Jak jsem předpokládal, přichází další úrověň protěžování sexuálních deviací. Po homosexualitě přichází zoofilie.
https://zpravy.idnes.cz/zoofil-rozhovor-zvirata-ajtak-michal-dw8-/domaci.aspx?c=A171211_135037_domaci_nub
Pomalu se otevírají dveře k demonstrativnímu přiznávání úchylky, třeba před volbami, pochodům typu PRIDE, či registrovanému partnerství.
Až tohle společnost stráví, bude jen kousek k pedofolii, nekrofilii, a dalším podobným věcem.
Já vím, že za to ti lidé nemůžou, ale proboha, jsou to pořád deviace!
Bez ohledu na míru akceptovatelnosti společností!
Jinak třeba tady se mrkněte, kdo má na to žaludek, na to jak se sami veřejně prezentují. Odkaz je z veřejné akce, ale přesto bych ho možná označil jako 18+.
http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php
Prostě úplně normální lidé, jako my všichni.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ajťák Michal - děs!
Na druhý odkaz zatím nemám žaludek.

Pane Broučku,
jen drobné upozornění.
Jak jsem předpokládal, přichází další úrověň protěžování sexuálních deviací.
Správně se píše protežování, nikoliv protěžování.
Mezi homosexualitou a zoophilií (A ostatními deviacemi) je jeden důležitý rozdíl a to ten, že homosexuálové jsou v normálním případě oba dostatečně psychicky vyzrálí, aby pochopili, co dělají a dělají to dobrovolně.
Stejné fotky se dají najít i u heterosexuálních párů, stačí se podívat jen na pár internetových stránek a možná budete překvapen, co všechno lidé dělají. Tím to nechci omlouvat, také to považuji za nevhodné, ale je hloupost žít v domnění, že to dělají jen homosexuálové.
Ale s někým, kdo se o těhlě případech vyjadřuje jako pán v prním příspěvku se nemá cenu bavit.
napsal(a):
Pane Broučku,
jen drobné upozornění.
Proč?
Myslíte tím že protežování je od slova protekce?
Protože já bych též napsala protěžování s ě, beru to od slova tíže-protížit se, protěžovat... jasně, ten význam je už hodně metaforický, ale umím si představit, že se "tahá za provázky až se protěžuje "

boikana
napsal(a):
Proč?
Myslíte tím že protežování je od slova protekce?
Protože já bych též napsala protěžování s ě, beru to od slova tíže-protížit se, protěžovat... jasně, ten význam je už hodně metaforický, ale umím si představit, že se "tahá za provázky až se protěžuje "
Kupříkladu proto: "Slovo protežovat přišlo do češtiny z francouzštiny, ze slova protéger, a to zase původně pochází z latinského protegere, což nese význam „chránit, krýt“. Podoba protěžovat je nesprávná, vznikla patrně pod vlivem slov jako obtěžovat nebo stěžovat.".
napsal(a):
Pane Broučku,
jen drobné upozornění.
Nikoli nezbytně.
https://cz.jakubmarian.com/piste-protezovat-ne-protezovat-vetsinou/.
O háčky bych se tu nepřela, také bych napsala s háčkem. Jde spíš o nenávistnou poznámku pana Broučka ke 4% menšině.
Mne se to netýká, ale vážený pane Broučku, ani vy jste neměl šanci ovlivnit, s jakovou sexuální orientací se vám dítě narodí, či narodí vnoučata. Ano, zrovna vám bych takové vnouče přála. Odsuzovat někoho za to, jak a kde a komu se narodí?!?
Zoofilie je ubližování zvířatům, stejně tak jako pedofilie...s tím nejspíš nesouhlasí nikdo.

No já nevím, já jsem úvodní příspěvek pochopila tak, že po zviditelňování homosexuality se to posunuje dál na zoofilii. Proto ty narážky na ty homo průvody a další akce.
V tom prvním příspěvku ajťák Michal prý zvířatům neubližuje, jen je miluje a případný zájem o sex s ním prý nechává na nich. Zatím prý o sex zájem nemají... To je přece naprosto zvrácené, takhle uvažovat. Zvířata nikdy nebudou mít zájem o sex s člověkem. Protože zvířatům slouží sex opravdu jen k plození potomstva, ne k zábavě jako člověku. Takže až mu nebude stačit zvířata jen platonicky milovat, ale bude s nimi praktikovat pohlavní styk, tak začne svým zvířatům ubližovat...
lesnížínka
napsal(a):
O háčky bych se tu nepřela, také bych napsala s háčkem. Jde spíš o nenávistnou poznámku pana Broučka ke 4% menšině.
Mne se to netýká, ale vážený pane Broučku, ani vy jste neměl šanci ovlivnit, s jakovou sexuální orientací se vám dítě narodí, či narodí vnoučata. Ano, zrovna vám bych takové vnouče přála. Odsuzovat někoho za to, jak a kde a komu se narodí?!?
Zoofilie je ubližování zvířatům, stejně tak jako pedofilie...s tím nejspíš nesouhlasí nikdo.
Já bych panu Broučkovi žádného takového potomka nepřál, jen by se to dítě trápilo.
napsal(a):
No já nevím, já jsem úvodní příspěvek pochopila tak, že po zviditelňování homosexuality se to posunuje dál na zoofilii. Proto ty narážky na ty homo průvody a další akce.
V tom prvním příspěvku ajťák Michal prý zvířatům neubližuje, jen je miluje a případný zájem o sex s ním prý nechává na nich. Zatím prý o sex zájem nemají... To je přece naprosto zvrácené, takhle uvažovat. Zvířata nikdy nebudou mít zájem o sex s člověkem. Protože zvířatům slouží sex opravdu jen k plození potomstva, ne k zábavě jako člověku. Takže až mu nebude stačit zvířata jen platonicky milovat, ale bude s nimi praktikovat pohlavní styk, tak začne svým zvířatům ubližovat...
Já to neviděla ani nečetla, na tyhle věci nemám sílu, jen podle popisu tady. Holt by měl ajťáku Michalovi někdo říct, ať se jde léčit. Stejně by mne zajímalo, kde se v mozku vyklube takovýhle nápad? Kdo mu posune, či neposune? hodnoty. Taky miluju zvířata ale o sexu s nima tedy rozhodně neuvažuju I když...onehdá mi bezmála 60letá známá vykládala, jak své malé křížence a teď už i jejímu synovi(psímu dorostenci) nechává nohu, aby si ulevili. Málem mne kleplo. Udělat to můj pes komukoliv, kopnu ho do pr...
Mat
napsal(a):
Já bych panu Broučkovi žádného takového potomka nepřál, jen by se to dítě trápilo.
No samozřejmě. Jen mne fascinuje, jak si dospělý člověk není schopen uvědomit, že některé věci jsou jím neovlivnitelné. A to mi evokuje film, který jsem kdysi viděla(vlastně jich bylo na tohle téma víc, tenhle byl o potrefené huse ) Otec voják, syn musí být taky voják, protože v něm ty bu.erantské sklony potlačí. Samozřejmě se nepovedlo a navíc vyšlo najevo, že tutlaný gay je i ten otec, který to skrýval šikanou celé rodiny.

Jasný, je to neovlivnitelný. Ale stejně jako homosexuál neovlivňuje svoje zaměření, stejně tak za to nemůže zoofil, pedofil nebo nekrofilní sadista.
A o to tady jde.
Propagací homosexuality, kdy je dneska div ne cool být na stejné pohlaví, či přeoperovaný, to vede akorát k tomu, že i jiní filové by rádi, aby jejich libůstky byly považovány za normální. Ba žádoucí. Takže dnes je v novinách už i zoofil.
Nekrofilní sadista bude mít rozhovor do novin za deset let.

Nebo pedofil...

napsal(a):
Nebo pedofil...
Nebo... jenže pak jsem si vzpomněla, že nějakej pedofil už určitě rozhovor měl. že prý není nebezpečný, děti má jen rád a manželka se mu prostě holí a tak předstírá doma... takže už fakt zbejvá jen ten nekrofilní sadista.
A když někdo prohlásí, že je normální heterosexuál, dokonce šťastný se svým pohlavím, tak je dneska div ne za nacistu. Prostě hnus, toto.
napsal(a):
Jasný, je to neovlivnitelný. Ale stejně jako homosexuál neovlivňuje svoje zaměření, stejně tak za to nemůže zoofil, pedofil nebo nekrofilní sadista.
A o to tady jde.
Propagací homosexuality, kdy je dneska div ne cool být na stejné pohlaví, či přeoperovaný, to vede akorát k tomu, že i jiní filové by rádi, aby jejich libůstky byly považovány za normální. Ba žádoucí. Takže dnes je v novinách už i zoofil.
Nekrofilní sadista bude mít rozhovor do novin za deset let.
Ale to je úplná blbost. Homosexuálové si při styku oba uvědomují, co dělají a dělají to dobrovolně, k čemuž prostě 100% nemůže u zoofilie, pedofilie ani nekrofilie dojít.
Rozhodně není cool být na stejné pohlaví (Nebo celkově jiné než heterosexuální sexuální orientace a cis-genderové indentity) a už vůbec to nestojí za roky šikany a opovrhování, kterým si takoví lidé musí projít.
Transgendrové chování je porucha, ale je to celkem běžná porucha vyskytující se napříč živočišnými druhy, bohužel (Nebo naštěstí ?) umíme spravit jen vnější tělo, aby odpovídalo tomu, jak se člověk cítí uvnitř a neumíme opravit nervovou a hormální soustavu tak, aby se člověk cítil být tím, na co vypadá. Ale důležité je, že takové chování se projevuje napříč živočišnými druhy, ať už jsou to orangutaní samci, kterým ani nenarostou lícní valy a chovají se jako samice, aby je dominantní samec nenapadal, nebo třeba submisivní vlčice, které ani nehárají, aby je dominantní samice nenapadala, apod.
Nikdo nekritizuje heterosexuální lidi, to jen někteří ti lidé se nedokáží smířit s tím, že někdo není jako oni, eventuelně se podobným chováním snaží zakrýt své pravé pocity. Navíc většina lidí rhomosexualitu ani nepropaguje ani nijak nezvýhodňuje, kolik znáte homosexuálů, že na ně máte tak vyhraněný názor?

Mat
napsal(a):
Ale to je úplná blbost. Homosexuálové si při styku oba uvědomují, co dělají a dělají to dobrovolně, k čemuž prostě 100% nemůže u zoofilie, pedofilie ani nekrofilie dojít.
Rozhodně není cool být na stejné pohlaví (Nebo celkově jiné než heterosexuální sexuální orientace a cis-genderové indentity) a už vůbec to nestojí za roky šikany a opovrhování, kterým si takoví lidé musí projít.
Transgendrové chování je porucha, ale je to celkem běžná porucha vyskytující se napříč živočišnými druhy, bohužel (Nebo naštěstí ?) umíme spravit jen vnější tělo, aby odpovídalo tomu, jak se člověk cítí uvnitř a neumíme opravit nervovou a hormální soustavu tak, aby se člověk cítil být tím, na co vypadá. Ale důležité je, že takové chování se projevuje napříč živočišnými druhy, ať už jsou to orangutaní samci, kterým ani nenarostou lícní valy a chovají se jako samice, aby je dominantní samec nenapadal, nebo třeba submisivní vlčice, které ani nehárají, aby je dominantní samice nenapadala, apod.
Nikdo nekritizuje heterosexuální lidi, to jen někteří ti lidé se nedokáží smířit s tím, že někdo není jako oni, eventuelně se podobným chováním snaží zakrýt své pravé pocity. Navíc většina lidí rhomosexualitu ani nepropaguje ani nijak nezvýhodňuje, kolik znáte homosexuálů, že na ně máte tak vyhraněný názor?
Propagace homosexuality je všudypřítomná. Homosexuálové na jedné straně chtějí, aby je většinová společnost brala zcela normálně a nesenzačně, na druhou stranu se snaží zviditelňovat a zdůrazňovat svoji jinakost dost divoce, ať už duhovými pochody nebo jinými akcemi.
Neříkám, že to mají jednoduché, ale tohle extrémní zviditelňování je spiš kontraproduktivní.
Nejsem etolog, ale to, že podřízená samice vlka nehárá, se nedá hodnotit jako transgenderové chování, protože samice se nechová jako samec, ona akorát nehárá. Pořád je to samice, nejen tělesně, ale i mozkem, a pokud se stane alfa samicí ona, začne hárat a pářit se.

Mat
napsal(a):
Jasný, většina ne.
ale stačí pár průvodů úchyláků, kteří žádají už nejen toleranci, ale respekt, a je to. a o to tady jde, o hlasitou menšinu, která se bije v prsa, že kdo je ú-chyl, je nejlepší.
napsal(a):
Propagace homosexuality je všudypřítomná. Homosexuálové na jedné straně chtějí, aby je většinová společnost brala zcela normálně a nesenzačně, na druhou stranu se snaží zviditelňovat a zdůrazňovat svoji jinakost dost divoce, ať už duhovými pochody nebo jinými akcemi.
Neříkám, že to mají jednoduché, ale tohle extrémní zviditelňování je spiš kontraproduktivní.
Nejsem etolog, ale to, že podřízená samice vlka nehárá, se nedá hodnotit jako transgenderové chování, protože samice se nechová jako samec, ona akorát nehárá. Pořád je to samice, nejen tělesně, ale i mozkem, a pokud se stane alfa samicí ona, začne hárat a pářit se.
Jedná se o transgenderové chování, protože jde v podstatě o hormonální potlačení své pohlavní identity a o to, aby ji dominantní samice neviděla jako svou konkurenci, většinou vlčice už hárat nezačne, protože na dominantní post nastoupí ty vlčice, které harají i přesto, že nebyly dominatní, jen se nepářily, kdežto naše kamarádka s potlačenou pohlavní identitou zůstane zase někde dole.
napsal(a):
Jasný, většina ne.
ale stačí pár průvodů úchyláků, kteří žádají už nejen toleranci, ale respekt, a je to. a o to tady jde, o hlasitou menšinu, která se bije v prsa, že kdo je ú-chyl, je nejlepší.
Tak ale to že většina manifestací a pochodů různých menšin je kontraproduktivní je známá věc a netýká se to jen homosexuální komunity, týká se to i rasových pochodů, náboženské tolerance, matek samoživitelek, apod.

Mat
napsal(a):
Jedná se o transgenderové chování, protože jde v podstatě o hormonální potlačení své pohlavní identity a o to, aby ji dominantní samice neviděla jako svou konkurenci, většinou vlčice už hárat nezačne, protože na dominantní post nastoupí ty vlčice, které harají i přesto, že nebyly dominatní, jen se nepářily, kdežto naše kamarádka s potlačenou pohlavní identitou zůstane zase někde dole.
Jak píšu, nejsem etolog, ale s dnes moderním slovem transgenderové bych zacházela velmi opatrně.
Doufala jsem, že pochopíte. Nestalo se, tak znovu - teoreticky, kdyby se dosud nehárající samice vlka stala alfa samicí, začne hárat. To, že je vlčic ve smečce více, a na různých stupních hierarchie, a tato až na posledním, teď neřeším. Pořád to ale neznamená, že se mění v samce, ani v bezpohlavní bytost.

Asi takhle: mně je naprosto fuk, co si hetero nebo homo dělají v ložnici nebo jinde v soukromí, pokud tím neohrožují výchovu dětí. To, co bylo ale v té fotogalerii, i když to zcela evidentně nebylo v Praze, bylo teda už dost přes čáru. Ještě jsem fakt neviděla, že by v nějakém průvodu chodili heterosexualove takhle nazí a nahastroseni a souložili by. Organizátor Prag Pride tvrdí, že akce je slušná a chodí na ni i rodiny s dětmi. Nevím, nemůžu soudit, nikdy jsem tam nebyla, snad nás někdo z Prahy rád zpravi. Proti normálním homosexuálům, kteří nemají potřebu svoji orientaci dávat okatě najevo, vůbec nic nemám. S mými dětmi chodili i do školy, myslím si, že už se nějaké diskriminace bát nemusejí, ty doby jsou dávno pryč. Ovšem co je kolikrát vidět dnes, nad tím zůstává rozum stát a nevím, jestli to ti lidi dělají z nudy nebo co: narodil se mužem, cítí se být ženou, vizáži teď vypadá jako žena, ale hormony brát nebude a přeoperovat na ženu se nenechá, protože má ráda svýho pindu a kdyby si to třeba v budoucnu zase rozmyslela.
Tak nevím no, kam lidstvo spěje, mít tohleto doma, tak to pořádně profackuju.

Mat
napsal(a):
Takže včela dělnice je taky transgender?
ale prosímvás.
ne, v přírodě se fakt nevyskytuje nějaké úchylné zmatení pohlaví, kdy dotyčné zvíře neví, čím je. chování, včetně sexuálního chování, se může přizpůsobovat sociálním tlakům, některá zvířata dokonce v závislosti na sociální situaci pohlaví rovnou dokážou změnit, ale to z nich nedělá zmatený květinový úchyláky jako u dnešních lidí.

Mat
napsal(a):
Tak ale to že většina manifestací a pochodů různých menšin je kontraproduktivní je známá věc a netýká se to jen homosexuální komunity, týká se to i rasových pochodů, náboženské tolerance, matek samoživitelek, apod.
Ano. A tak se můžeme těšit na brzké pochody zoofilů. Vždyť mají zvířata tak rádi! A začne masírka veřejnosti ve stylu homopochodů...

napsal(a):
Asi takhle: mně je naprosto fuk, co si hetero nebo homo dělají v ložnici nebo jinde v soukromí, pokud tím neohrožují výchovu dětí. To, co bylo ale v té fotogalerii, i když to zcela evidentně nebylo v Praze, bylo teda už dost přes čáru. Ještě jsem fakt neviděla, že by v nějakém průvodu chodili heterosexualove takhle nazí a nahastroseni a souložili by. Organizátor Prag Pride tvrdí, že akce je slušná a chodí na ni i rodiny s dětmi. Nevím, nemůžu soudit, nikdy jsem tam nebyla, snad nás někdo z Prahy rád zpravi. Proti normálním homosexuálům, kteří nemají potřebu svoji orientaci dávat okatě najevo, vůbec nic nemám. S mými dětmi chodili i do školy, myslím si, že už se nějaké diskriminace bát nemusejí, ty doby jsou dávno pryč. Ovšem co je kolikrát vidět dnes, nad tím zůstává rozum stát a nevím, jestli to ti lidi dělají z nudy nebo co: narodil se mužem, cítí se být ženou, vizáži teď vypadá jako žena, ale hormony brát nebude a přeoperovat na ženu se nenechá, protože má ráda svýho pindu a kdyby si to třeba v budoucnu zase rozmyslela.
Tak nevím no, kam lidstvo spěje, mít tohleto doma, tak to pořádně profackuju.
Přesně. Prostě pokud dva lidi schopní příčetného chování a souhlasu provádí v soukromí něco, co ani jednoho neohrožuje na zdraví či životě, celkem nic mi do toho není.
Ale taky kurňa nechci nic vědět. Žádný detaily.
Žádný průvody, kdy mi to budou předvádět veřejně.
A transgender, nezlobte se na mě, ale tohle je prostě úchylárna vzniklá z blahobytu.

napsal(a):
Ano. A tak se můžeme těšit na brzké pochody zoofilů. Vždyť mají zvířata tak rádi! A začne masírka veřejnosti ve stylu homopochodů...
Hlavně, no, zvíře se dá naučit. Stejně jako býci a kanci v inseminační stanici skáčou na fantom, dají se naučit skákat i na lidi, a šup, už máte "souhlas". Prostě s trochou snahy si i zoofilové zlegalizují leccos, homoklády prošlápli cestu.
A pro některý takový ty kultury je zoofilie normál, pedofilie taky, mnohoženství taky a nekrofilie taky, pokud manželka není mrtvá moc dlouho. Takže tolerovat se musí všechno, vážení, jinak jste za nácka a něcofoba.

napsal(a):
Takže včela dělnice je taky transgender?
ale prosímvás.
ne, v přírodě se fakt nevyskytuje nějaké úchylné zmatení pohlaví, kdy dotyčné zvíře neví, čím je. chování, včetně sexuálního chování, se může přizpůsobovat sociálním tlakům, některá zvířata dokonce v závislosti na sociální situaci pohlaví rovnou dokážou změnit, ale to z nich nedělá zmatený květinový úchyláky jako u dnešních lidí.
Asi bych měla jít domluvit našemu psovi, který se už několik let pokouší znásilnit našeho berana.
Zrovna u lidoopů, hlavně u šimpanzů, je toto vaše tvrzení celkem sporné.
Znáte ten vtip, kdy bačovi chybí sex a dostane chuť na ovci. Protože je to hodný bača, dá ovci vybrat. Doslova ji řekne " ovce máš dvě možnosti.
"za A nechceš se mnou sex, pak tě nechám na pokoji."
Za B chceš se mnou sex"
No a ovce povídá "béééé"
No a házet homosexuály a zoofily do jednoho pytle je teda dost drsné, měla jsem pocit, že už jsme někde jinde, no asi nejsme, bohužel.
Na fotkách nebyli homosexuálové, to byli uchylní homosexuálové.
Protože zvířatům slouží sex opravdu jen k plození potomstva
nic není 100%, takoví bonobové by s vámi určitě nesouhlasili
citace z Wiki :
Pohlavní styk hraje ve společnosti bonobů hlavní roli. Užívají ho jako pozdrav, při řešení sporů, k usmiřování a jako výměnné zboží za potravu. Vedle lidí jsou jedinými primáty, kteří praktikují všechny z následujících sexuálních aktivit: genitální sex (nejčastěji ve vztahu samice–samice, dále samec–samice a samec–samec), francouzský polibek, vzájemnou masturbaci a orální sex. Páří se hlavně vleže v poloze břichem k sobě. K této poloze je svou polohou přizpůsobena i samičí vulva s klitorisem. Veškeré sexuální aktivity provádějí jak uvnitř nejbližší rodiny, tak mimo ni. Pohlavní styk mají až 40krát denně, ale většinou trvá jen asi čtvrt minuty. Má se za to, že samice prožívají orgasmus. Bonobové nevytvářejí stálé vztahy s jednotlivými partnery.
Antož pár desetiletí chovám i ptáky, tak zajímavostí je, že vzácně se objeví gynandromorfizmus, což je jedinec, který má na každé půlce těla (vertikální) jiné buňky,1/2 samec, druhá 1/2 samice... tenhle "mišunk" neplatí jen pro ptáky, ale i savce a plazy atd...
pohlavní fenotyp je buněčně autonomní - každá buňka se pohlavně diferencuje podle svého genotypu
v případě nondisjunkce jednoho X chromozomů při rýhování vajíčka genotypů XX vzniká sexuální mozaika - gynandromorf
Bodlinka - chování, včetně sexuálního chování, se může přizpůsobovat sociálním tlakům, některá zvířata dokonce v závislosti na sociální situaci pohlaví rovnou dokážou změnit, - no, léta do toho lidé u nás byli také nuceni, museli se ženit a vdávat, aby nikdo nepoznal, že jsou jiní. Vy by jste chtěla žít se ženou? Já tedy určitě ne. A přesně jak říkáte: nikoho není nic po tom, co a s kým dělám ve své ložnici, tak nebudu diktovat jiným, co mají dělat ve své. Stejně tak, jako je mi nepříjemné, jak se na veřejnosti cicmají dvě slečny, či dva kluci, stejně je mi nepříjemné se dívat, jak se po sobě plazí dva hetero zamilovaní. Teď. Když jsem byla puberťák, chovala jsem se stejně. Takže se pohoršovat nebudu, protože i ti z menšiny jsou zamilovaní a oblbnutí hormony. Nebo ti na to nemají nárok?
Sarah...co myslíte tím : neohrožují výchovu dětí? Kouknu na internet, všude dostupné porno, drogy, doma vidí chlast a cigarety...čím by je tak mohl ještě kdo ohrozit?
Dasvo
napsal(a):
Myslím, že gynandromorf, stejně jako třeba chiméra, ale nepatří mezisexuální odchylky, natož deviace.
No tak to je snad jasný
to bylo jen jako zajímavost (gynandromorf)
4%mi nevadí (pokud to nezkouší na mne), ostatním by pomohla zde tak propagovaná kastrace
bez problému označená jako "ze zdravotních důvodů "
PS.a pro ajťáka by byla bonobka "jisté řešení" (ale nevíme...40x denně, jestli by to s ním neseklo, popřípadě ho to možná i vyléčilo ).

lesnížínka
napsal(a):
Bodlinka - chování, včetně sexuálního chování, se může přizpůsobovat sociálním tlakům, některá zvířata dokonce v závislosti na sociální situaci pohlaví rovnou dokážou změnit, - no, léta do toho lidé u nás byli také nuceni, museli se ženit a vdávat, aby nikdo nepoznal, že jsou jiní. Vy by jste chtěla žít se ženou? Já tedy určitě ne. A přesně jak říkáte: nikoho není nic po tom, co a s kým dělám ve své ložnici, tak nebudu diktovat jiným, co mají dělat ve své. Stejně tak, jako je mi nepříjemné, jak se na veřejnosti cicmají dvě slečny, či dva kluci, stejně je mi nepříjemné se dívat, jak se po sobě plazí dva hetero zamilovaní. Teď. Když jsem byla puberťák, chovala jsem se stejně. Takže se pohoršovat nebudu, protože i ti z menšiny jsou zamilovaní a oblbnutí hormony. Nebo ti na to nemají nárok?
Sarah...co myslíte tím : neohrožují výchovu dětí? Kouknu na internet, všude dostupné porno, drogy, doma vidí chlast a cigarety...čím by je tak mohl ještě kdo ohrozit?
Prostě a jednoduše je tím myšleno, aby to nedělali před dětma.
Jinak cicmani a muchlovani na veřejnosti je mi fuk, já zmiňovala soulož. Ale jak to tak vypadá, tak Brouček hledal a našel, aby to mohl vytrhnout z kontextu. Soudím podle příspěvků přímých účastníků těchto akcí.
napsal(a):
Prostě a jednoduše je tím myšleno, aby to nedělali před dětma.
Jinak cicmani a muchlovani na veřejnosti je mi fuk, já zmiňovala soulož. Ale jak to tak vypadá, tak Brouček hledal a našel, aby to mohl vytrhnout z kontextu. Soudím podle příspěvků přímých účastníků těchto akcí.
Soulož před dětma na veřejnosti, by vadila, ať ji vykonává kdokoliv. A jinak...nemálo lidí děti při souloži, nachytaly"(jsem upřímně ráda, že si doma můžu dělat kdy chci a co chci, děti nemaje )Rodiče to dávají k dobru, jako veselou, či trapnou historku
lesnížínka
napsal(a):
Soulož před dětma na veřejnosti, by vadila, ať ji vykonává kdokoliv. A jinak...nemálo lidí děti při souloži, nachytaly"(jsem upřímně ráda, že si doma můžu dělat kdy chci a co chci, děti nemaje )Rodiče to dávají k dobru, jako veselou, či trapnou historku
Dospělé děti při těchto vzpomínkách moc veselé pravda nejsou.

lupus4
napsal(a):
No tak to je snad jasný
to bylo jen jako zajímavost (gynandromorf)
4%mi nevadí (pokud to nezkouší na mne), ostatním by pomohla zde tak propagovaná kastrace
bez problému označená jako "ze zdravotních důvodů "
PS.a pro ajťáka by byla bonobka "jisté řešení" (ale nevíme...40x denně, jestli by to s ním neseklo, popřípadě ho to možná i vyléčilo ).
Jenže ajťák Michal je zamilován do své feny a do svých ovcí. Kdoví, jestli by ho bonobka dokázala vzrušit ... A chce si pořídit koně, a to je jiná liga...

Asi se shodneme na tom, že jde o to, že homosexualita může být a je přijímána v dnešní době a ve vyspělém světě jako sice jinakost, ale neškodná a nikomu neubližující, postavená téměř na roveň heterosexualitě. Sex spolu mají dvě dospělé osoby po vzájemném souhlasu.
Na rozdíl od homosexuality je zoofilie a pedofilie úchylka, při které zoofil či pedofil přímo ubližuje svému objektu zájmu, oběti se nemohou bránit, nebo se nemají sílu bránit a to, co s nimi dotyčný provádí, jim ubližuje tělesně i duševně.
Tato diskuze vznikla na základě uveřejnění rozhovoru na idnes se zoofilem ajťákem Michalem. Je tady to, co mnozí předpovídali - jakmile začnou být homosexuálové a homosexualita přijímány většinovou společností jako něco téměř normálního, začne diskuze nad dalšími deviacemi s cílem je též legalizovat (homosexualita byla až do šedesátých let 20. století v naší zemi trestná). Teď tedy pokračujeme zoofilií... A to je to, co pobuřuje a s čím nesouhlasím. A neznamená to, že hážu homosexualitu a zoofilii do jednoho pytle.
Nezlehcuji, ale osobně mi je docela k smíchu, jak ajtak Michael tvrdí, jak sva zvířata miluje... Ale teoreticky praktikuje polygamii a jestli svou fenu a ovce považuje za rovnocenné partnerky, tak je podvadi
Jak bylo zmíněno, pedofilie a zoofilie je něco jiného než homosexualita... homosexualitu dám, ale legalizovat zoofilie, by mě kleplo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Homosexualita zase tak neškodná není, hlavně díky ní se tak obrovsky celosvětově rozšířil virus HIV. Nejpravděpodobnější teorie, kde se HIV u lidí vzal je zase právě zoofilie, tedy konkrétně pohlavní styky lidí s opicemi makak rhesus.
Já jsem hodně pro toleranci a znám několik homosexuálních párů, které mám ráda. Vím, že za to nemůžou a je dobře, že už u nás můžou normálně žít. Nicméně odchylka od normálu to prostě je a přirozené to není. Vždyť teoreticky, kdyby neustále narůstal počet homosexuálů, tak lidstvo vymře. Prostě svým způsobem z biologického hlediska ti lidé plnohodnotní nejsou, protože nedávají potomstvo.
Když se dneska koukáte na filmy, seriály a čtete knížky napsané v poslední době, všimněte si, že tam vždycky figuruje někdo homosexuální a vždy je to kladná postava. Mně to ze začátku vůbec nevadilo, ale teď už se přistihávám při tom, že na to začínám být alergická. Proč, proboha, to opěvování?
Když to takhle půjde dál, tak je opravdu možný, že se zoofilie povolí. Ano, protože máme zákony na ochranu zvířat, budou určitá omezení. Aby zvířata netrpěla. Ale popravdě řečeno, když někdo "obcuje" s krávou, tak si u toho klidně přežvykuje a je jí to úplně šumák. Jo, fenka třeba kokršpaněla už by mohla být problém.
Jinak zvířata, která mají úplné vtištění na člověka vůči němu často projevují i sexuální náklonost. Typické je to u ručně dokrmovaných papoušků. Ten chce většinou utvořit stabilní pár s člověkem opačného pohlaví než je on a na ostatní členy domácnosti žárlí.
Někde jsem četla, že pro účely natáčení porna se psy se štěňata odebírají od matky ještě před otevřením očí a dokrmují se na flašce. V období vtišťovací fáze nemají vůbec kontakt s příslušníky svého druhu, takže mají úplné vtištění na člověka (na rozdíl od normálních psů, který mají vtištění dvojí - na příšlušníky svého druhu i na člověka) a okruh vnitrodruhové komunikace přenesou na člověka i co se týče reprodukce.
Četla jsem to někde na internetu a mělo se to odehrávat v Itálii, ale je to dlouho a víc si nevzpomenu.
Myslím si, že to možný ale je, tak aby tu zanedlouho nebyly takto specializované chovy psů. To by byl fakt humus!
napsal(a):
Pane Broučku,
jen drobné upozornění.
Tipuji - bývalá učitelka češtiny, co dostala NTB od vnoučat teprve před měsícem, a navíc s nějakou obsesivní poruchou...
Nikdo jiný totiž podobné chyby neřeší.
Normální člověk chápe, že podobné věci se prostě dějí, protože predikční psaní textu (T9, SfiwtKey, Swype...) tohle řešit nedokáže, natož potom rozpoznávání řeči, kde nefunguje třeba ani interpunkce.
V internetových diskusích je to běžné, a jak je vidět i vy jste pochopila (ano, zase předpokládám že jste ženská) smysl věty.
Stejně vzhledem k sračkoidními obsahu příspěvků tady, je forma naprosto nepodstatné.
pan Brouček
napsal(a):
Tipuji - bývalá učitelka češtiny, co dostala NTB od vnoučat teprve před měsícem, a navíc s nějakou obsesivní poruchou...
Normální člověk chápe, že podobné věci se prostě dějí, protože predikční psaní textu (T9, SfiwtKey, Swype...) tohle řešit nedokáže, natož potom rozpoznávání řeči, kde nefunguje třeba ani interpunkce.
V internetových diskusích je to běžné, a jak je vidět i vy jste pochopila (ano, zase předpokládám že jste ženská) smysl věty.
Stejně vzhledem k sračkoidními obsahu příspěvků tady, je forma naprosto nepodstatné.
Tak konečně se můžeme všichni poklonit.
Děkujeme, že jste nám to vysvětlit a přinesl konstruktivní argumenty do vámi založené diskuze.
"Homosexualita zase tak neškodná není, hlavně díky ní se tak obrovsky celosvětově rozšířil virus HIV. Nejpravděpodobnější teorie, kde se HIV u lidí vzal je zase právě zoofilie, tedy konkrétně pohlavní styky lidí s opicemi makak rhesus."
Ale nene, to jen taková ničím nepodložená pohádka. Virus HIV se mezi lidi dostal nejspíše při nějakém napadení lidí opicemi, kdy na obou stranách vznikají krvavé rány, nebo případně při lovu, zase díky krvi a třeba oděrkům na rukou.
A HIV se celosvětově rozšířilo ne díky homosexuálům, ale díky tomu, že v té době nebyl ten virus dostatečně prozkoumaný a šířili ho úplně všichni, včetně například lékařů při transfuzích krve, zrovna teď se to řeší v Británii, protože se tak nakazila spousta dětí a tím pádem je to z právního hlediska neúmyslné zabití (Ano, až když ten člověk umře.).
napsal(a):
Přesně. Prostě pokud dva lidi schopní příčetného chování a souhlasu provádí v soukromí něco, co ani jednoho neohrožuje na zdraví či životě, celkem nic mi do toho není.
Ale taky kurňa nechci nic vědět. Žádný detaily.
Žádný průvody, kdy mi to budou předvádět veřejně.
A transgender, nezlobte se na mě, ale tohle je prostě úchylárna vzniklá z blahobytu.
Hezké.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Homosexualita zase tak neškodná není, hlavně díky ní se tak obrovsky celosvětově rozšířil virus HIV. Nejpravděpodobnější teorie, kde se HIV u lidí vzal je zase právě zoofilie, tedy konkrétně pohlavní styky lidí s opicemi makak rhesus.
Já jsem hodně pro toleranci a znám několik homosexuálních párů, které mám ráda. Vím, že za to nemůžou a je dobře, že už u nás můžou normálně žít. Nicméně odchylka od normálu to prostě je a přirozené to není. Vždyť teoreticky, kdyby neustále narůstal počet homosexuálů, tak lidstvo vymře. Prostě svým způsobem z biologického hlediska ti lidé plnohodnotní nejsou, protože nedávají potomstvo.
Když se dneska koukáte na filmy, seriály a čtete knížky napsané v poslední době, všimněte si, že tam vždycky figuruje někdo homosexuální a vždy je to kladná postava. Mně to ze začátku vůbec nevadilo, ale teď už se přistihávám při tom, že na to začínám být alergická. Proč, proboha, to opěvování?
Když to takhle půjde dál, tak je opravdu možný, že se zoofilie povolí. Ano, protože máme zákony na ochranu zvířat, budou určitá omezení. Aby zvířata netrpěla. Ale popravdě řečeno, když někdo "obcuje" s krávou, tak si u toho klidně přežvykuje a je jí to úplně šumák. Jo, fenka třeba kokršpaněla už by mohla být problém.
Jinak zvířata, která mají úplné vtištění na člověka vůči němu často projevují i sexuální náklonost. Typické je to u ručně dokrmovaných papoušků. Ten chce většinou utvořit stabilní pár s člověkem opačného pohlaví než je on a na ostatní členy domácnosti žárlí.
Někde jsem četla, že pro účely natáčení porna se psy se štěňata odebírají od matky ještě před otevřením očí a dokrmují se na flašce. V období vtišťovací fáze nemají vůbec kontakt s příslušníky svého druhu, takže mají úplné vtištění na člověka (na rozdíl od normálních psů, který mají vtištění dvojí - na příšlušníky svého druhu i na člověka) a okruh vnitrodruhové komunikace přenesou na člověka i co se týče reprodukce.
Četla jsem to někde na internetu a mělo se to odehrávat v Itálii, ale je to dlouho a víc si nevzpomenu.
Myslím si, že to možný ale je, tak aby tu zanedlouho nebyly takto specializované chovy psů. To by byl fakt humus!
Když teda pominu, že nečeho takového jsem si zatím nevšimla, tak nechápu, proč by něco takového mělo být na závadu.
Všichni homosexuálové, které naživo znám, jsou kladné postavy, většinou jsou to příjemní, spolehliví lidé, morálně i profesionálně na výši.
Nechápu, proč by bylo potřeba do literatury a filmu povinně cpát jisté procento homosexuálů záporáků - jako aby se homosexualita příliš nešířila nebo aby si lidstvo uvědomilo, jak je to špatné?
Terven
napsal(a):
Když teda pominu, že nečeho takového jsem si zatím nevšimla, tak nechápu, proč by něco takového mělo být na závadu.
Všichni homosexuálové, které naživo znám, jsou kladné postavy, většinou jsou to příjemní, spolehliví lidé, morálně i profesionálně na výši.
Nechápu, proč by bylo potřeba do literatury a filmu povinně cpát jisté procento homosexuálů záporáků - jako aby se homosexualita příliš nešířila nebo aby si lidstvo uvědomilo, jak je to špatné?
Tak jsem četl snad jen jednu knihu, kde byli homosexuálové a to proto, že se kniha tomu tématu věnovala, filmy nesleduju.
Taktéž, osobně neznám jediného záporného homosexuála, kdežto záporných hetero...
Flip - Nicméně odchylka od normálu to prostě je a přirozené to není. Vždyť teoreticky, kdyby neustále narůstal počet homosexuálů, tak lidstvo vymře. Prostě svým způsobem z biologického hlediska ti lidé plnohodnotní nejsou, protože nedávají potomstvo - lidstvo vymře tak jako tak, svojí pýchou a narcismem si zničí planetu. Nejsem také plnohodnotný člověk, protože se mi nedostalo hormonu lásky k dětem a potomky mít nikdy nebudu. Páry, u kterých se nedaří léčba neplodnosti jsou taky k ničemu. A to nepočítám, že kdyby se neplodnost nedařilo pomněrně účinně léčit, nemá děti dobrá polovina lidí. Samotné mi přijde, že homosexuálů je určitě víc, než ony deklarované 4%. Možná i tím se příroda brání...

Jestli je v knížkách víc homosexuálů, jsem si teda taky nevšimla, ale čeho jsem si všimla velice dobře, tak že v historických filmech, kde by to nebylo tehdy možné, se nám objevilo víc Arabů a černochů Nemám proti nim osobně nic, ale do historie to dost dobře moc nezapadá.
napsal(a):
Jestli je v knížkách víc homosexuálů, jsem si teda taky nevšimla, ale čeho jsem si všimla velice dobře, tak že v historických filmech, kde by to nebylo tehdy možné, se nám objevilo víc Arabů a černochů Nemám proti nim osobně nic, ale do historie to dost dobře moc nezapadá.
V jakových? Nevím, jen mne to zajímá. Nevím jak myslíte dávnou historii. Ale oni tu obchodovali. Ostatně kdo byli tři králové(ten černý vzadu? ) A černoši byli dováženi jako sluhové. V 17st. na nás(Moravu) dělali arabové neustálé nájezdy, nejspíš tu bude i dost jejich potomků Budem dělat testy DNA a odsuneme je? Nic není černobílé..Teda tady vlastně právě, že ano
Jéé, ještě jsem si vzpomněla: za komančů bylo natočených hodně arabských pohádek! viz.http://www.filmovyprehled.cz/cs/film/396257/legenda-o-lasce.

lesnížínka
napsal(a):
V jakových? Nevím, jen mne to zajímá. Nevím jak myslíte dávnou historii. Ale oni tu obchodovali. Ostatně kdo byli tři králové(ten černý vzadu? ) A černoši byli dováženi jako sluhové. V 17st. na nás(Moravu) dělali arabové neustálé nájezdy, nejspíš tu bude i dost jejich potomků Budem dělat testy DNA a odsuneme je? Nic není černobílé..Teda tady vlastně právě, že ano
Jéé, ještě jsem si vzpomněla: za komančů bylo natočených hodně arabských pohádek! viz.http://www.filmovyprehled.cz/cs/film/396257/legenda-o-lasce.
Obchodovali, jasný. sluhové, možná.
hlavní postava? Ne, to fakt ne. Mrkněte třeba na nových Sedm statečných. Nebo Dunkirk, kolik bylo ve skutečnosti černochů v té armádě? Ve velení? Existuje ve vývoji česká hra zasazená do českého středověku, autoři to chtějí mít co nejpřesnější co se historie týče a šup, výtka, že je tam málo černých...
Černí ať si natáčí filmy ze svojí historie.
napsal(a):
Obchodovali, jasný. sluhové, možná.
hlavní postava? Ne, to fakt ne. Mrkněte třeba na nových Sedm statečných. Nebo Dunkirk, kolik bylo ve skutečnosti černochů v té armádě? Ve velení? Existuje ve vývoji česká hra zasazená do českého středověku, autoři to chtějí mít co nejpřesnější co se historie týče a šup, výtka, že je tam málo černých...
Černí ať si natáčí filmy ze svojí historie.
Tak musíme nějak ty tisíce uprchlíků zaměstnat, že jo... -_-
Ach jo.
Ľudom regulárne začalo hrabať. Niekde dokonca už nie sú 2, ale tri pohlavia. Je normálne a módne byt extravagatny. Takze ak ste homos a ukazujete sa v perverzných obleckoch na duhovom pochode ste cool. Cool sú aj rodičia čo na takú zvrátenosť ťahajú deti. Lenže byt homos je už nuda. To je dnes už takmer normálne. Treba prekračovať hranice. Takze zoofilia, pedofilia a ine chúťky majú dvere otvorené. Lebo bežný sex je proste už nuda. Porno je voľne dostupne. Je to opozerane. Treba šokovať svet inak. Raz som čítala že v Nemecku sú zoonevestince, a ich protipól je neziskovka veterinari proti zoofilii. Choré.
Taktiež tá gender lobby a ľudia čo sa jej venujú tiež nie sú úplne kompletní. Ale to je len môj názor. Ľudia majú asi malo práce a veľa voľného času keď majú priestor vymýšľať tieto zvrátenosti. Za čias môjho deda bol údajne v dedine 1 taký prípad ale šlo o slabomyselneho jedinca, ktorý by si partnerku nenašiel.

jarka.covaci
napsal(a):
Ľudom regulárne začalo hrabať. Niekde dokonca už nie sú 2, ale tri pohlavia. Je normálne a módne byt extravagatny. Takze ak ste homos a ukazujete sa v perverzných obleckoch na duhovom pochode ste cool. Cool sú aj rodičia čo na takú zvrátenosť ťahajú deti. Lenže byt homos je už nuda. To je dnes už takmer normálne. Treba prekračovať hranice. Takze zoofilia, pedofilia a ine chúťky majú dvere otvorené. Lebo bežný sex je proste už nuda. Porno je voľne dostupne. Je to opozerane. Treba šokovať svet inak. Raz som čítala že v Nemecku sú zoonevestince, a ich protipól je neziskovka veterinari proti zoofilii. Choré.
Taktiež tá gender lobby a ľudia čo sa jej venujú tiež nie sú úplne kompletní. Ale to je len môj názor. Ľudia majú asi malo práce a veľa voľného času keď majú priestor vymýšľať tieto zvrátenosti. Za čias môjho deda bol údajne v dedine 1 taký prípad ale šlo o slabomyselneho jedinca, ktorý by si partnerku nenašiel.
Ano, já si taky myslím, že je to nemoc z blahobytu. Lidi prostě mají příliš co žrát, a dokonce je možný mít se dobře prostě tak, že vyprávím lidem o desátým pohlaví a lobbuju za společné hajzlíky. Prostě hladomor na úchyláky. A na vegany taky. Ono to přijde a až bude zase záležet na půdě a zbraních, tak uvidíte, jak rychle všechny tyhle divnosti zase zmizí. Jak pára nad hrncem.

lesnížínka
napsal(a):
Obchodovali tu Arabové. Ti se tu ale neusazovali. Černoši se u nás nevyskytovali, a jestli ano, pak to byly velice exotické výjimky. Dovoz černých otroků do Evropy se praktikoval, ale rozhodně ne ve velkém objemu. To dovoz do Ameriky, to byla jiná liga.
Tři králové byli v Betlémě, což je Asie.
Část Evropy okupovali Turci - Osmani - od Balkánu po Rakousko. Od středověku a rozpínavost islámu zastavili až roku 1683 před Vídní spojená vojska evropských panovníků pod vedením polského krále. Od té doby byli Turci postupně a pomalu vytlačováni nejprve z Uher a a pak z dalších oblastí, souviselo to s úpadkem Osmanské říše.
jarka.covaci
napsal(a):
Tři pohlaví mají od počátku věků až do dneška na spoustě odlehlých ostrovů Atlantiku a stejně tak je měli už dávno před Kolumbem severoameričtí Indiáni a mají je do dneška, stejně tak je mají i ve spoustě asijských zemích. Všude mají tito lidé, kteří nezapadají do binárního pohledu na pohlaví svá jméná (U Indiánů jsou to třeba Berdacheové) i funkci ve společnosti, často to byli šamani, lečitelé a jiné podobné významné postavy v životě společnosti, v podstatě jen v Evropě jsou považovaní za nemocné.
Ale to by bylo potřeba se trochu vzdělávat a zajímat se o ostatní ne jen o to, jestli budu mít k večeři jitrnici nebo tlačenku...

Mat
napsal(a):
Tři pohlaví mají od počátku věků až do dneška na spoustě odlehlých ostrovů Atlantiku a stejně tak je měli už dávno před Kolumbem severoameričtí Indiáni a mají je do dneška, stejně tak je mají i ve spoustě asijských zemích. Všude mají tito lidé, kteří nezapadají do binárního pohledu na pohlaví svá jméná (U Indiánů jsou to třeba Berdacheové) i funkci ve společnosti, často to byli šamani, lečitelé a jiné podobné významné postavy v životě společnosti, v podstatě jen v Evropě jsou považovaní za nemocné.
Ale to by bylo potřeba se trochu vzdělávat a zajímat se o ostatní ne jen o to, jestli budu mít k večeři jitrnici nebo tlačenku...
A, ad hominem. To je jediný, co vy slunce umíte. Jak někdo nesouhlasí s vaším viděním světa, je nevzdělaný buran a nemá nárok o tom rozhodovat, co? Nemá informace? Že? Jen sluníčko je nejchytřejší, nejvzdělanější, nejlepší?
Víš co?
Jděte s tím do opačného konce trávicí soustavy a úchyly vemte s sebou.
napsal(a):
Ano, já si taky myslím, že je to nemoc z blahobytu. Lidi prostě mají příliš co žrát, a dokonce je možný mít se dobře prostě tak, že vyprávím lidem o desátým pohlaví a lobbuju za společné hajzlíky. Prostě hladomor na úchyláky. A na vegany taky. Ono to přijde a až bude zase záležet na půdě a zbraních, tak uvidíte, jak rychle všechny tyhle divnosti zase zmizí. Jak pára nad hrncem.
Ja proti veganom nič nemám ak sú to neni zrovna tí militantní jedinci. V zasade mi nevedia ani normálni homosexuáli. Poznám jedného o ktorom to vie len najbližšia rodina a pár ľudí. Sám hovori, že tieto pochody sú zvrátene. A táto lobby je len cesta ako otvoriť dvere horším veciam. Mne osobne velmi sedí pán Petr Piťha. Múdry to človek https://m.youtube.com/watch?v=MwRYpmWolWQ.

A jestli na zeměkouli existují či existovaly nějaké kultury, co měly třetí pohlaví, to je mi úplně jedno a je to zcela IRELEVANTNÍ.
Protože stejně tak existovali lidojedi, taky jsou lidi, kde se holka rozmnožuje od první menstruace, taky jsou lidi, co trvají na to, že lidská samice musí mít ušmiknutý poštěváček a být celá zašitá - a i ty se serou do Evropy a nikdo nemá odvahu je zavřít a děcka jim sebrat, protože by to bylo asi xenofobní, a nechat dceru obřezat asi týrání dětí není, nebo já nevím. Taky jsou kultury, kde je vrcholem kulinářského umění sežrat něco, co se ještě hýbe, případně toho savce zabít trýznivým způsobem, aby chutnal lépe, kultury, kde je svátečním jídlem alka i s peřím, která strávila několik měsíců zašitá v tuleni a zavalená hromadou kamení...
Prostě irelevantní. Nechme to mimo Evropu, ju?

Jaképak třetí pohlaví? Buď má penis nebo vagínu. A pokud má oboje, tak to není třetí pohlaví, ale hříčka přítrody.
napsal(a):
A, ad hominem. To je jediný, co vy slunce umíte. Jak někdo nesouhlasí s vaším viděním světa, je nevzdělaný buran a nemá nárok o tom rozhodovat, co? Nemá informace? Že? Jen sluníčko je nejchytřejší, nejvzdělanější, nejlepší?
Víš co?
Jděte s tím do opačného konce trávicí soustavy a úchyly vemte s sebou.
Naprosto mi nevadí odlišný názor, pokud je vyjádřený slušně. Tak jestli ono to není spíš o způsobu vyjadřování?
Konkrétně za takovýmto příspěvkem bych toho nevzdělaného burana tušila.

Terven
napsal(a):
Naprosto mi nevadí odlišný názor, pokud je vyjádřený slušně. Tak jestli ono to není spíš o způsobu vyjadřování?
Ad hominem je útok na nositele odlišného názoru, není to argument. Jinými slovy, pokud označíte druhého člověka za nevzdělance požírajícího tlačenky, což má jakože znamenat, že tím pádem je váš názor ten lepší už z principu, nemá to s diskuzí nic společného. A ano, ad hominem může být i slušně napsaný a netřeba používat sprostých slov nebo tak. Na irelevantnosti toto řečnického klamu to nic nemění.
A sluníčka toto používají velmi často. Mám pravdu, protože ty jsi nevzdělaný buran. Ha!
Terven
napsal(a):
Zmíněný příspěvek zavání pořádnou hysterií a nenávistí. A je tak krásně pokrytecký, protože kdo nesouhlasí s názorem, tak...

Andrýsek3
napsal(a):
Tak moc zášti v jednom člověku, to je až neuvěřitelné.
No, jestli je ta zášť na mě, tak klidně odpovím. Není v tom žádná zášť. Pokud by se mi narodilo tak postižené dítě, budu z toho nešťastná. Ale nebudu se utěšovat, že je to norrmální, a ani v tom nebudu vidět další pohlaví. Budu své dítě milovat, takové jaké je, aniž bych se snažila jeho jinakost vnutit většinové společnosti jako něco, co je na stejné úrovni jako obě pohlaví.

Radši budu za nevzdělaného burana, nácka, rasistu, fašistu, ruského agenta placeného kremlem, xenofobem a požíračem tlačenky (snad jsme na něco nezapomněla!) než nekritickým obdivovatelem třetích, čtvrtých a padesátých pohlaví, sexu s úplně čímkoliv, militantním veganem a me too. Prostě tak, no.
napsal(a):
Radši budu za nevzdělaného burana, nácka, rasistu, fašistu, ruského agenta placeného kremlem, xenofobem a požíračem tlačenky (snad jsme na něco nezapomněla!) než nekritickým obdivovatelem třetích, čtvrtých a padesátých pohlaví, sexu s úplně čímkoliv, militantním veganem a me too. Prostě tak, no.
To ale stavíte falešné dilema. Možná existuje i něco mezi?
napsal(a):
Obchodovali tu Arabové. Ti se tu ale neusazovali. Černoši se u nás nevyskytovali, a jestli ano, pak to byly velice exotické výjimky. Dovoz černých otroků do Evropy se praktikoval, ale rozhodně ne ve velkém objemu. To dovoz do Ameriky, to byla jiná liga.
Tři králové byli v Betlémě, což je Asie.
Část Evropy okupovali Turci - Osmani - od Balkánu po Rakousko. Od středověku a rozpínavost islámu zastavili až roku 1683 před Vídní spojená vojska evropských panovníků pod vedením polského krále. Od té doby byli Turci postupně a pomalu vytlačováni nejprve z Uher a a pak z dalších oblastí, souviselo to s úpadkem Osmanské říše.
Vždyť píšu, že tu obchodovali Arabové. Bodejď by se tu usazovali, když tady se v té době ještě málem lezlo po stromech Tři králové byli předevčírem u nás Turci byli součástí osmanské říše, jejíž náboženství byl islám. Než je zastavili u Vídně, vypálili nám 3x vesnici, naposled 500 Turků v r.1663.
K tomu pohlaví, prvnímu, druhému...desátému Vývoj jde dál a nezastavíte ho, ať si o tom myslí kdo chce, co chce. Nemusím s tím souhlasit, ale nebudu za onakost nikoho urážet. Kde berete tu jistotu, že dvě pohlaví jsou ta jediná a správná. V přírodě je několik hermafroditů...hmmm, mělo by se s tím něco udělat, je to z blahobytu asi

lesnížínka
napsal(a):
K tomu pohlaví, prvnímu, druhému...desátému Vývoj jde dál a nezastavíte ho, ať si o tom myslí kdo chce, co chce. Nemusím s tím souhlasit, ale nebudu za onakost nikoho urážet. Kde berete tu jistotu, že dvě pohlaví jsou ta jediná a správná. V přírodě je několik hermafroditů...hmmm, mělo by se s tím něco udělat, je to z blahobytu asi
Vývoj?
napsal(a):
No, jestli je ta zášť na mě, tak klidně odpovím. Není v tom žádná zášť. Pokud by se mi narodilo tak postižené dítě, budu z toho nešťastná. Ale nebudu se utěšovat, že je to norrmální, a ani v tom nebudu vidět další pohlaví. Budu své dítě milovat, takové jaké je, aniž bych se snažila jeho jinakost vnutit většinové společnosti jako něco, co je na stejné úrovni jako obě pohlaví.
To nebylo na Vás, ale na bodlinku. Postižené? Jak moc by bylo hezké, kdyby jediným "postižením" bylo, že se člověk cítí být někým jiným nebo že má místo kluků rád holky...

napsal(a):
A jestli na zeměkouli existují či existovaly nějaké kultury, co měly třetí pohlaví, to je mi úplně jedno a je to zcela IRELEVANTNÍ.
Protože stejně tak existovali lidojedi, taky jsou lidi, kde se holka rozmnožuje od první menstruace, taky jsou lidi, co trvají na to, že lidská samice musí mít ušmiknutý poštěváček a být celá zašitá - a i ty se serou do Evropy a nikdo nemá odvahu je zavřít a děcka jim sebrat, protože by to bylo asi xenofobní, a nechat dceru obřezat asi týrání dětí není, nebo já nevím. Taky jsou kultury, kde je vrcholem kulinářského umění sežrat něco, co se ještě hýbe, případně toho savce zabít trýznivým způsobem, aby chutnal lépe, kultury, kde je svátečním jídlem alka i s peřím, která strávila několik měsíců zašitá v tuleni a zavalená hromadou kamení...
Prostě irelevantní. Nechme to mimo Evropu, ju?
Jen jestli on nebude tenhle Bodlinky příspěvek tak ostrý, protože má, na rozdíl od některých, dost informací.

Andrýsek3
napsal(a):
To nebylo na Vás, ale na bodlinku. Postižené? Jak moc by bylo hezké, kdyby jediným "postižením" bylo, že se člověk cítí být někým jiným nebo že má místo kluků rád holky...
Jenže teď je řeč o třetím pohlaví, ne o homosexualitě...
Bodlinko, o tom, že ženská obřízka je šílený hnus, není pochyb, ale to je pro mne i obřízka mužská. A tam mají máslo na hlavě i křesťané. A mimochodem: hážete všechny muslimy do jednoho pytle a přitom sem možná přijde i ta chuděra obřezaná holka. Nebo jak to je: holky ano, jen chlapy ne, nebo se bude testovat, jak moc mají i ty ženské vymyté mozky? Na jednu stranu se jich upřímě bojím a nejraděj bych je naložila všechny na trajekt a vyklopila zpátky, na druhou stranu jsou tam i ty oběti. A jako křesťanka máte milovat bližního svého, ne?

lesnížínka
napsal(a):
Seriál Trója: Pád města - Achilla a Dia hrají černoši
Král Artuš: legenda o meči - kouzelníka Merlina hraje černoch
Seriál Beowulf: Návrat do Shieldlandu - jeden ze severských národů jsou černoši
Pak nějaká nová pohádka o Popelce, tam je černoch princ, ale tam budiž, je to pohádka.
Ovšem do řeckých a artusovskych legend obsadit černocha mi přijde totéž, jako obsadit bělocha do role nějakého afrického hrdiny, třeba Šaky Zulu.

lesnížínka
napsal(a):
Bodlinko, o tom, že ženská obřízka je šílený hnus, není pochyb, ale to je pro mne i obřízka mužská. A tam mají máslo na hlavě i křesťané. A mimochodem: hážete všechny muslimy do jednoho pytle a přitom sem možná přijde i ta chuděra obřezaná holka. Nebo jak to je: holky ano, jen chlapy ne, nebo se bude testovat, jak moc mají i ty ženské vymyté mozky? Na jednu stranu se jich upřímě bojím a nejraděj bych je naložila všechny na trajekt a vyklopila zpátky, na druhou stranu jsou tam i ty oběti. A jako křesťanka máte milovat bližního svého, ne?
Víte, mě dost často napadá, jestli ty ručníky, až se tady dostatečně rozmnoží, budou taky tak tolerantní k těm různým pohlavím nebo i jen k homosexuálům.
Jinak co se týká těch potřebných, žen, dětí a starých lidí, ti trpí někde v uprchlických táborech hlady a zimou
Sarah01 - Trója, Merlin... všechno jsou to báje a pověsti, tak nevím, proč by tam nemohl být i černoch? Někdo si vybájil Achilla, někdo černého Achilla. Mě to vůbec divné nepřijde. Navíc...nikdo neví, kde Trója vlastně byla. Někdo si myslí, že v Tunisu, což je Afrika, tak proč ne černoch?
pan Brouček
napsal(a):
Ajta ajta, takže mimo vaše příspěvky, jsou ostatní sračkoidní? V tom případku nechápu, proč se snižujete na úroveň zde diskutujících a nezaložíte si na FB skupinu: "Přátelé a obdivovatelé páně Broučka" ? Všichni by vám přitakávali, obdivně vzdychali, snad i nějaké laškovné návrhy by byly. Já vás vážně nechápu. Tak se zahazovat na ifauně.
napsal(a):
Víte, mě dost často napadá, jestli ty ručníky, až se tady dostatečně rozmnoží, budou taky tak tolerantní k těm různým pohlavím nebo i jen k homosexuálům.
Jinak co se týká těch potřebných, žen, dětí a starých lidí, ti trpí někde v uprchlických táborech hlady a zimou
Nebudou tolerantní, to všichni známe a víme. Ale proto, že je někdo netoleranmtní ha.zl s hnusným netolerantním náboženstvím, budu já také? Ne nebudu. Já prostě taková nejsem. A vidíte, zase je to jen o lidech, jedno jaké barvy, vyznání či sexuálního zaměření. Vy jste hetero bílá středoevropanka, asi křesťanka, já také. Přitom i my dvě smýšlíme odlišně.
napsal(a):
Jaképak třetí pohlaví? Buď má penis nebo vagínu. A pokud má oboje, tak to není třetí pohlaví, ale hříčka přítrody.
Tak to máte medzery. Je tretie pohlavie. Sama som na to pozerala, ako na zjavenie Pána. To je proste práca gender lobby a ich polointeligetným pritakávačom.
lesnížínka
napsal(a):
Jen jsem jedním okem zahlédla, že nějakou významnou ženu v Anglii ve středověku (která byla úplně bledničkovitá a na všech obrazech tak vypodobněná) hraje v jakési hře černoška. Asi to bude slušná herečka, ale nehodí se to. To jako by Othella hrál Korejec. Někteří se snaží být tak korektní, až jsou na blázna.
sisi58
napsal(a):
Jen jsem jedním okem zahlédla, že nějakou významnou ženu v Anglii ve středověku (která byla úplně bledničkovitá a na všech obrazech tak vypodobněná) hraje v jakési hře černoška. Asi to bude slušná herečka, ale nehodí se to. To jako by Othella hrál Korejec. Někteří se snaží být tak korektní, až jsou na blázna.
No jo, ale kolik je divadelních her, kde hraje černoch, kromě Othella? Tím by jste černochy vyloučila jako herce. Proč by neměl černoch nárok být herec? Protože v autobuse nesmí jet s bílou ženou? Když vidím, na co se jen v českých divadlech dávají peníze(kinematografii nevyjímaje) poslala bych polovinu z nich stavět dálnice. Dělat kraviny v divadle a brát ještě za to peníze...no neber to...

lesnížínka
napsal(a):
Sarah01 - Trója, Merlin... všechno jsou to báje a pověsti, tak nevím, proč by tam nemohl být i černoch? Někdo si vybájil Achilla, někdo černého Achilla. Mě to vůbec divné nepřijde. Navíc...nikdo neví, kde Trója vlastně byla. Někdo si myslí, že v Tunisu, což je Afrika, tak proč ne černoch?
Ano, Troja ano, ale ne Achilles. V tomto se tedy neshodneme a bohužel mě nepřesvědčite. A nesouhlasím ani s bouráním soch jižanských amerických generálů.
Jo, a věřící v tradičním smyslu nejsem, i když křesťanska výchova a tradice mě notně poznamenala.

napsal(a):
Seriál Trója: Pád města - Achilla a Dia hrají černoši
Král Artuš: legenda o meči - kouzelníka Merlina hraje černoch
Seriál Beowulf: Návrat do Shieldlandu - jeden ze severských národů jsou černoši
Pak nějaká nová pohádka o Popelce, tam je černoch princ, ale tam budiž, je to pohádka.
Ovšem do řeckých a artusovskych legend obsadit černocha mi přijde totéž, jako obsadit bělocha do role nějakého afrického hrdiny, třeba Šaky Zulu.
Taky nezapomeňte na ten nový seriál o Trojské válce, kde bude černoch Achiles. Achiles, kterýho v celý Iliadě máme spolehlivě popsanýho jako blonďáka. To by jeden blil.
lesnížínka
napsal(a):
Nejsou ti hermafrodité někde na úrovni slimáků? No, to budu raději za zpátečníka, který si myslí, že dvě pohlaví stačí. Obzvláště pokud je TO na té fotce představitelem nějakého dalšího pohlaví. To vyfocené se narodilo jako kluk, jako dospělé žije v Austrálii a požaduje po vládě vybudování speciálních WC. Teď vážně nevím, jestli pro všechny naráz, nebo jen pro ty, co jsou stejní?

napsal(a):
Taky nezapomeňte na ten nový seriál o Trojské válce, kde bude černoch Achiles. Achiles, kterýho v celý Iliadě máme spolehlivě popsanýho jako blonďáka. To by jeden blil.
Však to uvádím hned na prvním místě

lesnížínka
napsal(a):
Blonďatého Achilla si vybájil sám Homér. Staří Řekové měli všechny svoje hrdiny se světlými vlasy, protože to značí božský původ.
Černý Achilles je nějaká moderní zhovadilost. Přepisování kultury a historie.
lesnížínka
napsal(a):
Asi nejsem dobrá křesťanka, protože nemiluji ty, kteří znásilňují, vraždí, kradou, parazituji atd., atp. Ale určitě se s tím srovnám. Raději špatná než mrtvá.

lesnížínka
napsal(a):
Pro člověka jsou dvě pohlaví jediná správná z prostého důvodu: člověk, stejně jako všichni savci, je gonochorista. Živočišný druh dvojího pohlaví, obdoba rostlin, které jsou dvoudomé. Jedna verze tvoří samičí gamety a má samičí pohlavní ústrojí, druhé pohlaví tvoří samčí gamety a má samčí pohlavní ústrojí. Oplození je vnitřní. Zárodek se vyvíjí v pohlavním ústrojí samice.
Jiné konfigurace nevedou ke vzniku potomstva, a tím je tato jediný způsob ten správný. Čistě biologicky. Ú-chylové prostě mají nulovou fitness, jsou vyloučeni z reprodukce. Dva samci nebudou mít potomstvo, dvě samice nebudou mít potomstvo, ú-chyl považující se za nějaké další pohlaví může mít potomstvo jen a pouze, pokud použije své konkrétní pohlavní ústrojí k pohlavnímu styku s opačnou konfigurací. Chudák, který má pohlavní ústrojí neodpovídající známé konfiguraci má fitness nula, stejně jako osoba, která netvoří žádné pohlavní buňky. Prostě ano, je to takhle jednoduché.
A že ve zvířecí říši existuje hermafrodit, a co? To nijak nezvyšuje plodnost lidských hermafroditů.
Taky existují věci jako traumatická inseminace, třeba u štěnic. Trubci zase nepřežívají kopulaci, doslova explodují. Je taky nějaké zvířátko, tuším nějaký ploštěnec, kde když se potkají dva, soupeří spolu penIsy a ten, co vyhraje, bodne tím penIsem toho druhého a ten je pak pro účely tohoto styku samice.
Tak co z toho chcete zavést i u lidí?
lesnížínka
napsal(a):
No jo, ale kolik je divadelních her, kde hraje černoch, kromě Othella? Tím by jste černochy vyloučila jako herce. Proč by neměl černoch nárok být herec? Protože v autobuse nesmí jet s bílou ženou? Když vidím, na co se jen v českých divadlech dávají peníze(kinematografii nevyjímaje) poslala bych polovinu z nich stavět dálnice. Dělat kraviny v divadle a brát ještě za to peníze...no neber to...
Othello je černoch, Otýlie běloška. Vinnetou je indián, Old Shatterhand běloch. Pokud chce někdo černochy ve filmu či hře, určitě se najde námět, ve kterém budou excelovat. Já zůstanu u klasiky. A vůbec to nemá nic do činění s tím, že má někdo peníze na nekvalitní tvorbu.
napsal(a):
Ano, Troja ano, ale ne Achilles. V tomto se tedy neshodneme a bohužel mě nepřesvědčite. A nesouhlasím ani s bouráním soch jižanských amerických generálů.
Jo, a věřící v tradičním smyslu nejsem, i když křesťanska výchova a tradice mě notně poznamenala.
Mne křesťanská výchova zase nepoznamenala vůbec a křesťanství nesnáším, stejně jako všechna ostatní náboženství. V toleranci mám jen mírumilovný budhismus, i když i ten má u mne svůj škraloup. Jsem křtěná katolička, vychovávaná v evangelické rodině. Takže ano vlastně, už tohle mi nejspíš dalo základy tolerance. Naše dvě rodiny se museli snášet, i když to bylo ještě v období, kdy to nebylo běžné.
Příklad z těchto svátků: setřenky muž je z rodiny adventistů sedmého dne. Sám prý na to nehraje. Po pár letech jsem se dozvěděla, že stejně jako sestřenka, ba ještě víc, intenzivně navštěvuje evangelický kostel. Když se ho moje máma na Vánoce škádlivě zeptala: no teda, jak to že nemáte vůbec vánočně vyzdobený barák, ani nálepky na oknech, ani světýlka žádné(mají malou holčičku) zůstala s hubou otevřenou, když jí odvětil, že evangelíci nic nezdobí a to by si mohla sestřenka zkusit...Jo, jo, křesťanství z lidí vychovává velmi tolerantní jedince

Spíš než nějakému vývoji směrem k x pohlavím věřím tomu, že lidstvo upadá, degeneruje, přežijí jen ti nejsilnější a ať se nám to líbí nebo ne, budou to svalnati a silní chlapi a plodné ženy. Stačí se přece podívat na ty, co migrují do Evropy
napsal(a):
No vidíte, já ani nevím, jakou barvu vlasů by měl mít Achilles coby neexistující postava a pokud by ho měl hrát černoch, bylo by to to poslední, co by mi vadilo, natož aby se mi chtělo blít.
Kdyby mi mělo být z takových věcí na zvracení, musela bych strávit život s hlavou v záchodové míse.
napsal(a):
Pro člověka jsou dvě pohlaví jediná správná z prostého důvodu: člověk, stejně jako všichni savci, je gonochorista. Živočišný druh dvojího pohlaví, obdoba rostlin, které jsou dvoudomé. Jedna verze tvoří samičí gamety a má samičí pohlavní ústrojí, druhé pohlaví tvoří samčí gamety a má samčí pohlavní ústrojí. Oplození je vnitřní. Zárodek se vyvíjí v pohlavním ústrojí samice.
Jiné konfigurace nevedou ke vzniku potomstva, a tím je tato jediný způsob ten správný. Čistě biologicky. Ú-chylové prostě mají nulovou fitness, jsou vyloučeni z reprodukce. Dva samci nebudou mít potomstvo, dvě samice nebudou mít potomstvo, ú-chyl považující se za nějaké další pohlaví může mít potomstvo jen a pouze, pokud použije své konkrétní pohlavní ústrojí k pohlavnímu styku s opačnou konfigurací. Chudák, který má pohlavní ústrojí neodpovídající známé konfiguraci má fitness nula, stejně jako osoba, která netvoří žádné pohlavní buňky. Prostě ano, je to takhle jednoduché.
A že ve zvířecí říši existuje hermafrodit, a co? To nijak nezvyšuje plodnost lidských hermafroditů.
Taky existují věci jako traumatická inseminace, třeba u štěnic. Trubci zase nepřežívají kopulaci, doslova explodují. Je taky nějaké zvířátko, tuším nějaký ploštěnec, kde když se potkají dva, soupeří spolu penIsy a ten, co vyhraje, bodne tím penIsem toho druhého a ten je pak pro účely tohoto styku samice.
Tak co z toho chcete zavést i u lidí?
Vím, jak se co rozmnožuije, tu přednášku si klidně ušetřete Ale kde berete jistotu, že za mili něco let, nedojde vývoj člověka k hermafroditům? Cesta člověka na zemi je ještě příliš krátká...

lesnížínka
napsal(a):
Vím, jak se co rozmnožuije, tu přednášku si klidně ušetřete Ale kde berete jistotu, že za mili něco let, nedojde vývoj člověka k hermafroditům? Cesta člověka na zemi je ještě příliš krátká...
Pravděpodobně nedojde, protože savci jsou na světě už nějakej ten pátek a žádný hermafroditní druh věda nezná, ani recentní, ani vyhynulý. Asi se to neosvědčilo.

A z hlediska evoluce a současného vývoje je přeoperovaná transka naprosto slepou vývojovou uličkou, poněvadž je kastrovaná.
lesnížínka
napsal(a):
Rozveďte. jsem polointeligentní přitakávač a tohle jsem nepobrala.
Máte net, máte google. Skúste šťastie tam. Z celej gender lobby mne osobne je na blití a iba krútim hlavou, keď niečo podobné nechtiac prečítam, alebo počujem v médiách. O teťom pohlaví som čosi zachytila v správach, a sem tam na to narazím. No tiež by mi asi bolo milšie o tom radšej nevedieť.
Koniec koncov dnes je možné sa vydať za Eifelovu vežu, sám za seba, a podobné nezmysly.

Terven
napsal(a):
No vidíte, já ani nevím, jakou barvu vlasů by měl mít Achilles coby neexistující postava a pokud by ho měl hrát černoch, bylo by to to poslední, co by mi vadilo, natož aby se mi chtělo blít.
Kdyby mi mělo být z takových věcí na zvracení, musela bych strávit život s hlavou v záchodové míse.
No vidíte. A o to tady jde, většina lidí se o to nezajímá a v pohodě bude konzumovat ty černý, teplý a přeoperovaný v televizi. O to tady jde, vymýt lidem hlavu, aby jim to přišlo normální.

lesnížínka
napsal(a):
Mne křesťanská výchova zase nepoznamenala vůbec a křesťanství nesnáším, stejně jako všechna ostatní náboženství. V toleranci mám jen mírumilovný budhismus, i když i ten má u mne svůj škraloup. Jsem křtěná katolička, vychovávaná v evangelické rodině. Takže ano vlastně, už tohle mi nejspíš dalo základy tolerance. Naše dvě rodiny se museli snášet, i když to bylo ještě v období, kdy to nebylo běžné.
Příklad z těchto svátků: setřenky muž je z rodiny adventistů sedmého dne. Sám prý na to nehraje. Po pár letech jsem se dozvěděla, že stejně jako sestřenka, ba ještě víc, intenzivně navštěvuje evangelický kostel. Když se ho moje máma na Vánoce škádlivě zeptala: no teda, jak to že nemáte vůbec vánočně vyzdobený barák, ani nálepky na oknech, ani světýlka žádné(mají malou holčičku) zůstala s hubou otevřenou, když jí odvětil, že evangelíci nic nezdobí a to by si mohla sestřenka zkusit...Jo, jo, křesťanství z lidí vychovává velmi tolerantní jedince
Tak jsem to nemyslela, myslela jsem spíš tu křesťanskou tradici kolem nás, kterou už ani tak nevnímáme, protože je pro nás běžnou součástí života - pomáhat slabším a nemocným, ctít rodiče, nekrast, chovat se slušně a tak a podobně
lesnížínka
napsal(a):
Tak toto snáď nemyslíte vážne. Z viacerých dvôvodov k tomu z veľkej pravdepodobnosti dôjsť nemôže. Aj to, ak by bola pravdivá Darwinova teória, ktorá mimochodom bola prekonaná. Stačí sa len pozrieť na vývoj hermafroditných živočíchov. Sme totiž na úplne inej vývojovej vlne. Ale nevadí. Ono je to v danom kontexte jedno.
napsal(a):
No vidíte. A o to tady jde, většina lidí se o to nezajímá a v pohodě bude konzumovat ty černý, teplý a přeoperovaný v televizi. O to tady jde, vymýt lidem hlavu, aby jim to přišlo normální.
Verbeš jedna, si to myslí, že to může hrát ve filmu nebo studovat práva. Pfuj. To by se žilo krásně, kdyby byli na světě jen modrooký blonďáci, že. Počkat, to už tady bylo..

jarka.covaci
napsal(a):
Tak toto snáď nemyslíte vážne. Z viacerých dvôvodov k tomu z veľkej pravdepodobnosti dôjsť nemôže. Aj to, ak by bola pravdivá Darwinova teória, ktorá mimochodom bola prekonaná. Stačí sa len pozrieť na vývoj hermafroditných živočíchov. Sme totiž na úplne inej vývojovej vlne. Ale nevadí. Ono je to v danom kontexte jedno.
Nemáte, prosím, nějaký odkaz, kde bych si o tom mohla přečíst? Myslím tu věc o překonání Darwina. Jako přiznám se, v tomhle mám mezery, protože znám teorie jen dvě.

Andrýsek3
napsal(a):
Verbeš jedna, si to myslí, že to může hrát ve filmu nebo studovat práva. Pfuj. To by se žilo krásně, kdyby byli na světě jen modrooký blonďáci, že. Počkat, to už tady bylo..
To zase přeháníte, to přece nikdo netvrdí, každý extrém je špatný. Nebo myslíte, že jako blondýna s modrýma očima mám teď chodit kanálem?

Andrýsek3
napsal(a):
Ale no tak. Černý holt musí hrát černý postavy, no. Z principu. Takže jako obsazení blonďatého mýtického hrdiny se prostě nehodí. Ale v Africe určitě jsou nějaký africký mýty, kde můžou být černí všichni obsazení herci, v pohodě.
Ale prostě nemůže hrát Achilla a rasismus v tom není. Stejně tak černí nemůžou hrát třeba japonskýho císaře... a to by je japonci hnali. Protože mají ještě hrdost a nejsou vymytý do toho, aby se styděli za svou barvu kůže a svou kulturu.
napsal(a):
Nemáte, prosím, nějaký odkaz, kde bych si o tom mohla přečíst? Myslím tu věc o překonání Darwina. Jako přiznám se, v tomhle mám mezery, protože znám teorie jen dvě.
Teórií je vždy viac. Ak budete sledovať vývoj darwinovej teórie zistíte, že v tej dobe bolo viac smerov. Minimálne ešte jeden. Žiadny link Vám nedám, ale na začiatok je celkom dobrá kniha Darwinov omyl od Hansa Joachima Zilmera. Zaujímavé čítanie je aj od Emila Páleša, ktorý pôvodne vyštudoval kybernetiku na Univerzite Komenského. Proste kto hľadá nájde.

napsal(a):
Jde o to, že strom života se větví a savci jsou prostě na úplně jiný větvi, než živočichové hermafroditní. Nejblíž nám jsou některé ryby, které mění pohlaví v průběhu života, narodí se jako samice a při dosažení určitého sociálního postavení se mění v samce, nebo naopak, ale i tyto ryby mají v určité chvíli jen jedno pohlaví.
A nemají chromozomální určení.
Savci mají určené pohlaví okamžikem početí, aby se toto změnilo, celá podstata by se musela od základů změnit a to tak, že prakticky neexistuje žádný řetězec postupných změn, které by přinášely nositeli nějakou výhodu, který by na konci vyplivl hermafrodita. Jakmile totiž na cokoliv sáhnete, výsledek je neplodný a konec evoluce.

jarka.covaci
napsal(a):
Teórií je vždy viac. Ak budete sledovať vývoj darwinovej teórie zistíte, že v tej dobe bolo viac smerov. Minimálne ešte jeden. Žiadny link Vám nedám, ale na začiatok je celkom dobrá kniha Darwinov omyl od Hansa Joachima Zilmera. Zaujímavé čítanie je aj od Emila Páleša, ktorý pôvodne vyštudoval kybernetiku na Univerzite Komenského. Proste kto hľadá nájde.
Díky, určitě se pokusím sehnat aspoň tu první. Hledat umím, ale znáte to, chtěla jsem si trochu ušetřit práci a čas

napsal(a):
To zase přeháníte, to přece nikdo netvrdí, každý extrém je špatný. Nebo myslíte, že jako blondýna s modrýma očima mám teď chodit kanálem?
Jako blondýna s modrýma očima jste se narodila jako nacista a vaší jedinou nadějí je najít si co nejčernějšího manžela.
Jako v tý nový pohádce, kde princezna byla chudák tak bílá, že se každou chvíli spálila na sluníčku, ale její děti s černochem už byly pěkně hnědé a ten problém neměly...
Andrýsek3
napsal(a):
Ako tak čítam príspevky od Bodlinky, zrovna toto nebolo to, čo tým chcela naznačiť. Pointa bola niekde úplne inde. Ono by asi tiež blbo vyznelo, keby Ježiša hral afroameričan, keď vieme, že to bol žid. Tam je tá pointa. Všetky tieto staré grécke (alebo rímske) báje a povästi majú aj iný tzv. symbolický rozmer. Preto bol v opise Achiles práve taký aký bol, preto je Afrodité zobrazovaná tak ako je, a preto nevyzerá ako Artemis atď. Lebo v tej dobe veci mali svoj "řád a smysl". O tom asi hovorila Bodlinka. Kedysi svet mal řád a smysl, dnes už je to len mix niečoho.
napsal(a):
Neee vy jste v suchu. Oblékneme bílá pyžama, kulichy a na Šemíkovi vstříc lepším zítřkům. Šemík byl doufám bělouš, jinak bychom musely vzít Jůráška.

jarka.covaci
napsal(a):
Tá prvá by sa dala zohnať aj v antikvariáte. Tie od Páleša asi nie, ale to už sú trochu nákladnejšie knihy.
První už mám Od Emila Palesa je k dispozici jen Angelologie dějin 1. Tak nevím, jestli je to ono, o andělech... i když anotace vypadá zajímavě...

napsal(a):
Jako blondýna s modrýma očima jste se narodila jako nacista a vaší jedinou nadějí je najít si co nejčernějšího manžela.
Jako v tý nový pohádce, kde princezna byla chudák tak bílá, že se každou chvíli spálila na sluníčku, ale její děti s černochem už byly pěkně hnědé a ten problém neměly...
Dejte pokoj s černým manželem... když mně se zase líbí modrooci blonďaci
napsal(a):
První už mám Od Emila Palesa je k dispozici jen Angelologie dějin 1. Tak nevím, jestli je to ono, o andělech... i když anotace vypadá zajímavě...
Je aj nie je. On opisuje Anjelov ako duchov času. Všetko čo píše má svoju hlavu a pätu. A keďže študoval matfyz nie je núdza o štatistické analýzy, ktoré potvrdzujú dané rytmy v dejinách. Skúste skôr pozrieť na jeho stránku, ak Vás téma oslovi je to zuajímavé čítanie. Prvá kniha je výsledkom 20 ročného výskumu a je podľa môjho skromného názoru veľmi pekne spracovaná. No ľudia, ktorí k tomuto nemajú blizko ju asi nedocenia.

jarka.covaci
napsal(a):
Je aj nie je. On opisuje Anjelov ako duchov času. Všetko čo píše má svoju hlavu a pätu. A keďže študoval matfyz nie je núdza o štatistické analýzy, ktoré potvrdzujú dané rytmy v dejinách. Skúste skôr pozrieť na jeho stránku, ak Vás téma oslovi je to zuajímavé čítanie. Prvá kniha je výsledkom 20 ročného výskumu a je podľa môjho skromného názoru veľmi pekne spracovaná. No ľudia, ktorí k tomuto nemajú blizko ju asi nedocenia.
Podle hodnoceni na databázi knih by mě to mohlo zajímat. Cena 500, ale i to bych byla ochotna dát, nakonec měsíčně dám za knihy daleko víc.

jarka.covaci
napsal(a):
Angelologia dejin 1. za 500 ? Fíha, to išla tak dole ? Pred pár rokmi som za ňu dala 50€ ak nie viac
Tak si adi budu muset pospisit, aby mi ji nikdo nevyfoukl

..."Z celej gender lobby mne osobne je na blití a iba krútim hlavou"...
Vnesu vám na to ještě jiný náhled. Zkuste si najít nějakou "gender neziskovku", pak si najděte informace o jejich hospodaření, třeba počet lidí a výši zcela neziskových mzdových nákladů.
napsal(a):
..."Z celej gender lobby mne osobne je na blití a iba krútim hlavou"...
Vnesu vám na to ještě jiný náhled. Zkuste si najít nějakou "gender neziskovku", pak si najděte informace o jejich hospodaření, třeba počet lidí a výši zcela neziskových mzdových nákladů.
A viete, že som to nechtiac spravila a spravila si názor na jednu našu gender lobbistku a jednu našu političku, ktorá má na ňu prepojenie. Ono človeku miestami tieto veci hlava neberie. Naša slovenská lobistka Pietruchová, z ktorej mi je tiež na blití. Ja sa čudujem, z čoho všetkého dnes možno platiť hypotéku a účty.
jarka.covaci
napsal(a):
Ako tak čítam príspevky od Bodlinky, zrovna toto nebolo to, čo tým chcela naznačiť. Pointa bola niekde úplne inde. Ono by asi tiež blbo vyznelo, keby Ježiša hral afroameričan, keď vieme, že to bol žid. Tam je tá pointa. Všetky tieto staré grécke (alebo rímske) báje a povästi majú aj iný tzv. symbolický rozmer. Preto bol v opise Achiles práve taký aký bol, preto je Afrodité zobrazovaná tak ako je, a preto nevyzerá ako Artemis atď. Lebo v tej dobe veci mali svoj "řád a smysl". O tom asi hovorila Bodlinka. Kedysi svet mal řád a smysl, dnes už je to len mix niečoho.
Znáte jistě význam slova hrál, hry, hrát si. Proto může kdokoliv hrát cokoliv a opravdu mi hlava nebere, se nad tím zamýšlet a se tím zaobírat. Ale dobře: vůbec nepochopím, jak může někdo hrát třeba mloka, že jo?!? Měl by ho přece hrát mlok, je blbost, aby ho hrál člověk. Nevím jestli tím pochopíte nesmyslnost vašich argumentů. To jen takový pokus. O čem mluví Bodlinka, je celkem jasné. Ale já jsem v klidu. Sice jsem se narodila s černými vlasy a žlutá jak číňan, ale hezky jsem se popravila do blondýnky s modrýma očima. Vlivem hormonů mi vlasy začínají tmavnout, takže uvidím, alespoň si pak budu moci vybrat, na kterou stranu bude výhodnější se přiklonit

lesnížínka
napsal(a):
Znáte jistě význam slova hrál, hry, hrát si. Proto může kdokoliv hrát cokoliv a opravdu mi hlava nebere, se nad tím zamýšlet a se tím zaobírat. Ale dobře: vůbec nepochopím, jak může někdo hrát třeba mloka, že jo?!? Měl by ho přece hrát mlok, je blbost, aby ho hrál člověk. Nevím jestli tím pochopíte nesmyslnost vašich argumentů. To jen takový pokus. O čem mluví Bodlinka, je celkem jasné. Ale já jsem v klidu. Sice jsem se narodila s černými vlasy a žlutá jak číňan, ale hezky jsem se popravila do blondýnky s modrýma očima. Vlivem hormonů mi vlasy začínají tmavnout, takže uvidím, alespoň si pak budu moci vybrat, na kterou stranu bude výhodnější se přiklonit
No, já se za svůj přirozený vzhled nestydim, takže zůstanu, jaká jsem
Nedávno mě taky dost překvapila jedna sluníčkova pani, vždy bojovně bránící menšiny a uprchlíky, náhlým prohlášením, že by pobírače dávek zbavila volebního práva. Takže sluníčko jen odsud podsud.
lesnížínka
napsal(a):
Vôbec netuším čo ste tým chceli, ale z uvedeného mi jejasné, že vo veľa veciach zjavne máte chaos. A to sa Vás nesnažím uraziť, iba konštatujem čo vidím a čítam.
To, že niekto napíše hru, neznamená predsa, že popriem jej symboliku, skôr vidím cestu v tom neprzniť veľké diela (trebárs aj tie zo starého Ríma). Nuž ale je to otázka vkusu a nevkusu, vnímania a nevnímania vecí v jemných nuansách.
Vo všeobecnom kontexte je úplne jedno, aké máte vlasy vy, ja, akú máte pokožku vy, ja. Spájate hrušky s jablkami.
Ono zaujímavé samo o sebe je, že napríklad tieto choré dúhové pochody odsudzujú aj ľudia, ktorých sa to bytostne týka a veľmi citlivo vnímajú, že to nie je o tom, o čom sa snažia všelijaké neziskovky naznačiť. Poznáte to, vlk prezlečený za jahňa. O tom by vám možno vedel povedať viac pán Soroš, dobrodej židovských koreňov, ktorý nikdy nezmije krv zo svojich rúk. Ten ktorý tak rád viac, či menej viditeľne sponzoruje mnoho neziskoviek. Iste z čírej lásky voči ľuďom. Pokojne tomu verte keď budete zaspávať pri nejakej zhovadilosti.
jarka.covaci
napsal(a):
Vôbec netuším čo ste tým chceli, ale z uvedeného mi jejasné, že vo veľa veciach zjavne máte chaos. A to sa Vás nesnažím uraziť, iba konštatujem čo vidím a čítam.
To, že niekto napíše hru, neznamená predsa, že popriem jej symboliku, skôr vidím cestu v tom neprzniť veľké diela (trebárs aj tie zo starého Ríma). Nuž ale je to otázka vkusu a nevkusu, vnímania a nevnímania vecí v jemných nuansách.
Vo všeobecnom kontexte je úplne jedno, aké máte vlasy vy, ja, akú máte pokožku vy, ja. Spájate hrušky s jablkami.
Ono zaujímavé samo o sebe je, že napríklad tieto choré dúhové pochody odsudzujú aj ľudia, ktorých sa to bytostne týka a veľmi citlivo vnímajú, že to nie je o tom, o čom sa snažia všelijaké neziskovky naznačiť. Poznáte to, vlk prezlečený za jahňa. O tom by vám možno vedel povedať viac pán Soroš, dobrodej židovských koreňov, ktorý nikdy nezmije krv zo svojich rúk. Ten ktorý tak rád viac, či menej viditeľne sponzoruje mnoho neziskoviek. Iste z čírej lásky voči ľuďom. Pokojne tomu verte keď budete zaspávať pri nejakej zhovadilosti.
Ježíš, na tohle nemá smysl reagovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.35
lesnížínka
napsal(a):
Stačí si přečíst Ílias a Odysseu, stačí si přečíst nejstarší i novější artušovské legendy, I píseň o Beowulfovi a jiné - v jedné jediné není zmínka o tom že by některá z postav byl černoch, a popisky postav jsou tam celkem dost srozumitelné - takže argument že někdo si vybájil Achilla a Merlina a tudíž je můžem přeměnit v černochy pokulhává - to už rovnou můžeme Ježíše Krista taky nechat zahrát černochem... proč ne? co na tom že je všude jeho ustálená podobizna.. je přece vymyšlenej ne? Mezi námi důkazy o tom že žil jsou stejně věrohodné jako důkazy o Merlinovi, Artušovi a jiných. Jen o něco mladší a masivnější.

Co, když Achilla a Merlina může hrát černoch, tak přece i Geronima může hrát černoch, v historickém filmu může Tokugawu Iejasu hrát taky černoch?
A ve filmu zasazeným do království Zuluů budou hrát běloši?
Nebo to funguje jen na určitou stranu?
napsal(a):
Co, když Achilla a Merlina může hrát černoch, tak přece i Geronima může hrát černoch, v historickém filmu může Tokugawu Iejasu hrát taky černoch?
A ve filmu zasazeným do království Zuluů budou hrát běloši?
Nebo to funguje jen na určitou stranu?
Hele a nevadí Vám na tom Achillovi spíš Cheirón? Penthesilea? Podle mě by měli to staré Řecko úplně vymazat z historie. Nejenom mytologie, ale i reálie jsou takové... nepřijatelné. Nakonec, ten černoch tam bude ještě dobrej. Slabé zabíjeli, dobrý. Souložili se vším možným, bylo to společensky téměř nutné, ještě o tom psali ve strašně divných verších. Ženy=povinnost. No ještě že nebylo TV. A tam někde začala ta naše evropská civilizace. Na počátku všeho byl Androgyn.
napsal(a):
No, já se za svůj přirozený vzhled nestydim, takže zůstanu, jaká jsem
Nedávno mě taky dost překvapila jedna sluníčkova pani, vždy bojovně bránící menšiny a uprchlíky, náhlým prohlášením, že by pobírače dávek zbavila volebního práva. Takže sluníčko jen odsud podsud.
že by pobírače dávek zbavila volebního práva
To je také jediná správná cesta. Rozhodovat musí ti, co do systému přispívají. Ať mají někteří 1 hlas, a někteří třeba 5 (né bez rozumného zastropování), podle toho kolik do sytému přispívají, a někteří prostě k volbám nepůjdou. To by to tady jinak vypadalo.
Už jste někdy viděly, že by se třeba v rodině se 3 dětma "demokraticky" ozhodovalo, jestli zaplatit uhlí, nebo koupit nové iPhony? To je úplně stejné.

podle toho kolik do sytému přispívají
takže nejvíc hlasů by měli takoví jako jeden nejmenovaný bývalý agent StB, třeba, žejo :P.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Stačí si přečíst Ílias a Odysseu, stačí si přečíst nejstarší i novější artušovské legendy, I píseň o Beowulfovi a jiné - v jedné jediné není zmínka o tom že by některá z postav byl černoch, a popisky postav jsou tam celkem dost srozumitelné - takže argument že někdo si vybájil Achilla a Merlina a tudíž je můžem přeměnit v černochy pokulhává - to už rovnou můžeme Ježíše Krista taky nechat zahrát černochem... proč ne? co na tom že je všude jeho ustálená podobizna.. je přece vymyšlenej ne? Mezi námi důkazy o tom že žil jsou stejně věrohodné jako důkazy o Merlinovi, Artušovi a jiných. Jen o něco mladší a masivnější.
No ale v tom já přece s vámi naprosto souhlasím. Ani o jednom ze jmenovaných, nejsou hmatatelné důkazy, takže pokud bude vyobrazený jako jakákoliv národnost, je mi naprosto jedno. A ještě dodám: pokud nějakou hru o těchto jmenovaných bude uvádět např. čínské divadlo, nejspíš ho bude ten číńan hrát, nemyslíte?
pan Brouček
napsal(a):
To je také jediná správná cesta. Rozhodovat musí ti, co do systému přispívají. Ať mají někteří 1 hlas, a někteří třeba 5 (né bez rozumného zastropování), podle toho kolik do sytému přispívají, a někteří prostě k volbám nepůjdou. To by to tady jinak vypadalo.
Už jste někdy viděly, že by se třeba v rodině se 3 dětma "demokraticky" ozhodovalo, jestli zaplatit uhlí, nebo koupit nové iPhony? To je úplně stejné.
To by neměli mít volební právo ani důchodci. V tom případě souhlasím.

lesnížínka
napsal(a):
Za třetí pohlaví se považují i eunuchové. Ti byli i tady v Evropě u dvorů běžní. Všechno tu už tak nějak bylo..
Eunuchové? Kdo je považuje za třetí pohlaví? Jsou to přece obyčejní kastráti. Nemají jiné pohlaví, jsou to kastrovaní muži.

tapina
napsal(a):
Hele a nevadí Vám na tom Achillovi spíš Cheirón? Penthesilea? Podle mě by měli to staré Řecko úplně vymazat z historie. Nejenom mytologie, ale i reálie jsou takové... nepřijatelné. Nakonec, ten černoch tam bude ještě dobrej. Slabé zabíjeli, dobrý. Souložili se vším možným, bylo to společensky téměř nutné, ještě o tom psali ve strašně divných verších. Ženy=povinnost. No ještě že nebylo TV. A tam někde začala ta naše evropská civilizace. Na počátku všeho byl Androgyn.
Cheirón? Penthesilea? Ne, ani v nejmenším, proč by měli? Staré Řecké mýty mě nijak neuráží, stejně tak mě neuráží severská mytologie, podobná záležitost. Taky mě neuráží Bible. Protože příběhy tisíce let staré mě nijak neohrožují.
Vadí mi, když má černoch hrát blonďáka, protože? Proč? Blonďáci dneska nejsou cool a je potřeba mít černýho i v plechovce od sardinek? Vadí mi, že v katalogu s oblečením je asi nějaká kvóta, kolik modelů musí být černých jak bota, i když cílovka nejsou černoši, vadí mi, že černej musí být dneska v každým holywoodským filmu, prostě povinně do počtu, vadí mi, že v česku vznikne pohádka, kde si hnusně bílá princezna vezme černýho a společně mají super hnědý děti a to je jakože ten šťastný konec. A toto považuji za mnohem ohrožující než s čím souložili staří řekové.
Jo, to mi vadí. Ale naprosto nevadí a víceméně nevnímám a neřeším barvu třeba co se týče Men in Black, nebo Luciuse Foxe, nebo Markýze De Carabase.

lesnížínka
napsal(a):
No to ne, důchodci do systému za svůj život nasypali. Ale jsou občané, kteří nikdy v životě nepracovali, pracovat nechtějí a v tomto duchu vychovávají nejen své děti, ale už i své vnuky.

pan Brouček
napsal(a):
Nebudu polemizovat, jestli je to správně nebo ne, pobíračem dávek jsem nikdy nebyla, Jen mě to zarazilo od člověka, který se vehementně zastává ekonomických uprchlíků a transgenderu. Kromě toho, že tohleto uzákoněno nikdy nebude, tomu věřte.
napsal(a):
Cheirón? Penthesilea? Ne, ani v nejmenším, proč by měli? Staré Řecké mýty mě nijak neuráží, stejně tak mě neuráží severská mytologie, podobná záležitost. Taky mě neuráží Bible. Protože příběhy tisíce let staré mě nijak neohrožují.
Vadí mi, když má černoch hrát blonďáka, protože? Proč? Blonďáci dneska nejsou cool a je potřeba mít černýho i v plechovce od sardinek? Vadí mi, že v katalogu s oblečením je asi nějaká kvóta, kolik modelů musí být černých jak bota, i když cílovka nejsou černoši, vadí mi, že černej musí být dneska v každým holywoodským filmu, prostě povinně do počtu, vadí mi, že v česku vznikne pohádka, kde si hnusně bílá princezna vezme černýho a společně mají super hnědý děti a to je jakože ten šťastný konec. A toto považuji za mnohem ohrožující než s čím souložili staří řekové.
Jo, to mi vadí. Ale naprosto nevadí a víceméně nevnímám a neřeším barvu třeba co se týče Men in Black, nebo Luciuse Foxe, nebo Markýze De Carabase.
No ne že by měl pohoršovat/nepohoršoval ten příběh jako takový. Ale té předlohy se to stejně nedrží, tak proč by měl vadit černoch? Nebo oni teda zobrazili i ten nekrofilní styk s prvky sadismu, na ženě, která žila s jinými ženami a měla tělesnou modifikaci?
Myslím, že to s tou předlohou stejně nemá nic společného. Jednak je to strašně dlouhé, druhak by to bylo nevysilatelné.
My jsme ve škole ty mýty strašně řešili, pořád rozebírali, jestli to nejsou metafory něčeho jiného, proč je tam forma veršů ta a ta, protože i ta forma měla nějaký význam. Proč v českém překladu je "svedl" a přitom v originale je to o úplně něco jiného...
Proč je tam tolik toho divného sexu. "Normální" není zmiňovaný v podstatě nikde. Profesorka to hrála na ty metafory, ale leckde to tak vysvětlit fakt nešlo, se spolužákem jsme si dělali legraci, že je to tak proto, že by to jinak nikdo nečetl. Druhá soukromá teorie byla, že normálně to všichni znali, tak potřebovali něco šokujícího.
V podstatě to, co jste tu napsali, akorát tehdy prostě byly jiné sdělovací prostředky.
Karneval v Riu je fakt taky dost divný, ale je to karneval.
Spousta kultury má divný podklad.
Tak si kupujte sardinky s chlapem s pejzama je hnusný a ty sardinky taky
napsal(a):
A tak mne napadá... a kde by se prosím vás, vzal v Řecku blonďák?
lesnížínka
napsal(a):
Možná Homér měl taky nějaké kvóty?
Dělám sui legraci, samozřejmě, ale prostě žasnu, jaké s prominutím blbosti, dokážou lidem ležet v žaludku. U uměleckých děl bych tohle neřešila vůbec, nemá-li to být historický dokument. Ve výtvarném umění se taky nikdo nepozastaví nad tím, pokud autor namaluje hranaté to, co je ve skutečnosti kulaté.
Pokud si někdo chce vzít černocha a mít černé děti...jeho věc. Mimochodem, černé děti se i mě(která děti nemusí) zdají roztomilé. Já osobně bych si černocha nevzala. Ano, právě kvůli rozdílné kultuře. Ale mne přece k tomu nikdo nenutí. Někdo naopak toto vyhledává.
Tak bych řekla: lidi už se fakt vzpamatujte. Svět je multikulturní. Lidi dostali možnost cestovat, stěhovat se za prací. Vy můžete jet pracovat do Británie, protože jste bílá a černoch ne?!? A jako proč? Ale černý vědec, který by nám vynalezl lék na všechny rakoviny, či nějaký ekonom, co by naši zemi dotáhnul konečně k tomu Německu by ani tak nevadil, že jo, nakonec by byl super. Připadá mi to, jako by tu seděli lidi, kteří vytáhnuli zadek maximálně tak někam do Chorvatska Dinosauři asi vůbec nebyli, protože proč by pán Bůh tvořil zrovna dinosaury? Nějaký pokus? Takhle ne, to vypadá divně, je to moc velké, moc to sežere...zkusíme blonďáka Adama. Proč tam byli i ti pralidé..? Nebo nebyli? Tak co to kopem? To je matla ten Darwin..

lesnížínka
napsal(a):
Https://cienciologia.wordpress.com/category/were-the-greeks-blond-and-blue-eyed/.

lesnížínka
napsal(a):
Jsou bezpohlavní.
Ne nejsou. Pohlaví mají mužské.
Terven
napsal(a):
Možná Homér měl taky nějaké kvóty?
Dělám sui legraci, samozřejmě, ale prostě žasnu, jaké s prominutím blbosti, dokážou lidem ležet v žaludku. U uměleckých děl bych tohle neřešila vůbec, nemá-li to být historický dokument. Ve výtvarném umění se taky nikdo nepozastaví nad tím, pokud autor namaluje hranaté to, co je ve skutečnosti kulaté.
Mě to právě taky hlava nebere. Do kostela nechodím, ale co pamatuju, chodí u nás děti na Vánoce koukat na černouška. Jeho význam neznám(snad sbírka) ale není to žádný moderní výmysl, měli ho tam už mí prarodiče.
sisi58
napsal(a):
Co máte proti důchodcům? Taky nejspíš jednou důchodce budete a vaši rodiče také. Buď jste to blbě napsala nebo jste to už přehnala.
Ne, já mám staré lidi ráda, celý život jsem s nima vyrůstala. Jenže u starého člověka, už je hranice senility a demence křehká a těžko odhadnutelná. Je to regulerní? Hledě na ty prezidentské preference..těžko. Když si poslechnu své tchány, jde mne šlak trefit. Vždyť ty lidi opije každý rohlíkem. Tři lidi ho musí podpírat, pak si zavolá tři stejné dědky, prý konzilium a ti prohlásí, že je zdravý Větší frašku už by snad těžko někdo vymyslel( jo v Rusku, tam jsou na to experti, výstupy Jelcina mám také ještě v živé paměti ) Mé mámě je 65, ještě před rokem by ho volila...protože on je pro nás, pro důchodce! Teď už sama nevěřícně kroutí hlavou.
napsal(a):
takže nejvíc hlasů by měli takoví jako jeden nejmenovaný bývalý agent StB, třeba, žejo :P.
Noviny vlastněné nejmenovaným estébákem napsaly, že onen nejmenovaný platí na daních cca 130 jednotek, na dotacích pak jeho nejmenovaná firma pobrala asi 180 jednotek. Takže jsem v klidu, protože nejmenovaný by neměl ani jeden hlas!

lesnížínka
napsal(a):
Ne, já mám staré lidi ráda, celý život jsem s nima vyrůstala. Jenže u starého člověka, už je hranice senility a demence křehká a těžko odhadnutelná. Je to regulerní? Hledě na ty prezidentské preference..těžko. Když si poslechnu své tchány, jde mne šlak trefit. Vždyť ty lidi opije každý rohlíkem. Tři lidi ho musí podpírat, pak si zavolá tři stejné dědky, prý konzilium a ti prohlásí, že je zdravý Větší frašku už by snad těžko někdo vymyslel( jo v Rusku, tam jsou na to experti, výstupy Jelcina mám také ještě v živé paměti ) Mé mámě je 65, ještě před rokem by ho volila...protože on je pro nás, pro důchodce! Teď už sama nevěřícně kroutí hlavou.
Máte teda bezva mínění o svých rodičích - "hranice senility a demence křehká a těžko odhadnutelná"... Ví vaše maminka, jaký na ni máte názor?

lesnížínka
napsal(a):
Kastrovali je jako děti, tudíž jejich pohlaví nedozrálo.
To ale neznamená, že nemají žádné pohlaví nebo snad nějaké třetí - kdyby je nevykastrovali, byli by to plnohodnotní muži.
napsal(a):
Máte teda bezva mínění o svých rodičích - "hranice senility a demence křehká a těžko odhadnutelná"... Ví vaše maminka, jaký na ni máte názor?
Samozřejmě, že ví. Doopatrovaly jsme babičku, takže jsme si to vyzkoušely na vlastní kůži. Řekla jsem jí, než toto zažívat s ní, raděj ji umlátím lopatou. Ano, sama už jsem skoro stará, ale dokud si je to člověk schopen uvědomovat, je to ještě dobré. Máma říká: ne, než se do tohoto stavu dostat, radši se zabiju. Nezabijete, přijde to plíživě a už si neuvědomíte, že jste dementní. Bohužel. Ano, já, vy, u kohokoliv z nás to možná už začíná, možná začne zítra...

lesnížínka
napsal(a):
Samozřejmě, že ví. Doopatrovaly jsme babičku, takže jsme si to vyzkoušely na vlastní kůži. Řekla jsem jí, než toto zažívat s ní, raděj ji umlátím lopatou. Ano, sama už jsem skoro stará, ale dokud si je to člověk schopen uvědomovat, je to ještě dobré. Máma říká: ne, než se do tohoto stavu dostat, radši se zabiju. Nezabijete, přijde to plíživě a už si neuvědomíte, že jste dementní. Bohužel. Ano, já, vy, u kohokoliv z nás to možná už začíná, možná začne zítra...
Hmm, jak se říká - odříkaného největší krajíc!
Z legrace tohle říct lze, myslet vážně, že by důchodci neměli mít právo volit ve volbách, to je přes čáru.
napsal(a):
Pokud dobře čtu, o rodičích lesnížínky to nebylo...
Mamince lesnížínky je 65, tam bych ještě demenci nepředpokládala, v tom věku já teprve půjdu do důchodu
Jinak to o té těžko odhadnutelné hranici je bohužel pravda, ať se nám to líbí nebo ne.
napsal(a):
To ale neznamená, že nemají žádné pohlaví nebo snad nějaké třetí - kdyby je nevykastrovali, byli by to plnohodnotní muži.
Je to slovíčkaření o tom kdyby. Ale oni vykastrovaní jsou a nemají pohlaví žádné. Nebo třeba třetí. Můžeme tomu říkat jakkoliv.
Andrýsek3
napsal(a):
Né, né, namícháme to !
Ale voni někerý stejně nechtěj .
https://www.uloz.to/live/!Q7PXhC4pc/ali-mp4.

lesnížínka
napsal(a):
Je to slovíčkaření o tom kdyby. Ale oni vykastrovaní jsou a nemají pohlaví žádné. Nebo třeba třetí. Můžeme tomu říkat jakkoliv.
Slovíčkaření - podle mě mají pohlaví mužské - narodili se jako muži. Podle vaší teorie muž, kluk, který v důsledku nemoci či úrazu přijde o varlata, se stane bezpohlavním?

Terven
napsal(a):
Pokud dobře čtu, o rodičích lesnížínky to nebylo...
Mamince lesnížínky je 65, tam bych ještě demenci nepředpokládala, v tom věku já teprve půjdu do důchodu
Jinak to o té těžko odhadnutelné hranici je bohužel pravda, ať se nám to líbí nebo ne.
Onemocnět může každý a stařecká demence nebo Alzheimer se netýká jen hodně starých lidí, ale klidně šedesátníků.
To přece ale pořád neznamená, že by neměli mít právo volit ve volbách.
napsal(a):
Onemocnět může každý a stařecká demence nebo Alzheimer se netýká jen hodně starých lidí, ale klidně šedesátníků.
To přece ale pořád neznamená, že by neměli mít právo volit ve volbách.
To neznamená. O právu volit jsem nepsala, ani si nemyslím, že by senioři neměli mít právo volit. Já jsem reagovala na to "bezva mínění o rodičích" - nepřišlo mi, že by lesnížínka napsala něco, co by mělo její maminku pohoršit.
Já si existenci stařecké demence uvědomuju, svejm dětem to nezávidím a je mi jasný, že zblbnout může člověk v každém věku, ale mj. díky své práci vím, že ve věku 80+ je to celkem běžná věc, ve věku 60+ ještě nikoli.

lesnížínka
napsal(a):
Tož demokracii bychom už měli, teď ještě nějaké ty demokraty.
lesnížínka
napsal(a):
Není to o věku, ale o rozumu. Ano starý člověk může být dementní, ale ne všichni staří jsou mimo.

sisi58
napsal(a):
Není to o věku, ale o rozumu. Ano starý člověk může být dementní, ale ne všichni staří jsou mimo.
Když je starý člověk dementní natolik, aby nevěděl koho volí, je zpravidla zbaven svéprávnosti a pak ( asi ) nevolí. Podle některých je dementní každý, kdo volí jinak než oni.
Jestli ono to nebude tím, že byli zvyklí, že je předepsáno, koho volit. Jen by to teď chtěli předepisovat oni.
lesnížínka
napsal(a):
Vždyť jsem psala, že máte depresivní myšlení, negativistické, neradostné.
napsal(a):
Slovíčkaření - podle mě mají pohlaví mužské - narodili se jako muži. Podle vaší teorie muž, kluk, který v důsledku nemoci či úrazu přijde o varlata, se stane bezpohlavním?
A žena bez dělohy je co? Taky bez pohlaví? Myslím, že by vám hodně žen vysvětlilo, co jsou a co si myslí, že jste vy.
napsal(a):
Když je starý člověk dementní natolik, aby nevěděl koho volí, je zpravidla zbaven svéprávnosti a pak ( asi ) nevolí. Podle některých je dementní každý, kdo volí jinak než oni.
Jestli ono to nebude tím, že byli zvyklí, že je předepsáno, koho volit. Jen by to teď chtěli předepisovat oni.
A kdo to určí? Ani doktor to zpočátku nepozná, nepozná to ani nejbližší rodina. Často to pozná člověk, který s těmato lidma přichází do kontaktu. Alzheimera jsem dávno předem rozpoznala jak u p.Hapky, tak u p.Fialové Mám na to svědky.
sisi58
napsal(a):
A žena bez dělohy je co? Taky bez pohlaví? Myslím, že by vám hodně žen vysvětlilo, co jsou a co si myslí, že jste vy.
Prosím ještě jednou: kluk, kastrovaný před pubertou, nemá možnost se vyvinout v muže, nemá testosteron. Proto má vysoký hlas, proto nemá ochlupení atd. Žena, je dospělá a dávno hotová bytost. Dívka bez dělohy a vaječníků...taky nejspíš nebude nikdy žena v pravém slova smyslu. Jak se takový člověk cítí, jaké pohlavní určení..netuším, nikoho takového neznám
sisi58
napsal(a):
Jenom trošku poopravím - ženský pohlavní orgán ekvivalentní varlatům u muže je vaječník (ovarium), nikoli děloha.
A ano, žena bez ovarií, je, předpokládám, stále ženou

sisi58
napsal(a):
A že takových žen po této operaci je a mají třeba několik dětí. Nebo třeba žen, které v důsledku rakoviny přišly o prsa, co jsou potom ony? Nestačím se divit

lesnížínka
napsal(a):
A kdo to určí? Ani doktor to zpočátku nepozná, nepozná to ani nejbližší rodina. Často to pozná člověk, který s těmato lidma přichází do kontaktu. Alzheimera jsem dávno předem rozpoznala jak u p.Hapky, tak u p.Fialové Mám na to svědky.
Vy jste je znala osobně?

lesnížínka
napsal(a):
Jste jistě úžasná, ale nevím, co tím chcete říci.
lesnížínka
napsal(a):
Kastrovali je jako děti, tudíž jejich pohlaví nedozrálo.
Jejda, tady se to rozjelo...no, nestačím zírat, zvlášť na příspěvky diskutujících, o nichž jsem si v průběhu let myslela, že jsou více méně normální.
Pro lesní žínku mám záludný dotaz: pokud žena podstoupí kompletní hysterektomii, musí si v dokladech nechat napsat třetí pohlaví? Já jen, že uvažujete nad kastráty muži úplně podobně. oni se narodili jako muži, pokud by to bylo v současnosti, měli by v rodném listě zaškrtnuto muž,.
Místní xenofobie mne opravdu šokuje - to jste fakt nikdo z výše jmenovaných nikdy osobně nemluvil s černochem nebo asiatem, nedej bože s člověkem z Blízkého východu a necháte se krmit tím, co vám předestřou média? Ani na dovolené ne?
Nebo opačně - kdo z vás má konkrétní osobní negativní zkušenost s homosexuálem, černochem, asiatem a pod...doplňte dle libosti?
napsal(a):
Tak si adi budu muset pospisit, aby mi ji nikdo nevyfoukl
No, být vámi, zkusila bych napřet trochu googlit. Za 500 se dají koupit i jiné knihy, možná je lepší si nejprve udělat obrázek.
https://www.sophia.sk/obsah-skoly
https://borovska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=448822
https://www.youtube.com/watch?v=hiDHLbXUl9w
Ale samozřejmě respektuji vaše právo utratit své peníze za co chcete.

Místní xenofobie mne opravdu šokuje - to jste fakt nikdo z výše jmenovaných nikdy osobně nemluvil s černochem nebo asiatem, nedej bože s člověkem z Blízkého východu a necháte se krmit tím, co vám předestřou média? Ani na dovolené ne?
Nebo opačně - kdo z vás má konkrétní osobní negativní zkušenost s homosexuálem, černochem, asiatem a pod...doplňte dle libosti?
Já žádnou xenofobii nikde nevidím, byla řeč o zobrazování historie nebo legend ve filmech, četla jste celou diskuzi? Já nemám s jinými rasami žádný problém.
napsal(a):
Pro Sarah01: a třeba druhý odstavec tohoto příspěvku vám přijde normální?

saola
napsal(a):
A co jako? Jsem nenormální, protože dneska je cool všude cpát černochy?
Jinak ano, černochů pár znám a dokonce jsem s nimi i mluvila. Jeden má i ženu a jak v té pohádce spolu mají čokoládové děti, skvělé děti, očkujeme spolu králíky, jsou velice fajn.
Ale to nemění nic na faktu, že obsazovat černocha do role blonďáka je zvrácenost.
Žena, která si najde bílýho Pepu totiž není nijak méněcenná té, která radši exotiku.
A o to mi jde především. Odmítám se stydět za to, že já jsem bílá a že se mi jako pohlavní partneři líbí bílí lidé. Čím víc mi budete černochy cpát, tím budu proti tomu. Evropa je kontinentem tak nějak přirozeně obývaný lidmi se světlou kůží, kvůli vitamínu D a tak. Nějaká diverzita nebo jak se tomu dneska říká, černý do každé rodiny, no to se na mě nezlobte, to je hnus.
Taky nemůžu za to, že se černoši v Africe poněkud přemnožili, já tam potravinovou pomoc neposílala.
To jsou tedy kecy, Bodlinko, opravdu mne překvapujete - ono totiž hrozně záleží na tom, ve kterém okamžiku se v dějinách ráčíte zastavit a zvolíte si to jako standard. Amerika byla staletí zemí rudých tváří, které Kolumbus překřtil na Indiány, protože nedokázal do té správné Indie jaksi trefit. Takže stejně jako argumentujete bílou Evropou, která bůhví zda vůbec někdy sněhově bílá byla, protože k pohybu národů docházelo vždy, zvlášť po souši z Asie úplně bez problémů, stejně tak můžete říci, že Amerika je tedy zemí Indiánů a ostatní ať koukají vypadnout. naopak KKK to zase pojal po svém a prohlašuje Ameriku za zemi bílých tváří - no, je to o tom výchozím bodu, který si vyberete.
Ad hollywoodské filmy: rasová pestrost obsazení mi nijak nevadí, pokud si režisér přeje, aby byl hlavní hrdina Ježíš Kristus transsexuální černoch na vozíčku (jen příklad), beru to jako uměleckou invenci a nikoliv jako vnucování jiné kultury. Krom toho, jak víte, že to nebyl černoch? Vy jste tehdy žila?
Xenofobně komentovat modely a modelky v reklamních katalozích je dost ubohé. Ale je pravda, že umazané kříže na řeckých chrámech v Lidlu mi hodně vadily, ale to už je něco jiného.

saola
napsal(a):
Možná vám něco říká rasismus naruby...pokud je budou všude cpat, bude to samozřejmě kontraproduktivní. U nás ve městě máme doktora černocha, vynikající odborník mimochodem, další doktoři jsou z Ukrajiny, ze Sýrie, ve firmě taky, nemám problém, jak říkám. Jsou to normální začlenění pracující lidi. Jo, a černoch v Lidlu mi nevadí, po pravdě, já si ho tenkrát v tom letáku ani nevšimla

Taky nemůžu za to, že se černoši v Africe poněkud přemnožili, já tam potravinovou pomoc neposílala.
Já teda kdysi přispívala na adopci malé roztomilé černošské holčičky. Až když dvakrát opakovala devátou třídu, mi došlo, že to nemá smysl. Dnes radsi směřuju pomoc sem k nám, třeba do důchodaku. Spousta lidi vůbec neví, že někteří z klientů DD nedostali vánoční dárek třeba několik let.

saola
napsal(a):
No, být vámi, zkusila bych napřet trochu googlit. Za 500 se dají koupit i jiné knihy, možná je lepší si nejprve udělat obrázek.
Ano, guglila jsem, přesto není na škodu přečíst si něco a udělat si obrázek sám, v knihovně mám takových knih spoustu, třeba se budou někdy hodit i jiným, kdoví.

Až když dvakrát opakovala devátou třídu, mi došlo, že to nemá smysl.
Možná to nemělo smysl u té jedné dívky, nicméně snad se shodneme, že soudit podle jednoho případu je příliš jednoduché (pročež tak lidi často soudí, žejo). Pracuju v organizaci, která zprostředkovává podobnou podporu pro pár set dětí v různých zemích, a musím říct, že většina těch dětí zdárně dostuduje.
Na druhou stranu, u některých zemí je opravdu na první pohled snadné rozeznat tři čtyři faktory v mentalitě těch lidí, které vedly a vedou k extrémní chudobě té země. O to větší pozornost by pak měla pomáhající organizace věnovat tomu, jestli a jak přesně se v té zemi angažovat, co v důsledku té zemi pomůže a co ne, apod. I v těch "marných" zemích se najdou lidi, kteří chtějí a snaží se. Je to dost složitý.
Každopádně pomoc lidem v ČR je v tomhle o dost jednodušší a pro mnohé smysluplnější.

napsal(a):
Až když dvakrát opakovala devátou třídu, mi došlo, že to nemá smysl.
Možná to nemělo smysl u té jedné dívky, nicméně snad se shodneme, že soudit podle jednoho případu je příliš jednoduché (pročež tak lidi často soudí, žejo). Pracuju v organizaci, která zprostředkovává podobnou podporu pro pár set dětí v různých zemích, a musím říct, že většina těch dětí zdárně dostuduje.
Na druhou stranu, u některých zemí je opravdu na první pohled snadné rozeznat tři čtyři faktory v mentalitě těch lidí, které vedly a vedou k extrémní chudobě té země. O to větší pozornost by pak měla pomáhající organizace věnovat tomu, jestli a jak přesně se v té zemi angažovat, co v důsledku té zemi pomůže a co ne, apod. I v těch "marných" zemích se najdou lidi, kteří chtějí a snaží se. Je to dost složitý.
Každopádně pomoc lidem v ČR je v tomhle o dost jednodušší a pro mnohé smysluplnější.
Určitě jsem to nemyslela tak, že to nemá smysl u žádného dítěte. Bohužel to byla kolektivní sbírka a po jejím ukončení (dohodlo se nás takhle společně cca 10 lidí) jsem neměla na to financovat takhle někoho sama. Navíc, přiznám se, byla jsem z té adopce trochu rozčarovana. Pak jsem začala pátrat tady, komu by se dalo pomoct a našlo se toho tolik, že jsem se divila, proč jsem na to nepřišla dřív. Spoustě dětem i dospělým s rakovinou i jinými nemocemi chybí peníze na základní potřeby a péči. Nevím, jestli je jednodušší přispívat tady, ale když vidíte tu radost staré paní po amputaci, když ji přinesete obyčejnýho plyšaka...to prostě nejde vysvětlit.
saola
napsal(a):
A čo ste tým chceli naznačiť ?
Čítali ste ich ?
imho nikto ani netuší kto je tá pani blogerka a po 20rokoch po nej ani pes neštekne, či to bude platiť o Pálešovi ? fakt je, že štatistika je veda, ktorá je nestranná, narába so zadanými údajmi, a či sa to tejto pani páči, alebo nie, v Pálešov prospech...
Saola - Pro lesní žínku mám záludný dotaz: pokud žena podstoupí kompletní hysterektomii, musí si v dokladech nechat napsat třetí pohlaví? Já jen, že uvažujete nad kastráty muži úplně podobně. oni se narodili jako muži, pokud by to bylo v současnosti, měli by v rodném listě zaškrtnuto muž, - narodili se jako muž, tedy budou mít v dokladech muž. Jestli se to dá pak nějak řešit jinak...znáte nějakého eunucha? Já jsem mluvila o eunuších, ne člověku, který přišel o varlata jako dospělý, ať už kvůli nemoci, úrazu atd. Tito lidé, samozřejmě berou hormony uměle, jakož i ženy, což byla vaše otázka(tedy pokud chtějí) Nejsem si jistá, to vážně nevím, ale pohlavní hormony (a jejich množství) nejspíš formují i mozek člověka, tedy to, jak se cítí(muž-žena) Žena, na niž 20let působily ženské pohlavní hormony se asi bude pořád cítit jako žena, i když o pohlavní orgány přijde. U eunuchů nepůsobí hormony už žádné, možná si taky můžou vybrat, jak se cítit. Nevím, jestli ve světě někde eunuchové jsou, snad by nám vysvětlili, takhle jsou to jen dohady..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Já mám tři velice negativní osobní zkušenosti s Romy. Jedno okradení v tramvaji čtyřmi hnědočechy, kdy využili, že mám dítě v náručí a sevřeli mě do kleští a odřízli kabelku. Stále jsem nebyla rasista, zloději jsou i mezi bílými, že. Tak jsem po letech jedné slušně vypadající romské rodině (4 děti) půjčila byt, protože by prý jinak spali na ulici. Zničili ho, odešli někam jinam aniž by cokoliv řekli, nebo uhradili. Nemusíte mi psát, že půjčit byt cik... může jenom blbec. Teď už to taky vím. Do třetice - týrání vodícího psa a tahanice po soudech. Už nikdy více!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
saola
napsal(a):
Jejda, tady se to rozjelo...no, nestačím zírat, zvlášť na příspěvky diskutujících, o nichž jsem si v průběhu let myslela, že jsou více méně normální.
Pro lesní žínku mám záludný dotaz: pokud žena podstoupí kompletní hysterektomii, musí si v dokladech nechat napsat třetí pohlaví? Já jen, že uvažujete nad kastráty muži úplně podobně. oni se narodili jako muži, pokud by to bylo v současnosti, měli by v rodném listě zaškrtnuto muž,.
To předchozí byla moje reakce na dotaz jestli má někdo osobní negativní zkušenost s menšinami tmavší pleti.

lesnížínka
napsal(a):
Saola - Pro lesní žínku mám záludný dotaz: pokud žena podstoupí kompletní hysterektomii, musí si v dokladech nechat napsat třetí pohlaví? Já jen, že uvažujete nad kastráty muži úplně podobně. oni se narodili jako muži, pokud by to bylo v současnosti, měli by v rodném listě zaškrtnuto muž, - narodili se jako muž, tedy budou mít v dokladech muž. Jestli se to dá pak nějak řešit jinak...znáte nějakého eunucha? Já jsem mluvila o eunuších, ne člověku, který přišel o varlata jako dospělý, ať už kvůli nemoci, úrazu atd. Tito lidé, samozřejmě berou hormony uměle, jakož i ženy, což byla vaše otázka(tedy pokud chtějí) Nejsem si jistá, to vážně nevím, ale pohlavní hormony (a jejich množství) nejspíš formují i mozek člověka, tedy to, jak se cítí(muž-žena) Žena, na niž 20let působily ženské pohlavní hormony se asi bude pořád cítit jako žena, i když o pohlavní orgány přijde. U eunuchů nepůsobí hormony už žádné, možná si taky můžou vybrat, jak se cítit. Nevím, jestli ve světě někde eunuchové jsou, snad by nám vysvětlili, takhle jsou to jen dohady..
Eunuši - nevíme, jak se cítili, ale jen takový jeden příklad eunucha z Číny a kam to dotáhl - nechce se mi to hledat, tak jen ve zkratce - asi v 15. století se eunuch na čínském císařském dvoře vypracoval na velitele flotily lodí, které z Číny vypluly objevovat svět. Ten se jistě musel cítit jako muž a ostatní ho tak museli respektovat, protože těžko by poslouchali nějakého bezpohlavního slabocha.

lesnížínka
napsal(a):
Ne, jak jsem psala, koukám na telku a z vyjadřování toho člověka to poznáte, pokud víte.
U nás ordinuje doktorka, která stanovuje diagnózu v okamžiku, kdy je pacoš teprve ve dveřích. To vy jste lepší.
napsal(a):
Eunuši - nevíme, jak se cítili, ale jen takový jeden příklad eunucha z Číny a kam to dotáhl - nechce se mi to hledat, tak jen ve zkratce - asi v 15. století se eunuch na čínském císařském dvoře vypracoval na velitele flotily lodí, které z Číny vypluly objevovat svět. Ten se jistě musel cítit jako muž a ostatní ho tak museli respektovat, protože těžko by poslouchali nějakého bezpohlavního slabocha.
Ježíš, co mi to podsouváte?(já vím, že kdo přijde pozděj, všechno to, co nakvokáme nečte) Já eunuchy jmenovala jako příklad třetího pohlaví (prý se tam řadí, na mne někde vyskočilo) Nikdy bych neřekla a nemyslela si, že jsou to méněcenní lidé! Na to jsou tu jiní experti. Jinak...viděla jsem kdysi britský dokument o lidech, kteří se narodili s dvojakým pohlavím a rodiče za ně vybrali, co tedy budou. Samozřejmě z těch, u kterých se netrefili do identity, udělali nešťastné lidi. Bylo mi jich strašně líto, co si museli procházet, než jim někdo povolil reoperaci atd. Teď už se prý čeká tuším do nějakých 6 let, než s jistotou dítě ví, co je.
napsal(a):
U nás ordinuje doktorka, která stanovuje diagnózu v okamžiku, kdy je pacoš teprve ve dveřích. To vy jste lepší.
Děkuju Ne, teď vážně. Asi každý člověk má nějakou schopnost. Někdo je vnímavý k lidem a psům, někomu jde skvěle matika, někdo je dobrý řidič. Já o vašich schopnostech nijak nepochybuju, protože vás neznám.

lesnížínka
napsal(a):
Ne, jak jsem psala, koukám na telku a z vyjadřování toho člověka to poznáte, pokud víte.
A ti svědci, to jsou doktoři, kteří vám to potvrdili?
Jako nezlobte se na mě, ale určovat diagnózu přes obrazovku, to nemyslíte vážně, že ne?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To předchozí byla moje reakce na dotaz jestli má někdo osobní negativní zkušenost s menšinami tmavší pleti.
Určitě nějakou také, ale u nás není kriminalita téměř žádná a pokud, tak je to půl napůl. Třeba s tím bytem. My ho pronajímali ve velkém městě 3x. Mladý muž, pár v důchodu, smíšený pár(žena Romka). Pouze poslední pár byt odevzdal v normálním stavu, po těch prvních dvou to bylo na totální rekonstrukci
napsal(a):
Jako nezlobte se na mě, ale určovat diagnózu přes obrazovku, to nemyslíte vážně, že ne?
Ještě jednou. Příklad: pan Hapka byl v televizi, nějaký rozhovor s ním. Říkám: má alzheimera(proto a proto) Za nějaký ten měsíc vyšla zpráva, že bohužel má alzheimera. Omlouvám se, pokud jsem to nějak dostatečně nevyjádřila. Jak víme, přes obrazovku je zkrácený psaný text, někdy těžké přebrat. Kdybych měla povypisovat všechny své myšlenkové pochody, nestačila by kapacita diskuse Já neumím právě mluvit stručně. Když to pak někdy chci stručně napsat, možná vznikne pro ostatní slátanina
napsal(a):
Mimochodem...u nás ordinují jenom takoví doktoři Takže my jsme už vytrénovaní a rovnou si diagnozy určujem sami(smajlík už mi to v opravě nepustí).
napsal(a):
Jsou diagnózy, převážně psychiatrické, které zasvěcený člověk pozná zejména z mluvené řeči - tedy klidně i přes obrazovku. Pojmout podezření na počínajícího Alzheimera na základě rozhovoru mi nepřipadá nikterak nemožné.
Ajajaj. Přispívám sem málokdy a většinou mám chuť toho nechat už úplně, ale tady mi to (hloupé, jám vím) nedá se nepodělit o vtip, na který si při čtení podobných debat vždycky vzpomenu. Je to kreslená anekdota, kdy chlap otevírá dveře bytu, za dveřmi stojí další dva a jeden má u pusy bublinu s textem: "Dobrý den, my jsme dva homosexuálové a přišli jsme vám rozvrátit rodinu." Myslím, že celou absurditu vykresluje docela věrně aneb rodinu ohrožuje leccos počínaje ekonomickou situací přes sobectví a konzumnost až po mladé sekretářky a asistentky, které se v minisukních vlní před zákonitými choti s druhou mízou, ale nepřišla jsem na způsob, jakým mou rodinu ohrožuje fakt, že kolega Karel žije s účetním Petrem místo s prodavačkou Lídou.
Pro zvídavé doporučují následující odkaz: https://en.wikipedia.org/wiki/Moral_panic Mimo jiné se při studiu tohoto tématu dočtete o tom, za jak nesmírné nebezpečí se plus mínus 30 let zpátky považovaly sekty uctívající Satana, jak médii běžely příběhy a vyprávění "přeživších svědků" o černých mších, orgiích, únosech a obětování nemluvňat, jak byli v nejednom procesu lidé souzeni za únosy, zneužívání a vraždy... aby se nakonec ukázalo, že prakticky nic z toho nebylo prokázáno a že za spoustou domnělých zločinů stály falešné vzpomínky, které si lidé pod vlivem podobných zkazek vytvořili tak, že tomu i sami věřili.
P.S. Chodím na pejskařský a rodinný web a kromě jiných věcí mají společnou i častou vzájemnou nenávist. Na serverech o dětech se o pejskařích běžně mluví jako o cvocích, co si pořizují psy místo zakládání rodiny a upřednostňují psy před lidmi. Když si tak vzpomenu na zdejší diskuse, kde se spousta lidí doznala k tomu, že děti nemá/nechce/neplánuje (aby nedošlo k omylu, plně toto rozhodnutí podporuji, na to má každý své nezadatelné právo), zatímco život bez psa si neumí představit, tak si myslím, že by z toho šlo vytvořit slušnou morální paniku o tom, že za krizí rodiny stojí milovníci psů...

Gerhild, na této diskuzi jsem několikátý den, a snad nikdo nepsal, že jeho rodinu ohrožují homosexuálové. Nečetla jste nějakou jinou diskuzi? Nebo líp - četla jste vůbec tuto diskuzi?
Četla. Dávám vám za pravdu, doslova to tu nezaznělo, zaznívají tu jen podobné argumenty, jaké jsou slyšet při podobných debatách spolu s tímto - homosexuálové můžou za AIDS, homosexualita se propaguje a staví na odiv, člověk je dnes nucen stydět se za to, že je hetero atd. I já jsem psala, že mi to asociuje tenhle obrat, ne že tu o tom kdokoli píše. Občas si myslím, že je to kvůli tomu, že tady povícero lidí psalo už dřív o tom, že rodinu nemají a nechtějí a že o lidstvu jako celku si nemyslí nic pěkného, ale nás dětných to taky je pár, takže to bude nejspíš můj jen dojem kombinovaný s mým sklonem k jedovatosti :)
Zkrátka si jen nemyslím, že tím, že se o něčem mluví a píše, se z toho stává propagace a vnucování. Mluví a píše se o tom, co je nezvyklé, skandální, děsivé... a reálný život je někde úplně jinde. Poznala jsem dost homosexuálních a trans lidí a drtivá většina o svém soukromí mluvila stejně hodně/málo jako kdokoli jiný. A přinejmenším zpočátku měli zpravidla problém o tom mluvit i jen se svými nejbližšími. Pokud někdo exhibuje v médiích, je to o jeho exhibicionismu, ne o jeho orientaci.
Podobně jako se v televizi nemluví o tom, že Karel a Franta bydlí dvacet let vedle sebe a Karel Frantovi půjčuje motorovou pilu a Franta Karlovi nechává každý rok část úrody jablek. Když Karel Frantu tou motorovkou naporcuje, tak se to holt do televize dostane, ale to neznamená, že se víc sousedů vzájemně masakruje, než jich žije v klidu vedle sebe.
Gerhild
napsal(a):
Četla. Dávám vám za pravdu, doslova to tu nezaznělo, zaznívají tu jen podobné argumenty, jaké jsou slyšet při podobných debatách spolu s tímto - homosexuálové můžou za AIDS, homosexualita se propaguje a staví na odiv, člověk je dnes nucen stydět se za to, že je hetero atd. I já jsem psala, že mi to asociuje tenhle obrat, ne že tu o tom kdokoli píše. Občas si myslím, že je to kvůli tomu, že tady povícero lidí psalo už dřív o tom, že rodinu nemají a nechtějí a že o lidstvu jako celku si nemyslí nic pěkného, ale nás dětných to taky je pár, takže to bude nejspíš můj jen dojem kombinovaný s mým sklonem k jedovatosti :)
Zkrátka si jen nemyslím, že tím, že se o něčem mluví a píše, se z toho stává propagace a vnucování. Mluví a píše se o tom, co je nezvyklé, skandální, děsivé... a reálný život je někde úplně jinde. Poznala jsem dost homosexuálních a trans lidí a drtivá většina o svém soukromí mluvila stejně hodně/málo jako kdokoli jiný. A přinejmenším zpočátku měli zpravidla problém o tom mluvit i jen se svými nejbližšími. Pokud někdo exhibuje v médiích, je to o jeho exhibicionismu, ne o jeho orientaci.
Podobně jako se v televizi nemluví o tom, že Karel a Franta bydlí dvacet let vedle sebe a Karel Frantovi půjčuje motorovou pilu a Franta Karlovi nechává každý rok část úrody jablek. Když Karel Frantu tou motorovkou naporcuje, tak se to holt do televize dostane, ale to neznamená, že se víc sousedů vzájemně masakruje, než jich žije v klidu vedle sebe.
Souhlasím, pěkně napsáno.
napsal(a):
Co asi tak může znamenat poznámka "né bez rozumného zastropování"?
Teda vlastně nevím jestli víte co to znamená...
Terven
napsal(a):
Jenom trošku poopravím - ženský pohlavní orgán ekvivalentní varlatům u muže je vaječník (ovarium), nikoli děloha.
A ano, žena bez ovarií, je, předpokládám, stále ženou
Njn, beru to tak, že ani jeden už nemůže mít potomky. I když, myslíte, že by žena bez vaječníků nemohla být uměle oplodněná? Bez dělohy by to nešlo určitě. Vy jste z oboru, tak jak to je?
napsal(a):
Já žádnou xenofobii nikde nevidím, byla řeč o zobrazování historie nebo legend ve filmech, četla jste celou diskuzi? Já nemám s jinými rasami žádný problém.
Já bych to napsala ještě trošku jinak. Já nemám s slušnými lidmi jiných ras žádný problém.

pan Brouček
napsal(a):
Co asi tak může znamenat poznámka "né bez rozumného zastropování"?
Teda vlastně nevím jestli víte co to znamená...
To jsem ráda, že jste se k tomu vrátili. Takže vysokoškoláky mezi 18-26 rokem byste z voleb vyloučil? Zatím totiž do systému nepřispěli ničím, jen brali. Oni totiž neberou jen nepřizpůsobiví voliči.( A to někteří rádobypolitikové navrhovali hlasovací právo od 16. Proč asi? Oni ti náctiletí jsou nejsnáze manipulovatelní. Stačí fialové číro.).

Pan Brouček : Jak byste rozhodl tady? : Matka v důchodu živí ( šatí, ubytovává...) svého vysokoškolsky vzdělaného syna ( je mu 30 let ). On se stále ještě rozlíží, co by ho tak bavilo, co by mohl dělat, aby dělat nemusel. Hlasovací právo by měla ona, nebo on ?
napsal(a):
Nejlepší jsou posudkoví doktoři, ti pacienta ani nevidí a ví, jaký stupeň postižení má nebo že s nemocí, se kterou marodí, může klidně do práce. Vlastní zkušenost.
sisi58
napsal(a):
Njn, beru to tak, že ani jeden už nemůže mít potomky. I když, myslíte, že by žena bez vaječníků nemohla být uměle oplodněná? Bez dělohy by to nešlo určitě. Vy jste z oboru, tak jak to je?
Žena bez vaječníků může být uměle oplodněná jedině pomocí darovaného vajíčka, čili potomek nebude její vlastní.

Gerhild
napsal(a):
Nevadí mi homosexuálové. Znala jsem jich - a znám - pár dost dobře. Ti, které jsem znala byli fajn. ( Vadilo mi to u slečny, pokud si myslela, že bych mohla být objektem její náklonosti, pravda, té jsem se radši vyhnula ). A když jsme se dozvěděly, že ten pěkný chlap, který se postaví na jeviště, otevře pusu a ženský v hledišti učůrávají, žije s přítelem...Dost šok. Žili u nás v domě a nikdo je nediskriminoval.
Ale vadí mi jejich pochody městem. Proč? V naší společnosti mají plná práva na svůj soukromý život a netřeba to vyřvávat v ulicích.
Nikdo nesvolává k podobným pochodům heterosexuály. Tak proč homo? Vždyť se tím sami vyčleňují.
Dasvo
napsal(a):
...v případě, že nemá vlastní zamražená vajíčka nebo embrya!
Jasně, čekala jsem, že mě někdo doplní
Tipuju, že většinou nemá. U žen ve fertilním věku se vaječníky téměř vždy odstraňují z důvodů vážné nemoci nebo akutních problémů, tam moc prostoru na odběr vajíček nebude. Ono to není jen tak, nejde to kdykoli a bez hormonální přípravy.

Terven
napsal(a):
Jsou diagnózy, převážně psychiatrické, které zasvěcený člověk pozná zejména z mluvené řeči - tedy klidně i přes obrazovku. Pojmout podezření na počínajícího Alzheimera na základě rozhovoru mi nepřipadá nikterak nemožné.
Vy jste tipuju lékařka, tak už určitě víte. Já jsem sice s psychiatrickými pacienty do styku přišla, ale vůbec bych si netroufla odhadovat...snad jen vzdáleně podle vnějších projevů bych poznala Parkinsona, ti lidi mi zůstanou v paměti.
napsal(a):
Vy jste tipuju lékařka, tak už určitě víte. Já jsem sice s psychiatrickými pacienty do styku přišla, ale vůbec bych si netroufla odhadovat...snad jen vzdáleně podle vnějších projevů bych poznala Parkinsona, ti lidi mi zůstanou v paměti.
Nejsem lékařka, a jasně, že nelze stanovit diagnózu přes televizní obrazovku. Ale pokud shlédnu rozhovor s nějakou osobností, tak podle jistých indicií mohu pojmout podezření, což se stalo lesnížínce...no a pak byla diagnóza veřejně potvrzena, čili rozpoznala.
Alzheimerova choroba se v počátcích mj. vyznačuje i typickými problémy s řečí.

napsal(a):
Nevadí mi homosexuálové. Znala jsem jich - a znám - pár dost dobře. Ti, které jsem znala byli fajn. ( Vadilo mi to u slečny, pokud si myslela, že bych mohla být objektem její náklonosti, pravda, té jsem se radši vyhnula ). A když jsme se dozvěděly, že ten pěkný chlap, který se postaví na jeviště, otevře pusu a ženský v hledišti učůrávají, žije s přítelem...Dost šok. Žili u nás v domě a nikdo je nediskriminoval.
Ale vadí mi jejich pochody městem. Proč? V naší společnosti mají plná práva na svůj soukromý život a netřeba to vyřvávat v ulicích.
Nikdo nesvolává k podobným pochodům heterosexuály. Tak proč homo? Vždyť se tím sami vyčleňují.

"Nikdo nesvolává k podobným pochodům heterosexuály. Tak proč homo? Vždyť se tím sami vyčleňují"
fakt nevíš?
pokud se někomu bude zdát níže uvedený odkaz mimo, tak nikoliv:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Volebn%C3%AD_pr%C3%A1vo_%C5%BEen.
napsal(a):
"Nikdo nesvolává k podobným pochodům heterosexuály. Tak proč homo? Vždyť se tím sami vyčleňují"
fakt nevíš?
Přesně tohle mne u příspěvku Orionky napadlo, jen jsem už neměla čas se vyjadřovat.

napsal(a):
fakt nevíš?
Ok, a za to tedy ještě bojují?
https://cs.wikipedia.org/wiki/LGBT_pr%C3%A1va_v_%C4%8Cesku.

napsal(a):
fakt nevíš?
To mě opravdu připadá mimo. Ženy to volební právo neměly. Ale chodí snad demonstrovat dnes, kdy ho mají? Je snad volební právo upíráno přiznaným homosexuálům? Nebo jiné? Jak jsem psala výš - znám pár homosex., žijí normálním životem, nikdo po nich kameny nehází, v zaměstnání je nikdo nešikanuje ( jeden mi dělal vedoucího ) ač to o nich všeobecně vědí.
(Nebo si myslíte, že by ženy to volební právo mít neměly?) Jejich pochody jsou kontraproduktivní, protože vzbuzují nesouhlas. Jinak zkuste svolat pochod heterosexuálních dvojic. Přidám se a budu skandovat : Já jsem heterooooo.
Vašemu příměru nerozumím.

Vašemu příměru nerozumím
čemu?
Homosexuálové měli (vždyť byli mimo zákon) a mají (pokud se budeme vyjadřovat k onomu konkrétnímu výše zmiňovanému pochodu) stejná práva jako heterosexuálové?

napsal(a):
Vašemu příměru nerozumím
čemu?
Homosexuálové měli (vždyť byli mimo zákon) a mají (pokud se budeme vyjadřovat k onomu konkrétnímu výše zmiňovanému pochodu) stejná práva jako heterosexuálové?
Nemají stejná práva jako heterosexuálové?

napsal(a):
Vašemu příměru nerozumím
čemu?
Chodí dnes snad ženy demonstrovat za volební právo?
Že dva homosexuálové-muži nemohou porodit dítě? (V tom jim žádný pochod nepomůže) Ženy můžou - těm v tom nikdo nebrání. Nemají snad volební právo?
Ale uznávám, že mám v této problematice "mezery ve vzdělání". Ona mě sexuální orientace lidí okolo moc nebere. ( Vyjímkou byl onen divadelník - to nám fakt bylo líto, že ho ženy nezajímají
).

"Chodí dnes snad ženy demonstrovat za volební právo?"
ony ho nemají?
"Že dva homosexuálové-muži nemohou porodit dítě? (V tom jim žádný pochod nepomůže"
on tam někdo pochodoval za právo porodu mužů?
ony heteropáry nemohou adoptovat dítě?
homopáry mohou uzavřít sňatek?
...

napsal(a):
Vašemu příměru nerozumím
čemu?
A nemají snad?
Holt že se dvě osoby stejného pohlaví nemohou rozmnožovat, to naše pozemské zákony těžko změní.

napsal(a):
A nemají snad?
Holt že se dvě osoby stejného pohlaví nemohou rozmnožovat, to naše pozemské zákony těžko změní.
Nemají, ale podruhé za sebou stejný příspěvek fakt psát nebudu...
napsal(a):
A nemají snad?
Nemohou se rozmnožovat mnohdy ani dva heterosexuální páry. Proč se to tedy snažíme řešit? Když se oháníte pozemskými zákony, tak asi pán Bůh nechce, aby určití dva lidé měli děti, ne? Jinak by jim je přeci dal. Aleapoň to slyším kolem: jestli pán Bůh dá, budou mít děti...

lesnížínka
napsal(a):
Nemohou se rozmnožovat mnohdy ani dva heterosexuální páry. Proč se to tedy snažíme řešit? Když se oháníte pozemskými zákony, tak asi pán Bůh nechce, aby určití dva lidé měli děti, ne? Jinak by jim je přeci dal. Aleapoň to slyším kolem: jestli pán Bůh dá, budou mít děti...
To je zase demagogie! Dva gayové se rozmnožovat nemohou. Dvě lesby ano, ale ne spolu, potřebují k tomu produkt samce. Heterosexuální pár se rozmnožovat může, protože produkuje vajíčka i spermie. A proto se tento pár léčí, proto se problém neplodnosti heteropáru řeší.

lesnížínka
napsal(a):
Demagogie je pro vás to, s čím nesouhlasíte? Byla to odpověď na Bodlinku, na její, pozemské zákony". Jsem ráda, že ani jedny neřídíme my, lidé...
Žádnou léčbou nevytvoříte embryo ze dvou spermií nebo ze dvou vajíček. Prostě to nejde a nikdy to nepůjde.
Takže homosexuálové, co jim vadí, že se stejným pohlavím se nemůžou množit, si můžou jít stěžovat třeba na lampárnu, ale nic se s tím dělat nedá, no. Sorry jako.

napsal(a):
"Chodí dnes snad ženy demonstrovat za volební právo?"
ony ho nemají?
"Že dva homosexuálové-muži nemohou porodit dítě? (V tom jim žádný pochod nepomůže"
on tam někdo pochodoval za právo porodu mužů?
ony heteropáry nemohou adoptovat dítě?
homopáry mohou uzavřít sňatek?
...
A mohou heteropáry uzavřít registrované partnerství? Každému co jeho jest.
Btw : Nevidím mezi registr. part. a manž. zas takový rozdíl.( Ale nejsem právník )
Snad v kostele?

lesnížínka
napsal(a):
Demagogie je pro vás to, s čím nesouhlasíte? Byla to odpověď na Bodlinku, na její, pozemské zákony". Jsem ráda, že ani jedny neřídíme my, lidé...
Ale vůbec ne. Demagogie je pro mě v tomto případě srovnávání hetero a homo párů.Těžko může Bůh dát homo párům vlastní dítě, když k tomu ani nemají hardware.

napsal(a):
A mohou heteropáry uzavřít registrované partnerství? Každému co jeho jest.
Btw : Nevidím mezi registr. part. a manž. zas takový rozdíl.( Ale nejsem právník )
Snad v kostele?
Orionko, ten rozdíl snad není problém si jedním kliknutím zjistit...a pak vidět nebo nevidět
A za druhé, otázka stojí opačně - proč jako zavádět nějaké r.p., když tady máme institut manželství.

napsal(a):
Orionko, ten rozdíl snad není problém si jedním kliknutím zjistit...a pak vidět nebo nevidět
A za druhé, otázka stojí opačně - proč jako zavádět nějaké r.p., když tady máme institut manželství.
Ze dvou důvodů:
a) manželství není jen institut, ale pro věřící i svátost. ti by vás hnali, kdybyste chtěl mít manželství pro osoby stejného pohlaví
b) registrované partnerství je jako manželství ve všech důležitých ohledech, které lidi, co spolu žijí, mohou zajímat - mohou si spolu vzít hypotéku, dědit po sobě, když se jednomu něco stane, v nemocnici tomu zdravému řeknou, co je tomu druhému a pustí ho na návštěvu na jipku.
Ale registrované partnerství nedává možnost adopce dětí.
A to je dobře. Dobře si pamatuju, jak, když se řešilo registované partnerství, všude bylo nebojte se, oni chtějí jen tohle - dědictví, návštěvy ve špitále - a nejde jim o adopci dětí.
A hu, už to tady máme.
No a nezlobte se na mě, ale mě představa homo rodiny s dětmi připadá stejně úchylná jako sex se zvířaty.
napsal(a):
Pan Brouček : Jak byste rozhodl tady? : Matka v důchodu živí ( šatí, ubytovává...) svého vysokoškolsky vzdělaného syna ( je mu 30 let ). On se stále ještě rozlíží, co by ho tak bavilo, co by mohl dělat, aby dělat nemusel. Hlasovací právo by měla ona, nebo on ?
Já nechci přece nic rozhodovat, natož tady řešit případ od případu.
To nechápete že se bavím principu, kdy všichni lidé by prostě neměli u voleb stejnou váhu hlasu, a některé skupiny by mohli být úplně bez volebního práva? To je otázka toho jak to přesně nastavit - koeficienty, stropy apod., ale jako zásadní vidím přispívání do systému.
Dokud bude 80% jen rozhodovat a zbývajících 20% to bude platit, nebude to nikdy fungovat.
A důchodci? Ti mají svoje přispění do systému (většinou) splněno, ale přesto by volit neměli, ale z úplně jiného důvodu.
Jsou totiž nejovlivnitelnější a nejprodejnější skupinou, ve které se navíc snoubí senilita se stařeckou demencí. Proč myslíte, že prodejci různých hrnců, parních čističů, či dek za desítky tisíc cílí právě na ně? To samé podomní prodejci atd. Prostě mysl už neslouží, a velmi vysoké procento se s jistotou nedožije ani konce volebního období...
Když se tady pořád dokola bavíte o právech, jediná práva která mají ve společnosti platit, jsou práva občanská. Žádné zákony by se neměli dělat pro cikány, pro homoděje, pro muslimy, či jakoukoliv jinou skupinu.
Všechny zákonu musejí být pro občany státu. I deviant má právo se oženit a mít třeba děti, tak kde je problém? Že si chce vzít chlap chlapa? Nebo chlap kozu? Proboha proč?
Tahle pozitivní diskriminace na základě barvy, rasy, sex.deviace, či vyznání je fakt k zblití.

"manželství není jen institut"
manželství JE instituce, tečka.
"ale pro věřící i svátost"
A?!
Věřící nechť si na cokoliv nahlížejí jak chtějí, a ať si to taky nechají...hlavně aby se tak i chovali...
"Ale registrované partnerství nedává možnost adopce dětí.
A to je dobře"
Aha, takže dobrým rodičem může být jenom a pouze ten, který s prominutím šoustá s opačným pohlavím (a ještě lépe věřící, ne..). Podstatu rodičovství vnímám pravda někde jinde, ale taky tomu nemusím rozumět, že...
Super pohled, tak to zkus vysvětlit těm biologickým potomkům těch super heterorodičů v dětských domovech, týraných, zneužívaných, nemilovaných, přežívajících...i zabitých...

pan Brouček
napsal(a):
Když se tady pořád dokola bavíte o právech, jediná práva která mají ve společnosti platit, jsou práva občanská. Žádné zákony by se neměli dělat pro cikány, pro homoděje, pro muslimy, či jakoukoliv jinou skupinu.
Všechny zákonu musejí být pro občany státu. I deviant má právo se oženit a mít třeba děti, tak kde je problém? Že si chce vzít chlap chlapa? Nebo chlap kozu? Proboha proč?
Tahle pozitivní diskriminace na základě barvy, rasy, sex.deviace, či vyznání je fakt k zblití.
A nezdá se vám, že si odporujete. Všichni by měli mít stejná občanská práva, jen důchodcům byste to základní občanské právo vzal? Oni nejsou občané?
A co se ovlivnitelnosti týče - skupina mezi těmi 18-20 je manipulovatelná daleko víc.
Končím, vždyť je to pořád dokola to samé.
Pustila jsem si tuhle AZ kvíz. Stáli tam vedle sebe dva vysokoškoláci, jeden matematik, druhý studoval jazyky. Na absolutně triviální otázky neuměli odpovědět - neměli po ruce strýčkovu
klávesu : Co chrání srdce a plíce na písmena HK ? Nevím, nevzpomenu si...No přece hrudní koš. Vždyť oni jsou bez gůglu úplně nemožní, jak nemají tlačtko jsou vedle.
Chlap chlapa si vzít může, ale bude to reg.part. Jak napsala Bodl. je to záležitost církví, ne státu.
A ještě jeden rozdíl : Důchodci se masově naučili počítače ovládat, museli, protože dnešní důchodci před odchodem do důchodu běžně na počítačích pracovali. Ale zachovali si schopnost myšlení.
Ti nejmladší sice umí používat počítače, ale myslet se nenaučili.
A jen vám dám ještě jednu historku : Sešli se dva chlapi v hospodě. Ten mladší položil vedle půllitru mobilní telefon, starší ho tak nějak poslal...dej ten mobil...Odpověď byla : Já musím, řídím firmu o šesti lidech. Já řídil firmu o stu a mobilní telefony nebyly !
pan Brouček
napsal(a):
Já nechci přece nic rozhodovat, natož tady řešit případ od případu.
To nechápete že se bavím principu, kdy všichni lidé by prostě neměli u voleb stejnou váhu hlasu, a některé skupiny by mohli být úplně bez volebního práva? To je otázka toho jak to přesně nastavit - koeficienty, stropy apod., ale jako zásadní vidím přispívání do systému.
Dokud bude 80% jen rozhodovat a zbývajících 20% to bude platit, nebude to nikdy fungovat.
A důchodci? Ti mají svoje přispění do systému (většinou) splněno, ale přesto by volit neměli, ale z úplně jiného důvodu.
Jsou totiž nejovlivnitelnější a nejprodejnější skupinou, ve které se navíc snoubí senilita se stařeckou demencí. Proč myslíte, že prodejci různých hrnců, parních čističů, či dek za desítky tisíc cílí právě na ně? To samé podomní prodejci atd. Prostě mysl už neslouží, a velmi vysoké procento se s jistotou nedožije ani konce volebního období...
Jste hnusný a doufám, že až budete důchodce, zůstanete sám a ani pes po vás neštěkne! A ani ta volební komise vás, jako nemocného na lůžku, nenavštíví! Chudáci vaši rodiče.
napsal(a):
"manželství není jen institut"
manželství JE instituce, tečka.
"ale pro věřící i svátost"
A?!
Věřící nechť si na cokoliv nahlížejí jak chtějí, a ať si to taky nechají...hlavně aby se tak i chovali...
"Ale registrované partnerství nedává možnost adopce dětí.
A to je dobře"
Aha, takže dobrým rodičem může být jenom a pouze ten, který s prominutím šoustá s opačným pohlavím (a ještě lépe věřící, ne..). Podstatu rodičovství vnímám pravda někde jinde, ale taky tomu nemusím rozumět, že...
Super pohled, tak to zkus vysvětlit těm biologickým potomkům těch super heterorodičů v dětských domovech, týraných, zneužívaných, nemilovaných, přežívajících...i zabitých...
Pravdu díš
A ještě k tomu dodám: opravdu nechápu, proč někomu vadí adopce homopáry? Pokud chtějí adoptovat děti, asi je chtějí. Kolik párů hetero a znám jich dost, mají děti víceméně omylem a nějak se z nich blahem netetelí. O těch rozvedených, co si je přehazují jak horký brambor, protože do nového života ty staré děti tak nějak už nepatří...ani nemluvím. Ale jsou z hetero rodiny, tak přece super A děti, které jsou v ústavech a nikdo je nechce...proč by je homo páry nemohly adoptovat? A další věc je: děti lesbiček, které si pořídí spolu(za přispění kamarádů) a v případě úmrtí matky, se o, svoje" dítě handrkují s příbuzenstvem, protože ho nemůžou adoptovat. To se vám zdá správné? Nemusíte to brát z pohledu té druhé, kterou očividně nesnášíte, ale z pohledu malého děcka, kterému umře máma a od druhé nejbližší osoby ho odtrhnou...Nevím, jestli je ten poslední příklad ještě aktuální, protože se to mělo měnit a nezachytila jsem, jestli změnilo?
sisi58
napsal(a):
Jste hnusný a doufám, že až budete důchodce, zůstanete sám a ani pes po vás neštěkne! A ani ta volební komise vás, jako nemocného na lůžku, nenavštíví! Chudáci vaši rodiče.
Sisi nezlobte se, ale tyhle vaše výkřiky...Prostě to tak je. Můžete si stáří idealizovat jak chcete, ale je na ho.no Nikoho z nás nemine(tedy pokud vůbec dožijem) ale nebudu se na něj dívat naivně a myslet si, že všichni budou ze staré báby na větvi. Mám staré lidi opravdu ráda, sousedům nosím kytky ze zahrady, trhám na výletech bylinky, podám pomocnou ruku. Zdravím a s každým prohodím pár vět. Opravdu si nemyslím, že jsou nějací bl.bci méněcenní. Ale prostě ty mentální schopnosti už jdou pak rapidně dolů a je dobré si to přiznat. Jak se tady rozebíralo, jak se pozná počínající demence? Je to i ztráta sebereflexe, kterou nám už nějaký ten pátek předvádějí na hradě.

Vzala jsem to je namátkou : Prof. Pirk - 69, T. Halík - 70, J. Petránek - 86, K. Schwarz...- 81,
J. Suchý - 86, J. Molavcová - 68, P. Zedníček - 68, J. Dvořák - 75 let, I. Mládek - 75 let, Petr Janda - 75, P. Rychetský - 74, V. Klaus - 76 - a dost, už mě to nebaví.
Komu z nich byste vzala hlasovací právo - všichni jsou v důchodovém věku. B.lbost, že ?
Nebylo by nejlepší ( takové demokratické ) volební lístky pro Zemana zahodit - a můžete nechat volení právo všem.

Volební právo omezit nelze. Protože výsledkem už není demokracie.
LOL. Nejlepší na tom je, že každý si o sobě myslí, že je samozřejmě v té správné skupině, která volební právo po případné reformě bude mít pořád.