Já mám doma křížence rotvíka a labradora vzhledově je po labíkovi a povahově tak na půl a je to neskutečnej mazel
Tak já znám třeba křížence NOxlabrador, vzhledově větší labrador s malinko delší srstí, povahou to ale trochu mate - je malinko ostřejší. Pak znám holanďan x NO, to je celkem pracovitá fena, ale poněkud neurotická. Povahově tam tedy žádný zisk proti pův. plemenům nevidím, ale zas třeba oba mají zdravé klouby.
A do třetice teď jsem potkala fenku agentinská doga x něm.ohař a to je teda pohodové nelovící zvíře, které si z rodičů asi fakt vzalo to lepší.
Máme v rodině labrador-dalmatin směs. Je to pes, jak mi říkáme pro "legraci " (ne na hlídání), neuvěřitelně při chuti, rád běhá, ale stejně rád i půl dne prospí. Povahu má docela vyrovnanou, snese děcka, ač zvyklý na ně není, akorát , pokud mají v ruce nějaké jídlo a nikdo dospělý u toho není ,- všechno jim to pokrade a sežere. Myslím, že to žraní zdědil po tom labradorovi. Po dalmatinovi myslím zdědil to, že špatně snáší zimu. Pokud je v baráku v zimě chladno, pelech mu nestačí a leze pod peřinu. Dopiloval to k dokonalosti , neb normálně do postele nesmí a nenápadně tam vleze tak, že o něm člověk ani neví.
Jinak vypadá, jak pitbul, taqkže se ho všichni zbytečně bojí.
už skoro rok žiju s křížencem bulteriéra a bordeuxké dogy. Momentálně je mu rok a půl, je těsně po kastraci. Povahově je něco mezi. Klidný pan pes ale i střelené štěně. Miloučký mazlík k pomilování, ale i nemilosrdný "obránce". Začal se hodně měnit právě v tom roce a půl. Dřív byl takový zmatený, občas přehnaně agresivní (jak na psy, tak i k cizím lidem), ale po nějakých dvou měsících se uklidnil. Hlídá krásně, ale už to tak nehrotí. Ovšem nějaké kamaráděn s cizími lidmi, když ho mám u sebe, to moc nee. Na lidi co zná, nebo ho s nimi seznámím, je miláček, umazlínek, prostě k sežrání. A psy vůbec nemůže, jen naše (na fotce), štěňata do půl roku a většinu fen.
No a vzhledově? Dost lidí si ho plete s pitem nebo amstaffem. Podle mě je trochu podobný na am. buldoky typu standart. Měří asi 60 - 65 cm v kohoutku a váží tak 38 - 40 kg. Na fotce je to ten flekatec, ostatní dva jsou amstaffové.
Dva roky máme doma tuhle fenu, kříženka irského vlkodava a německé dogy( nechtěné krytí, oba rodiče s PP). Povahu má přátelsko. Jako štěně byla bojácná, nyní už tak nějak zdravě sebevědomá. Má silný lovecký pud a nesmírně rychlý sprint jako chrti. To je víceméně její jediné mínus. Doma se chová klidně a důstojně, zbytečně neštěká, dobře hlídá. První rok se projevovala dost devastačně - rozkousla na zahradě co se dalo, ale vyrostla z toho.
viki
napsal(a):
Dva roky máme doma tuhle fenu, kříženka irského vlkodava a německé dogy( nechtěné krytí, oba rodiče s PP). Povahu má přátelsko. Jako štěně byla bojácná, nyní už tak nějak zdravě sebevědomá. Má silný lovecký pud a nesmírně rychlý sprint jako chrti. To je víceméně její jediné mínus. Doma se chová klidně a důstojně, zbytečně neštěká, dobře hlídá. První rok se projevovala dost devastačně - rozkousla na zahradě co se dalo, ale vyrostla z toho.
je nádherná Koukala jsem na ní už když byla miminko. Zakládala jste tu s ní nějaké téma, už nevím jaké...
viki
napsal(a):
Tak ta je! Opravdu krásná! Moje dvě nejoblíbenější plemena v jednom! A vlkouš i dogina v ní jsou poznat. Je nádherná!
viki
napsal(a):
Tak tady by mne samotnou zajímal další osud. Spojení dvou plemen, která patří mezi nejproblematičtější ( zdraví a krátkověkost ) je fakt velice zajímavé a jsem zvědavá, zda se to vše znásobí, či to bude stejné jako u PP plemen, či se to naopak nějak "vynuluje" a štěnda budou zdravá, dlouhověká
Pesanidlo překrásný, možná tou mohutností hezčí, než samotný IW, ale ne hezčí než ND, a IW jsou střapatější, tohle je na mě moc dogovsky krátký , ale ta dogovitá mohutnost IW sluší
A odvaha, vzít si štěndo ze spojení dvou tak silně "nemocných a náročných" plemen Škoda že není web, kde by se dal osud pesana, jeho zdraví a věk, sledovat
Stálo by za to, aspoň pro mne, je to vážně jímavé spojení
Pitbull x jack russel terier... necelé 3 měsíce, hyperaktivní fenka, všechno kouše, zkoumá... ale asi jako každé štěndo
mata
napsal(a):
Tak tady by mne samotnou zajímal další osud. Spojení dvou plemen, která patří mezi nejproblematičtější ( zdraví a krátkověkost ) je fakt velice zajímavé a jsem zvědavá, zda se to vše znásobí, či to bude stejné jako u PP plemen, či se to naopak nějak "vynuluje" a štěnda budou zdravá, dlouhověká
Pesanidlo překrásný, možná tou mohutností hezčí, než samotný IW, ale ne hezčí než ND, a IW jsou střapatější, tohle je na mě moc dogovsky krátký , ale ta dogovitá mohutnost IW sluší
A odvaha, vzít si štěndo ze spojení dvou tak silně "nemocných a náročných" plemen Škoda že není web, kde by se dal osud pesana, jeho zdraví a věk, sledovat
Stálo by za to, aspoň pro mne, je to vážně jímavé spojení
Sama jsem zvědavá, jak se holka vyvrbí. Majitelka rodičů (psa i feny)říkala, že dogy měla vždy dlouhověké, vlkodavy naopak. Matka- vlkodavka zemřela vloni v 5ti letech na selhání srdce :-(. My zatím známe jen očkování, ale samozřejmě holka ještě není "hotová". Myslím, že buďto odejde brzy jako matka na nějaké to srdeční selhání nebo torzi, nebo naopak vydrží těch 10let. Osobně znám 10tileté dogy, ale vlkodavy ne. Nedávno jsem koukala na vlkodavy v inzerci - štěňata 20-25 tis. a vydrží třeba jen těch 5 let. To je žalostně málo. Samozřejmě jsme do této kombinace šli s vědomím zdravotní situace těchto plemen. Ale nedalo nám to, manžel toužil po vlkodavovi, já se přikláněla k doze. A najednou bum inzerát na tyhle křížence. A bylo jasno...
Zdravím a mám velikou radost, našla sem totiž zřejmě fotku a psaní o sestře svého psa. Je narozen 17.6.2009,takže se snad nemýlím i jeho matka vlkodavka zemřela loni na selhání srdce ve spánku. Byla bych docela vděčná za víc informací o vaší holce, můj pejsek je k vidění na stránkách hafíků jmenuje se Hannibal a myslím, že je sestře dost podobný
zdravím zmeina
tajemství
napsal(a):
Zdravím a mám velikou radost, našla sem totiž zřejmě fotku a psaní o sestře svého psa. Je narozen 17.6.2009,takže se snad nemýlím i jeho matka vlkodavka zemřela loni na selhání srdce ve spánku. Byla bych docela vděčná za víc informací o vaší holce, můj pejsek je k vidění na stránkách hafíků jmenuje se Hannibal a myslím, že je sestře dost podobný
zdravím zmeina
Dobrý den, opravdu jste náš brácha Ještě si pamatuju, že se jeden jmenoval Hanibal :-)
Koukla jsem na fotky, jsou si moc podobní, prosím kontaktujte mě na kvatapka@email.cz Ráda se dozvím jak se hafík má a pošlu na výměnu pár fotek naší fenky
Dobrý den, my to máme naopak, maminka je Německá doga a tatínek Vlkodav
My máme křížence akity inu a malamuta. Má rád kontakt s lidmi, není agresivní. Vůči zvířatům problém, má silnej loveckej pud a na psy je agresivní. Jinak je poměrně poslušnej, alespoň do té doby,než není něco zajímavějšího než jeho pániček. Vyžaduje spíš naši přítomnost než přímou pozornost. Venčení pouze na stopovačce. Je to trochu oříšek.
Dobrý den ,ráda bych jako majitelka Hannibala, křížence dogy a Iw věděla jaké vlastnosti má opačný případ než je ten náš, kdy maminka byla IW a otec doga. Hannibal je celkem zdravý, poměrně klidný, neútočí na lidi, jen jednou zaútočil na fenu, která ho napadla jako asi osmitýdenní štěně. Mimochodem ta fena je kříženec malamuta a německého ovčáka. To byl jediný útok, ovšem musím říct, že sem měla co dělat, bránil vlastně syna, mne a naši westici. Jediná jeho chyba je , že zoufale neumí být sám a pokud odejdu, slyší to celé okolí přemýšlím . Tak s tím tedy nevím co dělat, jinak na to, že mu letos budou čtyři je v pohodě. Zdravím a přeju pevné zdraví i pejskům.
Tak já mám křížence německého ovčáka -matka, a výmara - otec. fena má silný lovecký pud, venčíme převážně na stopovačce. naštěstí se ale do dvou minut sama vrací jakmile "oběť" ztratí z očí. jinak je ostřejší, lekavější, nicméně zase se s ní člověk nemusí bát takže u mě je ta ostrost vnímána jako plus. jinak má neskutečný energie a na to,že tažné plemeno není ani jeden z rodičů, fena je tahací, srdcařka
tahá kolobku, nebo chodíme běhat. nikdy na ní není znát unava
a má jednu užasnou vlastnost - když táhne kolobku a vyloženě se do toho opře,třeba z kopce a je v rychlosti,tak se otočí a usměje se
viděla jsem křížence dobrmana /(otec) a čau čau, vypadal jako drobnější ridgeback, poznala jsem čauáka podle toho, že jsem ho nejdřív slyšela štěkat a slyšela jsem to charakteristické přípravné odkašlávání nebo rozbublávání, bylo to v obchodě a já jsem řekla - tady je čau čau a vtom vystoupil, jazyk skvrnitý, krásný
Když jsem před rokem a půl sem dávala tohle vlákno, netušila jsem, že se nás to bude brzy týkat. Před měsícem nám naší čuvačku obskočil NO a už se jí začínají nalévat cecíky a začíná se trochu zakulacovat. Máme už dva zájemce o pejsky, tak doufám, že to nebudou samé holky, nezadaná štěňata dáme utratit a fenku pak necháme vykastrovat. Jsem na ně docela zvědavá, asi si jedno taky necháme. Předpokládám, že to budou dobří hlídačí, chytří po čuvačovi a pracovití po NO.
Škelli
napsal(a):
Ahoj, mám labíka x s pinčem a je boží
a ještě jednu.... :)
Doufám, že se majitel pejska nebude zlobit, ale přikládám foto křížence labradora a německého ovčáka. Pejsek je pracovitý, šikovný jak na obrany, tak stopy i poslušnost, je přátelský k lidem, trochu má problém s pejsky, ale asi také dle sympatií. Nicméně já osobně tam vidím spíš ovčáka s pitbulem, popř. stafordem.
Tak také přidám, když se to tu tak hezky rozjíždí
Kříženec Zlatého Retrievera (otec) a Pointr - s příměsí Labradora...(matka). No a je z toho Labrador jako vyšitej, jen takovej trošku atletičtější Byl takový jediný z vrhu, jinak všichni retrívři po taťkovi
Takovej zvláštní úkaz
V prosinci 2012 mu byly čtyři roky...letí to strašně...Je to skvělej pes, teď se z něj konečně stává pes jaksepatří, už to není jen potrhlé štěně, ale i úžasnej parťák a zdá se, že i hlídač
Miluje lidi i psy.
joripage
napsal(a):
Kříženec Zlatého Retrievera (otec) a Pointr - s příměsí Labradora...(matka). No a je z toho Labrador jako vyšitej, jen takovej trošku atletičtější Byl takový jediný z vrhu, jinak všichni retrívři po taťkovi
Takovej zvláštní úkaz
V prosinci 2012 mu byly čtyři roky...letí to strašně...Je to skvělej pes, teď se z něj konečně stává pes jaksepatří, už to není jen potrhlé štěně, ale i úžasnej parťák a zdá se, že i hlídač
Miluje lidi i psy.
joripage
napsal(a):
Takovej zvláštní úkaz
Miluje lidi i psy.
Ok, ale to není kříženec 2 plemen, ale minimálně 3
joripage
napsal(a):
Začátky byly těžké (ničitel bytu), ale teď se začíná všechno, co jsem do něj vložila vracet v tom nejlepším Každým dnem si uvědomuju, jak moc ho miluju víc a víc, je prostš dokonalej
Objevila jsem po letech tuto diskuzi s naší fenou. Kdyby se tu vyskytl někdo z té doby, koho by to zajímalo, tak naší křížence vlkodava s dogou je už přes 9 let. Měli jsme štěstí a po celou dobu s ní jsme nemuseli řešit žádné zdravotní problémy. Ošetření na veterině potřebovala jednou, když si ošklivě pořezala tlapy (hrabala a v zemi narazila na ostrý plech). Nyní je již opravdu babička, hodně spí, hůř vstává, prostě stařičký pes.
dobrý den chci se zeptat zda vaše fenka měla někdy štěňátka. je to nádherná kombinace ! my měli křížence vlkodava s ovčákem, dožil se 13 let, bohužel letos v srpnu odešel (ledviny). Sháním podobného křížence. Doga s vlkodavem to by byl ideál obě rasy se nám moc líbí. Přeji fence hodně zdraví a dalších let :)
Kairusa

XXX.XXX.130.133
Ahoj ,mám fenečku křížence ČSV a labradora.Je úžasná.Zdědila od každého plemene jen to nejlepší.
Mr.Inspiration

XXX.XXX.91.80
Máme křížence dokonce 4 ras 😁
Matka: Německý boxer x Americký stafordšírský teriér.
Otec: Doberman x Anglický kokršpaněl.
Je to zatím štěně necelé 3 měsíce. A zatím mi přijde , že má od každého něco ,jak povahově ,tak vzhledově.
Tak uvidíme třeba za půl roku.
Na fotce lehce přes 2 měsíce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mr.Inspiration
napsal(a):
Máme křížence dokonce 4 ras 😁
Matka: Německý boxer x Americký stafordšírský teriér.
Otec: Doberman x Anglický kokršpaněl.
Je to zatím štěně necelé 3 měsíce. A zatím mi přijde , že má od každého něco ,jak povahově ,tak vzhledově.
Tak uvidíme třeba za půl roku.
Na fotce lehce přes 2 měsíce.
Vim, ze fotky stenat nejsou uplne "smerodatny", ale tohle mi nedalo...
V levo "Vas" boxer/staford/dobrman/kokr x v pravo cistej vorech prave sebranej z ulice (ted ji bude kolem tri let...).
Vysledek Vam klido hodim do sz (pokud se chcete pripravit o prekvapeni, co z toho asi bude)...
A tu "povahu" si taky rada proctu - mi holcicku mame proste jako druhyho vorecha. Nic moc kolem toho neresime. Ale trebas nam Vase poznatky pomuzou.... Dik
Uživatel s deaktivovaným účtem

Besenji uz neni v ulicich takova rarita, jako byvala.
Ob par ulic ma pani hned ctyri feny. Na sidlisti o kousek dal potkavame jedno stene a jednoho pubertaka.
Vse to maji "rusky" mluvici panici.
Nevim jestli kvuli nestekani, nebo jen proste "nova moda".
Kazdopadne asi nebude trvat dlouho a budou k potkani i krizenci...
Mimochodem - potkavate nekdo panicky Rusy ci Ukrajince? Jak na vas pusobi? Kamaradite se?
...a at to nevyzni xenofobne - kldine ktere dalsi paniky potkavate a jak s nimi vychazite?
Mr.Inspiration

XXX.XXX.9.147
Kajushe

XXX.XXX.61.76
Chtěla bych se zeptat, jestli víte přibližně s čím je pejsek křížený? Máme hodně podobnou fenečku, a jediné co nám bylo řečeno, bylo to že je to křížená labradorka s (cituji) “sousedovic psem”. Děkuji
Kajushe

XXX.XXX.61.76
Pardon, byl to dotaz na JORIPAGE. ☺️
Jindřiška

XXX.XXX.212.184
máme podobného, kříženec dogy , ovčáka a nejspíš ještě nějaký tatínek . Miluje děti lidi pejsky,rád hrabe běhá stále nosí klacky a kamínky .je jak pytel blech ,ale doma nic nezničil bude mu pět měsíců .