Lidičky zlaty, ja se vlastne potrebuju jen vykecat, protoze rada na to neni, snad mi ten spam odpustite..
Mesice vybirani, a padla volba na plemeno, velikost, barvu...
Takovych vrhu je u nas jen par do roka, stenata zamluvena vetsinou dlouho dopredu. Ted mame předběžně zamluveno stene z budouciho vrhu - pred je ocekavano 6 stenat podle ultrazvuku, a na "nase" pohlavi jsou uz dve rezervace... Nase nervy pracujou, zbyvaji jeste skoro 3 tydny nez se dozvime jestli privitame noveho clena rodiny.
No takze karty byly hozeny, zbyva tem pokec - zazili jste neco podobneho? Jsk to dopadlo? :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čekala jsem asi rok a čtvrt na kluka, chtěla jsem ho po konkrétní fence hlavně kvůli povaze, resp. šanci, že bude po ní. Byla jsem první v pořadí, ale i tak to byly nervy. Nakonec 6 mrňat, což je docela dost, ale pinďa jediný. Ale zadařilo se dokonale - povaha, rozložení barev, exteriér celkově. Přesně, ale opravdu přesně podle mých představ.

Dva roky domlouvani a planovani - pak jediny a poslední pokus - je to asi na dlouho nezopakovatelne spojeni - a místo vytouzene fenky se narodili sami psi
Tak to beru jak to je - asi vazne osud - a vyzkousim si psa ?
napsal(a):
Dva roky domlouvani a planovani - pak jediny a poslední pokus - je to asi na dlouho nezopakovatelne spojeni - a místo vytouzene fenky se narodili sami psi
Tak to beru jak to je - asi vazne osud - a vyzkousim si psa ?
osud nebo smůla . Já taky čekám na fenku A kdy se narodila, navíc jediná celočerná co z toho spojení nikdo nečekal tak byla moc slabá a umřela Tak čekám dál, jsme si jen říkala že ještě že to není jako u ženských 9m čekání

Markéta80
napsal(a):
osud nebo smůla . Já taky čekám na fenku A kdy se narodila, navíc jediná celočerná co z toho spojení nikdo nečekal tak byla moc slabá a umřela Tak čekám dál, jsme si jen říkala že ještě že to není jako u ženských 9m čekání
osud nebo smůla
verim, ze osud
Maminka tohohle vrhu mi za svůj život splnila uplne všechno, nac jsem kdy jen pomyslela.
Jen v tom pohlavi potomku se nase názory rozchazeji - tak verim, ze ma tentokrát pravdu ona a ze to pes mel byt
Nejak uz se mi nechce dal doufat - lepsi pes v hrsti nez fena na strese

Markéta80
napsal(a):
já ke dvěma fenkám psa fakt nechci . Jim by se to jistě líbilo v době hárání Jak říká manžel, nic jim nedopřeji . Já mam v jednání 3 stanice tak snad alespoň v jedné bude celočerná nebo černá s pálením A to jsme už mohla mít celočernou ale hrubosrstou doma...
"Já mam v jednání 3 stanice"
to je ještě dobre - mate kde vybirat.
v mem pripade není kde brat a co zamlouvat - to co chci nikde není

marcelaamax
napsal(a):
A co chcete, jestli se můžu zeptat?
zas takovy zazrak ne - jen oba rodice starsi a s prokazanou vykonnosti ve sportu.
napsal(a):
"Já mam v jednání 3 stanice"
to je ještě dobre - mate kde vybirat.
v mem pripade není kde brat a co zamlouvat - to co chci nikde není
jak se to vezme, vrhy jsou málopočetné takže šance na fenku menší a když se může narodit hrubosrstý i hladko a určitá barva tak nic moc šance Zatim bez šance tak uvidíme
Já tohle chápu, zejména u chovných jedinců. Ale když jsme přišli o Mimouše, nikde nebyl jediný vrh, prostě nikde nic. A čekat tak dlouho, to bychom asi nedali. Nakonec jsme šli do sedmiměsíčního skoropuberťáka, naprosto jiného jedince, než jsem chtěla a dneska jí táhne na devátý rok a pokud jsem měla mít jednou za život fenku, tak to byla ona. Někdy to tak vyjde
Diky za vase pribehy :-)
Menit pohlavi nechci, jinak bysme uz stene doma meli...
Bylo to samezrejme velke pokuseni - fotky te chlupate kulicky, versus dlouhe cekani a mozna taky smula a nic :-)
Ale jsem tvrdohlavec, jak si jednou vyberu (a vim samozrejme proc jsem vybrala zrovna tak), tak budu radsi cekat, a doufat :-)

Taky čekám, na fenku, měla by se narodit kolem 20teho tohoto měsíce. Nervózní nejsem, bude to za chvilku a navíc to čekání si umím zpříjemnit. Kdyby se fenka nenarodila, neberu to jako osud, nevěřím na něj... bude to prostě náhoda a já si počkám na jinou :-)

Tak hlásím, že fenečka se mně dnes asi ve 3 ráno narodila. Nakonec se muselo jet na kliniku a udělat císař, narodilo se 6 pejsků a 3 holky, barva je zlatá až zrzavá. Moc se na ni těším :-)
napsal(a):
Tak hlásím, že fenečka se mně dnes asi ve 3 ráno narodila. Nakonec se muselo jet na kliniku a udělat císař, narodilo se 6 pejsků a 3 holky, barva je zlatá až zrzavá. Moc se na ni těším :-)
Gratulujem a teším sa s vami Vyšlo to presne podľa vašich predstáv, super! Teraz už nech tých 7 týždňov čo najrýchlejšie ubehne a vy si môžte ísť po malý zlatý pokladík
suzanne12345
napsal(a):
Lidičky zlaty, ja se vlastne potrebuju jen vykecat, protoze rada na to neni, snad mi ten spam odpustite..
Mesice vybirani, a padla volba na plemeno, velikost, barvu...
Takovych vrhu je u nas jen par do roka, stenata zamluvena vetsinou dlouho dopredu. Ted mame předběžně zamluveno stene z budouciho vrhu - pred je ocekavano 6 stenat podle ultrazvuku, a na "nase" pohlavi jsou uz dve rezervace... Nase nervy pracujou, zbyvaji jeste skoro 3 tydny nez se dozvime jestli privitame noveho clena rodiny.
No takze karty byly hozeny, zbyva tem pokec - zazili jste neco podobneho? Jsk to dopadlo? :-)
Zažila som to-bola som posledná v poradovníku na psíka, ale s tým,že ak by sa narodilo menej psíkov a viac slečien a zostala nejaká volná,zoberiem si slečnu. Presne tak sa aj stalo-psík sa mi neušiel,zato temperamentnú slečnu máme už takmer mesiac doma Aj ked možno tam boli zo strany chovateľa nejaké čachre machre-tým,čo chceli len psíka,dala psíka a mne,čo som pristúpila aj na opačné pohlavie,ak by sa mi psík neušiel,pripadla fenka
napsal(a):
Jééé,já vím,odku fena bude ale tos teda měla kliku,taky se na všechny nedostalo
napsal(a):
to je výhoda velkých psů Tam je pak šance že bude na výběr

janaa
napsal(a):
Jééé,já vím,odku fena bude ale tos teda měla kliku,taky se na všechny nedostalo
A jak to víš? Já vím, nedostalo, ale já měla protekci :-)...ne, napsala jsem si už v září, protože jsem od známé věděla, že by chtěli krýt. A vyšlo to! Já to prožívala, jako by to byla moje fenka, dnes v noci jsem spala jen 3 hodiny :-)
napsal(a):
A jak to víš? Já vím, nedostalo, ale já měla protekci :-)...ne, napsala jsem si už v září, protože jsem od známé věděla, že by chtěli krýt. A vyšlo to! Já to prožívala, jako by to byla moje fenka, dnes v noci jsem spala jen 3 hodiny :-)
Páč Zuzku znám

janaa
napsal(a):
Páč Zuzku znám
Jsem si to myslela :-) Já jsem nadšená, takový přístup se jen tak nevidí, úžasně vstřícný, hodný, komunikativní člověk
My chtěli celý život štěně. Mamka byla furt proti. Teď mi je 18. Brácha taky skoro dospělý a mamka nám "ze srandy" řekla, že koupíme psa. S nadsázkou souhlasíme. Do googlu jsme napsali plemeno, který máme vysněný a za týden nám už po zahradě běhal velký švýcarský salašnický pes snad vám to taky půjde tak lehce, jako nám! Držím pěsti
A i ja napisu, jak to u nas dopadlo.
Jak uz hsem psala v prvnim prispevku, byli jsme treti v poradi... No, a narodily se dve stenda "naseho" pohlavi...
Takze bohuzel, zklamani, ale co se da delat, vyjde to priste...
JENZE!!! Jeden zajemce pred nami tedka odrekl a rezervaci zrusil juchuu
Takže, pokud se nevyvrbi uz nic jineho (aneb nikdy nerikej nikdy...) tak i my za par tydnu privitame noveho clena rodiny :-)

suzanne12345
napsal(a):
Jak uz hsem psala v prvnim prispevku, byli jsme treti v poradi... No, a narodily se dve stenda "naseho" pohlavi...
Takže, pokud se nevyvrbi uz nic jineho (aneb nikdy nerikej nikdy...) tak i my za par tydnu privitame noveho clena rodiny :-)
No,vida, tak to je super, držím palce, ať to vyjde.
suzanne12345
napsal(a):
já se dávám na modlení a je také šance. Počítám že do konce měsíce bude jasno. Manžel teda říká že pak se ozvou další Kolikrát je to i o štěstí a náhodě

suzanne12345 mě to asi někde uniklo nebo jsem to přehlídla a nebo nevim...copak to je za plemeno??
napsal(a):
suzanne12345 mě to asi někde uniklo nebo jsem to přehlídla a nebo nevim...copak to je za plemeno??
Pudl :-)
Řešila jsem dříve tady
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3548158/ktere-plemeno-vyber-ze-dvou
taky jsme chtěla celočernou fenku což je skoro zázrak a když u najdou celočerného brabantíka tak je to kluk , tak vezmeme jakoukoliv barvu. jen mám v jednání víc stanic tak aby až kývnu na jinou barvu se někdo neozval že má černou holku . Manžel jen řekl že se ale domluvíme víc než 4 holky tady nebudou . Já se teda na 2 štěnata moc netvářím . Ale říkám si že zázrak když vyjde alespoň jedna. a bude štěnátko doma dejte fotku

suzanne12345
napsal(a):
Pudl :-)
Řešila jsem dříve tady
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3548158/ktere-plemeno-vyber-ze-dvou
Aha...díky, nějak jsem si to nespojila

Za 2 týdny si pro princeznu pojedu a vypadá to na růžovou, pokud teda si paní chovatelka nechá fialovou, zde fotky malých šmudlíků:
http://www.zboticskychmeandru.cz/cz/vrh-ch-45-tydne

Markéta80
napsal(a):
ta je krásná Já si pro štěně taky jedu cca za 14 dní, mohla bych i dřív ale kvůli autu pojedu nejspíš 15 a 16 domů
Tak pak taky dejte fotku, ať se pokocháme. A odkud nakonec bude?
z daleka, pojedu vlakem 5h . Taková náhoda jen tady dle fotky manžel říká jestli je to vůbec pes nebo žralok

napsal(a):
Za 2 týdny si pro princeznu pojedu a vypadá to na růžovou, pokud teda si paní chovatelka nechá fialovou, zde fotky malých šmudlíků:
http://www.zboticskychmeandru.cz/cz/vrh-ch-45-tydne
...nádhera......

GAELLE
napsal(a):
krásná. hodně šťastných společných dní
Děkuju

napsal(a):
Tak od včera je princezna doma a je neskutečně hodná
nový mimčo na fauně....krásňoučkýýýý

Děkuju moc všem.
Seznámit s domácí smečkou jsme museli až včera, to už šlo docela v klidu. Moc mě překvapilo, jak je už takový prcek vychovaný, je vidět, že paní chovatelka se stěndům hodně věnovala. Okousava jenom hračky a čurá hned, jakmile ji postavím na trávník. Po předchozím štěněti jsem byla připravená na většího draka :-)
napsal(a):
Děkuju moc všem.
Seznámit s domácí smečkou jsme museli až včera, to už šlo docela v klidu. Moc mě překvapilo, jak je už takový prcek vychovaný, je vidět, že paní chovatelka se stěndům hodně věnovala. Okousava jenom hračky a čurá hned, jakmile ji postavím na trávník. Po předchozím štěněti jsem byla připravená na většího draka :-)
Aby ses nedivila za pár dní ale je moc krásná, hodně štěstí

Po předchozím štěněti jsem byla připravená na většího draka
to prijde ještě

janaa
napsal(a):
Aby ses nedivila za pár dní ale je moc krásná, hodně štěstí
Možný to je, jsem připravená na všechno , ale je fakt, že naše ruce a nohy nejsou do krve okousany, jak minule.
suzanne12345
napsal(a):
Ja to porad jeste nechci zakriknout, dokud prcka nebudu mit doma... Znate to :-)
Ale pokud to vyjde, mel by to byt cerny trpaslicek :-)
Takovych je plna inzerce bezpapiraku, ale v pp chovu je to o dost horsi.
Tak to gratuluju, černej trpaslík je jedním ze tří kandidátů, o kterých uvažuju, pokud by další pes nebyl z útulku.
Máte v plánu vystavovat?
suzanne12345
napsal(a):
Diky :-)
S vystavami jeste nevim, popravde vystavni uprava pudliku neni uplne muj salek kavy... Ale treba si zvyknu :-)
Upřímně, můj taky ne. Líbí se mi moderní střih, když jsem byla malá, bylo takto ostříhaných pudlů všude plno, dneska je to vzácnost a pudl vůbec je vzácnost.
Když už, tak jsou vidět různé nepovedené sprskliny...
Pejska bych chtěla jenom na turistiku a sport.
To ja puvodne taky chtela jen jako spolecnika, ale ted si rikam proc to nezkusit.
Ono je na vystavy povoleno vic strihu, ale i kdyz by mel posuzovatel hodnotit psa a ne strih, asi ne vzdy to tak je, a ti v mene obvykem strihu jsou nekdy znevyhodneni no...
Pro nekoho neni dulezite vyhrat ale zucastnit se ne? :-)
Ale porad jeste nejsem rozhodnuta...
suzanne12345
napsal(a):
To ja puvodne taky chtela jen jako spolecnika, ale ted si rikam proc to nezkusit.
Ono je na vystavy povoleno vic strihu, ale i kdyz by mel posuzovatel hodnotit psa a ne strih, asi ne vzdy to tak je, a ti v mene obvykem strihu jsou nekdy znevyhodneni no...
Pro nekoho neni dulezite vyhrat ale zucastnit se ne? :-)
Ale porad jeste nejsem rozhodnuta...
a kdy si pro štěně jedete? To se uvidí časem co Vás chytne nebo ne

Markéta80
napsal(a):
my si slečnu přivezli včera
Gratuluju, vypadá jako nevinné hodné miminko
napsal(a):
Gratuluju, vypadá jako nevinné hodné miminko
zatím celkem ano i když včera se večer probrala a neviděla ty dvě tak je vyštěkávala a když je probrala a přišly tak asi spokojenost a šla si zase lehnout k nim do pelechu Jen ted obě mě přijdou strašně velké

Markéta80
napsal(a):
my si slečnu přivezli včera
No nekéééé ....tak ať princeznička roste a je zdravá
Markétko a to už je poslední přírustek nebo se bude smečka ještě rozrůstat?
napsal(a):
No nekéééé ....tak ať princeznička roste a je zdravá
Markétko a to už je poslední přírustek nebo se bude smečka ještě rozrůstat?
dlouho jsem toužila po celočerné a mám ji i když sehnat byl nadlidský úkol a říkala jsem že tři stačí a dneska dcera at se kouknu jak Sissinka smutně kouká a nemá k sobě ve stejné barvě kamarádku . U raději nic neříkám, taky jsme tvrdila že jeden grifonek stačí .Ted říkám že konečný stav. Ted určitě ano Paní tam měla 5m brabantičku červenou, ta byla neskutečně mazlivá

Markéta80
napsal(a):
dlouho jsem toužila po celočerné a mám ji i když sehnat byl nadlidský úkol a říkala jsem že tři stačí a dneska dcera at se kouknu jak Sissinka smutně kouká a nemá k sobě ve stejné barvě kamarádku . U raději nic neříkám, taky jsme tvrdila že jeden grifonek stačí .Ted říkám že konečný stav. Ted určitě ano Paní tam měla 5m brabantičku červenou, ta byla neskutečně mazlivá
No tak uvidíme jak se to u vás ještě vyvrbí....teď bude veselo s miminkem, ale až to opadne???
Musím říct, že tihle pejsci nikdy nebyl můj šálek kávy a ani se mi moc nelíbili, ale díky vám a těm úžasnejm fotečkám mi začali být sympatičtí a musím říct, že jsou vlastně fakty roztomiloučký

Markéta80
napsal(a):
Měla jsem to podobně jako sardullah, moc jsem se o tato plemena ani nezajímala. I když kdysi, když byly děti hodně malé a bydleli jsme v bytě chtěla jsem něco nenáročného a myslím, že grifonek byl v užším výběru, kromě West highland teriéra a maltezáčka. Nakonec vyhrál maltézak, ale pro mě to nebyl dobrej výběr, tohle plemeno už bych nechtěla, to už spíš nějakého toho teriéra.

taky sci ščeňátko.........

napsal(a):
taky sci ščeňátko.........
No teď se to tady štěňátky fakty hemží ..
Škoda, že se na štěňátka nedává mateřská dovolená, abych si ho pořádně užila....to si člověk nejdřív říká...doprčic ten pes vůbec neroste, protože zkraje už se těším, až bude pes velikááánskej, protože se štěnětem na vodítku to zas až taková legranda není a pak když je velikánskej, tak si zase říkám, že než jsem se rozkoukala, tak to miminečko vyrostlo
Teda pes je miminko štěňátkový i teď v deseti letech, ale zase z těma padesáti kilíčkama to není to pravé ořechové

Kdysi jsme na výstavě, kde jsme byli s naší první mopslí, potkali vedle čekající brabantičku (snad to píšu správně? byla tmavě písková, hrubosrstá s fousem) a byla naprosto úžasná, dodnes na ní s manželem vzpomínáme. Klidný, přítulný a kamarádský pejsek s velkou dávkou noblesy. Od té doby se mi moc líbí.
Jak jsou na tom povahově v porovnání s mopslema? A co zdraví v souvislosti s placatostí?