Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

a1a2a3

21.8.2019 13:39
a1a2a3

XXX.XXX.66.19

Dobrý den,
uvažujeme o pejskovi. Líbí se nám chespeake retrívr. Inzeráty jsem nějaké našla, ale nikdo neuvádí cenu. Pejska chceme jako parťáka do rodiny, určitě ne na výstavy. Takže nepotřebujeme nic extra. Neví někdo jak se pohybují ceny? Povahu a vše jsem si na netu našla, ještě by mě zajímalo jako moc líná? Někde psali, že téměř ne. Je to pravda? Děkuji za info.

21.8.2019 13:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

S cenou bohužel neporadím. Ale zkuste si napsat mail nějakému chovateli - normálně mu popište, že o plemeni všechno víte, že byste ho chtěli atd. a že jediná informace, která vám chybí je přibližná cena. Případně pokud chcete štěně hned, tak rovnou zavolejte do CHS s dotazem na určité štěně, vrh. Pokud to nebude dotaz stylem" "Dobrej, za kolik máte štěně?", tak si myslím, že vám chovatel bez problému odpoví. Případně si zajeďte na akci, kde se toto plemeno vyskytuje a "pokecejte" s majiteli a chovateli.

21.8.2019 13:55
lufus

XXX.XXX.157.99

Zkuste napsat paní Sehnalíkové https://www.kelecskypoklad.com/wp/kontakt-contact/ určitě Vám zodpoví vaše otázky. Jezdíme na výstavy co pořádá a vím, že toto plemeno chová

a1a2a3

21.8.2019 13:57
a1a2a3

XXX.XXX.137.48

Je děkuji moc. Už jsem jedné chovatelce psala, ale zatím se neozvala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2019 13:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

a1a2a3 napsal(a):
Dobrý den,
uvažujeme o pejskovi. Líbí se nám chespeake retrívr. Inzeráty jsem nějaké našla, ale nikdo neuvádí cenu. Pejska chceme jako parťáka do rodiny, určitě ne na výstavy. Takže nepotřebujeme nic extra. Neví někdo jak se pohybují ceny? Povahu a vše jsem si na netu našla, ještě by mě zajímalo jako moc líná? Někde psali, že téměř ne. Je to pravda? Děkuji za info.

Chesapeaky chová paní Sehnalíková z CHS Kelečský poklad, zkuste se jí zeptat buď na FB nebo napsat na mail https://www.kelecskypoklad.com/wp/. Vím, že letos dlouho udávala posledního štěníka z března tohoto roku, nakonec prodala někam do Skandinávie, tuším. Jiné CHS neznám, on o ně zas takový zájem není.

21.8.2019 14:57
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Pejska chceme jako parťáka do rodiny, určitě ne na výstavy.
Takže nepotřebujeme nic extra.
Dobrá volba
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6755/chesapeake-bay-retriever/

normálně mu popište, že o plemeni všechno víte

21.8.2019 15:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

rapotacka11 napsal(a):
Pejska chceme jako parťáka do rodiny, určitě ne na výstavy.
Takže nepotřebujeme nic extra.
Dobrá volba
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6755/chesapeake-bay-retriever/

normálně mu popište, že o plemeni všechno víte

No, tak ono taky záleží, co si kdo vyloží pod pojmem parťák do rodiny - protože pro jednoho je to pes na zahradě a tím to hasne. Pro druhého je to pes na zahradě s obyčejnými procházkami. A pro třetího to může být tak, že se psem celé dny lítají po loukách, učí přinášet, aportují (když jsme u těch retrívrů) a jinak se snaží najít vhodné zaměstnání pro retrívra.

Edit.: mimo jiné jak se tu minule řešilo, proč odsud někteří lidi odchází atd., tak si myslím, že tohle je taky jeden z důvodů. Když už mám potřebu řešit něco jiného než dotaz (což se stane často, z toho co z dotazu vyplyne dál) tak můžu úplně normálně v klidu napsat, jestli zadavatel taky počítá s tím, že retrívr je aktivní lovecký pes a potřebuje "pracovat". A ne hned psát ironicky, bez uvedení čehokoli, mě takový komentář přijde úplně zbytečný.

21.8.2019 17:41
janaa

XXX.XXX.244.205

CHBR chovek je více,ale musíte počítat s tím,že budete čekat. V Kelečským pokladu mají štěnda často a často i některá zbydou déle. Před dvěma týdny jsem ještě věděla o dvou klučících z jiných chovek,ale už jsou pryč. Cena většinou 15-20 tisíc, hodně záleží na spojení. Línají jako každé jiné plemeno. CHBR jsou fajn,ale počítejte s tím, že jsou hodně temperamentní, zvlášť v mládí, proti jiným retrieverům jsou "tvrdší", a u kluků je potřeba počítat s možným machrováním a dominancí na jiné psy samce. Pokud ale dostanou to,co k životu potřebují, jsou to moc fajn psi. Ale ne pro každého

22.8.2019 20:15
dark

XXX.XXX.126.37

Můžu uvést cenu 9 - 20 tis., podle spojení. Já mám za 9, zamluven předem, zaplacená záloha, z českého spojení.
A jak je uváděno výše, opravdu počítejte s tím, že ho budete muset hodně zaměstnat a pak teprve bude fajn do rodiny.
(Teď tu po mě štěká jeden, kterému táhne na 14, že si chce hrát.)

Přidejte reakci

Přidat smajlík