Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2018 09:57
Mazanykralicek

XXX.XXX.110.104

Dobrý den,
ráda bych se s vámi poradila jak psa odnaučit kňučet. Mám dvouletého psa a v určitých situacích stále kňučí, i když mu nic nechybí. Řekla bych, že to je nudou nebo že si snaží něco "vykňučet". Pravidelně to bývá o víkendu, kdy mě probudí a já ho jdu vyvenčit. Poté si jdu lehnout a on cca po 20 minutách spustí a kňučí dokud nevstanu. Poté kňučí o něco míň a úplně přestane dokud nevstane i partner. Pak si lehne a spí.
Další situace, beru si ho sebou do práce, kde má svůj pelech. Ráno s ním jdu na procházku, vyběhat ho a pak jedeme do práce, když do pauzy to jde. Mám hodinovou pauzu, rychle se najím a jdeme ven. Poté co se vrátíme do kanceláře, furt kňučí a kňoura. Potom co přijedeme domů, jdeme zase na procházku a když se vrátíme, on jde spát.
Nepomáhá povel na místo, nic... Když ho nechávám samotného doma, tak to zvládá v pohodě, neštěká a nic neničí. Ale radši si ho beru do práce, když mám tu možnost, aby nebyl dlouho bez venčení. Do léta bydlíme v bytě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2018 10:51

Můj pes to dělá taky...vyžaduje pozornost...takže já mu buď tu pozornost dám a nebo mu dám něco, čím se zabaví, třeba kost na žvýkání.
Nevím, jak je pes starý, ale u nás to hodně odboural striktní režim...teď se papá, teď se procházkuje, teď si hrajeme a teď se odpočívá...

18.2.2018 15:54

Viz podobné téma nedávno: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3433917/knuceni-stenete#a3434118
Chce to najít způsob, jak psovi dát najevo, že vynucování si pozornosti není ta správná aktivita. Ignorace žel obvykle nepomáhá, spíš to pro psa znamená, že jeho činnost je v pořádku. Takže bych psa např. odvelela do jiný místnosti, ať si kňučí jinde, než se dospím. Další možnost je po něm hodit nějakou drobnost, která mu neublíží a zároveň ho vyruší z činnosti (třeba balíček kapesníků). Prostě nějak dát najevo, že pro něj bude mnohem lepší, když zmlkne.

18.2.2018 18:24
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

U nás začne štěkat, a naznačovat sežrání, a začne brat moji ruku do tlamy. Když to viděla moje babička, tak ji málem kleplo, že mě chce sežrat.
Hajzlik mě má dobre přečtenou, on to začne dělat vždy na návštěvě, když se nudí, třeba po hodině a ví, že já ho štěkat nesmím nechat. Když to udělá doma, tak se na něj ani nepodívám a odcházím do jiné místnosti. Když to udělá na návštěvě, tak většinou si sednu k němu na zem a hladím ho.. takže taky buď ustoupím nebo ignoruju.. naštěstí to nedělá nějak často.

18.2.2018 19:39
Mat

XXX.XXX.7.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Viz podobné téma nedávno: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3433917/knuceni-stenete#a3434118
Chce to najít způsob, jak psovi dát najevo, že vynucování si pozornosti není ta správná aktivita. Ignorace žel obvykle nepomáhá, spíš to pro psa znamená, že jeho činnost je v pořádku. Takže bych psa např. odvelela do jiný místnosti, ať si kňučí jinde, než se dospím. Další možnost je po něm hodit nějakou drobnost, která mu neublíží a zároveň ho vyruší z činnosti (třeba balíček kapesníků). Prostě nějak dát najevo, že pro něj bude mnohem lepší, když zmlkne.

Ignorace funguje, akorát nemají lidé dostatečnou trpělivost a po pár minutách začnou psa okřikovat, odhánět apod.

18.2.2018 19:50

Mat napsal(a):
Ignorace funguje, akorát nemají lidé dostatečnou trpělivost a po pár minutách začnou psa okřikovat, odhánět apod.

Tohle je celkem nebezpečná poznámka :) Může to dopadnout tak, že člověk úspěšně ignoruje pejska, který úspěšně a "spokojeně" kňučí a píská a obtěžuje tím široké okolí. Když se pes nijak nedozví, že jeho aktivity patří mezi nežádoucí, nemá důvod v nich nepokračovat.
A co je horší, u kňučení a pískání a podobných projevů se brzy vybuduje zlozvyk, kterého se pak už budete zbavovat veeeeelmi obtížně.

19.2.2018 18:18

Mat napsal(a):

funguje, ale vazne ne vždycky...

19.2.2018 21:52
Zrzavci

XXX.XXX.174.40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

funguje, ale vazne ne vždycky...

Souhlas. Můžu dosvědčit. Vždycky fungovalo dobře, u flekatý nikoliv. Nebo takhle - u něčeho ji takhle k tomu klidu dovedu, ale jsou situace, kdy se jí zatmí a bude se vytáčet víc a víc. A když řeknu, že je poté schopna projít dveřma, tak nepřeháním.

Přidejte reakci

Přidat smajlík