Porizeni stenete s PP? Velika blamaz od chovatelu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2019 06:10
Jankkka

XXX.XXX.162.129

Dobry den,chtela bych se s vami podelit o velmi neprijemne zkusenosti ..porizeni stenete s PP z Chovne stanice,nebo chcete - li od CHOVATELE.Vzdy jsem velmi touzila po stenatku plemene pomořanský špic,nebo-li Pomeranian,kontaktovala jsem tedy nekolik chovatelsych stanic ktere nabizely stenata,na prodej a skoro vzdy vse ztroskotalo na cene za Papirove stene,kdy se castky pohybovaly od 30 az po 80 000kc bohuzel jsem jako mladsi žába,nemela dostatek financi,abych si stenatko od chovatelu mohla dovolit, po dlouhem hledani jsem nakonec mela stesti a nasla jsem aspon chovatele{mozna mnozitele,nevim}trpasliciho nemeckeho spice,ja vim muzete namitnout ze to neni pravy Pomeranian ale odvezla jsem si tehdy cela prestastna 8 tydenni psi slecnu a musim rict ze to byl ten nejuuzasnejsi pes co jsem kdy mela.Prestoze nebyla s PP a odvezla jsem si ji v 8 tydnech,tak byla velmi uzasna a ucenliva,do 14 dnu pochopila,ze smi curat a vykonavat potrebu jen venku kdyz jde s panickou na prochazku,byla velmi,vnimava,hrava, a celkove strasne pohodova fenecka.Z Majitelu kteri mi ji prodavali,se nakonec vyklubala Chovatelska stanice,kteri sice meli vsechny sve psi s PP,ale bohuzel svy psi nakryly{at uz chtene nebo nechtene,to jsem neresila,protoze jsem byla stastna ze odjizdim s vysnenym stenetem} a nemeli priznana stenata.Za Fenku bez PP jsem tehdy zaplatila,4 000kc a s radosti s ni odjela.S psi partackou jsem prozila krasnych 9 let.Po jeji smrti jsem byla rozhodnuta zustat u Nemeckeho Spice,nebo Pomeriana a protoze jsem jiz nebyla mlada{bohuzel} chuda žába, rozhodla jsem se ze si poridim PP Pomeriana z chovatelske stanice a take priznavam,byla jsem ovlivnena ustavicnou masazi a osvetou ktera vsude kolem probihala a co si budeme povidat, stale probiha ,tedy ze pokud psa,ci stene,tak jedine s PP a z chovatelske stanice,od proverenych chovatelu.Takze jsem si vyhledla opet fenecku,byla se na ni nekolikrat podivat a domlouvala se s chovatelkou,myslela jsem si ze si odvezu opet stenatko v 8 - 9 tydnu,tedy v dobe kdy jiz neni zavisle na matce a pritom je vekove v obdobi vtiskavani,ktere zacina myslim od 5.,6 tydnu zivota stenatka{aspon tak mi to myslim vysvetlila veterinarka}samozrejme vim ze stene musi byt od matky uz odstavene,coz je myslim obdobi 8 tydne. Take mi veterinarka vysvetlila ze ...V tomhle obdobi ,se nejlepe stene uci zaklady,tedy predevsim intervaly venceni tedy ze neni spravne aby vykonavalo potrebu doma,ale az venku a samozrejme i jine veci,jako zvykani si na noveho pana,pripadne psi, ci kocky,nebo jine podnety v okoli.Jak jsem se ale strasne pomylila,kdyz jsem zjistila ze chovatelka ma na prodej stenatka ve stari 3 mesicu!!!Ptala jsem se proc jsou stenata na prodej jiz takto stara a pani mi vysvetlila,ze mladsi stenata neprodava,protoze,jednak to neni eticke,take neni pro stenata teto rasy vhodne aby opoustela svou matku drive,takto jsou pry jiz socializovana,maji naucene zakladni navyky{tedy jsem rozumnela intervaly venceni} a ze 3 mesice je pro stenatka teto rasy tak akorad aby jiz opustila matku.Pro fenecku jsem si tedy prijela,zaplatila 45 000Kc ,za stene,PP a chovatelsky servis a fenecku si s radosti odvezla.Musim rict ze pak nastal ten pravy ocistec!!!!Fenecka byla doma lekava,neustale doma kalela a curala,rikala jsem si tak zrejme je to pro ni sok,kdyz je v novem prostredi a bez matky a sourozencu a vzhledem k tomu ze jsem jiz predtim mela zkusenosti s feneckou spice, vzala jsem si v praci 14 denni dovolenou a samozrejme jsem cihala na chvili kdy se stenatko,naji,napije,probudi a hned se s ni snazila jit ven na prochazku,aby se naucila intervaly venceni,ven jsem s ni chodila co hodinu,pripadne,2 hodiny,bohuzel fenecka venku necurala,nekonala zadnou potrebu,jen se vseho bala a lekala a jen co jsme prisly domu tak udelala louzicku,pripadne bobek Musim rict ze jsem nebyla schopna stenatko naucit intervaly venceni,ted po 3 letech fenecka nosi doma kalhotky s vlozkou,aby proste necurala kde nema.Chodim s ni tak 5x-6x denne ven a na prochazky,sve lekavosti se po delsi dobe zbavila,ale to je tak vsechno.Konzultovala jsem tyto probleny s chovatelkou ktera mi fenku prodala a ta se mi dusovala,ze proste kazdy pes je jiny a ze u ni doma chodila sporadane curat a konat potrebu nejprve na noviny a pote normalne ven.Take jsem konzultovala tyto problemy s veterinarkou a dokonce i s Chovateli{mnoziteli}od kterych jem mela prvni fenecku trpasliciho spice a rekli mi ze ...OPRAVDU NENI NUTNE ABY STENATKA TOHOTO PLEMENE ODCHAZELI OD MATKY AZ VE CTVRT ROCE,naopak jakmile matka stenata odstavi,tak je nejlepsi doba aby slo stene k novemu majiteli,ktery ma hned ucit stene cistotnosti.Ptala jsem se tedy proc si chovatele nechavaji u sebe takto stara stenata?Rekli a potvrdili mi ze spousta chovatelu si nechava stenata teto rasy u sebe tak dlouho proto ze cekaji,co ze stenete vyroste a zda by se hodilo at uz do dalsiho jejich chovu,nebo aby ho mohli jako vystavni kus vyhodneji a za vice penez prodat.Tyto stenata jsou ve 2 - 3 mesich uz krasne obrostla krasnou srsti a tedy logicky pro potencionalniho kupce i velmi líbivá a kupec za ne nevaha zaplatit velke financni castky.Vsechno je jen jeden velkej kseft!!!Take pry zalezi na jednotlivem chovateli,nekdo se stenatkum venuje,uci je a socializuje je a nekdo je ma strceny v ohradce at uz doma,nebo na zahradce a proste se jim nevenuje a vubec,ale vubec nezalezi zda jsou stenata s PP nebo bez,protoze i mezi PP chovateli se najdou lide kteri chovaji pejsky jen na kseft a naopak i mezi chovateli-mnoziteli se najdou slusni lide kterym zalezi na jejich hafanech a pripadnych stenatech a samozrejme jsou mnozitele i spatny.Take mi rekli,ze se PP chovatele bouri k vuli mnozitelum,hlavne take proto ze jim berou kseft,on je proste rozdil vyplaznout za stene 30 az 80 000Kc a nebo jen 2000kc az 7 000kc,je jasne ze spousta lidi si koupi levnejsiho psa, tito PP chovatele pak stene neprodaji a stene jim zustava dlouho doma nebo je pak prodavaji do zahranici. Jak jsem sama zjistila PP stene rozhodne neni zarukou,at uz socializace,vychovy a zdravi.Take pani veterinarka mi potvdila ze 8 tyden je nejvhodnejsi doba odberu, je to obdobi vtiskavani a pak nasledne socializace stenete.Fenecku Pomeriana jsem si zamilovala,zvykla jsem si na ni a jsem rada ze ji mam.Bohuzel po mych smutnych zkusenostech musim dat Chovatelum{nebo mnozitelum}me prvni fenecky a take me veterinarce za pravdu!!!Opravdu jiz nikdy si neporidim psa s PP,protoze to rozhodne neni zaruka kvality,jak se vsude pise a jsem nadlouho a velmi draze VYLECENA!!!!!Ozvalo se mi take vice majitelu tohoto psiho PP plemene a nerikam ze vsichni,ale hodne jich ma zkusenost s koupi 3 mesicniho stenete a take se jich mnoho potykalo s problemem vstipeni cistotnosti.Jasne take jsem zhledla vsude zverejnene otresne velkochovy mnozitelu,kteri meli sve psi zavrene v klecich nad sebou a pejsci plavali ve vykalech a je to naprosto strasne a urcite by tito lide meli platit za to co tem nebohym psum udelali,ale je to take chyba kupujiciho ktery si stene kupuje,proste musi proverovat,navstivit,chovatele,nebo mnozitele a zajimat se jaky stene si kupuje,ale jak vidite,presto ze jsem byla obezretna,stenatka jsem 2x navstivila,stejne neni zaruka ze nenaletite a to dokonce od vsemi opevovanymi chovateli,naopak poradne si na vas pekne namasti kapsu,DAREBACI Je mi z toho smutno Jaky mate prosim na toto nazor,pripadne zkusenosti?

14.11.2019 06:29
Atheira

XXX.XXX.189.50

Ty blemcy jsem nedočetla do konce, ale z toho, co jsem četla.
- 9 let je na mini psa málo. Ten neumřel stářím ani náhodou
- pomeranč je drahej a běžný lidi na něj prostě jen tak nemaj, to je normální, nikoli podvod
- psi s PP od ověřených chovatelů... Sama si chovku prověřit zřejmě neumíte a pak tu šíříte tyhle divnořeči
- nic jako nepřiznaná štěňata z CHS není

14.11.2019 07:10
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Atheira napsal(a):
Ty blemcy jsem nedočetla do konce, ale z toho, co jsem četla.
- 9 let je na mini psa málo. Ten neumřel stářím ani náhodou
- pomeranč je drahej a běžný lidi na něj prostě jen tak nemaj, to je normální, nikoli podvod
- psi s PP od ověřených chovatelů... Sama si chovku prověřit zřejmě neumíte a pak tu šíříte tyhle divnořeči
- nic jako nepřiznaná štěňata z CHS není

Nepřiznaná štěnda, ale tak co by nebyla. To není, že nadpočetná, ale tak, že ještě neuchovněnej pes obskočí chovnou fenu a pak záleží na chovateli, jak se zachová.
Proč je ten pomeranian tak drahej?

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2019 07:19

Nějak nechápu, jak jste jako naletěla? Mluvíte o darebácích, kteří si mastí kapsu, a přitom jste jim dobrovolně a bez nátlaku štěně zaplatila.

Takže si to shrnu a vychází mi, že jste byla spokojená s bezpapírovým špicem, protože byl čistotný. Teď jste nespokojená s PP fenkou, protože čistotná není a dáváte to za vinu chovateli a tomu, že psíka vydal až ve třech měsících. Taky jste nespokojená s cenou, kterou jste dobrovolně zaplatila.

PP rozhodně nejsou zárukou socializace, výchovy a čistotnosti, to snad nikdo nikde ani netvrdil. A pokud se cítíte napálená a podvedená, protože vaše fenka lítá doma s plínou, nemyslím, že je to tím, že je papírová.

14.11.2019 07:32

No taky jsem dočetla do konce a docela chápu, že za tolik peněz je štěně zklamáním. Nicméně myslím, že odběr ve 3 měsících věku ještě není žádná katastrofa a samozřejmě záleží na tom, jak chovatel se štěňaty "pracuje", jak je socializuje. Pes s PP není ani zárukou povahy, ani zdraví, ale jen zárukou toho, že máte doma představitele daného plemene.
Nevím, jak jste vybírala chovatelskou stanici, ale já teda osobně už se rozhlížím po dalším psu a když narazím v inzerátech na nějaký štěňata, tak minimálně kouknu na webovky dané stanice a na internetu se snažím dohledat odchovy, popř. nějaké reakce na danou CHS, prostě celkově najít co nejvíc informací....a to je nový pes ještě v nedohlednu, v jedné CHS jsem se už byla podívat osobně a s další chovatelkou jsem mluvila...taky nemá problém, abych se na její psy přijela podívat.

Jinak 9 let na špice opravdu není moc, spíš naopak, takže možná jste fenečku bez PP měla naprosto úžasnou, ale umřela teda hodně mladá, což mi taky nepřijde moc ok......

Bohužel, co se týče psů s PP, tak taky nejde zapíchnout prst do inzerátu a frčet pro štěně, i ty chovky se musí vybírat.
Sama píšete, že jste se na fenku byla několikrát podívat...a fenka byla ok?? Nebyla bázlivá, chovala se normálně?? V jakém prostředí štěňata u chovatelky byla?? Chodila ven?? Jak probíhala socializace u chovatelky??...ne vlastně není potřeba odpovídat, ono už je to stejně jedno.

14.11.2019 07:40
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Jankkka napsal(a):
Dobry den,chtela bych se s vami podelit o velmi neprijemne zkusenosti ..porizeni stenete s PP z Chovne stanice,nebo chcete - li od CHOVATELE.Vzdy jsem velmi touzila po stenatku plemene pomořanský špic,nebo-li Pomeranian,kontaktovala jsem tedy nekolik chovatelsych stanic ktere nabizely stenata,na prodej a skoro vzdy vse ztroskotalo na cene za Papirove stene,kdy se castky pohybovaly od 30 az po 80 000kc bohuzel jsem jako mladsi žába,nemela dostatek financi,abych si stenatko od chovatelu mohla dovolit, po dlouhem hledani jsem nakonec mela stesti a nasla jsem aspon chovatele{mozna mnozitele,nevim}trpasliciho nemeckeho spice,ja vim muzete namitnout ze to neni pravy Pomeranian ale odvezla jsem si tehdy cela prestastna 8 tydenni psi slecnu a musim rict ze to byl ten nejuuzasnejsi pes co jsem kdy mela.Prestoze nebyla s PP a odvezla jsem si ji v 8 tydnech,tak byla velmi uzasna a ucenliva,do 14 dnu pochopila,ze smi curat a vykonavat potrebu jen venku kdyz jde s panickou na prochazku,byla velmi,vnimava,hrava, a celkove strasne pohodova fenecka.Z Majitelu kteri mi ji prodavali,se nakonec vyklubala Chovatelska stanice,kteri sice meli vsechny sve psi s PP,ale bohuzel svy psi nakryly{at uz chtene nebo nechtene,to jsem neresila,protoze jsem byla stastna ze odjizdim s vysnenym stenetem} a nemeli priznana stenata.Za Fenku bez PP jsem tehdy zaplatila,4 000kc a s radosti s ni odjela.S psi partackou jsem prozila krasnych 9 let.Po jeji smrti jsem byla rozhodnuta zustat u Nemeckeho Spice,nebo Pomeriana a protoze jsem jiz nebyla mlada{bohuzel} chuda žába, rozhodla jsem se ze si poridim PP Pomeriana z chovatelske stanice a take priznavam,byla jsem ovlivnena ustavicnou masazi a osvetou ktera vsude kolem probihala a co si budeme povidat, stale probiha ,tedy ze pokud psa,ci stene,tak jedine s PP a z chovatelske stanice,od proverenych chovatelu.Takze jsem si vyhledla opet fenecku,byla se na ni nekolikrat podivat a domlouvala se s chovatelkou,myslela jsem si ze si odvezu opet stenatko v 8 - 9 tydnu,tedy v dobe kdy jiz neni zavisle na matce a pritom je vekove v obdobi vtiskavani,ktere zacina myslim od 5.,6 tydnu zivota stenatka{aspon tak mi to myslim vysvetlila veterinarka}samozrejme vim ze stene musi byt od matky uz odstavene,coz je myslim obdobi 8 tydne. Take mi veterinarka vysvetlila ze ...V tomhle obdobi ,se nejlepe stene uci zaklady,tedy predevsim intervaly venceni tedy ze neni spravne aby vykonavalo potrebu doma,ale az venku a samozrejme i jine veci,jako zvykani si na noveho pana,pripadne psi, ci kocky,nebo jine podnety v okoli.Jak jsem se ale strasne pomylila,kdyz jsem zjistila ze chovatelka ma na prodej stenatka ve stari 3 mesicu!!!Ptala jsem se proc jsou stenata na prodej jiz takto stara a pani mi vysvetlila,ze mladsi stenata neprodava,protoze,jednak to neni eticke,take neni pro stenata teto rasy vhodne aby opoustela svou matku drive,takto jsou pry jiz socializovana,maji naucene zakladni navyky{tedy jsem rozumnela intervaly venceni} a ze 3 mesice je pro stenatka teto rasy tak akorad aby jiz opustila matku.Pro fenecku jsem si tedy prijela,zaplatila 45 000Kc ,za stene,PP a chovatelsky servis a fenecku si s radosti odvezla.Musim rict ze pak nastal ten pravy ocistec!!!!Fenecka byla doma lekava,neustale doma kalela a curala,rikala jsem si tak zrejme je to pro ni sok,kdyz je v novem prostredi a bez matky a sourozencu a vzhledem k tomu ze jsem jiz predtim mela zkusenosti s feneckou spice, vzala jsem si v praci 14 denni dovolenou a samozrejme jsem cihala na chvili kdy se stenatko,naji,napije,probudi a hned se s ni snazila jit ven na prochazku,aby se naucila intervaly venceni,ven jsem s ni chodila co hodinu,pripadne,2 hodiny,bohuzel fenecka venku necurala,nekonala zadnou potrebu,jen se vseho bala a lekala a jen co jsme prisly domu tak udelala louzicku,pripadne bobek Musim rict ze jsem nebyla schopna stenatko naucit intervaly venceni,ted po 3 letech fenecka nosi doma kalhotky s vlozkou,aby proste necurala kde nema.Chodim s ni tak 5x-6x denne ven a na prochazky,sve lekavosti se po delsi dobe zbavila,ale to je tak vsechno.Konzultovala jsem tyto probleny s chovatelkou ktera mi fenku prodala a ta se mi dusovala,ze proste kazdy pes je jiny a ze u ni doma chodila sporadane curat a konat potrebu nejprve na noviny a pote normalne ven.Take jsem konzultovala tyto problemy s veterinarkou a dokonce i s Chovateli{mnoziteli}od kterych jem mela prvni fenecku trpasliciho spice a rekli mi ze ...OPRAVDU NENI NUTNE ABY STENATKA TOHOTO PLEMENE ODCHAZELI OD MATKY AZ VE CTVRT ROCE,naopak jakmile matka stenata odstavi,tak je nejlepsi doba aby slo stene k novemu majiteli,ktery ma hned ucit stene cistotnosti.Ptala jsem se tedy proc si chovatele nechavaji u sebe takto stara stenata?Rekli a potvrdili mi ze spousta chovatelu si nechava stenata teto rasy u sebe tak dlouho proto ze cekaji,co ze stenete vyroste a zda by se hodilo at uz do dalsiho jejich chovu,nebo aby ho mohli jako vystavni kus vyhodneji a za vice penez prodat.Tyto stenata jsou ve 2 - 3 mesich uz krasne obrostla krasnou srsti a tedy logicky pro potencionalniho kupce i velmi líbivá a kupec za ne nevaha zaplatit velke financni castky.Vsechno je jen jeden velkej kseft!!!Take pry zalezi na jednotlivem chovateli,nekdo se stenatkum venuje,uci je a socializuje je a nekdo je ma strceny v ohradce at uz doma,nebo na zahradce a proste se jim nevenuje a vubec,ale vubec nezalezi zda jsou stenata s PP nebo bez,protoze i mezi PP chovateli se najdou lide kteri chovaji pejsky jen na kseft a naopak i mezi chovateli-mnoziteli se najdou slusni lide kterym zalezi na jejich hafanech a pripadnych stenatech a samozrejme jsou mnozitele i spatny.Take mi rekli,ze se PP chovatele bouri k vuli mnozitelum,hlavne take proto ze jim berou kseft,on je proste rozdil vyplaznout za stene 30 az 80 000Kc a nebo jen 2000kc az 7 000kc,je jasne ze spousta lidi si koupi levnejsiho psa, tito PP chovatele pak stene neprodaji a stene jim zustava dlouho doma nebo je pak prodavaji do zahranici. Jak jsem sama zjistila PP stene rozhodne neni zarukou,at uz socializace,vychovy a zdravi.Take pani veterinarka mi potvdila ze 8 tyden je nejvhodnejsi doba odberu, je to obdobi vtiskavani a pak nasledne socializace stenete.Fenecku Pomeriana jsem si zamilovala,zvykla jsem si na ni a jsem rada ze ji mam.Bohuzel po mych smutnych zkusenostech musim dat Chovatelum{nebo mnozitelum}me prvni fenecky a take me veterinarce za pravdu!!!Opravdu jiz nikdy si neporidim psa s PP,protoze to rozhodne neni zaruka kvality,jak se vsude pise a jsem nadlouho a velmi draze VYLECENA!!!!!Ozvalo se mi take vice majitelu tohoto psiho PP plemene a nerikam ze vsichni,ale hodne jich ma zkusenost s koupi 3 mesicniho stenete a take se jich mnoho potykalo s problemem vstipeni cistotnosti.Jasne take jsem zhledla vsude zverejnene otresne velkochovy mnozitelu,kteri meli sve psi zavrene v klecich nad sebou a pejsci plavali ve vykalech a je to naprosto strasne a urcite by tito lide meli platit za to co tem nebohym psum udelali,ale je to take chyba kupujiciho ktery si stene kupuje,proste musi proverovat,navstivit,chovatele,nebo mnozitele a zajimat se jaky stene si kupuje,ale jak vidite,presto ze jsem byla obezretna,stenatka jsem 2x navstivila,stejne neni zaruka ze nenaletite a to dokonce od vsemi opevovanymi chovateli,naopak poradne si na vas pekne namasti kapsu,DAREBACI Je mi z toho smutno Jaky mate prosim na toto nazor,pripadne zkusenosti?

Nezlobte se na mě, ale to, že jste psa nenaučila čistotnosti je chyba vaše a ne chovatelky.

14.11.2019 07:46
Atheira

XXX.XXX.181.160

Huskyjanina napsal(a):
Nepřiznaná štěnda, ale tak co by nebyla. To není, že nadpočetná, ale tak, že ještě neuchovněnej pes obskočí chovnou fenu a pak záleží na chovateli, jak se zachová.
Proč je ten pomeranian tak drahej?

Jenže takhle je to podaný jako něco normálního. Že pro CHS běžně existuje výraz nepřiznané štěně a je to tak vlastně ok.
A samozřejmě chápu, že se to může stát, že i u opravdu svědomitého chovatele se může něco přihodit, všichni jsou to jenom lidi. Mě na tom příspěvku nadzvedlo to, jak se tu zadavatelka rozčiluje, že PP pes není záruka zdraví - zajímalo by mě, kdo jí ji dal - a že v těch množkách, které teda vlastně nezavíraj psy do klecí, ale vlastně je jim za těžko si ty psy uchovnit, je vše v pořádku. Přitom, řekněte sama, přijde vám dožití devět let u mini psa v pořádku? A o tom, že to množka s největší pravděpodobností byla svědčí i to, že vsadili na nevědomost kupující a vymysleli si takové žvásty. Solidní člověk přizná, jak se to stalo.

To se ptáte mě, proč je pomeranian tak drahý? Vím já? V hračkářství mívají podobný, i mají podobný funkce a takhle drahý teda nejsou.
Ne, samozřejmě... podívejme se na to, to zvíře je doopravdy živý plyšák. Je to roztomilost sama. Jsou lidi, co tohle chtějí. No a většina těch, co ho chce, si je taky ochotna zaplatit astronomické částky. Kdyby to tak nebylo, nebyly by ani ty ceny tam, kde jsou.

Tohle vlákno je zas důkazem toho, že i navzdory nějaké snaze o osvětu lidi prostě nepřemýšlí. Řeknou si jen, že si teda pořídí toho psa s PP, když bez PP je špatné, ale vůbec nerozmýšlí ty věci kolem. Že výběr psa prostě není jen o tomhle a je potřeba u toho taky myslet. A pak doplatí na to, že nemysleli a utíkají brečet na diskuzi a převrací vzhůru nohama všechna tvrzení, která kde nasbírali.

14.11.2019 08:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.58.96

Atheira napsal(a):
Jenže takhle je to podaný jako něco normálního. Že pro CHS běžně existuje výraz nepřiznané štěně a je to tak vlastně ok.
A samozřejmě chápu, že se to může stát, že i u opravdu svědomitého chovatele se může něco přihodit, všichni jsou to jenom lidi. Mě na tom příspěvku nadzvedlo to, jak se tu zadavatelka rozčiluje, že PP pes není záruka zdraví - zajímalo by mě, kdo jí ji dal - a že v těch množkách, které teda vlastně nezavíraj psy do klecí, ale vlastně je jim za těžko si ty psy uchovnit, je vše v pořádku. Přitom, řekněte sama, přijde vám dožití devět let u mini psa v pořádku? A o tom, že to množka s největší pravděpodobností byla svědčí i to, že vsadili na nevědomost kupující a vymysleli si takové žvásty. Solidní člověk přizná, jak se to stalo.

To se ptáte mě, proč je pomeranian tak drahý? Vím já? V hračkářství mívají podobný, i mají podobný funkce a takhle drahý teda nejsou.
Ne, samozřejmě... podívejme se na to, to zvíře je doopravdy živý plyšák. Je to roztomilost sama. Jsou lidi, co tohle chtějí. No a většina těch, co ho chce, si je taky ochotna zaplatit astronomické částky. Kdyby to tak nebylo, nebyly by ani ty ceny tam, kde jsou.

Tohle vlákno je zas důkazem toho, že i navzdory nějaké snaze o osvětu lidi prostě nepřemýšlí. Řeknou si jen, že si teda pořídí toho psa s PP, když bez PP je špatné, ale vůbec nerozmýšlí ty věci kolem. Že výběr psa prostě není jen o tomhle a je potřeba u toho taky myslet. A pak doplatí na to, že nemysleli a utíkají brečet na diskuzi a převrací vzhůru nohama všechna tvrzení, která kde nasbírali.

Ty slinty jsem nečetla, na to nemám čas, ale k tomu "nepřznanýmu" štěněti - proč by kdo na chovné feně flákal bezpapíráky za 4000 tis., když za PP štěně od té stejné feny dostane 35 000?!
To byla zase nějaká množitelská story

14.11.2019 08:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Za mých mladých let se nemocní psi vyřazovali z chovu a nestandardní štěňata s PP se utrácela. Jasně, i s PP mohli být psi s nemocí, ale něco jako pes "na mazlíka" za menší peníz nepamatuji.
Teď je vlastně normální,že CHS prodávají mrzáčky. A s PP. Zajisté řeknou novému majiteli, že na nich nemá chovat. Cha,cha!
Ale sleduji, že i tímto vláknem se táhne myšlenka, že PP, vlastně není zárukou ničeho.Vždyť ani to, že pes bude vypadat dle standardu, není zaručeno. Řekne se, že to je příroda.
Se zadavatelkou nebydlím, tak nevím, na co umřela její první fenka.Mohlo ji přejet v 9 letech auto nebo chytla tu nemoc, co na ni umírají psi na Slovensku a není na ni lék. Nevím.
Ale její rozhořčení chápu. Tříměsíční štěňátko by mělo být veselé, statečné ukousané a socializované. Nikoli uzlíček nervů.
Je fuk, kdo ho socializuje,či učí čistotnosti. Prostě má být vymazlené. Ne nějaká chudinečka. A pokud se takové štěně vyskytne, má být budoucí majitel varován a dotázán, zda si na tento problém troufá.
Znovu opakuji paní ani jejího pejska neznám, ale tohle mi,při čtení jejího příspěvku, vytanulo na mysli.
Měli jsme v rodině 3 psi s PP. Jezevčík byl ukázkovým zástupcem svého plemene. Kavalír byl sice z CHS,ale byla to množka. A Choďačka byla perfektním příkladem půlročního, nesocializovaného štěněte ve smečce chovatelky.

14.11.2019 08:37

ty cancy plancy v sobě mají kus reality

a k tomu prověřování CHS - ve vlákně malinois píše inspektor pišišvor, že člověk neznalý, v prostředí plemene se nepohybující, nemá šanci se dobrat potřebných informací. A já s tím velmi velmi souhlasím!

14.11.2019 08:54

sisi58 napsal(a):
Za mých mladých let se nemocní psi vyřazovali z chovu a nestandardní štěňata s PP se utrácela. Jasně, i s PP mohli být psi s nemocí, ale něco jako pes "na mazlíka" za menší peníz nepamatuji.
Teď je vlastně normální,že CHS prodávají mrzáčky. A s PP. Zajisté řeknou novému majiteli, že na nich nemá chovat. Cha,cha!
Ale sleduji, že i tímto vláknem se táhne myšlenka, že PP, vlastně není zárukou ničeho.Vždyť ani to, že pes bude vypadat dle standardu, není zaručeno. Řekne se, že to je příroda.
Se zadavatelkou nebydlím, tak nevím, na co umřela její první fenka.Mohlo ji přejet v 9 letech auto nebo chytla tu nemoc, co na ni umírají psi na Slovensku a není na ni lék. Nevím.
Ale její rozhořčení chápu. Tříměsíční štěňátko by mělo být veselé, statečné ukousané a socializované. Nikoli uzlíček nervů.
Je fuk, kdo ho socializuje,či učí čistotnosti. Prostě má být vymazlené. Ne nějaká chudinečka. A pokud se takové štěně vyskytne, má být budoucí majitel varován a dotázán, zda si na tento problém troufá.
Znovu opakuji paní ani jejího pejska neznám, ale tohle mi,při čtení jejího příspěvku, vytanulo na mysli.
Měli jsme v rodině 3 psi s PP. Jezevčík byl ukázkovým zástupcem svého plemene. Kavalír byl sice z CHS,ale byla to množka. A Choďačka byla perfektním příkladem půlročního, nesocializovaného štěněte ve smečce chovatelky.

jen k tomuhle :

Tříměsíční štěňátko by mělo být veselé, statečné ukousané a socializované. Nikoli uzlíček nervů.

normalni stene je normalni - ta socializace je jen tresnicka na dortu -ne alfa a omega chovu.
aneb -když jsou stenata povahove trosky -nemůže za to predevsim spatna socializace
ale rodice a predci….

14.11.2019 09:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

a k tomu prověřování CHS - ve vlákně malinois píše inspektor pišišvor, že člověk neznalý, v prostředí plemene se nepohybující, nemá šanci se dobrat potřebných informací. A já s tím velmi velmi souhlasím!

To jo, ale když nerozumím autům, tak taky při koupi poprosím o radu někoho, kdo se v tom orientuje, a navíc v dnešní době internetu je ta možnost získat informace nesrovnatelná s dobou dřívější.

Dneska má i laik možnost eliminovat základní rizika, pokud pro to něco udělá.

14.11.2019 09:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

jen k tomuhle :

Tříměsíční štěňátko by mělo být veselé, statečné ukousané a socializované. Nikoli uzlíček nervů.

normalni stene je normalni - ta socializace je jen tresnicka na dortu -ne alfa a omega chovu.
aneb -když jsou stenata povahove trosky -nemůže za to predevsim spatna socializace
ale rodice a predci….

Souhlasím.
A zase. V CHS nezkontrolovaní rodiče a předci? Kde tedy mají být ti předci zkontrolovaní a kvalitní nebo alespoň normální, když ne v CHS?
Co mi vlastně běžná chovná stanice může opravdu zaručit? Zdraví už dávno ne. Spokojené štěňátko? V kolika chovkách? A to,že bude vypadat jako představitel daného plemene? Jsem skeptická, když vidím, co se prodává jako papíroví psi.
Sami chovatelé psů s PP, si pod sebou podřezávají větev, když své chovy mají nekvalitní.
Nač dávat X-násobně vyšší částku vlastně jen za to,že štěně je "von" ?

14.11.2019 09:07

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To jo, ale když nerozumím autům, tak taky při koupi poprosím o radu někoho, kdo se v tom orientuje, a navíc v dnešní době internetu je ta možnost získat informace nesrovnatelná s dobou dřívější.

Hola realita je takova - ne, ze se nejde dobrat informaci - ale ony ty kupce stenat - nezajimaji

14.11.2019 09:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):
Souhlasím.
A zase. V CHS nezkontrolovaní rodiče a předci? Kde tedy mají být ti předci zkontrolovaní a kvalitní nebo alespoň normální, když ne v CHS?
Co mi vlastně běžná chovná stanice může opravdu zaručit? Zdraví už dávno ne. Spokojené štěňátko? V kolika chovkách? A to,že bude vypadat jako představitel daného plemene? Jsem skeptická, když vidím, co se prodává jako papíroví psi.
Sami chovatelé psů s PP, si pod sebou podřezávají větev, když své chovy mají nekvalitní.

Ona je to ale pořád otázka nabídky a poptávky - pokud se lidi o to nebudou zajímat, a budou kupovat odpad, tak ty Taky chovatele nic nenutí mít opravdu kvalitní chovy, protože prodají i ten šrot.

Kdyby jim takto zůstaly 2 neprodaný vrhy doma, tak by si sakra rozmysleli, jestli budou krýt podprůměrnou fenu....

14.11.2019 09:15
assil

XXX.XXX.225.195

Vcelku by mě zajímala ta chovka, ze který pomík je. Ale pomíků je tu dost, nikdo nikoho nenutí kupovat štěně který nechce a taky myslím, že naučit 3měsíční štěně čistotnosti není žádná věda, vždyť čistotnosti se dá naučit i dospělý pes, zadavatelka holt měla nejspíš z první fenkou štěstí, že ta se to naučila sama od sebe a druhá potřebovala trochu nácviku, kterýho se jí nedostalo. Házet nečistotnost psa na chovatele, to je fakt už hodně přes čáru.
Jinak tady u nás se prodávali špicové s non FCI papírama jako s PP v chovce od jiného plemene, tak to možná byl tenhle případ.

14.11.2019 09:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jj, jak ta paní, co si s sebou vzala odborníka na Německé ovčáky.

14.11.2019 09:18
assil

XXX.XXX.225.195

sisi58 napsal(a):
Souhlasím.

No konkrétně u pomíka vám PP zaručí, že vám vyroste opravdu pomík, pokud tedy vyberete správně štěně. Z bezpapíráka vám vyroste vždycky akorát špic a pak lidi píšou do skupin na fb mému pomíkovi bez PP jsou už dva roky a furt nemá tu srst, kdy mu doroste? No nikdy.

Zuzka87

14.11.2019 09:20
Zuzka87

XXX.XXX.73.119

Nedočetla jsem to sice dokonce, ale předávání pomeraniana majiteli ve 3 měsících je docela častá praxe. Sice s tím zkušenost nemám, ale nedávno jsem četla, že cca do těch 3 měsíců je tam nějaké riziko úmrtí (nevím už úplně co a jak, ale to si můžete určitě vygooglit sama). Je to holt daň za tohle mini plyšové plemeno. Příště byste měla strávit určitě víc času nad sháněním informací (a že to nějaký čas opravdu zabere).

14.11.2019 09:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):
Jj, jak ta paní, co si s sebou vzala odborníka na Německé ovčáky.

To je asi jako když si sebou vezmete na poradu bráchu majitele autobazaru... 🙄

14.11.2019 09:27

sisi58 napsal(a):
Souhlasím.

A zase. V CHS nezkontrolovaní rodiče a předci?

Co si konkretne a jak to udelat - si představujete pod pojmem "zkontrolovani predci"?

nevim, co je ten důvod pro ostatní - ale ja to u sebe uplne presne vim

Zuzka87

14.11.2019 09:37
Zuzka87

XXX.XXX.73.119

Tak jsem si dala tu práci a dočetla to dokonce. Takže ten “podvrh” je podle Vás v tom, že Váš pes nekoná potřebu tam, kde chcete vy? Není to spíš selhání Vaše než chovatele???

14.11.2019 09:42

Toto je zrovna ten omyl, kterýmu hodně lidí tak věří. Tady přece nejde o žádný "von", PP je v podstatě rodný list psa. Chcete určitý plemeno a ten PP je záruka, že ho máte. Bez PP prakticky kupujete zajíce v pytli a vůbec nevíte, co vám ze psa vyroste.

Proč je pomeranian tak drahý, netuším, o toto plemeno jsem se nikdy nezajímala. Ale všeobecně psi s PP jsou dražší prostě proto, že chovatel psů s PP má logicky daleko daleko vyšší výdaje. Což už tady bylo x krát řečeno.

14.11.2019 09:54

Tak co se týče toho odběru, u těchto mini psů mi to přijde normální, jelikož mají nějaký problém s nedovyvinutými tělíčky?...viděla jsem už hodně lidí brečet na internetu, že jim mini štěně umřelo. Nevím přesně, jaký ten problém je, ale určitě se dá dohledat - minimálně by vás měl informovat chovatel...pokud se mýlím, tak mě klidně opravte.

A nechápu, proč se divíte nad cenou...zaplatila jste ji dobrovolně a věděla jste už předem, kolik tito psi stojí...tam platíte za plemeno, jelikož je to něco extra, co lidí chtějí (nechápu teda proč )...čistotnosti jste psa mohla naučit i sama, ale asi jste čekala, že tříměsíční stěně za takový prachy už všechno umí? Nevím... :D

Chápu, že jste naštvaná, dala jste spoustu peněz za štěně, které není vůbec podle vašich představ, ale jaksi každá bytost je originál...kupujete živé zvíře, ne naprogramovaného robota. Navíc jak se pes chová a jak reaguje jste mohla vidět na návštěvách u chovatelů a pokud jste se štěnětem nebyla spokojená už před odběrem, nemusela jste si ho kupovat.

PP je jen záruka toho, že kupujete dané plemeno. Nic víc, nic míň...Ty věci navíc, jako dobré chovatele, kvalitní psy, zdravotní testy, atd...to už musíte hledat vy mezi kvantem chovatelských stanic.

Jinak pokud vám předchozí malý pes umřel "stářím" v 9 letech, tak zdravý určitě nebyl.

14.11.2019 09:59
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nepochopila jsem přesně co zde paní řeší. že psa nenaučila čistotnosti je její vina, dá se to naučit i starý pes výchovou nepolíbený. CHS si sama vybrala, s odběrem až ve 3 měsících byla srozuměna a astronomickou částku (v mých očích) dobrovolně zaplatila. ................nechápu proč si nehledala jinou stanici a jinou cenu když se jí to nelíbilo. a nebo si měla vzít vořecha z útulku a byl by zadarmo

14.11.2019 09:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

assil napsal(a):
No konkrétně u pomíka vám PP zaručí, že vám vyroste opravdu pomík, pokud tedy vyberete správně štěně. Z bezpapíráka vám vyroste vždycky akorát špic a pak lidi píšou do skupin na fb mému pomíkovi bez PP jsou už dva roky a furt nemá tu srst, kdy mu doroste? No nikdy.

Však jo. Nejsem proti psům s PP. A mám i do budoucna vybrané plemeno.
Ale jak jde kvalita chovu psů s PP do kopru, je laik ošiditelný raz dva. A i člověk znalý může sáhnout vedle. Což může dosvědčit puma.
Obrat: najděte si kvalitní chovku,( vše si prověřte,zajeďte se na štěňátko kouknout, atd., atp.) už mě poněkud, jak to kulantně napsat, zlobí? Když si ve finále přivezete ustrašené, nemocné a nestandardní štěně. Trochu nadsazuji.
Většina majitelů si nového pejska zamiluje. Ale někde v podvědomí je trocha hořkosti z toho, že se řídili radami zkušených a bylo jim to k prdu.

14.11.2019 10:08

sisi58 napsal(a):
Ale jak jde kvalita chovu psů s PP do kopru, je laik ošiditelný raz dva. A i člověk znalý může sáhnout vedle. Což může dosvědčit puma.
Obrat: najděte si kvalitní chovku,( vše si prověřte,zajeďte se na štěňátko kouknout, atd., atp.) už mě poněkud, jak to kulantně napsat, zlobí? Když si ve finále přivezete ustrašené, nemocné a nestandardní štěně. Trochu nadsazuji.
Většina majitelů si nového pejska zamiluje. Ale někde v podvědomí je trocha hořkosti z toho, že se řídili radami zkušených a bylo jim to k prdu.

Jenže vy automaticky předpokládáte, že chovatelé s PP jsou slušní, bezúhonní lidi, ale tak to není, je to vzorek populace jako každej jinej, prostě i mezi nimi jsou tací, kteří chtějí vydělat a kteří se snaží kdeco obejít. Bohužel.
Ale zase si myslím, že toto není případ zadavatelky tohoto vlákna.

14.11.2019 10:18
impact

XXX.XXX.195.92

Ježíš, to jsou zase cancy. Mám dva nestandardní psy s PP a ani na jednom to kupodivu nejde nijak poznat. Ale sisinka zas ví všechno nejlíp. Tak já jim jdu říct, že jsou to mrzáčci a že je měli hned po porodu utratit.

Jinak ad ty tři měsíce. Mám kamarádku, která prodává štěňata až ve třech měsících a na její vrhy se stojí fronty.

14.11.2019 10:18

Nebudu se vyjadřovat k psaní zadavatelky,to už zde bylo učiněno od jiných,za sebe jen napíšu,že jsem si brala častokrát štěně ve 3 měsících,často i starší a čistotnosti se naučila vždy.Dokonce se to naučil i dospělý pes.Někteří se to naučí víceméně sami a u některých to vyžaduje i dost velké úsilí a čas.
Ale chtěla jsem napsat příběh z nedávné doby.Paní sháněla čivavu pro rodiče bez PP.
Řekla jsem ji,že je to samozřejmě její věc,kolik chce do pejska investovat,ale my,že máme psy s PP už skoro 50 let,hlavně pro to,že když jsem si vybrala plemeno,chci aby takový pejsek i byl a že za ta léta všichni psi tomu odpovídají.Že je potřeba se podívat na rodiče,štěňata,chovatele a pak si vybrat.Paní nakonec koupila s PP a jsou všichni nadšení,jak je krásná a úžasná.Ukazovala mně fotky kde se byli podívat na štěńata čivavy bez PP.Ani jedny jako čivava nevypadaly.Dokonce se rozhodli jezdit na výstavy,jelikož jim ji všichni chválí.

14.11.2019 10:19

děkuji za příspěvek.....

při výběru auta člověk vybírá značku, typ = PLEMENO!
prosím, přihlaste se ti, kdož při koupi auta vybíráte jeden konkrétní kus, a to na základě znalosti výrobního závodu (nejen automobilu, ale i součástek), jednoho každého člověka, který se na jeho výrobě podílel (včetně kontrolorů), a vůbec - kdo zná pravidla (certifikace, způsob kontroly, přejímek) platící při výrobě aut, atd. atd.......a přesně tohle chcete po zájemcích o štěně! Notabene na rozdíl od těch aut jsou psi stvoření živá a výsledek jejich reprodukce neporovnatelně neovlivnitelný!

"Hola realita je takova - ne, ze se nejde dobrat informaci - ale ony ty kupce stenat - nezajimaji "

1. nejde se dobrat všech relevantních informací! A už vůbec ne zájemce "zvenku"! Pokud jsem měla nějaké kusé zákulisní informace, tak díky osobním známostem zainteresovaných, ale opravdu nikde bych se je veřejně nedočetla! A naopak - kolik pomluv a fám koluje v chovatelském prostředí......

2. "nezajímají" - a teď se vrátím k těm autům, když je to tak oblíbený argument - bo zájemci si myslí, a to vcelku oprávněně, že když je ten chov organizován a to dokonce mezinárodně (teď myslím FCI), existují nějaké procesy uchovnění apod., tak opravdu mají "zaručeno".......nebo vy si třeba zjišťujete při koupi čehokoliv, jaké podmínky platí či neplatí pro uvedení toho či onoho výrobku na trh a co z toho vyplývá?

14.11.2019 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Třeba u berňáka bych si vůbec netroufnula koupit bezpapírového psa. Za jedno chci linii, kde je šance mít medvěda, ne ,,borderu". Za druhé je tam velký problém se zdravím, určité dispozice k závažným chorobám, na které existují testy. Takže nekupovat netestované psy a v PP máte i řadu předků, u kterých i z doby, kdy se testy nedělali, vyčtete dlouvěkost(či naopak) Pomerian je drahý, protože z něj celebrity typu Kardashianek udělaly vysoce módní plemeno.

14.11.2019 10:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jenže vy automaticky předpokládáte, že chovatelé s PP jsou slušní, bezúhonní lidi, ale tak to není, je to vzorek populace jako každej jinej, prostě i mezi nimi jsou tací, kteří chtějí vydělat a kteří se snaží kdeco obejít. Bohužel.
Ale zase si myslím, že toto není případ zadavatelky tohoto vlákna.

Dovolila jsem si poznámku mimo téma. Zadavatelka je na to tak, jak je.
Asi jsem naivní, s těmi CHS. Zřejmě navíc nefungují kluby příslušných plemen, poradci chovu budou asi taky pěkní joudové a většině majitelů CHS jde nejspíš jen o peníze. Čest slušným chovatelům a klobouk dolů před nimi.

14.11.2019 10:55

sisi58 napsal(a):

Když si ve finále přivezete ustrašené, nemocné a nestandardní štěně. Trochu nadsazuji.
Sice nadsazujete, ale proč si takové štěně koupíte? Copak nevidíte na návštěvě u chovatele, jak se štěně chová? Jestli je ustrašené? Nevidíte, že vypadá jinak než ostatní štěšňata a bude patrně nestandardní?
Proč by u koupě psa neměl člověk myslet stejně jako u koupě nějakého spotřebiče, u koupě auta, atd? Je živý tvor méně než věc, že si ho lidé pořizují, aniž by si zjistili co nejvíce možných informací?
Nechápu...

14.11.2019 10:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):

Ježíš, to jsou zase cancy. Mám dva nestandardní psy s PP a ani na jednom to kupodivu nejde nijak poznat. Ale sisinka zas ví všechno nejlíp. Tak já jim jdu říct, že jsou to mrzáčci a že je měli hned po porodu utratit.

Jinak ad ty tři měsíce. Mám kamarádku, která prodává štěňata až ve třech měsících a na její vrhy se stojí fronty.

Neříkejte mi sisinko! Můžete Zuzanko, když milujete zdrobněliny.
Napsala jsem svůj názor. Vy je tu prezentujete všude a pořád. Už jsem vám psala, že mě máte ignorovat, když vám zase nepasuje, co píšu.
Zřejmě jste druhá po Bohu, protože vždy víte vše.

14.11.2019 11:00

sisi58 napsal(a):
Dovolila jsem si poznámku mimo téma. Zadavatelka je na to tak, jak je.
Asi jsem naivní, s těmi CHS. Zřejmě navíc nefungují kluby příslušných plemen, poradci chovu budou asi taky pěkní joudové a většině majitelů CHS jde nejspíš jen o peníze. Čest slušným chovatelům a klobouk dolů před nimi.

Řekla bych, že je to v pohodě úplně k tématu
Já si myslím, že naopak většina je slušných, aspoň co mám zkušenost kolem svého plemene. A o těch, co chtějí jen vydělat a na zdraví moc nehledí, se to rychle rozkřikne. Ale člověk musí vědět, kde se pohybovat, koho se zeptat, s kým se poradit.

14.11.2019 11:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Když si ve finále přivezete ustrašené, nemocné a nestandardní štěně. Trochu nadsazuji.
Sice nadsazujete, ale proč si takové štěně koupíte? Copak nevidíte na návštěvě u chovatele, jak se štěně chová? Jestli je ustrašené? Nevidíte, že vypadá jinak než ostatní štěšňata a bude patrně nestandardní?
Proč by u koupě psa neměl člověk myslet stejně jako u koupě nějakého spotřebiče, u koupě auta, atd? Je živý tvor méně než věc, že si ho lidé pořizují, aniž by si zjistili co nejvíce možných informací?
Nechápu...

Protože si kupuji štěně s PP poprvé a nevím, jak to chodí? Protože nechci rváče,ale klidného psa? Protože je chovatel výřečný a vše zdůvodní? Protože se mi právě ten drobek vryl do srdce,že tak mile kouká?
Nevím, proč si ten který majitel odvezl chcípáčka, kterého chovatel prezentoval jako běžné štěně, které si jen musí zvyknout.
Nikdo by si neodvezl pejska bez ucha, ocásku,oka,tlapky. Ale jak poznat na prďolkovi, že je nestandardní?

14.11.2019 11:03

"Já si myslím, že naopak většina je slušných"
bych i řekla,že na které straně je ta většina se bude výrazně odvíjet od plemene

14.11.2019 11:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Řekla bych, že je to v pohodě úplně k tématu
Já si myslím, že naopak většina je slušných, aspoň co mám zkušenost kolem svého plemene. A o těch, co chtějí jen vydělat a na zdraví moc nehledí, se to rychle rozkřikne. Ale člověk musí vědět, kde se pohybovat, koho se zeptat, s kým se poradit.

Ano, tak nějak by to mělo být. A bylo by to bezva.
Z jiného soudku,ale stále ke kvalitě. Na koních jsem vznesla dotaz na "bederku". Dostalo se mi nekolik kvalitních rad od lidí, co tomu rozumí. Já si to přeberu,vzhledem k mému koni a koupím.Nebo ne.
Ale bylo mi dobře poraděno a vo tom to je.

14.11.2019 11:10
impact

XXX.XXX.195.92

sisi58 napsal(a):
Napsala jsem svůj názor. Vy je tu prezentujete všude a pořád. Už jsem vám psala, že mě máte ignorovat, když vám zase nepasuje, co píšu.

Tak neříkejte nestandardním psům mrzáčci.

Páč co je jako mrzáckýho třeba na nestandardní barvě, co?

Ale jasný, všechno utratit a pozabíjet... Bez nároku na život.

14.11.2019 11:18

"Já si myslím, že naopak většina je slušných"
bych i řekla,že na které straně je ta většina se bude výrazně odvíjet od plemene

Však píšu to samý v podstatě: aspoň co mám zkušenost kolem svého plemene

Protože mezi jinýma se nepohybuju, nemůžu soudit.

14.11.2019 11:18
impact

XXX.XXX.195.92

sisi58 napsal(a):

Jo a mimochodem - víte, v čem je ta finta "chytrosti"? Že nekrafám do něčeho, čemu lautr nerozumím. Zkuste to taky.

14.11.2019 11:32

sisi58 napsal(a):
Protože si kupuji štěně s PP poprvé a nevím, jak to chodí? Protože nechci rváče,ale klidného psa? Protože je chovatel výřečný a vše zdůvodní? Protože se mi právě ten drobek vryl do srdce,že tak mile kouká?
Nevím, proč si ten který majitel odvezl chcípáčka, kterého chovatel prezentoval jako běžné štěně, které si jen musí zvyknout.
Nikdo by si neodvezl pejska bez ucha, ocásku,oka,tlapky. Ale jak poznat na prďolkovi, že je nestandardní?

Protože si kupuji štěně s PP poprvé a nevím, jak to chodí?
Auto si taky kupujete jednou poprvé ale určitě si o něm zjistíte maximum informací, pračku taky, mobil, šlehač, televizi,... Kdyby lidi věnovali aspoň tolik času koupi psa jako věnují koupi mobilu, či jiné dražší věci...

Nechápu - Protože nechci rváče,ale klidného psa? Když nechci rváče, tak si nezjišťuji informace? Nebo si vezmu ustrašené štěně?

Nestandard je pes, který má třeba nestandardní barvu, nestandardní typ srsti, atd. Nevím, s čím máte problém...

14.11.2019 13:04
Jankkka

XXX.XXX.162.129

Dekuji za prispevky vnesu par informaci,moje prvni bezpapirova fenecka Nemeckeho trpasliciho spice umrela v 9 letech na rakovinovy nador mléčné žlázy,podotykam ze fenecka byla kastrovana a prestoze jsme s veterinarem nador,podchytily v zacatcich,bohuzel fenecka umrela.Protoze byla opravdu velmi vyjimecna a uzasna,rozhodla jsem si poridit zase opet spice - Pomeriana.Na fenecku jsem se jela samozrejme 2x podivat a samozrejme jsem se informovala zda jsou na prodej stenatka i od jinych chovatelu,bohuzel,nikdo v te dobe fenecku neprodaval,jen pejska a ja protoze jsem mela zkusenosti prave jen s feneckou,tak jsem chtela opet fenku.Stenatka u chovatelky pusobila vsechna cistym a cistotnym, hravym a roztomilym dojmem,vzdy kdyz jsem prijela se na stenata podivat,tak byla pustena a behala po dome chovatelky, kupovala jsem si štěně s PP poprvé a chovatelka byla velmi výřečna a vše zdůvodnila ,chovatelka stenatka prezentovala jako běžné štěně, ktera si jen musí na noveho pana a take rezim zvyknout.Myslim si ale ze velmi zanedbala obdobi vtiskavani,tedy obdobi kdy se stene uci cistotnosti apod.Veterinarka mi vysvetlila,ze toto obdobi vtiskavani , je velmi dulezite a chovatel,pripadne majitel by je nemel opomijet.Majitele - chovatele,nebo chcete-li mnozitele me predchozi fenecky,mi vysvetlili,ze mnoho chovatelu s PP, maji stenatka soupnuta v ohradce na plinach,pripadne i jinde a pokud maji stenatek vice,pripadne i od jinych svych chovnych fen s pp,tak je skoro nemozne aby se stihly venovat vsem svym psum a stenatum,co se uceni cistotnosti tyka{nerikam ze je to tak u vsech chovatelu} samozrejme kdyz ma predem ohlaseny zajemce o stene prijet se na stene podivat,tak stenata honem umyji,nacesou a proste daji je do pucu,takze zajemce o stene nema sanci poznat jak se veci maji.Ja osobne jsem prepokladala{zrejme asi spatne }ze pokud si vezmu papirove stene od chovatele,tak proste pro chovate budou stenata na prvnim miste a ze pokud prodava takto stare stene za takoveto velke penize tak stene bude umet zakladni hygienicke navyky,nebude se bat,bude socializovane,protoze jak mi jiz veterinarka vysvetlila,jakmile se tyto zakladni veci stene nenauci v rannem veku,tak pozdeji to muze byt opravdu velmi velky problem a trapeni{coz jsem poznala na vlastni kuzi}Moje fenecka uz neni trak bazliva,jako na zacatku,je hrava uzasna,zvykla jsem si na ni a jsem za ni moc rada.Pokud jsem doma,tak se snazim ohlidat aby konala potrebu venku na prochace.Bohuzel kdyz jsem v praci,tak musi mit kalhotky s vlozkou,protoze jinak to doma vypada jak kdybych mela stenatek asi 10 vsude louzicky.Jinak co se typu a vzhledu tyka,fenecka je velmi krasna a je to typicky predstavitel pomeriana,ale tzv Chovatelum s papirama uz neverim!!!A urcite uz nikdy si pejska s PP neporidim!!!Nebudu podporovat takovouto zlodejnu,kdy si chovatele nechavaji stenata tak dlouho u sebe a ani ne tak k vuli stenatum samotnym a jejich blahu,jako spise,k vuli obohaceni a zisku.Radsi poridim stene bez PP, zalezi totiz na pristupu Chovatelu{at uz mnozitelu,ci pp chovatelu} jak moc se stenatkum pred prodejem venuji a jak pro sve psiky ziji.

14.11.2019 13:08
hn..

XXX.XXX.245.236

já vidím problém spíš v tom, že jde o modní plemeno. Dají se koupit krásní a kvalitní psi momentálně méně oblíbených plemen, za čtvrtinovou cenu.
Jaký typ člověka množí /chová/ nejlukrativnější plemena ?

14.11.2019 13:12

hn.. napsal(a):
já vidím problém spíš v tom, že jde o modní plemeno. Dají se koupit krásní a kvalitní psi momentálně méně oblíbených plemen, za čtvrtinovou cenu.
Jaký typ člověka množí /chová/ nejlukrativnější plemena ?

Vyčůránci

14.11.2019 13:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A to si jako myslíte, že nějaká množka se psům věnuje? To myslíte vážně? Nevím, proč někdo chová psy(má ofiko chovku) a nevěnuje se svým odchovům, ale je to asi jako s dětma. Taky je plno lidí z mě neznámých důvodů má, aniž by se jim věnoval. Ještě dotazy pro upřesnění. Už to tu někdo nakousnul: má fenka papíry FCI? Druhý dotaz trochu mimo tohle. vzpomněla jste tumor na mléčné žláze i to, že byla fenka kastrovaná. Jak dlouho, respective v kolika letech a proč byla kastrovaná?

14.11.2019 13:15
Jankkka

XXX.XXX.162.129

Myslela jsem si ze si odvezu opet stenatko v 8 - 9 tydnu,tedy v dobe kdy jiz neni zavisle na matce a pritom je vekove v obdobi vtiskavani,ktere zacina myslim od 5.,6 tydnu zivota stenatka{aspon tak mi to myslim vysvetlila veterinarka}samozrejme vim ze stene musi byt od matky uz odstavene,coz je myslim obdobi 8 tydne. Take mi veterinarka vysvetlila ze ...V tomhle obdobi ,se nejlepe stene uci zaklady,tedy predevsim intervaly venceni tedy ze neni spravne aby vykonavalo potrebu doma,ale az venku a samozrejme i jine veci,jako zvykani si na noveho pana,pripadne psi, ci kocky,nebo jine podnety v okoli.pani mi vysvetlila,ze mladsi stenata neprodava,protoze,jednak to neni eticke,take neni pro stenata teto rasy vhodne aby opoustela svou matku drive,takto jsou pry jiz socializovana,maji naucene zakladni navyky{tedy jsem rozumnela intervaly venceni} a ze 3 mesice je pro stenatka teto rasy tak akorad aby jiz opustila matku.Pro fenecku jsem si tedy prijela,zaplatila 45 000Kc ,za stene,PP a chovatelsky servis a fenecku si s radosti odvezla.Musim rict ze pak nastal ten pravy ocistec!!!!Konzultovala jsem tyto probleny s chovatelkou ktera mi fenku prodala a ta se mi dusovala,ze proste kazdy pes je jiny a ze u ni doma chodila sporadane curat a konat potrebu nejprve na noviny a pote normalne ven.Take jsem konzultovala tyto problemy s veterinarkou a dokonce i s Chovateli{mnoziteli}od kterych jem mela prvni fenecku trpasliciho spice a rekli mi ze ...OPRAVDU NENI NUTNE ABY STENATKA TOHOTO PLEMENE ODCHAZELI OD MATKY AZ VE CTVRT ROCE,naopak jakmile matka stenata odstavi,tak je nejlepsi doba aby slo stene k novemu majiteli,ktery ma hned ucit stene cistotnosti.Ptala jsem se tedy proc si chovatele nechavaji u sebe takto stara stenata?Rekli a potvrdili mi ze spousta chovatelu si nechava stenata teto rasy u sebe tak dlouho proto ze cekaji,co ze stenete vyroste a zda by se hodilo at uz do dalsiho jejich chovu,nebo aby ho mohli jako vystavni kus vyhodneji a za vice penez prodat.Tyto stenata jsou ve 2 - 3 mesich uz krasne obrostla krasnou srsti a tedy logicky pro potencionalniho kupce i velmi líbivá a kupec za ne nevaha zaplatit velke financni castky.Vsechno je jen jeden velkej kseft!!!

14.11.2019 13:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ano, my všichni víme, kdy se berou od fen štěnda(dle zákona) a proč. Ale to jste si přeci měla zjistit vy, od chovatelů tohoto plemene, od poradce chovu, tohohle plemene, od klubu. Pokud se vám nezdálo dobře, že prodává tato chovatelka štěnda až v tomto věku, nikdo vás přece nenutí, si od ní štěně koupit?!? Je to jen na vás, vaše rozhodnutí. Teď už vám nezbývá, než s fenkou intenzivně pracovat na nápravě.

14.11.2019 13:23

Jankkka - nelíbí se mi, jak tu hnojíte na chovatele s PP.
Tříměsíční i starší štěně, i dospělý pes, se naučí čistotě. Dřív nebo později při správné péči a správném vedení. Konečně se k tomu postavte čelem - to vy jste nenaučila své štěně čistotnosti. Za to fakt nemůže chovatel. Tříměsíční štěně je mimino, které od chovatele nemůže mít stoprocentní čistotnost.

14.11.2019 13:27
Jankkka

XXX.XXX.162.129

Moji prvni fenecku jsem nechala kastrovat kdyz ji byl rok, vim ze malá plemena dosahují psychické zralosti už v cca 8-12 měsících.nechala jsem ji kastrovat jednak jako prevenci nechtěného krytí,take jako prevenci zánětu dělohy, který je poměrně častý a vzniká 6-8 týdnů po hárání, kdy majitel pozoruje někdy výtok, zvýšený příjem vody, únavu, horečky, které jsou již průvodním jevem vážného onemocnění, a kastrace je jednou z možností, jak fence zachránit život.Bohuzel mi v 9 letech umrela na rakovinu.

14.11.2019 13:29
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Loni jsme si brali štěně také už čtyřměsíční s PP. Čistotnost a to ostatní nebyl problém. Není to o věku psa. Jediné co ten náš uměl bylo jezdit v autě(hned spal, nevadila ani dlouhá cesta). A poznal jen svou mámu a sourozence. U nás byl chvíli vykulený že smečky, zvykl si rychle. Nic neřeší, na svodu ho chválili, nebyl agresivní ani ustrašený. A na rváčskou pověst svého plemene se při norování skamarádil s jezevčíkem. Ale máme jiné plemeno.

14.11.2019 13:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jankkka napsal(a):
Moji prvni fenecku jsem nechala kastrovat kdyz ji byl rok, vim ze malá plemena dosahují psychické zralosti už v cca 8-12 měsících.nechala jsem ji kastrovat jednak jako prevenci nechtěného krytí,take jako prevenci zánětu dělohy, který je poměrně častý a vzniká 6-8 týdnů po hárání, kdy majitel pozoruje někdy výtok, zvýšený příjem vody, únavu, horečky, které jsou již průvodním jevem vážného onemocnění, a kastrace je jednou z možností, jak fence zachránit život.Bohuzel mi v 9 letech umrela na rakovinu.

Jen mne to zajímalo z důvodu toho tumoru. Je to první fenka, kdy slyším, že kastrace na mléčnou žlázu nepomohla Díky za info.

Neregistrovaný uživatel

14.11.2019 13:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.70

Jankkka napsal(a):
Myslela jsem si ze si odvezu opet stenatko v 8 - 9 tydnu,tedy v dobe kdy jiz neni zavisle na matce a pritom je vekove v obdobi vtiskavani,ktere zacina myslim od 5.,6 tydnu zivota stenatka{aspon tak mi to myslim vysvetlila veterinarka}samozrejme vim ze stene musi byt od matky uz odstavene,coz je myslim obdobi 8 tydne. Take mi veterinarka vysvetlila ze ...V tomhle obdobi ,se nejlepe stene uci zaklady,tedy predevsim intervaly venceni tedy ze neni spravne aby vykonavalo potrebu doma,ale az venku a samozrejme i jine veci,jako zvykani si na noveho pana,pripadne psi, ci kocky,nebo jine podnety v okoli.pani mi vysvetlila,ze mladsi stenata neprodava,protoze,jednak to neni eticke,take neni pro stenata teto rasy vhodne aby opoustela svou matku drive,takto jsou pry jiz socializovana,maji naucene zakladni navyky{tedy jsem rozumnela intervaly venceni} a ze 3 mesice je pro stenatka teto rasy tak akorad aby jiz opustila matku.Pro fenecku jsem si tedy prijela,zaplatila 45 000Kc ,za stene,PP a chovatelsky servis a fenecku si s radosti odvezla.Musim rict ze pak nastal ten pravy ocistec!!!!Konzultovala jsem tyto probleny s chovatelkou ktera mi fenku prodala a ta se mi dusovala,ze proste kazdy pes je jiny a ze u ni doma chodila sporadane curat a konat potrebu nejprve na noviny a pote normalne ven.Take jsem konzultovala tyto problemy s veterinarkou a dokonce i s Chovateli{mnoziteli}od kterych jem mela prvni fenecku trpasliciho spice a rekli mi ze ...OPRAVDU NENI NUTNE ABY STENATKA TOHOTO PLEMENE ODCHAZELI OD MATKY AZ VE CTVRT ROCE,naopak jakmile matka stenata odstavi,tak je nejlepsi doba aby slo stene k novemu majiteli,ktery ma hned ucit stene cistotnosti.Ptala jsem se tedy proc si chovatele nechavaji u sebe takto stara stenata?Rekli a potvrdili mi ze spousta chovatelu si nechava stenata teto rasy u sebe tak dlouho proto ze cekaji,co ze stenete vyroste a zda by se hodilo at uz do dalsiho jejich chovu,nebo aby ho mohli jako vystavni kus vyhodneji a za vice penez prodat.Tyto stenata jsou ve 2 - 3 mesich uz krasne obrostla krasnou srsti a tedy logicky pro potencionalniho kupce i velmi líbivá a kupec za ne nevaha zaplatit velke financni castky.Vsechno je jen jeden velkej kseft!!!

Mila zlata. Znam chovatele jorku co kolikrat stene ppusti jako tříměsíční i starsi i pulrocni. A proc? Cekaj az bude mit aspon minimalni nutnou vahu. Znam dost pripadu kdy nafrnenci jako vy prilis male stene odkourili, zaslapli, zmrzacili. Vase veterinárka koukam umi pichat injekce ale o výchově a chovani vi asi tolik jako ja o kvantovy fyzice. Kdyz ke to velkej kseft kupte si bezpapirovyho chcipaka kterej vam zhebne nebo utratite majlant za veterinu. Vsak ten mnozak se nezbavuje stenete v sesti tydnech proto aby to nemusel zivit ale proto aby se na vas lepe navázalo a určitě je mnozak vsemu uci a mazlinkuje atd. Boze tak tupou osobu sem dlouho nepotkala.

14.11.2019 13:33

Jankkka napsal(a):

Pročpak jste se do toho velkého kšeftu zapojila? Přestaňte se točit na tom, kdy má jít štěně od feny a tedy od chovatele. Neměla jste si ji brát, když vám veterinářka i množitelé řekli, že nejlepší čas k odběru je 8 týdnů. Ve skutečnosti je to tak, že štěňata se mohou brát od matky nejdříve 50 den po narození. Což je 7 týdnů. Takže OD 7 týdnů. To znamená, že klidně v těch třech měsících. Co se vám nezdá na tom, že si chovatel nechá štěňata déle, aby si mohl vybrat nadějné štěně? Pokud se vám to nelíbí, nemusíte kupovat.

14.11.2019 13:37

Neustále tu zdůrazńujete fázi vtiskávání,ale fáze vtiskávání nemá nic společného s výchovou k čistotnosti.Vtiskávání trvá asi od 3 do 7 týdnů a zde jde hlavně o to aby si vtisklo člověka,tedy aby se s ním člověk zabýval.Napíšu to jinak.Odchovali jsme pár vrhů čuvačů.Štěńata byla v boudě a od těch 3 týdnů už začínala vykonávat potřebu mimo svůj pelíšek.Nejdříve lezla do předsíńky boudy,později začala chodit vedle boudy a s přibývajícím věkem chodila čím dál od boudy.Když se vzala důmů,tak se zpočátku musela hlídat a jak začla hledat místo vynést ven,ale pokud měla otevřené dveře chodila i z domu ven.Ale co člověk musel od začátku je brát je do ruky,mluvit na ně,chovat je,hrát si s nima aby člověka vtiskla co by příslušníka svého druhu aby se ho nebála.

14.11.2019 13:40
Jankkka

XXX.XXX.162.129

3 mesicni stene,je uz proste stare na to aby se naucilo bez PROBLEMU cistote!!!!!!!!!!!!Toto ma vstipit stenatku chovatel ktery stene prodava!!!!!!!!!!!!!Viz... obdobi vtiskavani!!!To jsou slova meho veterinare!!!!!!!!!!!!Takze bud ma chovatel stenatko prodat novemu majiteli co nejdrive je to mozne,tedy po odstaveni stenatka od matky,aby mohl novy majitel stenatka zacit co nejdrive s ucenim cistotnosti a socializace a nebo pokud si chovatel nechava u sebe stene takto dlouho,tak by melo byt jeho snahou a povinosti stene v obdobi vtiskavani toto se snazit stenatku vstipit!!!A ne si ho nechavat netknute vychovou a socializaci,pouze jen za vidinou velkeho baliku penez ktere za stene utrzi,to se na me nezlobte.A vubec,ale vubec nezalezizda je stene s PP ci nikoliv.Jak jsem jiz psala vyse,moje prvni fnka papiry nemela,ale bylo na ni videt a znat ze se ji chovatele{mnozitele}venovali,proste jim na steneti zalezelo a pritom zdaleka ji neprodavali za tak obrovske penize,jak se snazi strelit tzv chovatele s PP!!!!!!!!!

14.11.2019 13:43

Jankkka napsal(a):
3 mesicni stene,je uz proste stare na to aby se naucilo bez PROBLEMU cistote!!!!!!!!!!!!Toto ma vstipit stenatku chovatel ktery stene prodava!!!!!!!!!!!!!Viz... obdobi vtiskavani!!!To jsou slova meho veterinare!!!!!!!!!!!!Takze bud ma chovatel stenatko prodat novemu majiteli co nejdrive je to mozne,tedy po odstaveni stenatka od matky,aby mohl novy majitel stenatka zacit co nejdrive s ucenim cistotnosti a socializace a nebo pokud si chovatel nechava u sebe stene takto dlouho,tak by melo byt jeho snahou a povinosti stene v obdobi vtiskavani toto se snazit stenatku vstipit!!!A ne si ho nechavat netknute vychovou a socializaci,pouze jen za vidinou velkeho baliku penez ktere za stene utrzi,to se na me nezlobte.A vubec,ale vubec nezalezizda je stene s PP ci nikoliv.Jak jsem jiz psala vyse,moje prvni fnka papiry nemela,ale bylo na ni videt a znat ze se ji chovatele{mnozitele}venovali,proste jim na steneti zalezelo a pritom zdaleka ji neprodavali za tak obrovske penize,jak se snazi strelit tzv chovatele s PP!!!!!!!!!

Veterinář neznamená odborník na výchovu psů.
Ani to není bůh, co ví všechno...
Možná byste si měla zjišťovat informace i jinde, než jen u svého veterináře...pokud to tedy nemáte jen jako výmluvu k tomu, že jste štěně nenaučila čistotnosti.

14.11.2019 13:49

Jankkka napsal(a):

No vy máte dost... Jestli věříte takovým bludům - " 3 mesicni stene,je uz proste stare na to aby se naucilo bez PROBLEMU cistote!!!!!!!!!!!!Toto ma vstipit stenatku chovatel ktery stene prodava!!!!!!!!!!!!!Viz... obdobi vtiskavani!!!To jsou slova meho veterinare!!!!!!!!!!!!" - tak je chyba na vašem přijímači.

Že vy těm chovatelům ty "balíky peněz" závidíte?

14.11.2019 13:52

Jankkka napsal(a):

Váš veterinář tvrdí pěkné blbosti. Žádné štěně ve 3 měsících není úplně naučené čistotě, není toho schopné. Je to silně individuální a často to bývá až po půl roce, hlavně u menších plemen. Nehledě k tomu, že chovatel se ani tak důkladně nemůže věnovat celému vrhu tak, jak se majitel věnuje pouze jednomu štěněti. Svoje selhání se snažíte hodit na někoho jiného, naučit štěně čurat a kálet venku musíte vy.
Navíc o smyslu PP evidentně nevíte vůbec nic. Zkuste si spočítat náklady chovatele s PP na takové štěně, rádoby chovatel bez PP tomu nevěnuje ani polovinu.

14.11.2019 13:54

Jankkka napsal(a):

Blábol nad blábol,změňte veterináře,plete si pojmy a dojmy,ale komu není rady,tomu není pomoci.

14.11.2019 13:55
Atheira

XXX.XXX.181.160

Uvědomujete si, že jestli ta štěňata, po čas, co jste tam jezdila, byla hravá, zvědavá a prostě normální, stala se ta chyba s bázlivostí až u vás?
Ta čistota je taky o vás - tříměsíční štěně není staré vůbec na nic. Navíc tříměsíční štěně, které bylo celou dobu s matkou a sourozenci v normálním prostředí, to už tuplem není staré absolutně na nic! 90% neúspěchu jde na vaši hlavu.

A to období vtiskávání, o kterém tu drnčíte jako kolovrátek pořád dokola, se odehrává mnohem dříve než vám slušný chovatel to štěně dá domů, to vám nejspíš nikdo neřekl... A vůbec ono to štěněcí období je důležité v mnoha aspektech, to jistě ano, nicméně měla byste se prostě chytit za nos a přestat plivat jenom kolem sebe.
Našeho starého psa máme přímo ze silnice, odhadem dle veterináře ho tam šoupli ještě před dovršením dvou měsíců, což je dle všeho podstatně horší než když jsou do tří měsíců se sourozenci a matkou! A hned po čtrnácti dnech v novém domově to byl a je těžký salámista. Moje fena to "období vtiskávání" strávila někde na haldě hnoje, taky bez matky, zablešená a polochcíplá, brala jsem si ji jako ustrašený pako a ano, ta je i v dospělosti lehce máklá, ale čistotnosti se naučila jako každý jiný štěně - úplně normálně... Ono to "vtiskávání" není tak o čistotnosti nebo lekání doma, jako spíš o schopnosti komunikace (a zvyknutí na psy i lidi) a vytvoření normální psí osobnosti, takové té, které naučí nejlíp matka a vrstevníci. Nějaký pomočování v bytě, pokud se nejedná o zdravotní problémy, je prostě jen a vaše vizitka.

14.11.2019 14:06

A já se zeptám zadavatelky, jen tak ze zvědavosti - z textu jsem vyčetla, že fenku máte víc než tři roky. Co přesně se stalo, že jste se po třech letech takhle rozohnila a založila tady tuhle nesmyslnou diskuzi? Jako že vaše spravedlivé rozhořčení vybublalo až teď?

Kdybych chtěla hodně fabulovat, asi bych si tipla, že byste na fence ráda dala nějaký vrh a touhle diskuzí se snažíte obhájit to, že nemáte CHS. Ale znovu říkám - čistá fabulace, nechytejte se toho

14.11.2019 14:09
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já se teda přiznám, že když jsme brali skoro tříměsíční štěně kavalíra, tak měl takové ty instinkty - do pelíšku nečůrám, na člověka nečůrám, ale spolehlivě čistotný zkrátka nebyl. A trvalo to déle než měsíc soustavné péče, než se to naučil - tedy za předpokladu, že se s ním chodilo ven maximálně po třech hodinách (vyjma noci, to zvládal, když se šel venčit v 11 večer a před 6 ráno). A ani mě nenapadlo, že bych z toho měla vinit chovatelku - vždyť to tříměsíční štěně je prakticky mimino, neovládá svěrače a někdy si učurne, aniž by si to uvědomilo. Takto malé štěně zkrátka z podstaty věci a vývoje není schopné zadržovat moč a není schopné si o venčení říci. Čistotnosti ve smyslu, jak ji chápeme my lidé, se štěně musí naučit.
Spolehlivě čistotný je až tak od 6 měsíců, do té doby zkrátka sem tam loužička byla, zvlášť když byl déle sám nebo naopak byl rozdivočený nějakou hrou nebo návštěvou. Brát si mladší štěně s tím, že bude čistotné, je zkrátka bláhovost.

14.11.2019 14:12

Varaxi napsal(a):
Já se teda přiznám, že když jsme brali skoro tříměsíční štěně kavalíra, tak měl takové ty instinkty - do pelíšku nečůrám, na člověka nečůrám, ale spolehlivě čistotný zkrátka nebyl. A trvalo to déle než měsíc soustavné péče, než se to naučil - tedy za předpokladu, že se s ním chodilo ven maximálně po třech hodinách (vyjma noci, to zvládal, když se šel venčit v 11 večer a před 6 ráno). A ani mě nenapadlo, že bych z toho měla vinit chovatelku - vždyť to tříměsíční štěně je prakticky mimino, neovládá svěrače a někdy si učurne, aniž by si to uvědomilo. Takto malé štěně zkrátka z podstaty věci a vývoje není schopné zadržovat moč a není schopné si o venčení říci. Čistotnosti ve smyslu, jak ji chápeme my lidé, se štěně musí naučit.
Spolehlivě čistotný je až tak od 6 měsíců, do té doby zkrátka sem tam loužička byla, zvlášť když byl déle sám nebo naopak byl rozdivočený nějakou hrou nebo návštěvou. Brát si mladší štěně s tím, že bude čistotné, je zkrátka bláhovost.

Jenže slečna si tu stěžuje, že její tříletý pes není čistotný a svádí to na chovatele, protože jí to řekla její veterinářka ...

14.11.2019 14:12
assil

XXX.XXX.225.195

Jankkka napsal(a):

Tohle je troll, jinak to není možný, člověk, kterej si myslí, že štěně si vtiskává čistotu neexistuje. Lepší asi bude nereagovat. Škoda, že si vybral za terč zrovna pomíky.

14.11.2019 14:18
Jankkka

XXX.XXX.162.129

Ano,presne s tim souhlasim... to "vtiskávání" není jenom o čistotnosti nebo lekání doma, jako spíš o schopnosti komunikace (a zvyknutí na psy i lidi) a vytvoření normální psí osobnosti, takové té, které naučí nejlíp matka a vrstevníci a take chovatel,ktery ma stene doma a o stenatko se stara,venuje se mu a presne ... že chovatel se ani tak důkladně nemůže{nebo spise nechce} věnovat celému vrhu tak, jak se majitel věnuje pouze jednomu štěněti,tedy pokud se mu chovatel po teto strance vubec venuje a nemyslim tim jen krmeni a zdravotni stranku veci,tedy odcervovani,ockovani a nacesavani stenete,{aby bylo libive a mohl ho za velke penize prodat} pred prijezdem budouciho majitele.

14.11.2019 14:21
whasabi

XXX.XXX.250.126

Jankkka napsal(a):

Už to tady psalo více lidí, období vtiskávání je cca od tří do sedmi týdnů, a nemá nic společného s čistotností. Ale tak podle množství vykřičníků je asi debata s Vámi zbytečná, tedy další štěně si vezměte ideálně ve třech týdnech a můžete vtiskávat do aleluja.
PS. A jako bonus velmi potěšíte nějakého množitele nejhrubšího zrna, který se zbaví štěněte úplně bezpracně.

14.11.2019 14:22
Jankkka

XXX.XXX.162.129

Mila zlata Moje fenka je samozrejme kastrovana,jako jeji nepapirova predchudkyne,tedy v roce jsem nechala na radu vetrinare fenecku kastrovat,z duvodu,ktera jsem uvedla jiz vyse

14.11.2019 14:23

Jankkka napsal(a):
Ano,presne s tim souhlasim... to "vtiskávání" není jenom o čistotnosti nebo lekání doma, jako spíš o schopnosti komunikace (a zvyknutí na psy i lidi) a vytvoření normální psí osobnosti, takové té, které naučí nejlíp matka a vrstevníci a take chovatel,ktery ma stene doma a o stenatko se stara,venuje se mu a presne ... že chovatel se ani tak důkladně nemůže{nebo spise nechce} věnovat celému vrhu tak, jak se majitel věnuje pouze jednomu štěněti,tedy pokud se mu chovatel po teto strance vubec venuje a nemyslim tim jen krmeni a zdravotni stranku veci,tedy odcervovani,ockovani a nacesavani stenete,{aby bylo libive a mohl ho za velke penize prodat} pred prijezdem budouciho majitele.

Máte vůbec představu o tom, jak se odchovávají štěňata? Viděla jste to aspoň někdy? Víte o tom, že se chovatel často ani nevyspí a dovedete si vůbec představit, jak s každým štěnětem běhá co chvíli ven na trávu? Jako to se na mě zlobte nebo ne, ale to jsou fakt nesmysly.

14.11.2019 14:23

Jankkka napsal(a):

Vám prostě vadí, že jste dala 45 000kč za štěně, a ono samo od sebe nic neumí, i když stálo takový prachy...Pořád tu jen dokola omýváte nesmysly a to, jak jste dala spoustu peněz za psa...Jenže on i ten pes za 45 000 se musí pomalu a trpělivě všemu učit, stejně jako jakýkoliv jiný pes...
Pokud jste ho za tři roky nenaučila čistotnosti, rozhodně to není vina chovatelů, ale vaše...pokud jeden způsob nefunguje, musíte vyzkoušet způsob jiný...každý pes je totiž jiný a co platí na jednoho, nemusí vůbec platit na dalšího...
Já fakt nechápu nad čím se tu rozčilujete? A ještě ke všemu po třech letech??

14.11.2019 14:27
LájošM

XXX.XXX.14.251

Cena se určuje vždy poptávkou. Tak si nestěžujte, vy jste byla ochotná dát za psa dost velké peníze, jste proto jedna z těch, co tuto cenu za plemeno určují.
Tak tady přestaňte vykřikovat o podvodnících, cenu jste předem věděla.

14.11.2019 14:40
Atheira

XXX.XXX.181.160

Víte, nejdřív jsem si myslela, že jste troll. Jenže proč by se takový obtěžoval s takovými slohy?? Proč by troll vynakládal tolik energie a času do vymyšlení příběhu a následným dohadům? Podle všeho fotka není vaše a v jiné diskuzi pár let zpět píšete v mužském rodě.
Jste chorá/ý?

14.11.2019 14:49
impact

XXX.XXX.44.225

Jankkka napsal(a):

Sorry, ale Vy máte dobře vymalováno.

ŠTĚNĚ VE TŘECH MĚSÍCÍCH NEMÁ A NIKDY NEBUDE MÍT ZAFIXOVANOU ČISTOTNOST.

Vaše veterinářka ať se raději věnuje léčení nádorů na mléčných žlázách, bude užitečnější. 🥴

PS: Najděte si v nějaké moudré knize, co je to VTISKÁVÁNÍ. Plácáte zcela z cesty.

14.11.2019 15:01
Jankkka

XXX.XXX.162.129

Nebudu se rozcilovat proste jen jsem uvedla ze NE vsichni tzv PP chovatele,jsou v poradku a ne vsichni chovatele-mnozitele jsou ti spatni,jde tady hodne o kseft a obchod,tedy za kolik uzasne vypadajici stenatko s PP prodam a vydelam na tom,aniz by se mu{ nekteri} chovatele vice venovali,kdyz u sebe stenatko maji takovou dobu,nez je prodaji.Ja osobne vlastnim fenecku pomeriana s PP a zacatky{nez jsem si zvykla }byly pro me hotovy ocistec.Fenecka,jak jsem jiz psala je uzasna,ted jiz i kontaktni,nema problem nejen s provadenim zakladnich povelu ale dokonce jsme se dostali tak i k agility,jen proste s tou cistotnosti to je problem a samozrejme je jasne ze i ja v tom mam urcity podil viny,zrejme jsem jeste nenasla jak spravne fenecku k cistotnosti motivovat,kdyz ji to bohuzel nevedla Chovatelka v Chovatelske stanici.Ale pro me z toho plyne velike pouceni,ne vsichni PP chovetele,ziji pro sve pejsky a stenata,jak jsem predpokladala a take jak se vsude PP prezentuji!!!!!

14.11.2019 15:33

"ŠTĚNĚ VE TŘECH MĚSÍCÍCH NEMÁ A NIKDY NEBUDE MÍT ZAFIXOVANOU ČISTOTNOST."

HW byl od prvního dne - a brala jsem ho 50.den - až úzkostlivě čistotný, by si radši pinďoura zauzloval, než to pustit doma

PHP byl (a dá se říci že je) rodilé bezstarostné hovádko.....

způsob odchovu stejný - zahradní domek + výběh

prostě, jak se kdo narodí.....

14.11.2019 15:39

HW byl od prvního dne - a brala jsem ho 50.den - až úzkostlivě čistotný, by si radši pinďoura zauzloval, než to pustit doma

Mně se poslední stěně taky doma nikdy nepodělalo. Ale to se prostě nedá vůbec brát jako standard a hlavně se nedá tvrdit, že se to naučilo už u chovatelky, to je nesmysl.

14.11.2019 15:46
impact

XXX.XXX.44.225

Tak jasný. Já jsem třeba už ve školce, coby malej harant, předčítala pohádky spolužákům (či jak se to ve školce řekne) u zubaře v čekárně.

14.11.2019 15:47

Jankkka napsal(a):
Nebudu se rozcilovat proste jen jsem uvedla ze NE vsichni tzv PP chovatele,jsou v poradku a ne vsichni chovatele-mnozitele jsou ti spatni,jde tady hodne o kseft a obchod,tedy za kolik uzasne vypadajici stenatko s PP prodam a vydelam na tom,aniz by se mu{ nekteri} chovatele vice venovali,kdyz u sebe stenatko maji takovou dobu,nez je prodaji.Ja osobne vlastnim fenecku pomeriana s PP a zacatky{nez jsem si zvykla }byly pro me hotovy ocistec.Fenecka,jak jsem jiz psala je uzasna,ted jiz i kontaktni,nema problem nejen s provadenim zakladnich povelu ale dokonce jsme se dostali tak i k agility,jen proste s tou cistotnosti to je problem a samozrejme je jasne ze i ja v tom mam urcity podil viny,zrejme jsem jeste nenasla jak spravne fenecku k cistotnosti motivovat,kdyz ji to bohuzel nevedla Chovatelka v Chovatelske stanici.Ale pro me z toho plyne velike pouceni,ne vsichni PP chovetele,ziji pro sve pejsky a stenata,jak jsem predpokladala a take jak se vsude PP prezentuji!!!!!

Melete si pořád dokola jedno a to samé jak kolovrátek.Štěně je ale živý tvor,každé je jiné,každé má jinou povahu,ke každému se musí přistupovat jinak.Tak jako k dětem,ty asi nemáte,protože jinak byste nemohla psát takové bludy.Můžete se štěńatům věnovat sebevíc a přesto může být některé plaché,jiné nedůvěřivé a jiné třeba "hloupé" a vše mu trvá déle než se naučí.Kamarádka měla kdysi vrh briardů(už několikátý) a přesto.že se štěńatům maximálně věnuje měla tak bázlivé štěně, které i před ní zalézalo pod gauč,za skříń a když ho chtěla chytit táhla ho s hrozným jekotem jak když ho na nože berou.Nechala si ho.Tahala ho všude sebou,i přes jeho protesty nechávala hladit,krmit,ve třech letech to byl ten nejmazlivější a také nejvlezlejší pes co kdy měla.Štěně si většinou neznečisťuje pelíšek a potřebu chodí vykonávat mimo,ale když si ho přivezete domů,musíte ho VY naučit,že byt,dům je jeho pelíšek kde se nečůrá a nekaká.To to štěně samozřejmě neví.

14.11.2019 15:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Jankkka napsal(a):

čistotě se dá naučit pes v jakémkoliv věku !!!!!!!!!!!!!!

14.11.2019 15:57
conie

XXX.XXX.206.202

Jankkka napsal(a):

Tak jako první vyměňte veterináře! On vám totiž asi nechce říct, že jste naprosto neschopná, když nenaučíte 3 měsíční mimino čistotnosti, protože to se přece platícímu klientovi neříká, že? Obděr štěňat malých plemen ve 3 měsících je naprosto standardní, např. u čivav či jorků i toy pudlíků. Právě seriózní chovatelé prostě nedají štěně dřív, dokud není skutečně zralé. To, že je vaše fenka nečistotná, je jen a jen vaše vina. Jasně, dáte jí plenku a je vyřešeno! Fakt jsem ještě nezažila, že by někdo pomlouval takovýmto způsobem chovatele proto, že nenaučil on sám svého psa čistotnosti!

14.11.2019 16:23
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Jankkka napsal(a):
Mila zlata Moje fenka je samozrejme kastrovana,jako jeji nepapirova predchudkyne,tedy v roce jsem nechala na radu vetrinare fenecku kastrovat,z duvodu,ktera jsem uvedla jiz vyse

Slečno, nenapadlo vás (nebo vaši geniální veterinářku), že ta údajná nečistotnost může být prostá inkontinence po té skvělé a doporučované kastraci v roce?
Nic dalšího k vašim výlevům psát nebudu, vše je to tady několikrát dokola.

14.11.2019 16:35

Jankkka napsal(a):

...3 měsíční štěně je prostě mimi, která nemá ani z fyziologického důvodu možnost 100% zachovávat čistotu........3 měsíční štěně je mimi, které vzato od chovatele, kde je zvyklé na lidi, popřípadě děti, ostatní různá zvířata a běžný ruch domácnosti, je nutné po přinesení domů novým majitelem do zblbnutí venčit a venči a venčit, učit poznávat, hrát si a tak všelijak podobně.......brala jsem si papilliona jako staršího 3 měsíčního, byl to nepopsaný list zvyklý na výše popisované......čistotu jsme učili neustálým chozením ve.....to že bude dodržovat čistotu, to by mně ano ve snu nenapadlo, že bych od něj a chovatelky měla očekávat....... navíc chovatelka mi vysvětlila, že u těchto malých plemen je lepší dávat starší štěně, vůbec nic tím budoucí majitel netratí, aleprávě naopak......

14.11.2019 17:17
Andrýsek3

XXX.XXX.252.239

Proboha lidi, vždyť je to troll. 🤦‍♀️

14.11.2019 17:46

Andrýsek3 napsal(a):
Proboha lidi, vždyť je to troll. 🤦‍♀️

Nejspíš jo, protože tohle normálně není možný.

14.11.2019 18:20
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
já dostala 5měsíční štěně a jak za malou chvilku byl naučený se venčit ven. Byl mi předán s psí plenou která okamžitě letěla pryč a začalo se intenzivně běhat ven. Zvládl to během 14dnů a je do dnes na něho 100% spoleh.
3měsiční štěňátko naučíte lusknutím prstů na čistotu, hledejte vinu u sebe ( bohu žel). I tři letého pejska naučíte dokonalé čistotě jen už nedávejte vložku ( není to starý ani nemocný pes) a začněte od znova.
Dája

14.11.2019 18:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já problém nemám, jen jsem dle sebe odpověděla na položenou otázku z pozice člověka, který něco kupuje poprvé.
Vy se zřejmě ve psech vyznáte. Tedy nenaletíte.
Ale představte si,že si jdete koupit koně. Můžete si nastudovat o koních první poslední, ale to co zkušený pozná na první pohled, třeba vůbec nepoznáte. Nebo si toho nevšimne odborník, kterého si vezmete s sebou.
Vůbec nejde o to, že si nový majitel není schopen něco přečíst předem. On totiž ani dost dobře neví, na co se zaměřit.
Vy a dost ostatních ze "psů" pořád nerozumíte tomu, co chci říct.
Že kupující nemusí být ignorant, jen prostě do psů nedělá desítky let a nemá zkušenosti. Ty nezískáte čtením nebo příležitostným kouknutím na štěňata, ale dlouholetou praxí.
Je to stejné, jako když vám vysvětlím, jak jezdit na koni. Nebudu nic zamlčovat, vše důležité vám řeknu.Ba i ukážu. Několikrát.
Ale ujišťuji vás, že nebudete umět jezdit. Ani za měsíc či rok. Prostě nebudete mít ty zkušenosti, které získáte ježděním za roky.
Stejně tak laik nepozná, zda štěňátko je nebo není ok. Štěně nemusí být strašně nestandardní, jen trochu.
Vy to vidíte. Paní Nováková,která kupuje štěně vnučce poprvé, to nevidí.
Já fakt nevím, jak to lépe popsat, co myslím.
Jinak,mě přesvědčovat o nutnosti zodpovědného výběru štěněte nemusíte.Až (a jestli) si půjdu koupit pejska, nebude to hurá akce.
Dál už k tomuto tématu nemám co napsat.

14.11.2019 18:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

tolik času tu trávíte úplně zbytečně s .... (každý ať si doplní sám) nejmírnější co mě napadá je "mimoňka"

ani bych se nedivil, kdyby po "zákroku té chytré vetky" trpěla opravdu inkontinencí (i když u takovéhlého prcka jsem se s tím dosud nesetkal)

14.11.2019 18:30
Jankkka

XXX.XXX.162.129

Tak diky ucastnikum diskuze aspon vim co znamena vyraz Troll...viz Wikipedie...

Troll (či trol) je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který začíná hádky, provokuje čtenáře na internetu a rozsévá neshody tím, že zveřejňuje záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům. Jeho cílem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě[1][2] nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi[3] a odklonit se od tématu debaty. Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním.

A ja jsem si blahova a nevzdelana vzdy myslela ze Slovo troll označuje zlou démonickou bytost trpaslíka pripadne obra, žijící v jeskyních či mořích

To ja bohuzel,nebo bohudik nejsem,jen jsem zde popsala svuj problem a napsala svuj nazor,ktery samozrejme nemusi byt vubec spravny

Jinak pokud mohu poprosit o jakykoliv napad jak a cim mohu namotivovat mou fenecku aby,konala svou potrebu venku a ne doma.Predem dekuji za informace

14.11.2019 19:07
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Jankkka napsal(a):
Tak diky ucastnikum diskuze aspon vim co znamena vyraz Troll...viz Wikipedie...

Troll (či trol) je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který začíná hádky, provokuje čtenáře na internetu a rozsévá neshody tím, že zveřejňuje záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům. Jeho cílem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě[1][2] nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi[3] a odklonit se od tématu debaty. Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním.

A ja jsem si blahova a nevzdelana vzdy myslela ze Slovo troll označuje zlou démonickou bytost trpaslíka pripadne obra, žijící v jeskyních či mořích

To ja bohuzel,nebo bohudik nejsem,jen jsem zde popsala svuj problem a napsala svuj nazor,ktery samozrejme nemusi byt vubec spravny

Jinak pokud mohu poprosit o jakykoliv napad jak a cim mohu namotivovat mou fenecku aby,konala svou potrebu venku a ne doma.Predem dekuji za informace

Psala jste, že nečistotu dělá jen ve vaší nepřítomnosti a to tak, že tam je naděláno, jak od několika štěňat. Takže to nejspíš bude stres. Jak se chová, když jste doma? Chodí všude za vámi, nebo vás má na háku?

14.11.2019 19:23

sisi58 napsal(a):
Já problém nemám, jen jsem dle sebe odpověděla na položenou otázku z pozice člověka, který něco kupuje poprvé.
Vy se zřejmě ve psech vyznáte. Tedy nenaletíte.
Ale představte si,že si jdete koupit koně. Můžete si nastudovat o koních první poslední, ale to co zkušený pozná na první pohled, třeba vůbec nepoznáte. Nebo si toho nevšimne odborník, kterého si vezmete s sebou.
Vůbec nejde o to, že si nový majitel není schopen něco přečíst předem. On totiž ani dost dobře neví, na co se zaměřit.
Vy a dost ostatních ze "psů" pořád nerozumíte tomu, co chci říct.
Že kupující nemusí být ignorant, jen prostě do psů nedělá desítky let a nemá zkušenosti. Ty nezískáte čtením nebo příležitostným kouknutím na štěňata, ale dlouholetou praxí.
Je to stejné, jako když vám vysvětlím, jak jezdit na koni. Nebudu nic zamlčovat, vše důležité vám řeknu.Ba i ukážu. Několikrát.
Ale ujišťuji vás, že nebudete umět jezdit. Ani za měsíc či rok. Prostě nebudete mít ty zkušenosti, které získáte ježděním za roky.
Stejně tak laik nepozná, zda štěňátko je nebo není ok. Štěně nemusí být strašně nestandardní, jen trochu.
Vy to vidíte. Paní Nováková,která kupuje štěně vnučce poprvé, to nevidí.
Já fakt nevím, jak to lépe popsat, co myslím.
Jinak,mě přesvědčovat o nutnosti zodpovědného výběru štěněte nemusíte.Až (a jestli) si půjdu koupit pejska, nebude to hurá akce.
Dál už k tomuto tématu nemám co napsat.

jo, ale když někdo koupí koně a o tři roky později začne nadávat na internetu, že ten kůň stál fůru peněz a neumí tohle a tamto, taky si pomyslíte, že dotyčný je mimo.

protože prostě mladé zvíře není od chovatele naprogramovaný strojek, je potřeba ho věci naučit.

14.11.2019 19:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

jo, ale když někdo koupí koně a o tři roky později začne nadávat na internetu, že ten kůň stál fůru peněz a neumí tohle a tamto, taky si pomyslíte, že dotyčný je mimo.

protože prostě mladé zvíře není od chovatele naprogramovaný strojek, je potřeba ho věci naučit.

Já s vámi souhlasím v tom, že drobek není od chovatele naprogramovaný strojek.

Ale u toho koně nemáte tak docela pravdu. A to vím z vlastní zkušenosti.
Před léty jsem dělala na jednom ranči. Majitel kupoval synovi QH na závodění. Koně vyhrávali. Do určité doby. Pak už ne. Syn využil jejich závodní potenciál, ale nebyl nikdo, kdo by správné provedení cviků koním připomínal a je v tom trénoval. Takže ano, po pár sezonách opravdu koně už neuměli tohle a tamto.
Dotyčný nebyl mimo ve svém tvrzení, ale ve své práci s koňmi.
Tato vsuvka nemá nic společného s diskuzí, zde probíhající.

14.11.2019 19:48

sisi58 napsal(a):
Já s vámi souhlasím v tom, že drobek není od chovatele naprogramovaný strojek.

Ale u toho koně nemáte tak docela pravdu. A to vím z vlastní zkušenosti.
Před léty jsem dělala na jednom ranči. Majitel kupoval synovi QH na závodění. Koně vyhrávali. Do určité doby. Pak už ne. Syn využil jejich závodní potenciál, ale nebyl nikdo, kdo by správné provedení cviků koním připomínal a je v tom trénoval. Takže ano, po pár sezonách opravdu koně už neuměli tohle a tamto.
Dotyčný nebyl mimo ve svém tvrzení, ale ve své práci s koňmi.
Tato vsuvka nemá nic společného s diskuzí, zde probíhající.

no tak vidíte.

a ten syn, považoval to, že koně pak už nevyhrávali, za podvod prodávajícího? jakože za tolik peněz prodali koně, co měl vyhrávat, a ono nic?

14.11.2019 20:07

ale tak zas......
pokud budeme u čistotnosti, tak štěně učené do 3m vyměšovat doma (a jenom doma) už nebudu jako nový majitel JEN něco učit, ale PŘEUČOVAT, ODNAUČOVAT, a to už bývá horší práce, s velkou pravděpodobností......

14.11.2019 20:10

ale tak zas......
pokud budeme u čistotnosti, tak štěně učené do 3m vyměšovat doma (a jenom doma) už nebudu jako nový majitel JEN něco učit, ale PŘEUČOVAT, ODNAUČOVAT, a to už bývá horší práce, s velkou pravděpodobností......

jo, taky já bych nevzala štěně - bytový odchov - a to ani v osmi nedělích.

ono ta přirozená touha štěněte vzdálit se od pelíšku a vyčůrat se tam, kde se to navíc vsákne a nejsou z toho mokré nohy nastává ještě dřív, v podstatě záhy poté, co štěně začne ovládat své končetiny a dokáže samo močit.

14.11.2019 20:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Oba moji psi byli u chovatelé odchováni jako štěňata v baráku - sice se zahradou, ale doma. U psa ani nevím, jak moc se chodil nebo nechodil venčit ven - nicméně většinu času trávil doma a předpokládám, že se i nejčastěji venčil doma. Od nějakých (jestli si dobře pamatuji) 5ti měsíců už byl spolehlivě čistotný - nehody už se mu pak doma nestávaly....

Fena byla odchována v obýváku na "vetbed", chovatelka byla se štěňaty 24 hodin denně - později už je i brala na zahradu na venčení atd.... ale samozřejmě ne vždy, a taky podle počasí...

U feny to naučení čistotnosti trvalo podstatně déle než u psa a hlavně byly problémem koberce - přpomínají vetbed... Naštěstí je doma nikde nemáme - měli jsme jen jeden malý, který už jsme vyhodili.. Ale stačilo nechat třeba deku na zemi a fena se tam klidně vyčůrala.

Nyní jsou psovi 4, feně rok.... Pes je čistotný - i kdyby měl prasknout, tak se nevyvenčí ani doma, ani v kotci. Fena se v kotci vyvenčí s naprostým klidem. Doma teda běžně ne, ale výjimečně se to stane - a to hlavně když venku nehlídáme, jestli se opravdu vyvenčila. Výjimečně je párkrát do měsíce doma cca 8 hodin sama - s tím, že předtím ji samozřejmě pořádně vyvenčím, a je to v pohodě. Pak se ale občas stalo třeba to, že já jsem přijela domů, přítel pustil psy za mnou ven, fena mě vítala atd., neměla čas se vyvenčit, mě to nedocvaklo, šli jsme domů a po chvíli se vyčůrala u dveří.... To by pes třeba nikdy neudělal, ten by si "řekl".... Nebo klasický příklad když prší - pustím ji ven, zachvíli sedí u dveří a chce domů - pustím ji domů a ona se zachvíli vyčůrá. Jenže jak jsme později zjistili - ona se venku vůbec nevyvenčila, oba vylezla přede dveře, viděla, že prší a tak si sedla a čekala, než ji pustím zpátky domů . Ale stačí prostě hlídat, aby se venku opravdu vyvenčila a pak je to v pohodě. Poslední dobou jsem se na tom zaměřila a žádná "nehoda" už dlouho nebyla....

Řekla bych, že hodně záleží na konkrétním psovi - že některý je prostě čistotnější více, jiný méně...

Jinak třeba kamarádka si brala ročního psa, který byl zvyklý se venčit pouze na "plenu".... No, trvalo jim to dost dlouho, ale nyní už se venčí jen venku. Ale samozřejmě to bylo mnohem těžší, ho to odnaučit.

14.11.2019 21:03
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Jankkka napsal(a):

když tomu věříte. čistotnost je na novém majiteli. štěně je jak průtokáč až kolem 5m to začíná být lepší. Ted máme 6m a nehod minimálně. Vždyt Vás nikdo nenutil dávat tolik peněz za štěně. žádný podvod na Vás nikdo neudělal tak co řešíte? Ale mít doma psa v plenách bych teda nechtěla,ale ono je jednoduché říct že za to může chovatel. Ale tomu uvěří jen blázen, ano něco v štěněti je ale to hlavní ovlivní nový majitel ne chovatel Tak hlavně že jste jí hned kastrovala v roce

14.11.2019 21:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

no tak vidíte.

a ten syn, považoval to, že koně pak už nevyhrávali, za podvod prodávajícího? jakože za tolik peněz prodali koně, co měl vyhrávat, a ono nic?

Synek brblal a tatík prodával a kupoval nové, přiježděné.
Psala jsem to proto, že může být při koupi vše ok, a pak se to "pokazit". A naopak. Koupíte koníka, co se jeví jako ňouma a ejhle. S novým majitelem je to ukázková dvojka.Jako se to stalo mě, s nedávno prodaným koněm. Z nemastného, neslaného koníka je suverén, a s pánem jsou jedna ruka.Jedno tělo, jeden duch.
Ale to už hodně odbíhám od tématu.

14.11.2019 22:01

No já se už asi vyjadřovat nebudu, jen k té čistotnosti:

vzala jsem si v praci 14 denni dovolenou a samozrejme jsem cihala na chvili kdy se stenatko,naji,napije,probudi a hned se s ni snazila jit ven na prochazku,aby se naucila intervaly venceni,ven jsem s ni chodila co hodinu,pripadne,2 hodiny,bohuzel fenecka venku necurala,nekonala zadnou potrebu,jen se vseho bala a lekala a jen co jsme prisly domu tak udelala louzicku,pripadne bobek

Vím jaké to je mít bázlivé štěně a ne vinou chovatelky, prostě povahou, mám totiž dvojčata fenu a psa a jsou povahově jako den a noc. Můj pes jako štěně se odmítal prvních pár dnů vůbec pohnout, sedl si nebo si lehl na chodníku a tradá, zatímco fena okamřitě hurá jdeme poznávat svět.
Ale obecně chci říct, že pokud se mi štěndo vyspinká, probudí, tak s ním budu venku tak dlouho, dokud nějakou potřebu nevykoná a pak hódně chválím. Nemá smysl vzít takové štěndo dom s tím, že s to zkusím za další dvě hoďky, obávám se, že by to dopadlo stejně.......a na bobek se kolikrát musí i chvilku chodit, někdy i delší chvilku.
Takže nevím jak dlouho zadavatelka venčila, ale já osobně bych byla venku se štěndem klidně i dvě hoďky a tu dobu, kdy teda "čekám" až se štěňátko vyčůrá bych věnovala tomu, abych to štěndo nebylo tak bázlivé, aby poznávalo ten svět, co ho děsí nebo ze kterého je minimálně nejisté..a věřte, že vím o čem mluvím.

No ale co já vim, jestli to u malých psích plyšáků nechodí jinak, já si nějaký čůrání štěněte doma kurňa rozmyslela, protože když se doma počůralo moje minibernardýnečkovatý mimi, tak to bylo jak když vypustí cisternu a to jenom proto, že jsem se štrachala déle z postele, no jako příště jsem si dala kurňa pozor, abych štěndo co nejdřív drapla do náruče a tradá ven.

14.11.2019 23:57

Jankkka napsal(a):

ona je vykastrovana? a inkontinenci jste s tou vetkou neresili?

15.11.2019 00:34

...k tomu čůrání kdekoliv- jak píše nade mnou, napadlo mne to hned, zjistěte něco o EKTOPICKÉM URETRU. kamarádky yorkšírka na to trpěla(oboustranný) než se na to přišlo byla léčena na kde co.... je odoperován(Vetpoint Třeboň) a za zlomek ceny než na známějších klinikách ....má od pomočování pokoj.

15.11.2019 05:37

Inkontinence po kastraci mě taky napadla, ale štěndo nebylo kastrované hned od chovatelky a zadavatelka nepsala....už se hezky venčila a pak to zase začala dělat doma a jestli byla kastrovaná v deseti měsících (snad se nepletu, nechce se mi to znovu hledat), tak v tomhle věku by to už pes měl normálně zvládat, pokud je zdravý.

15.11.2019 07:57
PumaCZ

XXX.XXX.222.164

No já se už asi vyjadřovat nebudu, jen k té čistotnosti:

vzala jsem si v praci 14 denni dovolenou a samozrejme jsem cihala na chvili kdy se stenatko,naji,napije,probudi a hned se s ni snazila jit ven na prochazku,aby se naucila intervaly venceni,ven jsem s ni chodila co hodinu,pripadne,2 hodiny,bohuzel fenecka venku necurala,nekonala zadnou potrebu,jen se vseho bala a lekala a jen co jsme prisly domu tak udelala louzicku,pripadne bobek

Vím jaké to je mít bázlivé štěně a ne vinou chovatelky, prostě povahou, mám totiž dvojčata fenu a psa a jsou povahově jako den a noc. Můj pes jako štěně se odmítal prvních pár dnů vůbec pohnout, sedl si nebo si lehl na chodníku a tradá, zatímco fena okamřitě hurá jdeme poznávat svět.
Ale obecně chci říct, že pokud se mi štěndo vyspinká, probudí, tak s ním budu venku tak dlouho, dokud nějakou potřebu nevykoná a pak hódně chválím. Nemá smysl vzít takové štěndo dom s tím, že s to zkusím za další dvě hoďky, obávám se, že by to dopadlo stejně.......a na bobek se kolikrát musí i chvilku chodit, někdy i delší chvilku.
Takže nevím jak dlouho zadavatelka venčila, ale já osobně bych byla venku se štěndem klidně i dvě hoďky a tu dobu, kdy teda "čekám" až se štěňátko vyčůrá bych věnovala tomu, abych to štěndo nebylo tak bázlivé, aby poznávalo ten svět, co ho děsí nebo ze kterého je minimálně nejisté..a věřte, že vím o čem mluvím.

No ale co já vim, jestli to u malých psích plyšáků nechodí jinak, já si nějaký čůrání štěněte doma kurňa rozmyslela, protože když se doma počůralo moje minibernardýnečkovatý mimi, tak to bylo jak když vypustí cisternu a to jenom proto, že jsem se štrachala déle z postele, no jako příště jsem si dala kurňa pozor, abych štěndo co nejdřív drapla do náruče a tradá ven.

Úplně se mi při čtení Vašeho příspěvku vybavilo, jak jsem s Hachim pobíhala kolem baráku (tehdy ještě v nájmu, takže všude kolem byty a lidé) za neustálého vykřikování: “Bobek! Bobek! Bobek!” :D

Ale úsilí se vyplatilo a pes nejen, že čůrá na povel “Čůrat!”, ale i kadí na povel “Bobek!” :)

Jsem ráda, že jsem si pořídila štěně v době, kdy jsem na něj měla vážně čas a mohla se mu věnovat v podstatě 24/7.

A jinak s tou vypuštěnou cisternou jste mě vážně pobavila, měli jsme to podobné :))

15.11.2019 08:15

Inkontinence po kastraci mě taky napadla, ale štěndo nebylo kastrované hned od chovatelky a zadavatelka nepsala....už se hezky venčila a pak to zase začala dělat doma a jestli byla kastrovaná v deseti měsících (snad se nepletu, nechce se mi to znovu hledat), tak v tomhle věku by to už pes měl normálně zvládat, pokud je zdravý.

me nebavi cist všechno -to se neda
ale jestli fena ve trech letech porad moci v byte -hledala bych zdravotni problém.

15.11.2019 08:16
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

GAELLE napsal(a):
čistotě se dá naučit pes v jakémkoliv věku !!!!!!!!!!!!!!

Většinou. Jsou ale psi, kteří se to nikdy nenaučí.

15.11.2019 09:18
Nyala

XXX.XXX.169.240

Zadavatelko, pokud myslíte že 3 měsíční štěně je už staré na to, aby se naučilo čistotě, jak vysvětlíte fakt, že se čistotě naučí spousta psů z útulků pocházejících z podmínek, kde byli zvyklí močit a kálet kamkoliv?

A mnoho z nich až v dospělosti nebo dokonce i ve stáří...?

15.11.2019 09:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nyala napsal(a):
Zadavatelko, pokud myslíte že 3 měsíční štěně je už staré na to, aby se naučilo čistotě, jak vysvětlíte fakt, že se čistotě naučí spousta psů z útulků pocházejících z podmínek, kde byli zvyklí močit a kálet kamkoliv?

A mnoho z nich až v dospělosti nebo dokonce i ve stáří...?

Cituji z úvodního příspěvku:
"Musim rict ze jsem nebyla schopna stenatko naucit intervaly venceni,ted po 3 letech fenecka nosi doma kalhotky s vlozkou,aby proste necurala kde nema. Chodim s ni tak 5x-6x denne ven a na prochazky"

Pokud dáváte radu, tak na to, co kdo píše. Je to lepší.

15.11.2019 10:52
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Cituji z úvodního příspěvku:
"Musim rict ze jsem nebyla schopna stenatko naucit intervaly venceni,ted po 3 letech fenecka nosi doma kalhotky s vlozkou,aby proste necurala kde nema. Chodim s ni tak 5x-6x denne ven a na prochazky"

To je strašný !

15.11.2019 11:45

1. že by někdo, kdo dá za psa 45 tisíc ani nevěděl, jak se SPRÁVNĚ jeho plemeno jmenuje??

2. takže chudák čuba doma třeba celý den vegetí v proch*aný plíně?? Tak to jí na zdraví taky určitě přidá...

3. jako fakt existuje člověk, který si myslí, že 3 mesíce starý pes bude 100% čistotný celý život a zárukou toho je PP??

prostě jasný troll

15.11.2019 12:20
Markéta80

XXX.XXX.176.252

me nebavi cist všechno -to se neda
ale jestli fena ve trech letech porad moci v byte -hledala bych zdravotni problém.

močí, co jí taky zbývá když nosí pleny Kdo ví v jakém věku ty pleny dostala

15.11.2019 18:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Markéta80 napsal(a):
močí, co jí taky zbývá když nosí pleny Kdo ví v jakém věku ty pleny dostala

No moment. Plínky má na doma. Nerozumím větě "močí protože má plíny" Vám, když dá někdo vložku, začnete menstruovat?.
Pokud fenka nevydrží, než někdo přijde, bude problém jinde, ne v nenaučení čistotnosti.Buď chodí domů pozdě, nebo je fena nemocná. Jen nemocní a staří psi čurají pod sebe.
A má 3 roky. A je vykastrovaná.

15.11.2019 19:07
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Jankkka
Stenatka u chovatelky pusobila vsechna cistym a cistotnym, hravym a roztomilym dojmem
"""""""""""

Kolik jich měla?

15.11.2019 19:39
Markéta80

XXX.XXX.176.252

sisi58 napsal(a):
No moment. Plínky má na doma. Nerozumím větě "močí protože má plíny" Vám, když dá někdo vložku, začnete menstruovat?.
Pokud fenka nevydrží, než někdo přijde, bude problém jinde, ne v nenaučení čistotnosti.Buď chodí domů pozdě, nebo je fena nemocná. Jen nemocní a staří psi čurají pod sebe.
A má 3 roky. A je vykastrovaná.

já našim teda pleny dávat nemusím, ani štěněti. stejně by si je dlouho nenechaly. Jenže ta fena čistotu neudržuje a moc dobře ví že to kdykoliv může pustit Hlavně vykastrovat skoro ještě štěně Naučit čistotnost u bytového psa je prostě základ Jen to chce čas a trpělivost. Nevím jak by feny fungovaly kdybych je narvala do plen. To musí být chutovka 3m štěně je jasné že nevydrží,ale s tím by měl každý počítat

15.11.2019 19:58
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Markéta80 napsal(a):
já našim teda pleny dávat nemusím, ani štěněti. stejně by si je dlouho nenechaly. Jenže ta fena čistotu neudržuje a moc dobře ví že to kdykoliv může pustit Hlavně vykastrovat skoro ještě štěně Naučit čistotnost u bytového psa je prostě základ Jen to chce čas a trpělivost. Nevím jak by feny fungovaly kdybych je narvala do plen. To musí být chutovka 3m štěně je jasné že nevydrží,ale s tím by měl každý počítat

3 letá fena.

15.11.2019 20:19

Nečtu to celé, ani čas ani chuť.
Ale to, že se tu opět nelichotivě vyjadřují mnohé o veterinářích, a to jen proto, co o nich napsal jeden "troll", nebo trochu divná osoba "z jiného světa"......to mě - no vytáčí....

15.11.2019 20:23

Taky jsem znala jednoho, pro kterého byli veterináři jen vyčůránci a výcuckové a...., kteří tahají z lidí peníze....píchnout injekci psovi přece umí sám. A tak napíchal feně plemene s velkou hlavou oxytocin, aby porodila, pak ji přivezl s roztrženou dělohou polomrtvou k veterináři.....a on mu štěňata nezachránil.

15.11.2019 22:42
lupus4

XXX.XXX.205.61

Nečtu to celé, ani čas ani chuť.
Ale to, že se tu opět nelichotivě vyjadřují mnohé o veterinářích, a to jen proto, co o nich napsal jeden "troll", nebo trochu divná osoba "z jiného světa"......to mě - no vytáčí....

Jankkka napsal(a):
3 mesicni stene,je uz proste stare na to aby se naucilo bez PROBLEMU cistote!!!!!!!!!!!!Toto ma vstipit stenatku chovatel ktery stene prodava!!!!!!!!!!!!!Viz... obdobi vtiskavani!!!To jsou slova meho veterinare!!!!!!!!!!!!

taky nemám sílu to číst celé, ale pokud jsem si všiml, tak srandu mají pouze z téhle paní, která "radí" o čistotě a kastruje štěňata - čímž si to "navážení" plně zaslouží

16.11.2019 08:33

"To jsou slova meho veterinare!!!!!!!!!!!!"
Ta zadavatelka napsala ve svých dlouhých příspěvcích spoustu nesmyslů. Proč si myslíte, že právě tahle slova jsou pravda?
Troll tu napíše pár vět o veterinářce, kterou nikdo nezná......Ta trollící zadavatelka možná žádného psa nemá, ale hlavně je špatně veterinářka, která jí údajně poradila.
Nevím jak s vámi, ale se mnou se nikdy veterinář o vývoji štěněte nebavil, na to jsem měla vždycky chovatele a chytré knížky. ( A to nám ošetřoval fenu po následném císaři a jediné, co mi řekl bylo "fenu tu nechte a jeďte si domů nakrmit štěňata", potom nám chodil fenu ošetřovat domů, ale do štěňat se nikdy nehrnul - a že by nám vyprávěl o tom, kdy a jak se mají venčit......)

17.11.2019 00:24
Jankkka

XXX.XXX.213.123

Dekuji vsem za prispevky,at uz pozitivni nebo negativni. Musim priznat, bohuzel jsem byla hloupa a narazila jsem na blbou chovku, kdy jsem predpokladala, ze pokud chovatelka prodava uz takto stara stenata a za takovy nehorazny balik tak ze bude stenatko, naprosto v pohode, vymazlene, nebojacne, nelekave a bude mit vstipene zakladni hygienicke navyky COZ SE BOHUZEL NESTALO!!!! Kazdopadne jsem za fenecku rada,zvykly jsme si na sebe, hodne jsme se spolu nadrely, aby nebyla lekava a jak jsem psala krome toho nezadouciho pomocovani se v dome a samozrejme i sem tam bobek{ na mop jsem si uz zvykla } , tak je naprosto uzasna, hrava, zvlada povely, neni uz lekava, neboji se ani psu, ani lidi Kazdopadne kdybych si mela opet poridit stenatko URCITE TO NEBUDE PEJSEK S PP!!!Myslim ze bude stacit obycejny nemecky spic bez PP{nemluvim tady o zadnych velkomnozirnach}, zato si ho budu moct odvezt jiz v 8 tydnu, vychovat si ho a vycvicit k obrazu svemu, bez zbytecnych utrap{mych i jeho A co je nejdulezitejsi… za temer tretinovou porizovaci cenu stenatka.Jinak vsem kdo me budou upozornovat,ze sice si stene odvezu za mensi penize,ale vetsi do nej investuji pri leceni jeho neduhu na veterine,tak chci upozornit,ze moje 1.fenka nemeckeho trpasliciho spice,ani jednou za tech 9 let vazne nezamarodila.Je to proste o tom vzit si stene od slusnych chovatelu at uz PP nebo bez PP,ktery se svym psum a pripadnym odchovum s laskou venuji a nezajima je pouze jak na steneti vydelat obrovsky balik penez

17.11.2019 05:38
Dája6

XXX.XXX.166.6

Jankkka

Dobrý den,
dnes jsem si přečetla Váš poslední příspěvek. No jak to napsat asi tak nepochopila jste nic co Vám sem jiní psaly a jedete jen svou linku. Nic ve zlém, zkuste trošku zapojit rozum a zauvažovat nad tím co se Vám tady lidičky snažily napsat a poradit. Zapomeňte na to co máte vštípeno v mozku ( všechno špatně) a začněte znova. Dá se vše napravit, ale ne s vaším přístupem.
Dája

17.11.2019 07:10
Femina

XXX.XXX.168.215

Mám také špatnou zkušenost s Pp zvířátkem. Perská kočka s Pp již 7 měsíců stará úžasný kauf se slevou. 😲Tak sem ji vzala kocourovi na hraní. Horor. Do týdne se u kočičky objevili zachvaty bronchtidi dyla lekava pořád pokrčena strachy chronické prujmi atd. Každý týden na veterinu střídání léků a vitamínů rozbory krve atd. Po 2 měsících kdy já už v kočce měla nacpanych 8 tisíc vyšlo v testech lokální zčervenání. Druhé peršance se tou dobou narodila kotata. Do týdne měli po tělíčkach hole flíčky strupovitou kůži. Tak šup na veterinu s Pp kočkou na testy jestli je vše ok a mimina prohlédnout. Při kontrole Pp kočky si lékař vsimnul pár stroupku co měla po těle a dal je testovat. Po týdnu mi oznámil plíseň canis to nejhorší co si můžete zavlect domu. Přelečení celého vrhu a veškerých chlupatý h mazlíčků mě vyšlo 35tisic. Pp mazlíčka? Ne děkuji.

17.11.2019 07:56

Á, začíná slet nicků se špatnou zkušeností se zvířetem s PP! Tak přece jen trollové.

17.11.2019 08:17
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

ale tak zas......

Proč bych přeučovala?
Kmitám.
Hlídám, sleduji a kmitám.
To stačí.
Pro zadavatelku: kmitám, znamená běžím se psem
rychle, rychle ven.

17.11.2019 08:25

"Proč bych přeučovala?"
je to prosté - protože pes už je nějak naučen

"Kmitám.
Hlídám, sleduji a kmitám.
To stačí."

a tohle jako nespadá pod přeučování?

17.11.2019 08:27
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Ne, takhle se pracuje s každým štěnětem

17.11.2019 08:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jankkka napsal(a):
Dekuji vsem za prispevky,at uz pozitivni nebo negativni. Musim priznat, bohuzel jsem byla hloupa a narazila jsem na blbou chovku, kdy jsem predpokladala, ze pokud chovatelka prodava uz takto stara stenata a za takovy nehorazny balik tak ze bude stenatko, naprosto v pohode, vymazlene, nebojacne, nelekave a bude mit vstipene zakladni hygienicke navyky COZ SE BOHUZEL NESTALO!!!! Kazdopadne jsem za fenecku rada,zvykly jsme si na sebe, hodne jsme se spolu nadrely, aby nebyla lekava a jak jsem psala krome toho nezadouciho pomocovani se v dome a samozrejme i sem tam bobek{ na mop jsem si uz zvykla } , tak je naprosto uzasna, hrava, zvlada povely, neni uz lekava, neboji se ani psu, ani lidi Kazdopadne kdybych si mela opet poridit stenatko URCITE TO NEBUDE PEJSEK S PP!!!Myslim ze bude stacit obycejny nemecky spic bez PP{nemluvim tady o zadnych velkomnozirnach}, zato si ho budu moct odvezt jiz v 8 tydnu, vychovat si ho a vycvicit k obrazu svemu, bez zbytecnych utrap{mych i jeho A co je nejdulezitejsi… za temer tretinovou porizovaci cenu stenatka.Jinak vsem kdo me budou upozornovat,ze sice si stene odvezu za mensi penize,ale vetsi do nej investuji pri leceni jeho neduhu na veterine,tak chci upozornit,ze moje 1.fenka nemeckeho trpasliciho spice,ani jednou za tech 9 let vazne nezamarodila.Je to proste o tom vzit si stene od slusnych chovatelu at uz PP nebo bez PP,ktery se svym psum a pripadnym odchovum s laskou venuji a nezajima je pouze jak na steneti vydelat obrovsky balik penez

Bylo by to moc hezké, kdyby se to povedlo.
Ale jak chcete najít dobrého chovatele psů bez PP, když jste nedokázala najít dobrého chovatele psů s PP?
Chovek v ČR zase není tolik, aby si je člověk nemohl prověřit. Malochovatelů kříženců jsou desetitisíce.
U PP máte alespoň jistotu, že pes bude vypadat tak, jak má. U štěněte kříženců poznáte prdlačku, a jen Bůh ví, co z nich vyroste.
A vážně vás nikdo nenutil platit 45 tisíc za štěně. Určitě by se našlo levnější. Jen byste musela hledat, popř. nějaký čas počkat.

17.11.2019 08:49

rapotacka11 napsal(a):
Ne, takhle se pracuje s každým štěnětem

samozřejmě!
rozdílná je míra

jo a aha - takže přeučování NENÍ "kmitám, hlídám, sleduji"......?!
a co to teda je ?

17.11.2019 08:59
tero

XXX.XXX.236.248

V některých případech je pro štěně i majitele výhra odběr už v 6 týdnech. Tak to bylo kdysi a nebyl jediný problém.

17.11.2019 11:13
fikovnice

XXX.XXX.135.203

sisi58 napsal(a):

Hm, mně se teda taky nelíbí, že se všichni do zadavatelky pustili!
Ony opravdu jsou chovky a "chovky". Jasně - měla více lustrovat. Nevím, proč si teda nevzala štěně mladší z jiné CHS. A taky nevím, proč zde dotčená majitelka CHS nechávala močit štěňata na noviny.
S ostatními výtkami zde diskutujících souhlasím. Ale zase je pravdou, že já, kdybych měla tu možnost, tak bych si štěně za 45litrů nekoupila (leda bych nevěděla, co s penězi, což jaksi nehrozí). To už bych šla do "normálního" špice.
A v neposlední řadě - i teď lze fenku naučit čistotnosti, jen to chce chtít.

17.11.2019 11:16
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Tak tak, plný souhlas!
Ale zas je pravda, že kdybych si někdy PP psa pořizovala, tak bych si k tomu přizvala někoho, kdo danému plemeni rozumí (i za cenu, že mu za ten doprovod a rady zaplatím). Nedovedu si představit, ač denně řídím, že bych si jako ženská šla sama do autobazaru kupovat auto. Opět s někým, kdo autům rozumí...prostě, abych nenaletěla.

17.11.2019 11:17
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Jé, pardon, čtu to postupně a Vy jste napsala úplně totéž, co já!

17.11.2019 11:42
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Jankkka napsal(a):
Dekuji za prispevky vnesu par informaci,moje prvni bezpapirova fenecka Nemeckeho trpasliciho spice umrela v 9 letech na rakovinovy nador mléčné žlázy,podotykam ze fenecka byla kastrovana a prestoze jsme s veterinarem nador,podchytily v zacatcich,bohuzel fenecka umrela.Protoze byla opravdu velmi vyjimecna a uzasna,rozhodla jsem si poridit zase opet spice - Pomeriana.Na fenecku jsem se jela samozrejme 2x podivat a samozrejme jsem se informovala zda jsou na prodej stenatka i od jinych chovatelu,bohuzel,nikdo v te dobe fenecku neprodaval,jen pejska a ja protoze jsem mela zkusenosti prave jen s feneckou,tak jsem chtela opet fenku.Stenatka u chovatelky pusobila vsechna cistym a cistotnym, hravym a roztomilym dojmem,vzdy kdyz jsem prijela se na stenata podivat,tak byla pustena a behala po dome chovatelky, kupovala jsem si štěně s PP poprvé a chovatelka byla velmi výřečna a vše zdůvodnila ,chovatelka stenatka prezentovala jako běžné štěně, ktera si jen musí na noveho pana a take rezim zvyknout.Myslim si ale ze velmi zanedbala obdobi vtiskavani,tedy obdobi kdy se stene uci cistotnosti apod.Veterinarka mi vysvetlila,ze toto obdobi vtiskavani , je velmi dulezite a chovatel,pripadne majitel by je nemel opomijet.Majitele - chovatele,nebo chcete-li mnozitele me predchozi fenecky,mi vysvetlili,ze mnoho chovatelu s PP, maji stenatka soupnuta v ohradce na plinach,pripadne i jinde a pokud maji stenatek vice,pripadne i od jinych svych chovnych fen s pp,tak je skoro nemozne aby se stihly venovat vsem svym psum a stenatum,co se uceni cistotnosti tyka{nerikam ze je to tak u vsech chovatelu} samozrejme kdyz ma predem ohlaseny zajemce o stene prijet se na stene podivat,tak stenata honem umyji,nacesou a proste daji je do pucu,takze zajemce o stene nema sanci poznat jak se veci maji.Ja osobne jsem prepokladala{zrejme asi spatne }ze pokud si vezmu papirove stene od chovatele,tak proste pro chovate budou stenata na prvnim miste a ze pokud prodava takto stare stene za takoveto velke penize tak stene bude umet zakladni hygienicke navyky,nebude se bat,bude socializovane,protoze jak mi jiz veterinarka vysvetlila,jakmile se tyto zakladni veci stene nenauci v rannem veku,tak pozdeji to muze byt opravdu velmi velky problem a trapeni{coz jsem poznala na vlastni kuzi}Moje fenecka uz neni trak bazliva,jako na zacatku,je hrava uzasna,zvykla jsem si na ni a jsem za ni moc rada.Pokud jsem doma,tak se snazim ohlidat aby konala potrebu venku na prochace.Bohuzel kdyz jsem v praci,tak musi mit kalhotky s vlozkou,protoze jinak to doma vypada jak kdybych mela stenatek asi 10 vsude louzicky.Jinak co se typu a vzhledu tyka,fenecka je velmi krasna a je to typicky predstavitel pomeriana,ale tzv Chovatelum s papirama uz neverim!!!A urcite uz nikdy si pejska s PP neporidim!!!Nebudu podporovat takovouto zlodejnu,kdy si chovatele nechavaji stenata tak dlouho u sebe a ani ne tak k vuli stenatum samotnym a jejich blahu,jako spise,k vuli obohaceni a zisku.Radsi poridim stene bez PP, zalezi totiz na pristupu Chovatelu{at uz mnozitelu,ci pp chovatelu} jak moc se stenatkum pred prodejem venuji a jak pro sve psiky ziji.

"Bohuzel kdyz jsem v praci,tak musi mit kalhotky s vlozkou,protoze jinak to doma vypada jak kdybych mela stenatek asi 10 vsude louzicky...."

To máte tu fenku inkontinentní nebo co? Proč ji nenaučíte čistotnosti aspoň teď? Beru zpět svá slova, že se do Vás všichni pustili...a je mi líto Vaší fenky, která je doma x hodin v mokrém, v kalhotkách, možná zapařených.

17.11.2019 12:27

fikovnice napsal(a):
"Bohuzel kdyz jsem v praci,tak musi mit kalhotky s vlozkou,protoze jinak to doma vypada jak kdybych mela stenatek asi 10 vsude louzicky...."

To máte tu fenku inkontinentní nebo co? Proč ji nenaučíte čistotnosti aspoň teď? Beru zpět svá slova, že se do Vás všichni pustili...a je mi líto Vaší fenky, která je doma x hodin v mokrém, v kalhotkách, možná zapařených.

..otázkou pak je kolik hodin i z cestou do a z práce v té práci vlastně zadavatelka je.....

17.11.2019 19:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

..otázkou pak je kolik hodin i z cestou do a z práce v té práci vlastně zadavatelka je.....

No psala, že s ní chodí ven 5 - 6 x. Předpokládám, že myslela denně. Tak to nevypadá na 12-cti hodinové směny.

17.11.2019 20:35

sisi58 napsal(a):
No psala, že s ní chodí ven 5 - 6 x. Předpokládám, že myslela denně. Tak to nevypadá na 12-cti hodinové směny.

.....5 - 6 x denně můžu jít po pěti minutách během jednoho večera......

17.11.2019 21:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

.....5 - 6 x denně můžu jít po pěti minutách během jednoho večera......

Muzete,ale prijde mi to uhozene u dospeleho psa. Treba v lete to je jednoduche,je teplo,ale oblikat a vyslikat se furt dokola? Tak jeste u stenete,to ano.

17.11.2019 22:57
assil

XXX.XXX.121.3

tero napsal(a):
V některých případech je pro štěně i majitele výhra odběr už v 6 týdnech. Tak to bylo kdysi a nebyl jediný problém.

Myslím, že majitel, který si myslí, že štěně musí být ve 3 měsících čistotné, není výhrou pro žádné štěně jakéhokoliv věku.

17.11.2019 23:07

fikovnice napsal(a):

.......zapařený nezapařený, bych vás chtěla vidět si nechat zneřádit byt.....psa jednou má, zbavit se ho nechce a inkontinenci řešit v bytě prostě musí. kamarádky pes nosil spoďáry 5 let, než se přišlo na zdroj inkontinence a po operaci se normálně čistotnosti naučila, ona to de fakto uměla, ale únik moči v bytě byl samovolný

18.11.2019 01:16
balisek

XXX.XXX.79.55

"OPRAVDU NENI NUTNE ABY STENATKA TOHOTO PLEMENE ODCHAZELI OD MATKY AZ VE CTVRT ROCE,naopak jakmile matka stenata odstavi,tak je nejlepsi doba aby slo stene k novemu majiteli,ktery ma hned ucit stene cistotnosti.Ptala jsem se tedy proc si chovatele nechavaji u sebe takto stara stenata?Rekli a potvrdili mi ze spousta chovatelu si nechava stenata teto rasy u sebe tak dlouho proto ze cekaji,co ze stenete vyroste a zda by se hodilo at uz do dalsiho jejich chovu,nebo aby ho mohli jako vystavni kus vyhodneji a za vice penez prodat.Tyto stenata jsou ve 2 - 3 mesich uz krasne obrostla krasnou srsti a tedy logicky pro potencionalniho kupce i velmi líbivá a kupec za ne nevaha zaplatit velke financni castky.Vsechno je jen jeden velkej kseft!!!!"

Milá zadavatelko, než příště začnete dštít oheň a síru na chovatele, nastudujte si něco o miniaturních plemenech! Důvod, proč si nechávají odchovy doma déle, není "velkej kšeft", ale něco, čemu se říká JUVENILNÍ HYPOGLYKEMIE!

Rizikovou skupinou jsou štěňata toy plemen ve věku 6 - 16 týdnů; přičemž nejkritičtější je právě období, kdy přecházejí z kojení ad libitum na pevnou stravu - tj. čerstvě odstavené štěně předá majiteli jen naprostý šílenec nebo množitel nejhrubšího zrna.

Toy štěňata totiž nemají v prvních týdnech po odstavu ještě dostatečně vyvinutý glukózový metabolismus: chybí jim zásoby glykogenu, jaterní glukoneogeneze je nedostatečná, regulace hladiny glukózy nedokonalá. Snadno upadají do hypoglykemického šoku, což je stav přímo ohrožující život a není-li okamžitě řešen, končí komatem a smrtí, v "lepším" případě "pouze" trvalým neurologickým poškozením nebo slepotou.

Jedinou účinnou prevencí je krmení štěňat malými dávkami krmiva v krátkých, 3-4 hodinových intervalech, co obvykle normálně zaměstnaný majitel není schopen zajistit. Navíc není s to včas rozeznat příp. přicházející záchvat a adekvátně na něj reagovat např. podáním glukózy.

Právě z tohoto důvodu si ODPOVĚDNÍ CHOVATELÉ nechávají štěňata doma do doby, než je jejich glukózový metabolismus dostatečně stabilizován, což je právě ve třetím až čtvrtém měsíci, u zvlášť drobných jedinců dokonce až v půl roce věku.

Držet si vrh doma déle než je nutné není nikdy ekonomicky výhodné. Každý den krmení a péče totiž něco stojí; a navíc čím jsou štěňata starší, tím hůře se prodávají.

Bohužel právě lidé jako vy - kteří nutně potřebují co nejmladší a nejmenší "ňuňu" štěňátko; nahrávají bezohledným množitelům. Ti pak neváhají prodávat nedovyvinutá štěňata ihned po odstavu (nebo dokonce před ním), protože si je "trh žádá"! Co na tom, že tím zvířeti často přivodí obrovské utrpení a majitelům pak zbydou akorát oči pro pláč...

18.11.2019 05:14
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

pak jsou to nemocná štěňata.

18.11.2019 08:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

To Balisek.
Takže běžné štěňátko od normálních malých rodičů, např.trpasličí jezevčík, může být předáno v 8 týdnech beze strachu problémů?
Nemyslím žádné merle či toy.

18.11.2019 08:52

Myslim ze bude stacit obycejny nemecky spic bez PP{nemluvim tady o zadnych velkomnozirnach}

Takže mluvíte o malomnožírnách. Ve výsledku je to úplně jedno. Píšete tuším vejš, že pes bez PP se vám dožil 9ti let. To je fakt málo, tohle malé plemeno se běžně dožívá 17ti let. Nechápu, prostě fakt nechápu, jak se můžete zastávat množení psů bez PP, kdy psi nejsou vyšetřeni na nic a lidi páří mezi sebou i psy příbuzné, z toho nikdy nic dobrýho nevzejde.

18.11.2019 09:47
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

On pes s rakovinou se stěží dožije 17 let. Oni ti psi bez PP bývají většinou i zdravější, protože jejich chovatelé se nehoní za exteriérovými nesmysly. Stejně tak příbuzenská plemenitba je mnohem více rozšířena v PP chovech.

18.11.2019 09:52

"Stejně tak příbuzenská plemenitba je mnohem více rozšířena v PP chovech"

A to jak chcete prokazat tohle tvrzeni?

18.11.2019 09:55
assil

XXX.XXX.225.195

jahodapavel napsal(a):
On pes s rakovinou se stěží dožije 17 let. Oni ti psi bez PP bývají většinou i zdravější, protože jejich chovatelé se nehoní za exteriérovými nesmysly. Stejně tak příbuzenská plemenitba je mnohem více rozšířena v PP chovech.

To není pravda, právě v množkách si v rámci minimalizace nákladů nechávají odchovy a pak to kryjou mezi sebou. Akorát kupec to nevidí. U PP stačí kouknout do papíru.

18.11.2019 09:57

Jako že v PP chovu by se psi nekontrolovatelně pářili mezi sebou? Tomu nevěřím, pane Jahodo. Maximálně se tak děje výjimečně cíleně u některých málopočetných plemen. U mýho plemene se to nedělá a příbuznost se pečlivě hlídá.
A například cíleně křížit různá plemena, aby se dosáhlo určité barvy nebo určité povahy, to jsou v poslední době speciality hlavně bez PP chovů a výsledkem jsou často slepí a hluší psi.
Jinak samozřejmě rakovina si nevybírá, to je jasné.

18.11.2019 10:06
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

assil napsal(a):
To není pravda, právě v množkách si v rámci minimalizace nákladů nechávají odchovy a pak to kryjou mezi sebou. Akorát kupec to nevidí. U PP stačí kouknout do papíru.

Viděl jsem pp dobrmana, kde je jeho otec byl zároveň děda, a stačí se podívat do některých papírů, kde najdete určitého psa i 6x. Před 30ti lety se netestovalo na nic a psi byli zdraví.

18.11.2019 10:09

jahodapavel napsal(a):
Viděl jsem pp dobrmana, kde je jeho otec byl zároveň děda, a stačí se podívat do některých papírů, kde najdete určitého psa i 6x. Před 30ti lety se netestovalo na nic a psi byli zdraví.

Fajn. A kam se podivate u tech bezpaposu?

18.11.2019 10:20

jahodapavel napsal(a):

Ale nebyli. Jen veterinární medicína nebyla tam, kde je dnes a možnosti získání informací rovněž.
To, že se používá a používala příbuzenská plemenitba v PP chovu není nic proti ničemu. Ale musí být dobře promyšlená, pak může upevňovat žádoucí znaky.
Příbuzenská plemenitba v množce to nesplňuje ani náhodou.

18.11.2019 10:26
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Fajn. A kam se podivate u tech bezpaposu?

Jenže ti se nehoní za co největší hlavou, nejmenší hmotností, klenutým hřbetem, dlouhou zádí, volnou kůží, krátkým nosem, atd. A jak toho nejrychleji dosáhnout? Příbuzenskou plemenitbou.

18.11.2019 10:40
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Ale nebyli. Jen veterinární medicína nebyla tam, kde je dnes a možnosti získání informací rovněž.
To, že se používá a používala příbuzenská plemenitba v PP chovu není nic proti ničemu. Ale musí být dobře promyšlená, pak může upevňovat žádoucí znaky.
Příbuzenská plemenitba v množce to nesplňuje ani náhodou.

To asi nemáte dostatek informací. Když se poprvé zavedlo povinné rengenování dobrmanů, ze všech chovných byl jen jeden s mírnýn postižením. Tak se to ani nezavedlo. Stejně tak nebyla kardiomyopatie, wobler. To začalo s používáním chovných zahraničních šampiónů, kteří byli produkty úzké příbuzenské plemenitby, protože tou se upevní nejen žádoucí ale i negativní.

18.11.2019 10:49

jahodapavel napsal(a):
To asi nemáte dostatek informací. Když se poprvé zavedlo povinné rengenování dobrmanů, ze všech chovných byl jen jeden s mírnýn postižením. Tak se to ani nezavedlo. Stejně tak nebyla kardiomyopatie, wobler. To začalo s používáním chovných zahraničních šampiónů, kteří byli produkty úzké příbuzenské plemenitby, protože tou se upevní nejen žádoucí ale i negativní.

Takže chyba je kde? V použití nevhodných chovných jedinců... Nelze problém zjednodušit jen na příbuzenskou plemenitbu. Nejsem jejím nekritickým zastáncem, a už vůbec bych si na ni netroufla. Ale nemám ráda takové zjednodušování.

18.11.2019 10:57
assil

XXX.XXX.225.195

jahodapavel napsal(a):

Jako souhlas, ale myslet si, že chov bezpapíráků je na tom líp, je naivita, tam je to spíš ještě horší, jen to není vidět. U PP když už kouknu do papíru a když se mi nelíbí, co vidím, tak nekupuju, u bezpapoše kupuju vždycky tak akorát zajíce v pytli.
Teoreticky jedině zdravější v tomhle směru jsou typičtí vořeši, ale ti jsou nelukrativní a nejedou v množkách.

18.11.2019 11:00

jahodapavel napsal(a):
Jenže ti se nehoní za co největší hlavou, nejmenší hmotností, klenutým hřbetem, dlouhou zádí, volnou kůží, krátkým nosem, atd. A jak toho nejrychleji dosáhnout? Příbuzenskou plemenitbou.

ne - ty zajimaji jen hezke barvičky ci mini-pidi velikost :-)

18.11.2019 12:54
fikovnice

XXX.XXX.135.227

.......zapařený nezapařený, bych vás chtěla vidět si nechat zneřádit byt.....psa jednou má, zbavit se ho nechce a inkontinenci řešit v bytě prostě musí. kamarádky pes nosil spoďáry 5 let, než se přišlo na zdroj inkontinence a po operaci se normálně čistotnosti naučila, ona to de fakto uměla, ale únik moči v bytě byl samovolný

OK, pokud je tam fakt zdravotní problém, tak to beru. Ale paní psala, že fenka se nenaučila čistotnosti, respektive, že ona ji to nenaučila (i když to svádí na chovatelku).

18.11.2019 13:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

mno , ona zadavatelka mě připadá, že si nedostatek sebevědomí a vědomostí dohání "drahými věcmi"(v tomto případě zvířátky )
nevím, jestli jde jen o rozmazleného fracka, či nudící se paničku v "podnikatelském baroku"a či ji sponzoruje "taťka či otčím či manžel", ale projevovala tu už zájem o nesmyslnou kombinaci dražších papouchů (kakadu + ara) či o drápkaté opičky....když vidím , kam to "dovedla" se štěnětem, tak jen doufám, že na ostatní "exkulzivní chovance" se nedostalo...

ale třeba se pletu a je to jen hodné, milé a chytré a pracovité děvče, co si na vysněného psíka roky spořila z brigád

18.11.2019 13:26
assil

XXX.XXX.225.195

lupus4 napsal(a):
mno , ona zadavatelka mě připadá, že si nedostatek sebevědomí a vědomostí dohání "drahými věcmi"(v tomto případě zvířátky )
nevím, jestli jde jen o rozmazleného fracka, či nudící se paničku v "podnikatelském baroku"a či ji sponzoruje "taťka či otčím či manžel", ale projevovala tu už zájem o nesmyslnou kombinaci dražších papouchů (kakadu + ara) či o drápkaté opičky....když vidím , kam to "dovedla" se štěnětem, tak jen doufám, že na ostatní "exkulzivní chovance" se nedostalo...

ale třeba se pletu a je to jen hodné, milé a chytré a pracovité děvče, co si na vysněného psíka roky spořila z brigád

Jestli je to kdo si myslím, tak je to první případ a nebo je to druhej exemplář a to je teda dost děsivá představa.

18.11.2019 13:28

fikovnice napsal(a):
OK, pokud je tam fakt zdravotní problém, tak to beru. Ale paní psala, že fenka se nenaučila čistotnosti, respektive, že ona ji to nenaučila (i když to svádí na chovatelku).

me teda hlavne prislo, ze majitelku nebo vetku ani nenapadlo, ze to muze byt zdravotni problém.

18.11.2019 15:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus4 napsal(a):

fakt? No páni Takže asi ani nemá cenu odpovídat...

18.11.2019 16:22
keissa

XXX.XXX.155.174

balisek napsal(a):
"OPRAVDU NENI NUTNE ABY STENATKA TOHOTO PLEMENE ODCHAZELI OD MATKY AZ VE CTVRT ROCE,naopak jakmile matka stenata odstavi,tak je nejlepsi doba aby slo stene k novemu majiteli,ktery ma hned ucit stene cistotnosti.Ptala jsem se tedy proc si chovatele nechavaji u sebe takto stara stenata?Rekli a potvrdili mi ze spousta chovatelu si nechava stenata teto rasy u sebe tak dlouho proto ze cekaji,co ze stenete vyroste a zda by se hodilo at uz do dalsiho jejich chovu,nebo aby ho mohli jako vystavni kus vyhodneji a za vice penez prodat.Tyto stenata jsou ve 2 - 3 mesich uz krasne obrostla krasnou srsti a tedy logicky pro potencionalniho kupce i velmi líbivá a kupec za ne nevaha zaplatit velke financni castky.Vsechno je jen jeden velkej kseft!!!!"

Milá zadavatelko, než příště začnete dštít oheň a síru na chovatele, nastudujte si něco o miniaturních plemenech! Důvod, proč si nechávají odchovy doma déle, není "velkej kšeft", ale něco, čemu se říká JUVENILNÍ HYPOGLYKEMIE!

Rizikovou skupinou jsou štěňata toy plemen ve věku 6 - 16 týdnů; přičemž nejkritičtější je právě období, kdy přecházejí z kojení ad libitum na pevnou stravu - tj. čerstvě odstavené štěně předá majiteli jen naprostý šílenec nebo množitel nejhrubšího zrna.

Toy štěňata totiž nemají v prvních týdnech po odstavu ještě dostatečně vyvinutý glukózový metabolismus: chybí jim zásoby glykogenu, jaterní glukoneogeneze je nedostatečná, regulace hladiny glukózy nedokonalá. Snadno upadají do hypoglykemického šoku, což je stav přímo ohrožující život a není-li okamžitě řešen, končí komatem a smrtí, v "lepším" případě "pouze" trvalým neurologickým poškozením nebo slepotou.

Jedinou účinnou prevencí je krmení štěňat malými dávkami krmiva v krátkých, 3-4 hodinových intervalech, co obvykle normálně zaměstnaný majitel není schopen zajistit. Navíc není s to včas rozeznat příp. přicházející záchvat a adekvátně na něj reagovat např. podáním glukózy.

Právě z tohoto důvodu si ODPOVĚDNÍ CHOVATELÉ nechávají štěňata doma do doby, než je jejich glukózový metabolismus dostatečně stabilizován, což je právě ve třetím až čtvrtém měsíci, u zvlášť drobných jedinců dokonce až v půl roce věku.

Držet si vrh doma déle než je nutné není nikdy ekonomicky výhodné. Každý den krmení a péče totiž něco stojí; a navíc čím jsou štěňata starší, tím hůře se prodávají.

Bohužel právě lidé jako vy - kteří nutně potřebují co nejmladší a nejmenší "ňuňu" štěňátko; nahrávají bezohledným množitelům. Ti pak neváhají prodávat nedovyvinutá štěňata ihned po odstavu (nebo dokonce před ním), protože si je "trh žádá"! Co na tom, že tím zvířeti často přivodí obrovské utrpení a majitelům pak zbydou akorát oči pro pláč...

jo to si představte co by tu paní psala pokud by jí chovatelka prodala 7-9 týdnu staré štěně a to by jí umřelo díky hypoglikemii kterou nepozná ona a většinou ani veterináři, co neví o problemech mini plemen ...

18.11.2019 16:24
keissa

XXX.XXX.155.174

me teda hlavne prislo, ze majitelku nebo vetku ani nenapadlo, ze to muze byt zdravotni problém.

je to troll ... protože si nemyslím že by někdo s takovým IQ měl peníze na pořízení takto drahého štěnete ....

18.11.2019 17:23

keissa napsal(a):
je to troll ... protože si nemyslím že by někdo s takovým IQ měl peníze na pořízení takto drahého štěnete ....

A hlavně, aby si předtím, než tolik peněz vydá, si nezjistil, jak se to s tím odběrem má.

18.11.2019 17:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, zase na druhou stranu znám lidi, kteří jsou úspěšní, mají vzdělání, třeba i podnikají a daří se jim - ale jak jde o potřeby psa (kterého musí mít - a čím módnější nebo naopak vzácnější, tak tím líp) tak o tom neví vůbec nic a připadá vám, jako kdyby v tom ohledu byli fakt negramotní....

18.11.2019 17:34

marcelaamax napsal(a):
No, zase na druhou stranu znám lidi, kteří jsou úspěšní, mají vzdělání, třeba i podnikají a daří se jim - ale jak jde o potřeby psa (kterého musí mít - a čím módnější nebo naopak vzácnější, tak tím líp) tak o tom neví vůbec nic a připadá vám, jako kdyby v tom ohledu byli fakt negramotní....

To je taky pravda. Ti, co peníze řešit nemusejí, tak nebudou řešit nic.

18.11.2019 19:27
Terven

XXX.XXX.110.159

sisi58 napsal(a):
To Balisek.
Takže běžné štěňátko od normálních malých rodičů, např.trpasličí jezevčík, může být předáno v 8 týdnech beze strachu problémů?
Nemyslím žádné merle či toy.

Merle je zbarvení, nijak nesouvisí s velikostí, vyskytuje se i u velkých plemen. U juvenilní hypoglykémie hraje roli extrémně malá hmotnost, čili jsou ohrožena tzv. toy plemena - čivavy, jorci, krysaříci, toy pudlové...králičí jezevčík je na tom hmotnostně podobně, trpasličí je o fous větší, ale jelikož v jednom vrhu může být králík i trpaslík, rozumnější je s odběrem nespěchat.

18.11.2019 20:28
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Jankkka napsal(a):

ale tady nejde o PP nebo ne. 3m štěně je jako roční dítě, to taky neumí chodit na wc samo. Prostě na to nemá a štěně také ne. Od toho je právě majitel štěnátka aby ho to naučil. Psů jsme měla už víc a každé štěně je prostě jiné. Ale vždy kolem toho 5m byl vidět posun. Ale ty začátky sice všechny fenky pochopily co se po nich che hned první den venku,ale chodila jsme ven dost často a i tak nehod bylo dost. Povahu chovatel moc neovlivní a často se to projeví až v novém prostředí. Když štěně je u chovatele je ve svém známém prostředí a jde to,ale potom? Ale hygiena je na novém majiteli. Někdy je štěně čuně ale i to jde naučit i když to trvá,ale nemůže čekat zázraky a že 3m štěně bude zvládat hygienu. To prostě není reálné a chovatel nemá jedno štěně a pak každý majitel si to udělá dle svého. Chovatelka od které mám nejmenší byla se štěnaty na chalupě, od 5 týdnů je měla skoro celý den venku což my jsme v bytě a hygiena je pro mne to nejdůležitější

19.11.2019 09:42
fikovnice

XXX.XXX.135.179

keissa napsal(a):
jo to si představte co by tu paní psala pokud by jí chovatelka prodala 7-9 týdnu staré štěně a to by jí umřelo díky hypoglikemii kterou nepozná ona a většinou ani veterináři, co neví o problemech mini plemen ...

Moc si neumím představit veta, který by nepoznal hypoglykémii...

19.11.2019 10:34
keissa

XXX.XXX.155.174

fikovnice napsal(a):
Moc si neumím představit veta, který by nepoznal hypoglykémii...

no několik jsem jich už viděla ..a i tady bylo několik takových dotazu ..

19.11.2019 11:04
fikovnice

XXX.XXX.135.179

keissa napsal(a):
no několik jsem jich už viděla ..a i tady bylo několik takových dotazu ..

Tak to ano, tady se ty dotazy objevují... Ale malé plemeno, příznaky bývají často typické - to by snad veterinář opomnět neměl. Nehledě na to, že já beru jako základ, děje-li se něco nedobrého, udělat biochemku a hematolku. A laboratoř to odhalí spolehlivě.

19.11.2019 14:01
balisek

XXX.XXX.79.55

fikovnice napsal(a):
Tak to ano, tady se ty dotazy objevují... Ale malé plemeno, příznaky bývají často typické - to by snad veterinář opomnět neměl. Nehledě na to, že já beru jako základ, děje-li se něco nedobrého, udělat biochemku a hematolku. A laboratoř to odhalí spolehlivě.

Problém je, že majitel problém s poklesem krevního cukru obvykle správně neidentifikuje a neřeší jej. Štěně nežere? Počkáme - vždyť až mu vyhládne, tak zase jíst začne. A pak přijde k veterináři pozdě, protože hypoglykemický šok postupuje velmi rychle.

Dvakrát ročně hlídám přes dovolenou kamarádce dospělou čubu jorka s hmotností 2,4 kg a s jídlem je to peklo. Ve všem se nimrá, do jídla jí musím neustále poňoukat. Jenže jakmile vynechá krmnou dávku, okamžitě je všechno špatně. Už jsem poučená, že do ní musím 3x denně dostat jídlo za každou cenu - takže krmím z ruky, granule prokládám nejvoňavějšími kapsičkami, mezi jídly jí hodím pár dětských piškotů kvůli cukru atd. Když jsem jí hlídala poprvé a neměla s tím zkušenost, jednou jsem to neohlídala - rozjelo se nechutenství, zvracení a skončila jsem s ní na veterině.

Už jen z tohoto důvodu bych miniaturní plemeno nechtěla.

19.11.2019 17:14
fikovnice

XXX.XXX.131.20

balisek napsal(a):
Problém je, že majitel problém s poklesem krevního cukru obvykle správně neidentifikuje a neřeší jej. Štěně nežere? Počkáme - vždyť až mu vyhládne, tak zase jíst začne. A pak přijde k veterináři pozdě, protože hypoglykemický šok postupuje velmi rychle.

Dvakrát ročně hlídám přes dovolenou kamarádce dospělou čubu jorka s hmotností 2,4 kg a s jídlem je to peklo. Ve všem se nimrá, do jídla jí musím neustále poňoukat. Jenže jakmile vynechá krmnou dávku, okamžitě je všechno špatně. Už jsem poučená, že do ní musím 3x denně dostat jídlo za každou cenu - takže krmím z ruky, granule prokládám nejvoňavějšími kapsičkami, mezi jídly jí hodím pár dětských piškotů kvůli cukru atd. Když jsem jí hlídala poprvé a neměla s tím zkušenost, jednou jsem to neohlídala - rozjelo se nechutenství, zvracení a skončila jsem s ní na veterině.

Už jen z tohoto důvodu bych miniaturní plemeno nechtěla.

Jasně, já s Vámi plně souhlasím . Já jen nesouhlasila s tím, že by hypoglykémii, nedej bože hypo šok, nepoznal vet.

A souhlasím i s tím, že bych též nechtěla miniaturní plemeno, řada z nich, co vídám, navíc stále se třesoucí a uštěkané. Čest výjimkám!

19.11.2019 17:38
keissa

XXX.XXX.155.174

fikovnice napsal(a):
Jasně, já s Vámi plně souhlasím . Já jen nesouhlasila s tím, že by hypoglykémii, nedej bože hypo šok, nepoznal vet.

A souhlasím i s tím, že bych též nechtěla miniaturní plemeno, řada z nich, co vídám, navíc stále se třesoucí a uštěkané. Čest výjimkám!

Setkala jsem se s tím několikrát kdy to veterinář léčil kde čím a vydával za kde co a nebít zkušeneho chovatele a rychlé reakce bylo po štěněti ...

19.11.2019 18:52
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

keissa napsal(a):
Setkala jsem se s tím několikrát kdy to veterinář léčil kde čím a vydával za kde co a nebít zkušeneho chovatele a rychlé reakce bylo po štěněti ...

Ono by to žádná škoda nebyla. Vždyť je to nemocné štěně.

19.11.2019 19:07
Šarina

XXX.XXX.231.146

"Jankkka" se ve skutečnosti pravděpodobně jmenuje Zena Agha:
https://www.kennedytrust.org.uk/display.aspx?id=1853&pid=0&tabId=230

Nechala bych to vlákno usnout, protože je to celé blábol nějaké vygumované množitelky/množitele, protože tenhle citát hovoří za vše :

"Majitele - chovatele,nebo chcete-li mnozitele me predchozi fenecky,mi vysvetlili,ze mnoho chovatelu s PP, maji stenatka soupnuta v ohradce na plinach,pripadne i jinde a pokud maji stenatek vice,pripadne i od jinych svych chovnych fen s pp,tak je skoro nemozne aby se stihly venovat vsem svym psum a stenatum,co se uceni cistotnosti tyka{nerikam ze je to tak u vsech chovatelu} samozrejme kdyz ma predem ohlaseny zajemce o stene prijet se na stene podivat,tak stenata honem umyji,nacesou a proste daji je do pucu,takze zajemce o stene nema sanci poznat jak se veci maji."

19.11.2019 19:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Šarina napsal(a):
"Jankkka" se ve skutečnosti pravděpodobně jmenuje Zena Agha:
https://www.kennedytrust.org.uk/display.aspx?id=1853&pid=0&tabId=230

Nechala bych to vlákno usnout, protože je to celé blábol nějaké vygumované množitelky/množitele, protože tenhle citát hovoří za vše :

"Majitele - chovatele,nebo chcete-li mnozitele me predchozi fenecky,mi vysvetlili,ze mnoho chovatelu s PP, maji stenatka soupnuta v ohradce na plinach,pripadne i jinde a pokud maji stenatek vice,pripadne i od jinych svych chovnych fen s pp,tak je skoro nemozne aby se stihly venovat vsem svym psum a stenatum,co se uceni cistotnosti tyka{nerikam ze je to tak u vsech chovatelu} samozrejme kdyz ma predem ohlaseny zajemce o stene prijet se na stene podivat,tak stenata honem umyji,nacesou a proste daji je do pucu,takze zajemce o stene nema sanci poznat jak se veci maji."

Spíš si jen někdo půjčil fotku.
Proč by studentka historie a politiky posledního roku na Warwick University zadávala nějaké téma do diskuze na iFauně?

19.11.2019 20:17
Šarina

XXX.XXX.231.146

sisi58 napsal(a):
Spíš si jen někdo půjčil fotku.
Proč by studentka historie a politiky posledního roku na Warwick University zadávala nějaké téma do diskuze na iFauně?

Aha, tak děkuji za vysvětlení s tou fotkou. Mi to nebylo jasné.

11.2.2020 15:10
11.2.2020 16:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

ZEna řekla:

... a dal mi podnět k pokračování ve snaze o diskursivnější pochopení světové politiky. ““

její zde předvedená schopnost vnímat čtený text mě tedy nijak nepřesvědčila...

to jim taťka asi musel postavit knihovnu nebo bazén

jestli si tam Jankkka jen "nepůjčila" foto

Vořech

11.2.2020 20:06
Vořech

XXX.XXX.68.13

Tak jsem tady četl ty vaše slavné pomluvy úplně všeho a musím se jen smát. Vy jste tak zalepení svou tupostí, arogantnostní a neschopností konstruktivně diskutovat, že je mi vás upřímně líto. Já mám doma šestnáctiletého vořecha, nosí mi každý den noviny, aktivně honí kočky a je nám fajn. Zkuste vydělávat prací a ne na psech.
Zadavatelce přeji mnoho štěstí a šťastnější ruku při výběru příštího pejska, samozřejmě bez podpory prodejců "kvalitních" psů s PP.
Vořechům zdar.

Neregistrovaný uživatel

12.2.2020 14:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

"Stejně tak příbuzenská plemenitba je mnohem více rozšířena v PP chovech"

A to jak chcete prokazat tohle tvrzeni?

Já bych ho mohla prokázat několika rodokmeny psů, které mám. Prostě příbuzenská plemenitba se záměrně dělá, protože tím upevňujete vybrané znaky a dosahujete tak homogenity plemene. Což je prý žádoucí i když nevím proč?
Navíc ty vybrané "žádoucí" znaky, které chovatelé občas chtějí příbuzenskou plemenitbou upevnit se běžným lidem se zdravým cítěním vůči psům moc žádoucí nezdají.

12.2.2020 14:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já bych ho mohla prokázat několika rodokmeny psů, které mám. Prostě příbuzenská plemenitba se záměrně dělá, protože tím upevňujete vybrané znaky a dosahujete tak homogenity plemene. Což je prý žádoucí i když nevím proč?
Navíc ty vybrané "žádoucí" znaky, které chovatelé občas chtějí příbuzenskou plemenitbou upevnit se běžným lidem se zdravým cítěním vůči psům moc žádoucí nezdají.

Tak proč takový chovy podporujete tím, ze si z nich berete psy, když se Vám to nelíbí?!

Trochu pokrytecké, nemyslíte...? 🤔

12.2.2020 15:02

Prostě příbuzenská plemenitba se záměrně dělá, protože tím upevňujete vybrané znaky a dosahujete tak homogenity plemene. Což je prý žádoucí i když nevím proč?
Tak si o tom něco najděte a přečtěte.

12.2.2020 15:36

Tak pointa byla, ze jen v chovech s PP můžete prokazat pribuzenskou, prave protoze ty PP maji. A dozvite se to....

Tvrdit, ze v chovech bez PP se pouziva mnohem méně je jen zbozne prani. asi na urovni, ze bPP jsou zdravejsi.

Není evidence -není s cim porovnávat.

Je evidence? tak vidim, a muzu se rozhodnout, zda takove zvire chci nebo ne.

12.2.2020 16:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vořech napsal(a):
Tak jsem tady četl ty vaše slavné pomluvy úplně všeho a musím se jen smát. Vy jste tak zalepení svou tupostí, arogantnostní a neschopností konstruktivně diskutovat, že je mi vás upřímně líto. Já mám doma šestnáctiletého vořecha, nosí mi každý den noviny, aktivně honí kočky a je nám fajn. Zkuste vydělávat prací a ne na psech.
Zadavatelce přeji mnoho štěstí a šťastnější ruku při výběru příštího pejska, samozřejmě bez podpory prodejců "kvalitních" psů s PP.
Vořechům zdar.

Tak bacha, ať vám z toho smíchu nezaskočí.Vy jediný, spravedlivý,dokonalý a bezchybný páníčku zajisté velice šťastného a spokojeného pejska.

Přidejte reakci

Přidat smajlík