Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2019 15:17
Jentakanonymne

XXX.XXX.104.130

Ahoj, chtěla bych si pořídit lišku. Samozřejmě jsem seznámena s podmínkami voliéry a ostatním. Prosím, neví někdo, kde bych si ji mohla koupit? Jen nepište černé trhy, díky

5.7.2019 15:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak si dej inzerát ty Jentakanonymne

ABZ

5.7.2019 15:50
ABZ

XXX.XXX.176.148

Takže máte schválené zařízení a povolení k chovu?

Koupit jí nekoupíte, lišky se nechovaj - lišky se jako škodná střílej, legálně lze max. získat ze záchranný stanice zvíře, které nejde vrátit do přírody. Jinak nevím co si od chovu lišky slibujete, já za tím vidím jen kupu problémů. Nestačil by Vám pes?

5.7.2019 16:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak já vůbec ani nepochopím to, proč si člověk pořizuje jakékoliv zvíře do voliéry. Do ní bych si nepořídila ani ptáka. Ten má lítat, liška běhat po lese, ukecávat vránu se sejrem, či lákat kůzlátka ven

5.7.2019 16:47
tero

XXX.XXX.100.102

Kupte si šibu...

5.7.2019 17:03
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Jentakanonymne napsal(a):
Ahoj, chtěla bych si pořídit lišku. Samozřejmě jsem seznámena s podmínkami voliéry a ostatním. Prosím, neví někdo, kde bych si ji mohla koupit? Jen nepište černé trhy, díky

Jak si pořídit vlka bych vám poradil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2019 20:13

lesnížínka napsal(a):
Tak já vůbec ani nepochopím to, proč si člověk pořizuje jakékoliv zvíře do voliéry. Do ní bych si nepořídila ani ptáka. Ten má lítat, liška běhat po lese, ukecávat vránu se sejrem, či lákat kůzlátka ven

Kůzlátka lákal vlk - "ty jsi vlk a lhář jsi k tomu", liška Budulínka - "Budulínku dej mi hrášku" :-))

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 21:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

lesnížínka napsal(a):

Ja mam zas hejna mysi v chovnejch bednach a hady v terarkach a dost z nich ach ta tyranie v plastovyxh boxech :-)
A duvod? Libej se mi prospivaj v tech podminkach a jsou v pohode tak proc ne...

5.7.2019 22:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kůzlátka lákal vlk - "ty jsi vlk a lhář jsi k tomu", liška Budulínka - "Budulínku dej mi hrášku" :-))

Už je to dávno, od těch pohádek Máte pravdu Ještě, že nemám děti, bych jim to hezky komolila

5.7.2019 23:43

jahodapavel napsal(a):

6.7.2019 07:00
impact

XXX.XXX.28.62

Já chci na Bahamy. 🤷‍♀️

6.7.2019 15:45
fikovnice

XXX.XXX.135.179

jahodapavel napsal(a):

6.7.2019 16:38
Moravanda

XXX.XXX.164.121

Kdysi jsme v 90 letech měli malou jízdárnu a jako sprâvní milovníci zvířat chovali kde co. Jednou k nâm přišel jezdit pán, slovo dalo slovo a z něj vylezlo, že má doma nosála bělohubého a jelikož cestuje během několika dnů do zahraniční a nosála nemůže nikde udat, jestli bychom ho nechtěli. No chtěli. Přivezl ho i s klecí, vodítkem a obojkem, poučil nâs co žere a že je vychovaný, čistotný a snáší psy i kočky. Všechno bylo pravda, ale nakonec s domácího chovu sešlo a putoval do voliéry a chodil ven na vodítku. Byl hodný, ale bylo ro divoké zvíře, ne domácí mazlíček. Od té doby vím, že chov těchto zvířat patří do rukou odborníkům a hodně poučených nadšenců, není pro 90 % lidí. Pokud se ptáte na lišku na iFauně, ještě na psech, k výše zmíněným nepatříte a jen se řítíte ke zklamání a průseru.

7.7.2019 08:57

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja mam zas hejna mysi v chovnejch bednach a hady v terarkach a dost z nich ach ta tyranie v plastovyxh boxech :-)
A duvod? Libej se mi prospivaj v tech podminkach a jsou v pohode tak proc ne...

a o té pohodě si spolu povídáte u odpoledního kafíčka? nebo jak to ta zvířata sdělují......
psi trvale na řetězu, v kotci - taky prospívají, žerou,své lidi radostně vítají, dožívají se vysokého věku......a to znamená, že to tak je OK?

Neregistrovaný uživatel

7.7.2019 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

a o té pohodě si spolu povídáte u odpoledního kafíčka? nebo jak to ta zvířata sdělují......
psi trvale na řetězu, v kotci - taky prospívají, žerou,své lidi radostně vítají, dožívají se vysokého věku......a to znamená, že to tak je OK?

Treba proto ze jsou zdravi, dobre zerou. Nejsou nervni a utocni a mnozej se? Tera zvire pri blbejch podminkach mimina nehodi. Narozdil od savcu. A taky o dost rychlejch pri blbejch podminkach ci nemocech chcipa. Ale je videt ze o tom vite kulovy 😂

Neregistrovaný uživatel

7.7.2019 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Treba proto ze jsou zdravi, dobre zerou. Nejsou nervni a utocni a mnozej se? Tera zvire pri blbejch podminkach mimina nehodi. Narozdil od savcu. A taky o dost rychlejch pri blbejch podminkach ci nemocech chcipa. Ale je videt ze o tom vite kulovy 😂

Navic hadi maj kapku uplne jiny naroky na zivot nez pes nebo kocka. Jejich cilem je nazrat se nekam zalizt vytravit a opakovat. Mezitim shodit svlek a max se naparit pokud je vhodny protejsek. Jinak jen lezi a chrapou.

7.7.2019 09:34

Navic hadi maj kapku uplne jiny naroky na zivot nez pes nebo kocka. Jejich cilem je nazrat se nekam zalizt vytravit a opakovat. Mezitim shodit svlek a max se naparit pokud je vhodny protejsek. Jinak jen lezi a chrapou.

A s liškou ve volieře to souvisí jak ?

Neregistrovaný uživatel

7.7.2019 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Ze nevim proc kdyz se chovaj tera zvirata doma proc by neslo mit lislu ve voliere. Pri trose snahy a dodrzeni jistych veci to proste tyrani neni jak to tu orezentujou nektery fanaticky.

7.7.2019 11:25
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Ze nevim proc kdyz se chovaj tera zvirata doma proc by neslo mit lislu ve voliere. Pri trose snahy a dodrzeni jistych veci to proste tyrani neni jak to tu orezentujou nektery fanaticky.

Protože liška je divoké zvíře a na její chov potřebujete povolení a velmi páchne.

7.7.2019 12:10
Patrik.01

XXX.XXX.25.116

Myslím si, že slečna viděla video na YT od TVTwixx nebo jak se to píše...

7.7.2019 12:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

v Písku na MS BO jsem potkal magora s lisčetem na kšírách - šli se "podívat na pejsky" - tak vystresovaný zvíře jsem už dlouho neviděl... blb se usmíval a myslel si jak není "in"...

7.7.2019 12:57
lupus4

XXX.XXX.205.61

Patrik.01 napsal(a):
https://youtu.be/v_E0h4iR9_Y
...

typickej fríkulín po 14 dnech "vlastnictví" poučí celej svět jak se to má dělat...když tak se jí pak až nebude in "zbaví"
nabízí se citát
a hned následně konstatování starého bači

7.7.2019 14:27

Patrik.01 napsal(a):
...

To je b.b. A ještě to posílá do světa! Je to vlastně nejvíc kvůli tomu posílání. Jen dávejte "lajky" - říká se to tak, ne? Další obal na reklamu.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2019 14:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

jahodapavel napsal(a):
Protože liška je divoké zvíře a na její chov potřebujete povolení a velmi páchne.

Povoleni je treba i na jedaky, krokouse, varany a hafo zelv. I nektete nejedovate hady a co jako? Kdyz mam pozadovany zazemi nevidim problem. No a ze pachne... Takove dve nekastrovane fretky v baraku nebo par kocouru je taky sila. Zlata liska. Pachne cas od casu vsecko. Ja kdyz jedu na tejden pryc a nekdo mi tu neco vybleje z ty stovky hadu tak po prijezdu je to tak jak kdybych tu schovavala dve lidsky mrtvoly pod kobercem. Holt zviratka nevonankujou no. Me treba vic jak liska smrdi obycejna kocka.

7.7.2019 14:31
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Povoleni je treba i na jedaky, krokouse, varany a hafo zelv. I nektete nejedovate hady a co jako? Kdyz mam pozadovany zazemi nevidim problem. No a ze pachne... Takove dve nekastrovane fretky v baraku nebo par kocouru je taky sila. Zlata liska. Pachne cas od casu vsecko. Ja kdyz jedu na tejden pryc a nekdo mi tu neco vybleje z ty stovky hadu tak po prijezdu je to tak jak kdybych tu schovavala dve lidsky mrtvoly pod kobercem. Holt zviratka nevonankujou no. Me treba vic jak liska smrdi obycejna kocka.

O teraristice diskutovat nebudu neb jí nerozumím. Ale Vy nerozlišujete domestikovaná zvířata od těch, co prostě patří do přírody?

7.7.2019 14:33
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Btw, vždy při pořizování zvířat si jako tu nejzákladnější pokládám otázku: bude to zvíře u mě a se mnou šťastné? Můžu mu nabídnout to, co potřebuje nebo aspoň maximum, čeho jsem schopná a zvíře se netrápilo, ale žilo kvalitní život?
Myslíte, že liška ve voliéře bude šťastná?

7.7.2019 14:37
fikovnice

XXX.XXX.135.131

"Hmn_" Vám výše psala, jak víte, že Vaši hadi (a ostatní terarijní) jsou u Vás "spokojeni" (vím, že je to blbý slovo). A jak píšu výš, že nerozumím teraristice, tak teď jsem celkem vedle z počtu Vašich hadů - sto. Samozřejmě neznám Vaše zázemí, zkušenosti, atd., a ani je nechci napadat. Ale aby někdo choval sto hadů, není to příliš Antone Pavloviči?

Neregistrovaný uživatel

7.7.2019 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

fikovnice napsal(a):
O teraristice diskutovat nebudu neb jí nerozumím. Ale Vy nerozlišujete domestikovaná zvířata od těch, co prostě patří do přírody?

Ta domestikovana taky patrila do prirody a nekdo je zdomestikovat teprv musel. Holt ted se domestikujou dalsi no. A co jako? Volna priroda mizi. Sto let a mozna prezijou jen mazlicci a hospodarska. Takze jo. At lidi domestikujou. Mozna je to krom zoo ktery v zivote nezajisti dostatecnou genovou variabilitu jedina moznost jak dlouhodobe udrzet dost druhů. V soicasne dobe je v plnem proudu další vlna vymirani druhu ve velkem totiz...

Neregistrovaný uživatel

7.7.2019 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

fikovnice napsal(a):
"Hmn_" Vám výše psala, jak víte, že Vaši hadi (a ostatní terarijní) jsou u Vás "spokojeni" (vím, že je to blbý slovo). A jak píšu výš, že nerozumím teraristice, tak teď jsem celkem vedle z počtu Vašich hadů - sto. Samozřejmě neznám Vaše zázemí, zkušenosti, atd., a ani je nechci napadat. Ale aby někdo choval sto hadů, není to příliš Antone Pavloviči?

Jsou lidi co jich maj mnohem vic. Me zaberou jednu mistnost a pul. Mit lepe sestavena tera tak jen tu jednu. Chodim do práce do fabriky a peci stiham. O vikendech krmim pres tyden uklízím akutni bordel a jeden den obetuji odpoledne a delam velky uklid vcetne vymen misek s vodou. A je fakt ze mit to lepe poresene tak práce je jeste min a snazsi. Ale holt nejsou penize na ta profi chovna tera a racky v radech stovek tisic... Nicmene od pristiho roku zacne pomalu obmena. A jo mam jich tolik neb se mi libi nekolik druhu chci chovat na aspon teochu slusne urovni a to s trema zviratama jaksi nejde.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2019 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Jsou lidi co jich maj mnohem vic. Me zaberou jednu mistnost a pul. Mit lepe sestavena tera tak jen tu jednu. Chodim do práce do fabriky a peci stiham. O vikendech krmim pres tyden uklízím akutni bordel a jeden den obetuji odpoledne a delam velky uklid vcetne vymen misek s vodou. A je fakt ze mit to lepe poresene tak práce je jeste min a snazsi. Ale holt nejsou penize na ta profi chovna tera a racky v radech stovek tisic... Nicmene od pristiho roku zacne pomalu obmena. A jo mam jich tolik neb se mi libi nekolik druhu chci chovat na aspon teochu slusne urovni a to s trema zviratama jaksi nejde.

A ne nechovam kvuli zisku. Neprodana mladata bud dam pod cenou pres zname a kdyz nic s klidem jsem schopna darovat je chovatelum jedaku na zkrm pro kobry.

8.7.2019 09:43

A ne nechovam kvuli zisku. Neprodana mladata bud dam pod cenou pres zname a kdyz nic s klidem jsem schopna darovat je chovatelum jedaku na zkrm pro kobry.

To je zvláštní... Jaký máte vztah ke svým zvířatům? Máte je ráda? Nebo proč je teda máte? (ano, četla jsem, zachraňujete před vyhynutím - ale to myslím není tak horké)

8.7.2019 09:59
Atheira

XXX.XXX.181.160

Co je tak špatnýho na psech, že si lidi potřebují pořizovat "něcojakopsa", co ještě k tomu děsně smrdí, je těžko adaptovatelný mezi lidi a ostatní zvířata a ještě k tomu potřebujete spešl papíry?
Nemaj takový lidi náhodou papíry na hlavu?

8.7.2019 10:10

Atheira napsal(a):
Co je tak špatnýho na psech, že si lidi potřebují pořizovat "něcojakopsa", co ještě k tomu děsně smrdí, je těžko adaptovatelný mezi lidi a ostatní zvířata a ještě k tomu potřebujete spešl papíry?

Snobárna? Mít něco víc, než ti ostatní ?
Mám lišku a ty jen psa ? Jéžiš, toho už má každej. Navíc se musí vychovat, případně vycvičit k poslušnosti a venčit. Lišku zavřu do voliéry a už se můžu jen chlubit a když na ni 2,3 dny zapomenu, však ona přežije. A když jí mám dost, však on se nějaký jouda nachytá a koupí ji.
( Já tedy ne, mě stačí lišky za barákem v lese )

8.7.2019 10:12

A jinak tedy lišku jako druh zachraňovat netřeba. Od doby kdy jsme je zbavili vztekliny.
Asi nikdy jich nebylo víc.

8.7.2019 10:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

A jinak tedy lišku jako druh zachraňovat netřeba. Od doby kdy jsme je zbavili vztekliny.
Asi nikdy jich nebylo víc.

Nejspíš je to jediný predátor v lese. I když nazvat toto zvířátko predátorem je úsměvné. Ale jsou krásné. Pokud nezapomenete v květnu a červnu zavřít kurník.

8.7.2019 10:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Atheira napsal(a):

Panenko skákavá! Kde mají takovou zrůdičku?

8.7.2019 10:26

Patrik.01 napsal(a):
...

..kristovy rány, to je bl.b.......jsem zvědavá zda bude doma dva měsíce jako ubohý mýval anebo dýl........

8.7.2019 11:05
Atheira

XXX.XXX.181.160

sisi58 napsal(a):
Panenko skákavá! Kde mají takovou zrůdičku?

No dovolte, ta je moje!

8.7.2019 11:10
Atheira

XXX.XXX.181.160

Snobárna? Mít něco víc, než ti ostatní ?
Mám lišku a ty jen psa ? Jéžiš, toho už má každej. Navíc se musí vychovat, případně vycvičit k poslušnosti a venčit. Lišku zavřu do voliéry a už se můžu jen chlubit a když na ni 2,3 dny zapomenu, však ona přežije. A když jí mám dost, však on se nějaký jouda nachytá a koupí ji.
( Já tedy ne, mě stačí lišky za barákem v lese )

On to ten blbeček ve videu v podstatě i přiznává, že je idiot a jde mu jen o to, aby měl něco extra.
Přitom liška... jéžiš, každá je úplně stejná. Zato psů je x y a člověk může mít přesně takovýho, který k němu půjde jak žádný jiný. Radši obyč psa, se kterým si sednu a který mi nebude v životě na obtíž než zvíře, který bude chudák se mnou a já budu chudák s ním...

8.7.2019 12:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Atheira napsal(a):
No dovolte, ta je moje!

Nové plemeno z rovníkové Afriky?

8.7.2019 13:09
Atheira

XXX.XXX.181.160

sisi58 napsal(a):
Nové plemeno z rovníkové Afriky?

Přesně tak, exotický a ohromně cenný plemeno, to jen tak neseženete.

8.7.2019 13:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Atheira napsal(a):
Přesně tak, exotický a ohromně cenný plemeno, to jen tak neseženete.

Velmi dobře Vy!

Neregistrovaný uživatel

8.7.2019 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

To je zvláštní... Jaký máte vztah ke svým zvířatům? Máte je ráda? Nebo proč je teda máte? (ano, četla jsem, zachraňujete před vyhynutím - ale to myslím není tak horké)

Libi se mi ano mam je rada a jo chci ten chov nekam posunout. Jo nove barvy jine vzory atd. A samozrejme nejoblibenejsi jsou zvirata ktera jsou nejvic problemova a se kterými se nejvic piplam.
Ja tedy nechovam druhy co jsou v citesu a to z duvodu ze mezi nimi jsou zvirata na me současné podminky az moc narocna a nerealna. Papirovani neni az takovy problem. Jasne ze v tom mnozstvi nezboznuju vsechny stejne a ano obcas je nutno prodat zvire ktere uz mam nejakou dobu. Ale tak to se stava i v chovu jakychkoli jinych zvirat. Nicmene milacci maj sve jiste - viz ochrnuty krajtak kde ted krom castecneho ochrnuti kdy se nenasla la pricina zapasim s tim ze uz pulroku nezere a zacina hubnout. Jestli ten se nechytne zas a umre tak to nedam 😪 protekcni milasek co se mnou chrniva u telky na gauci

Neregistrovaný uživatel

8.7.2019 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Jezis tak se nekomu libi liska. Je pripravenej a schopnej zajistit dostatečný podminky tak co? Jezis... Sou lidi co maj dravce,sovy,znam teraristu co ma doma nadhernou tygrici. Nikdo na tech zviratech nerejzuje nehejti po netu ja mam tohle a sem king. Naopak to ze ty zvirata maj se clovek dozví kolikrat az po jake dobe. Lidi sou neprejicny svine a jsou schopny jim to vypustit nebo otravit. Ze zavisti a zloby. Liska ve voliere mi neprijde horsi nez cokl v garsonce vencenej dvakrat denně nebo kocka celozivotne jen v byte. Co je horsi?

8.7.2019 14:37

Jezis tak se nekomu libi liska. Je pripravenej a schopnej zajistit dostatečný podminky tak co? Jezis... Sou lidi co maj dravce,sovy,znam teraristu co ma doma nadhernou tygrici. Nikdo na tech zviratech nerejzuje nehejti po netu ja mam tohle a sem king. Naopak to ze ty zvirata maj se clovek dozví kolikrat az po jake dobe. Lidi sou neprejicny svine a jsou schopny jim to vypustit nebo otravit. Ze zavisti a zloby. Liska ve voliere mi neprijde horsi nez cokl v garsonce vencenej dvakrat denně nebo kocka celozivotne jen v byte. Co je horsi?

Pořád nevím, co z toho člověk má, že má zvíře celoživotně ve voliéře. Pocit, že to je moje? Uspokojení, že má moc nad tím zvířetem?

Lišku, která patří do naší přírody? Já neuznávám ani chov ptáků a dalších zvířat v klecích.

Kdo by chtěl žít celoživotně ve vězení?

8.7.2019 15:18

....no já si vždy ty lišky, mývaly, rasy a tak představím jak žijí v přírodě z různých přírodopisných filmů a pak když to srovnám s jejich bytím v kleci nebo malém bytě, tak to pro mně zavání tak trochu trápením no...........

8.7.2019 15:33
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

....no já si vždy ty lišky, mývaly, rasy a tak představím jak žijí v přírodě z různých přírodopisných filmů a pak když to srovnám s jejich bytím v kleci nebo malém bytě, tak to pro mně zavání tak trochu trápením no...........

kupte si skunka, aspoň vám přerazí en smrad z hadů.

8.7.2019 16:03

Pořád nevím, co z toho člověk má, že má zvíře celoživotně ve voliéře. Pocit, že to je moje? Uspokojení, že má moc nad tím zvířetem?

Lišku, která patří do naší přírody? Já neuznávám ani chov ptáků a dalších zvířat v klecích.

Kdo by chtěl žít celoživotně ve vězení?

Ono s takovou, jak rychle roste lidská populace a ustupuje příroda brzo jinde ty zvířata žít ani nebudou. Je to smutný, ale je to tak. Po delší době se sem vrátili vlci a lidi už volají po redukci a odstřelu, protože je to strašně obtěžuje. Zabezpečit si svůj dobytek nechtějí, peníze od státu berou rádi a na otázku, proč si nepořídí na hlídání psa odpoví, že žrádlo pro psa stojí moc peněz, stejně, jako ty opatření, aby se ke stádu vlci nedostali...

Nemyslím si, že když chce člověk chovat ve vhodných podmínkách divočejší zvíře, že si nutně o sobě musí myslet, že je king a podobně. Většina těchhle lidí ty zvířata miluje a udělala by pro ně první poslední, ale do přírody už je prostě nepustíte, většina tam nepřežije. Hodně těch zvířat je třeba zachráněných, opuštěná liščata a podobně a je pro mě rozhodně lepší je svěřit do péče člověka, než je zastřelit, či nechat umřít. Někdo miluje psy, někdo miluje kočky, někdo lišky, nebo pumy...Pokud ten člověk má vhodné zázemí (mnohdy je to teda i lepší, než v zoo), tak proč ne. Problém je spíš v lidech a v tom, že ne každé takové zvíře si pořídí zodpovědný člověk.

Já mám kočky taky třeba jen v bytě. Bydlím ve městě (4 pokoje), jsou to odchovy z bytů, chodící ven leda na kšírkách. Po tom, co i u nás na vesnici měla každá (kastrovaná) kočka životnost zhruba 3 roky bych je i mimo město pustila jen na zabezpečený pozemek, nebo zabezpečené průchozí voliéry. Případně na zahradu jen za mé přítomnosti. Ono bohužel v dnešní době to moc jinak nejde. Soused vám kočku zabije i za to, že si dovolila zahrabat v záhonku, když máte v okolí idioty. Důležité je těm zvířatům umožnit nějaké vyžití, aby se nenudily.

S papouškama to většinou taky není tak horký, jak si většina lidí myslí. V posledních letech se u nás dost rozmáhá volnoletectví, které je postavené na poutu člověka a zvířete. Bohužel se stane, že pták občas uletí a neumí se třeba vrátit zpátky, ale co sleduju lidi s většíma papouchama, tak jsou v kleci, kterou mají jako svoje útočiště, zavření jen po dobu, kdy jsou sami. Než chovat papouška je rozhodně horší chovat papouška jako samostatného jedince, jelikož potřebují být v páru.

Ono ne vše je jen černé, nebo bílé.

Jinak lišky se ani v bytě chovat nesmějí, můžete je tam sice mít "na návštěvě", ale jinak musí mít schválený a zabezpečený výběh/voliéru. Chovali se v zajetí už dřív kvůli kožešině a v přírodě se střílí jako škodná. Což je mnohem horší, než mít pro lišku super výběh a vybudovaný s ní nějaký vztah.

Navíc si nemyslím, že třeba tahle liška nějak trpí http://www.zachrannastanicelipec.cz/liska-obecna-eliska/

pokud na to má někdo podmínky a peníze, ať si chová třeba brontosaura. Důležitá je spokojenost zvířete, ne to, co si myslí ostatní.

8.7.2019 16:07

jahodapavel napsal(a):
kupte si skunka, aspoň vám přerazí en smrad z hadů.

....nějak Vás nechápu......

8.7.2019 16:12
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Liška se opravdu do bytu nehodí, a týrat jí na kšírách to dokáže jen b. b..
Ve voliéře je taky chudák. Nakonec se to zvrtne jen denně nakrmit, dát vodu a možná vyčistit. V horším případě krmení a voda občas, tak to nechápu. Před dvěma lety jsme byli přivoláni k dopravní nehodě, kde auto srazilo danělu. Bohužel kolem ní běhalo asi čtrnáctidenní danče. Tak jsme si malou Danču vzali domů. Věřte mi že péče byla náročná. Krmení z flašky spešl směsí každé čtyři hodiny, plus péče veterináře. Jako malá byla kouzelná, mazlivá brala mě za mámu. Teď žije v oboře mezi svými. Pozná mě, ale občas si udržuje odstup. Za pamlsek se nechá, ale jen ode mě podrbat za uchem. Ale rozhodně to není domácí zvíře a kdyby se to tenkrát nestalo, daleko radši bych jí viděla ve volnosti.

8.7.2019 16:17
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Ani se nedivím.

8.7.2019 17:18

jahodapavel napsal(a):
Ani se nedivím.

Ani já nechápu, proč to píšete chameleonHugo, ta snad nepsala, že má doma hady?

8.7.2019 17:41
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Ani já nechápu, proč to píšete chameleonHugo, ta snad nepsala, že má doma hady?

Omlouvám se,mělo to být po chovatele,jež má 100 hadů a když odjede tak mu byt strašně páchne.

8.7.2019 17:47
Atheira

XXX.XXX.181.160

Ono s takovou, jak rychle roste lidská populace a ustupuje příroda brzo jinde ty zvířata žít ani nebudou. Je to smutný, ale je to tak. Po delší době se sem vrátili vlci a lidi už volají po redukci a odstřelu, protože je to strašně obtěžuje. Zabezpečit si svůj dobytek nechtějí, peníze od státu berou rádi a na otázku, proč si nepořídí na hlídání psa odpoví, že žrádlo pro psa stojí moc peněz, stejně, jako ty opatření, aby se ke stádu vlci nedostali...

Nemyslím si, že když chce člověk chovat ve vhodných podmínkách divočejší zvíře, že si nutně o sobě musí myslet, že je king a podobně. Většina těchhle lidí ty zvířata miluje a udělala by pro ně první poslední, ale do přírody už je prostě nepustíte, většina tam nepřežije. Hodně těch zvířat je třeba zachráněných, opuštěná liščata a podobně a je pro mě rozhodně lepší je svěřit do péče člověka, než je zastřelit, či nechat umřít. Někdo miluje psy, někdo miluje kočky, někdo lišky, nebo pumy...Pokud ten člověk má vhodné zázemí (mnohdy je to teda i lepší, než v zoo), tak proč ne. Problém je spíš v lidech a v tom, že ne každé takové zvíře si pořídí zodpovědný člověk.

Já mám kočky taky třeba jen v bytě. Bydlím ve městě (4 pokoje), jsou to odchovy z bytů, chodící ven leda na kšírkách. Po tom, co i u nás na vesnici měla každá (kastrovaná) kočka životnost zhruba 3 roky bych je i mimo město pustila jen na zabezpečený pozemek, nebo zabezpečené průchozí voliéry. Případně na zahradu jen za mé přítomnosti. Ono bohužel v dnešní době to moc jinak nejde. Soused vám kočku zabije i za to, že si dovolila zahrabat v záhonku, když máte v okolí idioty. Důležité je těm zvířatům umožnit nějaké vyžití, aby se nenudily.

S papouškama to většinou taky není tak horký, jak si většina lidí myslí. V posledních letech se u nás dost rozmáhá volnoletectví, které je postavené na poutu člověka a zvířete. Bohužel se stane, že pták občas uletí a neumí se třeba vrátit zpátky, ale co sleduju lidi s většíma papouchama, tak jsou v kleci, kterou mají jako svoje útočiště, zavření jen po dobu, kdy jsou sami. Než chovat papouška je rozhodně horší chovat papouška jako samostatného jedince, jelikož potřebují být v páru.

Jinak lišky se ani v bytě chovat nesmějí, můžete je tam sice mít "na návštěvě", ale jinak musí mít schválený a zabezpečený výběh/voliéru. Chovali se v zajetí už dřív kvůli kožešině a v přírodě se střílí jako škodná. Což je mnohem horší, než mít pro lišku super výběh a vybudovaný s ní nějaký vztah.

Navíc si nemyslím, že třeba tahle liška nějak trpí http://www.zachrannastanicelipec.cz/liska-obecna-eliska/

pokud na to má někdo podmínky a peníze, ať si chová třeba brontosaura. Důležitá je spokojenost zvířete, ne to, co si myslí ostatní.

Ano, to sice máte pravdu, nicméně člověk, jakého tu popisujete, se nebude dotazovat na internetovém fóru, už vůbec ne v diskuzi o psech.
Lišky jsou na tom ještě dobře, znamená to, že mám mít doma ledního medvěda, protože už to má v přírodě spočítané? Samozřejmě, že ne.

A sama říkáte, že nic není jen černé nebo bílé, tím pádem musíte sama vědět, že mezi zájemci o zvířata nejsou jen vzdělaní lidé a tupci, naprostá většina jsou jen obyčejní lidé, kteří to třeba myslí dobře, mají docela naivní představy a, přiznejme si, nemají znalosti ani možnost poskytnout potřebné prostředí a péči. Vždyť se jen podívejte na to video, co tu bylo sdíleno. Liška bydlí v koupelně...

8.7.2019 17:50

Promiňte, ale tohle jsou hodně naivní řeči. Specielně chov pasteveckých psů. Všichni chovatelé ovcí co znám psa mají, ale ne pasteveckého, alespoň většinou. Co se bavíme tak si většinou nechtějí pastevce pořídit, protože se bojí že napadne právě neukázněné pejskaře nebo výletníky.
https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/volne-pobihani-psu-ohrozuje-evropske-vlky.muze-prispet-k-jejich-vyhynuti
Pokud tak milujete vlky, i vy se snadno můžete podílet na jejich ochraně, počtěte si.
Jinak chov zachráněných liščat nemá s ochranou přírody společného nic. Liška ve voliéře prostě trpí, to se zkrátka okecat nedá. Liška je dostatečně inteligentní na to, aby se skvěle přizpůsobila životu i ve městech, o tu rozhodně strach mít nemusíte. To, že opuštěné mládě zahyne, no to je prostě příroda, to zkrátka k životu divokých zvířat patří.

8.7.2019 18:15

Atheira napsal(a):
Ano, to sice máte pravdu, nicméně člověk, jakého tu popisujete, se nebude dotazovat na internetovém fóru, už vůbec ne v diskuzi o psech.
Lišky jsou na tom ještě dobře, znamená to, že mám mít doma ledního medvěda, protože už to má v přírodě spočítané? Samozřejmě, že ne.

A sama říkáte, že nic není jen černé nebo bílé, tím pádem musíte sama vědět, že mezi zájemci o zvířata nejsou jen vzdělaní lidé a tupci, naprostá většina jsou jen obyčejní lidé, kteří to třeba myslí dobře, mají docela naivní představy a, přiznejme si, nemají znalosti ani možnost poskytnout potřebné prostředí a péči. Vždyť se jen podívejte na to video, co tu bylo sdíleno. Liška bydlí v koupelně...

Tak někde to ten člověk začít zjišťovat musí, ale je pravda, že bohužel většina lidí tupci jsou a trpí u nich jak pes, tak všechno ostatní...
A ano, jsem asi naivní, protože si pořád představuju, že když si někdo chce pořídit nějaké zvířátko, zjistí si o tom maximum a nepořídí si jej jen z rozmaru. Takže se bavím o těch normálnějších lidech, jelikož s idiotem můžete argumentovat leda tak cihlou, nic jiného neplatí .

Jinak jsem o pastevcích nic nepsala pro Hluchavku, jen mi přišla dost vtipná odpověď, že si nebudou pořizovat psa, protože to stojí moc peněz se o něj starat. Je pravda, že nevím už kde jsem to četla, nebo jestli to byla reportáž, ale dost jsem se takovému argumentu smála ...

8.7.2019 18:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

Liška ve voliéře prostě trpí, to se zkrátka okecat nedá.

no hurá, SLÁVA... Hluchavka KONEČNĚ pochopila, co jsem se vám snažil vysvětlit, při vaší obhajobě kožešinových farem

8.7.2019 18:35
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Až mu na tom videu liška povyroste, tak mu třeba v lepším případě jen pokouše ty kočky. Kočka je venku pro volně žijící lišku velký konkurent a je schopná jí i zabít.

8.7.2019 18:35

Jistě, já nikdy nepopírala to že chov v kleci liškám nevyhovuje, jenže tam to má svůj účel. Chov kožešinových zvířat přispěl k ochraně zvířat žijících v divočině, ale chovat lišku doma v koupelně nebo zkrátka jen tak a představovat si že jí to vyhovuje je blbost. Na účelový chov se můj názor nezměnil. Zákaz chovu u nás pouze poškodil naše chovatele a podpořil ty zahraniční. Kožešiny se stále dovážet smějí, takže by mě zajímalo, co se vlastně změnilo?Je to stejné jako chov šelem v těch oblíbených kontaktních zoo. Každý si tam jede udělat fotku s roztomilým mláďátkem a nikdo neuvažuje nad tím, jak je možné že tam mají stále nová roztomilá mláďátka a kam mizí ti co už tak malí a roztomilí nejsou. Dobrá, jestliže je povolené toto, tak ať tedy udělají rovnou oficielní porážku, číňani budou mít ty svoje zázračné bujony a objektivně to zachrání volně žijící zvířata, která mají mnohem větší hodnotu, před pytláky. Princip je stejný. Nicméně o tom tahle diskuse není.

8.7.2019 18:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

Na účelový chov se můj názor nezměnil. Zákaz chovu u nás pouze poškodil naše chovatele a podpořil ty zahraniční.

je mi vás opravdu , ale upřímně líto

8.7.2019 18:48

lupus4 napsal(a):
Na účelový chov se můj názor nezměnil. Zákaz chovu u nás pouze poškodil naše chovatele a podpořil ty zahraniční.

je mi vás opravdu , ale upřímně líto

nápodobně

8.7.2019 19:16

Pro mě je teda rozhodně nepopsatelně horší mít zvířata nacpaná v malých klecích a chovat je jen proto, aby z nich stáhli kůži, kterou prodají nějakým snobům, než mít lišku s vhodným zázemím a velkým výběhem/ voliérou.

Kontaktní zoo by se měly zakázat úplně, stejně jako plavání s delfíny a podobně, ale pořád nevidím žádnou tragédii na tom, že někdo ve vhodném zázemí chová lišku, ta liška má svoje lidi, který má ráda a nikdo cizí k ní neleze, stejně tak není zavřená nikde v kleci. To video, které jsem posílala, tak tam liška běhá normálně na volno po lese a drží se svých lidí, jelikož je na ně zvyklá...

Neregistrovaný uživatel

8.7.2019 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.4

jahodapavel napsal(a):
Omlouvám se,mělo to být po chovatele,jež má 100 hadů a když odjede tak mu byt strašně páchne.

Kdybyste cet tak zdaleka ne vzdy. Ale holt nekdy se zadari v tom mnozstvi ze nektery neco vybleje. A neb doma nejsem jaksi to tezko uklidim hned ze... Vam kdyz se pes vysere doma kdyz vy jste v práci taky se to samo jaksi neuklidi. Me navix smrad z hadu nevadi. Je to mensi smrad jak z kociciho zachodku nebo blitku od psa. Navic smrdi max cerstve hov no nebo vyblitiny.

8.7.2019 21:44

OT: ...vždycky mě zajímalo, jak si ti hadi v terárku- plastové bedně "natáhnou záda" . celej den je smotanej a když by si chtěl "natáhnout zada" tak to nejde

9.7.2019 00:31
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Kdybyste cet tak zdaleka ne vzdy. Ale holt nekdy se zadari v tom mnozstvi ze nektery neco vybleje. A neb doma nejsem jaksi to tezko uklidim hned ze... Vam kdyz se pes vysere doma kdyz vy jste v práci taky se to samo jaksi neuklidi. Me navix smrad z hadu nevadi. Je to mensi smrad jak z kociciho zachodku nebo blitku od psa. Navic smrdi max cerstve hov no nebo vyblitiny.

když si pořídíte skunka, nebo tchoře, hadi smrdět nebudou. Nemáte náhodou psa-norníka ,

Neregistrovaný uživatel

9.7.2019 03:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.4

jahodapavel napsal(a):
když si pořídíte skunka, nebo tchoře, hadi smrdět nebudou. Nemáte náhodou psa-norníka ,

Ten matros co hulite musi bejt kvalitka 😁😂

Neregistrovaný uživatel

9.7.2019 03:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.4

OT: ...vždycky mě zajímalo, jak si ti hadi v terárku- plastové bedně "natáhnou záda" . celej den je smotanej a když by si chtěl "natáhnout zada" tak to nejde

Oni si je natahovat nejak ani moc nepotrebujou. Lozej jen kdyz neco chtej vydelat se, napit, nazrat, zmenit misto podle teploty. Jinak se to moc nehejbe 😁

9.7.2019 07:37
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Ten matros co hulite musi bejt kvalitka 😁😂

Jó , taky není nejlevnější. Stejně si myslím, že sháníte lišku na výcvik norníka. Vokolí je několik myslivců, co mají ve voliéře lišku na výcvik psa.

Neregistrovaný uživatel

9.7.2019 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

jahodapavel napsal(a):
Jó , taky není nejlevnější. Stejně si myslím, že sháníte lišku na výcvik norníka. Vokolí je několik myslivců, co mají ve voliéře lišku na výcvik psa.

Vzhledem k tomu ze momentalne psy nemam a v baraku je jen smecka jorksiru moji mamy si myslet muzete co chcete nicmene jako kazdy vas prispevek jste uplne mimo 🙂

9.7.2019 14:33
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Omlouvám se Evi, já si předtím taky nevšimla, že Pavel ten svůj ironický příspěvek směřoval na Tebe místo na chovatelku hadů (proto jsem ten příspěvek oplusovala).

9.7.2019 14:34
fikovnice

XXX.XXX.131.20

jahodapavel napsal(a):

Uf, toto je věc, kterou vždy těžko vydejchávám, a nemůžu si pomoct - někteří myslivci nebo takymyslivci mě pěkně....víte co!

9.7.2019 14:35
fikovnice

XXX.XXX.131.20

jahodapavel napsal(a):

Akorát už je tu teda pořádnej zmatek, ani "Leithian" neshání lišku...

9.7.2019 15:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

Promiňte, ale tohle jsou hodně naivní řeči. Specielně chov pasteveckých psů. Všichni chovatelé ovcí co znám psa mají, ale ne pasteveckého, alespoň většinou. Co se bavíme tak si většinou nechtějí pastevce pořídit, protože se bojí že napadne právě neukázněné pejskaře nebo výletníky.
https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/volne-pobihani-psu-ohrozuje-evropske-vlky.muze-prispet-k-jejich-vyhynuti
Pokud tak milujete vlky, i vy se snadno můžete podílet na jejich ochraně, počtěte si.
Jinak chov zachráněných liščat nemá s ochranou přírody společného nic. Liška ve voliéře prostě trpí, to se zkrátka okecat nedá. Liška je dostatečně inteligentní na to, aby se skvěle přizpůsobila životu i ve městech, o tu rozhodně strach mít nemusíte. To, že opuštěné mládě zahyne, no to je prostě příroda, to zkrátka k životu divokých zvířat patří.

Vlků je v ČR cca 50 kousků.
Vážně je takový problém, si ovce či kozy zabezpečit?
Je to jako u všeho, co člověk dělá pro peníze. Hlavně vydělávat! Za každou cenu. Srazit náklady co nejníže. A pak, ovečky majitelé snad ani jako zvířata neberou. Spíš jako kusy. Každej jouda si je pořídí, prdlačku ví, co potřebují, však jsou to jen ovce.
Já je moc nemusím, snad jen jehňata jsou roztomilá, ale pokud bych je měla, budu se snažit o co nejlepší podmínky (ne jen, podmínky k přežití).A k tomu patří i zabezpečení, aby mi je nepotrhali toulaví psi a možná i vlci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík