Ylva

XXX.XXX.148.17
Dobrý den, rádi bychom si s přítelem koupili živé lišče, jako domácího mazlíčka. S chovem jsme byli obeznámeni. Takže bych se chtěla zeptat.. Neznáte někoho, kdo prodává liščata? Děkuji za každou odpověď
Do koupelny ?
S chovem jsme byli obeznámeni.
I s potřebnými doklady?
lišky kaňkují v únoru, mladí se rodí v dubnu...čili teď je už pozdě na mrňavé
to jen jestli nejste troll, jako že asi jo
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3588138/chci-lisku#a3588814
Uživatel s deaktivovaným účtem

S chovem jsme byli obeznámeni.
... znamená zřejmě, že taky viděli to video na YT
Už aby ty prázdniny skončily.

Za zahradou nám jich běhalo 6.Myslivci to nestačí střílet.Sousedovi o kousek dál chodí na drůbež,chytá je do sklopců.Smraďochy s prašivinou.

Jednu jsem našla
https://www.sbazar.cz/jandova.marie/detail/12140801-plysova-liska
ABZ

XXX.XXX.237.228
Odkud se poslední dobou vyrojilo tolik magorů, co toužej sdílet byt s páchnoucí liškou?
Je to sluníčkem?
Hlavně, že jsou všichni se vším obeznámeni, jen kontakt na nějakou CHS lišek jim třeba
TAK TEDY NAPOSLED: LIŠKA JE ŠKODNÁ
LIŠKA SE NECHOVÁ - LIŠKA SE STŘÍLÍ
ABZ

XXX.XXX.237.228
stepka
napsal(a):
TAK TEDY NAPOSLED: LIŠKA JE ŠKODNÁ
LIŠKA SE NECHOVÁ - LIŠKA SE STŘÍLÍ
ale di ty brepto, žádná škodná není, je to jen chytrý a přizpůsobivý predátor, který má tu smůlu, že mu chutná taky hydina a ti "chovatelé" co si ji nedovedou zabezpečit, tak ať ji nechovají...
Opravdu yntelygentní názor jestli by si tedy neměli spíš myslivci zabezpečit lišky.
A soudruhu, nevím o tom, že by jsme si tykali, a po česky se to řekne drůbež. Pomalu mám pocit, že mi odepisuje pan premiér. Takže čau lidi

A jéje, školní mládež se o prázdninách nudí! A tak vymýšlí nesmysly.
Ylva
Přečti si nejdřív knížku
Tygřík Vaska - Olga Perovská
Život s lišáčkem Šviháčkem tam hezky popisuje.
Nebo si přečti
https://www.knihydobrovsky.cz/liska-bystrouska-599236?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=7_APR-Omega+(new)|Li%c5%a1ka+Bystrou%c5%a1ka+599236&utm_content=Li%c5%a1ka+Bystrou%c5%a1ka&utm_term=li%c5%a1ka+bystrou%c5%a1ka

rapotacka11
napsal(a):
Ylva
Přečti si nejdřív knížku
Tygřík Vaska - Olga Perovská
Život s lišáčkem Šviháčkem tam hezky popisuje.
Nebo si přečti
https://www.knihydobrovsky.cz/liska-bystrouska-599236?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=7_APR-Omega+(new)|Li%c5%a1ka+Bystrou%c5%a1ka+599236&utm_content=Li%c5%a1ka+Bystrou%c5%a1ka&utm_term=li%c5%a1ka+bystrou%c5%a1ka
..tu knížku Tygřík Vaska jsem milovala a jako dítě jsem s ní začínala každé prázdniny, půjčovala jsem si jí pravidelně od tety když jsem na začátku prázdnin přišla k nim na statek, ráda bych si jí koupila, ale budu muset asi někam do antikvariátu..........
napsal(a):
..tu knížku Tygřík Vaska jsem milovala a jako dítě jsem s ní začínala každé prázdniny, půjčovala jsem si jí pravidelně od tety když jsem na začátku prázdnin přišla k nim na statek, ráda bych si jí koupila, ale budu muset asi někam do antikvariátu..........
možná mám ještě doma..................
napsal(a):
A neznáte někdo knížku Tygřík a tuláček? To je knížka dětství mých rodičů, takže se bavíme fakt o dáááávné době. Ale knížku jsem zdědila, x-krát přečetla a x-krát proplakala závěr... Nezapomenu na poslední větu:"Ach jak jsou lidé zlí!" A ono to platí furt a asi ještě víc...
fikovnice
napsal(a):
A neznáte někdo knížku Tygřík a tuláček? To je knížka dětství mých rodičů, takže se bavíme fakt o dáááávné době. Ale knížku jsem zdědila, x-krát přečetla a x-krát proplakala závěr... Nezapomenu na poslední větu:"Ach jak jsou lidé zlí!" A ono to platí furt a asi ještě víc...
Já,já,já ji znám! 😀. Když jsem byla kdysi dítě školou povinné půjčila mi ji máma z knihovny na prázdniny. Hned jsem ji zhltala, moc se mi líbila a prakticky mi zkazila celé prázdniny, neboť ten konec mnou hluboce otřásl.

GAELLE
napsal(a):
možná mám ještě doma..................
....koupím, okamžitě, když teta se strejdou odešli tak se podělala já nevím kam.........

napsal(a):
....koupím, okamžitě, když teta se strejdou odešli tak se podělala já nevím kam.........
poděla
Moravanda
napsal(a):
Já,já,já ji znám! 😀. Když jsem byla kdysi dítě školou povinné půjčila mi ji máma z knihovny na prázdniny. Hned jsem ji zhltala, moc se mi líbila a prakticky mi zkazila celé prázdniny, neboť ten konec mnou hluboce otřásl.
Faaakt? Tak to mě moc těší. To jsou fakt takové ty už téměř historické knížky a přiznám se, že ty já miluju (knížky po mých rodičích a tetách a strýcích, když byli malí)... A popisujete to přesně - závěr je strašně smutný!

fikovnice
napsal(a):
..bohužel neznám......ale zkusím si sehnat a přečíst.........já když dělám debordelizaci knihoven, tak 3 x do roka, tak se vždy zaseknu u knížek mého dětství a mládí.......a neodolám Dva divoši, Jasná voda vůkol, Děvčátko Zdenka a její pes........a tak podobně.....

fikovnice
napsal(a):
Tak to je ale super buď překlep nebo automatická oprava...?
..automatická oprava

fikovnice
napsal(a):
Faaakt? Tak to mě moc těší. To jsou fakt takové ty už téměř historické knížky a přiznám se, že ty já miluju (knížky po mých rodičích a tetách a strýcích, když byli malí)... A popisujete to přesně - závěr je strašně smutný!
...já milovala babiččinu červenou a modrou knihovnu, kalendáře a podobně........vždy jsem to vyštrachala na půdě a četla s kočkou, králíkem nebo slepicí na klíně.......to byly prázdniny až se mi chce brečet ať se to všechno vrátí............
Moravanda
napsal(a):
Btw, z té doby jsou také třeba knížky jako "Chata děsu", "Bubáčci" (ta je nádherná) a moje srdeční záležitost "Dva nezbedníci" (přečteno snad 100x, ale bohužel ji nevlastním). Vlastně z této trojice mám jen tu "Chatu děsu". No a pak jsem se zamilovala do Foglara a četla v podstatě klučičí knížky, co četla, hltala a hltala. První byli "Hoši od Bobří řeky", pak přišli Rychlošípáci a s nimi kvantum knížek - jééé to byla nádherná doba - někam jsem si zalezla a četla a četla...
napsal(a):
...já milovala babiččinu červenou a modrou knihovnu, kalendáře a podobně........vždy jsem to vyštrachala na půdě a četla s kočkou, králíkem nebo slepicí na klíně.......to byly prázdniny až se mi chce brečet ať se to všechno vrátí............
Že? Přesně o tom jsem psala hned po Tobě... A můžu napsat, že si snad Tygříka a Tuláčka znovu přečtu.....a zas budu bulet...
napsal(a):
..bohužel neznám......ale zkusím si sehnat a přečíst.........já když dělám debordelizaci knihoven, tak 3 x do roka, tak se vždy zaseknu u knížek mého dětství a mládí.......a neodolám Dva divoši, Jasná voda vůkol, Děvčátko Zdenka a její pes........a tak podobně.....
Ty zas neznám já, ale toho Tygříka... zkus sehnat - je to o přátelství z domu vyhozeného kotěte a zajíčka. A myslím, že se to fakt dá klidně přečíst i v dospělosti.

fikovnice
napsal(a):
Že? Přesně o tom jsem psala hned po Tobě... A můžu napsat, že si snad Tygříka a Tuláčka znovu přečtu.....a zas budu bulet...
..u Tygříka jsem bulela pokaždé.........a Gabra a Málinka - pokračování Farmaceutka, ale tou dobou jsem četla i Studnu osamění, Žena roku 1900, Vejce a já, Co život dal a vzal, Petrolejové lampy.....prostě jsem všechny prázdniny pročetla spolu s zvířaty, která měla babička na dvorku nebo která mi kdo půjčil či jsem někde odchytla........
No,je to krásné vzpomínání, tak já si ještě dovolím připomenout pohádky, třeba staré vydání Němcové, nebo Krásu nesmírnou, nebo Andersena (snad jsem ho napsala dobře). Jako dítě jsem přečetla,co mi přišlo pod ruku a pak jsem pokračovala, když jsem se vypůjčila knihkupce a 12 let stála za pultem. Prakticky jsem dělila čas mezi knížky a zvířata
Moravanda
napsal(a):
No,je to krásné vzpomínání, tak já si ještě dovolím připomenout pohádky, třeba staré vydání Němcové, nebo Krásu nesmírnou, nebo Andersena (snad jsem ho napsala dobře). Jako dítě jsem přečetla,co mi přišlo pod ruku a pak jsem pokračovala, když jsem se vypůjčila knihkupce a 12 let stála za pultem. Prakticky jsem dělila čas mezi knížky a zvířata
Vyučila, hloupý telefon

Moravanda
napsal(a):
..no měla jsem to obdobně, ale vychodila jsem nakonec zdrávku - na knihovnickou i zemědělku se dalo dostat jen obtížně a já ročník 67 neměla šanci......
napsal(a):
..u Tygříka jsem bulela pokaždé.........a Gabra a Málinka - pokračování Farmaceutka, ale tou dobou jsem četla i Studnu osamění, Žena roku 1900, Vejce a já, Co život dal a vzal, Petrolejové lampy.....prostě jsem všechny prázdniny pročetla spolu s zvířaty, která měla babička na dvorku nebo která mi kdo půjčil či jsem někde odchytla........
Jenže Ty myslíš jiného Tygříka, teda aspoň jsem to tak pochopila... Já myslím zmiňovanou knížku Tygřík a Tuláček, krásná, ale ten konec...
fikovnice
napsal(a):
Btw, z té doby jsou také třeba knížky jako "Chata děsu", "Bubáčci" (ta je nádherná) a moje srdeční záležitost "Dva nezbedníci" (přečteno snad 100x, ale bohužel ji nevlastním). Vlastně z této trojice mám jen tu "Chatu děsu". No a pak jsem se zamilovala do Foglara a četla v podstatě klučičí knížky, co četla, hltala a hltala. První byli "Hoši od Bobří řeky", pak přišli Rychlošípáci a s nimi kvantum knížek - jééé to byla nádherná doba - někam jsem si zalezla a četla a četla...
"Sisi", Vy znáte některé z mnou uvedených knih? Soudím dle plusu od Vás (a děkuji za něj). Tedy pravda, Rychlošípáky zná asi každý, ale ráda bych našla někoho, kdo zná ty prastaré knížky uvedené v úvodu mého citovaného příspěvku.
fikovnice
napsal(a):
"Sisi", Vy znáte některé z mnou uvedených knih? Soudím dle plusu od Vás (a děkuji za něj). Tedy pravda, Rychlošípáky zná asi každý, ale ráda bych našla někoho, kdo zná ty prastaré knížky uvedené v úvodu mého citovaného příspěvku.
Bubačci jsou Krásné čtení 😀 vlastním - mohu zapůjčit 😎
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Mate pravdu - a dnes i konečné prší tak bude hur 😊
Ale pocteni maji jelikož tu diskuzi pěkně udržujeme a vždycky se najde někdo, kdo na tyhle prdle diskuze prispiva ❤
Přispěju s tím, že ačkoliv jsem stejně jako vy přečetla snad všechno, co vyšlo, ani jedu z těchto knížek neznám Rychlé šípy jsem znala, leč nečetla, protože jsem měla snad ještě pestřejší dětsví, než oni

lesnížínka
napsal(a):
Přispěju s tím, že ačkoliv jsem stejně jako vy přečetla snad všechno, co vyšlo, ani jedu z těchto knížek neznám Rychlé šípy jsem znala, leč nečetla, protože jsem měla snad ještě pestřejší dětsví, než oni
Taky neznám, moji rodiče nic takového v knihovně neměli, ale zase si pamatuju, že jsem pořád dokola četla knížku mojí maminky nebo možná už babičky Včeličky - Království pod lipou, vydání z roku 42.

fikovnice
napsal(a):
Jenže Ty myslíš jiného Tygříka, teda aspoň jsem to tak pochopila... Já myslím zmiňovanou knížku Tygřík a Tuláček, krásná, ale ten konec...
...já bulela u Tygříka Vasky, ale tohle bych si ráda přečetla, zkusím antikvariáty......
Vetsinu znam, krome Chaty desu. Dva divosi jsou podle me naprosto povinna cetba :) Tygrik Vaska jsem taky cetla, stejne jako Deti z Bullerbynu, Pipi Dlouhou puncochu a tak. A znate Trosecniky z Vlastovky? Taky super knizka, ono jich bylo vic od stejneho autora. A milovala jsem "Leto jako kdyz vysije", to bylo o konich. Buhvi kam se vsechny ty knizky podely, rada bych si nektere precetla znova :D Dva divochy mam nastesti bezpecne v knihovne, jen se mi uz rozpadaji.

napsal(a):
...já bulela u Tygříka Vasky, ale tohle bych si ráda přečetla, zkusím antikvariáty......
Je jich na výběr dost:
https://muj-antikvariat.cz/hledani?q=Tyg%C5%99%C3%ADk+Vaska&search_sub=Hledat

Přečetla jsem v dětství a mám snad všechny Foglarovky, rodiče si nás v tomto směru hleděli . Taky všechny Mayovky, též je téměř všechny mám. Verneovky, sice poněkud těžší čtení, ale též jsem četla a vlastním. Knihy od Curwoooda Vlčák Kazan, Barí, syn Kazanův. Jack London - Bílý tesák.
Tygřík Vaska - četli jsme ve škole, moc mne nezaujal.
Gabra a Málinka - četla jsem, líbilo se mi.

napsal(a):
Je jich na výběr dost:
https://muj-antikvariat.cz/hledani?q=Tyg%C5%99%C3%ADk+Vaska&search_sub=Hledat
...díky zlatá.....

GAELLE
napsal(a):
psala jsem vám sz
..díky kouknu.....

GAELLE
napsal(a):
psala jsem vám sz
...tak zatím nic nepřišlo.......

GAELLE
napsal(a):
to je divné. odesláno již 10,7. v 21,34..................přepošlu ještě jednou
...díky.......

Přidávám se s dotazem, asi před 20ti lety jsme měli v knihovně dětskou knížku Máša a Míša (Medvěd), už v té době dost starou, odhadem rok vydání 1950, možná starší, moje děti ji milovaly, ale někam se ztratila , neznáte náhodou někdo autora a přesný název? Díky

napsal(a):
Přidávám se s dotazem, asi před 20ti lety jsme měli v knihovně dětskou knížku Máša a Míša (Medvěd), už v té době dost starou, odhadem rok vydání 1950, možná starší, moje děti ji milovaly, ale někam se ztratila , neznáte náhodou někdo autora a přesný název? Díky
Myslím, že originál je ruský od Olega Kuzovkova Máša a medvěd, teď z toho ale udělali Disneyovku. Bohužel nevypadá to, že by originál někde měli, snad tady, ale není tam fotka a jako autor je uvedená překladatelka
http://www.antikvariat-cejka.com/catalog/search?text=M%C3%A1%C5%A1a%20a%20medv%C4%9Bd
napsal(a):
Nevím, jestli se tomu říká "červená" knihovna,
moje první taková knížka byla Sibiročka.
Nebylo mi ani 9 let, vím to přesně, protože v 9
jsem se stěhovala na druhý konec města.
Půjčila nám ji kamarádka - sousedka ještě ve starém bytě.
Knížku jsme hltaly, půjčovaly jsme si ji mezi
sebou, všechny holky v sousedství.
Znáte ji někdo ?

rapotacka11
napsal(a):
Nevím, jestli se tomu říká "červená" knihovna,
moje první taková knížka byla Sibiročka.
Nebylo mi ani 9 let, vím to přesně, protože v 9
jsem se stěhovala na druhý konec města.
Půjčila nám ji kamarádka - sousedka ještě ve starém bytě.
Knížku jsme hltaly, půjčovaly jsme si ji mezi
sebou, všechny holky v sousedství.
Znáte ji někdo ?
...nic mi to neříká......

U nás ruské nefrčely. My se sestrou jsme vyrostly především na českých... A ruské nečtu dodnes.

napsal(a):
U nás ruské nefrčely. My se sestrou jsme vyrostly především na českých... A ruské nečtu dodnes.
Ruské jsou hodně zvláštní, měla jsem ráda Krásu nesmirnou, i dnes ji mám v knihovně. Si pamatuju, jak mě ty lebky na plotě Baby Jagy strašily. Když se to tak vezme, tak pohádky od bratří Grimmů nebo i některé od Němcové jsou taky strašidelné :-)

napsal(a):
Ruské jsou hodně zvláštní, měla jsem ráda Krásu nesmirnou, i dnes ji mám v knihovně. Si pamatuju, jak mě ty lebky na plotě Baby Jagy strašily. Když se to tak vezme, tak pohádky od bratří Grimmů nebo i některé od Němcové jsou taky strašidelné :-)
Krásu nesmírnou jsme měly a četly, teda nejprve maminka nám četla... V knížce jsou moc hezké obrázky. Sestra má knihu dodnes. Takže jo, nějakou tu ruskou jsme měly .
Pohádky bratří Grimmů se mi nikdy moc nelíbily... Vlastně ani Andersenovy...

napsal(a):
Krásu nesmírnou jsme měly a četly, teda nejprve maminka nám četla... V knížce jsou moc hezké obrázky. Sestra má knihu dodnes. Takže jo, nějakou tu ruskou jsme měly .
Pohádky bratří Grimmů se mi nikdy moc nelíbily... Vlastně ani Andersenovy...
Andersenovy jsem četla znovu nedávno a taky mě nenadchly, je to taková severská studená poetika. Já byla odmala takovej masochista, nejradši jsem měla Erbenovu Kytici a mám ji ráda dodnes, i když teď pohádky a balady či pověsti moc nečtu. Ale každoročně se účastním Čtenářské výzvy. Vždycky si říkám, že už se na to vyprdnu, ale stejně neodolám :-)
napsal(a):
Andersenovy jsem četla znovu nedávno a taky mě nenadchly, je to taková severská studená poetika. Já byla odmala takovej masochista, nejradši jsem měla Erbenovu Kytici a mám ji ráda dodnes, i když teď pohádky a balady či pověsti moc nečtu. Ale každoročně se účastním Čtenářské výzvy. Vždycky si říkám, že už se na to vyprdnu, ale stejně neodolám :-)
Krásu nesmírnou jsem taky měla moc ráda, myslím, že svého času to byla má nejoblíbenější knížka. Pak pohádky Boženy Němcové a když jsem byla starší tak Kytice naprosto vítězila. Nedávno jsem ji v baráku po babči šla pohledat a mám ji!
Sibiročka = knížka pro děti.
Kníže veze mimino na Sibiři , v zimě, saněmi. Než je napadnou vlci,
dcerku zabalí do svého kožichu a pověsí vysoko na strom. Dítě
ráno najde starý lovec a o dívku se stará 9 let, až do své smrti.
Možná tahle knížka mě pomátožila, že jsem chtěla být
krotitelkou tygrů. . . .
Je tam i láska a končí to dobře, jak už to bývá. Setká se i s otcem,
který přežil ten vlčí útok.
https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/sibirocka-379229

napsal(a):
Myslím, že originál je ruský od Olega Kuzovkova Máša a medvěd, teď z toho ale udělali Disneyovku. Bohužel nevypadá to, že by originál někde měli, snad tady, ale není tam fotka a jako autor je uvedená překladatelka
http://www.antikvariat-cejka.com/catalog/search?text=M%C3%A1%C5%A1a%20a%20medv%C4%9Bd
Díky, ale to nebude ono, O.Kuzovkov právě vytvořil televizní pohádku Máša a medvěd, ta knížka o které píšu bude mnohem starší. Ale stejně děkuju.

rapotacka11
napsal(a):
Sibiročka = knížka pro děti.
Kníže veze mimino na Sibiři , v zimě, saněmi. Než je napadnou vlci,
dcerku zabalí do svého kožichu a pověsí vysoko na strom. Dítě
ráno najde starý lovec a o dívku se stará 9 let, až do své smrti.
Možná tahle knížka mě pomátožila, že jsem chtěla být
krotitelkou tygrů. . . .
Je tam i láska a končí to dobře, jak už to bývá. Setká se i s otcem,
který přežil ten vlčí útok.
https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/sibirocka-379229
Tu jsme měli v knihovně taky, od L.Čarské, mám pocit. Moc pěkná pověst.

A co "Jerry z ostrovů"? A "Michal, bratr Jerryho"? Četli jste?
napsal(a):
A co "Jerry z ostrovů"? A "Michal, bratr Jerryho"? Četli jste?
no jasně
ještě k liškám - Vuí se směje, Potulný lovec
pak Šelmy hledají domov (Tomeček)
pro malý Povídání veverky Zrzečky
Pohádky strýčka Rémuse
Uprchlík na ptačím stromě (Sekora)- to mě přivedlo k chovu exotů
Paví očko a mnogo dalších...

lupus4
napsal(a):
no jasně
ještě k liškám - Vuí se směje, Potulný lovec
pak Šelmy hledají domov (Tomeček)
pro malý Povídání veverky Zrzečky
Pohádky strýčka Rémuse
Uprchlík na ptačím stromě (Sekora)- to mě přivedlo k chovu exotů
Paví očko a mnogo dalších...
...Jasná voda vůkol - nádherný příběh vydřího mláděte.....

lupus4
napsal(a):
Ještě jsem zapomněl Nový - Rybaříci na modré zátoce (o ledňáčkách)
..Rok v přírodě...... Pouště, džungle a hory mých snů od Jiřího Niedla

Znám, mám. Ale Šelmy hledají domov není Tomeček ( tedy nechci být hnidopich :-)) )
napsal(a):
Znám, mám. Ale Šelmy hledají domov není Tomeček ( tedy nechci být hnidopich :-)) )
nechci být hnidopich ale jde vám to dobře
je to možný lovím to v paměti...je div, že jsem si vzpomněl alespoň na název
tož klidně doplňujte , řekla jste A tož zkuste i B (autora)

Šelmy hledají domov - Vladimír Pazourek, stejně jako Chlapec ze starého lesa.
Potulný lovec - Karel Nový ( došla jsem se podívat :-)) )

...poválečný časopis Vpřed, vyšlo jich jen pár ročníků nebo my jich víc neměli, je zajímavé že i manžel je měl (po dědovi) a teď si děláme srandičky, co by tomu řekli Pim a Red, když jsme na vodě, stanujeme, děláme oheň...

napsal(a):
Díky, ale to nebude ono, O.Kuzovkov právě vytvořil televizní pohádku Máša a medvěd, ta knížka o které píšu bude mnohem starší. Ale stejně děkuju.
Aha, tak to jsem nenašla, ale v příštím týdnu ještě můžu zahájit další pátrání, budu mít doma fůru času, štěňátko je moc hodné :-)
omlouvám se za OT (poslal kamarád, tož se podělím)
https://video.nationalgeographic.com/video/animals-source/wild-life-with-bertie-gregory/0000016b-c371-d0a9-abeb-cff3daab0000?fbclid=IwAR2BNhyewkshI8fWv74fmE_FMI6O6PnvGwNkqBhvYpGRGviiUq21CmL06JA
Tak jsem koukala po delší době na diskuzi, vidím, že knížky stále v kurzu. Pro milovníky pohádek, znáte Diamantovou sekeru? Něco jako Krása nesmírná, ale v mírném podání. Nicméně zajímavé a pro nás netradiční pohádky, tuším pobaltské. A pro milovníky Erbena, zkuste Hřbitovní svítí od JanaNerudyy, budete překvapeni, mile, podle mě lepší než Erben 🙃
Moravanda
napsal(a):
Tak jsem koukala po delší době na diskuzi, vidím, že knížky stále v kurzu. Pro milovníky pohádek, znáte Diamantovou sekeru? Něco jako Krása nesmírná, ale v mírném podání. Nicméně zajímavé a pro nás netradiční pohádky, tuším pobaltské. A pro milovníky Erbena, zkuste Hřbitovní svítí od JanaNerudyy, budete překvapeni, mile, podle mě lepší než Erben 🙃
Kvítí, už zase našeptávač, moc se omlouvám

Moravanda
napsal(a):
Tak moje top ten 3 pohádkové knížky.....Krása nesmírná, Diamantová sekera a pohádky od Boženy němcové. Pak taky pohádky od Miloše Macourka.
Co se knížek se psí tématikou týče, tak asi z mých mladých let nej Vlčák Kazan a Barí, syn Kazanův....už jsem dlouho nečetla tak budu muset pohledat, kde je vůbec mám.
lupus4
napsal(a):
omlouvám se za OT (poslal kamarád, tož se podělím)
https://video.nationalgeographic.com/video/animals-source/wild-life-with-bertie-gregory/0000016b-c371-d0a9-abeb-cff3daab0000?fbclid=IwAR2BNhyewkshI8fWv74fmE_FMI6O6PnvGwNkqBhvYpGRGviiUq21CmL06JA
Dobrý den,
není proč se omlouvat protože to byla nádhera, fakt
Dája

napsal(a):
Tak moje top ten 3 pohádkové knížky.....Krása nesmírná, Diamantová sekera a pohádky od Boženy němcové. Pak taky pohádky od Miloše Macourka.
Co se knížek se psí tématikou týče, tak asi z mých mladých let nej Vlčák Kazan a Barí, syn Kazanův....už jsem dlouho nečetla tak budu muset pohledat, kde je vůbec mám.
,,,Vlčáka jsem četla mnohokrát, ale vůbec netuším kam se mi poděla........
ciraali
napsal(a):
Vetsinu znam, krome Chaty desu. Dva divosi jsou podle me naprosto povinna cetba :) Tygrik Vaska jsem taky cetla, stejne jako Deti z Bullerbynu, Pipi Dlouhou puncochu a tak. A znate Trosecniky z Vlastovky? Taky super knizka, ono jich bylo vic od stejneho autora. A milovala jsem "Leto jako kdyz vysije", to bylo o konich. Buhvi kam se vsechny ty knizky podely, rada bych si nektere precetla znova :D Dva divochy mam nastesti bezpecne v knihovne, jen se mi uz rozpadaji.
Ne ne, pozor, moje oblíbená se jmenuje Dva nezbedníci, autor tuším má jméno buď Malina nebo Jahoda ; nejde o Dva divochy...
Cilda
napsal(a):
No, nikde jsem jí tu nenašla, tak přidávám ještě jeden slzavý román mého dětství: Bílý Bim, černé ucho. Při povinném filmu na střední brečel i třídní sígr. Jinak ale kniha hodně čtivá, to zase ano, ale ten konec!
Bílého Bima jsme tu probírali na diskuzi cca před 2 - 3 lety. Já jej vytáhla z paměti a postupně se lidi přidávali. Já knížku poprvé četla, když mi bylo cca 13-14 let a měla jsem takové období, kdy jsem se styděla za slzy. Mamka přišla domů, já uřvaná, a svedla jsem to na krájení cibule!!! Ale vím, že kdybych Bima vytáhla z knihovničky, tak bulím znovu úplně stejně...
lesnížínka
napsal(a):
Já nic z vás jmenovaných nečetla, protože knížky o zvířátkách mi připadlo, že většinou nekončí dobře, nebo...pro mne dobře. Co si pamatuju, byl jen Deníček kocoura Modroočka(či jak se to jmenovalo)
Jo, čtu diskuzi zpětně odzadu a Ty jsi tedy již Z deníku kocoura Modroočka zmiňovala. Tož se omlouvám za zdvojení příspěvků.
napsal(a):
..Rok v přírodě...... Pouště, džungle a hory mých snů od Jiřího Niedla
No a toto mi navodilo reminiscenci na Pouští a pralesem od H. Sienkiewicze. To jsem též četla jedním dechem, mj. tam byl pes Saba (podle popisu bych si tipla, že to byl nějaký pastevec :-))).

fikovnice
napsal(a):
Jo, jinde nemáš šanci. leda že bychom se potkaly a já Ti knížku půjčila...
A přečtení fakt vřele doporučuji. Ale je to teda hlavně pro masochisty...
..já zaúkoluju kamarádku, je šikovná a v tomhle se vyžívá, tak určitě sežene - navíc má známou v antikvariátu, tak by to mohlo vyjít...........

fikovnice
napsal(a):
Mám pocit, že z diskuze "Chci si koupit liščí štěně" se stala velmi zajímavá a užitečná diskuze!
..a to tak že velmi

fikovnice
napsal(a):
No a toto mi navodilo reminiscenci na Pouští a pralesem od H. Sienkiewicze. To jsem též četla jedním dechem, mj. tam byl pes Saba (podle popisu bych si tipla, že to byl nějaký pastevec :-))).
Saba byl anglický mastif.

fikovnice
napsal(a):
Aha, tak to jsem nevěděla. Děkuji za opravu. A to je zmíněno v knížce?
Ano je.
Drina

XXX.XXX.165.138
Jsem o dost starší než vy, všechny knížky které tady uvádíte jsem taky četla.
Ještě přidám :
Jaromír Tomeček - Stříbrný lipan
Vladimír Pazourek - Medvídek z oravského lesa

Mně se hodně líbila Dalajlamova kočka (četla jsem zatím jen první dva díly a je to krásně uklidňující kniha :) )...potom vlčák Kazan a Barí syn kazanův.
Mám ráda horory a taky Kingovi knížky, takže se mi líbil i Cujo, i když veselé čtení to teda není.
Co si vzpomínám někdy z konce základky, začátku střední jsem četla od kamarádky knížky z pony clubu, konkrétně mi v hlavě utkvěla sága "Hříbě jménem Naděje" a sága "Nespoutaná" - kde jsem četla jen první knihu "Nespoutaná duše"...další jsem už neměla možnost.
A nedávno jsem četla Amazonii od Jamese Rollinse, kde se zvířátka taky vyskytují a jedna z hlavních postav má ochočeného jaguára Tor-Tora...knížku jsem zhltla za dva dny.
Hodně mě také oslovila kniha "Kocour Bob" od Jamese Bowena, který si příběh sám prožil a Boba má dodnes.
Plus poslední roky kupuju knížky od Patricie Briggs (mám ráda fantasy) z dvou ság...jedna o Mercedes Thompsonové, automechaničce, která se mění v kojota a žije s vlkodlačí smečkou...druhá je Alfa a Omega, která je propojená s první co se týče světa, ale točí se kolem jiných postav, ačkoliv to asi nebude každého šálek čaje :D...

napsal(a):
Mně se hodně líbila Dalajlamova kočka (četla jsem zatím jen první dva díly a je to krásně uklidňující kniha :) )...potom vlčák Kazan a Barí syn kazanův.
Mám ráda horory a taky Kingovi knížky, takže se mi líbil i Cujo, i když veselé čtení to teda není.
Co si vzpomínám někdy z konce základky, začátku střední jsem četla od kamarádky knížky z pony clubu, konkrétně mi v hlavě utkvěla sága "Hříbě jménem Naděje" a sága "Nespoutaná" - kde jsem četla jen první knihu "Nespoutaná duše"...další jsem už neměla možnost.
A nedávno jsem četla Amazonii od Jamese Rollinse, kde se zvířátka taky vyskytují a jedna z hlavních postav má ochočeného jaguára Tor-Tora...knížku jsem zhltla za dva dny.
Hodně mě také oslovila kniha "Kocour Bob" od Jamese Bowena, který si příběh sám prožil a Boba má dodnes.
Plus poslední roky kupuju knížky od Patricie Briggs (mám ráda fantasy) z dvou ság...jedna o Mercedes Thompsonové, automechaničce, která se mění v kojota a žije s vlkodlačí smečkou...druhá je Alfa a Omega, která je propojená s první co se týče světa, ale točí se kolem jiných postav, ačkoliv to asi nebude každého šálek čaje :D...
..Svět podle Boba" pokračování Kocura Boba, Dalajlamova kočka má ještě druhý díl, Casper kocour cestující autobusem, Velká kočičí láska........od Kinga mám většinu jeho knih........Vejce a já, Co život dal i vzal........Veterinář mezi nebem a zemí a další díly ze života veterináře........

...Veronika Hájková "Pes ve městě" dost jsem se pobavila.......a knihy paní spisovatelky Frýbové..........

napsal(a):
...Veronika Hájková "Pes ve městě" dost jsem se pobavila.......a knihy paní spisovatelky Frýbové..........
Já právě ty od Frýbové nemám ráda. Četla jsem jen jednu, se sebezapřením, a ani jsem ji myslím nedočetla celou. Vím, že je to psané s nadsázkou, ale mě tak iritovalo, že nedokázali vychovat psa a ještě to podává jako přednost...
napsal(a):
Já právě ty od Frýbové nemám ráda. Četla jsem jen jednu, se sebezapřením, a ani jsem ji myslím nedočetla celou. Vím, že je to psané s nadsázkou, ale mě tak iritovalo, že nedokázali vychovat psa a ještě to podává jako přednost...
Od Frýbové mě bavila knížka Připravte operační sál či tak nějak se to jmenovalo. Inspirováno tou reálnou dávnou hrůznou vraždou malého kluka pedofilem v promítačské kabině... Takže o zvířata tam nešlo (teda jak se to vezme ), ale četla jsem opět jedním dechem...
napsal(a):
Zdravím čtenářku stejného knižního vkusu
Nespoutaná a tuším i to Hříbě jménem Naděje jsou knížky (série) vydávané pod Pony clubem, autorka (minimálně nespoutané) je Angela Dorsey. Moc pěkné čtení pro děti o koních .
Kocour Bob má už přinejmenším dva díly a je super, nejen o kočce, ale zajímavý náhled do problematiky drogové závislosti, jak se to může stát, jak se z toho snaží člověk dostat, jak těžké to je...
No a Patricia Briggs mě taky baví, ale to už se zvířaty moc společného nemá :D
Jinak ze starších knížek jsem nedávno z knihobudky získala Ajax na stopě od Rudolfa Szamose, taky moc pěkné, příběhy o služebním psovi Ajaxovi a jiných A z nových mě zaujala kniha Geniální psi - https://www.databazeknih.cz/knihy/genialni-psi-315664

napsal(a):
...já se u ní bavila královsky.....a četla jste od ní i jiné knížky, píše i na nepsí tématiku, všechny miluju a četla jsem je nesčetněkrát, zvlášť když jsem měla nějaké bolení na duši, její humor je mi moc blízký.....