Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, může te mi popsat povahu z tohoto krizeni?
Chápu o oživení plemene nedostatek krycích psů to lze nahradit staronemeckym vlcim spicem(i když jedna chovka v cesku s keeshondy ale to se dá ještě pochopit).
Na bonitaci to bude vypadat jakž takž stejně(podle mě by byl lepší švédský laponský pes kvůli hlídacím a obranaskym schopnostem), ALE KOHO NAPADNE KRIZIT PLEMENO OVCACKE, PRATELSKE s HLIDACIM, NEDUVERIVIM psem(ještě k tomu s PP)!?!povahu si přetavit nedokážu ale až budu chovat velké špice nikdy by mě nenapadlo křížit je s ovčácký psem, hlídat a bránit pozemek nebude, utíkat bude, nahánět ovce a to vůbec není prava špici povaha!
Modlím se at se dal nerozmnozuji.
(Urážka to není ale vrejme ten můj příspěvek je stejně asi výkřik do tmy...)
https://wolfsspitze-cuberin.de/Planung/.

Pokud to nikdo nepochopil zda dokáže někdo představit to výslednou povahu a podobu.
Takovýchhle projektů je spousta, sleduji třeba jeden, kde došlo ke křížení mastifů a greyhoundů, pokud má chovatel nějaký chovatelský plán a vytyčený cíl, tak proč ne. Je rozdíl mezo plánovaným chovem a bezhlavou produkcí kříženců.
(Nevím, jak je to tady, německy neumím dostatečně dobře.).

Mat
napsal(a):
Takovýchhle projektů je spousta, sleduji třeba jeden, kde došlo ke křížení mastifů a greyhoundů, pokud má chovatel nějaký chovatelský plán a vytyčený cíl, tak proč ne. Je rozdíl mezo plánovaným chovem a bezhlavou produkcí kříženců.
(Nevím, jak je to tady, německy neumím dostatečně dobře.).
U toho křížení(bullxgreyhound), mohu dostat konkrétní příklad, k chovatelskemu plánu proč je zkřížily?
napsal(a):
U toho křížení(bullxgreyhound), mohu dostat konkrétní příklad, k chovatelskemu plánu proč je zkřížily?
Není to bull a greyhound (Tihle medii proslavení kříženci vznikli náhodně.), tady se jedná o křížení mastiffů a greyhoundů za učelem snížení hmotnosti a lymfacity mastifů, k zlepšení jejich zdraví a prodloužení jejich života.
A uklidním vás, nejedou to nijak ve velkém, teprve sledují, jak se budou psi vyvíjet, takže měli první vrh kříženců, z nich vybrali tři vhodné do dalšího chovu a teď čekají první vrh od matky křížence a otce mastifa.

Mat
napsal(a):
Není to bull a greyhound (Tihle medii proslavení kříženci vznikli náhodně.), tady se jedná o křížení mastiffů a greyhoundů za učelem snížení hmotnosti a lymfacity mastifů, k zlepšení jejich zdraví a prodloužení jejich života.
A uklidním vás, nejedou to nijak ve velkém, teprve sledují, jak se budou psi vyvíjet, takže měli první vrh kříženců, z nich vybrali tři vhodné do dalšího chovu a teď čekají první vrh od matky křížence a otce mastifa.
A ta povaha(tech mastifu)se dopyluje později?
napsal(a):
A ta povaha(tech mastifu)se dopyluje později?
Díky tomu, že je mostiff dlouhodobě ustálené plemeno, tak to v podstatě není problém, sledují se typické vlastnosti mastiffů a k tomu jeden nebo dva geny od přidaného plemene, ale to je na dlouhé povídání a především samostudium.

Jinak důvod proč bude (asi) vrh zkřížení velkého špice a lapinkoiry je ze je nedostatek krycích psů ze strany velkých špiců
Tak lepší je příkřižit a uvést do populace nové geny, než neustále zvyšovat příbuznost populace ne?
Jinak tady je takový krátký, zajímavý, populárně-naučný článek o přikřížení korgiů k boxerům za učelem vyšlechtění krátkoocasého boxera. Ve čtvrté generaci už byla některá štěňata krátkoocasá a tak podobná boxerům, že ani chovatelé nepoznali, že se v podstatě jedná o křížence. Ale je potřeba, aby to dělal vzdělanýý člověk rozumějící jak genetice, tak chovatelství.
http://www.nightrider.com/bu/1998%20issues/oct_bu_98/bobtail.htm.
Ona lapina není povahou typický ovčák a hlídá v podstatě stejně jako špic, zaštěká, ale aktivně nic nebrání. Ani špic není aktivní obranář. Švédská lapina nebyla použitá, protože je jich tak málo, že jaksi nejsou. A jinak jak psáno více, cokoliv, i takovýhle křížení, je lepší než dokola jet blízkou příbuzenskou. Bohužel u velkých špiců už je to buď a nebo. A lapina je povahově i vzledově asi nejbližší plemeno.
assil
napsal(a):
Ona lapina není povahou typický ovčák a hlídá v podstatě stejně jako špic, zaštěká, ale aktivně nic nebrání. Ani špic není aktivní obranář. Švédská lapina nebyla použitá, protože je jich tak málo, že jaksi nejsou. A jinak jak psáno více, cokoliv, i takovýhle křížení, je lepší než dokola jet blízkou příbuzenskou. Bohužel u velkých špiců už je to buď a nebo. A lapina je povahově i vzledově asi nejbližší plemeno.
Mně osobně se nápad přikřížit lapinkoiru líbí víc, než křížení keesem. Lapina má podobnou stavbu těla a výsledná štěňata budou vzhledově jednotnější, než když se přimíchává právě kees.
blackberry
napsal(a):
Mně osobně se nápad přikřížit lapinkoiru líbí víc, než křížení keesem. Lapina má podobnou stavbu těla a výsledná štěňata budou vzhledově jednotnější, než když se přimíchává právě kees.
Právě naopak, ačkoliv se to na první pohled nezdá, tak lapiny mají jinou stavbu těla, jinou hlavu, jinou srst. Ale ten žádoucí exteriér lze pak zpětným křížením dostat zpátky.

assil
napsal(a):
Ano špic není jako zuřivý středoasijak ale nevymluvite mi ze kousnout OPRAVDU Špicové umí. Ze je lapina nejbližší plemeno? To si nemyslím spíš myslím(no spis určitě) ze je nejbližší s staronemeckym vlcim spicem.
PS: mám ty zkušenosti od ostatních chovatelů a majitelů velkých spicu ale i ty svoje.(stím případného kousnutí).

blackberry
napsal(a):
Zkrizeni keesů(než jsem objevila ze budou asi štěňata s lapinkoiry) mě dost naštvalo hlavně v této srsti huňatá (tím myslím plyšová) do kterých se zachytávají milion větviček či jine špíny.(ikdyz to pronekoho přijde normální mě ne jaký se narodil takyjo ho máme nechat, jedine snad spojené zdravotní problémy ale teď vůbec nevím jak se ta nemoc jmenuje ale vím ze první odpadne krycí srst a zůstane ta podsada a následně odpadne i ta podsada a obrazky byly strašné myslím ze to právě postihuje pomeriany a možná keese).
Krom toho ze je lapina přátelská tak proti nic nemám naopak spicovi zvýší odolat proti počasí a já nevím co ještě (fakt mi vadí jen to ze není tak hlídací jako treba Švédska lapina nejen ze vypadá UPLNE stejně a navíc je hlidactejsi a obranarstejsi, škoda ze skoro "není").
napsal(a):
Zkrizeni keesů(než jsem objevila ze budou asi štěňata s lapinkoiry) mě dost naštvalo hlavně v této srsti huňatá (tím myslím plyšová) do kterých se zachytávají milion větviček či jine špíny.(ikdyz to pronekoho přijde normální mě ne jaký se narodil takyjo ho máme nechat, jedine snad spojené zdravotní problémy ale teď vůbec nevím jak se ta nemoc jmenuje ale vím ze první odpadne krycí srst a zůstane ta podsada a následně odpadne i ta podsada a obrazky byly strašné myslím ze to právě postihuje pomeriany a možná keese).
Krom toho ze je lapina přátelská tak proti nic nemám naopak spicovi zvýší odolat proti počasí a já nevím co ještě (fakt mi vadí jen to ze není tak hlídací jako treba Švédska lapina nejen ze vypadá UPLNE stejně a navíc je hlidactejsi a obranarstejsi, škoda ze skoro "není").
Skřížit dvě skoro stejná a extrémě málo početná plemena by nadělalo spíš neplechu, než dobrou službu, došlo by v podstatě k jejich asimilaci a jedno z nich by zaniklo.
napsal(a):
Švédská lapina je ovšem taky mnohem pracovnější než finská a myslím, že to není zrovna něco, co by se do špiců mělo zanést, když špic je oceňován dost za to, že to není pracovní pes. Vždycky bude něco pro a něco proti a holt je na každém chovateli, jak si vybere.