Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2019 05:51
Dája6

XXX.XXX.175.6

Dobré ranko,
tak kdepak jste všichni? My už 2hod. vyvenčení a Vy spíte.
Haló stávat, nechrápat a debatovat
Dája

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2019 06:39

od čtyř hodin jsem v práci, co tam máte dál?

27.12.2019 06:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mě už od 1, 48 hod. budí pes, protože spaní je nuda ☠️

27.12.2019 07:22

No tak dámy, cítím se zahanbeně......my vstávali až v šest ráno, feňule má kulhací období, takže chodíme fakt jen kousek za barák.....tzv. na čuchandu, tak ještě dovařím pejsům papání, pověsím prádlo, zapnu myčku a hurá do pracovního procesu...

A mezi námi děvčaty...ve čtyči hodiny ráno mají moji pesani ještě hlubokou noc, letos se mi povedlo 6 dní v kuse volno, tak se mi pejsové rozespali...vstávají kolem osmé, vyvenčíme, dáme něco malinkýho do bříška a ještě spíme do desíti......minimálně..

27.12.2019 07:34
Dája6

XXX.XXX.175.6

Ha už budu ujíždět k domovu a to 2hod., mezi tím se stavím ve FN a ve 12hod. jedu do práce. Pak snad vytasím nohy nahoru večer a dám si v klidu kafíčko
Tak a co dál ?
Dája

27.12.2019 07:35
Dája6

XXX.XXX.175.6

Nuda, my jsme více akční
Dája

27.12.2019 07:37
Dája6

XXX.XXX.175.6

No to si děláte kozy, že do 10hod. spinkáte ?
To bývaly časy kdy i mě se to povedlo. Dobrou noc
Dája

27.12.2019 08:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dája6 napsal(a):
Nuda, my jsme více akční
Dája

Hezky si to užívejte, dokud to jde.

27.12.2019 08:33
šavlozubka

XXX.XXX.214.126

Když to čtu, připadám si jak ostuda. Ven se psem teprve půjdu, až nakrmím mládě. Omluvou mi budiž, že mládě si včera protáhlo večerku do desíti a pak jsem byla vzbuzena v jednu, v půl třetí, v pět a nakonec v sedm a v mezičase mi do ouška střídavě chrápali všichni tři. A když zrovna nikdo nechrápal, tak pes vylezl z pelechu a začal se drbat o koberec a funěl jako medvěd. Neroztrhla jsem ho jen, protože se mi vážně nechtělo z pod peřiny.

27.12.2019 08:37

....spát jsem šla obklopena pesanem a kočkami v jednu ráno.......v půl šesté si pes dupnul na venčení, posnídal a nechal mně spát doteď......za chvilku se jde vyvenčit pak do vany a na ruce bude odvezen do práce.......po obědě chvilku šlofíka, pak pořádně vyvenčit...od půl šesté hodina noseworku s trenérkou a vánoční posezení s ní......pak vyvenčit a domů, kde a mně čekají dvě pračky prádla na vyžehlení..........

27.12.2019 08:38
eli22

XXX.XXX.58.41

My vstali teď. Fuj, že jo? Ale už plánujeme minimálně šestikilometrovou prochajdu.

27.12.2019 08:41
impact

XXX.XXX.43.224

Dája6 napsal(a):
Dobré ranko,
tak kdepak jste všichni? My už 2hod. vyvenčení a Vy spíte.
Haló stávat, nechrápat a debatovat
Dája

Mám tři týdny volna a odmítám vstávat dřív jak v sedm. Oproti běžným 4:15.

27.12.2019 10:24
domi.t

XXX.XXX.66.34

Tiez vstavam v pracovne dni o 4:45 a Nefret so mnou...dnes mam posledny den dovolenky,takze veduca dostala o piatej jest,pit,upratala som jej zachodik a zasa sme zalahli.Ja som potiahla do pol 9,ona o hodku dlhsie a teraz nahana vonku macky😉

Ale vcera sme boli v reviri,to boli ine hony na zver😉

27.12.2019 17:29
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý podvečer,
ha teda Vy jste, ale ostudy, styďte se takhle pozdě vylízat s pelíšku.
Dája a BG.

27.12.2019 19:18
domi.t

XXX.XXX.66.34

Dája6 napsal(a):
Dobrý podvečer,
Dája a BG.

Poobede sme tri hodiny stopovali po poli,takze vsetko sme stihli.Ja mam teda dost,ale Nefret mi posepkala,ze zajtra ideme znovu Teraz uz spi,rezim a poriadok musia byt

27.12.2019 20:24

Škoda, že už nemám chrťáka....s tím jsme si úplně vyhovovali, ten vstával až když jsme vstávala já a vzhledem k tomu, že jsem sova, tak když byly děti třeba přes noc u babičky, tak jsme chrupali klidně do oběda, když na to přišlo, tak i o něco déle a to pak na mě ještě mýoural, že už má vylézt z postele....zlatá časy, zlatý pes
Na druhou stranu naštěstí nezažil časy, kdy bych ho budila v pět ráno, že se jde na prochajdu, to bych ho musela asi vynést ven v náručí, protože jen blázen by chodil ven v noci a on teda žádnej blázen nebyl

27.12.2019 20:31
domi.t

XXX.XXX.66.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Škoda, že už nemám chrťáka....s tím jsme si úplně vyhovovali, ten vstával až když jsme vstávala já a vzhledem k tomu, že jsem sova, tak když byly děti třeba přes noc u babičky, tak jsme chrupali klidně do oběda, když na to přišlo, tak i o něco déle a to pak na mě ještě mýoural, že už má vylézt z postele....zlatá časy, zlatý pes
Na druhou stranu naštěstí nezažil časy, kdy bych ho budila v pět ráno, že se jde na prochajdu, to bych ho musela asi vynést ven v náručí, protože jen blázen by chodil ven v noci a on teda žádnej blázen nebyl

Moja predosla retrieverka bola presne takato ista a vonku na prechajde sa tvarila ako za trest😂Pekne doma pri krbe a v lete na terase pod lavicou.To boli casy! Teraz mam doma Nefret a to je neriadena strela,pre ktoru je den,ked sa minimalne par hodin nelovi,nestopuje,neuteka,neplava...uplne stratenym dnom.

27.12.2019 20:54
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Dája6 napsal(a):
Dobrý podvečer,
Dája a BG.

Teda Dájo Vy jste s koncem roku se úplně zaktivizovala! Ale tím nemyslím Vaše psíky, to tak asi máte nastavené, ale diskuzi zde, jak se snažíte rozproudit! Já jsem od Vás zvyklá spíš na to, že se mi občas objeví plusový bodík od Vás a ne že jste "roztleskávačka" diskuzí.

27.12.2019 21:07

fikovnice napsal(a):
Teda Dájo Vy jste s koncem roku se úplně zaktivizovala! Ale tím nemyslím Vaše psíky, to tak asi máte nastavené, ale diskuzi zde, jak se snažíte rozproudit! Já jsem od Vás zvyklá spíš na to, že se mi občas objeví plusový bodík od Vás a ne že jste "roztleskávačka" diskuzí.

roztleskávačka ....tak to se ti, Jani, povedlo

27.12.2019 21:37
fikovnice

XXX.XXX.135.59

roztleskávačka ....tak to se ti, Jani, povedlo

No, víš jak to vzniklo? Asi začínající Alzheimer. Já už tam použila spojení "rozproudit diskuzi", tak jsem chtěla napsat něco jiného...a ne a ne najít vhodné synonymum - tak mi prostě přišlo na mysl slovo "roztleskávačka".

27.12.2019 21:44

fikovnice napsal(a):
No, víš jak to vzniklo? Asi začínající Alzheimer. Já už tam použila spojení "rozproudit diskuzi", tak jsem chtěla napsat něco jiného...a ne a ne najít vhodné synonymum - tak mi prostě přišlo na mysl slovo "roztleskávačka".

No, tak tomu se říká "kouzlo nechtěného"

27.12.2019 21:47
fikovnice

XXX.XXX.135.59

No, tak tomu se říká "kouzlo nechtěného"

Myslíš? Já jsem ale s tím slovem celkem spokojená.
No a Dája teď mlčí...

27.12.2019 22:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

No a Dája teď mlčí...

bodejť by ne, když vstává v tak nekřesťanskou hodinu

27.12.2019 22:42

můj pes vstává v 11, ve školní dny v 7
ale jde jen na zahradu a rychle zpět pod peřinu
a teď na mě divně hledí, že mám jít spát
když nepůjdu do 5 minut, tak obsadí polštář
dělá, že spí, a jedním okem kontroluje, jestli se blížím
když jo, tak začne chrápat
8x za noc přeleze od nohou k hlavě, slintá mě, abych zvedla peřinu, a zaleze
a za hodinu zas peřinu shodí, jak vylézá od nohou, slintá a šlape mi na rameno a hlavu, zvednu peřinu, tak zlato, zas za hodinu
jako já vůbec nemusím jít spát!

jak vylezeme na louku, tak je živá až až, tu jde srnka, támhle prase, tu skočím do potoka i v minus deseti
ale být tam peřinka - "zvedni peřinku"

28.12.2019 05:26
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobře ranko spáči,
já už 1hod vyvenčené, nakrmeno, hygiena udělaná a po snídani. No a ať koukám jak koukám vy ještě spinkáte v pelíšcích
Ano přiznám se já jsem Skřivan ráno hooodně brzo vzhůru a akční a okolo 19hod. už nepoužitelná, vypadám jak chodící lemra a už koukám jen na pelíšek ( akční jsem já kulíšci se jen přidají a manžel je medvěd Brtník)
Tak ještě spinkejte pšt
Dája

28.12.2019 09:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ja jsem o těch svátcích (mám dlouhou dovolenou) pořád nějaká nedospalá. Je ale fakt, že chodíme pozdě spát - nejdřív o půlnoci(ale to chodím i když chodím do práce) , ale klidně taky ve dvě ráno. Vstáváme pak kolem 7-8,ale někdy pospime i do 9. Fena začíná hypnotizovat kolem 8, pes by spal do te doby, dokud bych nevstala ja. Ale tahle hodina už je v pohodě, to jdou ven dobrovolně. Nejhorší je to v zimě a před 5 ráno - to je fakt tahám z peřin a nechce se jim. Venku šup šup, posnidat a fofrem zpátky do postele.

28.12.2019 11:47
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Tak já se nevyspím hodně dlouho s tímhle miminem

28.12.2019 11:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

tetrivek napsal(a):

Jo s miminem je to vždy náročné, ale krásné období. Vím, že hodně lidí se těší, až stendo vyroste. Já bych naopak byla ráda, kdyby zůstalo co nejdyl stendem 😁. Jako by to bylo včera, co jsme fenu dovezli, no a v září už ji byl rok. Psovi bude v červenci 5 let, hrůza jak to letí.

A copak je to za mímo? 😇

28.12.2019 11:58

Jag :-)
mně už ti dospělí také moc nebaví

28.12.2019 12:21
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Už máme tři, nejstarším budou čtyři, prostřednímu rok a půl. A tomu nejmladším jsou tři měsíce. Je to jagteriér už druhý v naší rodině. Takový malý ďáblík. Po několika jezevčíkách. Jsme se dostali až k jagům. Já byla hodně proti, když jsem viděla čeho jsou schopní, ale nakonec s tím starším nás příští rok čekají zkoušky, nějaké už má. No a prcek uvidíme určitě půjde na noru. Já si je dost rozmazlím a jsou to takový miloučký pejsci. Mimčo má teď přezdívku pinčl a taky jsem si říkala, kdyby takhle zůstal....

28.12.2019 15:41
fikovnice

XXX.XXX.135.179

tetrivek napsal(a):

Jejdaaaa! Tu má někdo kopii našeho psíka!

28.12.2019 15:42
fikovnice

XXX.XXX.135.179

tetrivek napsal(a):

Teda ten náš není jagoušek, ale jsou stejní...aspoň takto na fotce!

28.12.2019 16:54
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Takhle se mě držel při prvním venčení. To dneska už prohnal kocoura. Kocour ví kdy se má klidit z cesty, ale prcka se nebojí.

29.12.2019 01:02
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Dájo, spíte nebo bdíte???

29.12.2019 07:01
Dája6

XXX.XXX.40.42

fikovnice

Dobre ránko,
no Janičko v tak nekřesťanskou hodinu se mě zeptat jestli spím nebo bdím? No jasně, že už od 20hod. chrápu, tahle Vaše hodina je pro mě už pomalu ranní vstávaní .
No a co Vy už jste vzhůru? Já od 4hod., kdepak jste Vy?
Dája

29.12.2019 08:58
domi.t

XXX.XXX.177.84

Dnes budete na nas hrda,Daaaajo😉Uz 5:03 sme vychadzali do terenu😎

Pozdravujeme ostatnych👏🏻

29.12.2019 10:37
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Dája6 napsal(a):
fikovnice

Dobre ránko,
no Janičko v tak nekřesťanskou hodinu se mě zeptat jestli spím nebo bdím? No jasně, že už od 20hod. chrápu, tahle Vaše hodina je pro mě už pomalu ranní vstávaní .
No a co Vy už jste vzhůru? Já od 4hod., kdepak jste Vy?
Dája

Dájo, přeji Vám hezkou neděli; já byla včera na "vánočním večírku" - vtipně až po Vánocích. A víte, že jsem Vám chtěla napsat po té jedné h ranní, zda se už pomalu nechystáte vstávat?
A také Vám chci napsat, že Vám závidím to, že jste typ skřivan. Já jsem sova jak vyšitá, i když je to i ze zdravotních důvodů. Mně je večer a v noci přijatelně, na rozdíl od rán. Takže já sice poránu napůl spím, napůl bdím, ale pokud to jde, veeeelmi ráda si přispím! Každopádně tím, že dělám kocourovi vrátného, bydlím v paneláku, on chodí na noc ven - tzn. večer s ním musím sjet výtahem a vypustit jej a brzy ráno (ideálně ještě za tmy) musím jít ven pro něho a přivolat jej naším "smluveným" signálem. Tak i díky tomuto mám už mnoho let narušený přirozený rytmus spánku a bdění. I proto, že pokud on je v noci venku, tak stejně spím tak nějak jen na "půl oka", protože mám o něj strach, mám také strach, že ráno zaspím...takže takto to je u mě.

29.12.2019 11:34
Dája6

XXX.XXX.40.42

bella.pokorna

No jako v 5:03hod. je pro mě už pomalu po procházce , to si už dělám kafíčko a otvírám v pohodě PC, ale zase v 19hod. jsem nepoužitelná.

fikovnice

Já Vím, že maté problémy jak vy tak Váš kocourek a že v paneláku děláte vrátného je super . Skřivan super, ale jak kdy, blbý v zimě protože není co dělat, v létě super a to ještě na chalupě. Medvěd Brtník je můj, teď přes volno stává kolem 9hod. Do té doby já mám navařeno, napečeno.
Dája

29.12.2019 15:01
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Dája6 napsal(a):
bella.pokorna

No jako v 5:03hod. je pro mě už pomalu po procházce , to si už dělám kafíčko a otvírám v pohodě PC, ale zase v 19hod. jsem nepoužitelná.

fikovnice

Já Vím, že maté problémy jak vy tak Váš kocourek a že v paneláku děláte vrátného je super . Skřivan super, ale jak kdy, blbý v zimě protože není co dělat, v létě super a to ještě na chalupě. Medvěd Brtník je můj, teď přes volno stává kolem 9hod. Do té doby já mám navařeno, napečeno.
Dája

29.12.2019 19:15

Takže dámy, já dneska snad ani nepůjdu spát, protože se pak nehodlám dohadovat, kdo je větší hrdina a kdo vstává dřív ....

Ale je mi jasný, že by se našel někdo, kdo už nespal dva dny

29.12.2019 19:45

Takže dámy, já dneska snad ani nepůjdu spát, protože se pak nehodlám dohadovat, kdo je větší hrdina a kdo vstává dřív ....

Ale je mi jasný, že by se našel někdo, kdo už nespal dva dny

To určitě já, ale je to dáááávno. To jsme chodili z klubovny pod horama od sudu a od borovičky rovnou na tůry. Fajn bylo, že nikdy nikdo nespadl do doliny. Jen jeden pob.lil Babky a jedna Sliezský dom. Ale on to měl po guláši a ona po smažených vajíčkách.
Teď jen aby Megíí neobjevila, kde to bylo :-))

29.12.2019 19:48

To určitě já, ale je to dáááávno. To jsme chodili z klubovny pod horama od sudu a od borovičky rovnou na tůry. Fajn bylo, že nikdy nikdo nespadl do doliny. Jen jeden pob.lil Babky a jedna Sliezský dom. Ale on to měl po guláši a ona po smažených vajíčkách.
Teď jen aby Megíí neobjevila, kde to bylo :-))

Tak hele....dáááávno se nepočítá

To poblití mě pobavilo....

29.12.2019 19:51

:-) :-) V.T.
Ale já tam nikdy nebyla, tedy nepamatuji, prý jako dítě v krosně jo.
A jsem myslela, že k pití je slanina, maso, sýr, okurky? Pak by ty dva dny ne že nespali, ale i neblinkali.
Nějaký špatný průvodce ;-)

30.12.2019 05:02
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobře ranko spáči,
já už mám vyvenčeno, hygiena provedena a sedím u kafíčka s PC. Kulíšci dělají, že tak hrozně museli v noci hlídat, tak že chrápou a já už vesele poskakuji jak skřivánek.
Tak jo ještě nevycházejte s pelíšku, pst.
Dája a BG.

30.12.2019 06:46

No tak to mě taky mohlo napadnout, že Dája bude zase první ...no nic, ani druhé místo není k zahození
Já už taky vyvenčeno a po kafíčku.......ranní hygiena teda ještě nee a o skřivánkovi se teda taky nedá mluvit, takže já, sova, na gauči a nejradši bych si šla ještě zalehnout jako pesani, ti už zase zalezli na pelechy....no nic, jdu se oblíknout a tradá na nákup a pak tradá do práce

30.12.2019 07:07
domi.t

XXX.XXX.131.130

Pridávam sa k ranným vtáčatkám a zdravím vás z práce

Nefret doma mierne hnačkuje, tak dostala čierny čaj, tabletku Dia dog a otec jej uvarí zemiaky- možno zvláštne,ale na hnačku jej to spolu s banánom zaberie takmer okamžite. Ale náladu mala ako vždy veľmi tešivú, tak držte palce, nech to je len jednodňová záležitosť

30.12.2019 09:53

Když jste u té hnačky ( moc hezký výraz, skoro jako chrobáčik ) : Stalo se nam před lety v paneláku - 6. patro, že měli hnačku 3 psi najednou. Super záležitost. Celý den byl výtah v permanenci, protože než jsem vyjela s jedním nahoru, už další dva přešlapovali u dveří. A tak to šlo celý den a skoro celou noc.
Jinak už mám taky kus domácích prací za sebou :-)).

30.12.2019 10:16
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

A tak my teprve snídame a vůbec se za to nestydíme 😊
rozhodne skrivan nejsem a ani nikdy nebudu - brrr 😉 Já, děti i psi si rádi prispime. Jen manžel je "šílený" a jel v 8h ráno na trénink 😊

Před chvílí jsme přišli z venku a je nám fajn. Káva i PC počká na 10hodinu - nač tu strašit za tmy v 5 ráno 😂

Takže každému co je mu libo....
Přeji sovam i skrivanům krásný den 💖

30.12.2019 12:09
Andrýsek3

XXX.XXX.242.110

A to my dnes vstávali v 10:50 🤔🙈

30.12.2019 13:28
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobré odpoledne,
no vy jste všechny šikulky , ale na mě nemáte, navařeno 3druhy jídla guláš, ohnivka a holubce, polévka, játrové knedlíčky, to jen vaření od rána k tomu klasický oběd, 2x venčení dlouhé a kratší, návštěva supermarketu, návštěva lékaře 2x a teprve teď jsem si sedla .
Já mám i v mých letech jak manžel poukazuje, že motor v prdely
Dája

30.12.2019 14:55

Dájo, pokud chodíte spát se slepicema tak sice máte 3 druhy jídel blablabla.....ale stejně prospíte půlku života-a to je škoda, pak kdo je tu spáč , já chodím hajdat po půlnoci a vstávám půl šestá do práce, půl sedmá ke koním, spím okolo 5 hodin denně (směnuju) po noční nechodím vůbec a stihnu vše, tak jako vy, dá se říct že i víc nebo nemusím tolik chvátat a víc užívat svět....vyspím se až v hrobě jo pravda někdy to se mnou taky sekne v devět, ale to pak se nemůžu dočkat budíka....
Psa ráno táhnu ven vyvenčit před prací smykem....

30.12.2019 15:46

orionko?
v arriva vlacích se neplatí za psa
já myslela, že chyba eshopu.......ale průvodčí říkal, že pes dnes grátis, a já hm stejně vás nenávidím za ty blbé vlaky.....no a on ještě dvakrát zakopl a málem sletěl ze schodů, tak nevím...........ale pak v pokladně mi bylo řečeno:
"ale my psy nemáme v systému"
hehe

no jenže.. když přestupujete do vlaku jiné společnosti, tak se prokážete lístkem předchozím a u průvodčí teda dostanu další lístek bez přirážky (protože těžko budeme běhat u každého přestupu do haly k pokladnám, které jim stejně občas nejdou..)
ale jak prokážu, že jsem měla psa?

tak nejen mě, ale už i psa systém nerozpoznává :-)
se k sobě hodíme

30.12.2019 16:13

orionko?
v arriva vlacích se neplatí za psa
já myslela, že chyba eshopu.......ale průvodčí říkal, že pes dnes grátis, a já hm stejně vás nenávidím za ty blbé vlaky.....no a on ještě dvakrát zakopl a málem sletěl ze schodů, tak nevím...........ale pak v pokladně mi bylo řečeno:
"ale my psy nemáme v systému"
hehe

no jenže.. když přestupujete do vlaku jiné společnosti, tak se prokážete lístkem předchozím a u průvodčí teda dostanu další lístek bez přirážky (protože těžko budeme běhat u každého přestupu do haly k pokladnám, které jim stejně občas nejdou..)
ale jak prokážu, že jsem měla psa?

tak nejen mě, ale už i psa systém nerozpoznává :-)
se k sobě hodíme

Já do nového systému ještě nestačila proniknout. Na naší straně naštěstí jezdí ČD a Arrivě se vyhýbám i při delších cestách.

30.12.2019 17:25
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Tak hele....dáááávno se nepočítá

To poblití mě pobavilo....

Faaakt? Tak to bych mohla též z mládí vyprávět, co bylo ode mě ohozeno...

30.12.2019 20:58

Dájo, pokud chodíte spát se slepicema tak sice máte 3 druhy jídel blablabla.....ale stejně prospíte půlku života-a to je škoda, pak kdo je tu spáč , já chodím hajdat po půlnoci a vstávám půl šestá do práce, půl sedmá ke koním, spím okolo 5 hodin denně (směnuju) po noční nechodím vůbec a stihnu vše, tak jako vy, dá se říct že i víc nebo nemusím tolik chvátat a víc užívat svět....vyspím se až v hrobě jo pravda někdy to se mnou taky sekne v devět, ale to pak se nemůžu dočkat budíka....
Psa ráno táhnu ven vyvenčit před prací smykem....

Nejlepší je to střídat. Někdy se o půlnoci protáhnout a podívat na hvězdy, jindy vstát ve 4, podívat se na jiné hvězdy a pak sledovat svítání a poslouchat volání puštíka.

30.12.2019 22:46

fikovnice napsal(a):
Faaakt? Tak to bych mohla též z mládí vyprávět, co bylo ode mě ohozeno...

Jako, že si ostatní říkali.."Jana se jde bavit...to zas bude v álejích nablito"

Já jsem skoro "nepíč" za mlada jsem se zeblila jednou z nějakýho domácího vína a to bylo poprvé a naposled, co jsem zvracela po alkoholu a měla docela slušnou opici....jinak mám docela spolehlivou klapku...jak piju a začnu být CHYTRÁ, ale jako omega chytrá, tak je čas přestat a to je vždycky dřív, než by hrozilo riziko, že mi bude šoufl.

31.12.2019 05:39
Dája6

XXX.XXX.40.42

Tak jako obvykle dobré ranko Vietname,
dnes trošičku později protože jsem byla vzhůru do 22hod. zázrak, ale i tak jsem už na nohou od 4hod. a neuvěřitelně mě to baví jak je ještě tma a nikdo nikde, k tomu to ticho plus nádherná obloha s hvězdička my. Ještě ten sníh a pohádka je celá.
Tak ještě spinkejte v peluškách. Páčko.
Dája a BG.

31.12.2019 05:47
Dája6

XXX.XXX.40.42

Když už je ten silvestr tak já se taky přiznám, od svých 17let jsem nepozřela žáden alkohol a to protože na svatbě bratrance jako spratek sedmnáctiletý jsem vypila 13 štamprly a musely mě křísit, měla jsem otravu alkoholem. No a od té doby nemůžu se ani na alkohol podívat. Nepřekonala jsem to do svých 60let. Když si někdo v mé přítomnosti dá jen doušek okamžitě přestávám mluvit a otáčím se na druhou stranu.
Já vím jsem divná, ale moje tělo to tak má. To je daň za blbost.
Dája

31.12.2019 06:27
Dája6

XXX.XXX.40.42

Tak jsem zjistila, že s rapotacka11máme stejný budík
Dája

31.12.2019 06:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dája6 napsal(a):
dnes trošičku později protože jsem byla vzhůru do 22hod. zázrak, ale i tak jsem už na nohou od 4hod. a neuvěřitelně mě to baví jak je ještě tma a nikdo nikde, k tomu to ticho plus nádherná obloha s hvězdička my. Ještě ten sníh a pohádka je celá.
Dája a BG.

... jj, a ta romantická klendra k tomu, a po kolena bahna - blee

Kdyby byl sníh, tak by bylo fajn

31.12.2019 07:18
domi.t

XXX.XXX.131.130

Dája6 napsal(a):
Dája a BG.

Dájo, vy snád trénujete na dnešný Silvester! Ja klasicky už v práci,ale na obed švihám domov za Nefret. Je to jej prvý Silvester, tak uvidíme, čo nás čaká. Hlavne by tí d**enti mohli dostať rozum a prestať strielať petardy a iné kraviny

31.12.2019 07:39

Inspektor Pišišvor napsal(a):
... jj, a ta romantická klendra k tomu, a po kolena bahna - blee

Kdyby byl sníh, tak by bylo fajn

Tak klendra a bahno nejdou dohromady. Klendra je 10 pod a to už zase není bahno. U nás od večera povoluje ledovatka, poprašek tu taky máme, aspoň na podívání z okna je bílo a teď čekám, jestli z mraků vypane voda nebo sníh.

31.12.2019 09:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak klendra a bahno nejdou dohromady. Klendra je 10 pod a to už zase není bahno. U nás od večera povoluje ledovatka, poprašek tu taky máme, aspoň na podívání z okna je bílo a teď čekám, jestli z mraků vypane voda nebo sníh.

U nás v noci - 5, ale přes den na dnešek +8, takže se topíme v bahně 🤮

31.12.2019 09:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U nás teda sníh není, ale konečně už aspoň mrzne a nejsou venku srač*y . No my dneska vstávali v 8, to už Dája měla navařeno , vyvenčili, psi si trošku pohráli na zahradě - ale oni takhle ráno moc blbnout nechtějí, protože vědí, že je doma čeká snídaně. Pak se teda nasnídali, teď mají dopolední klid a za chvílí vyrážíme popřát rodině. Cestou zpátky to rovnou vezmeme na louku a odtamtud na procházku.

Jinak tedy chodím na procházky po noční - to je cca mezi 6-7 hodinou, a je to pěkný. V mém případě ještě jak jsem taková "oblblá" po té práci, tak to všechno nějak víc vnímám - divný . Ale teda abych v zimě jen tak vstala ve 4 a šla ven - ani mě nehne (sice nepotřebuji zas tak moc hodin spánku, ale když jdu kolikrát spát až ve 2, tak to by bylo málo ) a psi by na mě koukali jak na blázna . A pak taky na jaře a v létě se budím dřív - bez budíku, automaticky.

neuvěřitelně mě to baví jak je ještě tma a nikdo nikde
Ještě k tomuhle - když chodíme my, tak už sice není tma, ale nikde nikdo taky není . Za rok a pár měsíců, co tu bydlíme, jsem na procházkách mimo vesnici potkala tolik lidí, že bych to spočítala na prstech jedné ruky . I když teď poslední jsem asi třikrát potkala paní se třemi psy, tak se teď možná budeme potkávat pravidelně, ale jinak nikdo.

31.12.2019 10:20
Dája6

XXX.XXX.40.42

Inspektor Pišišvor

Mě vůbec toto počasí nevadí, mě nevadí zamračeno, déšť, fujavice, tajfun, bláto, bouřky... atd,
mě jen vadí léto se svým nesnesitelným sluncem, nesnáším pařáky a proto v létě umírám

bella.pokorna

Nene silvestr mě nebere jako takové to a teď se budeme povinně bavit protože je silvestr. Petardy no moji kulíšci neřeší, ale vadí my a hodně zakázala bych je.

marcelaamax

Já čím starší tím introvert velký, já opravdu radši 10psů než jednoho deb....ho člověka. Tmu přímo miluji.
Dája

31.12.2019 11:30

Ona je tma a tma. Když nevidím ani dlaň své natažené ruky, to se to špatně chodí. Nedávno jsem vyšla z hospody, podotýkám, že střízlivá - kus nad hospodou jsem měla auto. Myslím - ten kousek po silnici lesem k autu dojdu. Najednou jsem byla v příkopě a objímala strom. A to jsem nevěděla, na které straně silnice. V místě, které znám, jak své boty. Tak jsem pokorně seděla na příkopě a čekala, až kolem pojede auto a posvítí mi.

31.12.2019 12:17

Dája6 napsal(a):
Inspektor Pišišvor

Mě vůbec toto počasí nevadí, mě nevadí zamračeno, déšť, fujavice, tajfun, bláto, bouřky... atd,
mě jen vadí léto se svým nesnesitelným sluncem, nesnáším pařáky a proto v létě umírám

bella.pokorna

Nene silvestr mě nebere jako takové to a teď se budeme povinně bavit protože je silvestr. Petardy no moji kulíšci neřeší, ale vadí my a hodně zakázala bych je.

marcelaamax

Já čím starší tím introvert velký, já opravdu radši 10psů než jednoho deb....ho člověka. Tmu přímo miluji.
Dája

Teda Dájo, já to vůbec nepoberu, jak můžete vstávat tak brzo ráno a být fit. Já, když vstávám do práce v 5 hod. ráno, jsem celý den vyřízená. Nevyspaná, je mi celý den zima a mám furt hlad. Strašný stav. Jsem typická sova, ožívám po 17 večer, spát chodím okolo 1 v noci.Neusnu dříve. Po půlnoci ještě chodím ven se psem.Dnes volno, vstávala jsem v 10,15 hod. normální čas při volnu. Manžel je skřivan, pravý opak u TN usíná, ráno mezi 6-7 je čuba už venku. nepochopím nikdy. Taky v létě trpím, nesnáším hyce, nechápu, když někdo řekne, to je dneska krásně a je ,, příjemných'' 35. Hnus.

31.12.2019 12:49

Tak my dneska vstali asi v půl sedmý, pejsky jsem vykopla na zahradu, pak něco malýho do bříška a pak jsme ještě zachrupli a spali do půl jedenáctý a možná by to bylo i dýl...my s fenou jsme spaly v posteli, pes zůstal dole a pak jsem ho slyšela, jak tam kňourinká, asi se chudák vzbudil a zjistil, že je samotinkej, opuštěnej....tak plakánkoval, zatím jsme se stihli jen nasnídat, vypít venku kafíčko......procházka nehrozí, protože feňule zase pajdá víc, po novým roce s ní musim na veterinu, aby na ní vet kouknul, jestli nám tam nejede nějakej zánět nebo co já vim a nebo aby nám napsal alespoň něco na bolest, jestli to teda bude "jenom" regma
No a psa čeká v únoru odstranění bouličky na tlapajzně, ale to až si budu moct vzít dovču, abych ho pak hlídala, aby si to nerozlízal...bolestivý to nemá, takže to nehrotím akutně....takže do nového roku samá pozitiva a sociální jistoty , tak snad budou oba pesani ok.

31.12.2019 12:52

Teda Dájo, já to vůbec nepoberu, jak můžete vstávat tak brzo ráno a být fit. Já, když vstávám do práce v 5 hod. ráno, jsem celý den vyřízená. Nevyspaná, je mi celý den zima a mám furt hlad. Strašný stav. Jsem typická sova, ožívám po 17 večer, spát chodím okolo 1 v noci.Neusnu dříve. Po půlnoci ještě chodím ven se psem.Dnes volno, vstávala jsem v 10,15 hod. normální čas při volnu. Manžel je skřivan, pravý opak u TN usíná, ráno mezi 6-7 je čuba už venku. nepochopím nikdy. Taky v létě trpím, nesnáším hyce, nechápu, když někdo řekne, to je dneska krásně a je ,, příjemných'' 35. Hnus.

Já léto miluju a klidně řeknu, že je krásně....příjemných 30 plus, ale to jen v případě, že ležím u bazénu a můžu se čvachtat....ale co mám medvědy, tak bych to "krásně" klidně oželila, protože to mi pak trpí psi........ale tak to by ideálně muselo být přes léto 15 max 20 stupňů a to asi nehrozí.

31.12.2019 12:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dája6 napsal(a):
Inspektor Pišišvor

bella.pokorna

marcelaamax

Dája

Možná, kdybyste bydlela mezi polama, a 3x denně po venčení musela dávat dohromady 4 velký psy, aby mohli do domu, a z koně měla každý den jednu kouli bahna, tak by Vám to bláto taky asi začalo vadit

31.12.2019 15:02
Dája6

XXX.XXX.40.42

anet10

No přesně jak u nás, ale opačně já taky když chodím do práce i tak jsem hned hepi, a to musím stávat ještě dřív , ale je jedna pravda jsem už starší člověk a ti to možná mají jinak. V mládi jsem si taky ťukala na čelo, že co ty babky tak brzo stávají, no a už to vím.

Inspektor Pišišvor

Ano chápu Vás, nemám 4psy mám jen dva ( do nedávna 3psy) a to jeden hnědý malý u země s dlouhou srstí a druhý bílý a taky nic moc vysoký s dlouhou srstí. Tak, že o tom bahnu vím i já své a to musím mít psy v perfektním stavu chodíme na canisky každý den i dvakrát za den.

Dája

31.12.2019 16:08
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Ona je tma a tma. Když nevidím ani dlaň své natažené ruky, to se to špatně chodí. Nedávno jsem vyšla z hospody, podotýkám, že střízlivá - kus nad hospodou jsem měla auto. Myslím - ten kousek po silnici lesem k autu dojdu. Najednou jsem byla v příkopě a objímala strom. A to jsem nevěděla, na které straně silnice. V místě, které znám, jak své boty. Tak jsem pokorně seděla na příkopě a čekala, až kolem pojede auto a posvítí mi.

"Orionko", Vy máte úžasné historky!

31.12.2019 16:16

Dája6 napsal(a):
anet10

No přesně jak u nás, ale opačně já taky když chodím do práce i tak jsem hned hepi, a to musím stávat ještě dřív , ale je jedna pravda jsem už starší člověk a ti to možná mají jinak. V mládi jsem si taky ťukala na čelo, že co ty babky tak brzo stávají, no a už to vím.

Inspektor Pišišvor

Ano chápu Vás, nemám 4psy mám jen dva ( do nedávna 3psy) a to jeden hnědý malý u země s dlouhou srstí a druhý bílý a taky nic moc vysoký s dlouhou srstí. Tak, že o tom bahnu vím i já své a to musím mít psy v perfektním stavu chodíme na canisky každý den i dvakrát za den.

Dája

.....můžu se zeptat, vychodíte s oběma psy každý den na canis?

31.12.2019 19:25
Dája6

XXX.XXX.40.42

chameleonHugo

Ano od Pondělí do čtvrtku jeden týden a druhý je volnější, ale my jen do domu důchodců mazlinkovat se do postele.
Dája

31.12.2019 19:26
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Dája6 napsal(a):
chameleonHugo

Ano od Pondělí do čtvrtku jeden týden a druhý je volnější, ale my jen do domu důchodců mazlinkovat se do postele.
Dája

31.12.2019 19:50

Dája6 napsal(a):
chameleonHugo

Dája

. ..díky za odpověď. ...tak ať se daří....

31.12.2019 20:20

Dája6 napsal(a):
chameleonHugo

Dája

Tak doufám, že až budu v důchoďáku, tak tam taky bude chodit někdo s pejskem, abych se mohla pomazlindat.

31.12.2019 20:31
Dája6

XXX.XXX.40.42

chameleonHugo

Není zač

sardullah

Nebojte bude, už je nás hodně

fikovnice

Děkují

Dája

31.12.2019 22:06
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Dája6 napsal(a):
chameleonHugo

Dája

úžasný. díky

31.12.2019 23:29

Dája6 napsal(a):
anet10

Inspektor Pišišvor

Dája

Dájo, tohle není dáno věkem, taky už nejsem žádný mlaďas, sova jsem odjakživa. Mojí mamce je 84 a vstává okolo 10 dodnes, žádné brzo ráno. Tak to prostě je, jeden je skřivan, jiný sova. Četla jsem někde, že sovy jsou na tom hůře po zdravotní stránce atd.

1.1.2020 05:42
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobré ráno Vitname,
no určitě jste si říkala, že kdy ta baba pitomá vstane v Novém roce? Šup a už jsem tady , náhodou jsem šla do pelíšku v 1hod. a nedalo mi to vstávala jsem jak čilí Skřivan v 5hod.
Dája

1.1.2020 05:46
Dája6

XXX.XXX.40.42

anet10

Aha, vzala jste mi iluzi já fakt myslela, že u toho vyššího věku to tak je i jsem se u konejšívala a teď vím, že to byl blud. No tak jako Skřivan musím být ze zdravím s Superman
Dája

1.1.2020 06:05
domi.t

XXX.XXX.177.84

Dája6 napsal(a):
Dobré ráno Vitname,
no určitě jste si říkala, že kdy ta baba pitomá vstane v Novém roce? Šup a už jsem tady , náhodou jsem šla do pelíšku v 1hod. a nedalo mi to vstávala jsem jak čilí Skřivan v 5hod.
Dája

Ja uz som tiez pritomna😎Nefret je na poriadku,tak si ideme obe este schrupnut,treba vyuzit den volna.

Vcera sme dali posledny hon na kacice,pokracovanie zasa v piatok.

1.1.2020 06:10
Dája6

XXX.XXX.40.42

bella.pokorna

Tak heské sny v pelíšku.
Já dnes jedu do FN na operaci a manžel mě straší, že mě bude operovat opilý primář
Dája

1.1.2020 06:36

Dája6 napsal(a):
bella.pokorna

Tak heské sny v pelíšku.
Já dnes jedu do FN na operaci a manžel mě straší, že mě bude operovat opilý primář
Dája

...tak moc držím palce i s naším chlupáčem....

1.1.2020 06:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dája6 napsal(a):
bella.pokorna

Tak heské sny v pelíšku.
Dája

Dobré ráno,
dejte personálu raději před zakrokem dýchnout🤪

1.1.2020 06:49
Dája6

XXX.XXX.40.42

chameleonHugo

Děkují pěkně

Inspektor Pišišvor

Už i to mi bylo doporučeno a mám si ještě prý vzít sadu na odebráni slin jojo srandičky, ale mě čeká několikahodinová operace, jasně že se nebojím, jen se modlím

1.1.2020 07:06
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Hodně štěstí.

1.1.2020 07:14

Dája6 napsal(a):
chameleonHugo

Děkují pěkně

Inspektor Pišišvor

Už i to mi bylo doporučeno a mám si ještě prý vzít sadu na odebráni slin jojo srandičky, ale mě čeká několikahodinová operace, jasně že se nebojím, jen se modlím

Dájinko, na sto procent to dopadne na výbornou, pevně tomu věřím....vůbec nesmíte pochybovat...až se vzbudíte, dejte vědět....hele ohledně toho vašeho vstàvání, to budete jeden ze vzácných pacientů, kterým nebude vadit brzké nemocniční buzeni od personálu....a v jaké budete nemocnici pokud se mohu zeptat...

1.1.2020 07:23
Dája6

XXX.XXX.40.42

rapotacka11

Děkují

chameleonHugo

O tom ani nepochybují jen začínají takový ti motýlci v břichu, já jsem celoživotně salámista, pohodář, vše miluji a vše je hepi, takové to dítě květinové
Bude to provedeno FN Ostrava.

Dája

1.1.2020 08:35

Dája6 napsal(a):
rapotacka11

Děkují

chameleonHugo

O tom ani nepochybují jen začínají takový ti motýlci v břichu, já jsem celoživotně salámista, pohodář, vše miluji a vše je hepi, takové to dítě květinové
Bude to provedeno FN Ostrava.

Dája

...to je škoda, že ne v pražské Thomayerově, tam zase chodím já se psem, kočičáky a králíkem......jistým obavám se neubrání nikdo, ale vy to dá na podtrženou výbornou.....

1.1.2020 14:06
domi.t

XXX.XXX.177.84

Dája6 napsal(a):
bella.pokorna

Tak heské sny v pelíšku.
Dája

Vsetci Vam drzime palce a dufame,ze sa sem cim skor aj s vasim skvelym humorom vratite😉

1.1.2020 19:44
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Dája6 napsal(a):
chameleonHugo

Není zač

sardullah

Nebojte bude, už je nás hodně

fikovnice

Děkují

Dája

Rádo se stalo!
Jsem velmi háklivá na špatné zacházení se starými lidmi. Takže mě vždy potěší, že jsou lidi, kteří se snaží to starým lidem zpříjemnit, když tito třeba zůstali úplně sami v DD!

1.1.2020 19:46
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Dája6 napsal(a):
bella.pokorna

Tak heské sny v pelíšku.
Dája

Moc na Vás myslím a brzy se ozvěte!

1.1.2020 20:16

fikovnice napsal(a):
Rádo se stalo!
Jsem velmi háklivá na špatné zacházení se starými lidmi. Takže mě vždy potěší, že jsou lidi, kteří se snaží to starým lidem zpříjemnit, když tito třeba zůstali úplně sami v DD!

....po letech zkušeností jsem přesvědčena, že senioři jsou nejpotřebnější a zároveň nejopomijenější skupinou, přitom jednou budeme staři všichni.....

1.1.2020 20:57

Já už jsem stará :-)

Kolik lidí nadává na důchodce, ale já nevím proč. Poslední dobou potkávám jen samé hodné. Zdraví mě, hladí psa, furt se chcou vykecávat..
Tady je dům seniorů a oni tam nesmí mít psy, ani kočky, ani nic.
Každý den jdu okolo a nikdo se mého psa nebojí, paní na vozíku tak 90 let říká, ať psa nechám, že jí to nevadí, že má jeho uslintanou tlamu před obličejem.
Teda megína je u slabších taková zpomalená, úplně jiná. Ale stejně.
Zatímco takoví ti 30 - 50 let, ti jsou skvělí. "Co s tím lezete po venku?! Neměl by mít košík?!"
Jo, je to opomíjená skupina, ale ne v čas důchodů, to je plné parkoviště. Tam já ten den pustím psa na volno a bez košíku.

1.1.2020 21:54

Loni jsme v rámci jeziskovych vnoucat navštívily s maminkou a mým psem jednu paní s Alzheimerem. Sice nás moc nevnímala, nic neřekla, ale věřím, že psi přítomnost ji potěšila, stejně jako ostatní obyvatele domova, kterým jsem nastrkala pamlsky a mohli si chlupace poduchlat.
A co si budem povídat, byla to i zkušenost pro psa, který nikdy neviděl vozíky pro invalidy, nebo nejel výtahem. Údajně tam ale chodí pejsci často, akorát teda menší (mám ročního tibetana), což je super, ze mají senioři kontakt se zvířaty a nejsou lidem lhostejní 🙂

1.1.2020 22:16
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Loni jsme v rámci jeziskovych vnoucat navštívily s maminkou a mým psem jednu paní s Alzheimerem. Sice nás moc nevnímala, nic neřekla, ale věřím, že psi přítomnost ji potěšila, stejně jako ostatní obyvatele domova, kterým jsem nastrkala pamlsky a mohli si chlupace poduchlat.
A co si budem povídat, byla to i zkušenost pro psa, který nikdy neviděl vozíky pro invalidy, nebo nejel výtahem. Údajně tam ale chodí pejsci často, akorát teda menší (mám ročního tibetana), což je super, ze mají senioři kontakt se zvířaty a nejsou lidem lhostejní 🙂

3.1.2020 10:03
Dája6

XXX.XXX.33.131

Dobré dopoledne,
předem chci všem kdo si aspoň při mém čtení na mě vzpoměl malou myšlenkou, že moc a moc děkuji. Nic mě nebolelo a vše vyšlo na 100% děkují.
Dája

3.1.2020 11:13

Dája6 napsal(a):
Dobré dopoledne,
předem chci všem kdo si aspoň při mém čtení na mě vzpoměl malou myšlenkou, že moc a moc děkuji. Nic mě nebolelo a vše vyšlo na 100% děkují.
Dája

3.1.2020 12:45

Dája6 napsal(a):
Dobré dopoledne,
Dája

...hurá, hurá, hurá

3.1.2020 14:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Dája6 napsal(a):
Dobré dopoledne,
Dája

super tak ať jste brzy doma a fit !!!

3.1.2020 18:03
domi.t

XXX.XXX.177.84

Dája6 napsal(a):
Dobré dopoledne,
Dája

Dajo,ja som na Vas tak myslela,ze sa vam muselo stikutat! A teraz dufam,ze aj v cestine sa tomu tak povie😅

Prajem co najrychlejsie uzdravenie!

3.1.2020 18:46

domi.t napsal(a):
Dajo,ja som na Vas tak myslela,ze sa vam muselo stikutat! A teraz dufam,ze aj v cestine sa tomu tak povie😅

Prajem co najrychlejsie uzdravenie!

Štikutat - další krásný slovenský výraz. Češi mají obyčejné škytat. Musela jste škytat.

4.1.2020 04:49
domi.t

XXX.XXX.177.84

Štikutat - další krásný slovenský výraz. Češi mají obyčejné škytat. Musela jste škytat.

Ano,slovencina je cela čarovna😅Po vasom kouzelna😉

4.1.2020 05:58
Dája6

XXX.XXX.33.131

Dobre ránko Větname,
vidím, že už mě někdo předběhl, ale i tady vztávam brzo jen nechci rušit spáče a tiše trpím, bože ať mě už postí nebo se tady zbláznim, těžce mě to už nebaví.
Dája

4.1.2020 07:52

Dája6 napsal(a):
Dobre ránko Větname,
vidím, že už mě někdo předběhl, ale i tady vztávam brzo jen nechci rušit spáče a tiše trpím, bože ať mě už postí nebo se tady zbláznim, těžce mě to už nebaví.
Dája

...jo to vám tedy věřím.......ale tak vzhledem k tomu, jak se dneska nenechává pacient dlouho lelkovat na nemocniční posteli, tak snad by vás mohli pustit dost brzo ne.........já šla spát okolo druhé, ale vzpomněla jsem si, zda už třeba nepaříte se sestřičkami na sesterně u kávy.....

4.1.2020 12:28
domi.t

XXX.XXX.177.84

Dája6 napsal(a):
Dobre ránko Větname,
Dája

Nebojte,dockate sa😉

Od pol 5 som hore,zvyk je zvyk.Buduci tyzden si budem nadavat,ze som mohla cez vikend spat a nie strasit😄

4.1.2020 12:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

.Buduci tyzden si budem nadavat,ze som mohla cez vikend spat a nie strasit😄

Nevím, jak tohle dospání se funguje u jiných lidí, ale u mě to úplně opačný výsledek. Pokud mám ranní a vstávám brzy, jsem ten den i po práci v pohodě a plná energie. Kdežto když se mi stane to,že se třeba ráno vzbudím v obvyklou hodinu, ale nechce se mi vylejzat z postele a ještě to zalomím - tak jsem po tom zase taková "přespalá" a chcíplá a je to horší, než když spím pár hodin. Vůbec nechápu lidi (znám takoví), kteří si pravidelně odpoledne chodí na hodinu nebo dvě lehnout, aby dospali noc. Protože na mě to má fakt opačný efekt a jsem pak více unavená.

Nedávno jsem četla článek v jednom časopise - tam se právě psalo, že je dokázané (s ohledem na nějaké fáze spánku), že pokud člověk vstane hned, co se probudí, po nějaké určité fázi, tak je vyspalý a plný energie. Ale pokud si po tom probuzení řekne, že to ještě zalomí a spí dál a vstane třeba za hodinu, tak je to horší. To samé tam bylo o odpoledním dospávání - že to prostě nefunguje. Psali to tam v souvislosti s nějakou aplikací na mobilu, která dokáže rozpoznat ty fáze spánku a dokáže člověka vzbudit v ten moment, kdy je vyspalý. Moc se mi teda nechce věřit tomu, jak to ten mobil pozná - prý podle nějakých vln a pohybu - jenže to by pak stačilo, aby se k ránu začal hýbat pes, nebo člověk, který s vámi spí v posteli a už to bude nepřesné . Ale jinak ten článek celkem dával smysl - časopis někde doma mám, teď jdeme ven, pak ho zkusím dohledat a ofotit.

4.1.2020 14:33
domi.t

XXX.XXX.177.84

marcelaamax napsal(a):
.Buduci tyzden si budem nadavat,ze som mohla cez vikend spat a nie strasit😄

Nevím, jak tohle dospání se funguje u jiných lidí, ale u mě to úplně opačný výsledek. Pokud mám ranní a vstávám brzy, jsem ten den i po práci v pohodě a plná energie. Kdežto když se mi stane to,že se třeba ráno vzbudím v obvyklou hodinu, ale nechce se mi vylejzat z postele a ještě to zalomím - tak jsem po tom zase taková "přespalá" a chcíplá a je to horší, než když spím pár hodin. Vůbec nechápu lidi (znám takoví), kteří si pravidelně odpoledne chodí na hodinu nebo dvě lehnout, aby dospali noc. Protože na mě to má fakt opačný efekt a jsem pak více unavená.

Nedávno jsem četla článek v jednom časopise - tam se právě psalo, že je dokázané (s ohledem na nějaké fáze spánku), že pokud člověk vstane hned, co se probudí, po nějaké určité fázi, tak je vyspalý a plný energie. Ale pokud si po tom probuzení řekne, že to ještě zalomí a spí dál a vstane třeba za hodinu, tak je to horší. To samé tam bylo o odpoledním dospávání - že to prostě nefunguje. Psali to tam v souvislosti s nějakou aplikací na mobilu, která dokáže rozpoznat ty fáze spánku a dokáže člověka vzbudit v ten moment, kdy je vyspalý. Moc se mi teda nechce věřit tomu, jak to ten mobil pozná - prý podle nějakých vln a pohybu - jenže to by pak stačilo, aby se k ránu začal hýbat pes, nebo člověk, který s vámi spí v posteli a už to bude nepřesné . Ale jinak ten článek celkem dával smysl - časopis někde doma mám, teď jdeme ven, pak ho zkusím dohledat a ofotit.

Nieco na tom bude!👏🏻Odfotte,zaujima ma to a myslim,ze nie som sama😉

4.1.2020 14:37

Je to pěkná hloupost, ta aplikace :-) ale staré známé "dát si dvacet" funguje.
Na všechny, kromě mě.
Těch 20 minut má svůj důvod.

4.1.2020 15:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Je to pěkná hloupost, ta aplikace :-) ale staré známé "dát si dvacet" funguje.
Na všechny, kromě mě.
Těch 20 minut má svůj důvod.

Ja teda znám zase většinu lidí, na které to nefunguje, včetně mě 😃 Ale ono to bude asi taky o tom, že každý člověk potřebuje napsat určitý počet hodin, v nějaké fázi, aby byl vyspalý - někomu stačí 4 hodiny, nekdo potrebuje 10. Já spím v průměru těch 5 hodin - a tak mi to stačí, když to pretahnu, jsem unavenejsi. Odpoledne spát ano nechodím, pac to je pak katastrofa, to si připadám, jako kdyby mě někdo pretahl lopatou a navíc pak nemůžu spát veče. Ale tteba kamarádka chodí pravidelně spát po ranní odpoledne a chodí i dřív spát - má teorie je ta, že ona prostě potřebuje k životu víc hodin spánku než já a tím pádem ji to odpolední spaní třeba pomůže. Ale to je jen moje (beztak špatná) teorie 🤣.

Jdu opláchnout špinavou zvěř, a hned pak najdu ten časopis 😁.

Edit. : ještě k té mobilní aplikaci - jak jsem psala, taky mi to přijde jako hloupost. Ale mám třeba "chytré" hodinky, které mimo jiné nějak měří účinnost spanku a právě taky mi fáze, myslím, že podle tepu a podle pohybu. A ta účinnost spánku dle těch hodinek tedy celkem odpovídá tomu, jak se vyspala se cítím.

4.1.2020 15:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Vkládám ofoceny článek a úvodní stranu časopisu, že kterého je. Snad to bude čitelné, případně napište a nafotím po menších částech.

4.1.2020 15:33
vetřelec

XXX.XXX.224.254

marcelaamax: Díky moc!
Máte fenku v databázi? http://www.sbtpedigree.com/dogarchive3/

4.1.2020 15:45

Já když chodím spát po půlnoci a ráno vstávám v půl šesté, sedím ráno na posteli jako největší troska a svatosvatě si přísahám, že až přijdu domů, půjdu hned spát.... no, tak nějak mi po kávě v práci otrne a jedu jedu...
Stačí mi spát 5-6- hodin, ale neznamená to, že nejsem spáč, já když se do toho spaní dám, tak nevím , kdy přestat, mám většinou nízký tlak a málo pulzů a cítím se jak leklá ryba. je mi prostě třeba v létě líto, když už je od rána pěkně den prospat, prostě si přilehnu jindy, ....

4.1.2020 16:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

vetřelec napsal(a):
marcelaamax: Díky moc!
Máte fenku v databázi? http://www.sbtpedigree.com/dogarchive3/

Za co děkujete? .

Ani jsem o tom nevěděla, ale fenku v databázi mám . Píši SZ

6.1.2020 19:12
domi.t

XXX.XXX.177.84

Halooo,spite vsetci?Aj Nefret si dnes v lese dala 5-sekundovu pauzicku😉Spat som ju videla tak desiatykrat,cez den nezavrie tie cierne ociska ani na sekundu-to myslim seriozne vazne.

6.1.2020 19:15

nefret vypadá jako dobrý medvěd

6.1.2020 20:19
domi.t

XXX.XXX.177.84

nefret vypadá jako dobrý medvěd

A viete,ze to hovori vela ludi?😉 A mylia si ju so psom(samcom)🙄Je pravda,ze "kapanek"prerastla a vazi viac,nez by fenky mali...ale to su len tabulkove hodnoty,je krasne nasvalena,pevna,ziadne ovisnute brusko...hlavne nech je zdrava🙏🏻

Pozdravujeme Vas :)

7.1.2020 02:41

Dneska jsem první já 😁
Ale asi to neplatí když vstávám do práce 🤔 akorát psovi se teda nechce.

7.1.2020 05:33
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobré ráno Větname😜
dnes jsem teda druhá, do práce se počítá, vstávate? Vstávate....tak jste první 😃.
Já už vyvenčené hygiena provedena, kafíčko vypité, uklizeno, předčeno, a teď vezeme manžela do práce🙋.
Dája

7.1.2020 05:59

Já spát ještě nešla a ani tak do oběda nepůjdu..... , jdu si udělat kafe nebo to nepřežiju...

7.1.2020 07:45
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Dneska jsem první já 😁
Ale asi to neplatí když vstávám do práce 🤔 akorát psovi se teda nechce.

Panebože, od kolika pracujete? 😲

V tuto dobu jsem vstávala jen na mateřský - na kojení 😀

Se vůbec pejskovi nedivím - být psem u takového šíleneho majitele to je šichta 😁 doufám, Že jste po něm nechtěla,aby šel ven čůrat !

7.1.2020 07:48
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Dája6 napsal(a):
Dobré ráno Větname😜
dnes jsem teda druhá, do práce se počítá, vstávate? Vstávate....tak jste první 😃.
Já už vyvenčené hygiena provedena, kafíčko vypité, uklizeno, předčeno, a teď vezeme manžela do práce🙋.
Dája

Vidim Dajo, že se operace zdařila a doktor to zvládli po silvestru na 1 * 😊

Myslela jsem na Vás na dálku 😃

Hezký den

7.1.2020 08:26

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Panebože, od kolika pracujete? 😲

V tuto dobu jsem vstávala jen na mateřský - na kojení 😀

Se vůbec pejskovi nedivím - být psem u takového šíleneho majitele to je šichta 😁 doufám, Že jste po něm nechtěla,aby šel ven čůrat !

Vstávám v 1, pracuji od 2 😂
Jinak chudák nebohy pes dostal snídani a zacla mu venkovní hlídací sichta. Nicméně podle toho co jsem slyšela když jsem zavřela branku se racil jít dospat do tepla zase 😁 nicméně věřím že má rajon pod palcem i ve spánku 😁

7.1.2020 08:47
Dája6

XXX.XXX.40.42

RozaTonda

Děkuji za Vaší podporu a věřte bylo jí třeba🙋😜, profesor zvládl prozatím na 100% a historku uvidíme.
Dája

7.1.2020 09:07
domi.t

XXX.XXX.131.130

Dája6 napsal(a):
Dobré ráno Větname😜
Dája

Dájo, a Vy ste už doma? Teda to bola rýchloakcia,super! Vidím,že ste zo svojho raketového tempa nepolavili

O 4:45 som krmila a venčila slečnu N., vonku ,,romantických,, mínus 7...ale už je január, už to môže byť len lepšie...zachvílu jar

7.1.2020 09:57
Dája6

XXX.XXX.40.42

dela

😜, Mě málem kleplo s toho nic nedělá, to byl pro mě fakt zahul. Když jsem se vrátila domů dva dni jsem poctivě uklízela a manžel si ťukal na čelo, že jsem baba bláznivá😃. Nejradši jsem ve svých starých zavedených kolejí s motorem v řítí🤫.
Jo a teplota u nás ráno -8stupňů tak že pro mě ideál👏
Dája

7.1.2020 10:06
Dája6

XXX.XXX.40.42

Jo a ještě takový malý poznatek, už jedu na canisky protože bych se fakt doma zbláznila, stehy zamaskuje a šup za babinkami. Taky mi drželi palečky, musím jim ukázat, že jsem OK👌
Dája

7.1.2020 10:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My jsme dneska vstávali cca v 7, mám odpolední - to je pro mě nejhorší směna. Ráno jsme byli na procházce, teď se psi vyhřívají u kamen, já tady trošku poklidím a cca za hodinu půjdeme ještě potrénovat. Na 2 pak jedu do práce, a psi budou doma odpočívat s přítelem.

Jinak o víkendu jsem zase vytáhla foťák - vzala jsem ho na louku, že si nafotím psy s pullerama - akční fotky v pohybu. No jo, ale to mi nedošlo, že jakmile mi pes flusne oslintaný puller a já ho zvednu ze zabahněné louky a hodím, tak už toho pak tou bahnivou rukou moc nenafotím . Takže pár fotek a ještě nic moc - hodit puller a mezitím než ho pes sebere ještě "nastavit" foťák a ostřit a rychle fotit - no nic moc , příště si musím vzít pomocníka, který mi bude pullery házet . No a mimo to se pes stihl vyválet ve chcíplotině, fena byla od bahna až na hlavě. Takže oba do vany a pes po dlouhé době i se šamponováním, protože ten smrad, to se nedalo . Dneska už tu taky mrzne, kéž by to vydrželo.

7.1.2020 10:40

Dája6 napsal(a):
dela

😜, Mě málem kleplo s toho nic nedělá, to byl pro mě fakt zahul. Když jsem se vrátila domů dva dni jsem poctivě uklízela a manžel si ťukal na čelo, že jsem baba bláznivá😃. Nejradši jsem ve svých starých zavedených kolejí s motorem v řítí🤫.
Jo a teplota u nás ráno -8stupňů tak že pro mě ideál👏
Dája

Takové tempo je po čase na Chocholouška....na to bacha.

7.1.2020 15:56
Dája6

XXX.XXX.40.42

verun

Jojo máte pravdu, ale co nadělám? Už v mém věku nic🤫, vždy jsem byla hyperaktivní pablb, je pravda že už jsem trochu polevila, ale jen opravdu pidi málo😜.
Dája

8.1.2020 16:40
fikovnice

XXX.XXX.135.35

marcelaamax napsal(a):
My jsme dneska vstávali cca v 7, mám odpolední - to je pro mě nejhorší směna. Ráno jsme byli na procházce, teď se psi vyhřívají u kamen, já tady trošku poklidím a cca za hodinu půjdeme ještě potrénovat. Na 2 pak jedu do práce, a psi budou doma odpočívat s přítelem.

Jinak o víkendu jsem zase vytáhla foťák - vzala jsem ho na louku, že si nafotím psy s pullerama - akční fotky v pohybu. No jo, ale to mi nedošlo, že jakmile mi pes flusne oslintaný puller a já ho zvednu ze zabahněné louky a hodím, tak už toho pak tou bahnivou rukou moc nenafotím . Takže pár fotek a ještě nic moc - hodit puller a mezitím než ho pes sebere ještě "nastavit" foťák a ostřit a rychle fotit - no nic moc , příště si musím vzít pomocníka, který mi bude pullery házet . No a mimo to se pes stihl vyválet ve chcíplotině, fena byla od bahna až na hlavě. Takže oba do vany a pes po dlouhé době i se šamponováním, protože ten smrad, to se nedalo . Dneska už tu taky mrzne, kéž by to vydrželo.

Cooper je čím dál nádhernější!
Ejbí taky, ale Cooper je Cooper!

8.1.2020 17:45

"Dneska už tu taky mrzne, kéž by to vydrželo".
Nevydrží, u nás už do toho prší, teplota nad nulou.

8.1.2020 23:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jani díky za pochvalu Coopra, vyřídím .

A co se toho mrazu týče - nevydrželo to, zase všude samé sra*ky. Já už začínám koukat po chatě v horách, že alespoň na nějaký víkend bychom vypadli za pořádným sněhem.

9.1.2020 00:32

marcelaamax napsal(a):
Jani díky za pochvalu Coopra, vyřídím .

A co se toho mrazu týče - nevydrželo to, zase všude samé sra*ky. Já už začínám koukat po chatě v horách, že alespoň na nějaký víkend bychom vypadli za pořádným sněhem.

Prý v Novém Městě na Moravě mají 40000m3 technického z loňska. Udělali tam z něj 2 km kolečko pro běžkaře :-))

9.1.2020 06:52
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobré ráno Větname,
tak já už vyvenčeno, kafíčko vypité, odvezeny manžel do práce a já už pádim do obchodu a hlavně jedeme se mazlinkovat🙋👋
Páčko Dája

9.1.2020 07:19

Dája6 napsal(a):
Dobré ráno Větname,
tak já už vyvenčeno, kafíčko vypité, odvezeny manžel do práce a já už pádim do obchodu a hlavně jedeme se mazlinkovat🙋👋
Páčko Dája

No tak my už jsme taky vyvenčený a po kafíčku, zo mazlindování provozujeme práně teď, ale sami doma na gauči....taková soukromá canisterapie, no a pak tradá do práce nabitá pozitivní enetgií.

9.1.2020 07:53
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ahojte,všetci!

Aj my už máme ranné rituály-krmenie,voda,upratanie záchodíka,maznošenie za sebou. Ja už pilne pracujem,ale...

Veľká vec - Nefret je dnes prvýkrát(má 10 mesiacov,tak aby ma niekto neobviňoval,že týram psa samotou) 8 hodín sama doma,tak držte palce,nech to zvládne ona aj dom

9.1.2020 09:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My jsme dneska dali jen malý okruh - venku prší, psy jsem musela doslova tahat z baráku a nadšení z toho nebyli. Vypadá to, že pršet bude celé dopoledne, takže už asi jen venčení a vymyslím nějakou zábavu doma .

10.1.2020 07:22
domi.t

XXX.XXX.131.130

Nazdar,Česko!

Hlásim, že včerajšiu 8-hodinovú ,,samotku,, zvládla Nefret na jedničku s velkou hviezdičkou Dokonca ani nerobila záhradné úpravy Bude takto bývať raz týždenne sama,ale myslím, že sa o ňu nemusím báť-očividne celý čas spala,lebo do polnoci bola packa hore

10.1.2020 08:41
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobré ránko Větname,
Nefret začíná být super 🐕, dávám jí 👍, je šikulka😜.
Dája

10.1.2020 10:56

My dneska hrozně prokrastinujeme. Akorát nevím, kdo z nás dvou více.. A to nás čeká úklid, venčení kone a procházka😁

10.1.2020 13:20

My dneska hrozně prokrastinujeme. Akorát nevím, kdo z nás dvou více.. A to nás čeká úklid, venčení kone a procházka😁

Nelze posoudit...chybí vaše foto s prokrastinací

10.1.2020 13:21
domi.t

XXX.XXX.131.130

Haha,len teda chlpáč nevyzerá, žeby sa mu chcelo ísť na špacír

10.1.2020 18:19

domi.t napsal(a):
Haha,len teda chlpáč nevyzerá, žeby sa mu chcelo ísť na špacír

To ho mate videt, kdyz zacinka obojek spacir jsme zvladli, uklidit taky, sikovni jsme

12.1.2020 08:22
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko Větname,
Nefret začíná být super 🐕, dávám jí 👍, je šikulka😜.
Dája

Tak Vietname,
copak je to s Vámi, že se neozýváte?

12.1.2020 12:56
domi.t

XXX.XXX.177.84

Zdraviiiim😊

Dufam,ze nevadi,ak sa opytam tu,ved sa tu uz defacto pozname.

Takze-oleandry a pes? Su jedovate/nie su/ak hej,tak co? Listy,kvety ci cele? Lebo kazdy pise cosi ine,tak sa v tom nevyznam.Mame ich zo 10 doma,min. leto boli v ohradenej casti zahrady,lebo zahradnicka Nefret,ale tento rok by sme uz radi zrusilu barikady...Ak samozrejme su tak nebezpecne,pojdu bez pardonu prec.

Dakujem za odpovede k veci a zelame peknu nedelu,vyrazame na tradicny nedelny spacir do divociny.

12.1.2020 13:19

domi.t napsal(a):
Zdraviiiim😊

Takze-oleandry a pes? Su jedovate/nie su/ak hej,tak co? Listy,kvety ci cele? Lebo kazdy pise cosi ine,tak sa v tom nevyznam.Mame ich zo 10 doma,min. leto boli v ohradenej casti zahrady,lebo zahradnicka Nefret,ale tento rok by sme uz radi zrusilu barikady...Ak samozrejme su tak nebezpecne,pojdu bez pardonu prec.

Dakujem za odpovede k veci a zelame peknu nedelu,vyrazame na tradicny nedelny spacir do divociny.

O oleandru se píše, že už několik listů může způsobit smrt...

My měli oleandry vždycky a nikdy mě nenapadlo to řešit, když jsem si pořizovala současné psy, tak jsem náhodou narazila na netu na článek o rostlinách jedovatých pro py a co byste řekla...docela dost jsme toho měli na zahradě, ať už to byly zmíněné oleandry, rododendrony, tis, lilie.....
No když měli pesani "demoliční" období, tak okousali právě ty rododendrony, ale asi to nejedli, protože žádné zdravotní potíže neměli.
Žádného z mých psů nikdy ani nenapadlo okusovat oleandr nebo jíst listy........neříkám, že stát se to nemůže, ale ze sedmi psů v naší rodině, kteří s touto rostlinou žili nikdy nebyl žádný problém.

12.1.2020 13:29
Dája6

XXX.XXX.40.42

fikovnice

Hihi, tak že já neustále psala špatně Větname? A kouknu ono to je Vietname!
Pane jo to je super chyba.
Jojo jsem tady stále, ale nějak mi není nic moc dobře asi na mě leze nacházení kterému jsem před operaci unikla, ale i teď bude průser mám krk řízly a začíná mi být tak jako, že prozatím maličké nachlazeničko.
No tak jen čtu a řehtám se

bella.pokorna

no i když kytičky jdou mimo mě, tak si já myslím, že oleandry jsou jedule. Určitě bych já je dala pryč, ale pokud pejsek si kytiček nevšímá tak snad nebude problém.
Velká zahradnice vím, že tady je lesnížíňka
Dája

12.1.2020 14:22

domi.t napsal(a):
Zdraviiiim😊

..jedovaté jsou všechny části rostliny, včetně vody, která je v misce pod rostlinou.....fenka kdysi z misky tu vodu popila a sice se neotrávila, ale bylo jí nedobře...od té doby jsme vždy přebytečnou vodu z misky po zalití vylévali....

12.1.2020 14:33
domi.t

XXX.XXX.177.84

Dakujem vam za rychle odpovede👏🏻

No praveze Nefret vasnivo miluje vsetky rastliny,listy,kvety,kmen...fakt bylinozravec😅A urcite zozerie kazdy list ci kvet spadnuty na zem,takze oleandre premiestnime pred dom,kam nema slecna pristup a bude panovat vseobecny klud🙏🏻A ja nebudem v strese,ze zatial co som v praci,tak ona lezi priotravena na zahrade.

Moja predosla retrieverka okrem par muskatov nezozrala nic,ale toto je ocividne iny "pacient".

12.1.2020 16:10

domi.t napsal(a):
Dakujem vam za rychle odpovede👏🏻

No praveze Nefret vasnivo miluje vsetky rastliny,listy,kvety,kmen...fakt bylinozravec😅A urcite zozerie kazdy list ci kvet spadnuty na zem,takze oleandre premiestnime pred dom,kam nema slecna pristup a bude panovat vseobecny klud🙏🏻A ja nebudem v strese,ze zatial co som v praci,tak ona lezi priotravena na zahrade.

Moja predosla retrieverka okrem par muskatov nezozrala nic,ale toto je ocividne iny "pacient".

No tak pokud je to takový "listožravec", tak bych to udělala stejně.

12.1.2020 17:15
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Dája6 napsal(a):
fikovnice

Hihi, tak že já neustále psala špatně Větname? A kouknu ono to je Vietname!
Pane jo to je super chyba.
Jojo jsem tady stále, ale nějak mi není nic moc dobře asi na mě leze nacházení kterému jsem před operaci unikla, ale i teď bude průser mám krk řízly a začíná mi být tak jako, že prozatím maličké nachlazeničko.
No tak jen čtu a řehtám se

bella.pokorna

no i když kytičky jdou mimo mě, tak si já myslím, že oleandry jsou jedule. Určitě bych já je dala pryč, ale pokud pejsek si kytiček nevšímá tak snad nebude problém.
Velká zahradnice vím, že tady je lesnížíňka
Dája

Dájo, Vietnam a Větnam vůbec neřešte. Hlavně ať jste Vy brzy fit!

19.1.2020 07:44
domi.t

XXX.XXX.177.84

Zdravi vas jeden snezny pes a jedna zmrzlina!😉

U nas prve milimetre snehu, slecna N. je happy jak dva grepy😉Ja uz menej,ale ja nie som podstatna,haha.

Nejake snezne fotky chlpacov nebudu?

19.1.2020 07:54
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobré ráno,
my už jako obvykle vzhůru od 4hod. No a tím, že u nás začalo včera sněžit, tak jsme si to užívala 2hod. Stále sněží, tak to vidím na odpolední opakovačku.
Zkusím něco na fotit a pak dodám. Vám oběma to moc sluší, ale přece jen ten čtyřnohý je krásnější😜🤫👌
Dája

19.1.2020 07:58
domi.t

XXX.XXX.177.84

Dája6 napsal(a):
Dobré ráno,
my už jako obvykle vzhůru od 4hod. No a tím, že u nás začalo včera sněžit, tak jsme si to užívala 2hod. Stále sněží, tak to vidím na odpolední opakovačku.
Zkusím něco na fotit a pak dodám. Vám oběma to moc sluší, ale přece jen ten čtyřnohý je krásnější😜🤫👌
Dája

Tesime sa na fotky,Daaajo👏🏻

A ano,kam ja sa v zupane a bez omietky hrabem na prirodzene krasnu Nefret🤣😉

19.1.2020 10:16

domi.t napsal(a):
Zdravi vas jeden snezny pes a jedna zmrzlina!😉

U nas prve milimetre snehu, slecna N. je happy jak dva grepy😉Ja uz menej,ale ja nie som podstatna,haha.

Nejake snezne fotky chlpacov nebudu?

Sněžné fotky???....u nás byl za celou zimu 1x poprašek....

19.1.2020 10:28
Dája6

XXX.XXX.40.42

Neodolala jsem a honem ven pokud u nás ještě něco je, do odpoledne nebude nic a ano rychle jsem něco fotila🤫.

19.1.2020 11:36
domi.t

XXX.XXX.177.84

Dája6 napsal(a):
Neodolala jsem a honem ven pokud u nás ještě něco je, do odpoledne nebude nic a ano rychle jsem něco fotila🤫.

Jezis,to su ale rozkosnici!

19.1.2020 12:19

Dnes jsem to nestihla, je po sněhu. Tak jen fotka z loňska.

19.1.2020 13:34
Dája6

XXX.XXX.40.42

domi.t napsal(a):
Jezis,to su ale rozkosnici!

Moc děkujeme
Dája

19.1.2020 13:36
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dnes jsem to nestihla, je po sněhu. Tak jen fotka z loňska.

Kde ty loňské časy jsou? Kéž by bylo takhle pěkně .
Dája

1.2.2020 11:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zdravím, tak jak trávíte víkend? Já jsem se dneska docela pobavila sama nad sebou

Byli jsme se psema na koloběžce, no bylo to dost rozblácené a nemám blatníky, takže jsem měla bahno až na hlavě a záda a nohy úplně komplet. Ještě jsem cestou vlastní blbostí zvládla spadnout, takže jsem byla i dost vyválená. Ale pohoda. Jdeme už zpátky - cca 2 km po silnici, kde už jdu "pěšky" a koloběžku i psy vedu. Není tam sice úplně velký provoz - ale pár aut jsme potkali. No a všechna auto dost zpomalovala (šla jsem úplně u kraje po trávě, psi příkopem a když jelo auto, tak jsme zastavili a počkali) a lidi z aut na mně koukali dost vyděšeně a dokonce mi přišlo, že jedno auto snad i zastaví a zeptá se, zda nepotřebuji pomoct. Už jsem začínala být lehce nervózní a říkám si, co tak koukaj, jeslti nikdy neviděli člověka od bahna nebo co. No, přišla jsem domů a prošla kolem zrcadla a hned mi to celé došlo - přes půl zadku díra v legínách a zadek lehce sedřený

1.2.2020 14:54
domi.t

XXX.XXX.238.176

marcelaamax napsal(a):
Zdravím, tak jak trávíte víkend? Já jsem se dneska docela pobavila sama nad sebou

Byli jsme se psema na koloběžce, no bylo to dost rozblácené a nemám blatníky, takže jsem měla bahno až na hlavě a záda a nohy úplně komplet. Ještě jsem cestou vlastní blbostí zvládla spadnout, takže jsem byla i dost vyválená. Ale pohoda. Jdeme už zpátky - cca 2 km po silnici, kde už jdu "pěšky" a koloběžku i psy vedu. Není tam sice úplně velký provoz - ale pár aut jsme potkali. No a všechna auto dost zpomalovala (šla jsem úplně u kraje po trávě, psi příkopem a když jelo auto, tak jsme zastavili a počkali) a lidi z aut na mně koukali dost vyděšeně a dokonce mi přišlo, že jedno auto snad i zastaví a zeptá se, zda nepotřebuji pomoct. Už jsem začínala být lehce nervózní a říkám si, co tak koukaj, jeslti nikdy neviděli člověka od bahna nebo co. No, přišla jsem domů a prošla kolem zrcadla a hned mi to celé došlo - přes půl zadku díra v legínách a zadek lehce sedřený

🤣🤣🤣Toto je konecna🤣🤣🤣Strasne ste ma pobavili!👏🏻 Az ma brucho boli od smiechu! Su dni a DNI...toto je pre vas den D 🤣

1.2.2020 14:56
domi.t

XXX.XXX.238.176

Aj my vas zdravime zo Zahoria,kde mame aktualne 17 stupnov,tak sme stopovali v mikinach😉

Nefret tusim zasa "trosku" povyrastla😉

1.2.2020 15:17

marcelaamax napsal(a):

No Marcelko hezký....tak to jsem se fakty pobavila. Víkend trávim v práci a fakty jsem se od srdce zasmála, si to dovedu představit živě v barvách

1.2.2020 15:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jsem ráda, že jsem vás pobavila . Jako já když jsem se v tom zrcadle pak viděla, tak to nešlo se nesmát. Ale tak stane se, doufám, že mě zrovna nemíjel někdo známý . Ono to muselo vypadat fakt komicky, protože ještě to je cesta do kopce a já jsem celá od bahna táhla do kopce psy a tu koloběžk, ještě k tomu s holým zadkem , tak to musela být pěkná podívaná. Ale kupodivu teda ty lidi se nesmáli .

A pro bellu: Nefret je krásná, opravdu je jí "kus" . Dneska bylo nádherně. My jsme pak ještě šli se psím kámošem, teď jsme se vrátili - psi padli, a to ještě nevědí, že je čeká návštěva u rodičů .

1.2.2020 16:00
fikovnice

XXX.XXX.134.11

domi.t napsal(a):
Aj my vas zdravime zo Zahoria,kde mame aktualne 17 stupnov,tak sme stopovali v mikinach😉

Oběma vám to moc sluší! Ale Nefret je fakt obrovské psisko! já jsem úplně Váš příběh nesledovala, tak promiňte pokud se budu ptát nevhodně - není za tím žádný zlý úmysl...ten dotaz je, zda se vejde do velikostního standardu?

1.2.2020 16:02
fikovnice

XXX.XXX.134.11

marcelaamax napsal(a):

Super, mám zas "výživné" období, tak Ti děkuji, že jsi mi vyloudila úsměv na tváři!

1.2.2020 16:21
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobré odpoledne,
holky super jak Marcelka tak Nefret . No u nás v Havířově bylo tak horko, že lidičky a hlavně chlapy vytáhla delší kraťasy.
Já vzala tu mou smečku a vyrazila ven do luk a hájů, no a samo jak pak jsme přišly? No super zbarvení bílý pes byl napůl hnědý a hnědý byl černý a panička byla vysmáta od ucha k uchu. Nevadí hlavně, že jsme šťastní, jestli zítra bude zase takhle mažeme po obědě hned ven.
Dája

1.2.2020 17:06

No tak tady chčije a chčije....teda ne že by to nebylo potřeba, ale to ten deštík nemohl už počkat až dorazím domů a vyvenčíme?? To by se to už těch pár hodinek neposr..
Tento způsob zimy zdá se mi poněkud nešťastný.....někdy před vánocema u nás chvilku sněžilo, jako i fakt vločky v obstojné velikosti, to jsem vyšla z krámu a s kolegy jsme se kochali...jééé sníh, si začínám připadat jak černoši v Africe, když jim tam jednou za sto let napadl sníh.....a jako fakty mě to mrzí už jen proto, že pes sníh miluje, letos mu bude jedenáct a to už beru jako hraniční rok...stát se může cokoliv, aby se vůbec ještě nějakého sněhu dožil

1.2.2020 17:14
domi.t

XXX.XXX.238.176

fikovnice napsal(a):
Oběma vám to moc sluší! Ale Nefret je fakt obrovské psisko! já jsem úplně Váš příběh nesledovala, tak promiňte pokud se budu ptát nevhodně - není za tím žádný zlý úmysl...ten dotaz je, zda se vejde do velikostního standardu?

Kludne sa pytajte,od toho tu sme😉

Nefret prerastla velkostny standart uz v takmer 6 mesiacoch. Ona nemala ani to obdobie velkej hlavy a chudych labiek, rastla z noci do rana a popritom priberala😅Takze aktualne ma 60 cm v kohutiku a 35 kil. Viem,na fenku vela,ale je krasne nasvalena,s kopou hunatej srsti,takze vyzera este mohutnejsie. Na vystavach dostala zly posudok,ze je velka,presvalena,so samcou hlavou a ze by mala byt posudzovana so psami🤣Je mi to uplne jedno,hlavne ze je zdrava a moja. Omnoho viac ako vystavy ma tedi fakt,ze je to obrovska pracantka na poli ci v lese,takze ideme touto cestou.

Inak,Nefretin otec je tusim najvyssi a najmohutnejsj retriever v Cechach a asi aj na Slovensku(Maxipes Fik Chlupate stesti) a Nefret je jeho klon,len teda farbu zdedila po mame😉

1.2.2020 17:18
domi.t

XXX.XXX.238.176

No tak tady chčije a chčije....teda ne že by to nebylo potřeba, ale to ten deštík nemohl už počkat až dorazím domů a vyvenčíme?? To by se to už těch pár hodinek neposr..
Tento způsob zimy zdá se mi poněkud nešťastný.....někdy před vánocema u nás chvilku sněžilo, jako i fakt vločky v obstojné velikosti, to jsem vyšla z krámu a s kolegy jsme se kochali...jééé sníh, si začínám připadat jak černoši v Africe, když jim tam jednou za sto let napadl sníh.....a jako fakty mě to mrzí už jen proto, že pes sníh miluje, letos mu bude jedenáct a to už beru jako hraniční rok...stát se může cokoliv, aby se vůbec ještě nějakého sněhu dožil

Ja teda zimu nemusim,ale chcela by som,nech Nefret zazije kopy snehu,nech nahana snehove vlocky...sneh zazila len raz a to taky na pol dna. Takze Vas uplne chapem,ze Vas to stve. Drzim palce,aby vas chlpac zazil este riadne zaveje snehu a vyjasil sa ako zamlada😊

1.2.2020 17:20
fikovnice

XXX.XXX.134.11

domi.t napsal(a):

Nefret prerastla velkostny standart uz v takmer 6 mesiacoch. Ona nemala ani to obdobie velkej hlavy a chudych labiek, rastla z noci do rana a popritom priberala😅Takze aktualne ma 60 cm v kohutiku a 35 kil. Viem,na fenku vela,ale je krasne nasvalena,s kopou hunatej srsti,takze vyzera este mohutnejsie. Na vystavach dostala zly posudok,ze je velka,presvalena,so samcou hlavou a ze by mala byt posudzovana so psami🤣Je mi to uplne jedno,hlavne ze je zdrava a moja. Omnoho viac ako vystavy ma tedi fakt,ze je to obrovska pracantka na poli ci v lese,takze ideme touto cestou.

Inak,Nefretin otec je tusim najvyssi a najmohutnejsj retriever v Cechach a asi aj na Slovensku(Maxipes Fik Chlupate stesti) a Nefret je jeho klon,len teda farbu zdedila po mame😉

"Na vystavach dostala zly posudok,ze je velka,presvalena,so samcou hlavou a ze by mala byt posudzovana so psami..."
"Bello" to je jak ta černošská běžkyně Caster Semenya, která má taky soutěžit s muži. (Teda tímto se Caster nezastávám, u ní si myslím, ať radši nesoutěží vůbec).
Chtělo by to vnést genderovou problematiku do všeobecné diskuze a zeptat se psů, zda se cítí být psy nebo fenami, a naopak.

1.2.2020 17:23
fikovnice

XXX.XXX.134.11

domi.t napsal(a):

Tak jsem si hned Fíka vygooglila a to je teda taky krásnej a velikánskej hafan!

1.2.2020 17:30
domi.t

XXX.XXX.238.176

fikovnice napsal(a):
Tak jsem si hned Fíka vygooglila a to je teda taky krásnej a velikánskej hafan!

Ja som z neho uplne ocarena,navyse je velmi sikovny a uspesny na vystavach(u samcov je vyska asi viac vitana ako u fenuliek)😉Nefretina mama je drobna a utla, s dlhsou hlavou,takze som velmi rada,ze sa Nefret potatila. Hlavne nech ju labky nesu co najviac rokov a zazijeme spolu len pekne veci. To je pre nas psickarov priorita,no nie? 😉

1.2.2020 22:30
GAELLE

XXX.XXX.55.67

domi.t napsal(a):

Bello to je Záhorie u Malacek? Můj přítel tam byl na vojně u paragánů ...........a Nefret je nádherná a je to fakt medvídek
Na výstavy se vykašlete hlavně ať je zdravá a dělá vám jen radost. Moc vám to spolu sluší
Fíka si dohledám

2.2.2020 03:32
fikovnice

XXX.XXX.134.11

GAELLE napsal(a):
Bello to je Záhorie u Malacek? Můj přítel tam byl na vojně u paragánů ...........a Nefret je nádherná a je to fakt medvídek
Na výstavy se vykašlete hlavně ať je zdravá a dělá vám jen radost. Moc vám to spolu sluší
Fíka si dohledám

Inu to víš, já jako Fíkovnice jsem prostě Fíka musela vyhledat hned!
A náš současný pes se měl jmenovat Fík - ten, co jej mám ve fotkách zde u mého účtu. Dokonce se pár dní tak jmenoval... Po zasednutí rodinné rady jméno změněno, ale v podstatě jen málo.

2.2.2020 07:03
domi.t

XXX.XXX.238.176

GAELLE napsal(a):
Fíka si dohledám

Anoooo😉Zijeme v Malackach a tym,ze mesto lezi priamo vo Vojenskom obvode Zahorie,vsade naokolo su lesy,rybniky,cyklisticke cesticky,polia...je tu nadherne a na potulky s chlpacmi ideal😉

Nefret som pochvalu odovzdala,posiela pac a pusu. Dakujeme😊

11.2.2020 07:20
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ahojte, vospolok!

Nebudem zakladať novú tému, opýtam sa tu, kedže sme tu rozumní ludia, čo miesto mudrovania skutočne poradia

Posledné dva týždne,ako sa u nás oteplilo, si všímam,že Nefret začína na prechádzkach polihovať. Napr. prejdeme tak 7-8 km(chôdzou, žiadny beh), zvalí sa, dychčí, o pár sekúnd sa postaví a ide dalej. V nedelu sa tak naháňala s kamošom vyžliakom, zasa sa zvalila na mokrú zem, dychčala, popritom ho sledovala a za 5 sekúnd už utekala znovu. Nestretli ste sa s tým niekto?

Vyzerá, že je úplne ok a nič ju nebolí, na rontgeny klbov je objednaná o mesiac, kedy už bude mať rok. Treba robiť paniku alebo sa možno len chladí, lebo jej je teplo? Má dosť huňatý kožuch. Pýtam sa ako zelenáč, viem,ale radšej byť za blbú ako niečo podceniť.

Vopred ďakujeeem :)

11.2.2020 07:37

Teda já mám pesany, co teplo fakty nemusí, taky huňáčky, ale teď jsou pořád ještě velmi příjemné provozní teploty. My fungujeme...dneska už když jsou pesani staroušci, tak nějak v pohodě do 20 stupňů, když ale byli pesani mladší, tak mimo opravdu tropických dní to dávali úplně v poho, i když jsme samozřejmě neprocházkovali přes tu největší výheň.
Nejsem veterinář, nechci strašit, ale kamarádka měla něco podobnýho s dobrmanem, taky polehával a bylo to srdíčko.

Nechci strašit, ale pro klid duše bych skočila na veterinu.

Edit: ještě mě tak napadlo, ale čistě teoreticky, to by asi spíš řekli majitelé pastevců...jsou to profláklí šetřiči energií, nemůže polehávat právě kvůli této vlastnosti, ale to by se asi nezadejchávala.

11.2.2020 07:41
domi.t

XXX.XXX.131.130

Teda já mám pesany, co teplo fakty nemusí, taky huňáčky, ale teď jsou pořád ještě velmi příjemné provozní teploty. My fungujeme...dneska už když jsou pesani staroušci, tak nějak v pohodě do 20 stupňů, když ale byli pesani mladší, tak mimo opravdu tropických dní to dávali úplně v poho, i když jsme samozřejmě neprocházkovali přes tu největší výheň.
Nejsem veterinář, nechci strašit, ale kamarádka měla něco podobnýho s dobrmanem, taky polehával a bylo to srdíčko.

Nechci strašit, ale pro klid duše bych skočila na veterinu.

Edit: ještě mě tak napadlo, ale čistě teoreticky, to by asi spíš řekli majitelé pastevců...jsou to profláklí šetřiči energií, nemůže polehávat právě kvůli této vlastnosti, ale to by se asi nezadejchávala.

Ďakujem za reakciu, už som volala veterinárovi a máme sa prísť dnes pre istotu ukázať. Tak držte palce, nech to nie je nič vážne

Len teda ona nie je pastevec, aj ked tak trochu vyzerá a tvári sa minimálne ako SAO importovaný z Ruska

11.2.2020 08:49
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
no já neporadím protože mám pišišvory. Jen podoktnu, že pokud začíná teplo tak ani my nic nemusíme a jen ležet v chládku.
Držím palce a tlapky aby vyšetření vyšlo OK. Prosím potom referovat co a jak, hlavně nakrmýt moje ucho, jsem baba zvědavá.
Dája

11.2.2020 08:53

Držím palce, ať je to jen temperamentem středoasiata. Pes (12 let) má hranici "teplo" někde kolem 13-14°, s věkem se to posouvá níž. Ale tak do 4 let počasí vůbec neřešil a byl magorem neustále.

11.2.2020 09:04

No ale tam kolem záhoří je o dost tepleji než v čechách. Dnes tu sněží. Mě teda nějaké lehnutí po hodině neděsí. V teple nemám vůbec psa, ale něco, co tak jen vypadá. Teď sněží a pes je pod peřinou, to zas ona se nechce zmáčet. Chodí s námi ven retrívr a tomu je horko furt. Megina se proběhne pár minut a leze do zmrzlého potoka.
Oni čím jsou starší, tím víc rozumu poberou ohledně teploty a námahy. Jen nám se tahle schopnost vyhýbá, furt leze do vody, pak se válí ve sněhu, včera bahno do půl psa a pak koupel ve stoce, já už ji nechci, vůbec nechápe, že je zima, se o ni bojím ve dvou vrstvách kalhotů a dvou svetrech, ale ona se směje.

11.2.2020 10:03
domi.t

XXX.XXX.131.130

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
no já neporadím protože mám pišišvory. Jen podoktnu, že pokud začíná teplo tak ani my nic nemusíme a jen ležet v chládku.
Držím palce a tlapky aby vyšetření vyšlo OK. Prosím potom referovat co a jak, hlavně nakrmýt moje ucho, jsem baba zvědavá.
Dája

Večer podám hlásenie Veterinár ma ukludňoval, že podla neho to nič vážne nebude-je to náš rodinný známy a vidí Nefret v podstate každý týždeň. Napadlo ma,že či to nesúvisí s klbami, či sa u nej nezačína prejavovať dysplázia...to sa samozrejme pohladom zhodnotiť nedá, takže musíme počkať na rontgen v marci a budeme múdrejší. Labky ju nebolia, prehmatať si ich nechala, vypusinkovala ma a utekala dalej A ja tu rozmýšlam nad najhoršími možnými scenármi,ach.

11.2.2020 10:05
domi.t

XXX.XXX.131.130

No ale tam kolem záhoří je o dost tepleji než v čechách. Dnes tu sněží. Mě teda nějaké lehnutí po hodině neděsí. V teple nemám vůbec psa, ale něco, co tak jen vypadá. Teď sněží a pes je pod peřinou, to zas ona se nechce zmáčet. Chodí s námi ven retrívr a tomu je horko furt. Megina se proběhne pár minut a leze do zmrzlého potoka.
Oni čím jsou starší, tím víc rozumu poberou ohledně teploty a námahy. Jen nám se tahle schopnost vyhýbá, furt leze do vody, pak se válí ve sněhu, včera bahno do půl psa a pak koupel ve stoce, já už ji nechci, vůbec nechápe, že je zima, se o ni bojím ve dvou vrstvách kalhotů a dvou svetrech, ale ona se směje.

To je pravda, predminulý víkend u nás bolo 17 stupňov a tento víkend 15. A práve tieto dva posledné víkendy to začala nacvičovať, tak neviem. Ona miluje chlad, zimu, v lete už ako šteňa len polihovala na studenej dlažbe a ožívala až večer, teplo a slnko nevyhladáva. Na záhrade svieti slnko, mohla by spať na tráve a ,,opalovať sa,, ale ona leží na terase v tieni.

11.2.2020 10:07
domi.t

XXX.XXX.131.130

Držím palce, ať je to jen temperamentem středoasiata. Pes (12 let) má hranici "teplo" někde kolem 13-14°, s věkem se to posouvá níž. Ale tak do 4 let počasí vůbec neřešil a byl magorem neustále.

A viete, že mi to tak trochu aj príde? Lebo ona lahne, ale je vidno, že všetko pozoruje a ked usúdi, že treba vyštartovať, preveriť, vyštekať, tak vystrelí v sekunde.

Inak krásny psí vek, bodaj by sme tolko spoločných rokov tiež zažili

11.2.2020 10:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

držím pěsti ať to není nic vážného. Třeba je to jen takový malý odpočinek před další akcí...........

11.2.2020 10:57

domi.t napsal(a):
A viete, že mi to tak trochu aj príde? Lebo ona lahne, ale je vidno, že všetko pozoruje a ked usúdi, že treba vyštartovať, preveriť, vyštekať, tak vystrelí v sekunde.

Inak krásny psí vek, bodaj by sme tolko spoločných rokov tiež zažili

Musím říct, že mě vaše psaní vážně baví, píšete o fence opravdu krásně a vždy si říkám, že to musí být vážně zajímavé a zábavné stvoření. To v ní asi bude fakt nějaká velmi drsná a severská krev Můj pes je schopen se opalovat i v těch nejhorších vedrech.
Tipla bych, že to její chování bude jen povahou.

11.2.2020 11:05
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Musím říct, že mě vaše psaní vážně baví, píšete o fence opravdu krásně a vždy si říkám, že to musí být vážně zajímavé a zábavné stvoření. To v ní asi bude fakt nějaká velmi drsná a severská krev Můj pes je schopen se opalovat i v těch nejhorších vedrech.

i mně se to moc líbí. a ještě mám ráda slovenštinu a ty krásné výrazy

11.2.2020 11:17

domi.t napsal(a):
Večer podám hlásenie Veterinár ma ukludňoval, že podla neho to nič vážne nebude-je to náš rodinný známy a vidí Nefret v podstate každý týždeň. Napadlo ma,že či to nesúvisí s klbami, či sa u nej nezačína prejavovať dysplázia...to sa samozrejme pohladom zhodnotiť nedá, takže musíme počkať na rontgen v marci a budeme múdrejší. Labky ju nebolia, prehmatať si ich nechala, vypusinkovala ma a utekala dalej A ja tu rozmýšlam nad najhoršími možnými scenármi,ach.

No držím palce, aby byla čubina ok.

11.2.2020 11:18
domi.t

XXX.XXX.131.130

GAELLE napsal(a):
i mně se to moc líbí. a ještě mám ráda slovenštinu a ty krásné výrazy

Ďakujem krásne, budem teda pokračovať Mňa zasa fascinuje čeština, už odmala

11.2.2020 11:22
domi.t

XXX.XXX.131.130

Mockrát ďakujem :) Nefret je ako moje dieťa, dýchala by som za ňu, ak by bolo treba...a hlavne je to riadny týpek Je tak ,,nemožná,, až ju každý musí milovať Všade jej je veľa, všade pchá ňufák a nie je dňa, keby nás niečím neprekvapila. Občas sa pristihnem, že ju len v nemom úžasne pozorujem a pýtam si, prečo si ona vybrala práve mňa(odstrčila všetkých 8 súrodencov a skočila mi na ruky...už sme boli svoje). A potom si poviem, by sa ku mne pokojný, mega poslušný pes nehodil a že si pri nej cibrím trpezlivosť

Len by teda mohli ludia na prechádzke prestať tipovať, či je to čuvač, malý aziat alebo howavart Niektorí sa so mnou idú hádať, že neviem,čo mám na vodítku a že rodičia môžu byť hocikto

11.2.2020 12:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Bello, taky mě vaše povídání moc baví, mám ráda slovenštinu a moc hezky se to čte.

Držíme palce a tlapky, ať je Nefret v pořádku a ať je to jen nějaký její "styl". Ale na veterinu bych pro jistotu zašla, hlavně kvůli tomu, že se zadýchává. Asi jste to nepsala, nebo jsem to přehlédla - na té procházce Nefret normálně v klidu jde, běží? Nelítá? Neblázní? Myslím jako jestli to není takový ten amok (my tomu říkám, že chytli rapla) kdy prostě lítá naplno do kola? To bych pak chápala, že si odpočine a vydýchá se.

11.2.2020 13:00

domi.t napsal(a):

co klíšťata a jimi prenasene nemoci?
nemela kliste?

11.2.2020 13:16
domi.t

XXX.XXX.131.130

marcelaamax napsal(a):
Bello, taky mě vaše povídání moc baví, mám ráda slovenštinu a moc hezky se to čte.

Držíme palce a tlapky, ať je Nefret v pořádku a ať je to jen nějaký její "styl". Ale na veterinu bych pro jistotu zašla, hlavně kvůli tomu, že se zadýchává. Asi jste to nepsala, nebo jsem to přehlédla - na té procházce Nefret normálně v klidu jde, běží? Nelítá? Neblázní? Myslím jako jestli to není takový ten amok (my tomu říkám, že chytli rapla) kdy prostě lítá naplno do kola? To bych pak chápala, že si odpočine a vydýchá se.

Ďakujeme krásne :)

No práveže Nefret chytí amok hned,ako je pustená navolno. Krúži dookola, hore, dole, kúsok pobehne, potom zasa zňucháva, potom letí za mnou, lebo nedajbože by som išla kúsok bez nej Ona nevie byť chvílu v klude, lebo by jej niečo uniklo. Po indiánsky by sa volala ,,Tá,čo večne nemá čas,,

11.2.2020 13:20
domi.t

XXX.XXX.131.130

co klíšťata a jimi prenasene nemoci?
nemela kliste?

Bohužial kliesťov máme na Záhorí vela a tým, že prakticky ani žiadna zima nebola a tu už vôbec nie, tak donesie z prechádzky či honu kliešťa. Každý deň ju prezerám, hned ho vyberiem, ak nejakého nájdem,ale aj tak mám z kliešťov paniku. Je aj zaočkovaná, ale neviem,či by to nejako zavážilo,ak by bolo zle.

V inej téme sa riešia pipety a Bravecto. Ja si netrúfam dať jej Bravecto, bohužiaľ od čias, ked bola u chovateľky, mala citlivé trávenie, na každú zmenu reaguje hnačkou a teraz sa konečne drží, tak to nechcem veľmi pokúšať. Čítala som vela názorov, že Bravecto pomohlo bez vedlajších účinkov, ale aj že vela psov po ňom hnačkovalo a dlho sa dávalo dokopy, tak teraz neviem, ako to riešiť.

Mala obojok, pipetu...nula bodov. Najviac sa mi osvedčil repelent, len to je také na dve veci.

11.2.2020 13:36

Prave ze jste psala, ze jste na Zahori, jsem si na ty klíšťata vzpomněla.
Uvidíte, az se ochladi, jak se bude chovat.
ale pokud by to trvalo dal -otestovala bych ji.

11.2.2020 16:44
Dája6

XXX.XXX.96.6

bella.pokorna

Tak co už jste doma? Jak pak to dopadlo? Doufám, že máte pro nás jen a jen super zprávy.
Dája

11.2.2020 18:03
domi.t

XXX.XXX.168.141

Zdravime vas!🙂

Ano,mame tie najlepsie spravy! Nefretino srdce bije ako zvon,vsetko je v najlepsom poriadku. Veterinar ju popocuval, zobral jej krv na zistenie srdcovych markerov,ale nepredpoklada ziadne zle vysledky. Urobil jej EKG,rontgen aj sono,vsetko ciste,bez akychkolvek zmien. Som happy jak dva grepy a mockrat Vam vsetkym dakujem za rady a podporu,ste uzasne👏🏻

Neda mi este nenapisat celu storku. Padali u nas snehove krupy,Nefret pracovala na vojenskych zakopoch,keby nahodou,takze k veterinarovi som miesto zlateho retrievera prisla s ciernym labradorom. Celu cestu som frflala,ake je prasa a ze si chvilu nevie dat pohov od pikacovin(nemozem tu napisat nadavku). Vedela,ze prestrelila,bez akehokolvek tahania sme dosli do ordinacie. Tam nahodila vyraz "som to najposlusnejsue steniatko na svete,vsetci ma milujte",nechala sa vylozit na stol,vyvalila veterinarovi brucho,podavala labky,usmievala sa,akoby ju fotili do casopisu,vysetrenia dala lavou zadnou,dostala dve nove hracky,zaco veta riadne vybozkavala,dokonca ho objala okolo pasa a nechcela ho pustit. On z nej uplne nemoze,lebo to je vojensky veterinar a vysetruje samych NO v chovnych staniciach policie a vojakov. Tak Nefret zapojila vsetok sarm a ozbijala ho este o cely balik suseneho jahnacieho "na cestu domov". S veterinarom sme este potvrdili tie rontgeny klbov v marci,ona nanho klipkala ocami,strihala uskami,hybala fuzami,no kovbojka😂😂😂On je z nej naozaj hotovy,ze by tiez chcel taku nadhernu slecnu...no ved hned by ho to preslo. Nefret si vsetko hrdo v papulke niesla domov. Nasi na nu hned naleteli a chvalili ju,aka je sikovna,ale ona na nich len zvysoka pozrela a zaliezla aj s vysluzkou pod stol. Aby jej to nikto nezobral a nezozral,chudiatko tyrane. Ved aj vyzera,ze trpi hladom,je taka drobna a utla😂😂😂

Takze snad je vsetko v poriadku. Celu ju este prehmatal,ci nema nieco zapichnute v labkach, prezrel jej analny otvor, presli sme jej celu srst,ci niekde nema kliesta,oci,usi,zuby. Zhodnotil,ze je to jedinecna mala levica a je rad,ze ju vidi vyrastat.

Ja som zrela na flasu vina a postel,kto mi veri?

11.2.2020 20:40
Dája6

XXX.XXX.96.6

Jeeeee to je tak pěkné, to se tak krásně čte👌
Ach dobře jsme drželi lapky🐾🐾
Dája

11.2.2020 21:00

11.2.2020 21:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

super !!!!

11.2.2020 21:25

No tak hurááááá a jupíííí

neverend

11.2.2020 21:30
neverend

XXX.XXX.213.247

Co víc může člověku udělat radost, než takto pozitivní zprávy.🙂🐕

12.2.2020 05:37
domi.t

XXX.XXX.168.141

Este raz vam vsetkym dakujeme za podporu a drzanie palcov,urcite to pomohlo😉

Uz len dufat v dobre vysledky rontgenov klbov a hor sa na jarne a letne dobrodruzstva🙂🐾🐾

12.2.2020 07:20
Andrýsek3

XXX.XXX.27.177

Zrovna jsem chtěla napsat, že u nás to je srdíčko. Ale už jsem se postupně dočetla, že je holka zdravá. Tak to jsou skvělé zprávy.
Jinak i my zdravíme. 🐾

12.2.2020 07:50
domi.t

XXX.XXX.131.130

Andrýsek3 napsal(a):
Zrovna jsem chtěla napsat, že u nás to je srdíčko. Ale už jsem se postupně dočetla, že je holka zdravá. Tak to jsou skvělé zprávy.
Jinak i my zdravíme. 🐾

Pozdravujeme aj my a držíme palce, nech sa hafan statočne drží

13.2.2020 03:08

Taky se zeptám v tomhle tématu, protože nechci zakládat další a jsou tu vesměs rozumní lidé kteří mě snad neukamenuji 😁
Mám myšlenku, pořídit si druhého psa. Je to velký rozdíl oproti jednomu? Berou pořád panička za smečku nebo si vystačí sami a já utru nos? Dá se vychovat druhý pes stejně jako první, když bude tím prvním ovlivňovan? Chovatelka mě v nápadu podporuje, stendo mám vybrané... Můj hafan je vychovaný, socializovany, vyrovnaný... Jen mám hrůzu z toho, že toho druhého nezvládnu 😁 předem děkuji za názory 🌷

13.2.2020 05:10
domi.t

XXX.XXX.168.141

Taky se zeptám v tomhle tématu, protože nechci zakládat další a jsou tu vesměs rozumní lidé kteří mě snad neukamenuji 😁
Mám myšlenku, pořídit si druhého psa. Je to velký rozdíl oproti jednomu? Berou pořád panička za smečku nebo si vystačí sami a já utru nos? Dá se vychovat druhý pes stejně jako první, když bude tím prvním ovlivňovan? Chovatelka mě v nápadu podporuje, stendo mám vybrané... Můj hafan je vychovaný, socializovany, vyrovnaný... Jen mám hrůzu z toho, že toho druhého nezvládnu 😁 předem děkuji za názory 🌷

Rozhodne Vas tu nikto kamenovat nebude😉U nas doma sa riesi podobna dilema,tiez si rada precitam rady skusenejsich👍🏻

Ake plemeno by ste chceli?

13.2.2020 05:21
Dája6

XXX.XXX.96.134

Dobré ráno,
já mám a měla jsem vždy dva až tři psy. Za sebe můžu jen a jen doporučit. Pokud první je vychovaný, druhý se od něho vše učí což je výhoda, máte o polovinu méně práce a svatý obrázek budete pro oba dva. Nikdy aspoň u nás jsem neupadla z vůdčí pozice a šlapeme jako jedna smečka. Nikdy už bych nechtěla být jen s jedním pejskem🤫. Ano jsou případy kdy to nejde, ale těch je opravdu málo.
Holky pokud máte možnost tak běžte do toho, jen pozor já píšu o malých psech, uvidíte co napíšou holky z většina pesanama.
Teď jedu pryč, pak ještě napíšu toho víc.
Dája

13.2.2020 08:07
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Pokud máte prvního parťáka vychovaného a máte na druhého dost času a energie, jděte do toho.
Akorát pozor na to, co psala Dája - mladý se od starého samozřejmě leccos naučí, ale platí to i obráceně, starý může od mladého taky odkoukat nějakou koninu. Tak ať Vás to nezaskočí. :)

13.2.2020 08:45
Dája6

XXX.XXX.97.235

Varaxi

Ano máte pravdu jde to i opačně, ale pokud mám opravdu podle mě dobře vychováneho psa, tak není problém. Pokud vidím a vím, že u prvního je s něčím problém tak jako rozumný člověk uvážím jestly je to problém který se dá zvládnout i na dva krát.

Pokračováni.
U nás je v popředí vždy pes který byl u nás jako první, pokaždé dělá, dostane vše první. Druhý se nauči čekat. Venku chodíme na volno i když byly tři, stačil mi jeden povel na všechny. Když jdu do města máme rozdvojku a třetí starší chodil sám na vodítku. Doma je opravdu jedno kolik máte psů u nás se nikdy nezavazí, každý má své místo, ale nejradší byly všichni tři v jednom klubíčku. Můj manžel je zastáncem dva a konec protože má na hlazení jen dvě ruce, ale já bych klidně šla i do pěti
Já prostě vždy říkam, že jeden pes je nuda. Musíte počítat i s tím, že stoupnou náklady na krmení a taky vet je o dost drahý.
Dája

13.2.2020 09:07

Hodně záleží na plemeni, pohlaví, velikosti psa. Velikost bytu rozhodující není, ale velikost auta....., cesty hromadnou dopravou.....
Taky se nám stalo, že řidič řekl : Pes jen jeden a nenechal nás nastoupit. Jednoho si tu uvažte a vraťte se pro něj. ( ale to už je jiná kapitola )

13.2.2020 10:44

Cas a finance by byly, jednalo by se o druhého jedince tibetské dogy, takže dva velcí bafani.
Chtěla bych druhého hlavně proto, aby tady pan domácí nebyl sám když jsem v práci, byli jsme před 14 dny na výstavě, kam jsme jeli vlakem ještě s dvěma psy a moc se mi líbilo jak s nimi automaticky fungoval jako parťák. Když jsme se náhodou odpojili, po 10 minutách se vítali jak kdyby se týden neviděli. I k nám, když přijde známý pejsek, jsou spolu v pohodě, pak když odjede, chodí a hledá. Vyloženě neteskni ale jde vidět, že mu psi společnost dělá radost. Cvičák miluje, protože pejsci.
Není možné že druhý se tak na nás nezafixuje když bude odmala s kámošem? Já vím že znim sobecky ale už jsem si tak nějak zvykla na usínání v hromadě chlupů 😁

13.2.2020 11:14

Cas a finance by byly, jednalo by se o druhého jedince tibetské dogy, takže dva velcí bafani.
Chtěla bych druhého hlavně proto, aby tady pan domácí nebyl sám když jsem v práci, byli jsme před 14 dny na výstavě, kam jsme jeli vlakem ještě s dvěma psy a moc se mi líbilo jak s nimi automaticky fungoval jako parťák. Když jsme se náhodou odpojili, po 10 minutách se vítali jak kdyby se týden neviděli. I k nám, když přijde známý pejsek, jsou spolu v pohodě, pak když odjede, chodí a hledá. Vyloženě neteskni ale jde vidět, že mu psi společnost dělá radost. Cvičák miluje, protože pejsci.
Není možné že druhý se tak na nás nezafixuje když bude odmala s kámošem? Já vím že znim sobecky ale už jsem si tak nějak zvykla na usínání v hromadě chlupů 😁

Kolik mu je?

13.2.2020 11:28

Ono vlastně celé je to o pocitu, že to nezvládnu 😁 mám zelenou od rodiny, od chovatelky, v práci dovolenou... Jen v hlavě se to pere 🥴

13.2.2020 12:38
domi.t

XXX.XXX.249.66

Nefret zdravi teticky z Ifauny..ako inak nez z vody😊

13.2.2020 13:54

Ono vlastně celé je to o pocitu, že to nezvládnu 😁 mám zelenou od rodiny, od chovatelky, v práci dovolenou... Jen v hlavě se to pere 🥴

Tohle za vás tady nikdo nevyřeší. Já nevidím jedinej problém vzít si dalšího psa, pokud ten první je vychovanej, naopak mi přišlo, že vychovaný pes naopak "pomáhá" s výchovou štěněte.
Takže pokud bych měla pocit, že by si můj pes přál parťáka, nikdo proti tomu nic nemá....nevidím jedinej problém.

"Je to celé o pocitu, že to nezvládnu"

A čeho konkrétně se bojíte?? Že nezvládnete vychovat druhého psa nebo, že dva psy nebudete zvládat na prochajdě nebo.....??

13.2.2020 14:03

Tohle za vás tady nikdo nevyřeší. Já nevidím jedinej problém vzít si dalšího psa, pokud ten první je vychovanej, naopak mi přišlo, že vychovaný pes naopak "pomáhá" s výchovou štěněte.
Takže pokud bych měla pocit, že by si můj pes přál parťáka, nikdo proti tomu nic nemá....nevidím jedinej problém.

"Je to celé o pocitu, že to nezvládnu"

A čeho konkrétně se bojíte?? Že nezvládnete vychovat druhého psa nebo, že dva psy nebudete zvládat na prochajdě nebo.....??

Nejvíc asi toho, že ho nezvládnu vychovat... Že to za mě nikdo nevyřeší, to vím, spíš jsem se chtěla ujistit že dva psi nejsou takový problém, že je to jen můj strach z neznámého 🌷

13.2.2020 14:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Kdyz byli psovi cca 3 roky, tak jsem si pořídila fenu. Fixovani jsou na mě oba, docela dost. Ale chodila jsem s nimi i s každým zvlášť, věnovala se každému zvlášť a vlastně je pořád občas vezmu sólo, cvičení a tréninky mají každý zvlášť. O nějaké "tulení" jsem nepřišla, akorát se zdvojnásobilo 😀. Když doma něco dělám, nebo jsem u PC tak psi leží nalepení na sobě, ale jakmile si jdu lehnout ja, tak se oba lepí na mě.

Jak starého máte psa? Měla jsem za to, že je to ještě stendo, nebo mladak, nebo se pletu?

13.2.2020 14:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nejvíc asi toho, že ho nezvládnu vychovat... Že to za mě nikdo nevyřeší, to vím, spíš jsem se chtěla ujistit že dva psi nejsou takový problém, že je to jen můj strach z neznámého 🌷

Pokud jste zvládla vychovat jednoho, tak proč ne druhého 😁. Je fakt, že štěně si pro vás určitě přípraví něco, co druhý pes nikdy nedělal, aby nebyla nuda 😁. Ale jinak nevidím problém - akorát bych snad podotkla, že z mého pohledu je opravdu i důležité, se štěněti věnovat sólo, navázat ho na sebe, tím pádem je to pak časově náročnější.

13.2.2020 14:54

marcelaamax napsal(a):
Kdyz byli psovi cca 3 roky, tak jsem si pořídila fenu. Fixovani jsou na mě oba, docela dost. Ale chodila jsem s nimi i s každým zvlášť, věnovala se každému zvlášť a vlastně je pořád občas vezmu sólo, cvičení a tréninky mají každý zvlášť. O nějaké "tulení" jsem nepřišla, akorát se zdvojnásobilo 😀. Když doma něco dělám, nebo jsem u PC tak psi leží nalepení na sobě, ale jakmile si jdu lehnout ja, tak se oba lepí na mě.

Jak starého máte psa? Měla jsem za to, že je to ještě stendo, nebo mladak, nebo se pletu?

Je to mladoch, ma něco přes rok. Pubertální dítě🙂

13.2.2020 15:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Upřímně, já bych do toho v tomhle věku psa ještě nešla, počkala bych až dospěje, a bude trochu rozumnější 😁. Ale dost záleží na konkrétním psovi - ten náš byl kolem roka prostě blázen, se kterým jsme měli spoustu "nedodelanych" věci a pár problémů, a byla jsem ráda, že jsem měla čas pracovat jen na něm, ani by mě nenapadlo si v tu dobu pořídit dalšího psa. U nás ten rozdíl v jednom a ve třech letech byl obrovský.

Teď do budoucna uvažujeme o třetím psovi (pes má 4,5 roku, fena 16 měsíců), ještě to nemáme rozhodnuté, zda vůbec bude, ale pokud ano, tak určitě ne teď a minimálně až za rok, za dva.

13.2.2020 16:31

No tak to se přiznám, že do toho já bych normálně srabácky nešla a ne proto, že bych se bála, že to nevzvládnu, ale po mých zkušenostech....dospělý vychovaný pes a k němu štěně...procházka růžovým sadem, moje psí dvojčata...tak nebudu tvrdit, že to byl očistec, ale těch chyb, co jsem z nezkušenosti s výchovou dvou psů současně nasekala, některé jsem už ani nebyla schopná napravit, něco jsem těžce nezvládla....no pěkně děkuju už nikdy více.

Ale někdo má zase třeba zkušenosti jiné..

13.2.2020 16:33

Taky bych radši počkala, ale chovatelka už další vrh nechce, z tohoto si nechává pejska a s chovem konci. Takže dilema, dilema...😁 Netvrdím že jiný chovatel nemá dobrá štěňata, ale tuhle mám za rohem a vždycky mi moc pomohla a poradila když bylo třeba.

13.2.2020 17:05

Taky bych radši počkala, ale chovatelka už další vrh nechce, z tohoto si nechává pejska a s chovem konci. Takže dilema, dilema...😁 Netvrdím že jiný chovatel nemá dobrá štěňata, ale tuhle mám za rohem a vždycky mi moc pomohla a poradila když bylo třeba.

No nemáte to jednoduchý....to rozhodování

13.2.2020 17:19

Zas musím říct, že povahove je můj pes výborný, výchova byla poměrně jednoduchá, nastavily se pravidla a jedeme. A dokonce i teď v pubertě, občas má záchvat akutní hluchoty, občas vyloženě zkouší brnkat na nervy "vím že tu botu mám nechat na pokoji ale ty budeš laterit a já můžu dělat kolečka od radosti ze se mi to povedlo", ale vesměs máme všechno vyrikane a je to šikula. Před cokoliv ho postavím, s tím se popere jak chlapak, viz ta výstava, poprvé vlakem, poprvé tramvají, naprosto bez problémů.
No, v neděli jedu znova stenda omrknout, hodím další rozhovor s chovatelkou a uvidíme 😁 dám vědět 🌷

13.2.2020 18:43
Dája6

XXX.XXX.97.195

Cstmr

Tak především je Váš pejsek úžasný, mě se takový ti moc velcí líbí.
Za druhé určitě teď do druhého bych fakt nešla a to protože máte prvního který je mlaďoch. Opravdu bych i já počkala alespoň do jeho dvou let a něco.

bella.pokorna

Nefret no tak to je teda kus baby

A u Vás to samé chvilku počkat ať první si Vás ještě užije.

Holky já vím, že jste na ty mega velké psy, ale neuvažovaly jste, že k tomu velkému byste si pořídily něco menšího? Nemuselo by to být opravdu jak trysko myš malé, ale třeba velikost střeďák?
Cstmr a vy kdybyste to chtěla vyzkoušet jak by Vám to ladilo, klidně se jako dobrovolník přihlásím se svými psy, pokud vím nemáte to ke mně daleko a moji pišišvoři jsou kliďasi a hlavně velké psy nám nevadí
Dája

13.2.2020 18:54
domi.t

XXX.XXX.168.141

Dája6 napsal(a):
Cstmr

Za druhé určitě teď do druhého bych fakt nešla a to protože máte prvního který je mlaďoch. Opravdu bych i já počkala alespoň do jeho dvou let a něco.

bella.pokorna

Holky já vím, že jste na ty mega velké psy, ale neuvažovaly jste, že k tomu velkému byste si pořídily něco menšího? Nemuselo by to být opravdu jak trysko myš malé, ale třeba velikost střeďák?
Cstmr a vy kdybyste to chtěla vyzkoušet jak by Vám to ladilo, klidně se jako dobrovolník přihlásím se svými psy, pokud vím nemáte to ke mně daleko a moji pišišvoři jsou kliďasi a hlavně velké psy nám nevadí
Dája

Daaajo,ja povazujem retrievera skor za stredne velkeho psa(teda Nefret ten moj nazor trocha upravila) a odmala ma fascinovali velke,hunate,dobracke psiska. Co sa "usmievaju"a v ich ociach vidim svoj odraz. Stale mam niekde v sebe,ze nam este jeden psi partak chyba a ze az potom budeme kompletna rodina. Ak by sa aj tento rok postastilo,tak to bude dospely a adoptovany BSP zo spolku Bernaci v nouzi. Ja na steniatka velmi nie som+mam este v zivej pamati tu moju piranu+chcem pomoct chlpacovi,ktory nemal v zivote vela stastia a dat mu vsetko,co dokazem😊

Takze u mna nejaky stredak fakt nie,aj ked uznavam,ze by mal menej silu ako ta moja prerastena obluda a vencenie by asi bolo jednoduchsie😂

13.2.2020 19:00
Dája6

XXX.XXX.97.195

Dobrý večer,
dnes jsem na canisce tak trochu fotila a přidávám fotky i sem.
Dája, bílý Batulek a moka Gigoušem.

13.2.2020 19:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Dája6 napsal(a):
Dobrý večer,

paráda. moc si takové činnosti vážím a děkuji

13.2.2020 19:17
domi.t

XXX.XXX.168.141

Dája6 napsal(a):
Dobrý večer,

Sklanam sa pred Vami aj pred chlpacmi👏🏻Ste uzasni!

13.2.2020 19:26
Dája6

XXX.XXX.97.195

Děkujeme za pochvalu, nás to holky baví a fakt máme radost když naší klienti mají radost a hlavně já jsem baba ukecaná a ráda zase na druhou stranu poslouchám jejich historky. Dějepis už mám v malíčku.
Dája

13.2.2020 20:50
marcelaamax

XXX.XXX.147.173

Zas musím říct, že povahove je můj pes výborný, výchova byla poměrně jednoduchá, nastavily se pravidla a jedeme. A dokonce i teď v pubertě, občas má záchvat akutní hluchoty, občas vyloženě zkouší brnkat na nervy "vím že tu botu mám nechat na pokoji ale ty budeš laterit a já můžu dělat kolečka od radosti ze se mi to povedlo", ale vesměs máme všechno vyrikane a je to šikula. Před cokoliv ho postavím, s tím se popere jak chlapak, viz ta výstava, poprvé vlakem, poprvé tramvají, naprosto bez problémů.
No, v neděli jedu znova stenda omrknout, hodím další rozhovor s chovatelkou a uvidíme 😁 dám vědět 🌷

Rozhodnutí je na vás 😊. Já bych snad ještě dodala, že i když je teď pes v pohodě, tak se stendem rychle zjistí, že najednou máte na starost ještě i dalšího psa, tudíž on má více prostoru na zlobeni a "zkoušení" 😁.

13.2.2020 21:25

Dája6 napsal(a):
Cstmr

bella.pokorna

Dája

No já nevím, jak to mají ostatní, u mě bohužel platí malej pes=žádnej pes, správná minimální velikost psa je ta, že když ho chytnu za obojek nemusím se schýbat.

A to při vší úctě k majitelům malých psů, nejde o velikost, jde o to co člověk od psa očekává......od vztahu se psem.......a zase ne každej velkej pes, třeba když jsem měla irskýho setra, tak to rozhodně není povaha pro mě, je to dokonalej pes, ale ne pro mě a to přesto, že je velkej a že se mi vzhledově moc líbí a že byl zlatíčkovej.
Když to řeknu hodně blbě, tak než malýho psa, tak to si raději koupím kočku a samozřejmě velkou kočku, takže mainku

13.2.2020 21:44

No já nevím, jak to mají ostatní, u mě bohužel platí malej pes=žádnej pes, správná minimální velikost psa je ta, že když ho chytnu za obojek nemusím se schýbat.

A to při vší úctě k majitelům malých psů, nejde o velikost, jde o to co člověk od psa očekává......od vztahu se psem.......a zase ne každej velkej pes, třeba když jsem měla irskýho setra, tak to rozhodně není povaha pro mě, je to dokonalej pes, ale ne pro mě a to přesto, že je velkej a že se mi vzhledově moc líbí a že byl zlatíčkovej.
Když to řeknu hodně blbě, tak než malýho psa, tak to si raději koupím kočku a samozřejmě velkou kočku, takže mainku

Já myslela, že řeknete pořádnou kočku. Leoparda, ne? :-)
Mám na psovi postroj s rukojetí. Asi tak 15cm chybí, abych se nemusela ohýbat.
Malý pes je pro mě taky pes.
Když bude mít k sobě velkého :-)

13.2.2020 22:06

Já myslela, že řeknete pořádnou kočku. Leoparda, ne? :-)
Mám na psovi postroj s rukojetí. Asi tak 15cm chybí, abych se nemusela ohýbat.
Malý pes je pro mě taky pes.
Když bude mít k sobě velkého :-)

Podle toho jak napsáno, velikost psa se odvíjí od velikosti postavy majitele. Mám středního psa a přidržet za obojek ho ( tedy ji ) můžu celkem bez ohýbání.
Malý pes je moje touha poslední doby. Přes ves, kde za chatrnými ploty štěkají obludky, bych ho šoupla do batohu. Mám sice známou, která vozila v batohu na běžkách fenku NO, ale já svou psici v batohu neunesu.

14.2.2020 06:49
Dája6

XXX.XXX.97.195

Dobré ránko,
i když preferujete větší psy ohledně ohnutí 🤫, musím napsat, že ani k pidi psů se nemusíte ohnout. Na procházce chodí za Vám a vaším mega psem, nevzdálí se, na klín vyskočí jako nic, na gauč taktéž, tak že není problém a ke všemu je prostě skladby 😜
Dája a BG👋

14.2.2020 07:51
domi.t

XXX.XXX.131.130

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko,
i když preferujete větší psy ohledně ohnutí 🤫, musím napsat, že ani k pidi psů se nemusíte ohnout. Na procházce chodí za Vám a vaším mega psem, nevzdálí se, na klín vyskočí jako nic, na gauč taktéž, tak že není problém a ke všemu je prostě skladby 😜
Dája a BG👋

Ale aj tak je úžasné, ako sa každý nakoniec dostane k plemenu(kríženčekovi), ktoré chcel ako dieťa alebo pre jeho vzhľad,vlastnosti, pracovné využitie...

14.2.2020 08:04

domi.t napsal(a):
Ale aj tak je úžasné, ako sa každý nakoniec dostane k plemenu(kríženčekovi), ktoré chcel ako dieťa alebo pre jeho vzhľad,vlastnosti, pracovné využitie...

Přesně tak. Mi tibet sedl naprosto, povahove, velikostně, účelově. Tím nechci znevazovat menší psy, to vůbec ne 🙂

14.2.2020 09:54

Tak ja mam jedno "proti".
ted to nejak zvladnete.
ale za par let budete mit doma dva velke a skoro stejne stare psy.
se svým vsudy, co pece o stareho, velkeho psa obnasi - a to všechno 2x.

a když jeden odejde, budete resit, ze jestli počkat nebo k druhemu poridit mladocha a jak dat dohromady život starika a stenete, aby to ani jednomu neublizovalo.
nebo zustat uplne bez psu ?

omlouvam se za pesimismus, ale ono tohle uvazovani k zivotu patri.

a cloveku to dochazi az když to starsi zvire uz ma….

14.2.2020 10:15
Dája6

XXX.XXX.97.195

petrahei

přesně tak, to co jste popsala je pravda. Jen to človíčku tak nějak nedojde.
Minulý rok jsem nechala odejít 16let. pejska a měl parťáka který byl od něho o 2roky mladší ( mlaďoch tragicky zemřel), pak jsem si teda k Biškovy který už měl 8let pořídila mlaďocha Batynka, když měl Batuly 3roky přišel Gigoušek. Tak že Biško odešel a měl 16, teď Batuly má 7 a Gigoušek 4roky. Představa, že bych neměla Batynka, ale Damiška co mi tragicky zahynul, tak teď bych řešila, že je na řadě, ach jo
Asi je lepší když druhý pejsek přijde ještě později.
Dája

14.2.2020 14:25
Andrýsek3

XXX.XXX.242.110

Ctmr. Sice nevím jak to s pejskem máte teď, jaký je atd. Ale co vím, tak tito obři dospivaji až později, ne? Bála bych se, že začne být třeba velmi ostrý k lidem nebo nesnese psa stejného pohlaví. Což není nic neobvyklého, ale na procházkách budete mít co dělat, abyste ho uhlidala, případně udržela a do toho štěně. Ja bych rok, dva počkala. Přeci jen pak budete mít dva takové.

24.2.2020 19:30
domi.t

XXX.XXX.168.141

Ahojte,spriaznene duse!

Na Zahori mame tie najlepsie novinky,tak sa chceme pochvalit :)

Nefret(INDEPENDENT WOMAN Dagchells)-HD 0/0, ED 0/0, OCD-ramena-negativne, kolena-patella-negativna,srdce ciste,oci ciste, spondyloza chrbtice OK.

Nemozem byt viac stastna a hrda na tu moju levicu ❤️

Tak len aby ste vedeli,ze na vas myslime a dakujeme vam za vsetky reakcie,rady a povzbudenie,dobri ludia este nevymreli

24.2.2020 19:31
GAELLE

XXX.XXX.55.67

domi.t napsal(a):
Ahojte,spriaznene duse!

Nefret(INDEPENDENT WOMAN Dagchells)-HD 0/0, ED 0/0, OCD-ramena-negativne, kolena-patella-negativna,srdce ciste,oci ciste, spondyloza chrbtice OK.

Tak len aby ste vedeli,ze na vas myslime a dakujeme vam za vsetky reakcie,rady a povzbudenie,dobri ludia este nevymreli

super. gratulace !!!!

24.2.2020 19:34
domi.t

XXX.XXX.168.141

GAELLE napsal(a):
super. gratulace !!!!

Dakujeme a pozdravujeme

24.2.2020 19:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

domi.t napsal(a):
Ahojte,spriaznene duse!

Super, gratuluji ke skvělým výsledkům

No a my jsme si dovezli, nejspíš z výstavy, psincák, teda čubina, pes je zatím OK. Ale počítám, že to přejde i na něho.

Máte někdo zkušenost s očkováním? Jelikož budeme jezdit i na závody a další psí akce, kde je dost psů, tak nad tím uvažuji. Dřív jsem to nijak neřešila, protože to nikdy žádný z mých psů neměl.

24.2.2020 20:03
domi.t

XXX.XXX.168.141

Mockrat dakujeme! :)

Psincak je co? Psinka? Alebo som uplne mimo?😆 To viete,zasa ta slovencina

Přidejte reakci

Přidat smajlík