to bych si nedovolila at si kazdy krmi jak chce jen si myslim ze pes je masozravec...
gitule vrtule
napsal(a):
No jo, aby se nenašel rýpal zase.Když mi nežere už ani Pro plan, Eukanubu apod.tak jsem zkusila vzorek, chutnalo mu, tak máme pytel no a co.Nikde jsem nepsala, že pes dostává jen granule a zbytky z kuchyně mu rozhodně dávat nebudu.Je věc každého, čím krmí psa, já hledala něco, co mu pojede a nestydím se za to.Neboť i při svém věku je v dobré formě, hold mu přestalo chutnat, tak jsme hledali variantu.Ale proč to tady vlastně vysvětluji.
Tak to se omlouvám, já jenom, že jste psala, že jsou bez obilí...chtěla jsem to uvést na pravou míru. Nehodnotím krmnou dávku vašeho psa, o té nic moc nevím, psala jsem svůj osobní názor na tyto granule a za tím si stojím.
Ostatně si každý může udělat názor sám
drůbeží moučka, rýže, ječmen, kukuřice, proso, živočišný tuk, celulózový prášek, řepné řízky (zbavené cukru), hydrolyzovaná bílkovina, lněné semínko, rybí moučka, hrách, rybí olej, droždí (sušené, včetně 0,1% mannanoligosacharidů a 0,06% betaglukanů), chlorid sodný, chlorid draselný, výtažek ze slávky zelené (0,1%), čekanka (sušená).
Děvčata moje milá, či dámy, taky se omlouvám, my jsme krmili 12 let psy většinou tou 'Eukanubou apod.takže jsem to brala taky v pohodě, nyní mi starouš dělal starosti, tak jsem byla ráda, že aspoň něco dal do hubiny.Navíc nyní budeme kupovat štěndo obřího plemene a tak taky čumím co nejlepší dát už od začátku apod.takže mám hlavu v pejru jak se říká.ale spoustu krmení je tady ženy moje milé, myslíte, že tady najdu vhodné krmení pro prcíka nového? Koukám na odkazech na granule bez obilovin, ale teda jako nevím, jaké jsou krmné dávky u těchto na netu.Jsem zmatená už z toho všeho.
Tedysek
napsal(a):
Megííí už nějakou dobu mlčí
Ale těch granulových diskuzí, kde psala svůj názor, jsou tady mraky...čtení na dlouhé zimní večery.
Osobně si nemyslím, že je třeba hledat granule úplně bez obilovin, na troše obilí není nic špatného.
Sama jsem celkem dlouho krmila N&D Low grain a ještě se k němu nejspíš vrátím. Odkaz pro porovnání složení
http://www.mujmazlik.cz/nd-low-grain-dog-adult-maxi-chicken-pomegranat-12kg?gclid=Cj0KCQiAlpDQBRDmARIsAAW6-DPQ7Iid9RGBKhf2Cva6M1GnQBmTzIdzgwuSuF1YzJs0H5KxjeNwleIaAoEuEALw_wcB
Další solidní značky granulí opakuje megííí ve všech granulových diskuzích stále dokola. A najdou se i kvalitní za relativně přijatelnou cenu.
gitule vrtule
napsal(a):
Jak se tu dá někdo najít podle nicku?
Ještě tu píše i jako neregistrovaná pod přezdívkou notregistred, namátkou tahle diskuze
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3337109/stene-a-granulky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer :)
Fenka má nějaké potíže
nebo prostě "jen" po operaci ?
Barfovat nechcete, ale teď je to pro ni to nejlepší. Nejméně namáhavé bude trávit lehčí maso, jako je králík, libové bez kostí, pár kousků.
Postupně "zatěžovat" - trochu tuku, maličko kostí.
Něčím třeba i ten žaludek vystlat. Probiotika ? Něco tak.
Granule.. takové kamínky do žaludku.. bych nechtěla.
Ale jestli to nevydržíte.. Marp holistic, Barking Heads.
Proteiny bych teda neomezovala (aj N&D jsou takové úplně normální granule), pes se musí také z něčeho uzdravit (stavět). Tuk možná ano. Čím méně proteinů a tuků v granuli, tím více je sacharidů - sacharidy jsou na trávení nejsložitější.
napsal(a):
Dobrý večer :)
Fenka má nějaké potíže
nebo prostě "jen" po operaci ?
Barfovat nechcete, ale teď je to pro ni to nejlepší. Nejméně namáhavé bude trávit lehčí maso, jako je králík, libové bez kostí, pár kousků.
Postupně "zatěžovat" - trochu tuku, maličko kostí.
Něčím třeba i ten žaludek vystlat. Probiotika ? Něco tak.
Granule.. takové kamínky do žaludku.. bych nechtěla.
Ale jestli to nevydržíte.. Marp holistic, Barking Heads.
Proteiny bych teda neomezovala (aj N&D jsou takové úplně normální granule), pes se musí také z něčeho uzdravit (stavět). Tuk možná ano. Čím méně proteinů a tuků v granuli, tím více je sacharidů - sacharidy jsou na trávení nejsložitější.
No mela rakovinu tenkeho streva tesne pred operaci ji praskl zaludek a myslim ze i to strevo tudiz mam paniku z kosti aby se ji neco nestalo...jinak uz je temer zdrava na barfu byla asi rok nebo dva a velice prospivala vim ze to je to nejlepsi co ji muzu dat...
Wallan
napsal(a):
No mela rakovinu tenkeho streva tesne pred operaci ji praskl zaludek a myslim ze i to strevo tudiz mam paniku z kosti aby se ji neco nestalo...jinak uz je temer zdrava na barfu byla asi rok nebo dva a velice prospivala vim ze to je to nejlepsi co ji muzu dat...
Jeste jsem si uvedomila ze mela zvysene ledvinove hodnoty ale to bude mit souvislost s operaci.tim ze prisla o 50cm streva ma rychlejsi a horsi traveni.

Wallan
napsal(a):
Jeste jsem si uvedomila ze mela zvysene ledvinove hodnoty ale to bude mit souvislost s operaci.tim ze prisla o 50cm streva ma rychlejsi a horsi traveni.
Chůdák maléj.. ale už je dobře.
A teď to zkazím já
Souvislost musí vědět vet..
Takže by měla dostat lehčí jídlo více dávek za den. Myslím.
Kosti dostávat nemusí, jsou doplňky, které to doplní.
Přiznám se, měla bych strach dát granule, fakt mi to připomíná kamínky do břicha.
Marp holistic white mix vypadají dobře. Wolfsblut.
Vůbec se mi nechce Vás do granul navádět.
napsal(a):
Chůdák maléj.. ale už je dobře.
A teď to zkazím já
Souvislost musí vědět vet..
Takže by měla dostat lehčí jídlo více dávek za den. Myslím.
Kosti dostávat nemusí, jsou doplňky, které to doplní.
Přiznám se, měla bych strach dát granule, fakt mi to připomíná kamínky do břicha.
Marp holistic white mix vypadají dobře. Wolfsblut.
Vůbec se mi nechce Vás do granul navádět.
Zatim je na varenym mase bramborach a mrkvi takze je to jak delane na prechod na barf jinak wolfsblut dostavaji kdyz neni maso.

Tak to nevyhovuje ? Jestli máte Wolf. s moc proteiny a Ca atd., tak jen změnit recepturu
a vařit můžete dál.
Nic lepšího mě nenapadá.
Bígl: kaše, fuj
napsal(a):
Tak to nevyhovuje ? Jestli máte Wolf. s moc proteiny a Ca atd., tak jen změnit recepturu
a vařit můžete dál.
Nic lepšího mě nenapadá.
Bígl: kaše, fuj
Fuj? Pro mě určitě, ale třeba bigl jí měl moc rád. :) ale rychleji to psem prošlo a žaludek pak i trošku zlenivel.

Tedysek
napsal(a):
Fuj? Pro mě určitě, ale třeba bigl jí měl moc rád. :) ale rychleji to psem prošlo a žaludek pak i trošku zlenivel.
Říkali to psi, že rozblemtané A tak když to sní..