Módní plemena psů - jak to s nimi vypadá dnes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2020 17:40
tero

XXX.XXX.237.53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3646593/labernese?from-list=1#a3646648

https://www.mira.ca/en/our-dogs

Co je špatného na vzniku dalšího plemene, nebo účelového křížení? Vždyť takto vznikla všechna plemena, kdyby toho nebylo, máme doma pořád jen jen vlky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2020 21:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejde o křížení, jde o to, že některé typy kříženců se defakto stanou módní záležitostí a pak se takoví kříženci prodávají za nekřesťanské (alespoň z mého pohledu) peníze.

Proti křížencům tzv. F1 nic nemám, sama mám dva takové "exempláře" doma. Spíš mě překvapuje popis povahy....kříženci labradora a BSP jsou "takoví a makoví"....nějak se mi tomu nechce věřit.
Mám křížence BSP a bernardýna, už jsem viděla i jiné psy, kteří jsou stejní kříženci máma BSP otec bernardýn a co se týče exteriéru, tak vypadají všichni stejně....troufám si říct, že pokud bych takového psa potkala, tak naprosto přesně poznám, že je to, jak já říkám ber-ber, ale povahově jsou třeba moji psi jako den a noc, jejich sestra je zase povahově jiná, jejich bratr by se dalo říct, že je povahově hodně do berňuchy........prostě už v rámci jednoho vrhu si povahově nejsou moc podobní. Takže zaplatíte balík za psa a vlastně nemůžete mít představu, co si vlastně kupujete.

Už vidím nového páníčka, který by si koupil mojí fenu místo nás s tím, že je to kříženec dvou nejhodnějších ras na světě a ze štěňátka...mimochodem pěkně vzteklého a útočného by mu vyrostl radikál, který nesnáší psy, lidi od kterých se nechá pohladit mimo rodinu by spočítal na prstech jedné ruky, taková pastevecká palice, kterou musíte zavřít, pokud chcete někoho cizího pustit na pozemek, protože není bezpečné nechat psa v přítomnosti cizího člověka, aby se kolem něj volně pohyboval..to vše pěkně zabalené do vizáže hodného "bernardýnečka".....
No když za takového psa máte zaplatit třeba 20 tisíc, protože to bude módní kříženec, no tak to asi moc nepotěší.
Navíc ne všichni jsou zodpovědní a budou nějak cíleně vybírat do chovu jen kvalitní čstokrevné psy s PP, nejlépe uchovněné s příslušnými vyšetřeními, ale prostě namrskaj štěňata na čemkoliv.......hlavně, když se na tom vydělají prašulky

Přidejte reakci

Přidat smajlík