Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Abubaide

18.7.2017 21:41
Abubaide

XXX.XXX.227.101

Zdravím!
Mám zhruba tříměsíční štěně borderky, chovatelka krmila Fitminem, já jsem zkusila Brit Care Lamb & Rice (pouze provizorní) a pak jsem ji chtěla krmit Carneevalem Puppy, ale té mlsné papuli moc nejedou. Občas jí dělám vývar a zkoušela jsem i syrové kuře, ale pak mívá průjmy. Barfovat úplně nechci, vzhledem k tomu, že naše domácnost je převážně vegetariánská a já z přípravy masa málem házím šavli, takže pokud se hodně neotrkám, nevidím to jako krmení barfem každý den. Krom toho si na barf úplně netroufám, mám strach, že něco v jejím vývoji pokazím. Dostává ještě preventivně veterinářem doporučený Apto Flex sirup.
Otázka zní, jaké granule by pro ni byly vhodné, aby kvalitou i cenově (za levnější se zlobit nebudu) odpovídaly Carneeval? Nechci příliš vysoký obsah bílkovin, co jsem vyčetla, prý se tím urychluje růst, zároveň bych se ráda vyhla i přílišné chemii a masovému odpadu. Přemýšlela jsem o Simpsons, Marp Holistic, Acana, Taste of Wild nebo dospělácké ND, Platinum, Markus M.... Ale co jsem procházela všechny možné diskuze tady, tak na všech je něco špatně. Takže vlastně nevím, co z toho je nejmenší zlo.
Snažila jsem se jí naučit na ten Carneeval, ale po Brit Care se jí do toho už vůbec nechtělo a když jí dám na výběr, volí Brit, možná proto, že je mastnější? Mám jí to dál dávat s tím, že si zvykne, nebo bude lepší hledat dál?

Budu ráda za každý názor.

Liškapodšitá

18.7.2017 22:02
Liškapodšitá

XXX.XXX.163.46

A co jí krmit tím, čím ji krmila chovatelka?

notregistered

18.7.2017 22:56
notregistered

XXX.XXX.211.158

Škoda, že maso nejde.. třeba to ještě rozchodíte, časem. Však stačí to křídlo vysypat ze sáčku, ani na to nemusíte sahat.
Bílkoviny růst.. ne, naprosto nepodložené. A to vážně. Neexistuje jediný výzkum, který by to potvrdil nebo se alespoň blížil.. této legendě.
Genetika, překrmování, moc vápníku u štěňat velkých plemen. A vápník se počítá přes kalorie a fosfor, legrace je, že občas výrobce neuvede, jestli myslel min. nebo max. obsah v granulích. Štěňata velkých plemen (nad 50kg v dospělosti) mohou mít problém s regulací vstřebávání vápníku z potravy. Mohou a velkých plemen. To je celé.
Fitmin určitě ne.
Markus M. jsou z levných nejlepší, ale pro štěně nemusí stačit, dává se většinou s masem, hlavně kvůli tuku. Kolem 6 měsíců už ten nedostatek u nás vidět byl, na srsti.
Totw zavrhuji, nic kvalitního tam není.
Platinum Iberico by šlo, až na konzervaci sorbanem draselným, takže nic.
Acana má na můj vkus trochu moc vlákniny, nevhodné na stálé krmení štěňat, jedovaté to teda není, ale moc nic..
Marp holistic kvalitní, ale funkci musíte zkusit, pro nás jsou moc "light", chuť bude možná podobná Carneeval, stejné suroviny, recepty obšlehlé, to samé Barking Heads.
Stejně tak lehčí by byly Simpsons adult, což jsou výborné granule, ale i dospělého psa krmím puppy verzí. My teda více maso, granule náhodně.
ND adult, protože štěněčí mají úplně divné složení. Dobré jsou rybí, kuřecí, lg i grain free. Pumpkin se mi nelíbí, krmit psa hrachovým škrobem, hloupost.
Mají teď nějaké nové receptury quinoa, nižší proteiny a tuky, asi aby "plné pokrytí", též je tam jako hlavní plnidlo škrob z hrachu, tak to nic.
Ani neznám nikoho, kdo tím krmí, škrobovými, takže nevím.
Cena je dobrá, aj Simpsons puppy, Purizon adult ryba.

Tipuji, že si opravdu volí zajímavější granule, ty mastnější, možná i jakési aroma, nevím, mně Brit smrdí a pes ani kočky to nechcou, a já nemám žaludek na to, dívat se 3 dny na hladového psa.
U štěňátka bych to nezkoušela déle jak do večera.

ND voní, suché nejsou, Purizon stejně tak, akorát jehněčí jsou takové..neutrální.
Ještě třeba Wolfsblut. Asi nej granule, jo, nejmenší zlo vůbec.Voní po bylinkách, raději zkusit malý sáček, třeba se podívá do misky a řekne - si děláš legraci.
No ale to může říct u všeho.. je to štěně smajlík

Sorry za A4.

19.7.2017 00:05
tapina

XXX.XXX.211.191

Zkuste ty Simpsons puppy Salmon, jestli budou sedět, na tu cenu si myslím, že jsou dost dobré, zkuste to třeba chvilku sledovat, jednou za krátký čas jsou v akci.
Já to samozřejmě vždycky koupím a akce je následující týden smajlík

Nechci být nějak netaktní, nemyslím to nijak zle nebo proti, jen takové zamyšlení.
Co mě úplně nejvíc baví na "BARF"u je, že doma nemáme prakticky skoro žádné nevytříditelné odpadky. Jasně že pes není prase, ale tak když nevařím nesmysly, může sníst skoro všechno, že je salát oschlý, nevadí. Kosti se Vás od vaření netýkají, na druhou stranu, třeba já osobně málokdy krmím psa nějakou "flákotou" - vesměs mají, co se nehodí pro lidi a prodává se to jako polévková směs, nebo výprodej končící trvanlivost, malé ryby atd.
Granule jsou vlastně taky takové zachráněné jídlo, ale blbý na nich je to, jak se s těmi surovinami a pak i samotným výrobkem šoupě, kolik energie to spotřebuje, pytel, reklamy a tak vše.
Není mi nic do toho, že jste vegetariáni, ale jestli ne jen pro své zdraví, ale s ohledem na ta zvířata a planetu, a pořídili jste si tvora, který váš přístup sdílet nemůže, tak je Vám jasné, že jednou zmražené zbytky 30km kousek nebo třeba něco, co by v obchodě stejně vyhodili, je asi dost velký rozdíl oproti vezu daleko, skladují dlouho, prodám tam, prodám tam, tam to uvaří, vylisujou atd vezou do celého světa.
Pokud jsou důvody zdravotní, tak to už vůbec smajlík není to tak těžké smajlík

Ať Vám dělá radost!

19.7.2017 08:32
lavacca

XXX.XXX.62.248

Pokud BC steneti sedi a chutnají, tak proc menit? Mne na nich ted vyrostl beauceron a v pohode. Krmim masem plus mel jako štěně na noc i granule, pozdeji spis dny, kdy jsem zapomnela vyndat maso. Kocky mam taky na BC a 2x denne davku masa a jsou v kondici a chutna jim. Znam dost lidi, kteri BC krmi i ve sve CHS s odchovy a vse vsude ok. Cena ku kvalite mi prijde ok.

Mne je na BC sympaticke, ze jsou vyrabene v ČR, tj.odpadava to cestovani po svete...

Abubaide

19.7.2017 08:37
Abubaide

XXX.XXX.227.101

S barfem je to těžký, opravdu nemám sebevědomí jí teď sestavovat tu stravu sama, navíc když mi třeba zeleninu nesní, pouze ji vytáhne z misky a honí po bytě... Nemám ani velký mražák, ani mlýnek na maso, abych jí ty kousky mlela (já vím, že tohle je slabá výmluva), nicméně barf jako takový nezavrhuji a určitě jí chci maso několikrát do týdne dopřát. Ale nechci krmit pouze barfem, i kvůli cestování i kvůli tomu, že už jenom při představě syrového masa se mi zvedá kufr a nechci ho mít plnou lednici. Samozřejmě nejsem blázen a nebudu psa nutit být vegetariánem. Já maso nemůžu hlavně proto, že mi v 90% případů smrdí i po tepelné úpravě, ať je jakákoli, a nesnáším jeho přípravu, takže když to nemusím pro chlapa vařit, protože ten by zase nesnědl něco, co kdysi žilo a dýchalo, vůbec mi to nevadí. U psa se přemůžu, ale i z jiných důvodů to tak nemůže být každý den.
Nicméně i tak, po mase, vařeném i syrovém, měla brutální několikadenní průjem, takže musím být opatrnější, co sama holčička zvládne a na co je zvyklá.

Ještě dotaz k barfu, mělo by to maso projít mrazem kvůli případným parazitům? Jestli jí můžu třeba hodit kousek, co jsem zrovna koupila od řezníka.

Jinak, za názory a informace (i A4 velikosti) děkuji, zrovna ty bílkoviny taky budou jednou z těch urban legends .

Accuracy

19.7.2017 08:45
Accuracy

XXX.XXX.1.187

lavacca napsal(a):
Pokud BC steneti sedi a chutnají, tak proc menit? Mne na nich ted vyrostl beauceron a v pohode. Krmim masem plus mel jako štěně na noc i granule, pozdeji spis dny, kdy jsem zapomnela vyndat maso. Kocky mam taky na BC a 2x denne davku masa a jsou v kondici a chutna jim. Znam dost lidi, kteri BC krmi i ve sve CHS s odchovy a vse vsude ok. Cena ku kvalite mi prijde ok.

Mne je na BC sympaticke, ze jsou vyrabene v ČR, tj.odpadava to cestovani po svete...

Jsou vyrobené v ČR? Já myslela, že akorát je česká firma s českým majitelem, výroba je jinde. Ale nestudovala jsem to.
A kde ty granule vyrábějí, nevíte? Docela by mě to zajímalo.90 000 tun krmiva ročně se asi nevyrobí ve VAFO PRAHA, na to to je moc malé. Nebo není a mám špatný odhad?

19.7.2017 09:17
Atheira

XXX.XXX.240.170

A proč krmit jen a pouze granulemi? Taky jsem se snažila přihodit nějaký kus syrového. Většinou křídla, krky... Jenže na to vždycky koukala jak tele na vrata, šťouchala do toho, nosila to všude možně a snažila se ukrývat za nábytek. Když už se teda rozhodla, že je to ke konzumaci, tak nic moc... má po tom srajdu, to mi za to nestojí.
S přípravou masa to mám stejně jako vy.
Granule míchám s konzervama. Na jídlo se těší, zblajzne ho hned. Grancle máme Yoggies, konzervy nejčastěji Lukullus, Herrmann's, Mac's, Yoggies, GranataPet... Snažím se střídat různé příchutě a když narazím na nějaké, které mi přijdou fajn, tak beru na vyzkoušení.

19.7.2017 09:32
lavacca

XXX.XXX.62.248

Klidne ji muzete dat to, co koupite u reznika rovnou. ;) Idealne michat svalovinu, drobné kosti ( kureci kridla, krky, apod.) a vnitřnosti ( srdce, jatra, zaludky, apod.).

19.7.2017 09:36
lavacca

XXX.XXX.62.248

Accuracy napsal(a):
Jsou vyrobené v ČR? Já myslela, že akorát je česká firma s českým majitelem, výroba je jinde. Ale nestudovala jsem to.
A kde ty granule vyrábějí, nevíte? Docela by mě to zajímalo.90 000 tun krmiva ročně se asi nevyrobí ve VAFO PRAHA, na to to je moc malé. Nebo není a mám špatný odhad?

Co vim, tak se vyrabi vse ve Vafu. Určitě to zvládá vyrábět samo, vzdyt krom Britu, BC a Carnilove vyrabi nekolik dalsich znacek pro jine firmy ( a ted at nekecam, meli by to byt Ontario, Samfields, Profine, Delikan a jeste dalsi). Jednou se to resilo na diskuzi granularu na FB, ze tu mame 2 výrobny granuli a krom svych znacek vyrabi i pro dalsi firmy.

notregistered

19.7.2017 09:42
notregistered

XXX.XXX.211.158

Accuracy napsal(a):

Vafo je v Chrášťanech u Prahy, za vsí, opravdu. To poznáte, z dálky. Další továrna v Chelčicích.
Kromě svých BC, Brit, Carnilove, Astor, vyrábí i pro spoustu jiných značek. Ontario, Sam´s field, Profine,... Patří jim ještě Canvit, Nutrican, Pavo, Nutrimix, Nutrihorse. Výroba Velký Ratmírov - Jindř. Hradec.

Malé na tolik tun krmiva ? Ale tak moučky jsou v pytlích..

Ta volba je na každém, podle vědomí a svědomí.. nemám jediný důvod dávat psu hmotu, která je z moučky. Kdysi to byla jediná možnost. Hromada kukuřice, sóji, mikromnožství "masa", odpadní tuk, šíleně zakonzervovat. Nebylo pro lidi, tak přece zvířatům..
Ale již jsme v 21.století, na návsi už nestojí auto s banány a flákotou.
I v granulích jsme trochu dál. Maso tam je, sušené a čerstvé, dokonce si někteří výrobci dovolili plýtvat sladkými brambory, lososem z Norska, cheláty, rozmarýnem.
Vafo mezi ně nepatří.
Ani jiné české značky. Bohužel. Fitmin konzervuje BHT a netají se tím. Propesko, Delikan,..
A v Brit, Brit Care a Carnilove je zase hloupá konzervace schovaná v moučce.
Vyhýbám se i kuřecímu tuku, ne kvůli paranoidní představě, že všichni máme alergické psy, ale proto, že je prostě nekvalitní.

Granule jsou jako masox. Koncentrovaná "výživa". Pes na tom přežije, samozřejmě. Ale za jakou cenu ?

19.7.2017 09:50
Skyrra

XXX.XXX.234.103

Ja by som tiež odporúčila barf, taktiež som vegetarián a nemám s tým problém. Pes je šelma, mäso potrebuje a vnímam to trochu inak týmpádom. Mäso nijak zvlášť nepripravujem, proste kúpim, maximálne pridám zeleninu, vajíčka alebo niečo iné... a hotovo.
Príde mi to ako najprirodzenejšia strava pre psa takže u mňa nie je čo riešiť, baby sú spokojné, zdravé a myslím, že majú všetky živiny, ktoré potrebujú, z prirodzených zdrojov.

19.7.2017 09:55
Skyrra

XXX.XXX.234.103

A ešte jedna vec... mrazák nielenže nemám veľký, ale nemám vôbec. Bývame na samote v lese a nedá sa sem dostať autom :). Stačí?
Všetko sa dá ak človek chce.
Baby mi tiež nezjedia zeleninu len tak samotnú, hlavne jedna z nich, druhá celkom aj hej. Robím to tak, že jej zeleninu ukrývam (ale musí to byť naozaj rafinovane ukryté :D) alebo kúpim mleté mäso a do toho postrúham... zožerie to na posedenie.

notregistered

19.7.2017 10:06
notregistered

XXX.XXX.211.158

To, co budete kupovat, předpokládám ne mletiny z barfshopů, přemražovat nemusíte. Kvalita pro lidi, a i kdyby nějaké bakterie, pes si poradí, je na to vybaven.
A barfshopy vozí mražené maso.
Máte vlastně výhodu. Uvaříte pro sebe spoustu dobrých věcí. Část (neosolenou) dáte psovi a prostě jen přihodíte nějakou tu masovou kost.

Accuracy

19.7.2017 12:30
Accuracy

XXX.XXX.1.187

notregistered napsal(a):
Vafo je v Chrášťanech u Prahy, za vsí, opravdu. To poznáte, z dálky. Další továrna v Chelčicích.
Kromě svých BC, Brit, Carnilove, Astor, vyrábí i pro spoustu jiných značek. Ontario, Sam´s field, Profine,... Patří jim ještě Canvit, Nutrican, Pavo, Nutrimix, Nutrihorse. Výroba Velký Ratmírov - Jindř. Hradec.

Malé na tolik tun krmiva ? Ale tak moučky jsou v pytlích..

Ta volba je na každém, podle vědomí a svědomí.. nemám jediný důvod dávat psu hmotu, která je z moučky. Kdysi to byla jediná možnost. Hromada kukuřice, sóji, mikromnožství "masa", odpadní tuk, šíleně zakonzervovat. Nebylo pro lidi, tak přece zvířatům..
Ale již jsme v 21.století, na návsi už nestojí auto s banány a flákotou.
I v granulích jsme trochu dál. Maso tam je, sušené a čerstvé, dokonce si někteří výrobci dovolili plýtvat sladkými brambory, lososem z Norska, cheláty, rozmarýnem.
Vafo mezi ně nepatří.
Ani jiné české značky. Bohužel. Fitmin konzervuje BHT a netají se tím. Propesko, Delikan,..
A v Brit, Brit Care a Carnilove je zase hloupá konzervace schovaná v moučce.
Vyhýbám se i kuřecímu tuku, ne kvůli paranoidní představě, že všichni máme alergické psy, ale proto, že je prostě nekvalitní.

Granule jsou jako masox. Koncentrovaná "výživa". Pes na tom přežije, samozřejmě. Ale za jakou cenu ?

No jo, já nevěděla o té továrně v Chelčicích. Z google jsem se podívala na tu jednu, dala si to do souvislosti s 250 tunami krmiva denně a prostě mi nešlo na mozek, kde to všechno je. Jasně, že sklady můžou mít jinde, ale stejně mi to přišlo strašně moc.
Teď koukám na web, že píšou, že mají ty provozovny tři, tak se i ten údaj o množství krmiva bude vztahovat na všechno krmivo, nejen na psí a kočičí.
Děkuji za doplnění vzdělání Vám i lavacce.
Já se to nechystám kupovat, ještě jsem dost nezešílela. Jen jsem si myslela, že o té firmě se nedá říci nic pozitivního - a ono dá, když dává práci tady. Což samozřejmě není důvod k tomu, abych tím krmila svého psa.
Ohledně Fitminu - říkám, nic horšího můj pes v tlamě neměl. Dostal granulku na návštěvě a regulérně se z toho zeblil. Ale totálně. Z levných granulí má zkušenosti ještě s Ankou (vnější negativní projevy veškeré žádné) a s Calibrou, po které mu teklo z očí úplně neskutečným způsobem. To z jakýchkoli pokusů na granulích vyléčilo nejen mě, ale i mamku, která má chorobný pocit, že musí „šetřit“.

notregistered

19.7.2017 13:31
notregistered

XXX.XXX.211.158

Accuracy napsal(a):
No jo, já nevěděla o té továrně v Chelčicích. Z google jsem se podívala na tu jednu, dala si to do souvislosti s 250 tunami krmiva denně a prostě mi nešlo na mozek, kde to všechno je. Jasně, že sklady můžou mít jinde, ale stejně mi to přišlo strašně moc.
Teď koukám na web, že píšou, že mají ty provozovny tři, tak se i ten údaj o množství krmiva bude vztahovat na všechno krmivo, nejen na psí a kočičí.
Děkuji za doplnění vzdělání Vám i lavacce.
Já se to nechystám kupovat, ještě jsem dost nezešílela. Jen jsem si myslela, že o té firmě se nedá říci nic pozitivního - a ono dá, když dává práci tady. Což samozřejmě není důvod k tomu, abych tím krmila svého psa.
Ohledně Fitminu - říkám, nic horšího můj pes v tlamě neměl. Dostal granulku na návštěvě a regulérně se z toho zeblil. Ale totálně. Z levných granulí má zkušenosti ještě s Ankou (vnější negativní projevy veškeré žádné) a s Calibrou, po které mu teklo z očí úplně neskutečným způsobem. To z jakýchkoli pokusů na granulích vyléčilo nejen mě, ale i mamku, která má chorobný pocit, že musí „šetřit“.

Jste ale zkusili ty nejhorší smajlík
No, rozebírám tu granule, ale je to tak - najít nejmenší zlo.
Fitmin, Calibra, Nativia, Delikan, Brit, tu je přesně vidět kvalita surovin a zpracování.
Raději koupím něco s trochou masa a hromadou brambor.
Ani se mi nezdá, že by některé granule byly fakt levnější, nakonec. Protože buď bude vyšší krmná dávka nebo "levnější" začne být někde vidět.
U mě určitě, jak to "voní" jak zverimex, reakce stejná jako vegetarián u masa.
Nevím, jak dlouho vydrží pytel Calibry, Brita, tak 25kg psovi ?

Accuracy

19.7.2017 14:08
Accuracy

XXX.XXX.1.187

notregistered napsal(a):
Jste ale zkusili ty nejhorší smajlík
No, rozebírám tu granule, ale je to tak - najít nejmenší zlo.
Fitmin, Calibra, Nativia, Delikan, Brit, tu je přesně vidět kvalita surovin a zpracování.
Raději koupím něco s trochou masa a hromadou brambor.
Ani se mi nezdá, že by některé granule byly fakt levnější, nakonec. Protože buď bude vyšší krmná dávka nebo "levnější" začne být někde vidět.
U mě určitě, jak to "voní" jak zverimex, reakce stejná jako vegetarián u masa.
Nevím, jak dlouho vydrží pytel Calibry, Brita, tak 25kg psovi ?

No, já ty granule nezkoušela dobrovolně. :)
Calibru mi poslali na zkoušku (3 kg, z toho jsem větší půlku vyhodila, protože to fakt nešlo) a Anku mamka koupila na doporučení veterináře (20 kg žral měsíc, pes váží cca 36 kg; pro srovnání, ND LG vydrží taky skoro měsíc, ovšem je to jen 12 kilo, cena vyjde cca nastejno a kvalitou se to nedá srovnat). Musím dodat, že tu Anku dostal před několika lety, asi sedmi, osmi, kdy to nebyl takový extra šrot, tehdy tam snad i nějaká živočišná bílkovina byla. Navíc v té době držela kasu za psa máma a s tou se moc hnout nedalo. Toho Magnussenu, co pes sežral, protože je (nebo tehdy byl) o tři koruny na kilo levnější než Markusky... A myslím, že ten Profine měl několikrát taky.
Jinak co si budeme povídat, barfovat pro toho, kdo umí a má trochu možnosti, je nejlevnější varianta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík