Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2018 02:06

Prosim pekne,
najde se tu nekdo, kdo ma zkusenost s Irskym terierem?

Mam doma uz pres sest let vorecha z utulku. Nikdy jsem nepatrala po tom, co vsechno v nem je. Proc je takovy ci makovy... Pro nas to je proste pan pes (in-terier staci).

Ale posledni navsteva veta me celkem zvyklala.
Pan doktor si ho pod fousy zacal resit a zarazovat (asi kvuli veku a moznym chorobam?) - a nejednou rika "Irskej terier s kokrspanelem".

A ma pravdu - kdysi tam asi neco takoveho genetiku pridalo...

Takze se chci zeptat, nac takovy psi ve stari trpi? Kolika se realne dozivaji? Ja ho porad brala jako vorecha co tu bude 15–17 let.

A vubec, jak je to s nimi jinak?
Wiki i knihy doma neco tvrdi..., ale napr. nas vorech je s kockama ok a velice rad i zasteka...

Diky za odpovedi

30.11.2018 07:56
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Na toto Vám nikdo neodpoví, odpověď neexistuje.

30.11.2018 09:02
Atheira

XXX.XXX.50.119

Dost určitě je to vořech, který tu může být 15 - 17 let. Víte, oni ti vořeši někdy vypadají jako něco, ale jsou něco úplně jiného. Dám vám tři příklady psů, kteří vypadají úplně stejně. Jednoho znám jen z fotek, je z ciziny jednoho chovatele, co má kelpie a husky. Nějak se mu to vymklo, tak má teď křížence papírové kelpie a papírového huskyho. Moje známá má kříženku border kolie a malinoise a pak ten třetí, křižovatka, kde je jasný jen to, že předci byli nějaký psi.
Všichni tihle psi vypadají prakticky úplně stejně. Kdybyste je postavila vedle sebe a řekla někomu, že jsou to sourozenci, tak nebude mít důvod vám to nevěřit.

Proto si dál vesele žijte v přesvědčení, že máte čistokrevného voříška, protože to tak pravděpodobně i bude. A pokud má mít nějaký zdravotní problém, tak ho mít bude, ale nemá to nejspíš vůbec nic společného s tím, jaká plemena má někde v sobě schovaná.

Nemá smysl to řešit, jakého jste si ho vychovali, takového ho máte a za těch šest let jste si na jeho povahu, ať už je jakákoli, stejně museli zvyknout, takže nemá smysl se v tom dál šťourat, ne?

1.12.2018 21:11

Je to vorech. V jeho letech uz dokonce "hotovej" vorech :)
S tim jaky je, jsme ok.

Jen me zajimaji predispozice - pokud by v nem opravdu bylo neco z Irskeho terira.
Do prevence rada investuji...

1.12.2018 21:40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to vorech. V jeho letech uz dokonce "hotovej" vorech :)
S tim jaky je, jsme ok.

Jen me zajimaji predispozice - pokud by v nem opravdu bylo neco z Irskeho terira.
Do prevence rada investuji...

Foto by nebylo?
Nechci do toho panu veterináři kecat, nevím jak přišel na irského teriera. Já bych u křížence vycházela z četnosti výskytu plemene a irčanů nikdy moc k vidění nebylo. To kokršpanělů a jejich kříženců......A podobně kníračů......
Jestli má v sobě knírače, můžete se těšit na další prožitá léta v pohodě. Knírači byli zdraví a dlouhověcí.

1.12.2018 22:52

...foto muze byt. To u nas byl asi tyden.
Jinak - po xy rozmazanicich ho radsi clovek prestal cilene fotit... To zklamani z vysledku bylo vzdy... no vzdy :)

1.12.2018 23:01

Foto by nebylo?
Nechci do toho panu veterináři kecat, nevím jak přišel na irského teriera. Já bych u křížence vycházela z četnosti výskytu plemene a irčanů nikdy moc k vidění nebylo. To kokršpanělů a jejich kříženců......A podobně kníračů......
Jestli má v sobě knírače, můžete se těšit na další prožitá léta v pohodě. Knírači byli zdraví a dlouhověcí.

zajímavé, že irský teriér, který vypadá jako dalších 5 teriérů :-) a to je teriér jediný pes, kterého bezpečně poznám a ještě těch pět rozpoznám těžko :-)
ale třeba je pan vet choval
nedávno jsem viděla štěně - pokrčené čelo jako šarpej a zbytek jako erdel třeba
a vostré to bylo, megí zůstala koukat a já "???"
říkám - co to je ?
a kluk - máma je šarpej a táta nevíme
ale ono to bylo hodně do toho teriéra načervenalého, fousy, ocásek, uši, oči, všecko až na ty vrásky.. a mě napadlo jen erdel, protože Dášeňka je bílo strakatá

jinak nemoci - PRA a něco se srdcem, ale to se prý projevuje tak do 5 let
a na stáří stejné věci jako u ostatních psů
co z jakého psa přišlo.. vždyť jsou všichni asi tak z pěti "plemen" ?
z teriérů :-)

1.12.2018 23:05

...foto muze byt. To u nas byl asi tyden.
Jinak - po xy rozmazanicich ho radsi clovek prestal cilene fotit... To zklamani z vysledku bylo vzdy... no vzdy :)

rozmázlá foto je super :-)
takový kříženec fouska bude mít stejnou hlavu ;-)
nebo různých basetů hrubosrstých
anebo mu příště (až půjdete stříhat drápky) řekněte - mně se zdá spíše jako Otterhound, co myslíte :-)

1.12.2018 23:17

Krásný psík. Jen odhad pana veterináře je zvláštní. Po kokrovi nebo IT by mohl mít tak rezavou barvu, uši má kokr mnohem delší a hlavně jinak nasazené. IT má uši také úplně jiné. IT připomíná delší a hlavně ježatý čenich a oči. Já bych tam kromě knírače viděla některého z hrubosrstých ohařů.
Ale je to zkrátka voříšek. Povedený.

1.12.2018 23:18

No tak mate pravdu v tom, ze kdyz si ho poslechl, rekl "jeste dobry"...
Cekal problem se srdcem?

Drapky se u nej nemusi strihat. Ma je chozenim po ulicich krasne ohlazene. Neprerustaji.
Byli jsme jen na "technicke kontrole".
Ockovani, odcereveni, zlazky atd. Jinak tam vlastne vubec nemusime. Je uplne bez trablu.

Za mne porad vorech - kazdej v tom vidi co chce a tim to ma mezi lidma dobry... :). U psu uz to ma horsi - ze stejneho duvodu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík