Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2018 17:01
M.B.DIP

XXX.XXX.16.84

Dobry den, mam petimesicne stene a uz tri mesice ho mame doma.Problem je, ze neustale knuci, hlavne kdyz neco delam v kuchyni nebo uklizim, pak kdyz jsem v koupelne a nejvic, kdyz jime u stolu.To pridava o stupen vis a vis.To klidne pomalu skoci i na stul.Kdyby ti bylo jen u stolu, tak si reknu ze je to loudil.Ale knuci u vseho.Je nejspis taky pekny zavislak, vynucuje si pozornost, div nevleze na hlavu.Kdyz jsme ale pryc, tak neknuci a nic neudela, najdu ho jak spi, pak nas privita.Neni to cista rada, ale krizenecek.Celou noc i spi, ale jak se hybnu i ze sedacky, tak je to ocasek.Muzete mi prosim poradit co s knucenim? Dekuju.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2018 19:47

Mám doma "ukňouránka"...jako malej třeba začal brečet když zůstal sám...sám uprostřed obýváku, kde jsme byli celá rodina...ještě teď si pokňourává, je to jeho způsob, jak získat pozornost...prostě naše mímo.mamáneček.
Není to žádný pitomec...on ví moc dobře, co na jeho rodinu funguje...ví moc dobře, že když si bude chtít pozornost "vydupat", tak ho max odkážeme na místo, ale když bude plačánkovat, tak se ho minimálně někdo zeptá proč brečí...no a pak se okamžitě zvedá a jde si "postěžovat" pomazlindat.
Je to prostě rozmazlenej fracek - už je mu osm a je furt stejnej. Takže pokud toto nechcete, buďte důsledná a pokud se pejskovi nic neděje, tak klidně kňučení ignorujte!...my jsme kňourání opravdu omezili na to, že pes se "ozve", ale už je to spíš takový to "už hodinu uklízíš...pracuješ na počítači...apod...vykašli se na to a pojď mě pomazlindovat no a já buď jdu a nebo mu řeknu, že to musím dodělat a že musí prostě počkat.

Zaveďte režim...chceš být se mnou v kuchyni, chceš na mě koukat když uklízím fajn, ale žádný kňučení (to jsme taky zmákli, dneska si prostě lehne někam, aby nepřekážel a pozoruje)...dejte mu třeba něco na okusování, nějakou zábavu a než půjdete uklízet, tak si pořádně zablbněte...přeci jen máte štěndo a to si chce hrát, chce společnost a takhle vám to říká...

Co se týče stolování, tak já jsem chronickej krmič od stolu, ale to neznamená, že mě pesani budou u stolu terorizovat, prostě leží u stolu nebo pod stolem a v klidu čekaj, jestli dostanou, pokud by "loudili" tak by byli okamžitě vykázáni z místnosti a mohli by tam brečet, jak by chtěli.

Vím, že to nebude jednoduchý, štěňata umí být pěkně přesvědčivá, ale myslete na to, že pejskové umí být pěkní "vyčůránci" a pokud zjistí, že něco funguje (pozor i okřikování je pozornost, kterou psovi věnujete), tak to prostě používají. tak hodně štěstí a pevnou vůli...

28.1.2018 21:45
M.B.DIP

XXX.XXX.16.84

Dekuju moc za radu, pokusim se o vse.

28.1.2018 22:21

M.B.DIP napsal(a):
Dekuju moc za radu, pokusim se o vse.

Nevím jestli to z mého příspěvku dostatečně vyplynulo, takže bych chtěla zdůraznit, že štěně potřebuje daleko víc pozornosti než dospělý pes...všechno se učí, je nabité energií, někteří jsou hodně kontaktní a akční, takže za prvé musíte "vybít" štěněti energii a ukojit jeho potřebu po sociálním kontaktu...vy jste jeho svět...a když toto bude naplněno, tak můžete být důsledná, ono je to pořád miminko, se kterým si budujete vztah...které učíte, že je záhodno v určitých situacích chovat se určitým způsobem. U štěňat se mi opravdu nejvíc osvědčuje režim...klasika... vstaneme...venčíme...papáme...hrajeme si...venčíme...odpočíváme a tak pořád dokola, samozřejmě čím je štěndo starší tím míň cyklů za den proběhne a štěně se naučí, že se prostě v určitou dobu dělají určité věci, takže když ráno vstanete, jdete ven, pak si dáme snídani, pohrajeme si a pak, když bude štěně naučené, že přichází čas na odpočinek, tak si bez problémů lehne do pelíšku, úplně v klidu, pokud vám to nevadí, bych dala nějaký místečko-pelíšek i do kuchyně...no a pak když už je štěndo obstaraný, tak povelem (já používám "dobrou, spinkáme" ) dát pejskovi na vědomí, že teď je čas odpočívat...

29.1.2018 05:50

Mám též psa pískacího, zamlada byl děsnej, než jsme si našli způsob, jak se domluvit, a jak si dát najevo, že držet klapačku bude lepší.
Pomáhalo mi:
- psa pořádně utahat, aby nevymýšlel blbosti a byl rád, že si doma lehne a spí - to je naprostý základ, po kterým můžou následovat následující tipy
- vyměnit pojmy - pes nebrečí, pes prudí a stěžuje si, že není po jeho
- učit psa, aby si dokázal zábavu taky trochu najít sám - dát mu kost nebo třeba prasečí ucho, tím se zabaví a zapomene, že si chtěl stěžovat
- naučit psa povely jako "na místo" a "vypadni" - když se motá, kde nemá (mně za zadkem v kuchyni), pošlu ho na jeho místo nebo klidně jen za hranici kuchyně (máme spojenou s obývákem) a on jde a sleduje mě odtamtud - a takhle řeším i případný loudění u stolu.

29.1.2018 06:46
Tedysek

XXX.XXX.1.55

Mám dva upiskanky. A asi budu divná, ale já si s nima povidam. Ovcoun udělá písk a já udělám Trrrrrrr
Ovcoun zavyje. A já udělám blblblblbl a ovcoun zamruci. smajlík takhle chvíli povidame a pak je zbytek dne ticho. smajlík
Bígl chrochra a já zachrochtam... :)
Já to mám hrozně ráda. Hlavně když to zkoušíme venku s ovcounem. Ovcoun venku zavyje a bígl přiběhne jak na zavolání. :).

29.1.2018 19:48
M.B.DIP

XXX.XXX.16.84

Vim, ze je to jeste stene, co by stale svou pozornost venoval jen sobe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík