Uživatel s deaktivovaným účtem

O příjmu a výdeji už Vám kdosi povídal výše, najednou je to ta pravdovější pravda
aj
napsal(a):
Ale jdi ty brebto. radši přiznej, že toho o postupech při vydávání PP moc nevíš. A to už radši nemluvím o platných zákonech, týkajících se chovu. Ty bys nezlikvidovala ani pampelišku na trávníku, ne to nějakou množírnu.
Co ještě ze svého života mám považovat za déjà vu? :) Jsi děsná zaklínačka hadů, víš prd, ale jsi schopná mě o tom prdu s velkou vervou přesvědčovat :).
Peťa D.
napsal(a):
Zda po příjmu přibereš záleží jen na poměru příjmu a výdeje energie. Tělo si z jídla bere živiny - každé tělo tedy jídlem nabírá na váze. A vzhledem k tomu, že rýže je energeticky bohatá a lehká na trávení (organizmus nevyčerpává tolik jako bůček), tak po rýži přibereš víc, tečka.
Stavíš se do role vševěda, ale lépe by ti šla politika. Na jednoduchou otázku nedokážeš dát jednoduchou odpověď. Jen držkuješ a tlacháš hlouposti.
...a proč tedy pokud lidé chtějí zhubnout jsou na rýži a ne na bůčku?

Jasně, protože sumo jsou z číny... jé..nejsou oni z Japonska ?

Https://cs.wikipedia.org/wiki/Sum%C3%B3
vysoce kalorické jídlo, ne prázdné kalorie
potřebuji smajlík žárovky.
Peťa D.
napsal(a):
Zda po příjmu přibereš záleží jen na poměru příjmu a výdeje energie. Tělo si z jídla bere živiny - každé tělo tedy jídlem nabírá na váze. A vzhledem k tomu, že rýže je energeticky bohatá a lehká na trávení (organizmus nevyčerpává tolik jako bůček), tak po rýži přibereš víc, tečka.
Stavíš se do role vševěda, ale lépe by ti šla politika. Na jednoduchou otázku nedokážeš dát jednoduchou odpověď. Jen držkuješ a tlacháš hlouposti.
Manžel sní guláš s deseti a nepřibere. Já si dám dětskou porci se dvěma a do druhého dne mám kilo navíc.
Manžel chodí na procházky se psem a já lítám půl dne kolem koní. Mimo jiného.
O tom, co píšete ve větě: "Zda po příjmu přibereš záleží jen na poměru příjmu a výdeje energie." by se dalo s úspěchem pochybovat.
sisi58
napsal(a):
Manžel sní guláš s deseti a nepřibere. Já si dám dětskou porci se dvěma a do druhého dne mám kilo navíc.
Manžel chodí na procházky se psem a já lítám půl dne kolem koní. Mimo jiného.
O tom, co píšete ve větě: "Zda po příjmu přibereš záleží jen na poměru příjmu a výdeje energie." by se dalo s úspěchem pochybovat.
Znáš tu úspěšnou a drahou francouzkou dietu? Zdarma Ti ji prozradím! Nežer :o).
Peťa D.
napsal(a):
Znáš tu úspěšnou a drahou francouzkou dietu? Zdarma Ti ji prozradím! Nežer :o).
Pokud někomu připadá dětská porce jako žraní, má něco s mozkem. A pokud někdo reaguje na slušný příspěvek s vykáním takto, má něco s charakterem nebo ho/ji doma málo fackovali.
Myslím, že s tímto tvorem jsem skončila. Nenechám se urážet od někoho, kdo ani neví, jakého je pohlaví.
sisi58
napsal(a):
Pokud někomu připadá dětská porce jako žraní, má něco s mozkem. A pokud někdo reaguje na slušný příspěvek s vykáním takto, má něco s charakterem nebo ho/ji doma málo fackovali.
Myslím, že s tímto tvorem jsem skončila. Nenechám se urážet od někoho, kdo ani neví, jakého je pohlaví.
Nevím? Milášku jsi jiný somatotyp než tvá drahá polovička. A protože má tvůj organizmus jiné spalování, potřebuje i jiný příjem. Nesrovnávej se s manželem, jsi menší a máš i užší ramena, rozumíš kam tím mířím? Každý jsme jiný a Ty sama, stejně jako všichni ostatní, svou váhu ovlivňuješ právě jen a jen příjmem a výdejem energie. Čím taky jiným, postavením hvězd, sledováním ordinace, nebo čtením blesku? Kdepak bejby ;-) hned jak omezíš příjem, nebo zvýšíš výdej, budeš hubnout. Pac a pusu ;-).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36
Tato diskuse je přesná ukázka toho proč tažení proti množírnám nemá valný úspěch.
Velmi často to tažení provozují osoby nepříjemné, neslušné, zlé a ve své podstatě hloupé.
Fanatici (častěji fanatičky), kteří milují pejsky (spíš si to jenom myslí), ale téměř nenávidí všechno ostatní, hlavně ostatní lidi.
Normální běžní lidé, žádní velcí kynologové, kteří chtějí prostě psího kamaráda a před pořízením si trochu něco o tom nastudovat a narazí na tento tón, tak okamžitě od tématu - množírna - odcházejí, protože se jim v hlavě velmi rychle vytvoří rovnítko: bojovnice proti množení rovná se hrstka narušených arogantních cvoků.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tato diskuse je přesná ukázka toho proč tažení proti množírnám nemá valný úspěch.
Velmi často to tažení provozují osoby nepříjemné, neslušné, zlé a ve své podstatě hloupé.
Fanatici (častěji fanatičky), kteří milují pejsky (spíš si to jenom myslí), ale téměř nenávidí všechno ostatní, hlavně ostatní lidi.
Normální běžní lidé, žádní velcí kynologové, kteří chtějí prostě psího kamaráda a před pořízením si trochu něco o tom nastudovat a narazí na tento tón, tak okamžitě od tématu - množírna - odcházejí, protože se jim v hlavě velmi rychle vytvoří rovnítko: bojovnice proti množení rovná se hrstka narušených arogantních cvoků.
Chtěla jsem jen informace a slušně jsem se zeptala a čeho jsem se dočkala :) Arogantního, povýšeneckého až zešměšňovacího tónu, vůči kterému jsem se silně ohradila. No a jak už to tak bývá, na silný pytel silná záplata. Můžete na sebe být právem hrdí, Vy všichni, co jste do diskuze přispěli, aniž byste psali k tématu.

Osobo, ty informace jste dostala už během několika prvních příspěvků, ale protože jste neslyšela to co chcete, začala jste se tu do všech navážet a urážet je. Odlepte se občas od počítače a jděte dělat něco užtečného, možností máte spoustu, třeba můžete dělat dobrovolníka v útulku, setkáte se tam nejen se psy, ale co je důležitější i s jinými lidmi, protože ve vašem případě vaši rodiče hodně zanedbali socializaci a ve starším věku se to špatně dohání, Nicméně třeba na převýchovu ještě není pozdě.

Peťa D.
napsal(a):
Chtěla jsem jen informace a slušně jsem se zeptala a čeho jsem se dočkala :) Arogantního, povýšeneckého až zešměšňovacího tónu, vůči kterému jsem se silně ohradila. No a jak už to tak bývá, na silný pytel silná záplata. Můžete na sebe být právem hrdí, Vy všichni, co jste do diskuze přispěli, aniž byste psali k tématu.
:-D.
napsal(a):
Osobo, ty informace jste dostala už během několika prvních příspěvků, ale protože jste neslyšela to co chcete, začala jste se tu do všech navážet a urážet je. Odlepte se občas od počítače a jděte dělat něco užtečného, možností máte spoustu, třeba můžete dělat dobrovolníka v útulku, setkáte se tam nejen se psy, ale co je důležitější i s jinými lidmi, protože ve vašem případě vaši rodiče hodně zanedbali socializaci a ve starším věku se to špatně dohání, Nicméně třeba na převýchovu ještě není pozdě.
Ke zvířatům fakt ne..

scylla
napsal(a):
Ke zvířatům fakt ne..
Ale no tak, nikoho nediskriminujte, pod dozorem statného odborníka, v rámci trpělivé převýchovy, by se mohly první kladné výsledky brzy objevit.
napsal(a):
Piš konkrétně : kdo kde kdy poradil, jak zlikvidovat množírnu?
Tak vidíš, dej si baňu. Výchovnou ;-).

Peťa D.
napsal(a):
Je mi líto, bohužel, bohužel váš stav už skutečně dosahuje hranice, kdy je potřeba vyhledat odbornou pomoc. Dnes už existuje řada odborníků, kteří jsou fundovaní k tomu, aby vám předepsali účinou medikaci, tak šup, šup směrem do nejbližší ordinace. Uleví se vám a hlavně vašemu okolí, které v tuhle chvíli musí vaše mánie a fixní představy snášet.
Peťa D.
napsal(a):
OK- tak čistě teoreticky máte dvě možnosti.
1, jít právní cestou t.j. prostudovat si zákony, zjistit, co konkrétně daný chov /množírna porušuje a pak si stěžovat na příslušných orgánech. Prakticky to ale nepůjde, protože vy nejste ochotná si dané zákony prostudovat, o údajné množírně nedokážete uvést nic bližšího, kromě toho, že množí a prodává psi ( což je zcela legální).
2, druhá možnost je působit na případné zájemce o štěně, dělat prostě osvětu. Tohle ve vašem případě taky nepůjde, protože tak, jak se tu prezentujete, tak vaše osobnostní rysy budou velikou překážkou při jakékoliv komunikaci a přesvědčovaní.
aj
napsal(a):
OK- tak čistě teoreticky máte dvě možnosti.
1, jít právní cestou t.j. prostudovat si zákony, zjistit, co konkrétně daný chov /množírna porušuje a pak si stěžovat na příslušných orgánech. Prakticky to ale nepůjde, protože vy nejste ochotná si dané zákony prostudovat, o údajné množírně nedokážete uvést nic bližšího, kromě toho, že množí a prodává psi ( což je zcela legální).
2, druhá možnost je působit na případné zájemce o štěně, dělat prostě osvětu. Tohle ve vašem případě taky nepůjde, protože tak, jak se tu prezentujete, tak vaše osobnostní rysy budou velikou překážkou při jakékoliv komunikaci a přesvědčovaní.
...v původní - smazané diskuzi To uvedlo, že rodiče mají množírnu a ono jim prodává to co jejich množírna vyprodukuje...uvedlo to několik důvodů proč na ně nikdo nemůže...jediný problém začíná se všímavými a zřejmě i šťouravým sousedy...vyjmenovalo To několik důvodů proč běžný zájemce o štěně nepozná, že se jedná o štěňata z množírny...a sdělilo to, jak to pěkně odsejpá a nese...a tady to původně sondovalo, zda a jak by na ně mohl přijít FÚ...pak To otočilo a začalo to vehementně brojit n této diskuzi proti množkám...krom toho, že To vlastně neví jak to má s pohlavím je to značně agresivní a drzé a nepamatuje si co kde uvádělo... takže co před chvílí pranýřovalo, s tím se to za chvíli ztotožní...
Edánek
napsal(a):
...v původní - smazané diskuzi To uvedlo, že rodiče mají množírnu a ono jim prodává to co jejich množírna vyprodukuje...uvedlo to několik důvodů proč na ně nikdo nemůže...jediný problém začíná se všímavými a zřejmě i šťouravým sousedy...vyjmenovalo To několik důvodů proč běžný zájemce o štěně nepozná, že se jedná o štěňata z množírny...a sdělilo to, jak to pěkně odsejpá a nese...a tady to původně sondovalo, zda a jak by na ně mohl přijít FÚ...pak To otočilo a začalo to vehementně brojit n této diskuzi proti množkám...krom toho, že To vlastně neví jak to má s pohlavím je to značně agresivní a drzé a nepamatuje si co kde uvádělo... takže co před chvílí pranýřovalo, s tím se to za chvíli ztotožní...
Já ti dám "To", floutku jeden ukecaná. Vzhledem k mému pokročilému věku bych ráda, abys mi vykal. Navíc jsem dáma a ty jako gentleman, ikdyž neomalený bys toto měl i respektovat.
Edánek
napsal(a):
Dobře Vy!
Beru si příkazy dámy Péti k srdci!
Krevetám jsem sice vyčistila akvárium už včera a krmit téměř nepotřebují, tak jsem ně budu alespoň chvíli hleděla a domlouvala jim, aby se řádně množily!
Také půjdu uklidit box koni. Jen s množením to bude trochu na štíru, jelikož je to valach. Ale máme ve stáji myši - ty se také počítají?
balisek
napsal(a):
Beru si příkazy dámy Péti k srdci!
Krevetám jsem sice vyčistila akvárium už včera a krmit téměř nepotřebují, tak jsem ně budu alespoň chvíli hleděla a domlouvala jim, aby se řádně množily!
Také půjdu uklidit box koni. Jen s množením to bude trochu na štíru, jelikož je to valach. Ale máme ve stáji myši - ty se také počítají?
Myši se spíš načítají a to geometrickou řadou!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36
K boji proti tzv. množírnám - dokud nebudou vypracovaný, schválený a uzákoněný standardy pro chov a držení zvířat v zájmových chovech nemá šanci se celý tenhle (leckdy trapný) boj někam posunout.
Určitě je ošklivý mít třeba čivavy nacpaný v králíkárnách a normálně myslícímu člověku se to zdá nevhodný až hnusný, ale kde je psáno, jaký prostor pro sebe a vrh štěňat má třeba ta čivava mít? Co má ta kontrola vlastně zkontrolovat? Ano, nesmí být vyhublý, nesmí se topit ve výkalech, musí mít vodu. Ale co dál? Jaký má pes toho, či jiného plemene mít pro sebe minimální prostor? Má být venčen z ubikace, nebo to není potřeba (jako třeba u těch králíků)?
Když chovám šelmy (zvířata ve zvláštní péči), tak mi chodí kontroly ze SVS jestli mají dost prostoru, jestli mají zajímavý členitý výběh, jestli ke mně mají důvěru atd. Protože jsou na to předpisy. Ale u psů nic takového není. A dokud to nebude, nic moc se s tím nenadělá.
Takže Péťa D - tady je potřeba něco podniknout - zde napřete svoje síly!
Pokud někdo chová psy pro peníze má na to právo. Pakliže dodržuje zákony nic s tím neuděláte. Jiná věc bude až bude zákona, že každý chovaný pes musí mít k dispozici výběh o takové, nebo makové velikosti, jednou za rok mít prventivní prohlídku atd. apod.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
K boji proti tzv. množírnám - dokud nebudou vypracovaný, schválený a uzákoněný standardy pro chov a držení zvířat v zájmových chovech nemá šanci se celý tenhle (leckdy trapný) boj někam posunout.
Určitě je ošklivý mít třeba čivavy nacpaný v králíkárnách a normálně myslícímu člověku se to zdá nevhodný až hnusný, ale kde je psáno, jaký prostor pro sebe a vrh štěňat má třeba ta čivava mít? Co má ta kontrola vlastně zkontrolovat? Ano, nesmí být vyhublý, nesmí se topit ve výkalech, musí mít vodu. Ale co dál? Jaký má pes toho, či jiného plemene mít pro sebe minimální prostor? Má být venčen z ubikace, nebo to není potřeba (jako třeba u těch králíků)?
Když chovám šelmy (zvířata ve zvláštní péči), tak mi chodí kontroly ze SVS jestli mají dost prostoru, jestli mají zajímavý členitý výběh, jestli ke mně mají důvěru atd. Protože jsou na to předpisy. Ale u psů nic takového není. A dokud to nebude, nic moc se s tím nenadělá.
Takže Péťa D - tady je potřeba něco podniknout - zde napřete svoje síly!
Pokud někdo chová psy pro peníze má na to právo. Pakliže dodržuje zákony nic s tím neuděláte. Jiná věc bude až bude zákona, že každý chovaný pes musí mít k dispozici výběh o takové, nebo makové velikosti, jednou za rok mít prventivní prohlídku atd. apod.
Pro každé zvíře ten zákon je. Výběh, krmení, voda, ustájení, veterinární péče, fyzická a psychická pohoda. Samozřejmě, že pes musí být chován v obvyklých podmínkách, k čemuž patří i denní světlo, dostatečný prostor, pohyb. Králíkárna těžko. Laboratoře mají vyjímku. Část IV. například, VII přestupky. Na tohle množírnu dostanete. Na nic jiného, pokud daně a tak dále jsou v pořádku.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-246
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-255
atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36
No, ale to jsou podle tohoto zákona i chovy brachycefalitických, či jinak deformovaných plemen nelegální! Je to tam jasně uvedený!
Koukala jsem, že nelegální je i držet si jednoho koně, nebo morče apod.
To je zákon sice chvályhodný, ale teda opravdu se běžně toleruje jeho nedodržování. O hospodářských zvířatech ani nemluvě.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, ale to jsou podle tohoto zákona i chovy brachycefalitických, či jinak deformovaných plemen nelegální! Je to tam jasně uvedený!
Koukala jsem, že nelegální je i držet si jednoho koně, nebo morče apod.
To je zákon sice chvályhodný, ale teda opravdu se běžně toleruje jeho nedodržování. O hospodářských zvířatech ani nemluvě.
To že je to tolerováno, neznamená, že je to správné. Jen není dost lidí na kontroly a není domyšlené, kam se zabavenými zvířaty a kdo to bude platit. Američanům závidím jejich způsob, jak řeší týrání. Tam, když je vám prokázáno týrání, zvíře vám odeberou, zaplatíte pokutu a nebo jdete sedět. Podle závažnosti. A to během několika dní. Což je nádherné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.36
Zákon je jedna věc a jeho výklad je věc druhá. V zákoně se jasně říká, že chov zvířete musí odpovídat jeho fyziologických potřebám. A teď se můžou "řezat" právníci při případném soudním sporu jestli třeba je v souladu se zákonem držením velkého pastevce v garsonce. Odpovídá ležení v malém pokoji bez výhledu ven fyziologickým potřebám tohoto plemene? Odpovídá, je to v pořádku? Dobře a proč potom neodpovídá zákonu držení čivavy v králíkárně?
Má tam vzhledem ke své velikosti stejně prostoru jako ten pastevec v garsonce, má dokonce výhled ven.
Problematika je prostě mnohem složitější, než postihuje daný zákon. Na ten zákon moc množíren nedostanete, jen ty do nebe volající, kde se zvířata vysloveně týrají.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zákon je jedna věc a jeho výklad je věc druhá. V zákoně se jasně říká, že chov zvířete musí odpovídat jeho fyziologických potřebám. A teď se můžou "řezat" právníci při případném soudním sporu jestli třeba je v souladu se zákonem držením velkého pastevce v garsonce. Odpovídá ležení v malém pokoji bez výhledu ven fyziologickým potřebám tohoto plemene? Odpovídá, je to v pořádku? Dobře a proč potom neodpovídá zákonu držení čivavy v králíkárně?
Má tam vzhledem ke své velikosti stejně prostoru jako ten pastevec v garsonce, má dokonce výhled ven.
Problematika je prostě mnohem složitější, než postihuje daný zákon. Na ten zákon moc množíren nedostanete, jen ty do nebe volající, kde se zvířata vysloveně týrají.
Zákon je tu proto, aby bylo jasné, co ano a co ne. Že se budou právníci přehadovat, je jasné. Ale je potřeba z něčeho vycházet.
Vezměte si, dříve zcela běžné, uvázání psa u boudy. Dnes je to neakceptovatelné. děje se to stále, ale pokud řeknete mezi normálními lidmi, že máte psa uvázaného u boudy, dost se shodíte. Ten pokrok v nahlížení běžné populace na týrání se mění. Pomalu, ale mění. A k tomu přispívá i zákon na ochranu zvířat a to, že zvířata byla uznána jako živá, nikoli jako věc.

sisi58
napsal(a):
To že je to tolerováno, neznamená, že je to správné. Jen není dost lidí na kontroly a není domyšlené, kam se zabavenými zvířaty a kdo to bude platit. Američanům závidím jejich způsob, jak řeší týrání. Tam, když je vám prokázáno týrání, zvíře vám odeberou, zaplatíte pokutu a nebo jdete sedět. Podle závažnosti. A to během několika dní. Což je nádherné.
Ano, zvíře odeberou, ale také mají dovoleno zvíře po určité, hodně krátké době v útulku, utratit.
Zde máme problém - neodebíráme, není kam umístit.
Je potřeba dávat citelné pokuty + tresty opravdu odnětí svobody, a ne směšné podmínky a napomínání jak pro dvanáctileté fracky. Jsme národ pěkných sv.iní, potřebujeme exemplární tresty, aby nás to přešlo.
Peťa D.
napsal(a):
Čiao, jak se máte před víkendem, je vám fajn? Všem lidem dobré vůle přeji krásný den, ale množkám ne! Množky honem do práce a krmit, uklízet hovna, množit! :-D.
Tak co jsi dnes ?
http://www.reflex.cz/clanek/komentare/83721/trend-moderni-doby-papir-na-to-ze-jsem-ok.html.
Ahoj přátelé, zvažuji koupi pejska, ale jsem v rozpacích... mám si koupit bez papírů, nebo s papírky, třeba jednoho z těchto?
https://www.bazos.cz/search.php?hledat=734647748&rubriky=www&hlokalita=60200&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano
Poradí mi prosím někdo?
Peťa D.
napsal(a):
Ahoj přátelé, zvažuji koupi pejska, ale jsem v rozpacích... mám si koupit bez papírů, nebo s papírky, třeba jednoho z těchto?
https://www.bazos.cz/search.php?hledat=734647748&rubriky=www&hlokalita=60200&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano
Poradí mi prosím někdo?
Nemáte na práci něco užitečného, teď před Vánocemi, než se tu předvádět?
Já bych vám nesvěřila ani krabičku švábů, ne tak štěňátko.
Založte si na FB novou skupinu podobných bytostí, jako jste vy a bavte se tam. Budete si navzájem přikyvovat a bude vám báječně.

Kupte si s papírky, s těmi mastnými...
Nevím, oč jste se tady s tím čivavím inzerentem snažil, ale je to klasická ukázka množky s PP. Štěňata každý měsíc, má toho tolik, že ani nestíhá mazat inzeráty na několika serverech.
Tak na co si budete stěžovat teď ?
Tráva moc zelená ? Však říkám, kupte s papírky..

sisi58
napsal(a):
Nemáte na práci něco užitečného, teď před Vánocemi, než se tu předvádět?
Já bych vám nesvěřila ani krabičku švábů, ne tak štěňátko.
Založte si na FB novou skupinu podobných bytostí, jako jste vy a bavte se tam. Budete si navzájem přikyvovat a bude vám báječně.
...teď mi tak napadá, nejsou to produkty z množírny Peťulovo rodičů?
No není to krásné? https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=44441&telefon=602663727&jmeno=Pavla Burešová.
Peťa D.
napsal(a):
No není to krásné? https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=44441&telefon=602663727&jmeno=Pavla Burešová.
A co má jako být?
Vrh štěňat s PP. Jedno štěně na mazlíka. Dvě koťata Bengálské kočky s PP a jedno štěně havanského psa s PP, ne do chovu.
Vše je v inzerátech popsané.

...nedavno jsme sli kolem. Moc pekne misto.
Zadny rev psu. Pomezek, dum i okoli udrzovane.
Mnozirny si asi predstavuju jinak.
Podle ceho (tedy krom tech inzeratu) soudite, ze se tam deje neco nekaleho?
Predem diky za odpoved.
napsal(a):
Predem diky za odpoved.
Zloděj křičí: "Chyťte zloděje!"
I když v tomto případě je to úplná pitomost. To, že má někdo několik inzerátů neznamená, že množí. Pokud by si TO ty inzeráty přečetlo, vůbec by je nezmiňovalo.
napsal(a):
Predem diky za odpoved.
Jsme si asi jen nerozuměli :) Psala jsem, že je to krásné, taková idylka. Pět inzerátů za nějakých 80tis nic neznamená. A že nabízí nejdražší kočku v ČR je jen důkazem o šlechetném původu a vytříděném vkuse chovných stanic, ne jedné, ale hned tří... Prostě krása.
Peťa D.
napsal(a):
Jsme si asi jen nerozuměli :) Psala jsem, že je to krásné, taková idylka. Pět inzerátů za nějakých 80tis nic neznamená. A že nabízí nejdražší kočku v ČR je jen důkazem o šlechetném původu a vytříděném vkuse chovných stanic, ne jedné, ale hned tří... Prostě krása.
No a co? Ať si chce třeba 50000, - za kočku. Ten, kdo ji koupí ví, že je to fakt Bengálská kočka a ne mourek odvedle.
Za miničivu bez PP si klidně "chovatelé" řeknou 6000, - a nikdo neví, co to bude a jak dlouho přežije.

Peťa D.
napsal(a):
..to asi nevíte kolik takové kočky pro chov a výstavy běžně stojí a za kolik se běžně vozí ze zahraničí... tohle je cena lidová...
Peťa D.
napsal(a):
Prašulky až na prvním místě :o).
Jen na Hawaj snad peníze nejsou potřeba. V našich zeměpisných šířkách potřeba jsou. Tak proč nespojit příjemné s užitečným?
Chcete také vyčítat někomu, kdo umí zpívat, že si tím vydělává? Nebo třeba trenérovi koní, že si za hodiny nechá platit? Oba je to baví a ještě za to mají peníze.
Jen jouda, který nic neumí, bude tvrdit, že je to špatné.

Peťa D.
napsal(a):
Prašulky až na prvním místě :o).
..tak nám sdělte za kolik chodí výrobky z Vaší respektive rodičů množírny...

Peťa D.
napsal(a):
Samozřejmě za hodně, ono množit zvířata je fuška a když se spojí příjemné s užitečným, rádi si za to necháme ještě zaplatit :o).
...tak vidíte...
Já se po čivavách hodně koukám, ale ještě jsem nenarazila na žádnou čokomerle, lila a jiné exotické barvy, co se tak courám po městech tady u nás v Ústeckém kraji. Čím to je? Čůraj doma na pleny nebo se nedožijí věku, kdy můžou chodit normálně ven? Nebo v dospělosti nevypadají jako čivavy, takže je přehlížím jako voříšky?
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Já se po čivavách hodně koukám, ale ještě jsem nenarazila na žádnou čokomerle, lila a jiné exotické barvy, co se tak courám po městech tady u nás v Ústeckém kraji. Čím to je? Čůraj doma na pleny nebo se nedožijí věku, kdy můžou chodit normálně ven? Nebo v dospělosti nevypadají jako čivavy, takže je přehlížím jako voříšky?
Děkuji za pěkný příspěvek. Ano, když je to malé, tak je to milé a levné. No a až to vyroste, skončí to jak v té reklamě s prasetem :o).
sisi58
napsal(a):
Třeba nechápu teorii relativity. A opravdu se tím netrápím.
Btw na svůj příspěvek do diskuze jsem zapomněla přesně ve chvíli, kdy jsem ho dopsala, za víc přemýšlení mi ten váš výplod nestál.
Teorie relativity je celkem příhodné téma. Před cca 100 lety jeden člověk vyřknul teorii a kritikům trvalo dlouhé roky (konkrétně čtyři), než jeho slova ověřili z dvou různých kontinentů. Dnes o tom nepochybuje nikdo a stojí na tom velká část moderní fyziky.
"Na manželský pár žijící v rodinném domě nedaleko centra města totiž léta chodily stížnosti, zejména kvůli zápachu. Snahy radnice o řešení ale vždycky končily na prahu domu."
Co na to říci? Léta chodily stížnosti a nikdo těm němým utrápeným stvořením nepomohl...
https://www.novinky.cz/krimi/462227-vykaly-a-zdi-nasakle-moci-veterinari-zavreli-mnozirnu-kde-zivorilo-pres-200-psu.html.

Neřekla bych, podle fotek, že tohle je zrovna typická množírna. Ti lidé je nechovali někde ve stodole, ale v té hrůze s nimi žili. Spíš mi připadá, že to jsou takoví ti, sběrači" zvířat, tuším že tahle duševní úchylka má i odborný název, ale to nemění nic na utrpení zvířat. Nicméně tenhle typ lidí není vpodstatě za své jednání odpovědný a nedělá to apriory za účelem zisku.
napsal(a):
Neřekla bych, podle fotek, že tohle je zrovna typická množírna. Ti lidé je nechovali někde ve stodole, ale v té hrůze s nimi žili. Spíš mi připadá, že to jsou takoví ti, sběrači" zvířat, tuším že tahle duševní úchylka má i odborný název, ale to nemění nic na utrpení zvířat. Nicméně tenhle typ lidí není vpodstatě za své jednání odpovědný a nedělá to apriory za účelem zisku.
Snad máte pravdu, ale tím to skončí? A bude se čekat, až namnoží další hafl psů? Snad by jim soud mohl nařídit alespoň nějakou hospitalizaci, ne?

lesnížínka
napsal(a):
Snad máte pravdu, ale tím to skončí? A bude se čekat, až namnoží další hafl psů? Snad by jim soud mohl nařídit alespoň nějakou hospitalizaci, ne?
Co vím, tak se s tím potýkají vpodstatě všude a obrana vlastně není. V televizi jednou dávali dokument, kde to řešila sociálka pravidelnými kontolami a odebíráním psů. Měli povolených 5 kastrovaných psů a cokoli nadpočetného ihned zabavili, ale to bylo v USA v oblasti, kde platilo nařízení omezující maximální počet psů v domě, to u nás neplatí a neumím si představit, že kvůli tomuhle soud někoho zbaví svéprávnosti, aby byli kontroly možné. Navíc zrovna tihle lidé byli ochotní spolupracovat a to je spíš výjímka. Ono zbavit kohokoli svéprávnosti není snadné a někdo za takového člověka musí převzít zodpovědnost a to rozhodně nenní nic co by byl člověk jen tak ochotný udělat.

lesnížínka
napsal(a):
Jako někde ty lidi držet zavřený pod zámkem? doživotí?
napsal(a):
Spíš bych to viděla na namátkové kontroly Policie. Pokud by nařízení o zákazu chovu vydal soud, tak by snad mohli muži zákona do bytu, ne? Zazvonit, nakouknout a jít. Otázka čtvrt hodinky, kterou by ušetřili peníze daňových poplatníků, pokud by tito lide zase shromáždili zvířata a muselo se to řešit oficiální cestou.
Souhlasíte?
napsal(a):
Rozhodně.
Dala bych jim to ochutnat a pěkně vychutnat.
Nemají na ně žádný páky.
Tady to dědkovi 1x za rok vyberou a opakuje se to zas a zas a zas.
https://boleslavsky.denik.cz/zpravy_region/psi-ziji-v-otresnych-podminkach-az-mi-je-vezmou-poridim-si-dalsi-rika-majitel-20170721.html.
Lidičky, zde přeci nejde o jednoho konkrétního člověka, ale o systém, který je laxní vůči tomu nemocnému člověku. Každý jeden z těch majitelů množíren je nemocný a potřebuje pomoci, někteří víc a jiné méně. Některé by jen stačilo pořádně párkrát za rok sešvihat zahradní hadicí a bylo by vše bylo krásnější. Třeba takového radního, co laxně všemu přihlíží, nebo fízla, co nekoná. Jak krásně by rázem bylo, no považte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
rapotacka11
napsal(a):
Rozhodně.
Dala bych jim to ochutnat a pěkně vychutnat.
Nemají na ně žádný páky.
Tady to dědkovi 1x za rok vyberou a opakuje se to zas a zas a zas.
https://boleslavsky.denik.cz/zpravy_region/psi-ziji-v-otresnych-podminkach-az-mi-je-vezmou-poridim-si-dalsi-rika-majitel-20170721.html.
Ten bordel je tam fakt neskutečný a věřím, že sousedi musí být ze smradu a hluku úplně hotový. Nicméně - ani jeden pes na těch fotkách není vyhublý, ani jednomu neteče z očí, nemá špatnou srst či nějaká zanedbaná či nová zranění. Podle výrazu, když se ten člověk na ně kouká, je má opravdu rád. Jde o němocnýho člověka s potřebou hromadit, jak krámy, tak psy.
Psovi život v nepořádku nevadí, to jen našemu oku to nelahodí. Pes neocení samotu na krajkové dečce.
Určitě je správný to řešit, pán v pořádku není, ale za týrání zvířat bych to nepovažovala. (podle toho, co je vidět).

Hlavně dnes nechat zavřít člověka do léčebny není tak jednoduchý. Už proto, že za minulýho režimu se to zneužívalo. Ten člověk by musel být prohlášen za nesvepravneho, jinak ho nikdo nemůže nikde držet proti jeho vůli. Musel by s tím souhlasit, jenže spousta takhle nemocných lidí si vůbec nepřizna, že má nějaký problém.

Dneska nedají soudy zavřít do léčebny ani lidi, kteří jsou svému okolí prokazatelně nebezpeční a to tenhle případ není. Ano ten člověk je obtížný a své okolí obtěžuje mnoha způsoby, ale spíš by s ním měla zkusit pracovat sociálka nebo se může angažovat nějaký spolek slečen, které tolik milují psy. Možná že kdyby po dobrém za pánem zašly, laskavě s ním promluvily, pomohly mu uklidit, tak jim část psů dobrovolně dá. Aspoň by je nemusely tahat třeba ze slovenska nebo, zachraňovat" od někoho ze zahrady. Tady by byla na pomoc na místě.

Dá se lecos, jen to nejde po zlém. Pak se totálně zaseknou, tady je mnoho lidí, kteří jsou ochotní obětovat čas a energii na trpělivou práci se psy a tohle je hodně podobné.

rapotacka11
napsal(a):
Jsou nemocní a domluva není možná.
Ono je to s psychicky nemocným člověkem úplně stejný jako s tělesně nemocným, taky ho nikde nemůžou držet proti jeho vůli. A to někdy fakt bohužel. U takovýho se většinou čeká, až něco provede lidem, a pak ho zavřou do detence, kde ale nemusí být nafurt. Máme psychicky narušenou sousedku a řeknu vám, že to není žádnej med, včetně nesmyslných žalob, kdy soud řešit musí, protože přece každý má dnes právo na spravedlivý proces.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ten bordel je tam fakt neskutečný a věřím, že sousedi musí být ze smradu a hluku úplně hotový. Nicméně - ani jeden pes na těch fotkách není vyhublý, ani jednomu neteče z očí, nemá špatnou srst či nějaká zanedbaná či nová zranění. Podle výrazu, když se ten člověk na ně kouká, je má opravdu rád. Jde o němocnýho člověka s potřebou hromadit, jak krámy, tak psy.
Psovi život v nepořádku nevadí, to jen našemu oku to nelahodí. Pes neocení samotu na krajkové dečce.
Určitě je správný to řešit, pán v pořádku není, ale za týrání zvířat bych to nepovažovala. (podle toho, co je vidět).
Tak to Vám vřele doporučuji podívat se na fotky psů, které nafotily jednotlivé spolky. Třeba na FB stránku veterinární kliniky ANIMED.
Mimochodem ti majitelé měli v dřívějších dobách každý svoji CHS, plus CHS pod nějakým německým klubem. Jsou u nich i psi s PP, které si dříve koupili v jiných chovatelských stanicích. V dobách kdy byli ještě slušnými chovateli. Takže já u nich bohužel v žádnou nemoc nevěřím...

napsal(a):
Ono je to s psychicky nemocným člověkem úplně stejný jako s tělesně nemocným, taky ho nikde nemůžou držet proti jeho vůli. A to někdy fakt bohužel. U takovýho se většinou čeká, až něco provede lidem, a pak ho zavřou do detence, kde ale nemusí být nafurt. Máme psychicky narušenou sousedku a řeknu vám, že to není žádnej med, včetně nesmyslných žalob, kdy soud řešit musí, protože přece každý má dnes právo na spravedlivý proces.
...bydlela jsem v podnájmu v panelákovém bytě, v přízemí byl senior - sběrač - psychika narušená - dělali se psí kusy aby vyklidil bordel z bytu a balkonu - nic na něj neplatilo, nikdo s ním nic nezmohl...smrdělo to na sto honů...při změně tlaku - děs běs - venku jsem se vždy nadechla a doslova prolítla k nám do třetího patra, na výtah čekat, to bylo koledovat si o mdloby...až když pán zemřel, tak se začalo vyklízet - něco tak strašného jsem jaktěživa neviděla...
impact
napsal(a):
Tak to Vám vřele doporučuji podívat se na fotky psů, které nafotily jednotlivé spolky. Třeba na FB stránku veterinární kliniky ANIMED.
Mimochodem ti majitelé měli v dřívějších dobách každý svoji CHS, plus CHS pod nějakým německým klubem. Jsou u nich i psi s PP, které si dříve koupili v jiných chovatelských stanicích. V dobách kdy byli ještě slušnými chovateli. Takže já u nich bohužel v žádnou nemoc nevěřím...
Flip se vyjadřuje k tomu pánovi z odkazu výše - Mladá Boleslav, nikoliv Kamenice.
Ohledně Kamenice nad Lipou souhlas, je to průser.
saola
napsal(a):
Flip se vyjadřuje k tomu pánovi z odkazu výše - Mladá Boleslav, nikoliv Kamenice.
MB taky.
Odeberou mu to, dají do útulků
a chudák, kdo si to vezme. Nesocializovaný,
bázliví psi. Umí žít jen ve smečce, neumí fungovat
samostatně...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
saola
napsal(a):
Ano, je to tak. Ta Kamenice to je síla, to je jasný!
Kamenice nad Lipou - hezký článek zde:
https://jihlava.idnes.cz/dobrovolnice-kristyna-kaczmarova-jihlava-tyrani-psi-kamenice-nad-lipou-1ak-/jihlava-zpravy.aspx?c=A180203_380794_jihlava-zpravy_epsal.
Psů je mi moc líto a obdivuju a vážím si každého kdo se dokáže takových psů ujmout. Jen se obávám, že s čistotností budou mít problém stále.Kamarádka si vzala fenku z útulku už dvakrát a vždy byly problémy, separační úzkost, ničení bytu a nečistotnost.A to nebyli psi z takové srašné množírny...Přilnuly k ní, to ano, jen se nesměla skoro vzdálit z bytu.

Adopťačku z množírny mám (ne z až tak otřesných podmínek - asi...) a bez druhého psa by to ze začátku vůbec nešlo. Ona lidi skoro neznala, takže pokud se jí druhý pes ztratil na chvíli z dohledu, nastala panika. Takže s tím "jedináčkem" bych byla opatrná, ti psi neznají život bez ostatních psů, neumí v něm fungovat. Teď po víc jak roce je schopna bez druhého psa být, ale musí mít u sebe aspoň svého člověka, déle být sama nezvládá (ale pořád se lepší). O dalších úskalích nemluvě - podlomené zdraví, psychika, ta naše se neuměla napít, naprosto propadlé klenby na packách z klecového chovu (místo pacek ploutve) atd.
Ale i přes to všechno je to skvělý pes, na mazlení úplná pecka...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Jedna věc je socializace psa a úplně jiná je vtištění na člověka.
Proces vtištění probíhá tak do 7 týdne věku štěněte a je zcela nevratný. To je vědecky prokázaný a uznávaný. Pokud mají psi z množírný nedostatečný vtištění na člověka, tak s tím nikdo nic neudělá a to ani neutuchající láskou, spaním v posteli, pusinkováním ani ničím jiným. Rozumnější je dát je uspat a netrápit budoucí majitele.
Když vtištění mají, a "jen" je tam špatná socializace, dá se s tím něco dělat, ale dle mého názoru takový pes moc radosti člověku nepřinese.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jedna věc je socializace psa a úplně jiná je vtištění na člověka.
Proces vtištění probíhá tak do 7 týdne věku štěněte a je zcela nevratný. To je vědecky prokázaný a uznávaný. Pokud mají psi z množírný nedostatečný vtištění na člověka, tak s tím nikdo nic neudělá a to ani neutuchající láskou, spaním v posteli, pusinkováním ani ničím jiným. Rozumnější je dát je uspat a netrápit budoucí majitele.
Když vtištění mají, a "jen" je tam špatná socializace, dá se s tím něco dělat, ale dle mého názoru takový pes moc radosti člověku nepřinese.
Jedna věc je slepý vědecký výzkum a druhá věc jsou roky praxe a tisíce takových psů. Můžete se ohánět vědou jak chcete, ale obávám se, že znám stovky a tisíce lidí, kteří by se Vašemu příspěvku opravdu od srdce zasmáli. Mě při tom jen naskočilo v hlavě naše víkendové setkání, které už pořádáme kolikátý rok po sobě a ty stovky šťastných psů, kteří se ho zúčastnili.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Ale zřejmě zde mluvíte o špatně socializovaných psech, kde se lecos povést může, ale ne o psech, kteří nemají vtištění na člověka. Tam prostě nic nenaděláte!
Platí to o všech zvířatech a dokonce i pro člověka. Fáze vtištění na příslušníka svého druhu jsou u jednotlivých živočichů různě dlouhé, ale poté se příslušná oblast mozku uzavře a proces je zcela nevratný.
Flip, co píšete, je nesmysl a pletete si pojmy. I kdyby štěně do vámi zmiŇovaného 7. týdne člověka ani koutkem oka nevidělo, dokáže s ním v budoucnu docela dobře komunikovat. Vtištění není totéž jako schopnost pozdější komunikace s jinými živočišnými druhy. Vtištění je primárně o vztahu mládě-matka, nikoliv štěně-člověk. Je naopak velmi žádoucí, aby si štěně vtisklo nejprve důkladně svou matku, která se standardně chová, a dokázalo být hlavně normálním psem, a až poté komunikujícím partnerem člověka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Saola - mýlíte se! Normální pes má dvojí vtištění - na příslušníka svého druhu a na člověka. Proto s člověkem komunikuje. Pokud, jak píšete by do konce sedmého týdne ani koutkem oka člověka nezahlédlo, nebude z něj nikdy normální pes. Pouze ho potom můžete ochočit. Nejspíš se sním bude dát žít, ale o nějaký pracovní využitelnosti to fakt nebude a nebude to ani milý rodinný pes. Doporučuju literaturu Konráda Lorenze a Eberharda Trumlera.
saola
napsal(a):
Flip, co píšete, je nesmysl a pletete si pojmy. I kdyby štěně do vámi zmiŇovaného 7. týdne člověka ani koutkem oka nevidělo, dokáže s ním v budoucnu docela dobře komunikovat. Vtištění není totéž jako schopnost pozdější komunikace s jinými živočišnými druhy. Vtištění je primárně o vztahu mládě-matka, nikoliv štěně-člověk. Je naopak velmi žádoucí, aby si štěně vtisklo nejprve důkladně svou matku, která se standardně chová, a dokázalo být hlavně normálním psem, a až poté komunikujícím partnerem člověka.
Flip má pravdu a uvedenou literaturu (Konráda Lorenze a Eberharda Trumlera) doporučuju.
Jen bych podotknul, že i štěňata z klecí množárny jistý minimální kontakt s člověkem mají a navíc se často prodávají od 5 týdne, takže konec období imprintingu na člověka majitel ještě "chytí"...
Lupus4: pokud se odvoláváte na Lorenze, jistě je vám znám jeho pokus s husami, které, díky tomu, že je nevychovávala matka, ale on, jej považovaly za tvora svého druhu (lépe vyjádřeno - ony se považovaly za to co viděly, tedy za člověka) a bez problémů ho po husím způsobu následovaly.
Jak je možné, že divocí koně, narození a až do dospělosti žijící v divočině, kterým tedy člověk rozhodně nebyl vtisknut, s ním dokážou bez problémů komunikovat a je možné je obsednout a pracovat s nimi? Nerozebírejme nyní správnost či nesprávnost používaných metod, existují i takové, kdy to zvíře spolupracuje, aniž ho zlomíte, jak bylo pravidlem dříve.
Pes žije s člověkem tisíce let, trvám na tom, že pokud štěně první týdny života člověka neuvidí, vlk se z něj zpět nestane (a nemyslím to tak, že se promění exteriérově). Ano, bude plašší, ale spolupracovat bude, pokud se umí chovat jako pes.
Vašich názorů si vážím, možná jen každý používáme jiná slova než abychom opravdu měli diametrální rozpor, ale prostě s tím, co Flip výslovně napsala, souhlasit nemohu.

Pes je pes, přetvořený vlk k obrazu našemu
hafana.cz: práce policie je vyslýchat vrata, jestli za nimi nebrečí pes ? ;-).

Noooo...saola, vidíš to kapku zjednodušeně a mechanicky a příklad s koňmi je trošku mimo...
impact, to shrnutí, to jako hrneš co? Jakou myšlenku?
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6396/imprinting-vtisteni/.
napsal(a):
Noooo...saola, vidíš to kapku zjednodušeně a mechanicky a příklad s koňmi je trošku mimo...
Svoji osobni zkusenost s pomerne velkou skupinou takovych psu. Neridim se proste ani tolik tim, co si prectu jako spise tim, co osobne zaziju.
Jen doufam, ze byla v mem predeslem prispevku dostatecne pochopena ironie.
lupus4
napsal(a):
Flip má pravdu a uvedenou literaturu (Konráda Lorenze a Eberharda Trumlera) doporučuju.
Jen bych podotknul, že i štěňata z klecí množárny jistý minimální kontakt s člověkem mají a navíc se často prodávají od 5 týdne, takže konec období imprintingu na člověka majitel ještě "chytí"...
Mimochodem ja nemluvim o stenatech z mnozky, co se prodaji dal lidem. Mluvim o jejich otcich a matkach, kteri tam stravili pulku sveho zivota, nez byli vytazeni na svetlo bozi. A to casto uz od narozeni. Protoze mnozky si moc psy na chov nekupuji, pokud teda vylozene nepotrebuji obmenit krev. Stejne tak mam osobni dlouholetou zkusenost se psama z vyzkumnych ustavu, kteri se rodi v naproste izolaci a vidi za svuj zivot cloveka maximalne ve skafandru. Drtiva vetsina z nich pak venku ke cloveku velmi rychle prilne a je na nej proste fixovana. Zadna plachost se nekona. A to jsou psi od ctyr peti mesicu nahoru. Ono je to v tech psech uz par tisic let a jen tak to nesmazete nejakym vyzkumem.
impact
napsal(a):
Mimochodem ja nemluvim o stenatech z mnozky, co se prodaji dal lidem. Mluvim o jejich otcich a matkach, kteri tam stravili pulku sveho zivota, nez byli vytazeni na svetlo bozi. A to casto uz od narozeni. Protoze mnozky si moc psy na chov nekupuji, pokud teda vylozene nepotrebuji obmenit krev. Stejne tak mam osobni dlouholetou zkusenost se psama z vyzkumnych ustavu, kteri se rodi v naproste izolaci a vidi za svuj zivot cloveka maximalne ve skafandru. Drtiva vetsina z nich pak venku ke cloveku velmi rychle prilne a je na nej proste fixovana. Zadna plachost se nekona. A to jsou psi od ctyr peti mesicu nahoru. Ono je to v tech psech uz par tisic let a jen tak to nesmazete nejakym vyzkumem.
Měla jsem tři psi z množírny. Všichni tři měli zpočátku panickou hrůzu z člověka. Káleli a močili do pelíšku pod sebe a v tom leželi. Trvalo i několik týdnů, než vůbec opustili pelíšek a přestali mít stavy úzkosti a neklepali se. Dát takového psa na vodítko a jít s ním ven je vysloveně hazard. I ze kšírů se tak dlouho rvali, až si je přes hlavu stáhnuli a pak utekli. Už jste někdy honila se strachem takového psa? Je to děsivé a nikomu bych to nepřála. Prosím nepiště sem hlouposti, jak to pes v pohodě zvládne. Pro každého psa z množírny je socializace v pokročilém věku strašlivou životní změnou plnou utrpení.
napsal(a):
V čem je to mimo?
Peťa D.
napsal(a):
Měla jsem tři psi z množírny. Všichni tři měli zpočátku panickou hrůzu z člověka. Káleli a močili do pelíšku pod sebe a v tom leželi. Trvalo i několik týdnů, než vůbec opustili pelíšek a přestali mít stavy úzkosti a neklepali se. Dát takového psa na vodítko a jít s ním ven je vysloveně hazard. I ze kšírů se tak dlouho rvali, až si je přes hlavu stáhnuli a pak utekli. Už jste někdy honila se strachem takového psa? Je to děsivé a nikomu bych to nepřála. Prosím nepiště sem hlouposti, jak to pes v pohodě zvládne. Pro každého psa z množírny je socializace v pokročilém věku strašlivou životní změnou plnou utrpení.
Tři? Já několik stovek, když už si tu chcete tahat triko.
Spíš se přikláním k tomu, že to s nimi neumíte. Taky mi prvních pár desítek psů trvalo, než jsem se naučila, jak s nimi komunikovat. Tak, aby byli spokojení, uměli člověku vyjít vstříc a stali se šťastnými psy.
Všechno se dá naučit, pokud pro to má člověk cit. Tak mi tu netvrďte, že to nejde. Mám jich x stovek v adopcích a jen velmi malé procento zůstalo stiženo třeba mírnou lekavostí nebo nekontaktností k cizím lidem. Svoje lidi milují úplně všichni.
impact
napsal(a):
Spíš se přikláním k tomu, že to s nimi neumíte. Taky mi prvních pár desítek psů trvalo, než jsem se naučila, jak s nimi komunikovat. Tak, aby byli spokojení, uměli člověku vyjít vstříc a stali se šťastnými psy.
Všechno se dá naučit, pokud pro to má člověk cit. Tak mi tu netvrďte, že to nejde. Mám jich x stovek v adopcích a jen velmi malé procento zůstalo stiženo třeba mírnou lekavostí nebo nekontaktností k cizím lidem. Svoje lidi milují úplně všichni.
Zaříkavačka psů. Máte velký dar.
impact
napsal(a):
Tak vy máte také několik stovek psů? Tím bych se moc nechlubila, to už je na diagnózu.
Mít psa doma a být s ním v kontaktu každý den, vidět jak se chová, jak reaguje, z čeho má radost a z čeho nikoliv je nesrovnatelně jiné, než přispět na pejska, vidět ho jednou za uherský rok a říct, že ji všichni její pejsci zbožňují. Kdyby si je vzala ven na procházku, polovina by jí při venčení na volno nejspíš zdrhnula, jak jí zbožňují :o).
Peťa D.
napsal(a):
Mít psa doma a být s ním v kontaktu každý den, vidět jak se chová, jak reaguje, z čeho má radost a z čeho nikoliv je nesrovnatelně jiné, než přispět na pejska, vidět ho jednou za uherský rok a říct, že ji všichni její pejsci zbožňují. Kdyby si je vzala ven na procházku, polovina by jí při venčení na volno nejspíš zdrhnula, jak jí zbožňují :o).
Je to diagnoza, to je fakt. V tom s tebou souhlasim. Neni zas tolik lidi, co by svuj zivot naprosto podridilo pomoci psum v nouzi.
Uz zhruba deset let taham, za pomoci svych pratel a podporovatelu, psy z nejruznejsich pruseru, mnoziren, tyrane, vykopnute, z utulku, z vyzkumnych ustavu, vyhozene na ulici a tak podobne. Vyjma DVOU psu, jmenovite Chiquita a Eda, prosly vsechny ty stovky psu moji domacnosti. Ja jsem byla ten, kdo je ucil cistotnosti, ucil je chodit na voditku, ucil je nebat se lidi, ucil je zacit lidem znovu verit, ucil je zrat normalni zradlo a ne psenici v korytku u prasat ve vedlejsim chlivku...
Na prochazky chodim bezne tak, ze dojdu za dva rohy na pole, vypustim deset dvanact psu a jdem se vencit. Kazdy, kdo k nam prijede, tak se divi, jaktoze neutikaji. No, neutikaji. Asi kouzlo osobnosti. I kdyz jo, jednou za rok se stane, ze se nejakej otoci a maze domu.
Ten tvuj komentar me fakt pobavil.
Vcera jsme treba byly s kamoskou vencit holky z Kamenice. A neutekla zadna. I kdyz samozrejme kazdy prumerne intelignentni clovek chape, ze toto se ze stopovacky jeste pustit neda.
Podívej, mám jiné zkušenosti. Pes, který se narodí v milující rodině se často chová jinak, než pes z množírny. Že k člověku přilne? Jasně, ale je to takové to "protože musím" a né protože "chci". Nejde jim to vyčítat, není chyba ve psech, ale v lidech, kteří je naučili žít ve smečce jako vlky, ikdyž vlky už dávno nejsou...
Peťa D.
napsal(a):
Podívej, mám jiné zkušenosti. Pes, který se narodí v milující rodině se často chová jinak, než pes z množírny. Že k člověku přilne? Jasně, ale je to takové to "protože musím" a né protože "chci". Nejde jim to vyčítat, není chyba ve psech, ale v lidech, kteří je naučili žít ve smečce jako vlky, ikdyž vlky už dávno nejsou...
Jasne, ze se chovaji jinak. Kdyz beru do pece psa z rodiny, tak je to v 99% rozmazlenej fracek, co si mysli, ze se kolem neho toci svet a vsichni budou skakat tak, jak on steka. A kdyz nedejboze ne, tak si to bude vynucovat zubama. U psa z mnozirny, klidne vemu za priklad ted aktualni feny z Kamenice, se clovek docka neskutecnyho vdeku za kazdej kousek cistyho a suchyho mista, vdecneho oliznuti ruky za plnou misku zradla.. A je naprosto uzasne pozorovat, jak postupne rozkvetaji, oteviraji se cloveku, lamou v sobe ten nejvetsi strach a jdou si pro to pohlazeni. Dneska kolegyne psala, ma v docasce jednu nasi "agresivni" fenu, ze se vzbudila po nocni a fenka spala vedle ni na posltari. Poprve za ten mesic nespala vydesene stocena v koute, ale veri cloveku natolik, ze se na spani pridala ke "smecce". Takovej pes z "milujici rodiny" by skakal po posteli jak pako a po vsech jecel, at se neodvazej na postel byt jen podivat. Psi vytazeni z mnoziren jsou opravdu diametralne odlisni. Mnohem lepe se s nimi pracuje a mnohem lepe se vraci do normalniho zivota. Kdyz pro to ma ovsem clovek cit. Pokud se k nim nekdo chova jak hulvat, tlaci na ne a nuti je k tomu, na co nejsou pripraveni, pak se nedivim, ze se bloknou a nechteji spolupracovat. Apropo fotky z Kamenice znaji vsichni asi. Psi coby totalni prasata na hromadach vykalu. Presto jsou nase fenky od prvniho tydne extremne cistotne. Asi nejaky kouzlo nebo co.
impact
napsal(a):
Jasne, ze se chovaji jinak. Kdyz beru do pece psa z rodiny, tak je to v 99% rozmazlenej fracek, co si mysli, ze se kolem neho toci svet a vsichni budou skakat tak, jak on steka. A kdyz nedejboze ne, tak si to bude vynucovat zubama. U psa z mnozirny, klidne vemu za priklad ted aktualni feny z Kamenice, se clovek docka neskutecnyho vdeku za kazdej kousek cistyho a suchyho mista, vdecneho oliznuti ruky za plnou misku zradla.. A je naprosto uzasne pozorovat, jak postupne rozkvetaji, oteviraji se cloveku, lamou v sobe ten nejvetsi strach a jdou si pro to pohlazeni. Dneska kolegyne psala, ma v docasce jednu nasi "agresivni" fenu, ze se vzbudila po nocni a fenka spala vedle ni na posltari. Poprve za ten mesic nespala vydesene stocena v koute, ale veri cloveku natolik, ze se na spani pridala ke "smecce". Takovej pes z "milujici rodiny" by skakal po posteli jak pako a po vsech jecel, at se neodvazej na postel byt jen podivat. Psi vytazeni z mnoziren jsou opravdu diametralne odlisni. Mnohem lepe se s nimi pracuje a mnohem lepe se vraci do normalniho zivota. Kdyz pro to ma ovsem clovek cit. Pokud se k nim nekdo chova jak hulvat, tlaci na ne a nuti je k tomu, na co nejsou pripraveni, pak se nedivim, ze se bloknou a nechteji spolupracovat. Apropo fotky z Kamenice znaji vsichni asi. Psi coby totalni prasata na hromadach vykalu. Presto jsou nase fenky od prvniho tydne extremne cistotne. Asi nejaky kouzlo nebo co.
Ano, pejsci z množírny jsou od prvního týdne extrémně čistotní, ostatně už během převozu z množírny domů se přeorientují z života ve smečce na život s člověkem a již první den plně ovládají základní povely. Bavíte mě. Vlastně je nejlepší pejsek z množírny a čím hnusnější zacházení, tím vděčnější pes, viďte. Je na škodu, že na tomto webu není možnost zablokovat některé přispívající, hold vaše pro-množírnovské příspěvky budeme muset zkousnout.
Proč vlastně ty psy zachraňujete, když se v těch množírnách mají tak dobře? Víte co, ani mi tu ptákovinu nepište :).
Peťa D.
napsal(a):
Ano, pejsci z množírny jsou od prvního týdne extrémně čistotní, ostatně už během převozu z množírny domů se přeorientují z života ve smečce na život s člověkem a již první den plně ovládají základní povely. Bavíte mě. Vlastně je nejlepší pejsek z množírny a čím hnusnější zacházení, tím vděčnější pes, viďte. Je na škodu, že na tomto webu není možnost zablokovat některé přispívající, hold vaše pro-množírnovské příspěvky budeme muset zkousnout.
Proč vlastně ty psy zachraňujete, když se v těch množírnách mají tak dobře? Víte co, ani mi tu ptákovinu nepište :).
No ale nemuzu za to, ze mas jenom jakousi pofiderni zkusenost se trema psama z mnozirny a hned si myslis, jak znas celou mapu. Ale on uz to hezky popsal Bolek. Mila pani ja jsem vasi * taky nevidel a presto verim, ze ji mate.. Ty ti sice neznas, nevis, neumis a nezazilas, ale proste to existuje. Staci hodne moc chtit a aspon malicko umet.
Apropo ja nikde nerekla, ze se maji v mnozirnach dobre. Tak nedelej orionku a nelzi tady. Ja popisuju jen svoji osobni zkusenost.

impact
napsal(a):
Je to diagnoza, to je fakt. V tom s tebou souhlasim. Neni zas tolik lidi, co by svuj zivot naprosto podridilo pomoci psum v nouzi.
Uz zhruba deset let taham, za pomoci svych pratel a podporovatelu, psy z nejruznejsich pruseru, mnoziren, tyrane, vykopnute, z utulku, z vyzkumnych ustavu, vyhozene na ulici a tak podobne. Vyjma DVOU psu, jmenovite Chiquita a Eda, prosly vsechny ty stovky psu moji domacnosti. Ja jsem byla ten, kdo je ucil cistotnosti, ucil je chodit na voditku, ucil je nebat se lidi, ucil je zacit lidem znovu verit, ucil je zrat normalni zradlo a ne psenici v korytku u prasat ve vedlejsim chlivku...
Na prochazky chodim bezne tak, ze dojdu za dva rohy na pole, vypustim deset dvanact psu a jdem se vencit. Kazdy, kdo k nam prijede, tak se divi, jaktoze neutikaji. No, neutikaji. Asi kouzlo osobnosti. I kdyz jo, jednou za rok se stane, ze se nejakej otoci a maze domu.
Ten tvuj komentar me fakt pobavil.
Vcera jsme treba byly s kamoskou vencit holky z Kamenice. A neutekla zadna. I kdyz samozrejme kazdy prumerne intelignentni clovek chape, ze toto se ze stopovacky jeste pustit neda.
...můžu e zeptat na ty psy z výzkumných ústavů o co se jedná? moc by mně to zajímalo, co je to za psy...
napsal(a):
...můžu e zeptat na ty psy z výzkumných ústavů o co se jedná? moc by mně to zajímalo, co je to za psy...
To jsou pejsci bez nožičky, bez dvou nožiček, bez hlavičky, bez očí či uší... ale když je tam ten láskyplný přístup, tak do týdne jsou extrémně čistotní, běhají jako čtyřnozí, žerou jako by měli hlavičku a čumí a slyší líp jak s původní výbavou.

Peťa D.
napsal(a):
To jsou pejsci bez nožičky, bez dvou nožiček, bez hlavičky, bez očí či uší... ale když je tam ten láskyplný přístup, tak do týdne jsou extrémně čistotní, běhají jako čtyřnozí, žerou jako by měli hlavičku a čumí a slyší líp jak s původní výbavou.
...vy už to neberte Péťane...

impact
napsal(a):
Je mi líto, nemůžu... Je to složité...
..respektuji...

Peťa D.
napsal(a):
Nejsem Peťan, jmenuji se Petra, agamo.
...pro dnešek... zítra už u Vás může být zase jinak

sisi58
napsal(a):
Bacha na co se ptáte! Nebo vás nařkne, že na psech chcete dělat pokusy!
...to snad ne
Peťa D.
napsal(a):
Chápu, že to zamrzí, když neumíte psa naučit čistotnosti. Ale takto holky z Kamenice po 20ti dnech u nás. A to byly první týden pouze zavřené v karanténě. Dnes focené. Přijela jsem z práce, doma ani kapka či bobek a po vypuštění rovnou letí na psí záchod.
impact
napsal(a):
Chápu, že to zamrzí, když neumíte psa naučit čistotnosti. Ale takto holky z Kamenice po 20ti dnech u nás. A to byly první týden pouze zavřené v karanténě. Dnes focené. Přijela jsem z práce, doma ani kapka či bobek a po vypuštění rovnou letí na psí záchod.
Zrovna jsem to viděla na FB a běžela sem napsat ať to sem pro Péťu hodíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Je možný, že jste ve své práci dobrá, ale nevěřím tomu, že psi, kteří žijí ve vlastních výkalech a nikdo je nikdy nevenčí se naučili takhle rychle čistotnosti. Na to jsem už poznala příliš mnoho psů a občas (v minulosti) i kupovala psy z kotců. Jednu věc jsem vypozorovala a nikoho tím asi moc neudivím: když je to pes z kotce pravidelně pouštěný aspoň na chvilku, tak se čistotnosti v bytě naučí rychle. To samé pes ze zahrady. Někdy nedojde ani k jedné "nehodě" doma.
Nicméně pokud je ale pes v malém kotci a venčený není a je zlomený v čistotnosti, tak je to běh na hodně dlouhou trať a s nejistým výsledkem.
Pokud jsou fenky z Kamenice takhle šikovný, tak je paní musela vypouštět.

No, je to až neuvěřitelný, fakt čumim. Ale nemám zkušenost, takže snad mě to aspoň trochu omlouvá. Čím myslíte, že to je?
Flip. Viděla jste ty fotky z Kamenice? Ty psi žili v klecích, měli výkaly úplně všude přilepený na sobě v těch klecích, ten sklep byl úplně prochcaný. Tak to asi úplně nevypadá, že by je někdo bral ven, nemyslíte? Vždyť to je vidět i na těch odebraných psech, který mají v srsti výkaly, že to dělali pod sebe.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je možný, že jste ve své práci dobrá, ale nevěřím tomu, že psi, kteří žijí ve vlastních výkalech a nikdo je nikdy nevenčí se naučili takhle rychle čistotnosti. Na to jsem už poznala příliš mnoho psů a občas (v minulosti) i kupovala psy z kotců. Jednu věc jsem vypozorovala a nikoho tím asi moc neudivím: když je to pes z kotce pravidelně pouštěný aspoň na chvilku, tak se čistotnosti v bytě naučí rychle. To samé pes ze zahrady. Někdy nedojde ani k jedné "nehodě" doma.
Nicméně pokud je ale pes v malém kotci a venčený není a je zlomený v čistotnosti, tak je to běh na hodně dlouhou trať a s nejistým výsledkem.
Pokud jsou fenky z Kamenice takhle šikovný, tak je paní musela vypouštět.
Věřit nemusíte... Ale určitě nadpoloviční většina našich psů jsou psi z chlívových množíren a z těch x stovek bych těch skutečných prasátek spočítala na prstech jedné ruky. Moje zkušenost je prostě taková, že když má pes opravdu volby být v čistým a nebo sedět v hovnech, vybere si tu druhou možnost. Jen se prostě musí začít jako se štěnětem - co nejčastěji ven. Já mám obrovskou výhodu v domku, kdy stačí otevřít dvoje dveře a psi mohou vyběhnout na dvorek a pak zase zpátky. Nemusím je x krát denně vodit na vodítku, což u chlíváků znamená první týdny obrovskej šok, přičemž se na vodítku rozhodně nevyvenčí. U Kamenických holek jde první čivava (protože ta už při náznaku otevření klece či ohrádky okamžitě utíká pryč z ní) a ta sebou strhne ostatní holky, takže letí ven s ní. Doma jsou v naprosto čistým, venku je psí záchod. Kterej je evidentně láká k vyvenčení (viz foto). Btw. mají celej dvůr na vyvenčení a jak vidno z fotky, prostě míří na psí záchod.. Nevim prostě. Já mám zkušenost jinou. Nejen s Kamenickýma, ale s chlívákama obecně.
napsal(a):
No, je to až neuvěřitelný, fakt čumim. Ale nemám zkušenost, takže snad mě to aspoň trochu omlouvá. Čím myslíte, že to je?
Viz můj předešlý koment. Souhra okolností a příznivých náhod. A hlavně časté venčení. Já je ten první víkend po karanténně pouště ven snad každou hodinu a prostě pochopily to velmi rychle.
Nemůžu samozřejmě vědět, v jakém ustájení byly v Kamenici. Nicméně podle stavu srsti, otlaků v srsti, stavu drápků a tlapek obecně můžu rozhodně říct, že nebyly někde venku nebo v čistým.

Klobouk dolů, ale a rozhodně to neberte jako útok, naučí se to i psi? Fenky přeci jen mají tendenci si oblíbit pár míst, kdežto psi s jejich značkováním...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Asi jste fakt dobrá.
Já jsem si třeba "vylámala zuby" na dvouletém goldenovi, koupeném z chlívu. Milý pes, psychicky se dal do pořádku, ochotný ke spolupráci.
Čistotnosti se ale nenaučil. On fakt žil ve vlastních hov...
V bytě to pak vypadalo tak, že když se mu chtělo třeba čůrat, tak se na místě, kde ležel, nadzvedl, vymočil se a pak si do toho ihned zase lehl. Postupně se naučil venku kadit, ale čůrat ne.
Pak jsem se ujala jakéhosi křížence krysaříka, měli ho Vietnamci v bytě a vůbec je nenapadlo, že pes by se měl venčit. Zafixovala si venčení kdekoliv. Měla jsem jí rok a ta se zase naučila čůrat venku, ale kadila zásadně do postele.
V současné době jsou na trhu jakési spreje u kterých výrobce tvrdí, že to navádí psa vyvenčit se na správné místo, či naopak zakazující spreje. Nepoužíváte - Impact - třeba něco takového?
napsal(a):
Klobouk dolů, ale a rozhodně to neberte jako útok, naučí se to i psi? Fenky přeci jen mají tendenci si oblíbit pár míst, kdežto psi s jejich značkováním...
U psů je potřeba to vychytat. Samozřejmě mají tendence značkovat. Je potřeba je prvních pár dní hlídat a zakazovat. Často pomůže jedno včas a rázně řečené plácnutí po zadku. Co pomůže v drtivé většině případů je tak nepopulární kastrace.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi jste fakt dobrá.
Já jsem si třeba "vylámala zuby" na dvouletém goldenovi, koupeném z chlívu. Milý pes, psychicky se dal do pořádku, ochotný ke spolupráci.
Čistotnosti se ale nenaučil. On fakt žil ve vlastních hov...
V bytě to pak vypadalo tak, že když se mu chtělo třeba čůrat, tak se na místě, kde ležel, nadzvedl, vymočil se a pak si do toho ihned zase lehl. Postupně se naučil venku kadit, ale čůrat ne.
Pak jsem se ujala jakéhosi křížence krysaříka, měli ho Vietnamci v bytě a vůbec je nenapadlo, že pes by se měl venčit. Zafixovala si venčení kdekoliv. Měla jsem jí rok a ta se zase naučila čůrat venku, ale kadila zásadně do postele.
V současné době jsou na trhu jakési spreje u kterých výrobce tvrdí, že to navádí psa vyvenčit se na správné místo, či naopak zakazující spreje. Nepoužíváte - Impact - třeba něco takového?
Nepoužívám a ani bych nepoužila. Prostě vyžaduji venčení venku. Když je velká krize (fakt jako když selžou normální metody), použiju protiznačkovací pás. u fen hárací kalhotky.
Peťa D.
napsal(a):
Tak on pokálený dvůr není také žádná výhra a o čistotě se nedá mluvit. Chápu, že někdo i tohle má za výhru, ale právě kvůli tomuto chodí normalni lide se psi na procházky, aby nesrali doma a vysrali se venku v parku, na poli, v lese, u řeky...
Ti "normální lidé" nemají zřejmě tlupu psů, nedávno odebraných z příšerných podmínek, které nikdo nevychovával a ani mu nestálo za to, je něčemu učit - tedy nejsou zřejmě zvyklí ani na obojek s vodítkem a o jejich reakcích na okolí ani nemluvím. Ano, je to úspěch a fandím každému, kdo se do toho pustí - smekám klobouček a čert vezmi pokaděný dvorek

Peťa D.
napsal(a):
Tak on pokálený dvůr není také žádná výhra a o čistotě se nedá mluvit. Chápu, že někdo i tohle má za výhru, ale právě kvůli tomuto chodí normalni lide se psi na procházky, aby nesrali doma a vysrali se venku v parku, na poli, v lese, u řeky...
No, s ohledem na ostatní lidi bych řekla, že na tom vlastním dvorku nebo zahradě je to snad lepší, tam si to uklidí sám majitel a nebo si v tom bude rajdat sám. v parku se to musí uklízet, což spousta lidí nedělá a vy si to můžete odnést na botech k sobě domů
Peťa D.
napsal(a):
Co to je za hloupost.. normální člověk, když ma štěně, tak jakmile ho chce naučit čistotnosti vynese ho na nejbližší kus trávy, hlíny aby se mohlo co nejrychleji vyčůrat.. stejně pokud chci naučit čistotnosti dospělé psy z množirny.. nebo vezmete 6 psů z množirny na obojku do parku a tam jim dáte teprve svolení na vyčůrání? Ach ty trole.
Peťa D.
napsal(a):
Proto je ten dvůr dlážděnej, aby se dal lehce zamést. Proto je dlažba vyspádovaná, aby se dal lehce spláchnout vodou s desinfekcí. a že nejsem normální? No, to je ale překvááááápko. Ne, opravdu nikdo normální by si do baráku nenatahal x stovek psů z bůhvíjakých podmínek a neskákal by kolem nich a do práce a z práce a zase kolem nich. Víš co, milá Peťko? Já jsem na tu svoji nenormálnost hrdá.
Apropo ven první dva týdny nechodí proto, že jsou v karanténě. Možná jsem nenormální, ale pořád mám dost soudnosti na to, abych netahala do frekventovaného parku psy, kteří můžou vysrat třeba parvu. Takže holt kálí doma na plínu nebo v kotci. Strašná hrůza, viď?
Mimochodem jestli mě chceš utřít na hladko, zkus vymyslet něco fakt echt moc strašnýho. Protože s každou ptákovinou, co vymyslíš, vypadáš o to víc jak trdlo.
PS: Šlápla jsem ti na kuří oko tím, že jsem tě označila za neschopnou řádně socializovat psa z množírny? Tak se přes to přenes. Každej není prostě tak zkušenej, aby to zvládl. (rejp ).
impact
napsal(a):
Zas trdlovatíš.
Impact, povznestne se nad to, nestojí vám za to. Máte náš obdiv
Já jsem 4x domů dotáhla kočičího nalezence, vždy to byl záhul, ale nikdy toho nelituji. Od prvního dne byly čičiny čistotné, hodné, vet. jsme je nechali ošetřit. Všechny našly nový domov, jen jedno kotě jsme si nechali. Fakt to bylo na náročné, takže si snad dokážu představit jaké to musí být mít tolik svěřenců.