Inspirace typy výcviků a hraní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mr.Inspiration

9.1.2020 00:09
Mr.Inspiration

XXX.XXX.74.231

Dobrý den,
Hledám inspiraci od zdejších zkušenějších chovatelů. Máme ještě malé štěně 10 týdnů a já přemýšlím , jaký typ výcviku a her by našemu štěněti v budoucnu mohli vyhovovat aby ho to bavilo a plně jsme využili jeho potenciál.
Často jezdíme na výlety a treky do hor , takže pobyt v přírodě a dlouhé procházky + návštěvy cvičáků a naučení základní poslušnosti beru , jako samozřejmost.
Psíka chceme mít hlavně ,jako společníka do přírody + hlídače dobře socializované ho. Ale co potom dál , jaký směr zvolit.
Štěně je kříženec. Matka Americký stafordširský teriérAmerický stafordširský teriér x Německý boxer a otec Dobrman x Kokršpaněl.
Děkuji za typy.

9.1.2020 11:13
Mousinka

XXX.XXX.202.158

Co ho bude bavit uvidite sami časem. Jestli lov, agility... nemá smysl ted nad tim přemýšlet , uvidíte s přibývajícím věkem. Pro zajímavost, můžete hodit fotku? Tohle křížení plemen je teda dost drsne

Mr.Inspiration

9.1.2020 12:53
Mr.Inspiration

XXX.XXX.90.121

No ty štěňata nebyli plánováné. Spíš pro dobrotu na žebrotu. ,,Pohlidejte mi prosím pejska,,.
No zatím jednoznačně vedou hry : přetahování a běhání a chytání ,, peška,, hadru na provázku 😁
Sám jsem zvědav ,jak bude vypadat v dospělosti. Z vrhu byla nejmenší , ale krmíme velmi kvalitní granule a trochu maso ,tak to snad dožene.

Mr.Inspiration

9.1.2020 13:12
Mr.Inspiration

XXX.XXX.90.121

Je to fenka ☺️

9.1.2020 13:51
Mousinka

XXX.XXX.202.158

Výsledek je hezčí než jsem čekala pěkná hafuška
Přetahování miluje asi každý, ten náš si to přímo vynucuje, donese aportek , sedne, kouká a kdyz člověk nereaguje,začne kňučet a pak štěkat

Mr.Inspiration

10.1.2020 15:53
Mr.Inspiration

XXX.XXX.65.235

Je nádherná. A hlavně tím ,jak to je více plemen ,tak mě často překvapuje ,jak pozitivně ,tak negativně.
Ale o to je to lepší pro mě.

11.1.2020 10:13
Zuzika

XXX.XXX.173.42

Fiha, to je kombinace, hlavne tatinek 😃 Myslim, ze ta prava prekvapka teprve prijdou 😃
Asi taky zalezi, co mate v okoli za moznosti, pripadne kam az jste ochotní dojizdet. Zkusila bych mrknout na psi skolky, jestli to nekdo v okoli porada a pred prihlasenim si zjistit, jak to maji nastavene, jakou formou na stenata jdou atd. (osobne bych nesla tam, kde je naraz 15 stenat, jedou hned s pidi stenatama dril a vyzaduji stahovak na krk. Vybirala bych max. do 5ti psu a trenera, s kterym si mam co rict a jde mu hlavne o navazani vztahu stenda s majitelem.) A v idealnim pripade vas prave ve skolce nasmeruji, kam dal a treba i zrovna na tom cvicisti budou zamereni na nejake aktivity, kterych se pak chytnete.

Mr.Inspiration

4.2.2020 11:09
Mr.Inspiration

XXX.XXX.74.231

Díky za reakci příští víkend se chystáme do psí školky ,tak jsem zvědav 👌

4.2.2020 13:16
Marek Macíček

XXX.XXX.20.46

důležitá je i správná průprava doma, takže hračky, ideálně takové, které pejskovi dodají pocit nějakého úkolu či jeho řešení.
Dobrá věc pro tohle je čmuchací dečka, kupovali jsme naši pro našeho psa a ten to má fakt rád, to je taková deka s kapsama, do kterých schováte pamlsky a on si je tam hledá.

4.2.2020 13:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Marek Macíček napsal(a):
důležitá je i správná průprava doma, takže hračky, ideálně takové, které pejskovi dodají pocit nějakého úkolu či jeho řešení.
Dobrá věc pro tohle je čmuchací dečka, kupovali jsme naši pro našeho psa a ten to má fakt rád, to je taková deka s kapsama, do kterých schováte pamlsky a on si je tam hledá.

Já nevim, ale mně přijde daleko duchaplnější schovavat psovi ty pamsky (nebo cokoliv) po bytě bez dečky - nač takový nemysl?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2020 13:45

nač takový nemysl

protoze to je IN - kdo dneska leze čuchat se psem do poli je už úplně OUT

me jednou napadlo schovat pamlsky do zamotaneho rucniku. psali to jako trik na netu
no - a pak dosly rucniky

4.2.2020 14:58
Terven

XXX.XXX.110.159

Ad čuchací dečky- ty komerčně vyráběné jsou nekřesťansky drahé, ale pokud si jí někdo vyrobí doma, proč ne.
Asi to nejde srovnávat s čucháním po bytě nebo na poli, je to prostě jinej druh činnosti. Při čuchání na poli pes víc "pracuje" nebo i spolupracuje s člověkem,má to jistá pravidla.
Čuchací dečky a hlavolamy obecně žádná pravidla nemají a je to jen a jen relax, člověk by do toho psu neměl vůbec zasahovat. Je pravda, že rozsypání granulí do trávy funguje stejně a vyjde levněji.
Kamarádka vyrobila psovi dečku a je to super, já místo dečky používám papírové krabice, ve kterých nechám balíkovou výplň a mezi to nasypu pamlsky.
Co se týče hlavolamů, jsem pro vyrábět je samodomo, možnosti jsou prakticky nekonečné a zadarmo. Ty koupené jsou sice krásné, ale stojí cca litr a hlavolam je to prakticky jenom při prvním použití...jak pes zjistí princip, už vybírá automaticky.

6.2.2020 00:26

Mr.Inspiration napsal(a):
Je nádherná. A hlavně tím ,jak to je více plemen ,tak mě často překvapuje ,jak pozitivně ,tak negativně.
Ale o to je to lepší pro mě.

Psala jsem vam uz v jine diskusi: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/736094/krizenci-dvou-plemen
Mame doma asi opravdu hodne podobnou fenecku (beru "matku" + vzhled), ale vysledek tedy neprozradim :)

Nase fenecka je sice bojacna, ale i pres to:
- aport (sama od sebe prinasi, odklada a bavi ji)
- coursing (tam tedy bojuje se zvuky zarizeni a lidmi kolem) ale jinak jasna sampionka
- nose work - samodomo - bavi a najde (ale zabava jen na chvili), daleko vic ji bavi slidit po nasi kocce...
A napr, kong, ci balonek s pamlsky - to moc neumi. Nechape asi princip. Nejde na to "chytre", takze po chvili doleze, ze chce pomoc (jinak je schopna to "vykousat")...
- pretahovani - jiste
- zuzlani, cupovani - (to si vyhraje sama klidne delsi cas)
- no a nakonec hory, kolo, bezky - umi.
Netahne jako (druhej) pes, je - jak to napsat - "empaticka"?, jde si pekne vedle cloveka (kterej je na kole, bezkach), kouka co dela, jak se na to tvari... uplne jako vycvicenej pes jen ona to dela uplne od zacatku sama od sebe...

Proste pes spokojen s cimkoli co bavi panecka.

Ale pozor. Plavani a voda!
Tak tam zatim velky spatny....
Do vody proste nevleze (mysleno "volne" vody). Vanu dava :)
Urcite na tom letos pres leto zapracujem. Sama jsem zvedava.
Jak u Vas?

Přidejte reakci

Přidat smajlík