MujLogin96
napsal(a):
Dobrý den, náš čivavák (7 mesicu) občas vrčí když spí a chceme ho vzít nebo na něj sáhnout. Vrčí zle, cení zuby a vypadá, že by nás i kousnul. Dělá to jen v nějaké určité fázi spánku. Víte prosím někdo co s tím, děkuji.
Když mě někdo budí nebo budík mě budí, tak taky vrčim. A kdo by nevrčel, když je to ve své podstatě "násilné" odejmutí potřebného spánku - relaxu, rekonvalescence jak svalů tak mozku.
takže 1. proč psa nutně potřebujete budit?
- spí na gauči a vám vadí, že tam spí? Tak mu zakažte gauč. Nedává smysl, že jednou tam může a po druhé ho tam nechcete.
- spí tak, že ze snů hýbe tlapkama a vy máte strach, že má noční můru? Buďte v klidu, pokud by měl noční můru, tak po probuzení si vás najde a bude se dožadovat uklidnění. Není tedy potřeba ho budit.
- další důvody mě nenapadají.
A tady řešení:
1. Nebuďte psa! I on potřebuje občas spát.
2. Než psa vzbudíte, promyslete jestli opravdu musíte.
3. Než na spícího psa sáhnete, promluvte na něj laskavým hlasem, případně pokud spí na gauči, zahýbejte s molitanem (nevím jak se té výplni říká, nikdy jsem to nezkoumala) gauče tak aby se hnul trošku pod psem a vy jste nesahala na spícího psa.
4. pokud pes otevře oči, teprv na psa sáhněte.
A dělá to v určité fázi spánku, protože určitá fáze spánku je prostě hluboký spánek. A pokud pes je v hlubokém spánku a někdo na něj sáhne, tak se lekne. A pes co se vyleká, tak může být naštvaný. Stejně jako kdokoliv vyrušený leknutím z hlubokého spánku. Pes co jen tak zlehka pospává si většinou všimne člověka dřív než na něj sáhne a proto se nelekne a nevrčí.
Tak se polepšete v přístupu k psovi a vše bude zase v pořádku.
Hodně štěstí.
MujLogin96
napsal(a):
Dobrý den, náš čivavák (7 mesicu) občas vrčí když spí a chceme ho vzít nebo na něj sáhnout. Vrčí zle, cení zuby a vypadá, že by nás i kousnul. Dělá to jen v nějaké určité fázi spánku. Víte prosím někdo co s tím, děkuji.
Zjistěte, proč se cítí ohrožený a vrčí, zlepšete vaše vzájemné vztahy a získejte jeho důvěru. Když ho budíte, promluvte a sahejte na něj, když je plně probuzený. Z nějakého důvodu nevěří vám ani prostředí, ve kterém je. Když na psy sáhnu, když spí, rozvalí se na záda a chtějí se mazlit.
MujLogin96
napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3407577/agresivni-stene-vrci-na-gauci#a3410831.
MujLogin96
napsal(a):
Zad. nepíše, kdo psa budí, proč nespí na místě, kde ho
nikdo rušit nesmí..
Umím si představit třeba děti a živou hračku.